Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Αμύγδαλα κατά των άσπρων μαλλιών!

Sweet Almond
(Amygdalus communis LINN.) απο http://botanical.com
 
Η διατροφή είναι γνωστό πως παίζει το σημαντικότερο ρόλο στην υγεία του ανθρώπου. 
 
Μια ισορροπημένη υγιεινή διατροφή που καλύπτει πολλά είδη φυτών και βοτάνων δίνει τις απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα που χρειάζεται ο οργανισμός. 
 
Ακόμα και τα γεράματα ή τα πρόωρα γεράματα είναι από έλλειψη βιταμινών και μετάλλων, όπου ο οργανισμός πιο δύσκολα απορροφάει τα συστατικά. Αλλά που να φανταστούμε ότι το πρόωρο άσπρισμα των μαλλιών μας, πιθανόν να σταματήσει αν τρώμε πολλούς ξηρούς καρπούς??! 
 
Οι ξηροί καρποί, όπως τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και Β, σε Ασβέστιο, Χαλκό,  Μαγνήσιο, Φώσφορο, θείο, Σίδηρο. Το μυστικό των υγειών μαλλιών κρύβεται στον Χαλκό και στην Β3 ή Νιασίνη, που βρίσκονται σε μεγάλη ποσότητα στα αμύγδαλα! 

Αν έχουμε άσπρες τρίχες σημαίνει ότι έχουμε έλλειψη κάποιων βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Συγκεκριμένα έχουμε έλλειψη σε Χαλκό και στην βιταμίνη Β3 ή Νιασίνη. Η έλλειψή αυτή οδηγεί τους πόρους να χαλαρώνουν και έτσι να παίρνουν αέρα οι  ρίζες και να ασπρίζουν τελικά τα μαλλιά. 
 
Η Νιασίνη και ο Χαλκός συμβάλλουν στην ενίσχυση της μελανίνης, η οποία δίνει το χρώμα των μαλλιών.  Η μελανίνη παράγεται από τα μελανοκύτταρα, που τροφοδοτούν την αναγέννηση της τρίχας δίνοντάς την, την κατάλληλη ποσότητα μελανίνης για την διατήρηση του φυσικού χρώματος που πρέπει να έχει.

Αν αυξήσουμε τις τροφές που περιέχουν Χαλκό και Β3, σταματάει το πρόωρο και γρήγορο άσπρισμα των μαλλιών. Οι τρίχες, όμως,  οι οποίες άσπρισαν δεν μπορούν να ξαναπάρουν το χρώμα που είχαν.

Ο χαλκός έχει μεγάλη σχέση με τον σίδηρο και την βιταμίνη C. Όποιοι έχουν έλλειψη σιδήρου, έχουν και έλλειψη χαλκού, γιατί ο Χαλκός είναι απαραίτητος για την αφομοίωση του σιδήρου. Όσοι, λοιπόν,  έχουν αναιμία και παίρνοντας σίδηρο, αυτός δεν απορροφάται, πιθανόν να έχουν έλλειψη Χαλκού.

Επίσης η υψηλές προσλήψεις ψευδάργυρου (50 mg/ημέρα ή περισσότερο) από συμπληρώματα διατροφής, για μεγάλες χρονικές περιόδους μπορούν να οδηγήσουν στην εμπόδιση της απορρόφησης του Χαλκού.

Στόχος όμως θα πρέπει να είναι μια διατροφή που να περιέχει διαφορετικές τροφές κάθε μέρα, ώστε να παίρνουμε καθημερινά όλα τα απαραίτητα συστατικά, και όχι  με την λήψη έτοιμων βιταμινών και μετάλλων, σε χαπάκια.

Οι έγκυες γυναίκες χρειάζονται αρκετό χαλκό για να μπορέσει να απορροφηθεί ο σίδηρος, ο οποίος είναι απαραίτητος για να φτιάξει τα ερυθρά κύτταρα για την ανάπτυξη του εμβρύου.

Οι τροφές που περιέχουν πολύ χαλκό είναι οι ωμοί ξηροί καρποί από τους οποίους κυρίως τα αμύγδαλα. Επίσης και το ψωμί ολικής αλέσεως (σιτάρι), μαύρο πιπέρι, μέλι, τζίνσεγκ, ρύζι, το κριθάρι, το μπρόκολο, αβοκάντο, μπανάνα, μανιτάρια, βερίκοκα, σύκα, , μαϊντανός, θυμάρι,  φακές, μελάσσα, κα.

Οι τροφές που περιέχουν Β3 ή Νιασίνη είναι μαγιά μπύρας, σιτάρι, ηλιόσποροι, σουσάμι, φυστίκια, μανιτάρια, αμύγδαλα, αρακάς, φακές, ρεβίθια,  χαρούπια, πατάτες, σπαράγγια κα.

Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη σε Β3 για ενήλικες είναι 3 – 20 mg.
Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη σε Χαλκό για ενήλικες είναι 2 – 4 mg

Επίσης, αυτό που παρατήρησα εγώ, είναι ότι η χρήση των φυσικών σαπουνιών βοηθάει στο να μην εμφανιστούν άσπρες τρίχες , γιατί αυτά τα σαπούνια τρέφουν και περιποιούνται πραγματικά τα μαλλιά, δίνοντας τα τις κατάλληλες βιταμίνες και στοιχεία που χρειάζονται. Ακόμα, όσο πιο φυσικά είναι τα μαλλιά, τόσο πιο πολύ θα αργήσουν να ασπρίσουν ή να πέσουν. Δηλαδή τα μαλλιά που δεν έχουν ταλαιπωρηθεί καθόλου από βαφές, λακ, σαμπουάν, ζελέ και οτιδήποτε άλλο πιθανόν να τα καταστρέφει.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ψάχνουν μεροκάματο στα σκουπίδια

Αυξάνεται ο αριθμός των συμπολιτών μας που αναζητούν στους μπλε κάδους αντικείμενα που μπορούν να πωληθούν. Στη λήψη μέτρων προσανατολίζεται η Πολιτεία, λόγω της... απώλειας εσόδων
Ομάδες με καροτσάκια σαρώνουν τους κάδους ανακύκλωσης σε όλη την Αθήνα, με στόχο την ανεύρεση αντικειμένων που θα μπορούσαν να πουληθούν.
Η οικονομική κρίση, η φτώχεια και η ακρίβεια, έχουν οδηγήσει πολλούς μετανάστες και Έλληνες να ψάχνουν στα σκουπίδια και να ανταγωνίζονται με τους παραδοσιακούς ρακοσυλλέκτες.
Σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής" το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις τους τελευταίους μήνες με μεγάλο αριθμό ανθρώπων να ψάχνουν στους γαλάζιους κάδους οτιδήποτε μπορεί να πουληθεί.
Αναζητούν κυρίως μέταλλα, καθώς λόγω και της αύξησης των τιμών τους, πουλώντας τα σε μάντρες, εξασφαλίζουν ικανοποιητικό μεροκάματο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα η δραστηριότητα των "πειρατών των κάδων" δημιουργεί αρκετά προβλήματα στην πόλη.
Πρώτον, επειδή συνήθως ψάχνοντας για αντικείμενα αξίας διασκορπίζουν τα σκουπίδια και ανακυκλώσιμα υλικά στον δρόμο.
Δεύτερον, όπως αναφέρει στην εφημερίδα ο πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης Φ. Κυρκίτσος, λόγω της δράσης των "πειρατών", το σύστημα ανακύκλωσης χάνει πόρους, καθώς μετά τη διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών, αυτά προωθούνται προς πώληση.
Τα έσοδα αξιοποιούνται για την αντιμετώπιση του κόστους της ανακύκλωσης.
Ο πρόεδρος της ΟΕΑ, ζητά άμεσα μέτρα από την Πολιτεία και προσθέτει ότι αναζητούνται τρόποι "κλειδώματος" των μπλε κάδων, αλλά και ένταξης των ρακοσυλλεκτών στο δημόσιο σύστημα ανακύκλωσης.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος τέλος προωθεί τη δημιουργία του λεγόμενου "Πράσινου Σημείου", όπου θα συγκεντρώνονται έναντι αμοιβής καλώδια με χαλκό από ρακοσυλλέκτες, ώστε η καύση τους για την αφαίρεση του μετάλλου να γίνεται οργανωμένα και όχι σε κατοικημένες περιοχές.
Καλό θα είναι πάντως πέρα από το σύστημα ανακύκλωσης, να ληφθεί μέριμνα και για τους ανθρώπους που αναγκάζονται να στραφούν στα σκουπίδια για να μπορέσουν να επιζήσουν από μέρα σε μέρα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Περνάει ο εκβιασμός των Τούρκων για το φυσικό αέριο

Έντονος είναι ο προβληματισμός στους κύκλους των Ηνωμένων Εθνών ως προς το μέλλον της παρούσας φάσης των συνομιλιών για το Κυπριακό, ιδιαίτερα μετά και τις εξελίξεις στο θέμα του φυσικού αερίου.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Καθημερινή" της Κύπρου, η κατάρρευση των συνομιλιών είναι πιθανό να έρθει πολύ νωρίς.
Αιτία, το γεγονός ότι την .....
πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, έχει προγραμματιστεί η έναρξη της γεώτρησης στο οικόπεδο "Αφροδίτη" της κυπριακής ΑΟΖ.
Εκείνη την περίοδο αναμένεται και η κορύφωση των αντιδράσεων της Άγκυρας, αλλά και της τουρκοκυπριακής πλευράς.
Η τακτική της Τουρκίας
Τις τελευταίες μέρες, τόσο η τουρκική όσο και η τουρκοκυπριακή πλευρά, προβαίνουν σε διασύνδεση του θέματος του φυσικού αερίου με τις συνομιλίες στο Κυπριακό, ενώ αφήνουν να αιωρείται τελεσιγραφικά το δίλημμα "είτε λύση είτε γεώτρηση", και όπως εκτιμάται δεν αποκλείεται η τ/κ πλευρά, κατόπιν οδηγιών της Άγκυρας, να δημιουργήσει σοβαρή εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις.
Ένα τέτοιο ενδεχόμενο ίσως να επιφέρει την κατάρρευση της διαδικασίας, η οποία τότε θα βρίσκεται και στα τελικά της στάδια.
Βάσει του πλάνου που συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο ηγετών στις 21 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα η τελευταία συνάντηση και θα ακολουθήσει πριν από τις 30 Οκτωβρίου η τέταρτη τριμερής στη Νέα Υόρκη.
Εισηγήσεις για καθυστέρηση της έναρξης
Διπλωματικές πηγές σημείωσαν στην "Καθημερινή" ότι το ενδεχόμενο ο ΟΗΕ να εισηγηθεί προς την Κυπριακή Δημοκρατία να καθυστερήσει την έναρξη γεώτρησης, είναι πολύ πιθανό.
"Θα ήταν κρίμα αν στο τέλος της διαδικασίας τιναχτούν όλα στον αέρα για κάτι που μπορεί να γίνει και μετά από ένα μήνα", είπε χαρακτηριστικά πολιτικό πρόσωπο που παρακολουθεί την κατάσταση του Κυπριακού.
Πρόσθεσει πως αν δεν υπάρχουν άλλες επιπλοκές και οικονομική επιβάρυνση "τότε αυτό (σ.σ. η αναβολή των εργασιών της γεώτρησης) θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα και τα Η.Ε. ίσως να πρέπει να την προωθήσουν", κατέληξε.
Αξίζει, να σημειωθεί ότι οι συνομιλίες που ξαναρχίζουν την ερχόμενη Τρίτη θα έχουν άλλη μια σύντομη διακοπή μιας βδομάδας, λόγω της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Επίσκεψη Μαρκουλλή στο Ισραήλ
Επίσκεψη "αστραπή" στο Ισραήλ θα πραγματοποιήσει την προσεχή Τετάρτη η υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.
Αποκλειστικό θέμα της συνάντησης με τον Ισραηλινό ομόλογό της θα είναι οι ερευνητικές γεωτρήσεις για εντοπισμό υδρογονανθράκων στα γειτνιάζοντα θαλάσσια οικόπεδα της Κύπρου και του Ισραήλ.
Αναμένεται να συζητηθούν και οι κλιμακούμενες τουρκικές απειλές κατά του κυριαρχικού δικαιώματος της Κύπρου.
Διαβάστε περισσότερα » »

Δύο γιοι του Καντάφι φέρονται να συνελήφθησαν

Λίβυοι αντικαθεστωτικοί δήλωσαν αργά το βράδυ της Κυριακής ότι δύο γιοι του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι έχουν συλληφθεί, όπως μετέδωσε το δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

Ο Σάιφ αλ Ισλάμ και ο Αλ Σαάντι συνελήφθησαν σε τουριστικό χωριό στη δυτική Τρίπολη, δήλωσε στο Αλ Τζαζίρα από τη λιβυκή πρωτεύουσα ο....
εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών, Αμπού Μπακρ αλ Ταρμπούλσι.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για την τύχη του ίδιου του Καντάφι.

Εν τω μεταξύ, αντικαθεστωτικοί δήλωσαν ότι εισήλθαν στην πλατεία που βρίσκεται κοντά στο συγκρότημα στο οποίο βρίσκεται ο Καντάφι.

Σύμφωνα με τους ίδιους, οι δυνάμεις που είναι πιστές στον Λίβυο ηγέτη υποχώρησαν και πολλοί από αυτούς αιχμαλωτίστηκαν.

Το Αλ Τζαζίρα έδειξε εικόνες από ανθρώπους που επευφημούσαν τους νικητές αντικαθεστωτικούς, καλωσορίζοντάς τους στην πόλη.
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι ανθρωποθυσίες των Μάγια!

Συντάκτης: Μαρία Παναγοπούλου,

 Η Chichen Itza στην χερσόνησο του Yucatan είναι η πιο διάσημη πόλη των Μάγια, αφού αποτελούσε το πολιτικό και οικονομικό κέντρο του πολιτισμού τους.
  Τα διάφορα κτίσματα της πόλης αυτής από την η πυραμίδα των Κουκουλκάν και τον ναό Chac Mol, μέχρι την αίθουσα των χιλίων κολόνων και το πεδίο άθλησης των αιχμαλώτων, σώζονται ακόμα και σήμερα και είναι δείγματα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής.
  "Chichen Itza" σημαίνει "στο χείλος του πηγαδιού των "Μάγων του Νερού" και πρόκειται για μία περιοχή γεμάτη από ναούς που είχαν σκοπό να εξευμενίζουν τους θεούς για να φέρουν νερό και εύφορα εδάφη. Οι ιερείς των Μάγια  θυσίαζαν εκεί ανήλικα παιδιά ρίχνοντάς τα σε τρύπες ιερών σπηλιών, (γνωστές ως "cenotes"). Οι σπηλιές αυτές εκτός από πηγές νερού ήταν κατά πάσα πιθανότητα μια είσοδος στον κάτω κόσμο.
Θυσίαζαν μόνο νεαρά αγόρια!
  Για αιώνες οι επιστήμονες θεωρούσαν πως τα θύματα των ανθρωποθυσιών των Αρχαίων Μάγια του Μεξικού, ήταν νεαρά παρθένα κορίτσια. Η ανακάλυψη όμως του αρχαιολόγου Guillermo de Anda, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα. Ως επικεφαλής σχετικής έρευνας που έγινε στο Πανεπιστήμιο Yucatan, ο De Anda  συναρμολόγησε τα κόκαλα 127 οργανισμών που ανακαλύφθηκαν σε μια από τις ιερές σπηλιές της Chichen Itza. Το συμπέρασμα στο οποίο κατάληξε ήταν:

  "Είναι δύσκολο να καθοριστεί το φύλο των σκελετών προτού να ωριμάσουν πλήρως, αλλά θεωρούμε πως τα πολιτιστικά στοιχεία από τη μυθολογία των Μάγια προτείνουν πως τα νεαρά θύματα θα πρέπει να ήταν αρσενικά. Συγκεκριμένα περισσότερο από το 80% ήταν πιθανά αγόρια μεταξύ των ηλικιών 3 και 11. Τα άλλα 20% ήταν συνήθως ενήλικα άτομα".

Τα θυσίαζαν ζωντανά!
  Όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, τα παιδιά ρίχνονταν συχνά ζωντανά στους υγρούς τάφους τους  παρακαλώντας το Θεό της βροχής Chaac. Και το ακόμη πιο ανατριχιαστικό ήταν πως σε ορισμένα από τα παιδιά είχε αφαιρεθεί με τελετουργία η σάρκα τους, ή είχαν διαμελιστεί τα σώματά τους πριν προσφερθούν στους Θεούς για θυσία.
 "Θεωρούσαν πως οι Θεοί προτιμούσαν μικρά πράγματα και ειδικά ο Θεός της βροχής είχε τέσσερις αρωγούς που παρουσιάζονταν ως μικροσκοπικοί άνθρωποι. Έτσι τα παιδιά προσφέρονταν ως τρόπος άμεσης επικοινωνίας με το Θεό Chaac", πιστεύει ο de Anda.
Διαβάστε περισσότερα » »