Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Έτσι καταρρίφθηκε το τουρκικό F-16D από το ελληνικό Mirage 2000EGM - Όλη η αερομαχία


Η 8η Οκτωβρίου 1996, ήταν μια ηλιόλουστη μέρα στο Αιγαίο, όταν ένα σχηματισμός τουρκικών μαχητικών F-16C/D από την 192 Filo του Μπαλίκεσιρ σηκώθηκε και πήρε την συνήθη κατεύθυνση προς τα δυτικά.
Στα readiness της Τανάγρας ήχησε ο συναγερμός και ελάχιστα λεπτά αργότερα δύο Mirage 2000EGM βρέθηκαν στον αέρα. Οι ημέρες ήταν "ύποπτες" καθώς η ελληνική κυβέρνηση μόλις είχε αναλάβει την εξουσία (κάτι ανάλογο με ότι είχε γίνει στα Ίμια μόλις 9 μήνες πριν) μετά την νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου και τα νεύρα στις Μοίρες ήταν τεντωμένα. Ειδικά στις Μοίρες των Mirage που θρηνούσαν ήδη από το 1992 τον Ν.Σιαλμά.   
Στο χειριστήριο του ενός Mirage 2000ΕGM βρισκόταν ο - τότε - υποσμηναγός Α.Γρίβας νούμερο "2" στο ζευγάρι του. Η συνάντηση των Mirage 2000 με τα τουρκικά F-16 έγινε δυτικά της Χίου μεταξύ των 6 και 10 ν.μ. Αμέσως ζητήθηκε από τα τουρκικά μαχητικά να αποχωρήσουν από την περιοχή και να επιστρέψουν στον διεθνή εναέριο χώρο, αλλά εκείνα επέμειναν και ξεκίνησε η εμπλοκή δυτικά της Χίου.  
Στα χειριστήρια του διθέσιου F-16D βρισκόταν ο Οσμάν Τσιλεκλί επίσης υποσμηναγός με εκπαιδευτή τον σμηναγό Ναίλ Ερντογάν. Η εμπλοκή ήταν σκληρή και οι Τούρκοι επιχείρησαν να τραβήξουν σε χαμηλό ύψος τα ελληνικά Mirage 2000, όπου τα F-16 υπερτερούn σε απόδοση.
Ο υποσμηναγός Α.Γρίβας απασφάλισε, όπως συνηθιζόταν σε όλη την δεκαετία του '90, όταν φαινόταν ότι οι Τούρκοι εισβολείς θα επέμεναν να πάρουν την "ουρά" των ελληνικών μαχητικών.
Και τότε έγινε: Σε μία παρατεταμένη στροφή κι ενώ το ελληνικό μαχητικό είχε πάρει την ουρά του τουρκικού F-16, ασυναίσθητα (πρέπει κάποις να βρεθεί στο χειριστήριο ενός μαχητικό σε μια παρατεταμένη στροφή για να καταλάβει κανείς πως το δάκτυλο μπορεί κατά λάθος να πατήσει το κουμπί) ένα από τα βλήματα μικρής ακτίνας δράσης R-550 Magic II, έφυγε από το ελληνικό μαχητικό.
Μετά από πτήση ελάχιστων δευτερολέπτων κι ενώ μέσα στα χειριστήρια του διθέσιου μαχητικού ηχούσαν σε τρελό το RWR της Loral που έδειχνε ότι εναντίον τους είχε εκτοξευθεί νβλήμα αέρος-αέρος, καρφώθηκ στην ουρά του F-16.
Η έκρηξη ήταν τεράστια, βασικά το F-16D έγινε μια πύρηνη μπάλα από την μέση και πίσω. Μέχρι σήμερα είναι η μία και μοναδική παγκοσμίως κατάρριψη F-16 παγκοσμίως! 
Ο Οσμάν Τσιλεκλί, κατάφερε να εκτιναχθεί όταν το αεροσκάφος του δέχθηκε την γιγάντια "κλωτσιά" και άρχισε να πέφτει σε περιδίνηση. Ο σμηναγός Ναίλ Ερντογάν σεν τα κατάφερε και πλήρωσε τις φιλοδοξίες της Άγκυρας στο Αιγαίο. 
Η ελληνική νίκη ολοκληρώθηκε με την περισυλλογή του Οσμάν Τσιλεκλί από ελληνικό ελικόπτερο έρευνας-διάσωσης και την νοσηλεία του σε νοσοκομείο της Χίου. 
Τώρα ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ έδωσε εντολή για εύρεση του καταρριφθέντος F-16D και του πιλότου του, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί.
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Εάν η είδηση ισχύει, τότε κάποιοι στην Ελλάδα θα πρέπει να ετοιμάζονται για να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους σε κάποια φυλακή.


