Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

!!! Βίντεο με λαθρομετανάστες να δηλώνουνε ότι ζούνε με κλεψιές ενώ άλλοι πουλάνε στη δημοσιογράφο τα κλεμμένα!



Από το σημερινό δελτίο του Alpha το βίντεο.

Μέρα μεσημέρι συμβαίνουν όλα αυτά και στη μέση του δρόμου του Μπουρδελιστάν (κέντρο Αθηνών).

 Απολαύστε πολυπολιτισμό...






Στο συγκεκριμένο δελτίο υπάρχει εκτεταμένο ρεπορτάζ επί του θέματος και γενικότερα για την τραγική πλέον κατάσταση στην Αθήνα (ξου μακριά από 'μας). Δείτε το...
http://www.alphatv.gr/Alpha-Video/News/Κεντρικο-δελτιο-22-03-12.aspx
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΡΑΙΧΕΝΜΠΑΧ

Προς                                                          Αθήνα
Α.Ε. Κύριο                                               22-03-12
Χ. Ράιχενμπαχ                                            
 
Ελέω  Μνημονίων & Δοσιλόγων                                             Προσοχή!!!
Υπερ-Πρωθυπουργό  Ελλάδος              —————-     
Αθήνα                                                         
 
 
 
 ΑΝΟΙΧΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Εξοχώτατε  Κύριε  Πρόεδρε,
Θέμα: Μισθοί-Συντάξεις & Τιμές Αγαθών:
————————————————————————-
Άκουσα από τα ΜΜΕ ότι σκοπόν έχετε να φέρετε στην Ελλάδα τα επίπεδα μισθών-συντάξεων, εκείνα των Βαλτικών χωρών (Εσθονίας), και Βαλκανικών χωρών (Βουλγαρίας-Αλβανίας, κλπ.) ή και χειρότερα
Ινδίας-Πακιστάν-Κίνας.
Αυτό ζητά και η κυρία  Κριστίν  Λαγκάρντ του ΔΝΤ.
Ξεχνάτε όμως ότι οι τιμές των αγαθών και προ’ι’όντων στην Ελλάδα ευρίσκονται στα επίπεδα Γερμανίας-Γαλλίας ή και υψηλότερα.
Οι τιμές του αγαθού που λέγεται ΦΩΣ , (στην Ελλάδα το λέμε
ΔΕΗ),  έρχονται κάθε δίμηνο Ευρώ 900,00 (με το τέλος ακινήτων), (αλλά και άλλα τέλη),  σε κάθε οικογένεια, ενώ στην Εσθονία και Βουλγαρία, έρχονται στους καταναλωτές, μάξιμουμ  50,00 Ευρώ.

Οι τιμές στα SUPERMARKETS  στην Ελλάδα, είναι τόσο υψηλά, που για να γεμίσει το καροτσάκι της νοικοκυράς, θέλει  250 Ευρώ, ενώ στην Εσθονία και Βουλγαρία θέλει  50,00  Ευρώ.

Η τιμή των καυσίμων στην Ελλάδα είναι Ευρώ 2,00 το λίτρο, ενώ στην Εσθονία-Βουλγαρία είναι περίπου  0,75- 1,00 Ευρώ το λίτρο.

Τα επίπεδα των φόρων στην Ελλάδα, είναι χιλιαπλάσια υψηλότερα από τις Βαλτικές ή Βαλκανικές ή Ασιατικές χώρες.

Τούτου δοθέντος, σαν οικονομολόγος που είσθε, πρέπει να καταλάβετε και εξισώσετε τα επίπεδα μισθών- συντάξεων, με τα επίπεδα τιμών αγαθών, προ’ι’όντων, και φόρων.

Αφού επιτύχετε μείωση τιμών των αγαθών, και άλλων προ’ι’όντων, τότε το συζητάμε για μισθούς-συντάξεις, αφού θέλετε εσωτερική υποτίμηση.
Εδώ και τώρα εσωτερική υποτίμηση και στις τιμές!!!

Οι τιμές των φόρων –κατά μέσο όρο- είναι για τους Έλληνες
Ευρώ 5,000.00 ετησίως,  ενώ για Εσθονούς και Βούλγαρους-Ρουμάνους, είναι 100.00  Ευρώ.

Η ανισότητα αυτή μισθών- συντάξεων- τιμών αγαθών- και φόρων, ανάγεται στην ειδικότητα του ψυχιάτρου, είναι για τρελοκομείο,  και φρενοκομείο, και  είναι απαράδεκτη για Οικονομολόγο του δικού σας διεθνούς κύρους και επιπέδου.

Όλη αυτή η κατάσταση οδηγεί  σε  ψυχίατρο-οικονομολόγο!!!
Οι δικοί μας πολιτικοί λίαν επιεικώς, έχουν έλλειμμα φρενών.

Στη Ελλάδα για υπουργούς οικονομικών έχουμε συνταγματολόγους, κοινωνιολόγους, δικηγόρους,  που φέρνουν όλη αυτή τη τρελοκατάσταση, μαζί με τους «ειδικούς» της τρόικα εδώ.

Απευθύνομαι σε σας, διότι σαν επίτροπος της Ευρωζώνης, και Υπερ-Πρωθυπουργός της Ελλάδος, αυτή η τρελοκατάσταση και ανισότητα δημιουργεί πρόβλημα, στην Ε.Ε.

Απευθύνομαι σε σας, διότι σαν επίτροπος της Ευρωζώνης, και με τη δραστηριότητα που επιδεικνύετε,  έχετε αναλάβει σαν αρμόδιος
Οικονομολόγος, τη θεραπεία της φρενοβλαβούς Ελληνικής Οικονομίας.
Η περίπτωση της Ελλάδος είναι για φρενοκομείο, και χρειάζεται ψυχίατρο-οικονομολόγο διεθνούς κύρους.

Μη ξεχνάτε ότι εσείς όλοι της Ευρωζώνης, και της παγκόσμιας διακυβέρνησης μας χρεοκοπήσατε.
Yπ’ όψιν  ότι η Ελλάς  είναι η πλουσιότερη χώρα σε ενεργειακά κοιτάσματα, Πετρέλαια και Φυσικό Αέριο………
Μήπως γιαυτό μας χρεοκοπήσατε;;; για να μας πάρετε όλο το φυσικό ορυκτό πλούτο τζάμπα;;;;  Ντροπή σας.!!!
Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές για τίμια συνεκμετάλλευση!!!!

Εάν δεν μας δώσετε το δάνειο, με τις δόσεις αυτού, τότε εμείς δεν θα πληρώσουμε τους τοκογλύφους δανειστές. Είναι τόσο απλό….

Αφού απαλλαγούμε από τους δοσίλογους πολιτικούς,
θα κάνουμε στάση Εξωτερικών και μόνο πληρωμών, και ότι ήθελε προκύψει……Yπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια…….Εάν σέβεστε τον εαυτό σας, πρέπει να ντρέπεστε για το κακό που κάνετε στους Έλληνες!!!!
Αλλά χάθηκε η ντροπή για να τη βρούνε οι Ούνοι, Γότθοι, Βησιγότθοι, Ναζί,  Βάνδαλοι, και άλλοι Κοσμοκράτορες;;;

Επειδή μας βρήκατε σε χρόνους πολιτικής παρακμής, σπεύσατε να εκμεταλλευθείτε την ευκαιρία. Ο πολιτισμός εξέλιπεν!!!
Θαυμάστε Κόσμε Ευρωπα’ι’κή  Ένωση, που εκμεταλλεύεται  τα
αδύναμα μέλη της.!!!
Όποιος θέλει να χρεοκοπήσει ας μπεί στην Ε.Ε.
Επί  τούτοις  διατελώ,
Μετά  τιμής
Αντώνης  Γρυπαίος
Διεθνολόγος.-

Προς  Α.Ε.  Πρέσβη  της  Γερμανίας
Αθήνα
———————————————-
Παρακαλώ πολύ, να προωθήσετε αυτή την επιστολή
στον Εξοχώτατο Κύριο  Χ. ΡΑΙΧΕΝΜΠΑΧ,  Υπερ-Πρωθυπουργό
Ελλάδος, ελέω  μνημονίων και δοσιλόγων,
δεόντως  μεταφρασμένη  στη  γλώσσα σας.
Διαβάστε περισσότερα » »

Π. Κουρουμπλής: Με παρακαλάνε από το ΠΑΣΟΚ να γυρίσω πίσω

Αποκαλυπτικός όπως πάντα και ιδιαίτερα αιχμηρός ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής μίλησε στo Πινάκιο και την dealnews και ανέφερε τους λόγους που τον έκαναν να αποχωρήσει από την εξεταστική επιτροπή για το έλλειμμα του 2009, χθες το απόγευμα.

Επίσης απάντησε στις φήμες που τον θέλουν να συνεργάζεται με το ΣΥΡΙΖΑ και έριξε τις βολές του στα υπόλοιπα αριστερά κόμματα που προσβλέπουν σε μετεκλογικές συνεργασίες, αδειάζοντας τους ακόλουθους τους για τις καρέκλες, ενώ ο ίδιος αποκάλυψε πως τον «φλερτάρουν» έντονα από το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να γυρίσει πίσω. Ο κ. Κουρουμπλής  όμως δεν φαίνεται να μεταπείθεται με τίποτα.
Τέλος, μόνο καλά λόγια έχει να πει για τον Πάνο Καμμένο τον οποίο εκτιμά και πιστεύει ότι πράττει ορθά που ακολουθεί το αντιμνημονιακό μονοπάτι, παρά τις πιέσεις που δέχεται….

Για την εξεταστική
Χθες το απόγευμα  ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αποχώρησε από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το έλλειμμα του 2009.
Ο κ. Κουρουμπλής είχε προαναγγείλει την απόφασή του αυτή, θεωρώντας ότι οι εργασίες της εν λόγω επιτροπής οδηγούνται σε μεγαλοπρεπές φιάσκο.

Ο ίδιος εξηγεί στο Πινάκιο και την dealnews τα αίτια της αποχώρησης του, κάνοντας λόγο για συντεχνία, ενώ προέβλεψε πως δεν θα ξαναγίνει η σύσταση της επιτροπής αυτής αφού τα δύο κόμματα –όπως είπε- είναι ένοχα και θα κοιτάξουν να κουκουλώσουν την υπόθεση. Συγκεκριμένα είπε, «Θεωρώ ότι η χώρα βιώνει μαρτυρικές ώρες και οι ευθύνες των δύο κομμάτων είναι πελώριες. Μου έγινε η πρόταση να συμμετάσχω σε αυτή την επιτροπή και δέχθηκα καθώς ένιωθα ότι έπραττα το καθήκον μου και να αποδώσω και εγώ ευθύνες εκ μέρους του ελληνικού λαού για όλη αυτή την κατάσταση. Μελετούσα όλα τα στοιχεία που είχα στη διάθεση μου με λεπτομέρεια λες και ξανά έδινα πανελλήνιες γιατί δεν επρόκειτο για μια απλή διαδικασία, αλλά κρίνεις ανθρώπους και υπολείψεις και έπρεπε να ήμουν σίγουρος στο κάθε τι που θα έλεγα», λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει,  «Όμως η στάση των κομμάτων σε ότι αφορούσε τους μάρτυρες ήταν προκλητική, δεν κατάλαβα γιατί η ΝΔ απέσυρε τους δικούς τους και στην εξεταστική απείχε το ΚΚΕ.  Εγώ ήμουν έτοιμος να δώσω άλλη μια μάχη αλλά η εξεταστική δεν βάδιζε ορθά. Αφού δεν υπήρχε λόγος να μείνω αποφάσισα να αποχωρήσω. Φοβάμαι όμως πως επειδή πρόκειται για συντεχνία και είναι μπλεγμένα και τα δύο κόμματα δεν θα ξαναγίνει ποτέ πια επιτροπή, την ίδια ώρα που κουκουλώνουν το έλλειμμα του 2009 ο λαός υφίσταται μια γενοκτονία ονείρων…»


Για Αριστερά και ΣΥΡΙΖΑ
Έχουν φουντώσει τον τελευταίο καιρό τα σενάρια τα οποία θέλουν τον Παναγιώτη Κουρουμπλή να συνεργάζεται με τον Αλέξη Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ. Ο ανεξάρτητος βουλευτής μιλώντας στην dealnews τόνισε πως μια τέτοια συνεργασία θα είχε πολύ θετική εξέλιξη κόντρα στα στερεότυπα του μνημονίου. Την ίδια ώρα μίλησε και για τα υπόλοιπα κόμματα της αριστερά τα οποία χαρακτήρισε αμήχανα απέναντι στους μνημονιακούς μηχανισμούς, ενώ τόνισε πως η συνεργασία αριστερών κομμάτων με άλλους χώρους που τάσσονται υπέρ του μνημονίου, αποτελεί μια διαστρέβλωση ιδεολογίας και ηθικής.
«Η ευρύτερη Αριστερά τα έχει χαμένα και αντιδρά αμήχανα με τη λογική των ποσοστών, αλλά οι καιροί απαιτούν υπερβάσεις. Ας πούμε εγώ θα μπορούσα να είχα μείνει στη θέση μου και να ήμουν μια χαρά. Όμως δεν άντεξα το βάρος στην συνείδηση μου να υπογράψω την καταστροφή του λαού μου. Γι’ αυτό και εκνευρίζομαι όταν χώροι αριστεροί κλείνουν το μάτι στα κόμματα της εξουσίας για λίγες παραπάνω έδρες. Θεωρώ πως διαστρεβλώνουν την ταυτότητα και το ήθος τους», επισήμανε για να μιλήσει αμέσως μετά για τον κ. Τσίπρα με πολύ διαφορετικό τόνο στη φωνή του από ότι πριν.
«Όπως και εγώ έκανα την υπέρβαση μου και ανεξαρτητοποιήθηκα θεωρώ πως την έχει κάνει προ πολλού ο Αλέξης Τσίπρας. Έχει αποδράσει από το στενό πλαίσιο και ουσιαστικά είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που αντιπολιτεύεται το μνημόνιο και τους εισηγητές του εδώ και δύο χρόνια. Αυτή η εκτίμηση δεν είναι μόνο δική μου, αλλά την γράφουν συνεχώς έμπειροι πολιτικοί αναλυτές. Σε ότι αφορά αυτό που με ρωτάτε αν πρόκειται να συνεργαστώ με το ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα αυτό που έχω να σας πω την στιγμή τούτη είναι πως αν οι δύο δυνάμεις μας ενωθούν θα έχουμε μια πολύ θετική εξέλιξη κόντρα στα στερεότυπα του μνημονίου».


Το ΠΑΣΟΚ
Ο βουλευτής της Αιτωλοκαρνανίας 9 μήνες μετά την ανεξαρτητοποίηση του και την αποδέσμευση του από το ΠΑΣΟΚ μόνο μετανιωμένος δεν νιώθει όπως δηλώνει στην dealnews. Κάθε άλλο, αισθάνεται δικαιωμένος για την απόφαση του. Αποκαλύπτει δε – πως τον πιέζουν ασφυκτικά να γυρίσει στην Ιπποκράτους τώρα που η θέση του Προέδρου ανήκει σε άλλο πρόσωπο. «Δεν μετάνιωσα ούτε ένα δευτερόλεπτο που έφυγα από το ΠΑΣΟΚ. Κάθε άλλο, νιώθω ελεύθερος και εκπροσωπώ με περηφάνια τους πολίτες που με εμπιστεύτηκαν και αυτούς που δεν το έκαναν. Μάλιστα πολλοί είναι οι συνάδελφοι βουλευτές που μου λένε, ότι τα παιδιά τους θα ήθελαν να είναι σαν κι εμένα και οι πατεράδες τους να έλεγαν «ΟΧΙ». Αυτό με τιμά και με κάνει πιο δυνατό. Να σας πω κιόλας ότι μάλλον το ΠΑΣΟΚ μετάνιωσε που με απομάκρυνε, δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς την ασφυκτική πίεση που μου ασκούν για να γυρίσω πίσω».


Για Πάνο Καμμένο 
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα νέο ρεύμα πολιτών από πολλούς χώρους να εμπιστεύονται τον Πάνο Καμμένο. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σχολιάζοντας την κίνηση του, να ιδρύσει τους Ανεξάρτητους Έλληνες και να απομακρυνθεί από τις μνημονιακές προσταγές, μόνο καλά λόγια έχει να πει και χαιρετίζει την κίνηση του.
«Ο Πάνος είναι ένα καθαρό παιδί, που πιστεύει πολύ σε αυτά που κάνει. Είναι ειλικρινής, εργατικός και πατριώτης με την καλή την έννοια. Πιστεύω ότι η κίνηση του να ακολουθήσει τον εναλλακτικό δρόμο αντίθετα του μνημονίου, ερμηνεύει και το ήθος του»
 
 
 
pinakio
Διαβάστε περισσότερα » »

Γιγαντιαίο άγνωστο αντικείμενο «προσγειώθηκε» στη Σιβηρία-ΒΙΝΤΕΟ

Την Κυριακή 18 Μαρτίου, οι κάτοικοι του χωριού Οτραντνέσνκι έβγαλαν από το δάσος το «κομμάτι από UFO», το οποίο είχε πέσει νωρίτερα από τον ουρανό. Το έδεσαν σε ένα τρέιλερ και το μετέφεραν μέσα από το παχύ χιόνι στο χωριό τους. Εκεί τοπικοί αξιωματούχοι εξέτασαν το περίεργο θολωτό αντικείμενο και.....


στη συνέχεια σήμαναν συναγερμό στη Μόσχα. Με μια μυστική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι ρωσικές αρχές μετέφεραν το «κομμάτι από UFO» από το χωριό στη ρωσική πρωτεύουσα. Το μεταλλικό αντικείμενο, βάρους 200 κιλών, φυλάσσεται στενά από την αστυνομία, σύμφωνα με οδηγίες που έχει λάβει από αρχή που δεν κατονομάζεται. Μέρος του είναι κατασκευασμένο από υπέρ-ενισχυμένο τιτάνιο.


Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί η προέλευση του αντικειμένου. Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos σχολίασε ότι «το αντικείμενο που βρέθηκε δεν έχει σχέση με διαστημική τεχνολογία. Ένα τελικό συμπέρασμα θα είναι δυνατό, μετά τη λεπτομερή εξέταση του αντικειμένου από ειδικούς».


Επίσης, έγινε γνωστό ότι το αντικείμενο δεν έχει ίχνη ραδιενέργειας ούτε αποτελεί τμήμα πυραύλου ή δορυφόρου.


http://www.trelokouneli.gr/2012/03/blog-post_7599.html#ixzz1pqFItiMe
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ; Πήραν πίσω το πλαφόν στους φόρους των καυσίμων.


Μέσα σε λίγες ώρες μετά τη διατύπωσή της απερρίφθη η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης για τη θέσπιση πλαφόν στους φόρους των καυσίμων ώστε να περιοριστεί η επιβάρυνση των καταναλωτών, όταν αυξάνονται οι τιμές του πετρελαίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Δήμητρας Σκούφου, που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα», η πρόταση αυτή σκόνταψε σε δημοσιονομικούς περιορισμούς και, για αυτό, απερρίφθη από το υπουργείο Οικονομικών.

«Η πρόταση προέβλεπε τη συγκράτηση της τελικής τιμής στην αντλία», με ένα πλαφόν ενός ευρώ στο συνολικό φόρο ανά λίτρο. Αν εφαρμοζόταν, «θα λειτουργούσε ανασταλτικά στις αυξήσεις που προκύπτουν στη λιανική τιμή από την άνοδο των διεθνών τιμών».

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας από το υπουργείο Οικονομικών, η υιοθέτηση μιας τέτοιας πρότασης «θα είχε ως αποτέλεσμα σημαντικές απώλειες εσόδων, τις οποίες δεν θα μπορούσε να αντέξει ο προϋπολογισμός στη σημερινή συγκυρία».

Όπως σχολιάζουν στελέχη της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης είναι ένας «αξιακός» φόρος, ο οποίος σήμερα φτάνει στα 67 λεπτά το λίτρο. Ακολουθεί η τιμή διυλιστηρίου που με σημερινές τιμές διαμορφώνεται στα 695 ευρώ/κυβικό και στο άθροισμα των δύο αυτών προστίθεται ο ΦΠΑ 23%. Έτσι, όσο ανεβαίνει η τιμή διυλιστηρίου, τόσο αυξάνεται το άθροισμα με αποτέλεσμα την αύξηση του ΦΠΑ που εισπράττει το κράτος και κατ΄ επέκταση την αύξηση της λιανικής τιμής των καυσίμων.

Με το σύστημα που προτείνει το υπουργείο Ανάπτυξης θα τεθεί μια ρήτρα ειδικού φόρου και όταν οι αυξήσεις στις τιμές διυλιστηρίου διαμορφώνουν τα έσοδα του κράτους πάνω από το 1 ευρώ, τότε θα λειτουργεί και θα παγώνει τον φόρο. Μάλιστα έχει υπολογιστεί ότι αυτό θα γίνεται όταν η τιμή διυλιστηρίου φτάνει τα 66 λεπτά το λίτρο.







greekmoney
Διαβάστε περισσότερα » »

Ελπίδες για τη θεραπεία της φαλάκρας


Μία ομάδα ερευνητών στις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Έλληνα καθηγητή δερματολογίας Γιώργο Κωτσαρέλλη, εντόπισε για πρώτη φορά ένα άγνωστο μέχρι σήμερα βιολογικό μηχανισμό που προκαλεί φαλάκρα. Η ανακάλυψη δίνει ελπίδες για την ανάπτυξη νέων θεραπειών που θα εμποδίζουν τις τρίχες να πέφτουν από το κεφάλι των ανδρών, ενώ, ακόμα καλύτερα, θα μπορούσαν ίσως ακόμα και να επαναφέρουν τα πεσμένα μαλλιά στη θέση τους. Ήδη άρχισαν να μελετώνται σχετικά φάρμακα και κρέμες που βρίσκονται κιόλας σε φάση κλινικών δοκιμών.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό «Science Translational Medicine», σύμφωνα με το BBC και το «Nature», έκαναν εργαστηριακά πειράματα με ανθρώπους και ποντίκια και εντόπισαν μία πρωτεΐνη που πυροδοτεί την απώλεια των τριχών.

Οι λευκοί άνδρες συνήθως αρχίζουν να χάνουν τα μαλλιά τους στη μέση ηλικία και το 80% περίπου έχουν μικρότερη ή μεγαλύτερη φαλάκρα έως τα 70 τους. Για την απώλεια των μαλλιών μπορεί να παίζουν ρόλο διάφοροι παράγοντες, όπως γενετικοί ή το επίπεδο της ορμόνης τεστοστερόνης, όμως αρκετά άλλα αίτια της φαλάκρας είναι μάλλον άγνωστα. Σε κάθε περίπτωση, τα θυλάκια των τριχών συρρικνώνονται και τελικά γίνονται τόσο μικρά που είναι πια αόρατα, οπότε και οι τρίχες γίνονται μικροσκοπικές, με συνέπεια να κάνει την εμφάνισή της κάποια στιγμή η φαλάκρα.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τα γονίδια που ενεργοποιούνται, όταν οι άνδρες αρχίζουν να μένουν φαλακροί. Βρήκαν, έτσι, ότι το επίπεδο μιας πρωτεΐνης-κλειδί, της προσταγλανδίνης D συνθάσης (PGD2), αυξάνεται μόνο στα κύτταρα των θυλακίων που βρίσκονται στις περιοχές του κεφαλιού χωρίς τρίχες. Τα πειραματόζωα που, μέσω της κατάλληλης γενετικής τροποποίησης, είχαν υψηλά επίπεδα αυτής της πρωτεΐνης, έμειναν τελείως φαλακρά, ενώ οι μεταφυτευμένες σε αυτά ανθρώπινες τρίχες σταμάτησαν να μεγαλώνουν, όταν η εν λόγω πρωτεΐνη ήταν αυξημένη.

Όπως είπε ο Κωτσαρέλλης, εντοπίστηκε πλέον σίγουρα μία πρωτεΐνη που θα αποτελέσει στόχο για την θεραπεία της φαλάκρας. Το επόμενο βήμα, όπως είπε, θα είναι να βρεθούν ουσίες που επηρεάζουν αυτή την πρωτεΐνη, ώστε να εμποδιστεί η απώλεια των τριχών ή και να αναστραφεί. Μια τέτοια μελέτη όμως, όπως ανέφερε, θα πάρει κάποιο χρόνο.

Είναι αξιοσημείωτο ότι τα νέα φάρμακα που μελετώνται κατά της φαλάκρας, όπως επεσήμανε ο Κωτσαρέλλης, έχουν θεραπευτική δράση στις αλλεργικές ασθένειες, όπως το άσθμα. Σύμφωνα με τον έλληνα επιστήμονα, είναι ασαφές ακόμα αν η ανακάλυψη για το ρόλο της συγκεκριμένης πρωτεΐνης έχει εφαρμογή και στην πιο σπάνια περίπτωση των γυναικών που χάνουν τα μαλλιά τους.

Το 2011 η ερευνητική ομάδα του έλληνα δερματολόγου ανακάλυψε ότι τα βλαστικά κύτταρα των θυλακίων των τριχών παραμένουν ανέπαφα ακόμα και στο φαλακρό δέρμα, όμως αναστέλλεται η ανάπτυξή τους.

Αν υπεύθυνη γι' αυτή την αναστολή είναι η πρωτεΐνη PGD2, τότε, κατά τον Κωτσαρέλλη, το μπλοκάρισμα της δράσης της με κάποιο τρόπο μπορεί να επιτρέψει ξανά στα βλαστικά κύτταρα να αναπτυχθούν, να δημιουργήσουν νέα θυλάκια τριχών και, τελικά, να ξαναφυτρώσουν τα μαλλιά. Το αν όμως θα είναι το ίδιο μακριά όπως πριν, αυτό είναι δύσκολο να το ξέρουμε, όπως είπε.










ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε περισσότερα » »

Eπίσημη ανακοίνωση του Δήμου Βοΐου για συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη


Αδιέξοδο στη συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη - Αντιδράσεις προανήγγειλε η Δήμαρχος, Παναγιώτα Ορφανίδου. Την έντονη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας της Νεάπολης και συνολικότερα του Δήμου Βοΐου, για την ίδρυση Κέντρου Φιλοξενίας παράνομων Μεταναστών στο Στρατόπεδο «Πόρτη», μετέφερε σήμερα, Πέμπτη 22 Μαρτίου, στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, η Δήμαρχος Βοΐου Παναγιώτα Ορφανίδου.


Σε μια συζήτηση όπου ο Υπουργός εμφανίσθηκε κάθετος και χωρίς διάθεση να ακούσει τα επιχειρήματα των εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, δηλώνοντας μάλιστα πως «δεν έχω ώρα για ανούσιες διαβουλεύσεις», οι εκπρόσωποι της περιοχής αποχώρησαν εξοργισμένοι από τη συνάντηση με τη Δήμαρχο Βοΐου να προειδοποιεί για δυνατές κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες σε συντονισμό με την επιτροπή αγώνα της Νεάπολης.

Το παρών στη συνάντηση έδωσαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, Γιάννης Σόκουτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Χρήστος Μακρής, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Νεάπολης, Γιάννης Κολλιός και οι Βουλευτές της Π.Ε. Ενότητας Κοζάνης.

Γραφείο Τύπου Δήμου Βοΐου
Διαβάστε περισσότερα » »

Εφετείο Κακουργημάτων: Ισόβιες καθείρξεις για την υπόθεση της Αιξωνής


Βαριές ποινές, ισοβίων και πολυετών καθείρξεων, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους κατηγορούμενους για την υπόθεση καταπάτησης μεγάλης δασικής δημόσιας έκτασης στην Αιξωνή Γλυφάδας.

Επειτα από πολύμηνη διαδικασία, το δικαστήριο με την ετυμηγορία του κατένειμε την ποινική ευθύνη που αναλογεί σε καθέναν από τους 21 κριθέντες ενόχους και επέβαλε ποινές ισοβίων και δεκάδων ετών πρόσκαιρων καθείρξεων για την υπόθεση ιδιοποίησης, με αγοραπωλησίες και μεταβιβάσεις, μιας τεράστιας δασικής έκτασης που ανήκε στο Δημόσιο.

Στο εδώλιο για την υπόθεση κάθισαν 26 κατηγορούμενοι εκ των οποίων το δικαστήριο κήρυξε αθώους τρεις δικηγόρους και μία επιχειρηματία, ενώ ανέστειλε τη διαδικασία για μία συμβολαιογράφο.
Από τους 21 κηρυχθέντες ενόχους, οι έξι είναι συμβολαιογράφοι, οι πέντε δικηγόροι, οι δύο επιχειρηματίες, ένας πολιτικός μηχανικός και οι υπόλοιποι επτά ιδιώτες.

Η υπόθεση απασχόλησε τη Δικαιοσύνη όταν στο πλαίσιο των ερευνών για το λεγόμενο «παραδικαστικό κύκλωμα» εντοπίστηκε δικαστική απόφαση που είχε εκδώσει η πρώην πρωτοδίκης Αντωνία Ηλία, με την οποία επιτρεπόταν να γίνει μεταγραφή συμβολαίων μεταβίβασης σε δύο κύπριους επιχειρηματίες της επίμαχης έκτασης.

Η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε έρευνα, καθώς για την περιοχή της Αιξωνής είχε εκδοθεί εισαγγελική εγκύκλιος που απαγόρευε στις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρούν σε μεταγραφές συμβολαίων, αφού η έκταση ανήκε στο Δημόσιο και είχε κηρυχθεί αναδασωτέα το 1939.
Κριθέντες ένοχοι από το δικαστήριο είναι οι:

- Οι συμβολαιογράφοι: Σωτηρία Κατσαγιάννη, Δημήτρης Μητρέλης, Κωνσταντίνος Μητρέλης, Σταύρος Παπαδογεωργής, Δέσποινα Σεχιώτη, Αθηνά Τσατσαρώνη

- Οι δικηγόροι: Βασίλης Αγιασοφίτης, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Σπήλιος Παπαθανασόπουλος, Δημήτρης 
Παρασκευόπουλος, Πέτρος Σφαλακάτος

- Ο μηχανικός Θωμάς Παλαιογιάννης

- Οι επιχειρηματίες Τζων Κωνσταντινίδης και Κωνσταντίνος Γεωργίου

- Οι ιδιώτες: Θεόδωρος Δουσαΐτης, Κωνσταντίνος Μανιόπουλος, Γεώργιος Μπασούκος, Ιωάννης Σκιτζής, Χρήστος Τοπούζης, Αναστάσιος Πρίτσας και Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή πέντε φορές ισοβίων και επιπλέον 19 χρόνων και 5 μηνών κάθειρξη στον δικηγόρο Δημήτρη Παρασκευόπουλο, ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον κάθειρξης 8 ετών στον επιχειρηματία Τζων Κωνσταντινίδη και επίσης ισόβια και επιπλέον 23 ετών κάθειρξη στον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Γεωργίου.

Στον δικηγόρο Αλέξανδρο Λυκουρέζο επιβλήθηκε ποινή 5ετούς φυλάκισης και στον συνάδελφο του Βασίλη Αγιασοφίτη φυλάκιση 4 ετών και 9 μηνών.

Σε όλους τους υπόλοιπους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν πρόσκαιρες ποινές κάθειρξης από 10 έως 18 ετών.

Στους καταδικασθέντες που δεν αντιμετωπίζουν ισόβια δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση και θα παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι τη δευτεροβάθμια δίκη, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.


Μούγκα σε όλα τα κανάλια ...

Γιώργος Καισάριος

 gkesarios@market-talk.net
Διαβάστε περισσότερα » »

Πάρις Κουκουλόπουλος: Κανονικά θα καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα


Από την ερχόμενη εβδομάδα οι δικαιούχοι των προνοιακών επιδομάτων θα μπορούν να τα εισπράττουν από τους κατά τόπους Δήμους. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Πρωινό ΑΝΤ1 Ενημέρωση»


διευκρινίζοντας ότι το πρόβλημα που υπήρχε με την έλλειψη ενός ποσού για την αποπληρωμή όλων των προνοιακών επιδομάτων λύθηκε χθες το βράδυ σε συνεργασία με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Φίλιππο Σαχινίδη. Όπως ανέφερε ο κ. Κουκουλόπουλος «Φέτος, τα προνοιακά επιδόματα θα δίνονται κάθε δύο μήνες.


Δώσαμε τον Γενάρη και θα ξαναδώσουμε τον Μάρτη, δηλαδή ανά δύο μήνες κανονικά. Τα Χριστούγεννα, δυστυχώς, τους αφήσαμε χωρίς επιδόματα γιατί διαφορετικά δεν έκλεινε το περσινό οικονομικό έτος με τίποτα. Διαπιστώνοντας το πρόβλημα που υπήρχε με τα προνοιακά επιδόματα προτάξαμε την επίλυση αυτού του προβλήματος και καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια αργά χθες το βράδυ. Έτσι, οι πραγματικοί δικαιούχοι θα τα εισπράξουν κανονικά πολύ σύντομα».


kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Προκλητική δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοίδη: «Τα κέντρα θα γίνουν.Δε με αφορά τι λένε οι τοπικές κοινωνίες»!!!(Ηχητικό)

Σε μια άκρως προκλητική δήλωση προχώρησε σήμερα το πρωί μιλώντας στο .Real FM και το δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης, λέγοντας ότι: «Τα κέντρα θα γίνουν. Δε με αφορά τι λένε οι τοπικές κοινωνίες. Δεσμεύομαι ότι το πρώτο σε 20 μέρες θα λειτουργεί στην Κοζάνη». Θα πρέπει να σημειωθεί - και πολύ περισσότερο να προβληματίσει αυτούς που υποτίθεται θα διαπραγματευτούν - ότι η εν λόγω δήλωση έγινε μόλις λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη - για σήμερα στις 14:30 - συνάντηση του Υπουργού με τον Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας και τη Δήμαρχο Βοίου Παναγιώτα Ορφανίδου. Ακούστε όπως πάντα πρώτα στο kozan.gr το συγκεκριμένο ηχητικό απόσπασμα το ποίο αναμένεται να προκαλέσει νέες αντιδράσεις.



kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Στα όπλα η Πιπιλή για τα κέντρα κράτησης μεταναστών - Kαλεί σε γενικό ξεσηκωμό τους Αθηναίους με αφορμή δηλώσεις του Δημάρχου Βοΐου

Σε γενικό ξεσηκωμό καλεί τους Αθηναίους η Φωτεινή Πιπιλή μετά τις δηλώσεις της δημάρχου Βοΐου η οποία ανέφερε ότι δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία κέντρων κράτησης μεταναστών στην περιοχή της.


Η σχετική πρόταση Χρυσοχοϊδη υιοθετείται από το σύνολο των κομμάτων και η γραμματέας μεταναστευτικής πολιτικής της ΝΔ έγραψε σχετικά στο Facebook: «Αθηναίοι! Κυψελιώτες! Πατησιώτες! Κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα, κάτοικοι της Ομόνοιας, της 3ης Σεπτεμβρίου, της Αττικής, της Λιοσίων, ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ! Ακούστε τι δήλωσε, η Δήμαρχος Βοΐου Κοζάνης: «…Λυπάμαι, αλλά δε θα γίνουμε η χωματερή της Αθήνας…» .

H κυρία αυτή, με 22.000 κατοίκους στο Δήμο της, αντιδρά με αυτό το προσβλητικό τρόπο στη δημιουργία, επιτέλους, με χρήματα της Ευρώπης του πρώτου κέντρου κράτησης Λαθρομεταναστών στη περιοχή της. Ακούστε τι άλλο είπε: « … Δεν θα υποβαθμίσουμε τη δική μας περιοχή για να αναβαθμίσει ο υπουργός το Κέντρο της Αθήνας»!

http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/408589/Default.aspx

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ξεχάστε την υγεία και την παιδεία για να προοδεύσεται


ΤΟ ΒΗΜΑ – Λαγκάρντ: Ναι στις θυσίες σε υγεία και παιδεία για να ορθοποδήσει η χώρα – oικονομία.
Μήπως η Κυρία είχε έρθει παλιά για τουρισμό, και την αφήσαμε ..αγ@μητη ; Aλλιώς δεν εξηγείται η εμπάθεια που έχει για τους Έλληνες .
Από το ΒΗΜΑ : Σε ….άλλο σημείο που ο δημοσιογράφος εκφράζει την ανησυχία για «εκδήλωση σοβαρών κοινωνικών αναταραχών με την επιπλέον μείωση του κατώτατου μισθού και την περικοπή δαπανών στους ευαίσθητους τομείς της υγείας και της παιδείας», η κ. Λαγκάρντ εξηγεί ότι «είναι απαραίτητο να καταλάβουν όλοι και να αποδεχθούν τις θυσίες που πρέπει να γίνουν, για να ορθοποδήσει η χώρα και να μπορεί στο μέλλον να απεξαρτηθεί από την οικονομική συνδρομή των ευρωπαίων εταίρων και του ΔΝΤ».

ixnos
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Αρθούρος Ζερβός ενημέρωσε την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής: Από τα μεγαλύτερα έργα η 5η μονάδα στην Πτολεμαΐδα - Μετεγκατάσταση Ποντοκώμης - Μαυροπηγής


Ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά έργα της ΔΕΗ, αλλά και της χώρας, για την επόμενη 10ετία, χαρακτήρισε την κατασκευή της πέμπτης μονάδας της ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός, ενημερώνοντας σχετικά την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.


Η κατασκευή του έργου, για την αντικατάσταση παλαιών ρυπογόνων λιγνιτικών μονάδων, προϋπολογισμού 1,4 δισ. ευρώ, θα ξεκινήσει σε 18 μήνες και θα εξασφαλίσει για πέντε χρόνια 1.500 νέες θέσεις εργασίας, όπως τόνισαν τόσο ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου όσο και ο κ. Ζερβός.

«Αυτή η ηλεκτροπαραγωγική μονάδα, μαζί με την Μελίτη 1, τη Μελίτη 2 και τον Άγιο Δημήτριο, θα διατηρήσει τη Δυτική Μακεδονία ενεργειακό κέντρο» υπογράμμισε ο κ. Ζερβός.

Ακόμα, ο πρόεδρος της ΔΕΗ επεσήμανε ότι στόχος του έργου είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, το φθηνό τιμολόγιο αλλά και η ενίσχυση της ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας.

Τέλος, ο κ. Ζερβός ανέφερε ότι σύντομα θα αποσυρθούν 10 λιγνιτικές μονάδες από το λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ θα μετεγκατασταθούν οι οικισμοί Ποντοκώμης και Μαυροπηγή, και η κατασκευή του έργου θα υλοποιηθεί με σύμπραξη γερμανικής, ιαπωνικής και ελληνικής εταιρείας, η οποία θα έχει και το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Αλβανοί καταγγέλλουν: Χάρτης της Μεγάλης Μακεδονίας σε δημοτικά σχολεία…

Μάρτιος 21, 2012.

Την αντίθεσή τους εκφράζουν οι Αλβανοί της πόλης του Τέτοβο για χάρτη της λεγόμενης  «Μεγάλης  Μακεδονίας», ο οποίος είναι αναρτημένος – κολλημένος στον τοίχο- δημοτικού  σχολείου στην πόλη Κίτσεβο. 


Τα παιδιά, μάλιστα, μαθαίνουν ότι αυτή είναι «η πατρίδα μου».
Το σκανδαλώδες αυτό γεγονός, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα, δεν παρουσιάζεται μόνον εδώ, όπως καταγγέλλεται, αλλά υπάρχει και στην Οχρίδα, στα Σκόπια και στο Τέτοβο.

Από την άλλη πλευρά, όταν η  νέα αλβανική οργάνωση «Illyricum Libertas» στο Τέτοβο έκανε γκράφιτι το σχέδιο της «εθνικής Αλβανίας» κατηγορήθηκαν από τις αρχές και στάλθηκαν στο δικαστήριο με την κατηγορία της διατάραξης των εθνοτικών σχέσεων, γράφει το δημοσίευμα.
 
echedoros-a

Διαβάστε περισσότερα » »

'' Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ '' ΤΟΛΜΗΣΕ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΤΟ ΑΗΔΕΣΤΑΤΟ ΔΙΠΟΔΟ ΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ..!!!‏


Εγώ νόμιζα ότι η Ελλάδα είναι πατρίδα των παιδιών μας, όχι οικόπεδο προς αντιπαροχή.

http://www.rae.gr/geo/

το οικόπεδο που είναι η Ελλάδα, φαίνεται εδώ σε αυτόν τον σχεδιασμό του Παπακωνσταντίνου, για την πράσινη ενέργεια.

Σας παρακαλώ ανοίξτε αυτό το λίνκ, είναι όλα τα σχέδια του Παπακωνσταντίνου, για την πράσινη ενέργεια.

Όλη η Ελλάδα έγινε ένα απέραντο βιομηχανικό οικόπεδο προς εκποίηση.

Εγώ λέω ναι στην οικολογία.  Αυτό όμως δεν είναι οικολογία, αυτό είναι βιασμός της φύσης.

Αν εγκατασταθούν όλα αυτά τα αιολικά πάρκα, θα καταστραφεί και ο τουρισμός.

1.     Εμείς επιδοτούμαι την εγκατάσταση της πράσινης ενέργειας.

2.     Εμείς θα βάλουμε τα οικόπεδα.

3.     Εμείς θα πληρώνουμε το ρεύμα που αυτά θα  παράγουν  ακριβότερο, από την ΔΕΗ.

4.     Οι γερμανοί θα κατασκευάσουν τις ανεμογεννήτριες.

5.     Και οι γερμανοί θα εισπράττουν τα κέρδη.

Μόνο μια αποικία θα το δεχόταν αυτό.

 

Κοιτάξτε τον χάρτη της Κρήτης, όπως την ονειρεύονται στο υπουργείο περιβάλλοντος του Παπακωνσταντίνου για τα επόμενα 100 χρόνια.

http://www.rae.gr/geo/

 

Πρώην σοσιαλιστής τύπου ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε περισσότερα » »