Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Aρπαγή τσάντας κοντά στο Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.grθύμα  νεαρού «τσαντάκια» έπεσε μια ηλικιωμένη, σήμερα το πρωί, κοντά στο Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας.
Η ηλικιωμένη γυναίκα περπατούσε κανονικά στον δρόμο , όταν την προσέγγισε δίκυκλο, ο οδηγός του οποίου της άρπαξε την τσάντα και εξαφανίστηκε. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο νεαρός τελικά συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα.

kozan.gr


Διαβάστε περισσότερα » »

Αποφάσεις του Δ.Σ του Περιφερειακού Σωματείου συνταξιούχων ΔΕΗ Α.Ε.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΔΕΗ ΑΕ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ   πέραν των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως Συνταξιούχοι, έχουμε στην παρούσα φάση  το ΕΦΑΠΑΞ ΒΟΗΘΗΜΑ και η πληρωμή των επικουρικών συντάξεων για τους νέους συνταξιούχους που έχουν βγει από 2/5/12 και μετά.
Κατόπιν τούτου το Δ/Σ συνήλθε στις 11-1-2013 και αποφάσισε ομοφώνως  να κατέβει άμεσα το προεδρείο του Σωματείου στην Αθήνα και να γίνουν συναντήσεις με όλους τους συναρμόδιους όπως και έγινε.
         Συναντηθήκαμε: Με τον Γ. Γραμματέα και τον Δ/ντή Οικονομικού του υπ. Εργασίας, πρόεδρο ΤΑΥΤΕΚΩ, Δ/ντρια Οικονομικού ΤΑΠ/ΔΕΗ.
         Με όλους τους παραπάνω συζητήσαμε το φλέγον και επιτακτικό θέμα   που απασχολεί πολλούς συνταξιούχους ( ΕΦΑΠΑΞ ΒΟΗΘΗΜΑ).
     Όμως για να προχωρήσει  το θέμα έπρεπε να υπογραφεί από την Γ. Γραμματεία της Κυβέρνησης το νέο οργανόγραμμα του ΤΑΥΤΕΚΩ και να γίνει ΦΕΚ.  Αυτό το κατορθώσαμε με την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ώστε μέσα σε τέσσερες μέρες το νέο οργανόγραμμα να δημοσιευθεί, να γίνει ΦΕΚ με αρ.  38/14-1-2013 και  το μεταβιβάσαμε  στο πρόεδρο του ΤΑΥΤΕΚΩ για την συνεδρίαση του Δ/Σ στις 17-1-2013 για την τοποθέτηση της Δ/ντριας Οικονομικού του ΤΑΥΤΕΚΩ όπως και έγινε.
     Τώρα έχει πάρει τον τελικό δρόμο για το Δ/ντη Οικονομικών του υπ. Εργασίας για την υπογραφή του μνημονίου για να γίνει η εκταμίευση των 138 εκ. ευρώ και να αρχίσει η πληρωμή του ΕΦΑΠΑΞ στους υπόλοιπους δικαιούχους.
          Για το δεύτερο θέμα των επικουρικών συντάξεων και μετά την συγχώνευση όλων των ταμείων από 1-7-2012 στο ΕΤΕΑ συναντηθήκαμε με τους :
   1) Πρόεδρο του ΕΤΕΑ και 2) προϊστάμενο τομέα συνταξιοδότησης   ΔΕΗ, όπου, καταθέσαμε το πρόβλημα που υπάρχει, και λάβαμε την απάντηση ότι μετά την συγχώνευση υπάρχει έλλειψη προσωπικού και η δέσμευσή του  ήταν ότι εντός του τριμήνου γίνεται αγώνας να πληρωθούνε .
       Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ΥΠΕΥΘΥΝΑ και το έχουμε αποδείξει μέχρι σήμερα ότι ασχολούμαστε σοβαρά  ως Διοίκηση μη κάνοντας  παραπληροφόρηση όπως κάνουν κάποιοι άλλοι.
    Αντλούμε τη δύναμη από εσάς γιατί η δύναμη είστε εσείς.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ЭЄ ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΟ με το ΔΙΠΛΟ Ε; ЭЄ

Μετά τα αγρογλυφικά που απεικονίζουν αρχαία ελληνικά σύμβολα, ένα άλλο αγρογλυφικό έρχεται να ταράξει τον ελληνοκεντρικό κόσμο.
Πρόκειται για εκείνο το οποίο εντοπίστηκε στο Westwoods του Lockeridge του Wiltshire στην Αγγλία, στις 21/6/2011.
Ποια είναι η ιδιαιτερότητα αυτού του εν λόγω αγρογλυφικού;
Θυμίζει έντονα το ЭЄ, το λεγόμενο και Διπλό Ε. Λέμε έντονα καθώς, όπως έχουμε ξαναπεί, δεν είναι εύκολο να προσδιορίσουμε, από όλα τα σύμβολα που κυκλοφορούν ή έχουν βρεθεί σε όλόκληρο τον κόσμο, ποιο είναι το αυθεντικό διπλό Ε.
Το σχέδιο του συγκεκριμένου αγρογλυφικού στο Westwoods έχει πολύ πιο κοντινές ομοιότητες με αυτό που υπάρχει δεξιά και αριστερά στον θρόνο του Μίνωα στην Κνωσό της Κρήτης. «Στα ίχνη του διπλού Ε», έχουμε επιχειρήσει να αναζητήσουμε ερμηνείες του συμβόλου αυτού ανάμεσα από τα διάφορα «σχήματα» που έχουν εντοπιστεί ανά την οικουμένη.




Πηγή: http://diadrastiko.blogspot.com/

aorata-gegonota
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αποσύρεται από την αγορά επικίνδυνο εμφιαλωμένο νερό

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ, κατά τη διενέργεια ελέγχων βάσει του προγράμματος «Επίσημος έλεγχος για τα εμφιαλωμένα νερά έτους 2012» (δειγματοληψία και ανάλυση) και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, προέβη σε δειγματοληψία φυσικού μεταλλικού νερού. Το δείγμα, εμφιαλωμένο νερό, προέλευσης Ρουμανίας, από την Firma Producatoare S.C. EUROPEAN DRINKS SA, με την εμπορική ονομασία «WATER SPRING PRAMEN DIVU ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ», σε συσκευασία των 2 L, με αριθμό παρτίδας SID A 08:56, & ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση 9/10/2013, κρίθηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ-ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ διότι ανιχνεύθηκε μικροβιολογικό φορτίο. Το εν λόγω προϊόν εισάγεται στην Ελλάδα από την εταιρεία Κ.Π.ΕΥΘΥΜΙΟΥ Ε.Π.Ε. που εδρεύει στην οδό Ράμφου 1, Άγιο Ελευθέριο, Αθήνα. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την επιχείρηση και η διαδικασία ελέγχου είναι σε εξέλιξη. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που το έχουν προμηθευτεί να μην το καταναλώσουν  
 
πηγη
Διαβάστε περισσότερα » »

Κίνηση αυτοκινήτων με κραμβέλαιο – Εξοικονόμηση μέχρι και 40% σε σχέση με το πετρέλαιο κίνησης


Εξοικονόμηση μέχρι και 40% σε σχέση με το πετρέλαιο κίνησης μπορούν να πετύχουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με τη χρήση του κραμβέλαιου, που αποτελεί, ωστόσο, προς το παρόν «terra incognita» για την πλειοψηφία των οδηγών. Κι αυτό γιατί η σχετική τεχνολογία μπορεί να είναι ευρέως διαδεδομένη στις ευρωπαϊκές χώρες, αλλά όχι και στην Ελλάδα.

«Η χρήση του κραμβέλαιου στο εξωτερικό εφαρμόζεται στην αυτοκίνηση εδώ και αρκετά χρόνια. Στην Ελλάδα, τα πράγματα είναι διαφορετικά και δυστυχώς δεν μπορούν να γίνουν μεγάλες αλλαγές» εκτιμά, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής εκμετάλλευσης του τομέα βιοκαυσίμων ελληνικής πετρελαϊκής εταιρείας Χάρης Ανδριανός.
«Το ποσοστό των βιοκαυσίμων στην Ελλάδα είναι μικρό. Η κίνηση ενός αυτοκινήτου στη χώρα μας δεν μπορεί να γίνει αποκλειστικά με για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον γιατί ακόμη η τιμή του κραμβέλαιου είναι ακριβή και δεύτερον γιατί αν υποθέσουμε ότι οι κινητήρες κινούνται με θα πρέπει να υπάρξουν απίστευτα μεγάλες εκτάσεις εκμετάλλευσης του συγκεκριμένου φυτού, γεγονός απαγορευτικό για το μέγεθος της Ελλάδας. Ωστόσο, όμως, υπάρχει η συγκεκριμένη τεχνολογία με κίνηση 100% με βιοκαύσιμο, είναι αξιοποιήσιμη, μπορεί από μόνη της να σταθεί, αλλά σήμερα βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο» σημειώνει ο κ. Ανδριανός προσθέτοντας, όμως, πως τα έχουν μπει μέσα στις πετρελαϊκές εταιρείες και παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
Σήμερα, στα διυλιστήρια πραγματοποιείται μίξη πετρελαίου κίνησης με τουλάχιστον 5% ποσοστό μίγματος βιοντίζελ, ενώ τα επόμενα χρόνια αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο, με σκοπό να μειωθούν αισθητά οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. «Σε χώρες της Σκανδιναβίας, σήμερα, υπάρχουν επιβατικά αυτοκίνητα που κινούνται ακόμη και με 85% βιοκαύσιμα και μόλις 15% βενζίνη ή πετρέλαιο. Όμως, εκεί η τεχνολογία των αυτοκινήτων τους είναι προηγμένη και η εφαρμογή της τεχνολογίας ξεκίνησε από το 1978. Στην Ελλάδα, τα πράγματα είναι διαφορετικά και θεωρώ ότι πρέπει να περάσουν 8-10 χρόνια για να πούμε ότι μπορεί να εφαρμοστεί και στην χώρα μας κάτι παρόμοιο» αναφέρει ο Έλληνας πρωταθλητής ράλι και γνώστης της τεχνολογίας των βιοκαυσίμων Δημήτρης Μανωλόπουλος.
«Φυσικά – προσθέτει -δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι για να εφαρμοστεί αυτή η τεχνολογία, θα πρέπει τα αυτοκίνητα να είναι σύγχρονης τεχνολογίας (Euro 5 ή 6). Στην Ελλάδα, ο στόλος μας είναι παλιός και με αυτή την οικονομική κρίση είναι αμφίβολο αν ο Έλληνας μπορεί να αντικαταστήσει το αυτοκίνητό του με κάποιο σύγχρονο, όπως γίνεται στην Ευρώπη».
Σε ό,τι αφορά την τεχνολογία της ολοκληρωτικής κίνησης ενός κινητήρα με βιοκαύσιμο (όπως το κραμβέλαιο), αρκεί να θυμίσουμε τον Γερμανό εφευρέτη Ρούντολφ Ντίζελ που ανακάλυψε τη μηχανή εσωτερικής καύσης, η οποία πήρε το όνομά του, που είχε ως βασικό καύσιμο το βιολογικό λάδι. Με βάση τις δηλώσεις του εκείνη την εποχή ο Ρούντολφ Ντίζελ επισήμανε πως «μια μηχανή ντίζελ μπορεί να τροφοδοτηθεί με φυτικά έλαια και αυτό μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη της γεωργίας στις χώρες που θα τη χρησιμοποιήσουν».
Το λάδι της ελαιοκράμβης έχει υψηλότερη απόδοση και δεν προκαλεί φθορά στον κινητήρα. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι εκπέμπονται χαμηλότεροι ρύποι ακόμα και από το ελάχιστο των προδιαγραφών της ΕΕ. Το συγκεκριμένο φυτό πολλαπλασιάζεται με σπόρο θεωρητικά στις κρύες περιοχές της Ελλάδας. Μετά την εξαγωγή του ελαίου, το υπόλειμμά του από τον σπόρο χρησιμοποιείται στην κτηνοτροφία ως ζωοτροφή, αφού είναι πολύ πλούσιο σε πρωτεΐνες.
Την καινοτόμο ιδέα για αποκλειστική κίνηση του οχήματος με κραμβέλαιο μπορεί ο καθένας να την εκμεταλλευτεί στον κινητήρα του με την προσθήκη ενός μικρού εξαρτήματος- καταλύτη που παρεμβάλλεται στο κύκλωμα μεταξύ του ρεζερβουάρ και της αντλίας και εφαρμόζεται ακριβώς πριν από την αντλία. Μέσα από αυτόν τον καταλύτη, που βελτιώνει τη δομή των μορίων του καυσίμου, διέρχεται το καύσιμο προτού προωθηθεί στον κινητήρα βοηθώντας την πληρέστερη καύση του. Ύστερα από αυτή την παρέμβαση, ο κινητήρας μπορεί να καίει 100% κραμβέλαιο.
«Σαφώς και μια τέτοια πρωτοβουλία ανάπτυξης των βιοκαυσίμων για αποκλειστική κίνηση των αυτοκινήτων μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους, όχι γιατί θα μειωθούν οι ρύποι που εκπέμπουν τα αυτοκίνητα, αλλά και γιατί ουσιαστικά θα τονωθεί η γεωργική οικονομία. Όμως ό,τι και να γίνει χρειάζεται γνώση, σωστές αναλογίες στο καύσιμο και απόλυτη τεχνογνωσία» αναφέρει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μηχανικών Αυτοκινήτων Θεσσαλονίκης Βασίλης Σταματιάδης.
«Μπορεί η νέα τεχνολογία να μιλάει για αποκλειστική κίνηση των αυτοκινήτων με βιοκαύσιμα, όμως σίγουρα θα πρέπει να τροποποιηθεί η ποιότητα των ανταλλακτικών και των εξαρτημάτων στους κινητήρες για να μπορέσει να λειτουργήσει απρόσκοπτα μια τέτοια προσπάθεια. Αν εφαρμοστεί σε παλιού τύπου αυτοκίνητα, τότε θα εμφανιστούν πολλά προβλήματα, σε αντίθεση με του νέου τύπου που μπορούν να δεχτούν τις όποιες αλλαγές που θα προέρχονται από τα βιοκαύσιμα» συμπληρώνει ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Στέφανος Πουρσαλίδης.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ
polispress.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ιδού τι διέπραξε με τα απόρρητα σχέδια - Να παρέμβει Εισαγγελέας

NA ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ

Προκύπτουν ποινικές ευθύνες με βάση τα άρθρα 146, και 147 του Ποινικού Κώδικα καθώς μόλις χθες μάθαμε ότι ο πρώην ΥΠΕΘΑ και νυν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος εκτός από την
λίστα Λαγκάρντ, κατ'ομολογίαν του ιδίου, είχε στο σπίτι του τα απόρρητα αμυντικά σχέδια της χώρας!

Tεράστιο ζήτημα παράβασης στοιχειωδών κανόνων ασφάλειας της χώρας έθεσε από μόνος του δηλαδή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ομολογώντας ότι έχει "δανειστεί" και πιθανότατα έχει υπεξαιρέσει απόρρητα σχέδια άμυνας της χώρας: Είπε συγκεκριμένα ότι στο σπίτι του έχει αντίγραφα των σχεδίων άμυνας της χώρας.

"Μου λέτε γιατί πήρα αντίγραφο της λίστας στο σπίτι μου. Γιατί να μην το πάρω; Μήπως δεν έχω ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τη θητεία μου στο υπ.Άμυνας; Βεβαίως και έχω. Πώς πήγαινα στο ΚΥΣΕΑ και στο ΝΑΤΟ;" είπε σε ένα εμβρόντητο Κοινοβούλιο θέτοντας τις βάσεις για μια νέα διαδικασία παραπομπής, βάσει της ίδιας του της ομολογίας.

Ο κ. Βενιζέλος παραβίασε τον κανονισμό στρατιωτικών πληροφοριών και τον κώδικα στρατιωτικής αλληλογραφίας.

Τα απόρρητα έγγραφα τηρούνται από την υπηρεσία, ενώ για όσο έχει στην κατοχή του πρέπει να τα χρεωθεί και φυσικά μετά την ολοκλήρωση της θητείας του να τα επιστρέψει στην υπηρεσία.

Αν είμασταν σοβαρό κράτος θα έπρεπε να παρέμβει εισαγγελέας μετά τις αποκαλύψεις Βενιζέλου.

Ιδού τα δύο άρθρα του Ποινικού Κώδικα τα οποία, θα πρέπει να προκαλέσουν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Άρθρο 146 - Παραβίαση μυστικών της Πολιτείας
1. Όποιος με πρόθεσή του και παράνομα παραδίδει ή αφήνει να περιέλθουν στην κατοχή ή τη γνώση άλλου έγγραφα, σχέδια ή άλλα πράγματα ή ειδήσεις που τα συμφέροντα της πολιτείας ή των συμμάχων της επιβάλλουν να τηρηθούν απόρρητα απέναντι σε ξένη κυβέρνηση, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών.

2. Σε καιρό πολέμου ο υπαίτιος τιμωρείται με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών.

Άρθρο 147

Όποιος γίνεται από αμέλεια υπαίτιος κάποιας από τις πράξεις που αναφέρονται στο προηγούμενο άρθρο, αν αυτά τα σχέδια, τα έγγραφα, τα πράγματα ή οι ειδήσεις του είναι εμπιστευμένα υπηρεσιακώς ή του είναι προσιτά χάρη στη δημόσια υπηρεσία του ή χάρη σε εντολή της αρχής ή τα έμαθε λόγω μιας σύμβασης από εκείνες που αναφέρονται στο άρθρο 145 του Κώδικα, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών.


Θα πρέπει όμως να γίνει έρευνα και απο πλευράς Πενταγώνου τι έγγραφα ήταν αυτά και για το πώς είχε στην κατοχή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος τα συγκεκριμένα απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα, καθώς υπάρχει ειδικός έλεγχος σε όλους όσους έχουν πρόσβαση σε απόρρητα σχέδια για να μην υπάρχει διαρροή των άκρως απόρρητων σχεδίων εκτός του υπουργείου και μάλιστα έλεγχος για να μην υπάρξει διαρροή σχεδίων με USB.

Εάν επρόκειτο για έναν απλό υπάλληλο του υπουργείου, θα είχε τώρα ήδη "σταυρωθεί", ο κ. Βενιζέλος γιατί να έχει διαφορετική αντιμετώπιση;

Πρέπει επίσης να διερευνηθεί εάν με την ενέργεια του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ξένες δυνάμεις κατόρθωσαν να μάθουν τα πάντα για την αμυντική λειτουργία της χώρας (δεν είναι δύσκολο να εισέλθουν στην οικεία του πράκτορες ξένων υπηρεσιών, εν αγνοία του, ή ακόμα και να μπουν ληστές), και φυσικά θα πρέπει έτσι και αλλιώς να αλλάξουν εκ νέου όλοι οι αμυντικοί σχεδιασμοί, από τη στιγμή που διέρρευσαν εκτός υπουργείου δεν μπορούν να παραμείνουν οι ίδιοι, με την ελπίδα ότι αυτή την φορά, τα σχέδια θα μείνουν εντός του προβλεπόμενου φυσικού τους χώρου.
 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Ξανά οι Τούρκοι οπλισμένοι στο Αιγαίο ...Αγρίεψαν οι ''Αντιαεροπόροι'' !

Αντιαεροπόρος στον Α/ΓΕΕΘΑ : Δεν ξέρω τι θα κάνετε εσείς Αρχηγέ ,αλλά εμείς θα τα κατεβάζουμε τα Τούρκικα σαν παπιά !
Έπέστρεψε στις πτήσεις με οπλισμένα μαχητικά η Τουρκία και προχώρησε σε 5 παραβιάσεις και 2 παραβάσεις σήμερα !
Μαζί τους και το γνωστό με ηλεκτρονικό εξοπλισμό (CN-235) που καθημερινά βρίσκεται πλέον στον Ουρανό του Αιγαίου!
Καταγράφει εκτός απο τις κινήσεις των Τούρκων πιλότων και τις αντιδράσεις των Ελλήνων Πιλότων αλλά και την αντίδραση της Ελληνικής Αεράμυνας !
Το πρόβλημα το έχουν εντοπίσει στο ΓΕΕΘΑ και με τις συνεχείς ασκήσεις προσπαθούν να μειώσουν τους χρόνους αντίδρασης των Ελληνικών όπλων ...για αυτό και οι συνεχείς ασκήσεις !
Το σίγουρο ειναι οτι θα κατεβάζουμε τα Τούρκικα μαχητικά σαν παπιά είχε αναφέρει ανώτερος επιτελής του ΓΕΕΘΑ ... στο διαλειμα σε άσκηση Τακτικού Ελέγχου της Αεράμυνας της Χώρας ...Αγριεμένος και λέγοντας κάποιοι παίζουν με τα νεύρα μας και εμάς μας τρώνε τα χέρια μας πάνω απο το Fire και το Kill

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ - ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 1 (4 Α/Φ)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 1 (CN-235)
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 5
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 2
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 5
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : -
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟ & ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Σπάει στα δύο η ΔΕΗ για να μπουν στο παιχνίδι ιδιώτες

Ποιο το επικρατέστερο κυβερνητικό σενάριο για την πώληση της ΔΕΗ από το ΤΑΙΠΕΔ. Σχέδιο για "μικρή" και "μεγάλη" επιχείρηση ηλεκτρισμού για την αναζήτηση επενδυτών. Έως το τέλος Ιανουαρίου το τελικό μοντέλο
Δημιουργία μιας "μικρής ΔΕΗ", στην οποία θα περάσει το 20% - 30% των ορυχείων, των μονάδων και των υπηρεσιών της σημερινής επιχείρησης, μαζί φυσικά με τμήμα του προσωπικού των 19.000 εργαζομένων, προκειμένου εν συνεχεία να πωληθεί από το ΤΑΙΠΕΔ.
Αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση για την αποκρατικοποίηση της Επιχείρησης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", στη δεύτερη φάση, και αφού ο αγοραστής της "μικρής ΔΕΗ" έχοντας στα χέρια του το ίδιο φθηνό μείγμα καυσίμων, θα μπορεί να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις τη δημόσια Επιχείρηση, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για το υπόλοιπο της ΔΕΗ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες εξετάζεται η πώληση σε στρατηγικό επενδυτή πακέτου 17% των μετοχών της ΔΕΗ μαζί με το μάνατζμεντ.
Σε αυτήν την περίπτωση, το Δημόσιο θα μειώσει το ποσοστό του από το 51% που κατέχει σήμερα στο 34% διατηρώντας την καταστατική μειοψηφία, ώστε να μπορεί να έχει λόγο σε κρίσιμες αποφάσεις.
Έως το τέλος Ιανουαρίου, το τελικό μοντέλο για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ πρόκειται να έχει οριστικοποιηθεί και ανακοινωθεί στην τρόικα, καθώς έχει ήδη παρέλθει η προθεσμία του Δεκεμβρίου του 2012 που είχε τεθεί από το Μνημόνιο για την ολοκλήρωση του σχεδίου.
Σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας, πρόκειται για το επικρατέστερο σενάριο αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ που εξετάζει το ΥΠΕΚΑ μαζί με την HSBC (σύμβουλος της κυβέρνησης στην συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση).
Η πρώτη φάση μάλιστα της πώλησης της μικρής ΔΕΗ αντιγράφει το ιταλικό μοντέλο αποκρατικοποίησης της ENEL το 2000 και τα έσοδα από αυτή την πώληση για το δημόσιο θα μπορούσαν να ανέλθουν στο 1 δισ. ευρώ.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Κίρο Γκλιγκόροφ είχε συμφωνήσει στο όνομα «Σλαβική Μακεδονία»

  Ο Κίρο Γκλιγκόροφ, πρώην πρόεδρος των Σκοπίων, είχε αποδεχθεί την ονομασία  Словенска Македонија“,[ Σλοβένσκα Μακεντόνια] «Σλαβική Μακεδονία, αν συμφωνούσαν οι Αλβανοί και οι Τούρκοι στη χώρα.


Αυτό αναφέρει ο ακαδημαϊκός της Κροατίας, Πρέντραγκ Μάτεβιτς, στο βιβλίο του «Od patot niz MakedoniJa», το οποίο εκδόθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και δημοσιεύεται σε συνέχειες από την εφημερίδα των Σκοπίων “Nova Macedonija”.
Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι ο Κίρο Γκλιγκόροφ είχε δηλώσει ότι τα Σκόπια δεν έχουν εδαφικές διεκδικήσεις και για το «Σλαβική Μακεδονία» θα συμφωνούσε αλλά «επιθυμούσε να το συζητήσει με τους Αλβανούς και τους Τούρκους της χώρας οι οποίοι δεν είναι Σλάβοι, εάν συμφωνούν με την πρόταση αυτή».
Αλλά, τελικά το θέμα αυτό καθυστέρησε, σημειώνει ο Πρέντραγκ Μάτεβιτς, του οποίου το βιβλίο είναι καταστάλαγμα εντυπώσεων του από  ένα οδοιπορικό στα Σκόπια.
echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ξερίζωσαν την ελιά του Πλάτωνα για να ζεσταθούν - Η Πολιτεία θα έπρεπε να είχε χαρακτηρίσει το σημείο τουριστικό

Ξερίζωσαν την ελιά του Πλάτωνα για να ζεσταθούν - Η Πολιτεία θα έπρεπε να είχε χαρακτηρίσει το σημείο τουριστικό Μία πραγματικά δυσάρεστη είδηση μέσα σε όλα τα άλλα που ζούμε και ζει ο κάθε Έλληνας... Μια αρχαιοελλινική τραγωδία έζησε η Ελλάδα στην εποχή μας καθώς... Άγνωστοι ξερίζωσαν την ελιά του Πλάτωνα στην Ιερά Οδό προκειμένου να την χρησιμοποιήσουν για καυσόξυλα! Η ελιά βρισκόταν στον Βοτανικό, κοντά στο σημερινό Γεωργικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ξεριζώθηκε από άγνωστους.
Κάτω από το ιστορικό δέντρο ο Πλάτωνας δίδασκε τους μαθητές του τον 5ο αιώνα π.Χ. Ωστόσο το 1978 καταστράφηκε από χτύπημα λεωφορείου, ένα μέρος του μεταφέρθηκε και διατηρείται στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ενώ ο κορμός του παρέμενε μέχρι σήμερα στην περιοχή.
Δεν θα είχε γίνει τίποτα από τα παραπάνω...
Αν η Πολιτεία είχε χαρακτηρίσει το σημείο τουριστικό με τις
ανάλογες ενέργειες και την ανάλογη τουριστική προβολή. 
H ιστορία για την ελιά του Πλάτωνα 
Από την Ελιά του Ερεχθείου σύμφωνα με τους θρύλους, δημιουργήθηκαν οι δώδεκα ελιές της Ακαδημίας που αντιστοιχούσαν στις δώδεκα πύλες της. Από αυτές δημιουργήθηκε αργότερα το «ιερό δάσος των Αθηνών». Στην Ιερά οδό στον Βοτανικό, κοντά στο σημερινό Γεωργικό Πανεπιστήμιο Αθηνών(ΓΠΑ), υπήρχε ελαιόδεντρο το οποίο ονομαζόταν «Ελιά του Πλάτωνα» και πιστευόταν ότι επρόκειτο για το γνωστό δένδρο κάτω από την σκιά του οποίου –όπως λέγεται- δίδασκε ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Πλατών. Το ελαιόδεντρο αυτό, απομεινάρι των δενδροστοιχιών της Ακαδημίας που αναφέρει ο Αριστοφάνης στις «Νεφέλες»,, εκριζώθηκε από κτύπημα κάποιου Λεωφορείου το 1975 . Το ξύλο του μεταφέρθηκε και διατηρείται στο Γεωπονικο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ωστόσο στην περιοχή υπάρχουν σήμερα και άλλα δένδρα με παλαιούς κορμούς κάποιο από τα οποία υποστηρίζεται ότι ήταν η «Ελιά του Πλάτωνος» Το όλο θέμα είναι φανερό ότι απαιτεί εμπεριστατωμένη μελέτη και διερεύνηση.

goodstory

Διαβάστε περισσότερα » »

Δήμος Εορδαίας :Ενημερωτική συνάντηση με θέμα την ανάρτηση των δασικών χαρτών των Τ.Κ. Ολυμπιάδος,Περδίκκα & Αγ.Χριστοφόρου

Ενημερωτική συνάντηση, που αφορά την ανάρτηση των δασικών χαρτών των Τ.Κ. Ολυμπιάδος,Περδίκκα & Αγ.Χριστοφόρου, παρουσία του Ειδικού Γραμματέα Δασών κ. Αμοργιανιώτη Γιώργου
θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 12:00π.μ.  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Εορδαίας (κτίριο Δημαρχείου) στην Πτολεμαϊδα.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαϊδα: Eπιστολή του Μητροπολίτη κ.Θεόκλητου, για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο και το ΤΕΙ Μαιευτικής

Επιστολή-παρέμβαση στους Υπουργούς Υγείας και Παιδείας, απέστειλε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης , Πρεσπών και Εορδαίας κ.Θεόκλητος, για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας και τον ορισμό της Κοζάνης ως έδρα του ενοποιημένου οργανισμού των Μαμάτσειου και Μποδοσάκειου, όπως επίσης και την φημολογία για την κατάργηση του τμήματος του ΤΕΙ Μαιευτικής, στην Πτολεμαϊδα.
Στην επιστολή του, ο Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος, αφού επικαλείται την ανησυχία και την αγωνία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, ζητά από τον Υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο την αυτόνομη λειτουργία του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας και την περαιτέρω βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών του, ενώ από τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, ζητά την συνέχιση της λειτουργίας του ΤΕΙ Μαιευτικής στην Πτολεμαϊδα, όπου σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας, θεωρείται ελκυστικό και βιώσιμο τμήμα που η πληρότητα των φοιτητών του, αγγίζει το 100%.

ΕΡΑ Κοζάνης-Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαϊδα: Συγκρατημένη αισιοδοξία για το τμήμα ΤΕΙ Μαιευτικής

Πρόβλημα βιωσιμότητας του Τμήματος Μαιευτικής του ΤΕΙΤην συγκρατημένη αισιοδοξία του για την συνέχιση λειτουργίας του τμήματος ΤΕΙ Μαιευτικής Πτολεμαίδας εκφράζει ο προϊστάμενος Σεραφείμ Σαββίδης προβάλλοντας σειρά επιχειρημάτων τα οποία το Υπουργείο Παιδείας θα λάβει σοβαρά υπ’ όψιν του. Τα ισχυρά χαρτιά του τμήματος είναι τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά, το χαμηλό λειτουργικό κόστος, και τα υψηλά ποσοστά ενεργών σπουδαστριών ενώ στα αρνητικά το γεγονός ότι δεν απασχολεί μόνιμο προσωπικό κάτι που ωστόσο συμβαίνει σε πολλά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα.
Οι τελευταίες εξελίξεις με την μεταφορά της έδρας των Νοσοκομείων ΜΑΜΑΤΣΕΙΟΥ- ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ στην Κοζάνη προβληματίζουν τον κ. Σαββίδη ως προς το σκέλος της ποιοτικής εκπαίδευσης των σπουδαστριών του τμήματος στο Νοσοκομείο της Πτολεμαίδας γι αυτό και δεν θα πρέπει να αποδυναμωθεί αλλά να αναβαθμιστεί.


ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΥ

Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης
 

Η κυβέρνηση και ο πρόεδρος της δημοκρατίας καθοδηγώντας την ‘’αμαξοστοιχία’’ του Ελληνικού κράτους διασχίζουν επικινδύνους ατραπούς, με άμεσο κίνδυνο το συνταγματικό εκτροχιασμό και τη δημοκρατική του κατάρρευση.
Το άρθρο 44 του συντάγματος ορίζει ρητά ότι : << Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσες και απρόβλεπτης ανάγκης ο πρόεδρος της δημοκρατίας μπορεί ύστερα από πρόταση του υπουργικού συμβουλίου να εκδίδει Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) …….>>
Η βιομηχανία των ΠΝΠ που παράγει η σημερινή κυβέρνηση, παρακάμπτει το κοινοβούλιο, αποδίδοντας τη δική της παρερμηνεία  στο σύνταγμα, ξεθωριάζει τις δημοκρατικές διαδικασίες, παράγοντας διάτρητο αντισυνταγματικό έργο, που δεν μπορεί να σταθεί απέναντι σε οποιοδήποτε αντικειμενικό ανώτατο δικαστήριο. Με 56 ΠΝΠ έκλεισε η τρι αρχηγική κυβέρνηση το έτος 2012 και με την ψήφιση από τη βουλή, σε μεταγενέστερο μάλιστα χρόνο από τον νόμιμα απαιτούμενο, συνέχισε με την επικύρωση 6 εξ αυτών.
Η παράδοση της εθνικής κυριαρχίας που ψήφισαν στη βουλή οι 166 (σαμαρικοί-σοσιαλιστές & αριστεροί)  δεν μπορεί επ’ ουδενί να αποτελεί έκτακτη περίπτωση επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης: << ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης>> ΦΕΚ 240/12/2012.  Ουσιαστικά ενσωματώνεται έτσι στο Εθνικό Δίκαιο  ο όρος πως όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού κράτους και κάθε ιδιοκτησιακό δικαίωμα υπόκειται σε κατάσχεση, αν το ζητήσουν οι δανειστές.
Και όμως ψηφίζοντας τα επαίσχυντα οι συγκυβερνώντας βουλευτές είχαν το πολιτικό θράσος να αποσύρουν τον φόρο πολυτελείας στα σκάφη αναψυχής, καθώς και στα υπό ξένη σημαία πλοία για να μην συμπέσουν με τη διπλή φορολόγηση που ΘΑ κάνει του Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας, μακριά και χωρίς μέτρο σύγκρισης – έξω από τα συνολικά φορολογικά μέτρα. Δηλαδή πάλι στα μαλακά τους χαϊδεμένους. Απέσυραν οι αθεόφοβοι και τη διάταξη που επέφερε αυστηρές ποινές και ρυθμίσεις για όσους εντοπίζονται να έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις, πάλι στα μαλακά οι φοροφυγάδες.
Και τι άλλο έκαναν οι κατεργάρηδες: Χωρίς προειδοποίηση και αμέσως μόλις έληξε η προθεσμία πληρωμής τελών κυκλοφορίας, επέβαλαν έκτακτη εισφορά (φόρο πολυτελείας) σε εκατοντάδες χιλιάδες κατόχους αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού άνω των 1920 (ούτε 1900 ούτε 2000 σαν να σκόπευαν κάποια μάρκα ….) Έτσι αφαίρεσαν το δικαίωμα επιλογής σε κάποιους, να παραδώσουν τις πινακίδες πριν πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, τους εγκλώβισαν και τώρα ή πληρώνεις κι άλλα ή χάνεις κι αυτά που πλήρωσες. Τέτοια οικονομικά σπούδασε ο κεντρο-αριστερός κ Στουρνάρας.
Ούτε σκέψη φυσικά να επαναφέρει τον ειδικό φόρο τηλεόρασης, για τον οποίο επικαλούμενη κατεπείγουσες και απρόβλεπτες ανάγκες με ΠΝΠ στις 31-12-2012 (προσέξτε ημερομηνία!!!) ανέβαλε την φορολόγηση για τρίτο συνεχόμενο χρόνο, χαρίζοντας στους καναλάρχες το 20% της αξίας των τηλεοπτικών διαφημίσεων.
Και φυσικά κανένας Έλληνας δεν τρέφει την αυταπάτη ότι ο ‘’θεματοφύλακας’’ πρόεδρος της δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα επέστρεφε ή θα επιστρέψει ως αντισυνταγματικά κάποια ΠΝΠ  ούτε γι’ αστείο.
Δεν απομένει λοιπόν παρά να δώσουμε στον Κάρολο και στους 166 τα ονόματά τους σε δρόμους, πλατείες, στάδια κλπ για να τους τιμήσουμε σαν σωτήρες της πατρίδας, όπως αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται. Για να κοιτούν τις οδοσημάνσεις οι νεοέλληνες και να τους θυμίζουν όλα τα αναίσχυντα και την ΠΝΠ του ΦΕΚ 240/12/2012 που φωτογραφίζει τους υπαίτιους παράδοσης της εθνικής μας κυριαρχίας.

Διαβάστε περισσότερα » »

Παραπέμπεται στην Προανακριτική με 265 ψήφους ο Παπακωνσταντίνου

Προανακριτική μόνο για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου αποφάσισε η Βουλή. Απορρίφθηκε η πρόταση για Βενιζέλο, Παπανδρέου, Παπαδήμο. Σκληρή κόντρα Βενιζέλου-Τσίπρα
Την παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου σε Προκαταρκτική Επιτροπή  για τη «λίστα Λαγκάρντ» αποφάσισε νωρίς τα ξημερώματα, με μυστική ψηφοφορία,  η Βουλή.
Όπως προέκυψε από την ψηφοφορία υπέρ της πρότασης της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ τάχθηκαν 265 βουλευτές κατά 6 και "παρών" 3. Στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισαν 129 υπέρ 26 κατά και βρέθηκαν 4 άκυρα. Στην πρόταση ΑΝΕΛ- ΧΑ 110 τάχθηκαν υπέρ, 28 κατά και τρία "παρών".
Διαβάστε τι είπε στη Βουλή ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της "Λίστας Λαγκάρντ".
Αντιθέτως, απορρίφθηκε η πρόταση σύστασης Προκαταρκτικής Επιτροπής για τον  πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και τους πρώην πρωθυπουργούς, Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμο.
Δείτε αναλυτικά μέσω της πρωτοποριακής πλατφόρμας liveblogging του NEWS 247 λεπτό προς λεπτό την επεισοδιακή ψηφοφορία στη Βουλή.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Στην πρώτη κάλπη που αφορούσε τον πρώην υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου βρέθηκαν 294 ψηφοδέλτια, από τα οποία έγκυρα ήταν 286, τα άκυρα 5, ενώ υπήρξαν και τρία λευκά ψηφοδέλτια.
Υπέρ της πρότασης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ψήφισαν 265 βουλευτές, κατά ψήφισαν 6, ενώ «παρών» δήλωσαν τρεις.
Υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν 129 βουλευτές, καταψήφισαν 26, ενώ «παρών» δήλωσαν 4.
Υπέρ της πρότασης ΑΝΕΛ - ΧΑ ψήφισαν 110 βουλευτές, κατά 28, ενώ «παρών» δήλωσαν τρεις βουλευτές.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, είναι ο μόνος εγκαλούμενος πρώην υπουργός που παραπέμπεται σε Προκαταρκτική Επιτροπή. Όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, η Επιτροπή θα αποτελείται από 15 βουλευτές, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν παραδώσει πόρισμα στις 25 Φεβρουαρίου.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Στην κάλπη για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, βρέθηκαν 225 ψηφοδέλτια, από τα οποία έγκυρα ήταν 154, άκυρα 15 και λευκά 56.
Υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν 124 βουλευτές, κατά 24,ενώ «παρών» δήλωσαν 2.
Υπέρ της πρότασης ΑΝΕΛ- ΧΑ ψήφισαν 104 βουλευτές, κατά 23, ενώ «παρών» δήλωσε ένας.
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Στην τρίτη κάλπη για τον Γιώργο Παπανδρέου βρέθηκαν 224 ψηφοδέλτια, από τα οποία έγκυρα ήταν 107, άκυρα 14 και λευκά 103. Υπέρ της πρότασης παραπομπής του πρώην Πρωθυπουργού, τάχθηκαν 80, κατά 19, ενώ «παρών» δήλωσαν 8.
Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ
Στην τέταρτη κάλπη για τον κ. Λουκά Παπαδήμο βρέθηκαν 221 ψηφοδέλτια, εκ των οποίων 114 έγκυρα, άκυρα 7 και 111 λευκά.
Υπέρ της πρότασης ΑΝΕΛ - ΧΑ τάχθηκαν 63 βουλευτές, κατά τάχθηκαν 34 και «παρών» δήλωσαν 6.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η καταγραφή των βουλευτών που επέλεξαν να ψηφίσουν μονάχα σε μία κάλπη - την πρώτη που αφορούσε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Πρόκειται για τους εξής βουλευτές:
Χαράλαμπος Αθανασίου, Χρ. Λαζαρίδης, Πύρρος Δήμας, Δ. Αβραμόπουλος, Όλγα Κεφαλογιάννη, Φωτεινή Πιπιλή, Νότης Μηταράκης, Κώστας Σκανδαλίδης, Σοφία Βούλτεψη, Βύρων Πολύδωρας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Α. Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Θάνος Μωραίτης, Ιωάννης Μανιάτης, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Χρήστος Γκόκας, Μάκης Βορίδης, Αθανάσιος Μπούρας, Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου, Γιώργος Παπανδρέου, Απόστολος Κακλαμάνης, Μάριος Σαλμάς, Ευάγγελος Μπασιάκος, Γιάννης Καράμπελας, Βασίλης Υψηλάντης, Δημήτρης Κρεμαστινός, Συμεών Κεδίκογλου (ΠΑΣΟΚ), Ιωάννης Κουτσούκος, Γεωργία Μπατσαρά, Λευτέρης Αυγενάκης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Ιωαννίδης, Ευ. Βενιζέλος (σ.σ. σε μία μόνο κάλπη είχε δικαίωμα να πάει) Σταύρος Καλογιάννης, 'Αννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, Μιχάλης Κασσής, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Γιώργος Καλαντζής, Ασημίνα Σκόνδρα, Σπύρος Ταλιαδούρος, Γιώργος Γεωργαντάς, Πάρις Κουκουλόπουλος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, Γιάννης Βρούτσης, Παναγιώτης Ρήγας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Χρήστος Κέλλας, Φίλιππος Σαχινίδης, Νίκος Σηφουνάκης, Αθανάσιος Νάκος, Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, Δημήτρης Σαλτούρος, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Διονύσης Σταμενίτης, Κώστας Κουκοδήμος, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Μάνη Παπαδημητρίου, Δημήτρης Τσουμάνης, Αχμέτ Χατζή Οσμάν, Κωνσταντίνος Σκρέκας, Ευθύμιος Καρανάσιος, Ιωάννης Δριβελέγκας Κωστής Μουσουρούλης, Κώστας Τριαντάφυλλος. Ο βουλευτής της ΝΔ, Παύλος Σιούφας ψήφισε μόνο στην κάλπη για Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο.
Νωρίτερα, λίγο πριν αρχίσει η μυστική ψηφοφορία,  η Ολομέλεια της Βουλής διέκοψε προσωρινά  τη συνεδρίαση της, καθώς εγέρθηκαν έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τη διάρθρωση των ψηφοδελτίων. Λίγα λεπτά πριν από τις δώδεκα, ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης κήρυξε την επανέναρξη της συνεδρίασης.
Τα ψηφοδέλτια που διανεμήθηκαν στους βουλευτές ανέφεραν το όνομα του εγκαλούμενου και τα αδικήματα για τα οποία προτείνεται η παραπομπή σε Προανακριτική από κάθε κόμμα ξεχωριστά.
Όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, η Επιτροπή θα αποτελείται από 15 βουλευτές, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν παραδώσει πόρισμα στις 25 Φεβρουαρίου.
Κόντρα Βενιζέλου-Τσίπρα
Σε απανωτούς διαξιφισμούς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, οδήγησε η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως η πρόταση παραπομπής του Ευάγγελου Βενιζέλου σε προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, δεν συνιστά επίθεση σε συγκεκριμένο πρόσωπο ή κόμμα, αλλά στο καθεστώς της «διαπλεκόμενης ολιγαρχίας που διαχειρίστηκε τις τύχες της χώρας, ρίχνοντάς την στα βράχια και λεηλατώντας το λαό μας» - ενώ ειδική μνεία επεφύλαξε ο κος Τσίπρας, στον απόντα από τη συζήτηση, Αντώνη Σαμαρά, τον οποίον κατηγόρησε πως «δίνει σανίδα σωτηρίας στους συνεταίρους του».
Τα περί «σκευωρίας του ΣΥΡΙΖΑ» του Ε. Βενιζέλου, «είναι από τα άγραφα»: «Την πρώτη δικογραφία και το διαδικαστικό του εισαγγελέα τον Νοέμβριο, που μιλά για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες μελών της κυβέρνησης, το έχετε υπόψη; Είναι άραγε και οι εισαγγελείς μέρος της σκευωρίας του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στο ΠΑΣΟΚ;» αναρωτήθηκε ο κος Τσίπρας. «Ο κος Παπακωνσταντίνου, μέλος ποιανού κόμματος ήταν λίγες μέρες πριν; Ο κος Αηδόνης που αποχώρησε; Ο κος Ραγκούσης; Φτάσατε να ανασύρετε απ' τη μνήμη σας το '89, αλλά τότε το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν συνιστώσα της ΝΔ όπως σήμερα…» απάντησε στον Ε. Βενιζέλο ο Αλέξης Τσίπρας.
Διαβάστε αναλυτικά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν άφησε ασχολίαστη και την αναφορά του Ε. Βενιζέλου για το «αρχείο με θέματα του υπουργείου 'Αμυνας» που ο τελευταίος είπε πως έχει στο σπίτι του:
«Με εξέπληξε το να κρατά αντίγραφα στο προσωπικό του αρχείο, και να μην τα επιστρέφει - όπως την φωτοτυπία του αμυντικού χάρτη της χώρας. Και δεν με εντυπωσιάζει τόσο η αναφορά, όσο το χειροκρότημα που εισέπραξε. Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα συνέβαινε αυτό;» αναρωτήθηκε, μεταξύ άλλων.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Βενιζέλος κατήγγειλε στρατηγική του «ρεσάλτου» και της «αποσταθεροποίησης» για την «στοχοποίησή» του.
Ο κ. Βενιζέλος επέκρινε με δριμύτητα όχι μόνο τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη τον οποίο φωτογράφησε για υπόγεια συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ για να στηθεί σκευωρία σε βάρος του.
Όπως μάλιστα κατήγγειλε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «το να πέσει η κυβέρνηση είναι ένας ομολογημένος στόχος» επικαλούμενος δηλώσεις του κ. Στρατούλη. «Έτσι εξηγείται το μένος σας εναντίον μου, ως του κατεξοχήν πολιτικού σας αντιπάλου», επέμεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Διαβάστε αναλυτικά τι είπε από το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Αναφερόμενος στο ιστορικό της υπόθεσης ο κ. Βενιζέλος σχολίασε ότι «καθοδόν χάθηκε το CD και το αντίγραφο που βγήκε από το CD». Κατήγγειλε την καλλιέργεια επικοινωνιακού κλίματος για τη συκοφάντησή του, «την οποία χειρίστηκαν τα στελέχη σας και τα παπαγαλάκια σας», δήλωσε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.
Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε επίσης στον καταιγισμό συνεντεύξεων που όπως είπε έδινε ο κ. Διώτης μετά την αντικατάστασή του για να καταγγείλει τελικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «άθλιο γκεμπελικό σκηνικό διαρροών που έφτασαν σε σημείο να συγχέουν τον πεθερό του που δεν βρίσκεται στη ζωή από το 2008 με συνεπώνυμους του» και απερίφραστα κατήγγειλε ότι «αυτουργοί είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την οργανωμένη διασπορά ειδήσεων».

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΑΦΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Αγαπητοί συνδημότες μου!!!
Απευθύνομαι σε όλους σας,που πιθανόν έχετε το ίδιο πρόβλημα με 'μένα ή θα το αντιμετωπίσετε στο εγγύς μέλλον!Έχει προκύψει μέγα θέμα με την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας για την αναγκαστική εκταφή των νεκρών από τα κοιμητήρια της Αγίας Τριάδος και του Αγίου Ιωάννη!Συγκεκριμένα, οι θανόντες μέχρι το 1990 για το πρώτο και μέχρι το 1985 για το δεύτερο!Ανάμεσά σ' αυτούς που θα εκταφιαστούν,βρίσκεται και ο πατέρας μου!Τα ζητήματα που προκύπτουν,είναι ότι:
α) το χαρακτηρισμένο από τον Δήμο ''οστεοφυλάκειο'' δεν πληρεί τις προδιαγραφές
β)δεν υπάρχει φύλαξη
γ) δεν υπάρχει ουσιαστική πρόσβαση των οικείων
δ) δεν υπάρχει κανονισμός λειτουργίας των κοιμητηρίων
ε) η εκταφή γίνεται επιλεκτικά
Προκειμένου για να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα αυτό,θα πρέπει να ενεργήσουμε συλλογικά!!!
Παρακαλώ όλους εσάς,που θα διαβάσετε αυτό το μήνυμα, να επικοινωνήσετε μαζί μου:
κινητό: 6974806229
Σας ευχαριστώ
Διαβάστε περισσότερα » »

Έσπασαν τα τηλέφωνα της ΔΕΗ, 9.000 κλήσεις για ΚΟΤ την πρώτη ημέρα

Δεν σταματούν να χτυπούν τα τηλέφωνα στη ΔΕΗ από την ημέρα που ανακοινώθηκαν τα νέα αυξημένα τιμολόγια στο ηλεκτρικό ρεύμα, με χιλιάδες καταναλωτές να ζητούν πληροφορίες για να ενταχθούν στο νέο ΚΟΤ.

Η κατάσταση θυμίζει ημέρες 2010 όταν επί υπουργίας Τίνας Μπιρμπίλη είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά το Κοινωνικό Τιμολόγιο, καθώς μόνο τη Δευτέρα μετρήθηκαν… 9.000 κλήσεις, όταν τους τελευταίους μήνες ο μέσος ημερήσιος αριθμός είχε πέσει στις 100.

Μέχρι πρότινος πολλοί είχαν υποτιμήσει τα οφέλη του ΚΟΤ (σε 300.000 υπολογίζονται σήμερα οι δικαιούχοι), φέτος ωστόσο ενόψει και των πολλαπλών αυξήσεων στο ρεύμα, θεωρείται βέβαιο πως ο αριθμός θα αυξηθεί. Το ΥΠΕΚΑ αποφεύγει να κάνει εκτιμήσεις, προσδοκά ωστόσο σε τουλάχιστον διπλασιασμό των δικαιούχων.

Ένα πάντως ερώτημα είναι η ταχύτητα με την οποία η πολιτεία θα ανταποκριθεί στο μαζικό αυτό ενδιαφέρον, ακόμη και αν σε αιτήματα μετουσιωθεί μέρος των τηλεφωνικών κλήσεων. Διότι για να χορηγηθεί το ΚΟΤ, ακολουθείται μια διαδικασία, δηλαδή πρώτα η ΔΕΗ στέλνει τις αιτήσεις στο υπ. Οικονομικών και τον ΟΑΕΔ για έλεγχο στοιχείων, και μετά εκείνοι ενημερώνουν το διαχειριστή του δικτύου αν πληρούνται οι προϋποθέσεις.

Ήδη πάντως η ΔΕΗ “ανέβασε” στην ιστοσελίδα της την υπουργική απόφαση για το νέο διευρυμένο Κοινωνικό Τιμολόγιο, μαζί με αναλυτικές πληροφορίες για τους δικαιούχους και τις προϋποθέσεις, τα απαραίτητα στοιχεία συμπλήρωσης της αίτησης, τους τρόπους υποβολής της, και ερωτα-απαντήσεις με όλα όσα πρέπει να ξέρει κάποιος για το ΚΟΤ.

Τι πρέπει να ξέρετε…

Ιδού μερικές χρήσιμες πληροφορίες, με βάση τα όσα αναφέρει η επιχείρηση:

- Η εφαρμογή του ΚΟΤ ξεκινά από τον πρώτο εκκαθαριστικό λογαριασμό που θα εκδοθεί μετά την ολοκλήρωση ελέγχου των στοιχείων και αφορά στο σύνολο της ημερήσιας κατανάλωσης. Περιλαμβάνει το σύνολο του 4μήνου, δηλαδή και τις ημέρες εκείνες που η αίτηση βρισκόταν στο στάδιο του ελέγχου.

- Το ΚΟΤ αφορά μόνο την ημερήσια κατανάλωση, όχι τη νυχτερινή.

- Οι τιμοκατάλογοι ανά κατηγορία ευπαθούς ομάδας θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ τις αμέσως επόμενες ημέρες.

- Δικαιούχοι είναι μακροχρόνια άνεργοι για συνεχές διάστημα 6 μηνών και άνω (παλαιότερα ήταν για 1 έτος).

- Αν κάποιος για ένα 4μηνο υπερβεί το όριο κατανάλωσης της κατηγορίας του (1.500 ή 1.700 KWh), τότε για το 4μηνο αυτό δεν θα του χορηγηθεί ΚΟΤ, παρά θα τιμολογηθεί με βάση τις χρεώσεις που ισχύουν για όλους τους καταναλωτές.

- Σε περίπτωση μετακόμισης, για να έχει κάποιος ΚΟΤ θα πρέπει να καταθέσει νέα αίτηση στη ΔΕΗ. Κοινωνικό Τιμολόγιο θα έχει και πάλι αφού πρώτα γίνει εκκαθάριση της φορολογικής του δήλωσης στη νέα του διεύθυνση.

- Αν το ρολόι δεν είναι στο όνομα του δικαιούχου και χρειάζεται αλλαγή ονόματος, δεν απαιτείται προκαταβολή κατά την υπογραφή του συμβολαίου. Αν παρ’ όλα αυτά χρειάζεται προκαταβολή, το ύψος της δεν θα ξεπερνά τα 20 ευρώ και θα επιμερίζεται σε 6 ισόποσες διμηνιαίες άτοκες δόσεις. Αν κάποιος έχει δώσει προκαταβολή, θα συμψηφίζεται μέσω πίστωσης στον αμέσως επόμενο λογαριασμό.

Στο stand buy όσοι χρήζουν μηχανικής υποστήριξης…

Επειδή από φέτος καθιερώνεται μια νέα κατηγορία, τα άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, η ΔΕΗ επισημαίνει πως εκτός των άλλων δικαιολογητικών απαιτείται και βεβαίωση χρήσης ενεργοβόρας συσκευής απαραίτητης για τη ζωή του ασθενούς από κρατικό ασφαλιστικό φορέα, στον οποίο υπάγεται ο δικαιούχος. Αν κάποιος είναι ανασφάλιστος τότε χρειάζεται αντίστοιχη βεβαίωση από κρατικό νοσοκομείο. Σχετικά με τις βεβαιώσεις, και επειδή πρόκειται για νέα κατηγορία αναμένονται περαιτέρω διευκρινίσεις από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας.

Ακριβώς επειδή αναμένονται περαιτέρω οδηγίες, για την ώρα δεν μπορεί να υποβληθεί ηλεκτρονικά αίτηση για την κατηγορία των ατόμων που χρήζουν ενεργοβόρας μηχανικής υποστήριξης.
 
neogr
Διαβάστε περισσότερα » »

αλμυρό... φι-ΣΤΙΚΑΚΙ

aristofanis
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

Θα  τους  πιάσει  το  ξημέρωμα  μέχρι  να  αποφασίσουν πως να τους  βγάλουν λαδί  οι  καραγκιόζηδες
Διαβάστε περισσότερα » »