Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Μουσείο Καλάσνικοφ στη Ρωσία

Perierga.gr - Μουσείο ΚαλάσνικοφΤο μουσείο Καλάσνικοφ άνοιξε το 2004 στην πόλη Izhevsk της Ρωσίας προς τιμήν του κατασκευαστή του διάσημου αυτόματου πυροβόλου όπλου ΑΚ-47.  Η πόλη Izhevsk είναι ο τόπος κατασκευής των καλάσνικοφ και άλλων μικρών όπλων τα οποία επίσης εκτιθενται στο μουσείο.
Το μουσείο παρουσιάζει τη ζωή και τις κατασκευές του σχεδιαστή ο οποίος ζει στην πόλη σε ηλικία πλέον 91 ετών.
Πέρα από την παρουσίαση των όπλων, ένα ακόμη ενδιαφέρον σημείο του μουσείου είναι ένα μικρό σκοπευτήριο όπου οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν τη μοναδική εμπειρία της βολής με το διασημότερο ίσως όπλο των τελευταίων 50 ετών.
Perierga.gr - Μουσείο Καλάσνικοφ
Perierga.gr - Μουσείο Καλάσνικοφ
Perierga.gr - Μουσείο Καλάσνικοφ
Perierga.gr - Μουσείο Καλάσνικοφ
Perierga.gr - Μουσείο Καλάσνικοφ
Perierga.gr - Μουσείο Καλάσνικοφ

Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΔΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ... ''ΜΕ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΣΥΝΟΥΣΙΑΖΟΤΑΝ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΥ''!!

Οι Κυβερνήσεις πέφτουνε, αλλά ο Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Συριζαίος Γιώργος Λούκος, μένει στην θέση του για να συνεχίσει το ανθελληνικό έργο του. Το εν λόγω «μπουμπούκι» διορίστηκε από την κυβέρνηση του  Καραμανλή το 2005...
(υπουργός Πολιτισμού ο πρώην μαοϊκός Πέτρος Τατούλης) και έκτοτε κανείς δεν τολμά να τον κουνήσει, γιατί τον γουστάρει τρελά η Αριστερά. Στα 7 χρόνια που διαφεντεύει την Επίδαυρο και το Ηρώδειο ο Γ. Λούκος, έχουν παρελάσει από τις σκηνές τους Τούρκοι, Σκοπιανοί, καραμπινάτοι Κίναιδοι, πάσης φύσεως Ανθέλληνες, ενώ έχουν κοπεί όσοι προσπαθούν να παράγουν Ελληνικό Πολιτισμό, όπως το Κρατικό Θέατρο της Κύπρου, το Λύκειο των Ελληνίδων και οι Χοροί της Δώρας Στράτου.

Αυτή την φορά, ο Γιώργος Λούκος ξεπέρασε τον εαυτό του: Ενέκρινε μετά πολλών επαίνων το βρωμερό θεατρικό έργο της αναρχοαριστερής ηθοποιού και συγγραφέως Λένας Κιτσοπούλου (φωτογραφία), «Αθανάσιος Διάκος, η Επιστροφή», το οποίο παίχτηκε πρίν λίγες ημέρες (14 και 16 Ιουλίου) στο Φεστιβάλ Αθηνών, στο θέατρο της οδού Πειραιώς. Ακόμη και η «Αυγή» της περασμένης Κυριακής βγήκε και έκραξε αγρίως το ανοσιούργημα της Κιτσοπούλου!.. Ούτε μία κριτική υπέρ δεν εισέπραξε το εν λόγω Ανθελληνικό κατασκεύασμα από τους δεκάδες αριστεροκουλτουριάρηδες γραφιάδες που λυμαίνονται (ΚΑΙ) την Θεατρική Κριτική…

Απολαύστε υπόθεση του Έργου που είναι γραμμένο σε Δεκαπεντασύλλαβο, για να ειρωνευτεί τον στίχο των Δημοτικών μας Τραγουδιών: Ο Ήρωας της Ελληνικής Επαναστάσεως, Αθανάσιος Διάκος, ξανάρχεται θαυματουργικά στην ζωή και ζεί στην Αθήνα του 2012 μαζί με την γυναίκα του την Κρουστάλλω. Δουλεύει σε μια ψησταριά (ντροπή, ρε βρωμιάρηδες!) στου Ψυρρή, σουβλίζει όλη μέρα αρνιά και κοτόπουλα και έχει ως υπαλλήλους ντελιβεράδες… Κούρδους Λαθρομετανάστες. Επειδή η Κρουστάλλω είναι όμορφη, ο Αθανάσιος Διάκος την ζηλεύει και με κάθε ευκαιρία την ξυλοφορτώνει όταν γυρίζει σπίτι. Η Κρουστάλλω για να τον εκδικηθεί, τον απατά στην συζυγική κλίνη με τον Κούρδο λαθρομετανάστη παραγιό του, ο κερατάς ο Διάκος κάποτε το μαθαίνει και την σφάζει με τα ίδια του τα χέρια!