Στα ταμεία της Κύπρου μπήκε η ρωσική βοήθεια !
Το δάνειο της Ρωσίας προς την Κύπρο όχι μόνο εγκρίθηκε, αλλά στα κρατικά ταμεία βρίσκονται ήδη τα χρήματα της ρωσικής βοήθειας - δανείου προς την Κύπρο. Ως αποτέλεσμα δεν πρόκειται να εφαρμοστεί κανένα μνημόνιο προς τον Κυπριακό λαό και μόνο οι Κυπριακές τράπεζες είναι εκτεθειμένες και πρέπει να βρούνε χρήματα για να καλύψουν τα ανοίγματα -ελλείψεις ρευστού- που έχουν.

Έτσι, οι πιέσεις των "φίλων" Ευρωπαίων και του ΔΝΤ πετάγονται στα σκουπίδια και από δω και πέρα κάποιοι -τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα- θα πρέπει να ανησυχούν σφόδρα για το μέλλον τους, το οποίο δεν προδιαγράφεται με τους καλύτερους οιωνούς...

Αναμένεται την Δευτέρα να ανακοινωθεί η άρση της αίτησης για προσφυγή στο μνημόνιο από την Κύπρο. Να σημειώσουμε πως αυτό ισχύει εάν όσα μεταδίδει το Κυπριακό "Ποντίκι" είναι αληθή...
Λέτε η δήλωση του Χριστόφια για "διεθνή συμμορία εγκληματιών" να άνοιξαν τα ταμεία της Μόσχας;
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Βολιβία: Η ιδιωτικοποίηση του νερού (Προσεχώς και λίαν συντόμως στα σπίτια μας)

Τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2000 ξέσπασαν διαδηλώσεις στην πόλη Cochabamba στην Βολιβία ως απάντηση στις μεγάλες αυξήσεις της τιμής του νερού.

Πολλοί άνθρωποι είδαν τον λογαριασμό του νερού να τριπλασιάζεται και να τετραπλασιάζεται κάτι που σήμαινε πως πολλοί θα έπρεπε να διαθέσουν το μισό περίπου εισόδημά τους για τον λογαριασμό του νερού.


Αυτό συνέβη από την στιγμή που η εταιρεία Bechtel ανέλαβε την διαχείριση του νερού της πόλης. Μη μπορώντας οι πολίτες να ανταποκριθούν απαίτησαν να σταματήσει η σύμβαση με την εταιρεία.

Μετά από καταστρατήγηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων, πολλούς τραυματισμούς και θανάτους από την αστυνομία και τον στρατό κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων όλα τα δικαιώματα του νερού αποκαταστάθηκαν.

Από το 1950 μέχρι το 1980 το ΔΝΤ και η Παγκόσμια τράπεζα ανέλαβαν την βελτίωση της οικονομίας της χώρας, όμως η οικονομία της χώρας δεν παρουσίαζε ανάπτυξη και έτσι το 1981 το πρόγραμμα κατέρρευσε οδηγώντας σε έξι συνεχόμενα χρόνια ύφεσης.

Το 1985 ξεκίνησε ένα πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας με απελευθέρωση των αγορών για να μειωθεί η ύφεση. Η ανάπτυξη σημείωσε θετικές τιμές μόλις 2 χρόνια μετά αλλά τα σημάδια που άφησαν οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν όλα αυτά τα χρόνια έπληξαν έντονα τους πολίτες.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια το ΔΝΤ και η παγκόσμια τράπεζα έπεισε την κυβέρνηση να ιδιωτικοποιήσει δημόσιους οργανισμούς όπως τις αεροπορικές γραμμές, τις δημόσιες επιχειρήσεις ηλεκτρισμού, το εθνικό σιδηροδρομικό σύστημα και τέλος το 1999 την υπηρεσία δημόσιας ύδρευσης και αποχέτευσης.

Στην Βολιβία εκείνη πια την εποχή σχεδόν τα 2/3 των πολιτών ζουν κάτω από τα όρια της φτώχιας και το ετήσιο εισόδημα βρίσκεται στα 950 δολάρια.


Μη μπορώντας να επιβιώσουν κάτω από το νέο μεγάλο κόστος του νερού οι πολίτες άρχισαν τις διαδηλώσεις τον Φεβρουάριο του 2000. Πορείες, οδοφράγματα και άλλα μέσα διαμαρτυρίας χρησιμοποιήθηκαν ώστε να παγώσει η πόλη για τέσσερις συνεχόμενες μέρες.

Το πρώτο περιστατικό βίας συνέβη όταν ο πρόεδρος Banzer διέταξε την αστυνομία να χρησιμοποιήσει χημικά σε εκατοντάδες πολίτες που διαδήλωναν ειρηνικά. Περίπου 175 τραυματίστηκαν και 2 έχασαν την όρασή τους.

Για να ηρεμήσει τα πνεύματα ο πρόεδρος δέχτηκε να συναντηθεί με εκπροσώπους των διαδηλωτών τον Απρίλιο. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των διαδηλωτών τον Oscar Olivera, η συνάντηση ήταν απλά μια παγίδα. «Συζητούσαμε με τον δήμαρχο, τον κυβερνήτη και άλλους πολιτικούς εκπροσώπους όταν η αστυνομία εισήλθε στην αίθουσα και μας συνέλαβε».

Μετά από το περιστατικό ξέσπασε το κοινωνικό μένος που οδηγήθηκε την επόμενη μέρα έξω από το δημαρχείο για να διαμαρτυρηθεί. Περισσότεροι από 59 άνθρωποι συνελήφθησαν, δεκάδες τραυματίστηκαν και έξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.



πηγή
 http://www.ramnousia.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Έσβησαν οι φωτιές στα όρια του Βαρικού – Πτολεμαΐδας και Ολυμπιάδας –Αναργύρων (βιντεο)

ΜικρογραφίαΣτο  μέτωπο  του  Βαρυκού  επιχειρούσε  πυροσβεστικό  ελικόπτερο μέχρι  της  20.00μμ.  και  άνδρες  τη  πυροσβεστικής , στην  Ολυμπιάδα   ένα  όχημα  της  πυροσβεστικής  και  χωματουργικά  μηχανήματα  από  την  κοινότητα  της  Ολυμπιάδας.    




Διαβάστε περισσότερα » »

Δυο καραβάκια στη λίμνη της Καστοριάς


Περιηγήσεις εν πλω στη λίμνη Ορεστιάδα θα προσφέρουν σε επισκέπτες και κατοίκους της Καστοριάς και τα δυο τουριστικά πλοιάρια, το “Ορεστιάς” και το “Ολυμπία”.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Καστοριάς Μανώλης Χατζησημεωνίδης, ο Δήμος έχει δυο καραβάκια στη λίμνη, τα οποία θα είναι  αξιόπλοα, θα κάνουν τα δρομολόγια τους και με τις περιηγήσεις τους, θα προσφέρουν μια άλλη αίσθηση στον επισκέπτη της Καστοριάς. Το τουριστικό πλοιάριο "Ορεστιάς" επισκευάστηκε και θα πραγματοποιεί δρομολόγια, το πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου. Όπως ανακοινώθηκε από τη   Δημοτική Ανώνυμη Εταιρία του Δήμου   Καστοριάς "Μακεδνός", το  Καράβι “Ολυμπία", λόγω τεχνικής βλάβης δεν πραγματοποιεί δρομολόγια μέχρι τις 16 Ιουλίου και μετά το πέρας των εργασιών τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται, σύμφωνα με το προκαθορισμένο πρόγραμμα του. Πληροφορίες για τα δρομολόγια του "Ολυμπία" παρέχονται καθημερινά στο τηλέφωνο 2467021910   και από την ιστοσελίδα του http://www.karavakikastorias.gr/.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Θεοδότα Τσιόπρα
Διαβάστε περισσότερα » »

Βεστερβέλε: Δεν γίνεται επαναδιαπραγμάτευση - ΠΕΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ.


Αποκλείουν εκ νέου οι Γερμανοί την επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού προγράμματος.

Σε συνέντευξή του στη Bild o γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε απέρριψε κάθε ενδεχόμενο αναδιαπραγμάτευσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.


«Βλέπω ότι στην Ελλάδα επιθυμούν αναδιαπραγμάτευση των πραγμάτων και ότι ουσιαστικά θέτουν υπό αμφισβήτηση τις υποχρεώσεις για μεταρρυθμίσεις στη χώρα.


 Το λέω απλά: Αυτό δε γίνεται», σημείωσε καλώντας τους Έλληνες να δείξουν ξεκάθαρα ότι θέλουν να παραμείνουν στην ευρωζώνη.




Διαβάστε περισσότερα » »

Κοζάνη: Επίσκεψη Δ.Σ ΕΚΕΤΑ

eketa
Στην Κοζάνη θα βρεθεί τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 το διοικητικό συμβούλιο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.
Στη 1 το μεσημέρι στην αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος» της Περιφέρειας θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού συμβουλίου του ΕΚΕΤΑ, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή. Η συνεδρίαση αυτή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, δηλώνει εμπράκτως τη βούληση του ΕΚΕΤΑ να διατηρηθεί η υπάρχουσα ερευνητική δομή της περιοχή, άλλα και να αναζητηθούν κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε θέματα έρευνας και καινοτομίας.
Στις 2:30 το μεσημέρι το διοικητικό συμβούλιο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, θα συναντηθεί, στο δημαρχείο, με το δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα. Την περασμένη Πέμπτη εξάλλου δεκαμελής αποστολή αιρετών και στελεχών του δήμου Κοζάνης, επισκέφτηκε την έδρα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη.
Στη συνάντηση αυτή διερευνήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας του δήμου Κοζάνης με το Κέντρο, στην υλοποίηση προγραμμάτων στους τομείς της ενέργειας, της πληροφορικής, των μεταφορών και του περιβάλλοντος. Όπως τόνισε ο δήμαρχος Κοζάνης κ. Μαλούτας, ένα νέο πεδίο συνεργασίας ανοίγεται με τους ερευνητικούς φορείς και τα πανεπιστήμια της χώρας, για το καλό του δήμου και των πολιτών.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Περικλής Καραφυλλίδης
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΗ Γ@M@Σ@TE ........ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ‏


Είναι το πρώτο μέρος της σειράς αποσπασμάτων του "The Fuck-it Point", ενός ντοκιμαντέρ για τη σκοτεινή πλευρά του πολιτισμού, το γιατί πρέπει να ανατραπεί και γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν τη διάθεση να το κάνουν. Το πρώτο μέρος εστιάζει στην ολιστική θεώρηση του σύγχρονου ανθρώπινου περιβάλλοντος. Να σημειωθεί ότι η παραγωγή του παρόντος ντοκιμαντέρ της "Savage Revival" ολοκληρώθηκε στις 5 Απριλίου του 2012


triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Υπό έλεγχο η φωτιά στα όρια Βαρικού – Πτολεμαίδας (Φούφας) – Σημαντική η συμβολή εθελοντών (Νεώτερες πληροφορίες)

Με πύρινο μέτωπο περίπου 3xλμ. βρέθηκαν αντιμέτωποι στις 04:00 το πρωί οι άντρες της πυροσβεστικής από τη φωτιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα (στις 01:20) στα όρια  Βαρικού – Πτολεμαίδας (Φούφας) (δείτε εδώ σχετικά). Ευτυχώς αυτή τη στιγμή (10:42 π.μ.) στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι και η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο.Να επισημάνουμε ότι εκτός από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, σημαντική ήταν η συμβολή εθελοντών κατοίκων της περιοχής του Φούφα και κυρίως των ανθρώπων της αυτοδίοικησης του εν λόγω τοπικού διαμερίσματος, που με σκαπτικά μηχανήματα συμμετείχαν ενεργά στην επιχείρηση κατάσβεσης.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ.....ΚΟΡΙΤΣΙΑ! Η JULIA ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ.


other side of town,
Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι διέλυσαν τα πάντα. Νέα κορίτσια 14 ετών σέρνονται σε ψυχιάτρους ( παλιόσκυλα της νέας τάξης πραγμάτων) επειδή τους παράτησε ο γκόμενος, ενώ αγοράκια βυθιζονται  στην ομοφυλοφιλία και στα ναρκωτικά.……… Υπαίτιοι της παρακμής είναι οι πολιτικοί που έβαλαν σε εφαρμογή το projectεδώ και αρκετά χρόνια… τότε που τα παίρναμε από τους εβραίους τοκογλύφους… .διοχετεύοντας φτηνό χρήμα για την μεγάλη Ελλάδα...των δανείων, της Μυκόνου, του Σημίτη και του Ρουβά. Αρρώστησαν τον κόσμο σε βαθμό σήψης γκρεμίζοντας κοινωνικά πρότυπα..Μέσα σε λιγότερο από 2 δεκαετίες διέλυσαν κυριολεκτικά τα πάντα. ...βάζοντας τον υπόκοσμο μέσα στα σπίτια..Με συστηματικές ενέργειες δημιούργησαν την κοινωνία τους που τώρα βλέπουμε μπροστά μας. Mία κοινωνία αδίστακτη και άσπλαχνη……….Ένα στρατόπεδο πορνείας έγινε ολόκληρη η χώρα. Ένα λούνα Παρκ ναρκομανών, εγκληματιών, πούστηδων που τους βρίσκεις ακόμα και στο πρόσωπο του συγγενή σου ή του καλύτερού σου φίλου. 

