Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Ποια είναι η Monsanto;

Η Monsanto είναι μία από τις πλέον δραστηριοποιημένες εταιρείες παγκοσμίως στον χώρο της βιοτεχνολογίας και ίσως η πιο αμφισβητούμενη εταιρεία στον χώρο της διαχείρισης της παγκόσμιας αγροτικής παραγωγής.


Δημιουργήθηκε το 1901 ως η πρώτη εταιρεία παραγωγής ζαχαρίνης, του γλυκαντικού που θα προσφερόταν στην αγορά στο 1/6 της τιμής της ζάχαρης.

Κύριος προμηθευτής της Coca Cola, μέσα στα χρόνια η Mosanto έστησε ένα τεράστιο «εργαστήριο» χημικών της αγροτικής παραγωγής, εργαστήριο που διοχέτευε στην αγορά μία μακρά σειρά από λιπάσματα και ζιζανιοκτόνα από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα που υποσχόταν να κάνει τις καλλιέργειες των αγροτών καλύτερες, ασφαλέστερες, γρηγορότερες, πιοπροσοδοφόρες και λιγότερο ευαίσθητες στις μεταβολές του καιρού και τις επιταγές της φύσης.

Με την εισαγωγή των ζιζανιοκτόνων στην αγορά και την επικράτηση, αλλά και εξέλιξη του Roundup, η Monsanto παράλληλα ξεκίνησε εδώ και πάρα πολλά χρόνια να εισάγει την ιδέα των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και καλλιεργειών.

Το σκεπτικό πολλών βιοτεχνολόγων, αλλά και της συγκεκριμένης εταιρείας, ήταν πως δεν αρκούσαν τα ζιζανιοκτόνα για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη και γρηγορότερη γεωργική παραγωγή, αλλά με την βοήθεια της επιστήμης και της τεχνολογίας, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν σπόροι, γενετικά τροποποιημένοι που είχαν όλες εκείνες τις ιδιότητες που θα επέτρεπαν την καλλιέργεια χωρίς το επιπλέον κόστος των ζιζανιοκτόνων και των λιπασμάτων.

Σε μία κίνηση αποδοχής των παραπάνω, επισήμαιναν και συνεχίζουν να επισημαίνουν πως οι γενετικά τροποποιημένοι σπόροι είναι και η μόνη απάντηση στην αντιμετώπιση της πείνας στον κόσμο.

Κάτι τέτοιο ευαγγελίζεται κατά ένα μέρος και το ίδρυμα Melinda and Bill Gates και έχει ως υπεύθυνο αγροτικής ανάπτυξης τονSam Dryden, πρώην στέλεχος της Monsanto και CEO άλλης μίας εταιρείας που θεωρείται από τις μεγαλύτερες που ασχολούνται με την παραγωγή γενετικά τροποποιημένων σπόρων, την Dow AgroSciences.

Με την μεσολάβηση του ιδρύματος Melinda and Bill Gates, αλλά και την χρηματοδότησή του στις νέες τεχνολογίες, υιοθετείται από όλο και περισσότερες χώρες του τρίτου κόσμου, η χρήση γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών αλλά και τροφών.

Περίπου το 2000 ο τότε CEO της Monsanto, Robb Fraley έλεγε πως «η τεχνολογία πίσω από τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα βρίσκεται στο στάδιο που ήταν τα ηλεκτρονικά με το τρανσίστορ». Η πορεία από τη δήλωση αυτή κι έπειτα, παρακολουθώντας εταιρείες όπως η Aventis, η Syngenta και η ίδια η Monsanto, 12 χρόνια μετά, μας δείχνει ότι, μπορεί και η βιοτεχνολογία να έχει φτάσει στο στάδιο των ολοένα και μικρότερων υπολογιστών και να έχει αλλάξει τη ζωή μας άρδην με τις τροφές που αγοράζουμε, αλλά όπως έδειξε η παραπάνω έρευνα, αυτή η επιστημονική εξέλιξη δεν έρχεται χωρίς συνέπειες. Το αντίθετο.

digitallife.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σε απολογία η Ελλάδα για δράση της CIA

Πολυτελή τζετ που νοίκιαζε αμερικανική εταιρεία-φάντασμα στην CIA μετέφεραν μέσω ελληνικών αεροδρομίων με δεκάδες πτήσεις ύποπτους κατά τους Αμερικανούς, για τρομοκρατικές ενέργειες.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Οι άνθρωποι αυτοί μεταφέρονταν σε αμερικανικές μυστικές βάσεις βασανιστηρίων και φυσικής εξόντωσης ανθρώπων. Η λίστα με τις 23 πτήσεις της CIA που εξακριβωμένα χρησιμοποιήθηκαν ελληνικά αεροδρόμια για τη μεταφορά αυτών των αιχμαλώτων προς εξόντωση, περιλαμβάνει τα αεροδρόμια Αθηνών, Ηρακλείου Κρήτης (κυρίως), Χίου και Κέρκυρας.

Οι πτήσεις αυτές έγιναν από το 2001 μέχρι το Δεκέμβρη του 2005, ξεσήκωσαν μία παγκόσμια θύελλα διαμαρτυρίας και εκθέτουν σήμερα την Ελλάδα καθώς στις 11 του περασμένου Σεπτέμβρη το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο έβγαλε ψήφισμα με το οποίο καλεί σε απολογία την Ελλάδα για τη σκοτεινή αυτή υπόθεση με δράστη τη CIA και θύματα τους «ύποπτους» για τρομοκρατία κατά τους Αμερικανούς, που όμως στην πλειονότητά τους είναι απλά αντιαμερικανοί με σχετική δράση σε χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

Το «Γκουαντάναμο Εξπρές» όπως χαρακτήρισε αυτή τη δραστηριότητα της CIA ο παγκόσμιος Τύπος, ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 Σεπτέμβρη του 2000 με την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης και πήρε την κωδική ονομασία «Rendition». Χίλιοι πεντακόσιοι αμερικανοί πράκτορές της ξεχύθηκαν στις πέντε ηπείρους απάγοντας κυρίως μουσουλμάνους πολίτες, ύποπτους για τρομοκρατικές ενέργειες, για να μεταφερθούν μετά με την «Αir CIA» στο Γκουαντάναμο της Κούβας και τις άλλες φυλακές βασανιστηρίων της Αμερικής.

Το 2006 ο ειδικός εισηγητής του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Κλαούντιο Φάβα συγκεντρώνοντας στοιχεία κυρίως από το Eurocontrol που αφορούσαν την Ελλάδα, αποκάλυψε ότι από το 2001 μέχρι το 2005 είχαν πραγματοποιηθεί 108 πτήσεις στην Ελλάδα και από εκεί στο εξωτερικό με κρατούμενους των Αμερικανών. Ο Κλαούντιο Φάβα σημείωνε στην έκθεσή του ότι πρόκειται για πτήσεις που μετέφεραν παράνομα απαχθέντες υπόπτους για τρομοκρατική δράση. Η Ελλάδα άρχισε να χρησιμοποιείται από τη CIA για τις πτήσεις αυτές λίγο πριν από την εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη» το 2002 και κυρίως κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Για το θέμα αυτό τώρα η Ελλάδα πρέπει να κάτσει στο σκαμνί του κατηγορούμενου για παροχή διευκολύνσεων στις παράνομες αυτές ενέργειες της CIA εις βάρος ανθρώπων.


triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΙΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΛΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ e-BANKING

ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Κυκλοφορεί email που οδηγεί τους χρήστες σε site παρόμοιο με το CNN και στη συνέχεια τους
προτρέπει να κάνουν κλικ σε κάποιο link ώστε να δουν video σχετικό με τις εξελίξεις στη Γάζα. Όταν οι χρήστες κάνουν κλικ στο video εμφανίζεται νέο παράθυρο που προτρέπει για εγκατάσταση/ενημέρωση του Adobe Flash Player (το πρόγραμμα που χρησιμοποιείται και για την αναπαραγωγή video στο Youtube). Αν οι χρήστες επιλέξουν εγκατάσταση τότε εγκαθίσταται trojan ικανό να αντλήσει ακόμα και κωδικούς από e-banking και φυσικά και από άλλες online υπηρεσίες και δραστηριότητες που χρησιμοποιείτε (!).

Διαβάζετε με προσοχή τα email σας και σε καμία περίπτωση μην εξουσιοδοτείτε sites να εγκαθιστούν λογισμικό.Γενικότερα να είστε καχύποπτοι κατά την καθημερινή τόσο πλοήγηση στο Διαδίκτυο όσο και ανάγνωση των email σας.

Ενημερώστε επίσης όλες τις επαφές που έχετε στον υπολογιστή σας, να μην δέχονται μηνύματα από τις εξής διευθύνσεις:

nicomailto: nico_10_72@hotmail.fr

nicomailto: nico_72_10@hotmail.fr

yann.photos@ yann.photos@ hotmail.fr

kevinblancher@hotmail.fr

Πρόκειται για ιό «πειρατή» στον υπολογιστή σας και εάν κάποια από τις επαφές σας τον «αρπάξει» θα πληγείτε και εσείς. Στείλτε λοιπόν αυτό το μήνυμα σε όλους. Είναι επείγον και ο ιός κυκλοφορεί ήδη.

Η επιβεβαίωση αυτής της πληροφορίας έχει ήδη ανακοινωθεί από το γαλλικό κανάλι EUROPE 1.

Τις προσεχείς ημέρες πρέπει να προσέξετε να μην ανοίξετε κανένα μήνυμα που ονομάζεταιl'Invitation (πρόσκληση), ή τι θέλει η φωτογραφία σου σ´αυτό το site? Όποιος κι' αν σας το έχει στείλει!!! Είναι ένας ιός που ...ανοίγει μια ολυμπιακή δάδα και καταστρέφει το σκληρό δίσκο του PC. Αυτός ο ιός θα σας σταλεί από κάποιον που έχετε στις επαφές σας, γι αυτό πρέπει οπωσδήποτε να στείλετε αυτό το e-mail σε όλους.

Εάν, λοιπόν, δεχτείτε ένα μήνυμα με θέμα 'invitation' (πρόσκληση) ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΚΑΙ ΣΒΗΣΤΕ ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟ ΤΟ PC ΣΑΣ. Είναι ο χειρότερος ιός που έχει ποτέ ανακοινώσει το CNN και έχει καταταχθεί από τη Microsoft ως ο πιο καταστροφικός ιός που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα!

Αυτός ο ιός ανακαλύφθηκε χτες (?) το απόγευμα από την MCAfee και δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση.

Καταστρέφει απλούστατα την 'zero zone ' του σκληρού δίσκου όπου είναι κρυμμένες οι κύριες πληροφορίες!

Ευχαριστώ.

Δ.. ΒΡΑΖΟΣ / D..VRAZOS

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Τμήμα Μηχανογραφικών Εφαρμογών

Τηλ.: 210-7289666 210-7289666
Διαβάστε περισσότερα » »

Η σιωπηλή λαική αντίσταση


Σοκ απο το “Κόμμα του Χάους”!

Η απάντηση στο ερώτημα γιατί δεν αντιδρούν οι Έλληνες, γιατί δεν ξεσηκώνονται, γιατί δεν βγαίνουν στους δρόμους, είναι σιωπηλή και η πιο βίαιη που θα μπορούσαν να περιμένουν οι διεφθαρμένοι
κυβερνώντες που συγκαλύπτουν τς λίστες Λαγκάρντ ενώ εξακολουθούν να απολαμβάνουν πριγκιπικά προνόμια, οι ίδιοι και οι συγγενείς τους.

Εδώ και μήνες λοιπόν, σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας ένα βουβό κίνημα σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του και δεν είναι άλλο από το Κίνημα της Μη Πληρωμής απέναντι στο φαύλο κράτος. Δεν υπάρχει καφενείο, μπακάλικο, μανάβικο, η παραμικρή τρύπα στην οποία να συναθροίζονται πάνω από 2 πολίτες και να μην συζητάνε για την μη πληρωμή απέναντι στο κράτος που δεν σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

“Δεν πληρώνουμε ώσπου να καταρρεύσουν οι ανίκανοι τύρρανοι. Όποιο κόστος και να έχει η κατάρρευση εμείς οι πολίτες δεν θα στερήσουμε το γάλα απο τα παιδιά μας για να πληρώσουμε την Εφορία…”. To φωνάζουν και στις τηλεοράσεις.

Υπάρχει μεγαλύτερη επανάσταση από την μη πληρωμή απέναντι σε ένα κράτος-μπαταχτσή; Γύρευε πόσα χρωστάει και το ίδιο στους ιδιώτες-κοντά στα 11 δις.

Αντί να μας ραντίζουν με χημικά καθώς διαδηλώνουμε στο Σύνταγμα, καθόμαστε στα σπίτια μας και τους εκδικούμαστε με την μη πληρωμή. Στα 55 δις έφτασαν οι οφειλές προς το κράτος.

Είναι ο πιο ασφαλής δρόνος για να καταρρεύσουν οι φαύλοι. Κι αυτό εξαπλώνεται σαν ιός σε κάθε γειτονιά σε κάθε σπίτι. Γράφαμε σχετικά:

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΤΗΜΑ ΜΑΣ

Μόνο ένα φάρμακο υπάρχει. Αλλά αυτό προυποθέτει αυτοσυνείδηση και αυτοπειθαρχία. Ως λαός οφείλουμε να πάψουμε να είμαστε «κοσμάκης» και να γίνουμε πολίτες.

Αυτό είναι το πρώτο στάδιο της ίασης. Στη συνέχεια θα πρέπει να κάνουμε κτήμα μας την χρεοκοπία με τέτοιο επαναστατικό τρόπο που δεν θα επιτρέπει σε κανένα πρωθυπουργό και υπουργό Οικονομικών να εκστομίζει αγόγγυστα μια ημερομηνία -16 Νοεμβρίου-, ως ορισμό της χρεοκοπίας και την ίδια στιγμή να αφοδεύει στις προσωπικότητες του καθενός μας, μπλοφάροντας.


Λοιπόν πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας την χρεοκοπία, όλοι μαζί οι Έλληνες.

Να κάνουμε την χρεοκοπία όπλο στα δικά μας χέρια για να ξεφορτωθούμε τους ύπουλους, αδίστακτους και πάνω από όλα βουλιμικούς με την εξουσία κυβερνώντες.

Εμείς, μέσα από αυτοοργάνωση, πρέπει να ορίσουμε αθόρυβα και με σιγαστήρα την δική μας «16η Νοεμβρίου». Αυτό θα είναι το δεύτερο στάδιο της ίασης.

Πρέπει να ορίσουμε, εμείς οι πολίτες, την ημερομηνία της χρεοκοπίας μας. Αυτό θα γίνει το υπερόπλο μας.

Εμείς, εγώ, εσύ, όλοι μας, θα χρεοκοπήσουμε την ημέρα η το μήνα που θα το αποφασίσουμε.

Πως θα γίνει αυτό; Απλά σταματώντας να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι σε έναν κρατικό μηχανισμό που δεν μας σέβεται.

Θα πρέπει να είμαστε εντάξει στις μεταξύ μας συναλλαγές, στο μανάβικο, στα μαγαζιά της γειτονιάς, στην καθημερινότητά μας και να εκπαιδευθούμε, σαν τους σκύλους του Παυλώφ, να καθυστερούμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στο κράτος.

Θα πρέπει να γίνουμε ένα απέραντο κρυφό σχολιό, στο οποίο θα διδάσκει ο ένας τον άλλον, πως να εκδικείται με το ίδιο νόμισμα το διεφθαρμένο κράτος.

Μόνο όταν καταρρεύσουν τα έσοδα του κράτους θα καταρρεύσει βίαια και το χυδαίο πολιτικό προσωπικό της μεταπολίτευσης.

Αυτός θα πρέπει να είναι ο νέος Εθνικός Σκοπός.

Να επιλέξουμε εμείς την «16η Νομεμβρίου» της χρεοκοπίας ώστε κανείς Σαμαράς και κανείς Στουρνάρας να μην τολμήσει να μπλοφάρει ποτέ ξανά σε βάρος ενός ολόκληρου λαού.

Προφανώς περνιούνται για πολύ έξυπνοι, οι ίδιοι και οι επικοινωνιολόγοι τους, όταν μπλοφάρουν με τέτοιο χυδαίο τρόπο σε βάρος εκατομμυρίων πολιτών-συμπολιτών τους.

Κι αυτό το ψέμμα αφορά κυρίως τους Σαμαρά, Στουρνάρα και Κουβέλη, μια και ο Βενιζέλος έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο από αντίστοιχες ημερομηνίες χρεοκοπίας που είχε ο ίδιος ξεφουρνίσει.

Λοιπόν κάνοντας Εθνικό Σκοπό την χρεοκοπία που εμείς θα προκαλέσουμε, θα επιταχύνουμε την αποτέφρωση του παρόντος κομματικού προσωπικού στο σύνολό του.

Από το ΠΑΣΟΚ των Τσοχατζόπουλων ως την Χρυσή Αυγή του Μιχαλολιάκου με τις μουσαντένιες φορολογικές δηλώσεις και από την ΝΔ του Συμπιλίδη ως τον ΣΥΡΙΖΑ των λαικιστών που κάθε μέρα μας παρουσιάζουν μια νέα κωλοτούμπα μπροστά στο φόβο της εξουσίας και το ΚΚΕ της κολλημένης με την καρέκλα Παπαρήγα.

Μόνο αφού αποτεφρωθεί όλο το πολιτικό προσωπικό μέσα από μια ελεγχόμενη- από μας- χρεοκοπία θα προκύψουν νέοι, άφθαρτοι και κυρίως έντιμοι άνθρωποι στο προσκήνιο.

Τότε και έχοντας κλείσει στις πιο σκοτεινές φυλακές όλους τους διεφθαρμένους της μεταπολίτευσης θα φτάσουμε στην τελική φάση του σχεδίου που δεν είναι άλλη παρά η επιστροφή των καταθέσεων στις Τράπεζες και η πληρωμή των υποχρεώσεών μας απέναντι στο κράτος.

Αυτό το έντιμο κράτος θα το εμπιστευθούν ακόμη και οι πλέον θρασείς από τους συμπολίτες μας που στο μεταξύ έχουν βγάλει τα δις στο εξωτερικό. Γιατί δεν είναι μαλάκες: Καλύτερα να τρως τα λεφτά σου στην πατρίδα σου που έχει τόσες ομορφιές, μοναδικές παραλίες και ήλιο δώδεκα μήνες το χρόνο από το να προσπαθείς να τα κρύψεις από τις Τράπεζες της Ελβετίας στις Τράπεζες της Σιγκαπούρης.

Όταν ο Σόιμπλε λέει πως με όλα τα λεφτά του κόσμου η Ελλάδα δεν σώζεται έχει δίκιο και εκτός από δίκιο την λίστα του Χριστοφοράκου.

Η Ελλάδα στα χρόνια της μεταπολίτευσης είδε να περνάνε από τα ταμεία της μυθικά ποσά. Τα κατασπάραξαν οι πολιτικές συμμορίες των κυβερνώντων και οι διαπλεκόμενοι με τις παρέες τους.

Εάν αυτοί δεν αποτεφρωθούν, όσους τυφλούς της Ζακύνθου κι αν ανακαλύψει ο Φούχτελ, η Ελλάδα δεν γιατρεύεται.

Ελάτε όλοι μαζί να επιλέξουμε την ημερομηνία της χρεοκοπίας τους. Μόνο έτσι θα καθαρίσουμε την ζωή μας και οι αγριεμένοι ανάπηροι θα επιστρέψουν από τα καυτά κλίματα...

"KOYΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ"
 triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΟΙΚΙΑ & ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ Η ΕΛΛΑΣ . Του Αντώνη Γρυπαίου

Η λέξη προτεκτοράτο προέρχεται από την Αγγλική λέξη Protect, και
από τη Γαλλική protectorat, που σημαίνει προστατευόμενο και αδύναμο κράτος, αδύναμο οικονομικά ή αμυντικά, ή και τα δύο.

Αδύναμο κράτος εννοείται από πλευράς γεωπολιτικής, γεωστρατηγικής, γεωενέργειας, και γεωοικονομίας.
Το προτεκτοράτο είναι κράτος μη δυνάμενο να εφαρμόσει τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, παρά μέσω άλλης καλουμένης προστάτιδος ή επικυρίαρχης δυνάμεως. Το προτεκτοράτο είναι εξαρτημένη πολιτεία από τη προστάτιδα δύναμη, ή δυνάμεις.
Για να γίνει προτεκτοράτο ένα Ευρωπαϊκό κράτος, μέλος της Ε.Ε., της Ευρωζώνης, & του ΝΑΤΟ, πρέπει οι κυβερνώντες αυτό πολιτικοί να είναι δοσίλογοι και προδότες, και να προστατεύονται από τη προστάτιδα δύναμη. Οι προστάτες για να κατοχυρώσουν την εξουσία τους επάνω στο προτεκτοράτο, φροντίζουν να εγκαθιστούν σαν τοπική εξουσία, πολιτικούς πιόνια και μαριονέτες. Έτσι κοιμίζουν το λαό του προτεκτοράτου, και μας ελέγχουν χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε.
Συνήθως, τα κράτη εκείνα που θεωρούνται προτεκτοράτα,(Ελλάδα), έχουν διαφορετικό πολιτισμό από το κράτος-προστάτη, (Γερμανία),
υπό τη προστασία του οποίου υπάγονται, υπέρ του οποίου αναγνωρίζουν και παραχωρούν κυριαρχικά τους δικαιώματα.
Αποικία λέγεται μια χώρα εξαρτημένη από άλλο κράτος, το οποίο εκμεταλλεύεται τους οικονομικούς κυρίως πόρους αυτής.
Αποικία λέγεται η χώρα εκείνη που αποτελεί κτήση άλλης ισχυρότερης δυνάμεως, και ελέγχεται από αυτήν στρατιωτικά, οικονομικά, και πολιτικά. Σήμερα η χώρα μας ελέγχεται από τη Γερμανία οικονομικά και πολιτικά, διαμέσου Ε.Ε., ενώ προηγουμένως μας έλεγχαν οι ΗΠΑ πολιτικά, οικονομικά, και στρατιωτικά μέσω ΝΑΤΟ, και όχι μόνο…..
Έκλεισαν και έδιωξαν τις βιομηχανίες μας, για να αγοράζουμε τα δικά τους προϊόντα. Έκαψαν τα δικά μας πολυκαταστήματα, για να φέρουν τα δικά τους. Κατάστρεψαν τη Γεωργία μας, κατάστρεψαν τη κτηνοτροφία μας, για να εισάγουμε κρέατα, γάλατα, και τυριά από την Ολλανδία και Γερμανία. Θυμηθείτε τα σκάνδαλα, Siemens, Hofting,
υποβρύχια και άλλους εξοπλισμούς, τον ΟΤΕ, κ.λ.π.
Κατάντησαν την Ελλάδα «Κλωτσοσκούφι» της Ευρώπης.
Η παθητική στάση της δοσιλογικής πολιτικής ηγεσίας, επιτρέπει τον εμπαιγμό της χώρας από τους Σιωνιστές δανειστές της τρόϊκα.
Τελικά μας έκαναν προτεκτοράτο, με ΣαμαροΒενιζέλους, με Μνημόνια, με επόπτες, και με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.!!!
Όλα αυτά συμβαίνουν στη πατρίδα μας λόγω της εκάστοτε φοβισμένης, ανάξιας, ανίκανης, και προδοτικής πολιτικής ηγεσίας.
Στην περίπτωση της Ελλάδας, σήμερα έχουμε παραχωρήσει κυριαρχικά δικαιώματα στη τρόϊκα, βλέπε ελέγχους σε όλα τα υπουργεία από τους επόπτες Τόμσεν και της συνοδείας αυτού, τους Γερμανούς Ράϊχενμπάχ,
και Φούχτελο, για να εφαρμόσουν το νέο Γερμανικό Imperium.
Τα προτεκτοράτα δεν δικαιούνται να συνάπτουν συμφωνίες με άλλα κράτη. Γιαυτό η συμφωνία που κάναμε με τη Ρωσία για τους αγωγούς ακυρώθηκε. Γιαυτό δεν μπορούμε να χαράξουμε και ανακηρύξουμε τη δική μας Α.Ο.Ζ. διότι είμεθα προτεκτοράτο και αποικία, των δανειστών μας, δηλαδή της τρόϊκα, (ΔΝΤ, ΕΚΤ, & μηχανισμό Ε.Ε.) λέγε Σιωνιστικές τράπεζες της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, των κ.κ. Ρότσιλντ, Ροκφέλερ, Σόρος, και της μαφίας αυτών.
Η προστάτιδα δύναμη δικαιούται να συνθηκολογεί για λογαριασμό του προστατευόμενου κράτους, το οποίον δεν λέγεται πλέον κράτος, αλλά περιοχή, ή χώρα. Και οι τρείς προστάτιδες δυνάμεις στο παρελθόν, και παρόν, μας φέρθηκαν απαίσια και εχθρικώτατα, μας πούλησαν στους εχθρούς μας. Είθε ο παντοδύναμος Θεός, να τους το ανταποδώσει.
Σήμερα τελούμε προτεκτοράτο και αποικία προς εκμετάλλευση, υπό της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, μέσω Γερμανίας.
Το κράτος-προτεκτοράτο έχει καθεστώς που εδραιώνεται με συμφωνία μεταξύ κρατών, από τα οποία το ένα ελέγχει ως προστάτιδα δύναμη, το άλλο, στις εσωτερικές υποθέσεις του οποίου αναμειγνύεται αποφασιστικά. Προτεκτοράτο είναι το κράτος εκείνο που τελεί υπό τον έννομο έλεγχο προστάτιδας δύναμης, έχοντας για οικονομικούς λόγους απολέσει την εθνική του κυριαρχία και αυτοδιάθεση, κοινώς έχει μεταβληθεί σε αποικία. Βλέπε εδώ Γερμανική εποπτεία και έλεγχο από Ράϊχενμπάχ, Φούχτελο, ΄Τόμσεν, κλπ, σε μια κυβέρνηση φοβισμένων ανδρεικέλων. Προτεκτοράτο είναι το κράτος εκείνο που έχει ουσιαστικά απωλέσει την εθνική του αυτοδιάθεση, και βρίσκεται υπό τον έλεγχο άλλου ισχυρότερου Κράτους.
Το ΒΗΜΑ της Κυριακής 18/11/12 στο κύριο άρθρο γράφει, «Η Ελλάδα δεν είναι αποικία». Δυστυχώς εκ του αποτελέσματος προκύπτει
και αποδεικνύεται ότι η Ελλάς υπό τη σημερινή εφιαλτική πολιτική ηγεσία κατάντησε αποικία και προτεκτοράτο. Υπάρχει διαρκής έλεγχος της Τρόϊκα στα ταμεία του κράτους, εννέα στις δέκα επιχειρήσεις θα πουληθούν στους ξένους ή θα πτωχεύσουν, η διεθνής επιτροπεία στις Ελληνικές τράπεζες τις απειλεί με αφελληνισμό. Τελικά η χώρα απειλείται με διαμελισμό, (Βλέπε δηλώσεις της πρώην προέδρου της Βουλής, προς το πρόεδρο Παπούλια). Είναι ή δεν είναι αποικία;;;
Η Ελλάς κατά τη διαδρομή του χρόνου της σύγχρονης ιστορίας της, από το Β! Π.Π. και εντεύθεν, πέρασε κάτω από τη προστασία τριών δυτικών Σιωνιστικών μεγάλων δυνάμεων, οι οποίες μας χρεοκόπησαν.
Της Αγγλίας μέχρι το 1945. Η Αγγλία μας έκανε «πάσα» στην Αμερική μέχρι το 2010. Από τις ΗΠΑ μας παρέλαβε η Γερμανία, λόγω Ε.Ε. Ευρωζώνης, και μνημονίων, μέχρι σήμερα. Και οι τρείς αυτοί προστάτες, μας εκμεταλλεύθηκαν και μας φέρθηκαν απαίσια και εχθρικώτατα. Η προστάτιδα δύναμη έχει την υποχρέωση να προστατεύει το προτεκτοράτο και όχι να το εκμεταλλεύεται, ή να συμμαχεί με άλλο εχθρικό κράτος, εναντίον του κράτους του οποίου τη προστασία έχει αναλάβει. Η Γερμανία σήμερα εμφανίζεται σαν προστάτιδα δύναμη της Ελλάδας, και όμως υποπίπτει στο λάθος να συμμαχεί με το μεγάλο εχθρό της Ελλάδος, τη Τουρκία, εναντίον του προστατευόμενου κράτους. Έτσι όμως η Γερμανία δεν είναι προστάτιδα δύναμη, αλλά εχθρός. Ο φίλος του εχθρού μου είναι εχθρός, λέει μια σοφή λαϊκή παροιμία. Η Γερμανία σαν προστάτιδα δύναμη, προσπαθεί οικονομικά να εκμεταλλευθεί τη προστατευόμενη Ελλάδα, αρπάζοντας όλο το δημόσιο πλούτο της χώρας, έτσι όμως αποδεικνύει ότι δεν είναι προστάτιδα δύναμη, αλλά εχθρός του προτεκτοράτου Ελλάς.
Σήμερα με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, παραδώσαμε τα κλειδιά της χώρας στη Γερμανία, ως εκπροσώπου των δανειστών, για να λάβουμε τη νέα δόση του δανείου, κ.ο.κ.
Η συμβατική σχέση μεταξύ προστάτιδας δύναμης, και προστατευόμενου κράτους, κοινώς προτεκτοράτου, σύμφωνα με την οποίαν η προστάτιδα δύναμη αναλαμβάνει τη διεύθυνση των οικονομικών και εξωτερικών σχέσεων του προστατευόμενου, καθώς και τη διπλωματική προστασία των υπηκόων του, πρέπει να είναι ειλικρινής. Η Γερμανία σήμερα δεν δείχνει να είναι ικανή να αναλάβει τη προστασία της Ελλάδος, παρά μόνο την εκμετάλλευση αυτής.
Η Γερμανία υπονομεύει τη Θράκη μας, με ανεξαρτησία!!!
Το ίδιο και οι άλλες δύο μεγάλες δυνάμεις που προηγήθησαν της Γερμανίας. Εκμεταλλεύτηκαν την εθνική μας κυριαρχία.
Από την άποψη του διεθνούς δικαίου, η προστάτιδα δύναμη καθίσταται υπεύθυνη τόσο για τις πράξεις που διενεργεί με αυτή την ιδιότητα,
όσο και για τις πράξεις του προστατευόμενου κράτους.
Το κράτος που αναλαμβάνει τη προστασία του προτεκτοράτου, οφείλει επίσης να προστατεύει το προστατευόμενο μέλος, εναντίον εξωτερικών εχθρών και εχθρικών επιθέσεων. Όπως συμπεριφέρονται οι θετοί γονείς, στο υιοθετηθέν τέκνον. Οι Δυτικές Σιωνιστικές δυνάμεις, που κατά καιρούς ανέλαβαν τη προστασία της Ελλάδος, Αγγλία, Η.Π.Α., Γερμανία, μέχρι σήμερα, δεν σέβονται τη σχέση αυτή, παρανομούν, και φέρονται Ιμπεριαλιστικά και Καπιταλιστικά στο υιοθετηθέν τέκνο, με συμπεριφορές και αρχές, άκρατου και ακραίου νέο-φιλελευθερισμού, που πληγώνει το προστατευόμενο τέκνο-μέλος.
Έτσι όμως δεν είναι γονείς, αλλά δυνάστες και πάτρωνες.
Οι σημερινοί Γερμανοί, απόγονοι των Ναζί, των Ούννων και βανδάλων,
πρέπει σαν προστάτιδα δύναμη να καταλάβουν ότι δεν έχουν μόνο δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις προς το προτεκτοράτο, εάν δεν το καταλάβουν, γρήγορα θα μας χάσουν, αφού υπάρχουν και αλλού προστάτες, υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές……….
Οι Γερμανοί- Ναζί & Ούννοι- σαν προστάτες, μια από τις υποχρεώσεις που έχουν, είναι οι πολεμικές αποζημιώσεις, και το κατοχικό δάνειο, τα οποία αρνούνται προς το προτεκτοράτο, και κάνουν τη πάπια….
Επομένως είναι ακατάλληλοι σαν γονείς-προστάτες αδυνάτων κρατών.
Γενικά όμως ο θεσμός του προτεκτοράτου συνδέεται με την αποικιοκρατία, και απετέλεσε υποκατάστατο της «κατοχής».
Ο θεσμός αυτός τείνει σήμερα να εκλείψει, και να αντικατασταθεί από άλλες μορφές «επιρροής».
Σήμερα διερχόμεθα τη δεύτερη Γερμανική κατοχή. Αυτή τη φορά οικονομική κατοχή. Ο λαϊκός τροβαδούρος τραγουδεί και λέγει το λαϊκό άσμα, «Να δείς που κάποτε θα μας πούνε και Μαμάκες, να δείς
που κάποτε θα μας πούνε και χαζούς».
Είμαστε ότι λέει το τραγούδι, αφού ξαναψηφίσαμε τους οικονομικούς
δολοφόνους μας. Είμαστε «Μακάκες» με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Οι δημοσκοπήσεις που παρουσιάζονται σήμερα από τις τηλεοπτικές εκπομπές του κ. Πρετεντέρη, από το Μεγάλο κανάλι, καθρεπτίζουν απόλυτα αυτό το λαϊκό άσμα, αφού προετοιμάζουν το Μπάρμπα-Φώτη, σαν υποκατάστατο του ανύπαρκτου Προέδρου, που όλα τα υπογράφει, (όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει……)
και τον παρασημοφορεί ο κ.κ. ΑΝΘΙΜΟΣ σαν εθνικό εντολοδόχο για τα εθνικά μας θέματα, Μακεδονία και βάλε……
Εδώ κατάντησε όλη η Ελλάδα προτεκτοράτο, η Μακεδονία θα γλίτωνε;
Εμείς αναφωνούμεν, «Όχι άλλον Παπούλια». Έλεος πια!!!
Χορτάσαμε υποτέλεια, και διπλωματική οσφυοκαμψία!!!
Σε όλα λέει ΝΑΙ, όλα τα υπογράφει, το ΟΧΙ δεν το γνωρίζει.!!!
Τέτοιο προτεκτοράτο που είμαστε, τέτοιος πρόεδρος μας άξιζε.
Η εκκλησία μας ψάλλει, «Τοιούτος ημίν έπρεπε Αρχιερεύς Μέγας».
Η Γερμανία, (πατρίδα εκ γυναικός και τέκνων του «μεγάλου» προέδρου), σαν μέλος της Τρόϊκα, η οποία δανειοδοτεί την Ελλάδα-προτεκτοράτο, ασκώντας τοκογλυφία, έχει στείλει εδώ, παράλληλα με τα υπαλληλάκια της Τρόϊκα, και δικούς της διοικητικούς υπαλλήλους, όπως τους κ.κ. Ράϊχενμπαχ, Φούχτελο ή Φουχτελάκη, και άλλους, οι οποίοι προσπαθούν να μετατρέψουν το προτεκτοράτο Ελλάς, σε μια τεράστια Ειδική Οικονομική Ζώνη, (Ε.Ο.Ζ.), για τους Γερμανούς επενδυτές, όπου θα επικρατεί εργασιακός μεσαίωνας.
Ενώ αυτά συμβαίνουν στη χώρα μας, και εμείς ασχολούμεθα με τα αποικιοκρατικά μνημόνια, στη Μέση Ανατολή το Ισραήλ με τη Γάζα, βομβαρδίζουν ο ένας τον άλλον, οι Εβραίοι τους Άραβες, και οι Άραβες τους Εβραίους, με πυραύλους επάνω στα κτίρια και στις πολυκατοικίες των αμάχων, όπως εδώ στο προτεκτοράτο η Ελλάς, και συγκεκριμένα στη Χίο, τη νύχτα της Αναστάσεως, οι Χιώτες βομβαρδίζουν με ρουκέτες, η ενορία του Αγίου Ισιδώρου, την ενορία της Αγίας Μαρκέλας, με πάθος, σε αγώνα εξόντωσης, μέχρι τελικής πτώσεως.
Οι Γερμανοί απόγονοι των Ναζί και άλλων βαρβάρων φυλών του βορά, έχοντες στο DNA τους τα χαρακτηριστικά Ούννων και Βανδάλων, Γότθων και Βησιγότθων, μυρίστηκαν πετρέλαια και φυσικό αέριο στην Ελλάδα, και πλάκωσαν και αυτοί.
Εν τω μεταξύ οι Αμερικανοί φοβούμενοι το αντίπαλο δέος, έστειλαν μήνυμα στους Γερμανούς, «Βρείτε άμεσα λύση για την Ελλάδα, αλλιώς
θα το εκμεταλλευθεί η Ρωσία»…….
Οι Γερμανοί θέλουν τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, γιαυτό θέλουν να μας ελέγξουν πολιτικά. Τώρα ιδρύουν το Γερμανικό κόμμα με την ένωση των ΣαμαροΒενιζέλων και του Μπάρμπα-Φώτη,(όχι άλλον Παπούλια, έλεος πια), ώστε να βάλλουν χέρι στα πετρέλαια.
Οι απόγονοι των Ναζί, δεν γνωρίζουν πώς να συμπεριφερθούν σε μια ατυχήσασα χώρα-προτεκτοράτο όπως η Ελλάδα, με πλούσια ενεργειακά αποθέματα, και προσπαθούν με το άγριο, και με βαρβαρότητα να τη κατακτήσουν, έτσι όμως προκαλούν αντίδραση στη βάρβαρη δράση τους. Με τη κατακτητική συμπεριφορά τους προκαλούν τη πρώην προστάτιδα δύναμη τις ΗΠΑ, να θέλει να μας πάρει πίσω, για να προλάβουν τη Ρωσία. Οι Γερμανοί απεδείχθησαν αποτυχημένοι πάτρωνες. Οι Αμερικανοί όταν μας είχαν υπό τη κατοχή τους, δεν είχαν αντιληφθεί την γεωπολιτική, γεωστρατηγική , και γεωενεργειακή αξία της χώρας, τώρα που το κατάλαβαν μας θέλουν πίσω, κατόπιν αυτού έχει ξεσπάσει οικονομικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ-Γερμανίας, με μήλον της έριδος το προτεκτοράτο-Ελλάς.
Η Γερμανία χρειάζεται τα ενεργειακά μας κοιτάσματα και αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίων, για να κινεί τη βιομηχανία της, και να απεξαρτηθεί από τους Ρώσους.!!!
Ένα σκέλος της Τρόϊκα τώρα, το ΔΝΤ, –κατόπιν εντολών των ΗΠΑ- διαχωρίζει τη θέση του, από τις πολιτικές των άλλων δύο, όσον αφορά το προτεκτοράτο-Ελλάς. Η Γερμανία με τη Τρόϊκα με τα δύο σκέλη, μέσα στα πλαίσια της Ευρωζώνης, αποδεικνύονται κατακτητικός ζυγός χειρότερος από το Τουρκικό. Δεν χρεοκοπήσαμε τυχαία, μας χρεοκόπησαν εσκεμμένα, για να μας κάνουν προτεκτοράτο, και να μας αρπάξουν τον ορυκτό μας πλούτο. Σήμερα συντελείται οικονομική γενοκτονία του Ελληνικού λαού. Έρχεται ο Bebe Rebozo, της παγκόσμιας Σιωνιστικής Επικυριαρχίας, απεσταλμένος του David Rockefeller, προέδρου των Επικυρίαρχων του πλανήτη (95 ετών), να αγοράσει αντί πινακίου φακής, ότι έχει απομείνει από τους Γερμανούς. Γιαυτό οι Γερμανοί βιάζονται με τις αποκρατικοποιήσεις, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας του προτεκτοράτου, για να προλάβουν.
Με ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. στην εξουσία η Ελλάς κατάντησε ένα φτωχό προτεκτοράτο. Η Γερμανία σαν προστάτιδα δύναμη του προτεκτοράτου-Ελλάς, προσπαθεί μέσω Ελλάδος, να επεκτείνει τη δραστηριότητά της και στη Κύπρο, για να βάλλει χέρι στα ενεργειακά κοιτάσματα της Μεγαλονήσου, όπως έκανε ήδη στο προτεκτοράτο Ελλάδα. Όμως εισέπραξε από τη Κύπρο ένα μεγάλο ΟΧΙ, αυτό που δεν τολμάνε οι «Έλληνες» δοσίλογοι πολιτικοί να πούνε, και ο πρόεδρος Χριστόφιας δηλώνει, «Θέλουν να μας ελέγξουν πολιτικά, όπως κάνουν στην Ελλάδα». Η Κύπρος απορρίπτει εκ νέου τη προτεινόμενη συμφωνία δανειοδότησης από τη Τρόϊκα. Επιδεικνύοντας εντυπωσιακή αντοχή στις διαπραγματεύσεις η Κυπριακή κυβέρνηση κατάφερε για άλλη μια φορά, να αναχαιτίσει τις προτάσεις υποθήκευσης των φυσικών ενεργειακών πόρων της , που ζητάει η Γερμανία με τη Τρόϊκα.
Η Κύπρος βλέπει τι γίνεται στην Ελλάδα από τη Γερμανία, και αντιστέκεται. Η Γερμανία έχει και αυτή τεράστιο δημόσιο χρέος σαν τις άλλες χώρες της Ε.Ε. και τις ΗΠΑ. Θέλει μόνο να αρπάξει τον ορυκτό πλούτο και τη περιουσία της Ελλάδος, για να μπορέσει να καλύψει το δικό της χρέος, και οι δοσίλογοι πολιτικοί μας κοιμούνται όρθιοι……..
Ο Πρόεδρος της Κύπρου δήλωσε, «Η Τρόϊκα θέτει όρους οι οποίοι δύσκολα μπορούν να γίνουν αποδεκτοί». Έτσι η Κύπρος αν και διχοτομημένη από τους προαιώνιους εχθρούς του Ελληνισμού Τούρκους, και από τα αφεντικά των Τούρκων τη παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, επιδεικνύει υψηλότερο εθνικό φρόνημα από ότι οι «Ελληνικές» κυβερνήσεις, από το 2009 μέχρι σήμερα, που κατέστησαν την Ελλάδα προτεκτοράτο της Γερμανίας.
Ελλάδα-Κύπρος, κοινή γαρ η τύχη, και το μέλλον με κακούς οιωνούς.
Η Γερμανία, σαν μέλος της Τρόϊκα, ουσιαστικά θέλει να αναλάβει τη διακυβέρνηση της Κύπρου, όπως έκανε με την Ελλάδα, με προφανή στόχο και σκοπό, τον έλεγχο των κοιτασμάτων πετρελαίων και φυσικού αερίου Ελλάδος-Κύπρου, αφού οι Α.Ο.Ζ. αμφοτέρων ενώνονται, και η μία αποτελεί συνέχεια της άλλης, όσον ακόμα οι Τούρκοι δεν έχουν παρεμβληθεί. Μέσα σε όλο αυτό το ερεβώδες περιβάλλον, πρωτεύοντα ρόλο παίζουν οι «Έλληνες» πολιτικοί οι οποίοι έχουν γίνει υποτακτικοί των Γερμανών. Παραχωρούν τα πάντα στους ξένους ισχυρούς, από υφαλοκρηπίδα, Α.Ο.Ζ., ορυκτό πλούτο, και κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις, όπως ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, κλπ., μέχρι δάνεια τα οποία κατασπαταλούν διά ίδιον όφελος. Αιδώς προδότες πολιτικοί!!!!
Το υπερχρεωμένο προτεκτοράτο Ελλάς, σχεδιάζουν να το θέσουν υπό ύπατη αρμοστεία του Ράϊχενμπαχ, ώστε να κατοχυρώσουν τη πουλημένη δημόσια περιουσία μας, έναντι του χρέους.
Θα το επαναλαμβάνω μέχρι να βγούν και οι εφησυχάζοντες συνταξιούχοι γέροντες Στρατηγοί, Ναύαρχοι, Πτέραρχοι, από τις καφετέριες, τους καναπέδες και τις πολυθρόνες, και να ενωθούν με τη νεολαία μας στις πλατείες των πόλεων, ώστε να εμφυσήσουν στους νέους αξιωματικούς την ιδέα της ελευθερίας της πατρίδος.
Στο προτεκτοράτο η Ελλάς, αποκτήσαμε με τη ψήφο μας ΑμερικανοΣιωνιστές πρωθυπουργούς όπως ο Ααρών Αβουρί, ο Jeffrey,
και άλλους, οι οποίοι έντεχνα, μας οδήγησαν σαν κουτορνήθια,
στη χρεοκοπία, και στο ξεπούλημα της εθνικής κυριαρχίας.
Η χώρα μας προτεκτοράτο και αποικία «Εκείνων», έγινε στόχος, και δέχθηκε οικονομική επίθεση, με σκοπό να χρεοκοπήσει για να την αγοράσουν ολόκληρη έναντι του επίπλαστου-επονείδιστου χρέους.
Κατέλαβον τη χώρα μας με τη λαθρομετανάστευση, όπου η Σιωνιστική Ν.Τ.Π. σκοπεύει με πέντε εκατομμύρια Μουσουλμάνους Ισλαμιστές λαθρομετανάστες, να καταλάβει-ακρωτηριάσει με τα όπλα την Ελλάδα.
Έκαναν το προτεκτοράτο-αποικία η Ελλάς, αποθήκη Ισλαμιστών λαθρομεταναστών, για να προστατευθεί η βόρειος Ευρώπη.
Η Ορθοδοξία πρώτη θα σβήσει, και οι Μητροπολίτες μας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, μακαριούντες επαναπαύονται στο θρόνο τους, και περιποιούν τιμάς με παρασημοφορίες στη Σιωνιστική δοσιλογική εξουσία των επίορκων και προδοτών πολιτικών. O Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης πρόσφατα κρέμασε στο στήθος δοσίλογων και προδοτών πολιτικών, ανώτατα χρυσά μετάλλια της εκκλησίας, παρά το ότι η Μακεδονία κινδυνεύει από τις υποτελείς πολιτικές αυτών των εφιαλτών πολιτικών. Παρασημοφορούμε τους εφιάλτες!! Οποία επιπολαιότητα!!!
Oi προδότες πολιτικοί ξεπουλάνε τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ για τη δόση!!!
Οι Γερμανοί επόπτες κ.κ. Ράϊνχενμπαχ και Φούχτελ εργάζονται για το διαμελισμό της Ελλάδος, Έλληνες αφυπνιστείτε και αντιδράστε!!!
Εχθές τη νύχτα, κατόπιν πολύωρων διαπραγματεύσεων των μελών του
EUROGROUP, οι συνομιλίες κατέληξαν σε φιάσκο κολοσσιαίων διαστάσεων. Κατόπιν αυτών, η πτώχευση και χρεοκοπία του προτεκτοράτου είναι προ των πυλών. Ήττα για τους ευρωλάγνους και ευρωληγούρηδες πολιτικούς, που έλεγε μια πατριωτική ψυχή.
Αυτό έγινε διότι το προτεκτοράτο πρέπει να σκύψει και άλλο τη κεφαλή
ώστε να του πάρουν πιο εύκολα όλο τον εθνικό του πλούτο.
Οι ΗΠΑ επιμένουν σε διαγραφή των χρεών του προτεκτοράτου Ελλάς,
εδώ και τώρα, για να μη πέσουμε την αγκαλιά της Ρωσίας.
Μιλάνε για μείωση του χρέους στο 120% του ΑΕΠ, μέχρι το 2022
εμείς ζητάμε ολική διαγραφή του χρέους, αφού αυτοί μας το φόρτωσαν.
Η Γερμανία έχει κερδίσει 80 δις. ευρώ, από τους τόκους των δανείων που μας έχει δώσει, και κανείς δεν μιλά για την επιστροφή του κατοχικού δανείου το οποίον ανέρχεται στο ποσόν των 54 δις. ευρώ,
χωρίς τους τόκους. Εάν υπολογίσουμε τους τόκους με 5% επί 70 χρόνια
τότε εξοφλούμε το σημερινό χρέος, μόνο από το κατοχικό δάνειο.
Αλλά οι δοσίλογοι και προδότες πολιτικοί, «αγρόν ηγόρασαν».
Καταλάβατε τώρα γιατί αποκαλούμε προδότες τους σημερινούς πολιτικούς;;; Και σαν κερασάκι στη τούρτα έρχεται ο κ. ΑΝΘΙΜΟΣ και επιβραβεύει, και παρασημοφορεί εφιάλτες, δοσίλογους, και προδότες!!!
Η κερδοσκοπία είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση γιαυτούς που γνωρίζουν.
Οι Σιωνιστές Κοσμοκράτορες το κατέχουν καλά το θέμα, και το εφαρμόζουν αποτελεσματικά επάνω στους λαούς της οικουμένης, καθιστώντας τα μικρά κράτη σαν την Ελλάδα, αποικίες και προτεκτοράτα, με όργανα Γερμανούς και Αμερικάνους.
Εστιάζουμε το φακό στην ηγεσία της παγκόσμιας Σιωνιστικής δικτατορίας, διότι από εκεί πηγάζουν όλα τα δεινά της οικουμένης.
Το προτεκτοράτο Ελλάς, δεν επαναστατεί, και υπομένει το ζυγό.
Το προτεκτοράτο και αποικία Ελλάς, στέλνει ένα μήνυμα στη παγκόσμια διακυβέρνηση, η οποία χρησιμοποιεί σαν πιόνια και εκτελεστικά όργανα, Γερμανούς και Αμερικάνους.
Όχι η μικρή και αδύναμη Ελλάς θυσία στο βωμό των συμφερόντων της πανίσχυρης παγκόσμιας διακυβέρνησης, αλλά η παγκόσμια εξουσία, θυσία για την μικρή Ελλάδα, τη χώρα του αιωνίου πνευματικού φωτός, και του πολιτισμού. Αυτό το οφείλουν στον Ελληνισμό!!!
Ο Νίτσε (Γερμανός φιλόσοφος) έλεγε για τους Έλληνες, «Δεν υπάρχει λαός στο κόσμο, ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα στην ανθρωπότητα, όσα ο Ελληνικός λαός, και να έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσους πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα στην ανθρωπότητα, παρά μόνο βαρβαρότητα».
Κλείνουμε με ένα προφητικό ποίημα του Κωστή Παλαμά,
Και χορό τριγύρω σου θα στήσουν
Με βιολιά και με ζουρνάδες
Γύφτοι, Εβραίοι, αραπάδες και πασάδες
Και τα γόνατά τους θα λυγίσουν οι τρανοί σου
Και θα γίνουν των ραγιάδων οι ραγιάδες.

ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Διεθνολόγος
Ε-mail: ant.grypaios@gmail.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Dubai...ένα απίστευτο μέρος!



Γράφει ο Steve Adam
   




Έχω πολύ καιρό που ακούω για Ντουμπάι έτσι και Ντουμπάι αλλιώς αλλα δεν είχε τύχει ποτέ να ψάξω περισσότερα,μέχρι και που το έκανα.

Διαπίστωση οτι είχαν δίκιο που μιλούσαν με τόσο ενθουσιασμό για αυτό το μέρος.
Με τον ίδιο ενθουσιασμό μιλάω και εγώ τώρα.
Πρίν μπούμε στο άρθρο ας δούμε ένα πανέμορφο βίντεο.Το Ντουμπάι απο ψηλά απο μία ομάδα skydivers.




Το Ντουμπάι λοιπόν είναι ένα από τα επτά εμιράτα και θεωρείται η μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με πληθυσμό 1.469.330 κατοίκων.Η χλυδή και ο πλούτος που συναντάμε καθώς και τα φουτουριστικά κτίσματα είναι ένα απο τα ατού που πρέπει ένας άνθρωπος να δεί στην ζωή του αρκεί:να είναι οικονομικά άνετος,να του αρέσουν τα ταξίδια και φυσικά να είναι λάτρεις της χλυδής.

Μπουρτζ Χαλίφα

Στην εικόνα βλέπουμε το Μπουρτζ Χαλίφα το οποίο είναι το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο με ύψος 828 μέτρα.
Μπουρτζ Αλ Αράμπ

Kαι φυσικά το μοναδικό 7 αστέρων ξενοδοχείο στον κόσμο.

Δείτε το βίντεο απο κάποιους τουρίστες όπου τράβηξαν όλα όσα χρειάζετε να δείτε στο Ντουμπάι,απο ξενοδοχεία,λούνα πάρκ,πλατείες με καφετέριες,μουσεία μέχρι σημεία αναψυχής και βόλτα στην έρημο.


grblog2013
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Γκρούεφσκι περιμένει υποστήριξη από Ελλάδα και Βουλγαρία το Δεκέμβριο

Σκόπια.(Μακφαξ)

Την προσδοκία για την υποστήριξη της Ελλάδας και της Βουλγαρίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου, ώστε να οριστεί ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, την Πέμπτη.


Μιλώντας στο περιφερειακό συνέδριο με θέμα «Η βιωσιμότητα των μεταρρυθμίσεων- με στόχους του 2020 της ΕΕ» ο Γκρούεφσκι δήλωσε  ότι η απόφαση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την FYROM το Δεκέμβριο,  θα έχει θετικό αντίκτυπο στη συνολική διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης  σε όλη την περιοχή.

Περιμένω από την Ελλάδα…

«Περιμένω από την Ελλάδα, ως το παλιότερο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή και δηλωμένος φίλος της πολιτικής της διεύρυνσης,  να υποστηρίξει  την απόφαση για την προσχώρηση στο στάδιο των ενταξιακών συνομιλιών της FYROM με την ΕΕ το Δεκέμβριο και να δώσει το κλειδί και την αποφασιστική  συμβολή για την αναζωογόνηση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης των Βαλκανίων», δήλωσε ο Γκρούεφσκι.

Και αγνοεί τους βουλγαρικούς ενδοιασμούς…

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων μιλώντας για τις προθέσεις της χώρας του ( του σλαβο-αλβανικού κράτους) για τη διατήρηση καλών σχέσεων με όλες τις γειτονικές χώρες, απευθύνθηκε προς τη Βουλγαρία, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Θα πρέπει να αφήσουμε  την ιστορία για τους ιστορικούς. Η δήλωση του 1999 (καλής γειτονίας) παραμένει ένα καλό πλαίσιο για την περαιτέρω ανάπτυξη των αμοιβαίων σχέσεων. Έχουμε, άλλωστε,  δημιουργήσει ένα εκτεταμένο νομικό πλαίσιο των διμερών συμφωνιών που θα πρέπει να χρησιμεύσει για την προώθηση των σχέσεων και στην ένταση  της συνεργασίας σε συγκεκριμένα έργα που παρουσιάζουν πρακτικό ενδιαφέρον για τους πολίτες. Η κοινωνία των πολιτών και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, των δύο χωρών, πρέπει να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης και σεβασμού», είπε ο Γκρούεφσκι.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι περικοπές στους μισθούς του Δημοσίου... σε αριθμούς

Οι αλλαγές σε στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς, γιατρούς του ΕΣΥ. Τι θα ισχύσει με τα ειδικά μισθολόγια. Τέλος στα δώρα
Την κατάργηση των δώρων σε όλο το Δημόσιο και τη διαδικασία εφαρμογής των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ καταγράφει εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.
Σε αυτή περιλαμβάνονται και οι αλλαγές στις αμοιβές αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης και ειδικών γραμματέων των υπουργείων.
Διαβάστε αναλυτικά τι θα ισχύσει με τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα και σε ποιους θα καταβάλλεται το επίδομα γάμου.
Μεταξύ άλλων:
* Καταργούνται πλήρως σε όλο το Δημόσιο, ΔΕΚΟ, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ κ.λπ. από την 1/1/2013 τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας. Φέτος θα καταβληθούν κανονικά.
Επίσης, αναστέλλεται η περαιτέρω μείωση αποδοχών στους υπαλλήλους του Δημοσίου, οι οποίοι λόγω του ενιαίου μισθολογίου χάνουν πάνω από 25% των αποδοχών τους.
Οι αποδοχές τους παγώνουν στο επίπεδο που διαμορφώθηκαν στις 31/10/2012.
* Με βάση το πολυνομοσχέδιο, το ενιαίο μισθολόγιο επεκτείνεται και στις ΔΕΚΟ. Όμως, οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ που χάνουν πάνω από το 25% των αποδοχών τους λόγω της επέκτασης του ενιαίου μισθολογίου, θα δουν από την 1/11/2012 μείωση των αποδοχών τους κατά 25% στο ποσό που υπερβαίνει το αντίστοιχο ποσό του ενιαίου μισθολογίου.
* Μειώνεται κατά 50% η αντιμισθία των προέδρων των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, η οποία αποσυνδέεται πλέον από αυτή των δημάρχων και των περιφερειαρχών και καταργούνται πλήρως από την 1/1/2013 οι αποζημιώσεις των μελών των δημοτικών συμβουλίων και κάθε είδους επιτροπών δημοτικών συμβουλίων για τη συμμετοχή τους στις σχετικές συνεδριάσεις.
* Από το νέο έτος μειώνονται κατά 50% οι αποδοχές στις αποζημιώσεις, έξοδα παράστασης και πάσης φύσεως αμοιβές των στελεχών των ΝΠΔΔ, των Δήμων και των περιφερειών και των ΝΠΙΔ και των ανωνύμων εταιρειών στις οποίες οι ΟΤΑ κατέχουν ποσοστό πάνω από 50%.
* Επέρχονται μειώσεις στους βασικούς μισθούς Γενικών Γραμματέων υπουργείων, ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Περιφερειαρχών, Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων, Ειδικών Γραμματέων υπουργείου και ειδικών θέσεων πρώτου και δεύτερου βαθμού.
* Επεκτείνεται σε όλες τις ΔΕΚΟ το ενιαίο μισθολόγιο του νόμου 4024/2011. Μάλιστα για τον υπολογισμό των υπερωριών σε ΔΕΚΟ και όλους τους φορείς του δημόσιου τομέα καταργούνται τα προβλεπόμενα στην εργατική νομοθεσία και οι αμοιβές για τις υπερωρίες και το ανώτατο όριο ωρών που μπορεί να εργαστεί ένας υπάλληλος καθορίζεται με βάση το νόμο για το ενιαίο μισθολόγιο.
* Από τις αρχές του νέου έτους παύουν να ισχύουν όλες οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, καθώς και όλες οι διατάξεις νόμων, οι υπουργικές, κανονιστικές εν γένει ή διαιτητικές αποφάσεις, καθώς και οι αποφάσεις των οργάνων διοίκησης κ.λπ., κατά το μέρος που ρυθμίζουν τις αποδοχές του προσωπικού των παραπάνω νομικών προσώπων.
Ειδικότερα, οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια 250.000 λειτουργών του Δημοσίου θα φτάσουν έως και στο 30% των μηνιαίων αποδοχών, αναδρομικά από την 1η Αυγούστου φέτος. Οι περικοπές αφορούν μειώσεις τόσο των βασικών μισθών, όσο και των επιδομάτων και εξειδικεύονται ως εξής:
Στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες
Οι βασικοί μισθοί των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας μειώνονται κατά 8 ευρώ έως και 464 ευρώ τον μήνα, ή κατά 2,9% έως 20%, ενώ σημαντικές μειώσεις, από 9% έως 27%, προβλέπονται και για τα επιδόματα των ένστολων.
Έτσι, προκύπτουν περικοπές έως και 23% για τις συνολικές αποδοχές των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.
Δικαστικοί λειτουργοί
Οι βασικοί μισθοί των δικαστών περικόπτονται κατά 119 ευρώ έως 1.111 ευρώ τον μήνα, ή κατά 8% έως 27%.
Τα επιδόματα ταχύτερης - αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων και η πάγια αποζημίωση μειώνονται συνολικά κατά 212 ευρώ έως 397 ευρώ μηνιαίως, ή κατά 8% έως 29%.
Οι μειώσεις στις συνολικές αποδοχές κυμαίνονται από 8% έως και 29%.
Πανεπιστημιακοί
Οι βασικοί μισθοί, τα επιδόματα και, κατ' επέκταση, οι συνολικές αποδοχές των μελών του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων περικόπτονται κατά 10% έως 18%. Οι μηνιαίες απώλειες από τις μειώσεις στους βασικούς μισθούς κυμαίνονται από 118 ευρώ έως 316 ευρώ, ενώ από τις περικοπές στα επιδόματα διδακτικής προετοιμασίας, βιβλιοθήκης και έρευνας προκαλούνται πρόσθετες συνολικές περικοπές αποδοχών από 68 ευρώ έως 195 ευρώ τον μήνα.
Οι βασικοί μισθοί των ιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας περικόπτονται κατά 20 ευρώ έως 390 ευρώ τον μήνα, ή κατά 2% έως 19%.
Το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης περικόπτεται κατά 40 ευρώ έως 53 ευρώ μηνιαίως, ενώ η πάγια αποζημίωση μειώνεται κατά 27 ευρώ έως 49 ευρώ μηνιαίως. Τα ωρομίσθια και οι αποζημιώσεις των εφημεριών περικόπτονται έως και 50%.
Οι συνολικές αποδοχές, χωρίς τον συνυπολογισμό των εφημεριών, υπολογίζεται ότι θα περικοπούν κατά 2% έως 19%, ενώ εάν συνυπολογιστούν οι εφημερίες οι περικοπές θα κυμαίνονται από 10% έως και 30%.
Διπλωμάτες
Οι βασικοί μισθοί των διπλωματικών υπαλλήλων περικόπτονται κατά 56 ευρώ έως 335 ευρώ τον μήνα, ή κατά 5% έως 15%.
Το κίνητρο απόδοσης μειώνεται κατά 16 ευρώ ή κατά 11%, τα επιδόματα ξενίας-παράστασης περιορίζονται κατά 26 ευρώ έως 47 ευρώ ή κατά 10% έως 13%, ενώ η πάγια αποζημίωση περικόπτεται κατά 7 ευρώ έως 89 ευρώ τον μήνα ή κατά 6% έως 15%.
Οι συνολικές αποδοχές υπολογίζεται ότι θα περικοπούν κατά 6% έως 15%.
Αντίστοιχες περικοπές θεσπίζονται και στα μισθολόγια των ιατροδικαστών, του διδακτικού προσωπικού των ΤΕΙ των ερευνητών και των αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Μνημόνιο και στην Κύπρο – Κλείδωσε η συμφωνία με τρόικα


Η κατέληξε σε συμφωνία με την τρόικα για τους όρους του μνημονίου και η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται αργότερα σήμερα από τους δανειστές, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση από τις Βρυξέλλες το απόγευμα», είπε την Παρασκευή ο Στέφανος Στεφάνου, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Η κυβέρνηση ενημερώνει ήδη τους πολιτικούς αρχηγούς και τους κοινωνικούς εταίρους σχετικά, πρόσθεσε ο κ. Στεφάνου.

Πηγή: Reuters
Διαβάστε περισσότερα » »

Σταματούν επ' αόριστον δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

Διαβάστε ποια δρομολόγια "κόβονται" από τις 26 Νοεμβρίου επ' αόριστον λόγω αδυναμίας εφοδιασμού καυσίμων από την έλλειψη ρευστότητας
Χειρόφρενο ανεβάζουν από τις 26 Νοεμβρίου και επ' αόριστον τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, αφού λόγω της έλλειψης ρευστότητας από την καθυστέρηση στην καταβολή χρημάτων από το κράτος, δεν μπορούν να εφοδιαστούν με καύσιμα.
Όπως ανακοινώθηκε, η διακοπή εκτέλεσης συγκοινωνίας αφορά το νομό Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα τις γραμμές Θεσσαλονίκη-Ασπροβάλτα, Λαγκαδάς-Ασπροβάλτα, Θεσσαλονίκη-Ζαγκλιβέρι, Λαγκαδάς-Σοχός-Αρεθούσα και Λαγκαδάς-Όσσα-Βερτίσκος.
Στον αντίποδα τα μαθητικά δρομολόγια και αυτά της γραμμής της Αθήνας, θα εκτελούνται κανονικά.
Αναλυτικά οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση:
1) Η ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ανέλαβε την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου στο πρώην επαρχείο Λαγκαδά, με δικές της δαπάνες, αλλά αστικό εισιτήριο.  Μείωσε επίσης τα κόμιστρα στους πρώην δήμους Καλλινδοίων, Ρεντίνας, Αγ.Γεωργίου και Μαδύτου, Απολλωνίας κατά 50%, ενώ αντίστοιχα αύξησε τα δρομολόγια στην αστική ζώνη και στην υπεραστική. Ως αντάλλαγμα συμφωνήθηκε η σταθερή χρηματική αποζημίωση από τον ΟΑΣΘ, σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις, η οποία δεν καλύπτει το κόστος, καθώς από την ημέρα υπογραφής της συμφωνίας, αυξήθηκε κατά 82% η τιμή του πετρελαίου, ενώ ο ΟΑΣΘ, λόγω της δικής του ελλειπούς χρηματοδότησης, αδυνατεί να καταβάλλει έγκαιρα τις δόσεις Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2012, με αποτέλεσμα την οικονομική ασφυξία του ΚΤΕΛ που αδυνατεί να προμηθευθεί καύσιμα για τα λεωφορεία του.
2) Το πρόγραμμα της ΚΕΔΚΕ «ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ» με το οποίο εκτελέστηκε συγκοινωνιακό έργο χωρίς κόμιστρο καθ΄’ολη τη διάρκεια του 2009, προέβλεπε την εξόφληση των τιμολογίων κάθε μήνα, μέχρι το τέλος ου επόμενου. Επτά πρώην δήμοι της Π.Α. Θεσσαλονίκης, οφείλουν το ποσό των 320.889,86 ευρώ, το οποίο έχει τιμολογηθεί εντός του 2009 και δεν έχει καταβληθεί ακόμη (!) στο ΚΤΕΛ, για το οποίο το ΚΤΕΛ απέδωσε ήδη  Φ.Π.Α. και ο φόρος εισοδήματος.
3) Η μεταφορά μαθητών η οποία εκτελέστηκε με λεωφορεία του ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, δεν έχει εξοφληθεί κατά το ποσό των 500.000 ευρώ περίπου, ενώ οι δαπάνες  (καύσιμα, μισθοί κλπ)  έχουν καταβληθεί ήδη, με μετρητά από το ΚΤΕΛ. Οι  συνεχείς καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων από την πολιτεία, οδήγησαν το ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ σε πραγματική αδυναμία εκτέλεσης του συγκοινωνιακού έργου. Παράλληλα, οι αστοχίες του σχεδιασμού του ίδιου έργου, το κατέστησαν μη βιώσιμο και πρέπει να επανασχεδιαστεί με γνώμονα τη βιωσιμότητα του εκτελεστικού φορέα, που δεν μπορεί να χρηματοδοτεί εξ ιδίων τα ελλείμματα της συγκοινωνίας στο νομό Θεσσαλονίκης.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Στη Βουλή το βίντεο της Κεφαλογιάννη

Τι περιέχει η ερώτηση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ σχετικά με το Flashmob βίντεο του ΕΟΤ και της Όλγας Κεφαλογιάννη. Δείτε το επίμαχο βίντεο (Vid)
Ερώτηση για το βίντεο του ΕΟΤ που γυρίστηκε στο Λονδίνο με "πρωταγωνίστρια" την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, κατέθεσαν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, Μ. Γιαννακάκη και Θ. Ψύρρας.



Οι βουλευτές αναφέρουν ότι το βίντεο στοίχισε 75.000 ευρώ, από τα οποία τα 15.000 δαπανήθηκαν μόνο για τις ανάγκες της δεξίωσης που ακολούθησε τα γυρίσματα.
Συγκεκριμένα υποστηρίζουν:
"Τα ποσά που δαπανήθηκαν, ειδικά αυτά για την κάλυψη των αναγκών της δεξίωσης, δεν ανταποκρίνονται στην Ελληνική οικονομική πραγματικότητα.
Επιπροσθέτως, ο τρόπος που δαπανήθηκαν δεν είναι ο βέλτιστος, καθώς είναι εξαιρετικά αμφίβολος ο αντίκτυπος που μπορεί να έχει μία εκδήλωση Flashmob σε βάθος χρόνου, δεδομένου ότι ανεξαρτήτως της αναπαραγωγής του δρώμενου, η δυναμική του κεντρικού μηνύματος ενός τέτοιου γεγονότος περιορίζεται στο χρονικό και τοπικό σημείο εκτέλεσής του.
Παράλληλα, η αναφορά σε οποιοδήποτε στοιχείο που μπορεί να παραπέμπει στην Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, είναι εξαιρετικά περιορισμένη".
Ρωτούν την αρμόδια υπουργό:
1. Με ποιο σκεπτικό προέβη στην πραγματοποίηση μιας τέτοιας, αμφιβόλου αποτελέσματος, παραγωγής;
2. Με ποιο σκεπτικό έγιναν αυτές οι δαπανηρές επιλογές, τόσο σε σχέση με το περιεχόμενο της εκδήλωσης, όσο και με την τοποθεσία της δεξίωσης;
3. Διενεργήθηκε σχετικός διαγωνισμός και αν ναι, με ποιους όρους και με ποια κριτήρια έγινε η συγκεκριμένη επιλογή;
Σημειώνεται ότι μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη δημοσιοποίηση του βίντεο και του κόστους παραγωγής του, ο ΕΟΤ έσπευσε να το "εξαφανίσει" από τη σελίδα του στο Youtube.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Εξέγερση μεταναστών στην Κομοτηνή. Τέσσερις τραυματίες αστυνομικοί

Tραυματισμοί και δεκάδες συλλήψεις στη Σχολή Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή, από εξέγερση παράνομων μεταναστών. Έβαλαν φωτιές και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές (Pics+vid)
Τέσσερις αστυνομικοί έχουν τραυματισθεί κατά τη διάρκεια σοβαρών επεισοδίων στη Σχολή Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή.
Όλα ξεκίνησαν στις περίπου μιάμιση το μεσημέρι, όταν οι μη νόμιμοι μετανάστες που φιλοξενούνται στη Σχολή εξεγέρθηκαν διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησής τους.
Προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στους κοιτώνες και έβαλαν φωτιά σε στρώματα.
Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τα σίδερα που ξήλωσαν από τα κρεβάτια, τις πόρτες και τα παράθυρα των κοιτώνων, συνεπλάκησαν με τους αστυνομικούς, οι οποίοι και έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να καταστείλουν την εξέγερση.
Σύμφωνα με την αστυνομία, αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία και οι μετανάστες έχουν επιστρέψει στους κοιτώνες.
Όπως γίνεται γνωστό, για τη φύλαξη των 500 μεταναστών υπήρχαν 15 αστυνομικοί, την ώρα της εξέγερσης, οι οποίοι ενισχύθηκαν άμεσα.
Επί τόπου βρίσκεται και εισαγγελέας αλλά και ο δήμαρχος της περιοχής.
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ στα γεγονότα "έπεσαν" και πυροβολισμοί, γεγονός το οποίο τελικά επιβεβαιώνεται.



  Φωτογραφίες και βίντεο: xronos.gr

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Αφορολόγητο στα 50.000 ευρώ εξετάζει η κυβέρνηση

Ποια είναι τα σενάρια υπό εξέταση για την αναμόρφωση της φορολογίας στα ακίνητα. Το αφορολόγητο, τα αγροτεμάχια και τα ακίνητα των επιχειρήσεων στο επίκεντρο
Αφορολόγητο όριο κατ' ελάχιστο 50.000 ευρώ στον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων που αναμένεται να εφαρμοσθεί από το 2013, προτείνει η τρικομματική επιτροπή για την αναμόρφωση της φορολογίας.
Η επιτροπή συνεδρίασε την Παρασκευή στο υπουργείο Οικονομικών υπό την προεδρία του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη και κατέληξε στην πρόταση αυτή η οποία θα τεθεί προς έγκριση στους πολιτικούς αρχηγούς την ερχόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, η θέσπιση αφορολόγητου ύψους 50.000 ευρώ στον νέο φόρο ακινήτων απαλλάσσει από την καταβολή του φόρου το 50% των ιδιοκτητών ακινήτων. Στην περίπτωση αυτήν τα προσδοκώμενα έσοδα από τον φόρο περιορίζονται στα 2 δισ. ευρώ από 3 δισ. ευρώ που ήταν ο αρχικός στόχος.
Τα 3 υπό εξέταση σενάρια
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρόταση που θα υποβληθεί προς τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς θα περιλαμβάνονται τρία διαφορετικά σενάρια για την κλίμακα υπολογισμού του φόρου επί της ακίνητης περιουσίας.
Και τα τρία θα προβλέπουν αφορολόγητο όριο μεγαλύτερο των 50.000 ευρώ (αντικειμενικής αξίας). Σύμφωνα με αυτά, μετά το αφορολόγητο όριο θα επιβάλλεται συντελεστής 1 τοις χιλίοις για το τμήμα ως και τις 100.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας. Στη συνέχεια θα κλιμακώνονται περισσότεροι συντελεστές οι οποίοι θα καταλήγουν σε ανώτατο συντελεστή 2,5 τοις χιλίοις.
Αντιρρήσεις από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ
Στη σύσκεψη, εξετάστηκαν επίσης η φορολογική αντιμετώπιση των αγροτεμαχίων και των ακινήτων των επιχειρήσεων. Σε ό,τι αφορά τα αγροτεμάχια της Αττικής τα οποία έχουν πολύ υψηλή αντικειμενική αξία, εξετάζεται να υπάρξει συντελεστής απομείωσής της για να μην υπάρξει υπερβολική φορολογική επιβάρυνση σε βάρος της αγροτικής παραγωγής. Για τα επιχειρηματικά δάνεια επίσης προτείνεται ηπιότερη φορολόγηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη εκφράστηκαν αντιρρήσεις από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ στα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπουν κατάργηση του πρόσθετου αφορολόγητου για όσους έχουν παιδιά.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ (VIDEO)! "Ο ΑΛΕΞ ΖΕΙ"! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞ!

alex1

Συντάχθηκε απο τον/την Thrakiotis Στις .

ΕΓΙΝΕ ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΤΑΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ!
* «Προσπάθησαν να επιρρίψουν τα πάντα στα πέντε παιδιά. Μπορεί να έλεγαν ψέματα αλλά δεν ήταν δολοφόνοι»
* «Σε ιατρικό Κέντρο στα Γιαννιτσά λέγεται, ότι γινόταν το μεγαλύτερο οργάνων σώματος"
* «Παράνομες ελληνοποιήσεις γυναικών, σωματεμπορία, μπαρ με κονσομασιόν, πορνογραφική εκμετάλλευση παιδιών, είναι φαινόμενα που συμβαίνουν στην Ημαθία και υπάρχει συγκάλυψη»
* «Ο Μ. Χρυσοχοϊδης γνώριζε και δεν μιλούσε»
Η κ. Νικολούλη να ζητήσει τουλάχιστον συγγνώμη, γιατί με τα ρεπορτάζ της στιγμάτισε τα παιδιά ως δολοφόνους του Άλεξ Μεσχισβίλι!
από τον Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Δραματική τροπή παίρνει η υπόθεση που πριν από 6 περίπου χρόνια συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Τότε, σχεδόν οι πάντες μιλούσαν για δολοφονία του μικρού Άλεξ στη Βέροια, ενώ κατηγορούμενοι για το «φόνο» του σύρθηκαν στο εδώλιο, πέντε ...πιτσιρικάδες της τοπικής κοινωνίας.
«Ο Άλεξ όμως δεν σκοτώθηκε, πιστεύω ότι απήχθη»! Αυτή η δήλωση-σοκ βγαίνει από τα χείλη της ψυχολόγου Χριστίνας Αντωνοπούλου, της γυναίκας που από την πρώτη στιγμή ανέλαβε να χειριστεί την υπόθεση ως ψυχολόγος-τεχνικός σύμβουλος. Όσα αποκαλύπτονται σήμερα με την αποκλειστική συνέντευξή της, μοιάζουν να είναι βγαλμένα από σενάριο χολυγουντιανής ταινίας. Στην περίπτωση της εξαφάνισης του Άλεξ εμπλέκονται πολλοί, οι οποίοι, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, θέλουν η υπόθεση να παραμείνει στο σκοτάδι. Όπως αποκαλύπτει η κ. Αντωνοπούλου, από πρόσφατο δικαστήριο στη Βουλγαρία ξετυλίγεται ο μίτος που οδηγεί στο ξέφωτο. Στην υπόθεση Άλεξ υπάρχει εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας η οποία ήξερε και δεν μιλούσε για τα όσα γίνονταν τα τελευταία χρόνια στη Βέροια, υπάρχει συνένοχη σιωπή της τοπικής Αστυνομίας, αναφέρονται πλοκάμια πορνογραφικής εκμετάλλευσης μικρών παιδιών, σωματεμπορία trafficking, εμπόριο οργάνων σώματος από νοσοκομείο στα Γιαννιτσά.
Η συμπεριφορά και η γενικότερη στάση της Νατέλας κρίνεται από την κ. Αντωνοπούλου τουλάχιστον περίεργη.
«Η μητέρα του Άλεξ μου έκανε αγωγή επειδή λέω ότι ο Άλεξ ζούσε και πιθανότατα να ζει», επισημαίνει χαρακτηριστικά η ψυχολόγος, η οποία εκφράζει την έκπληξή της και για το γεγονός ότι η μητέρα του εξαφανισμένου Άλεξ ανέλαβε εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων, «επειδή μας περιμένει ο Άλεξ»! Έτσι ακριβώς, επισημαίνει στο προσωπικό της ιστότοπο η Νατέλα. «Πού μας περιμένει, στο νεκροταφείο; Αφού ο Άλεξ πιστεύει ότι είναι νεκρός», αναρωτιέται με νόημα η κ. Αντωνοπούλου.
Περισσότερο απ' όλα σοκάρει το ότι η απαγωγή του Άλεξ, σύμφωνα με αποκαλυπτική επιστολή, σχεδιαζόταν δύο χρόνια πριν από την εξαφάνισή του. Από το 2004 δηλαδή!
Η ψυχολόγος Χριστίνα Αντωνοπούλου, παρά τις απειλές που δέχεται και παρά το ότι την έχουν χτυπήσει, δηλώνει ότι αποφασισμένη να προχωρήσει την υπόθεση έως το τέρμα, έως την Ιθάκη και εκφράζει την πίστη της ότι θα βρει την τελική απάντηση για το πού είναι ο Άλεξ. «Είναι θέμα τιμής», υπογραμμίζει.
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-ΣΟΚ
Τι σχέση μπορεί να έχει η εξαφάνιση του Άλεξ με μια δίκη στη Βουλγαρία;
Αντωνοπούλου: Μία δίκη που έγινε στο Σαντάνσκι της Βουλγαρίας και κρατήθηκε κρυφή, έχει σχέση με την εξαφάνιση του Άλεξ. Συγκεκριμένα αναφέρεται σε κάποιον Έλληνα ονόματι Χρήστο Κατσαρό, ο οποίος είναι ο μπλεγμένος με την υπόθεση του Άλεξ και του trafficking. Γι' αυτόν, λένε ότι τον πάντρεψαν με 180 γυναίκες τις οποίες έφεραν στην Ελλάδα.
Τι απέγινε αυτή η υπόθεση;
Αντωνοπούλου: Το δικαστήριο έβαλε την υπόθεση στο αρχείο, γιατί εμπλέκονταν και μεγάλα στελέχη της τοπικής αστυνομίας και του Δημαρχείου του Σαντάνσκι. Υπήρξε και εκεί συγκάλυψη όπως υπήρχε συγκάλυψη και στην υπόθεση του Άλεξ.
Με ποιο ακριβώς αιτιολογικό τέθηκε η υπόθεση του Σαντάνσκι στο αρχείο;
Αντωνοπούλου: Πρώτον, διότι παρήλθε πολύς καιρός (παραγραφή) και δεύτερον, αυτός που ήταν υπεύθυνος για τα πιστοποιητικά γάμων έχει πεθάνει, οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν τα πιστοποιητικά αυτά είναι πλαστά ή πραγματικά.
Τι είναι αυτό όμως που συνδέει τη συγκεκριμένη υπόθεση με τον Άλεξ;
Αντωνοπούλου: Υπάρχει κάτι που είναι εντυπωσιακό: μια επιστολή κάποιου από τις Σέρρες, σημειώνω ότι από τις Σέρρες είναι κι ο Κατσαρός, η οποία επιστολή έχει γραφτεί το 2004. Ο Άλεξ εξαφανίστηκε στις 3 Φεβρουαρίου του 2006. Η επιστολή απευθύνεται σε Eισαγγελέα.  Μέσα λοιπόν στην επιστολή, αναφέρονται πολλά. Προσέξτε, αυτό έγινε δύο χρόνια πριν την εξαφάνιση του Άλεξ. Η επιστολή αναφέρεται σε συναλλαγές με διάφορους ανθρώπους στις Σέρρες που είναι αναμεμιγμένοι με το εμπόριο του trafficking. Το ερώτημα λοιπόν που είναι πολύ ενδιαφέρον είναι πώς το 2004 κάποιος ή κάποιοι ήξεραν για την απαγωγή του Άλεξ;
Οργάνωναν από τότε την απαγωγή του Άλεξ;
Αντωνοπούλου: Ναι. Όπως ξέρετε, ανέλαβα ως τεχνικός σύμβουλος την υπόθεση του Άλεξ και από τότε που άρχισα τις έρευνες, ειδικά από όταν έλαβα εντολή από την Εισαγγελία να εξετάσω τα πέντε παιδιά που τα κατηγόρησαν για φόνο του Άλεξ. Μέσα από τις συνεντεύξεις που είχα με τα παιδιά, τις οποίες βιντεοσκόπησα, από τη φαινομενολογία του προσώπου, του σώματος, τις ερωτήσεις, μπορεί κανείς πολύ εύκολα να καταλάβει ότι τα παιδιά είχαν μάθει απ' έξω ένα σενάριο.
Ποιος τούς είχε υπαγορεύσει το σενάριο αυτό;
Αντωνοπούλου: Αυτό είναι ένα βασικό ερώτημα.
Εσείς δεν μπορούσατε να καταλάβετε; Εντοπίσατε το σενάριο αλλά όχι αυτόν που το έγραψε.
Αντωνοπούλου: Όταν βρίσκεσαι κάτω από χειραγώγηση να υιοθετήσεις ένα σενάριο, ασφαλώς και δεν θα πεις ποιος ήταν αυτός που στο έδωσε. Αυτό όμως που είπαν τα παιδιά, είναι ότι μετά από κάποιο σημείο και αφού ο φόβος και ο τρόμος κι η χειραγώγηση αποπροσανατόλισαν τα παιδιά, αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους, αρνήθηκαν να συγκαλύψουν αυτά τα φοβερά γεγονότα που όλοι γνωρίζουν και που όλοι συμμετείχαν. Αυτό το λέω γνωρίζοντας πολύ καλά τι λέω. Προσπάθησαν να επιρρίψουν τα πάντα σε αυτά τα πέντε παιδιά. Όταν λοιπόν συνειδητοποίησα τι γινόταν, βγήκα και είπα ξεκάθαρα ότι τα παιδιά μπορεί να λένε ψέματα για διάφορα πράγματα αλλά δεν είναι δολοφόνοι.
Είπατε πως όλοι προσπάθησαν να ρίξουν τις ευθύνες στα παιδιά. Ποιοι ήταν αυτοί οι «όλοι»;
Αντωνοπούλου: Πιστεύω ότι υπάρχει μια συγκάλυψη η οποία άρχισε πολύ αθώα. Δηλαδή τον πρώτο μήνα η Αστυνομία λειτουργούσε έντιμα και συνειδητά στην προσπάθειά της να βρει τι συνέβη με την εξαφάνιση του Άλεξ, στην πορεία όμως, επειδή στη μέση μπήκαν και τα ΜΜΕ και η υπόθεση πήρε άλλες διαστάσεις, θα έβγαιναν στην επιφάνεια άλλα πράγματα τα οποία δεν θα ήθελαν με κανένα τρόπο να γίνουν γνωστά. Ξέραμε ιστορικά ότι εκεί κοντά, στα Γιαννιτσά λειτουργούσε και ένα κέντρο ιατρικό, το οποίο θεωρείτο το καλύτερο στην Ευρώπη, όπου λέγεται, ότι εκεί γινόταν η μεγαλύτερη εκμετάλλευση οργάνων.
Εμπόριο οργάνων;
Αντωνοπούλου: Εμπόριο οργάνων.
Και ήταν επίσημο κέντρο αυτό;
Αντωνοπούλου: Επίσημο κέντρο, που στην πορεία έκλεισε. Υπήρχαν διάφορες πληροφορίες πως δολοφονήθηκε ο προϊστάμενος του κέντρου. Εκεί μέσα δρούσαν Ιταλοί, Αλβανοί, Έλληνες. Ένα, ήταν αυτό. Έπειτα, υπήρχαν πολλές ελληνοποιήσεις στην Ημαθία. Επίσης υπήρχαν πολλές περιπτώσεις γυναικών τις οποίες είχαν για «κονσομασιόν» και τις οποίες έφερναν είτε από τη Ρωσία είτε από βαλκανικές χώρες και μάλιστα σημειώθηκαν πολλές αυτοκτονίες αυτών των γυναικών, όπου και εκεί υπήρξε μια συγκάλυψη για τα αίτια και πώς γινόταν η εκμετάλλευση αυτών των γυναικών. Στη Βέροια εμφανίστηκαν πολλά τέτοια περιστατικά. Παράλληλα, υπήρχε και το θέμα της εκμετάλλευσης των παιδιών, αναφορικά με το υλικό για πορνογραφική εκμετάλλευση, αλλά και η εκμετάλλευσή τους για αρρωστημένες ορέξεις, όπως έλεγε ο σύζυγος της Νατέλας, κος Σαϊνης.
Πιστεύετε ότι είναι ζωντανός;
Αντωνοπούλου: Δεν ξέρω αν είναι σήμερα, μετά από έξι που έχουν περάσει. Τότε όμως ήταν. Πιστεύω ότι ο Άλεξ φυγαδεύτηκε, έγινε η αρπαγή και μάλιστα πιστεύω ότι πολλοί το γνωρίζουν!
Το γνωρίζουν πολλοί εκεί στην Βέροια, εννοείτε;
Αντωνοπούλου: Ναι.
Και είναι αυτοί που προφανώς χειραγωγούσαν τα παιδιά σε αυτή την κατεύθυνση;
Αντωνοπούλου: Δεν ξέρω. Κάποιος που έχει εξουσία μπορεί να σε χειραγωγήσει. Κάποιος που μπορεί να επιβάλει ποινές, έχει την εξουσία να σε κατευθύνει και να σε χειραγωγήσει.
Δηλαδή λέτε ότι η τοπική κοινωνία γνώριζε αυτή την εκμετάλλευση που γινόταν στα παιδιά με την απαγωγή;
Αντωνοπούλου: Κάποιοι στην τοπική κοινωνία που βρίσκονται σε χώρους εξουσίας, γνωρίζουν. Και δημοσιογράφοι ακόμη γνωρίζουν τι πραγματικά έχει γίνει και η Αστυνομία γνωρίζει και οι πέντε ψυχίατροι που έγραψαν χιλιάδες σελίδες αξιολόγησης των παιδιών, ξέρουν πολύ καλά γιατί είναι ικανοί άνθρωποι, ξέρουν πολύ καλά κι εγώ ήμουν παρούσα, ότι τα παιδιά έλεγαν ψέματα.
Για πείτε μου γιατί να υπάρχει όλοι αυτή η συνωμοσία; Για ποιο λόγο; Εσείς τι συμπεραίνετε;
Αντωνοπούλου: Γιατί πρέπει να καλύψουν τοπικά και ουσιαστικά προβλήματα, γιατί... υπάρχει χρήμα.
Αργυρώνητοι όλοι αυτοί;
Αντωνοπούλου: Βέβαια. Όταν έχεις να εκμεταλλεύεσαι γυναίκες και παιδιά, αυτό είναι χρήμα. Υπάρχουν τοπικοί παράγοντες που έχουν κάνει περιουσίες. Υπάρχουν δικηγόροι οι οποίοι έχουν εκμεταλλευτεί αυτά τα γεγονότα, στο χώρο της Αστυνομίας υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν, υπάρχουν σε χώρες προξενεία που γνωρίζουν πώς δίνονται οι βίζες. Είναι ένα ολόκληρο κύκλωμα το trafficking. Το εμπόριο ανθρώπων και η εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο, είναι τρίτο σε έσοδα διεθνώς, μετά το εμπόριο όπλων και το εμπόριο ναρκωτικών. Επομένως, κάποιοι ξέρουν. Και θα φτάσω στην αλήθεια γιατί δεν την έχω εγκαταλείψει την υπόθεση, ανεξάρτητα εάν έχουν προσπαθήσει να με σταματήσουν με συνεχείς σε βάρος μου αγωγές.
Θέλουν να σας κλείσουν το στόμα;
Αντωνοπούλου: Ναι, δεν είναι τυχαίο ότι με χτύπησαν, δεν είναι τυχαίο που μου στέρησαν τη δυνατότητα όταν δίδασκα στους αξιωματικούς της Αστυνομίας, να σταματήσω. Εκείνη την εποχή μπορεί να ήταν ο κ. Πολύδωρας υπουργός, αλλά την πίεση την άσκησε ο μετέπειτα υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Χρυσοχοϊδης, ο οποίος εκλέγεται από την Ημαθία. Όλα αυτά δείχνουν ότι το θέμα του Άλεξ δεν είναι η απαγωγή ενός παιδιού, είναι πολυεπίπεδη και πολυδιάστατη υπόθεση και δείχνει πώς αυτά τα κυκλώματα έχουν τη συγκάλυψη όλων των φορέων εξουσίας.
Ακόμη και των ΜΜΕ;
Αντωνοπούλου: Αυτό θα το εξετάσετε εσείς.
Η κ. Νικολούλη που παρουσίασε με ρεπορτάζ της την εξαφάνιση του Άλεξ, δεν νομίζω να ασχολήθηκε με την περίπτωση του trafficking αντιθέτως, επικεντρώθηκε στο να αποδείξει ότι τα παιδιά ήταν στους ενόχους.
Αντωνοπούλου: Η κ. Νικολούλη πιστεύω ότι σήμερα πρέπει να το σκεφθεί αυτό, διότι αυτά τα παιδιά και ειδικά τα δύο από αυτά που επισκέφθηκα στο αναμορφωτήριο του Βόλου όπου ήταν έγκλειστα, μου είπαν το εξής: «Εμείς κυρία Αντωνοπούλου δεν σκοτώσαμε αλλά όταν θα βγούμε από 'δω θα σκοτώσουμε». Συγκλονιστική απάντηση και τουλάχιστον για τα δύο από τα πέντε παιδιά, θα πρέπει να το έχει στη συνείδησή της η κ. Νικολούλη, αν υπάρχει συνείδηση και όχι μόνο εκμετάλλευση. Το ένα το παιδί, εάν το δείτε, είναι σχεδόν διαλυμένο, φάντασμα του εαυτού του και το άλλο, από τα πέντε, πολύ σύντομα θα οδηγηθεί στις φυλακές. Αυτός ήταν ο στιγματισμός των παιδιών, που μπορεί να έκλεβαν μια σοκολάτα από το περίπτερο γιατί πεινούσαν, παιδιά παράνομων μεταναστών, κάποια άλλα παιδιά στο περιθώριο, παιδιά που δεν προσαρμόζονται γιατί αναπτύσσουν άλλους μηχανισμούς επιβίωσης, που τα εξωθούν και τα χρησιμοποιούν διάφοροι παράγοντες. Γι' αυτά τα παιδιά που πολλοί εύκολα κάποιοι τα στιγμάτισαν ως δολοφόνους, σίγουρα έχουν ευθύνες. Και πρέπει να έχουν τη δύναμη κάποιοι από μας που έχουμε ασχοληθεί με αυτή την υπόθεση, να βγούμε και να ζητήσουμε συγγνώμη, εάν πράγματι έχουμε κάνει λάθος.
Λέτε ότι θα συνεχίσετε την υπόθεση ως το τέρμα. Η διαίσθησή σας, η όσφρησή σας τι λέει, πού μπορεί να είναι το τέρμα;
Αντωνοπούλου: Επειδή εκκρεμούν δίκες δεν θα ήθελα να πω, αν και δεν έχω πρόβλημα. Ξέρετε, εμένα δεν μπορούν να μου κάνουν τίποτε, ότι ήταν να μου κάνουν, το έχουν κάνει. Θα πω τις αλήθειες: Υπάρχει ομάδα που συνεχίζουμε την έρευνα και πολύ σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα. Θα συνεχίσουμε το ταξίδι για την Ιθάκη και θα βρούμε πού είναι ο Άλεξ. Έχω ζήσει την μητέρα του Άλεξ, την Νατέλα σε πολλά επίπεδα και διαφορετικές φάσεις, έτσι που να ξέρω πολύ καλά όταν λέει κάποια πράγματα πώς τα λέει. Πρόσφατα, σε μια συνέντευξή της στην Έλενα Κατρίτση που προβλήθηκε στη ΝΕΤ, σε ερώτηση της δημοσιογράφου απάντησε «δεν τον έχω δει από τότε»! Για έναν νεκρό, που πιστεύει η ίδια η μητέρα ότι είναι, δεν περιμένεις να τον δεις. Αυτό με σοκάρισε στην Νατέλα.
Για ποιο λόγο μάζευε τα χρήματα;
Αντωνοπούλου: Για έρευνα, «γιατί ο Άλεξ μας περιμένει»!!! Έτσι έλεγε. Πού μας περιμένει; Στο νεκροταφείο; Στη ζωή;



triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Πάει και το βρόχινο νερό! Θα πούμε το νερό νεράκι, αλλά έχουμε τον αέρα ακόμη δικό μας!


Ελλάδα: Εντός πωλούνται πάσης φύσεως υλικά
Έγκλημα εις βάρος του λαού η πώληση των φυσικών αγαθών και πόρων
Όλα πλέον -στο όνομα του χρήματος- παραδίδονται στα χέρια των ιδιωτών

Μήπως σειρά παίρνει ο... αέρας;

Παραχωρούνται ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΡΑ (πήγες, ποτάμια, λίμνες) από τις Περιφέρειες στην ΕΥΔΑΠ, η οποία με τη σειρά τα ΠΟΥΛΑΕΙ σε ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ, που πλέον θα έχουν το απόλυτο μονοπώλιο, με ότι αυτό σημαίνει:
Όσο αυτός ο νεοπολύπαθος -γιατί και παλιά έχει περάσει από λογής τσελιγκάδες ουκ ολίγα- λαός θυμίζει την ωραία κοιμωμένη (τώρα πόσο ωραία με τόση ανεργία, πείνα, δυστυχία, αυτόχειρες κτλ…) τόσο η μέγγενη γύρω απ’ το λαιμό του θα σφίγγει μέχρι το μοιραίο…

Μετά την πείνα έρχεται και δίψα…
Και αργότερα ίσως και ειδικός φόρος αναπνοής! (αφού το νερό θα κοστολογείται ήδη σαν χρυσάφι και με άθλια παροχή υπηρεσιών, όπως έχει αποδειχτεί ανά τον κόσμο, όπου ανέλαβαν τα νερά οι βαμπιρικές αυτές εταιρείες: Παρίσι και άλλες γαλλικές πόλεις, Νότια Αμερική, Φιλιππίνες κ.ά.)

Και μη ξεχνάτε τις επίκαιρες ευχές των καιρών:
Για όσους είναι χριστιανοί η ελληνική ψυχοπαθητική – πινοκιόμορφη συγκυβέρνηση εύχεται προκαταβολικά: “χαιρετισμούς στον Άγιο Πέτρο όταν κάποια στιγμή, σύντομα σχετικά, τον συναντήσετε!” Και για τους άθεους: “ευχόμαστε εκεί που σας στέλνουμε, για τη σωτηρία πάντα της χώρας, να ανακαλύψετε-σχετικά σύντομα πάλι-το Θεό!”

Υπερβολές έτσι; Ναι! Όσο και η λειτουργία της “δημοκρατίας”, τα μέτρα αυτών που ψήφισαν οι “συνειδητοποιημένοι” πολίτες, η δυσβάσταχτη φορολόγηση αυτών που έχουν πληγεί περισσότερο και με τα χαμηλότερα εισοδήματα και η αντίστοιχα ελάχιστη έως καθόλου σχεδόν εκείνων με τα υψηλότερα και άλλα πολλά “λογικά” που συμβαίνουν στη χώρα του φραπέ, της σφαλιάρας και των “ισχυρών” συνδικάτων…)

Ακούγεται μία από τις πολυεθνικές που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον είναι η SUEZ. (σημείωση ανιχνευτή: γαλλική εταιρεία άκρως “σεσημασμένη” για τα πεπραγμένα της παγκοσμίως στο θέμα της αγοράς των νερών!)

Βάζουν χέρι στην χρήση του βρόχινου νερού με την απόφαση:
Τροποποίηση της αριθ. οικ. 150559/10.6.2011 απόφασης (ΦΕΚ Β’ 1440/16.6.2011) 1.
Η παρ. 1 του άρθρου 2, όπως αντικαταστάθηκε με την αριθ. 160143/8.12.2011 απόφαση (ΦΕΚ Β’ 2834/15.12.2011), αντικαθίσταται ως εξής:
"1. Όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα χρήσης νερού σύμφωνα με το άρθρο 1 της παρούσας, υποχρεούνται να ζητήσουν την έκδοση άδειας χρήσης νερού για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού, σύμφωνα με τις διαδικασίες της παρούσας, μέχρι 17 Δεκεμβρίου 2012".(πηγή)
Έτσι καταγράφονται πηγάδια, στέρνες και αφού γίνει -πολύ σύντομα-, θα ζητήσουν τον πλήρη έλεγχο.
Μην τα δηλώνετε, μην τους διευκολύνετε!

Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΔΕΗ μαζεύει βιομάζα, αλλά οι καλλιεργητές αγριαγκίναρας δε γνωρίζουν τίποτα!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, αλλά και αναφορές αναγνωστών που  μας ζήτησαν να διενεργήσουμε περαιτέρω έρευνα, η ΔΕΗ ξεκίνησε να μαζεύει βιομάζα, αλλά οι καλλιεργητές αγριαγκίναρας δε γνωρίζουν τίποτα.
Να θυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα με την καύση αγριαγκινάρας ξεκίνησε πιλοτικά το 2009, με ενθαρρυντικά αποτελέσματα, ενώ συνεχίστηκε και τα έτη 2010 και 2011. Φέτος όμως τα πράγματα δείχνουν να είναι διαφορετικά, αφού μόλις  δυο παράγωγοι – μεσάζοντες από τη Θεσσαλία φέρονται να έχουν αναλάβει την αποστολή συλλογής βιομάζας – κυρίως από καλαμπόκια -  (από διάφορες περιοχές), την οποία στη συνέχεια μεταφέρουν στην ΔΕΗ.
Υπό ποιο καθεστώς πραγματοποιείται η φετινή συλλογή βιομάζας, αλλά και γιατί δεν υπήρξε κάποια ανοιχτή πρόσκληση, όπως τις προηγούμενες χρονιές, ώστε να ενημερωθούν όλοι οι καλλιεργητές αγριαγκινάρας, είναι μερικά από τα ερωτήματα για τα οποία καλούνται οι αρμόδιοι να δώσουν απαντήσεις.

kozan.gr


Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ: 24 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΑΞΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης

Όλοι όσοι έχουν την Ελλάδα μέσα στην καρδιά τους, έχουν χρέος να θυμούνται, να γνωρίζουν και να είναι
υπερήφανοι για τη στάση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ Χρήστου Σαρτζετάκη το 1988 στο
ταξίδι του στην Αυστραλία.
Το Αυστραλιανό κράτος γιόρταζε τα 200 χρόνια από την ίδρυσή του και την Ελλάδα εκπροσώπησε ο
Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ Χ. Σαρτζετάκης. Υπουργός εξωτερικών της χώρας μας ήταν ο κ Κάρολος
Παπούλιας. Παράλληλα το Υπ. Πολιτισμού της Ελλάδας οργάνωσε στο <<Μουσείο Βικτωρίας>> της
Μελβούρνης έκθεση με θέμα την ‘’Αρχαία Μακεδονία’’ και με παρουσίαση αρχαιολογικών ευρημάτων
από την Μακεδονία. Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν 24/11/1988 από τον κ Σαρτζετάκη παρουσία του
Αυστραλιανού πρωθυπουργού κ Ρ. Χώκ και πολλών επισήμων.
Η Μελβούρνη είναι η Τρίτη (3η) μεγαλύτερη πόλη σε Ελληνικό πληθυσμό. Αριθμεί 300.000 χιλ. Έλληνες από
τους 700.000 χιλ. που βρίσκονται στην Αυστραλία. Σε σχέση με την Ελληνική παροικία η αντίστοιχη
Σκοπιανή είναι ολιγάριθμη.
Η έκθεση για την Μακεδονία προκάλεσε την παροικία των (ανιστόρητων) Σκοπιανών οι οποίοι
συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Μουσείο και με απειλητικές διαθέσεις προσπάθησαν να ματαιώσουν την
εκδήλωση. Είναι αξιοσημείωτο ότι το Ελληνικό Προξενείο άφησε ακάλυπτο τον Πρόεδρο και η δράση των
τοπικών αρχών και της έφιππης αστυνομίας ήταν νωθρή και αναποτελεσματική. Ούτε έγινε καμιά
ενημέρωση και έκκληση στους Έλληνες της Μελβούρνης να παραβρεθούν, πλην όσων γνώριζαν.
Η παλληκαριά, η Ελληνική ψυχή, τα πιστεύω του ανδρός, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, σκιαγραφούν
μερικώς μόνον την παιδία, την προσωπικότητα και το μεγαλείο του Προέδρου Σαρτζετάκη:
Σε επίσημο γεύμα προς τιμήν του από τον πρωθυπουργό κ Ρ. Κώχ στις 23/11/1988 στην Καμπέρα ζητήθηκε
από τον κ. Σαρτζετάκη να απαλειφθούν από το κείμενο της αντιφώνησής του οι αναφορές στην Μακεδονία.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αρνήθηκε κατηγορηματικά κάθε περικοπή και διεμήνυσε στους
Αυστραλούς ότι εάν επιμείνουν στην αήθη λογοκρισία, θα διακόψει αμέσως την επίσκεψή του και θα
επιστρέψει στην Ελλάδα. Αποτέλεσμα: Η αντιφώνηση εκφωνήθηκε ακεραία. Το ίδιο συνέβη και την
επομένη (24/11/1988) στα εγκαίνια της έκθεσης όταν οι Αυστραλιανοί απαίτησαν απάλειψη των ιστορικών
αναφορών από την ομιλία του Προέδρου, όμως η απάντησή του ήταν η ίδια και η ομιλία εκφωνήθηκε
χωρίς περικοπές.
Μετά το πέρας της τελετής των εγκαινίων, εξ αιτίας των απειλητικών διαθέσεων των συγκεντρωθέντων
Σκοπιανών, ζητήθηκε από τον κ Σαρτζετάκη, για λόγους ασφαλείας, να βγει από την πίσω πόρτα του
Μουσείου της Βικτωρίας. Ο Πρόεδρος απέρριψε ασυζητητί την προσβλητική πρόταση ανταπαντώντας:
‘’Δεν θα φύγω ως διαρρήκτης’’ και αποχώρισε κανονικά από την κύρια είσοδο. Προκληθείς μάλιστα από το
αναρτημένο ‘’ΠΑΝΩ’’ των Σκοπιανών που έγραφε: ‘’Σαρτζετάκη η μάνα σου δεν ήταν Ελληνίδα αλλά
Μακεδόνισσα’’ παίρνοντας το μικρόφωνο τους απάντησε: ‘’Η μητέρα μου ήταν Ελληνίδα γιατί ήταν
Μακεδόνισσα’’. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κυβερνήτης της Βικτωρίας Mc Caughey του παρέθεσε
επίσημο δείπνο σε ξενοδοχείο της Μελβούρνης. Πλήθος Σκοπιανών περίμενε και εκεί τον Πρόεδρο με
άγριες διαθέσεις, γεγονός που υποχρέωσε τις αρχές να ζητήσουν από τον Πρόεδρο να εισέλθει από
διπλανή είσοδο. Η απάντηση του κ Σαρτζετάκη ήταν: <<O Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας εις κάθε
περίπτωσιν μόνον από την κυρίαν είσοδον εισέρχεται και δεν πτοείται από τους κινδύνους, την δε
ευθύνη της προστασίας του έχουν εν προκειμένω ακεραίαν μόνον αι Αυστραλιαναί Αρχαί>> και μπήκε
από την κεντρική είσοδο όπου δέχθηκε αυτός και η ακολουθία του επίθεση των Σκοπιανών με ξύλα, πέτρες
και άλλα αντικείμενα, με επακόλουθο τον τραυματισμό αστυνομικού της ακολουθίας του.
Ο λόγος που εκφώνησε ο Πρόεδρος στα εγκαίνια της έκθεσης στην Αυστραλία, για τις σκέψεις και το
περιεχόμενό του, προσέλαβε τον χαρακτήρα εθνικής προσφοράς για τη διαφώτιση της κοινής γνώμης.
Η σύγκριση με τους μετέπειτα πολιτικούς προέδρους δημοκρατίας, που με κλειστά μάτια υπογράφουν
κατάπτυστους νόμους, όπως περί Ευθύνης Υπουργών, για τον Βασικό Μέτοχο, όλα τα καταστρεπτικά
μνημόνια, τις αντιδημοκρατικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και πάμπολλα άλλα, γίνεται
αναπόφευκτα με τις πράξεις του κ Σαρτζετάκη που αποτυπώνονται στις δηλώσεις του στις 30/6/1998 στις
οποίες μεταξύ άλλων αναφέρει: << …. αρκετές φορές ηρνήθην την υπογραφή αντισυνταγματικών
διαταγμάτων ή Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου μέχρι της διατυπώσεώς των κατά τρόπον σύννομον
και συνταγματικόν. Αυτό αποτελεί άλλωστε απλήν συμμόρφωσίν μου στο Σύνταγμα και μη αθέτησιν του
δοθέντος όρκου μου περί ακριβούς τηρήσεώς του ….>>
Ο κ Σαρτζετάκης λάμπρυνε το αξίωμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και παρά την ακεραιότητά
του και την πολύπλευρη προσφορά του, η συντεχνιακή συνομωσία της πλειοψηφίας των πολιτικών
απέτρεψε την επανεκλογή του, όπως και κάθε μη πολιτικού, για να έχει αγαλματάκια‐ναιναίκους (Κωστή &
Κάρολο) στην Ηρώδου το Αττικού ………
Διαβάστε περισσότερα » »