Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα την Τετάρτη 10 Αυγούστου

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα την Τετάρτη 10 ΑυγούστουΈκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ για αύριο Τετάρτη 10 Αυγούστου.
Καταιγίδες προβλέπονται από αύριο Τετάρτη 10 Αυγούστου το απόγευμα και εως το πρωί της Πέμπτης 11 Αυγούστου στην Κεντρική και βόρεια χώρα.
Ειδικότερα: Στη κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράη, τη Θεσσαλία και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου οι καταιγίδες θα έχουν έντονη μορφή και πιθανόν να συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους - μπουρίνια.
Παράλληλα θα επικρατήσουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι 7 και 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση
Διαβάστε περισσότερα » »

Θεσσαλονίκη: Μετρό με... ρυθμούς χελώνας

Στην... αρχαιολογική σκαπάνη εξακολουθεί να σκοντάφτει η πρόοδος του μετρό, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πέντε χρόνια μετά την έναρξη κατασκευής του μεγαλύτερου δημόσιου έργου στην ιστορία της πόλης. Ανατολικά το μετρό δεν έχει τέτοιου είδους προβλήματα, όμως και εκεί καταγράφονται σημαντικότατες καθυστερήσεις, με πρώτο και καλύτερο το... μπλέξιμο σχετικά με τη χάραξη του έργου.

Μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η βασική γραμμή θα εκτείνεται από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι τη Νέα Ελβετία ή μέχρι τη Μίκρα της Καλαμαριάς. Τα δεδομένα είναι τουλάχιστον απογοητευτικά, ιδίως αν σκεφτεί κανείς ότι, με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα, το έργο επρόκειτο να ολοκληρωθεί το 2012, δηλαδή σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα...


Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης, όπως αυτό ανακοινώθηκε από τα επίσημα χείλη του αρμόδιου υφυπουργού, προβλέπει ότι η βασική γραμμή του υπόγειου μέσου σε σταθερή τροχιά θα είναι έτοιμη στο τέλος του 2014, το αργότερο στις αρχές του 2015. Ωστόσο, στην αλληλογραφία του αναδόχου με την «Αττικό Μετρό ΑΕ» γίνεται λόγος για ολοκλήρωση των εργασιών το 2016, υπό την προϋπόθεση ότι δε θα υπάρξουν νέα προβλήματα και ότι θα λυθούν άμεσα όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια του έργου. Ετσι, οι πόρτες για περαιτέρω καθυστέρηση του μεγαλύτερου συγκοινωνιακού και περιβαλλοντικού έργου στην πόλη της Θεσσαλονίκης είναι... διάπλατα ανοιχτές.


Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός
Στο σταθμό-αφετηρία του μετρό στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, που είχε χαρακτηριστεί από τους αρχαιολόγους ως «μέσου αρχαιολογικού κινδύνου», οι ανασκαφές ολοκληρώθηκαν πρόσφατα και άρχισαν οι εργασίες κατασκευής του σταθμού, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίπου δέκα μήνες. Οι ανασκαφές ολοκληρώθηκαν και στον επίσταθμο, που βρίσκεται δυτικότερα, προς την εκκλησία των Αγίων Πάντων. Πρόκειται για το σημείο όπου οι συρμοί θα στρίβουν για να αλλάζουν φορά.
Το ερχόμενο καλοκαίρι, λοιπόν, αν όλα πάνε καλά, πρόκειται να παραδοθεί στους πολίτες αναπλασμένος ο χώρος που σήμερα αποτελεί το εργοτάξιο κατασκευής του σταθμού. Ο συγκεκριμένος σταθμός θα βρίσκεται σε βάθος 16 μέτρων.
Σταθμός Δημοκρατίας
Στο σταθμό Δημοκρατίας, αλλά και στη διακλάδωση του μετρό προς τη Σταυρούπολη, εκτελούνται, όπως εδώ και αρκετά χρόνια, αρχαιολογικές ανασκαφές. Το... ευχάριστο είναι ότι οι ανασκαφές ολοκληρώθηκαν πριν από λίγους μήνες, στη νότια πλευρά της οδού Μοναστηρίου και τώρα πια έχει απομείνει να γίνει η ανασκαφή στο βόρειο τμήμα της οδού.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αλλάξει ο τρόπος της ανασκαφής, κάτι το οποίο γεννά ελπίδες ότι θα ολοκληρωθεί σε μικρότερο χρονικό διάστημα σε σχέση με την ανασκαφή στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Κέντρο
Και ο σταθμός Βενιζέλου είναι παραδομένος στα χέρια των αρχαιολόγων, με την αρχαιολογική ανασκαφή να εξελίσσεται με ρυθμούς οι οποίοι για τους διερχόμενους από το κέντρο της πόλης, κυρίως, όμως, για τους καταστηματάρχες της περιοχής, δεν κρίνονται ικανοποιητικοί. Οι λαμαρίνες κρύβουν πολλά μαγαζιά από τους περαστικούς και δεν είναι λίγα τα λουκέτα που αποδίδονται στα έργα, τα οποία αποτελούν το... κερασάκι στην τούρτα για τους καταστηματάρχες, που προσπαθούν να επιβιώσουν εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Αρχαιολογική ανασκαφή εκτελείται και στο σταθμό Αγίας Σοφίας, αν και εκεί αυτό το χρονικό διάστημα γίνονται κάποιες τεχνικές εργασίες, οι οποίες θα διευκολύνουν το ανασκαφικό έργο. Στο συγκεκριμένο σταθμό αναμένεται να έρθουν στο φως σπουδαιότατα ευρήματα. Η ολοκλήρωση της έρευνας στο σταθμό Αγίας Σοφίας αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την ολοκλήρωση της βασικής γραμμής του μετρό. Οπως έχει ανακοινωθεί, η ανασκαφή αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2013.
Αρχαιολογική ανασκαφή εκτελείται, όμως, και στο σταθμό Σιντριβάνι, όπου μάλιστα ήρθαν στο φως τμήματα μίας από τις πιο σημαντικές εκκλησίες της Θεσσαλονίκης, τα οποία έρχονται να συμπληρώσουν τις ψηφίδες του ιστορικού χάρτη της πόλης.


Ανατολικά
Στον πρώτο, εκτός του πυρίκαυστου κέντρου της πόλης, σταθμό του μετρό, αυτόν του Πανεπιστημίου, κατασκευάζονται οι προσβάσεις εισόδου-εξόδου.
Ανατολικότερα, στον αύλειο χώρου του Παπαφείου, καμία εργασία δε βρίσκεται σε εξέλιξη. Ωστόσο, σε στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκεται η απαιτούμενη αναμόρφωση των μελετών, που απαιτήθηκε μετά την εμπλοκή του μετρό στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Πάντως, δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν νέα προσκόμματα στην κατασκευή του σταθμού, αυτήν τη φορά από τους αποφοίτους του ορφανοτροφείου, οι οποίοι αντιτίθενται στην αναγκαστική απαλλοτρίωση έστω κι ενός μέτρου από την αυλή του Παπαφείου.

Στο σταθμό Ευκλείδη, όπου εξακολουθεί να σταθμεύει ο «Γιωρίκας», ο δεύτερος μετροπόντικας, εκτελούνται εργασίες κατασκευής φρεατίων εξαερισμού, αλλά και κλιμακοστασίων.

Εδώ και λίγες μέρες σταθμεύει στο σταθμό Φλέμινγκ ο «Κωστίκας», ο πρώτος από τους δύο μετροπόντικες. Στο εργοτάξιο αυτό προχωρά η εκσκαφή και η σκυροδέτηση των φρεατίων, ενώ έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της πλάκας δαπέδου στα δύο υπόγεια του σταθμού.
Στην Ανάληψη, σύμφωνα με την «Αττικό Μετρό ΑΕ», οριστικοποιήθηκε η αντιμετώπιση των σύνθετων γεωτεχνικών προβλημάτων που εντοπίστηκαν στην περιοχή και σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του σταθμού.

Ανατολικότερα, δηλαδή στους σταθμούς Πατρικίου, Βούλγαρη και Νέα Ελβετία, δεν εκτελείται καμία εργασία. Η τύχη των δύο τελευταίων σταθμών είναι άγνωστη, καθώς, αν τελικά η βασική γραμμή του μετρό εκτείνεται μέχρι τη Μίκρα, δε θα κατασκευαστούν. Ωστόσο, ο σταθμός Πατρικίου θα πρέπει να κατασκευαστεί, όποια χάραξη κι αν επιλεγεί. Παρ' όλα αυτά είναι ακόμη μπλοκαρισμένος, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις.








agelioforos
Διαβάστε περισσότερα » »

Πως οι συσκευές Οζονοθεραπείας δηλητηριάζουν τον κόσμο!




 Ισχυριζόμενοι ψευδώς ότι "εξαφανίζουν" τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων, από τα φρούτα και λαχανικά. 
Το www.adena.gr "υποκαθιστώντας" το ανύπαρκτο Κράτος με μια απλή χημική ανάλυση σε Εργαστήριο  αποκαλύπτεί πως οι Οζονο-Τηλετσαρλατάνοι εξαπατούν τους καταναλωτές και θέτουν την ζωή τους σε κίνδυνο:
Προσδιορισμός Φωσφορικών και Νιτρικών αλάτων στο νερό.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των Οζονέμπορων το πλύσιμο των Φρούτων και λαχανικών (πριν δοθούν στα παιδιά) όταν γίνετε με οζονοποιημένο νερό, εξαφανίζει τα υπολείμματα Φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων.
Το Χημικό εργαστήριο πρόσθεσε στο νερό Φωσφορικά και Νιτρικά άλατα, που είναι η βάση των λιπασμάτων της τάξεως των 10, 25 και 30 ppm.


Τα αποτελέσματα -συμπεράσματα έδειξαν ότι δεν...
έγινε καμιά μεταβολή στη τιμή Φωσφορικών Νιτρικών στις παραπάνω συγκεντρώσεις, είτε έγινε με την χρήση της συσκευής παραγωγής Όζοντος κ' απευθείας μέτρηση, η παραμονή σε ηρεμία για 15 λεπτά.(κλικ φωτό).

Η εγκληματική παραπλάνηση λοιπόν των Οζονέμπορων που "καθησυχάζουν" τους αγοραστές των συσκευών παραγωγής όζοντος (ειδικά τους γονείς) ότι πλύσιμο με το οζονοποιημένο νερό, φρούτων και λαχανικών στα οποία υπάρχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων, είναι αρκετό για να προστατέψουν αυτούς που τα καταναλώνουν, αποδεικνύεται άλλος ένας μύθος .

Δυστυχώς με αυτή την ψευδαίσθηση τα τελευταία χρόνια, χιλιάδες πολίτες έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα ίσως την υγεία τους και ειδικά των παιδιών και ηλικιωμένων Ποιος θα toyw αποζημιώσει για την ζημιά που υπέστη η υγεία τους?

Ποιες είναι οι ευθύνες των αρμοδίων Αρχών που ενώ θα μπορούσαν να διαπιστώσουν την απάτη με μια απλή χημική ανάλυση σε μερικές ώρες , άφησαν τους καταναλωτές να νομίζουν λανθασμένα ότι προστατεύονται΄από αυτή την επικίνδυνη συσκευή των νέων Καματερών.
Αίσχος... 
Διαβάστε περισσότερα » »

Διαφημίσεις σε χωράφια!

Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΑΦΩΝΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ...

Διαβάστε περισσότερα » »

3ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΔΕΗ «ΜΝΗΜΕΣ ΛΙΓΝΙΤΗ»


ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΜΝΗΜΕΣ ΛΙΓΝΙΤΗ   O ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΓΕΝΟΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΕΗΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ
Σε μία προσπάθεια να αναδείξει και να επιβραβεύσει, με κάθε τρόπο, την προσφορά των εργαζομένων της ΔΕΗ και τη συμβολή - ρόλο του λιγνίτη και της περιοχής στην ανάπτυξη της χώρας γενικότερα, το σωματείο εργαζομένων στη ΔΕΗ ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨ και η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού συνδιοργανώνουν, τον 3ο πανελλήνιο αγώνα δρόμου υπό τον διακριτικό τίτλο ¨ΜΝΗΜΕΣ ΛΙΓΝΙΤΗ¨.

Μετά τις άκρως επιτυχημένες προηγούμενες διοργανώσεις, την εντυπωσιακή συμμετοχή, τα θετικά σχόλια και το κοινό αίτημα που εκφράστηκε από την πρώτη κιόλας διοργάνωση για ¨άνοιγα του θεσμού¨ τη δεύτερη φορά, το Σωματείο αναλαμβάνει, πλέον, την διοργάνωση του 3ου αγώνα με ακόμα μεγαλύτερους στόχους, ακόμα περισσότερο μεράκι και θετική διάθεση, ανεβάζοντας τον πήχη και εντάσσοντας τις ¨Μνήμες Λιγνίτη¨  στις κορυφαίες αθλητικές δραστηριότητες.  
                                                                                                                     
Γενικές πληροφορίες για την περιοχή: Η πόλη της Πτολεμαΐδας ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης  της  Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  και είναι η πρωτεύουσα του Δήμου Εορδαίας. Αποτελεί το ενεργειακό κέντρο της χώρας και ταυτόχρονα ένα από τα μεγαλύτερα ενεργειακά κέντρα της Ευρώπης, λόγω των λιγνιτών που κρύβει η γη της Εορδαίας. Απέχει 150 χιλ. από Θεσ/νικη και 520 χιλ. από Αθήνα, με εύκολη και άνετη πρόσβαση μέσω Εγνατίας οδού.

Χαρακτηριστικά του αγώνα: Ο αγώνας αποτελείται από δύο σκέλη: το αγωνιστικό Ανδρών – Γυναικών που η απόσταση είναι 10 χιλ. και το Λαϊκό Δρόμο  5χιλ. Ανδρών – Γυναικών.

Λεπτομέρειες για τα τη διοργάνωση:
·        Ημερομηνία διεξαγωγής: 11- 09-2011
·        Τόπος διεξαγωγής :Πτολεμαΐδα  Ν. Κοζάνης
·        Απόσταση 10 χιλ. Αγωνιστικός Δρόμος ανδρών –γυναικών
     κατηγορίες (18-30, 30-40, 40-50, 50+)
·      5 χιλ. Λαϊκός Δρόμος ανδρών –γυναικών γενική κατάταξη
·        Είδος αγώνα: Άσφαλτος
·        Υψόμετρο: 600μ.
·        Ώρα εκκίνησης: 10:30 π.μ.
·        Η κατηγορία συγκροτείται εφόσον υπάρχουν τουλάχιστον 10 άτομα. Σε αντίθετη περίπτωση θα συγχωνεύονται σε άλλη παραπλήσια κατηγορία, με ευθύνη των διοργανωτών.

Βραβεύσεις:
 α) οι τρείς πρώτοι της γενικής κατάταξης (ανδρών-γυναικών)
 β)οι τρεις πρώτοι ανά κατηγορία στα 10 χιλ.
γ)οι τρείς πρώτοι της γενικής κατάταξης ανδρών-γυναικών στα 5χιλ. του Λαϊκού δρόμου.
·        1ος κύπελλο: χρυσό μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα
·        2ος κύπελλο: αργυρό μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα
·        3ος κύπελλο: χάλκινο μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο, μπλουζάκι και καπέλο. Οι απονομές θα γίνουν στον χώρο του τερματισμού στο μνημείο λιγνιτωρύχων.

Γενικές πληροφορίες για τον αγώνα:
ü      Η διαδρομή είναι ακριβώς 10 χιλ. και αντιστοίχως 5 χιλ. μετρημένη με GPS, χωρίς υψομετρικές διαφορές, εύκολη και ευθεία.
ü      Η εκκίνηση θα δοθεί από τον χώρο των ορυχείων και θα διέλθει από την εθνική οδό Κοζάνης Πτολεμαΐδας, την πόλη της Πτολεμαΐδας ενώ ο  τερματισμός θα γίνει στο μνημείο των λιγνιτωρύχων στην έξοδο της πόλης προς Φλώρινα (Πτολεμαΐδας).
ü      Σταθμοί νερού θα υπάρχουν 2, στα 5 και στα 8χιλ. . Στον τερματισμό θα υπάρχουν φρούτα, χυμοί και ισοτονικά ποτά.
ü      Ασθενοφόρο επανδρωμένο με το απαραίτητο πλήρωμα θα ακολουθεί τους δρομείς όπως και ομάδα διασωστών με αυτοκίνητο (για περιπτώσεις όπως εγκατάλειψη –μικροπροβλήματα κ.ο.κ).
ü      Θα υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων με ευθύνη της τροχαίας και της Δημοτικής αστυνομίας.
ü      Στην αφετηρία και στον τερματισμό θα υπάρχει κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος για να ντυθούν και να ξεντυθούν, αντίστοιχα,  οι αγωνιζόμενοι. Επιπλέον στο χώρο του τερματισμού θα  υπάρχει η δυνατότητα ατομικής καθαριότητας (ντουζ).
ü      Χιλιομετρική σήμανση της διαδρομής ανά 1χιλ.
ü      Ατομική χρονομέτρηση για κάθε αθλητή χωριστά μέσω GPS (CHIP).


 Δηλώσεις συμμετοχής: δήλωση συμμετοχής μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στα γραφεία του σωματείο Β. Κων/νου 4 (1Ος όροφος), στα κατά τόπους σωματειακά παραρτήματα, ενώ μπορούν να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής και  τηλεφωνικά στα νούμερα 2463021211 21212  54251 καθώς και με φαξ στο 2463021213. Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων θα γίνεται μέσω της  σελίδας του συνδικάτου www.spartakos-dei.gr και με αποστολή email στο  info@spartakos-dei.gr έως τις 05-09-11 .

Πληροφορίες στην οργανωτική επιτροπή:
Παλάσκας Νικόλαος, 6974392761
Λεμονίδης Δημήτριος,6977432144
Στεργιούλης Παναγιώτης,6972846265
Φιλημέγκας Γιώργος,6946037040
Στογιάννης Αθανάσιος, 6977500531
Σταθόπουλος Δημήτριος, 6974566212



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δ.Ε.Η.
 Βασ. Κων/νου 4 (1ος Όροφος) – Τ.Κ. 50200 – Πτολεμαΐδα
Τηλέφωνα, tel : 24630 – 21211 – 21212 –54251  Φαξ fax.. 2463021213
Κοζάνη:2461029802, Φλώρινα:2385045648
www.spartakos-dei.gr     psen@otenet.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ,  info@spartakos- dei.gr



ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΜΝΗΜΕΣ ΛΙΓΝΙΤΗ   O ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΓΕΝΟΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΕΗ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO
ΤΟΥ 2ου   ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΓΩΝΑ
«ΜΝΗΜΕΣ ΛΙΓΝΙΤΗ»

Διαβάστε περισσότερα » »

Τηλεκατευθυνόμενο αεροπλάνο παραβιάζει Wi-Fi δίκτυα και υποκλέπτει

Δύο ερευνητές ασφάλειας παρουσίασαν την προηγούμενη εβδομάδα ένα μη-επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αεροπλάνο(unmanned aerial vehicle - UAV) το οποίο είναι ικανό να παραβιάσει ασύρματα Wi-Fi δίκτυα και να μιμηθεί GSM κεραίες προκειμένου να υποκλέψει συνομιλίες δικτύων κινητής τηλεφωνίας.
Τηλεκατευθυνόμενο αεροπλάνο παραβιάζει Wi-Fi δίκτυα και υποκλέπτει συνομιλίες
Το αεροπλανάκι αυτό με το όνομα Wi-Fi Aerial Surveillance Platform (WASP) κατασκευάστηκε από τον Mike Tassey και τον Richard Perkins, στόχος των οποίων ήταν να καταδείξουν πως ένα κλασσικό τηλεκατευθυνόμενο μικρό αεροπλάνο, όπως αυτά που χρησιμοποιούν οι χομπίστες του είδους, μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς.
Το WASP παρουσιάστηκε στο συνέδριο Black Hat, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, και αποτελεί αναβαθμισμένη εκδοχή του μοντέλου που παρουσιάστηκε στο περσινό Defcon. Έχει μήκος 1.8 μέτρα, ζυγίζει 6 κιλά και μπορεί να πετάξει σε ύψος 22.000 ποδιών. Η πτητική αυτονομία του φτάνει τα 45 λεπτά.





Η βασική εξέλιξη με το περσινό μοντέλο της Defocn είναι η δυνατότητα λειτουργίας ως σταθμός βάσης GSM και η συνακόλουθη υποκλοπή συνομιλιών κινητής τηλεφωνίας. Επίσης το WASP έχει την δυνατότητα παρακολούθησης επικοινωνιών μέσω Bluetooth. To ίδιο το τηλεκατευθυνόμενο αεροπλάνο αποτελεί μοντέλο του αμερικάνικου στρατού, ο οποίος το χρησιμοποιούσε για στόχο. Ο υπόλοιπος εξοπλισμός είναι εξοπλισμός του εμπορίου, διαθέσιμος σε όλους, σύμφωνα με τους Tasssey και Perkins. O υπολογιστής του αεροπλάνου διαθέτει λειτουργικό σύστημα Linux και τρέχει λογισμικό Backtrack 4. Επίσης διαθέτει ένα νέο Universal Software Radio Peripheral (USRP) το οποίο του επιτρέπει να μιμείται σταθμούς βάσης GSM. Ουσιαστικά η τεχνολογία υποκλοπών κινητής τηλεφωνίας είναι δανεισμένη από μία περσινή επίδειξη του Chris Paget στην Defcon.
Επιπλέον το WASP υποστηρίζει και 4G δίκτυα μέσω των οποίων δέχεται εντολές για την εξ αποστάσεως πλοήγηση του.
Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, το αεροπλάνο στοίχισε 6000 δολάρια. Η ακτίνα δράσης του είναι 25 μίλια και η πορεία του μπορεί να προγραμματιστεί με ακρίβεια. Επίσης μπορεί να εκτελεί κύκλους πάνω από συγκεκριμένους στόχους προκειμένου να συλλέγει δεδομένα. Όπως προαναφέρθηκε το μέγιστο ύψος πτήσης του είναι 22000 πόδια, ωστόσο δεν επιτρέπεται από την αμερικανική νομοθεσία η πτήση τέτοιων αεροσκαφών πάνω από τα 400 πόδια.
"Το αεροπλάνο επιτρέπει την εξουδετέρωση φυσικών εμποδίων ασφάλειας. Φράχτες και τοίχοι δεν είναι πλέον εμπόδια με αυτό το είδος εναέριων μέσων υποκλοπής", δήλωσε ο Perkins στο Computerworld.
"Δεν χρειάζεται να έχεις διδακτορικό από το MIT για να φτιάξεις το αεροπλάνο αυτό. Μπορείς εύκολα να βρεις τα πάντα."
Διαβάστε περισσότερα » »

Δημιούργησαν κουνούπια κατά της ελονοσίας

Δημιούργησαν κουνούπια κατά της ελονοσίαςΓενετικά τροποποιημένα κουνούπια χωρίς σπέρμα δημιούργησαν Βρετανοί και Ιταλοί επιστήμονες, σκοπεύοντας με τη διοχέτευσή τους στον αφρικανικό πληθυσμό, να αντιμετωπίσουν τη μετάδοση της ελονοσίας.
Τα κουνούπια αυτά δεν παράγουν σπέρμα, παρότι συνεχίζουν να εκκρίνουν σπερματικό υγρό κατά την επαφή, σύμφωνα με την επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences».
Τα θηλυκά που ζευγάρωσαν με αυτά τα γενετικά τροποποιημένα αρσενικά κουνούπια γέννησαν αυγά, τα οποία όμως δεν εκκολάφθηκαν. Το σημαντικότερο ήταν ότι τα ίδια θηλυκά «επέλεξαν» να μην ζευγαρώσουν ξανά, βγαίνοντας ουσιαστικά από το «χορό» της αναπαραγωγής. Οι επιστήμονες τονίζουν ότι η αυτή η συμπεριφορά ενδέχεται να μην είναι μόνιμη, κάτι που μένει να αποδειχθεί μέσα από την παρατήρηση των θηλυκών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Εάν οι επιστήμονες κατορθώσουν να «πείσουν» τα θηλυκά κουνούπια ότι ζευγάρωσαν επιτυχώς, τότε αυτά θα συνεχίσουν να γεννούν αυγά αγνοώντας ότι δεν γονιμοποιήθηκαν, σημειώνει η εντομολόγος του Imperial College Φλαμίνια Κατερούτσια και προσθέτει:  «Θεωρητικά, θα μπορούσαμε να αφήσουμε ελεύθερα πολλά στείρα αρσενικά έτσι ώστε κάποτε, όλα τα θηλυκά να ζευγαρώσουν με όλα τα αρσενικά και τελικά να μειωθεί πραγματικά ο αριθμός των κουνουπιών».
Το μόνο μειονέκτημα της μεθόδου αυτής, όπως παραδέχονται οι ερευνητές, είναι ότι θα πρέπει διαρκώς να παράγουν και να αφήνουν ελεύθερα στη φύση τέτοια αρσενικά κουνούπια χωρίς σπέρμα. Μια άλλη επιλογή είναι να μεταλλάξουν γενετικά το DNA ενός κουνουπιού, ώστε το ίδιο να καταστρέφει στα μικρά του π.χ. τα γονίδια που επιτρέπουν στο παράσιτο της ελονοσίας να μεταδίδεται στον άνθρωπο.
Η ιδέα αυτή πάντως δεν εφαρμόζεται για πρώτη φορά, αφού ερευνητές έχουν επιχειρήσει να «στειρώσουν» μύγες τσετσέ εκθέτοντας τις στη ραδιενέργεια, ενώ μια παρόμοια μέθοδος έχει χρησιμοποιηθεί και ενάντια σε παράσιτο που «χτυπά» τις πατάτες στην Ιαπωνία.
Η ελονοσία σκοτώνει περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους το χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ μόνο στην Αφρική, ευθύνεται για το 20% των θανάτων παιδιών.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Έντεκα νεκροί από πτώση αεροπλάνου στη Ρωσία


Έντεκα νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός της συντριβής αεροσκάφους μεταφοράς φορτίων τύπου Antonov 12 στην περιοχή Μαγκαντάν της ρωσικής Άπω Ανατολής .

Το αεροσκάφος ετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση όταν χάθηκε από τα ραντάρ.
Λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του.
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα κατορθώματα του ΠΑΣΟΚ σε 23 μήνες


Μέσα σε 23 μήνες διακυβέρνησης του Γιωργάκη καταφέραμε το ακατόρθωτο. Πέσαμε στην τελευταία θέση των οίκων αξιολόγησης στα όρια της χρεοκοπίας.
Πώς να αισθάνεται ο «Μπένι» που η οικονομία του Πακιστάν και της Μπουργκίνα Φάσο είναι καλύτερη από τη δικιά μας;
Από το λεφτά υπάρχουν φθάσαμε να αναζητούμε τον πάτο του βαρελιού που μάλλον δεν υπάρχει. Καταντήσατε την Ελλάδα  την χειρότερη οικονομία του πλανήτη και τους Έλληνες τους πιο δυστυχισμένους.

prionokordela.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σε αστυνομικό κλοιό το Λονδίνο


Αστυνομική δύναμη από 16.000 άνδρες θα αναπτυχθεί μέχρι το βράδυ στους δρόμους του Λονδίνου, όπως ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον αμέσως μετά την εσπευσμένη επιστροφή του στη Βρετανία υπό το βάρος των ταραχών που ξυπνούν τις μνήμες της δεκαετίας του '80.
Ο Κάμερον αποδίδει τη βία σε «καθαρή εγκληματικότητα», τονίζει ότι απαιτείται πιο σθεναρή αστυνομική δράση και συγκαλεί εκτάκτως τη Βουλή των Κοινοτήτων.
Τα επεισόδια, οι εμπρησμοί και οι λεηλασίες έχουν επεκταθεί πλέον εκτός Λονδίνου με ταραχές σε Μπέρμιγχαμ, Λίβερπουλ, Νότιγχαμ και Μπρίστολ.
Οι συλλήψεις ξεπερνούν μέχρι στιγμής τις 400.
Διαβάστε περισσότερα » »

"Κόκκινο" και πανικός σε Ευρώπη και Ασία - Βουλιάζει η Αθήνα

- Μεγάλες πτώσεις και σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο και Παρίσι
- Καλπάζει και σήμερα ο χρυσός
- Να σώσει ό,τι μπορεί προσπαθεί η ΕΚΤ αγοράζοντας ομόλογα
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Μπορεί να ξεκίνησαν με θετικό πρόσημο οι ευρωπαϊκες χρηματαγορές, ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα οι δείκτες κοκκίνησαν και παλι.

'Ασχημη η εικόνα και στην Αθήνα  με τον γενικό δείκτη στο άνοιγμα να κινείται σε θετικό επίπεδο αλλά αυτή την ώρα να χάνει πάνω από 3% και να είναι στις 960 μονάδες!

Το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης γνωρίζει σήμερα μια "μαύρη Τρίτη" με τον δείκτη Dax να σημειώνει απώλειες 6,38% και να πέφτει στις 5.5454,39 μονάδες γύρω στις 11:51 (ώρα Ελλάδας), καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοσή του από το Φεβρουάριο του 2010.

Ο δείκτης σημείωσε μάλιστα, για λίγο, απώλειες άνω του 7% και οι συνολικές απώλειές του κατά τις επτά τελευταίες συνεδριάσεις του χρηματιστηρίου υπερβαίνουν πλέον το 20%.

Στη Λισαβόνα, ο δείκτης PSI-20 του Χρηματιστηρίου σημείωνε στις 11:40 (ώρα Ελλάδας) πτώση κατά 4,55%, στις 5.778,22 μονάδες, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνει ο όμιλος πετρελαίου και φυσικού αερίου Galp Energia (-8,5%).

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 του Χρηματιστηρίου υποχωρούσε στις 11:38 (ώρα Ελλάδας) κατά 3,47%, στις 3.024,81 μονάδες.

Όλα τα βλέμματα είναι πλέον στραμμένα προς τη σύνοδο της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, η ανακοίνωση της οποίας αναμένεται στις 21:15 (ώρα Ελλάδας). An ανακοινώσει κάποιες τονωτικές ενέσεις κάποιοι, ελπίζουν οτι το κλίμα θα αντιστραφεί.
ΔείκτηςΧώραΤιμήΔιαφ.%Διαφ.ΧαμηλόΥψηλόΗμ/νία
Γενικός δείκτηςΕλλάδα982,39-1,59 %-15,85951,521004,8213:37
DAXΓερμανία5695,22-3,85 %-228,055502,636026,2713:23
CAC 40Γαλλία3074,52-1,62 %-50,672979,873201,6813:22
SMIΕλβετία4838,65-2,60 %-129,344695,315080,6013:23
IBEX 35Ισπανία8308,10-1,79 %-151,308112,608657,5013:23
ATXΑυστρία2033,50-4,44 %-94,481980,872146,9813:36
AEXΟλλανδία275,06-2,93 %-8,30265,85287,3813:23
PSI 20Πορτογαλία5842,05-3,50 %-211,635752,046118,6013:22
OW 20Πολωνία2314,00-3,18 %-76,012269,612433,6813:35
PX 50Τσεχία966,50-5,93 %-60,90932,001020,7013:35
RTSIΡωσία1565,51-5,57 %-92,261510,721636,4413:38
BEL 20Βέλγιο2063,96-1,53 %-32,082014,452141,4213:23
BUXΟυγγαρία18359,84-3,94 %-752,5818000,2619384,4213:38


Σε επίπεδα εποχής τσουνάμι έκλεισε η αγορά στο Τόκιο - "Βυθίστηκε" και η Ασία


Μετά τη βουτιά στη Wall Street στο ... βαθύ κόκκινο βυθίζονται και οι χρηματαγορές στην Ασία. Παρά την παρέμβαση Ομπάμα το αμερικάνικο χρηματιστήριο που έπεφτε 3,8 στην έναρξη του διαγγέλματος του έκανε βουτιά ως το κλείσιμο στο -5,55%.

Στα ασιατικά χρηματιστήρια καταγράφηκαν και σήμερα ρευστοποιήσεις, αν και προς το τέλος των συνεδριάσεων οι απώλειες περιορίστηκαν κάπως.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 1,7%, περιορίζοντας τις απώλειες άνω του 4% που έφτασε να καταγράφει ενδοσυνεδριακά.

Είχε προηγηθεί μεγάλη πτώση στη Wall Street, με τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να δέχονται ισχυρές πιέσεις στον απόηχο της υποβάθμισης της αμερικανικής οικονομίας. Η προσοχή θα στραφεί σήμερα στη συνεδρίαση της Federal Reserve και στο κατά πόσο θα χαλαρώσει τη νομισματική της πολιτική προκειμένου να στηρίξει την οικονομία.

Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 153,08 μονάδες και διαμορφώθηκε στις 8.944,48 μονάδες, υποχωρώντας κάτω από το όριο των 9.000 μονάδων, για πρώτη φορά μετά τις 17 Μαρτίου, λίγες ημέρες δηλαδή μετά το καταστροφικό τσουνάμι.

Στο Χονγκ Κονγκ, οι μετοχές υποχωρούσαν κατά 3% το απόγευμα (τοπική ώρα), περιορίζοντας τις απώλειες σχεδόν 8% που κατέγραφαν νωρίτερα.

Στη Σεούλ ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε κατά 4,2%, ενώ το χρηματιστήριο της Σανγκάης άνοιξε με πτώση κατά 2,33%.

Το χρηματιστήριο της Βομβάης υποχώρησε κατά το άνοιγμα σχεδόν 3%, ενώ τις απώλειές του περιόρισε ο δείκτης KOSPI του χρηματιστηρίου της Σεούλ, από 10% σε 7,89%.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΣΙΑΤΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ


ΔείκτηςΧώραΤιμήΔιαφ.%Διαφ.ΧαμηλόΥψηλόΗμ/νία
NikkeiΙαπωνία8944,48-1,68 %-153,088656,798949,9709:00
TopixΙαπωνία770,39-1,59 %-12,47744,46770,3901/01
Hang SengΧονκ Κογκ19882,47-2,97 %-608,1018868,1119964,1009:47
Straits TimesΣιγκαπούρη2891,77-3,44 %-103,012847,002942,7508/08
Jakarta comp.Ινδονησία3820,76-0,77 %-29,513590,943846,2309:47
NZ 50Νέα Ζηλανδία3097,78-2,75 %-87,673055,093185,4508:00
Shanghai Comp.Κίνα2523,12-0,15 %-3,702437,682537,4109:47
Taiwan WeightedΤαϊβάν7493,12-0,79 %-59,687148,767599,1408:31
Seoul Comp.Κορέα1801,36-3,64 %-68,091684,681828,6309:01


Στην Wall Street ο Dow Jones έχασε συνολικά 634,76 μονάδες και έκλεισε κάτω από το ψυχολογικό όριο των 11.000 μονάδων.

Την ίδια ώρα οι ηγέτες... χτυπούν ο ένας την πλάτη του άλλου και ανταλλάσσουν ... συγχαρητήρια.

Ο αμερικανός πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία, τόσο με τον Ισπανό ομόλογό του, Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, όσο και με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στο πλαίσιο αντιμετώπισης των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και οι τρεις χώρες.

"Ο Πρόεδρος χαιρέτησε τα μέτρα που πήραν η Ισπανία και η Ιταλία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις άμεσες οικονομικές προκλήσεις των χωρών τους, αλλά και να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα τους" ανακοινώθηκε από το Λευκό Οίκο.

Διαβάστε επίσης: Δανειστήκαμε 1 δισ με επιτόκιο 4,85%

«Μάτωσαν» οι αγορές όλου του κόσμου - Μαύρη Δευτέρα για την παγκόσμια οικονομία - Καταποντίστηκε η Wall Street - 14 χρόνια πίσω το Χ.Α.

Ομπάμα: «Ήμασταν και είμαστε χώρα ΑΑΑ» - Δεν τον... άκουσε η Wall Street!

Τηλεδιάσκεψη για την Ελλάδα - Mε Γιούνκερ και Μπαρόζο μίλησε ο Παπανδρέου
Διαβάστε περισσότερα » »

Τσέχα συγγραφέας βρέθηκε δολοφονημένη όπως περιέγραφε στα βιβλία της

tsexa suggrafeas Τσέχα συγγραφέας βρέθηκε δολοφονημένη όπως περιέγραφε στα βιβλία τηςΠράγα

Mαχαιρωμένη βρέθηκε στο σπίτι στην Τσεχία η 44χρονη συγγραφέας Σιμόνα Μόνιοβα, τα ρομαντικά μυθιστορήματα της οποίας -που είχαν σημειώσει σημαντική επιτυχία στη χώρα της- περιέγραφαν κατεστραμμένους γάμους και εφιαλτικές καθημερινές σκηνές της συζυγικής ζωής.

Η αστυνομία θεωρεί προς το παρόν μοναδικό ύποπτο τον σύζυγό της, που βρέθηκε επίσης τραυματισμένος στο διαμέρισμα, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο σύζυγος είχε υποστεί επίσης μαχαιριές, τις οποίες οι πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας αποδίδουν στην αντίσταση που φαίνεται να προέβαλε η Μόνιοβα.

Ο ύποπτος μεταφέρθηκε σε κλινική για νοσηλεία και η κατάσταση της υγείας του δεν του επιτρέπει να καταθέσει στην αστυνομία. Η ανάκριση αναμένεται να γίνει αργότερα μέσα στην εβδομάδα.
Διαβάστε περισσότερα » »

"Οι Έλληνες είχαν δεχτεί μείωση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο"!

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ  
 
 «Οι Έλληνες αποδέχθηκαν να μειώσουν  την έκταση των χωρικών τους υδάτων σε πολλά σημεία του Αιγαίου », αυτό αποκαλύπτει στο νέο του βιβλίο ο πρώην τούρκος διπλωμάτης Ντενίζ Μπολούκμπασι, ο οποίος συμμετείχε στις 36 από τις 50 διμερείς επαφές που είχαν ξεκινήσει από το 2002.

   Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah,ο Μπολούκμπασι στο νέο του βιβλίο με τίτλο « η σκάλα του Υπουργείου Εξωτερικών» σε πολλά σημεία κάνει αναφορά στις σχέσεις με την Ελλάδα. Ο ίδιος υποστηρίζει πως σε αντίθεση με όσα λέγονται στις διμερείς επαφές η Τουρκία αποδέχθηκε να πάει στο Δεθνές Δικαστήριο. 

   « Πάντως και η Ελλάδα που τόσα χρόνια υποστήριζε πως τα 12 μίλια είναι αναφαίρετο δικαίωμα της , για πρώτη φορά άρχισε να συζητά το θέμα» τονίζει ο πρώην τούρκος διπλωμάτης.
   Η τουρκική εφημερίδα γράφει πως « η Ελλάδα σε κάποια σημεία αποδέχθηκε να μην επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα αστα 12 μίλια και να παραμείνει στα 6 μίλια. Έτσι αποδείχθηκε πως τα λόγια τύπου « δεν υποχωρήσαμε από το δικαίωμα της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων» δεν ανταποκρίνονταν στην αλήθεια.» Ο Μπολούκμπασι αναφέρεται και σε δηλώσεις του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου σχετικά με τις διμερείς επαφές. Πάντως τονίζει στο θέμα των «γκρίζων ζωνών» δεν βρέθηκε καμία λύση.

   Ο πρώην τούρκος διπλωμάτης αποκαλύπτει της περιοχές που η Τουρκία ζήτησε την «παραμονή στα 6 μίλια» και η Ελλάδα απάντησε «θα μπορούσε να γίνει».
  Οι περιοχές που η Ελλάδα ουσιαστικά συζήτησε για την μη επέκταση των χωρικών υδάτων , σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του  Μπολούκμπασι είναι 

-στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, κυρίως στις περιοχές κοντά στα παράλια της Τουρκίας.
- Ανατολικά, βόρεια και νότια της  Σαμοθράκης και της Λήμνου
- Βόρεια και νότια της Μυτιλήνης, Ψαρών και Χίου.
- Βόρεια, νότια και δυτικά της Ικαρίας.

- Στην περιοχή που ξεκινά από τη Μύκονο μέχρι την Ικαρία που επικρατεί καθεστώς ανοιχτής θαλάσσης.
- Στα περάσματα Ρόδου-Καρπάθου, Κάσου-Κρήτης και Αντικυθήρων-Κρήτης
Διαβάστε περισσότερα » »