Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Νέο ντοκιμαντέρ του National Geographic για τη Φαιστό

Η Φαιστός εμπνέει ξανά το National Geographic με το ντοκιμαντέρ «Λαβύρινθος δίχως μίτο».


H πρώτη φορά που το National Geographic, μία από τις μεγαλύτερες εκπαιδευτικές και επιστημονικές, μη κερδοσκοπικές, οργανώσεις παγκοσμίως, ασχολήθηκε με τη Φαιστό ήταν με το ντοκιμαντέρ-σειρά «Ancient X-Files» που αναφερόταν στο Δίσκο της Φαιστού. Πρωταγωνιστής ήταν ο καθηγητής Γκάρεθ Όουενς, ο οποίος είχε παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ σε πρώτη πανελλήνια προβολή στους Βώρους.
Τώρα, το National Geographic επανέρχεται μ' ένα δεύτερο εξίσου σημαντικό ντοκιμαντέρ, αυτή τη φορά για το Μινωικό Λαβύρινθο. Το ντοκιμαντέρ «Λαβύρινθος δίχως μίτο» έχει ως επίκεντρο το Καστέλι, ενώ βασικός πρωταγωνιστής του είναι ο γεωγράφος καθηγητής του πανεπιστημίου της Οξφόρδης Νίκολας Χόουαρθ, που βρίσκεται στην Κρήτη και το δήμο Φαιστού.
Ο καθηγητής επιθυμεί να παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε σε σχέση με την Μινωική Λαβύρινθο στο δήμο Φαιστού, ως φόρο τιμής στους ανθρώπους που βοήθησαν στα γυρίσματα, αλλά και συνέβαλαν με μαρτυρίες και την εμπειρία τους στην ορθή τοποθέτηση ερευνητικών ζητημάτων. Ο καθηγητής Νίκολας Χόουαρθ αναμένεται μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ να είναι 'οικοδεσπότης' μιας ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας συζήτησης γύρω από τις ερευνητικές ανακαλύψεις του, τις απόψεις του, αλλά και την πολιτισμική σπουδαιότητα της περιοχής.
Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί το Σάββατο 20 Αυγούστου στις 11.00 το πρωί στο Πολυκέντρο Μοιρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου