Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Tρέμουν οι επιστήμονες: Τεράστιο κομμάτι Ήλιου κατευθύνεται στη Γη


Tρέμουν οι επιστήμονες: Τεράστιο κομμάτι Ήλιου κατευθύνεται στη Γη Έντονη ανησυχία έχει ξεσπάσει στους επιστημονικούς κύκλους εξαιτίας μίας γιγαντιαίας μαύρης τρύπας πάνω στον Ήλιο.
Στο βίντεο που ακολουθεί οι επιστήμονες εξηγούν πως ένα μεγάλο μέρος του Ήλιου φαίνεται στα τηλεσκόπια σαν να»λείπει».

Το κομμάτι αυτό -που είναι 80 φορές μεγαλύτερο από τη Γη- φαίνεται πως κατευθύνεται προς τον πλανήτη μας με ταχύτητα που αγγίζει τα 2 εκατομμύρια μίλια την ώρα.

Πρόκειαται όπως οι ειδικοί υποστηρίζουν για ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο.



newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

“Χρήσιμες” φλούδες και τσόφλια

Οι τσάντες των σκουπιδιών μας από την κουζίνα είναι γεμάτες από πράγματα άχρηστα, φλούδες, τσόφλια, κατακάθια, μέρη των λαχανικών ή των φρούτων που μας είναι άχρηστα. Ή, τέλος πάντων, έτσι νομίζουμε. Διότι τελικά στις τροφές τίποτα, ή σχεδόν τίποτα, δεν είναι άχρηστο.
Δεν εννοούμε, φυσικά, τα φαγητά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην παραγωγή άλλων φαγητών ή να τα «ζωντανέψετε» και πάλι με συγκεκριμένες διαδικασίες, αλλά μέρη των προϊόντων που τα θεωρούμε άχρηστα και τα πετάμε στον σκουπιδοτενεκέ χωρίς να το σκεφτούμε. Κι όμως, θα μπορούσαν να μας χρησιμέψουν σε τελείως διαφορετική χρήση από την τροφή. Αμφιβάλλετε; Διαβάστε πώς θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τα φαινομενικά «άχρηστα» μέρη των τροφίμων.
Φλούδες πατάτας
Γίνονται ένα εξαιρετικό προσάναμμα, αν έχετε τζάκι για τις κρύες νύχτες του χειμώνα ή έχετε υποσχεθεί στους φίλους σας ένα χειμωνιάτικο μπάρμπεκιου. Αφήστε τες πρώτα να ξεραθούν καλά. Κρατάνε τη φλόγα περισσότερο από το χαρτί ή τα συνθετικά προσανάμματα.
Φλούδες καρότου
Κόψτε τες σε μικρές λωρίδες και κάθε βράδυ τοποθετήστε δύο απ’ αυτές κάτω από τα μάτια σας. Αφήστε τες εκεί δέκα λεπτά και μετά… κοιμηθείτε. Το σίγουρο είναι ότι θα ξυπνήσετε χωρίς μαύρους κύκλους…
Λεμονόκουπες
Την ώρα που στύβετε τα λεμόνια για να χρησιμοποιήσετε το χυμό τους, αφήστε στην άκρη τις λεμονόκουπες. Χρησιμοποιήστε τες αργότερα, όταν καθαρίζετε την κουζίνα, για να τρίψετε τους ανοξείδωτους νεροχύτες και τις βρύσες. Φυσικό καθαριστικό, το ίδιο αποτελεσματικό (αν όχι καλύτερο) από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
Φλούδες πορτοκαλιού
Κρατήστε τες για να απομακρύνετε τις δυσάρεστες οσμές από τον χρησιμοποιημένο φούρνο. Δεν έχετε παρά να βάλετε μέσα μερικές φλούδες, να ανάψετε τον φούρνο σε σιγανή φωτιά και να περιμένετε περίπου 15 λεπτά να ψηθούν. Δεν χρειάζεται να… τσουρουφλιστούν. Ο φούρνος σας θα μοσχοβολάει και (το κυριότερο) η μυρωδιά δεν θα μεταφερθεί στο επόμενο φαγητό που θα μαγειρέψετε.
Πεπονόφλουδες
Γεμίστε μια άδεια πεπονόφλουδα με νερό και τοποθετήστε μέσα της τα χρυσά σας κοσμήματα. Αφήστε τα εκεί μισή ώρα και όταν τα βγάλετε και τα σκουπίσετε θα δείτε ότι λάμπουν σα να τα πήρατε μόλις από το κοσμηματοπωλείο.
Κατακάθι καφέ
Αν έχετε καθαρίσει κρεμμύδια, ψάρια κτλ. και τα χέρια σας μυρίζουν ακόμα κι αν τα έχετε πλύνει σχολαστικά με σαπούνι, χρησιμοποιήστε λίγο από το κατακάθι του παραδοσιακού ελληνικού καφέ σας. Τρίψτε τα χέρια σας για λίγο και ξεβγάλτε τα. Θα διαπιστώσετε ότι η μυρωδιά εξαφανίζεται και τα χέρια σας δεν μυρίζουν καφέ…
Τσόφλια αυγών
Την επόμενη φορά που θέλετε να φυτέψετε σπόρους στον κήπο σας, κάντε το με ένα τσόφλι αυγού. Τοποθετήστε στο (προφανώς κομμένο στη μέση) τσόφλι λίγο χώμα και το σπόρο σας, ανοίξτε μια μεγαλύτερη τρύπα στο έδαφος, βάλτε το μέσα και καλύψτε το. Ο σπόρος θα δυναμώει και θα βγάλει ρίζες, θα σπάσει το τσόφλι και θα απελευθερώσει το ασβέστιο που του χρειάζεται για να αναπτυχθεί.
Μπανανόφλουδες
Μην τις πετάξετε, και φυσικά αποφύγετε να τις… πατήσετε! Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε ως γυαλιστικό παπουτσιών. Τρίψτε με τη φλούδα τα ταλαιπωρημένα παπούτσια σας (από τη μεριά της σάρκας, εννοείται) και δείτε τα να αποκτούν τη χαμένη τους γυαλάδα.
Τσόφλια φυστικιών ή καρυδιών
Αν έχετε στον κήπο σας πολύ ευαίσθητα φυτά, τα οποία δέχονται επιθέσεις… σαλιγκαριών μετά τη βροχή και δεν αναπτύσσονται, τα τσόφλια μπορούν να σας χρησιμέψουν ως μια εξαιρετική… ασπίδα! Τοποθετήστε τα γύρω από το φυτό. Θα διαπιστώσετε ότι τα σαλιγκάρια δεν θα μπορούν να τα υπερβούν και θα… στραφούν αλλού για την τροφή τους.
Φλούδες κρεμμυδιού
Εφ’ όσον μπορείτε να τις απομονώσετε (σ’ ένα αεροστεγές τάπερ π.χ.) διατηρήστε τες στο ψυγείο. Θα γίνουν ένας πολύτιμος σύμμαχός για την αντιμετώπιση κάθε είδους πρηξίματος, ειδικά στην περιοχή των ποδιών. Είναι απίστευτο πόσο γρήγορα δρουν για να καταπραϋνουν π.χ. ένα στραμπούληγμα. Αξίζει τον κόπο, ακόμα κι αν σας ενοχλεί η έντονη μυρωδιά. Μήπως οι θερμαντικές κρέμες που σας συνιστούν στο φαρμακείο μοσχοβολάνε;
katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

«Οι Έλληνες δεν άφησαν τους Σκοπιανούς να ‘χαλαρώσουν ‘

Άλλες δύο περιπτώσεις αναφέρθηκαν με σημαδεμένα οχήματα Νοτιοσλάβων στην Ελλάδα, που ανεβάζουν τον αριθμό των περιστατικών, γράφει το νοτιοσλαβικό δημοσίευμα.


Αυτό το καλοκαίρι αναφέρθηκαν 45 κρούσματα εκ των οποίων τα 32 ήταν κλοπές πινακίδων  και 10 οχήματα σημαδεμένα με σπρέι, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών των Σκοπίων.

Δύο περιπτώσεις ήταν που είχαν ψεκαστεί αυτοκίνητα Σκοπιανών που έφεραν το σήμα στην πινακίδα τους ‘ΜΚ’ (Μακεδονία), γράφει το δημοσίευμα.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΖΗΜΕΝΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ Γράφει ο συνεργάτης μας Παναγιώτης Αποστόλου

Στην εποχή των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, όπου επί της ουσίας καταργείται ο ουσιαστικός διάλογος στην Ελληνική Βουλή, την πεμπτουσία της Δημοκρατίας, ο Ελληνικός λαός βιώνει τον διαμελισμό και την εξαφάνισή του. Τρία-τέσσερα χρόνια ήταν αρκετά για τις κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά, προκειμένου να διαλύσουν την πατρίδα μας και να την καταστήσουν μια τριτοκοσμική χώρα, έρμαιο των δανειστών-τοκογλύφων-βιαστών μας.

Παρ΄ όλα ταύτα ο βιασμός της κοινωνίας μας συνεχίζεται και έτσι, καθημερινά διαβάζουμε στον ημερήσιο έντυπο τύπο: «Εφιάλτης τα ληξιπρόθεσμα, το β΄ εξάμηνο πολύ δύσκολο για τους πολίτες». «Σε κράτος γκάνγκστερ μετατρέπεται το κράτος δικαίου. Νύχτα μέρα κατασχέσεις. Δεν νικάς την φοροδιαφυγή τρομοκρατώντας όλο το λαό. Καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολίων στη Θεσσαλονίκη». «Χαριστική βολή και στο Λύκειο». «Έφοδος σε 350 χιλ. ακίνητα από την άρση πλειστηριασμών. Επενδυτές κοράκια αγοράζουν τα “κόκκινα” δάνεια». «Στα όρια της φτώχιας 500 χιλ. συνταξιούχοι».

Ωστόσο, ο σημερινός Πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος επανεμφανίστηκε στο πολιτικό προσκήνιο ως “η κοκκινοσκουφίτσα” του παραμυθιού, μεταμορφώθηκε στον “κακό λύκο” που καταξεσκίζει τις σάρκες του απροστάτευτου Ελληνικού λαού. Αυτός, λοιπόν ο δοσίλογος πολιτικός αριβίστας, παραδεχόταν από το βήμα της 78ης ΔΕΘ το 2011: «Ο Γιώργος Παπανδρέου με την πολιτική του κατεδάφισε την αξιοπιστία και την αξιοπρέπειά μας. Εφαρμόστηκε μια λάθος πολιτική! Έπρεπε εγώ να σιωπήσω; Έπρεπε να συμμορφωθώ προς τας υποδείξεις; Έπρεπε να προσυπογράψω το λάθος»;

Δυστυχώς όμως, στα τόσα προβλήματα της πατρίδας μας, ο Αντώνης Σαμαράς, επέδειξε ευαισθησία και ενδιαφέρθηκε δίνοντας λύση, μόνο στο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο της πολυεθνικής εταιρείας Siemens AE, εξασφαλίζοντας βεβαίως, τα γερμανικά συμφέροντα, εις βάρος του συμφέροντος του Ελληνικού Δημοσίου. Πιο συγκεκριμένα: Το Μάρτιο του 2012, το Ελληνικό Δημόσιο μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με τη Siemens ΑΕ, αρχικά με τον εκλεκτό του Γ.Παπανδρέου, Χ.Παμπούκη, στη συνέχεια με τον εκλεκτό του Ε.Βενιζέλου, Ε.Γιαννακόπουλο και ακολούθως με τους εκλεκτούς του Α.Σαμαρά, προχώρησε σε μια συμβατική λύση διά μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού της τάξεως των 200 εκ. ευρώ, απεμπολώντας ουσιαστικά κάθε ευκαιρία να διεκδικήσει το Ελληνικό Δημόσιο, έστω τη μοναδική, στα χρονικά ομόφωνη απόφαση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής και η οποία καταλόγιζε στην Siemens την υποχρέωση αποζημίωσης 2 δις ευρώ προς το Ελληνικό Δημόσιο. Σημειωτέον πως παρ΄ότι αυτά τα 200 εκ. ευρώ δεν ήταν μετρητά, εν τούτοις και αυτός ο κακός εξωδικαστικός συμβιβασμός για τα συμφέροντα της χώρας, συνεχώς παραβιάζεται! Σ΄ αυτόν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ρητώς οριζόταν πως η Siemens θα διέθετε εντός του 2012, 100 εκατ. ευρώ, ώστε να διασφαλιζόταν η συνεχιζόμενη παρουσία και δραστηριότητα της εταιρείας, η οποία απασχολούσε (την ημέρα υπογραφής του εξωδικαστικού) περισσότερους από 600 εργαζομένους και αυτή τη στιγμή επιτρέπει τις απολύσεις προσωπικού της, με αποτέλεσμα η Siemens σήμερα να έχει περί τους 300 εργαζόμενους. Αυτή την σαρωτική πολιτική συρρίκνωσης προσωπικού της Siemens, έχουν καταγγείλει με επιστολές τους, που έχουν δημοσιευτεί από την «Ελεύθερη Ώρα», το σωματείο εργαζομένων της Siemens AE, αλλά και το σωματείο εργαζομένων του εργοστασίου της BSH. Εκτός αυτών, όμως, στον εξωδικαστικό συμβιβασμό οριζόταν πως θα πραγματοποιηθεί «επένδυση κατασκευής νέου εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα, προϋπολογισμού άνω των 60 εκατ. ευρώ, που θα οδηγήσει στην απασχόληση άνω των 700 ατόμων». Μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει γίνει για τη δημιουργία αυτής της παραγωγικής μονάδας στην Ελλάδα. Και εύλογα ρωτάμε, γιατί παρ΄ ότι παρήλθε ένας και πλέον χρόνος, η Siemens ΑΕ δεν δείχνει καμιά διάθεση να επενδύσει σε κάτι για το οποίο, άλλωστε, έχει δεσμευθεί;

Στο σημείο αυτό, οφείλουμε να αναφέρουμε δυο σπουδαία δεδομένα: 1. Μετά τη σύναψη του εξωδικαστικού συμβιβασμού Ελληνικού Δημοσίου - Siemens ΑΕ, η Siemens υπέγραψε αμέσως αυτόν τον συμβιβασμό που ήταν σε όφελός της σε σχέση με το ποσό της απόφασης της εξεταστικής επιτροπής, όμως, το Ελληνικό Δημόσιο δεν τον υπέγραφε. Τι ακριβώς φοβούνταν οι Ζανιάς, Σαχινίδης και Στουρνάρας και παραβίαζαν τον όρο του εξωδικαστικού συμβιβασμού που όριζε πως εντός 45 ημερών, όφειλαν τα αντισυμβαλλόμενα μέρη να τον υπογράψουν; Γιατί, τον υπέγραψε ο υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά, Γ.Στουρνάρας στις 23 Αυγούστου 2012, με καθυστέρηση πέντε μηνών και μια μέρα πριν την επίσημη συνάντηση στο Βερολίνο Μέρκελ-Σαμαρά (24/8/2012); Μήπως, ο Στουρνάρας υπέγραψε μια μέρα πριν το ταξίδι του Σαμαρά στο Βερολίνο, με το πιστόλι στον κρόταφο, μπροστά στην απειλή της ματαίωσης αυτού του ταξιδιού, όπου δηλώθηκε από τον Πρωθυπουργό μας η απόλυτη υποταγή στην Μέρκελ; 2. Από το Υπουργείο Οικονομικών συστάθηκε επιτροπή εταιρικής συμμόρφωσης, της οποίας επικεφαλής είναι η υπάλληλος του Υπουργείου, κ. Παγώνη, και η οποία (επιτροπή) έχει ως έργο την παρακολούθηση και την φροντίδα της υλοποίησης αυτού του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Η κ. Παγώνη λοιπόν, εκτελεί άψογα τα καθήκοντά της ως επικεφαλής αυτής της επιτροπής; Υλοποιούνται τα συμφωνηθέντα σ΄ αυτόν τον, έστω κολοβό για τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου, συμβιβασμό; Γιατί δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση μέσω του ηλεκτρονικού προγράμματος «Διαύγεια»; Δεν είναι υποχρεωμένη να απολογηθεί, όπως επίσης, οφείλουν να απολογηθούν ο Πρωθυπουργός της χώρας και ο υπουργός Οικονομίας; Αντί, όμως, απολογίας η κ. Παγώνη, αναγκάζεται να απαντήσει στις 23/4/2013 (αρ.Πρωτ.58) στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, κ. Αναγνωστάκης με θέμα: «Επένδυση της ΕΒΙΟΠ-ΤΕΜΠΟ στην Εύβοια» (το ζήτημα το έχουμε αναδείξει από την «Ελεύθερη Ώρα») ως ο καλύτερος δικηγόρος των συμφερόντων της πολυεθνικής εταιρείας: «Σύμφωνα με τη Συμφωνία Συμβιβασμού μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Siemens (νόμος 4071/12) σημείο ΙΙΙ. Υποχρεώσεις της Siemens, 4 (α,β,γ) περαιτέρω επενδύσεις, η Siemens θα εξετάσει την πραγματοποίηση επενδύσεων διαφόρων τύπων και μορφών στην ελληνική επικράτεια. Η Siemens επιθυμεί να είναι βασικός και ουσιαστικός υποστηρικτής στην προσπάθεια της Ελληνικής Δημοκρατίας να επιστρέψει και πάλι σύντομα σε μια ισχυρή οικονομία. Η Επιτροπή Εποπτείας έχει συστήσει μία κοινή ομάδα εργασίας (την Επιτροπή Επενδύσεων) για να διερευνήσει τους πραγματικούς και ουσιαστικούς τομείς επενδύσεων από τη Siemens στην Ελληνική Δημοκρατία προς εκπλήρωση της συμβατικής της υποχρέωσης. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε τομείς που ενισχύουν την απασχόληση στην Ελληνική Δημοκρατία. Η εν λόγω Επιτροπή έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες της με πρώτο της μέλημα την διερεύνηση των τομέων στους οποίους δραστηριοποιείται η Siemens και αποτελούν αντικείμενο ενδιαφέροντος της Ελληνικής Δημοκρατίας και εξετάζει διάφορες επενδυτικές προτάσεις οι οποίες θα θέσουν τη χώρα σε οικονομική αναζωογόνηση, αναπτυξιακή τροχιά και θα ενισχύσουν την απασχόληση». Μετά παρέλευση 4 μηνών, μπορεί η κ. Παγώνη να μας ενημερώσει για την υλοποίηση από μέρους της γερμανικής πολυεθνικής Siemens κάποιων σημείων από όσα αναφέρει στην απάντησή της στο βουλευτή της ΔΗΜΑΡ;

Συνεπώς, από όλα τα παραπάνω είναι κοινή πεποίθηση πως ο Πρωθυπουργός της χώρας πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων την μοναδική ομόφωνη απόφαση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής (γιατί όμως;), και η οποία επιδίκαζε αποζημίωση στην Siemens για βλάβη του Ελληνικού Δημοσίου, της τάξεως των 2 εκ. ευρώ. Αποδέχτηκε, συνυπογράφοντας την βλάβη αυτή στα 200 εκ. ευρώ, που όπως αποδεικνύουμε παραπάνω κανένα από τα σημεία αυτού του εξωδικαστικού συμβιβασμού δεν έχει μέχρι σήμερα τηρηθεί!

Όμως, ω του θαύματος, η γερμανική πολυεθνική εταιρεία Siemens, μετά από ένα ολόκληρο χρόνο, από την σύναψη του εξωδικαστικού συμβιβασμού με το Ελληνικό Δημόσιο, αποφάσισε να υλοποιήσει κάποιον όρο του και ενημερώνει δια μέσω του Γενικού της Διευθυντού, κ. Πάνου Ξυνή, τους υπαλλήλους της Siemens, οι οποίοι δεν γνωρίζουμε εάν πρέπει να χαίρονται ή να λυπούνται:


«2 Αυγούστου 2013 - Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) ανακοίνωσε την έναρξη του Προγράμματος Υποτροφιών "Siemens - Υποτροφίες Αριστείας ΙΚΥ" για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα. Η συμφωνία χρηματοδότησης των υποτροφιών μεταξύ της Siemens και του ΙΚΥ υπογράφτηκε τον Ιούλιο στο πλαίσιο της Συμφωνίας Συμβιβασμού μεταξύ της Siemens και της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Το πρόγραμμα, συνολικής αξίας €18 εκατ. και διάρκειας 5 ετών, παρέχει τη δυνατότητα σε νέους Έλληνες επιστήμονες να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους, να αναπτύξουν την τεχνογνωσία τους και να εκπονήσουν έρευνα με μεταπτυχιακές σπουδές πρώτου και δεύτερου Κύκλου (Masters, Διδακτορικά) και μεταδιδακτορική έρευνα στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο του προγράμματος, 100 νέοι επιστήμονες κάθε χρόνο θα κερδίζουν υποτροφίες για σπουδές στους τομείς της Ενέργειας, της Βιομηχανίας, της Υγείας, των Υποδομών και της Αστικής ανάπτυξης. Οι υποτροφίες θα καλύπτουν εξ ολοκλήρου τα δίδακτρα, τα έξοδα διαμονής και διαβίωσης καθώς και άλλες αναγκαίες δαπάνες με στόχο τη στήριξη των νέων αυτών στην εκπαιδευτική και ερευνητική τους προσπάθεια.

Όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες και περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα αναρτώνται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΙΚΥ: http://www.iky.gr/upotrofies-aristias-siemens Πάνος Ξυνής CEO».

Κλείνοντας, πιστεύω πως είναι τουλάχιστον πρόκληση προς τον Ελληνικό λαό που πένεται και δυστυχεί, από όλον τον εξωδικαστικό συμβιβασμό να προσπαθούν να υλοποιήσουν ΜΟΝΟ το σημείο των μεταπτυχιακών σπουδών. Καλούμε δε, όλα τα αντιμνημονιακά κοινοβουλευτικά κόμματα, να ασχοληθούν επιτέλους, με το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολεμικής περιόδου, δείχνοντας πως θέλουν να ρίξουν αυτή τη φαύλη και προδοτική κυβέρνηση Σαμαρά. Και η οποία εξακολουθεί να διαλύει την πατρίδα μας, από τη στιγμή που γνωρίζουν πως η Siemens κρατάει από τα αχαμνά τον Πρωθυπουργό μας και γι΄ αυτό επιδεικνύει αυτή την αλαζονική στάση απέναντι στους νόμους της Ελληνικής πολιτείας.


* * * * * *

Announcement of “Siemens-IKY Fellowships of Excellence” Program/ Ανακοίνωση του προγράμματος “Siemens – Υποτροφίες Αριστείας ΙΚΥ”


-------------------------- Please scroll down for the Greek text --------------------------


August 2nd , 2013

Dear Colleagues,

The Greek State Scholarships Foundation (IKY) announced the launch of the "IKY Fellowships of Excellence - Siemens" Program for postgraduate studies in Greece. The scholarship funding agreement between Siemens and IKY was signed in July as part of the implementation of the Settlement Agreement between Siemens and the Hellenic Republic.

The program, totaling € 18 million over 5 years, provides young Greek scientists with the opportunity to continue their education, build-up their know-how and conduct research through first and second circle postgraduate studies (Masters, PhDs) and postdoctoral research in Greece. In the program's framework, 100 young scientists every year will be awarded scholarships for studies in the fields of Energy, Industry, Healthcare and Infrastructures and Cities. The scholarships will cover the tuition fees, living expenses and other necessary expenses aiming at supporting these young people in their education and research efforts.

All information available and further details of the program are being announced on the official site of IKY: http://www.iky.gr/upotrofies-aristias-siemens

Panos Xynis
CEO


-------------------------- Greek text --------------------------


2 Αυγούστου 2013

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) ανακοίνωσε την έναρξη του Προγράμματος Υποτροφιών "Siemens - Υποτροφίες Αριστείας ΙΚΥ" για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα. Η συμφωνία χρηματοδότησης των υποτροφιών μεταξύ της Siemens και του ΙΚΥ υπογράφτηκε τον Ιούλιο στο πλαίσιο της Συμφωνίας Συμβιβασμού μεταξύ της Siemens και της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Το πρόγραμμα, συνολικής αξίας €18 εκατ. και διάρκειας 5 ετών, παρέχει τη δυνατότητα σε νέους Έλληνες επιστήμονες να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους, να αναπτύξουν την τεχνογνωσία τους και να εκπονήσουν έρευνα με μεταπτυχιακές σπουδές πρώτου και δεύτερου Κύκλου (Masters, Διδακτορικά) και μεταδιδακτορική έρευνα στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο του προγράμματος, 100 νέοι επιστήμονες κάθε χρόνο θα κερδίζουν υποτροφίες για σπουδές στους τομείς της Ενέργειας, της Βιομηχανίας, της Υγείας, των Υποδομών και της Αστικής ανάπτυξης. Οι υποτροφίες θα καλύπτουν εξ ολοκλήρου τα δίδακτρα, τα έξοδα διαμονής και διαβίωσης καθώς και άλλες αναγκαίες δαπάνες με στόχο τη στήριξη των νέων αυτών στην εκπαιδευτική και ερευνητική τους προσπάθεια.

Όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες και περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα αναρτώνται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΙΚΥ: http://www.iky.gr/upotrofies-aristias-siemens

Πάνος Ξυνής
CEO
 
thrakilifenews
Διαβάστε περισσότερα » »

Στη Φυλακή Και Βαριά Πρόστιμα Όποιος Καλλιεργεί «Παράνομους» Σπόρους !!

Απίστευτο και όμως Αληθινό.

Η εποχή των σχεδιασμών της παγκόσμιας Οργουελικής δικτατορίας της αγοράς, και πραγματικός ο ρόλος της «Ευρωπαϊκής Ένωσης» αποκαλύπτεται καθημερινά.

Μια νέα πρόταση νόμου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θεωρεί παράνομη την «καλλιέργεια, την αναπαραγωγή ή την εμπορία» σπόρων και κηπευτικών που δεν έχουν «αξιολογηθεί, εγκριθεί και γίνει αποδεκτοί» από μια νέα ευρωπαϊκή γραφειοκρατία το λεγόμενο «Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φυτικών Ποικιλιών».

Το σχέδιο νόμου με την ονομασία «Plant Reproductive Material Law», επιτρέπει στην κυβέρνηση να αποφασίζει αυτή για όλα σχεδόν τα φυτά και τους σπόρους.

Αν ένας «ερασιτέχνης» αγρότης, του Σαββατοκύριακου, καλλιεργεί στον κήπο του φυτά από σπόρους που δεν έχουν εγκριθεί, σύμφωνα με το νόμο αυτό, τότε θα μπορεί να καταδικαστεί ως εγκληματίας!!!

Ο νόμος αυτός, διαμαρτύρεται ο Ben Gabel του «Real Seed Catalogue» ,στοχεύει στο να καταπνίξει τους παραγωγούς των τοπικών ποικιλιών, τους βιοκαλλιεργητές και τους αγρότες που δραστηριοποιούνται σε μικρή κλίμακα. «Όπως μπορούμε να υποπτευθούμε – δήλωσε ο Mike Adams του Natural News – η κίνηση αυτή είναι η «τελική λύση» της Monsanto, της DuPont και των άλλων πολυεθνικών που πουλάνε σπόρους, οι οποίες εδώ και χρόνια έχουν βάλει στόχο, να κυριαρχήσουν πλήρως σε όλους τους σπόρους τις καλλιέργειες και τα φυτά του πλανήτη.»!!!

Ποινικοποιώντας τους μικρούς καλλιεργητές κηπευτικών, σαν εν δυνάμει εγκληματίες – προσθέτει ο Adams «η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία θα μπορεί επιτέλους να παραδώσει τον πλήρη έλεγχο της τροφικής αλυσίδας στα χέρια τεράστιων εταιρειών όπως η Monsanto (Εβραϊκή πολυεθνική εταιρία)».

Το πρόβλημα, όμως, όπως το αποσαφηνίζει ο Gabe είναι ότι: «Οι μικροί αγρότες έχουν πολύ διαφορετικές ανάγκες από αυτές των πολυεθνικών – για παράδειγμα, καλλιεργούν χωρίς να χρησιμοποιούν μηχανές και δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν χημικά σπρέι». Επομένως, «δεν υπάρχει τρόπος να καταγραφούν οι ποικιλίες που ταιριάζουν σε ένα μικρό χωράφι, επειδή δεν πληρούν τα αυστηρά κριτήρια του «Οργανισμού Φυτικών Ποικιλιών» ,ο οποίος ασχολείται μόνο με την έγκριση των τύπων σπόρων που χρησιμοποιούν οι βιομηχανικοί αγρότες».

Πρακτικά, από τώρα και στο εξής, όλα τα φυτά, οι σπόροι, τα λαχανικά και οι καλλιεργητές θα πρέπει να καταγραφούν. «Οι κυβερνήσεις δείχνουν ενθουσιασμένες με την ιδέα να καταγράψουν τους πάντες και τα πάντα», λέει ο Adams.

Πόσο μάλλον που «οι μικροκαλλιεργητές θα πρέπει να πληρώνουν και ένα ειδικό φόρο στην ευρωπαϊκή γραφειοκρατία για να καταγράψουν τους σπόρους.»

Την επεξεργασία των αιτημάτων, τις τυπικές εξετάσεις, τις τεχνικές αναλύσεις, τους ελέγχους, την ονομασιών των ποικιλιών, τα έξοδα για όλα αυτά, θα τα φορτώνονται οι μικροπαραγωγοί, έτσι ώστε να αποτρέπονται ακόμα περισσότερο να καλλιεργούν τη γη και να εξαρτώνται αποκλειστικά από τις τεράστιες πολυεθνικές.

Ο «ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ» και οι Παγκόσμιοι Δυνάστες είναι εδώ. 

Παναγόπουλος Π.
 

madatoforos
hellas-now
Διαβάστε περισσότερα » »

Ροδιόλα. H βιταμίνη που...σώζει!

Υπάρχουν στη φύση διατροφικοί θησαυροί που μπορούν να βελτιώσουν την σωματική και ψυχική μας υγεία, χωρίς να τα χημικά πρόσθετα των φαρμακευτικών σκευασμάτων. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι αυτό της ροδιόλας, τη λεγόμενης "χρυσής ρίζας",  που όπως μας εξηγεί ο σύμβουλος υγείας κύριος Θανάσης Ηλιόπουλος, έχει ευεργετικές επιπτώσεις για τον οργανισμό μας.
Τι είναι η ροδιόλα;

Η ροδιόλα (Rhodiola) είναι ένα προσαρμογόνο βότανο το οποίο μας βοηθά να αποκτήσουμε έναν οργανισμό- χαμαιλέοντα. Ο οργανισμός μας, δηλαδή, προσαρμόζεται σε κάθε συνθήκη διαβίωσης, ιδίως σε ό,τι  αφορά στις αντίξοες συνθήκες. Σπανίως θα το βρούμε στη μορφή του βοτάνου. Στην Ελλάδα δεν το έχουμε καλλιεργήσει γιατί δεν το έχουν βοηθήσει οι συνθήκες, φυτρώνει σε αντίξοες καταστάσεις, όπως στη Ρωσία. Αγαπάει τα βόρεια δάση, εκεί ευδοκιμεί περισσότερο.

Πώς λαμβάνουμε την ροδιόλα;

Η ροδιόλα είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής και όπως όλα τα βότανα και όλες οι βιταμίνες συμπληρώνουν την διατροφή μας. Δεν αντικαθιστά το γεύμα, αλλά παράλληλα με μία ισορροπημένη διατροφή έχουμε και αυτό. Την βρίσκουμε και την λαμβάνουμε σε μορφή κάψουλας. Συνίσταται μία κάψουλα την ημέρα ή δύο σε περιπτώσεις πολύ πεσμένων οργανισμών. Η ροντιόλα λαμβάνεται σε μορφή χαπιού και όχι σε αναβράζουσα μορφή γιατί τα αναβράζοντα σκευάσματα καταστρέφουν τα νεφρά. Η ιδιαιτερότητα του να βρίσκουμε την ροδιόλα σε μορφή κάψουλας είναι ότι μπορούμε να  μεγιστοποιούμε την απόδοση του βοτάνου και συγκεκριμένα του εκχύλισματός του.

Τι προσφέρει η ροδιόλα στον οργανισμό μας;

Η ροδιόλα είναι ευεργετική για το νευρικό μας σύστημα. Πρόκειται για ένα πολύ καλό αντικαταθλιπτικό, ενώ βοηθάει σημαντικά και σε περιπτώσεις ψυχοσωματικών προβλημάτων. Είναι γενικότερα ένα βότανο που ενισχύει τον οργανισμό και το ανοσοποιητικό μας σύστημα.  Η ροδιόλα δουλεύει σε ένα ευρύ φάσμα του ορμονικού μας συστήματος. Αυτή είναι η ιδιαιτερότητα της ροδιόλας, την οποία δούλευαν αρχικά οι Ρώσοι για τις αντίξοες και ακραίες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα- ιδίως τον χειμώνα- και τους έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Η ροδιόλα χρησιμοποιείται  ακόμη από διάφορους αθλητές στην Βουλγαρία και στη Ρωσία.

Η ροδιόλα συνίσταται σε άτομα που έχουν πεσμένο ανοσοποιητικό σύστημα ή θέλουν να ενισχύσουν το ορμονικό τους σύστημα. Είναι ένα βότανο που βοηθάει όλο το ορμονικό. Μην πάει το μυαλό μας μόνο στο ορμονικό της γυναίκας, όλοι έχουμε ένα ορμονικό σύστημα και αυτό με τη σειρά του έχει ανάγκες. Η ροδιόλα είναι ένα βότανο που εξυγιαίνει συνολικά τον οργανισμό, ενώ είναι απαραίτητο για άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη.

Πού οφείλονται οι ευεργετικές επιδράσεις της ροδιόλας;

Όλα τα βότανα οφείλουν τις ιδιότητές τους στα αλκαλοειδή και στα φλαβονοειδή. Το κάθε βότανο έχει τα δικά του φλαβονοειδή. Τα στοιχεία που κάνουν την ροδιόλα μοναδική και της προσφέρουν αυτές τις ιδιότητες είναι οι πολυφαινόλες και τα  φαινυλοπροπενοειδή, όπως είναι η ροδιολίνη, ροζίνη, ροζαβίνη και η ροζιριδίνηροζαβίνη. Το συγκεκριμένο βότανο έχει 70% πολυφαινόλες στην μορφή της κάψουλας.

*Ο κύριος Θανάσης Ηλιόπουλος είναι ιδιοκτήτης του καταστήματος βιολογικών προϊόντων "Υγείας Χάριν" που βρίσκεται στην Κηφισιά, Γ. Δροσίνη 7. Τηλέφωνο: 2108013428

boro
Διαβάστε περισσότερα » »