Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Mελιτζάνα: ένα… μούρο με άφθονη νικοτίνη

Είναι φρούτο και στη Βοτανολογία ταξινομείται ως μούρο. Παλαιότερα οι Ευρωπαίοι την ονόμαζαν τρελό μήλο και πίστευαν ότι προκαλεί λέπρα, παραφροσύνη και δύσοσμη αναπνοή. Με τα χρόνια η μελιτζάνα μελετήθηκε καλύτερα και απέκτησε εξαιρετικό όνομα και σπουδαία αντιοξειδωτική φήμη. Ωστόσο πάντα θα την κυνηγάει η ρετσινιά ότι περιέχει δύο τοξικές ουσίες που την κάνουν να είναι πικρή: Νικοτίνη και σολανίνη.
Συγγενής του… καπνού!
Η μελιτζάνα ανήκει στο γένος Solanum (στρύχνοι), άρα συγγενεύει με την πατάτα και την ντομάτα. Και τα τρία φυτά περιέχουν την τοξική, δηλητηριώδη ουσία σολανίνη, η οποία δίνει πράσινο χρώμα στις πατάτες. Τα άνθη και τα φύλλα της μπορεί να αποβούν δηλητηριώδη, αν καταναλωθούν σε μεγάλες ποσότητες. Άλλοι στενοί συγγενείς της είναι ο καπνός και το φυτό κόκα, αφού οι πικροί σπόροι της περιέχουν επίσης αλκαλοειδείς νικοτινοειδείς ουσίες, οι οποίες παρεμπιπτόντως δε θεωρούνται επιβλαβείς στην ποσότητα που υπάρχει στη μελιτζάνα. Πάντως η ποσότητα της νικοτίνης που περιέχει θεωρείται η υψηλότερη που συναντάται σε βρώσιμο φυτό (0,01 mg/100 gr.), πολύ υψηλότερη από όση βρίσκεται στις πατάτες, το κουνουπίδι, τις πράσινες ντομάτες και τις πράσινες πιπεριές. Οι επιστήμονες διευκρινίζουν όμως ότι χρειάζονται 10 κιλά μελιτζάνες για να αποδώσουν τη νικοτίνη ενός τσιγάρου. Σημαντικό είναι ότι ορισμένοι άνθρωποι παρουσιάζουν σοβαρή αλλεργική αντίδραση είτε στη μαγειρεμένη μελιτζάνα είτε στα φύλλα της.
Προστατεύει από σοβαρή οξείδωση
Η μελιτζάνα φέρεται να έχει πλούσια… τα ελέη, αφού ανάμεσα στα θρεπτικά συστατικά της περιλαμβάνονται βιταμίνες B, C και Κ, κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, σίδηρος, χαλκός, φώσφορος, ψευδάργυρος, μολυβδαίνιο, αντιοξειδωτικές ουσίες, φαινολικά οξέα και πρωτεΐνες που συμπληρώνονται με φυτικές ίνες. Έτσι αποκτά αντικαρκινικές και αντιικές ιδιότητες, ενώ βοηθά το καρδιαγγειακό σύστημα να λειτουργεί καλύτερα αποτρέποντας καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια. Ακόμα, ηρεμεί το νευρικό σύστημα χάρη σε μια πληθώρα βιταμινών B, ενώ βοηθά τα έντερα να λειτουργήσουν καλύτερα χάρη στις φυτικές της ίνες. Ωστόσο η πολύτιμη, ισχυρή αντιοξειδωτική ανθοκυανίνη με το όνομα νασουνίνη που περιέχει της χαρίζει τη σπάνια ικανότητα να απαλλάσσει τον οργανισμό από τυχόν περίσσεια σιδήρου, η οποία μπορεί να δημιουργήσει σοβαρή οξείδωση στον οργανισμό.
Υποκατάστατο του κρέατος
Η ωμή μελιτζάνα έχει πικρή γεύση, όμως, όταν μείνει τουλάχιστον για μισή ώρα στο αλάτι και μετά ξεπλυθεί καλά, χάνει αρκετή από την πικρίλα της. Η χορτοφαγική κουζίνα τη χρησιμοποιεί ως υποκατάστατο του κρέατος λόγω της θρεπτικότητας, της υφής της και της σπογγώδους σάρκας της, αλλά και της ικανότητας που έχει να απορροφά πολύ λάδι στο μαγείρεμα. Στην ινδική κουζίνα συχνά αποκαλείται βασιλιάς των λαχανικών.
Το φυτό-αυγό
Τον 18ο αιώνα καλλιεργούνταν ποικιλίες μελιτζάνας με λευκό ή κίτρινο χρώμα, που έμοιαζαν με αυγά χήνας ή κότας. Έτσι πήρε το όνομα φυτό-αυγό (eggpplant). Το μεσογειακό της όνομα προέρχεται από την ελληνική λέξη μέλαν (μαύρο) λόγω του σκοτεινού μοβ χρώματός της. Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει να τη βλέπουμε και πιο ανοιχτόχρωμη, σε ριγέ ποικιλία (αργείτικη).
Πώς θα τη διαλέξεις φρέσκια
Για να ελέγξεις τη φρεσκάδα της, πίεσέ την ελαφρά με το δάκτυλό σου. Αν η σάρκα της αντιστέκεται και δεν παραμένει ζουλιγμένη, τότε είναι φρέσκια. Θα πρέπει να είναι σχετικά βαριά και το χρώμα της να είναι λαμπερό και όχι θαμπό. Εξάλλου φαίνεται και από το κοτσάνι της – δε θα πρέπει να είναι μαραμένο.
Μπορεί να παραμείνει (ολόκληρη, ποτέ κομμένη) στο συρτάρι του ψυγείου για περίπου πέντε ημέρες. Αν αποθηκευτεί πιο πολύ χρόνο, ενδέχεται να πικρίσει περισσότερο, γιατί είναι πολύ ευπαθής. Αν χαλάσει, μπορεί να αλλάξει χρώμα, να μουχλιάσει ή να αποκτήσει μια περίεργη μυρωδιά.
Η μετάλλαξη που σταμάτησε
Όπως συμβαίνει συνήθως, κάποιοι επιστήμονες θέλησαν να βάλουν το χεράκι τους και να τροποποιήσουν και τη μελιτζάνα. Πάντως οι προσπάθειες των Φιλιππίνων να καλλιεργήσουν και να προωθήσουν γενετικά τροποποιημένες μελιτζάνες (γνωστές ως Bacillus thuringiensis talong) προς το παρόν έχουν σταματήσει με επίσημη απόφαση της 17ης Μαΐου. Ο λόγος είναι ότι εκφράστηκαν υπόνοιες πως οι μεταλλαγμένες μελιτζάνες προκαλούν σοβαρές βλάβες στα εσωτερικά όργανα του ανθρώπινου σώματος αλλά και στο περιβάλλον.

Πηγή
polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

Εξαφανίστηκε η 15χρονη Ελένη από τα Άνω Πατήσια (ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)

Στις 12/07/2013 στις 18:30 το απόγευμα, εξαφανίστηκε από τα Άνω Πατήσια Αττικής, η Τριανταφύλλου Ελένη 15 ετών.
Η Ελένη έχει μαύρα μακριά μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1,70 μ. και βάρος 64 κιλά.
Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μπλε μπλούζα, μπλε μακριά φούστα (με δύο κύκλους), μαύρα πέδιλα και μωβ τσάντα χειρός.
Η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του παιδιού..στην αφίσα..



eglimatikotita.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, χθες, στη θέση «Παρχάρ», στην Τ.Κ. Κομνηνών, του Δ. Εορδαίας

pirosvestiki2 Υπό έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες, στις 12:00, σε δασική έκταση, δύσβατης ορεινής περιοχής, στην θέση «Παρχάρ», στην Τ.Κ. Κομνηνών, του Δ. Εορδαίας.
Με την έναρξη της πυρκαγιάς και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν άμεσα πυροσβεστικές δυνάμεις της Π.Υ. Πτολεμαΐδας καθώς και της Π.Υ. Κοζάνης,  αποτελούμενες από  15 πυροσβέστες με 7 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 14 ατόμων.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ξεβράκωμα από Κασιδιάρη ~ Αφορολόγητοι οι βουλευτές pic+vid

Αποκαλύπτουμε το σύστημα της κλεπτοκρατίας μέσα στο άντρο της απάτης και της διαφθοράς του.

Ένα ακόμη σκάνδαλο του πολιτικού κατεστημένου έφερε σήμερα στο φως η Χρυσή Αυγή. Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες στενάζουν από την υπερφορολόγηση, οι ίδιοι οι βουλευτές που ψηφίζουν τους προδοτικούς και ανθελληνικούς νόμους παραμένουν αφορολόγητοι. Με στοιχεία από το taxisnet.gr ο συναγωνιστής Κασιδιάρης απέδειξε στην ομιλία ότι:


Ένας ελεύθερος επαγγελματίας (ατομική επιχείρηση) με κέρδη 47 χιλιάδες ευρώ πληρώνει φόρο πάνω από 20 χιλιάδες ευρώ.

Ένας βουλευτής με ίδιο εισόδημα πληρώνει φόρο μόνο 2 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή απολύτως τίποτα!





Το αίσχος αυτό βασίζεται στο ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που παίρνει ο βουλευτής είναι αφορολόγητα: Από τις 47.307,59 ευρώ οι 31.164,54 δε φορολογούνται καθόλου!!! Αυτό είναι ένα έγκλημα εις βάρος των Ελλήνων πολιτών, για το οποίο και πρέπει να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες. Την ώρα που το σύστημα τσακίζει μία ολόκληρη κοινωνία, προστατεύει με προκλητικό τρόπο τα δικά του απαράδεκτα και παράνομα προνόμια.

Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε τροπολογία για φορολόγηση ολόκληρου του ποσού που λαμβάνουν οι βουλευτές (από το πρώτο ευρώ!). Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι και αυτή η πρωτοβουλία μας θα θαφτεί από το σύστημα της διαφθοράς και της απάτης. Θα έρθει όμως η μέρα που το Εθνικιστικό Κίνημα θα διοικήσει αυτή τη χώρα και θα επέλθει επιτέλους η πολιτική κάθαρση που ζητά με αγωνία ο ελληνικός λαός.








http://www.xryshaygh.com
krasodad
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» - ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ ΜΕ ΑΥΤΟ


SKOPIAGRΝοτιοσλαβικό, σημερινό δημοσίευμα, αναφέρει ότι « η ελληνική διασπορά στην Αμερική και την Αυστραλία δεν σταματά την εκστρατεία κατά του συνταγματικού ονόματος των Σκοπίων, ώστε η ελληνική κυβέρνηση να μην δεχθεί όνομα που να περιέχει τον όρο «Μακεδονία».
Παρά το ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, Bob Carr, πριν από λίγες ημέρες ομολόγησε την εντατική διμερή συνεργασία μεταξύ της FYROM και της Αυστραλίας, όπως δημοσίευσαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που καλύπτουν την Ελληνική Διασπορά, σήμερα αυτή, χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να ανακοινώσει με τον αυστραλιανό ηγέτη της αντιπολίτευσης Tony Abbott, ότι δεν θα αλλάξει η τρέχουσα πολιτική της Αυστραλίας ως προς την ονομασία των Σκοπίων-FYROM.
Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε αν θα υπάρξουν αλλαγές στη θέση της Αυστραλίας στο θέμα του ονόματος, ο Abbott δήλωσε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει την τρέχουσα κυβερνητική πολιτική, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.
Σύμφωνα, εξάλλου, με την ελληνική εφημερίδα της Αυστραλίας, «Νέος Κόσμος», ο Abbott με προσεκτική διατύπωση επανέλαβε την υποστήριξή του στη διαδικασία επίλυσης υπό την αιγίδα του επικεφαλής του ΟΗΕ για μια θετική συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των Σκοπίων για τη μετονομασία της «Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας». Πιστεύει, επίσης, ότι «είναι σημαντικό για την Αυστραλία να παίξει τον κατάλληλο ρόλο για την αντιμετώπιση όλων αυτών των διεθνών διαφορών».
Από την άλλη πλευρά, ως υπενθύμιση τονίζεται, ότι ο ίδιος ο Abbott, όταν αναφέρεται για το νοτιοσλαβικό στοιχείο στην Αυστραλία, παρά την αντίθεση της Ελληνικής Διασποράς, όταν συναντάται με συναδέλφους της χώρας μας, χρησιμοποιεί τον όρο «μακεδονική κοινότητα».
Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει το «newsbomb.gr», το Σαββατοκύριακο στη Φλώρινα, πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο της Παμμακεδονικής Ένωσης της Αμερικής- μιας οργάνωσης των Ελλήνων μεταναστών στις ΗΠΑ που είναι η πιο δυναμική και ριζοσπαστική οργάνωση σχετικά με το όνομα της χώρας μας.
Αυτή τη φορά κάλεσαν την ελληνική κυβέρνηση να μην δεχθεί συμβιβασμό σχετικά με την ονομασία της χώρας μας και κάλεσε την Ελλάδα να διεξαγάγει δημοψήφισμα για το ζήτημα της ονομασίας.
Οι Έλληνες μετανάστες που αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες», θεωρούν «ιερό καθήκον να αγωνιστούν για τα δίκαια της Μακεδονίας τους», καταλήγει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της νοτιοσλαβικής Алфа ТВ- ALFA TV.

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

33η ημέρα διαμαρτυριών στη Σόφια

Βουλγαρία.

Οι διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα κατά του πολιτικού συστήματος συνεχίστηκαν για 33η ημέρα, σημειώνει η βουλγαρική τηλεόραση TV7.


Και πάλι ακούστηκαν τα συνθήματα κατά της κυβέρνησης Ορεσάρσκι και τη διενέργεια νέων εκλογών. Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών πραγματοποίησε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας από τις 18:30 τοπική ώρα μπροστά  στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Η βουλγαρική αστυνομία είχε καλύψει τους χώρους του Συμβουλίου των Υπουργών, την Προεδρία, την Εθνοσυνέλευση και τα γραφεία των πολιτικών κομμάτων. Η διαδηλώσεις, ωστόσο, ήταν ήρεμες.

Οι διαδηλωτές κρατώντας ‘ντουντούκες’, ‘βουβουζέλες’, σφυρίχτρες, κόρνες και τύμπανα, χάλασαν τον κόσμο. 
Πολλοί κρατούσαν τη βουλγαρική σημαία και την κυμάτιζαν καθώς και τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απώτερος στόχος της σημερινής πορείας ήταν η γερμανική πρεσβεία, όπου οι διαδηλωτές, συμβολικά, θα επευφημούσαν την κατάρρευση του τείχους του Βερολίνου, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Διαμαρτυρίες Σκοπιανών ταξιδευτών για την αντιμετώπιση του σήματος «ΜΚ»

«Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία», σημειώνει η νοτιοσλαβική εφημερίδα ‘Βέτσερ’ για την αντιμετώπιση των οχημάτων με την ένδειξη «ΜΚ».

«Οι τουρίστες μας είναι οι περισσότεροι στην Ελλάδα και αποτελούν τη βασική κινητήρια δύναμη της ελληνικής οικονομίας. Επιστρέφουν, συχνά, στην πατρίδα με 

κατεστραμμένα τα οχήματά τους, όπως αυτό που λάβαμε με email από το γνωστό θέρετρο της Σάρτης (Χαλκιδική) που εστάλη από αναγνώστη μας.

Στην πινακίδα του αυτοκινήτου που αναγράφονταν η ένδειξη «ΜΚ» έχει καλυφθεί με μπλε χρώμα και δίπλα στον προφυλακτήρα αναγράφηκε στο διεθνές σήμα της Ελλάδας «GR».

-          Είμαστε εδώ και έξι ημέρες στη Σάρτη και σήμερα το πρωί είδαμε το αυτοκίνητό μας όπως στη φωτογραφία. Θέλαμε να το αναφέρουμε στην αστυνομία, αλλά κατόπιν πρότασης των γειτόνων μας Σέρβων, δεν το κάναμε. Πληρώσαμε μέχρι την Τετάρτη και δεν ξέρω αν θα παραμείνουμε..., λέει ο αναγνώστης μας (της Βέτσερ)

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο και θα σημειώσει:

«Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων οι μισοί κάτοικοι των Σκοπίων, περίπου ένα εκατομμύριο τουρίστες πηγαίνουν στην Ελλάδα για τις καλοκαιρινές διακοπές τους και αφήνουν σχεδόν 550 εκατομμύρια ευρώ. Ο τουρισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, συνεισφέροντας στο 16% του ΑΕΠ και σε 18 με 19% στην απασχόληση», καταλήγει η νοτιοσλαβική εφημερίδα.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Μεταφέρει την εξόρυξη χρυσού για το 2016 στις Σκουριές η El Dorado Gold

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν οι ταραχές και η αντίδραση των πολιτών στη Χαλκιδική έπαιξαν κάποιον ρόλο στην απόφαση της El Dorado Gold. Πάντως η εταιρεία αποφάσισε να μην προχωρήσει την εξόρυξη χρυσού και στις Σκουριές μέχρι το 2016
Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά, είναι η υποχώρηση στην τιμή του χρυσού που αναγκάζει τον κολοσσό να αναθεωρήσει το ύψος του επενδυτικού της προγράμματος και να προχωρήσει σε περικοπές.
Σύμφωνα με το Reuters αλλά και το Bloomberg, η εταιρεία θα δαπανήσει φέτος 430 εκατ. δολάρια αντί για 670 εκατ. δολάρια, όπως ήταν το αρχικό της σχέδιο. Παράλληλα, ο προϋπολογισμός της για έρευνες μειώθηκε στα 51 εκατ. δολ. από 98,5 εκατ. δολ. 
Έτσι, η εταιρεία αποφάσισε και τη μετάθεση της έναρξης παραγωγής σε σειρά έργων, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, δηλαδή σε Σκουριές και Πέραμα, όπου θα αρχίσουν - συνεχιστούν το 2015 και το 2016 αντίστοιχα.
Επίσης μετέθεσε για το 2016 ή 2017 την έναρξη παραγωγής στο μεταλλείο Certej της Ρουμανίας. ενώ ανέβαλε και την επέκταση του ορυχείου στην Τουρκία μέχρι να ανακάμψουν οι τιμές των μετάλλων.
Να σημειωθεί πως η El Dorado Gold προβλέπει πως η παραγωγή χρυσού φέτος θα ανέλθει σε 745.000 ουγγιές με κόστος 520 δολ. ανά ουγγιά.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρόπολη-το ισχυρότερο αντιβιοτικό της φύσης

Οι μέλισσες - τα αγαπημένα αυτά έντομα της φύσης τα οποία και έχει προικίσει με χιλιάδες χαρίσματα-έχουν την ικανότητα να δημιουργούν μια εκπληκτική δομή και συνοχή της κυψέλης-πόλης τους...
οι Αρχαίοι Έλληνες δεν παρέλειψαν να παρατηρήσουν τις μέλισσες και τις αρχιτεκτονικές τους τεχνοτροπίες οι οποίες αφορούσαν και αφορούν  την προστασία της κυψέλης....
έτσι το πρώτο που έκαναν,αφού οι μέλισσες είχαν γίνει ήδη πηγή έμπνευσης για αυτούς, ήταν να δώσουν όνομα στο υλικό που αυτές  χρησιμοποιούσαν για να φέρουν σε πέρας αυτή τους τη μηχανική  εργασία....
παρατηρώντας την περίεργη ουσία που οι μέλισσες τοποθετούσαν στην είσοδο της κυψέλης-πόλη τους για να την προστατεύσουν από τους εχθρούς την ονόμασαν πρόπολη- προ της πόλης-προσδίδοντάς της με τον πιο εύστοχο τρόπο την αμυντική της ιδιότητα....
σήμερα διεθνώς η πρόπολη κρατάει το σοφό αυτό όνομα "propolis" θυμίζοντάς μας τις ιδιότητες της οι οποίες συντελούν:
στην προ-φύλαξη και προ-στασία της κυψέλης-πόλης και των κατοίκων της από πάσης φύσεως εχθρούς.....
ας δούμε λοιπόν τι είναι η πρόπολη.....
τα φυτά καλύπτουν τα μπουμπούκια τους και τα τρυφερά τους φύλλα για να τα προστατεύσουν από κάθε είδους επίθεση με μια λεπτή ρητινώδη μεμβράνη....
αυτή τη ρητινώδη μεμβράνη συλλέγουν οι μέλισσες νωρίς την άνοιξη από.....
ιτιές (το 95% των φυτικών συστατικών της πρόπολης στις εύκρατες περιοχές της Ευρώπης συλλέγουν οι μέλισσες από τις Ιτιές και τις λεύκες)....
λεύκες....
καστανιές....
πεύκα....
βελανιδιές...
σκλήθρα...
ρείκια (σουσούρα)....
κουμαριές....
και αφού την αναμείξουν με δικά τους εκκρίματα την χρησιμοποιούν σαν οικοδομικό υλικό για: α) να θωρακίσουν την κυψέλη-πόλη τους...
β) να  μικραίνουν την είσοδο της κυψέλης ώστε να μπαίνουν και να βγαίνουν μόνο οι ίδιες κλείνοντας έξω κάθε επικίνδυνο εξωτερικό εχθρό....
γ) να στεγανοποιούν την κυψέλη τους χρησιμοποιώντας την  σαν στεγανωτικό  υλικό σφραγίζοντας τυχόν χαραμάδες,ρωγμές και οπές στα  τοιχώματα της....
δ) να προετοιμάσουν τα βασιλικά δωμάτια στα οποία θα γεννήσει η βασίλισσα....
όμως οι ιδιότητες της πρόπολης ξεπερνούν αυτές της μηχανικής χρήσης....
οι μέλισσες την χρησιμοποιούν και...
για να αποστειρώσουν την   κυψέλη τους από κάθε μολυσματική ασθένεια....
εκτός όμως από τις μέλισσες...
το προϊόν  αυτό -την πρόπολη-την χρησιμοποίησαν για φαρμακευτικούς,ιατρικούς και διατροφικούς σκοπούς πρώτοι οι Αρχαίοι Έλληνες γιατροί και φαρμακολόγοι με πρώτο  τον Ιπποκράτη....
ο Ιπποκράτης συνιστούσε την πρόπολη για την ίαση διαφόρων παθήσεων και πληγών όπως εσωτερικά και εξωτερικά έλκη,αποστήματα,έλκος κ.α...
και η πρόπολη αποτελείται από:
+/- 5% γύρη
+/- 10% αιθέρια έλαια
+/- 30% κερί
+/- 55% ρητίνες και βάλσαμα
+/- 5% διάφορες ουσίες οργανικές και ανόργανες
είναι πλούσια σε: αμινοξέα...
ιχνοστοιχεία...
βιοφλαβίνες...
βιταμίνη Α...
βιταμίνη Β1...
βιταμίνη Β2...
βιταμίνη Β3...
ασβέστιο...
μαγνήσιο....
σίδηρο...
ψευδάργυρο...
πυρίτιο...
κάλιο...
φώσφορο....
και ένα πλήθος άλλα άγνωστα συστατικά και ενώσεις,που εργάζονται σε συνέργεια δημιουργώντας αυτό το θαύμα της φύσης και των μελισσών....
η ποικιλία των ενεργών αυτών συστατικών της πρόπολης είναι εντυπωσιακή.....
καθένα από αυτά διαθέτει μεγάλη και ουσιαστική θεραπευτική αξία!!!!!
ενδιαφέρον παρουσιάζει η παρατήρηση πως ασχέτως από τη χώρα και τη ράτσα της μέλισσας,η δράση της πρόπολης είναι πάντα ίδια,παρ' όλο που πολλές φορές τα συστατικά της διαφέρουν.... 
η ρητινώδης αυτή λοιπόν ουσία είναι ένα ισχυρότατο φάρμακο με παγκόσμια,κατόπιν ερευνών και πειραμάτων, αναγνωρισμένες ....
  1. αντιοξειδωτικές....
  2. αντιφλεγμονώδεις...
  3. αντικαρκινικές....
  4. επουλωτικές....
  5. αντιβακτηριακές....
  6. αντιικές....
  7. αντιμυκητιακές και..... 
  8. αντιαλλεργικές ιδιότητες....

σε πειράματα που έχουν γίνει έχει αποδειχθεί η αντιμικροβιακή και μυκητοκτόνος δράσης της,αφού σταμάτησε τη δράση είκοσι πέντε βακτηρίων σε ένα σύνολο είκοσι εννέα (29) ειδών!!!!!
στο σύνολο δε τριάντα εννέα (39) ειδών μυκήτων σταμάτησε την ανάπτυξη είκοσι (20) από αυτών!!!!
στη πρώην σοβιετική ένωση είχαν γίνει πάρα πολλές επιστημονικές έρευνες και η πρόπολη είχε αναγνωριστεί σαν το καθ' ολοκληρίαν αντιβιοτικό της φύσης για αυτό και σε πολλά κράτη η πρόπολη είναι γνωστή και σαν "η ρώσικη πενικιλίνη"!!!!
και αυτό δεν είναι καθόλου υπερβολή...
είναι κλινικά αποδεδειγμένο και επαληθεύσιμο με την εφαρμογή της πρόπολης σε χιλιάδες καταγραμμένες και διαφορετικές περιπτώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο... 
η πρόπολη είναι περισσότερο αποτελεσματική από την πενικιλίνη και από πολλά σύγχρονα αντιβιοτικά καθώς βακτήρια και μικρόβια δεν μπορούν να αντέξουν στην ισχυρότατη δράση της.....

έχει αποδειχτεί η ισχυρή της δράση  έναντι των ιών....
  1. της πολιομυελίτιδας....
  2. του έρπητα(άκρως αποτελεσματική η δράση της στην ίαση,στην επούλωση των τραυμάτων που σχετίζονται με τον ιό και στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του) ....
  3. της αδενίτιδας....
  4. της μυκητώδους στοματίτιδας....

- έχει ισχυρή δράση έναντι του βακτηρίου της φυματίωσης .... - βοηθάει στην αναγέννηση των ιστών....
- είναι μια  ανώτερη και αστήρευτη πηγή ενέργειας και αντοχής...
- δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα καθώς έχει μερίδιο ευθύνης και στην έμφυτη και στην επίκτητη ανοσία.....
βοηθάει στην ίαση:
  1. των ηλιακών εγκαυμάτων και πάσης φύσεως εγκαυμάτων...
  2. των αλλεργιών...
  3. των παθήσεων και φλεγμονών των ματιών...
  4. της ελκώδους ουλίτιδας...
  5. της ελκώδους στοματίτιδας...
  6. των λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος...
  7. του άσματος και της χρόνιας πνευμονίας...
  8. της φαρυγγίτιδας...
  9. της γρίπης 
  10. της μέσης ωτίτιδας και της ωτίτιδας....
  11. του προστάτη...
  12. της παγκρεατίτιδας...
  13. των γυναικολογικών παθήσεων( όπως οξείες κολπίτιδες,καταπολέμηση του παράσιτου Giardia intestinalis)...
  14. των ιώσεων και μυκητιάσεων...
  15. των ελκών και πληγών...
  16. του έλκος του στομάχου....
  17. των εκζεμάτων και δερματικών παθήσεων....
αυτή  είναι η πρόπολη και η ιδιότητες της,ένα προϊόν της ομάδας των προϊόντων της μέλισσας για....
τα οποία ο βιολόγος Roch Domerego  και ο γιατρός Théodore Cherbuliez λένε:
"η ομάδα των προϊόντων της μέλισσας είναι μια αστήρευτη και απίστευτη πηγή ενέργειας,με ανυποψίαστες ευεργετικές  αρετές και ιδιότητες για την υγεία" και...
μετά το πέρας ενός συνεδρίου στην Κούβα,κατά την διάρκεια του οποίου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των θεραπειών με τα προϊόντα  των μελισσών, ο Roch Domerego επισημαίνει:
"ποιος μπορεί να φανταστεί πως η τιμή κόστους μιας θεραπείας που ολοκληρώνεται σε δεκαπέντε μέρες και που μπορεί να νικήσει οριστικά μια επιμολυσμένη πνευμονία είναι....ΕΝΑ δολάριο;"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
επισήμανση:
οι αντιαλλεργικές ιδιότητες της πρόπολης είναι διαπιστωμένες όμως....
κάποια άτομα ( πέντε στα χίλια) έχουν αλλεργία στα προϊόντα της μέλισσας,αυτά τα άτομα πρέπει να είναι προσεχτικά και να συμβουλεύονται πάντα το γιατρό τους.........
 
botanologia
Διαβάστε περισσότερα » »

Πόσα καρκινογόνα φυτοφάρμακα φάγατε σήμερα;

Πόσα νόμιμα και πόσα παράνομα; Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά διαφέρουν ανάλογα με το ποιος αναλαμβάνει να βγάλει το φίδι από την τρύπα.
Εάν ρωτήσετε τους υπευθύνους επιστημονικών φορέων και περιβαλλοντικών οργανώσεων, θα σας απαντήσουν ότι σίγουρα έχετε φάει ζιζανιοκτόνο γλυφοσάτης και τουλάχιστον 27 ακόμα εξαιρετικά τοξικές ουσίες που θεωρούνται ύποπτες για καρκινογενέσεις.
Εάν ρωτήσετε τους αρμοδίους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, θα σας απαντήσουν ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ασφαλή, αρκεί τα υπολείμματα των επικίνδυνων φυτοφαρμάκων να μην ξεπερνούν το ανώτατο όριο. Μάλιστα, δεν τρέχει τίποτα ακόμα και εάν μαζί με τα μήλα φάγατε και flufenoxuron – ουσία που τώρα πια έχει άδεια χρήσης μόνο ως συντηρητικό ξύλων –, εάν τα μήλα ήταν περσινής εσοδείας, του 2012!
Αντίθετα, οι απαντήσεις στο ερώτημα πόσα από τα φυτοφάρμακα που τρώμε καθημερινά είναι και παράνομα – έχει απαγορευθεί, δηλαδή, η κυκλοφορία τους στη χώρα μας ως άκρως επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον – είναι οι ίδιες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, το 15% των φυτοφαρμάκων που κυκλοφορούν στη χώρα μας είναι προϊόν λαθρεμπορίου, κυρίως από την Κίνα, την Τουρκία και τη Βουλγαρία. Και όχι μόνο. Γιατί η πιάτσα βοά πως παράνομα εργαστήρια παρασκευής και συσκευασίας απαγορευμένων φυτοφαρμάκων υπάρχουν και στη χώρα μας!
Η διακίνησή τους, μάλιστα, γίνεται από τα πιο απίθανα σημεία. Για παράδειγμα, μνημειώδης έχει μείνει η περίπτωση, πριν από περίπου έναν χρόνο, της πώλησης παράνομων φυτοφαρμάκων από τυροπιτάδικο σε μεγάλη επαρχιακή πόλη, που ήταν φημισμένο εκτός από τις μπουγάτσες του και για το λαθρεμπόριο εντομοκτόνων.
Όπως μνημειώδης ήταν η καταστροφή που προκάλεσε σε 7.000 στρέμματα με καλλιέργειες βαμβακιού η χρήση Propanil κακής ποιότητας που εισήχθη παράνομα από την Τουρκία αναμεμειγμένο με Lentemul που ως δραστική ουσία έχει τη διοξίνη 2,4-D!
Το «Ποντίκι» παρουσιάζει σήμερα δύο εκθέσεις, μια πανευρωπαϊκή και μία αποκλειστικά για τη χώρα μας, που αποκαλύπτουν το μέγεθος της διείσδυσης των άκρως επικίνδυνων φυτοφαρμάκων στον ανθρώπινο οργανισμό.
Εκθέσεις που, όπως όλες όσες έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αντιμετωπίζονται είτε διά της αποσιώπησης είτε διά της δυσφήμισης, σε μια προσπάθεια οι καταναλωτές να παραμείνουν στη νιρβάνα τους θεωρώντας ότι επιστήμονες και περιβαλλοντικές οργανώσεις είναι γραφικοί κινδυνολόγοι.
Glyphosate στα ούρα
Η πανευρωπαϊκή έρευνα έγινε από την περιβαλλοντική οργάνωση Φίλοι της Γης Ευρώπης (Friends of the Earth Europe) και τα αποτελέσματα της μελέτης δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 13 Ιουνίου. Αποτελέσματα σοκαριστικά, αφού αποκαλύπτεται ότι ίχνη του επικίνδυνου ζιζανιοκτόνου glyphosate (γλυφοσάτη) εντοπίστηκαν στα ούρα πολιτών από 18 ευρωπαϊκές χώρες που συμμετείχαν στη μελέτη. Και όταν μιλάμε για glyphosate, πρόκειται για ένα ζιζανιοκτόνο που χρησιμοποιείται ευρέως στις γεωργικές καλλιέργειες αλλά και στους αστικούς κήπους και τα πάρκα σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Η οργάνωση Φίλοι της Γης Ευρώπης ανέθεσε σε πιστοποιημένο εργαστήριο τη διενέργεια εξετάσεων σε εθελοντές που ζουν σε πόλεις και όχι σε αγροτικές περιοχές, από 18 χώρες, και συγκεκριμένα από τη Μάλτα, τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Πολωνία, την Ολλανδία, την Τσεχία, το Βέλγιο, τη Λετονία, την Κύπρο, την Κροατία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ουγγαρία, την Αυστρία, τη Γεωργία, την Ελβετία, τη Βουλγαρία και τα Σκόπια. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι κατά μέσο όρο το 44% των δειγμάτων ούρων περιείχε ίχνη του επικίνδυνου ζιζανιοκτόνου glyphosate.
Η ποσότητα των θετικών δειγμάτων διέφερε από χώρα σε χώρα, με ορισμένες όμως να χτυπούν κόκκινο, και συγκεκριμένα τη Μάλτα με το 90% των δειγμάτων θετικά και τις Γερμανία, Βρετανία και Πολωνία με 70%.
Στις υπόλοιπες 14 χώρες τα ποσοστά της διείσδυσης του glyphosate στους εθελοντές ήταν: Ολλανδία 63%, Τσεχία 60%, Βέλγιο 55%, Λετονία 55%, Κύπρος 50%, Κροατία 40%, Ισπανία 40%, Γαλλία 30%, Ουγγαρία 30%, Αυστρία 20%, Γεωργία 20%, Ελβετία 17%, Βουλγαρία 10% και Σκόπια 10%.
Η πρώτη εκτίμηση των επιστημόνων είναι ότι η διείσδυση του επικίνδυνου ζιζανιοκτόνου στον ανθρώπινο οργανισμό γίνεται λόγω της διατροφής, εκτίμηση που στηρίζεται και στο γεγονός ότι επρόκειτο για δείγμα αστικού πληθυσμού, επισημαίνουν όμως ότι θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω μελέτες για να προσδιοριστούν όλες οι πηγές έκθεσης.
Όπως επισήμανε κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων η υπεύθυνη Τύπου της διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης Adrian Bebb, τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι η έκθεσή μας στο glyphosate είναι καθημερινή χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα πώς γίνεται η έκθεση, σε τι επίπεδο έχει φτάσει η διασπορά του στο περιβάλλον και ποιες είναι οι επιπτώσεις στην υγεία.
Τα στελέχη της οργάνωσης Φίλοι της Γης Ευρώπης επισήμαναν ακόμα ότι υπάρχει σοβαρό έλλειμμα στον τομέα ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές σε ολόκληρη την Ευρώπη, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ευρύτατη χρήση του ζιζανιοκτόνου, και κάλεσαν τις κυβερνήσεις να κινητοποιηθούν άμεσα, να πάρουν μέτρα, να δρομολογήσουν μηχανισμούς παρακολούθησης και να περιορίσουν τη χρήση του επικίνδυνου ζιζανιοκτόνου.
Έρευνα στην Ελλάδα
Η έρευνα του ελληνικού γραφείου της Greenpeace που παρουσιάστηκε στις 13 Μαΐου προκάλεσε delirium tremens στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού αποκάλυψε την ύπαρξη επικίνδυνων φυτοφαρμάκων σε μήλα, μπανάνες, αχλάδια, πατάτες, καρότα και κολοκύθια τα οποία πωλούνται στη χώρα μας.
Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν για λογαριασμό της περιβαλλοντικής οργάνωσης, βρέθηκαν σε διάστημα μόνο 2 ημερών και σε σύνολο 24 δειγμάτων που εξετάστηκαν, τα 18 να έχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων.
Συνολικά, στα δείγματα εντοπίστηκαν 27 διαφορετικές χημικές δραστικές ουσίες – πολλές από αυτές απαγορευμένες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης –, των οποίων οι επίσημες εγκρίσεις αναγράφουν πως είναι ύποπτες καρκινογενέσεων, έχουν εξαιρετική τοξικότητα και πολλά άλλα.
Στη συντριπτική πλειονότητα των δειγμάτων εντοπίστηκαν υπολείμματα φυτοφαρμάκων, πολλά εκ των οποίων αναφέρονται ως «τοξικά», «εξαιρετικά τοξικά», «επικίνδυνα για το υδάτινο περιβάλλον» και ύποπτα για σοβαρότατες βλάβες στην υγεία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στα δείγματα μήλων εντοπίστηκαν χημικά «κοκτέιλ» από 3-9 διαφορετικές δραστικές ουσίες ανά δείγμα και στα δείγματα αχλαδιών έως και 6 διαφορετικές δραστικές ουσίες.
Τα «κοκτέιλ» αυτά, όπως επισημαίνει η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση, εντοπίστηκαν ακόμα και σε προϊόντα περσινής σοδειάς. Επιπλέον, βρέθηκαν απαγορευμένες ουσίες που χρησιμοποιούνται πλέον για άλλες χρήσεις. Για παράδειγμα, βρέθηκε σε δείγμα μήλου μια ουσία η οποία τώρα πια έχει άδεια χρήσης ως συντηρητικό ξύλων!
Όπως αναφέρεται στην έκθεση της Greenpeace, στην άδεια έγκρισης των ουσιών αναγράφονται επιπτώσεις όπως:
  • Thiacloprid (δραστική ουσία που εντοπίστηκε σε μήλα και αχλάδια), ύποπτη καρκινογένεσης.
  • Linuron (εντοπίστηκε σε δείγμα καρότων), μπορεί να βλάψει το έμβρυο κατά τη διάρκεια της κύησης, πιθανός κίνδυνος για εξασθένηση της γονιμότητας.
  • Azoxystrobin, Chlorpyrifos, Deltamethrin, Indoxacarb, Imazalil, Linuron, Pyridaben, Captan (εντοπίστηκαν μόνες ή σε συνδυασμό, σε κολοκύθια, καρότα, μήλα, αχλάδια, μπανάνες), πολύ τοξικές για τους υδρόβιους οργανισμούς, μπορεί να προκαλέσουν μακροχρόνιες δυσμενείς επιπτώσεις στο υδάτινο περιβάλλον
  • Chlorpyrifos, Etofenprox, Flonicamid, Indoxacarb (δραστικές ουσίες που εντοπίστηκαν σε μήλα, καρότα, κολοκύθια), πολύ τοξικές ή επικίνδυνες για τις μέλισσες.
    Απαγορευμένα από το «παράθυρο»
Μια από τις πλέον διαδεδομένες μεθόδους των ελλήνων αρμοδίων είναι να δίνουν το πράσινο φως ακόμα και για τη χρήση απαγορευμένων ουσιών, μετατρέποντας την εξαίρεση σε κανόνα και τα «παραθυράκια» σε επικρατούσα νομοθεσία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, επιτρέπονται παρεκκλίσεις υπό προϋποθέσεις και για συγκριμένο χρονικό διάστημα για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Σύμφωνα με το άρθρο 53 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού1107/2009, επιτρέπεται για χρονικό διάστημα που δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 120 ημέρες η χρήση απαγορευμένων ουσιών μόνο σε «επείγουσες καταστάσεις φυτοπροστασίας» και μόνο για «περιορισμένη και ελεγχόμενη χρήση, σε περίπτωση που το μέτρο αυτό κρίνεται αναγκαίο λόγω κινδύνου, ο οποίος δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με άλλα εύλογα μέσα».
Όπως, όμως, επισημαίνει η Greenpeace, η δυνατότητα αυτή που δίνει η ευρωπαϊκή νομοθεσία κάτω από συγκεκριμένους όρους, προϋποθέσεις και περιορισμούς έχει γίνει «σουρωτήρι» από τη χώρα μας αφού, για παράδειγμα, καρκινογόνο φυτοφάρμακο παίρνει «προσωρινή» έγκριση κυκλοφορίας 120 ημερών εδώ και 4 χρόνια (!) με τις ευλογίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία αγροτών και καταναλωτών.
Πρόκειται για την εξαιρετικά επικίνδυνη, τοξική και ύποπτη για καρκινογενέσεις δραστική ουσία 1,3-dichlοropropene, που εμπεριέχεται σε φυτοφάρμακα τα οποία χρησιμοποιούνται σε προϊόντα όπως οι ντομάτες, οι μελιτζάνες, το καρπούζι και οι πιπεριές, είδη με τεράστια ζήτηση στην Ελλάδα.
Όπως αποκάλυψε η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση, η τελευταία «προσωρινή» έγκριση δόθηκε στις 12 Ιουνίου 2013 σε φυτοφάρμακα των εταιρειών BASF Agro Ελλάς ΑΒΕΕ και Κ+Ν Ευθυμιάδη ΑΒΕΕ. Η ουσία 1,3-dichlοropropene έχει απαγορευτεί στην Ε.Ε. λόγω της επικινδυνότητάς της, ενώ η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA) την έχει κατατάξει ως ύποπτη καρκινογενέσεων. «Στην Ελλάδα, όμως, εδώ και 4 χρόνια λαμβάνει προσωρινές άδειες 120 ημερών, παρόλο που είναι εγκεκριμένες στην Ελλάδα 5 διαφορετικές εναλλακτικές δραστικές ουσίες».
Η Greenpeace χαρακτήρισε, μάλιστα, «αναίσχυντη» την πρακτική του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του αρμόδιου υπουργού κ. Τσαυτάρη όσον αφορά τις «προσωρινές» άδειες και κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι με την αδράνειά της «εξυπηρετεί τα συμφέροντα των αγροχημικών εταιρειών, ενώ αδιαφορεί παντελώς για την υγεία αγροτών και καταναλωτών όπως και για την καταστροφή του περιβάλλοντος, του υδροφόρου ορίζοντα και της ελληνικής γης».
Σιγά, θα τους ξυπνήσετε
Η αλήθεια είναι ότι η δημοσιότητα που έλαβε η έρευνα της Greenpeace ξεβόλεψε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που αναγκάστηκε έστω και έπειτα από 2 ημέρες να βγει από τη νιρβάνα της και να δώσει απαντήσεις μέσω γραπτών ανακοινώσεων. Απαντήσεις που δεν ξέφυγαν από την πεπατημένη και τη λογική «όλα καλά - όλα ανθηρά». Εν ολίγοις, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είπε ότι δεν πάθαμε και τίποτα αφού μόνο ένα δείγμα βρέθηκε να περιέχει φυτοφάρμακα σε συγκέντρωση πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια. Οπότε, εφόσον όλα τα άλλα δείγματα δεν ξεπερνούν σε υπολείμματα φυτοφαρμάκων τα ανώτερα όρια, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Το υπουργείο θεωρεί, δηλαδή, ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό και απόλυτα ακίνδυνο να τρώμε, μαζί με τα φρούτα και τα λαχανικά, εξαιρετικά τοξικές ουσίες που είναι ύποπτες καρκινογένεσης, αρκεί να μην υπερβαίνουν τα πολιτικά όρια που έχουν τεθεί για να μπορούν να επιβιώνουν οι αγροχημικοί κολοσσοί.
Επιπτώσεις στην υγεία
Ο εντοπισμός glyphosate στα ούρα των εθελοντών από 18 χώρες της Ευρώπης δεν είναι μια διαπίστωση που πρέπει να περάσει στα ψιλά, και αυτό γιατί πρόκειται για ένα ζιζανιοκτόνο που τα πρώτα πειράματα έδειξαν ότι προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.
Πειράματα σε ζώα έδειξαν ότι ένα 15%-30% της ποσότητας του ζιζανιοκτόνου απορροφάται από τον οργανισμό και μάλιστα κατά τη διάρκεια της κύησης εισχωρεί στον πλακούντα. Σύμφωνα με τις ενδείξεις των επιστημόνων, το glyphosate μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στο ανθρώπινο ενδοκρινικό σύστημα και να προκαλέσει μη αναστρέψιμες επιπτώσεις σε συγκεκριμένα στάδια της ζωής, όπως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μελέτες σε αρσενικά ποντίκια έχουν δείξει βλάβη στα επίπεδα τεστοστερόνης ενώ μελέτες έδειξαν ότι μπλοκάρει την παραγωγή οιστρογόνων.
Το πρόβλημα με τα φυτοφάρμακα είναι ότι απαγορεύονται κατόπιν εορτής, αφού προκαλέσουν, δηλαδή, ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον. Μια από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι αυτή του DDT.
Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα, το οποίο εκμεταλλεύονται εταιρείες αλλά και πολιτικοί που δεν θέλουν να ταράξουν τα ήρεμα νερά, είναι ότι δεν είναι γνωστά ποια είναι τα αθροιστικά αποτελέσματα της δράσης διαφορετικών ουσιών στον ανθρώπινο οργανισμό. Ποιες είναι δηλαδή οι επιπτώσεις από την αθροιστική κατανάλωση φρούτων και λαχανικών που έχουν υπολείμματα τοξικών ουσιών «εντός» των πολιτικών ορίων που έχουν θεσπιστεί.
Έρευνα
67% των φυτοφαρμάκων που κυκλοφορούσαν μέχρι το 1993 στην Ε.Ε. αποσύρθηκε έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησε η Κομισιόν.
27 διαφορετικές χημικές δραστικές ουσίες, πολλές από αυτές απαγορευμένες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εντοπίστηκαν σε φρούτα και λαχανικά που εξετάστηκαν από το ελληνικό γραφείο της Greenpeace.
44% των πολιτών που συμμετείχαν στην πανευρωπαϊκή έρευνα της οργάνωσης Φίλοι της Γης Ευρώπης είχαν υπολείμματα του καρκινογόνου ζιζανιοκτόνου glyphosate στον οργανισμό τους.
37 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως δαπανώνται κάθε χρόνο για την παραγωγή των νόμιμων φυτοφαρμάκων.
1-3 εκατομμύρια ετησίως είναι, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, οι καταγεγραμμένες οξείες δηλητηριάσεις από φυτοφάρμακα.
220.000 νεκροί καταγράφονται με μέτριους υπολογισμούς κάθε χρόνο από τα φυτοφάρμακα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.
4% είναι ετησίως το ποσοστό δηλητηριάσεων από φυτοφάρμακα που καταγράφεται από το Κέντρο Δηλητηριάσεων στην Ελλάδα.
30% των μελισσών σε Βόρεια Αμερική και Ευρώπη έχει εξαφανιστεί από τα φυτοφάρμακα, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ.
7.000 φορές περισσότερη τοξικότητα από το DDT έχουν τα φυτοφάρμακα νέας γενιάς.
33%-80% αυξάνεται ο κίνδυνος εκδήλωσης της νόσου του Πάρκινσον εξαιτίας της έκθεσης σε φυτοφάρμακα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Neurology».
75% της παγκόσμιας αγοράς φυτοφαρμάκων ελέγχεται μόνο από έξι πολυεθνικές εταιρείες.
Οδηγίες χρήσης
  • Πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά με αραιή σαπουνάδα και κατόπιν ξεπλύνετέ τα με άφθονο νερό.
  • Με το πλύσιμο αποφεύγουμε μόνο τα «επιφανειακά» υπολείμματα των φυτοφαρμάκων, αλλά όχι τις χημικές ουσίες που εισέρχονται στους εσωτερικούς ιστούς των φυτών. Το πλύσιμο μπορεί να βοηθήσει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε σε αυτήν την πρακτική για να λυθεί το πρόβλημα.
  • Μην επιτρέπετε στα παιδιά να πιάνουν άπλυτα φρούτα και λαχανικά, γιατί μπορεί να έχουν φυτοφάρμακα.
  • Μην τρώτε και μη μαγειρεύετε άπλυτα φρούτα, όσπρια και λαχανικά και μην τα αποθηκεύετε άπλυτα στο ψυγείο.
  • Να πλένετε και να αφαιρείτε τη φλούδα από τα εσπεριδοειδή πριν κάνετε χυμό.
  • Να αφαιρείτε τα εξωτερικά φύλλα από τα φυλλώδη λαχανικά. Σε περίπτωση που τα βράσετε, πρέπει να πετάξετε το πρώτο νερό και κατόπιν να συνεχίσετε το μαγείρεμά τους.
  • Κρατήστε τα φρούτα και τα λαχανικά εκτός ψυγείου για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, διαδικασία που υποβοηθά τη διάσπαση του φυτοφαρμάκου.
  • Αφαιρέστε το λίπος από το κρέας και τον ζωμό γιατί υπάρχουν κατηγορίες φυτοφαρμάκων που συσσωρεύονται στα λίπη.
  • Προτιμήστε φρούτα και λαχανικά εποχής γιατί στα εκτός εποχής έχει γίνει κατά τεκμήριο μεγαλύτερη χρήση φυτοφαρμάκων.
  • Μην ψάχνετε για όμοια και χωρίς ψεγάδι προϊόντα αφού οι φυσικές και μάλιστα οι ντόπιες ποικιλίες δεν παράγουν ομοιόμορφους καρπούς.
  • Επιλέξτε πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα.
  • Τοποθετήστε τις συσκευές με τις εντομοκτόνες πλακέτες ή τα σπιράλ κοντά σε ανοικτά παράθυρα προκειμένου να μειώνεται κατά το δυνατόν ο βαθμός έκθεσης του ανθρώπου.
  • Όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με φυτοφάρμακα δεν πρέπει να επιστρέφουν στο σπίτι με τα ρούχα της δουλειάς. Καλό θα ήταν τα ρούχα να μη μεταφέρονται καν στο σπίτι, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να μεταφέρονται σε καλά κλεισμένες σακούλες και να πλένονται μεμονωμένα.
Πηγές: Γενικό Χημείο του Κράτους, Greenpeace
topontiki.gr
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Τοξίνες: Το νέο "γοητευτικό" φάρμακο της φύσης

Όπως αποδεικνύεται η φύση αποτελεί ένα τεράστιο... ντουλάπι θεραπευτικών θησαυρών. Μπορούμε να ευχαριστήσουμε για παράδειγμα την παπαρούνα που μας προσέφερε τις δυνάμεις της μορφίνης για την καταστολή του πόνου ή το φυτό της ιτέας για την ασπιρίνη.
Ακόμα και το δηλητήριο μπορεί να γίνει φίλτρο για την ίαση πολλών ασθενειών.Το δηλητήριο της οχιάς λόγου χάρη αποτελεί ένα καταπληκτικό αντιπηκτικό φάρμακο που βοηθά το αίμα να κυλάει φυσιολογικά και να αποφεύγονται οι θρομβώσεις.
Τέτοιου είδους τοξίνες φαίνεται να γίνονται όλο και πιο γοητευτικές πηγές για πιθανά σωτήρια φάρμακα. Η μισή από την υπάρχουσα φαρμακευτική αγωγή που διατίθεται σε ασθενείς,προέρχεται από την χλωρίδα και την πανίδα γύρω μας, η οποία κρύβει ακόμα μεγάλο αριθμό πιθανών φαρμάκων,τα οποία μένει μόνο να ανακαλυφθούν.
Από φάρμακα για την θεραπεία του καρκίνου μέχρι τα απλά παυσίπονα, στη φύση βρίσκονται οι συντελεστές των επικίνδυνων σήμερα τοξινών, των αυριανών όμως ισχυρών φαρμακευτικών αγωγών.
 
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρώτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) ενημερώθηκε σήμερα για... την εργαστηριακή διάγνωση περιστατικού λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου.
Το περιστατικό αφορά σε άνδρα κάτοικο Ανατολικής Αττικής, ο οποίος δεν αναφέρει ιστορικό πρόσφατης μετακίνησης σε άλλες περιοχές της χώρας. Πρόκειται για ηλικιωμένο ασθενή με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.
Σημειώνεται ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται μέσω του τσιμπήματος των απλών κουνουπιών και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι ασθενείς παραμένουν ασυμπτωματικοί ή έχουν ήπια συμπτωματολογία. Σοβαρές εκδηλώσεις της νόσου εμφανίζονται σε ηλικιωμένα άτομα και ασθενείς με προβλήματα στο ανοσοποιητικό σύστημα.
Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. έχει ήδη ενημερώσει ότι αναμένει τη κυκλοφορία του συγκεκριμένου ιού και κατά το φετινό καλοκαίρι, τόσο σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας που καταγράφηκε τα προηγούμενα χρόνια, όσο και σε νέες.
Παράλληλα, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, θα παρακολουθεί στενά τα τυχόν περιστατικά και θα προβαίνει σε ενημέρωση, σε εβδομαδιαία βάση, μέσω της ιστοσελίδας του στην οποία και αναφέρονται αναλυτικές οδηγίες για την νόσο και τα μέτρα πρόληψης (www.keelpno.gr).

Έθνος
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Το Θηρίο Ο Loud και το SIDERADIKO SUMMER


σας προσκαλούν στην επίσημη παρουσίαση
του νέου τους τραγουδιού
''ΕΧΕΙΣ ΞΕΧΑΣΕΙ Ν' ΑΓΑΠΑΣ''
την Πέμπτη 18 Ιουλίου
στο μοναδικό
ONE LOVE PARTY



ΘΗΡΙΟ & LOUD - ΕΧΕΙΣ ΞΕΧΑΣΕΙ Ν' ΑΓΑΠΑΣ

κυκλοφορεί από την EMI




Καραγιάννης Λουκάς
+306974809740
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΣΟΪΜΠΛΕ

Εξοχότατε Κύριε Υπουργέ,

Εξοχότατε Κύριε Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε,

Θέμα: Ο Δωδεκάλογος του Γύφτου της Ε.Ε.

Αφού σας καλώς ορίσω στη φιλόξενη Ελλάδα μας, ευχόμενος το αρχαίο «Ως ευ παρέστητε», επιθυμώ να σας υπενθυμίσω ορισμένα τινά, που είναι ανοιχτές πληγές μεταξύ των δύο λαών μας.

Αλλοίμονο!!! Εδώ υποδεχόμαστε εκατομμύρια Ισλαμιστές δολοφόνους λαθρομετανάστες, και εσάς δεν θα καλοσωρίσουμε;;;

Τα προβλήματα μεταξύ των δύο λαών, που εσείς ανοίξατε, είναι

1.- Μας χρωστάτε τόσα όσο είναι σήμερα το χρέος μας, που εσείς μας δημιουργήσατε. Έρχεστε για να μας πάρετε τα ενεργειακά κοιτάσματα.

2.- Μας χρωστάτε το Πολεμικό δάνειο, με τους τόκους 70 ετών.

3.- Μας χρωστάτε τις Πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις, για τα θύματα που οι πατέρες σας δολοφόνησαν, και τις καταστροφές στις υποδομές της χώρας μας. Σήμερα εσείς κάνετε τη «πάπια».

4.- Μας χρωστάτε τις Αρχαιότητες, που οι πρόγονοί σας κλέψανε από την ιστορική πατρίδα μας, και κάνετε «τον Κινέζο»………

5.- Μας πνίξατε με τα Μνημόνια, τα Μεσοπρόθεσμα, τα Πολυνομοσχέδια, και τους εφαρμοστικούς νόμους, για τα δάνεια που εσείς μας «φεσώσατε». Όλα αυτά τα κάνετε για να μη χάσει τα τοκοχρεολύσια ο Μεγάλος Αδελφός, το Μεγάλο Αφεντικό σας, ο ROTHSCHILD, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, του οποίου είσθε υπάλληλοι, πιόνια, και μαριονέτες.

6.-Μας επιβάλλατε επίπεδα ζωής Βουλγαρίας, ενώ τιμές αγαθών, φόροι, και χαράτσια, είναι στα επίπεδα των κρατών Βορείου Ευρώπης.

7.- Καταντήσατε την Ε.Ε. ζώνη λιτότητας των λαών, διότι έτσι το θέλουν οι θείοι ROTHSCHILD & ROCKEFELLER τα αφεντικά Σας.

8.- Πρέπει επιτέλους να καταλάβετε ότι εμείς οι φτωχοί νότιοι, και οι πλούσιοι βόρειοι, είμαστε όλοι δούλοι, πιόνια, και μαριονέτες, του ιδίου Μεγάλου Αδελφού, του Μεγάλου Αφεντικού. Τίποτε δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς την έγκριση του ROTHSCHILD & ROCKEFELLER.

9.- Ότι ώρα θέλει ο Μεγάλος Αδελφός, σας τραβάει το χαλί, και πάει η Γερμανική οικονομία. «Απεδώ παν κι άλλοι» λέει ο Λαός. Σας αρέσει αυτό;;; Το ίδιο κάνατε σε μας. «Ό εσύ μισείς, εταίρο μη ποιήσεις» λέει ο νόμος του Θεού.

10.- Τα Μνημόσυνα –Μνημόνια που επιβάλλατε στους Νοτίους, είναι λάθος συνταγή, ομολογεί το ΔΝΤ, και πρέπει να μας αποζημιώσετε.

11.- Στηρίζεται το Ευρώ με τη λιτότητα των άλλων Λαών της Ε.Ε. Καταστρέψατε τη Γερμανική βαριά Βιομηχανία με τη λιτότητα!!!

12.- Δεν επαιτούμε, απαιτούμε δικαιοσύνη για τους σήμερον πάσχοντες, και δικαιοσύνη για τους ηρωϊκούς νεκρούς, «πάλαι τε και νυν».

13.- Μας απειλείται ότι δεν θα μας δώσετε την εκάστοτε «δόση» των δανείων. Εάν δεν μας δώσετε τη δόση, τότε δεν θα πάρει και ο ROTHSCHILD, το Μεγάλο Αφεντικό Σας, τη δόση του, και «ο Νοών Νοείτω»…Το φυσικό αέριο & πετρέλαια πρόλαβε και τα «έφαγε» ο ROCKEFELLERS, το Μεγάλο Αφεντικό σας.

Κύριε Σόϊμπλε, φέρτε πίσω τα κλεμμένα. Αυτό επιβάλλουν οι ηθικές Ευρωπαϊκές αξίες, αλλιώς δεν θα διαφέρετε σε τίποτε από τους κοινούς ληστές. Εφαρμόζετε το νόμο της Ζούγκλας. Το νόμο του ισχυροτέρου.

Το νόμο των Ζώων.

Ανάλυση:

Το πρόβλημα του Κατοχικού δανείου, και των Πολεμικών επανορθώσεων, και αποζημιώσεων, ήταν γνωστό από τη λήξη του Β! Παγκοσμίου Πολέμου.

Όμως οι Γερμανόφιλοι, δοσίλογοι, φοβισμένοι, «Έλληνες» υποτελείς πολιτικοί , όλων των εποχών, το «έπνιγαν» στα συρτάρια τους, και στα χρονοντούλαπα της ιστορίας, γιαυτό άφησαν τόσα χρόνια να περάσουν. Ήθελαν να έχουν την υποστήριξη των Γερμανών, στη διατήρηση της εξουσίας. Απόδειξη η αδιαφορία τους για τα εθνικά μας θέματα, τα οποία έχουν αφεθεί στο έλεος των εχθρών γειτόνων μας, κατ’εντολή της παγκόσμιας Σιωνιστικής κυβέρνησης, και οι φοβισμένοι υποτελείς των Αθηνών, με τη συνεργασία σας, «πέρα βρέχει»……..

Σήμερα διώκουν τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ οι πολιτικοί, και οι Γερμανοί επιχειρηματίες είναι οι επίορκοι, αφού αυτοί προκάλεσαν τόση καταστροφή στην Ελλάδα και στον Ελληνισμό, όντες πιόνια και μαριονέτες ξένων εχθρικών δυνάμεων, και της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης. Οι Γερμανοί είναι εκμαυλιστές διαφθοράς.

Οι μεγαλύτεροι επίορκοι είναι οι πολιτικοί, που κακή τύχη κυβερνούν την Ελλάδα. Γέμισαν την Ελλάδα, με τη θέλησή σας, με Ισλαμιστές λαθρομετανάστες. Δεν καταλαβαίνετε ότι οι Ισλαμιστές θα προχωρήσουν προς Βορράν, και ότι ήθελε προκύψει για την Ευρώπη!!

Οι επίορκοι πολιτικοί βαπτίζουν «Σωτηρία της Ελλάδος»

την απόλυση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων, ενώ αυτοί διοχετεύουν όλα τα έσοδα της χώρας στις τράπεζες του Μεγάλου Αφεντικού ROTHSCHILD, υπό μορφή τοκοχρεολυσίων των δανείων. Όσο έβλαψαν την Ελλάδα οι επίορκοι πολιτικοί, ούτε ο χειρότερος εχθρός. Το χρέος της χώρας είναι άγνωστο. Αυτό αποφασίζεται από τον Παντοκράτορα ROTHSCHILD, ανάλογα με τις ανάγκες του………………… Οι Γερμανικές εταιρίες

SIEMENS, & HOCHTIEF, ζημίωσαν το Ελληνικό δημόσιο με πολλά δις. ευρώ, και οι δοσίλογοι πολιτικοί δεν τολμούν να τα διεκδικήσουν, αφού είναι «λαδωμένοι» από αυτές. (ΜΜΕ).

Για αποδείξεις παραπέμπω στη πολιτική εκπομπή «Ελεύθερος σκοπευτής» στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ 14-04-13 ώρα 23.15 με επανάληψη της εκπομπής από το τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα» Τετάρτη βράδυ 21.00-22.00 της 17-04-13, όπου εκλεκτοί καλεσμένοι ανέλυσαν τη τραγικότητα της καταστάσεως.

Οι δοσίλογοι πολιτικοί μετέτρεψαν την Ελλάδα σε αποικία, φέουδο, & προτεκτοράτο των Σιωνιστικών δυνάμεων ΗΠΑ & Γερμανίας.

Η Γερμανική εταιρεία του Αεροδρομίου Αθηνών HOCHTIEF χρωστάει στο Ελληνικό δημόσιο 500 εκ. ευρώ σε ΦΠΑ, και με βάσει το Αγγλικό αποικιοκρατικό, ιμπεριαλιστικό δίκαιο δεν πληρώνει, ενώ ο απλός Έλληνας πολίτης σύρεται στα δικαστήρια για μερικές εκατοντάδες ευρώ. Η εταιρία που κατασκεύασε το Αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» ζημίωσε το δημόσιο με τουλάχιστον 1,5 δις, ευρώ, (ΜΜΕ), αφού υπέγραψε αποικιοκρατική σύμβαση με τους «λαδωμένους» οσφυοκάμπτες υποτελείς πολιτικούς για τη κατασκευή του έργου.

Το παλαιό παραλιακό αεροδρόμιο Αθηνών το «Ελληνικό», δεν έπρεπε να καταργηθεί, αλλά να λειτουργεί για τις ανάγκες των εσωτερικών αερογραμμών. Όμως για τα συμφέροντα της HOCHTIEF καταργήθηκε, και δόθηκε σαν οικόπεδο στα διεθνή αρπακτικά. Δόθηκε στο Ισλαμικό τόξο, όπως πολλές μαρίνες, λιμάνια, και επαρχιακά αεροδρόμια, εις βάρος της ασφαλείας της χώρας, με τις ευλογίες των Γερμανών Καισάρων, (Ράϊχενμπαχ, & ΣΙΑ).

  

Πάνω από 162 δις. ευρώ, χωρίς τους τόκους, μας χρωστάνε οι αλαζόνες Γερμανοί. Ευτυχώς που υπήρχαν μερικοί Ελληνόψυχοι πολιτικοί, και διατήρησαν το θέμα ζεστό στη μνήμη των Ελλήνων, αλλιώς οι δοσίλογοι πολιτικοί και των δύο κομμάτων εξουσίας θα το είχαν «πνίξει», και ο λαός θα το είχε ξεχάσει, προς μεγάλη χαρά δική σας.

Μερικοί πολιτικοί σήμερα κατήγγειλαν ότι τόσα χρόνια οι αρμόδιοι υπουργοί των δύο κομμάτων εξουσίας, είχαν το στόμα τους κλειστό, με αντάλλαγμα τις μίζες & τα «λαδώματα» από τις Γερμανικές εταιρείες.

Το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα ξεπερνάει το 1 ΤΡΙΣ ευρώ, με τόκο 5% ετησίως επί 70 χρόνια. Στο ποσόν αυτό συμπεριλαμβάνεται το

Κατοχικό δάνειο, οι Γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις για τις καταστροφές στις υποδομές του Ελληνικού κράτους, οι αποζημιώσεις προς τα αθώα θύματα πολέμου που αγωνίσθηκαν για τη πατρίδα, (μεταξύ αυτών και ο πατέρας μου), καθώς και τους Αρχαιολογικούς θησαυρούς που έκλεψαν οι Βάνδαλοι Γερμανοί, σαν κοινοί κλέφτες.

Οι Γερμανοί πολιτικοί Σιωνιστές, πρώην Ούννοι & Βάνδαλοι, σήμερα αρνούνται να πληρώσουν τουλάχιστον ούτε το κατοχικό δάνειο που πήραν με βία από τη κατεχόμενη Ελλάδα, έτσι φέρονται σαν διεθνώς αναξιόπιστοι κοινώς «Μπαταχτζήδες». Έτσι δίνουν το κακό παράδειγμα προς όλα τα δανειζόμενα κράτη να μη επιστρέφουν τα δανεικά. Αυτό το ακούει ο κύριος ROTHSCHILD;;; Mε το κακό παράδειγμα των Γερμανών, δουλικών του Rothschild, διακυβεύονται τα συμφέροντα του Κοσμοκράτορα, μεγιστάνα, και ολιγάρχη, Ρότσιλντ, αφού οι τράπεζές του δανείζουν τα κράτη, και δανεικά & αγύριστα, κατά το Γερμανικό παράδειγμα………

Εν τοιαύτη περιπτώσει, μας δίνουν το δικαίωμα να αρνηθούμε και εμείς τα δάνεια, που μας «φέσωσαν» οι Σιωνιστές Παντοκράτορες, εν αγνοία μας, τώρα με τα μνημόνια, για να αρπάξουν τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο, σαν κοινοί κλέφτες.

Κύριε Σόϊμπλε, η μικρή Ελλάδα έσωσε κάποτε τη Γερμανία από χρεοκοπία, τότε που ήταν διηρημένη, επειδή δέχθηκε να παγώσουν οι υποχρεώσεις της Γερμανίας προς την Ελλάδα, αλλά και να διαγραφεί το χρέος της Δυτικής τότε Γερμανίας προς τους δανειστές. Η Δ. Γερμανία του Αντενάουερ, είχε συμφωνήσει να παγώσουν οι υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα, και ότι θα ασχοληθεί με το θέμα αυτό μετά την επανένωση των δύο Γερμανιών.

Όταν όμως αυτό επετεύχθη, η ενωμένη πια Γερμανία, αρνήθηκε να εκπληρώσει τη δέσμευσή της, και τις υποχρεώσεις της. Τόσο σοβαρό κράτος είναι. Ο νόμος της ζούγκλας επικρατεί στην Σιωνιστική Ε.Ε.

Όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες που οι Γερμανοί κατάστρεψαν , μετά το πόλεμο τις αποζημίωσαν, εκτός της Ελλάδος.

Σήμερα έχουμε πάλι Γερμανική κατοχή. Αυτή τη φορά όχι στρατιωτική, αλλά οικονομική κατοχή με κυβερνήτες Γερμανούς πολιτικούς τύπου Ράϊχενμπαχ, και Καίσαρες σε όλα τα υπουργεία.

Την συγχώνευση Εθνικής & Eurobank, σαμποτάρησαν οι άρπαγες Γερμανοί, μέσω Τρόϊκας, για να αποδυναμώσουν την Εθνική τράπεζα, και έτσι να την αρπάξουν οι Ούννοι Σιωνιστές της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, συμφερόντων του Παντοκράτορα Σιωνιστή Rothschild.

Οι τράπεζες είναι μια μεγάλη χοάνη, από πάνω ρίχνει το κράτος δισεκατομμύρια ευρώ υπό μορφή ανακεφαλαιοποιήσεων, και κεφαλαιοποιήσεων, χρηματοδοτήσεων, και προγραμμάτων στήριξης των τραπεζών, και από κάτω τα ρουφάνε οι Σιωνιστικές τράπεζες, Goldman Sachs, κλπ, του ROTHSCHILD, της παγκόσμιας Σιωνιστικής συμμορίας, μαφίας, και Σιωνιστικής διακυβέρνησης .

Σήμερα βλέπουμε ότι η Γερμανία εμφανίζει όλο και μεγαλύτερο πρόβλημα να τηρήσει την υπόσχεση του 1991 όπως δείχνει η συμπεριφορά της στην Ελληνική οικονομική κρίση, την οποίαν οι Γερμανοί δημιούργησαν εκτελώντας εντολές της Σιωνιστικής παγκόσμιας κυβέρνησης. Αντικειμενικός στόχος η αρπαγή του κάθε πολύτιμου αντικειμένου & αγαθού της Ελλάδος. Στο θέμα των πολεμικών υποχρεώσεων προς την Ελλάδα, οι Γερμανοί κάνουν το Κινέζο. Η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά προσπαθεί με ημίμετρα να λύσει την οικονομική κρίση, ελλισσόμενη μέσα στα πλαίσια που της

επιτρέπει η Σιωνιστική Τρόϊκα.

Οι Γερμανοί να είναι βέβαιοι ότι θα πληρώσουν, διότι το θέλουν τα μεγάλα Σιωνιστικά αφεντικά τους. Έτσι είναι τα σχέδιά τους…….

Ο Ερρίκος Κίσινγκερ τα είχε σχεδιάσει από το 1983 για την Ελληνική οικονομική κρίση, τα Ελληνικά ενεργειακά κοιτάσματα, και τις Γερμανικές αποζημιώσεις. Τα ΜΜΕ μας πληροφορούν ότι, απόρρητη έκθεση της Μοσάντ, (Ισραηλινή μυστική υπηρεσία), από ιδιωτική συνομιλία του Ερρίκου Κίσινγκερ με εκπροσώπους των Γερμανικών Εβραϊκών συναγωγών, κατά την επίσημη επίσκεψή του στη Γερμανία το 1983 είπε, « Στις αρχές του 21ου αιώνα το Ισραήλ πρέπει να ελέγχει όλα τα ενεργειακά κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου συμπεριλαμβανομένων Ελληνικών και Κυπριακών κοιτασμάτων.

Τα γεγονότα στην Αίγυπτο, Συρία, Λιβύη, Ελλάδα, Κύπρο, ομιλούν αφεαυτών, για τα σχέδια του Μεγάλου Αφεντικού Σας.

Οι Αραβικές χώρες θα είναι απασχολημένες σε εμφύλιες συρράξεις. Η Ελλάδα και Κύπρος θα μαστίζονται από ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΗ οικονομική κρίση. Όλα αυτά συμβαίνουν ακριβώς σήμερα. Η μόνη παρηγοριά για τους Έλληνες ίσως να είναι η δικαίωσή τους για την αποπληρωμή των Γερμανικών αποζημιώσεων από το Β! Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε αυτή τη δικαστική διεκδίκησή τους, λέει ο Κίσσινγκερ,

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ, για να ΤΡΩΘΕΙ η οικονομική επανάκαμψη και το γόητρο, της πάντοτε ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΓΙΑ ΜΑΣ

ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ». Φοβάμαι ότι οι φοβισμένοι υποτελείς πολιτικοί, μπροστά στις πιέσεις των Γερμανών, θα υποχωρήσουν και πάλιν, και έτσι θα χάσουμε «τα αυγά και τα πασχάλια» που λέει ο λαός.

Θα χάσουμε και τα πετρέλαια προς ROCKEFELLER μεριά, και τις πολεμικές αποζημιώσεις, με το κατοχικό δάνειο, και πολεμικές επανορθώσεις από Γερμανία.

Τα ΜΜΕ γράφουν, «για την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου, που εξαναγκάσθηκε να δώσει η Αθήνα στη Γερμανία το 1942 δεν μπορεί παρά να αφορά τις βαρύτατες ευθύνες όλων των μεταπολεμικών κυβερνήσεών μας που επί έξη δεκαετίες απέφυγαν να προωθήσουν τις εθνικές μας απαιτήσεις».

Όσοι γενναίοι τολμούσαν κατά καιρούς να αναφέρουν το θέμα, αντιμετωπίζονταν ως γραφικοί.

Η προκλητική στάση του Γερμανού υπουργού οικονομικών Σόϊμπλε, που δήλωσε ότι η χώρα μας δεν έχει καμιά ελπίδα να εισπράξει όσα της χρωστά το Γερμανικό κράτος, δεν πρέπει να μας απογοητεύσει.

Η Γερμανία οφείλει τώρα να επιστρέψει τα λεφτά που μας ΕΚΛΕΨΕ

επί κατοχής, υπό τη μορφή αναγκαστικού κατοχικού δανείου. Το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά και ηθικό.!!!

Η τράπεζα της Ελλάδος έχει ακριβή στοιχεία για το ύψος του κατοχικού αναγκαστικού δανείου.

Ο Χίτλερ είχε αναγνωρίσει το δάνειο, και είχε πληρώσει τις δύο πρώτες δόσεις, όμως οι Γερμανοί πολιτικοί το αγνόησαν, λόγω υποτέλειας των Ελλήνων πολιτικών. Η Νομική και ηθική βάση των Ελληνικών απαιτήσεων είναι εξαιρετικά ισχυρή.

Οι Γερμανοί έχουν χρέος απέναντί μας. Μήπως ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε όλοι μαζί;;;».

Μετά από εμάς, η Γερμανική Βιομηχανία θα αισθανθεί τα δυσμενή οικονομικά αποτελέσματα της πολιτικής της λιτότητας που εφαρμόζει η Μέρκελ με το Σόϊμπλε. Ήδη η βαριά τους βιομηχανία, και οι τράπεζές τους, υποφέρουν από μείωση εξαγωγών των προϊόντων.

Οι Γερμανοί είναι υπεύθυνοι για πολλές παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου, στο Β! Π.Π. , για τη χρήση αντιποίνων κατά αμάχων για τη δράση ανταρτών υπερασπιστών της πατρίδος, και για γενοκτονίες με όπλα, ασθένειες, και πείνα, των Ελλήνων στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο, και σε όλη την Ελλάδα.

Για τις γενοκτονίες των Ελλήνων πρέπει να δικαστούν στο διεθνές δικαστήριο. Ο Μανώλης Γλέζος επιτιθέμενος κατά των Γερμανών λέει, «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα χρήματα και τα αρχαία γλυπτά». Ο Μανώλης Γλέζος- ΄όπως και κάθε Έλληνας- ενοχλήθηκε από τον περιφρονητικό τρόπο με τον οποίο απάντησε ο Σόϊμπλε και η Μέρκελ, στο Ελληνικό αίτημα για τις Γερμανικές αποζημιώσεις. Ο Μανώλης Γλέζος λέγει, το θέμα του κατοχικού δανείου δεν έχει λήξει τη στιγμή που η Γερμανία έχει εξοφλήσει τα κατοχικά δάνεια που εισέπραξε από άλλες χώρες. Ζητάει ευθέως από τη Γερμανική κυβέρνηση να επιστρέψει εδώ και τώρα, τους κλεμμένους Αρχαιολογικούς θησαυρούς. Ο στρατάρχης της Βέρμαχτ-διοικητής της κατεχόμενης Ελλάδος- φον Λίστ, ανώτατος διοικητής Ν.Α. Ευρώπης με έδρα τη κατεχόμενη Αθήνα, όργωνε την Ελλάδα έχοντας στολίσει το όχημά του, με μια αρχαία κεφαλή του Θεού Ερμή. Ο κ. Μ. Γλέζος παραθέτει και ένα βιβλίο της Αρχαιολογικής υπηρεσίας, όπου εκεί μέσα βρίσκονται όλα τα κλεμμένα αρχαία καταγεγραμμένα.

Υπάρχει μυστική έκθεση του Αρείου Πάγου για το δάνειο και τις Γερμανικές αποζημιώσεις , που έχει παραδοθεί στη Κυβέρνηση.

Η έκθεση αυτή τεκμηριώνει τα γεγονότα, για να εμπεδωθούν, και τεκμηριωθούν οι απαιτήσεις της Ελλάδος, στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης. Έφτασε η ώρα της απόφασης του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης. Σύμφωνα με το διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον 300.000 Έλληνες πέθαναν από τη πείνα, σαν άμεσο αποτέλεσμα της Γερμανικής κατοχής & λεηλασίας. Οι Γερμανοί έκαναν γενοκτονία των Ελλήνων.

Ο ίδιος ο Χίτλερ είχε αναγνωρίσει την υποχρέωση της Γερμανίας να πληρώσει αυτό το δάνειο-χρέος, και είχε δώσει οδηγίες να

αρχίσει η αποπληρωμή του. Οι μετέπειτα Γερμανοί πολιτικοί το αγνόησαν. Η Ελλάδα απαίτησε από τη Γερμανία τη πληρωμή του κατοχικού δανείου τα προηγούμενα έτη. Τώρα το ζήτημα του χρέους της Γερμανίας προς την Ελλάδα, και για τις αποζημιώσεις από τις τεράστιες καταστροφές όπου η χώρα μας έγινε πολεμικό ολοκαύτωμα, ήρθε πάλι στην επικαιρότητα. Τώρα που η Ελλάδα έχει οικονομικώς καταρρεύσει, και η Γερμανία ανθεί οικονομικά, από την εκμετάλλευση των άλλων χωρών-μελών της Ε.Ε. λόγω ευρώ. Παρά ταύτα η Γερμανία αρνείται συστηματικά να πληρώσει στην Ελλάδα τις υποχρεώσεις της. Το έτος 1964 ο Γερμανός Καγκελάριος Erhard υποσχέθηκε τη πληρωμή του δανείου μετά την ενοποίηση της Γερμανίας, και όταν αυτή έγινε, οι πολιτικοί της Γερμανίας αρνήθηκαν. Τέτοια αξιοπιστία έχουν οι Γερμανοί. Τα καλά και συμφέροντα. Οι υποχρεώσεις της Γερμανίας προς την Ελλάδα υπερβαίνουν το σημερινό χρέος της Ελλάδος, και οι ραγιάδες & γραικύλοι πολιτικοί κόβουν τις συντάξεις των παππούδων, για να τα βγάλουν πέρα. Οι Γερμανοί έκαψαν περισσότερα από 1700 χωριά και εκτέλεσαν πολλούς από τους κατοίκους χωριών, πόλεων, και νησιών, με κορωνίδα τα ηρωϊκά Καλάβρυτα, και το ηρωϊκό Δίστομο, με τις προσπάθειες των οποίων το ζήτημα ήρθε πάλιν στην επικαιρότητα. Ζητούμε από τη Γερμανική Κυβέρνηση, να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα, και προς τους Έλληνες, τα θύματα του πολέμου που εκκρεμούν για πολλές δεκαετίες, πληρώνοντας το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, τις πολεμικές επανορθώσεις ανάλογες των υλικών ζημιών, τα κλεμμένα Αρχαία, αλλά και τα θύματα πολέμου των εγκλημάτων και λεηλασιών που διέπραξε η πολεμική μηχανή των βαρβάρων Γερμανών.

Στις 2 Ιουλίου ο Γάλλος οικονομολόγος Jacques Delpla δήλωσε ότι οι οφειλές της Γερμανίας συνολικά στην Ελλάδα ανέρχονται σε 575 δις. δολάρια. Ο Γερμανός ιστορικός Albrecht Ritschl συνέστησε στη κυβέρνησή του να ακολουθήσει μια περισσότερο μετριοπαθή πολιτική στην οικονομική κρίση της Ε.Ε. διότι ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη δικαιολογημένων απαιτήσεων για πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις του Β! Π.Π. Το SPIEGEL υπολογίζει το ποσόν να κυμαίνεται στα 162 δις. ευρώ , χωρίς τόκους, ένα τέτοιο ποσό γράφει, αντιστοιχεί στο 80% του ΑΕΠ της Ελλάδας, και αν αποπληρωνόταν από τη Γερμανία, θα αποτελούσε σωτηρία για τα δημοσιονομικά της Ελλάδας. Το θέμα δεν είναι ΜΟΝΟ διμερές μεταξύ Ελλάδας-Γερμανίας

αλλά ενδιαφέρει όλα τα κράτη, δηλαδή είναι διεθνές, γιαυτό όλα τα κράτη της Γης πρέπει να βοηθήσουν, αφού ενδέχεται και αυτοί κάποτε να πέσουν θύματα βαρβάρων κατακτητών. Το αδίκημα αυτό δεν παραγράφεται όσα χρόνια και αν περάσουν, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Αυτό ας το έχουν υπόψιν οι Γερμανοί ………….

Η μέχρι τώρα παθητική δυστυχώς στάση όλων των Ελληνικών Κυβερνήσεων, στο μέγιστο αυτό εθνικό θέμα, ήρθε η ώρα να γίνει ενεργητική. Είναι απόλυτη ανάγκη, οι αρμόδιοι υπουργοί να ενισχύσουν με όλα τα δυνατά μέσα, αυτή τη πολυσήμαντη για τα εθνικά μας συμφέροντα δίκη στο διεθνές δικαστήριο. Επιτέλους πρέπει η διεθνής δικαιοσύνη να αρθεί εις το ύψος των περιστάσεων, και να αποδείξει την ακεραιότητά της, για να γίνει σεβαστή από το διεθνές κοινό. Αυτή η δίκη στο διεθνές δικαστήριο, στις σημερινές συνθήκες, έχει τεράστια σημασία για το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας μας.

Τελειώνοντας αναφωνώ, Κύριε Σόϊμπλε,«Φέρτε πίσω τα κλεμμένα».



ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΣ

Διεθνολόγος

Αρθρογράφος Τύπου & Διαδικτύου

E-mail: ant.grypaios@gmail.com

Πηγές: Όλα τα Μ.Μ.Ε.

Υ.Γ. Ο γράφων είναι ο Γύφτος της Ε.Ε.
Διαβάστε περισσότερα » »