Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Μαλλιά κουβάρια στο ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο της Άννας


Μίνι-ανταρσία εκδηλώθηκε στο ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο της υπουργού Παιδείας κ. Άννας Διαμαντοπούλου, που αφορά στις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ο γραμματέας της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Πανταζής μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΑΝΤ1 97,2, τόνισε πως - παρά τις καλές ρυθμίσεις, όπως η αξιολόγηση και τα ασυμβίβαστα- ο νόμος πλαίσιο δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μεγάλη μεταρρύθμιση.
«Αν δεν απαντηθούν τα ερωτήματα που αφορούν ποιες είναι οι επενδύσεις και ποια η προτεραιότητα της Παιδείας, που επενδύουμε στο πρόγραμμα σπουδών, ποια είναι η γεωγραφική αρχιτεκτονική των πανεπιστημίων και σε πιο αναπτυξιακό μοντέλο απαντά, νομίζω πως δεν θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει μεγάλη μεταρρύθμιση. Θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει ένα καλό νοικοκύρεμα αλλά όχι μια μεγάλη μεταρρύθμιση που αλλάζει εκ βάθρων την Ανώτατη Εκπαίδευση», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε ακόμη ότι αρκετές από τις προτάσεις της νεολαίας δεν έχουν ενσωματωθεί στο κείμενο του υπουργείου Παιδείας, σημειώνοντας με νόημα πως: «Από εκεί και πέρα είναι η πολιτική ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας. Αυτή θα κριθεί…».
Παρά την ανοιχτή διαφοροποίησή του, ο κ. Πανταζής ξεκαθάρισε πάντως πως δεν βρήκε ποτέ κλειστή την πόρτα της κ. Διαμαντοπούλου και πως η ίδια ήταν ανοιχτή στο διάλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου