Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

"Σκόπια,θα γίνεται μια ξεχασμένη χώρα".

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, ζήτησε σήμερα από την ΕΕ να αφιερώσει περισσότερη προσοχή για την επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας ενώ ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Μπόρουτ Πάχορ, προειδοποίησε ότι η ΠΓΔΜ μπορεί να καταστεί μία "ξεχασμένη χώρα" αν δεν βρεθεί σύντομα λύση στο ζήτημα της ονομασίας.

Κατά την ομιλία του στην διάσκεψη "Croatia Summit" που....
διεξάγεται στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, ο κ.Γκρούεφσκι σημείωσε ότι η χώρα του επιθυμεί την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας, η οποία δεν θα θίξει τα ζητήματα ταυτότητας.

"Ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης είναι το κλείσιμο των ανοιχτών διμερών θεμάτων, ακολουθώντας το παράδειγμα της Σλοβενίας και της Κροατίας. Στο πλαίσιο αυτό η Μακεδονία αναμένει από την ΕΕ να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στην περισσότερο συναισθηματική παρά ορθολογική πτυχή του προβλήματος με το νότιο γείτονά μας, που συνδέεται με το όνομά μας, η οποία σίγουρα θα οδηγήσει σε επιτυχή κλείσιμο του προβλήματος" δήλωσε.

Θα συνεχίσουμε να διαδραματίζουμε ενεργό ρόλο για να βρεθεί μια ρεαλιστική λύση για την εκκρεμότητα η οποία θα βασίζεται στις αρχές του σεβασμού της εθνικής ταυτότητας και του σεβασμού της διαφορετικότητας, οι οποίες δεν είναι μόνο δικές μας, αλλά και βασικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μιλάμε για λύσεις που δεν θα θέτουν σε κίνδυνο την εθνική, γλωσσική και πολιτιστική ταυτότητα " ανέφερε ο κ.Γκρούεφσκι.

Ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Μπορούτ Πάχορ,αναφερόμενος στις θετικές πτυχές των εξελίξεων στα Βαλκάνια , εξήρε το παράδειγμα του συμβιβασμού μεταξύ της Κροατίας και της Σλοβενίας για την επίλυση της συνοριακής τους διαφοράς, τονίζοντας ότι παρόμοιες εκκρεμότητες υπάρχουν σε όλες σχεδόν τις χώρες της περιοχής.

Ο κ.Πάχορ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην εκκρεμότητα μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας για το ζήτημα της ονομασίας, σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό για την ΠΓΔΜ να βρει μία συμβιβαστική λύση με την Ελλάδα για το θέμα αυτό, για να μην καταστεί μία "ξεχασμένη χώρα"

Aνέφερε ακόμη ότι "δεδομένης της τρέχουσας κρίσης στην Ελλάδα, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνει μια στροφή στις συνομιλίες για το όνομα".
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΕ ΛΕΥΚΟ 50%+1 ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ... ΟΛΟΙ ΛΕΥΚΟ. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!

ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΑΥΤΟ?
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ?
ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ. ΟΛΟΙ ΛΕΥΚΟ.
Τα ψηφοδέλτια τα διακρίνουμε σε έγκυρα, άκυρα και λευκά. Το κάθε ένα από αυτά τα ψηφοδέλτια έχει την δικιά του αρίθμηση κατά την εξαγωγή τους από την κάλπη. Τα έγκυρα εκφράζουν την επιλογή προτάσεων που δίδουν τα εκάστοτε πολιτικά κόμματα. Τα άκυρα εκφράζουν κάποια παραβίαση των παραπάνω αρχών και τέλος η ...
λευκή ψήφος αποτελεί αρνητική ή ουδέτερη πολιτική τοποθέτηση απέναντι στις προτεινόμενες προτάσεις των κομμάτων.
Τι συμβαίνει στην περίπτωση που οι λευκές ψήφοι αποτελούν το 50% συν 1 του εκλογικού σώματος;
Όταν το 50% συν ένα του εκλογικού σώματος επιλέξει την λευκή ψήφο τότε υπάρχει πρόβλημα αντιπροσώπευσης και έκφρασης του κυρίαρχου λαού από τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με βάση την αρχή της Δεδηλωμένης (δήλωση της βούλησης του λαού), της Λαϊκής Κυριαρχίας και την αρχή της Ισότητας της ψήφου πρέπει να διαλύσει τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς, να ορίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση και να δώσει εντολή σχηματισμού νέων πολιτικών σχηματισμών προκειμένου να εκφράσουν την λαϊκή βούληση.
Παράδειγμα: 1) Έστω ότι έχουμε τις Α,Β,Γ,Δ και Ε πέντε προτάσεις προς ψήφιση (η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με βάσει ΠΔ 96/2007 το οποίο ισχύει και σήμερα) και υπάρχει το δικαίωμα της λευκής ψήφου από τους εκλογείς. Ο αριθμός των εκλογέων είναι εκατό (100) άτομα .
Από τα αποτελέσματα της ψηφοφορία προκύπτει ότι οι πενήντα ένας (51) ψήφισαν λευκό και 30 την Α πρόταση, 10 την Β, 5 την Γ , 2 την Δ, 1 την Ε και 1 άκυρο. Η πλειοψηφία των εκλογέων (51%) ψήφισε λευκό ( πλειοψηφικό σύστημα) και το λευκό αποτελεί συνειδητή επιλογή (και όχι αδιαφορία γιατί αυτή εκφράζεται από την αποχή ) που εκφράζει αρνητική ή ουδέτερη στάση τόσο απέναντι στις παραπάνω πέντε προτάσεις όσο και σε αυτούς που τις εκφράζουν. Τότε οι παραπάνω, αφού έχουν απολέσει την νομιμοποίηση τους να μιλούν εκ μέρους της πλειοψηφίας, πρέπει να
αποσυρθούν (γιατί ανάλογη χρήσης έχουν και τα λευκά όταν έχουν μικρό ποσοστό, επίσης δεν υπάρχει εκπρόσωπος του λευκού) γιατί αυτό είναι το σαφές μήνυμα της λευκής ψήφου. Στη συνέχεια πρέπει να γίνουν ζυμώσεις, καταγραφή τάσεων και επιλογή (π.χ. δημοψηφίσματα) για το τι ζητάει η πλειοψηφία των εκλογέων και να διαμορφωθούν νέες προτάσεις που θα περικλείουν αυτές τις τάσεις της πλειοψηφίας Οι εκπρόσωποι αυτών των προτάσεων πρέπει να μπορούν να εκφράσουν την πλειοψηφία.
Παράδειγμα: 2) Σε σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Πρώτο Τμήμα) , που αφορά την υπόθεση Πασχαλίδη, Κουτμερίδη και Ζαχαράκη κατά Ελλάδος αρ. απόφασης: Ν Φ092.22-2512-1/1 10/4/2008 στο κεφάλαιο Εφαρμογή στην παρούσα υπόθεση και στην παράγραφο 32 αναφέρεται ΄΄ Περαιτέρω , το Δικαστήριο ...σώματος. Ειδικότερα, επιλέγοντας το λευκό ψηφοδέλτιο, ένα μέρος του εκλογικού σώματος της μείζονος εκλογικής περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας επιθυμούσε να εκφράσει την αποκήρυξη όλων των πολιτικών σχηματισμών.΄΄ Όλη
η απόφαση στο www.nsk.gr/edad/ee474.pdf. Δηλαδή, σύμφωνα με τα παραπάνω, η λευκή ψήφος αποκηρύσσει όλα τα πολιτικά κόμματα. Όταν το ποσοστό της λευκής ψήφου υπερβαίνει το 50% συν 1 του εκλογικού σώματος τότε μήπως διαλύονται τα πολιτικά κόμματα;
Αν στο Σύνταγμα α.41 παρ. 1΄΄ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δύναται να διαλύσει την Βουλή εάν αυτή ευρίσκεται εν προφανή δυσαρμονία με το λαϊκό αίσθημα...΄΄ στην άνω περίπτωση που σε μεγάλο ποσοστό (50% συν 1) του εκλογικού σώματος αποκηρύσσει, με την ψήφο του, τα πολιτικά κόμματα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ως ρυθμιστής του πολιτεύματος - αρχηγός της πολιτείας (α30 παρ.1 του Συντάγματος ) θα πρέπει να διαλύσει όλα τα κόμματα (αρχή της λαϊκής κυριαρχίας).
Στο α. 52 του Συντάγματος αναφέρει περί της ΄΄Γνήσια και ανόθευτη εκδήλωσης της λαϊκής κυριαρχίας΄΄ και αφορά την πληροφόρηση του λαού από τα ΜΜΕ. Ο λαός είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΟΣ για την δύναμη της λευκής ψήφου. Οι δημοσιογράφοι είναι επιλήσμονες των καθηκόντων τους έναντι στον ελληνικό λαό γιατί ο τελευταίος είναι εντελώς απληροφόρητος για την δύναμη της λευκής ψήφου.
Η λευκή ψήφος αποτελεί την μεγαλύτερη, δημοκρατικότερη και κυρίως ουσιαστικότερη μορφή διαμαρτυρίας στα δημοκρατικά καθεστώτα. Η λευκή ψήφος είναι πολιτική απόφαση που αποκηρύσσει το πολιτικό σκηνικό και στην εκλογική διαδικασία έχει την μορφή πολιτειακού δημοψηφίσματος.
Αν δεν ισχύουν τα παραπάνω, τι νόημα θα είχε η επιλογή της λευκής ψήφου από το εκλογικό σώμα και ποια θα ήταν η ουσία της στην εκλογική διαδικασία με βάσει των αρχών της δεδηλωμένης και της λαϊκής κυριαρχίας ; Μήπως ο πολίτης - εκλογεύς ασκώντας το ανώτερο δημοκρατικό του δικαίωμα, συμμετέχοντας με την ψήφο του στις εκλογές, επιλέγοντας λευκό ουσιαστικά η ψήφος του είναι υποδεέστερη και άνευ σημασία για το εκλογικό σώμα καταπατώντας την αρχή της ισότητας; Θα έπρεπε τότε να υπάρχουν μόνο τα έγκυρα και τα άκυρα ψηφοδέλτια που
σημαίνει ότι θα έπρεπε υποχρεωτικά να υιοθετήσουμε μία από τις επιλογές που δίδουν τα πολιτικά κόμματα χωρίς δικαίωμα άλλης επιλογής, όπως γίνεται ουσιαστικά σήμερα γιατί ποτέ δεν άνοιξε η συζήτηση για τις δυνατότητες που προσφέρει στο εκλογικό σώμα η λευκή ψήφος. Το Σύνταγμα της Ελλάδος προστατεύει τον κυρίαρχο λαό και το Δημοκρατικό πολίτευμα και όχι το status quo (ηγεμονία) των πολιτικών κομμάτων και των υποψηφίων τους.
Στα δημοκρατικά πολιτεύματα λοιπόν έχει προβλεφθεί το πώς ο κυρίαρχος λαός έχει την δυνατότητα να απαλλαγεί από τους πολιτικούς σχηματισμούς και τους υποψηφίους αυτών βοηθώντας στην εξέλιξη του πολιτικού μας συστήματος. Αν οι τυχόν ομάδες πίεσης (Τράπεζες, Εκδότες, ΜΜΕ, Βιομήχανοι κ.ά.) έχουν βρεθεί πάνω από το πολιτικό σύστημα και αυτό εκτελεί εντολές τους πώς αλλιώς μπορεί ο κυρίαρχος λαός να απεγκλωβιστεί ειρηνικά από όλα αυτά; Όταν το πολιτικό σκηνικό συνολικά είναι κατώτερο σε πολιτικές, αξίες και ήθος από την
κοινωνία δεν θα πρέπει να μπορεί να απαλλαγεί από αυτό ή θα πρέπει και η κοινωνία να γίνει σαν και αυτούς; Στη Δημοκρατία μόνο επιλέγεις; δεν μπορείς να απορρίπτεις;
Οι πολιτικοί σήμερα είναι αυτοί που ουσιαστικά ασκούν την νομοθετική, εκτελεστική και ελεγκτική εξουσία και όπως είναι φανερό, αν το πολιτικό σύστημα είναι σάπιο, δεν υπάρχει πιθανότητα τιμωρίας πολιτικών προσώπων ή επιχειρηματιών. Η λευκή ψήφος έχει την δυνατότητα να ΄΄καθαρίσει΄΄ το παρακμάζον πολιτικό σύστημα και να δώσει την δυνατότητα στον κυρίαρχο λαό να θέσει νέους κανόνες διακυβέρνησης.
Είναι ευκαιρία να διδάξουμε δημοκρατία όλο τον κόσμο και να τους αποδείξουμε ότι στη Δημοκρατία οι λαοί δεν εγκλωβίζονται σε ΄μέτριες΄ από το σύστημα προτεινόμενες επιλογές αλλά μπορούν να τις αποσύρουν και να αναζητούν αυτό που τους εκφράζει.

Εκπομπή για τη λευκή ψήφο δεν έχει γίνει ποτέ, γιατί;
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ;

Στα… πόδια φαίνεται ότι το ‘βαλε ο βόρειος µαγνητικός πόλος της Γης. Από τον Καναδά όπου βρίσκεται, άρχισε να κινείται προς τη Ρωσία µε ταχύτητα 60 χλµ. τον χρόνο.
Το γεγονός αυτό, µόνο συνηθισµένο δεν µπορεί να χαρακτηριστεί, τουλάχιστον τα τελευταία 200 χρόνια. Και οι επιστήµονες ανησυχούν για τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυµονεί, όχι µόνο για την ασφάλεια των µεταφορών αλλά και για τις µεταναστευτικές οδούς που ακολουθούν εκατοµµύρια αποδηµητικά πουλιά.
Ο βόρειος µαγνητικός πόλος είναι διαφορετικός από τον πραγµατικό Βόρειο Πόλο του πλανήτη µας, που αποτελεί το ένα άκροτου νοητού κάθετου άξονα γύρω από τον οποίο περιστρέφεται η Γη.


Ο µαγνητικός πόλος µετακινείται εξαιτίας των αλλαγών που συµβαίνουν στον ρευστό πυρήνα της Γης, ο οποίος περιέχει σίδηρο σε υγρή κατάσταση.


Τον τελευταίο καιρό, ο µαγνητικός πόλος µετακινείται προς τη Σιβηρία µε αυξηµένη ταχύτητα. Επειδή µάλιστα η ταχύτητα είναι ιδιαίτερα µεγάλη, ορισµένοι ειδικοί υποπτεύονται µήπως ο πόλος µεταπέσει προς τα νότια (αντιστραφεί, µε άλλα λόγια) και οι πυξίδες αντί για βόρεια δείχνουν νότια. Κάτι τέτοιο, είναι η αλήθεια, συµβαίνει τρεις έως επτά φορές κάθε µερικά εκατοµµύρια χρόνια.


Ο γεωφυσικός Τζέφρι Λοβ από τη Γεωλογική Εταιρεία των ΗΠΑ ανέφερε στο «Discovery News» ότι «το µαγνητικό πεδίο της Γης αλλάζει στο πέρασµα του καιρού και απ’ όσο γνωρίζουµε µέχρι τώρα, τέτοιες αλλαγές έχουν συµβεί στο παρελθόν».


Ηδη τα πρώτα προβλήµατα από την τάση... φυγής του µαγνητικού πόλου άρχισαν να εµφανίζονται. Στο διεθνές αεροδρόµιο Τάµπα της Φλόριντας, οι υπεύθυνοι χρειάστηκαν έναν µήνα για να επαναπροσδιορίσουν το στίγµα των τριών διαδρόµων προσγείωσης - απογείωσης αεροσκαφών, οι οποίοι αναγνωρίζονται από αριθµούς που αντιστοιχούν σε µοίρες στις πυξίδες.


Εκτός από τα αεροδρόµια, το µαγνητικό πεδίο της Γης αξιοποιούν πουλιά και θαλάσσια ζώα για να µεταναστεύουν σε µακρινές περιοχές. Αν ο πόλος αλλάξει θέση, κανείς δεν ξέρει πώς θα συµπεριφερθούν.


το ΚΑΚΟ ξεκίνησε το 1904. Μέχρι τότε, τα υπάρχοντα στοιχεία δείχνουν ότι ο µαγνητικός πόλος δεν είχε διάθεση να µετακινηθεί. Εκείνη όµως τη χρονιά άρχισε να µετακινείται βορειοανατολικά µε ταχύτητα περίπου 15χιλιοµέτρων τον χρόνο. Και το 1989 άρχισε να επιταχύνει. Γεγονός πάντως είναιότι κανείς δεν ξέρειτι έχουµε να πάθουµε αν η αντιστροφή συµβεί. Η τελευταία φορά που συνέβη ήταν πριν από 780.000 χρόνια.
Διαβάστε περισσότερα » »

Παίζουν με τα Ίμια πάλι οι Τούρκοι

 

Το Ελληνικό Πεντάγωνο παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις προκλητικές κινήσεις των Τούρκων γύρω από τα Ίμια τις τελευταίες μέρες.
Υπάρχουν ήδη πληροφορίες από πλευράς ΕΥΠ για σχεδιασμό των Τούρκων ενός "θερμού" επεισοδίου 3ου βαθμού (δηλαδή μέχρι την εμπλοκή σκαφών του Λιμενικού και όχι του Πολεμικού Ναυτικού των δύο χωρών όπως το 1996).
Η εντολή από το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ναυτικού είναι συγκεκριμένη: απαγόρευση ακόμα και με βίαια μέτρα προσέγγισης και αλιείας από πλευράς Ελλήνων στην περιοχή των Ιμίων και παγίωση των "γκρίζων ζωνών" στο Αιγαίο.


Έτσι, τουρκική ακταιωρός ανάγκασε Ελληνικό αλιευτικό να απομακρυνθεί από ελληνικά θαλάσσια ύδατα γύρω από τα Ίμια, όπου είχε ρίξει τα δίχτυα του.


Ενημερώθηκε αμέσως το Κέντρο Επιχειρήσεων στο Ελληνικό Πεντάγωνο για την παράνομη επέμβαση των Τούρκων στα Ίμια.


Η εντολή όμως ήταν για "ήπια αντιμετώπιση" από πλευράς Ελλήνων λιμενικών που έπλεαν στην περιοχή. Και φυσικά το Ελληνικό αλιευτικό υπάκουσε στις τουρκικές εντολές.


Στο Ελληνικό υπουργείο Άμυνας και στο υπουργείο Εξωτερικών περιμένουν ένα ακόμα θερμό καλοκαίρι στο Αιγαίο με κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων, καθώς για πρώτη φορά η Ελλάδα κάνει κινήσεις για καθιέρωση της ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) στο Αιγαίο με σκοπό την έναρξη ερευνών για πετρέλαιο – φυσικό αέριο σε Ιόνιο και Αιγαίο.


Ήδη έρχεται στη Βουλή τις προσεχείς ημέρες, το νομοσχέδιο για το Φορέα που θα δώσει άδειες σε ξένες εταιρείες για αναζήτηση ορυκτού πλούτου στον Ελληνικό βυθό και στη στεριά και όπως ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Γιάννης Μανιάτης σε ένα χρόνο η Ελλάδα θα δίνει τις πρώτες άδειες στις εταιρείες έρευνας φυσικών πόρων.
Διαβάστε περισσότερα » »

Επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον σε Τουρκία και Ελλάδα... Τί συμβαίνει; Τί ετοιμάζεται;

Μία ξαφνική εξέλιξη σε πολιτικό - διπλωματικό επίπεδο έρχεται να προσταθεί στην έτσι κι αλλιώς τρικυμιώδη Ελληνική πολιτική σκηνή. Η κυρία Κλίντον, υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, επισκέπτεται την περιοχή μας και ιδιαίτερα την Άγκυρα και την Αθήνα, προκειμένου να έχει συνομιλίες με αξιωματούχους (προέδρους και πρωθυπουργούς) Ελλάδας και Τουρκίας...

Τί συμβαίνει; Προς τι η...
επίσκεψη αυτή; Ποιά η ατζέντα που θα φέρει μαζί της η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών; Αφορά τα Ελληνοτουρκικά, την ΑΟΖ, τις έρευνες για πετρέλαιο (και φυσικά τις αμερικανικές εταιρείες εξόρυξης πετρελαίου) ή μήπως είνα σχετική με την προσπάθεια επιβολής ηρεμίας προκειμένου να μην κινδυνεύσουν οι αμερικανικές τράπεζες που κατέχουν Ελληνικά ομόλογα αξίας 41 δισ. ευρώ; Η λογική θέλει όλα αυτά να αποτελούν το σύνολο των θεμάτων που θα θίξει η κυρία Χίλαρι Κλίντον κατά την επίσκεψή της τόσο στην Άγκυρα, όσο και στην Αθήνα. Όμως, οι "κακές γλώσσες" μιλάνε και για άσκηση πίεσης (αλλά και έμπρακτης στήριξης) προς τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος δείχνει όχι μόνο να μην θέλει να κυβερνήσει πλέον την Ελλάδα, αλλά προτιμά να είναι εκτός της χώρας την οποία υποτίθεται προς πρέπει να οδηγήσει έξω από την κρίση.

Τι γυρεύει, λοιπόν, η αλεπού στο παζάρι ή ελληνιστί τι ζητά η Χίλαρι αυτή την εποχή στην Ελλάδα;
Στις 17 και 18 Ιουλίου θα μας κάνει την τιμή να μας επισκεφτεί η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον αφού το προηγούμενο διήμερο περάσει και από την Τουρκία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η κ. Κλίντον θα μεταβεί στην Τουρκία, όπου θα συμμετάσχει στις συναντήσεις της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη και θα διεξάγει διμερείς επαφές με Τούρκους αξιωματούχους.
Κατά την επίσκεψή της στην Τουρκία, η υπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Γκιουλ, τον πρωθυπουργό Ερντογάν, τον υπουργό Εξωτερικών Νταβούτογλου και άλλους πολιτικούς ηγέτες για να συζητήσει τα ζητήματα της Λιβύης, της Συρίας, καθώς και ένα «πλήρες φάσμα» των κοινών διμερών και πολυμερών ζητημάτων.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Χίλαρι Κλίντον θα βρίσκεται στις 17 και 18 Ιουλίου στην Ελλάδα, όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο Κ. Παπούλια, τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, τον υπουργό Εξωτερικών Στ, Λαμπρινίδη και πολιτικούς ηγέτες για να συζητήσει «θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος».
Αυτό το «αμοιβαίου ενδιαφέροντος» είναι που μας τρομάζει. Άραγε έρχεται για να δώσει εντολές στη φιλική προς τις ΗΠΑ κυβέρνηση, ή δε θέλει να φάνε ολάκερη την πίτα οι Γερμανοί και οι Γάλλοι. Διότι οι ευκαιρίες και τα φιλέτα της Ελλάδας θα είναι πολλά και θα ενδιέφεραν την αμερικανική κυβέρνηση να παίξει ενεργό ρόλο στα νέα δεδομένα.
Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε το ρόλο που παίζουν οι τρεις αμερικανικοί οίκοι στο παιχνίδι με τη χρεοκοπία της Ελλάδας. Ο Σεπτέμβριος κρίνεται ιδιαίτερα "επικίνδυνος" μήνας για την αμερικανική οικονομία. Δείγμα της επικινδυνότητας αυτής είχαμε με την υποτίμηση της πολιτείας της Μινεσότα από τους οίκους αξιολόγησης, οι οποίοι με την συγκεκριμένη υποτίμηση έδειξαν τα δόντια τους σε μία ξεκάθαρη επίδειξη δύναμης έναντι της αμερικανικής οικονομίας. Ίσως, ο Σεπτέμβριος να είναι -τελικά- ο ιδανικός μήνας για να μεγιστοποιηθεί το Ελληνικό - Ευρωπαϊκό πρόβλημα, προκειμένου να μην γιγαντωθεί επικοινωνιακά οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη στην αμερικανική οικονομία...
Διαβάστε περισσότερα » »

Σιωπή πληροφόρησης από την Ισλανδία. Γιατί;

Αν κάποιος πιστεύει ότι δεν υπάρχει λογοκρισία σήμερα, ας μου πει πώς, ενώ έγινε γνωστό τι συνέβη στην Αίγυπτο, δεν γράφτηκε ποτέ τι συμβαίνει στην Ισλανδία:
Στην Ισλανδία ο λαός κατάφερε να παραιτηθεί η κυβέρνηση, εθνικοποίησε τις μεγαλύτερες τράπεζες, αποφάσισε να μην πληρώσει το χρέος που είχαν δημιουργήσει αυτές στην Μ. Βρετανία και την Ολλανδία λόγω της κακής οικονομικής πολιτικής τους και κατέληξε να δημιουργήσει ένα λαϊκό σώμα για την αναδιαμόρφωση του συντάγματος.
Και όλο αυτό με ειρηνικές διαδικασίες. Μια πραγματική επανάσταση κόντρα στην εξουσία που μας οδήγησε στην παρούσα κρίση.
Εδώ, γιατί δεν μπορέσαμε να μάθουμε τίποτα γι’ αυτά τα γεγονότα εδώ και δύο χρόνια;
Τι θα γινόταν αν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες έπαιρναν παράδειγμα;
Αυτή είναι εν συντομία η ιστορία:
2008. Εθνικοποιείται η κύρια τράπεζα της χώρας. Καταρρέει το νόμισμα, σταματάει τη λειτουργία του το χρηματιστήριο. Η χώρα είναι σε πτώχευση.
2009. Οι διαμαρτυρίες του κόσμου μπρος στην Βουλή καταφέρνουν και κηρύσσονται πρόωρες εκλογές και προκαλούν την παραίτηση του πρωθυπουργού και όλης της κυβέρνησης. Συνεχίζει η άθλια κατάσταση της οικονομίας της χώρας.
Μέσω ενός νόμου προτείνεται να πληρωθεί το χρέος στην Μ. Βρετανία και την Ολλανδία, με την πληρωμή 3.500 εκ. ευρώ, που θα πληρώσουν όλες οι ισλανδικές οικογένειες μηνιαία για 15 χρόνια με 5,5% επιτόκιο.
2010. Ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους και ζητάει δημοψήφισμα για το νόμο.
Τον Γενάρη του 2010 ο πρόεδρος αρνείται να θέσει τον νόμο σε ισχύ και ανακοινώνει ότι θα υπάρξει αίτημα για λαϊκή ετυμηγορία.
Τον Μάρτιο γίνεται το δημοψήφισμα και σαρώνει το ΟΧΙ στην πληρωμή με 93% των ψήφων.
H κυβέρνηση αρχίζει δικαστική έρευνα για ευθύνες για την κρίση. Αρχίζουν οι συλλήψεις τραπεζιτών και υψηλόβαθμων στελεχών. Η Interpol εκδίδει διαταγή και όλοι οι εμπλεκόμενοι τραπεζίτες εγκαταλείπουν την χώρα.
Στο πλαίσιο της κρίσης, εκλέγεται ένα σώμα από πολίτες για να συγγράψει το νέο Σύνταγμα. Εκλέγονται 25 πολίτες, χωρίς πολιτική εξάρτηση, από τους 522 που παρουσιάστηκαν ως υποψήφιοι. Η προϋπόθεση υποψηφιότητας ήταν να είναι ενήλικοι και να έχουν προταθεί από 30 άτομα.
Το σώμα αρχίζει την εργασία του τον Φεβρουάριο του 2011 και θα παρουσιάσει μια carta magna λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ομόφωνες συστάσεις διαφορετικών συνελεύσεων που θα πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα.
Θα πρέπει να επικυρωθεί από την υπάρχουσα βουλή και από την επόμενη αναθεωρητική που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές.
Αυτή είναι η σύντομη ιστορία της Ισλανδικής επανάστασης: Παραίτηση ολόκληρης της κυβέρνησης, εθνικοποίηση της τράπεζας, δημοψήφισμα για τις κρίσιμες οικονομικές αποφάσεις, φυλάκιση των υπεύθυνων της κρίσης και ξαναγράψιμο του συντάγματος από τους πολίτες.
Μίλησαν για όλ’ αυτά τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ; Φυσικά ΟΧΙ!
Ο ισλανδικός λαός έδωσε ένα μάθημα δημοκρατίας σ’ όλον τον κόσμο. Ένα μάθημα που το κρατάνε κρυφό όλα τα ΜΜΕ που παλεύουν για την ενημέρωση των πολιτών, εάν βέβαια επιτρέπουν τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των διεθνών οικονομικών τρομοκρατών…
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτώση 43,9% στην έκδοση των οικοδομικών αδειών

Η Δημόσια Οικοδομική Δραστηριότητα στο συνολικό οικοδομικό όγκο, είναι 3,4%
Πτώση 43,9% στην έκδοση των οικοδομικών αδειών
Αθήνα 

Πτώση 43,9% σε ετήσια βάση σημείωσε η οικοδομική δραστηριότητα τον Μάρτιο, βάσει του αριθμού έκδοσης νέων οικοδομικών αδειών, ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, τον Μάρτιο εκδόθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα 2.747 άδειες που αντιστοιχούν σε επιφάνεια 471,900τετραγωνικών μέτρων, έναντι 4.896 αδειών που αντιστοιχούσαν σε επιφάνεια 850,700 τετραγωνικών μέτρων ένα χρόνο νωρίτερα.

Κατά την περίοδο των τελευταίων δώδεκα μηνών, δηλαδή από το Απρίλιο 2010 έως τον Μάρτιο 2011 , το μέγεθος της συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής- Δημόσιας ) μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, στο σύνολο της Χώρας, ανήλθε σε 43.834 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 8.927,6 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 32.204,9 χιλιάδες m3 όγκου.

Παρατηρήθηκε δηλαδή, μείωση κατά 21,5 % στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 29,4% στην επιφάνεια και κατά 30,8% στον όγκο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Απριλίου 2009 - Μαρτίου 2010.

Κατά την ίδια χρονική περίοδο, Απριλίου 2010 - Μαρτίου 2011 η Ιδιωτική Οικοδομική Δραστηριότητα, εμφανίζει στο σύνολο της Χώρας, μείωση κατά 21,3% στον αριθμό των εκδοθεισών οικοδομικών αδειών, κατά 29,6% στην επιφάνεια και κατά 30,6% στον όγκο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο Απριλίου 2009 - Μαρτίου 2010.

Το ποσοστό συμμετοχής της Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας στο συνολικό οικοδομικό όγκο, για την ανωτέρω περίοδο, είναι 3,4%.
Διαβάστε περισσότερα » »

Θα ζούμε ως τα 150!

Σε λίγα χρόνια οι γιατροί θα μπορούν να «θεραπεύσουν» το γήρας
Θα ζούμε ως τα 150!
Ο γενετιστής γεροντολόγος Ομπρι ντε Γκρέι
Λος Αντζελες 
Ο πρώτος άνθρωπος που θα ζήσει έως τα 150 χρόνια έχει ήδη γεννηθεί, ενώ εκείνος που θα «χτυπήσει» αισίως τη χιλιετία πρόκειται να γεννηθεί μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες, υποστηρίζει διάσημος βρετανός επιστήμονας.

Ο Όμπρι ντε Γκρέι, βιοιατρικός γεροντολόγος και επικεφαλής του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος SENS στην Καλιφόρνια, διατείνεται ότι σε λίγα μόνο χρόνια οι γιατροί θα έχουν όλα τα απαραίτητα μέσα για να «θεραπεύσουν» το γήρας, εξαλείφοντας όλες τις ασθένειες και επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής επ' αόριστον.

«Θα έλεγα ότι έχουμε 50-50 πιθανότητες να φτάσουμε τη γήρανση σε ένα αποφασιστικό όριο ιατρικού ελέγχου μέσα στα επόμενα 25 χρόνια περίπου. Και όταν λέω αποφασιστικό, εννοώ το ίδιο ακριβώς είδος ιατρικού ελέγχου που έχουμε ενάντια στις πιο μολυσματικές ασθένειες της εποχής».

Ο βρετανός επιστήμονας οραματίζεται μια εποχή που οι άνθρωποι θα επισκέπτονται το γιατρό τους για τακτική «συντήρηση», θα περιλαμβάνει γονιδιακές θεραπείες, θεραπείες με βλαστοκύτταρα, ενίσχυση του ανοσοποιητικού και μια σειρά από άλλες προηγμένες ιατρικές τεχνικές για να τους κρατούν σε καλή κατάσταση. Ο επιστήμονας περιγράφει τη γήρανση ως τη δια βίου συσσώρευση διάφορων τύπων μοριακών και κυτταρικών βλαβών σε ολόκληρο το σώμα.

«Η ιδέα είναι να αφοσιωθούμε σ' αυτό που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε προληπτική γηριατρική, η οποία θα προβλέπει περιοδική επιδιόρθωση κάθε μοριακής και κυτταρικής βλάβης, πριν αυτές πολλαπλασιαστούν και γίνουν νοσογόνες», δήλωσε.

Το κατά πόσο, καθώς και το πόσο γρήγορα μπορεί να αυξηθεί στο μέλλον το προσδόκιμο ζωής αποτελεί θέμα συζήτησης, αλλά η γενική τάση είναι ξεκάθαρη. Κάθε χρόνο προστίθενται στο προσδόκιμο ζωής περίπου 3 μήνες και οι ειδικοί εκτιμούν ότι μέχρι το 2030 θα υπάρχουν εκατομμύρια αιωνόβιοι σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, υπάρχουν επιστήμονες που θεωρούν ότι αυτή η τάση προς μια μεγαλύτερη διάρκεια ζωής ίσως και να παραπαίει εξαιτίας της επιδημίας της παχυσαρκίας, που εξαπλώνεται από τις αναπτυγμένες χώρες μέχρι τον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Μπορεί οι ιδέες του Ντε Γκρέι να μοιάζουν υπερβολικές αλλά τα 20.000 δολάρια, που προσφέρθηκαν από την Επιστημονική Επιθεώρηση του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης το 2005, προκειμένου οποιοσδήποτε μοριακός βιολόγος να αποδείξει ότι η θεωρία του είναι λανθασμένη, δεν δόθηκαν τελικά πουθενά, δικαιώνοντας το Βρετανό.

Οι επικριτές της θεωρίας του Ντε Γκρέι ανέλαβαν δράση, παρακινούμενοι από την οξεία κριτική που δέχτηκε από μια ομάδα εννέα κορυφαίων επιστημόνων, οι οποίοι απέρριψαν τη δουλειά του, χαρακτηρίζοντάς την ως «ψευδοεπιστήμη». Επιπλέον, για ορισμένους, η προοπτική της διάρκειας ζωής εκατοντάδων χρόνων δεν είναι και τόσο ελκυστική, καθώς ταυτίζεται με την εικόνα άρρωστων και αδύναμων ηλικιωμένων ανθρώπων και κοινωνιών, που δε θα είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις συνθήκες.

Ωστόσο, ο Βρετανός απαντά λέγοντας ότι πρωταρχικό του μέλημα είναι η εξάλειψη των θανατηφόρων ασθενειών της τρίτης ηλικίας και όχι η αύξηση της διάρκειας ζωής των άρρωστων ηλικιωμένων. Ένα από τα βασικά είδη θεραπείας, με τα οποία η επιστήμη θα επιχειρήσει να εξαλείψει τις βλάβες που προκαλεί η γήρανση, είναι η θεραπεία με βλαστοκύτταρα. «Έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να αναστρέφει όλους τους τύπους βλάβης, με σημαντικότερη την απώλεια κυττάρων, όταν αυτά πεθαίνουν ή δεν αποκαθίστανται αυτόματα. Κλινικές δοκιμές (σε ανθρώπους) έχουν ήδη πραγματοποιηθεί», εξηγεί ο Ντε Γκρέι.

Αυτή την περίοδο, τέτοιες θεραπείες δοκιμάζονται σε ανθρώπους με κακώσεις νωτιαίου μυελού, και μεταξύ άλλων ο επιστήμονας αισιοδοξεί ότι κάποια μέρα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση καρδιαγγειακών προβλημάτων. Ο δρ. Ντε Γκρέι διστάζει να κάνει προβλέψεις για το κατά πόσο θα αυξηθεί στο μέλλον το προσδόκιμο ζωής, αλλά τονίζει ότι με κάθε πρόοδο στον τομέα της μακροζωίας, οι επιστήμονες θα κερδίζουν όλο και περισσότερο χρόνο προκειμένου να πάνε ακόμα παρακάτω την επιστημονική έρευνα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Εγκληματική η διάλυση του ΙΓΜΕ

Του Νίκου Γεωργακάκη
Τη Δευτέρα (4.7) οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ κινητοποιήθηκαν, για πολλοστή φορά, για τη διάσωση του αναπτυξιακού Ινστιτούτου τους.
Αιτία, το γεγονός ότι στο σχέδιο που είχε παρουσιάσει προ καιρού στο υπουργικό συμβούλιο ο αντιπρόεδρος Πάγκαλος,
αλλά και στο κείμενο που κοινοποίησε η Κομισιόν και αναδημοσίευσε η "Ελευθεροτυπία" (4.7) στο πλαίσιο του Β' εφαρμοστικού νόμου, αναπτυξιακοί φορείς όπως το ΙΓΜΕ, ο ΕΟΜΜΕΧ, ΕΘΙΑΓΕ αλλά και άλλοι σημαντικοί φορείς, όπως ο ΟΣΚ, η ΚΕΔ κ.λπ., είτε συρρικνώνονται είτε διαλύονται.
Συγκεκριμένα, με βάση το περιεχόμενο του νόμου αυτού, που η κυβέρνηση σχεδιάζει να περάσει μέχρι τα μέσα Αυγούστου, θα μπει λουκέτο σε ακόμη 40 μικρούς φορείς, συγχώνευση 25 άλλων «μικρών» και λουκέτο ή συγχώνευση επιπλέον 11 μεγάλων επιχειρήσεων [ΕΡΤ (συρρίκνωση), ΚΕΔ, ΕΤΑ, ΟΔΔΥ, Εθνικό ίδρυμα Νεότητας, ΕΟΜΜΕΧ, ΙΓΜΕ (λουκέτο), ΟΣΚ, ΔΕΠΑΝΟΜ, ΘΕΜΙΣ, ΕΘΙΑΓΕ, ΔΗΜΗΤΡΑ (συγχώνευση)] που απασχολούν 7.000 άτομα.
Αν όντως υλοποιηθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για ΙΓΜΕ, η Ελλάδα θα είναι μία από τις μοναδικές χώρες χωρίς παρόμοιο φορέα. Αντίστοιχος φορέας υπάρχει σε όλες τις χώρες και μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη και εκεί που πέρασε το ΔΝΤ, όπως η Αργεντινή και η Τουρκία, δεν τόλμησαν να διαλύσουν τους αντίστοιχους φορείς.
Τα μέτρα του νέου εφαρμοστικού προγράμματος είναι συνέχεια όσων έχουν ληφθεί τον τελευταίο χρόνο, είναι συνέχεια του ''βομβαρδισμού” του ελληνικού λαού με μέτρα οικονομικής και κοινωνικής κατεδάφισης προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του ευρωπαϊκού, του διεθνούς αλλά και του εγχώριου κεφαλαίου.
Στο νέο εφαρμοστικό πρόγραμμα που θα αποτελέσει απαράβατο όρο για τη δόση του Σεπτεμβρίου, αλλά και για το νέο δάνειο, πέρα της διάλυσης των παραπάνω δημόσιων φορέων, απολύσεις στο Δημόσιο και εξίσωση μισθών με τον ιδιωτικό τομέα προβλέπονται ασφυκτικοί όροι για τις τράπεζες, τις αποκρατικοποιήσεις, νέα περικοπή κοινωνικών δαπανών, απώλεια κυριαρχίας με την τοποθέτηση επιτηρητών της τρόικας για την πιστή τήρηση του Μνημονίου, δραστικές αλλαγές όχι μόνο σε επικουρικές συντάξεις, βαρέα και εφάπαξ, αλλά και στις βασικές συντάξεις, αν κριθεί αναγκαίο από την τρόικα. Αυτά είναι ενδεικτικά μέτρα όσων δεσμεύτηκε να υλοποιήσει εδώ και τώρα η κυβέρνηση έναντι της τρόικας.
Επίσης στην κλίνη του Μνημονίου έχει μπει και η έρευνα. Δεν φθάνει που είμαστε η χειρότερη χώρα της Ευρωζώνης στη χρηματοδότηση της έρευνας, δίνεται σήμερα η χαριστική βολή. Η κυβέρνηση αυτογελοιοποιείται συνεχώς όταν διακηρύττει ότι ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη.
Προκαλεί τουλάχιστον γέλιο η αντίφαση των υπουργών Διαμαντοπούλου, Μανιάτη, που από τη μια εκθειάζουν, αντίστοιχα, το σημαντικό έργο φορέων όπως το ΕΛΚΕΘΕ και ΙΓΜΕ και από την άλλη στην πράξη η μόνη έγνοια είναι το ποιο σενάριο θα εφαρμοστεί για τη διάλυσή τους.

Η πολιτική αυτή πρέπει να ανατραπεί

Τα παραπάνω απαράδεκτα σχέδια της κυβέρνησης και της τρόικας πρέπει να αποκρουστούν, γιατί η υλοποίηση τους θα αποβεί ολέθρια για τον τόπο και τους εργαζόμενους. Επειδή μάλιστα τίθεται ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα για να ολοκληρωθεί το νέο έκτρωμα (15 Αυγούστου) οι εργαζόμενοι θα θυσιάσουν το καλοκαίρι τους, αλλά θα δώσουν μια ιερή μάχη, που δεν είναι απλά για το δικό τους συμφέρον, αλλά για τη χώρα συνολικότερα. Την τελευταία δεκαετία, αλλά ιδιαίτερα την περίοδο του Μνημονίου, οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ προσπαθούν να περισώσουν τον αναπτυξιακό τους φορέα, να αποτρέψουν τα σχέδια της ανεύθυνης κυβέρνησης που το οδηγούν στην ευθανασία. Από την κυβέρνηση παίζεται η τελευταία φάση ενός δράματος που δεν αφορά μόνο το ΙΓΜΕ. Είναι χαρακτηριστικό πως στην ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δρίτσα σε ποια μελέτη βασίζεται η διάλυση του ΙΓΜΕ, ο υφυπουργός κ. Μανιάτης σιώπησε. Όλες οι αποφάσεις της τελευταίας περιόδου εντάσσονται σε μια δογματική εφαρμογή ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής από μια υποτελή κυβέρνηση.

Αλληλεγγύη και αγώνας

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει για το ΙΓΜΕ όπως και για τους άλλους φορείς να τελειώνει ως το τέλος Σεπτεμβρίου, όμως λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο. Το μόνο που δεν έχει υπολογίσει η κυβέρνηση είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και συνολικά η κοινωνία που στέκεται αλληλέγγυα στο ΙΓΜΕ. Τόσο οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ είναι συσπειρωμένοι και ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων είναι αποφασισμένοι στην απόκρουση των σχεδίων κυβέρνησης και τρόικας όσο και η κοινωνία ευρύτερα εκδηλώνει συμπαράσταση και έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό μέτωπο αλληλεγγύης για τη σωτηρία του ΙΓΜΕ όπως και των άλλων σημαντικών φορέων.
Στο ΙΓΜΕ, για παράδειγμα, βρίσκονται αλληλέγγυοι και συμμετέχουν σε όλες τις κινητοποιήσεις οι συνταξιούχοι του, πολλά στελέχη των διοικήσεων του η τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και μεγάλο μέρος της ακαδημαϊκής κοινότητας (καθηγητές, άλλα μέλη ΔΕΠ από Πολυτεχνείο, Πανεπιστήμια κ.λπ.).
Ολοένα και περισσότερο οι εργαζόμενοι και η κοινωνία κατανοούν την αναγκαιότητα ενωτικών δράσεων ενάντια στη συντονισμένη, λυσσαλέα επίθεση κυβέρνησης, τρόικας, Όλι Ρεν, Γιούνκερ, πληρωμένων κονδυλοφόρων απέναντι στα κοινωνικά αγαθά και τους φορείς που τα προσφέρουν, με στόχο την παράδοσή τους στους ιδιώτες. Οι εργαζόμενοι θα καταφέρουν τελικά να απολύσουν το πραγματικό πλεονάζον προσωπικό που είναι η αντιδραστική και γελοία κυβέρνηση αλλά και η τρόικα.
Διαβάστε περισσότερα » »

FED ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ video

H FED, η Τράπεζα της Αγγλίας και άλλες διεθνείς τράπεζες δημιούργησαν και έλεγχαν τον κομουνισμό. Η μόνιμη αντιπαράθεση με τον δυτικό κόσμο δημιουργούσε χρέη και στις δυο πλευρές προς όφελος των διεθνών τραπεζιτών δανειστών.Αυτό εξηγεί και το γιατί διαλύθηκε έτσι ξαφνικά ο κομουνισμός χωρίς καμία λαϊκή επανάσταση. Έτσι απλά μια μέρα οι πολιτικοί τους, τους ανακοίνωσαν ότι πλέον έχετε καπιταλισμό, ο καθένας ας επιβιώσει όπως μπορεί, τέρμα πια το κράτος...
που φρόντιζε για τον πολίτη. (όσο τέλος πάντων φρόντιζε, δεν ήταν όλα άσχημα στον κομουνισμό, σύμφωνα με ανθρώπους που έζησαν σ αυτόν, δεν είχαν την πολυτέλεια, την διαφορετικότητα αλλά είχαν σχετική ησυχία και νιώθανε ασφαλείς).

Ενδιαφέρον άποψη γιατί έτσι έχουν δυο χρεωμένες και βάση αυτού ελεγχόμενες- χώρες να βρίσκονται σε ανταγωνισμό μεταξύ τους. Οπότε και θα μπορούσαν να τις βάλουν να τσακώνονται αν θα βλέπανε να ασχολούνται με την οργάνωσης τους και να προσπαθούσαν να ελέγξουν το ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα.

Τώρα που προφανώς έχουν καταπνίξει κάθε πιθανή σταγόνα αντίστασης στις ΗΠΑ και έχουν καταχρεώσει την χώρα και την ελέγχουν πλήρως, προχωράνε στο επόμενο στάδιο της παγκοσμιοποίησης όπως ακριβώς περιγράφουν στα «προτόκολλα» και δεν χρειαζόντουσαν πλέον αυτή την αντιπαράθεση.


Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ Ο ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ-ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ!


ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ:
Tayyip Erdoğan: POTAMYA HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ, İlçesine Potamya (Pontus - Rum) dedi
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε την Πέμπτη 21 Αυγούστου, την ιδιαίτερη πατρίδα του, την κωμόπολη Ποτάμια (Güneysu), που βρίσκεται περίπου....
δέκα χιλιόμετρα ανατολικά του Ριζαίου.

Τον Ερντογάν υποδέχτηκαν οι συντοπίτες του, οι οποίοι φώναζαν ρυθμικά το σύνθημα: "Τα Ποτάμια είναι περήφανα για σένα".

Ο Ερντογάν έμεινε μια βραδυά στο πατρικό του σπίτι στα Ποτάμια και την Παρασκευή παραβρέθηκε σε διάφορες εκδηλώσεις που έγιναν στο νομό.

Για τους δύσπιστους σε σχέση με την καταγωγή και το όνομα του χωριού του Ερντογάν, παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο από την εφημερίδα Ραντικάλ.

Δείτε πως γιορτάζουν οι "Τούρκοι" Πόντιοι τη νίκη του Ερντογάν στις Εκλογές!

Ο εκ Ποταμιάς Ριζούντας καταγόμενος Ταγίπ Ερντογάν

Ο Ερντογάν ενοχλείται πολύ όταν τίθεται υπό αμφισβήτηση το πόσο Τούρκος είναι.

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεοπτική συνέντευξη στο κανάλι NTV, στις 10 Ιουνίου 2011, σε σχετική ερώτηση που αφορά τη καταγωγή του, μίλησε με τον ποιο προσβλητικό και απαξιωτικό τρόπο για την ελληνική του καταγωγή, λέγοντας τη φράση που συνηθίζεται να λέγεται όταν αναφέρεται η λέξη διάβολος, δηλαδή «ο έξω από εδώ», όταν είπε τη λέξη Rum (Έλληνας).

Πόντιος ο Ταγίπ

Τούρκοι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο Ερντογάν έχει ελληνική καταγωγή, από το χωριό Ποταμιά της Ριζούντας του Πόντου. Ο ερευνητής Cezmi Yurtsever αναφέρει ότι με τον εξισλαμισμό των Ποντίων ταυτόχρονα έγινε αλλαγή του δημογραφικού χαρακτήρα του Πόντου, αλλάζοντας τις ελληνικές ονομασίες χωριών και πόλεων με τουρκικές. Όπως αναφέρει, παρόλο ότι έχουν περάσει τόσα χρόνια που ο Fatih Sultan Mehmet που κυρίευσε τον Πόντο, εξισλαμίζοντας τον ελληνικό πληθυσμό και με φιρμάνι (διάταγμα) άλλαξε τις ονομασίες, μέχρι σήμερα οι κάτοικοι του Πόντου χρησιμοποιούν την ελληνική ονομασία των χωριών τους.

Ο Ερντογάν, σε πρόσφατη περιοδεία στην περιοχή της Ριζούντας (η ονομασία που έδωσαν οι Τούρκοι της Ριζούντας είναι RIZE), επισκέφθηκε και το χωριό καταγωγής των γονιών του, την Ποταμιά. Στη πλατεία του χωριού ένα μεγάλο πανό έγραφε ‘Potamya Hos Geldiginiz’, δηλαδή η Ποταμιά σας καλωσορίζει. Κατέβηκε από το λεωφορείο, χόρεψε με τους ομοχώριούς του που ήταν ντυμένοι με ποντιακές παραδοσιακές στολές και στην ομιλία του είπε ότι ένας απόδημος από την Ποταμιά, όταν επισκέπτεται το χωριό του, το αποκαλεί με την παραδοσιακή ονομασία Ποταμιά και όχι με την τουρκική ονομασία που είναι ‘Guneysu’ (νερό του νότου).

Αυτό το βίντεο με την υποδοχή το Ερντογάν στη Ποταμιά, το χρησιμοποίησε ο ηγέτης του Εθνικιστικού Κόμματος Devlet Bahceli στη προεκλογική εκστρατεία, για να πλήξει τον Eρντογάν ότι είναι ελληνικής καταγωγής.

Εντοπίζεται στο αρχείο

Ο Τούρκος ερευνητής, για να στηρίξει το εύρημά του, παραθέτει στοιχεία από το φορολογικό αρχείο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για τους κατοίκους του χωρίου Ποταμιά και βρήκε τα στοιχεία του προπάππου το Erdogan, ότι ήταν επικεφαλής αντάρτικης ομάδας Ελλήνων του Πόντου εναντίον των Τούρκων κατακτητών. Το επίθετο του προπάππου του Ερντογάν ήταν το εξισλαμισμένο Bakatoglu Memis. Το φορολογικό βιβλίο στη στήλη εθνική καταγωγή έγραφε τη λέξη ‘Εξισλαμισθείς’ και στη στήλη ονοματεπώνυμο το νέο ισλαμικό όνομα.

Το αρχείο είναι του 1850 και φαίνεται ότι ο προπάππος του Ερντογάν ήταν ο πιο πλούσιος, διότι όλοι οι χωριανοί πλήρωναν φόρους 20-30 γρόσια ο καθένας και ο προπάππος του Ερντογάν πλήρωσε 38 γρόσια. Η οικογένεια άλλαξε επίθετο το 1934, διότι η λέξη ‘Bakat’, που ήταν το επίθετο της οικογένειας, εθεωρείτο βρισιά, διότι όλοι οι Έλληνες αντάρτες αποκαλούνταν ‘Bakat’. Στον Πόντο, συνεπώς, η λέξη αυτή είχε τη σημασία Έλληνα αποστάτη, στασιαστή εναντίον των Τούρκων.

Όπως βλέπουμε στο βίντεο που παραθέσαμε,οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής την αποκαλούν "Ποτάμια" και όχι με το τουρκικό της όνομα!

Δείγμα ότι στην Τουρκία ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ που εξισλαμίστηκαν,αλλά ποτέ δεν έπαψαν να θυμούνται ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ!

Και να μην ξεχνάμε τα όσα είπε σχετικά ο Γέροντας Παίσιος:

- Εγώ δε θα είμαι εδώ, αλλά θα βλέπω από πάνω. Η Τουρκία θα διαμελιστεί σε 3-4 κομμάτια. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το Κουρδικό έχει ήδη δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν όχι τώρα, αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή η γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών. Τότε θα γίνει ό διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα, οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης (δηλ. των κρυπτοχριστιανών Ελλήνων της Τουρκίας) θα ανάβονται πάνω στη γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω.
Διαβάστε περισσότερα » »

Καταπέλτης ο Σταύρος Βιτάλης στην Ανακρίτρια: "Να προσαχθεί σήμερα στη Δικαιοσύνη ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Ελευθέριος Οικονόμου."

 

Να προσαχθεί σήμερα ενώπιον της, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ζήτησε από την αποφασισμένη να βάλει το «μαχαίρι ως το κόκκαλο», 12η Ανακρίτρια κ. Μανιατοπούλου Δήμητρα, ο Εκπρόσωπος του Πατριωτικού Μετώπου κ. Σταύρος Βιτάλης.

«Ο κ. Οκονόμου» είπε στην πολύωρη, με κατεπείγουσες διαδικασίες κατάθεσή του ο κ. Βιτάλης, «πρέπει να απαντήσει σήμερα κιόλας στη δικαιοσύνη, σε δύο ζητήματα που αφορούν στην Υπηρεσία του: Α. Ποιος έδωσε την εντολή να χτυπηθούν αθώοι Έλληνες πολίτες στο Σύνταγμα την 28η και την 29η Ιουνίου και Β. Ποιοι αστυνομικοί, χτύπησαν».
Πατριωτικό Μέτωπο .
Ακόμη ο Εκπρόσωπος του ΠΑΜ, στοιχειοθετώντας τα αδικήματα που διέπραξαν οι άνδρες των ΜΑΤ στο Σύνταγμα, παρουσίασε όλα...
 εκείνα τα πραγματικά περιστατικά που έγιναν, εκείνη την ημέρα κατά την οποία, οι άνθρωποι οι οποίοι ορκίσθηκαν στο Σύνταγμα και στους Νόμους και οι οποίοι φορούν το ελληνικό εθνόσημο, μετατράπηκαν σε παραβάτες, του κοινού ποινικού δικαίου.

 Σε δήλωσή του στα ΜΜΕ εξ’ άλλου, αμέσως μετά την κατάθεσή του στην Ανακρίτρια, ο Συντονιστής του Κινήματος, αναφέρει:
«Παρά την αποπροσανατολιστική ενέργεια του κ. Τσίπρα, να καταθέσει αμέσως μετά τους εκπροσώπους της Συμμαχίας για την Ελλάδα, αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την οποία να ζητά «την δίωξη παντός υπευθύνου», η Ανακρίτρια, δείχνει αποφασισμένη να «βάλει ονοματεπώνυμο» στους αξιωματικούς και αστυνομικούς, που βιαιοπράγησαν κατά Ελλήνων πολιτών.


Ο κ. Τσίπρας, δεν προσέφερε καμία καλή υπηρεσία στην αναζήτηση των ενόχων – τόνισε ο κ. Βιτάλης. Αντί να στηρίξει το αίτημα μας, να δοθεί εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. να παραδώσει αμέσως ως όφειλε εκ του Νόμου, τα στοιχεία των διμοιριτών των ΜΑΤ, έτσι ώστε να γίνουν κατ’ ευθείαν και ονομαστικά μηνύσεις στους υπευθύνους, επέλεξε να «θολώσει» την υπόθεση, υποβάλλοντας αναφορά «κατά παντός υπευθύνου». Και γι’ αυτήν του την επιλογή, θα πρέπει να απολογηθεί τόσο στα στελέχη του Κόμματός του όσο και στους Έλληνες πολίτες που ξυλοκοπήθηκαν και δηλητηριάστηκαν αναίτια.


Αυτό το οποίο έγινε στο Σύνταγμα - πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος του Πατριωτικού Μετώπου – ήταν απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προ. Πο., αλλά και της ανώτατης ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Δεδομένης μάλιστα της σαφούς δέσμευσης του Διοικητή των ΜΑΤ, Υποστρατήγου Σπύρου Παπασπύρου, αλλά και των άλλων ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., «περί προστασίας των πολιτών του Συντάγματος και απομόνωσης των προβακατόρων», δυο μέρες πριν την επίθεση και ενώπιον του Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος κ. Ιφικράτη Αμυρά.


 Επομένως, το επιχείρημα του τύπου «όλα έγιναν λόγω του κλίματος σύγχυσης που επικράτησε, από την δράση των προβοκατόρων», είναι τουλάχιστον αστείο. Όλα δείχνουν πως με «άνωθεν εντολή» οι επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, επέλεξαν σαφώς με την γνωστή τακτική του σπιράλ, να μεταφέρουν τη σύγκρουση με τους προβοκάτορες, από την περιφέρεια, στο κέντρο της Πλατείας Συντάγματος, όπου και επακολούθησε η επίθεση των οργάνων της «τάξης», κατά δικαίων και αδίκων.


Ζήτησα από την Ανακρίτρια – συμπλήρωσε ο κ. Βιτάλης – να καλέσει τόσο τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. όσο και όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, αξιωματικούς, διμοιρίτες και απλούς αστυνομικούς των ΜΑΤ, ΥΜΕΤ, ΔΙΑΣ κλπ, να προσαχθούν ενώπιον της και να διαταχθεί η σύλληψη, όσων διέπραξαν παραβάσεις του ποινικού δικαίου. Η κυρία Ανακρίτρια – την οποία όλοι έχουμε ιερή υποχρέωση να προστατέψουμε και να στηρίξουμε - με διαβεβαίωσε ότι είναι αποφασισμένη να φθάσει μέχρι το βάθος της υπόθεσης, δεδομένης μάλιστα της εντολής του Εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση, κυρίου Γκύζη.


 Της εύχομαι να έχει όλη εκείνην την απαραίτητη δύναμη, να ξεκαθαρίσει το σκηνικό της σαφούς συνταγματικής εκτροπής που έχουν πάρει πια με τις αποφάσεις τους, τόσο το πολιτικό σύστημα, όσο και οι λειτουργοί του Δημοσίου. Της υπενθύμισα τον κ. Σαρτζετάκη με την υπόθεση Λαμπράκη και τους Τερτσέτη και Πολυζωίδη και μου απάντησε πως υπάρχουν στην Δικαιοσύνη και σήμερα, έντιμοι δικαστές. Το πιστεύω αυτό ακράδαντα. Αυτή η Πατρίδα, που για 3.000 χρόνια γέννησε ήρωες, μάρτυρες, ποιητές, σοφούς, γενναίους δικαστές και κοινωνικούς αγωνιστές, δεν μπορεί να σταμάτησε ξαφνικά να γεννοβολά πνευματικούς άνδρες και να γεννά μόνο οσφυοκάμπτες της εξουσίας και Νενέκους.


Πέρα όμως από όλα αυτά, καλούμε όλον τον ελληνικό Λαό να αντιληφθεί πως το πρόβλημά μας, δεν είναι οι επιμέρους αναπηρίες του συστήματος. Το πρόβλημά μας είναι η ίδια η Δημοκρατία και οι Θεσμοί της. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε εν τέλει, πως η υποχρέωσή μας στις γενιές που έρχονται, είναι να τις αφήσουμε ως κληρονομιά, ένα Σύνταγμα, με τις εξουσίες περασμένες όλες στο Λαό.


Όσοι σήμερα, είτε από έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα και τις ανάγκες του ελληνικού Λαού, είτε από υστεροβουλία «αρπακτικού» στο πληγιασμένο κορμί της κοινωνίας μας παρουσιάζονται ως «σωτήρες» και «μεσσίες», δεν προσφέρουν καμία υπηρεσία στο Γένος.

Κλείνοντας, ένα προσωπικό μήνυμα, στους ψευδοαστυνομικούς, που επιχείρησαν να εισβάλουν πριν μερικές μέρες στο γραφείο μου, αλλά και σε όλους όσους κάνουν «υπερωρίες» απειλώντας με.
 Τους παραπέμπω στο Νίκο Καλογερόπουλο και στους ¨"Ιππείς της Πύλου" .
Διαβάστε περισσότερα » »