Ας φανταστεί ο φίλος αναγνώστης τι συμβαίνει  σε κάθε σπίτι με τα πρότυπα που πλάσαραν. Ο γράφων, γνωρίζει πολυ καλά τι συμβαίνει ακόμα και στα νοσκομεία σε πολύ περίεργες ώρες όπου οι γονείς χάνονται ....... Αφού, λοιπόν νάρκωσαν την κοινωνία, μας έφεραν το ΔΝΤ, για να επιβιώσουν. Τώρα το ρίχνουν στην αγαπημένη ελευθεριότητα η οποία περνά μέσα απο τον θρησκευτικό και εθνικό αποχρωματισμό της χώρας..Ξεδοντιάζοντας ότι απέμεινε.......Πολλά τα λεφτά……για το "θαύμα" του διεθνισμού.  Θα τους αφήσουμε έτσι όμως;;  Έχουμε υποχρέωση να σώσουμε τους ανθρώπους. Πως όμως;; Απλά δίνοντάς τους ελπίδα και σιγουριά ακόμα και με ένα ζεστό χαμόγελο. Η δίκαιη κοινωνία  δεν θα αργήσει να έρθει. 

Ο Καμμένος, φυσικά και τα γνώριζε αυτά τα πράγματα…… ΕΣΤΕΙΛΕ ΓΑΜΑΤΑ MESSAGE ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ. Ο Καμμένος, που χτυπούσε τους τοκογλύφους χωρίς να γνωρίζει την εθνικοτητά τους. Για τον Καμμένο,  απο εδώ και πέρα οι ΄Ελληνες πατριώτες θα είναι αλήτες, παλιάνθρωποι και φυσικά ζώα. Ας, είναι καλά ο κύριος Γιώργος. Ποιός είναι;;; Θα τον μάθετε σύντομα. Μας άνοιξε τα μάτια.

PERI MAJESTIC 

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΡΟΥΒΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΞΕΘΩΡΙΑΖΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ 7 Ιουλίου, 2011

You are a bitch girl!!! Aυτή η έκφραση συχνά πυκνά γινόταν αφορμή για πολλούς καυγάδες τα τελευταία χρόνια, ανάμεσα στον κοριτσόκοσμο.Ήταν η εποχή της Nitro κατάστασης, όπου έπρεπε κάθε νέος άνθρωπος να ακολουθήσει την μόδα με μοναδικό σκοπό να ξεχωρίσει ανάμεσα σε πολλούς ανταγωνιστές.

. Ένα σύστημα αδίστακτο και κλειστό. Ένα σύστημα που ακολουθούσε την μόδα των image makers,και των τρελών οίκων μόδας όπως Prada, Molinari, Marc Jacobs, Gucci, Versace και φυσικά D&G.

Επειδή η μόδα έχει πολλά πρόσωπα και πολλές επιλογές , η μοναδικότητα και η προσωπικότητα είναι αυτά που χαρακτηρίζουν το στυλ του καθενός. Περιοδικά όπως The Face, Dazed&Confused, I-D, Ten, Another Magazine, Wallpaperάρχισαν να εναλλάσσουν στιλ και να φτιάχνουν μόδα. Δηλαδή νέα είδωλα.
Στη Ελλάδα το μήνυμα της νέας εποχής το πήραν lifestyle περιοδικά όπως τοNitro, Klik, esquire και πολλά άλλα. Τα περιοδικά μόδας αυξάνονται και εμφανίζονται και οι πρώτες εκπομπές μόδας με καλεσμένους «ειδικούς παντογνώστες» .


Η μοναδικότητα καθώς και η προσωπικότητα είναι αυτά που χαρακτηρίζουν το στυλ του καθενός έλεγαν με καμάρι οι fashion trendsetters.

.Από τα μέσα της δεκαετίας του ΄90, τα πάντα άρχισαν να αλλάζουν στην Ελλάδα.Το χρήμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση έρρεε άφθονο και το καινούργιο τσάκιζε κάθε τι παλιό. Έπρεπε να γίνουν παντού αλλαγές. Η διαπλοκή της χώρας για να καταφέρει λοιπόν να αποπροσανατολίσει τον νέο κόσμο και όχι μόνο προώθησε ένα γενναίο project. Μέσα λοιπόν σε αυτή την μόδα ανδρώθηκε και το ΣΥΣΤΗΜΑ Ρουβά. Ένα πρόσωπο ανέμελο που ακόμα και χωρίς να μιλάει έπαιρνε διθυραμβικές κριτικές από τους πάντες , απλά και μόνο για αυτό που ήταν. ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΩΝ SOCIAL MEDIA. Το νέο πρότυπο λοιπόν ήταν αυτό που δεν ενοχλούσε, ένας μαλθακός τύπος με αστραφτερά δόντια, καλογυμνασμένο και φρεσκοξυρισμένο σώμα ,λίγο gay με χαρακτηριστικα θηλυπρέπειας, αρεστός κι αποδεκτός στις παρέες. Το αρσενικό λοιπόν που δεν θα ταυτίζεται πλέον με το παραδοσιακό αντρικό κι η έννοια του «άντρα κυνηγού» να έχει δώσει τη θέση της στην εικόνα του «άντρα – θύματος» .

Αυτό τον ρόλο κλήθηκε να παίξει και το σύστημα Ρουβά και φυσικά τα κατάφερε. Ένας apolitik ρόλος για την ελληνική κοινωνία ήταν ότι έπρεπε για τα σχέδια τους. Το φαινόμενο πήρε τεράστιες διαστάσεις σε χρόνο ρεκόρ. Τα κοριτσάκια πλέον έγιναν dives ακολουθώντας τις προσταγές της νέας μόδας και αναζητούσαν άγριο, πρόσκαιρο sex ,θυσιάζοντας ακόμα και την αθωότητα τους , ενώ τα αγοράκια έβαλαν στο πρόγραμμά τους καλούς τρόπους όπως επιζητούσε η νέα τάση της μόδας _ gay society.

Το μότο «Choose life» ήταν κράχτης.. Αρκετά γρήγορα την σκυτάλη πήραν και νέοι πολιτικοί, καθώς το σύστημα Ρουβά απλωνόταν παντού. Ένας νέος τρόπος ζωής στην Ελλάδα άρχιζε να παίρνει σάρκα και οστά. Τα σκάνδαλα των πολιτικών καλύπτονταν συνήθως από το lifestyle σύστημα Ρουβά που εξυπηρετούσε την διαπλοκή. Επιχειρηματίες πλάσαραν νέα μόδα: Τις φιλανθρωπίες!! Μαζί με έθνικ εκπροσώπους του μόντελινγκ μοίραζαν ψεύτικα χαμόγελα ανακούφισης που επιτέλους γινόντουσαν αποδεκτοί από τους «Βλάχους». Mία κοινωνία σε παροξυσμό. Το μακιγιάζ ήταν αυτοσκοπός και φυγή από την πραγματικότητα, ενώ οι κολωνακιώτικες ευγένειες έδιναν και έπαιρναν .Ο πνευματικός κόσμος της χώρας μεγαλουργεί με μια σαμπάνια στα χέρια. Ακόμα και το μεγάλο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου πέρασε απαρατήρητο από την ελληνική κοινωνία ψηφίζοντας ξανά τα ίδια πρόσωπα που έφεραν την καταστροφή. Τα κοσμοπολίτικα parties σε ολόκληρη την Ελλάδα και ειδικότερα στην Μύκονο, παρέα με ανθρώπους «μπατίρηδες» που ξέσκιζαν το σώμα της Ελλάδος ήταν επίδειξη πλουτισμού για όλους σχεδόν τους Έλληνες. Μια soft κοινωνία από χαμογελαστούς ανθρώπους ανεξαιρέτου οικονομικής επιφάνειας έχει πλέον δημιουργηθεί.Aκόμα και η ανεργία ήταν μόδα με την προϋπόθεση να πλασάρεις μόδα.

Στην χρεοκοπημένη Ελλάδα του 2011 το ΣΥΣΤΗΜΑ ΡΟΥΒΑ αρχίζει να τρίζει επικίνδυνα. Ο Ελληνικός λαός αισθάνεται προδομένος και αγανακτισμένος ενώ τα όνειρα για μια καλύτερη ζωή έγιναν εφιάλτες. Οι δρόμοι κλείσανε σχεδόν για όλους και το make- up, ξεθώριασε στα πρόσωπα που το υπηρετούσαν. Οι προβολείς από τα glamour parties χαμήλωσαν επικίνδυνα. Η ανηθικότητα και η πορνεία κυριαρχούν. Η μόνη λέξη που μπορεί να αντικατοπτρίσει την πραγματικότητα είναι ΟΝΕΙΔΟΣ!!
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Συρία: Η κορύφωση του δράματος - Μαίνονται οι μάχες - Έτοιμοι να επέμβουν οι Ρώσοι


Στην κορύφωση του συριακού δράματος οδηγούμαστε σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις μετά την εξόντωση του μεγαλύτερου μέρους της ηγεσίας του μηχανισμού Άμυνας και Ασφαλείας της Συρίας μετά την χτεσινή βομβιστική επίθεση στο κέντρο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της αραβικής χώρας. 
Την ίδια στιγμή που όπως ανέφερε το defencenet οι αντάρτες πια ελέγχουν τα σύνορα με το Ιράκ και μπορούν να φέρνουν με ευκολία οπλισμό και νέες δυνάμεις από την Λιβύη όπως μεταδίδουν δημοσιογράφοι από την Δαμασκό. Η χτεσινή βομβιστική επίθεση συνοδεύτηκε από καταδρομικές επιχειρήσεις των χιλιάδων Λίβυων μισθοφόρων ισλαμιστών οι οποίοι υποστηρίζονται από το Κατάρ και συγκεκριμένη φατρία από την Σαουδική Αραβία.
Η μάχη της Δαμασκού ξεκίνησε χτες με τους αντάρτες να επιτυγχάνουν ένα σημαντικό πλήγμα κατα του Assad  αλλά με τον συριακό Στρατό να εξαπολύει επίθεση και να αντέχει στην πίεση των ισλαμιστών ξενόφερτων μισθοφόρων οι οποίοι συνεργάζονται με μέλη της Al Qaida ακραίες ισλαμιστές οργανώσεις που δρούσαν στο γειτονικό Ιράκ όλα αυτά τα χρόνια κατά των Αμερικανών. 
Οι δυνάμεις αυτές που σκότωναν του Αμερικανούς στρατιώτες τώρα πολεμούν στην Συρία προς όφελος των γεωπολιτικών στόχων των πρώην αντιπάλων τους σε ένα παιχνίδι ισχύος για το ποιος θα ελέγξει την δίοδο ουσιαστικά των ενεργειακών πόρων της Σ. Αραβίας του Ιράκ και του Κουβέιτ προς την Δύση μέσω μίας ελεγχόμενης από την Δύση Συρίας.
Tουλάχιστον αυτό φιλοδοξούν οι δυτικοί αξιοποιώντας την παράλληλη δράση της Al Qaida και των άλλων ισλαμιστών σε μία παράξενη συνύπαρξη κατά του Assad.  Την ίδια στιγμή η Δύση και οι χώρες του Κόλπου έχουν εξαπολύσει ένα πόλεμο πληροφοριών με τα διεθνή ΜΜΕ που διαθέτουν ενώ και οι κούρδοι της Συρίας οι οποίοι είχαν κρατήσει χαμηλούς τόνους προχωρούν στην  σταδιακή αποσκίρτηση τους από την κεντρική κυβέρνηση της Συρίας.
Σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων FIRAT διάφορες ένοπλες ομάδες, οι οποίες συσχετίζονται με το ΡΚΚ, τις τελευταίες ώρες έθεσαν υπό τον πλήρη έλεγχο τους την πόλη Kobani, στην βόρεια Συρία. Οι Κούρδοι αυτονομιστές απομάκρυναν από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες τους εκπρόσωπους της κυβέρνησης της Συρίας. Στην συνέχεια, δημιούργησαν συμβούλια πολιτών, τα οποία πλέον ελέγχουν την πόλη Kobani, στην βόρεια Συρία.
Οι εκπρόσωποι του κουρδικού αυτονομιστικού κινήματος ΡΚΚ στην Συρία ξεκαθαρίζουν ότι δεν επιθυμούν την επέκταση των ένοπλων συγκρούσεων στις περιοχές της Συρίας που οι Κούρδοι αποτελούν την πλειοψηφία του ντόπιου πληθυσμού. Παράλληλα το PKK θα συνεχίσει τις επιθέσεις του σε τουρκικούς στρατιωτικούς στόχους ακόμα και κατά τον μήνα του Ραμαζανιού δηλαδή μέχρι και την 18η Αυγούστου.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στην Συρία, στην Κύπρο και ανοικτά των ακτών της Συρίας βρίσκεται ο ρωσικός Στόλος με το ρωσικό αντιτορπιλικό του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας Smetlivy τα δύο αποβατικά Ν.Filchenkov και Tsezar Kunikov, και τα δύο ρυμουλκά περιμένοντας την άφιξη του στολίσκου του βόρειου ρωσικού Στόλου ο οποίος αποτελείται από το αντιτορπιλικό Admiral Chabanenko την φρεγάτα Yaroslav Mudry και τρία αποβατικά πλοία κλάσης Ropucha.
Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η ρωσική δύναμη θα αντιδράσει με αποφασιστικότητα στην περίπτωση που οι δυνάμεις των αναρτών πλησιάσουν σε περιοχές που υπάρχουν τα σύγχρονα ρωσικά οπλικά συστήματα τα οποία πρόσφατα παραδόθηκαν στην Συρία και προσπαθήσουν να τα κυριεύσουν. 
'Οπως έχουν δηλώσει Ρώσοι αξιωματούχοι οι ρωσικές δυνάμεις θα επέμβουν στρατιωτικά για να αποτρέψουν μία τέτοια εξέλιξη δίνοντας μία άλλη ποιοτική διάσταση στο συριακό δράμα το οποίο όπως φαίνεται έχει εισέρθει στην τελική του φάση  
Διαβάστε περισσότερα » »

