Κυριακή, 8 Απριλίου 2012

Πρόβατα με... "μουτσούνα" και πόδια γουρουνιού !!!

Πρόβατα με... "μουτσούνα" και πόδια γουρουνιού !!! Βόσκει στην περιοχή ανάμεσα στο Γαρδίκι και την Τζούρτζια ΑσπροποτάμουΒόσκει στην περιοχή ανάμεσα στο Γαρδίκι και την Τζούρτζια ΑσπροποτάμουΟι φωτογραφίες είναι αποκαλυπτικές και είναι βγαλμένες από κοπάδι που βόσκει στην περιοχή ανάμεσα στο Γαρδίκι και την Τζούρτζια Ασπροποτάμου.


Δυστυχώς δεν είμαστε ειδικοί να σας πούμε αν αυτό που είδαμε είναι προϊόν διασταύρωσης χοίρου με πρόβατο η έχει γίνει κάποιο πείραμα και βλέπουμε τα ... αποτελέσματά του ούτε γνωρίζουμε ότι έχει ξανασυμβεί.

(Πολλά ακούμε τελευταία και... τρομάζουμε)

Αλλά πρώτη φορά το βλέπουμε πρόβατο με μούρη... σκρόφας
thebest.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Coca Cola με ζιζανιοκτόνο: Μόνο στο εθνοκτόνο κρατίδιο…

20120408-160227.jpg Μην περιμένετε να πάρει διαστάσεις το θέμα. Όλοσελιδες διαφημίσεις θα δείτε την ερχόμενη εβδομάδα, όπως με τους Γερμανούς της LIDL. Άλλωστε, είναι της μόδας να δολοφονείς Έλληνες. Επιδοτείται και απο το κράτος. Δείτε τις Ελληνικές τράπεζες…
olympia.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανοικτή επιστολή προς την κατοχική κυβέρνηση .

Paper and a Pen clipartΥπόψη:  Υπουργού  οικονομικών.

Σχετικά  με  τις  έκτακτες  εισφορές,
Χαράτσια ,κτλπ.


Αν  πάει  καλά  η  άνοιξη  και  γίνουνε  τα  φρούτα  θα  πάρετε  τα  χρέη  μας,  και  θα  έχουμε  και  μούτρα.

Αν  δεν  πάει  καλά  η  άνοιξη  και  δεν  γίνουνε  τα  φρούτα  θα  πάρετε  τα  @ρχίδι@  μας,  αν  τα  έχουμε  και  τούτα.

ΟΥΣΤ  ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ .
Διαβάστε περισσότερα » »

Το 70% στις φυλακές είναι αλλοδαποί. Σε λίγο ο έλεγχος των φυλακών θα περάσει στα χέρια των αλλοδαπών και τότε θα μπούμε σε απόλυτη ζούγκλα

Απόσπασμα άρθρου της Γεωργίας Σκιτζή από το CRASH Απριλίου 2012, με τίτλο «Αποθήκες Ανθρώπων οι Φυλακές»
Για τα προβλήματα κορεσμού στις ελληνικές φυλακές που έχουν λάβει εκρηκτικές διαστάσεις μίλησε αποκλειστικά στο «Crash» ο πρώην διοικητής των φυλακών Κορυδαλλού Αντώνης Αραβαντινός, αναλύοντας παράλληλα την ανθρωπογεωγραφία των κρατουμένων, η οποία έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία χρόνια, σε σημείο που αναρωτιέται κανείς εάν σωφρονίζουμε μόνο αλλοδαπούς! Οκ. Αραβαντινός αναλύει τους «νόμους» που επικρατούν στις φυλακές σήμερα και δεν διστάζει να μας αποκαλύψει ότι δεν απέχουμε πολύ από τη στιγμή όπου το σύνολο των εγκληματικών δραστηριοτήτων και ο έλεγχος στις ελληνικές φυλακές θα περάσει στα χέρια των αλλοδαπών. Και τότε, όπως μας υπογραμμίζει, θα μετατραπούν τα σωφρονιστικά ιδρύματα σε ζούγκλες.

- Πώς θα χαρακταρίζατε την κατάσταση των φυλακών σήμερα;
«Δραματική είναι η αύξηση του αριθμού των κρατουμένων το τελευταίο διάστημα. ενώ το κυριότερο είναι ότι έχει αλλάξει η σύνθεση των εγκλείστων. Το 70% είναι αλλοδαποί και όπως καταλαβαίνετε έχει αλλάξει η ποιότητα της εγκληματικότητας. Πρόκειται για αλλοδαπούς που προέρχονται από χώρες που έχουν επιρροές από διάφορους πολιτισμούς και θεωρούν τη ζωή συγκρίσιμο μέγεθος».
- Αυτή η πολυπολιτισμικότητα αποτυπώνεται και στις εγκληματικές δράσεις. Ποια είναι τα νέα χαρακτηριστικά;
«Θα πρέπει να ξέρετε ότι στις χώρες τους η παραβατικότητα ή η εγκληματικότητα αντιμετωπιζόταν με ανοχή, καθώς υπήρχε αδυναμία επιβολής του δικαίου, γεγονός που τους έκανε να αποθρασύνονται περισσότερο. Συγκρίνουν τη ζωή με ό,τι τους λείπει, για παράδειγμα, με ένα πιάτο φαγητό, ακόμα και με μια οδοντογλυφίδα. Δεν έχουν όρια και η στάση αυτή της ζωής τους δεν καθορίζει τη δράση τους μόνο στην κοινωνία, αλλά διατηρούν την ίδια αντίληψη και στις φυλακές. Θα πρέπει να σας επισημάνω ότι η συχνότητα των βίαιων περιστατικών το τελευταίο διάστημα είναι μεγάλη και πρόκειται για εντάσεις που δεν είχαμε συνηθίσει. Ξεπερνά ακόμη και την περίοδο 1990-1991, χρονιές κατά τις οποίες είχαμε τη μαζική είσοδο Αλβανών παραβατών.
- Κυρίως ποιων εθνικοτήτων κρατουμένους έχουν τα ελληνικά σωφρονιστικά ιδρύματα;
«Αλγερινοί, Τυνήσιοι, Λίβυοι, Αιγύπτιοι, Πακιστανοί και Αφγανοί. Παραβατικοί άνθρωποι που διαθέτουν έντονα το φονταμενταλιστικό στοιχείο. Διατηρούν όμως και επιμέρους θρησκευτικές διαφορές, τις οποίες επιχειρούν να λύσουν πολλές φορές και μέσα στη φυλακή!»
- Με ποια κριτήρια γίνεται η κατανομή στα κελιά;
«Κυρία Σκιτζή, λόγω της αντιρατσιστικής διάθεσης που κυριαρχεί στον ελληνικό λαό, οι νόμοι του κράτους και οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κινούνται ενάντια στη λογική των κρατήσεων με βάση την καταγωγή, αποτρέποντας την έννοια της γκετοποίησης. Στη λογική αυτή στις ελληνικές φυλακές υπάρχει διαχωρισμός μόνο κατά δίκη, εάν μπορεί να γίνει και αυτός.
Στην πράξη όμως καταλήγει να γίνεται γκέτο ενεργό και δυναμικό, καθώς πρόκειται για πλειοψηφία που καταδυναστεύει τους κρατουμένους που προέρχονται από άλλα κράτη, σίγουρα όμως εκμεταλλεύεται τους Έλληνες, οι οποίοι όλο και κάποια βοήθεια έχουν από το συγγενικό τους περιβάλλον και σε αυτή στοχεύουν όλοι οι άλλοι παρίες από τα υπόλοιπα κράτη. Εάν εξαιρέσουμε κάποια ελάχιστα αντικείμενα τη παραβατικής συμπεριφοράς σε όλα τα άλλα κυριαρχεί το αλλοδαπό στοιχείο. Γεωργιανοί‚ Άραβες, Ασιάτες, Μουσουλμάνοι, ενός ή άλλου δόγματος ελέγχουν το σύνολο των φυλακών. Εμπορία ναρκωτικών, κλοπές. ληστείες και ανθρωποκτονίες αποτελούντα κυρίως αδικήματα των προαναφερομένων σε σχέση με την κατανομή τους κρατουμένων. Θα πρέπει να σας πω ότι ένα μικρό κομμάτι της νύχτας φαίνεται να ελέγχει το ελληνικό στοιχείο και αυτό γιατί κάποια βαριά ονόματα από την πλευρά των Ελλήνων παραμένουν στο προσκήνιο».
- Όπως τα περιγράφετε φαίνεται ότι το αδύναμο στοιχείο των εγκλείστων είναι οι Έλληνες κρατούμενοι.
- «Έχετε δίκιο. Σε λίγο καιρό το σύνολο των εγκληματικών δραστηριοτήτων και ο έλεγχος στις ελληνικές φυλακές θα περάσει στα χέρια των αλλοδαπών. Εκεί ο τρόπος επικοινωνίας, το φιλότιμο των Ελλήνων εγκλείστων και των εργαζομένων, θα σταματήσει να υπάρχει. Ο κοινωνικός έλεγχος στους αλλοδαπούς είναι ανύπαρκτος, οπότε θα μπούμε σε απόλυτη ζούγκλα, όπου θα επιβάλλεται το δίκαιο του ισχυρότερου, και είναι εμφανέστατο ποιοι θα είναι οι ισχυροί. Έννοιες ή προτεραιότητες όπως σωφρονισμός, αυτογνωσία, εγκατάλειψη παραβατικής διάθεσης, δεν θα έχουν καμία τύχη και δεν θα μπορούν να υλοποιηθούν».
 
aporrito
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΛΕΝΑ ΡΑΠΤΗ --- ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΙΛΙΑ ....!!!

elenaraptiezelΦαίνεται ότι οι δεσμοί της Έλενας Ράπτη με την Τουρκία δεν τελειώνουν παρά τη διάψευση της ίδιας περί σχέσης της με τον Ezel, κατά κόσμον Kenan İmirzalıoğlu.

Η βουλευτής έγινε πρωτοσέλιδο στη γειτονική χώρα, αφού αυτός ο έρωτας δεν φούντωνε μόνο μέσα από τις σελίδες των ελληνικών περιοδικών, αλλά και των τουρκικών.
Η τουρκική εφημερίδα Milliyet έχει ως πρωτοσέλιδο την Έλενα Ράπτη, σε διπλό πάντα «παράθυρο» με τον Kenan İmirzalıoğlu, και τις δηλώσεις της προ ημερών στην τηλεοπτική εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη «ΟΛΑ» ότι δεν συμβαίνει κάτι με τον Τούρκο πρωταγωνιστή.
Μάλιστα αναφέρονται στην Έλενα Ράπτη ως η «όμορφη της βουλής» ενώ δε διστάζουν να κάνουν αναφορές και στα συχνά ταξίδια της στη χώρα τους.

dailynews24
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Ρωσική "σφαλιάρα" σε Τουρκία για Κύπρο: "Είστε μια παράνομη κατοχική δύναμη"!


Με μια αιφνιδιαστική κίνηση που στέλνει πολλαπλά μηνύματα σε όλα τα επίπεδα η Ρωσία προχώρησε πριν λίγες ώρες στην ουσιαστική απόρριψη του συνόλου των τουρκικών αιτιάσεων αναφορικά με τα δήθεν δικαιώματα που έχουν στην ΑΟΖ της Κύπρου και με σκληρή γλώσσα χαρακτηρίζει "κυπριακό έδαφος υπό τουρκική κατοχή" την Βόρεια Κύπρο.
Με αφορμή το ζήτημα των ιδοκτησιών στη Βόρεια Κύπρο, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών συνιστά στους Ρώσους πολίτες να απέχουν από την αγορά ακινήτων "στο έδαφος  της λεγόμενης «τουρκικής δημοκρατίας της βορείου Κύπρου», που είναι κατεχόμενο μέρος από την Τουρκία και αναγνωρίζεται μόνον από την Άγκυρα" και αναγνωρίζεται μόνο από την Άγκυρα".Η  αναπληρώτρια διευθύντρια Τύπου και Πληροφοριών του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, τόνισε ότι "το τμήμα αυτό της Κύπρου βρίσκεται υπό κατοχή και ανήκει στην ανεξάρτητη και διεθνώς αναγνωρισμένη Δημοκρατία της Κύπρου και πρόσθεσε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε έντονα την παράνομη απόφαση με τα ψηφίσματα του 1983 και του 1984".

«Η αγορά ενός ακινήτου στην Κατεχόμενη Κύπρο είναι παράνομη αφού τα περισσότερα ακίνητα ανήκουν νόμιμα στους Έλληνες Κύπριους που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους μετά την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής το 1974. Η αγορά ακινήτων συνδέεται με μεγάλους κινδύνους αφού εκρεμούν αγωγές που κατατέθηκαν από τους ιδιοκτήτες»,
προειδοποίησε η Ζαχάροβα.

Εξήγησε, μάλιστα, ότι σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα της Κύπρου για την ιδιοκτησία, χωρίς την συγκατάθεση του νόμιμου ιδιοκτήτη, είναι απάτη και τιμωρείται με φυλάκιση επτά ετών!
Σημειώνει μάλιστα ότι "Τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλη την επικράτειά της είναι δεδομένα και δεν αμφισβητούνται"

Η ρωσική παρέμβαση σε αυτή ειδικά την χρονική στιγμή που αναγνωρίζεται η κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμη αφού χαρακτηρίζει με μεγάλη σαφήνεια ως "κατοχικό" το καθεστώς ης Βόρειας Κύπρου και συμφωνεί απόλυτα με τις θέσεις της Κύπρου στις διαπραγματεύσεις σε ότι αφορά περιουσιακό, επιστροφή προσφύγων κλπ, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι δεν αναγνωρίζει de facto καταστάσεις που θα δίνουν στην Τουρκία νομιμοποίηση για ενέργειες στην ΑΟΖ, όπως έρευνα, εξόρυξη κλπ καθώς "Τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλη την επικράτειά της είναι δεδομένα και δεν αμφισβητούνται"
 
defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Eπιτυχημένη η 14η Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτου στην Πτολεμαΐδα (Βίντεο)

 Με επιτυχία στέφθηκε η 14η Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτου που διεξήχθει σήμερα Κυριακή 8 Απριλίου στο χώρο της εμποροπανήγυρης Πτολεμαΐδας. Το kozan.gr βρέθηκε εκεί και σας παρουσιάζει μερικά χαρακτηριστικά στιγμιότυπα...kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαΐδα: Σύλληψη δύο αλλοδαπών για διακεκριμένες κλοπές - Εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις κλοπής καλωδίων χαλκού


Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης, συνέλαβαν χθες (07-04-2012) το μεσημέρι στην Πτολεμαΐδα, δύο αλλοδαπούς 44 και 19 ετών για διακεκριμένες κλοπές.


Συγκεκριμένα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 44χρονος και επέβαινε ο 19χρονος, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες τρείς (3) κουλούρες καλωδίων χαλκού, την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες από το μήνα Μάρτιο του τρέχοντος έτους, ενεργώντας από κοινού, διέπρατταν κλοπές καλωδίων χαλκού από ηλεκτρικές εγκαταστάσεις γεωτρήσεων και δίκτυα παροχής ρεύματος της Δ.Ε.Η. Α.Ε, που βρίσκονταν σε αγροτεμάχια της ευρύτερης περιοχής της Πτολεμαΐδας.

Συνολικά φέρεται ότι διέπραξαν έξι κλοπές καλωδίων, από εγκαταστάσεις γεώτρησης και δίκτυα παροχής ρεύματος, ενώ η συνολική αξία των κλαπέντων ανέρχεται στο ποσό των 6.285 ευρώ.

Κατασχέθηκαν οι τρείς (3) κουλούρες καλωδίων χαλκού και ένα σιδηροπρίονο, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Τα φοβερά μυστικά που είπαν οι Αιγύπτιοι ιερείς στον Σόλωνα για την Ελλάδα και την Ατλαντίδα!


“...Εκεί λοιπόν (στην Αίγυπτο) όταν επήγαν ο Σόλων, καθώς είπεν ετιμήθη με εξαιρετικάς τιμάς από τους κατοίκους και ζητών πληροφορίας διά την παλαιάν ιστορίαν της χώρας από τους ιερείς εκείνους που την εγνώριζον πολύ καλά, ανεκάλυψεν ότι ούτε αυτός ο ίδιος ούτε άλλος κανείς Έλλην εγνώριζε τίποτε σχεδόν διά τα παλαιά.


Και όταν κάποτε ηθέλησε να τους παρασύρη εις συζήτησιν διά τα παλαιά ήρχισε να τους λέγη διά τα αρχαιοτάτας παραδόσεις των Αθηνών, διά τον Φορωνέα, ο οποίος εθεωρήθη ως ο πρώτος άνθρωπος, και διά την Νιόβην, διηγήθη επίσης διά τον Δευκαλίωνα και την Πύρραν πως διεβίωσαν μετά τον κατακλυσμόν και διά τους απογόνους των και προσεπάθησε να καθορίση πόσα έτη παρήλθον από όσα έλεγε και να χρονολογήσει.


Κάποιος από τους ιερείς πολύ ηλικιωμένος του είπε τότε: "Σόλων, Σόλων, σεις οι Έλληνες είσθε αιωνίως παιδιά, κανείς Έλλην δεν είναι γέρων". Ο Σόλων άμα ήκουσε αυτά, του είπε: "Πώς γίνεται αυτό, τί εννοείς με αυτά που λέγεις;". Και εκείνος απήντησεν: "Όλοι είσθε νέοι κατά την ψυχήν, διότι δεν έχετε μέσα εις την ψυχήν σας καμίαν παλαιάν γνώσιν διά την αρχαίαν παράδοσιν, ούτε και κανένα μάθημα παλαιόν από την πολυκαιρίαν. Αιτία αυτού του φαινομένου είναι η εξής: Πολλαί καταστροφαί ανθρώπων έχουν γίνει και θα γίνουν από πολλά αίτια, οι πλέον μεγαλύτεραι από πυρκαγιάς και κατακλυσμούς και αι μικρότεραι από αμέτρητα άλλα αίτια. Π.χ. η παράδοσις που επικρατεί εις την χώραν σας, ότι δηλαδή κάποτε ο Φαέθων o υιός του Ηλίου, αφού έζευξε το άρμα του πατρός του, επειδή δεν είχε την ικανότητα να ακολουθήση τον ίδιον με τον πατέρα τον δρόμον και τα επί γης επυρπόλησε και αυτός κτυπηθείς από κεραυνόν εφονεύθη, αυτό λέγεται ως μύθος, ενώ η πραγματικότης είναι η "παράλλαξις" των πέριξ της γης περιφερομένων ουρανίων σωμάτων και η καταστροφή από το άφθονον πυρ κατά μακροχρόνια διαστήματα των επί της γης ευρισκομένων όντων.
Τότε λοιπόν όσοι κατοικούν εις τα όρη και εις υψηλούς και εις ξηρούς τόπους καταστρέφονται περισσότερον από εκείνους που κατοικούν πλησίον των ποταμών και της Θαλάσσης.
Εις την χώραν μας όμως ο Νείλος, ο οποίος και κατά τα άλλα είναι σωτήρ μας, μας σώζει και εις τοιαύτας περιπτώσεις αμηχανίας υπερεκχειλίζων. Όταν εξάλλου οι Θεοί, καθαρίζοντες την γην, την καταπλημμυρίζουν με νερά, όσοι ευρίσκονται εις τα όρη σώζονται, όπως π.χ. οι βουκόλοι και οι βοσκοί, όσοι όμως κατοικούν εις τας πόλεις σας παρασύρονται από τους ποταμούς εις την Θάλασσαν. Εις την χώραν μας όμως εδώ ούτε τότε ούτε άλλοτε πίπτει εκ των άνω νερό επάνω εις την γην, αλλά αντιθέτως φυσικότατα αναδύεται εκ των κάτω προς τα άνω. Εξ' αιτίας αυτών λοιπόν των αιτιών αι παραδόσεις της χώρας μας λέγεται ότι είναι παλαιόταται. Η αλήθεια όμως είναι ότι εις όλα τα μέρη, όπου ο χειμών ή η ζέστη δεν είναι υπερβολικά, υπάρχει πάντοτε το γένος των ανθρώπων, άλλοτε πολυάριθμον και άλλοτε ολιγάριθμον.
Όσα ωραία ή μεγάλα ή καθ' οιονδήποτε τρόπον αξιόλογα έχουν γίνει ήεις την χώραν σας ή εις την ιδικήν μας ή εις άλλον τόπον από όσους γνωρίζομεν εξ ακοής, όλα αυτά είναι από παλαιούς χρόνους γραμμένα εδώ εις τους ναούς μας και έχουν διασωθή.
Εις την χώραν σας όμως καθώς και εις άλλας χώρας, όσα κάθε φορά έχουν διοργανωθή ώστε να είναι κατάλληλα διά τα γράμματα και διά τα άλλα όσα είναι αναγκαία εις τας πόλεις, έρχεται κατά καΘωρισμένα χρονικά διαστήματα σαν φοβερά ασθένεια εναντίον τους ρεύμα από τον ουρανόν και αφήνει ζωντανούς μόνον τους αγραμμάτους και αμορφώτους από σας, ώστε γίνεσθε εξ αρχής πάλιν σαν νέοι, χωρίς να γνωρίζετε τίποτε από τα παλαιά που τυχόν έγιναν είτε εις την ιδικήν μας είτε εις την ιδικήν σας χώραν.
 Όσαν λοιπόν είπες προηγουμένως, Σόλων, διά τας ιδικάς σας παραδόσεις περί γενεαλογιών, ελάχιστα διαφέρουν από παιδικά παραμύθια, διότι σεις ενθυμείσθε μόνον ένα κατακλυσμόν της γης μολονότι προηγουμένως έχουν γίνει πολλοί, κατόπιν δε γνωρίζετε ότι εις την χώραν σας έζησε το πλέον ωραιότερον και το πλέον καλύτερον ανθρώπινον γένος, από το οποίον κατάγεσαι και εσύ και οι συμπολίται σου, διότι τέλος πάντων διεσώθη ολίγον σπέρμα, Εσείς όμως το εξεχάσατε, διότι και οι απόγονοι των διασωθέντων επί πολλάς γενεάς απέθνησκον χωρίς να γνωρίζουν να γράφουν.


Διότι κάποτε Σόλων, πριν από τον μεγάλον κατακλυσμόν, η σημερινή πόλις των Αθηναίων υπήρξεν αρίστη εις τον πόλεμον και γενικώς εις την διακυβέρνησίν της ήτο τελεία. Εις την πόλιν εκείνην λέγεται ότι έγιναν κάλλιστα έργα και διεμορφώθησαν τα πλέον άριστα πολιτεύματα από όσα ημείς έχομεν ακούσει ότι υπήρξαν επί της γης". Άμα ήκουσεν αυτά ο Σόλων, όπως μου είπεν, εθαύμασε και έδειξε πολύ μεγάλην προθυμίαν να μάθη περισσότερα, παρακαλών τους ιερείς να του διηγηθούν όλα γενικώς και με κάθε λεπτομέρειαν διά τους αρχαίους συμπολίτας του.
Ο ιερεύς λοιπόν του είπε: "Δεν υπάρχει λόγος να μη το κάμω, Σόλων, αλλά Θα σου τα είπω και προς χάριν σου και χάριν της πόλεώς σας, προ πάντων όμως προς χάριν της θεάς, η οποία και την ιδικήν σας και την ιδικήν μας χώραν επροστάτευσε και ανέθρεψε και εμόρφωσε, την ιδικήν σας χίλια χρόνια πρωτύτερα, αφού επήρε το σπέρμα διά σας από την γην και τον Ήφαιστον και αργότερα την ιδικήν μας.
Εις τα ιερά μας βιβλία είναι γραμμένον, ότι η διοργάνωσις πόλεως εδώ έγινε προ οκτώ χιλιάδων ετών. Θα σου διηγηθώ λοιπόν με λίγα λόγια διά τους νόμους που είχαν και διά το πλέον ωραιότερον που έκαμαν οι προ εννέα χιλιάδων ετών συμπολίται σου, άλλοτε, όταν θα έχωμεν ευκαιρίαν, Θα είπωμεν τας λεπτομερείας δι' όλα αυτά αφού θα έχωμεν εμπρός μας τα ίδια τα κείμενα.
Τους νόμους λοιπόν της πόλεως εκείνης εξέτασέ τους εν αντιπαραβολή προς τους εδώ. Διότι θα εύρης εδώ πολλά παραδείγματα των νόμων που υπήρχον τότε εις την πόλιν σας, εν πρώτοις θα ίδης ότι το ιερατικόν γένος είναι τελείως ξεχωριστόν από τα άλλα, ύστερα απ' αυτά και η τάξις των τεχνιτών είναι ξεχωριστά οργανωμένη, διότι εργάζεται απομονωμένη από τας άλλας, χωρίς να αναμειγνύεται με αυτάς, το ίδιον και η τάξις των βοσκών, των κυνηγών και των γεωργών.
 Ασφαλώς έχεις αντιληφθή ότι και η τάξις των πολεμιστών εδώ είναι ξεχωριστή από τας άλλας και ότι εις αυτούς κατά νόμον δεν επιτρέπεται να ασχολούνται εις τίποτε άλλο εκτός από τον πόλεμον. Θα παρετήρησες εξ' άλλου, ότι ο οπλισμός τους είναι ασπίδες και δόρατα, με τα οποία πρώτοι 'απ' όλους τους Ασιάτας ωπλίσθημεν ημείς, διότι μας τα εδίδαξεν η Θεά, όπως είχε διδάξει και σας πρώτους εις εκείνους τους τόπους. Όσον αφορά την μόρφωσιν, βλέπεις βέβαια πόσην φροντίδα κατέβαλεν εξ αρχής ο νόμος διά την τακτοποίησιν των πάντων μέχρι της μαντικής και της ιατρικής που ασχολείται με την υγείαν, αφού εφήρμοσε τας Θείας αυτάς επιστήμας εις τα ' ανΘρωπίνας ανάγκας και εσυστηματοποίησε όλας τας γνώσεις που προέρχονται από αυτάς.
Η Θεά λοιπόν ίδρυσε πρώτην την ιδικήν σας πόλιν, αφού ' εφήρμοσεν όλην αυτήν την οργάνωσιν και τακτικήν, εδιάλεξε τον τόπον όπου εγεννήθηκε, αφού επρόσεξε καλά την ευκρασίαν των εποχών του έτους και κατενόησεν, ότι Θα αναδείξει ανθρώπους πολύ συνετούς. Εζούσαν λοιπόν εις την πόλιν τους χρησιμοποιούντες τοιούτους νόμους και διοικούμενοι πάρα πολύ καλά και είχον υπερβάλει όλους τους ανθρώπους εις κάθε είδος αρετής, όπως ήτο φυσικόν, αφού ήσαν γέννημα και θρέμμα Θεών. Θαυμάζονται λοιπόν πολλά και μεγάλα έργα της πόλεώς σας γραμμένα εδώ, ένα όμως υπερέχει κατά το μέγεθος και την αρετήν.
 Λέγουν δηλαδή τα βιβλία μας, πόσην εχθρικήν δύναμιν κατέστρεψε κάποτε η πόλις σας, δύναμιν, η οποία με αλαζονείαν, αφού εξώρμησεν από έξω, από τον Ατλαντικόν ωκεανόν, επήρχετο ταυτοχρόνως κατά της Ευρώπης και της Ασίας. Διότι τότε το εκεί πέλαγος ημπορούσε κανείς να το περάση, επειδή εις την είσοδόν του, την οποίαν σεις ονομάζετε στήλας του Ηρακλέους, είχε μίαν νήσον, η νήσος αυτή ήτο μεγαλύτερα από την Λιβύην και την Ασίαν ηνωμένας και απ' αυτήν εκκινούντες οι τότε άνθρωποι ηδύναντο να αποβιβασθούν εις τας άλλας νήσους και από αυτάς κατόπιν εις ολόκληρον την απέναντι ήπειρον την , ευρισκομένην γύρω από τον αληθινόν εκείνον ωκεανόν. Διότι τα μέρη αυτά που ευρίσκονται εντεύθεν του στομίου που ανεφέραμεν, φαίνονται σαν λιμήν με κάποιαν στενήν είσοδον και η ξηρά που το περικλείει πολύ δικαιολογημένα και αληθώς δύναται να ονομασθή ήπειρος.


Εις την νήσον λοιπόν αυτήν Ατλαντίδα ωργανώθη μεγάλη και αξιοθαύμαστος δύναμις βασιλέων, η οποία εκυριάρχει εις ολόκληρον την νήσον καθώς και εις πολλάς άλλας νήσους και τμήματα της ηπείρου εκτός τούτων οι βασιλείς εκείνοι εξουσίαζον, από τα εντεύθεν του στομίου μέρη, την Λιβύην μέχρι της Αιγύπτου και την Ευρώπην μέχρι της Τυρρηνίας.


Ολόκληρος λοιπόν η δύναμις αυτή, αφού συνεκεντρώθη και ενοποιήθη, επεχείρησε τότε με μίαν εξόρμησίν της να υποδουλώση και τον ιδικόν μας τόπον και τον ιδικόν σας και ολόκληρον τον εντεύθεν του στομίου. Την εποχήν εκείνη, Σόλων η δύναμις της πόλεώς σας ανεδείχθη εξαιρετική μεταξύ όλων των ανθρώπων και εξ' αιτίας της αρετής της και εξ' αιτίας της ανδρείας της. Διότι αφού εξεπέρασεν όλους κατά την . ανδρείαν και τας πολεμικάς τέχνας, είτε αρχηγεύουσα των Ελλήνων είτε και τελείως μόνη της, κατ' ανάγκην, διότι οι άλλοι την εγκατέλειψαν, αφού έφθασεν εις το χείλος της καταστροφής, κατενίκησε τους επιδρομείς, έστησε τρόπαια εναντίον των ημπόδισε να υποδουλωθούν όσοι ακόμη δεν είχον υποδουλωθεί και απελευθέρωσε χωρίς καμία αξίωση, όλους ημάς τους άλλους που είμεθα εντεύθεν των Ηρακλείων στηλών.


