Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Με 300 ευρώ και 3 χαρτιά νόμιμοι οι αυθαίρετοι στάβλοι

Νόμιμοι οι αυθαίρετοι στάβλοι με 300 ευρώ. Ποια τα δικαιολογητικά που απαιτούνται
Χωρίς πρόστιμο, πληρώνοντας 300 ευρώ και προσκομίζοντας τρία έγραφα οι κτηνοτρόφοι μπορούν πλέον να νομιμοποιήσουν τους αυθαίρετους στάβλους τους.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, με σχετική νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντοςαναμένεται να μπει μια τάξη στο καθεστώς των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που δεν είχαν άδεια σε όλη τη χώρα, αλλά και να εισρεύει ζεστό χρήμα στα ταμεία του κράτους.
Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι αν στη ρύθμιση συμπεριλαμβάνονται και οι στάβλοι που βρίσκονται σε δασικές περιοχές αλλά σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μάλλον όχι.
Τα δικαιολογητικά
*Αίτηση
*Αντίγραφο της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, με τα αντίστοιχα αποσπάσματα χάρτη, όπου θα αποτυπώνονται από τον μηχανικό τα σημεία των σταβλικών εγκαταστάσεων.
*Τεχνική έκθεση μηχανικού, όπου δηλώνεται ότι η επιφάνεια του κτίσματος προσωρινής διαμονής δεν υπερβαίνει τα 35 τ.μ., καθώς και τρόπος κατασκευής του και των σταβλικών εγκαταστάσεων
*Παράβολο υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 300 ευρώ

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Αναψυκτήριο στα Γιαννιτσά, αγνόησε το ΣΔΟΕ, 3 φορές μέσα σε 24 ώρες

Μέσα σε 24 ώρες ένα αναψυκτήριο άνοιξε και έκλεισε τρεις φορές μετά τους ελέγχους που έγιναν . Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του ΣΔΟΕ στη Χαλκιδική
Άκρως αποκαλυπτικό της κατάστασης που επικρατεί με τους ελέγχους από κλιμάκια του ΣΔΟΕ αλλά και αστυνομικούς είναι το περιστατικό το οποίο συνέβη στα Γιαννιτσά της Πέλλας.
Αναψυκτήριο, το οποίο στερείτο άδεια λειτουργίας αλλά και άδεια πισίνας, άνοιξε και έκλεισε τρεις φορές σε 24 ώρες.
Αστυνομικοί συνέλαβαν αρχικά τον υπεύθυνο, αλλά η επιχείρηση συνέχιζε να λειτουργεί κανονικά. Το ίδιο συνέβη όταν οι αστυνομικοί συνέλαβαν και το δεύτερο προσωρινά υπεύθυνο.
Τελικά, το αναψυκτήριο έκλεισε και μετά από τρίτη αστυνομική έφοδο όταν συνελήφθη τρίτος προσωρινά υπεύθυνος, ενώ η 36χρονη ιδιοκτήτρια τής επιχείρησης αναζητείται.
Εν τω μεταξύ, οι νέοι αστυνομικοί έλεγχοι έφεραν στο φως σωρεία παραβάσεων. Οι έλεγχοι έγιναν για τρίτη συνεχόμενη μέρα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.
Πέντε καταστήματα κι ένα περίπτερο διαπιστώθηκε ότι παραβίασαν το λουκέτο που είχαν επιβάλει οι τοπικές δημοτικές αρχές, ενώ συνελήφθησαν επτά άτομα και παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.
Όπως έγινε γνωστό, τα καταστήματα που εντοπίστηκαν να λειτουργούν, ενώ είχε προηγηθεί σφράγιση τους από το δήμο, ήταν ένα εστιατόριο στην περιοχή της Καλλιθέας, ένα καφέ μπαρ - πιτσαρία στην Κασσάνδρα, ένα καφέ μπαρ κι ένα αρτοζαχαροπλαστείο στο Πευκοχώρι, ένα εστιατόριο στα Φλογητά, καθώς κι ένα περίπτερο στην Καλλιθέα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., κατά την τρίτη ημέρα των αστυνομικών ελέγχων συνελήφθησαν συνολικά 18 άτομα και βεβαιώθηκαν 27 παραβάσεις. Μεταξύ αυτών, μία αφορούσε κατάληψη αιγιαλού.
Οι έλεγχοι αναμένεται να συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα τόσο στη Χαλκιδική όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Μετρούν πληγές από τον Εγκέλαδο στα χωριά της Φθιώτιδας

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 300 ΣΠΙΤΙΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΖΗΜΙΕΣ
Συνεχίζουν να μετρούν τις πληγές που άφησε πίσω του ο Εγκέλαδος οι κάτοικοι αρκετών χωριών της Φθιώτιδας. Μέχρι αργά το απόγευμα η γη συνέχιζε να τρέμει συνεχώς στα χωριά της Αμφίκλειας αλλά και στο Ρεγγίνι των Καμένων Βούρλων, όπου έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές.
 
Παρά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις των ειδικών για τη μετασεισμική ακολουθία, αλλά και των μηχανικών για την κατάσταση των οικοδομών, οι κάτοικοι των χωριών παραμένουν στις πλατείες, ορισμένοι από αυτούς προετοιμάζονται να περάσουν τη νύχτα τους είτε σε δημοτικά σχολεία που έχουν ανοίξει είτε σε συγγενικά τους πρόσωπα.
 
Σε περισσότερα από 300 σπίτια έχουν δηλωθεί ζημιές, αλλού ελαφρές και σε άλλα ιδιαίτερα σημαντικές. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δύο σπίτια που ήταν ακατοίκητα έχουν καταρρεύσει στο χωριό Δρυμαία της Αμφίκλειας και άλλο ένα έχει υποστεί σημαντικές ζημιές στην Κάτω Τιθορέα.
 
Μάλιστα, στο τελευταίο την ώρα του σεισμού έμενε μέσα μια οικογένεια αλλοδαπών με ένα μικρό παιδάκι. Σύμφωνα με τους γείτονές, λίγο μετά το σεισμό βγήκαν μέσα από τα ερείπια μόνοι τους, μάζεψαν τα πράγματα τους και εξαφανίστηκαν. Παρά το γεγονός ότι τα σωστικά συνεργεία τους αναζητούσαν μέχρι αργά το απόγευμα δεν μπόρεσαν να τους εντοπίσουν.
 
Με βάση τα πρώτα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι δήμοι της περιοχής, περίπου 150 σπίτια έχουν μέχρι στιγμής δηλωθεί ότι έχουν υποστεί ζημιές στον δήμο Μώλου - Αγίου Κων/νου και μάλιστα τα 80 από αυτά είναι στο χωριό Ρεγγίνι.
 
Στα χωριά της Αμφίκλειας έχουν προκληθεί ζημιές σε πάνω από 150 σπίτια, αριθμός ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες, καθώς ένα μεγάλο μέρος από τους κατοίκους δεν βρίσκεται στην περιοχή και έτσι θα καθυστερήσει να αποτυπωθεί η συνολική εικόνα της κατάστασης. Οι μηχανικοί του δήμου που έκαναν την πρώτη αυτοψία δεν δείχνουν ιδιαίτερη ανησυχία για την κατάσταση των οικοδομών και σημειώνουν πως «δεν υπάρχουν περιπτώσεις που θα πρέπει να λάβουμε έκτακτα μέτρα για να εκκενωθεί κάποια κατοικία».
 
Την ίδια στιγμή μηχανήματα των δήμων προσπαθούν να απομακρύνουν σημάδια που άφησε πίσω του ο Εγκέλαδος σε διάφορους δρόμους όπου σημειώθηκε πτώση βράχων.
 
Ηδη στις περιοχές όπου έχουν χτυπηθεί έντονα από τον Εγκέλαδου βρέθηκαν από πολύ νωρίς ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σταϊκος, συνεργεία της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας αλλά και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και των κέντρων υγείας, χωρίς όμως να χρειαστούν να παρέμβουν.
 
Αργά το απόγευμα στην περιοχή βρέθηκε κλιμάκιο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), που έφθασε από την Αθήνα για να εκτιμήσει την κατάσταση και αύριο αναμένεται νέο κλιμάκιο της Υπηρεσίας Αποκατάστασης. Ακόμη στην περιοχή βρέθηκε πολυμελές κλιμάκιο μηχανικών του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς, οι οποίοι προχώρησαν ακόμη και σε αυτοψίες όπου χρειάστηκε για να δώσουν τις πρώτες συμβουλές στους κατοίκους των περιοχών, οι οποίοι ανησυχούν ιδιαίτερα, αλλά και να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους μηχανικούς των δήμων στις αυτοψίες.
 
Εξάλλου καθησυχαστικές είναι και οι πρώτες διαβεβαιώσεις εξειδικευμένων επιστημόνων για μεγάλα βράχια που βρίσκονται ακριβώς πάνω από το χωριό Τιθορέα, τμήμα των οποίων στο παρελθόν είχαν αποκοπεί και είχαν «προσγειωθεί» μέσα σε δύο σπίτια τα οποία και είχαν καταστρέψει. Μάλιστα, οι επιστήμονες τονίζουν πως «αν όπως λένε οι ειδικοί πάμε σε μια ύφεση του φαινομένου, δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα με τα βράχια». Σύμφωνα με τους κατοίκους όμως της περιοχής, έχουν αποκοπεί βράχοι ψηλά στο βουνό και την πορεία τους προς το χωριό έχουν σταματήσει τα δέντρα που έχουν φυτευτεί σε μια μεγάλη έκταση.
 
Ωστόσο, αναμένεται να γίνει μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης όταν οι επιστήμονες μπορέσουν να ανέβουν στο σημείο για να δουν από πολύ κοντά την κατάσταση.
 
Την ίδια στιγμή οι επιστήμονες είναι ιδιαίτερα καθησυχαστικοί για την εξέλιξη των σεισμικού φαινομένου. Ωστόσο, ένας έντονος μετασεισμός 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έγινε λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα, ανατροφοδότησε τον πανικό μεταξύ των κατοίκων της περιοχής.
 
Τέλος, οι συσκέψεις για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν διαδέχονται η μία την άλλη, έτσι ώστε να εντοπιστούν θέματα τα οποία έχουν το χαρακτήρα του κατεπείγοντος και έχουν σχέση ιδιαίτερα με τους κατοίκους εκείνους οι οποίοι δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να πάνε στα σπίτια τους.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
Διαβάστε περισσότερα » »

Εσωτερική κινητικότητα για τους υπαλλήλους της ΔΕΗ

kinitikotitaΜέχρι σήμερα ο κανονισμός της ΔΕΗ δεν επέτρεπε μετακινήσεις προσωπικού παρά μόνο όταν αυτές ήταν αμοιβαίες. Αποτέλεσμα να υπάρχουν κάποιες υπηρεσίες με πλεονάζον προσωπικό και κάποιες άλλες με τεράστια κενά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, με το νέο κανονισμό «μεταθετότητας» που τέθηκε από χθες σε ισχύ ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή ενός είδους εσωτερικής «κινητικότητας» εντός της εταιρείας, ούτως ώστε να καλυφθούν κενά που έχουν εντοπιστεί και δεν μπορούν να καλυφθούν με προσλήψεις λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας.
Ο νέος κανονισμός σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε χθες προς τους εργαζόμενους της εταιρείας χαρακτηρίζεται από διαφάνεια καθώς υπάρχουν συγκεκριμένα μοριοδοτημένα κριτήρια που αφορούν στην υπηρεσιακή και οικογενειακή κατάσταση του υπαλλήλου ενώ υπάρχει μέριμνα και για τις ευαίσθητες ομάδες προσωπικού.
Στο πλαίσιο της εσωτερικής κινητικότητας της ΔΕΗ λοιπόν θα εντοπίζονται –έχει ήδη γίνει προεργασία και θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία– οι υπηρεσίες που για διάφορους λόγους έχουν κενά (συνταξιοδοτήσεις, συνδικαλιστικές άδειες, αποσπάσεις σε πολιτικά γραφεία κλπ).
Στη συνέχεια θα γίνεται ανακοίνωση ότι υπάρχει η συγκεκριμένη θέση που πρέπει να καλυφθεί και θα καλούνται όσοι υπάλληλοι θέλουν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Σε περίπτωση που δεν εμφανιστεί κανείς τότε η εταιρεία θα προχωρά με τα συγκεκριμένα κριτήρια που έχει θεσπίσει στην κάλυψη του κενού από υπηρεσία που θεωρείται ότι έχει πλεονάζον προσωπικό. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη ολοκληρωθεί η καταγραφή των κενών αλλά και των «υπερστελεχωμένων» υπηρεσιών, καθώς η αλλαγή του κανονισμού μεταθετότητας συμφωνήθηκε ήδη στο πλαίσιο της υπογραφής της συλλογικής σύμβασης εργασίας του 2012.
Σημειώνεται ότι η πλευρά της ΔΕΗ υποστηρίζει ότι εξαιτίας των αθρόων συνταξιοδοτήσεων και παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των μισθοδοτούμενων από τον όμιλο είναι μεγάλος  (20.030) εντούτοις εξαιτίας του ισχύοντος κανονισμού μεταθετότητας και όχι  μόνο, παρατηρούνται κενά σε υπηρεσίες αιχμής για την εταιρεία.
Ο νέος κανονισμός μεταθετότητας ισχύει για το σύνολο του προσωπικού ανεξαρτήτως υπηρεσίας ή θέσης, περιλαμβανομένων και των συνδικαλιστών αλλά και όσων έχουν αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες ή γραφεία.
(Χ. Φλουδόπουλος, Capital.gr)

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Γιορτή μανουριού στη Βλάστη Εορδαίας το Σάββατο 10 Αυγούστου

 manouriΤο Σάββατο 10 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή μανουριού στη Βλάστη Εορδαίας. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος της Βλάστης, με στόχο την προβολή του εξαίρετου αυτού τυροκομικού προϊόντος που παράγουν οι κτηνοτρόφοι της Βλάστης.



kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Υπάλληλοι του ΣΔΟΕ φορούν μαγιό και προσποιούνται του πελάτες ενώ πολίτες «καρφώνουν» στο twitter όσους δεν κόβουν αποδείξεις σε beach bars, ξενοδοχεία κλπ


Την ηλεκτρονική εφαρμογή του twitter επιλέγουν αρκετοί πολίτες για να καταγγείλουν στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη περιπτώσεις καταστημάτων, τουριστικών επιχειρήσεων ή επαγγελματιών που δεν εκδίδουν αποδείξεις. Θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό η καταγγελία τους θα φτάσει γρηγορότερα στις αρμόδιες υπηρεσίες, από το αν την υπέβαλαν τηλεφωνικά η γραπτά στο ΣΔΟΕ.



Μέσω του twitter, όπως γράφει το capital.gr, πολύς κόσμος, καταγγέλλει περιπτώσεις beach bar, εστιατορίων ή μπαρ που δεν εκδίδουν αποδείξεις, ή επιχειρηματίες που δίνουν στους πελάτες τους το γνωστό δελτίο παραγγελίας αντί της ταμειακής απόδειξης που προβλέπει ο νόμος. Ο κ. Θεοχάρης δέχεται σειρά από καταγγελίες κάθε μέρα τις οποίες μεταφέρει στο ΣΔΟΕ και στην συνέχεια στα κατά τόπους κλιμάκια, τα οποία αυτήν την περίοδο «σαρώνουν» τις επιχειρήσεις σε τουριστικές περιοχές… και όχι μόνο!

Με τον τρόπο αυτό οι πολίτες καταγελούν επιχειρηματίες που δεν κόβουν απόδειξη, σε μια προσπάθεια να «τσεπώσουν» τον ΦΠΑ εις βάρος του καταναλωτή. Βέβαια οι πελάτες στην συνέχεια σπεύδουν να κάνουν την καταγγελία τους μέσω twitter για να ενημερώσουν τον κ. Θεοχάρη που συνηθίζει να απαντά στα ερωτήματα και τις καταγγελίες των φορολογουμένων!

Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ έχουν ενταθεί από την 1η Αυγούστου λόγω της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% σε 13%. Περίπου 1.400 ελεγκτές του ΣΔΟΕ ξεκίνησαν σαφάρι ελέγχων σε νυχτερινά κέντρα, εστιατόρια, ξενοδοχεία και μπαρ δίπλα στη θάλασσα, κυρίως σε τουριστικές περιοχές, θέλοντας να στείλουν ηχηρό μήνυμα στους επαγγελματίες που φοροδιαφεύγουν.

Οι ποινές που προβλέπονται είναι λουκέτο 48ωρών σε επιχειρήσεις που δεν έχουν εκδώσει πάνω από 10 αποδείξεις, αλλά και σε επιχειρήσεις που δεν έχουν εκδώσει αποδείξεις άνω των 500 ευρώ, ενώ λουκέτο 30 ημερών προβλέπεται σε επιχειρήσεις που υπέπεσαν στην ίδια παράβαση κατά την ίδια χρήση.

Όλοι οι ελεγκτές θα περάσουν τον Αύγουστο σε νησιά και τουριστικούς προορισμούς με έξοδα της υπηρεσίας, για να φέρουν σε πέρας μια πρωτοφανή επιχείρηση-«σκούπα», προκειμένου να συλλάβουν (στην κυριολεξία) όσους πιάνουν για αισχροκέρδεια, αγορανομικές παραβάσεις αλλά και για μη έκδοση αποδείξεων.

Επιπλέον όμως το ΣΔΟΕ αλλάζει τακτική: τα στελέχη του πλέον «πετάνε» κοστούμια και γραβάτες και φορούν βερμούδες και μαγιό για να… παριστάνουν τους λουόμενους, να πιάνουν κουβέντα σαν πελάτες με τους επιχειρηματίες και να επιδεικνύουν την ταυτότητά τους μόνο όταν διαπιστώσουν την παράβαση για να τους συλλαμβάνουν «στα πράσα».

eirinika.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Σύλληψη τριών αλλοδαπών για καλλιέργεια κάνναβης στην Ασβεστόπετρα Eορδαίας

police_dendriliaΧθες (06-08-2013) τις μεσημβρινές ώρες στην Ασβεστόπετρα Εορδαίας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, σε συνεργασία με  αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης, συνέλαβαν τρεις αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, (δύο 23χρονους και έναν 25χρονο), για καλλιέργεια κάνναβης και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Συγκεκριμένα, ύστερα από επισταμένη αστυνομική έρευνα, σε αγροτική περιοχή στην Ασβεστόπετρα Κοζάνης,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από εκατόν είκοσι πέντε (125) έως εκατόν είκοσι οκτώ (128) εκατοστά, τα οποία όπως διαπιστώθηκε καλλιεργούσαν από κοινού οι τρεις συλληφθέντες.
Οι αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Αυτοί είναι οι νέοι διοικητές και υποδιοικητές των νοσοκομείων (λίστα)

Τις νέες διοικήσεις σε νοσοκομεία ανά την επικράτεια ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.
Όπως αναφέρει το newpost.gr, με απόφαση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ορίζονται οι παρακάτω διοικήσεις νοσοκομείων:
Σε ό,τι αφορά τους διοικητές, σύμφωνα με την ανακοίνωση:
- Στο Γ.Ν. Καβάλας διοικητής τοποθετείται ο Χρήστος Κοπατσάρης.
- Στο Γ.Ν. Δράμας ο Κωνσταντίνος Τρέντζιος.
- Στο Γ.Ν. Βόλου «Αχιλλοπούλειο» ο Κωνσταντίνος Καραμπατσάς.
- Στο Γ.Ν.- Κ.Υ. Φιλιατών Θεσπρωτίας ο Σπυρίδων Δερδεμέζης.
- Στο Γ.Ν. Ζακύνθου «Αγ. Διονύσιος» ο Κωνσταντίνος Κονιδάς.
- Στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια» ο Νικόλαος Χρόνης.
- Στις θέσεις των αναπληρωτών διοικητών:
- Στο Γ.Ν. Σπηλιοπούλειο «Η Αγ. Ελένη» τοποθετείται ο Χρήστος Φασιανός.
- Στο Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός» (για Οφθαλμιατρείο Αθηνών - Πολυκλινική), ο Παναγιώτης Γεωργόπουλος.
- Στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί» η Αφροδίτη Χονδρονικόλα.
- Στο Γ.Ν. - Κ.Υ. Καλύμνου «Το Βουβάλειο» ο Ηλίας Σκουλικαρίτης.
- Στο Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» ο Νίκος Αντωνάκης.
- Στο Γ.Ν. Γιαννιτσών ο Παναγιώτης Τσακπουνίδης.
- Στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ ο Δημήτρης Τσαλικάκης.
- Στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης ο Μιχάλης Μελετιάδης.
- Στο Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο» (για Νοσοκομείο Αφροδίσιων & Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης) ο Νικόλαος Φαρμάκης.
- Στο Γ.Ν. - Κ.Υ. Γουμένισσας ο Στυλιανός Βαμβίνης.
- Στο Γ.Ν. Βόλου «Αχιλλοπούλειο» Χαράλαμπος Μπαλής.
- Στο Γ.Ν. Θηβών η Αικατερίνη Λιακοπούλου.
-  Στο Γ.Ν. - Κ.Υ. Κρεστένων ο Διονύσιος Στασινόπουλος.
-  Στο Γ.Ν. - Κ.Υ. Ιεράπετρας ο Γεώργιος Ματαλιωτάκης.

eirinika.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Success Story ο Ελληνικός τουρισμός:Αύξηση 68,1% στη Μύκονο, 27,5% στη Σαντορίνη, 21,8% στα Χανιά

 Ισχυρή τονωτική ένεση για την ελληνική οικονομία αποδεικνύεται φέτος ο τουρισμός. Οι αφίξεις ξένων επισκεπτών εκτιμάται ότι μπορούν να υπερβούν τον αριθμό-ρεκόρ των 17 εκατ., ανεβάζοντας τις εισπράξεις στα 11 δισ. ευρώ. Οι δημοφιλείς προορισμοί «βούλιαξαν» από τουρίστες με τη Μύκονο να εμφανίζει αύξηση 68,1%, τη Σαντορίνη 27,5%, την Κεφαλονιά 22,5%, τα Χανιά 21,8%, τη Ζάκυνθος 19,8% και το Ηράκλειο 18,6%.



Είναι χαρακτηριστικό ότι ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων έχουν προχωρήσει σε παύση πωλήσεων για την περίοδο ΙουλίουΑυγούστου, καθώς η πληρότητά τους έφθασε στο 100%.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμοδίων φορέων, το φετινό τουριστικό succes story μπορεί να συνεχιστεί και το 2014 με τις αφίξεις ξένων τουριστών να σπάνε το φράγμα των 18 εκατ. «Κλειδί» πάντων θεωρείται η αύξηση των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων. Στον αντίποδα, ο εσωτερικός τουρισμός συνεχίζει την πτωτική πορεία των τελευταίων ετών.

eirinika.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Πρωτοδικείο Θεσ/νικης: «Όχι» σε σχολικούς φύλακες για εξαίρεση από τη διαθεσιμότητα

Απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το αίτημα που κατέθεσαν 89 σχολικοί φύλακες του κεντρικού δήμου με το οποίο ζητούσαν να εξαιρεθούν από το μέτρο της διαθεσιμότητας και να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να κριθεί στην ουσία της η υπόθεση.
Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης εξετάστηκε ως μάρτυρας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος τάχθηκε στο πλευρό των σχολικών φυλάκων. «Αυτήν την περίοδο έχουν σημειωθεί πολλοί βανδαλισμοί σε σχολικά συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης. Σκεφτείτε τι θα γίνει μετά το καλοκαίρι. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι απλοί φύλακες. Έχουν προσωπική σχέση με τα παιδιά. Είναι αναγκαίοι και απαραίτητοι» σημείωσε ο δήμαρχος.
Από την πλευρά τους, οι σχολικοί φύλακες τόνισαν ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, επισημαίνοντας τις δραματικές συνέπειες που θα έχει στα εισοδήματά τους η υπαγωγή τους στο μέτρο της διαθεσιμότητας.
Το δικαστήριο πάντως δεν έκανε δεκτούς τους παραπάνω ισχυρισμούς, απορρίπτοντας το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής που θα τους επέτρεπε να παραμείνουν στην εργασία τους. Η ουσία της υπόθεσης θα κριθεί στις 31 Οκτωβρίου.
Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα το Πρωτοδικείο Αθηνών είχε δικαιώσει προσωρινά 26 σχολικούς φύλακες του Δήμου Αγίων Αναργύρων.

aftodioikisi
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ (1): Ο ΔΑΚΡΥΒΡΕΚΤΟΣ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΣ Γράφει ο συνεργάτης μας Παναγιώτης Αποστόλου

 Κατά την δεκαετία του ΄60, δηλαδή τη δεκαετία του καλού σατυρικού και πραγματικού ελληνικού κινηματογράφου, μεγάλοι συγγραφείς και σεναριογράφοι, όπως ο Αλέκος Σακελάριος, ο Γιάννης Δαλιανίδης, ο Δημήτρης Ψαθάς και τόσοι άλλοι, δημιούργησαν καταπληκτικές ταινίες, όπου πραγματεύονταν με χιουμοριστικό τρόπο την ανικανότητα, την ραδιουργία, την απατεωνιά, την ψευτιά και την αλαζονεία των πολιτικών προσώπων της εποχής. Τέτοια σατυρικά-κινηματογραφικά αριστουργήματα ήταν επί παραδείγματι, το «ζητείται ψεύτης» και το «υπάρχει και φιλότιμο» (Μαυρογιαλούρος).

Παρ΄ ότι λοιπόν, παρήλθαν από τότε πολλές δεκαετίες, εν τούτοις τα σημερινά παχύδερμα της πολιτικής ζωής του τόπου μας, εξακολουθούν και διακρίνονται από τα ίδια ευτελή και απαξιωτικά χαρακτηριστικά, εκείνων των πολιτικών τους προγόνων. Ίσως όμως, σήμερα να μπορούσαμε να τους προσάψουμε και την ατιμωτική κατηγορία των προδοτών, από τη στιγμή που στην εποχή των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων έχουν εκχωρήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και έχουν εξαθλιώσει πλήρως τον Ελληνικό λαό.
Έτσι, στο σημερινό μου άρθρο θα ασχοληθώ με ένα τέτοιο πολιτικό πρόσωπο, καταγράφοντας με ακρίβεια ένα απόσπασμα ομιλίας του. Από εσάς θα ζητούσα να αναγνωρίσετε τον σύγχρονο «Μαυρογιαλούρο», πριν τον αναφέρω παρακάτω: «…Γνωρίζω την ανηφόρα που θα συνεχίσουμε, για καιρό, να ανεβαίνουμε, ως λαός και ως χώρα. Γι΄ αυτό και πρέπει να δούμε κατάματα την πραγματικότητα. Δεν θα χαϊδέψω αυτιά. Απορρίπτω το εύκολο μονοπάτι των ψεύτικων υποσχέσεων…Όχι, σε αυτόν τον τόπο δεν αρμόζει να γίνουμε το κλοτσοσκούφι κανενός! Σε αυτόν τον τόπο αρμόζει μόνο η Ευθύνη της Ανόρθωσής του, και η Ελπίδα που οφείλουμε όλοι να δώσουμε στα παιδιά μας και στο μέλλον τους!...Κάθε μέρα βλέπει γύρω του ο καθένας μας, δυστυχία, απελπισία, απόγνωση, ψυχολογία κατάθλιψης. Φόβο, διάχυτο φόβο για το αύριο και οργή για το σήμερα. Βλέπει λουκέτα στους δρόμους, βλέπει ανέργους, βλέπει οικογένειες με δυο εισοδήματα ως χθες, σήμερα να μην έχουν κανένα. Αλλά οι υποχρεώσεις τους να έχουν ανέβει. Βλέπει και ξέρει ότι οι ακάλυπτες επιταγές έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο, κι έχουν γίνει αληθινή βόμβα στα θεμέλια της αγοράς. Βλέπει μια ολόκληρη μεσαία τάξη να μην έχει που να πιαστεί, τι να ελπίσει. Βλέπει μια νεολαία χωρίς αύριο κι έναν ολόκληρο λαό να ακούει καθημερινά να τον προσβάλλουν και να τον καθυβρίζουν. Και κάθε τόσο να του λένε ότι τον “σώζουν”! και μετά από κάθε “σωτηρία” η κατάσταση να γίνεται πιο απελπιστική! Να έρχεται νέα κρίση. Και να τον …ξανά-σώζουν. Και να τον βεβαιώνουν ότι “μπήκε πάτος στο βαρέλι”. Κι ύστερα πάλι νέα κρίση, νέα κατάρρευση δίχως “πάτο”. Και νέα “σωτηρία”, με καινούργια χαράτσια. Που κανείς δεν ξέρει πως θα πληρωθούν…Προφανώς δεν μας λένε την αλήθεια. Όμως, με αυτό το περιστατικό ξεκίνησε μια οξύτατη κρίση αξιοπιστίας της κυβέρνησης, απέναντι στους εταίρους μας. Την κρίση αυτή την πλήρωσε ο ελληνικός λαός, και ιδίως η μεσαία τάξη. Και έτσι ακούσαμε από το βήμα αυτό την περασμένη Κυριακή το έκτο χαράτσι στα ακίνητα μέσα σε ενάμιση χρόνο! Το οποίο μάλιστα θα είναι διπλάσιο απ΄ όσο μας είπαν στην αρχή. Και καλούνται να το πληρώσουν και οι άνεργοι και οι ανήμποροι, υπό την άμεση απειλή να τους κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα! Τι είναι αυτό; Δεν είναι πλήρης ομολογία αποτυχίας; Δεν είναι ομολογία αδιεξόδου; Δεν θα χειροτερέψει την κρίση; Θέλουν να μας πουν ότι όλα πηγαίνουν καλά; Κι ότι τώρα με τους νέους ατέλειωτους φόρους που θα πληρώσουμε, θα βγάλουμε και “πρωτογενή πλεονάσματα” του χρόνου; Και θέλουν να το πιστέψουμε; Με την ύφεση που βαθαίνει στο 6%; Με το δημόσιο να μην πληρώνει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του; Αυτό θέλουν να πιστέψουμε; Οι ίδιοι το πιστεύουν; Δεν νομίζω. Και για να κλείσουμε με τα σημερινά και τα τρέχοντα: Πρώτα από όλα τα χαράτσι: Το νέο χαράτσι δεν μπαίνει για να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή. Μπαίνει επειδή δεν μπορούν να χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή. Κι επειδή έχουν ήδη παραλύσει την οικονομία. απευθύνομαι στην κυβέρνηση: Δεν αναστηλώνετε έτσι την αξιοπιστία της Ελλάδος στο εξωτερικό. Αποδέχεστε πράγματα που εσείς οι ίδιοι θα τα βρείτε ανεφάρμοστα. Καταδιώκετε την ιδιοκτησία! Κυρίως τη μικρή και μεσαία ιδιοκτησία. Χάνετε τα τελευταία υπολείμματα αξιοπιστίας μέσα στην Ελλάδα…».

Αγαπητοί φίλοι, όλα τα παραπάνω ποιος νομίζετε πως τα είπε; Μήπως ο Τσίπρας, μήπως ο Καμμένος, μήπως ο Μιχαλολιάκος; Όχι βέβαια! Όλες αυτές τις βαθυστόχαστες αναλύσεις τις διατύπωνε, στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 2011 ο πάλαι ποτέ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΌΣ, δακρύβρεχτος σαλτιμπάγκος πολιτικός, Αντώνης Σαμαράς. Ναι τότε που ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβλεπε τις καταστροφικές συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής για την κοινωνία και την πατρίδα μας. Και σήμερα αυτός ο χρεοκοπημένος πρωθυπουργός, έρμαιο ανδρείκελο της πολιτικής της νεοναζιστικής Γερμανίας συμμετέχει υποτασσόμενος απόλυτα στην διάλυση της Ελλάδας μας.

