Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

Ερευνητές χρησιμοποίησαν το “μαγικό” γραφένιο για ακουστικά εκπληκτικής πιστότητας ήχου

Graphene EarphonesΑκόμα μία εφαρμογή του “μαγικού” γραφένιου μας έρχεται από ερευνητές του University of California, Berkeley, οι οποίο το χρησιμοποίησαν για να δημιουργήσουν ένα ζευγάρι ακουστικών με συχνοτική απόκριση συγκρίσιμη με αυτή των ακουστικών Sennheiser.
Το εντυπωσιακό είναι ότι χρησιμοποίησαν ένα απλό φύλλο γραφενίου χωρίς καμία επεξεργασία, με διάφραγμα 7 χιλιοστών και πάχος μόλις 30nm (νανόμετρα)! Το υπέρλεπτο και πανάλαφρο αυτό φύλλο τοποθετήθηκε ανάμεσα σε δύο ηλεκτρόδια διοξειδίου του πυριτίου, έτσι ώστε να γίνει η ταλάντωση και να παράγει ήχο.

Στα σημερινής τεχνολογίας ακουστικά χρησιμοποιούνται διαφράγματα που υπόκεινται επεξεργασία έτσι ώστε να μη σχίζονται, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η πιστότητα του ήχου. Ωστόσο, το γραφένιο είναι ένα απίστευτα ανθεκτικό υλικό (300 φορές πιο ανθεκτικό από ατσάλι) και αντιλαμβάνεστε ότι με τις κατάλληλες μελέτες (μέγεθος διαφράγματος, πάχος και άλλες παραμέτρους) οι ερευνητές θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ακουστικά απίστευτης ποιότητας.
Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την εξέλιξη και αυτής της εφαρμογής, αλλά και το κόστος τέτοιων ακουστικών γραφενίου, είτε για τη μουσική βιομηχανία είτε για ιατρικούς σκοπούς.

techgear
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΝΕΟΣ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ & ΤΟ ΟΧΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ:( Τι  Ναζισμός,  Τι  Σιωνισμός )
        
Με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της επαναστάσεως του 1821 αναφέρουμε μερικά φωτεινά παραδείγματα, προς φωτισμόν, για τη σωτηρία της Ελλάδας. Όλοι οι Έλληνες από τη νεότερη Ελληνική ιστορία της Τουρκοκρατίας, και της επανάστασης του 1821, γνωρίζουμε από τα σχολικά βιβλία ιστορίας, τον ήρωα κληρικό Αρχιμανδρίτη Γρηγόρη Δικαίο, ονομασθέντα από το λαό «Παπαφλέσσας», λόγω της πατριωτικής επαναστατικής δράσης του.
Σήμερα ζούμε μια σχεδόν όμοια κατάσταση με τη τότε Τουρκοκρατία.
Με τη διαφορά ότι σήμερα λέγεται κατοχή της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας. Σήμερα μας κατάντησαν πάλι οικονομικούς ραγιάδες, και γραικύλους. Δυστυχώς η Ε.Ε. στην οποία καταφύγαμε για να σωθούμε, απεδείχθη εκ των πραγμάτων φωλεά των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων.
Στη Σιωνιστική Ε.Ε. δεν υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών, υπάρχει μόνο εκμετάλλευση του ισχυρού προς τα μικρά κράτη.
Μπήκαμε στην Ε.Ε. και «φάγαμε στη μάπα» τα Goldenboys & Goldenladies των Σιωνιστών του Rothschild. «Φάγαμε στη μάπα» τις Σιωνίστριες Μέρκελ & Λαγκάρντ, κ.λ.π. και τους Σιωνιστές Ρομπάϊ, Μπαρόζο, Όλι Ρεν, Σόϊμπλε, Γιούνκερ, κλπ, Σιωνιστική μαφία της Ε.Ε.
Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη θα υπάρξει μόνο, «Εάν μας εκχωρήσετε την Εθνική σας κυριαρχία» λέγει ο Σιωνιστής Ντράγκι (Δράκουλας) πρόεδρος Ε.Κ.Τ.  Εχθές εορτάσαμε το ολοκαύτωμα των Εβραίων από τους Γερμανούς, σήμερα Σιωνιστές και Γερμανοί πιασμένοι χέρι-χέρι συνεργάζονται και καταστρέφουν τον Ελληνισμό Ελλάδος-Κύπρου!!!
Οι Γερμανοί σήμερα θέλουν να ισοπεδώσουν τη Κύπρο.
Σήμερα από τους προσκυνημένους δοσίλογους πολιτικούς ασκείται ρατσισμός εις βάρος των Ελλήνων, και υπέρ των λαθρομεταναστών.
Ρωτάμε τους προδότες πολιτικούς, για το ρατσισμό εις βάρος των Ελλήνων πότε θα μιλήσουμε;;; Από το κλίμα των ημερών, έχω βουλιάξει κι εγώ μες τη συλλογική κατήφεια, μες την κατάθλιψη. Φοβάμαι, ανησυχώ, θλίβομαι, αναρωτιέμαι για το μέλλον των παιδιών μας, για το μέλλον του Ελληνισμού, για το γκρέμισμα των ονείρων μας,
και των μακροχρόνιων προσπαθειών μας, όλα πήγαν χαμένα, από 
 ανάξια προδοτική πολιτική ηγεσία.
Εν όψει αυτής της καταστάσεως ευρισκόμενοι, αναζητούμε εναγωνίως τον ηγέτη, που θα μας βγάλει από αυτό το τέλμα, είτε στη πολιτεία ευρίσκεται αυτός, είτε στην εκκλησία. Δεν βαρέθηκες Έλληνα να ζεις σαν ραγιάς, να ζείς και να ελπίζεις μέσα σε μια σάπια «Δημοκρατία;»
Στη «Δημοκρατία» των αχυρανθρώπων της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας!!! Στη «Δημοκρατία» κλεπτών και προδοτών!!!
Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη και σήμερα Ελληνικές ψυχές που μας δείχνουν το δρόμο. Για να στηρίξουμε αυτά που γράφουμε, παραθέτουμε τα εξής. Οι πολιτικοί συνεργάτες του εχθρού,
μετέτρεψαν τη πατρίδα μας σε αποικία αέναου χρέους και χάους.
Δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχει πατριωτισμός και αλληλεγγύη μεταξύ των Ελλήνων. Υπάρχουν συνεργάτες των εχθρών της πατρίδος, οι οποίοι με αποφάσεις των ανωτάτων πνευματικών ιδρυμάτων, τιμωρούν τους Έλληνες πατριώτες με φόρους & χαράτσια. Σήμερα οι δανειστές μας ζητούν αίμα. Ζητούν να πιούνε το αίμα του Ελληνικού λαού, ίδιον των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων. Η κατάσταση στην υγεία είναι τραγική, όπου αφήνουν τους ασθενείς να πεθαίνουν. Η κατάσταση στη παιδεία είναι τραγική, όπου στα σχολεία πηγαίνουν πεινασμένα παιδάκια, λες και ζούμε στη Ναζιστική κατοχή του 1940-1945. Αλλά τι Ναζισμός , τι Σιωνισμός!!!. Ίδιες καταστάσεις!!!.  Στην Ελλάδα σήμερα υπάρχει παντελής έλλειψη προνοιακών δομών. Το δημόσιο χρέος δεν εξοφλείται με νέους δανεισμούς και νέους τόκους των Σιωνιστών Παντοκρατόρων. Μας θέλουν για πάντα χρεωμένους και χρεοκοπημένους. Υπάρχει μεγάλο μίσος του διεθνούς Σιωνισμού εναντίον του Ελληνισμού. Ο Σιωνισμός εγέννησεν το Ναζισμό, Καπιταλισμό, Σοσιαλισμό, Κομμουνισμό, και όλοι μαζί εναντίον του Ελληνισμού. Εκχωρούμε στη παγκόσμια Σιωνιστική ηγεσία, μέσω Σιωνιστικών ΗΠΑ & Ε.Ε. τον ορυκτό μας πλούτο, σε χρυσό και πετρέλαια, διά τον φόβον των Ιουδαίων & Τούρκων.
Ο κ. Σαμαράς δηλώνει ότι ο Ελληνικός ορυκτός πλούτος είναι Ευρωπαϊκός, δηλαδή των κ.κ. Ρότσιλντ & Ροκφέλερ. Τέτοια προδοσία, ενώ ο Ελληνικός λαός πεινάει. Οι σημερινοί πολιτικοί είναι ανίκανοι να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της χώρας. Ζούμε με τους φόρους & χαράτσια που επιβάλλουν στον Ελληνικό λαό. Γίνεται ανακύκλωση χαρατσιών και συντάξεων!! Οι σημερινοί πολιτικοί είναι αντιπαραγωγικοί, το μόνο που γνωρίζουν είναι οι φόροι & χαράτσια.
Τα υπαλληλάκια της Σιωνιστικής Τρόϊκα, βρήκαν εδώ γραικύλους & ραγιάδες Πρωθυπουργούς, υπουργούς, & βουλευτές, και τα κάνουν αυτά. Σε καμία χώρα που σέβεται τον εαυτό της δεν γίνεται αυτή η οικονομική σκλαβιά του λαού. Oi πολιτικοί μας πρόδωσαν. Έγιναν συνεργάτες του εχθρού. Περνάμε ανθρωπιστική κρίση. Οι αυτοκτονίες συμπατριωτών μας ομιλούν αφ’ έαυτών. Τελευταία κάτι άρχισε να κινείται στο πατριωτικό κλήρο. Υπάρχει ακόμη και αυτός ο κλήρος, αφού οι πολίτες κοιμούνται. Πύρινο κήρυγμα εναντίον της Τρόϊκα εκφωνούν κάθε Κυριακή  από τους άμβωνες των ενοριών μερικοί πατριώτες κληρικοί, όλων των βαθμίδων της ιεραρχίας, αγνοώντας τον άφωνο φιλοσιωνιστή Πατριάρχη & Αρχιεπίσκοπο, και τους κατά τόπους αδιάφορους Μητροπολίτες.
Το ΟΧΙ της Κύπρου να γίνει φωτεινό βήμα για μας.
Σήμερα χρωστάμε 500 δις. Ευρώ.
Με τις αποκρατικοποιήσεις & ιδιωτικοποιήσεις, δηλαδή με τις πωλήσεις των χρυσαφικών & ασημικών της χώρας, άντε να εισπράξουμε το πολύ 30 δις. ευρώ, μένουν άλλα 470 δις. ευρώ χρέος. Δηλαδή και τα χρυσαφικά της χώρας θα πουλήσουμε , και πάλι χρεωμένοι θα είμαστε. Οι αποκρατικοποιήσεις δεν λύνουν το πρόβλημα, απλώς θα κάνουν το Rothschild πλουσιότερο, και τον Ελληνικό λαό φτωχότερο. Το φυσικό αέριο έκανε φτερά. Τα πετρέλαια έκαναν φτερά. Ο Χρυσός της Χαλκιδικής-Θράκης, έκανε φτερά. Πέταξαν όλα στις τσέπες των κ.κ. Rothschild & Rockefellers, προέδρων της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας. Η Κυβέρνηση των δοσιλόγων χτίζει τζαμί-τέμενος κατεδαφίζοντας την Ελλάδα, ενώ τα Ελληνόπουλα πεινάνε. Τα χαράτσια πηγαίνουν στις τσέπες του Ρότσιλντ. Τώρα είναι η ώρα για Εθνική εξέγερση, για να σώσουμε τη χώρα. Ότι συνέβη στην Αργεντινή, ήδη συμβαίνει και εδώ.
Τα σχέδια τα χάραξε η παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία για Αργεντινή και Ελλάδα. Στην Αργεντινή έδωσαν το δολάριο, και στην Ελλάδα-Κύπρο το ευρώ. Η Αργεντινή ήταν πλούσια σε Γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, αλλά ήθελε και τα νησιά Φώκλαντς, και η Ελλάδα είναι πλούσια σε ορυκτό πλούτο. Και τα τρία τα θέλουν οι πρόεδροι της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, γιαυτό απεφάσισαν να καταστρέψουν αυτές τις δύο χώρες, και όχι μόνο!!!
Οι δοσίλογοι πολιτικοί βάλανε υποθήκη την Ελλάδα, μας έκαναν σκλάβους, τα ΜΑΤ χτυπούν τον Έλληνα που τους πληρώνει, ενώ οι λαθρό πανηγυρίζουν βλέποντας τους Έλληνες σε εμφύλιο σπαραγμό.
Οι λαθρομετανάστες είναι βιαστές της πατρίδας μας. Μας παίρνουν τη πατρίδα μας αμαχητί. Ο εχθρός είναι αόρατος για το πολύ κοινό.!!!
Αφού οι Σιωνιστές Δυτικοί «σύμμαχοι» απεδείχθησαν εχθρικοί προς τον Ελληνισμό, επιβάλλεται για λόγους εθνικής ασφαλείας στροφή προς την Ορθόδοξη Ρωσία, και αλλαγή εξωτερικής πολιτικής, για να σωθούμε από τα γαμψά νύχια της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.
Η Τουρκία κατόπιν εντολών των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων, μας απειλεί με πόλεμο, για την Α.Ο.Ζ και τον ορυκτό μας πλούτο.
Ελλάδα & Κύπρος καταστρέφονται βάσει σχεδίων των Σατανικών Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων, συνεργεία των δοσίλογων πολιτικών.
Κάποτε οι 300 πέθαναν για την Ελλάδα, σήμερα η Ελλάδα πεθαίνει για τους 300. Τώρα η Ελλάς αιμορραγεί, η ανεργία σπάει όλα τα ρεκόρ, οι οικογένειες κόβουν το ψωμί στα τρία, και τα παιδιά ζούν με χρήματα από τους συνταξιούχους γονείς τους, ενώ τα Ελληνόπουλα της ΕΛ.ΑΣ.
ρίχνουν δακρυγόνα, χημικά, και ξύλο στο λαό, μπροστά στη βουλή.
Η τρόϊκα επέβαλλε τριπλάσια λιτότητα για την Ελλάδα από την Ιρλανδία, και οι δοσίλογοι πολιτικοί σπεύδουν να την εφαρμόσουν.
Η Τρόϊκα αναγνωρίζει ότι έκανε λάθος, αλλά οι δοσίλογοι πολιτικοί αποδεικνύονται βασιλικότεροι του βασιλέως, εφαρμόζοντας πιστά τα μνημόνια της τρόϊκα. Τα χρήματα από φόρους και χαράτσια του φτωχού Ελληνικού λαού, πάνε όλα στις τσέπες του Ρότσιλντ.
Ο εκλεγμένος Πρωθυπουργός της Ελλάδος συνομιλεί με τα «Τζόβενα» των δανειστών της Τρόϊκα, και λαμβάνουν αποφάσεις για μας χωρίς εμάς. Από τα 50 δις. ευρώ που υπολογίζονται τα κοιτάσματα χρυσού σε Μακεδονία-Χαλκιδική-Θράκη, το κράτος δεν θα πάρει τίποτε, όλος ο χρυσός  πάει στα ταμεία των τραπεζών του Rothschild.
Η Σιωνιστική πολιτική ηγεσία-μαφία της Ε.Ε. ευρίσκεται σε πορεία αποξενώσεως από τους Ευρωπαϊκούς λαούς της.
Μας κυβερνούν οι υπαλληλίσκοι, τα «τζόβενα» της Σιωνιστικής τρόϊκα, αφού απαιτούν νέο μνημόνιο, και οι υπουργοί του Σαμαρά κάθονται σούζα μπροστά στα «τζόβενα» της τρόϊκα. Οι ξένοι επενδυτές έκαναν τη χώρα μας «μπάτε σκύλοι αλέστε». Μόνο η Χόφτιχ του αεροδρομίου χρωστάει 600 εκ. ευρώ σαν ΦΠΑ και δεν πληρώνει. Ο Ρότσιλντ παίρνει τζάμπα το χρυσό της Χαλκιδικής, και ο Ροκφέλερ τα πετρέλαια+Φ.Α.
Αλήθεια πότε η Κυβέρνηση των δοσιλόγων θα ενδιαφερθεί για το δράμα του λαού;;; δίνουν τζάμπα το χρυσό της Ελλάδος, ενώ ο λαός πεινάει. Το πραγματικό πρόσωπο του σύγχρονου Μίδα, λέγεται Ρότσιλντ, αφού πίσω από τους Καναδούς «επενδυτές» κρύβεται η πολιτική ηγεσία της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.
Οι δοσίλογοι πολιτικοί μας πώς να δώσουν λύσεις όταν οι περισσότεροι δεν έχουν δουλέψει ποτέ;;; Τη συνδιαχείριση του Αιγαίου, και τη συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της Ελληνικής ΑΟΖ, αλλά και τη διχοτόμηση του Ελληνικού Αιγαίου επιδιώκει η Τουρκία, με Σιωνιστικές πλάτες. Η Τουρκία μετά τη ρηματική διακοίνωση που έκανε προς τον Σιωνιστικό ΟΗΕ, ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα, ούτε ΑΟΖ, βγάζει το στόλο της στο Αιγαίο για να διχοτομήσει De facto, με τη βία το Ελληνικό Αιγαίο. Η Τουρκία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, και το Δίκαιο της θάλασσας, έχοντας πίσω της τη παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία των κ.κ. Ρότσιλντ & Ροκφέλερ, δηλαδή τη Σιωνιστική μαφία των ΗΠΑ , Ε.Ε. & ΝΑΤΟ.
Κάποιοι πρέπει να απολογηθούν και να τιμωρηθούν για τη τεράστια φτώχεια του λαού, την ατελείωτη εξαθλίωση, τα 2 εκατομμύρια ανέργους, τους χιλιάδες άστεγους Έλληνες συμπατριώτες μας, για τα εκατομμύρια λαθρό που κατέκλυσαν τη χώρα, τις χιλιάδες των πολιτών που περιμένουν στα συσσίτια, και τις 4000 αυτοκτονίες Ελλήνων.
Μας βρήκαν όλες οι πληγές του Φαραώ. Ζητάμε – σαν αντίσταση-
Γενική απεργία διαρκείας σε όλη τη χώρα επ’ αόριστον. Η κυβέρνηση των δοσιλόγων και των υπηρετών της πρέπει να πέσει!
Λαϊκά δικαστήρια πρέπει να στηθούν για όλους όσους οδήγησαν τη πατρίδα μας στην εθνική αυτή τραγωδία. Αυτοί είναι όλοι όσοι απετέλεσαν τις «Ελληνικές» κυβερνήσεις από το 1974 μέχρι σήμερα!!!
Ένα πρέπει να είναι το σύνθημα, «χωρίς κομματικές ταμπέλες, μόνο για μια ελεύθερη και ανεξάρτητη Ελλάδα». Όσοι ακόμα μιλούν για κόμματα και πολιτικούς, μόνο διχόνοια και βία εξυπηρετούν, και όχι τα συμφέροντα της πατρίδας και του Ελληνισμού. Οι διάφορες καταστροφές του Ελληνισμού στην Ιστορία, μόνο διδάγματα πρέπει να μας δώσουν, ότι μόνο ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε τη παγκόσμια Σιωνιστική λαίλαπα. Μοναδικός μας φάρος ο πολιτισμός και η ιστορία που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας, και ο δρόμος της λευτεριάς που χάραξαν οι ήρωες του Ελληνισμού στο ένδοξο παρελθόν.
Είμαστε η χώρα του αέναου χρέους. Ουδείς γνωρίζει πόσο είναι το χρέος. Αυτό αποφασίζεται από τη παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, ανάλογα με την αξία των κοιτασμάτων του ορυκτού μας πλούτου, για να αρπάξουν το δημόσιο πλούτο μας, γιαυτό και οι ιδιωτικοποιήσεις & αποκρατικοποιήσεις!!! Δίκαιο κατοχής επικρατεί στη χώρα, βλέπε Τρόϊκα, και Γερμανούς τοποτηρητές. Υπάρχει σχέδιο γενοκτονίας των Ελλήνων. Υπάρχει σχέδιο Αργεντινοποίησης της Ελλάδος. Όλη τη περιουσία της Ελλάδος να πουλήσουν οι δοσίλογοι πολιτικοί, μόνο μικρό χρέος θα καλυφθεί. Μιλάμε για το αέναο χρέος που μας δημιουργεί ο Ρότσιλντ, για να αρπάξει τα κοιτάσματα φυσικού αερίου, πετρελαίων+χρυσού.  Ποινικοποιείται η ζωή του Έλληνα.
Εξάλειψαν το δικαίωμα ιδιοκτησίας. Οι αρχές της σχολής του Σικάγου επικρατούν σήμερα στη χώρα μας. Ο ανώτατος πνευματικός κόσμος της χώρας είναι σε παρακμή, αφού εξελέγησαν για τις θέσεις αυτές από δοσίλογους και προδότες πολιτικούς.
Όταν σου πάρουν τη Γη και το νερό, παύεις να υπάρχεις σαν κράτος, και αυτό συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα.
Η Σιωνιστική Ε.Ε. είναι ανίκανη να μας προστατέψει, αφού οι Σιωνιστική πολιτική ηγεσία της Ε.Ε. είναι υπαλληλάκια του Ρότσιλντ.
Oi Σιωνιστές της Ε.Ε. ότι έκαναν στη Κύπρο, δεν αποκλείεται να το κάνουν και στην Ελλάδα. Όλα αυτά έγιναν για την αρπαγή του ορυκτού πλούτου της Κύπρου, κατ’ εντολή της παγκόσμιας Σιωνιστικής ηγεσίας.
Με τα οικονομικά δραματικά γεγονότα στη Κύπρο, ο Ελληνισμός βρίσκεται σε διωγμό. Ο Ρότσιλντ θέλει τον ορυκτό πλούτο των Ελλήνων, και θα τον πάρει χάρη στους πουλημένους πολιτικούς.
Σατανικές λύσεις έχουν στα σχέδιά τους οι Σιωνιστές της Δύσης.
Στην Κύπρο έγινε ληστεία των καταθέσεων των πολιτών, και στην Ελλάδα ληστεία σε μισθούς και συντάξεις, και όχι μόνο!!!
Μάθανε οι Σιωνιστές ηγέτες της Ε.Ε. ότι οι Ρώσοι έχουν λεφτά στη Κύπρο, και έτρεξαν να τα πάρουν, με τη συναίνεση των διαφόρων Αναν-στασιάδηδων…. Οι κλέφτες Σιωνιστές της Ε.Ε. κατάστρεψαν την οικονομία της πληγωμένης Κύπρου, ενώ σειρά παίρνει η Ελλάδα, με τη συναίνεση των διαφόρων ΑΝΑΝ δοσίλογων πολιτικών. Έγινε κλοπή ενεργειακών κοιτασμάτων και καταθέσεων. Τώρα μας απειλούν ότι εάν δεν ενδώσουμε θα δημιουργήσουν κατάσταση Συρίας στην Ελλάδα.
Οι Σιωνιστές πειρατές της Ε.Ε.-τσιράκια του Ρότσιλντ- άρπαξαν τα κοιτάσματα Κύπρου & Ελλάδος, και τα έβαλαν σε «ειδικό λογαριασμό» προς εξόφληση του αέναου τεχνικού χρέους. Τι έπρεπε να κάνει η Κύπρος;;; Ο  Αναν-στασιάδης έπρεπε εκείνη τη δραματική νύχτα να αποχωρήσει από το EUROGROUP , και να πετάξει αμέσως για τη Μόσχα, όπου θα έκανε συμφωνίες με τη Ρωσία για παραχώρηση των λιμένων της Κύπρου για βάσεις στο Ρωσικό Στόλο, και άμεσο συνεκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων Κύπρου με Ρωσία.
Η Ρωσία κυριολεκτικά καίγεται για βάσεις στην Ν.Α. Μεσόγειο, και για λόγους Γεωστρατηγικής & Γεωπολιτικής  θα δεχότανε τις προτάσεις των Κυπρίων. Εν συνεχεία άμεσο αλλαγή εξωτερικής πολιτικής, άμεσο αποχώρηση της Κύπρου από ΝΑΤΟ & Ε.Ε. και υπαγωγή της Κύπρου στην στρατιωτική ομπρέλα προστασίας της Ρωσίας, και όποιος τολμά από τους Σιωνιστές Δυτικούς ας έλθει……..
Ούτως ή άλλως οι Σιωνιστές Δυτικοί έχουν καταστρέψει Ελλάδα και Κύπρο. Ειδικά τη Κύπρο την παρέδωσαν στο έλεος των Τούρκων…..
«Ο βρεμένος τη βροχή δεν τη φοβάται», λέει ο λαός.
Έτσι λειτουργούν οι Εθνικοί ηγέτες , όχι «Σφάξε με Αγά μου»…….
Ο Αναν-στασιάδης έπρεπε να εκμεταλλευθεί τη Γεωστρατηγική θέση
της Κύπρου. Έπρεπε να ποντάρει στη διάλυση της Ευρωζώνης και στη καταστροφή του Ευρώ. Ο Αναν-στασιάδης απέδειξε ότι δεν είναι ηγέτης, αλλά ένα από τα πιόνια του Ρότσιλντ.
Η Ρωσία προσφέρεται να στηρίξει τις Κυπριακές τράπεζες, φυσικά έναντι παραχώρησης λιμένων για το Ρωσικό Στόλο.
Ας το καταλάβουμε επιτέλους, πως ποτέ δεν είχαμε συμμάχους στη Δύση, παρά μόνο εχθρούς. Με τα όσα δραματικά συμβαίνουν σήμερα
σε Ελλάδα & Κύπρο, η μόνη λύση που έχουμε για να αντιδράσουμε στον εχθρό, είναι να συνεργαστούμε στα Γεωπολιτικά, Γεωστρατηγικά, και Γεωενεργειακά με την ισχυρή Ρωσία, ώστε να έχουμε κάλυψη Γεωστρατηγική απέναντι στον Δυτικό εχθρό, και όχι να περιμένουμε
να μας κυβερνάνε τα παιδάκια-πιόνια της Σιωνιστικής Τρόϊκα……
Να παραχωρήσουμε αμέσως ναυστάθμους & αεροδρόμια στα νησιά του Αιγαίου στις Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, ώστε να κάνουμε τους Σιωνιστές της Δύσης να τρέχουν, αλλιώς θα μας αποτελειώσουν, όπως κατάστρεψαν τη Κύπρο. Στις απαιτήσεις των Τούρκων-ΝΑΤΟ για διχοτόμηση του Αιγαίου, και Τουρκοποίηση των νησιών μας, να απαντήσουμε με κάθοδο των Ρώσων στο Αιγαίο, και ότι ήθελε προκύψει. Ούτως ή άλλως χαμένοι είμαστε. Κάτι πρέπει να κάνουμε.
Δεν μπορούμε να παραδοθούμε στον εχθρό αμαχητί!!!
Η παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, θέλει να αφανίσει την Ορθοδοξία, γιαυτό με βάση την Ορθοδοξία να συνάψουμε πάσης φύσεως συμμαχίες με την Ορθόδοξη Ρωσία. Απευθυνόμενος προς την ηγεσία του στρατεύματος λέγω, παραμερείστε τους δοσίλογους Σιωνιστές πολιτικούς, ώστε να εκπληρώσετε όποτε απαιτηθεί τη βαριά υποχρέωση της διαφύλαξης βωμών & εστιών, και της μεγάλης και ένδοξης ιστορίας μας. Ιδιαίτερα σήμερα υπό τις τρέχουσες δύσκολες για τη χώρα περιστάσεις, οφείλουμε να αγωνιζόμαστε για τη τήρηση αυτής της υπόσχεσης, και το δικό σας υψηλό ηθικό φρόνιμα, να αποτελεί για τους υπόλοιπους Έλληνες, πηγή έμπνευσης, υπερηφάνειας,  εθνικής έξαρσης και σιγουριάς. Κινηθείτε πριν είναι αργά, πριν οι δοσίλογοι πολιτικοί σας εξαθλιώσουν και σας εξαφανίσουν……….
Μπροστά σε αυτή τη σκληρή πραγματικότητα ευρισκόμενοι,
είναι άμεσος εθνική ανάγκη, μέσα από τα σπλάχνα της Ελληνικής κοινωνίας, του στρατεύματος, ή της Ορθοδοξίας-εκκλησίας να προβάλει ο εθνικός ηγέτης ο οποίος θα συνεγείρει και συνενώσει τους Έλληνες πατριώτες σε μια πατριωτική επανάσταση και χαρά πνευματική.
Αφού από τη πολιτεία δεν ανατέλλει ο νέος Κολοκοτρώνης, τουλάχιστον ας ανατείλει από την εκκλησία ο νέος-Παπαφλέσσας,
που θα συνεγείρει τις καρδιές των άφθαρτων πατριωτών Ελλήνων.
Τις ημέρες αυτές κυκλοφορούν έντονες φήμες μεταξύ Ελλήνων πατριωτών ότι, ο ηρωϊκός άφθαρτος χαρισματικός πατριώτης Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, είναι η ενδεδειγμένη προσωπικότητα να συνενώσει τους διχασμένους και διεσπαρμένους σε κόμματα αγνούς Έλληνες πατριώτες. Πιθανόν κάτω από τη πνευματική ηγεσία του Σεβασμιωτάτου Πειραιώς, να κρύβεται μια ισχυρή ηγετική χαρισματική φυσιογνωμία, η οποία θα μπορέσει να ενώσει και πάλιν τους Έλληνες σε εθνική πατριωτική πανήγυρη, και χαράν πνευματικήν, πατριωτική, και σε εθνεγερσία. Η αλήθεια είναι μία. Σήμερα όσο ποτέ χρειαζόμαστε εθνικό ηγέτη, και όχι Σιωνο-Μασώνο, κάτω από τας πτέρυγας του οποίου θα συνενωθούν οι Έλληνες.
Μερικοί πατριώτες αποκαλούν το χαρισματικό Σεβασμιώτατο  Άγιο Πειραιώς, ο «Νέος- Παπαφλέσσας».
Εναπόκειται στη κρίση των Ελλήνων να κάνουν χρήση αυτής της χαρισματικής προσωπικότητας, για να βγούμε από το τέλμα.
Ο Σεβασμιώτατος Πειραιώς ίσως είναι η ενδεδειγμένη χαρισματική ηγετική φυσιογνωμία για να τεθεί επικεφαλής του υγειούς πνευματικού, πολιτικού, και στρατιωτικού δυναμικού της χώρας, ώστε υπό τη φωτεινή πνευματική του καθοδήγηση να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο δρόμο των πεπρωμένων της Ελλάδος. Θα μου πείτε άλλα τα χρόνια του Παπαφλέσσα, και άλλα τα σημερινά. Όμως και σήμερα τελούμε υπό κατοχή άλλων ξένων Σιωνιστικών δυνάμεων, και έχουμε χάσει την Εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία.
Ο Σεβασμιώτατος Πειραιώς, με τα χαρισματικά προσόντα του, θα είναι ο πνευματικός καθοδηγητής, πλαισιούμενος από διακεκριμένα στελέχη όλων των βαθμίδων της Ορθοδοξίας –στρατεύματος- πολιτείας, κάτω από τις ευλογίες των οποίων θα κυβερνά ο κεκαθαρμένος πνευματικός & πολιτικός κόσμος της χώρας, που θα οδηγήσει το λαό σε δημοκρατικές διαδικασίες προς ανάδειξη νέων Δημοκρατικών θεσμών, ώστε να οδηγηθούμε στην ομαλότητα, αφού παραμερισθούν οι φαύλοι και διεφθαρμένοι δοσίλογοι πολιτικοί πράκτορες της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.
Η Στρατιωτική ηγεσία απερίσπαστη από πολιτικές οχλήσεις, θα περιφρουρεί την ασφάλεια της χώρας. Θα μου πείτε δεν γίνονται αυτά τα πράγματα σήμερα, αφού έτσι θίγονται τεράστια Γεωπολιτικά, γεωστρατηγικά, & γεωενεργειακά συμφέροντα της Σιωνιστικής Δύσης, αφού αναμένεται αντίδραση από τη παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία. Όμως μη ξεχνάτε και την Ορθόδοξη Ρωσία, η οποία θα σπεύσει να βοηθήσει Στρατιωτικά & οικονομικά το δημιουργούμενο Ορθόδοξο μέτωπο και τόξο. Έχουμε ένα ισχυρότατο όπλο, την Ορθοδοξία, ας κάνουμε χρήση αυτού. Εν πάση περιπτώσει είναι Εθνική ανάγκη, και πρέπει κάτι να κάνουμε. Δεν θα παραδοθούμε αμαχητί. Δεν θα υποταγούμε στο δόγμα «Σφάξε με Αγά μου». Αυτό θέλει η παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία του Ρότσιλντ, και των συν αυτώ.
Εν ανάγκη ας αλλάξουμε εξωτερική πολιτική, και προσανατολισμό, αφού η Σιωνιστική Δύση απεδείχθη λίαν επικίνδυνη για τον Ελληνισμό.
Όπως είχαμε αποδεχθεί το μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο σαν Εθνάρχη, ο οποίος συνήγειρε τους Έλληνες «εις χαράν πνευματικήν» και εθνική πατριωτική, έτσι θα απολαύσουμε και τον χαρισματικό Σεβασμιώτατο Άγιο Πειραιώς, ο οποίος είναι μια ανατέλλουσα ηγετική εθνική πατριωτική φυσιογνωμία, μέσα στο χάος, σκότος, και έρεβος, των διεφθαρμένων πολιτικών πρακτόρων της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας. Λαός-Ορθοδοξία, & Στρατός, ενωμένοι ποτέ νικημένοι!!
Ο Νέος-Παπαφλέσσας που εναγωνίως αναζητούμε, είναι εδώ, είναι και ζει ανάμεσά μας, ας τον αναζητήσουμε, ας τον ακολουθήσουμε, ας τον αναδείξουμε, ας τον εμπιστευθούμε!!! Δεν πάει άλλο!!!
Αν δεν κινηθούμε τώρα, είμαστε τελειωμένοι από τη παγκόσμια Σιωνιστική Χούντα. Τα δύο ΟΧΙ της Κύπρου ας γίνουν φωτεινό παράδειγμα για τον Ελληνισμό της Ελλάδος, που βρίσκεται σε Σιωνιστική νάρκωση, και Σιωνιστική σκλαβιά λόγω δοσίλογων, νενέκων, γιοκαρίνων, και εφιαλτών πολιτικών, συνεργατών του εχθρού.
Η παγκόσμια Σιωνιστική κυβέρνηση, με όργανα τις Σιωνιστικές ΗΠΑ & Ε.Ε. παίζουν άγριο Γεωπολιτικό, Γεωστρατηγικό, & Γεωενεργειακό πόκερ, εις βάρος Ελλάδος, & Κύπρου. Εμείς θα κάτσουμε σαν κότες;;;
Τελειώνω με ένα προφητικό ποίημα του Εθνεγέρτη Ρήγα Φεραίου.

                                   Ώ  παιδιά μου,  ορφανά μου,
                                   Σκορπισμένα εδώ  κ’ εκεί
                                   Υβρισμένα,  διωγμένα,
                                    Απ’ τα έθνη πανοικεί!!

                               ΑΝΤΩΝΗΣ   Ι.  ΓΡΥΠΑΙΟΣ
                               Διεθνολόγος
                               E-mail: ant.grypaios@gmail.com


Διαβάστε περισσότερα » »

"ΠΙΣΩ, ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΩ ΟΛΟΥΣ. ΜΟΥ ΠΕΘΑΝΑΤΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ". ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ


karabinaΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
Όσα συνέβησαν πριν από μία περίπου ώρα στο υποβαθμισμένο από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό νοσοκομείο της πρωτεύουσας της Λακωνίας λόγω χρόνιας κυβερνητικής αδιαφορίας, είναι συγκλονιστικά.
Ένας Γερμανός πολίτης 74-76 ετών που ζούσε για χρόνια στην Νότια Λακωνία, πριν από λίγες μέρες(τρείς μας αναφέρουν κάποιες πηγές), έχασε τη γυναίκα του από εγκεφαλικό. Στο μυαλό του(άγνωστο για ποιους λόγους)μπήκε η εκδίκηση. Μέσα σε μια καλαμωτή έβαλε μια καραμπίνα και στην τσέπη ένα μαχαίρι. Το μεσημέρι της Πέμπτης εισέβαλε στον πρώτο όροφο και έβγαλε το όπλο. Βρήκε μπροστά του τον πρώτο φυσιοθεραπευτή και τον πυροβόλησε. Στη συνέχεια έστρεψε το όπλο στο κεφάλι του και αυτοκτόνησε.
Τέτοιο συμβάν είχε να γίνει από την δεκαετία του 1980 στην μικρή, υποβαθμισμένη αλλά τρανή σε ιστορία Σπάρτη.
Υπόλογοι για αυτό που έγινε σήμερα(κι ενώ ακόμα δεν έχουμε πληροφορηθεί τις ακριβείς παραμέτρους της τραγικής υπόθεσης)όλοι οι βουλευτές του νομού(Γρηγοράκος, Αποστολάκος, Δαβάκης)και ηθικοί αυτουργοί οι κατά καιρούς υπουργοί Υγείας με πρώτους και χειρότερους τους Λοβέρδο και Λυκουρέντζο.

makeleio.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκοπιανά κινήματα απόδημων ζητούν τη μετονομασία τοπωνυμιών σε Ελλάδα και Βουλγαρία

«Μετά το παράδειγμα της επιστροφής των σλαβικών ονομάτων στην περιοχή της Μάλα Πρέσπα και στο Γκόλο Μπάρντο στην Αλβανία, τίθεται θέμα για ‘επιστροφή’ στη σλαβική ονομασία τους, τοπωνύμια σε περιοχές της Βουλγαρίας και της Ελλάδας, που και οι δύο χώρες αν και είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξακολουθούν να προσπαθούν να εξαλείψουν τη «μακεδονική»/σλαβική ταυτότητα από τις περιοχές τους χωρίς να έχουν το φόβο επιπτώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση», γράφει το  εικονιζόμενο  σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


Έτσι, δύο σλαβικές οργανώσεις του εξωτερικού, μετά την μετονομασία της αλβανικής ονομασίας του Δήμου  Liqenas στη σλαβική ονομασία Pustec, διεκδικούν και τη μετονομασία και άλλων περιοχών στη Μάλα Πρέσπα και στο Γκόλο Μπάρντο της Αλβανίας.

Οι δύο αυτές οργανώσεις – σημειώνει το δημοσίευμα- εργάζονται στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επικαλούνται την απόφαση της Δευτέρας του αλβανικού κοινοβουλίου που ενέκρινε την παραπάνω μετονομασία να εφαρμοστεί το ίδιο και άλλες περιοχές στις οποίες ζουν σλαβικές κοινότητες.

Πέρα από όλα αυτά, μαζί με τις δύο αυτές οργανώσεις των Σλάβων και σλαβικά κινήματα του Καναδά και της Αυστραλίας που επικαλούνται  τα ανθρώπινα δικαιώματα, απαιτούν την εισαγωγή της σλαβικής γλώσσας στις εκπαιδευτικές βαθμίδες  σε όλη την επικράτεια της Αλβανίας.

Επιπρόσθετα, οι Σλαβικές Οργανώσεις Εξωτερικού, ζητούν την «επιστροφή» των σλαβικών τοπωνυμιών  στην Βουλγαρία και στην Ελλάδα, χώρες οι οποίες προσπαθούν να εξαλείψουν τη «μακεδονική» ταυτότητα των Σλάβων, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα.

(Δηλαδή, η Θεσσαλονίκη να αποκαλείται Σολούν, η Έδεσσα ως Βόντενα, η Καστοριά ως Κοστούρ, το Κιλκίς ως Κούκους κλπ)

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Πάτρα : Τίτλοι τέλους για τη DELICA

Έκλεισε το εργοστάσιο της DELICA στη ΒΙΠΕ Πατρών - στο δρόμο 70 εργαζόμενοι που υπέγραψαν εθελούσια έξοδο
Τίτλοι τέλους έπεσαν την Τετάρτη στο εργοστάσιο χαρτοποιϊας Delica που λειτουργούσε από το 1984 στη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας.
Στο σύνολό τους οι εργαζόμενοι υπέγραψαν συμφωνία εθελούσιας αποχώρησης καθώς η μητρική Σουηδική εταιρεία διεμήνυσε πως η απόφασή της για το κλείσιμο της μονάδας είναι οριστική και αμετάκλητη.
Για χθες είχε προσδιοριστεί τριμερής συνάντηση στο αρμόδιο υπουργείο, όμως η εταιρεία δεν προσήλθε και απάντησε με επιστολή της πως η απόφασή της για κλείσιμο του εργοστασίου δεν αλλάζει.
Η εταιρεία είχε προειδοποιήσει πως αν οι εργαζόμενοι υπέγραφαν εθελούσια έξοδο θα αποζημιώνονταν με το παλαιό καθεστώς, σε διαφορετική περίπτωση θα γίνονταν απολύσεις με το καινούργιο. Έτσι και οι 70 περίπου υπέγραψαν. Μεταξύ των δύο συστημάτων εντοπίζονταν διαφορές της τάξης 50 μέχρι και 60%.
Οι εργαζόμενοι ζητούν τώρα, να γίνει καταγγελία των συμβάσεών τους από την εταιρεία, γιατί διαφορετικά δεν θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στα μητρώα του ΟΑΕΔ ως επιδοτούμενοι άνεργοι.

Πηγή: thebest.gr
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Τι κρύβει η 2η επίσκεψη Αλεξέι Μύλλερ – Gazprom – στην Ελλάδα σε 10 ημέρες;

 γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Πως να το ερμηνεύσεις τώρα αυτό;
Οι Ρώσοι αποφάσισαν να εντείνουν τις πιέσεις τους;
Αποφάσισαν να εντείνουν την παρουσία τους;
Ν’ αποδείξουν ότι το ενδιαφέρον τους είναι όντως ειλικρινές;
Ήταν άραγε καθαρά συμβολική η επίσκεψη του «Ισχυρού Ανδρός» ; Ή περιλάμβανε κι άλλα «κρυφά πιάτα το μενού»;
Είχε προκαθοριστεί – είπαν από την κυβέρνηση – η (επαν)έλευσή του από την προηγούμενη φορά.
Κι ένα τόσο ισχυρό (από πλευράς «συμβολικής δυναμικής») γεγονός έμεινε «πολιτικά ανεκμετάλλευτο» επί δέκα ημέρες;
Πολύ μικρότερα γεγονότα τα «εξαντλούν επικοινωνιακά» έτσι που τα έχουν κάνει μαντάρα με τα μνημόνια.
Κι αυτό το «άφησαν έτσι»;
Μάλλον ξαφνική ήταν λοιπόν η «(επαν)επίσκεψη». Πράγμα που την κάνει ακόμη πιο «κρίσιμη».
Αν πάμε στις πιθανές αιτίες αυτής της ασυνήθους και ξαφνικής επανεπίσκεψης, το τοπίο είναι πάρα μα πάρα πολύ θολό. Πρόσφορο λοιπόν για εικασίες. Άλλωστε, αν δεν ήθελαν εικασίες, ας πρόσεχαν όλοι. Να το διαχειρίζονταν πιο προσεκτικά. Και όχι με τόση «έκπληξη», «ταραχή», «σύγχυση» και «μυστικοπάθεια». Αυτά ως προς την Κυβέρνηση.

Πως το διαχειρίστηκαν τα ΜΜΕ τώρα:

Με δύο τρόπους. Και βεβαίως, εν πλήρη συγχύσει και αυτοί.
Κάποιοι αποφάσισαν (ξαφνικά) να αναδείξουν την πρόταση των Ρώσων για Ρωσοελληνικές Μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ρωσικό Αέριο (αυτά χτες, στο Δελτίο των 8. Σήμερα, στον Τύπο τους προτίμησαν την «γενικόλογη Οδό». Έτσι γενικά, «επενδύσεις»). Απλοϊκή και βεβιασμένη προσπάθεια να ρίξουν στάχτη στα μάτια (ποιανών άραγε;)....
 Και ήταν λοιπόν αυτό αρκετό για μια τέτοιου μεγέθους ασυνήθη, μεγαλοεπίσκεψη, δεύτερη φορά σε δέκα ημέρες;
Εντάξει, κατατέθηκε η «γενικής κατεύθυνσης πρόταση» την προηγούμενη εβδομάδα στην Ελληνική κυβέρνηση από το «Μεγάλο Ρώσο/Αφεντικό». Τι νέο προέκυψε και την έκανε ξαφνικά τόσο κρίσιμη;
 Το Big Boss κάνει την πρόταση και κατόπιν η «μπάλα» πάει στους μικρούς τεχνοκράτες υφισταμένους να την επεξεργαστούν. Άλλωστε, δεν είναι αυτό τώρα το κρίσιμο. Είναι η ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ (και η Κύπρος). Άρα, χρησιμοποιήθηκε ως «πρόσχημα» από τα συγκεκριμένα ΜΜΕ για να δώσει ένα «άλλοθι» στην δεύτερη (μεγαλο)επίσκεψη και τους πραγματικούς (άγνωστους) σκοπούς της.
Κάποια άλλα ΜΜΕ επέλεξαν να «αναδείξουν» (και πάλι με εμφανή την «σύγχυση» και την «έκπληξη» κι αυτοί) το άλλο το θέμα εντόνου ρωσικού ενδιαφέροντος.
Μην και χαθεί η εγγύηση σε περίπτωση που ναι μεν κατοχυρωθεί σ’ αυτούς ο διαγωνισμός αλλά μπλοκαριστεί κατόπιν από την ΕΕ. Τουτέστιν, το 20% του τιμήματος. Που είναι, 200 εκατομμύρια ευρώ.
Μας δουλεύουν σε ψιλό γαζί δηλαδή. Μια τέτοιου μεγέθους ασυνήθης, επαναλαμβανόμενη (μεγαλο)επίσκεψη για .... 200(ψωρο)εκατομμύρια;...
...γιατί, μη γελιόμαστε, δεν ταιριάζει το ποσό για «τόση φασαρία». Θα μπορούσε εν πάση περιπτώσει να λυθεί το πρόβλημα και διαμέσου των τεχνοκρατών, κατώτερων στελεχών, πρεσβείας, νομικών, κλπ. Και κυρίως διακριτικά.  Έτσι κι αλλιώς, το θέμα τέθηκε πριν μια εβδομάδα σε ανώτατο επίπεδο και δη «κραυγαλέα».
Ναι, έχουν δίκαιο οι Ρώσοι. Ο δίκαιος όρος θα ήταν «αν φύγεις μόνος σου αφού κερδίσεις τον διαγωνισμό, χάνεις την εγγύησή σου. Αν σε θέσει εκτός η ΕΕ, εφόσον δεν είναι δική σου ευθύνη, σου επιστρέφεται η εγγύηση». Θέματα τεχνοκρατών δηλαδή. Και όχι λόγος να έρθει «ολόκληρος Μύλερ» ξανά Ελλάδα. Άσε που «επικοινωνιακά» λειτουργεί  εις βάρος της Ρωσίας που θέλει να ξαναλανσάρει την «ιστορική αυτοκρατορική αύρα» της. Κι αντί γι’ αυτό παρουσιάζεται σαν τον «γκρινιάρη φτηνιάρη» που στέλνει τις «κορυφές» της να κλαψουρίσουν για τέτοια «μικροπράγματα».

Κάτι δεν κολλάει εδώ...

Γιατί τόση θέρμη λοιπόν να ξανατεθεί και πάλι μ’ αυτόν τον «ασυνήθη τρόπο» και μάλιστα σε μια εβδομάδα;
Εκτός αν....
Λέμε, εκτός αν, δεν αφορά σε 200 εκ...δηλαδή, ναι, αφορά στο 20% αλλά όχι σε 200....αλλά, σε «πολλά, πολλά παραπάνω»....

ΩΠ! τι έχουμε εδώ;

Μα για να έχουμε το 20% να αντιστοιχεί σε ποσά που «ανησυχούν» μια «ολόκληρη Ρωσία», τότε φαντάσου για τι ποσό μιλάμε στην τελική προσφορά.
Βρε λες να δούμε καμιά σοβαρή έκπληξη επιτέλους από τους Ρώσους;
Λες να έχουν πραγματικά σκοπό να «βάλουν πόδι» στην «Δυτική Αποικία»;
Κάποιος φούρνος θα γκρεμίστηκε – αν είναι έτσι – όπως λένε και στα χωριά μας.

Καλοδεχούμενο νέο βεβαίως βεβαίως...

Το περίεργο είναι άλλο φυσικά....
Τέτοιες σκέψεις κάνουν πάντα και οι... «αντίπαλοι» σε έναν Διαγωνισμό...
Του στυλ :

«πόσα λες να προσφέρουν οι άλλοι; Τι λένε οι κατάσκοποί μας;»
Με σκοπό βεβαίως να σχηματίσουν κι αυτοί μια ανώτερη προσφορά.
Κάνοντας αυτά τα τελευταία οι Ρώσοι (με την δεύτερη επίσκεψη Μύλερ) είναι σαν να λένε στους άλλους, «κοιτάξτε, έχουμε σκοπό να ανεβάσουμε πολύ, πάρα πολύ την προσφορά. Πάρτε κι εσείς τα μέτρα σας για μια καλύτερη πρόταση για να υπερκεράσετε την δική μας».

Κι αυτό «ασύνηθες». Ποτέ δεν προειδοποιείς τον αντίπαλο.
Από την άλλη, τι κάνουν οι ... «αντίπαλοι»; (μια και το ξεκινήσαμε σαν «περιγραφή Αγώνα», άντε να το συνεχίσουμε έτσι).
Πολύ απλά «τίποτα»....
Αλλά δεν είναι δυνατόν να μην κάνουν τίποτα από την στιγμή που ενδιαφέρονται τόσο έντονα κι αυτοί. Μιλάμε για κάτι πάρα μα πάρα πολύ σπουδαίο. Έναν σημαντικότατο ενεργειακό κόμβο της Μεσογείου – Βαλκανίων – Μ. Ανατολής.
Άρα; Κάνουν, πλην όμως τίποτα «φανερό»...
Κι εδώ αρχίζουν τα «δύσκολα».
Αυτό σημαίνει πως δεν έχουν σκοπό ν’ αντιμετωπίσουν το πρόβλημα ως έναν «απλό διαγωνισμό» που θα τον κερδίσουν με το μεγαλύτερο τίμημα. Έχουν σκοπό – όπως φαίνεται – να το «παλέψουν αλλιώς». Υπόγεια, με τα γνωστά μέσα: «επηρεασμούς», εξαγορές κέντρων αποφάσεων, απειλές, χειραγωγήσεις, κλπ κλπ (Και βεβαίως, χωρίς να βάλουν το χέρι στην τσέπη – όπως θα έπρεπε. Θέλουν το φιλέτο και το θέλουν «τζάμπα»...όπως πάντα...όπως σε όλα...)
Σ’ αυτό το μέτωπο είναι που «χώλαινε» πάντα η Ρωσία έναντι της Δύσης ως προς την Ελλάδα.
Το «υπόγειο» και την «αυτοκρατορική παρουσία». Την «εικόνα ισχύος και αποφασιστικότητας».
Ξεκινούσε να αυξήσει την παρουσία της στην Ελλάδα, η Δύση έδειχνε τα δόντια της στην Ελλάδα, μούγκριζε λίγο η Ρωσία προς τους Δυτικούς, έδινε η Δύση κάποια ανταλλάγματα (κάπου αλλού στον πλανήτη) στη Ρωσία, η Ρωσία έκανε πίσω, άφηνε την Ελλάδα «ξεκρέμαστη» και μονίμως βρίσκονταν αυτή «εκτός Ελλάδας» και η Ελλάδα «ακόμη πιο βαθιά στα μπουντρούμια της Δύσης»...
Ααα, απλά πράγματα. Απλή ιστορική καθημερινότης, έτσι;

Και ιδού λοιπόν ερωτήματα που προβάλλουν:

Πιστεύει κανείς ότι η Ελληνική Πολιτική (δηλαδή Κυβέρνηση) θα μπορούσε ν’ αντέξει τις «Δυτικές Υπόγειες (και όχι μόνο) Πιέσεις»;
Εάν ο Αλεξέι Μύλλερ στις πραγματικές off the record και αφανείς συναντήσεις – συζητήσεις που είχε με την κεφαλή της κυβέρνησης (αμφιβάλει κανείς ότι εκεί αποσκοπούσε η χτεσινή του αιφνίδια έλευση;) τους έδωσε την «πραγματική ρωσική προσφορά» - ακόμη και προφορικά - πιστεύει κανείς ότι αυτό δεν το έχουν «σφυρίξει» κιόλας κάποιοι «αγορασμένοι κυβερνητικοί» στην «άλλη ενδιαφερόμενη πλευρά» (Δυτικούς);
Κι αυτοί άραγε γιατί δεν έχουν αντιδράσει ακόμη στο ίδιο επίπεδο;
Μήπως γιατί ήδη «αντιδρούν» πλην «υπόγεια»;
Και τι έχει σκοπό να κάνει αυτή τη φορά η Ρωσία; Θα ξανακάνει πίσω όπως πάντα ιστορικά;
Θ’ αποδείξει για μια ακόμη φορά ότι δεν μπορεί ν’ αντιμετωπίσει τους Δυτικούς στα παρασκήνια;
Και τότε γιατί ξαναμπλέκει η Ελλάδα σε φασαρίες αν είναι έτσι;
Θ’ αφήσει έκθετους και αθωράκιστους τους Έλληνες υποστηρικτές της όπως έκανε τότε με τον Καραμανλή; (και όχι μόνον, απλά επελέγη το πιο πρόσφατο ιστορικό παράδειγμα).
Ή μήπως «αυτό ακριβώς» τελικά εξυπηρέτησε η «αιφνίδια επίσκεψη Μύλλερ»; Μήπως αυτό αφορούσε; Εγγυήσεις για την πραγματική θέληση των Ρώσων να «μπουν στην Ελλάδα»....
Αν είναι έτσι, καλοδεχούμενο κι αυτό...Είναι όμως;
Θα πρέπει πάντως να θυμούνται ότι το να «λανσάρουν την αυτοκρατορική αύρα» της Ρωσίας μέσα στην επικράτεια της Δύσης είναι εν πολλοίς και θέμα εικόνας. Με απλούς «συμβολισμούς» και «περίεργες επισκέψεις» (όσο υψηλές κι αν είναι αυτές) δεν θα το επιτύχουν. Χώρια που έχουν ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή τους. Και φυσικά, την εικόνα την χτίζουν τα ΜΜΕ. Τα οποία πουλάνε τις υπηρεσίες τους σε όποιον πληρώνει καλύτερα. Δεν έχουν οποιουδήποτε είδους ευαισθησίες όταν ρέει το χρήμα.
Αυτή η εικόνα είναι που πείθει από την μια την κοινή γνώμη για τις γνήσιες προθέσεις του «Νεοερχόμενου Διεκδικητή» κι από την άλλη τον Πολιτικό ότι αυτός δεν είναι «ψευδοφανής» και πως έχει την απαραίτητη ισχύ και βούληση να τον προστατέψει εάν κάνει το τόλμημα να πάει προς τον «Νέο Διεκδικητή».
Έτσι λειτουργούσε πάντα η αρένα της Πολιτικής, είτε εσωτερική είτε εξωτερική.
Λέτε να μην τα ξέρουν αυτά οι Ρώσοι;
Για να μην βλέπουμε λοιπόν γύρω μας μια τέτοια «εκτεταμένη φιλορωσική καμπάνια» παντού στα ελληνικά ΜΜΕ, τι να σημαίνει άραγε;
Ότι οι Ρώσοι δεν ξέρουν πως παίζεται το παιγνίδι των εντυπώσεων; Το πως «χτίζεται μια ισχυρή εικόνα»; Ότι είναι τσιγκούνηδες και αρνούνται να σκορπίσουν τα απαραίτητα εκατομμύρια στο Ελληνικό παιγνίδι Επικοινωνίας;
 Κοροϊδευόμαστε τώρα;
Άρα;
Άρα, δεν θέλησαν να παίξουν αυτό το παιγνίδι.
Μήπως γιατί - όπως είπαμε και σε προηγούμενα σημειώματα – δεν ενδιαφέρονται πραγματικά παρά μόνον «παρενοχλούν» τους Δυτικούς για να λάβουν κάποια γεωπολιτικά ανταλλάγματα σε άλλα σημεία της υφηλίου;
Άντε, να υποθέσουμε καλοπροαίρετα ότι όντως ενδιαφέρονται για την δυναμική είσοδό τους στην Ελλάδα.
 Ενώ από την μια λοιπόν αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα τους είναι απαραίτητη για τα ενεργειακά τους παιγνίδια, από την άλλη αποδεικνύονται – για μια ακόμη ιστορική φορά – ανεπαρκείς στην «κόντρα τους με τη Δύση».
Και περιμένουν αλήθεια να μην το «εισπράττει αυτό» η Ελληνική Κοινή Γνώμη και Πολιτική;
Πως θα τις έλξουν, πως θα τις πείσουν με τέτοια «χλιαρή στάση» να πάνε μαζί τους εάν με την στάση τους τις πείθουν πως και πάλι «ξεκρέμαστες» θα τις αφήσουν σε λίγο;

Βεβαίως δεν πρέπει να ξεχνάμε και το άλλο timing που συμβαίνει αυτή η «παράξενη κάθοδος Μύλερ».
Η Κρίση της Κύπρου σε συνδυασμό με τα δικά της κοιτάσματα και τις ρωσικές βλέψεις προς τα εκεί.
Όσο κι αν το αρνούνται οι πάντες πως αυτή η επίσκεψη Μύλλερ είχε οποιαδήποτε σχέση με την Κύπρο, ποιός το πίστεψε άραγε;
Δικαιούμαστε όλοι να φανταζόμαστε πως η Ρωσική αιφνίδια, «μυστήρια» (Νέα) πρόταση περί ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ πιθανότατα περιλαμβάνει και τα.... «Κυπριακά Οικόπεδα Αερίου»...άγνωστο πως...

Για να δούμε πως θα εξελιχθεί λοιπόν αυτό το θρύλερ...
Γεγονός είναι ένα πάντως:
Το αν πρέπει να κάνεις αποκρατικοποιήσεις (και μάλιστα τόσο κρίσιμων στρατηγικών τομέων) είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα που σηκώνει από μόνο του πάρα πολλή συζήτηση.
Τώρα, αν πρέπει σώνει και καλά να τις κάνεις – κι αυτό είναι ένα άλλο θέμα - τις κάνεις όταν πατάς γερά στα πόδια σου ως χώρα.
Και όχι όταν διαβαίνεις Κρίση και Σκοτεινές Κοιλάδες...
Επ’ ουδενί δεν τις κάνεις όταν είσαι «αδύναμος» και πανταχόθεν βαλλόμενος...

Η πιο σοφή λύση θα ήταν να ακυρωθεί ο Διαγωνισμός και να μετατεθεί (επ’ αόριστον) για μια καλύτερη – ισχυρότερη για την Ελλάδα – μελλοντική χρονική στιγμή...ένα άλλο timing, με συγκριτικά πλεονεκτήματα και όχι μειονεκτήματα για την Χώρα...
Αλλά αυτά είναι για τους Σοφούς Ανθρώπους...για την (ξεπουλημένη) Ελλάδα είναι ψιλά γράμματα...
Όπως ανέκαθεν σ’ αυτόν τον τόπο...

Γιώργος Ανεστόπουλος
aegeanhawk
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

  Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 θα εορτασθεί στην πόλη μας με παλλαϊκή συμμετοχή και θα λάβουν χώρα εορταστικές εκδηλώσεις.
Από της 8ης πρωινής της 24ης Μαρτίου 2013 και μέχρι της δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2013 θα σημαιοστολιστούν όλα τα Δημόσια, Δημοτικά, Ιδιωτικά Καταστήματα, Ν.Π.Δ.Δ., Τράπεζες και οικίες.
Θα φωταγωγηθούν όλα τα Δημόσια, τα Δημοτικά Καταστήματα ως και τα Καταστήματα των Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2013.
 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  22  ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

          Θα αναπτυχθεί η ιστορική σημασία της επετείου από κατάλληλους ομιλητές σε ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία, στις Δημόσιες Υπηρεσίες, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και Οργανισμούς.
 Ώρα 12: 00 θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων των σχολείων με την παρακάτω σειρά:
 
1. Στο μνημείο των Εφέδρων Αξιωματικών στην Κεντρική Πλατεία
Τα Δημοτικά Σχολεία 1ο, 3ο 7ο  και 11ο, το 1ο  Γενικό Λύκειο και το ΤΕΕ Μαθητείας.
2. Στο Μνημείο Πεσόντων της Αγίας Σκέπης
Τα Δημοτικά Σχολεία 4ο , 9ο    10ο , το 2ο και 4ο Γυμνάσιο και το 3ο Γενικό Λύκειο .
3. Στο Μνημείο του Μακεδονομάχου Μπομπορά
Τα  Δημοτικά Σχολεία 5ο και 6ο , το 1ο και 5ο Γυμνάσιο, το 2ο Γενικό Λύκειο, 1ο ΕΠΑ.Λ., Πρόσκοποι και το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών.
 
 

   4. Στο Μνημείο της Αστυνομίας
Τα Δημοτικά Σχολεία 2ο, 8ο, το 3ο Γυμνάσιο, το Μουσικό Γυμνάσιο και το 2ο και 3ο Ε.Π.Α.Λ.
5. Στο Ηρώο του Οικισμού Καρδιάς
Το 12ο Δημοτικό Σχολείο.

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

Στις 07:30 το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Εκκλησιών και η Φιλαρμονική θα παιανίσει τον Εωθινό.
          Στις 08:30 το πρωί θα γίνει έπαρση της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία.
Στις 10:30 το πρωί θα γίνει επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας από τον Αρχιερατικό Επίτροπο που θα βοηθείται από τον Κλήρο στην οποία καλούνται να παρευρεθούν:
Βουλευτές Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, εκπρόσωπος Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, ο Στρατιωτικός εκπρόσωπος του Α΄ Σώματος Στρατού, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, οι Ειρηνοδίκες Εορδαίας, το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, πρώην Βουλευτές, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Προϊστάμενοι Δημοσίων Υπηρεσιών, οι Προϊστάμενοι ΤΕΙ, Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, οι Προϊστάμενοι Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου – Οργανισμών – Τραπεζών – Ν.Π.Ι.Δ., Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος εν ενεργεία κατά ιεραρχική τάξη, οι Έφοροι προσκόπων και οδηγών με στολή, οι Πρόεδροι Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, εκπρόσωποι αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Πρόεδροι επαγγελματικών οργανώσεων, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαϊδας, Πρόεδροι εργατικών οργανώσεων, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών, οι Πρόεδροι άλλων Σωματείων και Συλλόγων, καθώς και όλος ο λαός της πόλης μας. Μετά την δοξολογία θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων της Κεντρικής Πλατείας.
Θα επακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τους:
1)               Δήμαρχο Εορδαίας
2)               Εκπρόσωπο περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας
3)               Βουλευτές
4)               Εκπρόσωπο του Α΄ Σώματος Στρατού
5)               Πρόεδρο  του Δημοτικού Συμβουλίου
6)               Διευθυντή Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Πτολεμαΐδας
7)               Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας
8)               Προϊστάμενο ΤΕΙ Πτολεμαΐδας
9)               Εκπρόσωπο Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Περιφεριακής Εκπ/σης
10)           Πρόεδρο αναπήρων και θυμάτων πολέμου
11)           Πρόεδρο Δημοτικής ενότητας Πτολεμαίδας
12)           Πρόεδρο παραρτήματος Π.Ο.Α.Ε.Α.
13)           Πρόεδρο εφέδρων αξιωματικών
14)           Πρόεδρο Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Εορδαίας
15)           Πρόεδρο Εμπορικού συλλόγου
16)           Πρόεδρο  Εργατικού κέντρου
Αμέσως μετά θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τη φιλόλογο του 3ου ΓΕΛ Πτολ/δας κα Κακλίδου  Μερσίνα .
Σιγή ενός λεπτού, Εθνικός Ύμνος.
Ακολουθεί η έναρξη της παρέλασης προ των επισήμων, όπου θα παρελάσουν, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια, Ε.Π.Α.Λ., Ειδικό Σχολείο Πτολ/δας ,Ειδικό Εργαστήρι Πτολ/δας, τμήμα Εθελοντριών Αδελφών Νοσοκόμων Ε.Ε.Σ., η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα, ο Σύλλογος Βλατσιωτών,  η Θρακική Εστία Εορδαίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρδιάς, ο Σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαΐδας, ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας, Σώματα Οδηγών και Προσκόπων, λοιποί πολιτιστικοί και κοινωνικοί φορείς.
Στις 18:00 θα γίνει η υποστολή της Σημαίας.
.Τελετάρχη ορίζουμε τον δημοτικό αστυνόμο Δημήτριο Κοπατσάρη. Το γενικό πρόσταγμα για την παρέλαση των πολιτικών τμημάτων θα έχουν οι καθηγητές φυσικής αγωγής κα Γρηγοριάδου Αλεξία και ο κος Κιβρακίδης Νικόλαος.
Στα πλαίσια της επετείου της 25ης  Μαρτίου του 2013 θα ακολουθήσουν παράλληλες εκδηλώσεις από το Δήμο Εορδαίας .

- Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013 στο Πνευματικό κέντρο Πτολεμαίδας  του Δήμου Εορδαίας ώρα 19.00.
 Έκθεση ζωγραφικής του καλλιτεχνικού εργαστηρίου της κας Τούλας Χριτίδου και των μαθητών ΑΜΕΑ  του  Κέντρου Φροντίδας Εορδαίας με θέμα.   <Η Ελληνική Σημαία μέσα από τα μάτια των παιδιών>.             Διάρκεια έκθεσης, έως  31-3-2013

- Πέμπτο Γυμνάσιο Πτολ/δας.   Θεατρική παράσταση.  <Παραμύθι χωρίς Όνομα> της Πηνελόπης Δέλτα, σε διασκευή του Ιάκωβου Καμπανέλη.   Σάββατο - Κυριακή - Δευτέρα,  ώρα 20.00  στο Πνευματικό Κέντρο Πτο//δας Του Δήμου Εορδαίας

Η Δήμαρχος Εορδαίας
Παρασκευή Βρυζίδου
                                                             
Το πρόγραμμα αυτό έχει θέση επίσημης πρόσκλησης.
Σημείωση : Η εξέδρα των επισήμων θα βρίσκεται στην οδό 25ης Μαρτίου, απέναντι από το Δημοτικό Κατάστημα και τα τμήματα που θα παρελάσουν θα ξεκινούν από το σχολικό συγκρότημα ( 1ο & 2ο Λύκειο ) προς το κέντρο της πόλης.
Διαβάστε περισσότερα » »