Μετά παρέλευσιν αρκετού χρόνου όμως έγιναν φοβεροί σεισμοί και κατακλυσμοί και εντός ενός τρομερού ημερονυκτίου ολόκληρος ο στρατός σας ετάφη εις την γην και εξηφανίσθη επίσης βυθισθείσα εις την Θάλασσαν η νήσος Ατλαντίς.
Δι' αυτό ακριβώς και τώρα το μέρος εκείνο του ωκεανού είναι αδιάβατον και αδιερεύνητον, διότι εμποδίζει ο πολύ ολίγον υπό την επιφάνειαν της Θαλάσσης πηλός, τον οποίον εδημιούργησεν η νήσος, όταν κατεβυθίσθη”.


Από τον "Τίμαιο" του Πλάτωνα 22-25http://ellinonpaligenesia.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανακαλύφθηκε ο μεγαλύτερος φτερωτός δεινόσαυρος που υπήρξε ποτέ


Είχε μήκος όσο ένα λεωφορείο. Ζύγιζε περισσότερο από 1.600 κιλά. Το σώμα του ήταν καλυμμένο με όμορφα πολύχρωμα φτερά, που το κάθε ένα ξεπερνούσε τα 25 εκατοστά. Το άνοιγμα των φτερών του, ήταν εντυπωσιακό και δημιουργούσε μια τεράστια σκιά όταν τα άνοιγε. Μέχρι σήμερα η ύπαρξη του ήταν άγνωστη. Οι επιστήμονες έμειναν με ανοιχτό το στόμα όταν ανακάλυψαν τα απολιθώματα του...

Πρόκειται για ένα σαρκοφάγο δεινόσαυρο, άγνωστο μέχρι σήμερα, τα απολιθώματα του οποίου ανακάλυψαν παλαιοντολόγοι στη βορειο – ανατολική Κίνα. Εικάζεται ότι έζησε πριν από 125.000.000 χρόνια και ήταν ο φόβος και ο τρόμος των άλλων δεινοσαύρων αφού χτυπούσε και κατασπάραζε τα θύματα του, ακριβω΄ς όπως και ο Τυραννόσαυρος .

Το όνομα του είναι “Γιουτύραννος”, (Yutyrannus huali), που σημαίνει “όμορφος φτερωτός τύραννος”. Θεωρείται πρώιμος συγγενής του Τυραννόσαυρου, με τον οποίο ανήκουν στην ίδια οικογένεια ψυχρόαιμων πλασμάτων, τα Τυραννοσαυροειδή.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον παλαιοντολόγο Σινγκ Σου του Ινστιτούτου Παλαιολογίας Σπονδυλωτών και Παλαιοανθρωπολογίας της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών του Πεκίνου, ανακάλυψαν τρία σχεδόν πλήρη απολιθώματα σκελετών και έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature».

Οι παλαιοντολόγοι ανέφεραν ότι ο νέος δεινόσαυρος είχε τρία δάχτυλα ποδιού έναντι δύο του Τυραννόσαυρου και, επιπλέον, διέθετε εντυπωσιακό φτέρωμα πιθανώς σε όλο το σώμα του, μάλλον για προστασία από το κρύο ή για προσέλκυση του άλλου φύλου. Τα φτερά δεν ήταν πάντως αρκετά μεγάλα για να επιτρέπουν στον Γιουτύραννο να πετάει.

Το συγκεκριμένο εύρημα -φτερά σε τόσο μεγάλο δεινόσαυρο- έχει προκαλέσει έκπληξη σε πολλούς επιστήμονες, μερικοί από τους οποίους εμφανίζονται επιφυλακτικοί, καθώς ως τώρα θεωρούσαν ότι τα μεγάλα ζώα (όπως ο ελέφαντας και ο ρινόκερος σήμερα) δεν έχουν ανάγκη από φτέρωμα για μόνωση από το κρύο.

Ο μεγαλύτερος δεινόσαυρος με φτερά που ήταν γνωστός ως τώρα (Beipiaosaurus) και είχε ανακαλυφθεί επίσης στο ίδιο μέρος στην Κίνα το 1999, είχε μέγεθος μόλις το ένα τέταρτο του Γιουτύραννου και βάρος 40 φορές μικρότερο, ενώ ο Τυραννόσαυρος -που έφτανε τα 12 μέτρα σε μήκος- κατά πάσα πιθανότητα δεν είχε φτέρωμα.
 
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »