Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Η ελληνική αστυνομία πληρώνεται από Εργολάβους!! Μεγαλοεργολάβοι αγοράζουν περιπολικά και ασφαλίτικα για να κάνει η αστυνομία τον εισπράκτορα των Διοδίων

Καταγγελίες Κώστα Μπαξεβάνη

Διαβάστε περισσότερα » »

Αισιοδοξία για κυκλοφορία του εμβολίου κατά του καρκίνου το 2012


«Αν λάβουμε την έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκου, αισιοδοξούμε ότι στο τέλος του 2012 θα μπορεί να αρχίσει η ευρεία χορήγηση του εμβολίου», δηλώνει ο Τζον Νεοπτόλεμος, ο Έλληνας γιατρός που δημιούργησε το «Telo Vac» κατά του καρκίνου.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Έθνος», ο καθηγητής Ογκολογίας του πανεπιστημίου του Λίβερπουλ εξηγεί πώς ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα.

 Όπως λέει, ιδιαιτερότητα των καρκινικών κυττάρων είναι ότι καμουφλάρονται ώστε τα σήματα που εκπέμπουν να μην αναγνωρίζονται από το ανοσοποιητικό σύστημα. «Το εμβόλιο ουσιαστικά κάνει τα κύτταρα να “ξυπνούν” και να αναγνωρίζουν ότι υπάρχει καρκίνος», προσθέτει.


 Αυτές τις μέρες θα αρχίσει η δοκιμαστική χορήγηση του «Telo Vac» σε 1.100 ασθενείς. «Το εμβόλιο αρέσει στους ασθενείς και στους θεράποντες γιατρούς γιατί, εκτός των άλλων, έχει και τις μικρότερες δυνατές παρενέργειες», λέει ο καθηγητής και συμπληρώνει πως η ανάλυση και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων θα γίνει το καλοκαίρι.

 «Στην Ελλάδα δεν υπάρχει διαφάνεια και η επαγγελματική εξέλιξη του προσωπικού δεν γίνεται με βάση τις ικανότητες κάθε γιατρού. Αν γινόταν αυτό, ο τομέας της Υγείας θα ήταν χίλιες φορές καλύτερος. Το περιβάλλον δεν βοηθά όποιον θέλει να προοδεύσει», σχολιάζει για την υγεία στην χώρα μας ο δρ. Νεοπτόλεμος και τονίζει πως έχουμε εξαιρετικούς γιατρούς και νοσοκομεία, αλλά πάσχουμε σε όλα τα θέματα που αφορούν την καριέρα και την εξέλιξη των επιστημόνων.  πηγη

Διαβάστε περισσότερα » »

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 1982 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ – ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΘΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΑΟΖ …Τόνισε ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου σε τηλεοπτική εκπομπή


Όλοι οι πρωθυπουργοί, από το 1982 μέχρι σήμερα, φοβούνται να μιλήσουν για την ΑΟΖ, παρόλο που αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας μετά την υπογραφή του Δικαίου της Θάλασσας, τόνισε σε τηλεοπτική εκπομπή ο γνωστός μεγαλοκατασκευαστής Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, που οι ευαισθησίες του αλλά και οι αγωνίες του είναι γνωστότατες για τα εθνικά θέματα.

Όπως επίσης είναι σημαντική η προσφορά του στην επίλυση προβλημάτων στη Θράκη.

Η έκδοση του πομακικού λεξικού, όπως και η κάλυψη των λειτουργικών εξόδων για να μην κλείσει η βιβλιοθήκη στα Πομακοχώρια (πρόθεση για την οποία ενημέρωσε την υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου εδώ και δύο μήνες αλλά απάντηση ακόμη δεν πήρε…) είναι ένα μικρό μέρος των πρωτοβουλιών του κ. Εμφιετζόγλου.


Είναι εθνικό χρέος να κηρύξουμε τώρα (χθες, λέει χαρακτηριστικά) την ΑΟΖ και όσο καθυστερεί η κυβέρνηση να πάρει την απόφαση, αυτό αποτελεί εθνικό έγκλημα, επισημαίνει ο κ. Εμφιετζόγλου.

Συγκεκριμένα, σε συζήτηση με τον καθηγητή κ. Βασίλη Φίλια, στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky, ο κ. Εμφιετζόγλου τόνισε τα εξής:

«Σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας, το οποίο υπογράφτηκε το 1982, δηλαδή έχουμε 27 χρόνια από τότε που έχει υπογραφεί αυτό το Δίκαιο της Θάλασσας, κάθε χώρα έχει δικαίωμα Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης από τα παράλιά της μέχρι 200 μίλια.

Κάθε νησί έχει την ίδια οικονομική ζώνη των 200 μιλίων από τα παράλιά της. Και σε περίπτωση κατά την οποίαν δύο χωρών οι οικονομικές αποκλειστικές ζώνες συμπίπτουν, τότε υπάρχει μέση γραμμή.

Αυτό είναι το Δίκαιο της Θάλασσας από το 1982, και διερωτάται ένας απλός άνθρωπος: Καλά, από το ’82 γιατί τόσες ελληνικές κυβερνήσεις δεν το χρησιμοποίησαν; Γιατί δεν κήρυξαν Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη τόσες ελληνικές κυβερνήσεις;

Δυστυχώς δεν κήρυξαν. Παρόλο που έχουν κηρύξει ένα σωρό χώρες. Παρόλο που το Δίκαιο της Θάλασσας είναι σαφέστατο. Παρόλο που δεν χρειάζεται να συμφωνήσει κανένας άλλος.

Παρά ταύτα, τόσο ο Ανδρέας Παπανδρέου, όσο και ο Μητσοτάκης, όσο και Σημίτης, όσο και ο Κώστας Καραμανλής, όσο και ο Γιώργος Παπανδρέου φοβούνται να μιλήσουνε για την ΑΟΖ. Σαν το διάολο το λιβάνι. Γιατί;

Φοβούνται τους Τούρκους; Να το αναλύσουμε και αυτό. Πρώτα απ’ όλα να μας πούνε αν φοβούνται. Διότι όποιος φοβάται, αυτός χάνει.

Η συνολική ΑΟΖ σε έκταση είναι τριπλάσια του χερσαίου ελληνικού χώρου και εκτείνεται από τους Οθωνούς και την Ερεικούσα βόρεια της Κέρκυρας, μέχρι 120 μίλια νότια της Γαύδου, και συνδέεται με την κυπριακή ΑΟΖ.

Και συνδέεται με την κυπριακή ΑΟΖ διότι υπάρχει το σύμπλεγμα των νησιών του Καστελλορίζου, Μεγίστη, Στρογγύλη, η οποία δίδει τη δυνατότητα να επεκταθεί η ελληνική ΑΟΖ και να συνδεθεί με την κυπριακή ΑΟΖ.

Στο Αιγαίο, για να λύσουμε μια και καλή τις διάφορες παρερμηνείες, η ελληνική ΑΟΖ αντιστοιχεί ουσιαστικά με το FIR των Αθηνών, ήτοι, με λίγα λόγια, όλο το Αιγαίο είναι ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Δεν υπάρχει θέμα πλέον ούτε υφαλοκρηπίδας, ούτε casus belli, ούτε τίποτε. Είναι σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας όλο το Αιγαίο και η μισή Ανατολική Μεσόγειος μέχρι τα μέσα με την Κύπρο ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Αντιλαμβάνεστε τη γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδος με την εν λόγω οικονομική ζώνη.

Τετραπλάσια επιφάνεια στο πιο κρίσιμο σημείο του πλανήτη μας, τη Μεσόγειο, που αυτές τις μέρες βλέπουμε πόσο πιο σημαντικό γίνεται με τις κοσμογονικές αλλαγές στον Αραβικό κόσμο και τι σημασία στρατηγική αποκτά μια χώρα που έχει μια τέτοια οικονομική αποκλειστική ζώνη.

Ως προς την οικονομική πλευρά, σ’ αυτήν την περιοχή της ελληνικής Αποκλειστικής Ζώνης υπάρχουν κοιτάσματα τουλάχιστον 5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Συν πετρέλαιο, συν διάφορα άλλα ορυκτά.

Ακόμα, στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη μπορεί να έχεις το δικαίωμα να ψαρεύεις μόνον εσύ.

Μιλάμε δηλαδή για τεράστιο πλούτο. Τον κατάλαβαν πλέον και οι Ευρωπαίοι και γι’ αυτό βλέπουμε τον Μεντβέντεφ και τη Μέρκελ στην Κύπρο. Ποιος λογάριαζε την Κύπρο προηγουμένως;

Τώρα η Κύπρος αρχίζει γεωτρήσεις στο οικόπεδο 12 και σε λίγο θα έχει το δικό της φυσικό αέριο. Και βέβαια, όλη αυτή η περιοχή μπορεί να δημιουργήσει έναν αγωγό, να πιάσει όλο το φυσικό αέριο αυτό και να το μεταφέρει στην Ευρώπη.

Το φυσικό αέριο στην περιοχή της λεκάνης του Ηροδότου μόνο αντιστοιχεί σε 30 χρόνια το φυσικό αέριο που θέλει η Ευρώπη.

Αυτά είναι τα ελάχιστα τα οποία έχουν βρει τώρα με τις λίγες έρευνες που έχουν γίνει.

Η πραγματικότητα είναι ακόμα καλύτερη και εμείς τι κάνουμε; Εμείς δεν τολμούμε να ανακηρύξουμε ΑΟΖ γιατί φοβόμαστε τους Τούρκους.

Στην Κύπρο, που έχει τους Τούρκους στα 1.000 μέτρα από το Προεδρικό Μέγαρο, υπήρξε ένας πατριώτης, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, που είπε, εγώ δεν υποχωρώ, εγώ δεν φοβάμαι, και κήρυξε την ΑΟΖ και το ’15 η Κύπρος θα έχει δικό της φυσικό αέριο και θα εξάγει στην Ευρώπη από τη μονάδα υγροποίησης στο Βασιλικό.

Αυτές είναι εθνικές πολιτικές. Αυτό πρέπει να κάνει η πατρίδα μας και καλώ τον σημερινό κυβερνήτη να κάνει το καθήκον του για την πατρίδα, να κηρύξει την ΑΟΖ χθες.

Είναι εθνικό χρέος. Είναι μεγάλη ευθύνη αν δεν την κηρύξει. Διότι σκεφτείτε, αν την κηρύξει αύριο η Τουρκιά.

Ήδη, μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν πληροφορίες για κήρυξη ζώνης μεταξύ τουρκοκυπριακής περιοχής και της Τουρκίας.

Τα σημάδια είναι εμφανή. Οποιαδήποτε καθυστέρηση στην κήρυξη ΑΟΖ είναι εθνικό έγκλημα. Όλα τα κόμματα στη Βουλή συμφωνούν.

Είναι απόλυτη εθνική ανάγκη. Και μόνο με την κήρυξη της ΑΟΖ σάς διαβεβαιώ ότι την επόμενη μέρα θα πέσουν τα spread κατά 300 μονάδες, γιατί όλος ο κόσμος θα αντιληφθεί τι δυνατότητες έχει αυτή η χώρα.

Η χώρα έχει δυνατότητες. Ηγέτες δεν έχει. Και αυτή είναι η ευθύνη του Ηγέτη. Και να θυμίσω άλλη μια φορά, ότι ο λαός ακολουθεί τον Ηγέτη που είναι σωστός, τίμιος, είναι παλικάρι.

Όπως οι Κύπριοι ακολούθησαν τον Τάσσο Παπαδόπουλο. Όπως οι Μακεδόνες ακολούθησαν τον Μέγα Αλέξανδρο όταν περνούσαν από την έρημο. Αυτή είναι η αξιοπιστία.

Και τότε ο κόσμος όλος μαζί συστρατεύεται και νικάει, όπως νικήσαμε το ’40».

Διαβάστε περισσότερα » »

JANE BURGERMEISTER WARNING FOR NEW PANDEMIC-Βίντεο

 

Η JANE BURGERMRISTER ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ. ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ. 
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ.....



Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Έλληνας ξέχασε τι θα πει Έλληνας…


Tου Lit Maiden

Κάθομαι και σκέφτομαι γιατί τόσο καιρό αφήνουμε τους πολιτικούς να μας ξεφτελίζουν, να μας κατακλέβουν, να ξεπουλάνε τα δικαιώματα μας και τη γη μας. Αναρωτιέμαι πάνω από όλα γιατί δεν κατάλαβαν όλοι ότι βρισκόμαστε δέσμιοι κάποιον ξένων κυρίων, τους οποίους δεν ψηφίσαμε, που ορίζουν πόσο θα πληρωνόμαστε, πόσο θα φορολογούμαστε, τι αποκρατικοποιήσεις θα κάνουμε, τι επιδοτήσεις θα κόψουμε. Κατέληξα πως πολύ απλά δεν είμαστε Έλληνες πια.



Ένας Έλληνας δεν κάθεται να ασχολείται με τα τελευταία κουτσουμπολιά που προβάλλονται όλη μέρα στην τηλεόραση. Ο Έλληνας ξέρει από που ήρθε και τι πρέπει να αφήσει κληρονομιά στα παιδιά και στα εγγόνια του. Οι Έλληνες κοιτάνε να στηρίξουν τον διπλανό τους γιατί, ως σκεπτόμενα όντα, καταλαβαίνουν ότι βοηθώντας τον άλλον θα ανεβούν και αυτοί, είτε οικονομικά, είτε κοινωνικά. Το κακό με τον Έλληνα σήμερα είναι ότι όλα αυτά τα χαρακτηριστικά τα έχει ξεχάσει, είναι θαμμένα κάπου σε κάποιο βιβλίο, σε κάποια φωτογραφία, αλλά ποτέ σε ένα σώμα.

Το σχέδιο εξόντωσης του Έλληνα ήταν καλά μελετημένο εδώ και καμιά σαρανταριά χρόνια, και δεν μιλάω για το πως αγκυροβόλησε το χρέος στα λιμάνια μας γιατί αυτό το έχουν χιλιό-αναλύσει άλλοι τον τελευταίο χρόνο. Το σχέδιο εξόντωσης χτύπησε τα πιο πολύτιμα πετράδια του Ελληνισμού: την ιστορία, την θρησκεία, την νοημοσύνη, τον πατριωτισμό, το φιλότιμο.


Στο όνομα της παγκοσμιοποίησης, ξαναγράφτηκαν βιβλία ιστορίας, σβήστηκαν καυστικά σημεία, παραλήφτηκαν επίμαχες σφαγές, παραμερίστηκαν συγκεκριμένες έχθρες. Στην ουσία, οτιδήποτε προωθεί μια εθνική ταυτότητα ενάντια σε κατακτητές η μια ορθή αντιδραστικότητα είναι ταμπού γιατί κάποια μέρα θα πρέπει να δεχτούμε όλους, και ας μας πάρουν τα δικά μας αγαθά που θα’πρεπε να εκμεταλλεύονταν οι δικοί μας.


Στο όνομα της ανεκτικότητας, μας κάνανε να βλέπουμε οτιδήποτε πνευματικό και εκκλησιαστικό στενόμυαλο, προκατειλημμένο, ντεμοντέ (αν και πολλοί ιερωμένοι-δημόσιοι υπάλληλοι συνείσφεραν σε αυτό επίσης). Στρέψαμε τα πρόσωπα μας μακριά από τα ήθη και έφυγαν και τα έθιμα μαζί. Αδειάσαμε από συνείδηση και ήρθαν τα κλεφτρόνια που μας διοίκησαν και μας διοικούν ακόμα. Με την εξαφάνιση των πιο βασικών αρετών, έφθινε και η οικογένεια, η συντροφικότητα, η εκτίμηση για τον πλησίον μας.


Στο όνομα της καλοπέρασης, άνοιξαν τα ιδιωτικά κανάλια και γέμισε η καθημερινότητα κατά ενενήντα τα εκατό με αηδίες, η ενημέρωση ομογενοποιήθηκε και ο κόσμος έπεσε σε λήθαργο, υπνωτίστηκε με υπέρλαμπρες παραγωγές όπου παρέλαυναν — ακόμα και σήμερα — ξετσίπωτες χαμηλής νοημοσύνης αλλά απείρου κάλλους.


Μας πήραν την αγάπη για τον τόπο αυτό. Αγαπήσαμε τα ξενόφερτα γιατί τα δικά μας ήταν παρακατιανά. Η γλώσσα μας με τα υπέροχα γράμματα της έχει καταντήσει να γράφεται το θήτα με το νούμερο οκτώ. Τα γλυπτά μας ανήκουν σε ξένο μουσείο. Παραμελήσαμε τη χώρα μας και τώρα αισθανόμαστε αηδία για αυτό που κατήντησε.


Δεν μας έμεινε τίποτα παρά το φιλότιμο, από τις λίγες λέξεις παγκοσμίως που δεν μπορούν να μεταφραστούν εύκολα καθώς την έννοια αυτή δεν την έχουν άλλοι λαοί. Αλλά και αυτή την τσεκούρωσαν για να μην μείνει τίποτα από την Ελληνοσύνη του Έλληνα.


Δεν ξέρω τι θα απογίνουμε. Το μόνο που ξέρω είναι ότι πέρασαν πολλά χρόνια για να καταστραφεί ο Ελληνισμός και η εξόντωση έγινε σε διάφορα επίπεδα, μελετημένα με ακρίβεια. Δεν πρέπει να μας ξαφνιάζει το ότι σήμερα ο υποδουλωμένος Έλληνας δεν σηκώνει κεφάλι. Δεν είναι ραγιάς. Είναι άμυαλος, ανώριμος, χωρίς άποψη, θέληση και αποφασιστικότητα αφού χρόνια πλύσης εγκεφάλου τον έπεισαν ότι τα έφαγε μαζί με τους πολιτικούς. Μας κατήντησαν σκυλιά που γαβγίζουμε εξ’αποστάσεως.


Η αλήθεια είναι πως ο Έλληνας δεν θα σηκώσει κεφάλι παρά μόνο αν πεινάσει. Αλλιώς θα χρειαστούν άλλα σαράντα χρόνια για να ξανά προσδιορίσει τι είναι, τι είχε, τι μπορεί να ξανάχει, και σαν μικρό παιδί να μάθει ξανά να σκέφτεται, να μιλάει, να αγαπάει το σπίτι του, να αγαπάει τον εαυτό του.
Διαβάστε περισσότερα » »

Τη βάψαμε. Επικεφαλής του ΔΝΤ αναλαμβάνει από τον Ιούνιο ο πρώην τσάρος της τουρκικής οικονομίας, Κεμάλ Ντερβίς

 

Ο Κεμάλ Ντερβίς, εβραιο-ολλανδικής καταγωγής, κλήθηκε το 2001 να εγκαταλείψει την θέση του Αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον και να αναλάβει εσπευσμένως την διάσωση της καταρρέουσας τουρκικής οικονομίας. Πράγματι επέστρεψε στην πατρίδα του με τους δικούς του όρους, δηλαδή:πλήρη ανεξαρτησία κινήσεων και καμία παρέμβαση στο έργο του, όρους τους οποίους δέχθηκε αμέσως τότε η κυβέρνηση Ετσεβίτ.

Λίγο μετά ο Κεμάλ Ντερβίς πέτυχε την συμφωνία δανειοδότησης - σωσίβιο για την σωτηρία της τουρκικής οικονομίας, ύψους 16 δισ. δολαρίων από το ΔΝΤ προς την Τουρκία χωρίς φυσικά να υποτάξει τον λαό του στον όλεθρο, και μάλιστα χωρίς να λάβει ιδιαίτερα μέτρα εξυγίανσης της οικονομίας. Οι «ντονμέ» πράγματι διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανοικοδόμητη της σύγχρονης Τουρκίας και δεν διαπραγματεύονται την τύχη της χώρας τους.
Με τις υποδείξεις του Ντερβίς η τουρκική κυβέρνηση ακολούθησε μια λογική οικονομική πολιτική, μειώνοντας στο 10% την φορολογία των επιχειρήσεων, προωθώντας ταυτόχρονα την ανάπτυξη και προσελκύοντας νέους επενδυτές. Σε καμία περίπτωση δεν έβγαλαν στο σφυρί δημόσια περιουσία...

Με τέτοιους τιμονιέρηδες η Τουρκία διαολόστειλε άρον-άρον το ΔΝΤ από τη χώρα και σήμερα όλοι οι Τούρκοι είναι υπερήφανοι για την ραγδαία ανάπτυξη της οικονομίας τους, η οποία αναγνωρίζεται σήμερα ως η 15η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.


dervisΈχοντας πλούσια εμπειρία σε θέματα παγκόσμιας οικονομίας, ο πρώην τσάρος της τουρκικής Οικονομίας, εκδήλωσε το ενδιαφέρον του να αναλάβει την διεύθυνση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αμέσως μόλις ο Στρος Καν εκδήλωσε το δικό του ενδιαφέρον του να διεκδικήσει την προεδρεία της Γαλλίας, απέναντι από τον Μαρί Λε Πεν.
Θεωρητικά, υπάρχει άτυπη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης ο επικεφαλής του ΔΝΤ να είναι ευρωπαίος και ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας Αμερικανός. Προφανώς, έχουν αλλάξει τα δεδομένα, αφού την υποψηφιότητα του Κεμάλ Ντερβίς προωθεί και η Γερμανία.

Η σύνθεση της Τρόικας όμως μέχρι τον Ιούνιο αλλάζει κατά τα δύο τρίτα. Έρχεται δηλαδή νέος επικεφαλής στο ΔΝΤ, αλλά αποχωρεί και ο φιλικός προς την Ελλάδα, Ζαν Κλοντ Τρισέ από την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης, Μ. Ντράγκι φαίνεται να πήρε το «οκ» και από τη Γαλλία και θεωρείται το αδιαφιλονίκητο φαβορί.
Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη, δηλαδή... Η Ελλάδα από τα χαστούκια του Ντερβίς - αν αναλάβει το ΔΝΤ - θα πέφτει στις κλωτσιές του Ντράγκι, πρώην γενικού διευθυντή της... Goldman Sachs την περίοδο 2002-2006.

Και μόνο η συζήτηση γύρω από το ενδιαφέρον του Κεμάλ Ντερβίς να αναλάβει την διεύθυνση του ΔΝΤ, βάζει σε κίνδυνο πολύ επώδυνων πιέσεων και διαπραγματεύσεων το σύνολο των εθνικών μας θεμάτων. Άραγε τολμά κανείς να φαντασθεί την Ελλάδα να διαπραγματεύεται με τον Ντερβίς την διαχείριση του ελληνικού χρέους;...
Διαβάστε περισσότερα » »

Να πει κάποιος στον photoshopa ....ρε κρετίνε άλλαξε και το στόμα!!!

Δεν θα αναφέρω για τα pixel στην τραυματισμένη περιοχή ,δεν θα αναφέρω για την διαφορετικότητα του χρώματος!! Άλλα βρε παιδί μου και είσαι και παιδί της κυβέρνησης...αυτός ο έρμος ο Οσαμα ..ακόμα και στο θάνατο ..ομιλία έβγαζε??


Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΑΣΟΚ Δυτικής Μακεδονίας εναντίον Κυβέρνησης

Δείτε το βίντεο:

Μιλούν Στο Video
Αλέξανδρος Αθανασιάδης Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης
Γιώργος Αδαμίδης Πρόεδρος Σωματείου «Σπάρτακος»
Γιάννης Καραβασίλης Εκπρόσωπος Εργαζομένων – Μέλος Δ.Σ. ΔΕΗ Α.Ε.
Πάρις Κουκουλόπουλος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης
Ιωάννης Βλατής Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης
Κώστας Κυτίδης Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Δυτικής Μακεδονίας
ΚΩΣΤΑΣ ΚΥΤΙΔΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΣΟΚ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: «ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ»
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ: ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ: «ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΘΩΚΟ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΩ ΔΕ ΜΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ»
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΤΗΣ: ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ Η ΜΕΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΛΙΓΝΙΤΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ: ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ: «ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙΣ»
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΔΕΗ Α.Ε.: «ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΜΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ» http://www.eordaia.org/
 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ;


Τα κινητά τηλέφωνα μπορεί να σκοτώσουν πολύ περισσότερους ανθρώπους από όσους το κάπνισμα ή ο αμίαντος. Αυτό είναι το συμπέρασμα της μελέτης του πολυβραβευμένου καρκινολόγου δρ. Βίνι Χουράνα.
Ο δρ. Βίνι Χουράνα προτρέπει τους καταναλωτές να...τα αποφεύγουμε όταν μπορούμε και τις κυβερνήσεις και τη βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας να λάβουν «άμεσα μέτρα» για να μειώσουν την.... έκθεσή μας στην ακτινοβολία τους.
Η εν λόγω μελέτη του δρος Βίνι Χουράνα αποτελεί το πιο συντριπτικό, μέχρι σήμερα, κατηγορητήριο εις βάρος των κινητών σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονούνται για την υγεία. Αντλεί από αυξανόμενα στοιχεία που δείχνουν ότι η χρήση κινητού τηλεφώνου επί 10 χρόνια ή περισσότερο μπορεί να διπλασιάσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου.
Οι καρκίνοι χρειάζονται τουλάχιστον μία δεκαετία για να αναπτυχθούν και το γεγονός αυτό ακυρώνει τις επίσημες διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια των κινητών που βασίζονται σε προηγούμενες μελέτες, οι οποίες περιελάμβαναν λίγους αν όχι κανέναν- ανθρώπους που είχαν χρησιμοποιήσει τα τηλέφωνα για τόσο μεγάλο διάστημα.
Φέτος η γαλλική κυβέρνηση προειδοποίησε κατά της χρήσης κινητών τηλεφώνων, ιδιαίτερα από παιδιά. Επίσης η Γερμανία συμβουλεύει τους πολίτες της να ελαχιστοποιήσουν τη χρήση των κινητών και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος έχει ζητήσει να μειωθεί η έκθεση στην ακτινοβολία τους.
Ο καθηγητής Χουράνα - κορυφαίος νευροχειρουργός που έχει λάβει 14 βραβεία τα 16 τελευταία χρόνια και έχει δημοσιεύσει περισσότερες από τρεις δωδεκάδες επιστημονικές πραγματείες - εξέτασε περισσότερες από 100 έρευνες για τις επιπτώσεις των κινητών τηλεφώνων. Δημοσίευσε τα αποτελέσματα σε ιστοσελίδα αφιερωμένη στις επεμβάσεις στον εγκέφαλο (
http://www.brainsurgery.us/mobilephone.html) και μια πραγματεία του πρόκειται να δημοσιευθεί σε επιστημονική επιθεώρηση.
Ο ΔΡ ΧΟΥΡΑΝΑ παραδέχεται ότι τα κινητά μπορεί να σώσουν ζωές σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, συμπεραίνει όμως πως «υπάρχει σημαντικός και αυξανόμενος όγκος αποδείξεων για μια σχέση ανάμεσα στη χρήση των κινητών τηλεφώνων και σε ορισμένους όγκους στον εγκέφαλο». Πιστεύει ότι η σχέση αυτή «θα αποδειχθεί οριστικά» την επόμενη δεκαετία.Επισημαίνοντας ότι οι κακοήθεις εγκεφαλικοί όγκοι «σημαίνουν θάνατο», προσθέτει: «Αυτή τη στιγμή βιώνουμε μια σχετικά ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη κατάσταση». Εκφράζει τον φόβο πως «αν η βιομηχανία και οι κυβερνήσεις δεν λάβουν άμεσα και αποφασιστικά μέτρα», η συχνότητα των καρκίνων του εγκεφάλου και οι θάνατοι από αυτούς θα αυξηθούν παγκοσμίως μέσα σε μια δεκαετία από τώρα και έως τότε μπορεί να είναι πολύ αργά για να επέμβουμε ιατρικά. «Ο κίνδυνος αυτός προβλέπεται ότι θα έχει πολύ ευρύτερες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία από τον αμίαντο και το κάπνισμα», λέει επίσης ο καθηγητής Χουράνα και εξηγεί ότι αυτή η εκτίμησή του βασίζεται εν μέρει στο γεγονός ότι τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα σε όλο τον κόσμο, τριπλάσιοι από όσους καπνίζουν. Το κάπνισμα σκοτώνει περίπου πέντε εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο και η έκθεση στον αμίαντο ευθύνεται, στη Βρετανία, για τόσους θανάτους όσους και τα τροχαία.


Ισραηλινοί επιστήμονες αναφέρουν ότι η συνεχής χρήση κινητών τηλεφώνων αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στόματος. Σύμφωνα με τους ερευνητές όσοι μιλούν πολλές ώρες ημερησίως στο κινητό τους έχουν 50% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του στόματος από εκείνους που δεν χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα. Την έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το ποσοστό επικινδυνότητας αυξάνεται ακόμη περισσότερο για όσους ζουν σε μη αστικές περιοχές και χρησιμοποιούν πολλές ώρες το κινητό τους τηλέφωνο. Αυτό γιατί στις μη αστικές περιοχές (όπου οι κεραίες είναι λιγότερες) τα κινητά τηλέφωνα «υποχρεώνονται» να εκπέμπουν περισσότερη ακτινοβολία για να εντοπίσουν κάποια κεραία. Η έρευνα θεωρείται σημαντική γιατί έγινε σε κατοίκους του Ισραήλ οι οποίοι όχι μόνο ήταν από τους πρώτους που έκαναν χρήση της κινητής τηλεφωνίας αλλά συγκαταλέγονται μεταξύ εκείνων που κάνουν τη μεγαλύτερη χρήση παγκοσμίως.Οι ερευνητές μελέτησαν εκατοντάδες άτομα με καρκίνο του στόματος όπως και εκατοντάδες υγιή άτομα αναλύοντας όλα τα δεδομένα που σχετίζονταν με τη χρήση των κινητών τηλεφώνων. Μεταξύ άλλων κατέγραψαν τον χρόνο που μιλούσαν στο κινητό, τον τρόπο με τον οποίο το χρησιμοποιούσαν (αν το κρατούσαν στο αφτί, αν είχαν hands free κτλ.) και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι εκείνοι που μιλούσαν πολλές ώρες και κρατούσαν το κινητό στο χέρι έχουν αυξημένες πιθανότητες να αναπτύξουν όγκους στους αδένες του στόματος.


Σοκ, τέλος, προκαλούν διαπιστώσεις από τη διεθνή και την ελληνική επιστημονική κοινότητα, που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη χρήση των κινητών τηλεφώνων. Ανεπανόρθωτες βλάβες στον εγκέφαλο και στο ανθρώπινο DNA, αύξηση διαφόρων μορφών καρκίνου και της παιδικής λευχαιμίας, μείωση της γονιμότηταςΑλτσχάιμερ, βαριές δυσμορφίες και πρόωροι θάνατοι εμβρύων δεν είναι παρά κάποιες από τις επιδράσεις που εγκυμονεί η έκθεση στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των κινητών.
Δέκα χρόνια μετά την εισβολή των κινητών τηλεφώνων, που αποτελούν προέκταση του σύγχρονου ανθρώπου, τα συμπεράσματα των επιστημόνων
από την Ελλάδα και το εξωτερικό, κάθε άλλο παρά καθησυχαστικά μπορούν να χαρακτηριστούν.
Υπάρχει πλήθος επιδημιολογικών και εργαστηριακών ερευνών που συνδέουν τη χρήση των κινητών και ασύρματων τηλεφώνων με βλάβες και προβλήματα στη φυσιολογική δραστηριότητα του εγκεφάλου. Συγκεκριμένα, υπογραμμίζεται ότι διαταράσσουν τη ροή του αίματος, γεγονός που έχει αποτέλεσμα να εμφανίζονται 
δυσλειτουργίες στη μνήμη,μειωμένη ικανότητα συγκέντρωσηςαϋπνίες, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί και η πιθανότητα εκδήλωσης όγκων.
Οι επιστήμονες, όμως, είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για τις αλλοιώσεις που χτυπούν το γενετικό υλικό, οδηγώντας στην εμφάνιση καρκίνου αλλά και τη δυσλειτουργία του ανοσολογικού, νευρολογικού και ενδοκρινολογικού συστήματος.
Ως αποτέλεσμα, όπως εξηγούν, είναι το ανθρώπινο σώμα να γίνεται πιο ευάλωτο και για το λόγο αυτό συνδέουν τη χρήση ασύρματης επικοινωνίας με την αύξηση που παρατηρείται στην εκδήλωση αλλεργιών, άσθματος και εξανθημάτων.
Ειδικότερα για τα παιδιά, η ακτινοβολία κρίνεται ύποπτη για την αύξηση των κρουσμάτων λευχαιμίας και καρκίνου σε ολόκληρο τον κόσμο, αφού ο εγκέφαλος ενός μικρού παιδιού είναι ακόμη αδιαμόρφωτος, ένα «λευκό χαρτί» εξαιρετικά ευαίσθητο σε αυτού του είδους τις επιδράσεις. Από την πλευρά του, ο Andrew Goldsworthy, λέκτορας Βιολογίας στο Imperial College του Λονδίνου, συσχέτισε την αύξηση των περιπτώσεων αυτισμού με αυτήν της χρήσης ασύρματων δικτύων και υπογράμμισε ότι «το παιδί θα μπορούσε να μείνει με ένα ελαττωματικό πολυ-καλωδιωμένο νοητικό σύστημα για κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, που μπορεί να οδηγήσουν μετά σε ποικίλο φάσμα αυτιστικών διαταραχών».
Στην περίπτωση των εμβρύων, όμως, οι κίνδυνοι πολλαπλασιάζονται, καθώς έρευνες που έγιναν σε πειραματόζωα διαπίστωσαν, μεταξύ άλλων, καθυστερήσεις στην ανάπτυξη, βαριές δυσμορφίες και πρόωρους θανάτους.
Επιπλέον, μελέτες σε ενήλικες συνδέουν τη μείωση της γονιμότητας, κυρίως στους άνδρες, με την αυξημένη χρήση του κινητού τηλεφώνου.


Όσον αφορά στα όρια ασφαλείας που έχουν θεσπιστεί, οι επιστήμονες επιμένουν ότι εξακολουθούν να μην είναι ασφαλή, ακόμη και για ανθρώπους που βρίσκονται στα 100 μέτρα από κάποια κεραία, ενώ η λύση των hands free δεν είναι σε θέση να μειώσει όλες τις αρνητικές επιδράσεις.
Απέναντι, όμως, στο βασικότερο επιχείρημα υπέρ του κινητού ότι απόλυτα τεκμηριωμένες επιστημονικές αποδείξεις μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν, παρά μόνο ενδείξεις, είναι χαρακτηριστική η απάντηση που δίνει ο αναπληρωτής καθηγητής Πειραματικής Δερματολογίας του Πανεπιστημίου Καρολίνσκα της Σουηδίας, Olle Johanson, ότι η φράση «καμία αποδεκτή απόδειξη για επιδράσεις στην υγεία» δεν είναι το ίδιο όπως «κανένας κίνδυνος».
Διαβάστε περισσότερα » »

Το Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας

Εναλλακτικά - Φυσική καλλιέργεια
  
Το κέντρο φυσικής καλλιέργειας δημιουργήθηκε από ομάδα εθελοντών το καλοκαίρι του 1999. Φιλοξενείται σε έκταση πεντέμισι στεμμάτων στο Κλησοχώρι της Έδεσσας.

Στόχοι του κέντρου φυσικής καλλιέργειας
1. Σπορές για αναβλάστηση των γυμνών βουνών και των ερήμων.
2. Δημιουργία φυσικών αγροκτημάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

3. Πρακτική ενημέρωση των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Οι προσπάθειες αναβλάστησης στην Ελλάδα ξεκίνησαν το 1993 από ομάδα εθελοντών και μέχρι το 1998 πραγματοποιούνταν σε διάφορες περιοχές, σε μικρή κλίμακα με επιτυχή αποτελέσματα. Τον Μάρτη και τον Οκτώβρη του 1998 πραγματοποιήθηκαν οι δύο πιο μεγάλες σπορές στον πλανήτη (συνολικής έκτασης 100000 στρεμμάτων) με την μέθοδο της φυσικής καλλιέργειας στην περιοχή της λίμνης Βεγορίτιδος με την παρουσία του εμπνευστή της Masanobou Fukuoka. Τα αποτελέσματα ήταν πενιχρά γιατί, παρά τις διαβεβαιώσεις, ο χώρος δεν διαφυλάχθηκε από την βόσκηση αιγοπροβάτων. Ακόμα και εκτάσεις περιφραγμένες παραβιάστηκαν και καταπατήθηκαν από τους κτηνοτρόφους.
Το 1999 και το 2000 έγιναν σπορές στο Ποικίλο Όρος της δυτικής Αθήνας σε συνολική έκταση 10000 στρεμμάτων με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Το 2004 και το 2006 έγιναν σπορές στην Ανθούσα της Πεντέλης σε έκταση 5000 στρεμμάτων όπου και πάλι η βόσκηση συνετέλεσε σε μειωμένη επιτυχία της προσπάθειας.

Παράλληλα έγιναν σπορές στην Πορτογαλία, Ισπανία Ιταλία σε μικρές εκτάσεις και μία μεγάλη σπορά στην Ινδία με την πρωτοβουλία του τότε πρωθυπουργού Raman Rao.

Φυσικό αγρόκτημα Παναγιώτη Μανίκη
Φυσικό αγρόκτημα Παναγιώτη Μανίκη, φυσικού καλλιεργητή στο Κλησοχώρι Εδέσσης, έκτασης 25 στρεμμάτων. Στο μικρό αυτό παράδεισο δασικά δέντρα, οπωροφόρα - περισσότερες από 120 ποικιλίες- μαζί με λαχανικά, φυτά χλωρής λίπανσης και σιτηρά που μεγαλώνουν μαζί στα " πόδια " των δέντρων συνυπάρχουν αρμονικά.
Στο αγρόκτημα αυτό επί δεκαοκτώ συνεχή χρόνια δεν έγινε καμία κατεργασία εδάφους, χρήση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, βοτάνισμα ή ζιζανιοκτονία. Το κλειδί για τη δημιουργία του αγροκτήματος είναι η αρμονία που επιτυγχάνεται όταν μία μεγάλη ποικιλία φυτών και ζώων ζουν στον ίδιο χώρο. Η μεγάλη επιτυχία φυτών λύνει ταυτόχρονα το πρόβλημα της διάβρωσης, της βελτίωσης της γονιμότητας του εδάφους, των προσβολών από έντομα και ασθενειών. Στο αγρόκτημα, μιας και δεν χρησιμοποιούνται γεωργικά μηχανήματα, η κατανάλωση ενέργειας είναι μηδενική.
Διεύθυνση κέντρου φυσικής καλλιέργειας:
Κλησοχώρι Εδέσσης στο 2ο χιλιόμετρο του δρόμου Εδέσσης-Αριδαίας
Ταχυδρομική διεύθυνση
Κέντρο φυσικής καλλιέργειας
Παναγιώτης Μανίκης
Τ.Θ 139 Τ.Κ.58200
Κλησοχώρι Έδεσσα
Τηλ. 23810-27312 ώρες επικοινωνίας 7μμ-9.30μμ
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ 2011

Ξεκινά σε λίγες μέρες η απογραφή πληθυσμού και κατοικιών.
Την απογραφή αυτή θα διενεργήσει η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑ, πρώην ΕΣΥΕ, η οποία είχε διενεργήσει με επιτυχία και όλες τις προηγούμενες).
 
Είναι γνωστό ότι στη διάρκεια των ετών που έχουν μεσολαβήσει από την απογραφή του 2001 συνεχίστηκε η είσοδος μεταναστών στη χώρα μας. Η Στατιστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η Eurostat, υπολογίζει ότι κάθε χρόνο υπάρχει καθαρή εισροή μεταναστών της τάξης των 35.000-40.000. Τα προηγούμενα χρόνια νομιμοποιήθηκαν αρκετοί από αυτούς που ....
δεν είχαν άδεια παραμονής, όχι όμως όλοι, ενώ σήμερα έχουν λήξει και δεν έχουν ανανεωθεί οι άδειες παραμονής πολλών. Στην απογραφή, όμως, του 2011 πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια να απογραφούν όλοι οι μετανάστες ανεξάρτητα από το αν έχουν ή όχι άδεια παραμονής, προκειμένου να γνωρίζουμε ποιος είναι ο αριθμός τους και, επομένως, ποιος ο πραγματικός πληθυσμός της χώρας.
 
Σε ότι αφορά τον Δήμο μας, όπως είναι αυτονόητο, πρέπει να καταβληθεί σημαντική προσπάθεια ώστε να απογραφούν εδώ οι περισσότεροι από τους κατοίκους που διατηρούν κατοικίες και εξυπηρετούνται από τις υπηρεσίες του Δήμου. Όσο πιο κοντά στο πραγματικό αριθμό των κατοίκων θα βρίσκεται ο ο αριθμός των δημοτών μας (που θα προκύψει κατά την απογραφή), τόσο μεγαλύτερη θα μπορεί να είναι η χρηματοδότηση του δήμου από κονδύλια της κεντρικής εξουσίας,άρα και οι δυνατότητες για καλύτερες υπηρεσίας προς τους πολίτες.
 
Ας πάρουμε μέρος στην απογραφή κι ας παρακινήσουμε και τους γείτονες, τους γνωστούς και τους φίλους μας να κάνουν το ίδιο.
 
Παραθέτουμε ερωτήσεις που πιθανόν θέτουν κάτοικοι και αναζητούν απαντήσεις:
 
1.       Είμαι υποχρεωμένος να απογραφώ;
Οι απογραφές πληθυσμού διεξάγονται σε εφαρμογή του κανονισμού 763/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του συμβουλίου και γίνονται κάθε 10 χρόνια. Όλοι, λοιπόν οι Ευρωπαίοι πολίτες όπως και οι Έλληνες έχουν την υποχρέωση απογραφής και πρέπει να παρέχουν κάθε πληροφορία που θα τους ζητηθεί από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. με ακρίβεια σύμφωνα με το άρθρο 2, παρ.3, του Ν.3832/2010.
 
2.       Πως είμαι σίγουρος ότι τα στοιχεία αυτά που είναι προσωπικά δεδομένα δεν θα χρησιμοποιηθούν;
Σύμφωνα με το άρθρο 8, παρ.2, του Ν.3832/2010, «Με απόφαση της ΕΛ.ΣΤΑΤ., επιβάλλεται πρόστιμο ύψους από 10.000 ευρώ έως 200.000 ευρώ σε όποιον παραβιάζει το απόρρητο των στοιχείων ή και το στατιστικό απόρρητο».
 
3.       Εγώ τι όφελος θα έχω;
Οι κρατικές επιχορηγήσεις προς το Δήμο μας έχουν άμεση συσχέτιση με το συνολικό πληθυσμό. Περισσότεροι οικονομικοί πόροι για το Δήμο μας σημαίνουν καλύτερες και οικονομικότερες υπηρεσίες για τους δημότες.
 
4.       Γιατί γίνονται οι απογραφές πληθυσμού-κατοικιών;
Όσον αφορά τις κατοικίες, συλλέγονται στοιχεία για τον αριθμό τους, για τα χαρακτηριστικά και τις ανέσεις τους καθώς επίσης και για το καθεστώς κατοχής τους (ιδιόκτητα, ενοικιαζόμενα, παραχωρημένα). Όσον αφορά την απογραφή του πληθυσμού, από αυτήν προκύπτουν τα μεγέθη του πραγματικού, του μόνιμου και του νόμιμου πληθυσμού σε επίπεδο διοικητικής διαίρεσης της χώρας. Π.χ. η κατανομή των βουλευτικών εδρών στις επιμέρους βουλευτικές περιφέρειες για τις εκλογές βασίζεται στην καταμέτρηση του νόμιμου πληθυσμού. Επίσης, συλλέγονται στοιχεία σχετικά με τα κοινωνικά, δημογραφικά, εκπαιδευτικά και οικονομικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού.
 
5.       Τι κάνω αν όταν έρθει ο απογραφέας απουσιάζουμε όλοι;
Ο απογραφέας θα αφήσει ένα ενημερωτικό σημείωμα με την ημέρα και την ώρα που θα επισκεφθεί ξανά το νοικοκυριό, όπου θα αναγράφεται και το τηλέφωνό του για ενδεχόμενη αλλαγή του ραντεβού.
 
6.       Και αν δεν απογραφώ;
Όλοι οι απογραφόμενοι θα παραλάβουν από τον απογραφέα πριν φύγει μια βεβαίωση απογραφής. Αυτό το σημείωμα δεν πρέπει να το χάσουν τουλάχιστον για 2 μήνες, γιατί αποτελεί απόδειξη για κάθε εντεταλμένο όργανο ελέγχου.
 
7.       Τι κάνουν όσοι δεν απογραφούν το 15νθήμερο της απογραφής;
Όσοι είναι μόνιμοι κάτοικοι της Ελλάδας και δεν απογράφηκαν θα πρέπει εντός 2 ημερών από τη λήξη της απογραφής να απογραφούν με βάση τις οδηγίες που θα ανακοινώσει η ΕΛ.ΣΤΑΤ.
Διαβάστε περισσότερα » »