Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

τι είναι υβρίδιο, τι σημαίνει η λέξη και να εξετάσουμε την σχέση της ζωής μας και τις εξαρτήσεις της από τα υβρίδια.

Αυτό που έχουν κρύψει από τους Έλληνες είναι η δύναμη και η δυναμική της ελληνικής γλώσσας. Αυτό το λέω διότι εκτός από την ερμηνεία των λέξεων, υπάρχει και η αριθμοσοφία, που δεν θα την χρησιμοποιήσω σήμερα.

Ας δούμε λοιπόν τι είναι υβρίδιο, τι σημαίνει η λέξη και να εξετάσουμε την σχέση της ζωής μας και τις εξαρτήσεις της από τα υβρίδια.

Αν γίνει πόλεμος η οικονομικό εμπάργκο, η όπως πιθανολογείται μία χρεωκοπία της χώρας, τα αποθέματα των γεωργικών προϊόντων μας επαρκούν για 4 μήνες το πολύ. Μετά δεν θα υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ. Η μόνη διέξοδος που θα έχουν οι Έλληνες, θα είναι να γίνουν βαλανοφάγοι. Δεν θα υπάρχει ούτε ένας σπόρος, με δυνατότητα αναπαραγωγής. Οι σπόροι που πωλούν πλέον τα γεωπονικά καταστήματα ονομάζονται υβρίδια. F1 Δενυπάρχει σπόρος που να μην είναι υβρίδιο η γενετικά μεταλλαγμένος. Αν κρατήσετε σπόρο από μαρούλι, κολοκύθι, ντομάτα κ.λ.π. και προσπαθήσετε να τον σπείρετε ξανά δεν πρόκειται να φυτρώσει, δεν θα δώσει καρπό.

Αυτό είναι το υβρίδιο. Δεν αναπαράγεται. Ένα παράδειγμα: Από την ένωση αλόγου και όνου προκύπτει ο ημίονος,(μουλάρι), που δεν αναπαράγεται. Είναι υβρίδιο.(ύβρις+Δίας) . Ύβρις στον Θεό. Άλλο παράδειγμα της δύναμης της ελληνικής γλώσσας. Για την γυναίκα που εγκυμονούσε, πριν από είκοσι περίπου χρόνια, υπήρχε και υπάρχει η έκφραση, είναι σε ενδιαφέρουσα. (ΕΝ+ΔΙΑ+ΦΕΡΟΥΣΑ). Ότι μέσα της φέρει έναν Θεό.

Μέχρι το 1988 η Ελλάδα είχε τον σποροπαραγωγικό σταθμό της Θεσσαλίας. Αν ήθελες σπόρο σιταριού, η οποιονδήποτε άλλο σπόρο, τον αγόραζες από τον σταθμό. Σιγά-σιγά τον απαξίωσαν και έκλεισε προς δόξα των πολυεθνικών και των υβριδίων τους. Ελάχιστοι οι καθηγητές της γεωπονικής που διαμαρτυρήθηκαν. Τους κορόιδεψαν, τους απαξίωσαν, τους κόλλησαν ότι είναι ενάντιοι στον εκσυγχρονισμό και στην πρόοδο, με αποτέλεσμα να τους αποκαλέσουν και συνωμοσιολόγους. Εάν σήμερα συμβεί οτιδήποτε και έχουμε πάλι ένα 1941,(πείνα), τι ονομασία θα πρέπει να δώσουμε σε αυτό που θα είναι εκατονταπλάσιο αυτή την φορά;

Πρέπει λοιπόν να μάθουμε να φροντίζουμε μόνοι μας τους εαυτούς μας. Ψάξτε. Υπάρχουν σπόροι σε ερασιτέχνες καλλιεργητές, κάντε μικρές παραγωγές και πολλαπλασιασμό σπόρων και εν συνεχεία ανταλλαγές. Ελπίζω να το ξεπεράσουμε και αυτό .

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΥΠΑΡΚΤΟΣ
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ: «ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΣΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΩΝΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΑΣΚΟΠΑ» - ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΝΕΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ


ergatiko%20kentro%20ptolemaidas%20eordaias.jpgΥπό την απειλή λουκέτου βρίσκεται το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας αλλά και τα νοσοκομεία των Γρεβενών και της Κοζάνης σύμφωνα με το νέο «Καλλικρατικό» σχέδιο στον τομέα της υγείας που αφορά την απόσυρση των παλαιών νοσοκομείων.


Στα πλαίσια του ίδιου σχεδίου προτείνεται η δημιουργία νέου εκσυγχρονισμένου νοσηλευτικού ιδρύματος σε περιοχή κοντά στην Κοζάνη.
Ένα σχέδιο που από όποια λογική σκοπιά και αν το προσεγγίσουμε, πέρα από τα οφέλη που θα προκύψουν για το σύστημα υγείας όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιοι του υπουργείου, δεν βλέπουμε κανένα απολύτως όφελος για τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας.
Μέρος από το τεράστιο χρηματικό ποσό που σκοπεύουν να δαπανήσουν για την δημιουργία του νέου σύγχρονου νοσοκομείου μπορεί να διατεθεί σε κάποιο από τα νοσοκομεία που υπάρχουν ήδη στην Δ.Μ. για την καλύτερη στελέχωση και τον εξοπλισμό του.
Συγκεκριμένα το Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας είναι ένα μεγάλο νοσοκομείο το οποίο διαθέτει πολλές δυνατότητες επέκτασης αλλά και τις κατάλληλες υποδομές.  Επιπλέον βρίσκεται στο κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας και ήδη εξυπηρετεί πολλούς κατοίκους των γύρω περιοχών λόγο της πλεονεκτικής γεωγραφικής του θέσης.
Δεν μπορεί να ζητάνε από εμάς τόσες θυσίες ενώ παράλληλα να κατασπαταλώνται τεράστια ποσά άσκοπα.
Με τα μισά από όσα προβλέπονται για την δημιουργία νέου νοσοκομείου μπορεί κάλλιστα το Μποδοσάκειο νοσοκομείο να μετατραπεί σε ένα νέο εκσυγχρονισμένο νοσηλευτικό ίδρυμα συνεχίζοντας να προσφέρει αναβαθμισμένες πλέον υπηρεσίες σε όλους τους κατοίκους της Δ.Μ.
Σε μία αρκετά δύσκολη εποχή όπου το εισόδημα όλων μας έχει συρρικνωθεί και η ανεργία στην περιοχή μας καλπάζει, απαιτούμε λύσεις και προγραμματισμούς που να είναι προς όφελος όλων και όχι να εξυπηρετούν τα συμφέροντα λίγων και εκλεκτών.
Ο πολιτικός κόσμος της περιοχής επιβάλλεται να τοποθετηθεί ξεκάθαρα καταψηφίζοντας το νέο σχέδιο για την υγεία.
Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δώσει πολλές μάχες για το νοσοκομείο της Πτολ/δας, αυτή όμως είναι η πιο σημαντική και πρέπει να την κερδίσουμε.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΙΛΦΙΔΗΣ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ      ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Πτολεμαΐδα 10/04/2011
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ – ΕΟΡΔΑΙΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1957
ΤΜΗΜΑ  Γ.Σ.Ε.Ε.
Αγίας Τριάδας 27 Τ.Κ. 50200
Τηλ. 2463053712-13  fax 463055190
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΝΟΥΦΡΙΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα » »

Канал 5: Μιχάλης Τρεμόπουλος-Ο μοναδικός Έλληνας ευρωβουλευτής που ψήφισε υπέρ των Σκοπίων!

Ο μοναδικός Έλληνας ευρωβουλευτής που ψήφισε υπέρ των Σκοπίων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να αρχίσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της πΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει ο σκοπιανός δημοσιογράφος παρουσιάζοντας τον Μιχάλη Τρεμόπουλο (σ.σ.  ένταξη χωρίς,φυσικά, καμία αλλαγή στη γλώσσα, στην ονομασία της χώρας κλπ)
Σε συνέντευξή του μάλιστα, βρισκόμενος στα Σκόπια, στο αδελφό κόμμα των Σκοπίων DOM, (το οποίο υποστηρίζει την ένταξη των Σκοπίων ως ‘Μακεδονία’ στην Ευρωπαϊκή ‘Ενωση και τίθεται κατά οποιαδήποτε άλλης ονομασίας  και γλώσσας εκτός της ‘μακεδονικής’) ο  Μιχάλης Τρεμόπουλος έδωσε συνέντευξη στο σκοπιανό Κανάλ 5 υποστηρίζοντας τη θέση του κόμματος του , των Πρασίνων, όπως είπε, υπέρ της ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ.
Πρόκειται , σημειώνει το σκοπιανό κανάλι, για τον πρώτο άνθρωπο στην Ελλάδα του Πράσινου Κόμματος, ο οποίος σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις έχει πραγματικές πιθανότητες να εισέλθει στο ελληνικό κοινοβούλιο, υποστήριξε, μάλιστα, προς το Κανάλ 5, ότι, τίθεται υπέρ της αυτοδιάθεσης των λαών, της ονομασίας αυτών όπως επιθυμούν και στις σχέσεις καλής γειτονίας , στοιχεία τα οποία αποτελούν τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες κινείται το ελληνικό Κόμμα των Πρασίνων.
Ο Τρεμόπουλος χαρακτήρισε την σημερινή εποχή του Γιώργου Παπανδρέου, ως πολύ καλή από ότι του Κώστα Καραμανλή σε σχέση με το σκοπιανό ζήτημα.
Υποστήριξε, επίσης, ότι η λύση μεταξύ των χωρών πρέπει να δοθεί σύμφωνα με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.
 
Διαβάστε περισσότερα » »