Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Ξαναχτύπησαν τα μολυσμένα κουνούπια στην Ελλάδα

Δύο νέα περιστατικά προσβολής από τον ιό του Δυτικού Νείλου, διαπιστώθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα
Ξαναχτύπησαν τα μολυσμένα κουνούπια στην Ελλάδα

Δύο ακόμη κρούσματα εγκεφαλίτιδας, που οφείλονται στον ιό του Δυτικού Νείλου, καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τα περιστατικά αφορούν ενήλικες ασθενείς.

Ετσι, τρία είναι έως τώρα στην Ελλάδα τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό. Το πρώτο, για φέτος, κρούσμα καταγράφηκε στην περιοχή της Καρδίτσας την Τρίτη 26 Ιουλίου. Οι αρμόδιοι του ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρουν ότι παρακολουθούν την εξέλιξη των περιστατικών σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας.
Διαβάστε περισσότερα » »

Επαναχωροθέτηση όλων των νοσοκομείων λόγω... «Καλλικράτη».

Επαναχωροθέτηση όλων των νοσοκομείων λόγω... «Καλλικράτη».
 

Σε άμεση καταγραφή των νοσοκομειακών κλινικών και εργαστηρίων του δημόσιου τομέα, με στόχο να υπάρξει ένα νέο δίκτυο νοσοκομειακής περίθαλψης στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, προχωρεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Η πρωτοβουλία αυτή, όπως αναφέρεται στην απόφαση με την οποία το σχετικό έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2009-2013» του υπουργείου Εσωτερικών, αναλήφθηκε με στόχο τον «ορθολογικό ανασχεδιασμό των κλινικών και εργαστηρίων, καθώς και τη γεωγραφική αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης μέσα από τη χρησιμοποίηση εξειδικευμένου πληροφοριακού συστήματος, με στόχο τη διαρκή παρακολούθηση της κατανομής και αποδοτικότητας των νοσοκομειακών κλινικών και εργαστηρίων».

Στη σχετική απόφαση γίνεται γνωστό ότι θα υπάρξει ένα νέο δίκτυο νοσοκομειακής περίθαλψης στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, που θα προκύψει σύμφωνα με τις προτάσεις που θα υιοθετηθούν για τη διοικητική ανασυγκρότηση των δημοσίων νοσοκομείων (Ομάδα μελέτης καθηγητή Λ. Λιαρόπουλου), σε εναρμόνιση με τη νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με βάση τον νόμο για τον «Καλλικράτη».

Στόχος της εφαρμογής είναι η επαναχωροθέτηση των υπαρχόντων νοσοκομειακών κλινικών και εργαστηρίων ή η χωροθέτηση νέων με γνώμονα την ελαχιστοποίηση των διοικητικών, οργανωτικών, λειτουργικών και γεωγραφικών φραγμών στην προσβασιμότητα, με υψηλή διαθεσιμότητα όλο το έτος.

Δρομολογήθηκαν συγχωνεύσεις

Το Υπουργείο Υγείας έχει ήδη δρομολογήσει διοικητικές αλλαγές στα νοσοκομεία του ΕΣΥ που αποσκοπούν σε συγχωνεύσεις ή αλλαγές χρήσης. Εκτός όμως από τις αλλαγές αυτές που βασίζονται σε τεκμηριωμένες μελέτες, θα χρειαστεί να πραγματοποιηθούν σε επόμενη φάση και αλλαγές σε επίπεδο κλινικών και εργαστηρίων που λειτουργούν εντός των νοσοκομείων και που παρουσιάζουν σημαντικά προβλήματα ανισοκατανομής, ελλείψεων και επικαλύψεων.

Τα έργα τα οποία θα προωθηθούν άμεσα είναι τα εξής:

- Καταγραφή και αποτύπωση της σημερινής κατάστασης σε ότι αφορά τη γεωγραφική
κατανομή, ανά Δήμο και Περιφέρεια, σύμφωνα με τον νέο διοικητικό χάρτη (Ν.
«Καλλικράτης»), των δημόσιων νοσοκομείων (ΕΣΥ και ΙΚΑ), καθώς και των κλινικών και
των εργαστηρίων που διαθέτουν.

- Καταγραφή και αποτύπωση της σημερινής κατανομής του ανθρώπινου δυναμικού,
κυρίως ιατρικού, συνολικά και ανά ειδικότητα, και νοσηλευτικού, στις παραπάνω
μονάδες, κλινικές και εργαστήρια.
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα ξημερώματα η ψηφοφορία του σχεδίου για το χρέος

Η Βουλή των Αντιπροσώπων συνεδριάζει αυτή την ώρα (14:00 τοπική ώρα, 21:00 ώρα Ελλάδας) και αναμένεται να προχωρήσει σε ψηφοφορία του σχεδίου που προβλέπει την αύξηση του ορίου του χρέους, μεταξύ 1.00 με 3.30 τα ξημερώματα, όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα.
Η Βουλή θα χρειαστεί πιθανότατα να περάσει διάφορα διαδικαστικά θέματα προτού ξεκινήσει η ψηφοφορία για το ρεπουμπλικανικό σχέδιο που προβλέπει την αύξηση του ορίου του χρέους. Η ψηφοφορία αυτή επρόκειτο αρχικά να γίνει την Πέμπτη αλλά αναβλήθηκε καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν υποστηρικτές ώστε να εγκριθεί το σχέδιό τους.
Στο μεταξύ νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ, δήλωνε ότι "όλη η αβεβαιότητα" σχετικά με το ανώτατο όριο δανεισμού του δημοσίου και "ο δημόσιος διάλογος για το έλλειμμα (....) έχουν ήδη ζημιώσει την αμερικανική οικονομία".
Παράλληλα ο Κάρνεϊ διαβεβαίωσε ότι αρκεί ο χρόνος έως τα μεσάνυκτα της 2ας Αυγούστου για να συμφωνηθεί στο Κογκρέσο η αύξηση του αμερικανικού δανεισμού. "Πιστεύουμε ότι αυτό μπορεί να γίνει και να είναι σεβαστή η διορία της 2ας Αυγούστου".
Τέλος, αποκάλυψε ότι ο Λευκός Οίκος μπορεί να καταλήξει στην απόφαση, "να παραταθεί η συμφωνία για το ανώτατο όριο δανεισμού κατά μερικές ημέρες, ώστε να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος οριστικοποίησης αυτής της συμφωνίας".
Διαβάστε περισσότερα » »

Συνεχίζουν επ΄ αόριστον την απεργία οι ταξιτζήδες

Χωρίες αποτέλεσμα ήταν η συνάντηση σήμερα το μεσημέρι μεταξύ του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση και των εκπροσώπων των ιδιοκτητών ταξί. Οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ αποφάσιαν την συνέχιση της απεργίας τους επ΄αόριστον.

Οι ιδιοκτήτες ταξί εδώ και δύο εβδομάδες πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους
Οι ιδιοκτήτες ταξί εδώ και δύο εβδομάδες πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους
Την συνέχιση επ΄αόριστον την απεργία τους αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες των ταξί, μετά την συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,Γιάννη Ραγκούση, η οποία δεν κατέληξε σε κάποιο θετικό αποτέλεσμα.
Οι ιδιοκτήτες των ταξί δεν έκαναν πίσω στις θέσεις τους, με συνέπεια, μετά από αυτό, το υπουργείο να ανακοινώσει ότι η "απελευθέρωση με κανόνες θα προχωρήσει κανονικά".


Όπως δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αυτοκινητιστών Αττικής Θύμιος Λυμπερόπουλος, αν και ο κ. Ραγκούσης έδειξε διάθεση για διάλογο, "δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα". Ανέφερε ακόμη πως ο υπουργός δεν έδωσε καμία απάντηση στα αιτήματά τους. "Μέχρι να πάρουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις, η απεργία συνεχίζεται κανονικά" κατέληξε.

"Η απελευθέρωση με κανόνες θα προχωρήσει κανονικά"

Η απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί με κανόνες θα προχωρήσει κανονικά, ανακοίνωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως οι κανόνες αυτοί θα διέπουν όλες τις πλευρές του επαγγέλματος, από την έκδοση της άδειας μέχρι την εκπαίδευση των οδηγών, καθώς και τις νέες μορφές και υπηρεσίες ταξί.

Το υπουργείο αφού, όπως συμφωνήθηκε, παραλάβει το προσεχές διάστημα τις προτάσεις και των τουριστικών επιχειρήσεων, προγραμματίζει πριν το τέλος του μηνός Αυγούστου να δώσει σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τις προτάσεις του, οι οποίες διαμορφώνονται λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις όλων των μερών, και βεβαίως το γενικό συμφέρον και το συμφέρον των πολιτών - χρηστών, διασφαλίζοντας, όπως έχει ήδη ανακοινώσει από τις 7 Ιουλίου, σε όλα τα μέρη, εύλογο χρόνο για να εκφράσουν τα σημεία στα οποία συμφωνούν ή διαφωνούν, καταλήγει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, ο υπουργός είχε συνάντηση με εκπροσώπους του ΣΕΤΕ,[ξενοδόχους, εταιρείες μεταφορών, εκπρόσωποι κρουαζιερόπλοιων κλπ].
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέο δορυφόρο γεωγραφικού εντοπισμού έστειλε η Κίνα

Τον ένατο δορυφόρο του συστήματος γεωγραφικού εντοπισμού της (GPS) εκτόξευσε η Κίνα την Τετάρτη (27/7).


Ο πύραυλος Μεγάλη Πορεία-3Α απογειώθηκε από το Κέντρο Εκτόξευσης Δορυφόρων Σιτσάνγκ στη νοτιοδυτική επαρχία Σετσουάν στις 05:44 τοπική ώρα (00:44 ώρα Ελλάδας) για να τεθεί σε τροχιά ο νέος δορυφόρος του δικτύου τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων Beidou-2, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η πρώτη γενιά των δορυφόρων του συστήματος Μπέιντου («Πυξίδα») είχαν τεθεί σε τροχιά μεταξύ 2000 και 2003 με στόχο να μειωθεί η εξάρτηση της Κίνας από τους γεωστατικούς δορυφόρους των ΗΠΑ για εφαρμογές πλοήγησης και επικοινωνιών.

Όμως το σύστημα αδυνατεί πλέον να καλύψει τη ζήτηση και σταδιακά αντικαθίσταται.

Το Πεκίνο άρχισε να θέτει σε τροχιά νέους δορυφόρους το 2007 και σχεδιάζει να διαθέτει συνολικά σε λειτουργία 35 ως το 2012 για την παροχή υπηρεσιών δορυφορικής πλοήγησης, σύντομων μηνυμάτων κ.ά. στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ζισκάρ Ντ' Εστέν: "Το ελληνικό χρέος δεν πρόκειται να αποπληρωθεί"


Την εκτίμηση ότι το ελληνικό χρέος "δεν πρόκειται να αποπληρωθεί, τουλάχιστον όχι στο σύνολό του" έκανε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν, σε συνέντευξή του σε γαλλικό περιοδικό, που δημοσιεύεται με τίτλο "Το σχέδιο Ζισκάρ για τη διάσωση της Ευρώπης".

Στο "σχέδιό'' ο κ. Ντ' Εστέν προτείνει, μεταξύ άλλων τη δημιουργία μίας "Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Χρέους" και ενός "Συνεδρίου των λαών της Ευρώπης", σημειώνοντας, ότι στο εξής οι τρεις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρώπης θα πρέπει να είναι η επιβεβαίωση της στέρεας βάσης του ευρώ, η "διόρθωση" των "θεσμών με μηνιαίες συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και συγκεκριμένη ατζέντα και η συμμετοχή του λαού στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι με την απαραίτητη δημιουργία ενός "Συνεδρίου των λαών της Ευρώπης".

Μιλώντας για λάθη και λανθασμένες ιδέες, λέει χαρακτηριστικά:

"Πρώτη απ' αυτές τις λανθασμένες ιδέες, είναι το ότι πιστεύαμε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αποπληρώσει ένα χρέος το οποίο αγγίζει το 150% του ΑΕΠ της και το οποίο χρηματοδοτεί με πολύ υψηλά επιτόκια.

Η προσθήκη επιπλέον χρέους στο ήδη υπάρχον δεν έχει κανένα νόημα. Και το να ζητάει κανείς από μία χώρα της οποίας η οικονομία είναι υποβαθμισμένη να πληρώσει ένα χρέος το οποίο αποτυπώνεται σε ένα ισχυρό ενιαίο νόμισμα είναι μη ρεαλιστικό. Το χρέος αυτό δεν πρόκειται να αποπληρωθεί, τουλάχιστον όχι στο σύνολό του".


Δεύτερη λανθασμένη προσέγγιση, είναι αυτή που υποστηρίζει ότι η ελληνική υπόθεση είναι ένα πρόβλημα του ευρώ.

"Το ευρώ επηρεάζεται πολύ λίγο. Η ελληνική υπόθεση, που είναι αυτή της αφερεγγυότητας μίας χώρας, η οποία έθεσε σε κίνδυνο τα δημόσια οικονομικά της, σχετίζεται πολύ λίγο με το ευρώ. Δείτε εξάλλου την πορεία του ευρώ τους τελευταίους έξι μήνες : η αξιολόγησή του δεν φανερώνει καμία κρίση", υπογραμμίζει.

Το τρίτο πρόβλημα με την Ελλάδα, είναι "η πίεση των κερδοσκόπων, των traders που έχουν ελάχιστα κοινά σημεία με τις αγορές, όπως αυτές αποτυπώνονται από τους Αγγλοσάξονες οικονομολόγους του 19ου αιώνα.

Οι traders αυτοί ποντάρουν στην άνοδο και την πτώση, αδιαφορώντας πλήρως για την πραγματική οικονομική κατάσταση των χωρών, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από τις σημερινές επιθέσεις σε βάρος της Ιταλίας, η οικονομική κατάσταση της οποίας δεν διαφέρει καθόλου σήμερα, απ'ό,τι πριν από τρεις μήνες".


"Οι ενέργειές τους θολώνουν την αντίληψη των πολιτικών ανδρών, οι οποίοι υποκύπτουν με τη σειρά τους σε ένα είδος πανικού και φοβούνται μία χρεωκοπία της Ελλάδας, συγκρίσιμη με εκείνη της τράπεζας Lehman Brothers, πράγμα που δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Ας σταματήσουμε, λοιπόν, να μιλάμε για πρόβλημα του ευρώ ή για υπεράσπιση του ευρώ", καταλήγει.
Διαβάστε περισσότερα » »

Συνελήφθη ο Χρ. Παπαδόπουλος για αρπαγή πλούσιας Αθηναίας

Στην περιοχή του Μενιδίου συνελήφθη την Παρασκευή (29/07) ο διαβόητος αρχηγός της "εταιρείας δολοφόνων", Χρήστος Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε απαγάγει μία πλούσια Αθηναία, την οποία κρατούσε σε πατάρι διώροφης κατοικίας στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.


Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο 73χρονος σήμερα Παπαδόπουλος μαζί με έναν ακόμη 50χρονο, προκειμένου να αποσπάσουν την υπογραφή της γυναίκας για τη μεταβίβαση της περιουσίας, που είχε κληρονομήσει από τον αποθανόντα σύζυγο της, που διατηρούσε αντικερί στους Αμπελόκηπους, την κρατούσαν στην περιοχή Συκιά Ξυλοκάστρου Κορινθίας.

Στην εγκληματική οργάνωση, υπάρχει ακόμη ένα πρόσωπο το οποίο δεν έχει συλληφθεί και αναζητείται από την Αστυνομία.

Η αντίστροφή μέτρηση άρχισε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, οπότε η καθαρίστρια που πήγε στο σπίτι στη Συκιά, εντόπισε στο πατάρι τη γυναίκα.

Η 57χρονη, αφού της εξήγησε πως η συμμορία Παπαδόπουλου την είχε απαγάγει, ζήτησε στη συνέχεια να ειδοποιήσει τον αδερφό της και αμέσως ενημερώθηκαν οι συγγενείς της και στη συνέχεια η Αστυνομία.

Την προηγούμενη εβδομάδα, σε έφοδο της αστυνομίας συνελήφθη ο 50χρονος ιδιοκτήτης, απελευθερώθηκε η γυναίκα και τέθηκε σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.
Το σπίτι, όπου την κρατούσαν, ανήκε στη σύζυγο του 50χρονου, η οποία έχει πεθάνει. Ο ίδιος εκτιμάται ότι είχε γνωριστεί με τον Παπαδόπουλο στις φυλακές.
Αστυνομικοί, άρχισαν να αναζητούν και τον Παπαδόπουλο, τον οποίον και εντόπισαν το πρωί της Παρασκευής (29/07) στo σπίτι ξαδέλφης του, στην περιοχή του Μενιδίου.

Μέσα στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εννέα ναρκωτικά δισκία και ένας γεμιστήρας πιστολιού με δώδεκα σφαίρες. Με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Κορίνθου, σε βάρος του Παπαδόπουλου και θα οδηγηθεί το Σάββατο (30/07) το πρωί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, προκειμένου στη συνέχεια να σταλεί στον ανακριτή.
Από τα στοιχεία της προανάκρισης προκύπτει ότι η 57χρονη γνώρισε τον Παπαδόπουλο, μέσω γνωστών της, ως δικηγόρο ειδικό στα κληρονομικά για να της τακτοποιήσει τις κληρονομικές εκκρεμότητες.
Διαβάστε περισσότερα » »

"Ντόμινο" παραιτήσεων στρατιωτικών στελεχών στην Τουρκία


Σε σειρά παραιτήσεων οδηγήθηκαν μέλη της στρατιωτικής ηγεσίας της Τουρκίας η οποία έχει προκαλέσει ποικίλα ερωτηματικά. Η συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 1-4 Αυγούστου, αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση.

Μετά την παραίτηση του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων στρατηγού Ισίκ Κοσάνερ ακολούθησαν αυτές των αρχηγών του στρατού στρατηγού Ερντάλ Τζεϊλάνογλου, του πολεμικού ναυτικού ναύαρχου Ερσέφ Ουγούρ και της πολεμικής αεροπορίας πτέραρχου Χασάν Ακσάϊ. Τη Δευτέρα (01.08) θα αρχίσει η συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου για τις κρίσεις στο στράτευμα.
Οι μαζικές παραιτήσεις της τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας προκάλεσαν εύλογες απορίες, παρ' ότι εδώ και μέρες υπήρχε στην Άγκυρα έντονο παρασκήνιο περί τέτοιου ενδεχομένου.
Τα προβλήματα που αναμένεται να ανακύψουν κατά τη συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου το διάστημα 1-4 Αυγούστου, με δεδομένη την προφυλάκιση πολλών εν ενεργεία αξιωματικών για διάφορες υποθέσεις, ήταν το θέμα που απασχολούσε εδώ και καιρό την τουρκική κοινή γνώμη.
Tην Παρασκευή (29.07), το 13οΚακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης έκανε δεκτό το κατηγορητήριο του εισαγγελέα σχετικά με την υπόθεση της δημιουργίας ιστοσελίδων στο διαδίκτυο, με σκοπό την αντικυβερνητική προπαγάνδα.
Ο διοικητής της "Στρατιάς Αιγαίου" (4η στρατιά) στρατηγός Νουσρέτ Τάσντελερ και ο πρώην αρχηγός της 1ης Στρατιάς στρατηγός ε.α Χασάν Ιγσίζ, είναι μεταξύ των 22 εν ενεργεία και απόστρατων αξιωματικών που κατηγορούνται. Η σχετική εισαγγελική έρευνα συνεχιζόταν εδώ και περίπου δύο χρόνια.
Η υπόθεση εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των δικαστικών υποθέσεων, όπως "Εργκενεκόν", "Κλωβός", "Βαριοπούλα", στις οποίες πολλοί εν ενεργεία και απόστρατοι αξιωματικοί κατηγορούνται για αντικυβερνητική προπαγάνδα και προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης, αφού προηγουμένως προκληθεί η διαμόρφωση χαοτικών συνθηκών στη χώρα.
Το διάστημα 1 έως 4 Αυγούστου θα συνέλθει το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο και θα γίνουν οι κρίσεις στο στράτευμα.
Το γεγονός, όμως, ότι παραμένουν προφυλακισμένοι αρκετοί ανώτατοι αξιωματικοί αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα.
Αυτήν την εβδομάδα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αμπντουλάχ Γκιουλ πραγματοποίησε τις τακτικές εβδομαδιαίες συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν και τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων στρατηγό Ισίκ Κοσάνερ. Με τον δεύτερο, όμως, συναντήθηκε εκτάκτως και δεύτερη φορά. Ο κ. Γκιουλ δήλωσε την Παρασκευή (29.07) ότι "οι συναντήσεις δεν σημαίνουν ότι υπάρχει πρόβλημα".
Διαβάστε περισσότερα » »

Ancient Aliens - Underwater Worlds [Greek subs]

Διαβάστε περισσότερα » »

Πρόσεχε πάντα πως τοποθετείς το τρίγωνο στον δρόμο

 

Διαβάστε περισσότερα » »

Ο κίνδυνος από μια Κάρτα που κάνει τα πάντα.

σχόλιο ID-ont: Κάπως έτσι, σας τον Ρώσο Πρόεδρο Medvedev, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα επιδεικνύει την Ελληνική Κάρτα του Πολίτη σε λίγους μήνες; Άραγε θα έχει επάνω της ζωγραφισμένη και την Ακρόπολη και θα είναι στα χρώματα του Αιγαίου πελάγους; 


Ο Μεντβέντεφ, όπως μας πληροφορεί το δημοσίευμα κατωτέρω, "ομολόγησε ότι, μέχρι σήμερα, η κυβέρνησή του δεν έχει βρει μια καλή απάντηση στο ζήτημα της προστασίας των δεδομένων των πολιτών της και παραδέχτηκε ότι προσωπικές πληροφορίες κυκλοφορούν συχνά στο Διαδίκτυο." 

Άραγε ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα είναι ειλικρινής και θα πει την αλήθεια που είπε ο Medvedev ή θα ακούσουμε πάλι εκείνα τα βαρύγδουπα λόγια για "καλές πρακτικές ασφαλείας" και "Ιδιαίτερη προσοχή και μέριμνα θα δοθεί στην ασφάλεια και την προστασία των προσωπικών δεδομένων του κατόχου" (1η διαβούλευση για την Κάρτα του Πολίτη) και "πάντοτε, με αδιαπραγμάτευτη τη διασφάλιση της προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών-χρηστών των υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθώς και με πλήρη σεβασμό του δικαιώματος προστασίας της ιδιωτικότητας και των προσωπικών τους δεδομένων." (2η διαβούλευση για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση) 

Όμως από την στιγμή που η ασφάλεια δεν μπορεί να διασφαλιστεί με τίποτα (είτε το σύστημα αναπτυχθεί από το αρμόδιο Υπουργείο, είτε από την Αστυνομία, είτε από ιδιωτικούς φορείς), τότε ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΜΠΕΙ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΡΕΛΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΟ; ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ, ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΟΤΙ ΘΑ ΚΛΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ; 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ:

H Ρωσία παρουσίασε μια Kαθολική Tαυτότητα που κάνει όλα όσα θα μπορούσε κάποιος να φαντασθεί.  Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο.  Χρησιμοποιείται ως πιστωτική κάρτα.  Θα πληρώσετε με αυτήν τους λογαριασμούς σας.  Θα την χρησιμοποιήσετε για να κλείσετε ραντεβού με τον γιατρό σας. Ταυτόχρονα όμως μπορεί να θέσει την ταυτότητά σας σε κίνδυνο. 

Ενώ σε πολλούς ανθρώπους αρέσει η ιδέα της μιας κάρτα που να τα κάνει όλα, πολύ λίγοι σκέφτονται τον κίνδυνο που εγκυμονεί αυτό για την ιδιωτική τους ζωή. Αντί αυτού, βλέπουν τον παράγοντα άνεση, με το να έχουν να μεταφέρουν μόνο μία κάρτα αντί για πολλές.  Σε τρία χρόνια από σήμερα, οι Ρώσοι θα χρησιμοποιούν μόνο μια τέτοια κάρτα.


Η UEC (ηλεκτρονική ταυτότητα των Ρώσων), η οποία θα είναι ένα είδος «ελβετικός σουγιάς» των πλαστικών καρτών και θα χρησιμεύσει ως ένας συνδυασμός μιας πληθώρας ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, άδεια οδήγησης, ασφάλεια αυτοκινήτου και κάρτα μετανάστευσης μεταξύ των άλλων πιθανών χρήσεων, πρέπει να είναι διαθέσιμη για τους Ρώσους από το 2014, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο.
Οι τράπεζες δεν είναι τόσο βέβαιες ότι θα υπάρξει όφελος για αυτές. Η ρωσική κυβέρνηση όμως έχει τρία χρόνια στη διάθεσή της για να τις πείσει.

Ένας άλλος κίνδυνος της θέσπισης μιας τέτοιας κάρτας είναι η δυνατότητα για την απάτη ταυτότητας (identity theft), η οποία μαστίζει συχνά τις χώρες που έχουν θεσπίσει τα συστήματα ηλεκτρονικής αναγνώρισης και εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από κάρτες παρόμοιες με τις κάρτες της UEC, λένε οι ειδικοί. 

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στις δυτικές χώρες, δήλωσε ο Timur Aitov, εκτελεστικός διευθυντής στην Ένωση Ρωσικών Τραπεζών.  «Μέχρι πρόσφατα, δεν είχαμε τίποτα να κλέψουμε», είπε. 

Όμως, εισάγοντας μια τέτοια κάρτα που θα περιέχει λεπτομερή στοιχεία για τους πολίτες, αυτοί εκτίθενται σε αυξημένο κίνδυνο της κλοπής της ταυτότητάς τους (προσωπικά στοιχεία).

Ο Μεντβέντεφ ομολόγησε ότι, μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση δεν έχει βρει μια καλή απάντηση στο ζήτημα της προστασίας των δεδομένων των πολιτών και παραδέχτηκε ότι προσωπικές πληροφορίες κυκλοφορούν συχνά στο Διαδίκτυο.

Ενώ Μεντβέντεφ υποσχέθηκε ότι η νέα κάρτα «θα βελτιώσει τις ζωές δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων» μειώνοντας τη γραφειοκρατία και επιτρέποντας στους Ρώσους να κάνουν τα πάντα με αυτήν, από το να πληρώνουν το λογαριασμό του φυσικού αερίου μέχρι να κλείνουν ραντεβού με γιατρό μέσω Η/Υ, οι εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι είναι πολύ πιθανό, η κάρτα αυτή, από ένα μαγικό ραβδί να μεταβληθεί σε ένα όπλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά του ιδιοκτήτη της μέσω της ηλεκτρονικής απάτης και της κλοπής ταυτότητας.

Οι περιπτώσεις απάτης που αφορούν τις πλαστικές χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες στη Ρωσία, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, είναι από 1% ως 1.5% όλων των καρτών που κυκλοφορούν και σημειωτέον δεν αναφέρονται όλες οι περιπτώσεις. 

Η απάτη ταυτότητας (ID fraud), γίνεται όλο και περισσότερο πρόβλημα, καθώς οι χώρες συνεχίζουν να κινούνται προς τις ηλεκτρονικές ταυτότητες.  Πολλές χώρες δεν σκέφτονται προσεκτικά για την ασφάλεια και τις επιπτώσεις στην προσωπική ζωή πριν προχωρήσουν σε ένα τέτοιο σύστημα.  Η Ρωσία έχει τρία χρόνια για να διασφαλίσει ότι το σύστημα των ταυτοτήτων θα είναι όσο πιο ασφαλές γίνεται. Εάν ασχολούνται μόνο με τη διαλειτουργικότητα του συστήματος μεταξύ πολλών φορέων, τότε, αναπόφευκτα, θα αγνοήσουν τους κινδύνους ασφαλείας, βλάπτοντας τους ίδιους τους ανθρώπους που επιδιώκουν να προστατεύσουν.


Δεδομένου ότι υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία σχετικά με το πώς θα είναι αυτή η κάρτα, θα πρέπει να πάρετε τα λόγια του Μεντβέντεφ ότι θα το κάνουν, στο τέλος, με κόστος μόνο 9 δολάρια τη μια. Υπάρχουν πολλά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν σε μια τέτοια προσπάθεια και η φροντίδα για την προστασία της ιδιωτικής ζωής του ατόμου και των ταυτοτήτων είναι ένα τεράστιο έργο και πρέπει να ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια πριν μπορέσει ο πολίτης να εμπιστευτεί μια τέτοια κάρτα.

Πρόσθετα σχόλια ID-ont:
1. Μπορεί να μην ξέρουμε πως θα είναι ακριβώς η Ρωσική Κάρτα του Πολίτη, όμως η Ρωσική Κυβέρνηση έχει πει ότι θα έχει 2 τσιπάκια: ένα εξ επαφής και ένα εξ αποστάσεως. Το εξαποστάσεως προφανώς θα είναι RFID. Στην Ελλάδα η Ελληνική Κυβέρνηση έχει πει ότι απλά θα έχει πλινθίο (τσιπάκι)... χωρίς να έχει δοθεί μέχρις στιγμής κάποια πρόσθετη πληροφορία!

2. Η διαλειτουργικότητα που αναφέρει στην προτελευταία παράγραφο, δεν είναι άλλη παρά η διασύνδεση των αρχείων μεταξύ φορέων, υπηρεσιών και επιχειρήσεων η οποία είναι εξίσου μεγάλος κίνδυνος για την ζωή των πολιτών και πρέπει να μας απασχολεί γιατί μπορεί να υλοποιηθεί και χωρίς Κάρτα του Πολίτη.

3. Το σχόλιο που αναφέρει στην τελευταία παράγραφο για το ξεπέρασμα των εμποδίων, έχει ήδη απαντηθεί σε όλο το υπόλοιπο κείμενο: Δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια. Είναι όπως η πυρηνική ενέργεια, όσο ασφαλής και να γίνει, πάντα παραμένει επικίνδυνη (βλ. Φουκοσίμα). Εμείς απλά, όπως απορρίπτουμε την πυρηνική ενέργεια, έτσι απορρίπτουμε και την τεχνολογία των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων. Σας παραπέμπουμε, χωρίς άλλα σχόλια, στον εξαιρετικό παραλληλισμό που κάνει ο π.Γεώργιος Αναγνωστόπουλος, καθηγητής στον Τομέα Τηλεπικοινωνιών και Διαστημικής του Πολυτεχνείου Ξάνθης,  στο κείμενό του για την Κάρτα του Πολίτη:  
"Έχει διατυπωθεί ως αξίωμα, στα πλαίσια της κοινωνικής διαχείρισης των τεχνολογικών εφαρμογών, ότι «κάθε λάθος που είναι δυνατό να συμβεί, θα συμβεί οπωσδήποτε». Η Αμερική και η πρώην Σοβιετική Ένωση, οι μεγαλύτερες παγκόσμιες δυνάμεις του 20ου αιώνα, και σε επίπεδο υψηλής τεχνολογίας και διοικητικής ασφάλειας, υπέστησαν ολέθρια πυρηνικά ατυχήματα με εκρήξεις που επέφεραν τεράστιες απώλειες. Γι’ αυτό πολλές χώρες, αντιπαρήλθαν τον πειρασμό την φθηνότερη, αλλά επικίνδυνη λύση, και αποφάσισαν να μη χρησιμοποιήσουν πυρηνική ενέργεια (ανάμεσα σ’ αυτές και η Ελλάδα). 
Η αναλογία είναι μεταφορική, αλλά προφανής. Η υποχρεωτική συγκέντρωση ενιαίας ηλεκτρονικής πληροφορίας για κάθε πολίτη μέσω της ΚΠ, αφήνει ανοικτή την πόρτα για μια επίσης τρομακτική έκρηξη αποδέσμευσης της συγκεντρωμένης πληροφορίας: τον επικίνδυνο τραυματισμό ή και την απειλή θανάτου της ανθρώπινης ελευθερίας!"

Διαβάστε περισσότερα » »

Πρωταθλήτρια κόσμου η Ελλάδα στο πόλο ..

Ανεπανάληπτη εμφάνιση της γυναικείας Εθνικής ομάδας πόλο της Ελλάδας, που στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Σανγκάη επικράτησε με
9-8 της Κίνας και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Δικαιότατο το αποτέλεσμα, με τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση να δείχνουν στην πισίνα την ανωτερότητά τους και να χαρίζουν στην Ελλάδα το πρώτο χρυσό σε ομαδικό επίπεδο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΛΛΑΞΕ «ΟΨΗ» ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΚΑΪΛΑΡΙΣΤΑΣ»


 
Η νεοσύστατη εθελοντική ομάδα της Πτολεμαϊδας «ΚΑΪΛΑΡΙΣΤΑΣ», που δημιουργήθηκε μέσα από το διαδίκτυο, συνεχίζοντας την δράση της προέβη στον καθαρισμό του σιντριβανιού που δεσπόζει στην κεντρική πλατεία της πόλης, με τη συνεργασία και την συνδρομή του Δήμου Εορδαίας.
«Προχωρήσαμε στην απόφαση αυτή προκειμένου με τον καθαρισμό, το βάψιμο και την λειτουργία του μεγάλου σιντριβανιού της κεντρικής πλατείας, να δώσουμε μια νότα δροσιάς στην «καρδιά» της Πτολεμαϊδας, σε συνεργασία με το Δήμο» επεσήμανε ο εκπρόσωπος της ομάδας Πέτρος Κετσετσίδης.
«Στόχος δεν είναι ο ευπρεπισμός μόνο του συγκεκριμένου σημείου, αλλά η προσέλκυση νέων εθελοντών της πόλης σε τέτοιου είδους δράσεις, ώστε όλοι μαζί Δήμος και πολίτες ν’ αλλάξουμε την εικόνα και την αισθητική της πόλης», διευκρίνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Εορδαίας Απόστολος Χατζόπουλος.
Να σημειωθεί ότι οι «ΚΑΪΛΑΡΙΣΤΕΣ» έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό να εφαρμόζουν ένα πρόγραμμα αισθητικών παρεμβάσεων σε πάρκα, παιδικές χαρές, στις όχθες της λίμνης του Περδίκκα και της ευρύτερης περιοχής.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΡΚΟΥΔΑ ΣΤΟ ΣΙΣΑΝΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ

Τα πάνω – κάτω στην καθημερινότητα των κατοίκων του Σισανίου έχουν φέρει οι πέντε αρκούδες που κάθε βράδυ κατηφορίζουν από το Ασκιο στο χωριό προς αναζήτηση τροφής προκαλώντας καταστροφές σε μποστάνια, κήπους, περιβόλια, αγροτικές καλλιέργειες. Πρόκειται για μία παρέα μαζί με τα μικρά τους που ανελλιπώς κάθε βράδυ εμφανίζονται σε σημεία γύρω από τον οικισμό προσεγγίζοντας σε κάποιες περιπτώσεις και ακραία σπίτια, χωρίς όμως να προχωρούν στο εσωτερικό. «Αλωνίζουν» τα  καλαμπόκια, σπάζουν και τρώνε κολοκύθες, στοχεύουν στους κορμούς οπωροφόρων  δένδρων ώστε να χαμηλώσουν τα κλαδιά και να γευτούν τους γλυκούς καρπούς με ιδιαίτερη αδυναμία στα κορόμηλα, μήλα, μούρα,κεράσια και ότι... κοκκινίζει. Από τις επιδρομές των άγριων ζώων δεν έχουν γλιτώσει τα κηπευτικά, λάχανα και προσφάτως μαρούλια, που  συμπεριλαμβάνονται στο βραδινό τους … μενού. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι αγρότες του Σισανίου αντίκρυσαν αρκούδες μέσα στα χωράφια τους να κάνουν κατάληψη στα σπάρτα, να καθαρίζουν  καλαμπόκια και να απολαμβάνουν τον φρέσκο καρπό τους. Μποστάνια με καρπούζια και πεπόνια έχουν παραδοθεί στις ορέξεις τους ενώ δεινοπαθούν και οι μελισσοκόμοι αφού κυψέλες ανατρέπονται και μελίσσια εξαφανίζονται. Οι βραδινές επισκέψεις της πενταμελούς ομάδας, ίσως και περισσότερες, δεν είναι φαινόμενο της φετινής χρονιάς αλλά μία διαχρονική κατάσταση που τα τελευταία χρόνια έχει παγιωθεί αφού από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο οι αρκούδες περιφέρονται  γύρω από το χωριό ενώ κατά το παρελθόν σημειώθηκαν και δυσάρεστα περιστατικά. Μέχρι στιγμής όπως δηλώνουν κάτοικοι του Σισανίου δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα επίθεσης σε άνθρωπο αλλά είναι έκδηλη η ανησυχία, όπως και φόβος στα λόγια τους αφού όταν πέφτει το σκοτάδι μαζεύονται στα σπίτια τους. Οι κάτοικοι ζητούν να ληφθούν μέτρα προστασίας ενώ κατά πληροφορίες ενημερώθηκε σχετικά και ο «Αρκτούρος».

ΠΗΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ»









Διαβάστε περισσότερα » »

Colpo Grosso στα βιοκαύσιμα

Με δηλώσεις «μαϊμού», εταιρείες παραγωγής βιοντίζελ εξαπατούν αρμόδιες επιτροπές, δηλώνοντας καλλιέργειες εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων, και θέτουν σε κίνδυνο έναν από τους πλέον ελπιδοφόρους κλάδους ενναλακτικών πηγών ενέργειας.

Η καλλιέργεια ελαιοκράμβης και ηλιοτροπίου, ως πρώτων υλών για την παραγωγή βιοκαυσίμων, διαφημίστηκε σε υψηλούς τόνους, ως μία νέα, οικολογική δραστηριότητα που θα...
εξασφάλιζε εισοδήματα σε χιλιάδες αγρότες και θα συνέβαλε στην εξοικονόμηση εισαγωγών καύσιμης ύλης και στην προστασία του Περιβάλλοντος.

Οι πρώτες ύλες, πωλούνται από τους αγρότες σε εταιρείες οι οποίες τις μετατρέπουν σε βιοντίζελ και τις πωλούν στα δύο ελληνικά διυλιστήρια, ΕΛΠΕ και ΜΟΤΟΡ ΟiΛ, όπου αναμειγνύονται με το ντίζελ κίνησης και προωθούνται στην αγορά.

Όμως, όπως συχνά συμβαίνει στην Ελλάδα, όλος ο σχεδιασμός παραγωγής βιοκαυσίμων, κινδυνεύει να 
τιναχτεί στον αέρα, από απάτες που διαπράττουν συγκεκριμένες εταιρείες, για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς.



Διπλασίασαν τα στρέμματα

Για το 2010, με υπουργικές αποφάσεις, κατανεμήθηκε στις δικαιούχους εταιρείες ποσότητα 164 εκ. λίτρων βιοντίζελ, για την περίοδο από 1/7/2010 έως και 30/6/2011. (Κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) (αριθμ. ΥΠΕΚΑ/Δ1/Α/ 15555/4.08.2010) με αρμόδιο Υπουργείο το Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και συναρμόδια Υπουργεία το Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Υπουργείο Οικονομικών). Για το 2009, είχε κατανεμηθεί αντίστοιχα ποσότητα 182 εκ λίτρων. 

Όπως απαιτεί η νομοθεσία, οι εταιρείες παραγωγής βιοντίζελ, πρέπει μεταξύ των δικαιολογητικών που προσκομίζουν στα αρμόδια Υπουργεία, να καταθέσουν και τις συμβάσεις που έχουν συνάψει με Έλληνες αγρότες, από τους οποίους αγοράζουν την πρώτη ύλη, όπου φαίνεται η έκταση των καλλιεργειών σε στρέμματα.

Στο πρακτικό 2/2.10.2009 της επιτροπής αξιολόγησης των δικαιούχων εταιρειών, αναφέρεται ότι το σύνολο των εκτάσεων με ενεργειακές καλλιέργειες ανέρχεται σε 413.295,13 στρέμματα. 

Όμως, το σύνολο των εκτάσεων που έχουν δηλωθεί ως «ενεργειακές καλλιέργειες» σε ολόκληρη την χώρα για το 2009, ανέρχεται μόνο σε... 234.314,4 στρέμματα, όπως φαίνεται από τις αιτήσεις των κτηματιών για ενίσχυση. Με δύο λόγια τα μισά από τα στρέμματα που δήλωσαν οι εταιρίες ήταν «μαϊμούδες». 



Διαμαρτυρίες ανταγωνιστριών εταιρειών

Και ενώ ο νόμος προβλέπει τον αποκλεισμό από τις διαδικασίες, ή το «ψαλίδισμα» της πίττας, όσων εταιρειών δηλώνουν ψευδή στοιχεία, δηλαδή την αφαίρεση του δικαιώματος να πωλούν βιοντίζελ και την εκχώρηση του σε άλλες «νομοταγείς» εταιρείες, δεν έχει συμβεί απολύτως τίποτε. Παρά τις ενστάσεις και προσφυγές σε ακυρωτικά δικαστήρια, ουδείς τιμωρήθηκε.

Έτσι και λόγω της ατιμωρησίας η απάτη συνεχίστηκε και φέτος, και όπως έδειξαν οι διασταυρώσεις των στοιχείων που κατέθεσαν οι εταιρείες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, διαπιστώθηκε ότι από τα 926.000 στρέμματα που δηλώθηκαν ως καλλιέργειες βιοκαυσίμων, μόνο τα... 630.000 είναι είχαν πράγματι καλλιεργηθεί, ενώ τα υπόλοιπα και πάλι ήταν «μαϊμούδες».
 


Διστακτικά επιβάλλονται οι κυρώσεις

Έτσι λοιπόν η επιτροπή, με βάση τις διατάξεις του ισχύοντος νόμου περί κυρώσεων, αφαίρεσε ποσότητες βιοντίζελ από 6 εταιρείες και τις προσκύρωσε στις υπόλοιπες που ήταν «νομοταγείς». 

Πρώτη στη λίστα βρίσκεται η εταιρεία  ΕΛΒΙ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΙΟΠΕΤΡΕΛΑΙΑ από την οποία αφαιρέθηκαν 109.000  στρέμματα  δηλαδή... 42% από από όσα δηλώθηκαν αρχικά στα οποία αντιστοιχούν 9.500.000  λίτρα βιοντίζελ . Ακολουθούν η GFENERGY με 1.355.000 λίτρα λιγότερα, η ΦΥΤΟΕΝΕΡΓΕΙΑ με 1.168.000 λίτρα, η ΜΑΝΟΣ με 1.116.000 λίτρα, η MILOILHELLAS με 613.000 λίτρα, δηλαδή  88% λιγότερα από τα στρέμματα που είχε δηλώσεια αρχικά και η ΠΑΥΛΟΣ Ν. ΠΕΤΤΑΣ με 467.000 λίτρα λιγότερα. 

Για πρώτη φορά τα συναρμόδια Υπουργεία τόλμησαν να επιβάλουν κυρώσεις, έστω και με τη μορφή της αναδιανομής και με μία απόφαση που χαρακτηρίζεται ως «σταθμός» για τον κλάδο, ορίστηκε ότι η κατανομή ποσοστώσεων θα γίνεται με βάση όχι τις καλλιεργούμενες εκτάσεις αλλά τις ποσότητες σπόρων που αγοράστηκαν και εξοφλήθηκαν από τους Έλληνες αγρότες. 

Καθυστερήσεις στην αξιολόγηση
Οι δικαιούχοι βάσει ενεργειακών καλλιεργειών όφειλαν να προσκομίσουν τα εξοφλημένα τιμολόγια αγοράς ελαιούχων σπόρων μέχρι την 30/10/2010. Προθεσμία που με μεταγενέστερη απόφαση μετατέθηκε για την 15/11/2010. 

Ωστόσο, εντελώς αναιτιολόγητα και παρά το «όργιο» παρανομίας που έχει διαπιστωθεί, η επιτροπή αξιολόγησης, έκανε οκτώ ολόκληρους μήνες,  να ολοκληρώσει τους ελέγχους των τιμολογίων, όπως είναι υποχρεωμένη για τη νέα κατανομή, παρά το ότι στις 30 Ιουνίου θα έπρεπε οι ποσότητες βιοντίζελ να έχουν ήδη ανακατανεμηθεί.  Το τραγελαφικό όμως είναι ότι, σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στη zougla.gr, η ανακατανομή έγινε και πάλι με κριτήριο τα... στρέμματα και όχι με την ποσότητα του σπόρου.

Περίεργη κυβερνητική απροθυμία να λυθεί το πρόβλημα
Το ζήτημα ετέθη στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτού ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Μπατζελή, στις 21-01-2011. Η βουλευτής και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κατήγγειλε αδιαφανείς διαδικασίες, καθυστερήσεις στους ελέγχους και λανθασμένο τρόπο διαχείρισης του συστήματος κατανομής βιοκαυσίμων. 



Απευθυνόμενη από το βήμα της Βουλής προς τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μανιάτη ανέφερε: «η καθυστέρηση του ελέγχου διευκολύνει κάποιους, κύριε Υπουργέ, ώστε να παραδώσουν περισσότερες ποσότητες από όσες δικαιούνται» και «θεωρώ ότι είμαστε όλοι μάρτυρες ενός σκανδάλου, το οποίο διεξάγεται στις πλάτες των αγροτών». 



Ο κ. Μανιάτης απαντώντας στην κ. Μπατζελή ομολόγησε με εντυπωσιακό τρόπο την απουσία κυβερνητικής πολιτικής. Ανέφερε ο κ. Μανιάτης: «πρέπει να σας πω ότι είμαι βαθύτατα απογοητευμένος από τον τρόπο με τον οποίο μέχρι και σήμερα ακόμη η Πολιτεία δεν διαχειρίζεται, όπως θα έπρεπε να διαχειρίζεται, αυτήν την πολύ σοβαρή υπόθεση» και «αυτή η ιστορία, έτσι όπως έχει εξελιχθεί με το βιοντίζελ, δεν μπορεί να πάει άλλο». 

Έξι μήνες μετά την ερώτηση της κ. Μπατζελή, η κατάσταση παραμένει ακριβώς η ίδια. Ορισμένες εταιρείες συνεχίζουν να εξαπατούν καταθέτοντας ψευδή στοιχεία, χωρίς οι αρμόδιοι υπουργοί να επιβάλλουν κυρώσεις, αφού ο νόμος προβλέπει μέχρι και αφαίρεση της αδείας λειτουργίας όσων εταιρειών παρανομούν. 

Εύλογα λοιπόν, όσοι θίγονται από το χάος που επικρατεί στον χώρο των βιοκαυσίμων, θέτουν επιτακτικά το ερώτημα, ποιοι καλύπτουν τις εταιρείες-άρπαγες θέτοντας σε κίνδυνο μία από τις πλέον ευοίωνες οικονομικές δραστηριότητες των τελευταίων ετών.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ PONY THΣ ΝΑMCO !

Η μεγάλη επιστροφή του «Pony» στην Ελλάδα

Το «μικρό Pony», το αυτοκίνητο που οι Γερμανοί εγκωμίασαν ως το πολυχρηστικό όχημα της οικονομίας, οι Γάλλοι ως έκφραση της κλασικής φινέτσας και της απλότητας και οι Έλληνες ως «εθνικό όχημα» με τη σφραγίδα της Citroen, είναι έτοιμο να ξαναγράψει ιστορία στην αγορά των τεσσάρων τροχών.

Η οικογένεια Κοντογούρη της NAMCO, κατασκευάστρια εταιρεία των θρυλικών Pony, έχει δεχτεί άκρως δελεαστική πρόταση από μεγάλο όμιλο της Αιγύπτου για να παράγει εκείνος τα ελληνικά αυτοκίνητα, τα οποία στις αναδυόμενες αγορές της Βορείου Αφρικής και στην Αγκόλα παρουσιάζουν μεγάλη δυναμική λόγω της προσιτής τιμής και των ιδιαίτερα ανθεκτικών χαρακτηριστικών τους.

Παρόλο όμως, που η Ελλάδα «πλήγωσε» στο παρελθόν την διοίκηση της εταιρείας, αποδεικνύοντας περίτρανα πως η «χώρα μας τρώει τα παιδιά της», καθώς με πολιτικές παρεμβάσεις χάριν σε πιέσεις ανταγωνιστικών επιχειρηματικών συμφερόντων που εποφθαλμιούσαν την εμπορική επιτυχία των Pony, οδήγησαν το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης σε λουκέτο, τα αδέλφια Κοντογούρη ετοιμάζονται να... ξαναζεστάνουν τις μηχανές παραγωγής αυτοκινήτων στην Ελλάδα εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Deal» το μόνο που περιμένουν είναι να ανάψει το «πράσινο φως» η Εμπορική Τράπεζα για την σύναψη ομολογιακού δανείου ώστε να ξεκινήσουν την παραγωγή της νέας γενιάς «Pony», μια επένδυση που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2014 και θα δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Η περιπέτεια

Η περιπέτεια της NAMCO στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου είναι χαρακτηριστική για την σύγκρουση των μεγάλων συμφερόντων που «έπνιξαν» όλες τις προσπάθειες για την ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ελλάδα.

Οι ιδρυτές της εταιρείας, βίωσαν την απόλυτη επιτυχία έχοντας καταφέρει να παράγουν στο εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη 8- 10 αυτοκίνητα ημερησίως, γεγονός πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα και με προστιθέμενη ελληνική αξία 67%, οι πωλήσεις ξεπερνούσαν τις 18.000, ενώ ο Ελληνικός Στρατός, η αεροπορία και το Ναυτικό έδειχναν την προτίμησή τους στα... άλογα των Pony, αφού το κόστος λειτουργίας και συντήρησης πέντε εξ αυτών ήταν μικρότερο από ένα τζιπ μεγάλου κυβισμού.

Ξεκίνησαν πριν από τριάντα χρόνια την κατασκευή αυτοκινήτων σε μια ρομαντική εποχή, όπου οι πολυεθνικοί κολοσσοί δεν είχαν αλώσει τον κλάδο και που η ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία φαινόταν ικανή να διατηρήσει την αυτοχθονία της, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην οικονομική ανάπτυξη.

Μάλλον όμως, οι επικεφαλής της λογάριαζαν χωρίς... τον ξενοδόχο, που στην προκειμένη περίπτωση ήταν τα πολιτικά προσκόμματα που έβαζαν κυβερνητικά στελέχη της εποχής κατόπιν πιεστικών αιτημάτων ανταγωνιστών εμπόρων και εισαγωγέων που εποφθαλμιούσαν την εμπορική επιτυχία του θρυλικού Pony το οποίο είχε κατακλύσει τους ελληνικούς δρόμους και προμήθευε τα Σώματα Ασφαλείας.

Οι πιέσεις ακόμη και υπουργών έγιναν αφόρητες, οι απεργίες στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης όλο και συχνότερες, οι μηχανές έμειναν σβησμένες για πάνω από 120 ημέρες και το αποτέλεσμα ήταν μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα η μονάδα ελληνικής παραγωγής να μην είναι βιώσιμη και να κλείσει, βάζοντας μια ακόμη «ταφόπλακα» στο ελληνικό επενδυτικό όνειρο για τη δημιουργία μιας κραταιής εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ίσως ούτε και οι ίδιοι οι πολιτικοί να μην πίστευαν πως η «εθνικά υπερήφανη» κατά τ' άλλα Ελλάδα θα μπορούσε να φτιάξει τα δικά της αυτοκίνητα. Διαφορετικά δεν εξηγείται, όταν κατασκευάστηκε στην τελική του μορφή το πρώτο Pony και η οικογένεια Κοντογούρη κάλεσε τον τότε υπουργό Βιομηχανίας Κωνοφάγο για να το δει, εκείνος δεν μπήκε καν στον κόπο, διαμηνύοντας πως η Ελλάδα δε θα φτιάξει ποτέ δικό της αυτοκίνητο. Στη συνέχεια όμως, αφού ο ίδιος είχε εμπλακεί στο εργοστάσιο μπαταριών ΠΑΚ, πούλαγε στην μονάδα τα προϊόντα του.

Οι συνδικαλιστές

Μια από τις αιτίες της κατάρρευσης της NAMCO ήταν και ο κακώς εννοούμενος συνδικαλισμός. Εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης έκαναν απεργία- κατάληψη, η οποία κράτησε 4 μήνες, ζητώντας αύξηση ημερομισθίων κατά 35%.

Οι ιδιοκτήτες της εταιρείας δεν την αρνήθηκαν, αλλά τους πρότειναν να δουν τι αύξηση θα τους έδινε ο κλάδος του μετάλλου. Όμως, εκείνοι επέμεναν να ικανοποιηθεί το αίτημά τους «εδώ και τώρα», υποκινούμενοι και από ένα μετέπειτα σημαίνον πολιτικό πρόσωπο της Μακεδονίας, του οποίου ο ρόλος στην περίπτωση αυτή μάλλον ήταν «σκοτεινός», κάνοντας πολλούς να μιλήσουν για «το ότι παρακινείτο από ανταγωνιστικά της οικογένειας Κοντογούρη συμφέροντα».

Δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση γιατί οι υπάλληλοι δεν άφηναν να μπει κανείς στο εργοστάσιο, ακόμη και στους ιδιοκτήτες απαγόρευαν την είσοδο. Δεν επέτρεπαν ούτε καν να σταλούν τα ετοιμοπαράδοτα οχήματα στους πελάτες της εταιρείας και άλλα 600 στον ελληνικό Δημόσιο τομέα. Τότε ανέλαβε δράση ο Πέτρος Κοντογούρης, ερχόμενος από τη Γερμανία, ο οποίος διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι η εταιρεία θα τους αποζημίωνε από πάνω, αρκεί να επιστρέψουν στις δουλειές τους. Πράγμα που έγινε, αλλά μόνο για πέντε μέρες, καθώς μετά ζήτησαν να... πάνε διακοπές. Απίστευτο; Κι όμως αληθινό! Πράγματι πήγαν τις διακοπές τους και μετά πέρασαν από την οδό Αγίας Σοφίας 26 για να λάβουν τις αποζημιώσεις τους. Το εργοστάσιο είχε κλείσει.
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΟΞΦΟΡΔΗ ΖΗΤΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΠΥΡΩΝ!

papyros_oxfordi-1Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, προκειμένου να επιλύσει το μεγάλο πρόβλημα που έχει, δηλαδή την αδυναμία να μεταφράσει τους παπύρους (που κατέχει από 1896) με 200.000 αρχαία ελληνικά γράμματα, κατασκεύασε μία ιστοσελίδα και ζητά τη βοήθεια όποιου μπορεί να βοηθήσει στη μετάφραση!

Μόνον το 2% των μισοκατεστραμμένων παπύρων έχει μεταφραστεί όλα αυτά τα χρόνια. Οι επιστήμονες δήλωσαν αδυναμία να προχωρήσουν και μέσω της ιστοσελίδας «ancientlives.org» ζητούν από τον καθένα μας να βοηθήσει στη μετάφραση. Εκείνα που κατάλαβαν μέχρι τώρα, είναι ότι πρόκειται για μια ιστορία που θα μπορούσε να είναι και σύγχρονη.

Ένα παιδί ζητά από τον πατέρα του να το αφήσει να πάει στην Αλεξάνδρεια, αλλιώς δεν θα φάει ούτε θα πιει.

Οι ειδικοί επιστήμονες της Οξφόρδης υποθέτουν ότι και ένα γράμμα από τον καθένα αν αναγνωριστεί, θα αποτελέσει μεγάλη βοήθεια, αν μάλιστα ασχοληθούν χιλιάδες άτομα, όπως υπολογίζουν.
Διαβάστε περισσότερα » »

Εκτός λειτουργίας το ραντάρ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Εκτός λειτουργίας το ραντάρ στο αεροδρόμιο ΗρακλείουΑιτία μία.. καμμένη λάμπα!

Νέα προβλήματα με το ραντάρ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου! Το πρώτο πανελλαδικώς σε αφίξεις τσάρτερ αεροδρόμιο της χώρας ενημερώνει και πάλι ότι το πρωτεύον ραντάρ του θα εξακολουθεί να είναι εκτός λειτουργίας μέχρι και τα τέλη Αυγούστου! Κι αυτό γιατί το πρόβλημα που ξεκίνησε πριν από τέσσερις μήνες εξαιτίας μίας καμένης λάμπας, δεν έχει ακόμη επιλυθεί.

Το πρόβλημα στο ραντάρ είναι γνωστό εδώ κι αρκετό καιρό και παρά τις δεσμεύσεις της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας λύση δεν έχει ακόμη δοθεί σε ένα πρόβλημα που χρονολογείται από τις αρχές Μαΐου.

Στελέχη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας σε τοπικό επίπεδο κρούουν γι ακόμα μία φορά τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιούν ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση πριν είναι αργά, σύμφωνα με το Cretalive.

Όπως είναι γνωστό, το ραντάρ του «Νίκος Καζαντζάκης» αποτελείται από δύο συστήματα. Το πρωτεύον σύστημα και
το δευτερεύον. Το πρώτο δεν απαιτεί τη συνεργασία του αεροσκάφους καθώς στηρίζεται στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και υπάρχει σε όλα τα σύγχρονα ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Μόνο που το σύστημα αυτό είναι εκτός λειτουργίας εξαιτίας μία λάμπας thyratron αξίας λίγων χιλιάδων ευρώ, τα οποία η ΥΠΑ καθυστερεί σύμφωνα με τοπικά στελέχη της Υπηρεσίας να εγκρίνει ώστε να αντικατασταθεί.

Κάτι που θα έπρεπε να είχε κάνει από την πρώτη στιγμή κι όχι να περιμένει για να το πράξει την καλοκαιρινή περίοδο με τις εκατοντάδες αφίξεις και αναχωρήσεις σε καθημερινή βάση αεροσκαφών από το Ηράκλειο.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΓΚΟΥΡΟΥ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΑΠ

Διαβάστε περισσότερα » »

Αποζημιώσεις «μαϊμού» για «εκτός έδρας» στο Δημόσιο

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φ.Σαχινίδης Πλασματικές αποζημιώσεις για «εκτός έδρας» δημοσίων υπαλλήλων σε διάφορα υπουργεία εντόπισαν οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Η έκθεση αναφέρει ότι πολλές υπηρεσίες χρησιμοποιούν τις αποζημιώσεις αυτές για την οικονομική ενίσχυση των υπαλλήλων και όχι για την κάλυψη πραγματικών αναγκών. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης προανήγγειλε ελέγχους και κυρώσεις σε προϊσταμένους και υπαλλήλους.
Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, στην έκθεση καταγράφονται φαινόμενα όπως:
  • Εξάντληση του ανωτάτου ορίου ημερών εκτός έδρας πολύ πριν από το τέλος του έτους και πολλές φορές, υπέρβαση αυτού.
  • Ασαφείς αιτιολογίες στις εντολές μετακίνησης ή μετακινήσεις υπαλλήλων των οποίων ο κλάδος ή ειδικότητα δεν σχετίζονται με το σκοπό και το λόγο μετακίνησης.
  • Συχνή έκδοση των διαταγών μετακίνησης εκ των υστέρων και χωρίς την ύπαρξη σχετικής πίστωσης, κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων.
  • Συχνές διανυκτερεύσεις υπαλλήλων εκτός ξενοδοχείων σε φιλικά σπίτια ή συνεχείς μετακινήσεις σε αποστάσεις που δικαιολογούν την καταβολή εξόδων μετακίνησης.
  • Πληρωμή δαπανών της αυτής μετακίνησης ή εντός του ίδιου χρονικού διαστήματος από διαφορετικές πηγές.
    Μη αναγραφή των απαιτούμενων στοιχείων επί της εντολής μετακίνησης.
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα απόρρητα αρχεία για την Κούφια Γη!

  Το pyles.tv και ο Γιάννης Μούτσος επικοινώνησαν με τον Ρόντνεϊ Κλάφ, συγγραφέα του βιβλίου World Top Secret: Our Hollow Earth, ο οποίος μίλησε για την κούφια γη και τα μυστικά που κρύβει.


Τι κρύβουν οι κυβερνήσεις για την Κούφια Γη;
Ρόντνεϊ Κλάφ: Ο συγγραφέας Μάρσαλ Μπι Γκάρντερ το 1920 εξέδωσε ένα βιβλίο με τίτλο “Ταξίδι στο κέντρο της γης”, παρόμοιο με αυτό του Γάλλου συγγραφέα, Ιουλίου Βερν.

Το βιβλίο του Ιουλίου Βερν αφορούσε μια αποστολή μέσα από ένα κούφιο βουνό στην Ισλανδία, το οποίο βιβλίο φαίνεται ότι βασιζόταν σε γεγονότα σύμφωνα με την δική μου έρευνα. Ο Μάρσαλ Μπι Γκαρντερ στο δικό του βιβλίο προκαλεί την κυβέρνηση να εξετάσει την θεωρία αυτή και τελικά όντως αυτό συμβαίνει.
Έστειλαν τον Ναύαρχο Μπερντ του Αμερικανικού  Ναυτικού με ιστορικό αποστολών στην Ανταρκτική και αξιόπιστοι μάρτυρες καταθέτουν ότι βρέθηκε το άνοιγμα το 1947 πετώντας πάνω από αυτό. Ισχυρίστηκε ότι ΑΤΙΑ τον απήγαγαν μαζί με το αεροσκάφος του και προσγειώθηκαν μέσα στο εσωτερικό της κούφιας γης.

Έπειτα τον ανέκρινε ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός της τοπικής τους κυβέρνησης και του ζήτησε να μεταφέρει ένα μήνυμα στην δική μας κυβέρνηση “ότι αντιτίθενται στην χρήση των πυρηνικών όπλων”.
 
Αυτό συνέβη ένα χρόνο πριν την ρήψη της ατομικής βόμβας στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι και ανησυχούσαν πολύ για την χρήση πυρηνικών όπλων. Από τότε υπάρχουν ενδείξεις ότι ιπτάμενοι δίσκοι με προέλευση τον εσωτερικό κόσμο της γης απέτρεψαν την χρήση πυρηνικών πυραύλων.

Στο βίντεο που ακολουθεί είναι συγκεντρωμένες οι περισσότερες από τις φωτογραφίες και τα σχεδιαγράμματα που κατα καιρούς έχουν δημοσιοποιηθεί και – σύμφωνα με πολλούς ερευνητές- αποτελούν απεικονίσεις της “κούφιας γης”.



Οι δορυφόροι  και τα απόκρυφα αρχεία

Ρόντνεϊ Κλάφ: Αληθεύει ότι δεν έχουμε στην κατοχή μας φωτογραφίες του ανοίγματος του Βορείου πόλου. Ωστόσο υπάρχει ένα πελώριο τηλεσκόπιο ταγμένο σε κυκλική τροχιά γύρω από τον Πλανήτη Άρη, που παρουσιάζει μια φωτογραφία του ανοίγματος του Β. Πόλου  του Άρη. Μοιάζει με ένα πελώριο κρατήρα.

Μπορείτε να διακρίνετε ακόμη και τα σύννεφα μέσα στο άνοιγμα. Συνήθως το άνοιγμα αυτό καλύπτεται από σύννεφα τα οποία διαλύονται με την βοήθεια του εσωτερικού ηλίου αλλά με το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο μπορεί κανείς να διακρίνει το γιγαντιαίο μέγεθος τους ανοίγματος.  

Αυτό πιστεύουμε εμείς ότι είναι το άνοιγμα του Βορείου Πόλου του Άρη.

Θεωρούμε επίσης ότι τέτοια ανοίγματα υπάρχουν και στους πόλους της γης κι έχουμε ενδείξεις από ένα συνάδελφο ερευνητή -τον Τζον Λοφπρικ- που μας αναφέρει ότι ο γιος του διηγήθηκε ένα περιστατικό όταν το σχολείο του είχε καλέσει ένα επιστήμονα από την ΝΑΣΑ να δώσει μια διάλεξη.

Μετά το τέλος της διάλεξης, ο γιος του ακολούθησε τον επιστήμονα στο βάθος του διαδρόμου και τον ρώτησε εν ψυχρώ αν υπάρχουν φωτογραφίες του ανοίγματος της γης. Ο επιστήμονας αφού κοντοστάθηκε για λίγο απάντησε πως “ναι  έχουμε, τις επεξεργαζόμαστε έτσι ώστε να δείχνουν πως υπάρχουν σύννεφα όταν πλέον δημοσιεύονται”. 
  Αυτές είναι ενδείξεις πως η κυβέρνηση διαθέτει τέτοιες φωτογραφίες αλλά τις αποκρύπτει ιδιαίτερα μετά την ανακάλυψη της ύπαρξης της κούφιας γης από τον Ναύαρχο Μπερντ. Δεν έχουν κοινοποιήσει στο ευρύτερο κοινό αυτή την μεγάλη ανακάλυψη.

Η κούφια γη και τα μυστηριώδη ΑΤΙΑ
  Ρόντνεϊ Κλάφ: Θεωρώ ότι τα περισσότερα ΑΤΙΑ προέρχονται από το εσωτερικό της γης. Διαθέτουμε πληροφορίες ότι όλοι οι πλανήτες καθώς και ο Ήλιος είναι κούφιοι. Ο Δρ Γκριρ προσεγγίστηκε από εξωγήινους και τελικά πείστηκε να τους ακολουθήσει στο φεγγάρι όπου και προσγειώθηκε στο εσωτερικό της σελήνης σε ένα θόλο στη βάση, σε μια εξωγήινη βάση.

Περιέργως ο Δρ Γκριρ διαθέτει ως μάρτυρα έναν πρώην στρατιωτικό. Ένας από τους μάρτυρες που αναφέρει στη μελέτη του περιγράφει πως αυτός μπήκε στο θάλαμο επεξεργασίας φιλμ για να επισκευάσει τον φωτογραφικό εξοπλισμό και τότε του αποκαλύφτηκε από φωτογράφο που ήταν παρών ότι “διαθέτουμε φωτογραφίες από την σελήνη, που λήφθηκαν από το διαστημόπλοιο Απόλλων και πως υπάρχει μια βάση εξωγήινων στο φεγγάρι”.

Αυτό μου αποδεικνύει πως ο Χάουαρντ Μέντζερ έλεγε την αλήθεια σχετικά με τους ανθρώπους που τον κατεύθυναν στην άλλη πλευρά του φεγγαριού και πως συνάντησε πολλούς ανθρώπους που προέρχονταν από άλλους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Ενδεχομένως όλοι οι πλανήτες να μην κατοικούνται στην επιφάνεια τους αλλά, θα μπορούσαν να κατοικούνται στο εσωτερικό τους.
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρόβατο γέννησε… σκύλο!!!

 

Ένα πρόβατο στην περιοχή Shaanxi της Κίνας έφερε πρόσφατα στον κόσμο ένα υγιέστατο… σκυλάκι!

Το νεογέννητο... μοιάζει με πρόβατο, όμως τα μάτια, η μύτη, το στόμα και η...
ουρά του θυμίζουν περισσότερο σκύλο.

Ο ιδιοκτήτης του, Liu Naiying, πιστεύει ότι πρόκειται για θαύμα , παρ’ όλο που, όπως καταλαβαίνετε, κάτι τέτοιο μοιάζει απίστευτα αδύνατο.

Πλέον, δεκάδες άνθρωποι επισκέπτονται τη φάρμα του Liu Naiying προκειμένου να δούνε από κοντά το νεογέννητο «θαύμα της φύσης»…

Βέβαια ας έχουμε στο νου μας ότι υπάρχουν πολλοί επιτήδειοι που στο βωμό του χρήματος θυσιάζουν και κάνουν πολλά...
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΝΟΣ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ

 Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ Π. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Δ ΜΕΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟK, ΗΓΕΤΙΚΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΝΟΒΑ ΖΟΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΣΤΗ ΜΕΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΕ ΣΚΟΠΙΑΝΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.

Παραθέτουμε τα κυριότερα αποσπάσματα της εφημερίδας και της συνέντευξης στην....
εν λόγω εφημερίδα του Αναστασιάδη Π. που τυγχάνει* να είναι πρόεδρος του ΔΔ ΜΕΛΙΤΗΣ και για λόγους ιστορικής τάξης έχουμε πρόσθεση σε παρένθεση την λεκτική αλήθεια αλλά πρώτα θα υπογραμμίσουμε κάποια σημεία.

Ραδιόφωνο? Τόσο εύκολα απορρέει από το σύνταγμα ότι κάποιος μπορεί να αγοράσει και να εκπέμπει ανθελληνικούς σκοπούς που βλάπτουν το εθνικό φρόνημα και την συνοχή της πατρίδας?
2300 Μακεδόνες? Τα στοιχειά αυτά τα πηρέ από την στατιστική υπηρεσία? Έστω αρά οι 200 ψήφοι το 1999 του ουράνιου τόξου είναι 8,69% των ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ της ΜΕΛΙΤΗΣ και εσείς εκλεχτήκατε* κατά τύχη γιατί τέτοιο είναι το εκλογικό σύστημα με περίπου 4,95 % των Μακεδόνων ΤΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ .

ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΕΞΟΝΟΜΑΤΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΜΑΥΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΠΙΛΩΝΕΙΣ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ

Αναφέρει και άλλους 4 πρόεδρους (ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΒΕΥΗΣ , ΑΧΛΑΔΑΣ…)! Το γνωρίζουν αυτό οι αναφερόμενοι, συμπράττουν ? συμφωνούν με τις θέσεις του Αναστασιάδη Αν έχουν αναφερθεί εν άγνοια τους να βγουν δημόσια και να δηλώσουν τις θέσεις και την γνώμη τους για όλα αυτά. Αν τυχόν συμπράττουν να πάρουν θέση και οι επικεφαλής των συνδυασμών των οποίων εκλεχτήκαν. ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ,ΑΣΠΡΙΔΗΣ ,ΜΟΥΣΙΟΥ.
Από δουλειά βλέπουμε δόξα το θεό δεν έχει παράπονο.
Αυτοί ,αυτός που κόπτατε για τα ανθρωπινά δικαιώματα που τρέχουν συνέχεα στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και ζητεί τον ορό του αυτοπροσδιορισμού πως έχει το θράσος να χαρακτηρίζει αρά να προσδιορίζει για λογαριασμό αλλού τους πόντιους σε τούρκους ,τους αρβανίτες σε αλβανούς και τους γηγενείς και πρώτους κατοίκους Μελίτης σε γκρεκούς επειδή έχουν ελληνική συνείδηση?
Όλοι ήξεραν ότι κατέβηκες στις εκλογές ως μακεδόνας ? Το ήξερε και η Μουσιου η επικεφαλής του Ψηφοδελτίου του Πασοκ? Να ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΑΜΕΣΑ!!!
Σας ΤΑΠΩΝΕΙ και η δημοσιογράφος ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΕΣΚΟΒΑ στους ισχυρισμούς σας ΟΤΙ ΟΙ ΝΕΑΡΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΤΗ ΄΄ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ΄΄(ΒΟΥΛΓΆΡΙΚΗ ) ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗ ΜΕΛΙΤΗ , ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!!!!!!!!!!!!!!
Αυτά εν γρηγοράδα , τα σχόλια στους αναγνώστες


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ

NOVA MAKEDONIA 21/07/2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΕΣΚΟΒΑ

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ…………………………., ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 2.300 ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ. (Δικός του χαρακτηρισμός δίκια του αυθαίρετη προσέγγιση) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (ΠΑΝΤΕ ΑΣΛΑΚΟΦ) ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Ή ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕ ΑΣΛΑΚΟΦ, ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΕΛΙΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑ. …………………. ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΚΟΜΑ 4 ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΙ (ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ) ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, ΒΕΥΗ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΑ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ. Ο ΑΣΛΑΚΟΦ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΣΗΜΑΙΝΟΝΤΕΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ…………………………….. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΡΕΚ ΜΠΙΤΟΛΑ. ΙΔΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ’90 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: ΠΩΣ ΣΥΝΕΒΗ Η ΕΚΛΟΓΗ ΣΑΣ; ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: ΣΤΗΝ ΜΕΛΙΤΗ ΖΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 2.300 ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΛΙΓΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ, ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ …………………………………………………………………………………………………. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΘΕΣΩ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ, ΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΗΤΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΒΑΛΩ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΔΩ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ(ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ) Ή ΝΑ ΑΙΤΗΘΕΙ ΕΙΣΑΧΘΕΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ; ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ, …………………ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ(ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ)……………., ΘΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΩΣ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ. ……………………….. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ. …………». ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΝΟΒΑ ΖΟΡΑ». ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ; ΘΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ(ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΣ) ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ; ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ Ρ/Σ ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ…………. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΙΚΟ ΡΑΔΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, …………………………………ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΟΥΜΕ , ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ» Ή «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ» ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ; ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: ΕΑΝ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ(δηλαδή VARDASKA) ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΔΩ , ΘΑ ΒΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ………………………... ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ………………………………………………………………… Η ΜΑΧΗ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Ουράνιο τόξο ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕΣΩ Ε.Ε. ΚΑΙ ΕΝΩΠΙΩΝ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: ……………………… ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: ………………………… DNEVNIK 21/7/2011 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΙΒΑΝΑ ΚΟΣΤΟΦΣΚΑ ΠΑΝΤΕ ΑΣΛΑΚΟΦ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ, ΦΛΩΡΙΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΣΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ (ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ) ΘΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΩΣ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ (βουλγάρικη εννοεί) ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΠΑΝΤΕ ΑΣΛΑΚΟΦ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΕΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ……………Η ΔΙΗΓΗΣΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΑΝ ΠΟΤΑΜΙ ΟΣΟ ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ……..ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ(σλάβος) ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. …….. ΕΝΩ ΣΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΛΩΘΕΙ ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΠΕΤΣΕΝΤΑΡ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΒΑ ΖΟΡΑ. ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ (βουλγάρικη).

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

ΣΤΗ ΜΕΛΙΤΗ ΖΟΥΝ 2.300 ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΜΟΝΟ 300 ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ , ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ, ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΑΦΕΣ Ο ΑΣΛΑΚΟΦ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 8 ΜΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ. ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ. ………... ΖΗΤΑΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΩΡΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ (βουλγάρικα), ΟΠΩΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ……… ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΗΚΟΟΙ ΜΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ. …………ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΝΕΑΡΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΜΕ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΚΟΦ, ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕ…..,

…Ο ΕΥΘΥΜΗΣ ΓΚΟΤΣΗΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ (βούλγαρος) ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΟΥΣΑ,….. ….., ΜΑΣ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΠΑΝΤΟ ΜΑΝΟΝΤΖΗΣ.

………, ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΜΑΝΟΤΖΗΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ. …………………….

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ Ουράνιου τόξου ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ 1ΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ (βουλγάρικου) ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ….. ΗΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ …. ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ, ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΜΗΝΩΝ, ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ, ΑΥΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΛΕΞΗ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ» ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟ».

……….. ΑΝ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΝΑ ΕΚΔΩΣΟΥΜΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ, ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. ………….

………….

………….

………….

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΛΥΓΚΑΣ
Διαβάστε περισσότερα » »