Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

"Συγκλονιστικές" φωτογραφίες από τους... "απόγονους των αρχαίων Μακεδόνων" στα Σκόπια

Να 'ναι καλά οι άνθρωποι που μας προσφέρουν απλόχερα το γέλιο!!!


Είναι φορές που μπροστά στην εικόνα, τα λόγια χάνουν την σημασία τους.
Χωρίς πολλά λόγια λοιπόν, απολαύστε το θέαμα που.....
πρόσφεραν οι "Μακεδόνες πολεμιστές" των Σκοπίων.
Οι "Μακεδόνες" υποδέχονται στο αεροδρόμιο τον "απόγονό" τους, πρίγκιπα της φυλής Χούσνα του Πακιστάν.

Οι "Μακεδόνες πολεμιστές" παρουσιάζονται στον "βασιλιά" Γκρούεφσκι (απορία: γιατί πατάει σε εφημερίδα;) Πληροφοριακά, οι περικεφαλαίες είναι φτιαγμένες από γυψόστοκο για να προστατεύουν το "πολύτιμο" περιεχόμενο αυτών των κρανίων ενώ είναι βαμμένα με κίτρινη λαδομπογιά πολυτελείας λόγω έλλειψης... σε αποθέματα χρυσού.

Οι "Μακεδόνες" άγρυπνοι φρουροί του παρελθόντος των.

Οι "Μακεδόνες" ετοιμάζονται για παρέλαση, σε αντιπερισπασμό της παρέλασης των ΛΟΚ στη Θεσσαλονίκη την 28η Οκτωβρίου, το 2008. Απ' αυτή την "εκδήλωση" επιτέλους μαθαίνουμε ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες, πολεμούσαν φορώντας... κάλτσες, αθλητικά παπούτσια και σαγιονάρες!

Και να θες να τους πάρεις στα σοβαρά, όταν βλέπεις τέτοιο καρακιτσαριό, δεν μπορείς! Ο μεσαίος είναι όλα τα λεφτά, όπως κι ο "τζινάτος" στην άκρη!

Το... τσίρκο έχει ξεκινήσει για τα καλά.

Και ο κόσμος γελάει με την ψυχή του.

Ούτε ο Μέγας Κωνσταντίνος, ο Ιουστινιανός και η Αγία Ελένη την γλύτωσαν!

Η περίφημη "σκοπιανή" φάλαγγα!

Και μια αναμνηστική φωτογραφία, με όλες σχεδόν τις φίρμες (Κλεοπάτρα Πτολομάγιοβα, Φιλίπ Μακεντόσκι, ένας που φέρνει λίγο σε... Τραμπάκουλα, κάποιος που μοιάζει σε ρακοσυλλέκτη και κάτι άλλες... μορφές!).

ΑΞΙΟΙ, ΑΞΙΟΙ!!!
Διαβάστε περισσότερα » »

Ύποπτες αναβολές για την Πτολεμαΐδα 5 και εγκληματική καθυστέρηση για Μελίτη 2


Ύποπτες αναβολές για την Πτολεμαΐδα 5 και εγκληματική καθυστέρηση για Μελίτη 2
Συναγερμός έχει σημάνει σε συνδικάτα και φορείς της περιοχής για την 5η μονάδα της Πτολεμαΐδας, μετά την νέα αναβολή της κατάθεσης των προσφορών.
Αν και η νέα αναβολή που είναι τέταρτη κατά σειρά φαίνεται αιτιολογημένη, λόγω των αντικειμενικών δυσκολιών που έχει η ιαπωνική εταιρία Hitachi, εξ’ αιτίας του καταστρεπτικού σεισμού στην Ιαπωνία, εν τούτοις είναι έκδηλη η αγωνία για την τύχη της πιο μεγάλης επένδυσης της περιοχής. Υπενθυμίζεται ότι το κόστος της πιο σύγχρονης αντιρρυπαντικής μονάδας, προϋπολογίζεται από τη ΔΕΗ σε 1,320 δις. ευρώ, πλέον ΦΠΑ. Με βάση αυτή την τιμή καλούνται οι υποψήφιοι κατασκευαστές να καταθέσουν τις προσφορές τους, οι οποίες αναμένεται να έχουν κάποια έκπτωση, που μάλλον θα είναι μικρή. Μέχρι τώρα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον δύο κονσόρτσιουμ εταιριών στα οποία συνεργάζονται ελληνικές και ξένες εταιρίες.
Η πολύπαθη 5η μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας πέρασε μέχρι τώρα από «χίλια κύματα», καθώς υπήρξαν τέσσερις αναβολές στην κατάθεση των προσφορών, γεγονός που προβληματίζει τους φορείς, τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους της περιοχής. Η πρώτη κατάθεση προσφορών ήταν να γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου 2010, η δεύτερη στις 29 Δεκεμβρίου 2010, η τρίτη στις 8 Φεβρουαρίου η τέταρτη στις 30 Μαρτίου. Μετά την τέταρτη αναβολή ορίστηκε καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών στις 19 Απριλίου. «Η νέα καθυστέρηση, 20ημέρου, προκειμένου να κατατεθούν οι προσφορές για την κατασκευή της «Πτολεμαΐδα 5» μπορεί αυτή τη φορά να εμπίπτει στις αντικειμενικές δυσκολίες της Hitachi (λόγω του καταστροφικού σεισμού στην Ιαπωνία), ωστόσο μας κρατά σε επιφυλακή και εγρήγορση, προκειμένου να μην υπάρξει παγίωση των αναβολών, αλλά και να γίνει κατανοητό και υπολογίσιμο από τη ΔΕΗ, όχι μόνο το δίκαιο του αιτήματος της Ιαπωνικής εταιρείας, αλλά και το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας για την κατασκευή των νέων μονάδων», τονίζει σε ανακοίνωσή του το σωματείο «Σπάρτακος». Στο μεταξύ, σε συνάντηση που είχε πρόσφατα το σωματείο με τον Αρθούρο Ζερβό, ζήτησε από τον πρόεδρο της ΔΕΗ να διαμηνύσει και στην υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, «τις τεράστιες ευθύνες που έχουν κυβέρνηση και ΔΕΗ για τις αρνητικές επιπτώσεις από τα όσα έχουν συντελεστεί, αλλά και τα όσα δρομολογούνται και έχουν κυρίως να κάνουν με την κατασκευή των νέων μονάδων και το θέμα των προσλήψεων στην επιχείρηση».
Ακόμη μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα με την τύχη μιας άλλης μεγάλης επένδυσης, τη 2η μονάδα της Μελίτης. Η συμπεριφορά της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου, στο θέμα της εκμετάλλευσης του ορυχείου της Βεύης, καθώς και του Κλειδίου, είναι τέτοια που μοιάζει να μην θέλει η κυβέρνηση την επάρκεια λιγνίτη που θα τροφοδοτήσει τη νέα μονάδα της Μελίτης, αλλά και την υφιστάμενη, η οποία κινδυνεύει άμεσα να σβήσει από έλλειψη καυσίμου.
«Είναι εγκληματική η αμέλεια του ΥΠΕΚΑ για την παραχώρηση των δικαιωμάτων της Βεύης, ώστε να εξασφαλιστεί καύσιμο για τη Μελίτη 2 και για να διασφαλιστεί η Μελίτη», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Σπάρτακου, Γιώργος Αδαμίδης. Είναι γνωστό ότι ο ΑΗΣ Μελίτης υπολειτουργεί στα 210 μεγαβάτ εδώ και πολλούς μήνες λόγω έλλειψης λιγνίτη, ενώ από αύριο βγαίνει εσπευσμένα για την ετήσια συντήρηση, η οποία ήταν προγραμματισμένη για αργότερα. Ο λόγος της επίσπευσης είναι προφανής: για να μη σβήσει η μονάδα από λιγνίτη.
Για τη μονάδα της Πτολεμαΐδας, ο Γ. Αδαμίδης δήλωσε: «Χρειάζεται μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την Πτολεμαΐδα 5, αντίστοιχο με το ενδιαφέρον που έδειξε η ΔΕΗ και η κυβέρνηση για το φωτοβολταϊκό σταθμό». Πάντως, υπενθύμισε την προειδοποίηση του σωματείου, ότι «θα επιτρέψουμε την κατασκευή του φωτοβολταϊκού, μόνο αφού θα έχουν πέσει οι υπογραφές με την ανάδοχη εταιρία για την κατασκευή της μονάδας Πτολεμαΐδα 5, στο πλαίσιο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ, που θα πραγματοποιηθεί στην Πτολεμαΐδα».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ
Διαβάστε περισσότερα » »

ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ Α' ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΆγνωστοι τα ξημερώματα (πιθανόν) προχώρησαν σε απίστευτες ενέργειες βεβήλωσης στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας αλλά και στο χώρο μπροστά από την εξέδρα των επισήμων (όπου έγινε σήμερα η παρέλαση) . Πιο συγκεκριμένα οι άγνωστοι έβαψαν σχεδόν όλα τα αγάλματα της πλατείας με απίστευτη μανία γράφοντας παράλληλα (πάνω στα αγάλματα) συνθήματα κατά του συστήματος και των εξουσιών της χώρας μας. Το ίδιο έκαναν και στο δρόμο μπροστά από το δημαρχείο στο ύψος όπου στήθηκε η εξέδρα των επισήμων για την παρέλαση. Το πιο φοβερό (βλέπε φωτογραφία) είναι η μαύρη κουκούλα την οποία και φόρεσαν στην κεφαλή του Πτολεμαίου (που κοσμεί την κεντρική πλατεία) και αποτελεί το σύμβολο της πόλης της Πτολεμαΐδας.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ντοκιμαντέρ

Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΟΙ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ.

 

Καλοί μου φίλοι, είναι δύσκολοι οι καιροί για την πατρίδα μας. Βάλεται από πάντού...
Στο εξωτερικό οι Τούρκοι απειλούν σε Κύπρο, Αιγαίο και Θράκη. Οι Αλβανοί απειλούν την Ηπειρο με τους Τσάμηδες και συνεχίζουν να βασανίζουν παντοιοτρόπως τα αδέρφια μας της Β. Ηπείρου. Οι Σλάβοι της Βαρδαρίας συνεχίζουν τα αλυτρωτικά σχέδια τους για την Μακεδονία μας και τις προκλήσεις με στόχο την οικειοποίηση της ιστορίας μας.

Αλλά και στο εσωτερικό τα πράγματα είναι χειρότερα. Προδότες στην κυβέρνηση. Προδοσία στο θέμα της Θράκης που εγκαταλείπεται στους Τούρκους και τα όργανά τους. Εγκατάλειψη των ακριτών μας του Αιγαίου. Ακόμα και οι αναχαιτίσεις σταμάτησαν επιτρέποντας στα τουρκικά μαχητικά να αλωνίζουν στην κυριολεξία στο Αιγαίο μας. Συζητήσεις με τους ανθρώπους του Γκρουέφσκι για να παραχωρήσουμε την χρήση του ονόματος Μακεδονία!!!!! Με την γελοία πρόσθεση γεωγραφικού προσδιορισμού.....

Εγκατάλειψη των αδερφών μας Βορειοηπειρωτών στα νύχια των Αλβανών κακοποιών και φασιστών...

Προδοσία στην Παιδεία που αφελληνίζεται και αποχριστιανίζεται ενώ ταυτόχρονα με πρόσχημα την οικονομική κρίση κλείνουν χιλιάδες σχολεία αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία χιλιάδων ελληνόπουλων και των οικογενειών τους ειδικά της ελληνικής επαρχίας. Η Ιστορία μας παραποιείται με προδοτικό αρωγό τα πουλημένα ΜΜΕ.

Και φυσικά η οικονομική καταστροφή του Ελληνα πολίτη. Περικοπές μισθών. Κατάργηση ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων, ανέργων, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ κλπ.
Μας οδηγούν στην εξαθλίωση.

Ο στρατός παραπαίει καθημερινά και ουσιαστικά παύει η αποτρεπτική απειλή με αποτέλεσμα τους όλο και αυξανόμενους, λεονταρισμούς της Τουρκίας αλλά και των άλλων γειτόνων μας που σέρνει στο άρμα της....

Μέσα σε όλα αυτά η ελληνική κοινωνία έχει δεχθεί ένα τεράστιο πλήγμα από την αθρόα εισβολή εκατομμυρίων λαθρομεταναστών που κανείς δεν ξέρει πως θα φύγουν κι αν θα φύγουν ποτέ....

Φίλοι μου μέσα στην γενική κατήφεια και με έναν εορτασμό που όπως και ο προηγούμενος, θα είναι κατατονικός με την περικοπή ακόμα και των στρατιωτικών παρελάσεων για δήθεν εξοικονόμηση χρημάτων που θα χρησιμοποιηθούν στην Eurovision και στην συμμετοχή μας στην συγκρουση της Λιβύης που επέβαλλε η πατρίδα του πρωθυπουργού, το μόνο που μένει να κάνουμε ώστε να ανέβει λίγο το ηθικό μας ως Ελλήνων, είναι η έπαρση της δοξασμένης σημαίας μας στα μπαλκόνια των σπιτιών μας.

Εμείς οι απλοί Ελληνες πατριώτες-πολίτες ας τους δείξουμε ότι είμαστε εδώ κι όσο κι αν εξωτερικοί και εσωτερικοί εχθροί επιβουλεύονται την πατρίδα μας, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.
Τα σχέδια τους θα ανατραπούν και πολύ σύντομα.


ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ 
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ



ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΟΙ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ.
Διαβάστε περισσότερα » »