Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Έκκληση στη δημοτική αρχή Εορδαίας να διευκολύνει την προσπελασιμότητα για τα ΑμεΑ – “Όπως όλοι θέλουν να βγουν να πιουν έναν καφέ, έτσι κι εμείς θέλουμε να κάνουμε το ίδιο” (Βίντεο)

ameaΤις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κατά τις μετακινήσεις τους, σε διάφορα σημεία της Πτολεμαΐδας, ζήτησαν να καταγράψουμε με την κάμερα του Kozan.gr, δύο μέλη του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία ΠΕ Κοζάνης, που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. “Όπως όλοι θέλουν να βγουν να πιουν έναν καφέ, έτσι κι εμείς θέλουμε να κάνουμε το ίδιο”, αναφέρουν αγανακτισμένοι, καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή για αδιαφορία και μη εφαρμογή των νόμων. Δείτε το βίντεο του kozan.gr…


Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΑ


dimktiriaΤην ώρα που ο λαός ξοδεύει σημαντικά ποσά για την ενοικίαση γραφείων ακόμα και σε γειτονικούς δρόμους περισσότερα από 90 ακίνητα που έχουν στη διάθεσή τους τα Ταμεία παραμένουν αναξιοποίητα και άλλα είναι ερειπωμένα.
Εκτιμάται πως περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν από την καλύτερη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ταμείων, αφού όπως αναφέρει και το Εθνος η αντικειμενική αξία των ακινήτων των ασφαλιστικών φορέων φτάνει τα 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει από αγροτεμάχια μέχρι πάρκινγκ, ξενοδοχεία, διατηρητέα κτίρια και κινηματογράφους.
Τώρα επιχειρείται να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα τόσο μέσα από τη συστέγαση των Ταμείων σε ιδιόκτητα γραφεία όσο και από την επαναδιαπραγμάτευση των ενοικίων. Τα επίσημα στοιχεία για την ακίνητη περιουσία των Ταμείων παρουσίασε χθες ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Συγκεκριμένα προκύπτει πως το 63% του συνόλου της αντικειμενικής αξίας ανήκει στους τρεις φορείς και συγκεκριμένα στο ΙΚΑ, στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΑ. Από το σύνολο των ακινήτων που διαθέτουν τα Ταμεία προκύπτει πως:
Προς αξιοποίηση είναι 92 ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας 155.308.691 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως τα 68 από αυτά τα ακίνητα ανήκουν στο ΙΚΑ.
Για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών τους οι ασφαλιστικοί φορείς χρησιμοποιούν 342 ακίνητα (αντικειμενικής αξίας 824 εκατομμυρίων).
Στην ενοικίαση 413 ακινήτων για να στεγάσουν τις υπηρεσίες τους έχουν στραφεί τα Ταμεία και καταβάλλουν κάθε μήνα 1,2 εκατομμύρια. Το ΙΚΑ μισθώνει το μεγαλύτερο μέρος των ακινήτων, που υπολογίζεται στα 230 με μέσο κόστος 5,45 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
Περίπου 70 ακίνητα εκμισθώνονται σε τρίτους. Το ετήσιο εισπραττόμενο ενοίκιο για το σύνολο των μισθωμένων ακινήτων υπολογίζεται σε 15 εκατομμύρια και αντιστοιχεί στο 3,36% της αντικειμενικής αξίας.

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Συνάντηση πρωθυπουργών Σκοπίων και Βουλγαρίας την Κυριακή

Κιουστεντίλ.

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί μίνι διακυβερνητική συνάντηση των κυβερνήσεων του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων και της Βουλγαρίας.


Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της δυτικής Βουλγαρίας, Κιουστεντίλ, που απέχει 22 χιλιόμετρα από τα βουλγαρο-σκοπιανά σύνορα.

Στη συνάντηση θα  συμμετέχουν  οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών –Ορεσάρσκι και Γκρούεφσκι.

Από τη νοτιοσλαβική πλευρά θα λάβει μέρος ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων, Βλαντιμίρ Πεσέβσκι και ο υπουργός Μεταφορών Μίλε Γιανακιέσκι και ο υπουργός Γεωργίας Λιούπστσο Ντιμόφσκι.

Αντικείμενο της συνάντησης  τα σχέδια οδικής υποδομής μεταξύ των δύο χωρών και η ενίσχυση των εμπορικών συναλλαγών.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΩΣ ΜΑΣ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΟ '' ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΣΚΕΨΗΣ '' ...... ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ‏

Ο βασικός λόγος που τα ελληνόπουλα δεν μαθαίνουν Αρχαία Ελληνικά στο σχολείο είναι διότι το υπουργείο παραπαιδείας εδώ και δεκαετίες έχει θέσει ως σκοπό του να μην διδάσκεται σωστά η Αρχαία Ελληνική Γλώσσα.

Η γλώσσα είναι εργαλείο σκέψεως.

Όσο πιό πολλές λέξεις χρησιμοποιούμε, όσο πιό αφηρημένες έννοιες συλλαμβάνουμε, όσο πιό καλή σύνταξη προτάσεων οικοδομούμε, τόσο περισσότερο ακονίζουμε την σκέψη μας. Όποιος δεν χρησιμοποιεί σωστά την γλώσσα, δεν μπορεί να μεταφέρει τις σκέψεις του στον έξω κόσμο. Δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τους γύρω του, δεν μπορεί να ενεργήσει γρήγορα.

Αυτός μάλλον πρέπει να είναι ο σκοπός του υπουργείου παραπαιδείας για να διδάσκει με τέτοιο βασανιστικό τρόπο την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα στα δύσμοιρα ελληνόπουλα.

Επιβάλλει στους μαθητές να μαθαίνουν αμέτρητους τύπους, καταλήξεις και κανόνες. Αυτό αποτελεί ....
....σαδομαζοχιστική τάση. Μετά 3 χρόνια διδασκαλίας οι Έλληνες μαθητές δεν μπορούν να καταλάβουν τί θέλει να πει ένα απλό Αρχαίο Κείμενο. Και ακόμη χειρότερα: Οι μαθητές δεν μπορούν να γράψουν ένα απλό κείμενο στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, αλλά ούτε και να μιλήσουν Αρχαία Ελληνικά.

Αλλά αυτός ακριβώς είναι ο βασικός σκοπός εκμαθήσεως μίας γλώσσης, το να γράφεις, το να σκέφτεσαι και το να μιλάς με αυτή την γλώσσα. Και όχι απλώς να γνωρίζεις τους γραμματικούς κανόνες και το συντακτικό.
Γιατί λοιπόν τα ελληνόπουλα δεν μαθαίνουν την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα; Διότι απλούστατα το υπουργείο παραπαιδείας δεν ακολουθεί κανόνες διδασκαλίας που ισχύουν για όσους μαθαίνουν μία ξένη γλώσσα ή κανόνες που ακολουθούνται για τα νήπια.

Για παράδειγμα όποιος πηγαίνει σε ένα φροντιστήριο ξένων γλωσσών για να μάθει την αγγλική γλώσσα, μετά από 3-4 μαθήματα ο καθηγητής ζητά από τον μαθητή να προφέρει κάποιες λέξεις. Να συντάξει μία απλή πρόταση, πχ «This is a cat». Του ζητά να συντάξει μία μικρή παράγραφο με την χρήση της αγγλικής γλώσσης.

Δηλαδή από τις πρώτες εβδομάδες ένας καθηγητής ξένων γλωσσών προσπαθεί να χρησιμοποιήσει όλους τους αισθητήρες του εγκεφάλου για να κάνει τον μαθητή να μιλήσει την ξένη γλώσσα. Οι καλοί καθηγητές ξέρουν ότι ο μαθητής πρέπει να διαβάζει δυνατά μία λέξη για να μαθαίνει την προφορά της, να την αντιγράφει σωστά για να μαθαίνει την ορθογραφία της, και να σχηματίζει προτάσεις έτσι ώστε η γλωσσική του μνήμη να συμπλέκει συνεχώς λέξεις με εικόνες για να αρχίσει ο μαθητής να σκέφτεται στην ξένη γλώσσα αντί απλώς να μεταφράζει από την μητρική του γλώσσα το νόημα που θέλει να εκφράσει.

Άρα το βασικό κλειδί για να μάθουμε μία γλώσσα είναι από την πρώτη ημέρα ει δυνατόν, να την μιλάμε, να την μιλάμε, να την μιλάμε, να την μιλάμε, να την μιλάμε!! Πότε επιτέλους θα κατανοήσει το υπουργείο παραπαιδείας ότι με την διδασκαλία ατελείωτων συντακτικών και γραμματικών κανόνων δεν πρόκειται ποτέ να μιλήσεις μία γλώσσα;

Ακόμη και αν κάποιος μαθητής απομνημονεύσει όλους τους γραμματικούς κανόνες η ψυχολογία διδάσκει ότι μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα τους ξεχάσει. Οτιδήποτε δεν χρησιμοποιείς, το ξεχνάς.

Γιατί δεν σκέπτονται οι κύριοι του υπουργείου παραπαιδείας πώς τα νήπια μαθαίνουν τα Νέα Ελληνικά; Μήπως οι μητέρες στέκονται πάνω από την κούνια τους και αρχίζουν να τους μαθαίνουν τις χρονικές καταλήξεις των ρημάτων; Προφανώς όχι. Αρχίζουν και τους προφέρουν λέξεις τις οποίες τα βρέφη σιγά-σιγά συνδυάζουν στο μυαλό τους με εικόνες, αντικείμενα, μορφασμούς προσώπων κλπ. Τα νήπια δεν καταλαβαίνουν αφηρημένες έννοιες αλλά κατανοούν αντικείμενα όπως τόπι, νερό, μαμά, κούκλα, κ.α.
Έτσι ακριβώς θα μάθουν και τα ελληνόπουλα τα Αρχαία Ελληνικά, συνδυάζοντας λέξεις με αντικείμενα και εικόνες.

Στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια εισήλθαν πολλοί ξένοι, νόμιμοι και παράνομοι. Ωρισμένοι από αυτούς έμαθαν τα Νέα Ελληνικά σε πολύ καλό επίπεδο. Πώς τα έμαθαν; Μήπως με την μέθοδο του υπουργείου παραπαιδείας; Μήπως άρχισαν να μαθαίνουν συντακτικό και γραμματική; Ή μήπως η πρώτη λέξη που έμαθαν ήταν «δουλειά»; Οι ξένοι άρχισαν να μαθαίνουν μικρές προτάσεις όπως «θέλω δουλειά», «ψάχνω για σπίτι», «πού είναι το ταχυδρομείο;», «ήρθε ο λογαριασμός της ΔΕΗ» κλπ. Έτσι άρχισαν οι ξένοι να μαθαίνουν την νεοελληνική γλώσσα.

Έτσι θα μάθουν και τα ελληνόπουλα την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα. Πρέπει να την μιλήσουν. Αυτό το έγκλημα έχει διαπράξει το υπουργείο παραπαιδείας. Δεν επιβάλλει στο αναλυτικό πρόγραμμα την ΟΜΙΛΙΑ της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης μέσα στην σχολική τάξη. Όταν ένας μαθητής αρχίζει να επαναλαμβάνει «τίς βούλεται αγορεύειν;» τότε αρχίζει να μαθαίνει Αρχαία Ελληνικά. Στην αρχή δεν χρειάζεται ανάλυση υποκειμένου, αντικειμένου, ρήματος και απαρεμφάτου. Αυτά θα γίνουν πολύ αργότερα, για όσους ενδιαφέρονται.

Οι περισσότεροι Έλληνες αγρότες είναι αγράμματοι, δεν ξέρουν τί σημαίνει απαρέμφατο, και όμως μιλούν τα Νέα Ελληνικά. Δεν χρειάζονται ατελείωτοι γραμματικοί κανόνες για να μιλήσει κάποιος την Αρχαία Ελληνική. Απαιτείται να την χρησιμοποιεί στην ομιλία του. Απαιτείται η καθημερινή χρήση της Αρχαίας μας Γλώσσης στην οικία, στο σχολείο, στην εργασία. Μικρές προτάσεις στην αρχή, με απλά νοήματα.

Δεν είναι δυνατόν τα νήπια, οι ξένοι που μαθαίνουν Νέα Ελληνικά, και όσοι Έλληνες διδάσκονται ξένες γλώσσες να ακολουθούν αυτή την βασική μέθοδο διδασκαλίας, ενώ οι μαθητές των Ελληνικών σχολείων να διδάσκωνται ανουσίους γραμματικούς κανόνες, επειδή έτσι αρέσει σε κάποιους ημιμαθείς γραφειοκράτες του υπουργείου παραπαιδείας. Και φυσικά μετά από ένα χρόνο, αφού τελειώσουν το λύκειο, οι μαθητές δεν θυμούνται τίποτε. Και το χειρότερο είναι ότι δεν δύνανται να συντάξουν ούτε μία πρόταση στα Αρχαία Ελληνικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όσοι πηγαίνουν να δώσουν εξετάσεις για ένα πτυχίο σε μία ξένη γλώσσα, εκτός από το να διαβάσουν ένα κείμενο και να το αναλύσουν, τους ζητούν να γράψουν ένα κείμενο και να δώσουν μία προφορική συνέντευξη.

Όμως αυτό δεν ισχύει στις εξετάσεις για τα Αρχαία Ελληνικά. Επί δεκαετίες δεν ζητείται από τους μαθητές να γράψουν ένα κείμενο στα Αρχαία Ελληνικά ούτε να δώσουν συνέντευξη στα Αρχαία Ελληνικά. Κάτι που το κάνουν όσοι δίνουν εξετάσεις για μία ξένη γλώσσα ακόμη και από το πρώτο τρίμηνο διδασκαλίας.
 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Eικόνες από τους κατεστραμμένους – από τη μεγάλη φωτιά – χώρους στον ΑΗΣ Μελίτης (Βίντεο)

melitiΔείτε το βίντεο του kozan.gr με εικόνες από τους κατεστραμμένους – από τη μεγάλη φωτιά – χώρους στον ΑΗΣ Μελίτης.







kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Κλειδωμένους με αλυσίδα και λουκέτο μέσα σε σπίτι-τρώγλη της Κοζάνης είχε ο 68χρονος, που συνελήφθη, τη γυναίκα του και τον 32χρονο γιο του

kleidaria Κλειδωμένους με αλυσίδα και λουκέτο μέσα σε σπίτι-τρώγλη της Κοζάνης, όπου ζούσαν, ανάμεσα σε στοίβες σκουπιδιών και ακαθαρσίες ζώων, βρήκαν χθες αστυνομικοί και υπάλληλοι της υγειονομικής υπηρεσίας της πόλης μία γυναίκα και τον 32χρονο γιο της.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 68χρονο σύζυγο και πατέρα της οικογένειας, ο οποίος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για παράνομη κατακράτηση. Η συγκεκριμένη οικογένεια έχει απασχολήσει κατ΄ επανάληψη τις υπηρεσίες πρόνοιας και υγιεινής, τόσο του δήμου όσο και της πρώην νομαρχίας και νυν Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Μελισσοκομικός Σύλλογος Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης:Tριήμερη εκπαίδευση μελισσοκόμων 31 Ιουλίου και 1-2 Αυγούστου 2013

melissokomiaΟ Μελισσοκομικός Σύλλογος Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης  σε συνεργασία με τον ΟΓΕΚΑ «ΔΗΜΗΤΡΑ», θα πραγματοποιήσει τριήμερη εκπαίδευση μελισσοκόμων, στις 31 Ιουλίου και 1-2 Αυγούστου 2013, στο κτήριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή Ζ.Ε.Π. ), στον 2ο όροφο, από τις 09.00 έως τις 14.00. Η εκπαίδευση απευθύνεται κυρίως σε νέους μελισσοκόμους.

Τα θέματα της εκπαίδευσης είναι τα ακόλουθα:
- Προϊόντα κυψέλης & συντήρησή τους
- Μελισσοκομικοί χειρισμοί κατά τη διάρκεια του έτους
- Εχθροί & ασθένειες Μελισσών
- Πιστοποίηση μελισσοκομικών προϊόντων

Για πληροφορίες: 6946333460 κ. Δάλλας Χάρης
Το Δ.Σ. του Μελισσοκομικού Συλλόγου
Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης  


kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΝΤΡΟΠΗ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΟΥΛΙΑ Γράφει ο συνεργάτης μας Παναγιώτης Αποστόλου

Συμπληρώθηκαν 39 χρόνια «αποκατάστασης της Δημοκρατίας» από την «επάρατο» χούντα των Συνταγματαρχών και ο διορισμένος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, από τα πτωχευμένα κόμματα της μεταπολιτεύσεως, Κάρολος Παπούλιας, έκανε «βαρυσήμαντες» δηλώσεις προς τα καθοδηγούμενα από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων ΜΜΕ, για να τις μεταφέρουν στον υπνωτισμένο, αποχαυνωμένο και ακρωτηριασμένο Ελληνικό λαό. Είπε, λοιπόν μεταξύ άλλων ο «λαοφιλής» και «λαοπρόβλητος» Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, που δεν μπορεί να ξεμυτίσει βήμα χωρίς την πολυάριθμη φύλαξή του, γιατί ως κύριος υπεύθυνος της σημερινής ανθρωπιστικής κρίσεως που περνάει ο λαός της πατρίδας μας, θα εισπράξει την οργή του: «…η ανοδική πορεία της περιόδου της μεταπολίτευσης σταμάτησε με “βίαιο τρόπο” καθ΄ ότι ήταν ασταθές το έδαφος πάνω στο οποίο αναπτύχθηκε… η μάχη είναι για τη διασφάλιση της οικονομικής μας αυτοδυναμίας που αποτελεί όρο για την Εθνική αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά ταυτόχρονα είναι μια μάχη εναντίον της υποχώρησης της δημοκρατίας…».

Αλλά όμως, εξοχότατε δερβέναγα και δυνάστη του Ελληνικού λαού, οργίζομαι με τις διαπιστώσεις σας στο έτος 2013! Διαπιστώσεις για γεγονότα που θα βιώναμε στις ημέρες της Προεδρίας σας; Έτσι, αναίσχυντα διαπιστώνετε σήμερα όλα εκείνα για τα οποία ενημέρωσε την «εξοχότητά σας» η κ. Μπενάκη, Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, επί κυβερνήσεως Ν.Δ. του Κώστα Καραμανλή; Δηλαδή, όταν κατά την πρώτη θητεία σας στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα σας προσφώνησε εκ μέρους της βουλής των Ελλήνων, για τον διορισμό σας, στις 12/12/2004 από χειρογράφου και εσείς συνειδητά υπομείνατε χωρίς αντίλογο, τα όσα θλιβερά και Εθνικά επικίνδυνα σας απηύθυνε η κ. Μπενάκη; «…αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την προεδρεία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μια πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα Εθνικά σύνορα και ένα μέρος της Εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν, χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά ίσως και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης…».


Αυτά τα υποτιθέμενα επιστημονικής φαντασίας σενάρια παρακολούθησε κεραυνόπληκτος τότε ο Ελληνικός λαός και είδε τον νέο του Πρόεδρο, άφωνο και απαθή να μην αντιδρά σε όλα αυτά που ετοίμαζε για τα επόμενα χρόνια η Νέα Τάξη Πραγμάτων, μέλος της οποίας ήταν και εξακολουθεί να είναι ο κ. Παπούλιας.

Όμως, δυστυχώς, μέσα σε λίγα χρόνια αυτά τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, έλαβαν σάρκα και οστά και έγιναν εφιάλτης για τους Έλληνες. Η Εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας δεν υφίσταται πλέον, γιατί φρόντισαν γι΄ αυτό τα 166 πολιτικά παχύδερμα της τρικομματικής-μνημονιακής-προδοτικής κυβέρνησης Σαμαρά (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), όταν την Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013, στην Ελληνική Βουλή, το Ναό της Δημοκρατίας μας, «Έλληνες» βουλευτές κατ΄ ευφημισμό, κύρωσαν διά της ψήφου τους, Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αναφέρει: «…ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης» (ΦΕΚ 240/2012). Αυτή η συγκεκριμένη τροποποίηση της δανειακής σύμβασης, υποδήλωσε πως όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου καθώς και τα ιδιοκτησιακά του δικαιώματα υπόκεινται σε κατάσχεση από τους δανειστές μας, εάν και εφ΄ όσον δεν εκπληρωθεί η υποχρέωση πληρωμής, έστω και μιας δόσεως προς τους τροικανούς. Άλλωστε, η κατοχή της πατρίδας μας υλοποιείται, ήδη δια μέσω των ξένων γκαουλάιντερ-επιτρόπων, οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί στα Υπουργία και τις τράπεζες, προκειμένου σε μηνιαία βάση να ελέγχουν εάν οι προϋπολογισμοί τους εκτελούνται. Στην αντίθετη περίπτωση, δηλαδή εάν δεν έχουν επιτευχθεί οι προαποφασισμένοι στόχοι, τότε θα μπορούν να αντικαταστήσουν τις διοικήσεις τους με αυτά τα οικονομικά στελέχη-τεχνοκράτες από χώρες της ΕΕ. Κατ΄ αυτό τον τρόπο, όλοι αντιλαμβανόμεθα πως η χώρα μας είναι υπό ομηρία. Δεν είναι, πλέον, μια ανεξάρτητη χώρα. Τα δε Εθνικά μας σύνορα, πολύ σύντομα θα περιοριστούν προς χάριν των συμφερόντων των Ευρωπαίων «φίλων» μας (αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία, δημιουργία ΕΟΖ στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης μας, αξιώσεις-απαιτήσεις των Τούρκων στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων-Καστελόριζου) από τη στιγμή που η Ελλάδα είναι αποικία χρέους και τα μνημόνια αυτό και μόνο (χρέος) εξυπηρετούν.

Τα δικαιώματα των πολιτών έχουν υποστεί τεράστιες μεταβολές και από ευυπόληπτοι πολίτες, έχουν καταντήσει ζήτουλες μέσα στην ίδια τους τη χώρα. Ο ανθρωπιστικός Αρμαγεδδών κάθε μέρα που περνά χτυπά και νέες πόρτες Ελλήνων, οδηγώντας στην αυτοκτονία όλο και περισσότερους Έλληνες. Και όσοι προσπαθούν να αντέξουν, βιώνουν τις δραστικές μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, την επιβολή δυσβάστακτων φόρων και χαρατσιών, την ανεργία των 1 εκ. 700 χιλ. ανθρώπων (400 χιλ. οικογένειες δεν έχουν ούτε ένα εργαζόμενο), το κλείσιμο ασύλληπτου αριθμού μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το εγκληματικό κούρεμα (PSI) της ομολογιακής αποταμίευσης, την αρπαγή χρυσών οικογενειακών κειμηλίων μέσα από τα σπίτια, το διώξιμο των νέων παιδιών της Ελλάδος σε άλλους οικονομικούς Παραδείσους, με αποτέλεσμα τον αφανισμό της φυλής μας, αφού κανένας νέος άνθρωπος δεν δύναται να δημιουργήσει οικογένεια.

Και ενώ Δημοκρατία είναι το πολίτευμα στο οποίο ο πολίτης έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να συμμετέχει ενεργά στη λήψη αποφάσεων που αφορούν την ίδια του τη ζωή, σύμφωνα και με τα λεγόμενα της Μπενάκη, είναι παντελώς απών και ήδη δοκιμάζει νέας μορφής διακυβέρνηση. Αυτής την τυφλής βίας του αστυνομικού κράτους Δένδια-Σαμαρά, που προεξέχον μέλημα έχουν την περιφρούρηση των δικαιωμάτων των λαθρομεταναστών, τους οποίους κατέστησαν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και βεβαίως τον ρατσισμό κατά των Ελλήνων. Αυτού του κράτους που μετά και το τελευταίο πολυνομοσχέδιο που ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, βάζει οριστική ταφόπλακα στην όποια έσχατη ελπίδα των πολιτών και στην προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας μας.

Άλλωστε, χαρακτηριστικά είναι τα δημοσιεύματα του έντυπου τύπου την ημέρα «αποκατάστασης της Δημοκρατίας». «Σφαγή από όλα τα Υπουργεία στην διαθεσιμότητα, επιπλέον 3.000 απολύονται από υγεία και τα ΑΕΙ-ΤΕΙ. Κατασχέσεις εξπρές και για χρέη 300 ευρώ», διαβάζουμε στην «Ελευθεροτυπία». «Στο στόχαστρο 10.200 υπάλληλοι σε ΑΕΙ-ΤΕΙ για να καλυφθεί το κενό της διαθεσιμότητας», διαβάζουμε στον «Ελεύθερο Τύπο». «Κατασχέσεις fast track ακινήτων καταθέσεων», αναφέρει η «Αυγή». Και από την άλλη μεριά διαβάζουμε στον «Λόγο» δημοσκόπηση: «To 70% των Ελλήνων περιμένει τα χειρότερα που δεν έχουν ακόμη έρθει». Και επιπλέον, στην «εφημερίδα των Συντακτών»: «Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κέρδισε 80 δις ευρώ από τους τόκους των ομολόγων». Την δε επομένη ημέρα (25/7/2013) η εφημερίδα «Δημοκρατία» αναφέρει πρωτοσέλιδα και στο κύριο άρθρο της! «Τελική επίθεση στην πρώτη κατοικία. Η τρόικα εκβιάζει για αποφάσεις που θα φέρουν κοινωνική έκρηξη. 150.000 σπίτια με «κόκκινα» δάνεια στο στόμα των λύκων».

Συμπερασματικά, αυτή είναι η Ελλάδα, κε Πρόεδρε επί των ημερών σας. Μια Ελλάδα εξαθλιωμένη, πτωχευμένη, που ζει μια Γενοκτονία, έναν αφανισμό. Μια Ελλάδα που την κυβερνούν άθλια, μικρόμυαλα, δειλά ανθρωπάκια, έρμαια των διαλυτικών και κατακτητικών ορέξεων της Μέρκελ. Πολιτικών μιασμάτων που πάνω από το συμφέρον της πατρίδος και του λαού της, βάζουν το συμφέρον των δανειστών-τοκογλύφων που ρουφούν το αίμα των Ελλήνων.

Το χειρότερο όλων όμως, κε Πρόεδρε, είναι πως είστε στυγνά αμετανόητος. Ενώ γνωρίζατε τα πάντα από το 2004 (και ακόμη πιο πίσω σαν πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και υπουργός στις κυβερνήσεις του), δεν κάνατε απολύτως τίποτε για να ανατρέψετε αυτήν την κατάσταση. Απολαμβάνετε καλά γηρατειά στη χλιδή των ανακτόρων σας και εξακολουθείτε να νομιμοποιείτε με την υπογραφή σας όλες τις προδοτικές πράξεις-αποφάσεις των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά.

Τελειώνοντας, κε Πρόεδρε, ελπίζω και εύχομαι ο Θεός να σας δίνει μακροημέρευση, για να αντέξετε μέχρι την ημέρα που τίμιοι Δικαστές, εν ονόματι του Ελληνικού λαού, θα σας καθίσουν στο σκαμνί του κατηγορουμένου με την εξευτελιστική κατηγορία της Εσχάτης Προδοσίας κατά του λαού και του Συντάγματος της πατρίδας μας.

Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ. ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ( 2 VIDEO ) για την τροχοπέδηση αποκατάστασης! ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΠΡΟΩΘΕΙ Ή ΟΧΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;

 Ποιοι αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων; Τους κατονομάζουν ή τους υποδεικνύουν τα video!!!Ποιο είναι το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ; Είναι αλήθεια ότι μέσω αυτού προωθείται πώληση ή ενοικίαση σε ιδιώτες, των επίγειων και υπόγειων υδάτων του Δέλτα του Έβρου και πολλών άλλων περιοχών ανά την Ελλάδα;;;


ΔΕΝ ΕΧΕΙ  ΤΕΛΟΣ ΤΟ. . . ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ; ; ;


Ποιοι έχουν συμφέροντα στην "υψίστης σημασίας" περιοχή Natura του Δέλτα; Όλοι όσοι υποδύονται τους... Αγγέλους προστάτες της!
Ποιοι αυθαιρετούν και παρανομούν εξασφαλίζοντας «ακόμα και βίλες λένε κάποιοι», προσποιούμενοι τους προστάτες της παραμεθόριας ελληνικής γης;Εκείνοι που εκμεταλλεύονται το... έλλειμμα της πολιτείας, την αδυναμία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και την απουσία στρατού!
Ποιοι καρπώνονται ποικίλα οφέλη, επικαλούμενοι την προστασία της περιοχής και λόγους εθνικών συμφερόντων; Χωριό που φαίνεται... κολαούζο δεν θέλει!!! Ποιοι εθελοτυφλούν;  Απαντήστε το εσείς!!!

  VIDEO (1) ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Ψηφοθηρία και αποκάλυψη για τον σχεδιασμό του ΤΑΙΠΕΔ  

VIDEO (2) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ...ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Γ. Ντόλιου - ΔΗΜΑΡΧΟΥ Β. Λαμπάκη

Μετά τα στιγμιότυπα και στο 1:07περίπου (χρόνος video) ενδιαφέρον παρουσιάζει ο μικρός διάλογος του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Ντόλιου και του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη...


Θανάσης Ζωγράφος
Μέλος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου
Διαχειριστής Thraki Life News
Διαβάστε περισσότερα » »