Περιττό να πούμε ότι η Λένα Κιτσοπούλου (που προ τριετίας είχε ζητήσει σε συνέντευξή της να πηδιώνται οι Ελληνίδες με μελαμψούς Λάθρο για να… ομορφύνει η Ελληνική Φυλή!!) σκιαγραφεί τον Αθανάσιο Διάκο ως έναν άθλιο Ελληνάρα, σάν έναν homo-malakas που βρίζει χυδαία, ξυλοφορτώνει και τελικά σφαγιάζει την έγκυο (από τον Κούρδο, φυσικά!) σύζυγό του, την Κρουστάλλω!.. Λεφτά δεν υπάρχουν για τον Ελληνικό Στρατό, αλλά υπάρχουν για να καταπολεμάται ο Ελληνικός Ρατσισμός με τέτοια χυδαιότατα Ανθελληνικά έργα που ανεβαίνουν σε πανάκριβες παραγωγές του Φεστιβάλ Αθηνών.
"ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ"
 
(Εφημερίδα "Στόχος", Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012)
eglimatikotita 
Διαβάστε περισσότερα » »

Αποκλειστικό-Δεν επετράπη η είσοδος στην Ελλάδα σε Τούρκο Βουλευτή ...Λύσαξε ο Χατζηοσμάν.

Αποκλειστικό-Η Ελληνική  Αστυνομία στους Κήπους απαγόρευσε την είσοδο στην Ελλάδα σε Τούρκο Βουλευτή και σε στέλεχος του Ερντογάν
 Λυσσαλέες  οι προσπάθειες του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν να τους επιτραπεί η είσοδος !

Στοπ έβαλε στα Ελληνοτουρκικά σύνορα στους Κήπους του Έβρου, ηΕλληνική Αστυνομία, σε τρεις Τούρκους που συνόδευαν τον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Κυβέρνησης, κατά την είσοδό του στην χώρα μας το μεσημέρι της Παρασκευής. Δεν τους επέτρεψαν να μπουν στην χώρα μας γιατί στα διπλωματικά τους διαβατήρια είχαν ως τόπο γέννησής τους Ελληνικές πόλεις ή χωριά με την Τουρκική ονομασία, κάτι που δεν επιτρέπεται. Πιο συγκεκριμένα απαγορεύθηκε η είσοδος στον Βουλευτή Ανδριανούπολης Μεχμέτ Μουεζίνογλου γιατί ανέφερε την Κομοτηνή από την οποία κατάγεται ως Κιουμουρτζίνα!!! Η σύζυγός του Φειζέ στο διαβατήριο της έγραφε Κομοτηνή, αλλά την Ελλάδα ως Γκιουνανιστάν!!! Απαγορεύθηκε η είσοδος και στον Δρ Χαλήτ Τερέν που είναι Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Ισλαμικής Ιστορίας Τέχνης και Κουλτούρας και είναι στενός συνεργάτης του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγήπ Ερντογάν,  γιατί ως τόπο γέννησης του έγραφε το χωριό Κιζίλαγάτς, που η επίσημη ονομασία του είναι Ραγάδα. Οι τρεις Τούρκοι περίμεναν πέντε περίπου ώρες στο τελωνείο των Κήπων, μήπως και βρεθεί κάποια λύση δια της Διπλωματικής οδού, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν και παρά τις προσπάθειες του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν. Οι Ελληνικές αρχές τήρησαν συμφωνία των δύο χωρών, όπου δεν αναγνωρίζονται Εθνικά τοπωνύμια, παρά μόνο τα διεθνώς επίσημα και αναγνωρισμένα από το επίσημο κράτος. Δεκάδες Τούρκοι δεν μπόρεσαν να περάσουν στην χώρα μας με παρόμοιο πρόβλημα,του τελευταίους μήνες, αφού αυτή η διαδικασία εφαρμόζεται συνεχώς. Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν από Ελληνικής πλευράς είναι ότι υπάρχει σκοπιμότητα και σε αυτό το γεγονός, αφού με αυτόν τον τρόπο επιβάλλεται σε επίσημα έγγραφα να υπάρχει Τουρκική ονομασία.Αναμένονται εξελίξεις...
 
http://www.faros24.gr/
http://trikalagr.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Δείτε σε βίντεο το απίστευτο τρίποντο που σημειώθηκε από τη σέντρα στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων που χάρισε τη νίκη και το πρωτάθλημα στην Πτολεμαΐδα (Βίντεο)

Το παιχνίδι είχε γίνει πριν από 1 1/2 μήνα περίπου, αλλά το βίντεο τώρα είδε το φως της δημοσιότητας. Κι αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακό, καθώς πρόκειται για ένα υπό πίεση μακρινό σουτ (πίσω από το κέντρο του γηπέδου), το οποίο έκρινε τον τίτλο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.
Η Αθανασιάδου ήταν αυτή που χάρισε τη νίκη και το πρωτάθλημα στην Πτολεμαΐδα γράφοντας το τελικό 38-37 κόντρα στο Αρκάδι. Το τρίποντο εκτός από εντυπωσιακό είναι και πολύ δύσκολο, διότι η νεαρή παίκτρια όχι μόνο πιέζεται, αλλά έχει σταματήσει και την ντρίμπλα, γεγονός που κάνει την προσπάθεια της να φτάσει τη μπάλα στο απέναντι καλάθι ακόμη πιο δύσκολη.
Για την ιστορία αυτό ήταν και το πρώτο τρίποντο που πέτυχε η Αθανασιάδου στον αγώνα!
 


Διαβάστε περισσότερα » »

Ροδέλαιο από "χρυσάφι" στην Κοζάνη

Ατμομηχανή για την οικονομία της Δυτικής Μακεδονίας μπορεί να αποδειχθούν οι τριανταφυλλιές. Γιατί το ροδέλαιο που παράγεται ξεχωρίζει παγκοσμίως
Μπορεί τα τριαντάφυλλα να μας φέρνουν στο μυαλό ιστορίες αγάπης και εικόνες ομορφιάς, ωστόσο η επεξεργασία τους μπορεί να αποδειχθεί μια πολύ επικερδής ασχολία.
Τρανό παράδειγμα η καλλιέργεια των βιομηχανικών τριαντάφυλλων στην Κοζάνη και το ροδέλαιο που παράγεται στην περιοχή.
Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", το ροδέλαιο Κοζάνης κερδίζει συνεχώς έδαφος στον διεθνή ανταγωνισμό.
Πρόσφατη έρευνα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε από τον επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων, Κωνσταντίνο Τσανακτσίδη, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι το ροδέλαιο Κοζάνης υπερέχει ποιοτικά άλλων ροδέλαιων που κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά.
Συγκεκριμένα, στο ροδέλαιο Κοζάνης εντοπίστηκαν 59 οργανικές αρωματικές ενώσεις από τις οποίες οι 12 είναι γνωστές ότι περιέχονται σε άλλα ομοειδή αιθέρια έλαια, ενώ οι 47 καταγράφονται για πρώτη φορά.
Το ροδέλαιο είναι ένα από τα ακριβότερα αιθέρια έλαια (5.000$ το λίτρο) και είναι το πιο χρησιμοποιούμενο αιθέριο έλαιο στην αρωματοποιία. Απαιτούνται τέσσερις τόνοι πετάλων για την παραγωγή ενός λίτρου αιθέριου ελαίου.
Ανά στρέμμα φυτεύονται 400 έως 500 τριανταφυλλιές και η καλλιέργεια τους είναι σχετικά εύκολη καθώς το φυτό είναι ανθεκτικό. Η συλλογή γίνεται υποχρεωτικά με το χέρι.


news247 
Διαβάστε περισσότερα » »

Πετρέλαιο: 1,40 για τους Έλληνες, 0,95 για τους Γερμανούς

Οι Γερμανοί διαμαρτύρονται για τις... υψηλές τιμές του πετρελαίου θέρμανσης. Δείτε πόσο χαμηλότερες είναι σε σχέση με τα όσα θα πληρώσουμε στην Ελλάδα τον Χειμώνα
Την ώρα που οι Έλληνες ετοιμάζονται για έναν πολύ δύσκολο Χειμώνα, που πιθανότατα θα τον περάσουν χωρίς θέρμανση, σε άλλη μια χώρα της Ευρώπης οι πολίτες της διαμαρτύρονται για τις τιμές του πετρελαίου.
Όσο και αν φαίνεται περίεργο, οι Γερμανοί διαμαρτύρονται, καθώς η λιανική τιμή πώλησης του πετρελαίου έφτασε τα 95 λεπτά το λίτρο, υψηλότερη τιμή από το 2008, όταν είχε αγγίξει τα 98 λεπτά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", περίπου 6.000.000 νοικοκυριά στη Γερμανία χρησιμοποιούν το πετρέλαιο θέρμανσης ως καύσιμο και η πλειοψηφία τους ανεφοδιάζεται το καλοκαίρι, όταν οι τιμές συνήθως σημειώνουν πτώση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιούνιο το πετρέλαιο θέρμανσης στη Γερμανία, κόστιζε μόλις 80 λεπτά.
Οι συγκρίσεις με την Ελλάδα της φτώχειας είναι φυσικά πικρές. Στη Γερμανία της ευημερίας, η τιμή διατηρείται κάτω από το 1 ευρώ, ενώ εμείς ετοιμαζόμαστε λόγω της εξίσωσης του φόρου να πληρώσουμε από 1,40 μέχρι 1,45 ευρώ το λίτρο.
Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, αυτό σημαίνει ότι ο Γερμανός θα αγοράζει με 1.900 ευρώ 2000 λίτρα και ο Έλληνας με τα ίδια χρήματα... 1300 λίτρα!
Οι διαφορές όμως δεν σταματούν εδώ. Το τοπίο στην Ελλάδα σχετικά με τη θέσπιση επιδόματος για όσους δεν θα μπορούν να αγοράσουν πετρέλαιο, παραμένει θολό.
Την ίδια στιγμή, η Γερμανία επεξεργάζεται σχέδιο αντικατάστασης των παλιών καυστήρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ώστε να μην επιβαρυνθούν παραπάνω οι πολίτες της.
Μπορεί λοιπόν το Χειμώνα να χρειαστούμε κουβέρτες, ωστόσο θα μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Οι Γερμανοί που είναι φίλοι μας αγοράζουν πετρέλαιο σε πολύ χαμηλές τιμές...

news247 

Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΚΕ ὑπέρ «ἀνεξαρτησίας» Μακεδονίας καί Θράκης


Γι΄αὐτό ὑποστηρίζουν τούς «ταξικούς τους ἀδελφούς».
ΣΥΡΙΖΑ καί ΚΚΕ. Σύμμαχοι τῶν κομμουνιστῶν καί τῶν «ἀριστερῶν προοδευτικῶν» κομμάτων, ὅπως θέλουν νά ἀποκαλοῦνται, εἶναι οἱ σκοπιανοί, οἱ ἀλβανοί, οἱ πακιστανοί, οἱ ἀφγανοί καί ὅλοι οἱ ἄλλοι πλήν Ἑλλήνων. 
Ἠγωνίζοντο πάντοτε γιά τά δικαιώματα τῶν ἐχθρῶν τῆς πατρίδος. Γιά τά συμφέροντα τῶν ξένων ἀφεντάδων τους. Γιά τόν διεθνισμό. Ῥίχνουν νερό στόν μύλο τῆς παγκοσμιοποιήσεως.
Ἀπό τά πρακτικά τοῦ 3ου ἐκτάκτου συνεδρίου τοῦ ΚΚΕ (Νοέμβριος 1924)
«..Ἄμεσα καθήκοντα τοῦ ΚΚΕ ἐπάνω στό ἐθνικό ζήτημα εἶναι ὁ ἀμείλικτος ἀγῶνας ἐναντίον τῆς καταπιεστικῆς πολιτικῆς τῆς ἑλληνικῆς μπουρζουαζίας στή Μακεδονία καί τήν Θράκη, .. Τό ΚΚΕ στόν ἀγῶνα αὐτό θά ὑποστηρίξῃ με ὅλας του τάς δυνάμεις τό ἐθνικό ἐπανασταστικό κίνημα τῶν καταπιεζόμενων λαῶν τῆς Μακεδονίας καί Θράκης γιά τή δημιουργία ἀνεξάρτητων δημοκρατιῶν..Ἐπίσης τήν ἀποικιστική πολιτική τῆς ἑλληνικής μπουρζουαζίας στή Μακεδονία καί Θράκη ( ἐννοεῖ τήν ἐγκατάστασι Ἑλλήνων προσφύγων ἀπό τήν Μικρά Ἀσία καί τόν Εὔξεινο Πόντο) τό ΚΚΕ ὀφείλει νά τήν καταπολεμήσῃ μέ τόν πιό ἀμείλικτο τρόπο .» (πηγή)
Ἡ εἰκόνα τοῦ ἄρθρου εἶναι ἀπόσπασμα ἀπό τά πρακτικά τοῦ 3ου συνεδρίου τοῦ ΚΚΕ (Νοέμβριος 1924)
Μινώταυρος
Διαβάστε περισσότερα » »

Τέλος στο δωρεάν νερό από το 2013

Τέλος στο δωρεάν νερό, όπου και όποτε αυτό παρεχόταν, έρχεται από το 2013. Όπως ορίζει η κοινοτική νομοθεσία, η κοστολόγηση του νερού πρέπει να είναι σε συνάρτηση των διαθέσιμων αποθεμάτων και του περιβαλλοντικού κόστους για την απόληψή του.

Οι παράγοντες θα συνεκτιμώνται σε κάθε περιοχή ξεχωριστά, στο πλαίσιο της κατάρτισης σχεδίων διαχείρισης για καθένα από τα 14 υδατικά διαμερίσματα της χώρας. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στις περιοχές που αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα λειψυδρίας οι τιμές του νερού θα πρέπει να αποτρέπουν την κατασπατάλησή του.

Βάσει της οδηγίας, θα πρέπει, όπως αναφέρει η Καθημερινή, η τιμολόγηση του νερού να λαμβάνει υπόψη το κόστος των έργων και των υποδομών που κατασκευάστηκαν για τη χρήση του νερού, το περιβαλλοντικό κόστος και το κόστος του νερού ως φυσικού πόρου. Οι αλλαγές στην τιμολόγηση του νερού εκτιμάται ότι θα έρθουν σταδιακά μέσα στο 2013, με αρκετή καθυστέρηση, λόγω του πολύτιμου χρόνου που χάθηκε στην εφαρμογή της οδηγίας. Μια καθυστέρηση που κόστισε ήδη την πρώτη καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με την οδηγία, τα κράτη - μέλη όφειλαν μέχρι τα τέλη του 2009 να έχουν καταρτίσει, εγκρίνει και αποστείλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχέδια διαχείρισης για τις λεκάνες απορροής των ποταμών τους. Περαιτέρω, έως τα τέλη του 2008, θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει η διαδικασία πληροφόρησης του κοινού και οι σχετικές διαβουλεύσεις με τους διάφορους φορείς.

Η Ελλάδα παρέβη και τις δύο αυτές υποχρεώσεις, μη έχοντας μέχρι στιγμής ολοκληρώσει κανένα από τα 14 σχέδια που της αναλογούν. Σύμφωνα με στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων, η προετοιμασία των 10 από τα 14 σχέδια έχει ολοκληρωθεί και πλέον έχει ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση, που θα ολοκληρωθεί μέσα στο φθινόπωρο.

apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Δάχτυλο εντοπίζεται από το Curiosity στον Άρη (VIDEO)

 Το δάχτυλο αυτό στον Άρη επιβεβαιώνει τους αρχαίους πολιτισμούς; Αυτή είναι μια εικόνα που λάβαμε από την "περιέργεια" Curiosity.

Η εικόνα αποτυπώνει κάτι που μοιάζει με ένα δάχτυλο, με το νύχι. Ένα ανθρώπινο δάχτυλο είναι περίπου 90 χιλιοστά ..... το δάχτυλο αυτό που εντοπίζεται φαίνεται να είναι περίπου 80-120 χιλιοστά σε μήκος,λαμβάνοντας υπόψην την κλίμακα.

Είναι αυτό το δάχτυλο από ένα παλιό άγαλμα που απεικονίζει τον άνθρωπο; Η κλίμακα και η λεπτομέρεια με κάνουν να πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να συμβεί. Το δάχτυλο αυτό φαίνεται να είναι κομμάτι ενός βράχου,και γι 'αυτό νομίζω ότι είναι μέρος ενός αγάλματος.








apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Γης στιγμιότυπα



Γης στιγμιότυπα από τους φακούς των φωτογραφικών μηχανών των αναγνωστών του National Geographic.
Οι  συνολικές συμμετοχές ήταν 12.000 από 152 χώρες. Απολαύστε τις καλύτερες...

Διαβάστε περισσότερα » »

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΑΛΑΣ : ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ‏

Ὅταν ὅλοι ἀναζητοῦν δρόμους πρὸ κειμένου νὰ ξεφύγουν καὶ νὰ σωθοῦν, κάποιος ἐπιμένει στὸ νὰ προσφέρῃ!
Ὅταν ὅλοι οἱ Ἕλληνες ξενιτεύονται πρὸ κειμένου νὰ ἐπιβιώσουν, τότε αὐτὸς ποὺ ἐπιστρέφει χρήζει μεγάλου σεβασμοῦ!
Ὅταν ὅλοι σηκώνουν τὰ χέρια ψηλά, διότι πιστεύουν πὼς δὲν μποροῦν νὰ ἀλλάξουν κάτι, τότε αὐτὸς ποὺ ἐπιστρέφει φέρνει μαζύ του τὴν βεβαιότητα πὼς τὰ πάντα θὰ ἀλλάξουν ἀπὸ τὶς μονάδες κι ὄχι ἀπὸ τὰ σύνολα. 
Ἕνας Ἕλλην ἰατρὸς ποὺ ἀποφασίζει νὰ ἐπιστρέψῃ, ὅταν τόσοι ἄλλοι πασχίζουν νὰ ἐξαφανιστοῦν! 
Θέλει νὰ προσφέρῃ ὅταν τόσοι καὶ τόσοι θέλουν νὰ ἁρπάξουν!
Θέλει νὰ κτίσῃ, ὅταν τόσοι καὶ τόσοι κλέβουν γκρεμίδια… 
Τὸν εὐχαριστοῦμε!
Φιλονόη.

“Επιστρέφω να στηρίξω την Ελλάδα”

 Λονδίνο, Παρίσι, Αμστερνταμ είναι οι βασικοί σταθμοί της διαδρομής του πανεπιστημιακού γιατρού κ. Χρίστου Γεωργάλα. Από το Academic Medical Centre του Αμστερνταμ πέτυχε ένα σημαντικό επιστημονικό επίτευγμα: διενήργησε για πρώτη φορά στη χώρα μας επέμβαση αφαίρεσης όγκου στο κρανίο ασθενούς ενδοσκοπικά μέσω της ρινικής οδού, δηλαδή χωρίς ανοιχτό χειρουργείο και τομές. 
Πανεπιστημιακός γιατρός στο Academic Medical Centre, διευθυντής του εξειδικευμένου Κέντρου Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Βάσης Κρανίου στην Ολλανδία, εθνικός αντιπρόσωπος (και δη εκλεγμένος) της Ολλανδίας στην Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ρινολογίας, ο 40χρονος γιατρός έχει καταφέρει να δημιουργήσει όχι μόνο ένα, προφανώς, πλούσιο βιογραφικό, αλλά και μια γεμάτη ζωή στο λειτούργημα του Ιπποκράτη, όπως άλλωστε την ονειρευόταν όταν αποφοιτούσε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών το 1994. 
Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα αισθάνεται «σαν τον σολομό, το ψάρι που ανεβαίνει αντίθετα στο ρεύμα του ποταμού», όπως λέει χαρακτηριστικά. «Την ώρα που πολλοί Ελληνες δηλώνουν ότι θέλουν να φύγουν από τη χώρα και το πράττουν, την ώρα που και εγώ ο ίδιος λαμβάνω mail από Ελληνες συναδέλφους μου που αναζητούν εργασία και διέξοδο εκτός Ελλάδας, προσωπικά με απασχολεί πολύ η επιστροφή μου στην Ελλάδα», εξηγεί ο κ. Γεωργάλας.
 Παρότι τα τελευταία χρόνια υπήρξαν αρκετές  αφορμές γι’ αυτό, ακαδημαϊκές -προσκλήθηκε ως επισκέπτης καθηγητής Ρινολογίας στο Ιπποκράτειο- καθώς και ιατρικές -έκανε εγχειρήσεις ως εκπαιδευτής-, πλέον ο 40χρονος γιατρός αισθάνεται ότι ζει το «σύνδρομο του Οδυσσέα»: θέλει να επιστρέψει στην «Ιθάκη» του. «Είναι μια εποχή όπου πολλά πράγματα αλλάζουν στην Ελλάδα και πιστεύω ότι διά πυρός και σιδήρου θα γίνει ένα νέο ξεκίνημα. Ούτε άλλα αυτομαστιγώματα ούτε σενάρια συνωμοσίας ότι για τα πάντα φταίνε οι άλλοι: υπάρχει πάντα ο μέσος δρόμος, ο δρόμος της δημιουργίας». Ο ίδιος φαίνεται αποφασισμένος να διεκδικήσει σθεναρά αυτή τη δυνατότητα, αφενός διότι το υποσχέθηκε στον εαυτό του όταν έφυγε για ειδικότητα στη Βρετανία, αφετέρου διότι αισθάνεται ότι είναι «υποχρέωσή» του σε τούτη την κρίσιμη συγκυρία: «Οπως δεν εγκαταλείπουμε τους φίλους μας στα δύσκολα, αλλά τους στηρίζουμε, έτσι αντιλαμβάνομαι τη σχέση μου με την πατρίδα τώρα. Σε περιόδους κρίσης όπως αυτή οφείλουμε να προσφέρουμε όχι απλώς ό,τι μπορούμε, αλλά το μέγιστο». Θεωρεί ότι η Ελλάδα θα είναι μια πρόκληση γι’ αυτόν, αλλά «σαφώς λιγότερο απ’ ό,τι είναι για τόσους που παλεύουν με την ανεργία, με τις καθημερινές ανάγκες επιβίωσης». 

Διακεκριμένος επιστήμονας
Πάντως, όσον αφορά στη λεπτή εξειδικευμένη χειρουργική επέμβαση που διενήργησε σε Ελληνα ασθενή, σύμφωνα με πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος», ο ίδιος δεν έλαβε αμοιβή. Μάλιστα, επιθυμούσε να γίνει η επέμβαση σε δημόσιο νοσοκομείο, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω της έλλειψης του αναγκαίου ιατρικοτεχνολογικού  εξοπλισμού για την ενδοσκοπική πράξη στο ΕΣΥ. Γνωρίζει ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας πάσχει από ελλείψεις εξοπλισμού, υλικών, υποδομών. «Το μόνο από το οποίο δεν πάσχει είναι οι εξαιρετικοί γιατροί. Οι Ελληνες γιατροί εργάζονται πολύ σκληρά, σε συνθήκες εφημεριών παράλογες, για πενταροδεκάρες. Είναι στην πλειονότητά τους αλτρουιστές και ιδεαλιστές και αμαυρώνονται από τους λίγους με τα φακελάκια», αναφέρει για τους συναδέλφους του στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας μας.
Εξίσου μεγάλο πρόβλημα με τις ελλείψεις υλικών όμως θεωρεί και αυτό της ιατρικής συνεργασίας: «Εχουμε πολύ ικανούς γιατρούς, αλλά δεν ξέρουν να συνεργάζονται. Το μέλλον όμως είναι στη συνεργασία ειδικοτήτων. Η εποχή του πατερναλιστικού μοντέλου, του γιατρού-παντογνώστη, τελείωσε», τονίζει, ενώ αναφερόμενος στη δική του σταδιοδρομία λέει ότι αυτός ήταν ο τρόπος ζωής και εργασίας στον οποίο γαλουχήθηκε: «Καλούμαι να συνεργαστώ με ογκολόγους, νευροχειρουργούς, ενδοκρινολόγους, αναισθησιολόγους, φωνοθεραπευτές. Δεν είμαι -και δεν μπορώ να είμαι- μόνος. Μαθαίνω από τους συναδέλφους μου, τις νοσοκόμες, τους αρρώστους – είναι παραπάνω από αναγκαίο, με κάνει να απολαμβάνω την ιατρική». 
Ο κ. Γεωργαλάς ειδικεύτηκε σε νοσοκομεία του Λονδίνου. Το 2001 έγινε μέλος του Βασιλικού Κολεγίου Χειρουργών και με υποτροφία μετεκπαιδεύτηκε στην ενδοσκοπική χειρουργική παραρρινίων καθώς και στην πλαστική χειρουργική προσώπου στο νοσοκομείο Lariboisiere στο Παρίσι και μετά στο Academic Medical Center του Πανεπιστημίου του Αμστερνταμ. Το 2007 κλήθηκε ως πανεπιστημιακός γιατρός Ρινολογίας στο Πανεπιστήμιο του Αμστερνταμ, ένα από τα πλέον καταξιωμένα κέντρα ρινολογίας παγκοσμίως. Το  ίδιος έτος ίδρυσε -και έκτοτε διευθύνει- το πρώτο και μοναδικό στη χώρα Κέντρο Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Βάσης Κρανίου (www.endoskull.nl). Εχει εκλεγεί αντιπρόσωπος της Ολλανδίας στην Ευρωπαϊκή Ρινολογική Εταιρεία, το ανώτατο επιστημονικό όργανο των ΩΡΛ. Και αυτό πρόκειται για μία ακόμη πρωτιά που όσο τον κάνει υπερήφανο -καθώς Ελληνας γιατρός δεν έχει συμβεί να αντιπροσωπεύει άλλη χώρα πλην της Ελλάδας-, άλλο τόσο τον προβληματίζει: «Κρίθηκα ως επιστήμονας και μόνο. Εκλέχθηκα χωρίς καλά-καλά να μιλώ την επίσημη γλώσσα της χώρας. Στην Ολλανδία μου δόθηκε η ευκαιρία που ονειρευόμουν και για την οποία είχα δουλέψει σκληρά. Αυτό άραγε θα γίνει και στην Ελλάδα;» διερωτάται ο κ. Γεωργάλας.

Η πρωτοποριακή επέμβαση
Ο κ. Γεωργάλας διενήργησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα διαρινική επέμβαση αφαίρεσης όγκου που διαγνώστηκε στην πίσω βάση του κρανίου σε 40χρονο ασθενή. Η επίσημη ιατρική ορολογία του όγκου είναι χοληστερινικό κοκκίωμα βάσης του λιθοειδούς. Χρησιμοποιώντας μια κάμερα και ένα ενδοσκόπιο ο γιατρός αφαίρεσε τον εγκεφαλικό όγκο μέσα από τη μύτη του ασθενούς. Με την κλασική επέμβαση (κρανιοτομή) ο ασθενής θα υποβαλλόταν σε ανοιχτό χειρουργείο με ό,τι κινδύνους συνεπαγόταν αυτό για μετεγχειρητικές επιπλοκές. Θα χρειαζόταν επίσης νοσηλεία στη ΜΕΘ και εβδομάδες παραμονής του στο νοσοκομείο, ενώ δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μόνιμων βλαβών που θα απαιτούσαν φυσιοθεραπεία για πλήρη αποκατάσταση του ασθενούς. Χάρη όμως στην ενδοσκοπική μέθοδο ο όγκος αφαιρέθηκε πλήρως, η απώλεια όρασης αποκαταστάθηκε άμεσα, ο ασθενής δεν χρειάστηκε νοσηλεία στη ΜΕΘ και πήρε εξιτήριο μέσα σε 48 ώρες.
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Κάρατζιτς καλεί Παπούλια στη Χάγη

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια πρότεινε ως μάρτυρα στη δίκη του ο Ράντοβαν Κάρατζιτς. Γιατί θεωρεί ότι η κατάθεσή του μπορεί να τον βοηθήσει
Να καταθέσει στη δίκη του ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ζητά ο πρώην πολιτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς, από το δικαστήριο της Χάγης, με κείμενο που υπέβαλε στην έδρα.
"Υπάρχουν βάσιμοι λόγοι που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι ο πρόεδρος Παπούλιας έχει πληροφορίες που μπορούν να υποστηρίξουν πραγματικά" την υπόθεση του κατηγορούμενου, προστίθεται στο κείμενο αυτό, το οποίο παρουσιάστηκε στο δικαστήριο από την υπεράσπιση του Κάρατζιτς.
Ο πρώην πολιτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας κατηγορείται για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για το ρόλο που διαδραμάτισε στον πόλεμο της Βοσνίας (1992-1995), κατά τον οποίο έχασαν τη ζωή τους 100.000 άνθρωποι και εκτοπίστηκαν 2,2 εκατομμύρια.
Η υπεράσπιση του πρώην πολιτικού ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας προτείνει ο Κάρολος Παπούλιας να κληθεί να καταθέσει στο διεθνές δικαστήριο στις 26 Μαρτίου του 2013.
"Λόγω των θρησκευτικών και ιστορικών δεσμών ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Σέρβους, ο πρόεδρος Παπούλιας ήταν ένας από τους λίγους διεθνείς συνομιλητές στους οποίους οι Σέρβοι της Βοσνίας είχαν εμπιστοσύνη και με τους οποίους μπορούσαν να μιλήσουν με απόλυτη εμπιστοσύνη", επισημαίνεται στο κείμενο της υπεράσπισης του Ράντοβαν Κάρατζιτς.
Ο πρώην πολιτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, ο οποίος συνελήφθη στο Βελιγράδι το 2008, θεωρεί ότι η κατάθεση του προέδρου της Ελλάδος θα συμβάλει στο να αποδειχθεί η αθωότητά του στην υπόθεση του βομβαρδισμού αγοράς στο Σαράγεβο, στις 5 Φεβρουαρίου του 1994, από τον οποίο έχασαν τη ζωή τους 67 άνθρωποι, σύμφωνα πάντα με το κείμενο της υπεράσπισης του κατηγορούμενου.
http://news247.gr
Διαβάστε περισσότερα » »