Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Μουσουλμάνοι Τσάμηδες. Οι Προκλήσεις τους και η Ιστορική Αλήθεια.

Γράφει ο Υπτγος ε.α. Γιώργος Γκορέζης *.

Οι μουσουλμάνοι τσάμηδες κατέφυγαν στην Αλβανία με τη λήξη του Β΄ παγκοσμίου πολέμου. Εγκαθίστανται ως επι το πλείστο στον Β/Ηπειρωτικό χώρο, ιδιαιτέρως στα παράλια, σε εκκλησιαστικά και άλλα περισσότερο προσοδοφόρα μέρη , νοθεύοντας τη πληθυσμιακή αναλογία, και εποφθαλμιούντες τα εγκαταλελειμμένα από τους βορειοηπειρώτες κτήματα.

Αμέσως μετά την πτώση του Κομμουνιστικού καθεστώτος ιδρύουν το...
1991 την Οργάνωση «Τσαμερία», με παραρτήματα νοτιότερα στη Β. Ήπειρο, όπως Κονίσπολη και Αγ. Σαράντα.

Προκαλούν συχνά προβλήματα στις ελληνοαλβανικές σχέσεις, όπως στα Τίρανα από τη δεκαετία του 90, στην Κονίσπολη τον Ιούνιο κάθε έτους ,συχνά στους Αγ. Σαράντα (το 2005 κατά του Προέδρου κ. Παπούλια). 

Εκλέγουν δύο μουσουλμάνους τσάμηδες στο Αλβανικό κοινοβούλο, τελευταία τον Shpëtim Idrizi και τον Dashamir Tahiri.
Οργανωμένοι αλλά και υποκινούμενοι, ενεργούν έκτοτε προς πάσαν κατεύθυνση, ακόμη και προς δυτικούς οργανισμούς, με παράλογα και ατεκμηρίωτα «αιτήματα-στόχους» τους, όπως αποζημιώσεις για «διαφυγόντα κέρδη» από τα πρώην κτήματά τους στη Θεσπρωτία, επιστροφή στον τόπο των εγκλημάτων τους κ.λ.π. 

Στα Τίρανα, με την ευκαιρία της εγκρίσεως από την Αλβανική Βουλή της Συμφωνίας για επίσημη οργάνωση Νεκροταφείου των πεσόντων ελλήνων στρατιωτών το 1940-41, οι δύο μουσουλμάνοι τσάμηδες βουλευτές αντέδρασαν.

Όπως αναγράφει η εφημερίδα «ALBANIA» : 

Κατά τον Shpetin Idrizi «Ο Ελληνικός Στρατός ήρθε σαν στρατός κατοχής και όχι ως απελευθερωτής. Κατέστρεψε κάθε μουσουλμανικό ιερό στη χώρα».  

Κατά τον έτερον συνάδελφό του Dashamir Tahiri «Η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει τη γενοκτονία σε βάρος των Αλβανοτσάμηδων». 

Με αφορμή τα ανωτέρω επακολούθησε διαδήλωση του Κόμματος των (Αλβανο)τσάμηδων «PDIU», έξω από την ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα, όπου φωνασκούντες με ανθελληνικά συνθήματα έκαψαν την Ελληνική Σημαία.

Ανάλογες ανθελληνικές βαρβαρότητες συνέβησαν κατά καιρούς και σʼ άλλες πόλεις της Αλβανικής επικρατείας! Όταν είναι πασίγνωστα, τα ανοσιουργήματα που επετέλεσαν οι πρόγονοί τους κατά την τριπλή κατοχή στη Θεσπρωτία, συνεπεία των οποίων και κατέφυγαν τελικά στην Αλβανία.

Ήταν εκείνοι, οι Μουσουλμάνοι Τσάμηδες και Αλβανοί που συμπολεμούσαν με τον ιταλικό στρατό κατά του αμυνομένου Ελληνικού Στρατού, που τελικά βρέθηκε για δεύτερη φορά στην Ελληνικότατη Β. Ήπειρο ως απελευθερωτής. 

Κατά τον Σέλμαν Σενέ, Καθηγητή του Πανεπιστημίου των Τιράνων και πρώην Πρόεδρο της Οργάνωσης «Τσαμουριά», «η Τσαμουριά είναι εθνικά καθαρά αλβανική επαρχία» και «οι προσπάθειες εξελληνισμού της έγιναν πιο έντονες μετά το 1913, όταν η περιοχή βρέθηκε υπό ελληνική κατοχή». 

Η αλήθεια βέβαια είναι τελείως διαφορετική. 

Η ονομασία «Τσαμουριά» προέρχεται από την παραφθορά του ονόματος του ποταμού Θύαμις… Θυαμουριά. 
Στο ελληνικό τμήμα της - σήμερα ταυτίζεται με τα όρια του Νομού Θεσπρωτίας- ζούσαν το 1923 σύμφωνα με απογραφή της ΚτΕ ( Κοινωνία των Εθνών ) 20.319 μουσουλμάνοι που είχαν σαν γλώσσα την αλβανική.

 Η καταγωγή τους ανάγεται κατά πάσα πιθανότητα στην πληθυσμιακή εκείνη ομάδα η οποία, λόγω της αποτυχίας της Επανάστασης του 1611 εναντίον των Οθωμανών υπό τον μητροπολίτη Διονύσιο τον επονομαζόμενο και «Σκυλόσοφο», ασπάσθηκαν το Ισλάμ προκειμένου να διασώσουν τη ζωή τους και την περιουσία τους. 
Μετά την εξέγερση του Διονύσιου Φιλόσοφου, μεγάλες εκτάσεις γης πέρασαν στην κατοχή των τσάμηδων που άλλαξαν την πίστη τους, χωρίς εκείνοι να έχουν εφοδιασθεί και με τους ανάλογους τίτλους ιδιοκτησίας.

Μετά την ίδρυση του αλβανικού κράτους, και κυρίως στη δεκαετία του 1920, η Αλβανία κατέβαλλε συνεχή προσπάθεια για να δημιουργήσει μειονοτικό ζήτημα στην Ελλάδα. 
Κατέθετε συνεχείς αναφορές στην Κοινωνία των Εθνών (ΚτΕ) για την «αλβανική μειονότητα των Τσάμηδων», ωστόσο η Συνέλευση της ΚτΕ συμφωνούσε με την ελληνική θέση και ποτέ δεν δέχθηκε να αποδώσει στην Αλβανία το ρόλο της προστάτιδας δύναμής. 

Όσον αφορά τις κτηματικές τους περιουσίες στη Θεσπρωτία, ένα τμήμα των εκτάσεων αυτών κατασχέθηκε με βάση τη Συνθήκη της Λοζάννης και ύστερα από συμφωνία με τους ιδιοκτήτες για να καλυφθούν οι ανάγκες των Ελλήνων προσφύγων του 1922. 
Αξίωση των μουσουλμάνων τσάμηδων να αποζημιωθούν με ρυθμίσεις διαφορετικές από αυτές του καθεστώτος των ελλήνων πολιτών απορρίφθηκε και από την ΚτΕ.

Μετά την εισβολή των ιταλικών στρατευμάτων στην Ελλάδα το 1940 οι μουσουλμάνοι τσάμηδες συνέστησαν «κυβέρνηση», τo «Εθνικό Αλβανικό Συμβούλιο».
 Τον Ιούλιο του 1942 συγκρότησαν την οργάνωση «Αλβανικό Σύστημα Πολιτικής Διοικήσεως» με 14 Τάγματα, και έθεσαν σαν κύριο στόχο τους την εξολόθρευση του ελληνικού πληθυσμού στην περιοχή της Θεσπρωτίας. 

Μετά τη συνθηκολόγηση των Ιταλών το 1943, πέρασαν στο στρατόπεδο των Γερμανών, και στα Ιωάννινα οργανώθηκε στρατιωτικό τμήμα των Τσάμηδων με γερμανικές στολές. 
 Στη γερμανόφιλη εφημερίδα των Τιράνων «Bashkimi i Kombit» το 1944 δημοσιεύθηκαν οι κοινές ενέργειές τους με τους Ναζί. 
Ενέργειες που είχαν σαν αποτέλεσμα την εκτέλεση των 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς , το θάνατο πολλών άλλων ελλήνων, την πυρπόληση 25.000 σπιτιών, την ερήμωση 243 χωριών, τη δημιουργία 100.000 προσφύγων. 

Μετά τη συνθηκολόγηση και των Γερμανών, οι μουσουλμάνοι τσάμηδες, συναισθανόμενοι τις συνέπειες από τη συμπεριφορά τους στη διάρκεια της Κατοχής, αναζήτησαν προστασία στην Αλβανία, εγκαταλείποντας την Ελλάδα.

Στη συνέχεια κατηγορήθηκαν για αξιόποινες πράξεις και για συνεργασία με τις κατοχικές δυνάμεις. 
Το Δικαστήριο Ιωαννίνων καταδίκασε ερήμην 1930 Τσάμηδες για συνεργασία με το στρατό κατοχής και μάλιστα πολλούς εξ αυτών με την ποινή του θανάτου. Το 1952 και το 1953 με νομοθετικά διατάγματα οι περιουσίες τους δόθηκαν σε γεωργούς και κτηνοτρόφους. 
Σ΄ ό,τι αφορά την υπηκοότητα το 1947 από το υπουργείο Εξωτερικών τους έχει αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια. 

Τελευταία η στάση των μουσουλμάνων τσάμηδων συμβαδίζει με την εθνικιστική έξαρση των Αλβανών.
Το αλβανικό εγκυκλοπαιδικό λεξικό, που κυκλοφόρησε πρόσφατα η ακαδημία επιστημών των Τιράνων, με κρατική μάλιστα επιχορήγηση, γράφει : «Τα Ιωάννινα μαζί με ένα μεγάλο κομμάτι της τσαμουριάς και άλλα αλβανικά εδάφη εδόθησαν στην Ελλάδα από τις Μεγάλες Δυνάμεις, η οποία τα κατέλαβε στρατιωτικά.».

Και συνεχίζει : «Η Τσαμουριά είναι μεγάλη γεωγραφική και εθνολογική περιοχή στο νοτιότερο τμήμα των εδαφών που κατοικούνται από Αλβανούς».
Κα κάνει λόγο για δήθεν γενοκτονία που υπέστησαν οι μουσουλμάνοι τσάμηδες μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο από τις ελληνικές αρχές. 

Το δε επίσημο αλβανικό κράτος όπως και η σύζυγος του Μπερίσα συμπαρίσταται σε διάφορα συνέδρια και φεστιβάλ των μουσουλμάνων τσάμηδων της Αλβανίας, και ο ίδιος ο σύζυγος της φαίνεται να υποθάλπει σιωπηρά τέτοιες κινήσεις. 
 Πέραν αυτών, δεν είναι τυχαία η ανακήρυξη, μετά από ομόφωνη απόφαση της αλβανικής Βουλής, της 27ης Ιουνίου ως «ημέρα Γενοκτονίας των Τσάμηδων». 

Ούτε η ίδρυση του «Συνδέσμου της Τσαμουριάς», μιας 100μελούς άτυπης Βουλής, που έγινε μέλος της «οργάνωσης υπο-αντιπροσωπευμένων λαών» του ΟΗΕ το 1995. Οι μουσουλμάνοι τσάμηδες, μάλιστα, διατείνονται ότι διαθέτουν τον απελευθερωτικό στρατό της Τσαμουριάς (UCC – Ushtria Nacionalclirimtare e Chameria) «με σκοπό την απελευθέρωση των εδαφών που τους ανήκουν». 

Ο δε Μπερίσα, όπως ισχυρίζονται διπλωμάτες που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στην Αλβανία, δεν αποτρέπει τέτοιες κινήσεις για λόγους εσωτερικών ισορροπιών και προσωπικής στρατηγικής, καθώς επιδιώκει να συνδέσει την πρωθυπουργία του με την ευρωατλαντική ενσωμάτωση της Αλβανίας, χωρίς να βλάψει την προώθηση της «εθνικής ολοκλήρωσης» των Αλβανών.

Και όλα αυτά συμβαίνουν καθ’ όν χρόνο οι Αλβανοί διακαώς επιθυμούν να ενταχθούν στην «οικογένεια» της Ενωμένης Ευρώπης, ζητώντας μάλιστα και την στήριξη της Ελλάδας! 

Υπτγος ε.α. Γιώργος Γκορέζης
Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξκών Στρατού Ιωαννίνων 
e-mail : ggorezis@yahoo.gr  http://www.epirus-ellas.gr/2012/09/blog-post_9851.html#.UGRasa6cRFs
Διαβάστε περισσότερα » »

Κοζάνη-Πτολεμαΐδα: Η τηλεθέρμανση μειώνει την πίεση στα δάση

Πολύ μικρότερη πίεση, σε σχέση με άλλες περιοχές της Μακεδονίας, δέχονται τα δάση της Κοζάνης, όχι μόνο γιατί είναι συγκριτικά μικρότερης έκτασης, αλλά και διότι οι μεγαλύτερες πόλεις του νομού έχουν τηλεθέρμανση.
«Από την αρχή του χρόνου έχουμε 26 μηνύσεις για βεβαιωμένες παραβάσεις και κατασχέσεις σε 23 περιπτώσεις. Είναι μάλλον περισσότερες σε σχέση με τα χρόνια πριν από την κρίση, αλλά και πάλι λίγες, σε σχέση με άλλες περιοχές. Αυτό συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό και χάρη στις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι Κοζάνη και Πτολεμαΐδα έχουν τηλεθέρμανση και άρα η πίεση για ξυλεία από τα δάση είναι πολύ μικρότερη. Στα δε ορεινά χωριά, οι ανάγκες καλύπτονται ως επί το πλείστον από νόμιμες υλοτομίες» εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Δασών Νομού Κοζάνης Νικόλαος Σπυριδωνίδης.

 kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Έλληνες και ξένοι απαντούν στον ανιστόρητο και προκλητικό Γκρουέφσκι με επιστολή στον Ομπάμα!

Έλληνες και ξένοι απαντούν στον ανιστόρητο και προκλητικό Γκρουέφσκι με επιστολή στον Ομπάμα!
ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΓΙΑ ...ΚΟΙΝΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ! ΡΕ...ΟΥΣΤ ΡΑΓΙΑΔΕΣ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΟΡΑΦΟΥΝ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΣΑΣ;

Η επιστολή που έστειλαν καθηγητές πανεπιστημίων απ΄ όλο το κόσμο στον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα, είναι νομίζουμε η καλύτερη απάντηση στις γελοιότητες που κάνουν οι Σκοπιανοί. Γελοιότητες που απλά αποδεικνύουν ότι δεν "πατάνε" καθόλου γερά στα ξυλοπόδαρα που τους έχουν βάλει να στέκονται. Όλο το κείμενο της επιστολής και οι υπογραφές, για να καταλάβετε ότι οι ελληνικές θέσεις είναι δυνατές.

 

Προς τον Αξιότιμο Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα

Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής

Λευκός Οίκος

1600 Pennsylvania Avenue, NW

Washington, DC 20500

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή, οι υπογράφοντες ζητούμε με κάθε σεβασμό την παρέμβασή σας για να τακτοποιηθούν συντρίμμια ιστορικής αταξίας που άφησε πίσω της στη νοτιοανατολική Ευρώπη η προηγούμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Στις 4 Νοεμβρίου 2004, δύο ημέρες μετά την επανεκλογή του Προέδρου George W. Bush, η κυβέρνησή του ομόφωνα αναγνώρισε τη 'Δημοκρατία της Μακεδονίας'. Αυτή η πράξη όχι μόνο κατέλυσε γεωγραφικά και ιστορικά δεδομένα, αλλά και έδωσε έναυσμα να ξεσπάσει μια επικίνδυνη επιδημία ιστορικού ρεβιζιονισμού, του οποίου το πιο προφανές σύμπτωμα είναι η καταχρηστική οικειοποίηση από την κυβέρνηση των Σκοπίων του πιο διάσημου Μακεδόνα, του Μέγα Αλέξανδρου.

Πιστεύουμε ότι αυτή η ανοησία έχει ξεπεράσει κάθε όριο και ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν καμιά δουλειά να υποστηρίζουν την παραποίηση της ιστορίας. Ας κάνουμε μια ανασκόπηση των δεδομένων. (Η τεκμηρίωση αυτών των δεδομένων που απεικονίζονται εδώ με έντονα γράμματα, βρίσκεται στο http://macedonia-evidence.org/documentation.html).

Η εν λόγω περιοχή, με τη σύγχρονη πρωτεύουσά της τα Σκόπια, ονομαζόταν στην αρχαιότητα Παιονία. Τα όρη Βαρνούς και Όρβηλος (που σχηματίζουν σήμερα τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας) αποτελούν ένα φυσικό όριο που χώριζε και χωρίζει τη Μακεδονία από τη βόρεια γείτονά της. Η μόνη πραγματική σύνδεση βρίσκεται κατά μήκος του Αξιού/Βαρδάρη ποταμού αλλά ακόμα και αυτή η κοιλάδα 'δε σχηματίζει μία δίοδο επικοινωνίας γιατί τέμνεται από χαράδρες'. Αν και είναι αλήθεια ότι οι Παίονες υποτάχθηκαν στο Φίλιππο Β΄, πατέρα του Μέγα Αλέξανδρου, το 358 π.Χ., δεν ήταν Μακεδόνες και δεν ζούσαν στη Μακεδονία. Παρομοίως, για παράδειγμα, οι Αιγύπτιοι που κατακτήθηκαν από τον Αλέξανδρο, μπορεί μεν να κυβερνούνταν από τους Μακεδόνες, συμπεριλαμβανομένης και της γνωστής Κλεοπάτρας, αλλά δεν υπήρξαν ποτέ οι ίδιοι Μακεδόνες και η Αίγυπτος δεν ονομάστηκε ποτέ Μακεδονία. Αντίθετα, η Μακεδονία και οι Μακεδόνες Έλληνες βρίσκονταν για τουλάχιστον 2500 χρόνια εκεί ακριβώς όπου είναι η σύγχρονη ελληνική περιφέρεια της Μακεδονίας. Ακριβώς η ίδια σχέση ισχύει για την Αττική και τους Αθηναίους Έλληνες, το Άργος και τους Αργείους Έλληνες, την Κόρινθο και τους Κορίνθιους Έλληνες κ.ο.κ.

Δεν κατανοούμε πώς οι σύγχρονοι κάτοικοι της αρχαίας Παιονίας, που μιλούν Σλάβικα—μια γλώσσα που εισήχθη στα Βαλκάνια περίπου μια χιλιετία μετά το θάνατο του Αλέξανδρου—μπορούν να διεκδικούν τον Αλέξανδρο για εθνικό τους ήρωα. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν εξολοκλήρου και αδιαμφισβήτητα Έλληνας. Ο προ-προ-προπάππος του, Αλέξανδρος Α΄, αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες όπου η συμμετοχή επιτρεπόταν μόνο σε Έλληνες.

Ακόμα και πριν από τον Αλέξανδρο Α΄οι Μακεδόνες τοποθετούσαν τις προγονικές τους ρίζες στο Άργος και πολλοί από τους βασιλείς τους χρησιμοποιούσαν την κεφαλή του Ηρακλή—του κατεξοχήν Έλληνα ήρωα-- στα νομίσματά τους.

Ο Ευριπίδης—που πέθανε και θάφτηκε στη Μακεδονία—έγραψε το έργο του Αρχέλαος προς τιμήν του μεγάλου θείου τού Αλέξανδρου και το έγραψε στα ελληνικά. Όσο βρισκόταν στη Μακεδονία, ο Ευριπίδης έγραψε ακόμα τις Βάκχες, επίσης στα ελληνικά. Κατά συνέπεια, το Μακεδονικό κοινό μπορούσε να καταλάβει τι έγραψε και τι άκουγαν.


Ο πατέρας του Αλέξανδρου, Φίλιππος, κέρδισε αρκετές νίκες σε ιππικούς αγώνες στην Ολυμπία και τους Δελφούς, τα δύο πιο ελληνικά από όλα τα ιερά της αρχαίας Ελλάδας, όπου δεν επιτρεπόταν σε μη-Έλληνες να αγωνιστούν. Ακόμα πιο σημαντικό, ο Φίλιππος ορίστηκε διοργανωτής των Πύθιων Αγώνων στους Δελφούς το 346 π.Χ. Με άλλα λόγια, ο πατέρας του Μέγα Αλέξανδρου και οι πρόγονοί του ήταν εξολοκλήρου Έλληνες. Η ελληνική γλώσσα ήταν η γλώσσα που χρησιμοποιούσε ο Δημοσθένης και η πρεσβεία του από την Αθήνα όταν επισκέπτονταν τον Φίλιππο επίσης το 346 π.Χ. Ένας άλλος Έλληνας του Βορρά, ο Αριστοτέλης, πήγε να σπουδάσει για περίπου 20 χρόνια στην Ακαδημία του Πλάτωνα. Στη συνέχεια, επέστρεψε στη Μακεδονία και έγινε ο δάσκαλος του Αλέξανδρου Γ΄. Μιλούσαν Ελληνικά στην σχολή που σώζεται ακόμα και σήμερα κοντά στη Νάουσσα στην Ελληνική Μακεδονία.

Ο Αλέξανδρος είχε μαζί του σε όλες του τις εκστρατείες την έκδοση του Αριστοτέλη της Ιλιάδας του Ομήρου. Ο Αλέξανδρος διέδωσε την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό σε όλη του την αυτοκρατορία, ιδρύοντας πόλεις και εγκαθιστώντας εκπαιδευτικά κέντρα. Εξού και βρίσκουμε επιγραφές που αφορούν χαρακτηριστικούς ελληνικούς θεσμούς όπως είναι το γυμνάσιο τόσο μακριά όσο στο Αφγανιστάν. Είναι γραμμένες στα Ελληνικά.

Προκύπτουν οι εξής ερωτήσεις: Γιατί ήταν η Ελληνική γλώσσα η lingua franca σε όλη την επικράτεια του Αλέξανδρου αν αυτός ήταν ΄Μακεδόνας'; Γιατί γράφτηκε η Καινή Διαθήκη στα Ελληνικά;

Οι απαντήσεις είναι ξεκάθαρες: ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας, όχι Σλάβος, και οι Σλάβοι και η γλώσσα τους δεν σχετίζονταν με τον Αλέξανδρο ή την πατρίδα του παρά 1000 χρόνια αργότερα. Αυτό μας φέρνει πίσω στη γεωγραφική περιοχή που ήταν γνωστή στην αρχαιότητα ως Παιονία. Γιατί οι άνθρωποι που κατοικούν σε αυτήν την περιοχή σήμερα αποκαλούν τους εαυτούς τους Μακεδόνες και τη χώρα τους Μακεδονία; Γιατί να κλέψουν μια απόλυτα ελληνική μορφή για εθνικό τους ήρωα;

Οι αρχαίοι Παίονες μπορεί να ήταν ή να μην ήταν Έλληνες, πάντως σίγουρα έγιναν ελληνίζοντες, και δεν υπήρξαν ποτέ Σλάβοι. Επίσης δεν ήταν Μακεδόνες. Η αρχαία Παιονία ήταν ένα μέρος του Μακεδονικού κράτους, όπως ήταν η Ιωνία και η Συρία και η Παλαιστίνη και η Αίγυπτος και η Μεσοποταμία και η Βαβυλωνία και η Βακτρία και πολλές άλλες περιοχές. Μπορεί λοιπόν να έγιναν προσωρινά 'Μακεδονικές' αλλά καμιά δεν ήταν ποτέ ΄Μακεδονία΄. Η κλοπή του Φίλιππου και του Αλέξανδρου από μια χώρα που δεν ήταν ποτέ η Μακεδονία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.

Οι παραδόσεις της αρχαίας Παιονίας ωστόσο θα μπορούσαν να υιοθετηθούν από τους τωρινούς κατοίκους αυτής της γεωγραφικής περιοχής με αρκετά αιτιολογικά. Η επέκταση του γεωγραφικού όρου ' Μακεδονία' ώστε να καλύπτει τη νότια Γιουγκοσλαβία δεν μπορεί. Ακόμα και στον ύστερο 19ο αι. αυτή η λάθος χρήση υπονοούσε μη υγιείς εδαφικές βλέψεις.

Το ίδιο κίνητρο βρίσκεται και σε σχολικούς χάρτες που δείχνουν την ψευδο-μεγάλη Μακεδονία να εκτείνεται από τα Σκόπια μέχρι τον Όλυμπο και να επιγράφεται στα Σλαβικά. Ο ίδιος χάρτης και οι διεκδικήσεις του βρίσκεται σε ημερολόγια, αυτοκόλλητα αυτοκινήτων, χαρτονομίσματα κλπ που κυκλοφορούν στο νέο κράτος από τότε που διακήρυξε την ανεξαρτησία του από τη Γιουγκοσλαβία το 1991. Γιατί να επιχειρεί μια τέτοια ιστορική ανοησία μια φτωχή νέα χώρα, εσωτερική και περικυκλωμένη από στεριά; Γιατί να κοροϊδεύει θρασύτατα και να προκαλεί τη γείτονά της;

Όπως και να θέλει κανείς να χαρακτηρίσει μια τέτοια συμπεριφορά, σίγουρα δεν πρόκειται για πίεση για ιστορική ακρίβεια, ούτε για σταθερότητα στα Βαλκάνια. Είναι λυπηρό ότι οι ΗΠΑ έχουν ενισχύσει και ενθαρρύνει τέτοια συμπεριφορά. Στρεφόμαστε σε Εσάς, Κύριε Πρόεδρε, για να ξεκαθαρίσετε στην κυβέρνηση των Σκοπίων ότι δεν μπορεί να εισέλθει στην οικογένεια των χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ όσο επιχειρεί να οικοδομήσει την εθνική της ταυτότητα εις βάρος της ιστορικής αλήθειας. Η κοινωνία μας από κοινού δεν μπορεί να επιβιώσει όταν η ιστορία αγνοείται, πολύ λιγότερο δε όταν η ιστορία κατασκευάζεται για να εξυπηρετήσει αμφίβολα κίνητρα.

Με εκτίμηση,

NAME TITLE INSTITUTION

Harry C. Avery, Professor of Classics, University of Pittsburgh ( USA )

Dr. Dirk Backendorf. Akademie der Wissenschaften und der Literatur Mainz

(Germany )

Elizabeth C. Banks, Associate Professor of Classics (ret.), University of Kansas ( USA )

Luigi Beschi, professore emerito di Archeologia Classica, Università di Firenze ( Italy )

Josine H. Blok, professor of Ancient History and Classical Civilization, Utrecht University (The Netherlands)

Alan Boegehold, Emeritus Professor of Classics, Brown University ( USA )

Efrosyni Boutsikas, Lecturer of Classical Archaeology, University of Kent (UK)

Keith Bradley, Eli J. and Helen Shaheen Professor of Classics, Concurrent Professor of History, University of Notre Dame ( USA )

Stanley M. Burstein, Professor Emeritus, California State University , Los Angeles ( USA )

Francis Cairns , Professor of Classical Languages, The Florida State University (USA )

John McK. Camp II , Agora Excavations and Professor of Archaeology, ASCSA, Athens ( Greece )

Paul Cartledge, A.G. Leventis Professor of Greek Culture, University of Cambridge ( UK )

Paavo Castrén, Professor of Classical Philology Emeritus, University of Helsinki ( Finland )

William Cavanagh, Professor of Aegean Prehistory, University of Nottingham (UK )

Angelos Chaniotis, Professor, Senior Research Fellow, All Souls College , Oxford ( UK )

Paul Christesen, Professor of Ancient Greek History, Dartmouth College ( USA)

Ada Cohen, Associate Professor of Art History, Dartmouth College ( USA )

Randall M. Colaizzi, Lecturer in Classical Studies, University of Massachusetts-Boston ( USA )

Kathleen M. Coleman, Professor of Latin, Harvard University ( USA )

Michael B. Cosmopoulos, Ph.D., Professor and Endowed Chair in Greek Archaeology, University of Missouri-St. Louis ( USA )

Kevin F. Daly, Assistant Professor of Classics, Bucknell University ( USA )

Wolfgang Decker, Professor emeritus of sport history, Deutsche Sporthochschule, Köln ( Germany )

Luc Deitz, Ausserplanmässiger Professor of Mediaeval and Renaissance Latin, University of Trier (Germany), and Curator of manuscripts and rare books, National Library of Luxembourg (Luxembourg)

Michael Dewar, Professor of Classics, University of Toronto ( Canada )

John D. Dillery, Associate Professor of Classics, University of Virginia ( USA )

Sheila Dillon, Associate Professor, Depts. of Art, Art History & Visual Studies and Classical Studies, Duke University ( USA )

Douglas Domingo-Forasté, Professor of Classics, California State University , Long Beach ( USA )

Pierre Ducrey, professeur honoraire, Université de Lausanne ( Switzerland )

Roger Dunkle, Professor of Classics Emeritus, Brooklyn College , City University of New York ( USA )

Michael M. Eisman, Associate Professor Ancient History and Classical Archaeology, Department of History, Temple University ( USA )

Mostafa El-Abbadi, Professor Emeritus, University of Alexandria ( Egypt )

R. Malcolm Errington, Professor für Alte Geschichte (Emeritus) Philipps-Universität, Marburg ( Germany )

Panagiotis Faklaris, Assistant Professor of Classical Archaeology, Aristotle University of Thessaloniki ( Greece )

Denis Feeney, Giger Professor of Latin, Princeton University ( USA )

Elizabeth A. Fisher, Professor of Classics and Art History, Randolph-Macon College ( USA )

Nick Fisher, Professor of Ancient History, Cardiff University ( UK )

R. Leon Fitts, Asbury J Clarke Professor of Classical Studies, Emeritus, FSA, Scot., Dickinson Colllege ( USA )

John M. Fossey FRSC, FSA, Emeritus Professor of Art History (and Archaeology), McGill Univertsity, Montreal , and Curator of Archaeology, Montreal Museum of Fine Arts ( Canada )

Robin Lane Fox, University Reader in Ancient History, New College, Oxford (UK )

Rainer Friedrich, Professor of Classics Emeritus, Dalhousie University , Halifax , N.S. ( Canada )

Heide Froning, Professor of Classical Archaeology, University of Marburg (Germany )

Peter Funke, Professor of Ancient History, University of Muenster ( Germany )

Traianos Gagos, Professor of Greek and Papyrology, University of Michigan (USA )

Robert Garland, Roy D. and Margaret B. Wooster Professor of the Classics, Colgate University , Hamilton NY ( USA )

Douglas E. Gerber, Professor Emeritus of Classical Studies, University of Western Ontario ( Canada )

Hans R. Goette, Professor of Classical Archaeology, University of Giessen (Germany ); German Archaeological Institute, Berlin ( Germany )

Sander M. Goldberg, Professor of Classics, UCLA ( USA )

Erich S. Gruen, Gladys Rehard Wood Professor of History and Classics, Emeritus, University of California , Berkeley ( USA )

Christian Habicht, Professor of Ancient History, Emeritus, Institute for Advanced Study, Princeton ( USA )

Donald C. Haggis, Nicholas A. Cassas Term Professor of Greek Studies, University of North Carolina at Chapel Hill (USA)

Judith P. Hallett, Professor of Classics, University of Maryland , College Park , MD ( USA )

Prof. Paul B. Harvey, Jr. Head, Department of Classics and Ancient Mediterranean Studies, The Pennsylvania State University ( USA )

Eleni Hasaki, Associate Professor of Classical Archaeology, University of Arizona ( USA )

Miltiades B. Hatzopoulos, Director, Research Centre for Greek and Roman Antiquity, National Research Foundation, Athens ( Greece )

Wolf-Dieter Heilmeyer, Prof. Dr., Freie Universität Berlin und Antikensammlung der Staatlichen Museen zu Berlin (Germany)

Steven W. Hirsch, Associate Professor of Classics and History, Tufts University ( USA )

Karl-J. Hölkeskamp, Professor of Ancient History, University of Cologne (Germany )

Frank L. Holt, Professor of Ancient History, University of Houston ( USA )

Dan Hooley, Professor of Classics, University of Missouri ( USA )

Meredith C. Hoppin, Gagliardi Professor of Classical Languages, Williams College , Williamstown , MA ( USA )

Caroline M. Houser, Professor of Art History Emerita, Smith College ( USA ) and Affiliated Professor, University of Washington ( USA )

Georgia Kafka, Visiting Professor of Modern Greek Language, Literature and History, University of New Brunswick ( Canada )

Anthony Kaldellis, Professor of Greek and Latin, The Ohio State University (USA )

Andromache Karanika, Assistant Professor of Classics, University of California , Irvine ( USA )

Robert A. Kaster, Professor of Classics and Kennedy Foundation Professor of Latin, Princeton University ( USA )

Vassiliki Kekela, Adjunct Professor of Greek Studies, Classics Department, Hunter College, City University of New York (USA)

Dietmar Kienast, Professor Emeritus of Ancient History, University of Duesseldorf ( Germany )

Karl Kilinski II, University Distinguished Teaching Professor, Southern Methodist University ( USA )

Dr. Florian Knauss, associate director, Staatliche Antikensammlungen und Glyptothek Muenchen ( Germany )

Denis Knoepfler, Professor of Greek Epigraphy and History, Collège de France ( Paris )

Ortwin Knorr, Associate Professor of Classics, Willamette University ( USA )

Robert B. Koehl, Professor of Archaeology, Department of Classical and Oriental Studies Hunter College , City University of New York ( USA )

Georgia Kokkorou-Alevras, Professor of Classical Archaeology, University of Athens ( Greece )

Ann Olga Koloski-Ostrow, Associate Professor and Chair, Department of Classical Studies, Brandeis University ( USA )

Eric J. Kondratieff, Assistant Professor of Classics and Ancient History, Department of Greek & Roman Classics, Temple University

Haritini Kotsidu, Apl. Prof. Dr. für Klassische Archäologie, Goethe-Universität, Frankfurt/M. ( Germany )

Lambrini Koutoussaki, Dr., Lecturer of Classical Archaeology, University of Zürich ( Switzerland )

David Kovacs, Hugh H. Obear Professor of Classics, University of Virginia (USA )

Peter Krentz, W. R. Grey Professor of Classics and History, Davidson College (USA )

Friedrich Krinzinger, Professor of Classical Archaeology Emeritus, University of Vienna ( Austria )

Michael Kumpf, Professor of Classics, Valparaiso University ( USA )

Donald G. Kyle, Professor of History, University of Texas at Arlington ( USA )

Prof. Dr. Dr. h.c. Helmut Kyrieleis, former president of the German Archaeological Institute, Berlin ( Germany )

Gerald V. Lalonde, Benedict Professor of Classics, Grinnell College ( USA )

Steven Lattimore, Professor Emeritus of Classics, University of California , Los Angeles ( USA )

Francis M. Lazarus, President, University of Dallas ( USA )

Mary R. Lefkowitz, Andrew W. Mellon Professor in the Humanities, Emerita, Wellesley College ( USA )

Iphigeneia Leventi, Assistant Professor of Classical Archaeology, University of Thessaly ( Greece )

Daniel B. Levine, Professor of Classical Studies, University of Arkansas ( USA)

Christina Leypold, Dr. phil., Archaeological Institute, University of Zurich (Switzerland )

Vayos Liapis, Associate Professor of Greek, Centre d'Études Classiques & Département de Philosophie, Université de Montréal ( Canada )

Hugh Lloyd-Jones, Professor of Greek Emeritus, University of Oxford ( UK )

Yannis Lolos, Assistant Professor, History, Archaeology, and Anthropology, University of Thessaly ( Greece )

Stanley Lombardo, Professor of Classics, University of Kansas , USA

Anthony Long, Professor of Classics and Irving G. Stone Professor of Literature, University of California , Berkeley ( USA )

Julia Lougovaya, Assistant Professor, Department of Classics, Columbia University ( USA )

A.D. Macro, Hobart Professor of Classical Languages emeritus, Trinity College (USA)

John Magee, Professor, Department of Classics, Director, Centre for Medieval Studies, University of Toronto ( Canada )

Dr. Christofilis Maggidis, Associate Professor of Archaeology, Dickinson College ( USA )

Jeannette Marchand, Assistant Professor of Classics, Wright State University , Dayton , Ohio ( USA )

Richard P. Martin, Antony and Isabelle Raubitschek Professor in Classics, Stanford University

Maria Mavroudi, Professor of Byzantine History, University of California , Berkeley ( USA )

Alexander Mazarakis Ainian, Professor of Classical Archaeology, University of Thessaly ( Greece )

James R. McCredie, Sherman Fairchild Professor emeritus; Director, Excavations in Samothrace Institute of Fine Arts, New York University (USA)

James C. McKeown, Professor of Classics, University of Wisconsin-Madison (USA )

Robert A. Mechikoff, Professor and Life Member of the International Society of Olympic Historians, San Diego State University ( USA )

Andreas Mehl, Professor of Ancient History, Universitaet Halle-Wittenberg (Germany )

Harald Mielsch, Professor of Classical Archeology, University of Bonn (Germany )

Stephen G. Miller, Professor of Classical Archaeology Emeritus, University of California , Berkeley ( USA )

Phillip Mitsis, A.S. Onassis Professor of Classics and Philosophy, New York University ( USA )

Peter Franz Mittag, Professor für Alte Geschichte, Universität zu Köln (Germany )

David Gordon Mitten, James Loeb Professor of Classical Art and Archaeology, Harvard University ( USA )

Margaret S. Mook, Associate Professor of Classical Studies, Iowa State University ( USA )

Anatole Mori, Associate Professor of Classical Studies, University of Missouri- Columbia ( USA )

Jennifer Sheridan Moss, Associate Professor, Wayne State University ( USA )

Ioannis Mylonopoulos, Assistant Professor of Greek Art History and Archaeology, Columbia University , New York ( USA ).

Richard Neudecker, PD of Classical Archaeology, Deutsches Archäologisches Institut Rom ( Italy )

James M.L. Newhard, Associate Professor of Classics, College of Charleston (USA )

Carole E. Newlands, Professor of Classics, University of Wisconsin , Madison (USA )

John Maxwell O'Brien, Professor of History, Queens College , City University of New York ( USA )

James J. O'Hara, Paddison Professor of Latin, The University of North Carolina , Chapel Hill ( USA )

Martin Ostwald, Professor of Classics (ret.), Swarthmore College and Professor of Classical Studies (ret.), University of Pennsylvania ( USA )

Olga Palagia, Professor of Classical Archaeology, University of Athens (Greece)

Vassiliki Panoussi, Associate Professor of Classical Studies, The College of William and Mary ( USA )

Maria C. Pantelia, Professor of Classics, University of California , Irvine ( USA)

Pantos A.Pantos, Adjunct Faculty, Department of History, Archaeology and Social Anthropology, University of Thessaly ( Greece )

Anthony J. Papalas, Professor of Ancient History, East Carolina University (USA )

Nassos Papalexandrou, Associate Professor, The University of Texas at Austin (USA )

Polyvia Parara, Visiting Assistant Professor of Greek Language and Civilization, Department of Classics, Georgetown University ( USA )

Richard W. Parker, Associate Professor of Classics, Brock University ( Canada )

Robert Parker, Wykeham Professor of Ancient History, New College, Oxford (UK )

Anastasia-Erasmia Peponi, Associate Professor of Classics, Stanford University ( USA )

Jacques Perreault, Professor of Greek archaeology, Université de Montréal, Québec ( Canada )

Yanis Pikoulas, Associate Professor of Ancient Greek History, University of Thessaly ( Greece )

John Pollini, Professor of Classical Art & Archaeology, University of Southern California ( USA )

David Potter, Arthur F. Thurnau Professor of Greek and Latin. The University of Michigan ( USA )

Robert L. Pounder, Professor Emeritus of Classics, Vassar College ( USA )

Nikolaos Poulopoulos, Assistant Professor in History and Chair in Modern Greek Studies, McGill University ( Canada )

William H. Race, George L. Paddison Professor of Classics, University of North Carolina at Chapel Hill ( USA )

John T. Ramsey, Professor of Classics, University of Illinois at Chicago ( USA )

Karl Reber, Professor of Classical Archaeology, University of Lausanne ( Switzerland )

Rush Rehm, Professor of Classics and Drama, Stanford University ( USA )

Werner Riess, Associate Professor of Classics, The University of North Carolina at Chapel Hill ( USA )

Robert H. Rivkin, Ancient Studies Department, University of Maryland Baltimore County ( USA )

Barbara Saylor Rodgers, Professor of Classics, The University of Vermont (USA )

Robert H. Rodgers. Lyman-Roberts Professor of Classical Languages and Literature, University of Vermont ( USA )

Nathan Rosenstein, Professor of Ancient History, The Ohio State University (USA )

John C. Rouman, Professor Emeritus of Classics, University of New Hampshire , ( USA )

Dr. James Roy, Reader in Greek History (retired), University of Nottingham (UK)

Steven H. Rutledge, Associate Professor of Classics, Department of Classics, University of Maryland, College Park (USA)

Christina A. Salowey, Associate Professor of Classics, Hollins University (USA)

Guy D. R. Sanders, Resident Director of Corinth Excavations, The American School of Classical Studies at Athens ( Greece )

Theodore Scaltsas, Professor of Ancient Greek Philosophy, University of Edinburgh ( UK )

Thomas F. Scanlon, Professor of Classics, University of California , Riverside (USA )

Bernhard Schmaltz, Prof. Dr. Archäologisches Institut der CAU, Kiel (Germany)

Rolf M. Schneider, Professor of Classical Archaeology, Ludwig-Maximilians- Universität München ( Germany )

Peter Scholz, Professor of Ancient History and Culture, University of Stuttgart (Germany )

Christof Schuler, director, Commission for Ancient History and Epigraphy of the German Archaeological Institute, Munich ( Germany )

Paul D. Scotton, Assoociate Professor Classical Archaeology and Classics, California State University Long Beach ( USA )

Danuta Shanzer, Professor of Classics and Medieval Studies, The University of Illinois at Urbana-Champaign and Fellow of the Medieval Academy of America ( USA )

James P. Sickinger, Associate Professor of Classics, Florida State University (USA )

Marilyn B. Skinner 
Professor of Classics, 
University of Arizona (USA)

Niall W. Slater, Samuel Candler Dobbs Professor of Latin and Greek, Emory University ( USA )

Peter M. Smith, Associate Professor of Classics, University of North Carolina at Chapel Hill ( USA )

Dr. Philip J. Smith, Research Associate in Classical Studies, McGill University (Canada )

Susan Kirkpatrick Smith Assistant Professor of Anthropology Kennesaw State University ( USA )

Antony Snodgrass, Professor Emeritus of Classical Archaeology, University of Cambridge ( UK )

Theodosia Stefanidou-Tiveriou, Professor of Classical Archaeology, Aristotle University of Thessaloniki ( Greece ).

Andrew Stewart, Nicholas C. Petris Professor of Greek Studies, University of California , Berkeley ( USA )

Oliver Stoll, Univ.-Prof. Dr., Alte Geschichte/ Ancient History,Universität Passau (Germany)

Richard Stoneman, Honorary Fellow, University of Exeter ( England )

Ronald Stroud, Klio Distinguished Professor of Classical Languages and Literature Emeritus, University of California , Berkeley ( USA )

Sarah Culpepper Stroup, Associate Professor of Classics, University of Washington ( USA )

Nancy Sultan, Professor and Director, Greek & Roman Studies, Illinois Wesleyan University ( USA )

David W. Tandy, Professor of Classics, University of Tennessee ( USA )

James Tatum, Aaron Lawrence Professor of Classics, Dartmouth College

Martha C. Taylor, Associate Professor of Classics, Loyola College in Maryland

Petros Themelis, Professor Emeritus of Classical Archaeology, Athens ( Greece)

Eberhard Thomas, Priv.-Doz. Dr. ,Archäologisches Institut der Universität zu Köln ( Germany )

Michalis Tiverios, Professor of Classical Archaeology, Aristotle University of Thessaloniki ( Greece )

Michael K. Toumazou, Professor of Classics, Davidson College ( USA )

Stephen V. Tracy, Professor of Greek and Latin Emeritus, Ohio State University ( USA )

Prof. Dr. Erich Trapp, Austrian Academy of Sciences/Vienna resp. University of Bonn ( Germany )

Stephen M. Trzaskoma, Associate Professor of Classics, University of New Hampshire ( USA )

Vasiliki Tsamakda, Professor of Christian Archaeology and Byzantine History of Art, University of Mainz ( Germany )

Christopher Tuplin, Professor of Ancient History, University of Liverpool ( UK)

Gretchen Umholtz, Lecturer, Classics and Art History, University of Massachusetts , Boston ( USA )

Panos Valavanis, Professor of Classical Archaeology, University of Athens (Greece )

Athanassios Vergados, Visiting Assistant Professor of Classics, Franklin & Marshall College, Lancaster, PA

Christina Vester, Assistant Professor of Classics, University of Waterloo (Canada )

Emmanuel Voutiras, Professor of Classical Archaeology, Aristotle University of Thessaloniki ( Greece )

Speros Vryonis, Jr., Alexander S. Onassis Professor (Emeritus) of Hellenic Civilization and Culture, New York University ( USA )

Michael B. Walbank, Professor Emeritus of Greek, Latin & Ancient History, The University of Calgary ( Canada )

Bonna D. Wescoat, Associate Professor, Art History and Ancient Mediterranean Studies, Emory University ( USA )

E. Hector Williams, Professor of Classical Archaeology, University of British Columbia ( Canada )

Roger J. A. Wilson, Professor of the Archaeology of the Roman Empire, and Director, Centre for the Study of Ancient Sicily , University of British Columbia , Vancouver ( Canada )

Engelbert Winter, Professor for Ancient History, University of Münster (Germany )

Timothy F. Winters, Ph.D. Alumni Assn. Distinguished Professor of Classics, Austin Peay State University ( USA )

Michael Zahrnt, Professor für Alte Geschichte, Universität zu Köln ( Germany )

Paul Zanker, Professor Emeritus of Classical Studies, University of Munich (Germany )

cc: J. Biden, Vice President , USA

H. Clinton, Secretary of State USA

P. Gordon, Asst. Secretary-designate, European and Eurasian Affairs

H.L Berman, Chair, House Committee on Foreign Affairs

I. Ros-Lehtinen, Ranking Member, House Committee on Foreign Affairs

J. Kerry, Chair, Senate Committee on Foreign Relations

R.G. Lugar, Ranking Member, Senate Committee on Foreign Relations

R. Menendez , United States Senator from New JerseyΠΗΓΗ
Διαβάστε περισσότερα » »

Βιτάλης προς Σαμαρά: Άκου Αντώνη. Αν καταδικάσεις σε θάνατο γερόντους, γερόντισσες και παιδιά στην παγωνιά, θα φέρω πετρέλαιο από τη Ρωσία.‏

Βιτάλης προς Σαμαρά: Άκου Αντώνη. Αν καταδικάσεις σε θάνατο γερόντους, γερόντισσες και παιδιά στην παγωνιά, θα φέρω πετρέλαιο από τη Ρωσία.
Δημόσια δήλωση του Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου.
Σχετικά με την προγραμματιζόμενη εξομοίωση της τιμής του πετρελαίου κίνησης με αυτό της θέρμανσης, ο Πρόεδρος του Πατριωτικού Μετώπου Σταύρος Βιτάλης, έκανε την παρακάτω δημόσια δήλωση:
«Άκου Αντώνη Σαμαρά.
  • Θες σαν πρώην υποψήφιος βουλευτής σου στην ΠΟΛΑΝ (τότε που μου μίλαγες για φιλότιμο και υπέρβαση).
  • Θες σαν ο άνθρωπος που οργάνωσε τη συνάντησή σου με τον Μιλόσεβιτς, όταν ήσουν Υπουργός Εξωτερικών.
  • Θες σαν καταδρομέας (Υποστράτηγος Κ.Α.Ε.Α)
Σου δηλώνω πως δεν θα σου επιτρέψω να καταδικάσεις σε θάνατο από κρύο, τα γερόντια μου στο Πάϊκο της Κεντρικής Μακεδονίας και όλα τα γερόντια, τις γερόντισσες και τα ανήλικα στα βουνά της Πατρίδας μας, επειδή σώνει και καλά θες να μαζέψεις φόρους για τους τοκογλύφους που σε κρατάνε αιχμάλωτο.
Σε ενημερώνω – και εσύ τουλάχιστον γνωρίζεις πως δεν με τρομάζουν ούτε τα ΣΔΟΕ σου, ούτε τα ΜΑΤ σου, ούτε οι φυλακές σου – ΠΩΣ ΘΑ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙΣ ΝΑ ΦΕΡΩ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ (ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ).
Φαήλο Κρανιδιώτη και Χρύσανθε Λαζαρίδη. Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω χρόνια και προσωπικά. Επιβεβαιώστε στον αρχηγό σας – γνωρίζετε εσείς τι σημαίνει «πόρτα της κόλασης» - πως δεν θα επιτρέψω να γίνει αυτό το έγκλημα.
Σταύρος Βιτάλης».
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΟΥΝ ΤΗ ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ! ΓΙΑ ΒΟΛΕΣ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ ΜΙΛΑΕΙ Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ!

ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΜΙΚΡΗΣ ΙΣΧΥΟΣ!!!
Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση που είχαμε από τον Εκπρόσωπο Τύπου του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που είχαμε από εχτές το βράδυ, δηλαδή το γεγονός ότι διεξάγεται άσκηση της Αεροπορίας με πραγματικά πυρά. 

Συγκεκριμένα ο Αντισμήναρχος κ. Δημήτρης Μαρδίκης μας ενημέρωσε ότι στην περιοχή «Καράβια» που βρίσκεται 25 ν.μ Νοτιοανατολικά της Μήλου διεξάγεται άσκηση της Π. Α. με πραγματικά πύρα με βολές στην θάλασσα. 

Ωστόσο όμως το γεγονός της άσκησης δεν δίνει την σαφή απάντηση στο ερώτημα πως οι δονήσεις έχουν γίνει αισθητές, στα Χανιά, το Καστέλι και το Ρέθυμνο. Επίσης υπενθυμίζουμε ότι αναγνώστες επικοινώνησαν από την Μήλο, την Άνδρο και την Σαρωνίδα Αττικής και μας ανέφεραν ότι και εκεί υπάρχουν δονήσεις, ωστόσο οι περιοχές αυτές είναι πιο κοντά στο πεδίο βολής, οπότε υπάρχει μία λογική εξήγηση στο φαινόμενο εκεί. 

Σύμφωνα με ειδικούς που τοποθετήθηκαν ανεπίσημα στο θέμα, ενδέχεται λόγω της άπνοιας αλλά και της υψηλής υγρασίας που επικρατεί στα Χανιά, αλλά και την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Βόρεια του Νομού, ενδέχεται οι δονήσεις και το ωστικό κύμα να μεταφέρονται. Πάντως επίσημη επιστημονική εκδοχή δεν υπάρχει για αυτό. 


Οι αρχικές πέντε χθεσινές δονήσεις που σημειώθηκαν απο τις 20:30 έως τις 21:15, σύμφωνα με μαρτυρίες αναγνωστών του Flashnews.gr είχαν σαν βασικά χαρακτηριστικά, απότομη  βουή, το τρίξιμο των τζαμιών και την αίσθηση ενός ωστικού κύματος, ενώ σύμφωνα με τον διευθυντή του εργαστηρίου γεωφυσικής κ.Φίλιππο Βαλιανάτο, αποκλείεται παντελώς το θέμα της σεισμικής δόνησης. 

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη των ώρα δεν εγίνοντο βολές, ούτε απο το Πεδίο Βολής Κρήτης, ούτε απο την 115 ΠΜ, και επιπλέον μαρτυρίες απο κατοίκους που διαμένουν κοντά στο αεροδρόμιο Χανίων, δεν αναφέρουν ιδιαίτερη δραστηριότητα πολεμικών αεροσκαφών. 

Επίσης, το Flashnews.gr επικοινώνησε με αρμοδίους της Αμερικανικής αεροπορικής βάσης στο Ακρωτήρι Χανίων, οι οποίοι δήλωσαν πλήρη άγνοια για οποιαδήποτε δραστηριότητα. 

Το Πεδίο Βολής Μήλου 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Flashnews.gr απο χθές γίνονται βολές με πραγματικά πυρά στο Πεδίο Βολής "Καράβια" στην Μήλο. Συγκεκριμένα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες το βράδυ, απο τις 7 μμ έως τις 8 μμ είχαν προγραμματιστεί βολές στο πεδίο βολής της Μήλου, οι οποίες όμως καθυστέρησαν και τελικά έγιναν - κατα παράβαση των κανονισμών - περίπου στις 8:30 το βράδυ. 

Ίσως αυτό να εξηγεί τις μαρτυρίες αναγνωστών του Flashnews.gr απο την Μήλο και την Άνδρο,για δονήσεις που έγιναν αισθητές εκεί. Όμως δεν εξηγεί το γιατί οι δονήσεις δεν καταγράφησαν απο σεισμογράφους που βρίσκονται κοντά, παρά μόνο απο τον σεισμογράφο του ΤΕΙ στα Χανιά. 

Επίσης, σύμφωνα με πολλούς, εαν το φαινόμενο έγινε αισθητό με τέτοια ένταση στα Χανιά που είναι σε απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων απο την Μήλο, τότε στο νησί αυτό, οι επιπτώσεις θα ήταν πολύ μεγαλύτερες. 

Πάντως οι ρίψεις οβίδων συνεχίστηκαν και σήμερα και απο κάποιους εκφράζεται η εκτίμηση πως αναλόγως των καιρικών συνθηκών, δεν αποκλείεται τα ωστικά κύματα να κατευθύνθηκαν προς την δυτική Κρήτη.

ΣΧΟΛΙΟ HELLAS - ORTHODOXY: Είναι δυνατόν βολές μαχητικών στη Μήλο να γίνονται αισθητές στη μισή Ελλάδα; Τι είδους βολές ήταν αυτές και με τι όπλα;;;

Αντιγράφουμε και ένα σχόλιο από το συγκεκριμένο site, που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό:ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΙ; ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;;;

Υ.Γ. Όσο για την "άγνοια" που δηλώνουν οι Αμερικανοί στη Σούδα, θα επανέλθουμε σε νεώτερη ανάρτηση... 

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ;«ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΟΙ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΟΛΕΣ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ», ΛΕΝΕ ΑΕΡΟΠΟΡΟΙ!Στην περιοχή ανάμεσα στην Μήλο και τα Χανιά υπάρχει, όπως θα δείτε στο 
www.marinetraffic.com ένα αγκυροβολημένο πλοίο με αμερικανική σημαία. Στα χαρακτηριστικά του πλοίου αναφέρεται ότι είναι το πλοίο MAERSK PEARY και το σημαντικό είναι το εξής: Στον τύπο του πλοίου αναφέρεται ότι είναι Military Ops, δηλαδή πλοίο στρατιωτικών επιχειρήσεων και ότι είναι αγκυροβολημένο.

Οι ίδιοι οι Αμερικανοί δήλωσαν...άγνοια!!! Το εν λόγω πλοίο όμως βρισκόταν πριν από μερικές βδομάδες στο λιμάνι της Σούδας, όπως βλέπουμε στην φωτογραφία:

Τι είδους...τάνκερ είναι αυτό; Τι γνωρίζουν οι Αμερικάνοι στη βάση της Σούδας;

Ενδιαφέρον έχει η άποψη στελέχους της Πολεμικής Αεροπορίας σχετικά με την επίσημη "εξήγηση" πως επρόκειτο για πυρά πολεμικών αεροσκαφών, όπως καταγράφηκε σε σχόλιο σε προηγούμενη ανάρτηση:

«Οχι δεν γινονται αισθητες σε τοσο μεγαλη αποσταση.Τα συγκεκριμενα οπλα που ριχθηκαν στο Π.Β Καραβια (λιγο ανατολικα απο Μονεμβασια) δεν δημιουργουν τετοιες συνθηκες που αναφερετε.Το ωστικο κυμα τους μπορει να κινηθει μεχρι 1,5 Ν.Μ το πολυ...Η λαμψη το βραδυ μπορει να φανει βεβαια απο 30 ν.μ, ενω ο θορυβος περιπου στα 10 ν.μ.» 

Υ.Γ. Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, καθώς υπάρχει ύποπτη συσκότιση από τα ΜΜΕ!
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Αυτός είναι ο 27χρονος "παστίτσιος" (φωτο)

Άνετος και χαμογελαστός ο 27χρονος Γώργος Λοϊζος, αφού η βλασφημία του αναφερόταν στη θρησκεία της ανοχής, που δεν επικηρύσσει  ούτε λιντσάρει όπως η μουσουλμανική, ούτε κυνηγάει αδιάκοπα μέχρι τέλους όπως η Εβραϊκή κι έτσι όλοι κάνουν την εσωτερική τους επανάσταση με θύμα τον Χριστιανισμό -με τις άλλες θρησκείες αλλάζουν πάνες.

Aπό την συνέντευξη στο περιοδικό hot dog του Βαξεβάνη...........
taxalia.gr....

 Σχόλιο...Σύμφωνα με την λογική που πάνε να επιβάλουν οι αριστεροί μπορεί οποιοσδήποτε να φτιάχνει χιουμοριστοϋβριστικές σελίδες με το πρόσωπο όποιου δεν γουστάρει και δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα..
Ή μήπως θα υπάρξει?.....
«Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί…»
 
 

Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΑΤ χτύπησαν άτομα με αναπηρία (ΦΩΤΟ βιντεο) - ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΡΕ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΗΡΙΞΗ Ε ? 200 ΕΥΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΝΕ ΡΕ . ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΚΟΨΟΥΝ ΟΛΑ.

Άτομα με αναπηρία που διαδήλωναν προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.

Τότε τα ΜΑΤ δεν δίστασαν αρχικά να βρίσουν και στη συνέχεια να απωθήσουν και να χτυπήσουν με τις ασπίδες τους ανάπηρους.

Ο λόγος της έντασης;

Ότι τα ΑΜΕΑ ήθελαν να περάσουν και να επιδόσουν ψήφισμα στη Βουλή.

Όταν η πορεία έφτασε μπροστά στη Βουλή, οι συγκεντρωμένοι είδαν να τους... περιμένουν δυο κλούβες των ΜΑΤ και μια διμοιρία!

 newsbomb.gr-  newsit
ΡΕ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ ΣΚΑΤΟΜΠΑΤΣΟΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΝΑ ΧΤΥΠΑΤΕ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ?


ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ ΣΑΣ ΡΕ ΖΩΑ .


ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΝΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟ 200 ΕΥΡΩ . 


ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΤΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ .

ΟΥΣΤ ΖΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΑ.

http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/238180/ntropi-ta-mat-htypisan-atoma-me-anapiria-exo-apo-ti-voyli

eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Έφαγε …αυγό, η Ιωάννα του Αγίου Παντελεήμονα

Κόλαση και η χθεσινή βραδιά.

Γυναίκα κάτοικος της περιοχής εκσφενδόνισε αυγό στην γνωστή συνηγορο πασης φύσεως τρομοκρατοαναρχικών Ιωάννα Κούρτοβικ που είχε προσέλθει στο τμήμα για να υπερασπισθεί αλλοδαπό συλληφθέντα από τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στην πλατεία Αμερικής.

Η ρίπτης συνελήφθη με την διαδικασία του αυτοφώρου και μετά από παρέμβαση και της κυρίας Κούρτοβικ.

Την ίδια ώρα αστυνομικοί επετέθησαν εναντίον των κατοίκων που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το τμήμα.


makeleio.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Καιρός ήταν: Εμπάργκο της Ρωσίας στη Monsanto .

Η Ρωσία και επίσημα απαγόρευσε τις εισαγωγές προϊόντων και πιο ειδικά μεταλλαγμένου καλαμποκιού που παράγει η εταιρεία Monsanto ύστερα από τη δημοσιοποίηση ερευνών Γάλλων ερευνητών οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι είναι υπεύθυνο για την εμφάνιση όγκων όταν δοκιμάστηκε σε ινδικά χοιρίδια.

Η οργάνωση προστασίας καταναλωτών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι σταματά όλες τις εισαγωγές της συγκεκριμένης εταιρείας, ενώ παράλληλα ανακοινώθηκε πως το ινστιτούτο διατροφής θα προχωρήσει σε άμεση εκτίμηση των αποτελεσμάτων της έρευνας των Γάλλων επιστημόνων.

Το ρωσικό εμπάργκο στα προϊόντα της Monsanto αποτέλεσε ένα ισχυρό πλήγμα στην εικόνα της εταιρείας η οποία προσπαθεί να αποδείξει ότι τα προϊόντα της δε διαφέρουν σε τίποτα από τα φυσικά παραγόμενα., χωρίς να πείθει κανένα πάντως.

Μάλιστα κατηγόρησε τη γαλλική ερευνητική ομάδα ότι η μελέτη της δεν στηρίζεται σε επαρκή στοιχεία καθώς, όπως ισχυρίζεται η Monsanto, δεν χρησιμοποίησε αρκετά πειραματόζωα για τις έρευνές της ενώ αυτές διήρκεσαν λίγο χρόνο, κάτι το απόλυτα αναληθές καθώς οι δικές της έρευνες επάνω σε ζώα διαρκούν μόλις 90 ημέρες ενώ η γαλλική ομάδα πραγματοποίησε τη δική της έρευνα σε διάστημα 2 ετών.

Υπάρχουν και άλλα όμως δυσάρεστα νέα για την σχεδόν εγκληματική αυτή εταιρεία. Η Γαλλία πρόκειται να ζητήσει πανευρωπαϊκή απαγόρευση για τα γενετικά μεταλλαγμένα προϊόντα της, εάν η εθνική της υπηρεσία υγείας επιβεβαιώσει τα ευρήματα της γαλλικής ερευνητικής ομάδας.


defencenet
Διαβάστε περισσότερα » »

Αποκλεισμός της διεύθυνσης τελωνείων και της Β΄ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης

Εφοριακοί και τελωνειακοί έχουν αποκλείσει αυτή την ώρα τη διεύθυνση τελεωνείων Θεσσαλονίκης καθώς και την Β΄ ΔΟΥ και έχουν αναρτήσει πανό στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει για σήμερα και αύριο διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στους μισθούς τους.
Κλειστές όλες οι υπηρεσίες για τους υπαλλήλους καθώς και τα τελωνεία Ευζώνων, Κρυσταλλοπηγής και Νίκης. Δεν αναμένονται πάντως προβλήματα στην αγορά λόγω της απεργίας

Διαβάστε περισσότερα » »

6χρονο παιδάκι έπεσε από το 2ο όροφο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα
Το ατύχημα συνέβη χθες το απόγευμα στην Πτολεμαΐδα, όταν ένα 6χρονο παιδάκι που έπαιζε στο μπαλκόνι του σπιτιού του, που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο πολυκατοικίας (στην περιοχή υδραγωγείου), έπεσε στο κενό.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του kozan.gr, το παιδάκι μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο και νοσηλεύεται  με κάταγμα μηριαίου και η κατάσταση σου του είναι σταθερή και αυτή τη στιγμή εξ όσων φαίνεται εκτός κινδύνου.


kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Τα νέα μέτρα που θα αλλάξουν τη ζωή μας προς το χειρότερο.

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για τα τρία πολιτικά κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Τα νέα σκληρά μέτρα θα συζητηθούν στη σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

Τα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, έδειξαν μουδιασμένα μετά την ενημέρωση τους για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα του βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι περικοπές στις δαπάνες είναι πιθανό να φτάσουν τα 10,5 δισ. ευρώ και τα νέα φορολογικά μέτρα τα 3 δισ. ευρώ.

Ποια μέτρα θα συζητήσουν οι αρχηγοί

Μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις, τα σκληρά μέτρα που θα κληθούν να εγκρίνουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση είναι τα εξής:

*Κατάργηση 13ης - 14ης σύνταξης, καθώς και του 13ου -14ου μισθού στο Δημόσιο.

*Απόλυση όλων των υπαλλήλων του δημοσίου που ελέγχονται για πειθαρχικά αδικήματα (επίορκοι) και η διαθεσιμότητα 15.000 υπαλλήλων από τους οργανισμούς που θα κλείσουν ή θα συγχωνευθούν.

*Η αύξηση των γενικών ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη και συνακόλουθη αύξηση όλων των ορίων ηλικίας για μητέρες, πρόωρες μειωμένες συντάξεις κατά δύο χρόνια.

*Περικοπή του ΕΚΑΣ για όσους είναι κάτω των 64 ετών (από 65 έτη που ήταν η αρχική πρόταση).

*Μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων (άθροισμα) από 1.000 ευρώ και πάνω.

*Περικοπές ειδικών μισθολογίων

*Αύξηση 25% στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

*Επιβολή διδάκτρων σε όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών

*Αύξηση ετών ασφάλισης για κατώτατη σύνταξη

*Εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ

*Μαχαίρι στα εποχικά-ειδικά επιδόματα ανεργίας (αφορά τουριστικά επαγγέλματα, οικοδόμους κλπ.)

*Αυστηρότερα κριτήρια για τα οικογενειακά επιδόματα

*Μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης των ασφαλιστικών ταμείων

*Περικοπή στις δαπάνες των νοσοκομείων

Ποια μέτρα έχουν αποφευχθεί

Όπως όλα δείχνουν εκτός του πακέτου μέτρων, μένουν προς το παρόν:

*Η περικοπή στα δώρα των συνταξιούχων του ΟΓΑ. Η μείωση κατά 30 ευρώ, πάντως παραμένει στο τραπέζι.

*Μείωση των επιδομάτων στα ΑΜΕΑ

*Αύξηση της φορολογίας των αγροτικών εισοδημάτων

Τι ακολουθεί

Τα μέτρα θα παρουσιαστούν την Παρασκευή στο EuroWorking Group, την προπαρασκευαστική συνάντηση υψηλόβαθμων στελεχών της Ευρωζώνης.

Τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας θα επανέλθουν μάλιστα την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να πραγματοποιηθεί η τελική διαπραγμάτευση του πακέτου μέτρων.

Σε περίπτωση που επέλθει συμφωνία για τα μέτρα, τότε το πακέτο θα πρέπει να ψηφιστεί έως το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, δύο ημέρες πριν από το τακτικό Eurogroup.

Το πακέτο μέτρων, για την αποφυγή διαρροών, θα πάει προς ψήφιση στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και σε ένα μόνο άρθρο.
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Ένας για 45.000 κατοίκους στην ασφάλεια Πτολεμαΐδας

 Άγρυπνοι πρέπει να μένουν τα βράδια οι 45.000 κάτοικοι της Πτολεμαΐδας, καθώς το τμήμα ασφαλείας της περιοχής διαθέτει μόνο έναν αστυνομικό.
Λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι στο νομό Κοζάνης μετατέθηκε μόνο ένα άτομο. Την στιγμή που τα οργανικά κενά της Αστυνομικής Διεύθυνσης του νομού αγγίζουν το 22%, οι αρμόδιοι φορείς έκριναν ότι μόλις ένας αστυνομικός θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα.Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης, κ. Θανάσης Γκλαβίνας, μιλώντας στη zougla.gr, εξηγεί ότι η ένωση είχε τονίσει επανειλημμένως στο υπουργείο την έλλειψη ανθρωπίνου δυναμικού, ωστόσο αυτό δεν ανταποκρίθηκε.
«Οι ελλείψεις μας φτάνουν τα 195 άτομα. Δηλαδή 22%. Έχουμε πρόβλημα στην αστυνόμευση. Τελικά το αρχηγείο έβγαλε μόνο μία θέση αστυφύλακα για τον νομό. Να φανταστείτε ότι υπάρχουν υπηρεσίες με ένα άτομο. Η ασφάλεια Πτολεμαΐδας περιφρουρείται από ένα άτομο. Μιλάμε για 45.000 κατοίκους. Είχαμε ενημερώσει και το Αρχηγείο αλλά τίποτα», σημειώνει.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »