Επιστολή των εκπαιδευτικών αποκαλύπτει σκάνδαλο του υπουργείου Παιδείας.
Διαβάστε την!
«Εν μέσω οικονομικής κρίσης κι ενώ εκατοντάδες οικογένειες εκπαιδευτικών «διαμελίστηκαν», λόγω της περιορισμένης ικανοποίησης των αιτήσεων για απόσπαση, το Υπουργείο έδειξε ότι το φαύλο κράτος στην Ελλάδα έχει πολύ βάθος ακόμη…
Παρά τις εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας κας Διαμαντοπούλου περί αξιοκρατικών αποσπάσεων με μοριοδότηση, βρέθηκε πάλι ο τρόπος να μπουν απ’ το παράθυρο οι «ημέτεροι». Το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δ/βάθμιας Εκπ/σης (ΚΥΣΔΕ) με μια….σκανδαλώδη απόφαση τοποθέτησε «κατά προτεραιότητα» εκπαιδευτικούς σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης μετά από ένα e-mail-πρόσκληση για αιτήσεις της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής που εστάλη στις 6/9/11 με καταληκτική ημερομηνία την 9/9/11, ΜΟΝΟ στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στους Περιφερειακούς Διευθυντές, ΔΙΧΩΣ να αναρτηθεί στο διαδίκτυο, ούτε καν στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου!


Προφανώς, το έγγραφο αυτό που αφορούσε πολλούς εκπαιδευτικούς, πέρασε απαρατήρητο με αποτέλεσμα να αποσπασθούν εκπαιδευτικοί με λιγότερα τυπικά προσόντα στην Ειδική Αγωγή από άλλους που δεν το αντιλήφθηκαν. Η δυσάρεστη συνέπεια της πράξης αυτής είναι τα σχολεία της Ειδικής Αγωγής (και κατ’ επέκταση οι μαθητές που φοιτούν σε αυτά), που θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται με περισσότερη ευαισθησία από τη Διοίκηση του Υπουργείου, να γίνονται χώρος κομματικών εξυπηρετήσεων.
Επίσης, υπό αμφισβήτηση τίθεται η νομιμότητα της απόφασης του ΚΥΣΔΕ, καθώς στις αρμοδιότητές του είναι να αποσπά εκπαιδευτικούς στα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΕ) κι όχι σε συγκεκριμένα σχολεία ή ειδικές κατηγορίες σχολείων.
Τέλος, το «κατά προτεραιότητα» που επικαλείται η 21/23-9-2011 Πράξη του Κεντρικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την εγκύκλιο των αποσπάσεων του Υπουργείου, αφορά μόνο σε σοβαρά προβλήματα υγείας των ίδιων των εκπαιδευτικών, στην περίπτωση που είναι σύζυγοι στρατιωτικών και λοιπών ενστόλων, στη περίπτωση που είναι αιρετοί σε ΟΤΑ ή είναι σύζυγοι δικαστικών λειτουργών. Στη συγκεκριμένη Πράξη τι άραγε να σημαίνει;
Και ερωτούμε:
-Που είναι κα Υπουργέ η διαφάνεια;
-Που είναι οι ίσες ευκαιρίες;
-Δε θα έπρεπε η τοποθέτηση να γίνει με ανοιχτή διαδικασία ώστε να επιλεγούν οι πιο καταρτισμένοι για τα παιδιά μας;
-Τι λέει για τα παραπάνω ο Πρόεδρος του ΚΥΣΔΕ κ. Ζαφειρακίδης κι ο αιρετός της πλειοψηφίας κ. Σακαλίδης;

Αν έχετε την ελάχιστη ευαισθησία θα πρέπει να ακυρώσετε τον Πίνακα και να επαναλάβετε τη διαδικασία με διαφάνεια και ανοιχτή πρόσκληση για αιτήσεις.
Ομάδα Εκπαιδευτικών»