Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι η χημειοθεραπεία σκοτώνει!!


http://www.ikypros.com/assets/image/imagearticle/Untitled-30525.jpgΝέα επιστημονική έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει πρόσφατο άρθρο μας εδώ στο pentapostagma.gr καθώς απέδειξε ότι η χημειοθεραπείαμπορεί να προκαλέσει ζημιές στα υγιή κύτταρα και ως αποτέλεσμα να εκκρίνει μια πρωτεΐνη που ενισχύει την ανάπτυξη του όγκου και την αντίσταση στη περαιτέρω θεραπεία.
Ερευνητές στις Η.Π.Α προέβησαν σε αυτό το εύρημα ενώ προσπαθούσαν να εξηγήσουν το λόγο για τον οποίο τα καρκινικά κύτταρα είναι τόσο ανθεκτικά μέσα στο ανθρώπινο σώμα ενώ είναι τόσο εύκολο να σκοτωθούν στο εργαστήριο.
Οι ερευνητές έλεγξαν τα αποτελέσματα ενός τύπου χημειοθεραπείας σε ιστό που συλλέχθηκε από άντρες ασθενείς με καρκίνο του προστάτη και βρήκαν αποδείξεις ‘ζημιάς στο DNA’ των υγιών κυττάρων έπειτα από τη θεραπεία, όπως ανέφεραν στο Nature Medicine. Η χημειοθεραπεία λειτουργεί μέσω της αναστολής της αναπαραγωγής των ταχέως διαιρούμενων κυττάρων, όπως αυτά που βρίσκονται στους όγκους.
Οι επιστήμονες βρήκαν ότι τα υγιή κύτταρα που δέχθηκαν ‘ζημιές’ από τη χημειοθεραπεία εμφάνιζαν μεγαλύτερες ποσότητες έκκρισης της πρωτείνης WNT16B η οποία ενισχύει τον δείκτη επιβίωσης των καρκινικών κυττάρων.
“Η αύξηση της πρωτείνης WNT16B ήταν εντελώς αναπάντεχη,” δήλωσε ένας εκ των δύο συγγραφέων της μελέτης Peter Nelson του Ερευνητικού Κέντρου για τον Καρκίνου Fred Hutchinson στο Seattle προς το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η πρωτείνη χρησιμοποιήθηκε από τα καρκινικά κύτταρα που βρίσκονται κοντά στα υγιή κύτταρα που είχαν υποστεί ζημιά από την ίδια τη χημειοθεραπεία!!!
“Όταν εκκρίνεται η πρωτείνη WNT16B αλληλεπιδρά με τα κοντινά καρκινικά κύτταρα και προκαλεί την ανάπτυξη και την εισχώρηση τους και το πιο σημαντικό την αντίσταση στην επακόλουθη θεραπεία,” δήλωσε ο Nelson.
Στις θεραπείες του καρκίνου, οι όγκοι αρχικά ανταποκρίνονται καλά, αλλά αυτό που επακολουθεί είναι μία ταχύτατη αναγέννηση των καρκινικών κυττάρων και στη συνέχεια η περαιτέρω αντίσταση στη χημειοθεραπεία.
Επιπρόσθετα, οι δείκτες αναπαραγωγής των καρκινικών κυττάρων φαίνεται ότι επιταχύνονται στο μεσοδιάστημα των θεραπειών.
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα ευρήματα τους έχουν επιβεβαιωθεί σχετικά με τους όγκους του καρκίνου του στήθους και των ωοθηκών.

pentapostagma.gr


Διαβάστε περισσότερα » »

Σκοπιανή εφημερίδα: «Υπήρχε σλαβική μειονότητα στο βουλγαρικό Πιρίν από την εποχή του Τίτο»

Αύγουστος  8, 2012.

Σκόπια.

Επιστολή του Γκιόργκι Ντίμιτροφ η οποία είχε αποσταλεί στον Γιοσίπ Μπροζ Τίτο, με την οποία ζητούσε την ενοποίηση του Πιρίν  με τη σλαβική περιοχή του Βαρντάρ, δημοσίευσε σήμερα η  σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων, Νόβα Μακεντόνια.


Η επιστολή αυτή, φυλάσσεται ως ιστορικό αποδεικτικό,  σε μουσείο στο Βελιγράδι και στάλθηκε στις 17 Αυγούστου του 1946.

Η εφημερίδα δημοσίευσε την επιστολή με αφορμή τη δήλωση του Βούλγαρου ευρωβουλευτή Αντρέι Κοβάτσεφ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι στη Βουλγαρία δεν υπήρχε σλαβική μειονότητα, παρά μόνο εθνικά Βούλγαροι.

«Η επιστολή ξεκινά με τη διαπίστωση ότι ο πρωταρχικός σκοπός του σλαβικού λαού της περιοχής Βαρντάρ είναι ότι ήθελε να οργανωθεί σε μια εθνική κυβέρνηση μέσα στα όρια της Ομοσπονδιακής Λαϊκής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. 

Για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει να οργανωθεί από κοινού με τα άλλα σλαβικά τμήματα που θα έχουν ως βάση την περιοχή του Βαρντάρ και η όποια οντότητα θα λειτουργεί μέσα στη Γιουγκοσλαβία», ανέφερε στην επιστολή του ο Σλάβος Γκιόργκι Ντίμιτροφ.

Μάλιστα ο αναφερόμενος  στην επιστολή του προς τον Τίτο προέβλεπε  την πολιτιστική συνοχή του σλαβικού πληθυσμού κάτω από την ονομασία ‘σλαβομακεδονικός  λαός’ και στις δύο πλευρές και την παραχώρηση στη Βουλγαρία τις Δυτικές Περιφέρειες όπου υπάρχει βουλγαρική μειονότητα.
 
echedoros-a

Διαβάστε περισσότερα » »

Οι δυνάμενοι ας προστρέξουν άμεσα.

Συνάδελφος 24 χρονών που υπηρετεί ΔΑΕΑ ΥΜΕΤ Αττικής, έχει λευχαιμία και νοσηλεΎεται στο Θεαγένειο Θεσ/νίκης.

Αγαπητοί φίλοι, ο αδελφός μας ο Νίκου Κων/νος νοσηλεύεται και έχει πολύ μεγάλη ανάγκη για αιμοπετάλια ομάδος 0+ (μηδέν θετικό).

Θερμή είναι η παράκληση των γονέων και του αδερφού του Γιώργου Νίκου για την επείγουσα ανταπόκριση μας. Τηλ επικοινωνίας 6976455730.

Οι δυνάμενοι ας προστρέξουν άμεσα.







 ΛΥΣΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΧΤΗΠΗΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ.
 eleftheriskepsiΙ
Διαβάστε περισσότερα » »

Την προσοχή σας παρακαλώ για το κορίτσι

ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ! Η κόρη μου Θεοδώρα 20 ετών, έφυγε το πρωί της Δευτέρας 6 Αυγούστου 2012 από την οδό Φλωρίνης στον Αγιο Παντελεήμονα Αχαρνών και έκτοτε δεν έδωσε κανένα σημείο ζωής.

Φορούσε δερμάτινες σαγιονάρες με θαλασσιά λουράκια, σκούρο καφέ παντελόνι - σαλβάρι, μωβ μπλουζάκι κοντομάνικο και κρατούσε μεγάλη κόκκινη τσάντα ώμου.

Παρακαλώ, αν έχετε οποιαδήποτε πληροφορία που θα μας βοηθήσει να την βρούμε επικοινωνείστε άμεσα μαζί μας. Βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο.    6972313343 - 6972313267

eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Πάνω από 40 οι ασθενείς με ιό Δ. Νείλου – 16 περιοχές της χώρας έχουν αποκλεισθεί

http://warnews.gr/wp-content/uploads/2012/08/index8.jpeg ΚΕΕΛΠΝΟ: 16 περιοχές της χώρας έχουν αποκλεισθεί από τη διαδικασία της αιμοδοσίας
Αυξάνονται τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου εντός και εκτός Αττικής και οι ασθενείς έχουν ξεπεράσει συνολικά τους 40. Στο μεταξύ, 16 περιοχές της χώρας έχουν αποκλεισθεί από τη διαδικασία της αιμοδοσίας, καθώς κρίνονται υψηλού κινδύνου.
Σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) 15 ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, εκ των οποίων οι πέντε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας καθώς εμφάνισαν σοβαρά συμπτώματα μετά τη μόλυνσή τους από τον ιό του Δυτικού Νείλου.
Οπως προκύπτει από τα ίδια στοιχεία, από τους 40 ασθενείς που εξακριβώθηκε ότι νοσούν από τον ιό του Δυτικού Νείλου έπειτα από εργαστηριακή διάγνωση, οι 30 εκδήλωσαν λοίμωξη στο κεντρικό νευρικό σύστημα, δηλαδή εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα. Επιπλέον, σε 10 ασθενείς τα συμπτώματα ήταν ίδια με αυτά που εμφανίζονται στην κοινή γρίπη.
Πάντως, όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί του Κέντρου, σε κάθε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου με προσβολή του κεντρικού νευρικού συστήματος αντιστοιχούν 140 ήπια ή χωρίς συμπτώματα κρούσματα. Προσθέτουν μάλιστα ότι οι χρονίως πάσχοντες και οι ανοσοκατεσταλμένοι είναι οι κατηγορίες του πληθυσμού που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να νοσήσουν βαριά έπειτα από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού.
Σε ό,τι αφορά το ηλικιακό προφίλ των ασθενών αυτό κυμαίνεται από 23 έως και 87 έτη, ενώ υπογραμμίζεται πως οι δύο θάνατοι που έχουν σημειωθεί αφορούσαν ηλικιωμένους ανθρώπους με βαρύ ιατρικό ιστορικό.
Εν τω μεταξύ, ήδη το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) έχει αποφασίσει τον αποκλεισμό των αιμοδοτών στις περιοχές όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα, ενώ σε συνεργασία με ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ, τα «κόκκινα» σημεία ανανεώνονται όταν προκύπτουν νέα δεδομένα, προκειμένου να περιοριστούν οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού μέσω μεταγγίσεων.
Οι περιοχές της Αττικής που έχουν αποκλεισθεί είναι:
το Παλαιό Φάληρο, ο Αγιος Δημήτριος, η Αργυρούπολη – Ελληνικό, ο Αλιμος, η Ηλιούπολη, η Γλυφάδα, η Καλλιθέα, η Νέα Σμύρνη, το Μοσχάτο, το Μαρούσι, το Χαλάνδρι και το 2ο δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων (Νέος Κόσμος, Κυνοσάργους, Μετς, Παγκράτι και Αγιος Ιωάννης – Γούβα). Επίσης, οι αιμοληψίες απαγορεύονται στην Κύμη – Αλιβέρι Ευβοίας, στη Σάμο, στο Δέλτα Θεσσαλονίκης και στη Νάουσα Ημαθίας.
 
tanea.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

«Ο Ιερέας που φίλησε το χέρι του Πούτιν είναι …Σκοπιανός»!

Αύγουστος 8, 2012.

Όλες οι παραδοξότητες και οι αντιφάσεις δεν είναι τυχαίο ότι …αναβλύζουν από τα Σκόπια!

Ο ηγούμενος Μεθόδιος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως στη μονή Βαλαάμ, που προσπάθησε να …φιλήσει το χέρι του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ήταν (φυσικά) σκοπιανός, όπως αναφέρει η ρωσική πύλη Forbs.ru


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα καθώς και πολλά άλλα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο ηγούμενος έκανε αυτή τη χειρονομία για να …εκτιμήσει την αναγνώριση του σλαβικού λαού των Σκοπίων, ως ομοεθνή από το μεγάλο ρωσικό λαό.

Υπάρχει σχετικό βίντεο που δείχνει ότι ένας μοναχός από τη Μονή Βαλαάμ προσπαθεί να φιλήσει με ευλάβεια το χέρι του Ρώσου προέδρου, κάνοντας τον Πούτιν να αισθανθεί  πολύ άσχημα.

Το περιστατικό αυτό έκανε μεγάλη …διαδρομή σε ιστοσελίδες της Ρωσίας με καυστικά σχόλια.

Όταν, μάλιστα, ρώτησαν τον ηγούμενο Μεθόδιο γιατί προέβη σε αυτήν την πράξη απάντησε:

« Φίλησα το χέρι του Ρώσου προέδρου για την αναγνώριση των νέων λαών από το μεγάλο ρωσικό λαό», είπε ο Μεθόδιος.

Ο μοναχός επικρίθηκε με σφοδρότητα  από ανώτερους κληρικούς, τους οποίους πρόκειται να αντιμετωπίσει για να δικαιολογηθεί…
 
 echedoros-a

Διαβάστε περισσότερα » »

Κύπρος-Κατεχόμενα: Ως τουαλέτα χρησιμοποιείται εκκλησία στην Αμμόχωστο

Ένα ιστορικό μνημείο της μεσαιωνικής περιόδου, η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, στην εντός των τειχών περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου χρησιμοποιείται ως υποδοχέας ακαθαρσιών, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Χαβαντίς».

Η εφημερίδα γράφει ότι πολλά είναι τα ιστορικά μνημεία στην εντός των τειχών πόλη, που είναι υπό κατάρρευση από την εγκατάλειψη, γι΄αυτό δεν προσελκύουν επισκέπτες.

Εκτός από τα άγρια χόρτα στις αυλές πολλών ναών, κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάποιοι καταναλώνουν αλκοόλ εντός των εκκλησιών, εγκαταλείπουν τα σκουπίδια τους και προκαλούν περιβαλλοντική ρύπανση.

Η «Χαβαντίς» γράφει ότι παραμελημένες είναι επίσης οι εκκλησίες του Αγίου Συμεών, της Αγίας Ζώνης και του Αγίου Νικολάου.
 
e-typos.com
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΥΡΙΕ ΠΕΠΟΝΗ ΙΔΟΥ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ εις βάρος της χώρας: 120 δισεκατομμύρια Ευρώ Ελληνικών ομολόγων* ξεφορτώθηκαν οι ξένοι τραπεζίτες με την συνενοχή ΓΑΠ – Παπακωνσταντίνου.

*Τα στοιχεία που “ήταν αδύνατον να βρει” ο κύριος Σαχινίδης μετά την ερώτηση Παυλόπουλου, τα έβγαλε το “έγκριτο” Βήμα όταν ξεκατινιαζόταν με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ελπίζουμε ο κύριος Στουρνάρας να μην δυσκολευτεί τόσο να τα βρει, ώστε επιτέλους οι καταστροφείς της Ελλάδας να πάνε ΑΜΕΣΑ στο ειδικό δικαστήριο.

Αυτή είναι η αλήθεια για το πλιάτσικο που τελέστηκε εις βάρος της Εθνικής περιουσίας, των ασφαλιστικών ταμείων, των κρατικών τραπεζών, των πανεπιστημίων, των νοσοκομειακών ιδρυμάτων και των λοιπών ΝΠΔΔ, όπως αυτή απορρέει από την λεπτομερή αναφορά Παυλόπουλου στις 2/11/2011. Από την τότε επερώτηση προκύπτει πως οι περισσότερες αγορές Ελληνικών ομολόγων έγιναν χωρίς αποφάσεις των ΔΣ των διοικήσεων, αλλά υπό την επιστασία της ΤτΕ! Δηλαδή του κυρίου Προβόπουλου! Επί δύο χρόνια, το δημόσιο φορτωνόταν ανηλεώς “τοξικά” ομόλογα με την ηθική αυτουργία Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, που τα κούρεψε ως φυσικός αυτουργός ο Παπαδήμος.

Έτσι, όταν ήλθε η ώρα να κουρευτούν τα ομόλογα, αυτά βρίσκονταν πλέον σε Ελληνικά χέρια. Σε χέρια του δημοσίου, αφού τα ξεφορτώθηκαν οι ξένοι τραπεζίτες χωρίς να χάσουν δεκάρα!

Και εδώ αρχίζει το μέγα σκάνδαλο. Κάθε νοήμων άνθρωπος θα ρωτούσε “και γιατί δεν κουρεύαμε τα ομόλογα, να κάνουμε αναδιάρθρωση του χρέους δηλαδή, από το 2010″; Ποιός ο λόγος γι’ αυτό το έγκλημα εις βάρος της πατρίδας; Κοιτάξτε λοιπόν τους ενόχους με ονοματεπώνυμο (τον Παπανδρέου τον αφήνουμε στην άκρη, αρκούν αυτά που αποκαλύπτει ο Ρουμελιώτης):

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Από το 2010 χαρακτήριζε “εχθρό της Ελλάδας” όποιον μιλούσε για αναδιάρθρωση του χρέους. Το 2012, αφού χρέωσε την Ελλάδα με 120 δις, δεν είχε κανένα πρόβλημα. Η αναδιάρθρωση ήταν η μόνη λύση. Η δολιότητα είναι εμφανής, ο εισαγγελέας ας δει τις δηλώσεις του. Δείτε στο 11,58”:




Και βέβαια την δολιότητα του Παπακωνσταντίνου την είχε αποκαλύψει σε ένα εκπληκτικό άρθρο του ο Πέτρος Χασάπης που πρέπει οπωσδήποτε να το διαβάσετε, αφού το Νοέμβρη του 2010, αποκάλυπτε όλα αυτά που έγιναν 18 μήνες αργότερα:Περίεργος «χρησμός» Παπακωνσταντίνου για αναδιάρθρωση και haircut;;;

Διαβάστε το οπωσδήποτε, είναι αποκαλυπτικό. Ο κύριος Παπακωνσταντίνου λοιπόν με δεκάδες δηλώσεις του ξόρκιζε την αναδιάρθρωση του χρέους, την ίδια στιγμή που οι ξένοι ξεφόρτωναν “τοξικά” ομόλογα, στις πλάτες του Ελληνικού δημοσίου, του Έλληνα πολίτη. Γράφαμε τον Δεκέμβρη του 2010: Οταν ο Παπακωνσταντίνου λέει οχι στην αναδιάρθρωση, τότε αυτή αποτελεί πλέον τον όρο εθνικής επιβίωσης.

Διότι ήταν ξεκάθαρο τι ακριβώς συνέβαινε και το κάλυπταν δολίως τα ΜΜ”Ε”. Τα ίδια που σήμερα ξορκίζουν το μνημόνιο αλλά αποθεώνουν το ξεπούλημα της Αγροτικής.

Ο άλλος μεγάλος υπεύθυνος, δεν είναι παρά ο κύριος Παπαδήμος. Αυτός που ολοκλήρωσε το έγκλημα. Ο άνθρωπος που ενώ η ΝΔ τον ήθελε στην δικαιοσύνη για τα Swaps της Goldman Sachs το 2010, το 2011 τον αποδέχθηκε ως πρωθυπουργό! ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ:ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ–ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΥΡΙΟ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ!!!

Στις 5 Νοεμβρίου του 2011, αποκαλύπταμε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία, μέσα σε δύο χρόνια πρωθυπουργίας του Γιώργου Παπανδρέου είχαν προβεί σε αγορές “τοξικών” πλέον ομολόγων ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΣ τις θέσεις τους! Αυτό με αφορμή την πρώτη ερώτηση που είχε καταθέσει τότε ο Προκόπης Παυλόπουλος: ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΝΑΖΗΤΑ ΕΝΟΧΟΥΣ. ΞΕΦΟΡΤΩΣΑΝ ΤΑ ΕΠΙΣΦΑΛΗ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ!

Τότε παραθέσαμε και την λίστα με τα Ελληνικά ομόλογα που κατείχαν οι ξένες τράπεζες. Ήταν εμφανές ότι τα 143 δις είχαν γίνει 23 δις, όπως αποκάλυψε το ΒΗΜΑ λίγες ημέρες μετά. Οι Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Παπαδήμος είχαν βοηθήσει με τις πολιτικές τους και τις ψευδείς δηλώσεις τους, ώστε οι ξένοι τραπεζίτες να μην έχουν καμμία απώλεια από το κούρεμα. Τότε ακριβώς έγινε η αναδιάρθρωση.

Αυτά ακριβώς είχε αποκαλύψει μιλώντας στον Ρ/Σ «Antenna FM», και στο δημοσιογράφο κ. Κ. Λασκαράτο, ο Προκόπης Παυλόπουλος που όμως έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου:

«Το φθινόπωρο του 2011, και ενόψει της επερχόμενης αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους (PSI) και του συνακόλουθου «κουρέματος» των ελληνικών ομολόγων, υπήρχαν αδιάψευστα στοιχεία ότι, ιδίως μετά τον Μάρτιο του 2010 –δηλαδή όταν κορυφωνόταν πια η κρίση δανεισμού της Ελλάδας-  οι αλλοδαπές Τράπεζες «ξεφόρτωναν» ελληνικά ομόλογα όπως μπορούσαν.  Έτσι ώστε, όταν έλθει η ώρα του –αναπόφευκτου με την πορεία των πραγμάτων- μεγάλου «κουρέματος» τους, να έχουν όσο το δυνατό μικρότερο κόστος, αφού θα το είχαν μετακυλήσει πια στους ευρωπαίους και, κυρίως, στους Έλληνες φορολογούμενους.

  1.       I.      Γι’ αυτό το λόγο στις 2 Νοεμβρίου του 2011 υπέβαλα, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς το Υπουργείο Οικονομικών.  Με την αίτηση αυτή ζητούσα, μεταξύ άλλων, να κατατεθεί και αναλυτικός πίνακας από τον οποίο να προκύπτει πόσα ελληνικά ομόλογα κατείχαν οι τράπεζες της αλλοδαπής κατά τη περίοδο μεταξύ 31/12/2008 ως και 30/9/2011.

  2.    II.      Στις 7 Δεκεμβρίου 2011 (με αρ. πρωτ. 2/75546/0023) το Υπουργείο Οικονομικών, δια του κ. Φ. Σαχνίδη, ουσιαστικά αρνήθηκε να καταθέσει τα στοιχεία που ζητούσα.  Και όχι μόνον αυτό, αλλά ειδικά ως προς το πόσα ομόλογα κατείχαν σ’ αυτή τη χρονική περίοδο οι αλλοδαπές Τράπεζες ο κ. Σαχινίδης τόνιζε: «Από τα στοιχεία που προκύπτουν από το προαναφερόμενο «Σύστημα», η ομαδοποίηση για τις τράπεζες της αλλοδαπής με βάση τη χώρα της προέλευσής τους δεν είναι εφικτή.  Οι ξένες τράπεζες που είναι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων, διατηρούν λογαριασμούς Άυλων Τίτλων, κυρίως μέσω λογαριασμών πελατείας ελληνικών τραπεζών τις οποίες χρησιμοποιούν ως θεματοφύλακες.  Ως εκ τούτο στο «Σύστημα Άυλων Τίτλων» της Τράπεζας της Ελλάδος, τα ομόλογα του ΕΔ των οποίων κάτοχοι είναι ξένες τράπεζες, εμφανίζονται συνολικά στα χαρτοφυλάκια πελατείας Ελληνικών τραπεζών ως «Πελατεία Εξωτερικού» και όχι ξεχωριστά ανά ξένη τράπεζα».

  3. III.      Στο σημερινό (18/3/2012) «ΒΗΜΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ» (σελ. 6), δημοσιεύονται όμως τα στοιχεία που ο κ. Σαχινίδης διατεινόταν ότι δεν ήταν δυνατό να υπάρξουν!  Συγκεκριμένα τα στοιχεία αυτά τα έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS), ανά χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις οποίες έχουν την έδρα τους οι τράπεζες – κάτοχοι ελληνικών ομολόγων.

Από τα στοιχεία λοιπόν αυτά προκύπτει ότι πριν τη κρίση δανεισμού της Ελλάδας οι αλλοδαπές τράπεζες κατείχαν στα χαρτοφυλάκιά τους ελληνικά ομόλογα αξίας 143 δισ. ευρώ. Και πριν το «κούρεμά» τους οι ως άνω τράπεζες κατείχαν πια μόλις 23 δισ. ευρώ! Δηλαδή «πρόλαβαν» και «ξεφορτώθηκαν» ελληνικά ομόλογα ύψους 120 δισ. ευρώ, ώστε το «κούρεμά» τους να γίνει σε βάρος όχι φυσικά των τραπεζών αλλά των ευρωπαίων –και κυρίως ελλήνων- φορολογουμένων.

     Με απλά λόγια:  Αυτό που προσπάθησε να κρύψει το Υπουργείο Οικονομικών βλέπει σήμερα επισήμως το φως της δημοσιότητας, δίνοντας τις πραγματικές διαστάσεις και διαλύοντας τους μύθους γύρω από το τι συνέβη με το P.S.I. Άρα και γύρω από το τι περιμένει στο άμεσο μέλλον τον Έλληνα φορολογούμενο για να υπάρξει ουσιαστική ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους.  Μια ελάφρυνση η οποία συνιστά και το βασικό πλεονέκτημα του Μνημονίου ΙΙ σε σχέση με το καταστροφικό, από κάθε άποψη, Μνημόνιο  Ι, στο οποίο μας οδήγησε –δρομολογημένα, όπως σήμερα προκύπτει- η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου.»

Το δημοσίευμα του Βήματος μπορεί να πέρασε στα ψιλά, δεν διαψεύσθηκε όμως από κανέναν. Ήταν οι εποχές αλήστου μνήμης που ο κύριος Ψυχάρης έβγαζε τα άπλυτα του κυρίου Παπανδρέου στην φόρα.

Κύριε Πεπόνη, η συνέχεια σε εσάς. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Λουκάς Παπαδήμος δεν έχουν ασυλία.


Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΑΚΕΛΕΙΟ: ΖΙΓΚΟΛΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ 50 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ Ο ΚΤΗΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ. "ΒΟΛΕΥΕ" ΜΕΣΟΚΟΠΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΦΡΑΓΚΑΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ...ΘΕΑΜΑΤΟΣ

pakistanos-maska2
Δεν είναι τελικά όπως προσπάθησαν να τα παρουσιάσουν τα πράγματα ο ...μασκοφόρος εκδικητής της Πάρου.
Κατά απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες μας(θυμάστε ένα ρεπορταζ στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ 1για το λόμπυ της Πάρου;)ο Αχμέτ Βαγκάζ ή Χαγκάζ και όχι Αλί και τρισαλί όπως θέλησαν να τον παρουσιάσουν τα βαποράκια των Λαμπρακοψυχάρηδων, είχε αποκτήσει σπουδαία και πλούσια πελατεία στο νησί της καλοβαλμένης μπουρζουαζίας. Έμπαινε σε πολλά και καλά σπίτια. Με το αζημίωτο. Και ξαλάφρωνε πολλές κακόχυμες κυρίες αλλά και οπισθόβουλους κυρίους του κοσμοπολίτικου νησιού της άσπρης σκόνης. Γιατί στο νησί από την εποχή των Λαζόπουλων, των Χαριτοδιπλωμένων, των Ψινάκηδων και των Ρουβάδων, έχουν αλλάξει ΄πολλά. Μα πάρα πολλά. Και ο νοών νοείτο.(Θα τα πούμε αυτά σε άλλη ανάρτηση)
Γι αυτά που λέμε έχουμε συγκεκριμένες αποδείξεις. Ο Πακιστανός έπαιρνε από 50-100 ευρουλάκια το κεφάλι. Φαντάζεστε το σκάνδαλο στο νησί εαν δημοσιευόταν η φωτογραφία του; Ουρές τα κουτσομπολίκια. Αλλά όχι μόνον τα ροζ. Υπάρχουν κι άλλα. Περίεργο ρόλο έπαιζε το Πακιστάνι. Στα σύνορα αλλά και στις Κυκλάδες.
Μέχρι και ο συνήγορος που του διόρισαν, έχει μεγάλη "εμπειρία" σε ανάλογες υποθέσεις. Πρεσβείες κλπ.
Δεν είναι όμως μόνον αυτός ο λόγος. Είναι κι άλλοι. Θα πέσετε από τα σύννεφα με αυτά που θα βγουν στη συνέχεια.
Και θα τα  βγάλουμε.. Αλλά η "καρριέρα" του τελείωσε εδώ. Ή μόλις αρχίζει στις φυλακές;
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΜΕΛΙ "ΜΑΝΟΥΚΑ" ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ!

Αυστραλοί ερευνητές έχουν μείνει έκπληκτοι για την ανακάλυψη μιας θεραπείας που βρισκόταν κάτω από τη μύτη τους - ένα μέλι που πωλείται σε καταστήματα υγιεινής διατροφής ως φυσικό φάρμακο. 
Η νέα έρευνα έχει δείξει οτι το μέλι σκοτώνει κάθε είδους βακτήριο, συμπεριλαμβανομένων των ανθεκτικών στα αντιβιοτικά "μικροβίων" που μαστίζει τα νοσοκομεία και τη θανάτωσή των ασθενών σε όλο τον κόσμο. 


Μερικά βακτήρια έχουν γίνει ανθεκτικά σε κάθε αντιβακτηριακό φάρμακο. Αλλά οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το μέλι Mανούκα, όπως είναι γνωστό στη Νέα Ζηλανδία, ή το μέλι θάμνων ζελατίνας  όπως είναι γνωστό στην Αυστραλία,  σκότωσε κάθε βακτηρίδια ή παθογόνο που εξετάστηκε.  

Εφαρμόζεται εξωτερικά και ενεργεί για λοιμώξεις του δέρματος, τσιμπήματα και κοψίματα. 

Το μέλι είναι χαρακτηριστικό ως προς το ότι προέρχεται μόνο από τις μέλισσες που τρέφονται  από τα δέντρα τσαγιού που κατάγονται από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, δήλωσε ο Dee Κάρτερ, από την Σχολή του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ  των μοριακών και μικροβιακών βιοεπιστημών.  
Τα ευρήματα είναι πιθανόν να έχουν σημαντική επίδραση στην σύγχρονη ιατρική και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια σειρά από προιόντα μελιού, με βάση να αντικατασταθούν οι αντιβιοτικές και αντισηπτικές κρέμες.


 Οι δύο γιοί του καθηγητή Carter's, Marty, 8 και η Nicky, 6, σκέφτονται οτι είναι αστείος ο τρόπος που η μητέρα τους βάζει το μέλι στις πληγές τους. Αλλά ορκίζεται, λέγοντας ιστορίες για το πόσο γρήγορα θεραπεύει οποιαδήποτε λοίμωξη. 
"Το Μέλι ακούγεται πολύ φιλόξενο και αντιεπιστημονικό, αυτός είναι και ο λόγος που χρειαστήκαμε την επιστήμη για να επικυρώσουμε τους ισχυρισμούς μας που διατυπώθηκαν για αυτό».

Οι ιαματικές ιδιότητες των διαφόρων τύπων μελιού ήταν γνωστές στους αυτόχθονες πολιτισμούς για χιλιάδες χρόνια,  και οι πληγές επιδέσμου με το μέλι ήταν κοινές πριν από την εμφάνιση των αντιβιοτικών.  
"Τα περισσότερα βακτήρια που προκαλούν λοιμώξεις στα νοσοκομεία είναι ανθεκτικά σε τουλάχιστον ένα αντιβιοτικό, και υπάρχει επείγουσα ανάγκη για νέους τρόπους για τη θεραπεία και την καταπολέμηση των επιφανειακών λοιμώξεων », δήλωσε ο καθηγητής Κάρτερ. 


"Νέα αντιβιοτικά τείνουν να έχουν μικρή διάρκεια ζωής στα ράφια, καθώς τα βακτήρια που επιτίθενται γρήγορα γίνονται πιο ανθεκτικά. Πολλές μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες έχουν εγκαταλείψει την παραγωγή αντιβιοτικών λόγω της δυσκολίας της ανάκτησης κόστους. Η ανάπτυξη αποτελεσματικών εναλλακτικών λύσεων ως εκ τούτου θα μπορούσε να σώσει πολλές ζωές. 


Το μέλι μανούκα, που προέρχεται από τα δέντρα Leptospermum scoparium της Νέας Ζηλανδίας και είναι έως και 100 φορές πλουσιότερο από τα υπόλοιπα είδη μελιού σε μεθυλγλυοξάλη (methylglyoxal), μια ουσία που δρα δραστικά κατά του πονόλαιμου, της γαστρεντερίτιδας, της τερηδόνας, των μυκητιάσεων αλλά και των εντερόκοκκων και σταφυλόκοκκων. 

<<Το φυτό Μανούκα είναι ένα μικρό δέντρο ιδιαίτερα γνωστό στη φυλή των Maori, οι οποίοι το χρησιμοποιούσαν για αιώνες στην παραδοσιακή ιατρική τους,
για να θεραπεύσουν τον πυρετό τη βρογχίτιδα και το άσθμα. Το χρησιμοποιούσαν επίσης για τις θεραπευτικές, αντιβιοτικές & αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες.>>

atheatignosi
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ... ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΙΡΑΝΧΑΣ ΨΑΡΕΨΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΨΑΡΑΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ...!!!

Και δεύτερο περιστατικό αλίευσης πιράνχας καταγράφηκε στον Έβρο. Πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι Τούρκος ψαράς έπιασε πιράνχας στο Δέλτα του Έβρου.

Την προηγούμενη Κυριακή ένα πιράνχας έπιασε στην πετονιά του ο πρόεδρος των ερασιτεχνών αλιέων Ορεστιάδας Κώστας Τσολακίδης.

Ο κ. Τσολακίδης έστειλε φωτογραφίες με το ψάρι στο τμήμα αλιείας της Καβάλας όπου και του επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για το συγκεκριμένο είδος ψαριού.

Ο ψαράς θα στείλει και το ψάρι προκειμένου να εξεταστεί από τους επιστήμονες.

Όπως ανέφερε στο thraki Νεα, ο κ. Τσολακίδης για να πιάσει το ψάρι χρησιμοποίησε καλαμπόκι, ένα συνηθισμένο δόλωμα δηλαδή.


Δείτε τα δόντια του πιράνχας...
Διαβάστε περισσότερα » »