Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Λύση για το πράσινο χαρτί των αδειών κυκλοφορίας; – Από το 2012 το Υπουργείο Μεταφορών δίνει “μπακαλόχαρτο” στους ιδιοκτήτες οχημάτων

adeia-kikloforiasΣε επικοινωνία με το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, μάθαμε πολλά ενδιαφέροντα για το πράσινο χαρτί των αδειών. Από ότι φαίνεται, επίκειται λύση, προς Μάρτιο ή Απρίλιο.
Αφορμή για την επικοινωνία του autotriti.gr με το Υπουργείο στάθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΥΜΕ:
“Λύση στο πρόβλημα της μετάβασης των Ε.Ι.Χ αυτοκινήτων προς το εξωτερικό. Μετά την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην διενέργεια διαγωνισμού από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για την προμήθεια εντύπων αδειών κυκλοφορίας και με σκοπό την διευκόλυνση των πολιτών που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό με τα επιβατικά τους αυτοκίνητα, ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, υπέγραψε σχετική απόφαση με την οποία επεκτείνεται η δυνατότητα χορήγησης κανονικού εντύπου άδειας κυκλοφορίας και στα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα.”
Μία ανακοίνωση, πολλές ερωτήσεις
Επεκτείνεται η δυνατότητα χορήγησης κανονικού εντύπου άδειας κυκλοφορίας και στα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα. Μιλάμε για το δυσεύρετο εδώ και 2 χρόνια (από τα μέσα του 2012) πράσινο χαρτί των κανονικών αδειών κυκλοφορίας, το οποίο είναι απαραίτητο για να ταξιδέψετε στο εξωτερικό.
Αν δεν το γνωρίζατε, όποιος έχει τη γνωστή άδεια-φωτοτυπία με τη σφραγίδα ΔΕΝ μπορεί να ταξιδέψει εκτός Ελλάδας. Με αυτή είμαστε νόμιμοι (ίσως καλύτερα νομότυποι) μόνο στη χώρα μας. Από το 2012 μέχρι σήμερα το πράσινο χαρτί αποτελούσε… “προνόμιο” των επαγγελματιών, καθώς ΜΟΝΟ τα οχήματα Δημόσιας Χρήσης (βλέπε φορτηγά) έπαιρναν κανονικές “πράσινες” άδειες οδήγησης, για ευνόητους λόγους.

Ο διαγωνισμός που είχε κάνει πριν από χρόνια το Υπουργείο Ανταγωνιστικότητας είχε πέσει στο κενό (οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως το εργοστάσιο που είχε αναλάβει την προμήθεια του Υπουργείου με πράσινο χαρτί… έκλεισε πριν προχωρήσει στην παράδοση της παραγγελίας). Τώρα, η υπογραφή της παραπάνω απόφασης, για επέκταση της δυνατότητας έκδοσης κανονικής άδειας και για Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα, έγινε καθώς το Υπουργείο αναμένει λύση στο πρόβλημα με το πράσινο χαρτί μέσα στον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2015.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει απόθεμα πράσινου χαρτιού για περίπου 65.000 νέες άδειες. Όποιος θέλει να ταξιδέψει, μπορεί να ζητήσει από τα ΚΕΠ ή από τις Υποδιευθύνσεις Μεταφορών την έκδοση κανονικής “πράσινης” άδειας, δίχως από ότι ξέρουμε να χρειάζεται να προσκομίσει κάποια βεβαίωση για το ταξίδι που θέλει να κάνει.

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

24 ώρες για να σώσουμε τα δάση μας



Το ψήφισμα έχει πάρει φωτιά! Πάνω από 32.000 υπογραφές μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες. Ας παραδώσουμε 50.000 στη Βουλή πριν την κρίσιμη συνεδρίαση. Μας μένουν μόνο λίγες ώρες – πρόσθεσε τη φωνή σου τώρα και διάδωσέ το στους πάντες για να σώσουμε τα δάση μας:
------------------------------

Φίλοι και φίλες,


H κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο για να χαρίσει τα Ελληνικά δάση σε καταπατητές. Με όλα τα μάτια στραμμένα στην εκλογή του Προέδρου, ελπίζουν πως θα περάσει απαρατήρητο. Αν όμως δημιουργήσουμε ένα τεράστιο κύμα αντίδρασης μπορούμε να ξεσκεπάσουμε το σκάνδαλο και να σώσουμε τα δάση μας. Κάνε κλικ για να προσθέσεις τη φωνή σου:

Υπόγραψε
Αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο για να χαρίσει τα πολύτιμα δάση μας σε καταπατητές, ενώ τα ΜΜΕ τηρούν σιγή ιχθύος. Μόνο ένα τεράστιο κύμα αντίδρασης από εμάς τους πολίτες μπορεί να σταματήσει το ξεπούλημα του φυσικού πλούτου της χώρας μας που συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας.

Αν το νομοσχέδιο περάσει, εκτιμάται πως θα νομιμοποιηθούν τεράστιες εκτάσεις καταπατημένου δάσους – αλλά επίσης θα ανοίξει το δρόμο για νέες καταπατήσεις. Οι Υπουργοί Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης και Ν. Ταγαράς έχουν την πολιτική δύναμη να αποσύρουν το δασοκτόνο νομοσχέδιο, αλλά ελπίζουν ότι με όλα τα μάτια στραμμένα στην εκλογή του νέου Προέδρου, το σχέδιό τους θα περάσει απαρατήρητο. Το τελευταίο πράγμα που θέλουν οι δύο Υπουργοί σ’αυτή την προεκλογική περίοδο εντυπώσεων είναι μια δημόσια κατακραυγή που θα ξεσκεπάσει το σκάνδαλο. Ας τους τη δώσουμε λοιπόν!

Μας μένουν μόνο 48 ώρες – αν χιλιάδες από εμάς ενώσουμε τις φωνές μας τώρα και δημιουργήσουμε ένα κύμα αντίδραση από κάθε γωνιά της Ελλάδας, θα τραβήξουμε την προσοχή των ΜΜΕ και θα αποδείξουμε στους Υπουργούς πως το ξεπούλημα των δασών μας θα έχει τεράστιο πολιτικό κόστος και για τους ίδιους και για τα κόμματά τους. Η δύναμή μας είναι στον αριθμό μας. Κάνε κλικ παρακάτω για να υπογράψεις για την προστασία των δασών μας και διάδωσέ το σε φίλους και γνωστούς – μέλη και συνεργάτες του Avaaz θα παραδώσουν τις υπογραφές μπροστά στα ΜΜΕ πριν τη ψηφοφορία:

https://secure.avaaz.org/el/save_greek_forests_new_txt/?bpKSlgb&v=50221

Με πρόφαση την ανάπτυξη, η κυβέρνηση μ’αυτό το νομοσχέδιο-έκτρωμα ουσιαστικά επιβραβεύει την παρανομία, τους καταπατητές και τους εξυπνάκηδες που επί δεκαετίες καταχρώνται το φυσικό πλούτο της χώρας μας εις βάρος εκατομμυρίων πολιτών. Ήρθε λοιπόν η ώρα να χαράξουμε τα όρια της ανοχής μας ακριβώς εδώ και να βάλουμε τέλος στη διαιώνιση αυτής της νοοτροπίας.

Τα Ελληνικά δάση έχουν επιβιώσει χιλιάδες χρόνια ιστορίας και τώρα είναι η δική μας σειρά να ενώσουμε τις φωνές μας για να διαφυλάξουμε τη φυσική μας κληρονομιά για τις επόμενες γενιές. Η μόνη δύναμη που μπορεί να σταματήσει αυτό το έγκλημα είμαστε όλοι εμείς. Υπόγραψε τώρα και διάδωσέ το στους πάντες – μας μένουν μόνο λίγες ώρες πριν τεθεί το σχέδιο νόμου για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής:

https://secure.avaaz.org/el/save_greek_forests_new_txt/?bpKSlgb&v=50221

Πριν μερικούς μήνες, όταν η κυβέρνηση προσπάθησε να ξεπουλήσει τις Ελληνικές παραλίες, 150.000 από εμάς ενώσαμε τις φωνές μας και δημιουργήσαμε μια πρωτοφανή διαδικτυακή κατακραυγή που ξεσκέπασε το σκάνδαλο, δημιούργησε διεθνή θύελλα αντιδράσεων κι ανάγκασε τελικά την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο. Έτσι σώσαμε τις παραλίες μας – και τώρα μπορούμε να το επαναλάβουμε για να σώσουμε τα δάση μας, αλλά πρέπει να κινηθούμε γρήγορα.

Με ελπίδα,
Σπύρος, Luis, Pascal κι ολόκληρη η ομάδα του Avaaz

Διαβάστε περισσότερα » »