Ωστόσο, αγαπητοί φίλοι, στο σημείο αυτό θα μου επιτρέψετε να παραθέσω ένα ακόμη χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ίδια ομιλία-δέσμευση του σημερινού Πρωθυπουργού και το οποίο αποδεικνύει την γνώση του στο απόλυτο στυγερές έγκλημα κατά της πατρίδας και του λαού της: «…Στο χέρι μας είναι να σηκωθούμε. Οι Έλληνες μπορούμε! Κι αυτό μας φέρνει στο άλλο μήνυμα που έχω σήμερα να σας πω. Τι πρέπει να κάνουμε για να τα καταφέρουμε. Να καταλάβουμε, ότι για να ξεπεράσουμε την κρίση πρέπει να αρχίσει η Ανάκαμψη αμέσως. Όχι μετά από ένα-δυο χρόνια. Όχι πρώτα να μειώσουμε τα ελλείμματα κι ύστερα να δούμε τι θα γίνει με την Ανάπτυξη, όπως ισχυρίζονται κάποιοι. Αλλά το ακριβώς αντίθετο. Να ανακάμψουμε αμέσως, για να αρχίσουν να μειώνονται τα ελλείμματα και να ελεγχθεί το χρέος…».
Δυστυχώς όμως, μόλις έγινε Πρωθυπουργός έκανε τα ακριβώς αντίθετα από όσα έλεγε και υποσχόταν το 2011, ακολουθώντας κατά γράμμα και συμπλέοντας ξεκάθαρα με όλες εκείνες τις προδοτικές-μνημονιακές δυνάμεις που οδήγησαν την Ελλάδα στο δρόμο της καταστροφής, σε ένα δρόμο δηλαδή, χωρίς γυρισμό. Έτσι, οι βαρύγδουπες εξαγγελίες του τότε στην ΔΕΘ, όπως και τα Ζάππειο 1, 2, 3, αυτού και της πολιτικής καμαρίλας του (Μηταράκης, Σταικούρας, Λαζαρίδης, Μουρούτης κ.α.) έχουν ήδη παραπεμφθεί στον κάλαθο ανακύκλωσης της ΝΔ και έχουν καταδικαστεί ήδη από τον Ελληνικό λαό. Άλλωστε, την νεοταξική και νεοφιλελεύθερη πολιτική Σαμαρά, την εξοβελίζουν και οι πλέον σκληροί Σαμαρικοί, όπως η ιστοσελίδα antinews.gr στις 3/8/2013, με το άρθρο: «Το πρόγραμμα της τρόικας δεν σώζει την Ελλάδα, την αποτελειώνει…».
http://www.antinews.gr/2013/08/03/223619/

Τελειώνοντας, θα μου επιτρέψετε να καταγράψω άλλο ένα επίκαιρο σημείο από την ίδια ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην 78η ΔΕΘ: «…Όμως, η Κυβέρνηση Παπανδρέου, την ίδια στιγμή που κόβει τις πιο χαμηλές συντάξεις, προσέλαβε στο κράτος τουλάχιστον 25 χιλιάδες μέσα σε ενάμιση χρόνο! Το κομματικό κράτος σε όλη του την μεγαλοπρέπεια…»! Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν, επί τάπητος κ. Σαμαρά, είναι πολύ απλό! Γιατί αναστατώνετε επί τόσο χρονικό διάστημα την Ελληνική κοινωνία με το “πρόγραμμα κινητικότητας” και δεν απολύετε τους τελευταίους προσληφθέντες “πρασινοφρουρούς”;

Συνεπώς, φίλες και φίλοι, ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο ίδιος ο οποίος συγκυβερνά με όλους εκείνους που μετά βδελυγμίας αποκήρυσσε για την υποταγή τους στην τρόικα και εις γνώση του καταδικάζει σε γενοκτονία τον Ελληνικό λαό και σε αφανισμό την πατρίδα μας. Αυτός ο πολιτικός ολετήρας είναι απόλυτα εξαρτημένος από τον νέο νεοναζιστικό άξονα, σχετιζόμενος απόλυτα με το οικονομικοπολιτικό σκάνδαλο της πολυεθνικής εταιρείας Siemens στη χώρα μας, ναυαρχίδας της γερμανικής βιομηχανίας. Αυτό το τεραστίων μεγατόνων σκάνδαλο, που δεν αφήνουμε να κλείσει, παρά τις πιέσεις, η εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα» και ο υπογράφων, θα είναι η αρχή και το τέλος της «βασιλείας» του Αντώνη Σαμαρά.

(Συνεχίζεται)
Με την ελπίδα πως ο Ελληνικός λαός θα ξυπνήσει από το λήθαργό του και την ευχή πως σύντομα θα ξημερώσει η λευτεριά της πατρίδος μας!

thrakilifenews
Διαβάστε περισσότερα » »

Το έθνος να λυπάστε που έχει σοφούς από χρόνια βουβαμένους…

Ο Μεγάλος Λιβανέζος ποιητής ο Χαλίλ Γκιμπράν (1883-1931), σε ένα ποίημά του το 1923 «Ο Κήπος του Προφήτη», θαρρείς πως μιλούσε για την Ελλάδα του σήμερα…
Ο Κήπος του Προφήτη (απόσπασμα)
Το έθνος να λυπάστε, αν φορεί ένδυμα που δεν το ύφανε. Ψωμί αν τρώει αλλά όχι απ’ τη σοδειά του. Κρασί αν πίνει, αλλά όχι από το πατητήρι του.
Το έθνος να λυπάστε που δεν υψώνει τη φωνή παρά μονάχα στη πομπή της κηδείας. Που δεν συμφιλιώνεται, παρά μονάχα μες τα ερείπιά του. Που δεν επαναστατεί, παρά μονάχα σαν βρεθεί ο λαιμός του ανάμεσα στο σπαθί και την πέτρα.
Το έθνος να λυπάστε που έχει αλεπού για πολιτικό, απατεώνα για φιλόσοφο, μπαλώματα και απομιμήσεις είναι η τέχνη του.
Το έθνος να λυπάστε που έχει σοφούς από χρόνια βουβαμένους.
Χαλίλ Γκιμπράν (1883-1931).
sophia-siglitiki
yiorgosthalassis

thesecretrealtruth
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΡΗΤΗ- ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ : ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΗΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΟΣ - Του Σάββα Καλεντερίδη

Στο άρθρο μας της Παρασκευής, εν όψει της επίσκεψης του Ελληνα πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά στην Ουάσινγκτον, αναφερθήκαμε στο ενδεχόμενο να μετατραπεί η Ανατολική Μεσόγειος σε νέο «Περσικό Κόλπο», με την Κύπρο, λόγω της θέσης αλλά και λόγω των υποθαλάσσιων ενεργειακών
αποθεμάτων της, να παίζει κομβικό ρόλο σε αυτό το νέο ενεργειακό Ελντοράντο. Αναφερθήκαμε επίσης στο ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να επιλέξουν η κατασκευή του αγωγού που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο Κύπρου και Ισραήλ να είναι μέσω Τουρκίας, εξέλιξη που θα έχει μόνιμου χαρακτήρα επιπτώσεις στις σχέσεις της Ελλάδας και της Κύπρου με την Τουρκία.

Με ποιον τρόπο και σε ποιον βαθμό θα επηρεαστούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις από μια τέτοια εξέλιξη θα το δούμε παρακάτω, αφού πρώτα εξετάσουμε τα ενδεχόμενα για ένα άλλο, επίσης ακανθώδες θέμα, που είναι αυτό του τι ανήκει και σε ποιον στο «τρίγωνο της αβεβαιότητας» που αποτελεί η θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου - Κρήτης - Καστελορίζου!

Η περιοχή αυτή, πέραν του μεγέθους της αλλά και των ενεργειακών αποθεμάτων που κρύβει στα σπλάχνα της, είναι στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα και την Κύπρο, γιατί, σε περίπτωση που ισχύσουν τα προβλεπόμενα από το Διεθνές Δίκαιο των Θαλασσών, εξασφαλίζεται η ενότητα του ελληνικού χώρου από την Κρήτη και το Καστελόριζο ως τις ακτές της Συρίας, του Λιβάνου, του Ισραήλ, της Παλαιστίνης (Λωρίδα της Γάζας), της Αιγύπτου και της Λιβύης, ενώ παράλληλα η Τουρκία αποστερείται ενός ευμεγέθους θαλάσσιου χώρου που διεκδικεί στη Μεσόγειο και αποκόπτεται από τις αδελφές μουσουλμανικές χώρες Παλαιστίνη, Αίγυπτο και Λιβύη, στις οποίες είχε επενδύσει πολλά.

Να υπενθυμίσουμε ότι από αυτή τη στήλη είχαμε υποστηρίξει ότι η επιχείρηση Μαβί Μαρμαρά κάθε άλλο παρά ανθρωπιστική ήταν, αφού είχε ως στόχο το σπάσιμο του εμπάργκο στη Λωρίδα της Γάζας, με σκοπό αυτή να αποκτήσει ναυτική δραστηριότητα και να μπορεί να διεκδικήσει ΑΟΖ, μπλοκάροντας τη διαδικασία οριοθέτησης και εκμετάλλευσης της ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ, που ήταν τότε σε εξέλιξη.

Επίσης, η πολιτική της Τουρκίας, με την οποία υποστήριζε τη δημιουργία ισλαμικών καθεστώτων στο Λιβύη και στην Αίγυπτο, με κυβερνήσεις τύπου ΑΚΡ, είχε ως στόχο την υιοθέτηση των θέσεων της Αγκυρας στο ζήτημα της οριοθέτησης της ΑΟΖ στη Μεσόγειο, με σκοπό το αλά τούρκα μοίρασμα της Ανατολικής Μεσογείου μεταξύ των ισλαμικών χωρών, με αποκλεισμό της Κύπρου και περιορισμό της ελληνικής ΑΟΖ.

Να σημειώσουμε ότι κάτι τέτοιο θα είχε εξαιρετικά δυσμενείς συνέπειες όχι μόνο στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ στο Αιγαίο, αν ποτέ γίνει κάτι τέτοιο, αλλά και στην αντίστοιχη διαδικασία στις δυτικές θαλάσσιες ζώνες της χώρας μας.

Οι ΗΠΑ υποδεικνύουν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα να αποφύγει μονομερείς ενέργειες στο «τρίγωνο της αβεβαιότητας» και να προχωρήσει πρώτα σε έρευνες και εκμετάλλευση στην περιοχή νοτίως της Κρήτης και στη θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται δυτικά της Πελοποννήσου και στα Ιόνια νησιά. Δηλαδή να προχωρήσει σε έρευνες και σε εκμετάλλευση στις λιγότερο αμφισβητούμενες περιοχές, μέχρι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για το «θερμό» τρίγωνο, που θα επηρεάσει και το Αιγαίο. Οσον αφορά τα κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης και του Ιονίου, σύμφωνα με την αποκαλυπτική και ομολογουμένως εξαιρετικής σημασίας έρευνα του αρθρογράφου Μανώλη Κοττάκη, που δημοσιεύτηκε στο φύλλο της «κυριακάτικης δημοκρατίας» της προηγούμενης Κυριακής, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο από τα κοιτάσματα των περιοχών αυτών θα διοχετεύονται με υποθαλάσσιους αγωγούς στην Ευρώπη μέσω Ιταλίας!

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι, αφού έχει τεθεί ένα πλαίσιο ρύθμισης για τις προαναφερθείσες περιοχές, στις συζητήσεις στην Ουάσινγκτον θα τεθεί τουλάχιστον ως υπόθεση εργασίας το ζήτημα της οριοθέτησης του «τριγώνου της αβεβαιότητας», που κι εκεί, εξ όσων καταφέραμε να εκμαιεύσουμε, θα επιδιωχθεί το μοντέλο του Αιγαίου, δηλαδή συνεκμετάλλευση, χωρίς να τεθούν ζητήματα οριοθέτησης, στα οποία τυχαίως (;) δεν βρίσκεται λύση τα τελευταία 40 χρόνια που συνεχίζονται οι συνομιλίες με την Τουρκία, με τις ΗΠΑ να τηρούν ευμενή υπέρ της Τουρκίας ουδετερότητα.

Για να καταλήξουμε στην ανάλυσή μας, σε περίπτωση που προκριθεί η λύση του αγωγού μέσω Τουρκίας - Ανατολικής και Δυτικής Θράκης για τη μεταφορά του φυσικού αερίου της Κύπρου και του Ισραήλ στην Ευρώπη και η συνεκμετάλλευση του τριγώνου Κύπρου - Κρήτης - Καστελορίζου, άρα και του Αιγαίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, δημιουργείται ένα πλαίσιο στο οποίο η Ελλάδα και η Κύπρος, λόγω μεγέθους αλλά και της κατάστασης επικρατεί στα δύο κράτη εξαιτίας της βαθύτατης και συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, που απειλεί τη συνοχή της κοινωνίας και τη λειτουργία των κρατικών οντοτήτων, θα έχουν ρόλο κομπάρσου, έναν ρόλο που θα περιθωριοποιείται προϊόντος του χρόνου.

Δεν συνηθίζουμε να κινδυνολογούμε, όμως τώρα είναι η ώρα και επιβάλλεται περισσότερο από ποτέ να συνεγερθεί ο Ελληνισμός, αν όχι για να διεκδικήσει έναν νέο ρόλο στην υπό διαμόρφωση κατάσταση στην περιοχή, τουλάχιστον να διαφυλάξει τα κεκτημένα και να προστατέψει την Κύπρο και την Ελλάδα από τον όλεθρο και την καταστροφή, που θα είναι η νεο-οθωμανοποίησή τους.

Σάββας Καλεντερίδης
Δημοσιεύθηκε στην "κυριακάτικη δημοκρατία"
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

ΙΔΟΥ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ! - Ο στρατηγός ε.α.-συγγραφέας Γιώργος Αϋφαντής αποκαλύπτει και συγκλονίζει!

ΤΟ ΟΡΓAΝΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 1972: ΘΡΑΚΗ-ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΚΡΗΤΗ, ΚΥΠΡΟΣ, ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΩΝ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ
ΑΙΓΑΙΟΥ!
Ζούμε τις πιο κρίσιμες στιγμές της Ιστορίας μας

«Φέρνουν συνεχώς λαθρομετανάστες για να τους βάλουν στη θέση των Ελλήνων. Αυτοί θα είναι οι αυριανοί Έλληνες, αφού για το γένος των Ελλήνων έχουν αποφασίσει να το εξαφανίσουν»

«Για το 2008 είχε προγραμματιστεί η ταυτόχρονη διχοτόμηση Ελλάδος και Τουρκίας. Στην Πατρίδα μας το σχέδιό τους εξελισσόταν κατά γράμμα, με το φόνο του Γρηγορόπουλου και τα επεισόδια στην Αθήνα αλλά τους το χάλασε η αποκάλυψη του σχεδίου “Βαριοπούλα” και η σύλληψη αξιωματικών από τον Ερντογάν»

«Οι ονομασίες “Άνω Μακεδονία” και “Νέα Μακεδονία” είναι μπούρδες. Τα Σκόπια θα τα εντάξουν στη “Δημοκρατία της Κεντρικής Βαλκανικής” με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη»

«Θα ιδρύσουν το κράτος της Κωνσταντινούπολης από το οποίο θα διοικούν όλο τον κόσμο»
«Εάν οι «αριστεροί» και οι εργατοπατέρες δεν ήταν άνθρωποι του κεφαλαίου, δεν θα μπορούσε η σημερινή κυβέρνηση να κάνει αυτά που κάνει»

«Το Σύνταγμα που έχουμε είναι ανελεύθερο, είναι των κατακτητών. Η “ελευθερία” που δίνει το Σύνταγμα είναι η υποταγή στο κεφάλαιο, στους ανωτέρους μας, στους κατακτητές»

Αποκλειστική συνέντευξη στον Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr

Ο στρατηγός ε.α. Γιώργος Αϋφαντής συγκλονίζει με όσα αποκαλύπτει για το σχέδιο καταστροφής του ελληνικού έθνους, του τεμαχισμού της Ελλάδος και αρπαγής της περιουσίας της. Ο αξιωματικός που έκανε πραξικόπημα σε βάρος της χούντας του Παπαδόπουλου, ο πολυγραφότατος συγγραφέας που έχει καταδείξει τα σχέδια των εχθρών της Ελλάδος μέσα από τα βιβλία του, με συνέντευξή του στην «Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής» δεν διστάζει να αποκαλύψει όσα έχουν σχεδιάσει οι εβραιοσιωνιστές σε βάρος της Πατρίδος μας, λέγοντας: «Έλληνες ξυπνήστε και δείτε την αλήθεια».

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Στρατηγέ, εδώ και χρόνια έχετε γράψει στα βιβλία σας αυτά που ζούμε σήμερα. Από πού τα γνωρίζατε;

Αϋφαντής: Από το 1980, την επομένη χρονιά της αποστρατείας μου γνώριζα όλα όσα βιώνουμε σήμερα και -όπως είπατε- τα έχω καταγράψει στα βιβλία μου. Το σχέδιο διάλυσης της Ελλάδος συνετάχθη το 1970-’72 στο Λονδίνο από μια Επιτροπή υψηλόβαθμων κοσμοκρατόρων-σιωνιστών. Ένας από τους λόρδους που το εγνώριζαν και που το 1980 βρισκόταν στην Αθήνα, μού ενεπιστεύθη το σχέδιο της Επιτροπής. Γιατί το ενεπιστεύθη σε μένα; Πρέπει να σας θυμίσω ότι είχα κάνει πραξικόπημα να ρίξω τον Παπαδόπουλο και αν δεν με πρόδιδαν δύο αξιωματικοί, θα έριχνα την δικτατορία και δεν θα είχαμε τη συμφορά του Κυπριακού. Έκανα φυλακή 14 μήνες και 7 μέρες, σε πλήρη απομόνωση και προφανώς ο συγκεκριμένος λόρδος, εκτιμώντας αυτή τη δράση μου, μου εκμυστηρεύτηκε το σχέδιο των κοσμοκρατόρων.

Πόσο μακρόπνοο ήταν αυτό το σχέδιο και τι περίπου περιελάμβανε;

Αϋφαντής: Ήταν για 90 χρόνια. Πρώτ’ απ’ όλα μου είπε ότι θα αλλάξει το καθεστώς στη Σοβιετική Ένωση, όπως κι έγινε μετά από 10 χρόνια. Μου είπε για τον εμφύλιο πόλεμο που θα γινόταν στη Γιουγκοσλαβία, θα διαρκούσε 36 μήνες και θα μοιράζονταν τα σύνορα της Γιουγκοσλαβίας ικανοποιώντας περισσότερο τη Γερμανία. Όπως κι έγινε.

ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΝΑ ΤΕΜΑΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Για την Ελλάδα τι σας είπε;

Αϋφαντής: Είχε σχεδιαστεί να τεμαχιστεί αρχικά σε δύο κράτη. Μαζί με την Τουρκία, η χώρα μας είχε σχεδιαστεί το 2008 να διασπαστεί σε 2 κράτη, αλλά τα σχέδιά τους δεν καρποφόρησαν διότι το ίδιο διάστημα ο Ερντογάν συνέλαβε αξιωματικούς για το πραξικόπημα «Βαριοπούλα». Το σχέδιό τους στην Ελλάδα περιελάμβανε τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, διότι ήθελαν αίμα για να ξεσηκώσουν τον κόσμο, να καεί η Αθήνα όπως κι έγινε. Δεν τους βγήκε όμως το σενάριο στην Τουρκία.

Προφανώς το σχέδιό τους θα θελήσουν να το πραγματοποιήσουν. Τι ακριβώς θέλουν να κάνουν;

Αϋφαντής: Στο βιβλίο μου «Άνθρωπος και Επιστήμη» το 1998 και αργότερα στο «Αφύπνησις» τα εξηγώ. Πρώτα απ’ όλα θέλουν να δημιουργήσουν το κράτος της Κωνσταντινουπόλεως με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη και έκταση την βουλγαρική Θράκη, την ελληνική Θράκη και μέσα, μέχρι τον Σαγγάριο ποταμό.

Τι είδους κράτος θα είναι αυτό;

Αϋφαντής: Αυτό θα είναι το κράτος που θα διοικεί την ανθρωπότητα.

Και από ποιους θα απαρτίζεται; Από Έλληνες και Τούρκους;

Αϋφαντής: Αυτό ήταν και η δική μου απορία. Τότε που ο λόρδος μου εκμυστηρευόταν το σχέδιο της Επιτροπής, η Κων/πολη είχε 9 εκατομμύρια Τούρκους. Σήμερα έχει 15 εκατομμύρια. Μου είπε λοιπόν ο λόρδος ότι μέσα στην Κωνσταντινούπολη υπάρχουν 3,5 εκατομμύρια αλεβίτες. Αίρεση μουσουλμάνων είναι αυτή, που αφού τους ονομάσουν χριστιανούς θα τους εξοπλίσουν και θα αρχίσουν να πολεμούν τους Τούρκους. Ενδεχομένως δε να χρειαστεί να φέρουν και ενισχύσεις από τη λεγεώνα των ξένων.

Μοιάζει με φανταστικό σενάριο.

Αϋφαντής: Έτσι νομίζετε. Δεν δημοσίευσα φαντασίες κύριε Βραχιολίδη αλλά πραγματικό σχέδιο επί χάρτου. Ό,τι έχουν προγραμματίσει για την Ελλάδα, είναι γεγονός. Πρέπει να γνωρίζετε δε ότι και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ανέφερε για το κράτος της Κωνσταντινουπόλεως! Πριν από ένα ενάμισι χρόνο σε ερώτηση που του έκαναν για το αν περιμένει από την τουρκική κυβέρνηση να δώσει άδεια για να λειτουργήσει η Σχολή της Χάλκης, ο Πατριάρχης απάντησε: «Δεν νομίζω ότι θα μας την δώσει αλλά την άδεια θα την δώσει το νέο κράτος της Κωνσταντινουπόλεως». Μόλις κατάλαβε τι είπε, δαγκώθηκε και άλλαξε κουβέντα.

Για την Ελλάδα τι έχει προγραμματίσει η Επιτροπή;

Αϋφαντής: Ο λόρδος, μου είπε ότι για την Ελλάδα έχουν σχεδιάσει διαμελισμό της. Αφού η Θράκη, όπως σας είπα θα αποκοπεί από την Ελλάδα και θα πάει στο κράτος της Κωνσταντινούπολης, το υπόλοιπο κομμάτι της βορείου Ελλάδος θα ενταχτεί στη λεγόμενη Δημοκρατία της Κεντρικής Βαλκανικής, με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη. Πρέπει να σας θυμίσω ότι στη Θεσσαλονίκη από το 1985 δώσανε μία επέκταση πόλεως εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων. Όλες οι πόλεις πασχίζουν να πάρουν μία μικρή επέκταση σχεδίου και η Θεσσαλονίκη έχει πολύ περισσότερο απ’ όσο της χρειάζεται. Θέλετε το γιατί; Γιατί εκεί έχουν αγοράσει οι κατακτητές, οι κοσμοκράτορες. Σε αυτό λοιπόν το νέο κράτος ετοιμάζουν να φέρουν περίπου 1.000.000 νέο κόσμο.

Από πού θα έρθει εισαγόμενος αυτός ο κόσμος;

Αϋφαντής: Το ίδιο ερώτημα έκανα κι εγώ στον λόρδο που μου τα εμπιστεύθηκε. Και μου είπε τα εξής: «Εάν πάς στο Ισραήλ και καθίσεις σ’ ένα δημόσιο χώρο, σ’ ένα τραπέζι κι αρχίσεις να ρωτάς “από πού είσαι εσύ ή εσύ;” , θα βρεθούν μερικοί που θα σου πουν “από τη Θεσσαλονίκη”. Και αν τους ρωτήσεις, “πώς και βρίσκεσαι εδώ κι όχι στη Θεσσαλονίκη;”, οι Ισραηλινοί θα σου απαντήσουν: “Δεν ήρθε ακόμη η ώρα να πάμε, θα πάμε όμως”. Είναι προγραμματισμένα όλα από τους Εβραίους κύριε Βραχιολίδη. Ο κόσμος κοιμάται.

Στο κράτος που θα ονομάζεται «Δημοκρατία της Κεντρικής Βαλκανικής» με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη, θα υπάγονται και τα Σκόπια;

Αϋφαντής: Βεβαίως.

Δηλαδή αυτά που λένε για «Άνω Μακεδονία» ή «Νέα Μακεδονία» δεν ισχύουν;

Αϋφαντής: Όχι, Αυτά είναι μπούρδες για τον κόσμο. Πριν από 8-10 χρόνια είχε δημοσιευτεί από το Πεντάγωνο ένας χάρτης για το ποιο έπρεπε να είναι το κράτος των Σκοπίων. Εκείνος ο χάρτης ήταν η «Δημοκρατία της Κεντρικής Βαλκανικής. Είχε τα Σκόπια, την Ελληνική Μακεδονία, ολόκληρη τη Χαλκιδική και ένα κομμάτι της νοτίου Βουλγαρίας.

Για την υπόλοιπη διχοτόμηση της Ελλάδος τι έχουν σχεδιάσει οι κοσμοκράτορες;

Αϋφαντής: Αρχικά στο σχέδιό τους υπήρχε η ένταξη της Βορείου Ηπείρου στην Ελλάδα αλλά φαίνεται ότι ο σχεδιασμός τους άλλαξε και πάνε να κόψουν κομμάτι από την Ήπειρο να το δώσουν στην Αλβανία. Και αυτό διότι ακριβώς απέναντι, στην Κέρκυρα, κοντά στην Κασσιόπη είναι μια τρομερή βίλα ιδιοκτησίας του Ρότσιλντ. Ο Ρότσιλντ είναι ο επικεφαλής των σιωνιστών, ο «πάτερ φαμίλια» του κόσμου, 97 ετών σήμερα, είναι αυτός που διοικεί προσωπικά την Βαλκανική και συνεπώς έχει συμφέροντα στην περιοχή.

Η Ελλάδα πόσο ακόμη έχει αποφασιστεί να συρρικνωθεί κύριε Αϋφαντή;

Αϋφαντής: Η Ελλάδα θα συρρικνωθεί από τον Όλυμπο μέχρι την Πελοπόννησο. Τα Δωδεκάνησα μάλλον τα αφήνουν σε μας. Την Κρήτη όμως την έχουν κόψει από την Ελλάδα και την εντάσσουν στο μεγάλο Ισραήλ. Αυτό το σχέδιο είναι του Εβραίου Ιωσήφ Νάζη το 1571. Εκείνος οραματίστηκε το Μεγάλο Ισραήλ που τελειώνει στη Βαγδάτη. Γι’ αυτό γίνεται ο πόλεμος στη Συρία, για να ενωθεί το Ισραήλ με τη Συρία και το Ιράκ. Και μαζί με την Κρήτη και την Κύπρο, να δημιουργήσουν το μεγάλο Ισραήλ. Στο σχέδιό τους έχουν αποφασίσει να εξαφανίσουν πλήρως το ελληνικό έθνος! Γι’ αυτό φέρνουν συνεχώς λαθρομετανάστες: για να τους βάλουν στη θέση των Ελλήνων. Αυτοί θα είναι οι αυριανοί Έλληνες! Γι’ αυτό έβαλαν το ΠΑΣΟΚ να τους δώσει την ελληνική ιθαγένεια.

Οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών στη χώρα μας υπηρετούν τα σχέδια των παγκοσμιοποιητών;

Αϋφαντής: Μετά τη δολοφονία του Καποδίστρια, την Πατρίδα μας δεν τη διοίκησε Έλληνας. Το 1843 που υποτίθεται ότι οι Έλληνες κάναμε επανάσταση για να αποκτήσουμε Σύνταγμα, είναι λάθος. Την επανάσταση την οργάνωσαν οι λόρδοι-σιωνιστές Εγγλέζοι και αυτοί προετοίμασαν το Σύνταγμα. Οι Έλληνες, απλώς χειροκροτούσαν. Το Σύνταγμα που έχουμε δεν είναι ελεύθερο, είναι των κατακτητών. Ποια ελευθερία δίνει το Σύνταγμα σήμερα; Υποταγή στους ανωτέρους μας, στους κατακτητές, υποταγή στο κεφάλαιο. Σε όλη αυτή τη διαδρομή από το 1843 υπήρξαν βέβαια εξαιρέσεις πατριωτών Ελλήνων που ανήλθαν την κλίμακα της εξουσίας, αφού όμως προσποιήθηκαν ότι ήταν δικοί τους.

Αναφέρετέ μας έναν τέτοιο Έλληνα.

Αϋφαντής: Ο Μεταξάς, το 1935. Δεν ανέβηκε μόνος του στην εξουσία. Οι μασόνοι τον ανέβασαν. Ο ίδιος παρίστανε τον Αγγλόφιλο. Όταν όμως ήρθε η ώρα του πολέμου και είδαν ότι ο Μεταξάς αντέδρασε, τον δηλητηρίασαν.

Δεν απαντήσατε όμως στο ερώτημά μου για το εάν οι τελευταίες ελληνικές κυβερνήσεις υπηρετούν τα σχέδια των παγκοσμιοποιητών;

Αϋφαντής: Οι αριστερές κυβερνήσεις από τον Ανδρέα Παπανδρέου και μετά, κατέστρεψαν την Ελλάδα. Όλοι οι «αριστεροί» είναι άνθρωποι του κεφαλαίου. Εάν οι «αριστεροί» και οι εργατοπατέρες δεν ήταν άνθρωποι του κεφαλαίου, δεν θα μπορούσε η σημερινή κυβέρνηση να κάνει αυτά που κάνει. Θυμηθείτε το 2007 και 2008 που έκαψαν όλη την Ελλάδα και την Αθήνα, για να διώξουν τον Καραμανλή και να φέρουν τον Γιωργάκη στην εξουσία. Τότε, έκαψαν 64 ανθρώπους ζωντανούς στην Πελοπόννησο. Σκότωσαν και τον Αλέξη Γρηγορόπουλο. Αυτοί, οι «αριστεροί» τον σκότωσαν. Πού είναι όλοι αυτοί σήμερα μαζί με τους κουκουλοφόρους, να κάψουν την Ελλάδα για τα μέτρα που παίρνει σε βάρος της εργατιάς ο Σαμαράς;

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ»

Τον Αλέξη Γρηγορόπουλο τον σκότωσε «αριστερός»;

Αϋφαντής: Ο Κουρουνέας που τράβηξε τη σκανδάλη και σκότωσε τον Αλέξη ήταν από τα δυνατά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Άλλο, αν το κρύψανε. Εγώ πήγα μέχρι το χωριό του κι έκανα έρευνα. Θέλω λοιπόν να σας πω ότι το κεφάλαιο πρώτα ήλεγξε τα κόμματα της αντιπολιτεύσως, όλη την Αριστερά δηλαδή αλλά και τη Χρυσή Αυγή και μετά επέλεξε την κυβέρνηση για να επιβάλει τα μέτρα. Έχετε την εντύπωση ότι υπάρχει κόμμα πατριωτικό στην βουλή; Δεν υπάρχει κύριε Βραχιολίδη.