Google Maps: Έρχονται πιο λεπτομερείς χάρτες


Το επίσημο blog της Google, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία προχώρησε σε μια ακόμα αναβάθμιση της υπηρεσίας Google Maps με την παροχή λεπτομερέστερων χαρτών για αρκετά μέρη της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής.

Η λίστα θα περιλαμβάνει τις Ελλάδα, Κροατία, Ιρλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία, Τσεχία, Σαν Μαρίνο, Βατικανό, Λεσότο, Μακάο, Σιγκαπούρη, Πολωνία, Ουκρανία και Αίγυπτο.

Μερικές από τις αλλαγές είναι ότι οι θάλασσες εμφανίζονται με περισσότερες λεπτομέρειες, τα ονόματα περιοχών ενδιαφέροντος (αεροδρόμια, πανεπιστήμια, δημόσιες πλατείες κ.α.) είναι ακριβέστερα, ενώ οι χάρτες παρουσιάζουν και συγκεκριμένες διαδρομές πλοίων.

Οι τοπικοί δρόμοι είναι πλέον πιο ευδιάκριτοι από τους αυτοκινητόδρομους και τα ονόματα των περισσότερων δρόμων διατίθενται σε πολλές γλώσσες.

Σημειώνεται ότι χάρτες των προαναφερθεισών χωρών θα είναι διαθέσιμοι offline στην εφαρμογή Google Maps για Android.


newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

Σε εξέλιξη MEΓΑΛΗ φωτιά στο Βαρικό κοντά στα σύνορα με Πτολεμαίδα – 15 στρέμματα δασικής έκτασης μέχρι στιγμής και 1000 χορτολιβαδικής οι απώλειες

Συνεχίζονται οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων για να τεθεί υπό έλεγχο πυρκαγιά που ξέσπασε στη 01.20 τα ξημερώματα  στην περιοχή Βαρίκο Φλώρινας στα όρια με την ΠτολεμαίδαΓια να δώσουμε μια εικόνα για την έκταση της φωτιάς, αυτόπτες μάρτυρες μας είπαν φτάνει από Βαρικό μέχρι και τη γνωστή ταβέρνα του «ΠΑΠΠΟΥ Ο ΝΙΚΟΣ» στο Φούφα. Μέχρι στιγμής η φωτιά έχει καταστρέψει 15 στρέμματα δασικής έκτασης μέχρι στιγμής και 1000 χορτολιβαδικής.
Στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 20 μέλη πεζοπόρου τμήματος, ενώ  στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν δύο αεροσκάφη. Η φωτιά δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »