Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Η κυβέρνηση αποσύρει το σενάριο για φόρο 45% σε εισοδήματα από 26.000€

Οι αντιδράσεις "παγώνουν" την επιβολή φόρου 45% στα εισοδήματα από 26.000 ευρώ. Έκτακτη σύσκεψη Σαμαρά-Μαυραγάνη. Πιθανότατα θα χρειαστεί συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων για τις τελικές αποφάσεις στη φορολογία
Πίσω ολοταχώς από την κυβέρνηση, όσον αφορά τις αλλαγές στη φορολογία. Τα σενάρια που κυκλοφόρησαν για φόρο 45% σε εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ, προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις εντός και εκτός κυβέρνησης.
Η πιθανότητα να επιβληθεί ο συγκεκριμένος φόρος, αναστάτωσε τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Το βράδυ της Δευτέρας, πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου έκτακτη σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη και όπως όλα δείχνουν συζητήθηκε το συγκεκριμένο σενάριο, αλλά και οι αντιδράσεις.
Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το φορολογικό και την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα παρουσιάσει το νέο σχέδιο για τη φορολόγηση σε διακομματική σύσκεψη.
Σε περίπτωση που συνεχιστούν οι αντιδράσεις και οι διαφωνίες, είναι πιθανό να υπάρξει σύσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου Κουβέλη, ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Δείτε τα πρώτα χιόνια στην Καστοριά [εικόνες]


Χειμώνιασε και επισήμως από σήμερα στα ορεινά της Καστοριάς. Στα λευκά ντύθηκαν για τα καλά όπως φαίνεται και στη φωτογραφία της σεντρα το oρεινό χωριό Γράμμος καθώς και η Κοτύλη, ενώ αρκετό χιόνι έπεσε και στο Βίτσι.

Δείτε τις εικόνες:

Πηγή: sentra.com.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Έκοψαν την αναπηρική σύνταξη της τυφλής Δήμητρας Κουτσουρίδου από τα Βαλτόνερα Αετού Φλωρίνης, που έχει μπει στο στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες

Την αναπηρική σύνταξη της τυφλής από τα 8 της,  38χρονης – σήμερα - Δήμητρας Κουτσουρίδου, η οποία μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες για τις 8.514 ξύστρες που συνέλεξε, έκοψε η πολιτεία, έπειτα από επώνυμη καταγγελία συγχωριανού της (που ανέφερε πως δεν είναι τυφλή), χωρίς όμως οι αρμόδιοι να προβούν στη διαδικασία του επανελέγχου. 
Η Δήμητρα που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο μέσα από τα ρεπορτάζ και τα αφιερώματα «μικρών» και «μεγάλων»  ΜΜΕ για το επίτευγμά της να μπει στο ρεκόρ Γκίνες,  δε λαμβάνει εδώ και ένα χρόνο (από το Δεκέμβριο του 2011) τη σύνταξή της. Μετά τα επανειλημμένα τηλέφωνα και τις γραπτές ενστάσεις της μητέρας της προς τους αρμόδιους ελεγκτικούς οργανισμούς, να προβούν στους απαραίτητους ελέγχους, ώστε να διαπιστωθεί το αβάσιμο της καταγγελίας, ΜΟΛΙΣ σήμερα ορίστηκε η ημέρα επανεξέτασης και συγκεκριμένα για τις 11/01/2013.
Την περιπέτεια που βιώνει τον τελευταίο χρόνο η Δήμητρα Κουτσουρίδου, έκανε γνωστή, με παρέμβασή της σε μεσημεριανή εκπομπή του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού της Κοζάνης (FLASH), η μητέρα της 38χρονης.


Ποια είναι η Δήμητρα Κουτσουρίδου
Απο το 2004,η συλλογή της εκτίθεται μονίμως στο Δημοτικο Σχολείο Βαλτόνερων και σήμερα έχει φτάσει στις 12.500 ξύστρες. Είναι κατασκευασμένες από διάφορα υλικά και πολλές από αυτές είναι μοναδικές.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα 5 καλύτερα φυσικά αντιβιοτικά που καταστρέφουν τους Υπερ-ιούς

Ο Sir Alexander Fleming ανακάλυψε την αντιβακτηριδιακή δύναμη της μούχλας την Penicillium notatum το 1928. Αν και ήταν ένας φυσικός θεραπευτικός παράγοντας αποτελεσματικός στο να καταστρέφει τον Χρυσίζοντα Σταφυλόκοκκο και άλλα ισχυρά βακτήρια.

Η φαρμακευτική βιομηχανία άρπαξε την γενναιοδωρία της φύσεως και έγινε «χρησιμοποιώντας πολλαπλές άλλες εφευρέσεις των μεγάλων Φαρμακευτικών Εταιρειών» ο εφιάλτης των μοντέρνων αντιβιοτικών, προκαλώντας τόσα προβλήματα στην ανθρωπότητα, όσα προσπαθούσε να θεραπεύει.

Λόγω της αλόγιστης χρήσεως των αντιβιοτικών, οι υπέρ-ιοί έχουν γίνει ανθεκτικοί σε όλα τα φάρμακα εκτός από τα πλέον ισχυρά, των οποίων οι παρενέργειες είναι συχνά επικίνδυνες. Τρίτη, 10 Απριλίου, 2012 του JB Bardot. Η φύση με την άπειρη σοφία της διαθέτει μερικές από τις πλέον αποτελεσματικές ουσίες με αντιβακτηριδιακές, αντιιικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες, όλες ικανές να προστατεύουν το ανθρώπινο σώμα με ασφάλεια και βαθιές θεραπευτικές δυνάμεις.

Σκόρδο: Το σκόρδο χρησιμοποιούνταν παγκόσμια για χιλιάδες χρόνια για ιατρικούς σκοπούς. Αυτό το θαυμαστό φυτό θεραπεύει οτιδήποτε από απλό πόνο του αυτιού μέχρι πνευμονία, την MRSA (σημαίνει ανθεκτικός στη μεθικιλλίνη χρυσίζων σταφυλόκοκκος. Ο όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια σειρά από στελέχη των βακτηρίων, Staphylococcus aureus, που είναι ανθεκτικά σε ορισμένα αντιβιοτικά , συμπεριλαμβανομένης της μεθικιλλίνης), το Ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, την γρίπη ακόμη και την μαύρη πανούκλα. Η σύγχρονη έρευνα έχει επιβεβαιώσει ότι το σκόρδο διαθέτει πολλά αντιοξειδωτικά που σκοτώνουν τα βακτήρια, εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες στο αίμα προστατεύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και ισχυροποιώντας το. Το ενεργό συστατικό του σκόρδου η Αλλισίνη μπορεί να επιτεθεί και να καταστρέψει μια ποικιλία ιών – αντίθετα με τα μοντέρνα αντιβιοτικά – καθώς και μυκητιακές λοιμώξεις, όπως η Candida. Παίρνοντας συμπληρώματα διατροφής σκόρδου η ακόμη καλύτερο να το τρώτε ωμό μπορεί να σας βοηθήσει να προστατευτείτε εναντίον διάφορων παθογόνων και να αποφύγετε την εγκαθίδρυση της αρρώστιας.

Echinacea: Η Echinacea χρησιμοποιείται εκατοντάδες χρόνια για την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Παραδοσιακά η Echinacea χρησιμοποιείτε για να κλείσει ανοιχτές πληγές, την διφθερίτιδα, την κυτταρίτιδα, την δηλητηρίαση στο αίμα, αλλοιώσεις από την σύφιλη και άλλες βακτηριδιακές ασθένειες. Αν και σήμερα χρησιμοποιείτε κυρίως για την καταπολέμηση των κρυωμάτων και της γρίππης, αυτό το ισχυρό βότανο διαθέτει την ικανότητα να καταστρέφει τα πιο μολυσματικά βακτήρια όπως ο Χρυσίζων Σταφυλόκοκκος που προκαλεί την θανατηφόρα MRSA.

Κολλοειδής Άργυρος; Οι μικροβιοκτόνες και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του κολλοειδούς αργύρου ανακαλύφθηκαν σχεδόν πριν ένα αιώνα. Πολλές κλινικές περιπτώσεις μας έδωσαν την γνώση της ισχύος του κολλοειδούς αργύρου να σκοτώνει βακτήρια, μυκητιακές μολύνσεις και ιούς. Αν και το FDA προσπάθησε να δυσφημήσει την αποτελεσματικότητα του σαν θεραπευτική ουσία, τα αποτελέσματα του στη θεραπεία των βακτηριδιακών ασθενειών όπως η MRSA, οι τοπικές πληγές και οι μολύνσεις μιλάνε από μόνα τους.

Pau D’Arco; Το Pau d’Arco είναι ένα τοπικό βότανο στην Νότια Αμερική που το ενεργό συστατικό του το lapachol, βρέθηκε ότι θεραπεύει μια μεγάλη γκάμα μολύνσεων που δημιουργούνται από βακτήρια, ιούς και μύκητες. Οι μελέτες δείχνουν ότι το Pau d’Arco μπορεί να έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αν και απαιτείται περισσότερη έρευνα. Το Pau d’Arco χρησιμοποιούταν από τους Ινδιάνους της Λατινικής Αμερικής για την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος που και ασθένειες απειλούν την ζωή. Λαμβάνεται καλύτερα σαν τσάι η αφέψημα.

Μέλι Manuka : Το πιο ευχάριστο στην γεύση και ταυτόχρονα ο πιο θανατηφόρος πράκτορας που εργάζεται για να σκοτώσει τα βακτήρια είναι το μέλι Manuka, που έρχεται από την Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το μέλι Manuka όταν τοποθετείται τοπικά μπορεί να σκοτώσει μια ευρεία γκάμα παθογόνων, συμπεριλαμβάνεται το MRSA και βακτήρια που τρώνε την σάρκα. Οι επιστήμονες έμειναν ευχαριστημένοι όταν ανακάλυψαν ότι τα βακτήρια δεν ανέπτυξαν καμία αντίσταση ώστε να αχρηστεύσουν το μέλι.

Περισσότερα στοιχεία θα βρείτε

University of North Carolina at Wilmington Graduate Fellows Program; «Bubonic Plague: Yesterday’s Scourge–and Tomorrow’s?»; Tina Blue; December 2000

http://uncw.edu/smec/gk_fellows/Documents/BubonicPlague.pdf

Carson-Newman College: The Black Plague: The Least You Need to Know

http://web.cn.edu/kwheeler/documents/Black_Plague.pdf

University of Maryland Medical Center: Garlic

http://www.umm.eu/altmed/articles/garlic-000245.htm

University of Connecticut: Garlic

http://fitsweb.uchc.edu/student/selectives/atolsdorf/garlic.html

Ethiopian Medical Journal, vol. 40(3); D. Dikasso; July 2002: Investigation on the antibacterial properties of garlic (Allium sativum) on pneumonia causing bacteria.

http://grande.nal.usda.gov

University of Maryland Medical Center: MRSA–Treatment

http://www.umm.edu/ency/article/007261trt.htm

University of Maryland Medical Center: Echinacea

http://www.umm.edu/altmed/articles/echinacea-000239.htm

University of Maryland Medical Center: Cellulitis

http://www.umm.edu/altmed/articles/cellulitis-000033.htm

Huntington College of Health Sciences: MRSA–Natural Methods for Prevention

http://www.hchs.edu/literature/MRSA.pdf

FDA — DEPARTMENT OF HEALTH AND HUMAN SERVICES: Over-the-Counter Drug Products Containing Colloidal Silver

Ingredients or Silver Salts

http://www.fda.gov/ohrms/dockets/98fr/081799a.txt

Colloidal Silver: The Undisputed Cure for MRSA and Other Deadly Super-Pathogens

http://www.colloidalsilvercuresmrsa.com/mrsa_cure.htm

MRSA (MULTIPLE-RESISTANT STAPHYLOCOCCUS AUREUS): Colloidal Silver as a Real Cure for MRSA

http://www.exfoli.com/mrsa/?p=45

Silver Medicine: Dr. Robert O. Becker, M.D. — Silver Ions and Electromedicine

http://www.silvermedicine.org/robertobecker.html

Paudarco.org: Pau d’Arco Benefits

http://www.paudarco.org/benefits.php

University of Colorado at Denver: Pau D’Arco

http://ucdenver.edu

The Australian Hone, I killed the superbug

http://www.theaustralian.com.au

About the author: Η JB Bardot is trained in herbal medicine and homeopathy, and has a post graduate degree in holistic nutrition. Bardot cares for both people and animals, using alternative approaches to health care and lifestyle. She writes about wellness, green living, alternative medicine, holistic nutrition, homeopathy, herbs and naturopathic medicine. READ HER OTHER ARTICLES ON NATURAL NEWS HERE: http://www.naturalnews.com/Author1686.html You can find her on Facebook athttp://www.facebook.com/profile.php?id=100001364941208&ref=tn_tnmn or on Twitter at jbbardot23https://twitter.com/#!/jbbardot23

 terrapapers.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Χάνεται η ελληνική γλώσσα στη Θράκη

Χάνεται η ελληνική γλώσσα στη Θράκη Ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης Ελλήνων μουσουλμανοπαίδων για να κάνουν μητρική τους γλώσσα τα τούρκικα, χιλιάδες παιδιά στη Θράκη κα να δημιουργείται έτσι μια γενιά Ελλήνων που νιώθουν Τούρκοι υπήκοοι μέσα στην ελληνική επικράτεια.
Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Το «πρόγραμμα εκπαίδευσης μουσουλμανοπαίδων» της μειονότητας της Θράκης έχει υποτίθεται σαν στόχο την παροχή ίσων ευκαιριών στη μόρφωση για τα παιδιά της μειονότητας. Τους δίνεται η ευκαιρία να επιλέξουν την τούρκικη ή ελληνική γλώσσα στα σχολεία που θέλουν να πάνε.
Στην πράξη, αυτό που γίνεται είναι να καθιερώνεται η τουρκική γλώσσα ως η επίσημη μειονοτική γλώσσα όλων των μουσουλμάνων μαθητών, εξαφανίζοντας την Πομακική γλώσσα καθώς και τη Ρομανή (των Ρομά), που είναι οι μητρικές γλώσσες χιλιάδων μουσουλμανοπαίδων καθώς βέβαια και την Ελληνική στα μειονοτικά σχολεία.
Μιλάμε δηλαδή για μία μέθοδο εκτουρκισμού της Θράκης και μάλιστα με χρήματα του ελληνικού κράτους, καθώς το πρόγραμμα εκπαίδευσης μουσουλμανοπαίδων συγχρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και κοινοτικά κονδύλια και στοίχισε από το 1997 έως το 2012 27.245.000 ευρώ.
Στην πρώτη και δεύτερη φάση (1997-2004) το πρόγραμμα στοίχισε 9.640.000 ευρώ, στην τρίτη φάση (2004-2008) στοίχισε 7.350.000 ευρώ και στην τέταρτη 2009-2012 μάς κόστισε 10.255.000 ευρώ.
Επιστημονική υπεύθυνη είναι η καθηγήτρια κ. Άννα Φραγκουδάκη, ενώ μέχρι και το 2007 συμμετείχε σε αυτό και η γνωστή κ. Θάλεια Δραγώνα (βουλευτής Επικρατείας τότε του ΠΑΣΟΚ).
Παράλληλα, με όλα αυτά το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής ασκεί έντονες πιέσεις σε γονείς μουσουλμάνους που έχουν νηπιακής ηλικίας παιδιά να τα πηγαίνουν μόνο σε νηπιαγωγεία που τους μιλάνε τούρκικα και τα οποία «φυτρώνουν» σαν μανιτάρια στη Θράκη με χρηματοδότηση της τουρκικής πλευράς.

newsbomb.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ!!! PowerProphecy - H ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ!

PowerProphecy - H Δύναμη της Προφητείας: Μια Ταινία μεγάλου μήκους για όλους!!!


Πηγή atheatignosi: Η ταίνια ξεκινα με το να τονίζει πόσο διεφθαρμένος και ψευτικος είναι ο κόσμος μας και πώς τα "αφεντικα" του κόσμου αυτου προσπαθούν να ελέγξουν κάθε πτυχή της καθημερινότητας μας.

Ωστόσο, θα δείτε πληροφορίες για το λεγόμενο Φλας του ήλιου την έξοδο των νεφελίμ και ΦΥΣΙΚΑ το μαυροφορεμένο με το σχέδιο Νεμεσις.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 



atheatignosi.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Αόρατη ομπρέλα προστατεύει από τη βροχή

Οι βιομηχανικοί σχεδιαστές Je Sung Park και Woo Jung Kwon εμπνεύστηκαν, σχεδίασαν και αναπτύσσουν μία αόρατη ομπρέλα.

Πρόκειται για μια συσκευή που χρησιμοποιεί την πίεση του αέρα για να εκτοπίσει τις ψιχάλες της βροχής χωρίς να χρησιμοποιεί κανενός είδους υλικό στην κορυφή του.

Η νέα ομπρέλα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να δημιουργεί ένα αόρατο προστατευτικό κάλυμμα πάνω από το κεφάλι του κατόχου της που εμποδίζει την βροχή να περάσει.

Η συσκευή αποτελείται από ένα κοντάρι που λαμβάνει τον αέρα από το κάτω μέρος του και με έναν ειδικό μηχανισμό και τον απελευθερώνει από την άλλη μεριά υπό πίεση. Διαθέτει επίσης έναν διακόπτη ρύθμισης της πίεσης ώστε αναλόγως της έντασης της βροχής, ο χρήστης να μπορεί να προσαρμόσει το μέγεθος του αόρατου καλύμματος.

Το μέγεθος του κονταριού είναι ρυθμιζόμενο, δίνοντας τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσει ο καθένας χωρίς να παίζει ρόλο το ύψος του. Το μικρότερο δυνατό μήκος της συσκευής την κάνει ταυτόχρονα εξαιρετικά εύκολη στη μεταφορά της.

Το νέο αυτό πρότζεκτ βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο και έτσι δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς θα λειτουργεί ο μηχανισμός του ή για το πότε θα είναι διαθέσιμο στην αγορά.

techit.gr
hellas-now
Διαβάστε περισσότερα » »

Επτά Τροφές Που Οι Ειδικοί Δεν Θα Έτρωγαν Ποτέ

Επιστήμονες της βιομηχανίας των τροφίμων, ρίχνουν φως σε ορισμένα κατά τ’ άλλα καθημερινά τρόφιμα υπεράνω υποψίας, τα οποία, ωστόσο, στην πραγματικότητα είναι γεμάτα τοξίνες και χημικά, παράλληλα, μας δίνουν απλές εναλλακτικές, για μια πιο υγιεινή και καθαρή διατροφή. «Καθαρή διατροφή» σημαίνει να επιλέγουμε φρούτα, λαχανικά τα οποία καλλιεργούνται, μεγαλώνουν και πωλούνται με την ελάχιστη δυνατή επεξεργασία. Συχνά αυτά είναι βιολογικά και μόνο σπανίως (αν ποτέ) δύνανται να περιέχουν πρόσθετα.

Στην καθημερινότητά μας όμως, σε ορισμένες περιπτώσεις οι μέθοδοι που ακολουθούνται από τους παραγωγούς τροφίμων δεν είναι ούτε καθαρές, ούτε βιώσιμες για το περιβάλλον. Το αποτέλεσμα είναι να βλάπτεται η υγεία μας, το περιβάλλον ή και τα δύο.
Αποφασίσαμε έτσι, να ρίξουμε μια διαφορετική ματιά στη διατροφή μας, μέσα από τα μάτια των ανθρώπων που σκοπό της ζωής τους έχουν να μελετούν και να ανακαλύπτουν τι είναι ασφαλές — και τι όχι — για κατανάλωση. Τους θέσαμε ένα απλό και ξεκάθαρο ερώτημα: «Ποιες τροφές αποφεύγετε;» Δεν υποστηρίζουμε ότι, οι απαντήσεις τους, συνθέτουν μια λίστα «απαγορευμένων τροφών». Πιθανότατα όμως, το να επιλέξετε την εναλλακτική που προτείνουν, θα σας εξασφαλίσει καλύτερη υγεία — και ηρεμία.

* Ο ενδοκρινολόγος δεν θα φάει: Ντομάτα σε μεταλλική κονσέρβα !!! Ο Fredrick Vom Saal είναι ενδοκρινολόγος στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι και ασχολείται με τη μελέτη της Βισφαινόλης-Α (bisphenol-A, BPA). Το πρόβλημα: Η συνθετική ρητίνη με την οποία είναι επενδυμένο το εσωτερικό των μεταλλικών κονσερβών, περιέχει τη χημική ένωση BPA. Η έρευνα έχει δείξει ότι η BPA, πέρα από τις ιδιότητες που την κάνουν χρήσιμη στη βιομηχανία πλαστικών, δρα μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό και ως συνθετικό οιστρογόνο, το οποίο έχει συνδεθεί με ένα φάσμα ασθενειών που πιάνει από αναπαραγωγικές δυσλειτουργίες, μέχρι καρδιοπάθειες, διαβήτη και παχυσαρκία. Δυστυχώς, η οξύτητα του ζωμού της ντομάτας, προκαλεί έκπλυση της BPA, μεταφέροντάς την από τη ρητίνη μέσα στο ζωμό και, στη συνέχεια, μέσα στο φαγητό σας.

Οι μελέτες δείχνουν ότι η BPA στο σώμα των περισσότερων ανθρώπων υπερβαίνει το κρίσιμο εκείνο μέγεθος, πέρα από το αντίστοιχο όπου αρχίζει να επηρεάζεται η παραγωγή σπέρματος και να προκαλείται χρωμοσωμική βλάβη στα ωάρια των πειραματόζωων. «Είναι δυνατό να ληφθούν 50 mcg BPA ανά λίτρο, από μια κονσέρβα ντομάτας και αυτή είναι μια ποσότητα που θα έχει αντίκτυπο στους ανθρώπους, ιδιαίτερα τους νεότερους», λέει ο vom Saal· «εγώ ούτε που πλησιάζω κονσέρβα ντομάτας». Η λύση: Επιλέξτε ντομάτες σε γυάλινα μπουκάλια (τα οποία δεν περιέχουν εσωτερική επίστρωση ρητίνης). Μπορείτε επιπλέον, να επιλέξετε μεταξύ διαφόρων τύπων συσκευασιών Tetra Pak.