Τι θα έπρεπε να κάνει ένα κόμμα σήμερα για να δείξει τον πατριωτισμό του;

Αϋφαντής: Να ζητήσει να φορολογηθούν οι Εβραίοι. Από το 1920 ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο οποίος ήταν Εβραίος, είχε κάνει νομικά πρόσωπο δημοσίου δικαίου τις εβραϊκές κοινότητες. Άρα, από το 1920 μέχρι σήμερα οι Εβραίοι δεν πληρώνουν δεκάρα στο ελληνικό κράτος. Σε κανένα άλλο κράτος δεν έχει γίνει αυτό παρά μόνο σε μας, τους δούλους. Ποιο κόμμα ελληνικό βγήκε να ζητήσει να φορολογηθούν οι Εβραίοι; Κανένα! Δεν έπρεπε να βγει το ΚΚΕ ή η Χρυσή Αυγή και να πουν «έχουμε λιώσει τους Έλληνες στη φορολογία ας φορολογήσουμε και τις τεράστιες περιουσίες των Εβραίων»; Δεν τολμάει όμως κανείς βουλευτής κανενός κόμματος να ζητήσει την φορολόγηση των Εβραίων.

Έχουμε προκαλέσει επανειλημμένες φορές τον Φώτη Κουβέλη να απαντήσει εάν έχει εντάξει στο ΚΙΣ 80 ακίνητα ιδιοκτησίας του, για τα οποία δεν φορολογείται. Δεν απαντά όμως. Εσείς κύριε Αϋφαντή γνωρίζετε κάτι γι’ αυτό;

Αϋφαντής: Ο κ. Κουβέλης έχει πολύ λιγότερα από 80 ακίνητα στην ιδιοκτησία του. Έβαλε όμως στο ΚΙΣ των συγγενών και των φίλων του, ώστε σήμερα οι συγγενείς και οι φίλοι του κ. Κουβέλη δεν πληρώνουν φόρο στο ελληνικό κράτος! Γι’ αυτό κ. Κουβέλης έφυγε από την κυβέρνηση. Διότι με ανοιχτή επιστολή μου το έθετα αυτό το ζήτημα και τον προκαλούσα. Οπότε έφυγε από την κυβέρνηση για να μην τον παίρνουν άλλο τα σκάγια.

Ο κ. Κουβέλης όμως έφυγε από την κυβέρνηση και για έναν ακόμη λόγο: διότι δεν πέρασε ο αντιρατσιστικός νόμος για τον οποίο κατέβαλε έντονες προσπάθειες, για λογαριασμό των Εβραίων.

Αϋφαντής: Βεβαίως. Το άρθρο 3 του αντιρατσιστικού νόμου είναι αντίγραφο του νόμου του Γάλλου Κεϊνσώ εξαιτίας του οποίου βάλανε φυλακή τον Εβραίο Καρωτί επειδή τόλμησε να πει ότι δεν θυσιάστηκαν 6 εκατομμύρια Εβραίοι από τον Χίτλερ στο Άουσβιτς. Και είναι αλήθεια. Οι θυσιασθέντες Εβραίοι ήταν 450 – 500 χιλιάδες. Αυτόν τον αντιρατσιστικό νόμο θέλανε να περάσουν από την Βουλή.

Αντέδρασε όμως έντονα η Χρυσή Αυγή. Έγιναν και επεισόδια μέσα στη Βουλή.

Αϋφαντής: Όλα ήταν προσχεδιασμένα. Και οι αντιδράσεις της Χρυσής Αυγής λειτούργησαν ως «πουρίμ», ως άλλοθι για να περάσουν από τη Βουλή τον αντιρατσιστικό νόμο που είναι υπέρ των αλλοδαπών και παράλληλα φίμωση για τον ελληνικό λαό. Το θέμα του αντιρατσιστικού νόμου έθεσα με την ανοιχτή επιστολή μου στον κ. Κουβέλη και του είπα: «εάν τον ψηφίσετε, θα βάλετε στη φυλακή την Ρεπούση η οποία αμφισβήτησε τις θυσίες των Ελλήνων στη Σμύρνη και στο Ζάλογγο;». Γι’ αυτό παραιτήθηκε ο Κουβέλης από την κυβέρνηση.

Είναι προδότης ο Σαμαράς με όσα κάνει σε βάρος του λαού; Ψηφίστηκε για να «αποκεφαλίζει» κατά χιλιάδες τους εργαζόμενους;

Αϋφαντής: Δεν ξέρω αν είναι προδότης γιατί πρώτα δεν ξέρω αν είναι Έλληνας!

Αμφισβητείτε την ελληνικότητα του Σαμαρά; Η Πηνελόπη Δέλτα η γιαγιά του αυτοκτόνησε μόλις μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα.

Αϋφαντής: Κατ’ αρχήν η Πηνελόπη Δέλτα ήταν Εβραία, δεν ήταν Ελληνίδα. Κι από ‘κει έχει… ελληνικό αίμα κι ο Σαμαράς. Γιατί όμως ήταν τόσο ένθερμος Ελληνίδα; Τα παιδιά όταν μεγαλώνουν δημιουργούν δικό τους κόσμο. Η Πηνελόπη Δέλτα μεγάλωσε στην Ελλάδα, εθαύμασε τον λαό αυτό και τον υπηρέτησε. Εάν ζούσε όμως κι επήγαινε να πιάσει καμιά θεσούλα, το κατεστημένο δεν θα της έδινε καμία. Διότι το κατεστημένο, τους Εβραίους εκείνους που δεν το υπηρετούν αλλά υπηρετούν τον ελληνικό λαό, τους βάζουν στην άκρη.

«ΤΑ 600 ΔΙΣ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΕΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΘΑ ΞΕΧΡΕΩΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΩΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ, ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ»

Ποια είναι η γνώμη σας για τον Σώρρα που ισχυρίζεται ότι έχει καταθέσει 600 δις δολάρια υπέρ της ελληνικής Δημοκρατίας για την εξαγορά του χρέους της χώρας μας; Τα οποία σημειωτέον η ελληνική κυβέρνηση δεν ανοίγει το λογαριασμό για να τα πάρει.

Αϋφαντής: Η αλήθεια είναι ότι ο Σώρρας τα 600 δις δολάρια σε ομόλογα τα έχει. Τα είχε δηλαδή, γιατί πλέον τα κατέθεσε υπέρ της ελληνικής Δημοκρατίας. Εάν η ελληνική κυβέρνηση τα έπαιρνε, θα μπορούσε να σωθεί η Ελλάδα. Θα πλήρωνε τα χρέη της και θα μπορούσε να περάσει εις την ανάπτυξη. Αλλά το κατεστημένο που καταχρέωσε την Ελλάδα για να πάρει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, έδωσε εντολή να μην τα πάρουν. Έβαλαν ανθρώπους να κατηγορούν τον Σώρρα και τους ανθρώπους της οργάνωσής του, ότι τιμωρήθηκαν από τα αμερικάνικα δικαστήρια κ.λ.π.. Αστείες κοροϊδίες. Τους ανθρώπους που μας δίνουν τα δάνεια, ξέρουν εάν έχουν τιμωρηθεί από ποινικά δικαστήρια ή αν το χρήμα που μας δίνουν είναι μαύρο; Αυτό το «μαύρο χρήμα» το θέλεις Έλληνα για να είσαι δούλος, το άλλο του Σώρρα δεν το θέλεις εάν είναι… μαύρο; Ακούστε κύριε Βραχιολίδη, εάν η ελληνική κυβέρνηση έπαιρνε τα 600 δις δολάρια, τότε θα έπεφτε το ευρώ, θα γυρίζαμε στο εθνικό μας νόμισμα και θα είχαμε ήδη πάρει πορεία προς την ανάπτυξη! Ο πόλεμος συνεπώς έγινε μεταξύ των εχθρών του ευρώ οι οποίοι και έδωσαν τα χρήματα στο Σώρρα και των Ευρωπαίων του ευρώ.

Τι μήνυμα έχετε να στείλετε στον ελληνικό λαό;

Αϋφαντής: Να ξυπνήσει και να δει την πραγματικότητα. Δεν είμαι δημοσιογράφος ούτε οικονομολόγος αλλά χρόνια πριν ξεκινήσει η κρίση είχα δει ότι πάμε προς την παγκόσμια οικονομική κρίση. Επίσης, να πάψει ο λαός να πιστεύει στα κόμματα. Τα κόμματα τα δημιουργεί το κεφάλαιο για να κομματιάζουν τον λαό.
Και ποιους θα στείλει εκπροσώπους του στην Βουλή ο λαός; Κόμματα δεν θα στείλει;
Αϋφαντής: Να φτιάξει καινούργια συστήματα, καινούργια κόμματα. Στα δύο βιβλία μου «Αρισταρχία» και Μεγάλες Απάτες» δίνω σωτήριες λύσεις για την έξοδο από την κρίση. Στο δεύτερο βιβλίο εξ αυτών προτείνω βασικά άρθρα του Συντάγματος που πρέπει να μπουν για να μπορέσει να ζήσουν οι Έλληνες ως λαός ελεύθερος.

"Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής" 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Δένδιας: Εμπρησμοί πίσω από τις πυρκαγιές

Δένδιας: Εμπρησμοί πίσω από τις πυρκαγιές Εμπρηστική ενέργεια πίσω από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν σε όλη τη χώρα «βλέπει» ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια.
Ο ίδιος ανακοίνωσε σειρά έκτακτων μέτρων πρόληψης, δεδομένων των ύποπτων - όπως είπε - συνθηκών, κάτω από τις οποίες τυλίγονται στις φλόγες δασικές περιοχές της χώρας.
"Άλλοτε από εγκληματική αμέλεια, άλλοτε κάτω από αδιευκρίνιστες ή και ύποπτες - λόγω της ώρας ή της περιοχής - συνθήκες, ξεσπούν πυρκαγιές που θέτουν σε δοκιμασία τις αντοχές του έμψυχου δυναμικού του Πυροσβεστικού Σώματος", σημείωσε.
Ανέφερε μάλιστα πως σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής, οι μισές πυρκαγιές από όσες έχουν εξιχνιαστεί "οφείλονται σε εμπρησμό από πρόθεση".
Για τους παραπάνω λόγους ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει πλήρης ενεργοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. με συνεχείς περιπολίες στα δάση.
Θα απαγορευτεί επίσης η κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων στα περιαστικά δάση από τη δύση έως την ανατολή του ηλίου "και σε πολλές περιπτώσεις και κατά τη διάρκεια της ημέρας".
Επικρίσεις ΣΥΡΙΖΑ 
Αδράνεια σε ό,τι αφορά την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Αττική καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Συντονιστής θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Αποστόλου.
"Η επανάληψη κάθε χρόνο σε συχνότητα και ένταση των δασικών πυρκαγιών στην Αττική δείχνει ξεκάθαρα πλέον ότι εκτός των επεισοδίων που οφείλονται σε εγκληματική αμέλεια εκδηλώνονται και πυρκαγιές που στοχεύουν στη οικοπεδοποίησή της. Δυστυχώς η κυβέρνηση παίζει το ρόλο του αιφνιδιασμένου παρατηρητή χωρίς να κάνει κάτι για να τις αντιμετωπίσει", αναφέρει ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Όπως τονίζει ο κ. Αποστόλου, η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να κυρώσει τους δασικούς χάρτες που έχουν αναρτηθεί και μετά να ασχοληθεί με τα προβλήματα που προκύπτουν. Πρέπει επίσης να εντοπίσει όλες τις αλλαγές χρήσεις εδαφών που έχουν συντελεστεί μετά την ημερομηνία σύνταξης των δασικών χαρτών και να τις κηρύξει αναδασωτέες.
Και βέβαια, καταλήγει, «"οφείλουμε ταυτόχρονα να υπενθυμίσουμε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι οι δασικές πυρκαγιές αντιμετωπίζονται με συγκεκριμένο σχέδιο καταστολής και κυρίως πρόληψης".

newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

Σταφύλια: Το όπλο κατά της κυτταρίτιδας

Σταφύλια! Ήρθε ο καιρός τους. Αποτοξινώνουν τον οργανισμό και συνωμοτούν κατά της κυτταρίτιδας. Παράλληλα, ακονίζουν το μυαλό σας...



Ενέργεια: Είναι από τα πιο γλυκά φρούτα που μπορείς να επιλέξεις, ειδικά αν είσαι fan της ξανθιάς σταφίδας. Αυτό βέβαια οφείλεται στη μεγάλη ποσότητα φυσικών σακχάρων που περιέχει. Και φυσικά σάκχαρα σημαίνουν ενέργεια και αντοχή.

Τώρα λοιπόν που θα το βρεις φρέσκο στον πάγκο με τα φρούτα, φρόντισε να το βάλεις στο καλάθι σου και θα έχεις ένα φυσικό τονωτικό όποτε το χρειαστείς. "Τόσο το σταφύλι, όσο και τα παράγωγά του προσφέρουν κάλυψη ενέργειας στον οργανισμό ώστε να καλύψει τις όποιες εργασίες επιθυμεί" εξηγεί ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς.

Για να διώξετε τις τοξίνες: Το σταφύλι έχει την ιδιότητα να αυξάνει τη διαδικασία της διούρησης. Κι όσο περισσότερες φορές πηγαίνεις στην τουαλέτα, τόσο πιο πολλές τοξίνες και βλαβερές ουσίες αποβάλλεις από τον οργανισμό σου.

Για να πιάσει τόπο η δίαιτά σας: Είναι το μυστικό για την ιδανική συντήρηση μετά τη δίαιτα. Πρόκειται για ένα τρόφιμο που θα δώσει την ευκαιρία στον οργανισμό σου να διατηρήσει το βάρος του σταθερό. Πολύ απλά, όταν δεν το παρακάνεις βέβαια με τις λιπαρές λιχουδιές, το σταφύλι αποτρέπει την κατακράτηση υγρών και έτσι σταθεροποιεί το σωματικό βάρος σε φυσιολογικά επίπεδα.

Για να διώξετε την κυτταρίτιδα: Το σταφύλι μειώνει τα σημάδια της κυτταρίτιδας. Γνωρίζεις ήδη πολύ καλά πως μεγάλο ποσοστό της ενοχλητικής κυτταρίτιδας οφείλεται σε κατακράτηση υγρών. Το σταφύλι θα εντοπίσει τα σημεία της κατακράτησης και θα αποβάλει υγρά και άλατα λειαίνοντας τα "προβληματικά" σημεία.

Για να έχετε ωραία μαλλιά: Προσφέρει μια υγιή λάμψη στο δέρμα, αποβάλλοντας τα άλατα με τη διαδικασία της αποτοξίνωσης. Κάτι τέτοιο μπορεί να αποτελέσει το "δομικό" υλικό για να χτίσεις σφριγηλή και φωτεινή επιδερμίδα.

tro-ma-ktiko
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα Σκόπια Φωλιά Εκπαίδευσης Τρομοκρατών

Στα Σκόπια υπάρχει κέντρο εκπαίδευσης ισλαμιστών τρομοκρατών για επιθέσεις αυτοκτονίας.


 Η Βοσνία, η Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο, η πΓΔΜ, η νότια Σερβία και το Μαυροβούνιο, μελλοντικά θα αποτελέσουν μέρη ενός ενιαίου Ισλαμικού Κράτους.

Αυτή είναι η πρώτη φάση της κατοχής της Ευρώπης βάσει ισλαμικού σχεδίου που φέρει την ονομασία «Ευρώπη 3000».

Η εκπαίδευση τρομοκρατών πραγματοποιείται σε «ασφαλείς αλβανικές περιοχές»- στην Αλβανία, στο Κοσσυφοπέδιο και σε τμήμα του κράτους των Σκοπίων.

Τα στρατόπεδα λειτουργούν κάτω από την προστατευτική ομπρέλα του Αλβανικού Εθνικού Στρατού  (AKSH) μια οργάνωση διάδοχος του UÇK, όπως αναφέρει το νοτιοσλαβικό δημοσίευμα ‘Λοκάλνο’ επικαλούμενο το ρωσικό κρατικό ραδιόφωνο «Φωνή της Ρωσίας» το οποίο με τη σειρά του αναφέρεται σε ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Οι νεοσύλλεκτοι των στρατοπέδων αυτών είναι Βόσνιοι και Αλβανοί που έχουν ‘σλαβική εμφάνιση’ [словенски изглед] ώστε να πραγματοποιούν τρομοκρατικές δραστηριότητες.

Αυτοί οι μαχητές θα μπορούσαν στη συνέχεια να ταξιδεύσουν σε όλον τον κόσμο, χωρίς να προκαλέσουν υποψίες μεταξύ των αστυνομικών και των υπηρεσιών πληροφοριών. Επίσης, θα μπορούσαν να φθάσουν στην περιοχή του Βόρειου Καυκάσου.

Οι τρομοκράτες ονομάζονται ‘Λευκοί Διάβολοι’-Μπέλι Τζάβολι,  και λαμβάνουν την καλύτερη εκπαίδευση και είναι έτοιμοι για τζιχάντ στην Ευρώπη και τη Ρωσία.
Αλλά, κυρίως, οι μαχητές αυτοί,  με τη σλαβική εμφάνιση- λευκό δέρμα, ανοιχτόχρωμο μαλλί κλπ-, παραμένουν απόθεμα για τρομοκρατικές ενέργειες.

 Είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να πραγματοποιήσουν βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας ή να «μαρτυρήσουν» στο όνομα του Αλλάχ.

Τον πυρήνα της Ομάδας αυτής απαρτίζουν Βόσνιοι Μουσουλμάνοι και υπάρχουν νεοσύλλεκτοι από την Τσετσενία και άλλες περιοχές του Καυκάσου, όπως επισημαίνει το ραδιόφωνο «голос Россия»- Φωνή της Ρωσίας.



echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: Νέος σχεδιασμός ή εγκατάλειψη των συνομιλιών για το όνομα;

18 χρόνια μετά την ενδιάμεση συμφωνία

Αύγουστος 6, 2013.

Στο νοτιοσλαβικό κράτος, εδώ και καιρό, υπάρχει ένα ανοικτό ερώτημα, αν πρέπει να γίνει κάτι σοβαρό όσον αφορά την υπέρβαση της διαφοράς με το όνομα, ή, ίσως, μια πιο ριζοσπαστικότερη δράση, γράφει το νοτιοσλαβικό δημοσίευμα του MKD  και συνεχίζει:


Οι συνομιλίες για το όνομα υπό την αιγίδα του μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, έχουν περιέλθει από καιρό σε αδιέξοδο.

Οι προτάσεις Νίμιτς, όπως η τελευταία για ‘Άνω Μακεδονία’ απορρίφθηκε από την Ελλάδα ως απαράδεκτη. Η νοτιοσλαβική πλευρά δεν βρήκε το χρόνο να ανακοινώσει τη θέση της σχετικά με την πρόταση αυτή.

Σε αντίθεση, οι Ηνωμένες Πολιτείες, κυρίως μέσω του Φίλιπ Ρίκερ- αναπληρωτή βοηθού στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ- πιέζουν για συνομιλία ακριβώς στην τελευταία πρόταση του Νίμιτς.

Στα Σκόπια, εν τω μεταξύ, εδώ και καιρό πλανάται ένα ανοικτό ερώτημα: Τι πρέπει να γίνει; Η κυβέρνηση των Σκοπίων πρότεινε για απευθείας συναντήσεις σε προεδρικό ή πρωθυπουργικό επίπεδο με αντικείμενο συζήτησης το όνομα.

Οι Έλληνες αξιωματούχοι, ο Κάρολος Παπούλιας και ο Αντώνης Σαμαράς, αρνήθηκαν επίμονα τις απευθείας συναντήσεις για το θέμα αυτό με τους συναδέλφους τους, Γκεόργκι Ίβανοφ και Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο πρωθυπουργός του νοτιοσλαβικού κράτους, Νίκολα Γκρούεφσκι με την ευκαιρία της ‘Ημέρας του Ίλιντεν’ αναφέρθηκε στο αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων και επανέλαβε ότι η Ελλάδα αποφεύγει τη συζήτηση και ζήτησε μάλιστα τη συνδρομή της διεθνούς κοινότητας, προσθέτοντας άλλη μία πρόταση στον κατάλογο των πρωτοβουλιών.
Ο πρέσβης Ρίστο Νικολόφσκι τονίζει ότι και αυτή η πρωτοβουλία θα έχει αρνητικές συνέπειες.

Μιλώντας, μάλιστα, στο ‘МКД’ είπε ότι μια τέτοια πρωτοβουλία δεν θα έχει βέβαιο αποτέλεσμα και μάλλον θα είναι αρνητική.

«Τίποτε άλλο δεν έχει απομείνει μέχρι να συνειδητοποιήσουμε ότι η μπάλα είναι στην Αθήνα, στις Βρυξέλλες και στην Ουάσιγκτον, όχι στα Σκόπια».

Ωστόσο, παρά τη δραστηριότητα και του αλβανικού κόμματος που συμμετέχει στην κυβέρνηση – DUI,  το οποίο προφανώς οδηγεί μια παράλληλη πολιτική στο θέμα αυτό, που είναι σύμφωνη με τις απαιτήσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ, δεν υπάρχει αποτέλεσμα.

Υπάρχει μια πολιτική παράλυση που δεν είναι ορατή. Θα πρέπει να αλλάξει ριζοσπαστικά το μοντέλο των διαπραγματεύσεων. Ήδη, κλείνουμε 18 χρόνια διαπραγματεύσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ενδιάμεση Συμφωνία υπεγράφη στις 13 Σεπτεμβρίου του 1995.
Την ενηλικίωσή της θα εορτάσει την 13 Σεπτεμβρίου. Αλλά, βρίσκεται ακόμη με τις ...πάνες, γράφει το νοτιοσλαβικό δημοσίευμα

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »