Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Στο σπίτι του Λαμπράκη δηλητηριάστηκε ο Μεταξάς

Φοβερή αποκάλυψη του δημοσιογράφου Σπύρου Χατζάρα, τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 1 Απρίλη 2011 στο κανάλι «Blue-Sky»: Ο 55χρονος Χατζάρας αποκαλύπτει πως ο Ιωάννης Μεταξάς δολοφονήθηκε στο σπίτι του εκδότου του «Βήματος» και των «Νέων» Δημητρίου Λαμπράκη (πατρός του Χρήστου Λαμπράκη, του δημιουργού του Μεγάρου Μουσικής). Όπως θα ακούσετε τον Χατζάρα να λέει, την παραμονή του θανάτου του 25 ή 26 Γενάρη 1941, ο Ιωάννης Μεταξάς πήγε επίσκεψη στο σπίτι του Δημητρίου Λαμπράκη κι εκεί τον κέρασαν μία δηλητηριασμένη πορτοκαλάδα. Ο γιός του γιατρού του Μεταξά αποκάλυψε στον Χατζάρα το φρικτό μυστικό, αφού ξέραμε μεν πως οι Άγγλοι σκότωσαν τον Μεταξά, αλλά αγνοούσαμε ποιός ήταν το εκτελεστικό τους όργανο: Ήταν ο πράκτορας της Ιντέλλιτζενς Σέρβις, Δημήτριος Λαμπράκης!...
Προσέξτε επίσης τί φοβερά πράγματα λέει ο καλεσμένος του Χατζάρα, καθηγητής της Ιστορίας Δημήτρης Μιχαλόπουλος: Το πιστοποιητικό θανάτου του Μεταξά το υπέγραψε ο μέγας γιατρός της εποχής Γερουλάνος (παππούς του σημερινού υπουργού Πολιτισμού), ενώ δεν έχει ακόμη εκδοθει το πιστοποιητικό θανάτου του Παπάγου, τον οποίον επίσης δολοφόνησαν οι Άγγλοι, κατά τον καθηγητή Μιχαλόπουλο, διότι τα είχε βρεί με τους Γερμανούς.


 
Διαβάστε περισσότερα » »

H Ιπποκράτειος Αντικαρκινική Άμυνα.

Η αμυγδαλίνη είναι το πικρό συστατικό των αμυγδάλων και μια πιθανή τοξίνη αφού μπορεί να απελευθερώσει κυανίδη στον οργανισμό. Η αμυγδαλίνη θεωρείται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.
Έχει υποστηριχθεί, ότι με τον αποκλεισμό των πικρών ουσιών – μόνο ηδονή και ευχαρίστηση στο λάρυγγά μας είναι το σύνθημά μας – αποκλείσαμε μια από τις 4 βασικές γεύσεις: αλμυρό, ξινό, πικρό, γλυκό.
Να τρώτε τρία αμύγδαλα την ημέρα και...
Διαβάστε περισσότερα...
Διαβάστε περισσότερα » »

Ελέγχει κανείς τα αυτοκίνητα των Ρομά με ξένες πινακίδες;

Τον τελευταίο χρόνο έχουν έρθει ένα σωρό Ρομά, οι οποίοι τριγυρίζουν με τα φορτηγάκια τους και μαζέυουν σκουπίδια, τα οποία κατόπιν πουλάνε...
Αναρωτιέμαι αν η τροχαία έχει ελέγξει ποτέ τα έγγραφα των αυτοκινήτων. Γιατί τους αφήνει να τριγυρίζουν και να ασκούν ουσιαστικά εμπορική δραστηριότητα με το αυτοκίνητο τους, όταν ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να κάνεις κάτι τέτοιο με αυτοκίνητο που έχει ξένες πινακίδες και δεν είναι δηλωμένο ως εμπορικό; Κάθε δε Κυριακή όταν δεν είναι στις χωματερές μπεκρουλιάζουν ως το πρωί μέσα στον δρόμο ξεσηκώνοντας όλο τον κόσμο. Κράτος δεν υπάρχει πουθενά; Τί περιμένουν; Να πάρει ο κόσμος την κατάσταση στα χέρια του; Θα τους ελέγξουν έστω τα χαρτιά τους ποτέ ή θα τριγυρνάνε και αυτοί όπως και οι άλλοι μέσα στο κέντρο της πόλης; Έλεος πια!
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΕ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ

astynomia_elas.jpgΑπό Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πτολεμαΐδας σε συνεργασία με τους υπεύθυνους ασφαλείας – φύλακες του Α.Η.Σ Αγίου Δημητρίου συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός, διότι την 31-03-2011 και ώρα 12.00 αφαίρεσε από τον Α.Η.Σ Αγίου Δημητρίου Κοζάνης (90) μεταλλικά ράουλα, (3) κρεμάστρες καλωδίων και (1) μεταλλικό καπάκι για τύμπανο, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον υπεύθυνο της Δ.Ε.Η Α.Ε.

Ο δράστης με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κοζάνης.
Με αφορμή περιστατικό κλοπής, που έλαβε χώρα στην Πτολεμαΐδα, κατά το οποίο δύο (2) άγνωστα άτομα εισήλθαν σε οικία 74χρονης ημεδαπής, με το πρόσχημα ότι είναι γνωστοί συγγενικού της προσωπικού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (730) Ευρώ, ανακοινώνονται οι παρακάτω συμβουλές και οδηγίες προς τους υπερήλικες.
α. Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.
β. Ασφαλίστε καλά το σπίτι σας ιδίως όταν κοιμάστε ή όταν πρόκειται να απουσιάσετε.
γ. Μη τοποθετείτε τα χρήματά σας σε τσέπες του παντελονιού ή εξωτερικές των ενδυμάτων σας όταν είστε σε χώρους με συνωστισμό ή χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
δ. Κρατήστε την τσάντα μπροστά σας και φροντίστε να είναι κλειστή.
ε. Μη πείθεστε εύκολα με άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων.
στ. Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).
 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ - ΚΑΙ Η ΠΩΛΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ


Η τύχη της ΔΕΗ, όμως, θα κριθεί οριστικά στις 15 Απριλίου, με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση στην τρόικα. Οι διαθέσεις της τρόικας είχαν φανεί καθαρά από την πρώτη επίσκεψη του τεχνικού κλιμακίου, τον περασμένο Αύγουστο. Στα ερωτήματα που έθεσαν οι επιτηρητές περιλαμβάνονταν και αυτό της πώλησης μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Η εκκρεμότητα της ενσωμάτωσης της ευρωπαϊκής οδηγίας για την απελευθέρωση (το 3ο ενεργειακό πακέτο της Ε.Ε. όπως λέγεται) λειτούργησε ανασταλτικά. Ωστόσο, το χρονικό περιθώριο που είχε η κυβέρνηση, έληξε στις 31 Μαρτίου. Και το ερώτημα τώρα είναι αν το νομοσχέδιο με το οποίο ενσωματώνεται η ευρωπαϊκή οδηγία για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας θα περάσει επτυχώς το νέο τεστ της τρόικας ή θα ζητηθούν επιπλέον δεσμεύσεις για αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ.
Το σχέδιο Μπιρμπίλη για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας προβλέπει τον διαχωρισμό της παραγωγής από τη μεταφορά, η οποία θα μεταβιβαστεί σε έναν νέο φορέα, τον ΑΔΕΣΜΗΕ, που θα ιδρυθεί από τη ΔΕΗ. Η ΔΕΗ θα έχει την πλειοψηφία των μετοχών ενώ μειοψηφικά πακέτα θα μπορούν να διατεθούν σε τρίτους, με την προϋπόθεση ότι δεν συμμετέχουν σε δραστηριότητες παραγωγής και διάθεσης ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο νυν Διαχειριστής ΔΕΣΜΗΕ μετεξελίσσεται σε Λειτουργό της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας υπό τον έλεγχο του Δημοσίου, ενώ δημιουργείται και άλλη μία θυγατρική της ΔΕΗ, η ΑΔΔΗΕ, που θα έχει τη λειτουργία και συντήρηση του δικτύου διανομής. Το ίδιο μοντέλο, το μοντέλο των Ανεξάρτητων Διαχειριστών Μεταφοράς (ΙΤΟ), προβλέπεται και για την αγορά φυσικού αερίου με Διαχειριστή τη ΔΕΣΦΑ. Η εποπτεία και των δύο τομέων ανήκει στην ΡΑΕ, που αναβαθμίζεται και θα είναι ο ρυθμιστικός παράγων στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.
Στους βασικούς του άξονες το σχέδιο φάνηκε να ικανοποιεί τους επιτρόπους για την Ενέργεια και τον Ανταγωνισμό, Γ. Ετινγκερ και Χ. Αλμούνια, στις συζητήσεις με την υπουργό ΠΕΚΑ Τίνα Μπιρμπίλη. Ωστόσο σε επιμέρους θέματα του σχεδίου δεν έχουν αρθεί ακόμα οι επιφυλάξεις από την Κομισιόν και ο γενικός γραμματέας Ενέργειας, Κ. Μαθιουδάκης, θα συνεχίσει να πηγαινοέρχεται στις Βρυξέλλες. Τρία είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μεγαλύτερα αγκάθια:
1 Αν διασφαλίζεται η ανεξαρτησία του ΑΔΕΣΜΗΕ.
2 Η συμμετοχή ιδιωτών στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από λιγνίτη σε ποσοστό 40% έως το 2020 και η εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων εκπομπής ρύπων της ΔΕΗ.
3 Το θέμα του εργασιακού πλαισίου στους νέους φορείς που θα δημιουργηθούν από τη ΔΕΗ και το Δημόσιο με την απελευθέρωση της αγοράς.
Οι νέοι φορείς, σύμφωνα με τις προβλέψεις του σχεδίου, θα στελεχωθούν από τους εργαζόμενους των αντίστοιχων διευθύνσεων της ΔΕΗ, ενώ όσον αφορά το εργασιακό καθεστώς, θα συνεχίσουν να καλύπτονται από τις συλλογικές συμβάσεις της ΓΕΝΟΠ με τη διοίκηση της ΔΕΗ. Η ΓΕΝΟΠ θα έχει θέση στο διοικητικό συμβούλιο του ΑΔΕΣΜΗΕ (επταμελές) με έναν εκπρόσωπο, καθώς και ποσοστό συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο που αντιστοιχεί στα πάγια που διαθέτει σήμερα στη ΔΕΗ με τη ρύθμιση του 1999.
Στο ζήτημα της μείωσης των ρύπων, σε πρώτη φάση το ΥΠΕΚΑ ζήτησε από την επιτροπή να κάνει χρήση της δυνατότητας ανταλλαγής δικαιωμάτων (swap), όμως στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία με άλλη χώρα (σχέδιο που θεωρείται πολύ δύσκολο) τότε η ΔΕΗ θα υποχρεωθεί να μεταβιβάσει σε τρίτους σταθμούς λιγνίτη, αρχής γενομένης από το 2013. Ζητήθηκε μάλιστα από την Κομισιόν ο κατάλογος με το δυναμικό όλων των μονάδων της επιχείρησης και η διάρκεια ζωής τους.
Για τις θερμοηλεκτρικές μονάδες οι πιέσεις για πώληση μπορεί να είναι παρελκυστικές, καθώς το κόστος εξυπηρέτησης των ρύπων είναι μεγάλο και οι 18 από αυτές πρέπει να βγουν εκτός συστήματος το 2020. Αντιθέτως, το ενδιαφέρον για τις υδροηλεκτρικές μονάδες (15 συνδεδεμένες με το σύστημα δυναμικότητας 3.017 MW έναντι 5.200 MW των λιγνιτικών) είναι τεράστιο και εκδηλώνεται πιεστικά από γερμανικές εταιρείες, που έως τώρα δεν έχουν πάρει θέση στην ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι τελικές παρατηρήσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να δοθούν μέσα στον Απρίλιο. Δεν αποκλείεται όμως να προηγηθεί η τρόικα. Στην περίπτωση αυτή, η γραμμή άμυνας που χάραξε η κυβέρνηση με το σχέδιο για την απελευθέρωση είναι αμφίβολο αν θα αντέξει. Η υπουργός Περιβάλλοντος πέτυχε να πάρει τη σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκομένων φορέων (και των συνδικαλιστών της ΔΕΗ), τα μεσάνυχτα της περασμένης Τρίτης στην καταληκτική σύσκεψη, ενώ παράλληλα ενημέρωσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τους άξονες του νομοσχεδίου ώστε να μην επαναληφθούν οι σκηνές του σχεδίου Natura.
Η έκβαση του εγχειρήματος, όμως, θα κριθεί στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα γύρω από το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής στρατηγικής. Η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος επιμένει ότι δεν μπορεί να ανοίξει θέμα αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ με τη διάθεση πακέτου μετοχών, αφ' ενός γιατί είναι χαμηλή αυτή την περίοδο η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας (περίπου 2,8 δισ. ευρώ) και τα οφέλη για το Δημόσιο θα είναι μικρά και αφ' ετέρου γιατί θα τιναχθεί στον αέρα το σχέδιο για τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή.
Ποιες εναλλακτικές δυνατότητες έχει η κυβέρνηση στην περίπτωση που η τρόικα πιέσει να συμπεριληφθεί η ΔΕΗ στη λίστα των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου; Η πώληση μονάδων παραγωγής σε ιδιώτες, σενάριο που εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών. Και αυτό, όμως, εκτιμάται ότι θα συναντήσει μεγάλες αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ όσο και από την πλευρά της ΓΕΝΟΠ.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΌΣ ΓΙΑ ΤΟ 2011 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα » »

3η ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΕΟΡΔΑΙΑ 2011»

Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΙΣ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΥ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ Α...

Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΝΝΑ ΝΤΑΛΑΡΑ ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΚΩΤΙΑ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ -ΒΡΕΤΑΝΙΑ Η ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΣ-

Ντοκιμαντερ της βραδιάς....
Διαβάστε περισσότερα » »

Πάνος Καμμένος Μέρος 1/2

Διαβάστε περισσότερα » »

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΗ

Διαβάστε περισσότερα » »

Πρώτη διαδικτυακή συνέντευξη βελόπουλου

Διαβάστε περισσότερα » »