Συμβουλή εξοικονόμησης: Εάν η συνταγή σας το επιτρέπει, αντί για κονσέρβα ντομάτας, χρησιμοποιήστε εμφιαλωμένη σάλτσα ζυμαρικών (σε γυάλινο μπουκάλι). Για να είναι η γεύση της σάλτσας όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αρχική γεύση της ντομάτας, ψάξτε για σάλτσες με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο (αλάτι) και όσο το δυνατό λιγότερα επιπρόσθετα μυρωδικά και άλλα υλικά, αλλιώς ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε τη συνταγή σας.
 

* Ο κτηνοτρόφος δεν θα φάει: Βοδινό που έχει ανατραφεί με καλαμπόκι: Ο Joel Salatin είναι συνιδιοκτήτης των Polyface Farms, καθώς και συγγραφέας πολλών βιβλίων επί του θέματος της αειφόρου γεωργίας (σ.μτφ.: αρχές της αειφόρου γεωργίας). Το πρόβλημα: Μέσω της εξέλιξης των ειδών στη Φύση, τα βοοειδή αναπτύχθηκαν έτσι ώστε να τρέφονται με χορτάρια, όχι με σιτηρά. Στην εποχή μας όμως, οι κτηνοτρόφοι ταΐζουν τα ζώα τους με καλαμπόκι και σόγια, έτσι ώστε τα ζώα να κερδίζουν πιο γρήγορα βάρος, για να μπορούν να τα στείλουν πιο σύντομα προς σφαγή.

Ωστόσο, περισσότερα χρήματα για τους κτηνοτρόφους (και χαμηλότερες τιμές στα καταστήματα), σημαίνει δυστυχώς πολύ λιγότερη θρεπτική αξία για εμάς.

Σε μια πρόσφατη αναλυτική έρευνα που συντονίστηκε από τον Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) και με ερευνητές του Clemson University, βρέθηκε ότι, σε σύγκριση με βοδινό που έχει εκτραφεί με καλαμπόκι, το κρέας από βοοειδή που έχουν εκτραφεί με χορτάρι, είναι πλουσιότερο σε βήτα-καροτίνη, βιταμίνη Ε, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA), ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο, ενώ ταυτόχρονα έχει λιγότερο από τα φλεγμονώδη ω-6 λιπαρά οξέα και επίσης έχει χαμηλότερα επίπεδα σε κορεσμένα λίπη, τα οποία έχουν συνδεθεί με καρδιακές παθήσεις. «Οφείλουμε να σεβαστούμε το γεγονός ότι οι αγελάδες είναι φυτοφάγα ζώα, και αυτό δεν σημαίνει να τα ταΐζουμε με καλαμπόκι και κοπριά από κοτόπουλο», λέει ο Salatin.

Η λύση: Αγοράστε βοδινό που έχει εκτραφεί με χορτάρι, το οποίο μπορείτε να βρείτε σε εξειδικευμένα κρεοπωλεία, και συνεταιρισμούς αγροτών. Συνήθως έχει ειδική ένδειξη, καθώς είναι λίγο ακριβότερο. Εάν δεν το βλέπετε εκεί, ζητήστε το από τον κρεοπώλη σας. Συμβουλή εξοικονόμησης: Τα κομμάτια με κόκκαλο είναι φτηνότερα, καθώς ο τελικός καταναλωτής χρεώνεται επιπλέον για να πάρει το κρέας ξεκοκαλισμένο. Επίσης, εάν έχετε πρόσβαση σε κάποιον κτηνοτρόφο, μπορείτε να αγοράσετε απευθείας από εκείνον.

* Ο τοξικολόγος δεν θα φάει: Popcorn στον φούρνο μικροκυμάτων: Η Olga Naidenko είναι υψηλόβαθμη ερευνήτρια στο Environmental Working Group. Το πρόβλημα: Οι χημικές ουσίες από τις οποίες αποτελείται η εσωτερική επένδυση της σακούλας (μεταξύ των οποίων είναι και το υπερφθορο-οκτανοϊκό οξύ – PFOA), ανήκουν σε μια κατηγορία χημικών στοιχείων τα οποία δύνανται να προκαλέσουν στειρότητα στον άνθρωπο, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη από το UCLA. Επιπλέον, σε δοκιμές σε ζώα, αυτές οι χημικές ουσίες προκάλεσαν καρκίνο του ήπατος, των όρχεων και του παγκρέατος.

Οι μελέτες δείχνουν ότι η ενέργεια των μικροκυμάτων κάνει τις ουσίες αυτές να εξατμίζονται από την εσωτερική συσκευασία – και να μεταναστεύουν μέσα στο ποπ κορν σας. «Μένουν στο σώμα σας για χρόνια και η συσσώρευση είναι αθροιστική», λέει η Naidenko και αυτός είναι ο λόγος που οι ερευνητές ανησυχούν, ότι τα επίπεδα στον άνθρωπο θα μπορούσαν να αυξάνονται σταδιακά και να προσεγγίσουν τα αντίστοιχα εκείνα, πέρα από τα οποία προκαλούνται καρκίνοι στα πειραματόζωα. Η DuPont και άλλες κατασκευάστριες εταιρείες στις ΗΠΑ, έχουν υποσχεθεί να καταργήσουν σταδιακά τη χρήση του PFOA έως το 2015, ανταποκρινόμενες σε ένα σχέδιο εθελοντικής συμμετοχής της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (US Environmental Protection Agency), αλλά εκατομμύρια σακούλες των ποπ κορν θα έχουν πωληθεί μέχρι τότε.

Η λύση: Φτιάξτε το ποπ κορν σας με τον παραδοσιακό τρόπο: σε μια κατσαρόλα. Για γεύση, μπορείτε να προσθέσετε πραγματικό βούτυρο ή αποξηραμένα αρτύματα. Συμβουλή εξοικονόμησης: Το να φτιάχνετε το δικό σας ποπ κορν, έρχεται σχεδόν τσάμπα!

* Ο διευθυντής αγροκτήματος δεν θα φάει: Συμβατικές (μη βιολογικές) πατάτες, καρότα, κρεμμύδια:Ο Jeffrey Moyer είναι ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Τυποποίησης Βιολογικών Προϊόντων των ΗΠΑ (National Organic Standards Board). Το πρόβλημα: Τα ριζωματώδη ή βολβοειδή λαχανικά (αυτά που ο καρπός τους γίνεται κάτω από το χώμα) απορροφούν ζιζανιοκτόνα, εντομοκτόνα και μυκητοκτόνα, τα οποία, μετά τον ψεκασμό του φυτού, πάντα καταλήγουν στο χώμα. Ειδικά οι πατάτες (το δημοφιλέστερο λαχανικό) ψεκάζονται με μυκητοκτόνα κατά την ανάπτυξή τους και, στη συνέχεια, με ζιζανιοκτόνα πριν τη συγκομιδή.

Αφού τις βγάλουν από το χώμα, οι πατάτες ψεκάζονται πάλι, με ειδικά χημικά, για να μη βλαστήσουν. «Δοκιμάστε αυτό το πείραμα: Αγοράστε μια συμβατική πατάτα από ένα οπωροπωλείο, φυτέψτε την και προσπαθήστε να την κάνετε να βγάλει βλαστούς. Δεν θα το καταφέρετε», λέει ο Moyer, ο οποίος είναι επίσης Διευθυντής Αγροκτήματος για το Rodale Institute (το οποίο ανήκει στην Rodale Inc. την εταιρεία που εκδίδει το Prevention). «Έχω μιλήσει με παραγωγούς πατάτας και αυτό που μου λένε, κατάμουτρα, είναι ότι, οι ίδιοι, δεν θα έτρωγαν ποτέ τις πατάτες που πουλάνε. Πάντα έχουν ξεχωριστά παρτέρια, στα οποία καλλιεργούν πατάτες για δική τους κατανάλωση, χωρίς όλα αυτά τα χημικά». (σκεφτείτε ότι τα παραπάνω δεν αφορούν μόνο τις πατάτες που τρώμε στο σπίτι, αλλά και στα εστιατόρια, ταβέρνες, fast food, κτλ)

Η λύση: Να αγοράζετε πατάτες βιολογικής καλλιέργειας. Το εξωτερικό πλύσιμο δεν έχει κανένα αποτέλεσμα, καθώς όλα αυτά τα χημικά απορροφώνται εσωτερικά, στην ψίχα της πατάτας. Συμβουλή εξοικονόμησης: Οι βιολογικές πατάτες είναι σχετικά φτηνές και λίγο μόνο ακριβότερες από τις συμβατικές.

 


* Ο εμπειρογνώμονας αλιείας δεν θα φάει: Σολομό ιχθυοτροφείου: Ο Δρ David Carpenter, διευθυντής του Ινστιτούτου για την Υγεία και το Περιβάλλον στο Πανεπιστήμιο στο Albany, δημοσίευσε μια σημαντική μελέτη στο περιοδικό Science, σχετικά με τη μόλυνση στα ψάρια. Το πρόβλημα: Δεν είναι η φυσική κατάσταση του σολομού, να στριμώχνεται μέσα σε σιλό και να τρέφεται με σόγια, με απόβλητα πτηνοτροφείων και υδρολυμμένα φτερά κοτόπουλου. Ως αποτέλεσμα, η σάρκα του σολομού είναι φτωχότερη σε βιταμίνη D και περιέχει μεγαλύτερες ποσότητες από μολυσματικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων καρκινογόνων ουσιών PCBs, βρωμιούχων επιβραδυντικών φλόγας και φυτοφαρμάκων, όπως η διοξίνη και το DDT.

Σύμφωνα με τον Carpenter, τα πιο μολυσμένα ψάρια προέρχονται από τη Βόρεια Ευρώπη. «Για να καταναλώνετε τέτοιο είδος σολομού και ταυτόχρονα να μην αυξήσετε τον κίνδυνο καρκίνου, θα έπρεπε να τρώτε ένα δείπνο τέτοιου σολομού κάθε 5 μήνες», λέει ο Carpenter, του οποίου η μελέτη του 2004 για τη μόλυνση των ψαριών είχε λάβει μεγάλης έκτασης δημοσιότητα από τα μέσα ενημέρωσης, «…τόσο άσχημη είναι η κατάσταση».

Προκαταρκτικές επιστημονικές μελέτες έχουν συνδέσει επίσης το DDT με τον διαβήτη και την παχυσαρκία, αλλά μερικοί διατροφολόγοι πιστεύουν ότι τα οφέλη των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων αντισταθμίζουν τους κινδύνους. Υπάρχει επίσης ανησυχία για τις μεγάλες ποσότητες αντιβιοτικών και φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούνται στην εκτροφή αυτών των ψαριών. Όταν τρώτε σολομό ιχθυοτροφείου, παίρνετε μια καλή δόση από αυτά τα φυτοφάρμακα και τα αντιβιοτικά. Η λύση: Προτιμήστε άγριο σολομό Αλάσκας. Αν στη συσκευασία γράφει «Ατλαντικού», τότε οπωσδήποτε είναι ιχθυοτροφείου. Δεν έχουν απομείνει εμπορικά αλιεύματα άγριου σολωμού στον Ατλαντικό. Συμβουλή εξοικονόμησης: Ο άγριος σολωμός Αλάσκας, σε κονσέρβα, είναι σχετικά οικονομικότερος.

* Ο ερευνητής του καρκίνου, δεν θα πιει: Γάλα που παράγεται με τεχνητές ορμόνες: Ο Rick North είναι ο συντονιστής της δράσης «Εκστρατεία για την Ασφάλεια των Τροφίμων», της οργάνωσης «Γιατροί του Όρεγκον για την Κοινωνική Ευθύνη» και πρώην Δ/νων Σύμβουλος του παραρτήματος της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (American Cancer Society), στο Όρεγκον.

Το πρόβλημα: Οι γαλακτοπαραγωγοί χορηγούν στις αγελάδες τους τεχνητή αυξητική ορμόνη των βοοειδών (rBGH ή rBST, όπως είναι επίσης γνωστή), προκειμένου να αυξήσουν την παραγωγή γάλακτος. Ωστόσο, έχει βρεθεί ότι η rBGH αυξάνει επίσης λοιμώξεις του μαστού στις αγελάδες, προκαλώντας ακόμα και την εμφάνιση πύον στο γάλα. Οδηγεί επίσης στην εμφάνιση, στο γάλα, υψηλών επιπέδων μιας ορμόνης που ονομάζεται «ινσουλίνη αυξητικού παράγοντα» (Insulin-like Growth Factor ή IGF-1). Στους ανθρώπους, αντίστοιχα, τα υψηλά επίπεδα του IGF-1 μπορεί να συμβάλλουν στην εμφάνιση καρκίνου του μαστού, του προστάτη και του παχέος εντέρου.
«Όταν η κυβέρνηση ( στις ΗΠΑ ενέκρινε την rBGH, θεωρήθηκε ότι η IGF-1 στο γάλα θα εξουδετερώνονταν μέσα στο ανθρώπινο πεπτικό σύστημα», λέει ο North. Όπως αποδείχτηκε όμως, η καζεΐνη στο γάλα προστατεύει το μεγαλύτερο μέρος της IGF-1, σύμφωνα με πολλές ανεξάρτητες μελέτες. «Δεν είναι 100% αποδεδειγμένο ότι υπάρχει αύξηση κρουσμάτων καρκίνου στους ανθρώπους, από αυτό», παραδέχεται North. «Ωστόσο, η ορμόνη αυτή έχει απαγορευτεί στις περισσότερες βιομηχανικές χώρες». ( η rBGH είναι απαγορευμένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση)

Η λύση: Μελετήστε τις ετικέτες και βεβαιωθείτε ότι γράφουν «rBGH-free», «rBST-free», «χωρίς τεχνητές ορμόνες» ή «βιολογικό γάλα». Οι ετικέτες αυτές δηλώνουν προϊόν χωρίς rBGH. Συμβουλή εξοικονόμησης: ( δεν χρειάζεται, ήδη στην Ελλάδα απαγορεύεται η χρήση αυτής της ορμόνης στην παραγωγή γάλακτος και πιείτε γάλα από καρπούς ή ρύζι).

* Ο εμπειρογνώμονας βιολογικών τροφίμων, δεν θα φάει ποτέ: Συμβατικά (μη βιολογικά) μήλα: Ο Mark Kastel, πρώην εκτελεστικό στέλεχος της αγροτικής βιομηχανίας, είναι συν-διευθυντής στο Cornucopia Institute, έναν οργανισμό που αντικείμενό του έχει την έρευνα και διαμόρφωση της αγροτικής πολιτικής και ο οποίος προωθεί την ιδέα των βιολογικών προϊόντων.

Το πρόβλημα: Εάν υπήρχε διαγωνισμός για τα «περισσότερο ποτισμένα με ζιζανιοκτόνα» φθινοπωρινά φρούτα, ο νικητής θα ήταν τα μήλα. Αναρωτιέστε ποιος είναι ο λόγος; Τα μήλα μπολιάζονται μεμονωμένα (κατάγονται από ένα δέντρο), έτσι ώστε κάθε ποικιλία να διατηρεί την ξεχωριστή γεύση της. Ως εκ τούτου, τα μήλα δεν αναπτύσσουν ανθεκτικότητα στα παράσιτα και γι’ αυτό χρειάζεται να ψεκάζονται συχνά. Η βιομηχανία υποστηρίζει ότι τα κατάλοιπα αυτά δεν είναι επιβλαβή.

Αλλά ο Kastel ανταπαντά ότι είναι κοινή λογική να προσπαθεί κανείς να περιορίζει την έκθεσή του στα χημικά αυτά, περιορίζοντας τα πιο ραντισμένα φρούτα, τα οποία είναι τα μήλα. «Οι εργάτες στα αγροκτήματα εμφανίζουν τα υψηλότερα ποσοστά εμφάνισης πολλών μορφών καρκίνου», λέει. Και, επιπλέον, ολοένα και περισσότερες μελέτες έχουν αρχίσει να συνδέουν την υψηλή επιβάρυνση του σώματος με φυτοφάρμακα (ανεξαρτήτως πηγής προέλευσης) με τη Νόσο του Πάρκινσον.

Η λύση: Αγοράστε βιολογικά μήλα. Συμβουλή εξοικονόμησης: Εάν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσετε βιολογικά, φροντίστε να πλένετε καλά και να ξεφλουδίζετε τα συμβατικά μήλα. Ωστόσο, ο Kastel προσωπικά αρνείται να συμβιβαστεί. «Θα προτιμούσα να συμβιβαστώ, περιορίζοντας άλλα πράγματα, όπως τις αγορές διάφορων ακριβών ηλεκτρονικών gadget», λέει. «Κάνοντας κάνα δύο τέτοιους μικρούς συμβιβασμούς, εξοικονομούν στην οικογένειά μου μια βιολογική και υγιεινή διατροφή».

Διασκευή και ελεύθερη απόδοση στα Ελληνικά, άρθρο περί διατροφής, που παρουσιάστηκε στο Fox News

 

Αν παρατηρήσετε λίγο προσεκτικά τους ανθρώπους μπορείτε να καταλάβετε σχεδόν με απόλυτη ακρίβεια –από τη μορφή του σώματός, από το χρώμα του δέρματος, από την οσμή που έχουν, ακόμη και από τον τρόπο με τον οποίο μιλάνε– με τι τρέφονται. Για παράδειγμα κάποιος που η δίαιτά του βασίζεται στο κρέας έχει ένα κοκκινωπό δέρμα, είναι ανυπόμονος και επιθετικός στην έκφραση, συνήθως έχει περιττά κιλά, ειδικά αν συνδυάζει το κρέας με τηγανιτές πατάτες, ξινές λαδερές σαλάτες και γλυκά στη συνέχεια. Αν καταναλώνει και αλκοόλ τότε θα είναι σίγουρα υπέρβαρός μετά τα τριάντα του.

Κάποιος που βασίζει τη διατροφή του σε junk food, δηλαδή «πνίγεται» ευτυχισμένος μέσα σε ένα διπλό χάμπουργκερ, λατρεύει πίτσες και γύρους, συνήθως έχει περιττά κιλά γιατί τρώει γρήγορα, μασάει ελάχιστα όταν τρώει και δεν χορταίνει ποτέ πραγματικά γιατί ο οργανισμός του δεν παίρνει τις θρεπτικές ουσίες που τις χρειάζεται. Κάποιος που προσέχει τι τρώει υπολογίζοντας τις ουσίες που βάζει μέσα του, συνήθως έχει καλές αναλογίες, αλλά και μία ήρεμη φωνή, είναι συναισθηματικά πιο ισορροπημένος και πιο χαλαρός.

Η ζωή είναι ενέργεια που διατηρείται από την ζωτική ενέργεια ή Οργόνη, στα σανσκριτικά ονομάζεται και Πράνα υπάρχει παντού γύρω μας –στο νερό, στον αέρα, στα τρόφιμα. Όμως περισσότερη Οργόνη θα βρούμε εκεί που ο αέρας είναι καθαρός: σε ένα βουνό ή σε ένα δάσος, κοντά σε μια πηγή νερού, μακριά από το νέφος της πόλης. Ένα φρέσκο μήλο, που μόλις το κόψαμε από τη μηλιά στην οποία μεγάλωσε χωρίς φυτοφάρμακα, θα είναι πολύ πιο πλούσιο σε ζωτική ενέργεια από ένα μήλο που έχει σχεδόν μισό σαπίσει σε ράφι του σούπερ μάρκετ. Αν πιούμε νερό από ένα πηγάδι στο βουνό θα καταλάβουμε τι σημαίνει «ζωντανό νερό», που δεν έχει καμία σχέση με το εμφιαλωμένο του περιπτέρου.

Αυτή τη ζωτική ενέργεια μπορούμε να τη νιώσουμε ως φυσική, συναισθηματική και πνευματική ανανέωση. Οι σύγχρονοι Φυσικοί πλέον έχουν για δεδομένο ότι εμείς οι άνθρωποι είμαστε φτιαγμένοι από Ενέργεια.

Το σώμα μας δεν είναι ουσιαστικά κάτι στερεό και σταθερό, απλά τα μόρια μας κινούνται πολύ γρήγορα και αυτή η κίνηση δεν φαίνεται με γυμνό μάτι. Και όμως μπορούμε να δούμε την αλλαγή αυτή στην έκφραση του προσώπου μας, η οποία δείχνει τη διάθεση μας, την κατάσταση της σωματικής αλλά και ψυχολογικής υγείας, το επίπεδο «ζωντάνιας», δηλαδή ζωτικής ενέργειας που έχουμε ή δεν έχουμε.

Ένα ώριμο κόκκινο μήλο, πάνω στη μηλιά όπως είπαμε, είναι γεμάτο με ζωτική ενέργεια. Για κάποιο χρονικό διάστημα αυτή η ενέργεια θα παραμείνει στη κορυφή της, το μήλο θα είναι γεμάτο Οργόνη και αν το φάμε αργά μασώντας την κάθε μπουκιά μας πολλές φορές –μέχρι και 30!–, τότε θα αφομοιώσουμε όλη τη Οργόνη από μέσα του.

Ο χρόνος όμως θα παίξει αναπόφευκτα το ρόλο του: Όσο περισσότερο είναι εκτός μηλιάς, τόσο λιγότερη Οργόνη περιέχει. Το φρέσκο φρούτο και λαχανικό, όπως και το φρέσκο μαγειρεμένο φαγητό, έχουν πολύ περισσότερη Οργόνη από τα κατεψυγμένα, συσκευασμένα, επεξεργασμένα, ζεσταμένα φαγητά. Ειδικά βλαβερά και χωρίς Οργόνη θεωρούνται τα φαγητά και ποτά ζεσταμένα στο φούρνο μικροκυμάτων. Έτσι λοιπόν, επειδή η ζωτική ενέργεια ενός τροφίμου σβήνει με το πέρασμα του χρόνου, τότε το τρόφιμο μαραίνεται και χάνει το άρωμά του και τη γεύση του.

Ας πάρουμε ένα οποιοδήποτε φρούτο ή λαχανικό για παράδειγμα: το σώμα του δεν διαφέρει και παρά πολύ από το δικό μας το σώμα, με την έννοια ότι, όταν το ζεστάνουμε ή καταψύχουμε, αυτό δεν επιβιώνει. Η τροφή χάνει την ζωτική της ενέργεια με πολύ βράσιμο και κατάψυξη. Αν κόψουμε ένα μήλο σε κομμάτια και δεν το φάμε, αμέσως μετά θα παρατηρήσουμε ότι θα κιτρινίσει και θα μαραθεί πολύ γρήγορά γιατί θα χάσει τη ζωτική του ενέργεια. Όταν κάνουμε φρέσκο χυμό από ένα φρούτο, η ζωτική ενέργεια παραμένει στο χυμό μόνο 20 λεπτά!

Τι να πούμε για τη συσκευασία; Οι επεξεργασμένες τροφές συνήθως είναι συσκευασμένες σε κονσέρβες, κουτιά ή είναι καταψυγμένες. Όλες αυτές οι τροφές έχουν χάσει την Οργόνη τους, τη ζωτική τους ενέργεια, και καλά είναι να τις αποφεύγουμε όσο γίνεται. Άλλωστε οι ειδικοί και αυτοί που τις ετοιμάζουν για να μας τις προσφέρουν, ακριβοπληρώνοντας τες, ΔΕΝ ΤΙΣ ΤΡΩΝΕ οι ίδιοι, ούτε τις δίνουν στην οικογένεια τους. !!  

 
terrapapers
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ! Βαφτίζουν τους ήρωες του 1821 Αλβανούς!

«Γιάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Λούρος, Πάργα, Φιλιάτες, χαρακτηρίζονται αλβανικές πόλεις! Οι Σουλιώτες και ήρωες του 1821 βαφτίζονται Αλβανοί! Τσάμηδες ψάχνουν τις ανύπαρκτες περιουσίες τους στη....Θεσπρωτία! Κάποιος να τους σταματήσει» λένε οι αγανακτισμένοι Ηπειρώτες, και
διαβάζουμε στο ksipnistere.blogspot.gr.

Οργισμένοι είναι οι Ηπειρώτες από τους Αλβανούς, που, θεωρούν, δική τους την Ήπειρο! Φτάνει πια, φωνάζουν... Το όργιο των αλβανικών προκλήσεων, δεν έχει τελειωμό. Γιάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Λούρος, Πάργα και Φιλιάτες θεωρούνται από τα σημαντικά κέντρα του «Αλβανισμού»!!! Τα ονόματα αυτών των πόλεων ήταν γραμμένα σε πανό του δήμου Αυλώνας, κατά την ημέρα εορτασμού της ανακήρυξης της Αλβανίας ως ανεξάρτητου κράτους.

Έχει και συνέχεια το όργιο... Οι Σουλιώτες, αλλά και οι ήρωες του 1821, όπως ο Καραϊσκάκης, η Μπουμπουλίνα, ο Κολοκοτρώνης κ.λπ. βαφτίζονται Αλβανοί! Αλλά το όργιο των αλβανικών προκλήσεων δε σταματά εδώ. Οι Τσάμηδες ψάχνουν τις ανύπαρκτες περιουσίες τους στη Θεσπρωτία!

Είναι ξεκάθαρο ότι οι εντολές των αλλότριων κέντρων εξουσίας, είναι να εξαφανιστεί ο Ελληνισμός παντελώς, και ει δυνατόν να μη μας αφήσουν ούτε ίχνος ιστορίας.

Μόλις πάθουμε γεροντική άνοια, προφανώς θα αλλάξουν και την ιστορία του Μνημονίου.

 
Διαβάστε περισσότερα » »

Η εξαφάνιση των μελισσών και η προφητεία


Το πρωτοφανές φαινόμενο που παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ το περασμένο φθινόπωρο έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον αλλά και την
έντονη ανησυχία των επιστημόνων.
Σε πολλές χώρες του πλανήτη, μεγάλοι πληθυσμοί μελισσών εξαφανίζονται μυστηριωδώς. Οι μέλισσες φεύγουν από τα μελίσσια τους και δεν επιστρέφουν ποτέ!

Τα μελίσσια αδειάζουν, η παραγωγή μελιού παγκοσμίως έχει μειωθεί ενώ οι βιολόγοι δεν μπορούν να εξηγήσουν το φαινόμενο, καθώς δεν βρίσκουν πουθενά νεκρές μέλισσες για να τις μελετήσουν.

Ήδη στην Αμερική υπάρχουν αναφορές για εξαφάνιση μέχρι και 70% των μελισσοσμηνών,ενώ παρόμοιες αναφορές έρχονται και από άλλες χώρες του κόσμου, όπως ο Καναδάς,η Ισπανία, η Πολωνία, η Κροατία, η Ιταλία, η Ελβετία, η Γερμανία, η Αγγλία αλλά και η Ελλάδα.
Μάλιστα, στις αρχές του προηγούμενου μήνα, μελισσοκόμοι από την ανατολική Κρήτη υπέστησαν ζημιά 300.000 ευρώ, καθώς 50 εκατομμύρια μέλισσες δηλητηριάστηκαν σε δάσος του Λασιθίου. Οι ειδικοί προσπαθώντας να εξηγήσουν το γεγονός έχουν προτείνει διάφορες εξηγήσεις.
Από κάποιο είδος στρες που επιδρά στη συμπεριφορά τους μέχρι την ακτινοβολία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Καμία από αυτές όμως δεν κρίνεται αρκούντως ικανοποιητική. Το γεγονός ότι οι μέλισσες επηρεάζουν την παγκόσμια παραγωγή τροφίμων, καθώς είναι υπεύθυνες για τη γονιμοποίηση των φυτών, εντείνει ακόμη περισσότερο την παγκόσμια ανησυχία. Σε όλα αυτά, έρχεται να προστεθεί και μια περίεργη προφητεία που είχε πει κάποια στιγμή ο Αϊνσταιν:
«Αν κάποτε οι μέλισσες αφανιστούν από προσώπου γης, δεν θα απομείνουν στον άνθρωπο παραπάνω από τέσσερα χρόνια ζωής».

 
300-gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι αφροδισιακές ιδιότητες του Κρόκου Κοζάνης


Από τηνΔρ. Ντορίνα Σιαλβέρα Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Nutrimed Αμπελοκήπων Ο κρόκος ή ζαφορά είναι ένα πολύτιμο μπαχαρικό για την υγεία αλλά ...


και την αισθητική, ίσως παγκοσμίως το πιο ακριβό, που καλλιεργείται σε χώρες του εξωτερικού αλλά και στην Ελλάδα. Ο κρόκος θεωρείται οτι είναι ένααπό τα πιο αρχαία μπαχαρικά, ενώ αναφορές σε αυτόν γίνονται στην Παλαιά Διαθήκηκαι στον Όμηρο για τις θεραπευτικές και αφροδισιακές του ιδιότητες. Σήμεραχρησιμοποιείται στην ιατρική, στη φαρμακολογία, στην κοσμετολογία, στη μαγειρική,στη ζαχαροπλαστική, στη βιομηχανία ζυμαρικών καθώς και στην τυροκομία.

 
Οκρόκος εντυπωσιάζει με τη μοναδικότητά του στον κόσμο των μπαχαρικών, καθώς τοάρωμα και η γεύση του δεν μπορεί να αντιγραφεί ή να μοιάσει με κανένα άλλο. Ωςκαρύκευμα αποδίδει ένα χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα κατά τη μαγειρική και μίαυπόπικρη, πικάντικη γεύση.

Αρχαία κείμενα σχετικά με την Αγιουρβέδα περιέχουν πληροφορίες
σχετικά με τη χρήση του βοτάνου ως αφροδισιακό. Αποτελεί ένα
διεγερτικό, που χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό ως αυτόχθον
φάρμακο σε ολόκληρη την Ινδία. Στα μέσα, όμως του 19ου αιώνα ξεκινάη επιστημονική κοινότητα την αναζήτηση της αλήθειας, όπου καταγράφεται η χρήσητου κρόκου ως αφροδισιακός παράγοντας της παραδοσιακής ιατρικής. Πραγματοποιούνταιπειράματα στο παρελθόν, αλλά ωστόσο, μόνο πρόσφατα, υπάρχουν ενδεικτικάστοιχεία από κλινικές μελέτες, πιλοτικές, σε άνδρες, τα οποία φαίνονταιιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

 

Αυτό τοπολυτελές μπαχαρικό, επιπλέον, τονώνει την καρδιά, καθώς είναι πλούσιο σεβιταμίνες β1 και β2, την κυκλοφορία τουαίματος και εμφανίζει αντιθρομβωτικές ιδιότητες. Το εκχύλισμα στιγμάτων κρόκου,προκαλεί αναστολή της συγκόλλησης των αιμοπεταλίων, ενώ έχει διαπιστωθεί και ηαντιπηκτική του δράση. Είναι πιθανό, οι παραπάνω δράσεις του να λειτουργούνενισχυτικά και στις αφροδισιακές του ιδιότητες.

Πως να τον εντάξετε στη διατροφή σας

Μία ελάχιστη ποσότητα κρόκου προσθέτει υπέροχη γεύση, χρώμα και άρωμα σεκάθε φαγητό σας, όπως στα ζυμαρικά, ρύζι, σούπες, σάλτσες, κοτόπουλο, κρέας,ψάρια. Ο κρόκος είναι απόλυτα αγνός, και σε συνδυασμό με τον καφέ η το τσάιαποτελεί ένα εξαιρετικό ρόφημα. Ως τονωτικό και γευστικό ρόφημα, έχειχρησιμοποιηθεί η ανάμιξή του σε 1 ποτήρι γάλα με λίγο μέλι. Πρέπει να φυλάσσεται προσεχτικά σε μέροςχωρίς υγρασία και φως, ενώ στο ψυγείο μπορεί να διατηρηθεί έως και για 2χρόνια. Στη μαγειρική, οι κόκκινες κλωστές του κρόκου για να αποδώσουν τις φυτοχημικές ουσίες τους μετον καλύτερο τρόπο, πρέπει να αναμιχθούν με σκέτο ζεστό υγρό, ή αλκοολούχο ήόξινο.


 

Ενδεικτικά, αναφέρω κάποιες συνταγές που συνδυάζεται ο κρόκος τέλεια....

Ριζότο με θαλασσινά ή μακαρόνι με θαλασσινά και κρόκο, πατάτες με κρόκοκαι σκόρδο, κοτόπουλο ψητό με κρόκο, γαλέος με κρόκο, ψωμί με κρόκο, χαλβάς μεκρόκο, παγωτό με κρόκο, ρόφημα με γάλα, καφές με μπαχαρικά και κρόκο, τσάι μεκρόκο.



 

greekfood
Διαβάστε περισσότερα » »

Γιατί τα διεθνή Μ.Μ.Ε τηρούν απόλυτη σιγή και δεν ενημερώνουν την ανθρωπότητα

ΤΡΙΑ (3) ΝΕΑ Α.Τ.Ι.Α. ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!

ΤΑ ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΘΕΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΑΚΟ ΣΤΕΡΕΩΜΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΟΠΙΣΘΕΙ ΣΕ 4 (Τέσσερα)

Και το ερώτημα που τίθεται είναι:
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΟΡΑΤΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΜΑΧΗΣ; ή ΥΠΕΡΦΩΤΕΙΝΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ; οι οποίοι λόγω της διάθλασης του φωτός έχουν θεαθεί από τα Γήϊνα Τηλεσκόπια; Οι ενδείξεις συνεχώς πληθαίνουν και αυτοί που τα παρακολουθούν με την τελευταία τεχνολογία των ψηφιακών τηλεσκοπίων βυθίζονται συνέχεια σε ένα πέλαγος ΑΠΟΡΙΩΝ... Τί συμβαίνει; Υπήρχαν και πρίν αυτά τα "αντικείμενα" στον διαστημικό ορίζοντα; Ποιός και με ποιό τρόπο τα κινεί η κινούνται; Μήπως πρόκειται γιά διαθλάσεις φωτός; Οι αποδείξεις πλέον γιά την υπαρξή τους είναι αναμφίβολα σίγουρες, και τα χαρακτηριστικά τους συγκεκριμένα.

1. Πρόκειται γιά τεχνητά η τουλάχιστον υλικά αντικείμενα με συγκεκριμένη διάμετρο

2. Παρουσιάζονται ως αόρατα αντικείμενα πρός το απλό τηλεσκόπιο που όμως γίνονται ορατά με την διάθλαση του φωτός όταν κινούνται μεταξύ των αστέρων και των πλανητών

3. Δέν αποτελεούν αυτά τα ίδια διαθλάσεις φωτός διότι αλλάζουν συνεχώς θέση στο Γαλαξιακό στερέωμα διατηρώντας όμως την βασική συνοχή τους και τα εξωτερικά τεχνικά τους χαρακτηριστικά

4. Ως κοινό χαρακτηριστικό τους έχουν τον μεγάλο ΙΣΟΣΚΕΛΗ ΣΤΑΥΡΟ ο οποίος περικλείει η μάλον "διατρέχει" ολόκληρη την περίμετρο τους

5. Πρόκειται γιά τεχνητές ή έμβιες κατασκευές εφ' όσον διαθέτουν όλα τα πιό πάνω αναφερθέντα σταθερά τεχνικά χαρακτηριστικά

6. Με τα ερασιτεχνικά μέσα παρατήρησης που διαθέτουμε δεν μπορούμε να διευκρινίσουμε την ακριβή θέση θέασης τους

ΔΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ πιό κάτω τις νέες συντεταγμένες του πρώτου Α.Τ.Ι.Α μετά και την τελευταία μετακίνηση του. Και στην συνέχεια τις συντεταγμένες του δεύτερου Α.Τ.Ι.Α. που έχει το ίδιο μέγεθος με το πρώτο και βρίσκεται στην απέναντι μεριά του Ηλίου όπως φαίνεται από το τηλεσκόπιο Τέλος σας δίνουμε τις συντεταγμένες των δύο νέων ομοειδών αντικειμένων που ανακαλύφθηκαν σήμερα.

Οι κινήσεις που πρέπει να κάνετε γιά να τα δείτε:

1. Πληκτρολογήστε http://www.sky-map.org/

2. Αφού μπείτε στην διεύθυνση του τηλεσκοπίου πληκτρολογήστε στο επάνω μέρος της οθόνης που αναγράφει: "Find Object" τίς συντεταγμένες: 16h36m08.20s, -23°45′59.1 καί θα δείτε το πρώτο αντικείμενο Κατόπιν αριστερά επί της οθόνης υπάρχει μία κάθετη γραμμή και ένα ορθογώνιο κουμπί Ανεβάζοντας κατά μία γραμμή μπορείτε να μικρύνετε το αντικείμενο και να δείτε δεξιά μία μικρή λευκή κουκίδα Εαν βάλετε το ποντίκι επάνω θα διαπιστώσετε ότι πρόκειται γιά τον ¨Ηλιο μας

Στην συνέχεια πηγαίνοντας πάλι εκεί που επικολήσατε την διεύθυνση αντιγράψτε και επικολήστετις συντεταγμένες του νέου Α.Τ.Ι.Α.που είναι: 16h12m23.82s, -20°22′37.3 και πατήστε έντερ να δείτε και το δεύτερο αντικείμενο

Εάν τώρα μετακινήσετε το ορθογώνιο κουμπί που βρίσκεται αριστερά της οθόνης πρός τα πάνω κατά μία παύλα η οθόνη θα μικρύνει και θα σας παρουσιαστούν και τα δύο Α.Τ.Ι.Α το ένα δεξια πάνω και το άλλοαριστερά κάτω Στην μέση όπως θα παρατηρήσετε βρίσκεται η λευκή κουκίδα που είναι ο Ήλιος μας

Τρίτη ενέργεια σας θα είναι ο εντοπισμός των δύο επόμενων Α.Τ.Ι.Α πληκτρολογήστε λοιπόν τις εξής συντεταγμένες 14h21m40.36s, -59°46′06.7 Στην συνέχεια αυξομειώνοντας το κουμπί μπορείτε να "παίξετε" φέρνοντας κατά βούληση κοντύτερα η μακρύτερα τα αντικείμενα ώστε να τα δείτε καλύτερα


ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

Γιά την ιστορία:

Η διάμετρός του κάθε ένα από τα αντικείμενα υπολογίζεται γύρω στα 360.000 χιλιόμετρα

Και μία ερώτηση:

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ Μ.Μ.Ε ΤΗΡΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΓΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ;
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Γιατί ο τάφος του Jim Morrison έχει Ελληνική επιγραφή;

Ο Τζέημς «Τζιμ» Ντάγκλας Μόρισον (James "Jim" Douglas Morrison) (8 Δεκεμβρίου1943 - 3 Ιουλίου1971) ήταν ένας Αμερικανόςτραγουδιστής, τραγουδοποιός, συγγραφέας και ποιητής. Γεννήθηκε στη Μελβούρνη της Φλόριντα και ήταν ο τραγουδιστής και στιχουργός του δημοφιλούς αμερικάνικου ροκ συγκροτήματος The Doors.


Θεωρείται ένας από τους πιο χαρισματικούς ερμηνευτές στην ιστορία της ροκμουσικής. Έγραψε επίσης αρκετά βιβλία ποίησης, ένα μικρό ντοκιμαντέρ και δύο βίντεο κλιπ ("The Unknown Soldier" και "People are Strange").
Ο θάνατός του σε ηλικία 27 ετών στο Παρίσι της Γαλλίας κατέπληξε τους θαυμαστές του.


Οι περιστάσεις κάτω από τις οποίες πέθανε και ο μυστικός ενταφιασμός του έγιναν αφορμή για.....ατελείωτες φήμες και παίζουν σημαντικό ρόλο στο μυστήριο που εξακολουθεί να τον περιβάλλει.

Ο Τζιμ Μόρισον είχε σκωτσέζικη και ιρλανδική καταγωγή και ήταν γιος του ναυάρχου Τζωρτζ Στίβεν Μόρισον και της Κλάρα Κλαρκ Μόρισον, που γνωρίστηκαν το 1941 στη Χαβάη.

Ο Τζιμ Μόρισον γεννήθηκε 11 μήνες μετά, στη Μελβούρνη της Φλόριντα.

 
Το 1971, ο Μόρισον μετακόμισε σε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι μαζί με την Πάμελα Κούρσον. Του άρεσε η αρχιτεκτονική της πόλης και έκανε μεγάλους περιπάτους εκεί, όμως λέγεται ότι τον είχε πιάσει κατάθλιψη και ήθελε να επιστρέψει στην Αμερική.


Στο Παρίσι έκανε και την τελευταία του ηχογράφηση σε στούντιο με δυο Αμερικανούς μουσικούς του δρόμου.


Ο Μάνζαρεκ απέρριψε αυτή την ηχογράφηση ως "ασυναρτησίες μεθυσμένων". Ένα τραγούδι από αυτήν, το "Orange County Suite" ακούγεται στο bootleg "Lost Paris Tapes".


Ο Μόρισον πέθανε στις 3 Ιουλίου του 1971 σε ηλικία 27 ετών. Η επίσημη εκδοχή είναι ότι η Κούρσον τον βρήκε νεκρό στη μπανιέρα. Δεν έγινε αυτοψία, γιατί ο γιατρός που τον εξέτασε είπε ότι δεν βρήκε στοιχεία εγκληματικής ενέργειας. Η απουσία αυτοψίας έδωσε λαβή για πολλές εικασίες σχετικά με την αιτία θανάτου.
Ο Ντάνυ Σάγκερμαν διηγείται ότι όταν η Κούρσον επέστρεψε στις ΗΠΑ, του είπε ότι ο Μόρισον είχε πεθάνει από υπερβολική δόση ηρωίνης, την οποία είχε εισπνεύσει νομίζοντας πως είναι κοκαΐνη.


Ο Σάγκερμαν σημειώνει ότι η Κούρσον έδινε διαφορετικές εκδοχές του θανάτου κατά καιρούς, τη μια λέγοντας ότι εκείνη τον είχε σκοτώσει και την άλλη ότι ο θάνατός του ήταν λάθος της.


Η ιστορία με την αθέλητη λήψη ηρωίνης υποστηρίζεται από τη διήγηση του Αλέν Ρονέ, που έκανε παρέα με το ζευγάρι στο Παρίσι.


Ο Ρονέ είχε γράψει ότι ο Μόρισον πέθανε από αιμορραγία αφού εισέπνευσε ηρωίνη της Κούρσον κι ότι εκείνη άθελά της αποκοιμήθηκε, αφήνοντάς τον να πεθάνει αντί να καλέσει για ιατρική βοήθεια.


Στον τάφο του υπάρχει η Ελληνική επιγραφή Κατά τον δαίμονα εαυτού.



 
Οι θεωρίες για το ποιος έχει γράψει την επιγραφή είναι πολλές:
Ο Jim Morrison πριν δημιουργηθεί το συγκρότημα είχε πει: "΄Ή ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΦΟΝΟ Ή ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ…".
Τελικά τα κατάφεραν και στα δύο: πρώτον οι DOORS έγιναν θρησκεία και δεύτερον ο φόνος έγινε με τον θάνατό του.

Ένα θάνατο που ο Morrison δεν φοβήθηκε ποτέ.

Τον μόνο φόβο που είχε ήταν ο ίδιος του ο εαυτός και η επιγραφή στον τάφο του γράφτηκε, λέγεται, κατά δική του παραγγελία μια και αγαπούσε όπως έλεγε την ελληνική φιλοσοφία.

Γι’ αυτό και στο τραγούδι του The end περιγράφει με έναν δικό του μοναδικό τρόπο που μόνο αυτός κατείχε το Οιδιπόδειο σύμπλεγμα.

Η επιγραφή είναι "κανονική" δηλαδή όπως είναι γραμμένο το όνομα του έτσι και από κάτω γράφει αυτό που προέγραψα...
 
Δεν είναι π.χ κάτι που έγραψε κάποιος τυχαία…


Υπάρχουν πολλές τέτοιες τριγύρω στο χώρο αλλά με μαρκαδόρους κ.λ.π. Φαινόταν να είναι με τον ίδιο τύπο fonts όπως και το όνομά του.


Οπότε μάλλον γράφτηκε μαζί με την κατασκευή του τάφου.. άραγε ο ίδιος ο Jim το ζήτησε ή κάποιος δικός του;


Από ότι ξέρω ο πατέρας του τον είχε στο μάτι, δεν τον ήθελε…
Ο Jim σίγουρα είχε μυηθεί σε κάποια "περίεργα" πράγματα αλλά υπάρχουν τόσα πολλά "περίεργα"…

Γιατί να μπει η ελληνική επιγραφή εκεί όμως…;


 
Η λέξη “δαίμων” δεν έχει καμία σχέση όπως την ξέρουμε εμείς σήμερα (οι αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν Διάβολο). “Δαίμων” ήταν αρχικά η θεότητα που μοίραζε, κατένειμε την μοίρα (δαίομαι = μοιράζω) και μετά ονομαζόταν οποιαδήποτε θεότητα στην οποία αποδίδονταν τιμές.


 
“Δαίμων εαυτού” ονομαζόταν η θεότητα-προστάτης που ζούσε μέσα σε κάθε άνθρωπο από τη γέννηση έως το θάνατό του και φρόντιζε για την προσωπική εξέλιξη κι ευημερία, κάτι σαν το αντίστοιχο σημερινό χριστιανικό “Φύλακας-άγγελος”, αποτελώντας κατά κάποιο τρόπο ένα “δίαυλο” μεταξύ του κόσμου των θνητών και του κόσμου των θεών.


“Πράττω κατά τον δαίμονα εαυτού” ουσιαστικά σημαίνει “πράττω σύμφωνα με αυτό που η συνείδησή μου θεωρεί σωστό”, αδιαφορώντας ίσως για το τι θα πουν οι άλλοι και είναι μια στάση ζωής που υιοθέτησαν και επιδοκίμασαν οι Στωικοί φιλόσοφοι.



Έτσι λοιπόν, η φράση “Κατά τον δαίμονα εαυτού” γράφτηκε από τους συγγενείς του Jim Morrison στον τάφο του, εννοώντας ότι ο τραγουδιστής των Doors έπραττε στη συντομη ζωή του πάντα σύμφωνα με ό,τι υπαγόρευε η συνείδησή του, ο “προσωπικός του θεός”, κι όχι σύμφωνα με τις επιταγές της κοινωνίας.
 
 
skandalistis
Διαβάστε περισσότερα » »

Θέλετε να αποφύγετε τις ιώσεις; Πάψτε να αγγίζετε το πρόσωπό σας!

Με τον χειμώνα να δείχνει ολοένα πιο απειλητικά τα δόντια του, ο μισός κόσμος βασανίζεται ήδη από βήχα, συνάχι και κάθε είδους λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Όσοι όμως είναι αποφασισμένοι να βγάλουν όρθιοι τα φετινά κρύα, δεν αρκεί να πλένουν συχνά τα χέρια τους και να τηρούν τους κανόνες υγιεινής. Πρέπει πάση θυσία να απομακρύνουν τα χέρια από το πρόσωπό τους.

Μία νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι διαρκώς τροφοδοτούμε τον οργανισμό μας με βακτήρια και ιούς επειδή αγγίζουμε το στόμα και τη μύτη μας με τα χέρια μας, τα οποία έχουν μολυνθεί απ’ οτιδήποτε αγγίζουμε στη διάρκεια της ημέρας.

Ωστόσο, λένε οι ερευνητές από τα Εθνικά Ιδρύματα Υγείας (ΝΙΗ) των ΗΠΑ, ελάχιστοι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι τους αρρωσταίνουν τα ίδια τους τα χέρια.

«Υπάρχουν άπειρες ευκαιρίες για να ξαναμολυνθούν τα χέρια ανάμεσα σε δύο πλυσίματα», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Βλάντιμιρ Αλόνσο, από το Τμήμα Διεθνούς Επιδημιολογίας & Πληθυσμιακών Μελετών (DIEPS) των ΝΙΗ. «Όταν είναι η εποχή των αερογενών λοιμώξεων, όπως η γρίπη και το κρυολόγημα, αυτό είναι κάτι που όλοι πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπ’ όψιν».

Ο δρ Αλόνσο και οι συνεργάτες του παρατήρησαν στο μετρό της Ουάσινγκτον και της Φλοριανόπολης στην Βραζιλία, 249 περαστικούς, διαπιστώνοντας πως κατά μέσον όρο άγγιζαν κοινής χρήσεως αντικείμενα 3,3 φορές την ώρα και το πρόσωπό τους 3,6 φορές την ώρα.

Δεδομένου ότι σχεδόν κανένας δεν πλένει τα χέρια του 3 φορές την ώρα, η παρατήρηση αυτή σημαίνει ότι τα χέρια μας μολύνονται πιο γρήγορα απ’ ό,τι εμείς τα καθαρίζουμε.

Είναι εξάλλου πολύ καλά τεκμηριωμένο ότι οι ιοί της γρίπης, του κρυολογήματος και των άλλων εποχικών ιώσεων εισέρχονται εύκολα στον οργανισμό από τους βλεννογόνους του προσώπου – κυρίως από τη μύτη και το στόμα.

Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Clinical Infectious Diseases».\

tanea.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Εθνικιστική έξαρση Αλβανών Σκοπίων

Τσαΐρ- Σκόπια.

«Η εθνικιστική ρητορική μέρους των Αλβανών πολιτικών αρχηγών συνεχίζεται», γράφει στο σλαβικό κείμενο.

«Σήμερα σειρά είχε ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανών- DPA, Μεντούχ Τάτσι, ο οποίος με ριζοσπαστική-εξτρεμιστική ομιλία στην Αίθουσα του Πανεπιστημίου υποστήριξε τους υποψήφιους του DPA για τις δημοτικές εκλογές.

Ζήτησε στο Τσαΐρ να απαγορευτεί ο σλαβικός εθνικός ύμνος στη χώρα και η αλβανική σημαία να μην είναι μικρότερη από τη σκοπιανή (στις δημόσιες υπηρεσίες).

«Τόνισε ακόμη ότι όταν το κόμμα του έρθει στην εξουσία δεν θα επιτρέψει  την ανάπτυξη και τις επενδύσεις στους σλαβικούς δήμους!»...

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Βρέθηκε η κλεμμένη προτομή του Κώστα Ηλιάκη

Διαβάστε σε ποιο σημείο των Χανίων εντοπίστηκε η προτομή του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη
Στα χέρια των Αρχών επέστρεψε η προτομή του Ελληνα πιλότου που χάθηκε με το μαχητικό του σε αερομαχία με τουρκικά αεροσκάφη πάνω από την Κάρπαθο.
Οπως γράφει το Cretalive, στις Καλύβες βρέθηκε, λίγο περίπου στις 12.30 το μεσημέρι, η χάλκινη προτομή του ήρωα πιλότου, Κώστα Ηλιάκη, η οποία εκλάπη τα ξημερώματα του Σαββάτου, από άγνωστους δράστες, προκαλώντας την οργή της κοινής γνώμης, αλλά και του ίδιου του υπουργού Εθνικής Άμυνας.
Η προτομή κοσμούσε από τον Μάιο του 2007 ένα μικρό πάρκο στην περιοχή της Χαλέπας με τα Χανιά ως ελάχιστος φόρος τιμής στον σμηναγό που είχε χάσει τη ζωή του στις 23 Μαΐου 2006 κατά τη διάρκεια αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο ανοιχτά της Καρπάθου.
Η κλοπή της προτομής που ήταν τοποθετημένη στην οδό Ακρωτηρίου έγινε αντιληπτή χθες το πρωί από κάποιον διερχόμενο πολίτη, ο οποίος ενημέρωσε τις αρμόδιες Αρχές.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Πάμπλο Πινέδα: Η συνέντευξη του πρώτου δασκάλου με Σύνδρομο Down

Ποιος είναι ο 34χρονος Ισπανός Πάμπλο Πινέδα, ο πρώτος στην Ευρώπη πτυχιούχος πανεπιστημίου που έχει σύνδρομο Down
Ο 34χρονος Ισπανός Πάμπλο Πινέδα είναι ο πρώτος στην Ευρώπη πτυχιούχος πανεπιστημίου που έχει σύνδρομο Down. Χρειάζεται να περάσει ακόμη τέσσερις εξετάσεις, για να πραγματοποιήσει το όνειρό του: να γίνει δάσκαλος.
Αυτό δεν είναι τόσο ασυνήθιστο: στην Ισπανία το 85% των παιδιών με σύνδρομο Down πηγαίνουν στο κανονικό σχολείο. Η WELT ONLINE μίλησε με τον Πινέδα για τη μάθηση, την "καθυστέρηση" και για τα υπερπροστρατευμένα παιδιά.
Ο Πάμπλο Πινέδα τελείωσε τις σπουδές του παιδαγωγού και αυτό το Μάρτη έκανε την πρακτική εξάσκηση στην Κόρδοβα. Ο Πινέδα αυτήν την εποχή προετοιμάζεται για τις εξετάσεις για την άδεια άσκησης επαγγέλματος και του μένουν μόνο τέσσερις εξετάσεις για να τελειώσει τις σπουδές του στην ψυχολογία και παιδαγωγικά.
Στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Μάλαγα στα τέλη Απρίλη προβλήθηκε η ταινία "Και εγώ επίσης" που είναι εμπνευσμένη από τη ζωή του Πινέδα και στην οποία ο ίδιος κρατά τον βασικό ρόλο: Ζωή, Αγάπη, Λύπη και Χαρά κατά τη διάρκεια των σπουδών. Με τον Πινέδα μίλησε ο Jan Marot.
WELT ONLINE: Πώς βιώσατε προσωπικά το σύνδρομο Down;
Πάμπλο Πινέδα: Δεν ήταν οι γονείς μου που μου το είπαν. Ήταν ο δάσκαλός μου. Ήμουν περίπου εφτά χρονών, όταν με ρώτησε αν ήξερα τι είναι το σύνδρομο Down. Φυσικά απάντησα ναι. Με κοίταξε έντονα και μου εξήγησε τη γενετική του συνδρόμου Down.
Στην ηλικία αυτή ήταν πραγματικά πολύ σκληρό. Για μένα αυτό ακουγόταν σαν αραμαϊκά. Ήταν πολύ βαρύ. Του έθεσα μόνο δύο ερωτήσεις: "Είμαι χαζός;" Απάντησε : "Όχι." "Μπορώ να συνεχίσω να πηγαίνω στο σχολείο με τους φίλους μου;" Απάντησε : "Κανένα πρόβλημα" . Τα υπόλοιπα μου ήταν παντελώς αδιάφορα.
WELT ONLINE: Όπως η πλειοψηφία των παιδιών με σύνδρομο Down στην Ισπανία. Το 85% πηγαίνουν σε ένα κανονικό σχολείο.
Πινέδα: Ναι, τώρα. Όμως παλαιότερα δεν υπήρχε η ένταξη. Αυτό είναι η κορυφή μιας ανάπτυξης. Εγώ ήμουνα ο πρώτος μαθητής με σύνδρομο Down που πήγα σε ένα δημόσιο σχολείο.
WELT ONLINE: Τι αναμνήσεις έχετε από τα χρόνια του σχολείου;
Πινέδα: Στο σχολείο διασκέδαζα πολύ, περνούσα πολύ καλύτερα απ’ ό,τι με τους φίλους μου. Είχα υπέροχες, ενδιαφέρουσες και πολύ σκληρές εμπειρίες. Συνολικά ήταν μια απίστευτα πλούσια φάση της ζωής μου. Υπήρχαν καλύτερες και χειρότερες μέρες. Ιδιαίτερα η εφηβεία ήταν σκληρή. Αλλά αυτή είναι πάντα μια δύσκολη περίοδος. Εγώ δεν μπορούσα μερικές φορές να ζήσω με το σώμα μου και μέσα σ’ αυτό
WELT ONLINE: Γιατί επιλέξατε τις παιδαγωγικές σπουδές;
Πινέδα: Σαν παιδί είχα πολλές ιδέες. Ήθελα να γίνω δικηγόρος, κατόπιν δημοσιογράφος. Τότε ένας καθηγητής και μέντορας μου με συμβούλεψε να γίνω δάσκαλος, γιατί τα παιδαγωγικά προσφέρουν περισσότερες επιλογές. Μου είπε ότι οι άλλες επιστήμες είναι σκληρές και ανταγωνιστικές. Δεν το έχω μετανιώσει ούτε δευτερόλεπτο. Μου αρέσει να εργάζομαι με παιδιά, νιώθω πολύ χρήσιμος.
WELT ONLINE: Ακολουθείτε αυστηρά κάποιο σταθερό ημερήσιο πρόγραμμα μελέτης;
Πινέδα: Από το τίποτα βγαίνει τίποτα. Μελετώ περίπου 6-7 ώρες τη μέρα. Τα βράδια τα έχω ελεύθερα. Διαβάζω πάντα με μουσική. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, οι σπουδές δεν είναι εύκολες και το σύνδρομο Down με περιορίζει κατά 30% , πράγμα που τις καθιστά δυσκολότερες. Ο καθένας πρέπει να παλεύει για το μέλλον του.
WELT ONLINE: Τι σημαίνει και τι σημασιοδοτεί το είναι κανείς ο πρώτος με σύνδρομο Down πτυχιούχος στην Ευρώπη;
Πινέδα: Είναι μια μεγάλη ευθύνη. Γνωρίζω ότι οι πατέρες και οι μητέρες που έχουν παιδιά με σύνδρομο Down χρειάζονται κάποιον να τους δείξει και να τους πει:
"Το παιδί σου μπορεί να το κάνει αυτό". Και τα μέσα μπορούν να συνδράμουν, καθώς ψάχνουν για αξιόλογες ειδήσεις. Θέλω να δώσω πρόσωπο σε ένα κομμάτι του πληθυσμού , που σχεδόν ποτέ δεν θεωρείται αντικείμενο είδησης. Αρέσω στα μέσα – μου τηλεφωνούν τριάντα φορές τη μέρα. Αυτό είναι μερικές φορές εξαντλητικό.
WELT ONLINE: Σας έχουν ήδη προσφέρει θέσεις εργασίας;
Πινέδα: Όχι ακόμη. Όταν πετύχω τις εξετάσεις και πάρω την άδεια άσκησης επαγγέλματος του δάσκαλου, θα πλησιάσω το στόχο μου, να έχω δηλαδή ένα σταθερό εισόδημα. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας στη Σεβίλλη συγκατοικούσα με ένα συνάδελφο. Για μένα έχει μεγάλη σημασία να οργανώσω την ανεξαρτησία μου .Δεν ξέρω ακόμη πού θα εργαστώ. Μπορεί στην επιμόρφωση, στον επαγγελματικό προσανατολισμό, στην συμβουλευτική, ποιος ξέρει. Είμαι ευέλικτος
WELT ONLINE: Τι είναι, κατά τη γνώμη σας, η "οπισθοδρομική / καθυστερημένη κοινωνία";
Πινέδα: Το μεγαλύτερο έλλειμμα της κοινωνίας είναι το ότι δεν μπορεί να κατανοήσει τη διαφορετικότητα. Λόγω της έλλειψης κατανόησης κολλά κάποιος/ α ταμπέλες. "Οι ομοφυλόφιλοι", "οι Ξένοι/ μετανάστες" και φτάνει μέχρι το σημείο "Οι γυναίκες".
Χωρίζουν σε ομάδες, δεν ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν "το διαφορετικό". Το απομονώνουν , το απλοποιούν ή το αποφεύγουν με κάθε τρόπο. Δημιουργούνται στερεότυπα, προκαταλήψεις μέχρι και λέξεις, όπως "discapacidad" (ανικανότητα) στα ισπανικά για να δηλωθεί η έννοια της υστέρησης ή καθυστέρησης..
WELT ONLINE: Ποια εναλλακτική λύση θα υπήρχε για σας; Διότι και η ισπανική λέξη "Minusvalido" ("κατώτερος/ κατώτερης αξίας") δεν είναι σε καμιά περίπτωση κατάλληλη…
Πινέδα: Είναι προσβολή να αποκαλείς κάποιον "ανίκανο" ή "καθυστερημένο". Γιατί να μην τον αποκαλείς "αλλιώτικο" ή "διαφορετικό άνθρωπο"; Με τον όρο σύνδρομο Down περιγράφεται μια γενετική μετάλλαξη κατά την οποία το χρωμόσωμα 21παρουσιάζεται τρεις φορές (εξ ου και ο όρος τρισωμία -21).
WELT ONLINE: Ποια είναι η γνώμη σας για την έκτρωση εμβρύων στα οποία έχει προγεννητικά διαγνωστεί κάποια καθυστέρηση, πράγμα που αποτελεί αντικείμενο αντιπαράθεσης αυτή την εποχή στη Γερμανία;
Πινέδα: Είμαι αντίθετος στην έκτρωση. Όχι για ηθικούς λόγους αλλά λόγω της εμπειρίας μου. Είναι δύσκολες καταστάσεις και εμπειρίες, αλλά σε εμπλουτίζουν ως άνθρωπο. Εξαιτίας της έκτρωσης κάποιος/α δεν θα τις βιώσει ποτέ .Γονείς με παιδιά που είναι "διαφορετικά" γίνονται καλύτεροι γονείς.
Γίνονται ανεκτικότεροι και πιο αλληλέγγυοι. Δεν είναι καλό να επιλέγεις ένα παιδί "`a la carte". Σε τελική ανάλυση επιλέγουμε το τέλειο. Και όταν όλοι είναι ίδιοι, τότε είμαστε σε πολλά φτωχότεροι. Ακόμη και τα λουλούδια διαφέρουν ,αλλά όλα είναι όμορφα.. Αυτή η τάση για ομογενοποίηση είναι κακή .Όταν όλοι σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο, έχουν την ίδια εμφάνιση, είναι όλοι ομοιόμορφοι, αυτό είναι ο Φασισμός.
WELT ONLINE: Η ταινία, που είχε τη ζωή σας ως έμπνευση, είχε ρομαντικά στοιχεία (στιγμές). Ονειρεύεστε να κάνετε τη δική σας οικογένεια;
Πινέδα: Αυτό είναι δύσκολο. Η λογοτεχνία για το σύνδρομο Down στρέφεται κυρίως γύρω από τη γενετική, την αντίληψη ή τη συμπεριφορά. Ποτέ δεν συζητιέται η συμπάθεια μεταξύ ανθρώπων με σύνδρομο Down. Σ’ αυτό ακριβώς φαίνεται η μεγάλη δύναμη της ηθικής.
Στην Ισπανία, μετά από 40 χρόνια δικτατορίας του Φράνκο και με μια σταθερά διαμαρτυρόμενη καθολική εκκλησία, αυτό αποτελεί θέμα ταμπού. Είναι δύσκολο να μιλήσεις για σεξ. Πρέπει τελικά κανείς να διαχωρίσει την ηθική από την πράξη. Μερικά Μέσα έχουν μια σχεδόν άρρωστη απληστία να δημιουργούν εντυπώσεις (να προκαλούν). Αρνήθηκα μια πρόσκληση για συμμετοχή σε ένα talk show, που ονομάζεται "La Noria" όπου το θέμα θα ήταν σχετικό με Σεξ και Αναπηρία.
Μου ήταν αδύνατο να πάω, είναι πολύ προκλητικό και μόνο για δημιουργία εντυπώσεων. Αυτό είναι ένα ιδιωτικό, ακανθώδες θέμα, ακόμα και κάποιοι φίλοι μου με απέτρεψαν από το να συμμετέχω. Και οι άνθρωποι της τηλεόρασης έμειναν άναυδοι μετά την άρνησή μου.
WELT ONLINE: Στην Αυστρία και στη Γερμανία κατά τη διάρκεια του ναζισμού δολοφονήθηκε αμέτρητο πλήθος ανθρώπων με σύνδρομο Down Από μεταπολεμικές μελέτες για χρόνια ήταν διαδεδομένη η εντύπωση ότι το σύνδρομο Down συνδέεται με προσδόκιμο ζωής τα 30 χρόνια;
Πινέδα: Αυτά είναι μύθοι που δημιουργούνται σύμφωνα με την ιστορία των κρατών και της επιστήμης. Η κατάσταση σήμερα είναι τελείως διαφορετική. Φτάνουμε στα γηρατειά. Εξαρτάται από το πόσο υγιείς διατηρούμαστε , σωματικά και πνευματικά. Εγώ, όπως και πολλοί νέοι άνθρωποι με σύνδρομο Down ήμουν υπέρβαρος.
Με γυμναστική και σωστή διατροφή έχασα 12 κιλά. Είχα, επίσης, την τύχη να μεγαλώσω σε μια οικογένεια με πνευματικά ενδιαφέροντα. Με εφημερίδες και μια βιβλιοθήκη γι’ αυτό από πολύ νωρίς είχα περιέργεια και ενδιαφέροντα. Όταν απαγορεύεις σε κάποιον την καλλιέργεια, κατά έναν τρόπο τον σκοτώνεις.
WELT ONLINE: Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το ουσιαστικό κατά την ανατροφή παιδιών με σύνδρομο Down;
Πινέδα: Η Αυστρία, η Ελβετία και η Γερμανία πολιτισμικά διαφέρουν από την Ισπανία. Ίσως εκεί (Ισπανία) με καταλαβαίνουν περισσότερο. 1ον: Πρέπει να συμπεριφέρεστε στο παιδί σας όπως σε ένα παιδί και όχι όπως σε έναν "ανάπηρο".
Έτσι πρέπει να το αναθρέψετε και να το εκπαιδεύσετε (μορφώσετε). Πρέπει να μιλάτε με το παιδί σας, γιατί ο χειρότερος εχθρός για τα παιδιά με σύνδρομο Down. είναι η σιωπή. Δεν πρέπει να έχετε κανένα κόμπλεξ . Βγείτε μαζί τους έξω στον κόσμο.
Πρέπει να δείξετε στους άλλους ότι αυτό είναι το παιδί σας. Δεν πρέπει ποτέ να είστε υπερπροστατευτικοί, ποτέ. Πρέπει να του δίνετε φυσικά και πνευματικά ερεθίσματα και έτσι να το διδάξετε να είναι αυτόνομο. Γιατί τι θα συμβεί όταν κάποτε δεν θα είστε πια κοντά του ως γονείς;
Μετάφραση: Μαρίνα Μάλλιου
Πηγή: Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Έπεσε με το αυτοκίνητό του σε τάφρο 2,5 μέτρων, σε κεντρικό δρόμο του Οικισμού της ΔΕΗ


Τα ελλειπή μέτρα προστασίας παραλίγο να σταθούν η αιτία ενός ατυχήματος που θα μπορούσε να άσχημες συνέπειες για τον οδηγό του εν λόγω οχήματος.



Το συμβάν σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής σε κεντρικό δρόμο του Οικισμού της ΔΕΗ σε τάφρο τουλάχιστον 2,5 μέτρων. Ευτυχώς μόνο με μώλωπες και υλικές ζημιές.









Φωτογραφίες από ΕΛΠΑ Πτολεμαΐδας - Οδική Βοηθεια

 

 

 

kozan.gr


Διαβάστε περισσότερα » »