Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Βουλγαρία: Ανακαλύφθηκε αρχαίο ιερό στη Σωζόπολη

Σωζόπολη: "Βρέθηκε ανάγλυφη απεικόνιση της θεάς Δήμητρας με τη θυγατέρα της Περσεφόνη"


Σόφια.
Αρχαίος Ναός αφιερωμένος στη θεά ελληνίδα Δήμητρα και την  θυγατέρα της Περσεφόνη ανακαλύφθηκε από βουλγαρική  αρχαιολογική αποστολή στο ακρωτήριο ‘Σκαμνί’/ Скамни- Skamni, της Σωζόπολης, δήλωσε ο διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Ιστορίας, Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ.


Επικεφαλής της αρχαιολογικής αποστολής ήταν η Δρ Κραστίνα Παναγιότοβα.

Το αρχαίο ιερό βρίσκεται κοντά στο μεσαιωνικό αυτοκρατορικό μοναστήρι των Αγίων Αποστόλων, όπου μαρτύρησαν 20.000 πιστοί χριστιανοί.
Ο ναός ήταν αφιερωμένος στην θεά Δήμητρα, όπως αποδεικνύεται από τα αγάλματα της θεάς καθώς και από ζωγραφικές σε αγγεία.
Το σχετικό πόρισμα θα ανακοινωθεί αύριο στους δημοσιογράφους από την αρχαιολόγο  Παναγιότοβα στο  ακρωτήριο Σκαμνί.
Διαβάστε περισσότερα » »

μας ραντιζουν θανατο

Διαβάστε περισσότερα » »

Πέθανε στον «αέρα» 38χρονος πιλότος της Ολυμπιακής


Με καθυστέρηση μίας περίπου ώρας πραγματοποιήθηκε η προσγείωση του αεροσκάφους της Ολυμπιακής της πτήσης 508 από Αθήνα προς Ηράκλειο λόγω επιχειρησιακών αναγκών της εταιρείας όπως επισήμως ανακοίνωσε.
Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία απογείωσης, ο 38 ετών πιλότος, υπέστη έμφραγμα με τραγική κατάληξη τον θάνατό του. Άμεσα το πλήρωμα αντικαταστάθηκε με την πτήση 508 να ολοκληρώνεται κανονικά και χωρίς πρόβλημα για τους επιβάτες της.
Διαβάστε περισσότερα » »

Εγκαίνια του ισραηλινού κέντρου πτητικής εκπαίδευσης στη ΠΓΔΜ


Ο υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ Zoran Konjanovski μαζί με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατηγό Miroslav Stojanovski εγκαινίασαν χθες το Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης στις εγκαταστάσεις του στρατιωτικού αεροδρομίου Petrovec. Σκοπός του κέντρου είναι η παροχή ολοκληρωμένης πτητικής εκπαίδευσης σε νέους Σκοπιανούς χειριστές και στο υπάρχον ιπτάμενο προσωπικό των αεροπορικών μέσων των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.
Η κατασκευή του κέντρου συνολικού κόστους €43 εκατ. ανατέθηκε στην ισραηλινή εταιρεία Elbit και εντός του έτους αναμένεται να ξεκινήσει ο πρώτος κύκλος εκπαίδευσης (βλ. Ισραηλινό κέντρο αεροπορικής εκπαίδευσης στη ΠΓΔΜ). Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης η υπουργός Εσωτερικών Gordana Jankuloska, ο υπουργός Ξένων Επενδύσεων και εκπρόσωποι της ισραηλινής χρηματοδότριας εταιρείας.

Σύμφωνα με τον Joseph Salpeter, διευθυντή της Elmak-Elbit Systems, η εταιρεία παρέχει κορυφαίες τεχνολογικές εφαρμογές που αξιοποιούνται από τις μεγαλύτερες αεροπορικές δυνάμεις στο κόσμο.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΒΑΠΟΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΜΕ 100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΗΡΩΙΝΗ - ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΕΙΧΑΝ ΚΡΥΨΕΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ










Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά με τα μέλη βαποράκια του κυκλώματος να κατάγονται από την Πτολεμαΐδα. Οι αστυνομικοί (σε συνεργασία) της Ασφάλειας Πτολεμαΐδας και του αντίστοιχου τμήματος Α.Τ. Κοζάνης εντόπισαν και συνέλαβαν έναν άνδρα 30 ετών ο οποίος και είχε παραλάβει ένα δέμα από μια κοπέλα με τελικό προορισμό να το παραδώσει σε 36χρονο επίσης Πτολεμαϊδιώτη έγκλειστο των φυλακών Τρικάλων. Τα ναρκωτικά προορίζονταν για τις φυλακές όμως η συναλλαγή θα γίνονταν στην Κοζάνη καθώς ο τρόφιμος των φυλακών είχε ένα δικαστήριο και ήταν προγραμματισμένο να έρθει (με το τμήμα μεταγωγών) στην Κοζάνη για να δικαστεί, όπου εκεί θα τον έβρισκε το βαποράκι και θα του έδινε την ηρωίνη. Το δέμα είχε φτάσει από την Αθήνα μόλις προχθές και το παρέλαβε μια κοπέλα (γνωστή στην Αστυνομία για την εμπλοκή της σε υποθέσεις με ναρκωτικά) μάλιστα η ηρωίνη ήταν κρυμμένη μέσα σε δύο αθλητικά παπούτσια (κάτω από τον πάτο) και πιο συγκεκριμένα στο ένα παπούτσι βρέθηκαν 52 γραμμάρια και στο άλλο 42 γραμμάρια καθαρής ηρωίνης.

Η σύλληψη του μεσολαβητή (βαποράκι) ο οποίος και εργάζονταν και ως ντελίβερη με μηχανάκι (μεταφορέας τροφίμων) έγινε από αστυνομικούς της Πτολεμαΐδας στην οδό Διοικητηρίου όπου και είχε, μαζί με άλλους, νοικιάσει σπίτι και διέμενε.  
Έρευνα για το αν οι εμπλεκόμενοι, δράστες, σχετίζονται και σε άλλες υποθέσεις ή αν αποτελούν μέλη ενός μεγαλύτερου κυκλώματος διενεργούν τα δυο τμήματα ασφαλείας Κοζάνης και Πτολεμαΐδας υπό την καθοδήγηση της Αστυνομικής διεύθυνσης Κοζάνης.        
Διαβάστε περισσότερα » »

Μαζί μαγείρεψαν και μαζί έφαγαν!


(κλικ για μεγέθυνση)
Διαβάστε περισσότερα » »

Εκτακτη εισφορά στις επικουρικές

Εξετάζεται να καθιερωθεί από 1/1/2012 για όλους τους συνταξιούχους των ελλειµµατικών Ταµείων
Την καθιέρωση έκτακτης εισφοράς τύπου ΛΑΦΚΑ (έχει µετονοµαστεί σε Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων) και στις επικουρικές συντάξεις, στα ελλειµµατικά Ταµεία, σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας – µαζί µε τις περικοπές από 1/1/2012 – καιστους ήδη συνταξιούχους.

Η πρόταση για την καθιέρωση ΛΑΦΚΑ στα ελλειµµατικά επικουρικά ταµεία έχει ήδη τεθεί σε υπηρεσιακό επίπεδοπρος την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και το όλο θέµα ...
εξετάζεται σοβαρά προκειµένου να καθιερωθεί για τους ήδη συνταξιούχους από το νέο έτος. Ακόµη πάντως δεν έχει καθοριστεί το ποσοστό της εισφοράς (σ.σ. στις κύριες συντάξεις είναι 3%-10% για συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ) αλλά ούτε και η κλίµακα παρακράτησης.

Η επιβολή τουΛΑΦΚΑ στις κύριες συντάξεις άνωτων 1.400 ευρώ ξεκίνησε την 1η Αυγούστου2010. Ο νόµος Λοβέρδου προβλέπει τη θέσπιση Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) η οποία τηρείται σε λογαριασµό µε οικονοµική αυτοτέλεια, στο Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ). Τα ποσά διατίθενται για την κάλυψη ελλειµµάτων των κλάδων κύριας σύνταξης των φορέων κοινωνικής ασφάλισης. Ηεισφορά παρακρατείται µηνιαία από τις συντάξεις κύριας ασφάλισης των συνταξιούχων του ∆ηµοσίου και των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ). Παρακρατείται από την καταβολή της σύνταξης και καθορίζεται ως εξής: Από 1.401 ώς 1.700 ευρώ, 3%. Από 1.701 ώς 2.300, 5%. Από 2.301 ώς 2.900, 7%. Από 2.901 και άνω, 9%. Για συντάξεις άνω των 3.500,01 ευρώ, 10%.

Στις περιπτώσεις που ο συνταξιούχος λαµβάνει πάνω από µία σύνταξη, λαµβάνεται υπόψη το άθροισµα των συντάξεων αυτών και η παρακράτηση γίνεται από τον φορέα µε τη µεγαλύτερη σύνταξη.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ. Πάντως οι πρώτες αναλογιστικές µελέτες (αλλάκαι τα στοιχεία της Γενικής Γραµµατείας Κοινωνικής Ασφάλισης) δείχνουν ότι πολλά επικουρικά ταµεία αντιµετωπίζουν σοβαρά οικονοµικά προβλήµατα. Η µελέτη για το ΕΤΕΑΜ (το επικουρικό του ΙΚΑ) οδηγείται στοσυµπέρασµα πως κάθε µήνα υπάρχει έλλειµµα 30 εκατ.ευρώ. Αντίστοιχεςµε λέτες δείχνουν πως το ΤΕΑ∆Υ (Επικουρικό ∆ηµοσίου)δεν αντιµετωπίζει άµεσο πρόβληµα σε αντίθεση µε το Μετοχικό Ταµείο ∆ηµοσίων Υπαλλήλων.

Την ίδια στιγµή υπάρχουν επικουρικά ταµεία (κυρίωςτου ευρύτερου δηµόσιου τοµέα) που βρίσκονται ήδη στο κόκκινο. Η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση αφορά το Ταµείο της ΕΥ∆ΑΠ (που έχειυπαχθεί στο ΤΑΥΤΕΚΩ).

Ο ΝΟΜΟΣ για τις επικουρικές συντάξεις θακατατεθεί τον Σεπτέµβριο και η εφαρµογή του θα γίνει από 1/1/2012. Οιµειώσεις θα επέλθουν στις επικουρικές συντάξεις µετά και τις αναλογιστικές µελέτες. Εκτιµάται από τουπουργείο Εργασίας ότι η µείωση θα είναι της τάξης του5%-6% ενώ τα συνδικάτα εκτιµούν ότι θα φθάσει και το 30%. Τα επικουρικά ταµεία, τα οποία αυτή τη στιγµή καλύπτουν περίπου 800.000 συνταξιούχους, θα πρέπει να αναπροσαρµόσουν τις παροχές τους µε βάση την οικονοµική τους βιωσιµότητα. Αυτό σηµαίνει πως όσα κριθούν ότι δεν είναι βιώσιµα, θα πρέπει να περικόψουν τις συντάξεις.


Δεν έχουν καθοριστεί το ποσοστό και η κλίµακα παρακράτησης
Ταµεία στο κόκκινο
Η αναλογιστική µελέτη για το ΕΤΕΆΜ δείχνει ότι στο επικουρικό ταµείο του ΙΚΆ υπάρχει έλλειµµα 30 εκατ. ευρώ κάθε µήνα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ από ΤΑ ΝΕΑ
Διαβάστε περισσότερα » »