Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

Νέα Τάξη Πραγμάτων ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΡΩΣΙΑΣ-ΚΙΝΑΣ . Του Αντώνη Γρυπαίου

Μια λαϊκή σοφία λέει, «Φοβάται ο Γιάννης το θεριό, και το θεριό το Γιάννη», και άλλη, «Να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι.»
Αυτά για τη λυκοφιλία που υπάρχει μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων. Επάνω σε αυτές τις δύο λαϊκές
ρήσεις, ισορροπούν ανέκαθεν οι σχέσεις της Νέας Τάξης Πραγμάτων,(ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ), με τη Ρωσία-Κίνα.
Χάριν συντομίας αποκαλούμε Ν.Τ.Π. τη παγκόσμια Σιωνιστική Διακυβέρνηση, Global Governance, όπως μας έλεγε ο Jeffrey……
Υπάρχει οξύτατος ανταγωνισμός μεταξύ των δύο αυτών συγκροτημάτων, σε θέματα γεωπολιτικής, γεωοικονομίας, γεωενέργειας & γεωστρατηγικής. Ενδεικτικά με τα γεγονότα στον Αραβικό Κόσμο αναφέρουμε, η Μόσχα προειδοποιεί, «Η Συρία δεν θα γίνει νέα Λιβύη». Τα ΜΜΕ λένε, «Επεκτείνεται ο πόλεμος στη Συρία» και «Ρωσικά αντίποινα προς ΗΠΑ για τη Συρία.» Οξύνεται η κόντρα μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας για τη Συρία. Η Ν.Τ.Π. μέσω ΗΠΑ εφοδιάζουν με βαριά
όπλα τους Ισλαμιστές «αντάρτες» στη Συρία.
Μισθοφόροι της Ν.Τ.Π. Ισλαμοφασίστες «αντάρτες» απειλούν με επίθεση τη Ρωσική και Ουκρανική πρεσβεία στη Δαμασκό.
H πλειοψηφία των «ανταρτών» στη Συρία, είναι ξένοι μισθοφόροι της Ν.Τ.Π. που τους πληρώνουν οι ΗΠΑ , Ε.Ε. & ΝΑΤΟ, δηλαδή Αμερικανοί και Ευρωπαίοι φορολογούμενοι. Τόσο «Μακάκες» είμαστε όλοι οι λαοί της Γης. Χαμπάρι δεν παίρνουμε από τα τεκταινόμενα……
Tώρα τον εκλεκτό της «Αραβικής Άνοιξης» & «Του Αραβικού Συνδέσμου» στην Αίγυπτο, Αρχηγό των Ισλαμιστών Mohamed Morsi δεν τον θέλουν, και γίνεται προσπάθεια ανατροπής του!!
Όλο αυτό το κακό στη Συρία έγινε, επειδή η Συρία είναι σύμμαχος και φίλη χώρα προς τη Ρωσία, και είναι η μόνη χώρα που παρέχει στρατιωτικές βάσεις στη Μεσόγειο, για τη Ρωσία.
Η στρατιωτική επέμβαση των δυνάμεων της Ν.Τ.Π. στη Συρία -εάν γίνει- θα γίνει μόνο κατόπιν ανοχής των δυνάμεων του αντίπαλου δέους, για να αποφύγουν το Γ! παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο.
Η Σιωνιστική Ν.Τ.Π. για να μπορέσει να επιτύχει τη παγκόσμια κυριαρχία, πρέπει να υποτάξει τη Ρωσία-Κίνα, όπως υπέταξε την Αμερική και Ευρώπη. Τώρα τους ανησυχεί η εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη βόρεια Κορέα. Δεν θα ησυχάσουν εάν δεν βάλλουν στο χέρι μετά τη Συρία, το Ιράν με τη Β.Κορέα. Όμως για να γίνει αυτό πρέπει να συγκρουστούν με το αντίπαλο δέος, αφού αυτές οι τρείς χώρες προστατεύονται από Ρωσία-Κίνα. Οπότε, «αποχαιρέτα Ν.Τ.Π. τη Παγκόσμιο κυριαρχία», εκτός εάν αποφασίσουν παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο, και «όποιον πάρει ο χάρος»………..
Τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι τώρα γίνεται η «Ευρασιατική Ένωση»,
με Ρωσία-Λευκορωσία-Καζακστάν, οι χώρες αυτές γίνονται ένα, σε στενή συνεργασία και συμμαχία μεταξύ των, αλλά και με τη Κίνα.
Είναι το «αντίπαλο δέος» ως προς το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ, που είναι οι ένοπλες δυνάμεις της Σιωνιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Ενδεικτικό της αντιπαλότητας των δύο συγκροτημάτων είναι και τα εσωτερικά Ελληνικά δρώμενα, αφού η Σιωνιστική Ν.Τ.Π. ανέτρεψε το 2009 το Κώστα Καραμανλή, για τους υδρογονάνθρακες, και τις άλλες συμφωνίες με το πρόεδρο Πούτιν, σε θέματα Γεωστρατηγικής.
Αυτά όλα συνδέονται με τις πυρκαγιές και τις πολιτικές ταραχές του 2007-2008-2009 αφού οι Σιωνιστές Αμερικανοί της Ν.Τ.Π. γνώριζαν για τα τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Ελληνική ΑΟΖ, και θέλανε να τα βάλλουν στο χέρι. Τελικά έφεραν το Jeffrey, πιόνι της Ν.Τ.Π. ο οποίος ανέτρεψε όλες τις συμφωνίες με τη Ρωσία.
Αποτέλεσμα με το τεράστιο χρέος, να μας σπρώξουν στην αγκαλιά της Γερμανίας. Τότε οι Σιωνιστικές δυνάμεις της Ν.Τ.Π. είχαν πεί,
«Πρέπει να ανατραπεί αυτή η πολιτική που οδηγεί την Ελλάδα στην αγκαλιά της Ρωσίας». Έτσι μας έριξαν στα Μνημόνια, και στο τεράστιο χρέος, για να αρπάξουν το πλούτο της χώρας μας, μέσω Ε.Ε.
Η Γερμανία μυρίστηκε πετρέλαια, και έσπευσε να τα αρπάξει.
Ο Πρωθυπουργός της Βαβαρίας, ενώ πρώτα μας έβριζε, τώρα μαλάκωσε έναντι της Ελλάδος, λόγω του ορυκτού μας πλούτου.
Παρεπιμπτόντως αναφέρουμε αυτά τα Ελληνικά περιστατικά, τα οποία είναι αποτέλεσμα του ψυχρού πολέμου μεταξύ των δυνάμεων της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π. και Ρωσίας-Κίνας, (Ευρασίας).
Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης (Ν.Τ.Π.) πίσω από τον αφοπλισμό της Ελλάδος, (βλέπε αποδυνάμωση των Ενόπλων Δυνάμεων), για να αρπάξουν εύκολα, οι διεθνείς άρπαγες, τα Πετρέλαια και το φυσικό αέριο, προς δόξαν των αφελών και επιπόλαιων δοσίλογων πολιτικών μας.
Το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ, που είναι ο στρατός σωτηρίας της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π., έχει εγκαταστήσει γύρω από τα Ευρωπαϊκά σύνορα της Ρωσίας,
Πυραυλική και αντιπυραυλική ασπίδα και ομπρέλα, εναντίον της Ρωσίας. Όλοι γνωρίζουμε περίπου την οικονομική και στρατιωτική δύναμη των δύο κολοσσών του ΝΑΤΟ της Ν.Τ.Π., και της Ευρασιατικής Ένωσης. Επαναλαμβάνουμε όταν λέμε Ν.Τ.Π. εννοούμε τη Σιωνιστική Δύση, δηλαδή τις Σιωνιστικές ΗΠΑ, Ε.Ε. & ΝΑΤΟ.
Το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ με τη Ν.Τ.Π. είναι ο μεγάλος εχθρός της Ελλάδος. Από αυτούς τους δύο, (ΝΑΤΟ & Ν.Τ.Π.), προέρχονται όλα τα δεινά της πατρίδας μας. Ο ανταγωνισμός των δύο υπερδυνάμεων έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, μέχρι την Αρκτική & Ανταρκτική, τις παγωμένες αυτές δύο ηπείρους του πλανήτη μας, για γεωστρατηγικούς, γεωενεργειακούς και επιστημονικούς σκοπούς, με προγράμματα ερευνών. Ο ανταγωνισμός των εξοπλισμών γίνεται με βάση τις τελευταίες ανακαλύψεις της ηλεκτρονικής & διαστημικής τεχνολογίας.
Η Ρωσία κατασκευάζει ραντάρ που θα βλέπει όλο τον κόσμο.
Δεν θα αναφερθούμε σε τύπους & μοντέλα των πάσης φύσεως όπλων,
τα έχουν και οι δύο, τόσα όσα χρειάζονται για να καταστρέψουν εαυτούς και αλλήλους, και το πλανήτη όλο, και όχι μόνο, γιαυτό επικρατεί η ισορροπία του τρόμου. Φοβάται ο Γιάννης το θεριό………
Η αποθέωση της ειρωνείας είναι το γεγονός ότι το βραβείο Νόμπελ για την ειρήνη που απονεμήθηκε στην Ε.Ε. παρέλαβαν οι τρείς Σιωνιστές , ηγέτες της Ε.Ε. οι κ.κ. Χέρμαν Βαν Ρομπάϊ –πρόεδρος της Ε.Ε.- ο κ. Ζοζέφ Μπαρόζο-πρόεδρος της Κομισιόν- και ο κ. Μάρτιν Σούλτζ -πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.
Γιάννης κερνά, και Γιάννης πίνει……… λέει ο λαός.
Έτσι κατέστησαν το βραβείο Νόμπελ διεθνώς αναξιόπιστο.
Ο Ζοζέφ Μπαρόζο (Σιωνιστής), στην πανηγυρική ομιλία του,
αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στη Νέα Τάξη Πραγμάτων, (εάν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει), λέει ο λαός…….
Και οι παριστάμενοι Βασιλείς, Πρόεδροι, Πρωθυπουργοί, με τα μέλη της επιτροπής βραβείων Νόμπελ, τον χειροκροτούσαν σαν βρυκόλακες της ανθρωπότητας που είναι, τόσο άσχετοι, πιόνια, μαριονέτες, ορντινάντσες, και αχυράνθρωποι είναι όλοι οι ηγέτες των κρατών της Ευρώπης, υπάλληλοι των μεγάλων αφεντικών της Ν.Τ.Π.
Το βραβείο Νόμπελ ειρήνης, δεν αρμόζει σε μια Σιωνιστική ιμπεριαλιστική, καπισταλιστική Ευρώπη, η οποία απεργάζεται συμφορές και πολέμους που οδηγούν τους λαούς στη καταστροφή!!!
Ήδη βιώνουμε οικονομικό πόλεμο, με πρωταγωνιστές τους ηγέτες της Ε.Ε. σαν μπράβους της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π.
Βραβείο Νόμπελ ειρήνης, και διαμελισμό χωρών κρατών μελών της Ε.Ε. δεν νοείται, είναι απλώς κοροϊδία. Παίζουν κακής ποιότητος θέατρο, ρίχνουν στάχτη στα μάτια των ανημέρωτων λαών.
Εάν ήμουν πρωθυπουργός της Ελλάδος, θα αρνιόμουν να παραστώ σε αυτή τη τελετή, αφού η πατρίδα μου απειλείται με διαμελισμό από την ίδια την Ε.Ε.
Όσον αφορά τη Κίνα, κατά τον ρούν της ιστορίας, η χώρα αυτή έχει επεκτείνει με προβλέψιμες μεθόδους και ενέργειες, την αμυντική και οικονομική της δύναμη. Η ανάπτυξη της αμυντικής ισχύος ήταν απαραίτητη ώστε οι Κινέζοι να δημιουργήσουν προστατευόμενα σύνορα γύρω από τη μητέρα πατρίδα, αλλά και να αποκρούσουν με τελευταίας τεχνολογίας όπλα τον κάθε επιτιθέμενο εχθρό.
Η Ρωσία-Κίνα σήμερα προστατεύει το Ιράν, και αμφότεροι αντιτίθενται σε κάθε κατακτητική επίθεση της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π. εναντίον της χώρας αυτής.
Αλίμονο εάν αφήσουν τη παγκόσμια κυριαρχία στα χέρια των αρπακτικών της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π. & Παγκοσμιοποίησης.
Εάν πέσει η Συρία και κατόπιν το Ιράν, τότε η παγκόσμια κατάσταση οδεύει προς Γ! Παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο, αφού είναι το μόνο μέσον που απομένει στην ανθρωπότητα για να αποφύγει τη Σιωνιστική σκλαβιά που έρχεται με τη παγκόσμια Δικτατορία της Ν.Τ.Π.
Εχθρός για τη Κίνα είναι οι χώρες του Ειρηνικού, Ιαπωνία & ΗΠΑ.
Η Ιαπωνία πατρονάρεται από τη Ν.Τ.Π. (ΗΠΑ),εναντίον της Κίνας.
Η Ιαπωνία στη πρόσφατη διεκδίκηση νησίδων στη Κινέζικη θάλασσα,
κατά το κοινώς λεγόμενο, «Έσπασε τα μούτρα της», μπροστά στη Κινέζικη αποφασιστικότητα και δύναμη, και «ανέκρουσε πρύμναν».
Η Ρωσική στρατιωτική, & οικονομική δύναμη, και αποφασιστικότητα είναι γνωστή στη διεθνή κοινή γνώμη, και δεν χρειάζεται ανάλυση.
H Kίνα ελέγχει το δημόσιο χρέος των Σιωνιστικών ΗΠΑ……..
Η Σιωνιστική Ν.Τ.Π. αφού εγκαταστήσει στο πλανήτη τη παγκόσμια διακυβέρνηση-Δικτατορία, προγραμματίζει να θέσει επικεφαλής αυτής της κυβέρνησης, ένα παγκόσμιο Βασιλέα, της φυλής του Ιούδα, δηλαδή
καθεστώς παγκόσμιας Βασιλευομένης Δικτατορίας.
Ο λαός αυτόν τον Βασιλέα αποκαλεί «Αντίχριστο», και σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν, πρωτεύουσα του κόσμου όλου θα έχει την Ιερουσαλήμ. Ο Βασιλεύς αυτός –σύμφωνα πάντα με φήμες- θα είναι γόνος των οικογενειών Ρότσιλντ & Ροκφέλερ. Μερικοί αναφέρουν το γεγονός αυτό σαν «θεωρίες συνωμοσίας».
Ο Βασιλεύς αυτός θα καθοδηγείται από συμβούλους του παγκόσμιου Σιωνιστικού κατεστημένου της παγκόσμιας Διακυβέρνησης.
Το μόνο εμπόδιο της Ν.Τ.Π. για εγκαθίδρυση αυτής της παγκόσμιας Δικτατορίας, είναι οι υπερδυνάμεις Ρωσία-Κίνα, και είναι οι μόνες που μας σώζουν προς το παρόν από τα νύχια και δόντια του θηρίου.
Εδώ και χρόνια με άρθρα μας αναφέρουμε ότι για να περάσουμε στην εποχή του μικροτσίπ, και του Βασιλέα-Αντίχριστου, πρέπει να καταρρεύσει η παγκόσμια οικονομία, ή τουλάχιστον η Ευρωπαϊκή, γιαυτό βλέπετε αυτά τα οικονομικά δρώμενα σήμερα σε χώρες της Ε.Ε.
αλλά και των ΗΠΑ.
Το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη δημιουργηθεί ένα τρίτο παγκόσμιο νόμισμα του αντίπαλου δέους,- εκτός από το δολάριο και το ευρώ- οφείλεται ότι τις λεγόμενες «αγορές» ελέγχουν απόλυτα οι Σιωνιστικές οικονομικές δυνάμεις των διεθνών απατεώνων και λαμογιών της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Σύμφωνα με τις θεωρίες συνωμοσίας,
η εγκατάσταση της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας με τον παγκόσμιο Βασιλέα, μπορεί να γίνει είτε με ένα παγκόσμιο οικονομικό κράχ, είτε μέσα από ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, όπου ο «Σωτήρας» Βασιλέας της ανθρωπότητας, θα μας «σώσει» από την ολοκληρωτική
καταστροφή, τον οποίον θα παρουσιάσει ως «σωτήρα» μας, ο διεθνής
Σιωνισμός. Αυτός ο Μεσσίας θα σταματήσει –λένε- το Γ! παγκόσμιο πόλεμο, και ως λύση για τη παγκόσμιο οικονομία, για να μη διαφεύγει κανείς της εφορίας, (φοροδιαφυγή που τόσο μας τονίζουν τώρα τελευταία), θα αλλάξει τον τρόπο οικονομικών συναλλαγών, επιβάλλοντας την εμφύτευση μικροτσίπ στο σώμα μας.
Για διαγραφή των χρεών των κρατών (Σεισάχθεια), ούτε λόγος να γίνεται. Τα χρέη στα κράτη είναι η Specialite της παγκόσμιας Σιωνιστικής Διακυβέρνησης.
Οι υπουργοί των ΗΠΑ ομιλούν ξεκάθαρα για παγκόσμια οικονομική κρίση. Η κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας, είναι ο πρόδρομος του Γ! παγκοσμίου πολέμου.
Από τότε που άρχισαν οι ήπειροι να αλληλοεπηρεάζονται πολιτικά (πριν 500 χρόνια), η Ευρασία ήταν το κέντρο της παγκόσμιας ισχύος.
Όταν λέμε Ευρασία εννοούμε την έκταση από την Ευρωπαϊκή Ρωσία, μέχρι τη Βόρεια Ασία στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού.
Μετά το Β! παγκόσμιο πόλεμο, και λόγω των τεχνολογικών ανακαλύψεων, αυτό το κέντρο βάρους μετατοπίστηκε δυτικότερα, προς Σιωνιστικές ΗΠΑ μεριά. Σήμερα είναι δύο τα κέντρα ισχύος, ένα στην Ουάσιγκτον, και το δεύτερο Μόσχα-Πεκίνο, δηλαδή σε Δύση & Ανατολή. Τα δύο αυτά κέντρα ισχύος, χαράσσουν τη Γεωπολιτική & Γεωστρατηγική στο πλανήτη, με τα άλλα κράτη της Γης να ακολουθούν, είτε τον ένα, είτε τον άλλον.
Η ηγεμονία στο πλανήτη είναι τόσο παλιά όσο η ανθρωπότητα.
Όμως η σημερινή παγκόσμια επικυριαρχία της Σιωνιστικής Αμερικής,
(λέγε Ν.Τ.Π.) διακρίνεται για τη ταχύτητα ανάδειξης της ηγεμονίας,
το παγκόσμιο πεδίο της, και τον τρόπο άσκησής της. Βλέπετε το χρήμα κινεί γρήγορα όλες αυτές τις δυνάμεις, και το χρήμα υπάρχει άφθονο στη διάθεση της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Στη πορεία ενός μόνο αιώνα, οι Σιωνιστικές ΗΠΑ μετασχημάτισαν τον εαυτό τους, από μια χώρα σχετικά απομονωμένη στο δυτικό ημισφαίριο, σε δύναμη παγκόσμιας εμβέλειας και ελέγχου του πλανήτη χωρίς προηγούμενο, αυτό διότι ηκολούθησαν τη πολιτική των αεροπλανοφόρων. Σε κάθε θάλασσα και στόλο, σε κάθε ωκεανό και Στόλο.
Στις ΗΠΑ ο διεθνής Σιωνισμός βρήκε πεδίο δόξης λαμπρό.
Βρήκε «το μήνα που τρέφει τους ένδεκα», λέει ο λαός.
Όμως ήλθε η οικονομική κρίση, και το άστρο των ΗΠΑ άρχισε να δύει, αφού η Κίνα έχει αγοράσει μέρος του χρέους των ΗΠΑ σε Αμερικάνικα ομόλογα. Οι Σιωνιστικές ΗΠΑ σήμερα τυπώνουν και εκδίδουν συνεχώς δολάρια σε τρισεκατομμύρια, χωρίς αυτά να έχουν αντίκρισμα σε χρυσό. Σήμερα η ανθρωπότητα δίνει μεγάλο βάρος στην Ευρασιατική σκακιέρα. Η Ευρασία αντιπροσωπεύει το 60% περίπου του παγκόσμιου ΑΕΠ, και τα ¾ περίπου των παγκόσμιων γνωστών ενεργειακών πόρων.
Στην Ευρασία βρίσκονται επίσης τα περισσότερα πολιτικώς ισχυρά και δυναμικά κράτη. Η Ευρασιατική ζώνη και ένωση σήμερα αλλάζει όλα τα δεδομένα στο παγκόσμιο σκάκι γεωπολιτικής & γεωστρατηγικής.
Το Βατικανό με το Πάπα και τους αρμόδιους Καρδινάλιους επί των εξωτερικών υποθέσεων, προωθούν τη παγκόσμια Σιωνιστική Διακυβέρνηση και τη Ν.Τ.Π. Άραγε ο Πάπας με τους Καρδινάλιους έχουν καταλάβει ότι προωθούν μια παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, και μια Σιωνιστική Ν.Τ.Π.;;; ή έχουν γίνει όργανα στα χέρια των Σιωνιστών της Ν.Τ.Π. κ.κ. Ρότσιλντ & Ροκφέλερ;;;
Υπόψιν ότι ο Πάπας προέρχεται από μια προτεσταντική χώρα………
Τις ταυτότητες με τσιπάκια για όλους τους κληρικούς της Καθολικής Εκκλησίας διέταξε ο Πάπας, ο οποίος σε δηλώσεις του καλεί στην εγκαθίδρυση της παγκόσμιας κυβέρνησης και Ν.Τ.Π. οι οποίες όμως είναι Σιωνιστικές. Αυτό το έχει αντιληφθεί ο Πάπας;;;
Δηλαδή ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος αφελώς προωθεί μια παγκόσμια Δικτατορία των κ.κ. Rothschilds & Rockefellers, ηγετών της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας. Τόση δύναμη έχουν αυτοί οι δύο κύριοι, που ακόμα και τον Πάπα έκαναν ενεργούμενο όν.
Έχει άραγε καταλάβει ο Πάπας πόσο χαμηλά έχει πέσει;;;
Έγινε εν αγνοία του, όργανο της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π.
Σε ομιλία του προς το Ποντιφικό Συμβούλιο για τη Δικαιοσύνη & Ειρήνη, ο Πάπας Βενέδικτος κάλεσε στην οικοδόμηση μιάς παγκόσμιας κοινότητας που θα ενισχύεται με μια παγκόσμια Αρχή & Εξουσία.
Ο Πάπας φέρεται να δήλωσε τα εξής. «Ο προτεινόμενος κυβερνητικός φορέας (παγκόσμια κυβέρνηση), δεν θα αποτελεί μια υπερδύναμη που θα συγκεντρώνεται στα χέρια των ολίγων, και που θα κυριαρχεί πάνω στην ανθρωπότητα εκμεταλλευόμενος τους πλέον αδύναμους.»
Έτσι ο Πάπας γλύκανε την όλη υπόθεση. Εμείς λέμε, αυτό ακριβώς συμβαίνει Πάπα μου, και δεν το έχετε αντιληφθεί.
Εν τω μεταξύ οι Rothschilds ονειρεύονται μια διαρκή οικονομική κρίση για να αρμέγουν τους Λαούς. Τόσο άπληστοι και αχόρταγοι είναι! Ενώ έχουν συγκεντρώσει όλο το χρυσό της Γης, δεν τους φθάνει, θέλουν και άλλα. Η Γραφή λέγει, «Ά δε ητοίμασας τείνει έσται;;;»……
Εμείς οι Έλληνες αισθανόμαστε ντροπιασμένοι και απογοητευμένοι από τη συμμετοχή μας στην Σιωνιστική Ε.Ε. και στη ζώνη του Ευρώ.
Μπήκαμε στην Ε.Ε. για ευημερία, και οι Σιωνιστές της Ν.Τ.Π. πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης, μας έριξαν στη δυστυχία, και χρεοκοπία, μας έφεραν πείνα, φτώχεια, ανεργία, και εκμετάλλευση, για να μας πάρουν όλο τον ορυκτό πλούτο στεριάς και θάλασσας.
Εν τω μεταξύ από την άλλη μεριά, έχουμε ηχηρό μήνυμα της Ρωσίας προς τη Ν.Τ.Π. Ενώ οι Σιωνιστικές ΗΠΑ, ο χωροφύλακας της παγκόσμιας Σιωνιστικής διαπλοκής, μαζί με τις ορντινάντσες της ΝΤΠ πολιτικούς της Ε.Ε. θεωρούσαν ότι διαφεντεύουν το παγκόσμιο ενεργειακό και πολιτικό παιχνίδι, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας,
που κρατικοποίησε τις εταιρείες ενέργειας στη Ρωσία, υποστηρίζοντας την ενεργή συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, αρκεί να έμενε εκτός πολιτικής, και να πλήρωνε τους φόρους. Έτσι ήρθαν τα πάνω-κάτω.
Σήμερα και ενώ οι πολυεθνικές της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π. θέλουν πίσω τον έλεγχο που είχαν στις εταιρείες ενέργειας της Ρωσίας επί Γιέλτσιν,
ο πρόεδρος Πούτιν όχι μόνο απαντάει αρνητικά, αλλά αποκαλύπτει τη δύναμη της Ρωσίας σε όλους τους τομείς ενέργειας, γεωπολιτικής & γεωστρατηγικής. Ο Πρόεδρος Πούτιν ανέφερε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να αναπτύσσει τους κλάδους υψηλής τεχνολογίας, τομέας στον οποίον
έχει κάνει τεράστια πρόοδο η Ρωσία, με φοβερά υπερόπλα, σύγχρονες εγκαταστάσεις και κοσμοδρόμια, κάνοντας έτσι τους Σιωνιστές Αμερικανούς της Ν.Τ.Π. να προβληματίζονται.
Ο πρόεδρος Πούτιν δήλωσε, «Πρέπει να ενισχύσουμε τις θέσεις μας στο διάστημα και στην πυρηνική ενέργεια.»
Ο Πρόεδρος Πούτιν υπογράμμισε ότι η Ρωσία πρέπει να πολλαπλασιάζει τη γεωπολιτική της δραστηριότητα, γιατί αυτό είναι σημαντικό για την οικονομία, το πολιτισμό, τη διπλωματία της χώρας, και τη στρατιωτική της δύναμη, για την ασφάλεια όχι μόνο της Ρωσίας!
Οι Σιωνιστικές ΗΠΑ, μαζί με τους Σιωνιστές Αγγλοσάξωνες, και τα άλλα πιόνια και μαριονέτες της Ν.Τ.Π. προσπάθησαν να βάλλουν χέρι
στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της Ρωσίας, χρησιμοποιώντας απαράδεκτες μεθόδους, όπως τις χαζοβιόλες χορεύτριες «Pussy Riots»
για να ξεφτιλίσουν διεθνώς τη Ρωσία, και τη κυβέρνηση Πούτιν.
Επίσης χρηματοδοτούν τη Ρωσική αντιπολίτευση, για να ανατρέψει τη Κυβέρνηση Πούτιν, με τις κατηγορίες ότι οι πρόσφατες εκλογές, και η νίκη Πούτιν, ήταν προϊόν νοθείας. Αποσκοπούν να καταβάλλουν τη Ρωσία μέσω πολιτικών συνωμοσιών.
Ο Ρώσος πρόεδρος κατήγγειλε ξένη ανάμειξη και επέμβαση στην εσωτερική πολιτική της Ρωσίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η αντιπολίτευση παίρνει χρήματα από το εξωτερικό (λέγε Ν.Τ.Π.), για να εξυπηρετεί «ξένα συμφέροντα» της παγκόσμιας διακυβέρνησης.
Ο Πούτιν είπεν, οποιαδήποτε ξένη ανάμειξη στις πολιτικές υποθέσεις μας είναι απαράδεκτη. Ο Ρώσος πρόεδρος υπέγραψε νόμο που χαρακτηρίζει κατάσκοπους ξένων δυνάμεων και συμφερόντων τις Μ.Κ.Ο. που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό, για να κάνουν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στις Ρωσικές μεγαλουπόλεις, και άλλες
αντι-Ρωσικές πράξεις και ενέργειες. (όπως οι Pussy Riots).
Σε ένα πατριωτικό λόγο του, ο Πούτιν μίλησε για την ανάγκη να διατηρηθεί η Ρωσική εθνική ταυτότητα, και κάλεσε το πληθυσμό σε αύξηση των γεννήσεων, λέγοντας ότι μια οικογένεια πρέπει να έχει πολλά παιδιά, που θα έχουν τη βοήθεια του κράτους.
Ενώ αυτά συμβαίνουν στα κράτη που σέβονται τον εαυτό τους, εμείς εδώ ξεπουλάμε τα πάντα στους εχθρούς του Ελληνισμού, μέχρι τα παιδιά μας απαγορεύουμε να γεννηθούν, και τα υπάρχοντα τα φορολογούμε, για να σβήσουμε σαν Ελλάδα και σαν Ελληνισμός, ώστε να έλθουν εδώ να κατοικήσουν οι ευνοούμενοι και υπήκοοι της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π., της Παγκοσμιοποίησης, και της Σιωνιστικής παγκόσμιας κυβέρνησης. Τόσο «Μακάκες» και προδότες είναι οι πολιτικοί μας, ενώ εμείς οι «Μακάκες» τους ξαναψηφίζουμε!!!
Εν μέσω οικονομικής κρίσεως, χρεοκοπίας, και κατάρρευσης στην πατρίδα μας, όπου επικρατεί ανθρωπιστική κρίση, έχουν ξεκινήσει και δρομολογηθεί τα Εθνικά μας θέματα, με συνωμοσίες των ηγετών των Βαλκανικών χωρών με Γερμανούς και άλλους Ευρωπαίους πολιτικούς, και οι δοσίλογοι πολιτικοί μας τηρούν σιγήν ιχθύος, για να δώσουν ανθελληνικές λύσεις στα εθνικά μας θέματα, εν αγνοία των Ελλήνων. Έλληνες γρηγορείτε!!! Εάλω η πατρίδα μας!!!

ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Διεθνολόγος
E-mail: ant.grypaios@gmail.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Τω «Αγνώστω Πολεμάρχω»....

Παιάνας πάλι ας ακουστεί…
                …βούκινο ν’ αλυχτίσει…
Ηγέτης, Άναξ, Στρατηγός….
               …προσμένει να κινήσει…

 γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος
             
Κι αν φωλιαστούν τα όρνεα
Στου Θριάμβου την Αψίδα,
Κι αν ριζωθούν οι ύαινες
Στη δόλια την πατρίδα,
Κι αν σπιτωθούν οι έχιδνες
Κάτου από την καλύβα,
Σκοτάδια κι αν επνίξουνε την κάθε ηλιαχτίδα,

Λαμπρής θωριάς απαύγασμα
Αρχάγγελου σημάδι,
Σταυραετός και Κένταυρος
κατάφρακτος θε να’ρθει.
Σαν ξεπετρίσει ο Άνακτας
Κι οι Μύριοι σπαθομάχοι,
Παιάνας πάλι θ’ ακουστεί,
ωρυέται η Ανδρομάχη,
με τον καημό της στοίχειωμα,
που ο κόσμος της συθέμελα εσείσθη,
απ’ την οδύνη κλαίουσα
που ο γιός της απ’ τα τείχη εγκρεμίσθη,
με απόκοσμη ιαχή,
φωνή Κασσάνδρεια αντηχεί,
προφήτεμα φωτιάς και σκοτεινό συνάμα.
Στερνέ ακοίμητε Άνακτα
Και πώς να σε τιμήσω,
Οι ύστατοι οι ευγενείς,
Κρυφτήκαν, κάναν πίσω.
Στο φθόνο των Λεβαντινών,
Στα γρόσια των Οθωμανών,
 δεν άντεξαν, χαθήκαν,
Παλαιολόγοι, Ίσαυροι, Δούκες και Κομνηνοί,
Φωκάδες, Καντακουζηνοί, Λασκάρηδες και άλλοι,
Κι αν στων Εθνών χαθήκανε την μαύρη παραζάλη,
Χρεία να ξαναμαζωχτούν στο Λάβαρο και πάλι.
Οι Γόνοι οι Βυζαντινοί αρχή τρανή να κάμουν,
Λευκή Φρουρά ν’ αναστηθεί, πρώτοι σπαθί να βάνουν,
Θρόνιοι παρεστώτες της Δόξης Εκείνου,
Όρκο Πίστης ας δώσουν επί Λόγχης Λογγίνου.

Φωνή στερνή λαλαίουσα και Πορφυρογραμμένο,
Λαλεί θεριό ανήμερο, Στοιχειό ξαγριωμένο,
Μύριες ψυχές που γίναν μια,
Βούκεντρο ματωμένο,
Σπονδή στων γιών του Δαναού τ’ άγριο πεπρωμένο.

Μάγιστρε η λεπίδα σου απόλεμη ας μη στέκει,
Η νάρκη είναι πειρασμός κι ας μη σου παραστέκει.

Πόση ζωή λες έμεινε στον έρμο το λαό σου,
Μαρμαρωμένε Άνακτα άρπαξε τον καιρό σου,
Στείλε σε κάμπους και βουνά Σπαθάριο τελάλη,
βούκινο αυτοκρατορικό ας ακουστεί και πάλι..
Σύναξε τους Τουρμάρχες σου , μάζωξε τη Φρουρά σου,
Όρισ’ τους Κατεπάνω σου και τα Φουσατικά σου,
Ύψωσ’ τα Λάβαρα ξανά,
Τα Στρατηλατικά σου,
Κι έλα πολέμησε ταχιά,
Στη μάχη τη στερνή.

Το ρίγημα της αντρειάς συ κάνε να πυρώσει,
Σα φλόγ’ απ’ τα έγκατα της γης να βγει και να φουντώσει.

Βαρύ σου πέμπουν μήνυμα και βιάσου να κινήσεις,
Οι άντρες σου προσμένουνε μπροστά τους να βαδίσεις,
Γροικάν το Λάβαρο να ιδούν τ’ Αητού του Δικεφάλου,
Και σαν Αετοί να πέσουνε στ’ ασκέρια τ’ αντιπάλου…
Στο στήθος το τρεμούλιασμα που παραλύει τα πόδια
Με μιας στη θέα τ’ Αρχηγού γκρεμάει τα εμπόδια.

Σαν το θεριό τ’ ανήμερο λυσσάει μέσ’ στην αντάρα,
Κι η εικόνα του άγγιγμα ψυχής τσακίζει την κατάρα,
γεννάει μέθη άγρια, θάρρος, οργή, μανία,
ανομολόγητη  σκορπάει θανάτου αγωνία.

Θανατερό οικόσημο το Φλάμπουρο στολίζει,
Και στα λεφούσια των εχθρών το θάρρος ξανεμίζει.
Του τρόμου Ωδή απόκοσμη στέρεψε στη στιγμή,
Μπροστά σε Θεϊκή κραυγή,
 λαλιά  μαγευτική.

Εν Τούτω Νίκα Ηράκλειε,
Ύστατε Μαχητή,
Στώμεν γερά Αμύντορα,
Λόγχη Βυζαντινή.

Χαίρε πανώριε Άνακτα
που σ’ εξετίμησαν,
Μιλιούνια εχθρών και φίλων
 κι ας σε υποτίμησαν,
Άρχοντα Στρατηγέτη Στρατιών σ’ εμύησαν,
Αρχάγγελοι Θεϊκή Βουλή ετήρησαν.
«Ως εν Ουρανώ κι επι της Γης»,
 πρόνοια βαριά το Όρισμα της Θεϊκής Ταγής
κι ως όρισε Πυρίνων Ταγμάτων Ευγενείς
διαφέντεμα να κάμουν σε Ουράνιες Στρατιές,
Βαρύ Χρίσμα στους ώμους σου απέθεσε μαθές,
Αητούς να αρχηγεύεις,  της Γης τις Φάλαγγες.

Ξεκίνα συ κι οι Ουρανοί για σε θ’ αρματωθούνε,
Χέρι της Μοίρας γίνε Αητέ
Κι αετοί ας ματωθούνε,

Τιμή τους θα’ ναι δίπλα σου πετώντας να χαθούνε,
Θρύλο ν’ αφήσουν πίσω τους,
Γι’ αυτούς οπού θα’ ρθούνε.


Γιώργος Ανεστόπουλος
Διαβάστε περισσότερα » »

Απόσυρση ΙΧ και το 2013

Τι προβλέπεται στο άρθρο 22 του φορολογικού νομοσχεδίου για το μέτρο της απόσυρσης αυτοκινήτων. Όσα πρέπει να ξέρετε
Συγκεκριμένα στο άρθρο 22 του φορολογικού νομοσχεδίου αναφέρεται πως το μέτρο της απόσυρσης παρατείνεται έως τις 20 Δεκεμβρίου 2013 και πλέον θα αποσύρονται αυτοκίνητα τα οποία έχουν πρώτη άδεια κυκλοφορίας έως τις 31/12/2000, ενώ μέχρι πρότινος μπορούσαν να αποσυρθούν αυτοκίνητα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας έως 31/12/1998.
Μοναδική προϋπόθεση για να αποσύρει κανείς το αυτοκίνητό του με πρώτη άδεια κυκλοφορίας πριν τις 31/12/2000 είναι να έχει καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου γίνεται η διαγραφή καθώς και τυχόν οφειλομένων προηγουμένων ετών.
Σε ό,τι αφορά τα τεκμήρια διαβίωσης, παρέμειναν αμετάβλητα.
Φόρος Πολυτελείας μεταχειρισμένων ΙΧ
Αλλαγές έρχονται και στον φόρο πολυτελείας που επιβάλλεται στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ, καθώς στο νομοσχέδιο αναφέρεται στο άρθρο 23 πως οι ισχύοντες κλίμακες αντικαθίστανται από εκείνες που επιβάλλονται στα καινούρια.
Ειδικότερα σήμερα ο Φόρος Πολυτελείας στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ κυμαίνονταν σε 10% για αυτοκίνητα με αξία από 16.000 έως 17.000 ευρώ, σε 30% για οχήματα αξίας από 17.001 έως και 19.000 ευρώ και σε 40% για αυτοκίνητα αξίας άνω των 19.001 ευρώ.
Σύμφωνα με το φορολογικό νομοσχέδιο, ο φόρος θα είναι ο ίδιος με εκείνον που επιβάλλεται στα καινούρια και προσδιορίζεται σε 10% για οχήματα με αξία από 20.000-22.000 ευρώ, σε 30% για ΙΧ με αξία από 22.001-28.000 ευρώ και σε 40% για οχήματα με αξία άνω των 28.001 ευρώ, με τη διαφορά όμως πως η φορολογητέα αξία του οχήματος θα είναι μειωμένη ανάλογα με τη παλαιότητά του η οποία ορίζεται επακριβώς από το άρθρο 126 του ν. 2960/2001.
Ο συγκεκριμένος νόμος ορίζει πως το ποσοστό μείωσης της φορολογητέας αξίας κάποιου ΙΧ που έχει κυκλοφορήσει σε άλλο κράτος έως 6 μήνες κυμαίνεται σε 7% ενώ εάν έχει κυκλοφορήσει από 1 έως 2 χρόνια η μείωση ανέρχεται σε 14%.
Αντίστοιχα αν το εισαγόμενο μεταχειρισμένο έχει κυκλοφορήσει από 3 έως 4 χρόνια η μείωση ανέρχεται σε 28%, από 4 έως 5 έτη σε 34%, από 5 έως 6 χρόνια σε 40%, από 6 έως 7 χρόνια σε 46%, από 7-8 χρόνια σε 52%, από 8-9 χρόνια σε 57%, από 9-10 έτη σε 62% ενώ το ποσοστό αυξάνεται αντίστοιχα μέχρι τα 15 έτη που ανέρχεται σε 80%.
Ο φόρος πολυτελείας που επιβάλλεται στα ηλεκτρικά ΙΧ διατηρείται, καθώς η εργοστασιακή τους αξία είναι πολύ υψηλότερη από τις 20.000 ευρώ.
Αλλαγές υπάρχουν στις διατάξεις που αφορούν στους πολύτεκνους με 3 παιδιά οι οποίοι είχαν το δικαίωμα μόνο μία φορά να αποκτήσουν κάποιο ΙΧ με το δικαίωμα απαλλαγής από το τέλος ταξινόμησης.
Αφού ψηφιστεί το νομοσχέδιο και οι τρίτεκνοι οι οποίοι κατέστησαν πολύτεκνοι μετά την απόκτηση ενός ΙΧ με απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης θα μπορούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος και για δεύτερη φορά όπως ισχύει στους πολύτεκνους.
Αμετάβλητα τα τεκμήρια
Ένα από τα θέματα που έχει απασχολήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες εισαγωγείς, εμπόρους αλλά και ιδιοκτήτες ΙΧ έχει να κάνει με τα τεκμήρια διαβίωσης τα οποία παρέμειναν αμετάβλητα παρά τις προθέσεις της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με την "Ημερησία", ο λόγος που δεν μειώθηκαν τα τεκμήρια έχει να κάνει με το γεγονός πως η τρόικα τα έχει συνδυάσει με την φοροδιαφυγή και παρά τις προσπάθειες στελεχών του υπουργείου Οικονομικών δεν κατάφεραν τελικά να τους πείσουν πως είναι άδικα.
Παράλληλα οι υπόλοιποι φορείς άλλων κλάδων "επαναστάτησαν" μόλις αντιλήφθηκαν πως θα μειωθούν μόνο τα τεκμήρια στα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να υπάρξουν πάρα πολλές αντιδράσεις και πιέσεις προς την κυβέρνηση.
Όλα τα παραπάνω συντέλεσαν στο γεγονός να παραμείνουν αμετάβλητα τα τεκμήρια διαβίωσης έστω και αν ακόμη αυτό οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ στα γκισέ της εφορίας για να παραδώσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους δημιουργώντας επιπλέον νέο έλλειμμα στα κρατικά έσοδα.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΛΟΜΑΓΝΟ ΣΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε.

Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης
Με το ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ τιμήθηκε πρόσφατα η Ε.Ε. για τη μεταμόρφωση της Ευρώπης ‘’από ήπειρο πολέμου σε ήπειρο ειρήνης’’. Η διάκριση έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το ίδιο το μέλλον της Γηραιάς Ηπείρου. Η μακραίωνη όμως ενωτική πορεία της Ευρώπης που ξεκινά από την μετά‐Βυζαντινή εποχή,
πέρασε αρκετά αξιοσημείωτα στάδια:
‐ Ο Κάρολος ο Μεγάλος ή Καρλομάγνος ο Φράγκος το 800 μΧ δημιούργησε την πρώτη μεταβυζαντινή Ενωμένη Ευρώπη, με τη βίαιη ένωση των Γερμανικών φυλών, κάτω από την θρησκευτική ομπρέλα του παπισμού. Μάλιστα ο ίδιος ο πάπας Λέοντας Γ τον έστεψε αυτοκράτορα, ως αντίβαρο στην παρακμάζουσα (Αυτοκρτ. Ειρήνη) Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Η πρώτη μορφή της Δυτικής Ευρώπης.
‐ Ο βασιλιάς της Γερμανίας Όθων, ο αυτοαποκαλούμενος και διάδοχος του Καρλομάγνου, το 962 μΧ
εστέφθη Ρωμαίος Αυτοκράτορας, ιδρύοντας ένα θεοκρατικό καθεστώς.
Η Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία μακροημέρευσε έως το 1805 που κατελύθη από τον Ναπολέοντα, που
επίσης ονειρευόταν μια αυτοκρατορία με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη και κυρίαρχη τη Γαλλία.
Μετά το τέλος του μεγάλου πολέμου 1918 εμφανίσθηκε το ολοκληρωτικό καθεστώς της ναζιστικής
Γερμανίας του Χίτλερ. Η ιδεολογία του Γ Ράιχ οραματιζόταν μια αναγεννημένη Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, με καθυποταγμένους τους λαούς της Ευρώπης, υπό την αρία φυλή.
Την ιδεολογία της Αυτοκρατορίας εναντιώθηκε ο Διαφωτισμός, στα τέλη του 17ου αιώνα, με αφετηρία την Αγγλία, φώτισε το δρόμο της Γαλλικής επανάστασης (1789) και οι αξίες του ενέπνευσαν τον
κοινοβουλευτισμό. Η μετάβαση στον Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό έγινε κυρίως με την επίδραση του
Αριστοτέλη, από τον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό.
Πατέρας του οράματος της σύγχρονης Ομοσπονδίας (Παν‐Ευρώπη) θεωρείται ο Ριχάρδος‐Νικόλαος‐von Coudenhove‐Καλλέργης, Αυστριακός ευγενής. Έχει περίπου τα ίδια γεωγραφικά όρια που οραματίσθηκαν σχεδόν όλοι οι ηγέτες της. Η ιδέα της ένωσης επανήλθε πρακτικά το 1957 με την συνθήκη της Ρώμης. Το 2005 Γάλλοι & Ολλανδοί καταψήφισαν το Ευρωσύνταγμα του Ζισκαρ Ντε Στεν, που <<αντικαταστάθηκε>>  το 2007 από την συνθήκη της Λισσαβόνας και αυτή από τα Ευρώ‐μνημόνια των ημερών μας ……….
Η προσδοκία της Ομοσπονδοποίησης της Ευρώπης έφερε το ΕΥΡΩ: ‐ Ως βέλτιστο προσδοκώμενο
σενάριο προέβλεπε τη δυνατότητα σε όλα τα κράτη‐μέλη, να απολαμβάνουν υψηλή ανάπτυξη και
χαμηλό πληθωρισμό. ‐Ως χείριστο σενάριο είχε την μεγάλη κρίση, η οποία όμως θα έφερνε τους λαούς πιο κοντά.
Σε κάθε περίπτωση το ΕΥΡΩ θα οδηγούσε στην κοινή οικονομική διακυβέρνηση, δηλ. στην Ομοσπονδία.
Τελικά συνέβη η κρίση, που απομάκρυνε αντί να φέρει πιο κοντά τους λαούς, μετατρέποντάς τους σε
αντιπάλους. Η Γερμανία αλλά και η Γαλλία με βάση τη χειρίστη συνταγή, σχεδιάζουν τρόπους
διακυβέρνησης του ΕΥΡΩ.
Το ζοφερό ιστορικό παρελθόν της Ευρώπης, με οικονομικούς αλλά και στρατιωτικούς ανταγωνισμούς και η επιστροφή του, είναι ένα πιθανό ενδεχόμενο. Η Γερμανία αλλά και η πλειοψηφία των χωρών της Ε.Ε. είναι δίχως σπουδαίες πλουτοπαραγωγικές πηγές και σε στάδιο αποβιομηχάνισης. Ο μοναχικός δρόμος για κάθε μια τους, διαφαίνεται καταστροφικός.
Η επιλογή μιας χαλαρής Συνομοσπονδίας απαιτεί να καταργηθεί μεταξύ άλλων το ΕΥΡΩ. Αυτό όμως
συνεπάγεται την οικονομική καταστροφή της Ευρώπης, συν τις μεγάλες δυσκολίες ανάκαμψης.
Οι συνθήκες ενός σκληρού και ανελέητου πολέμου σε καιρό ειρήνης, η κατασκευασμένη κρίση δανεισμού και η κυριαρχία του χρήματος με ενοχοποίηση του πολίτη, δεν είναι επιδόσεις ούτε για βραβεία ‘ΚΑΡΛΟΜΑΓΝΟΣ’’ ούτε πολύ περισσότερο για ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ.
Σ’ έναν κόσμο που διαμορφώνεται από νέους πόλους ισχύος, η συνέχεια της προσπάθειας επιτυχίας του εγχειρήματος για την Ενωμένη Ευρώπη, η Ευρωζώνη ως προθάλαμος της Ομοσπονδοποίησης και τα κοινά βήματα των Ευρωπαϊκών λαών, ορίζουν τον μονόδρομο της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της συνύπαρξης. Αυτήν την Ευρώπη θέλουν οι λαοί, αυτοί αξίζει τα βραβεία.
Διαβάστε περισσότερα » »

Εορδαία: Περισσότερες από 850 οικογένειες κάτω από το όριο της φτώχειας

Περισσότερες από 850 οικογένειες στην Εορδαία ζουν κάτω από το όριο φτώχειας και η δημοτική αρχή κάνοντας χρήση προσφορών σε τρόφιμα που αποστέλλονται από την Ευρώπη τα διαθέτει καθημερινά στο χώρο της πρώην Σχολής εκπαίδευσης Δημοτικής Αστυνομίας Πτολεμαΐδας.
Στο δράμα των συνανθρώπων μας σύμφωνα με την δήμαρχο Εορδαίας κ. Βρυζίδου συμπαρίστανται θερμά οικογένειες από την περιοχή οι οποίες μέσω της άτυπης αναδοχής ενισχύουν κάθε μήνα οικονομικά τον αγώνα επιβίωσης τους.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
 kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

69 χρόνια από το Ολοκαύτωμα στα Καλάβρυτα

69 χρόνια από το Ολοκαύτωμα στα ΚαλάβρυταΕγινε πόλη – σύμβολο της ναζιστικής θηριωδίας. Στα μαρτυρικά , στις 13 Δεκεμβρίου του 1943, συντελέστηκε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με περισσότερους από 700 νεκρούς – όλος ο ανδρικός πληθυσμός πλην 13 που επέζησαν από τα τραύματά τους κατά την εκτέλεση. Σπίτια λεηλατήθηκαν και πυρπολήθηκαν, 65 από τα συνολικά 70 της πόλης, εκατοντάδες μάτια γυναικών και παιδιών είδαν μία καταστροφή που έμελλε να μην ξεχάσουν ποτέ.
Στον δρόμο για τα Καλάβρυτα, οι εκτέλεσαν 143 άνδρες, στα χωριά Ρωγοί, Κερπινή, Άνω και Κάτω Ζαχλωρού, καθώς και στη Μονή Μεγάλου Σπηλαίου. Επίσης έκαψαν περίπου 1.000 σπίτια σε πάνω από 50 χωριά, αφού τα λεηλάτησαν αποκομίζοντας περισσότερα από 2.000 πρόβατα και μεγαλύτερα ζώα και περίπου 260.000.000 δραχμές.
Μπήκαν στα Καλάβρυτα στις 9 Δεκεμβρίου, δημιουργώντας  ασφυκτικό κλοιό γύρω από την πόλη. Παραπλάνησαν τον κόσμο, διαβεβαιώνοντας ότι στόχος τους ήταν αποκλειστικά η εξόντωση των ανταρτών. Έπεισαν, καθώς προχώρησαν στην πυρπόληση σπιτιών που ανήκαν σε αντάρτες, και αναζήτησαν την τύχη των γερμανών τραυματιών της μάχης της Κερπινής.
Στις 12 Δεκεμβρίου, οι φήμες έλεγαν ότι οι γερμανοί ήταν έτοιμοι να αποχωρήσουν. Το πρωί όμως της επομένης, και προτού καλά – καλά ξημερώσει, χτύπησαν τις καμπάνες της κεντρικής εκκλησίας, και διέταξαν να συγκεντρωθούν όλοι οι κάτοικοι στο Δημοτικό Σχολείο. Εκεί έγινε και ο διαχωρισμός. Οι άνδρες, άνω των 14 χρονών, οδηγήθηκαν στην κοντινή ράχη του Καππή, τα γυναικόπαιδα παρέμειναν - φρουρούμενοι – στο κτίριο του σχολείου.
Το σύνθημα της εκτέλεσης δόθηκε με φωτοβολίδες από το ξενοδοχείο «Μέγας Αλέξανδρος».
Μάνες, αδελφές, σύζυγοι και κόρες, ζούσαν τις δικές τους στιγμές τρόμου, καθώς έβλεπαν τις φλόγες να ζώνουν το σχολείο. Κατάφεραν να ξεφύγουν, σπάζοντας πόρτες και παράθυρα. Η Κρίνα Τσαβαλά, μία ηλικιωμένη γυναίκα, ποδοπατήθηκε από το πανικόβλητο πλήθος.
Ακολούθησαν τραγικές σκηνές, με τις γυναίκες να ανακαλύπτουν το μέγεθος της θηριωδίας που είχε συντελεστεί, και να προσπαθούν να ανοίξουν τάφους για να θάψουν τους νεκρούς τους. Σύμφωνα με τους επιζήσαντες, δυο ημέρες κράτησαν οι ταφές.
Κατηγορούµενοι, είναι ο στρατηγός Neubacher, στρατιωτικός διοικητής Πατρών, ο σύνδεσµος µε τους Ες Ες λοχαγός Grohman, ο λοχαγός Dannhausen, ο ταγµατάρχης Ehrenberger, ο συνταγµατάρχης Wölfinger, οι ανθυπολοχαγοί Jacobs Pless και Franke, ο αγνώστου βαθµού Lang και το πολιτικό προσωπικό της διοίκησης Πατρών αποτελούµενο από τους Bock, Koch, Borsdorf, Döhnert, Bruan και Müller.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΡΤΝτοκιμαντέρ με θέμα την τραγωδία που εκτυλίχθηκε τον Δεκέμβριο του 1943 στο τρίγωνο Καλάβρυτα, Κερπινή, Ρογοί, παρουσίασε η ΕΡΤ με τον ιστορικό ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΚΑΤΟΣ να δίνει το ιστορικό πλαίσιο και να καταγράφει λεπτομερώς τα γεγονότα που προηγήθηκαν της μεγάλης σφαγής στα Καλάβρυτα.
Συντελεστές:
Ιστορικός: ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΚΑΤΟΣ
Καθηγητής Λαογραφίας: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΕΡΑΚΛΗΣ
Έρευνα-Επιμέλεια: ΜΑΡΙΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ

polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

Εκτός από την εκκίνηση του Ε65 η Φθιώτιδα

Για ποιον λόγο διαμαρτύρεται το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Ελλάδας
Πυρ και μανία το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Στερεάς από τους χειρισμούς του Υπουργείου Ανάπτυξης να δρομολογήσει, κατόπιν συμφωνίας με τράπεζες και κατασκευαστικές, την εκκίνηση του Ε65 τον Απρίλιο του 2013, αλλά όχι από την Φθιώτιδα και τον ΠΑΘΕ, αλλά από τα Τρίκαλα.
Για «κουτσουρεμένο» έργο κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αν.Στερεάς και προαναγγέλλει δράσεις από κοινού με τα επιμελητήρια Θεσσαλίας, Δ.Μακεδονίας και Ηπείρου, ώστε να μην περάσουν όπως λέει, οι διευκολύνσεις του Υπουργού Ανάπτυξης προς τους παραχωρησιούχους.

Πηγή: Lamiastar.gr
 news247

Διαβάστε περισσότερα » »

«Βολεύουν» κομματικά στελέχη στις διοικήσεις των νοσοκομείων

«Ενώ η χώρα βουλιάζει, αυτοί κοιτούν να βολέψουν τα κομματικά τους στελέχη και να γαντζωθούν στην εξουσία», καταγγέλλει στο tvxs.gr ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Δημήτρης Βαρνάβας, σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργού Υγείας να διορίσει νέους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές σε εννέα νοσοκομεία της χώρας. Για απόφαση που «εξυπηρετεί σκοπιμότητες και τίποτε άλλο» κάνει λόγο και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία ασφυκτιούν από τις ελλείψεις σε προσωπικό, τις νέες δραστικές περικοπές και τις ελλείψεις σε βασικά υλικά και φάρμακα, με απόφαση του υπουργού Υγείας Α.Λυκουρέντζου τοποθετούνται νέοι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές στα νοσοκομεία στα οποία έληξε η θητεία των προηγούμενων διοικήσεων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών, κ. Βαρνάβα, χρησιμοποιήθηκε ακριβώς η ίδια ποσόστωση, με την οποία διορίστηκαν και στα υπουργεία οι υπουργοί και οι υφυπουργοί. «Η πίτα μοιράστηκε μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ σε αναλογία 4 – 2 – 1», τονίζει χαρακτηριστικά.

«Ενώ η χώρα βουλιάζει, αυτοί κοιτούν να βολέψουν τα κομματικά τους στελέχη και να γαντζωθούν στην εξουσία», καταγγέλλει. Από την άλλη πλευρά, συνεχίζει, «σε θέσεις στις οποίες διαχειρίζεται κανείς χρήμα, όπως οι διοικητές των νοσοκομείων, αντί να διοριστούν άνθρωποι με τεχνογνωσία, διορίζουν πολιτευτές αποτυχόντες. Αυτό αποδεικνύει ότι δεν έχουν καμία διάθεση να κάνουν περιστολή δαπανών. Το μόνο που έχουν διάθεση είναι να μοιράζουν αξιώματα».

Ο ίδιος χαρακτηρίζει επίσης καταστροφικό το γεγονός ότι οι άνθρωποι οι οποίοι διορίζονται για να διευθύνουν τα νοσοκομεία είναι άνθρωποι δεν έχουν σχέση με το χώρο της υγείας. «Τους μαθαίνουν κομμωτική στου κασίδη το κεφάλι», σημειώνει.

«Ενώ τα νοσοκομεία έχουν εκατοντάδες προβλήματα, βάζουν και ανθρώπους που δεν έχουν καμία γνώση ούτε καν επίγνωση του τι αναλαμβάνουν να διοικήσουν, αμειβόμενοι ταυτόχρονα παχυλότατα. Οι περισσότεροι έχουν άγνοια κινδύνου στο τι θα βρουν μπροστά τους και τι θα διαχειριστούν», τονίζει και εκτιμά πως από το «κόκκινο» στο οποίο βρίσκονται σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία «θα πάνε στο μαύρο».

Την απόφαση του υπουργού Υγείας σχολιάζει στο tvxs.gr και η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μέλος της ΕΕΚΕ Υγείας του κόμματος, Ειρήνη Αγαθοπούλου. Όπως σημειώνει, «εξυπηρετεί σκοπιμότητες και τίποτε άλλο», ενώ εκφράζει την αμφιβολία της για το αν οι αλλαγές στις διοικήσεις θα έχουν κάποιο όφελος για τα ίδια τα νοσοκομεία. «Δεν ξέρω αν αυτοί οι άνθρωποι έχουν γνώσεις και την εμπειρία να αντεπεξέλθουν στις πολύ δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία ή θα είναι η φωνή της κυβέρνησης στους χώρους όπου διορίστηκαν», επισημαίνει.

Η κ. Αγαθοπούλου φέρνει ως παράδειγμα το δικό της νομό, όπου βάσει της απόφασης του κ. Λυκουρέντζου διορίστηκε νέος διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς ένας οικονομολόγος, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ εδώ και πολλά χρόνια. Όπως παρατηρεί, «επικράτησε για άλλη μια φορά το κομματικό συμφέρον και μάλιστα στο Κιλκίς, όπου το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αυτή τη στιγμή εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο».

Οι νέοι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές

Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς»
Διοικητής: Παπαδόπουλος Γιώργος, Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ και πρ. Διευθυντής Υπουργείου Υγείας.
Αναπληρωτής Διοικητής: Μαυρογενάκης Φραγκίσκος, Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων-Στέλεχος Νοσοκομείων.
Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία»
Διοικήτρια: Καρρά Μαρία, Ιατρός-Παθολογοανατόμος.
Αναπληρωτής Διοικητής: Τσάμης Χρήστος, Οδοντίατρος- πρ. Υποδιοικητής Νοσοκομείου.
Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «Τζάνειο»
Διοικητής: Παπαχρήστος Χρήστος, Οικονομολόγος-Στέλεχος Νοσοκομείων.
Αναπληρώτρια Διοικήτρια: Δαδακαρίδου Μαγδαληνή, Ιατρός-Αιματολόγος.
Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων»-ΓΝΔΑ «Αγία Βαρβάρα»
Διοικητής: Πεταλάς Κώστας, Δικηγόρος- πρ. Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.
Αναπληρωτής Διοικητής: Δόκος Παναγιώτης, Οικονομολόγος.
Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας «Ελένη Θ. Δημητρίου»
Διοικήτρια: Κετσετζή Παρασκευή, Δικηγόρος.
Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο»
Διοικήτρια: Κουρτέλη-Ξουρή Ευαγγελία, Επιστήμων Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς- Γενικό Νοσοκομείο/Κέντρο Υγείας Γουμένισσας
Διοικητής: Ανθρακίδης Θεμιστοκλής, Οικονομολόγος.
Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, Καρπενησίου, Άμφισσας και Φωκίδας
Διοικητής: Κουτσοπίνης Παναγιώτης, Ιατρός-Γυναικολόγος Μαιευτήρας.
Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνης
Διοικητής: Ξιπολυτάς Νικόλαος, Ιατρός-Χειρούργος.tvxs.gr
Διαβάστε περισσότερα » »