Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Οι σεισμογράφοι τρελάθηκαν η κάτι δεν πάει καλά ?

Αυτός είναι ο σεισμογράφος που είναι εγκατεστημένος στο νησί της Σαμοθράκης. Ο πιο ανίδεος αν δει το γράφημα θα καταλάβει πως όλα είναι καλά πέρα από κάποια πολύ μικρά στίγματα που δεν είναι καν άξια σχολιασμού.     


Το πρόβλημα τώρα ξεκινάει αν παρατηρήσουμε παρακάτω πρώτα τον σεισμογράφο που είναι εγκατεστημένος στο νησί της Μήλου .


 Δείτε στην συνέχεια .....






Εδώ μπορούμε να δούμε μια μικρή σεισμική δραστηριότητα και λογικά όχι τόσο μεγάλη που να προκαλεί ανησυχία  
Παρακάτω θα δούμε τον σεισμογράφο που είναι στον Βούρβουλο της Σαντορίνης μια και ο κοντινότερος που είναι του Κολούμπο είναι αποσυνδεδεμένος με το διαδίκτυο από τις 13 Μαρτίου του 2012


Χωρίς να ξέρω και πολλά εδώ νομίζω όμως πως κάτι δεν πάει καλά ! 
Τα συμπεράσματα δικά σας ...........! 

nyxtobaths
Διαβάστε περισσότερα » »

Κάλυπταν τους κινδύνους από τα Εμβόλια για να πουλήσουν περισσότερα … και να βλάψουν τα παιδιά σας



Ένα εξαιρετικό νέο έγγραφο που δημοσιεύθηκε από έναν θαρραλέο γιατρό και έρευνα ιατρικός ερευνητής έχει σκάψει το χώμα σε 30 χρόνια μυστικές  επίσημες καταγραφές των συνεδριάσεων των επιτροπών του Ηνωμένου Βασιλείου  και των δήθεν ανεξάρτητων ιατρικώνΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ” .

Αν θέλετε να πάρετε μια ιδέα για το ποιος είναι υπεύθυνος για την κατάσταση του παιδιού σας που απορρέουν από το εμβόλιο ανεπιθύμητες ενέργειες, τότε αυτό πρέπει να το  διαβάσετε. Πρέπει να ρωτήσετε τον εαυτό σας εαν οι άνθρωποι σε αυτές τις επιτροπές είναι ειλικρινείς και έντιμοι και ενεργούν  με τον  καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα τών παιδιών,  και πώς γίνεται αυτό να  έχει συνεχιστεί για τουλάχιστον 30 χρόνια;

Αυτό είναι αυτό που ο καθένας γνωρίζει , αλλά ποτέ δεν θα μπορούσε να αποδειχθεί πριν. Περάστε αυτές τις πληροφορίες σε άλλους ώστε να μπορούν να δουν τι συμβαίνει στις υγειονομικές επιτροπές  πίσω από κλειδωμένες πόρτες.
Παραθέτουμε εδώ από την περίληψη του συγγραφέα και του εγγράφου :
Σκόπιμα αποκρύπτει πληροφορίες από τους γονείς για τον αποκλειστικό σκοπό της  να συμμορφωθούν με το “επίσημο” πρόγραμμα εμβολιασμού .Θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια μορφή ηθικής ή παράβαση καθήκοντος. Επίσημα έγγραφα που προέρχονται από το Βρετανικό Υπουργείο Υγείας (DH) και της Μικτής Επιτροπής Εμβολιασμών και την Ανοσοποίηση (JCVI) αποκαλύπτουν ότι οι βρετανικές αρχές υγείας έχουν συμμετοχή σε μια τέτοια πρακτική για τα τελευταία 30 χρόνια, προφανώς για τον αποκλειστικό σκοπό της την προστασία της εθνικού προγράμματος  εμβολιασμού.
Το έγγραφο 45 σελίδων με λεπτομερή στοιχεία μπορείτε να κατεβάσετε εδώ: Η πολιτική εμβολιασμού και τον κώδικα πρακτικής της Μικτής Επιτροπής Εμβολιασμών και την Ανοσοποίηση (JCVI): είναι σε σύγκρουση; Lucija Tomljenovic, Νευρωνικά Δυναμική Ερευνητική Ομάδα, Τμήμα Οφθαλμολογίας και Οπτική Επιστημών, του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας, στο Βανκούβερ, Καναδά. Παρουσιάστηκε σε και αποτελεί μέρος των εργασιών του BSEM 2011 Επιστημονικό Συνέδριο που δημοσιεύθηκε online τώρα εδώ: Οι κίνδυνοι για την υγεία των πρόληψη ασθενειών BSEM Επιστημονικό Συνέδριο, Μάρτιος 2011.

Υπάρχουν επίσης άλλα έγγραφα που βρέθηκαν σε αυτό το σύνδεσμο που θα βρείτε ένα εξαιρετικό ανάγνωσμα.

Ο συγγραφέας, Δρ Lucija Tomljenovic γράφει:
Εδώ παρουσιάζουμε τα έγγραφα που φαίνεται να δείχνουν ότι η JCVI καταβάλει συνεχείς προσπάθειες να αποκρύψει  κρίσιμα στοιχεία για σοβαρές ανεπιθύμητες αντιδράσεις και αντενδείξεις για εμβολιασμούς , ώστε να φτάσει τα  συνολικά ποσοστά εμβολιασμού που θεωρούνται  ότι ήταν απαραίτητα  για “ανοσία” , μια έννοια η οποία σε σχέση με τον εμβολιασμό, και σε αντίθεση με διαδεδομένες πεποιθήσεις, δεν στηρίζεται σε στέρεα επιστημονικά στοιχεία, όπως θα εξηγηθεί.

Ως αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής εμβολιασμού που προωθούνται από την JCVI και το DH, πολλά παιδιά έχουν εμβολιαστεί, χωρίς να το γνωρίζουν οι  γονείς τους  και  αποκαλύπτονται με τις κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους  σοβαρών ανεπιθύμητων αντιδράσεων, μια που η JCVI φαίνεται να έχουν πλήρη επίγνωση της. Φαίνεται επίσης ότι, με την κατάργηση αυτών των πληροφοριών, η JCVI / DH    έχει  παραμεληθεί το δικαίωμα των ατόμων να προβούν σε μια συνειδητή συναίνεση σχετικά με τον εμβολιασμό. Με αυτόν τον τρόπο, η JCVI / DH μπορεί να έχουν παραβιάσει όχι μόνο Διεθνείς Οδηγίες για την Ιατρική Ηθική (δηλαδή, διακήρυξη του Ελσίνκι και ο Διεθνής Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας) [2], αλλά επίσης, το δικό τους κώδικα ορθής πρακτικής .
Ο Δρ Lucija Tomljenovic συνεχίζει:
Τα πρακτικά των συνεδριάσεων του JCVI δείχνουν επίσης ότι ορισμένα από τα μέλη της επιτροπής είχαν εκτεταμένες δεσμούς με τις φαρμακευτικές εταιρείες και ότι η JCVI συχνά συνεργάστηκε με παρασκευαστές εμβολίων, για τις στρατηγικές που αποσκοπούν στην ενίσχυση της εφαρμογής του εμβολίου. Μερικές από τις συναντήσεις κατά τις οποίες, όπως αμφιλεγόμενα θέματα συζητήθηκαν ή δεν επρόκειτο να είναι διαθέσιμη στο κοινό, όπως οι μεταγραφές ήταν μόλις κυκλοφόρησαν αργότερα, μέσα από το Νόμο περί Ελευθερίας της Πληροφόρησης (FOI).


Οι συγκεκριμένες συναντήσεις υποδεικνύεται στις μεταγραφές ως «εμπορική της εμπιστοσύνης», και αποκαλύπτουν μια σαφή και ανησυχητική έλλειψη διαφάνειας, καθώς κάποιες από τις πληροφορίες που είχε διαγραφεί από το κείμενο (δηλαδή, τα ονόματα των συμμετεχόντων) πριν από την απελευθέρωση στο πλαίσιο της αναλυτικής βαθμολογίας FOI ενότητα στην ιστοσελίδα του JCVI (για παράδειγμα, JCVI CSM / DH (Επιτροπή για την Ασφάλεια των Φαρμάκων / Υπουργείο Υγείας) μεικτής επιτροπής σχετικά με τις ανεπιθύμητες αντιδράσεις λεπτά 1986-1992 ).

Εν ολίγοις, οι απομαγνητοφωνήσεις των JCVI / DH συναντήσεις από την περίοδο 1983 – 2010 φαίνεται να
δείχνουν ότι:


1) Αντί να αντιδρούν κατάλληλα από την επανεξέταση των υφιστάμενων πολιτικών εμβολιασμού όταν ανησυχίες για την ασφάλεια έναντι των ειδικών εμβόλια αναγνωρίστηκαν από τις δικές τους έρευνες, η JCVI είτε α) δεν προέβη σε καμία ενέργεια, β) λοξή ή αφαιρεθεί επιλεκτικά δυσμενή δεδομένα για την ασφάλεια από τις δημόσιες εκθέσεις και γ) γίνονται εντατικές προσπάθειες για να καθησυχάσει τόσο το κοινό όσο και τις αρχές της ασφάλειας των αντίστοιχων εμβολίων?

2) περιορίζεται σημαντικά αντένδειξη για εμβολιασμό κριτήρια, προκειμένου να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού, παρά τις εξαιρετικές και ανεπίλυτα ζητήματα ασφάλειας?

3) Στις πολλαπλές περιπτώσεις που ζητείται από τους κατασκευαστές εμβολίων να υποβάλει συγκεκριμένες τροποποιήσεις δελτία δεδομένων τους, όταν αυτά ήταν σε σύγκρουση με τις επίσημες συμβουλές JCVI για εμβόλια?

4) Μόνιμη επικαλείται μεθοδολογικά αμφίβολη μελέτες, ενώ απέρριψε την ανεξάρτητη έρευνα, να προωθήσουν πολιτικές εμβόλιο?

5) Επίμονα και κατηγορηματικά υποβάθμισε ανησυχίες για την ασφάλεια, ενώ πάνω από φουσκώνει τα οφέλη του εμβολίου?

6) Προώθησε και επεξεργάστηκε ένα σχέδιο για την εισαγωγή νέων εμβολίων αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και τη ρουτίνα safetyinto παιδιατρικό πρόγραμμα, με βάση την υπόθεση ότι οι άδειες θα χορηγούνται τελικά?

7) αποθάρρυνε ενεργά την έρευνα σε θέματα ασφάλειας των εμβολίων?

8) πήρε εσκεμμένα πλεονέκτημα της εμπιστοσύνης των γονέων και η έλλειψη σχετικής γνώσης σχετικά με τους εμβολιασμούς, ώστε να προωθηθεί μια επιστημονικά αστήρικτη πρόγραμμα εμβολιασμού που θα μπορούσε να θέσει ορισμένα παιδιά που διατρέχουν κίνδυνο σοβαρών μακροπρόθεσμων νευρολογικές βλάβες?
Αξίζει να σημειωθεί ότι, όλες αυτές οι ενέργειες φαίνεται να παραβιάζουν το δικό του κώδικα του JCVI πρακτικής .
Διαβάστε εδώ το χαρτί για την πλήρη αποδεικτικά στοιχεία για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των συμπερασμάτων αυτών σε 45 σελίδες της. Ένα εξαιρετικό κομμάτι της έρευνας της έρευνας:


Και μην ξεχάσετε να διαβάσετε περισσότερες από τις εργασίες της BSEM 2011 Επιστημονικό Συνέδριο τώρα που δημοσιεύθηκε online εδώ:


Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΧΘΡΟ ΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ ..!!!‏

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 
Η Αρμενία (και το συνδεόμενο με αυτήν Ναγκόρνο-Καραμπάχ) είναι μια ορεινή περίκλειστη χώρα, περιβαλλόμενη από εχθρούς. Ανατολικά συνορεύει με το Αζερμπαϊτζάν, με το οποίο βρέθηκε σε πόλεμο στη δεκαετία του 1990 και το οποίο την απειλεί.
Νότια και νοτιοδυτικά με την Τουρκία, που έχει απειλήσει επανειλημμένως να επέμβει στην περιοχή, κάνοντας χρήση των προνοιών της συνθήκης του Καρς. Βόρεια βρίσκεται η Γεωργία, που, αν δεν είναι ανοιχτός εχθρός, φίλος πάντως δεν είναι. Η Γεωργία έχει εξαιρετικά εχθρικές σχέσεις με τη Ρωσία, κυριότερο σύμμαχο της Αρμενίας, που χρειάζεται όμως τον εναέριο χώρο της ή το έδαφoς της Γεωργίας για να τη συνδράμει.
Στη στρατιωτική απειλή που αντιμετωπίζει εύκολα μπορεί να προστεθεί και ο ενεργειακός και άλλος αποκλεισμός, όπως συνέβη στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Για τους λόγους αυτούς πληροφορήθηκαν με κατάπληξη στο Ερεβάν (όπως επίσης στη Μόσχα και την Τεχεράνη) ότι η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να συνάψει συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με το Αζερμπαϊτζάν, παρέχοντάς του μάλιστα, παρά την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε ως χώρα, γενναιόδωρη στρατιωτική βοήθεια, που μπορεί να ανατρέψει τον συσχετισμό δυνάμεων!

Η έκπληξη ήταν ακόμα μεγαλύτερη, στο μέτρο που Αρμένιοι και Έλληνες της Μικράς Ασίας εσφάγησαν από τον ίδιο δυνάστη! Αλλά και το Αζερμπαϊτζάν διατηρεί στενότατες σχέσεις με την Άγκυρα και το «ψευδοκράτος» στην Κύπρο, με το οποίο οι σχέσεις του είναι οι καλύτερες που έχει οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο, μετά την ίδια την Τουρκία! Γιατί να ενισχύσει η Ελλάδα αυτήν τη χώρα; Οι κατάπληκτοι Αρμένιοι, σε μια προσπάθεια αποτροπής της συμφωνίας, προσέφυγαν στον έλληνα υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, όχι μόνο εκλιπαρώντας τον να μην προχωρήσει, αλλά και φτάνοντας στο σημείο να προσφέρουν εκείνοι δωρεάν στην Ελλάδα όσα τυχόν αντιαεροπορικά συστήματα δεν τους είναι απαραίτητα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, όμως, ο έλληνας υπουργός Άμυνας επιμένει στη συμφωνία. Ο λόγος είναι (δυστυχώς) απλός. Το ζητάει η ισραηλινή κυβέρνηση, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για μια «ημισέληνο», μια ζώνη επιρροής που θα ξεκινάει από την Κύπρο και θα «κυκλώνει» την Τουρκία, συνιστώντας ταυτόχρονα και τον βόρειο διάδρομο μιας επίθεσης κατά του Ιράν.

Εξ ου η εντατική στρατιωτική συνεργασία με τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Γεωργία, μεταξύ άλλων. Και, όπως και σε όλα τα άλλα ζητήματα, στο λεξιλόγιο των ελλήνων πολιτικών απουσιάζει η λέξη «όχι». Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η ρήξη της κυβέρνησης Νετανιάχου με την ομάδα του Ερντογάν (και όχι την Τουρκία γενικά, όπως νομίζουν οι παρ' ημίν κουφιοκεφαλάκηδες, αγνοώντας μια κρισιμότατη διαφορά) μπορεί να συνιστά μια σπουδαία ευκαιρία για την Ελλάδα και την Κύπρο, υπό τον όρο όμως (που δεν εκπληρούται) ότι Αθήνα και Λευκωσία θα διέθεταν μια εθνική στρατηγική, θα είχαν δηλαδή κάποιες επιδιώξεις, πέραν του να λύσουν εις βάρος τους τις ελληνοτουρκικές διαφορές και να επαναφέρουν το σχέδιο Ανάν. Αλλιώς θα κάνουν τελικά τα «θελήματα» μιας χώρας που έχει εμπλακεί στα πιο επικίνδυνα παιχνίδια της υφηλίου, χωρίς η Ελλάδα ή η Κύπρος να κερδίζουν τίποτε άλλο από κινδύνους.

Όχι «νταβατζήδες»

Η χώρα μας, στην κατάσταση που βρίσκεται, χρειάζεται απελπιστικά συμμάχους σε όλα τα σημεία του ορίζοντα, και στην Ιερουσαλήμ και στη Μόσχα και στην Ευρώπη και στην Αμερική και στον τρίτο κόσμο, παντού. Το μόνο που δεν χρειάζεται, το μόνο που την έχει καταστρέψει είναι οι «νταβατζήδες». Και μόνο τέτοιους μπορούν να βρουν οι έλληνες πολιτικοί, ικανοί μόνο για σχέσεις υποτέλειας. Ακόμη και την κατ' αρχάς αξιοποιήσιμη ιδέα μιας ελληνοϊσραηλινής προσέγγισης θα καταστρέψουν με τον τρόπο που πολιτεύονται, μετατρέποντάς την από πηγή οφέλους σε πηγή κινδύνων και δεινών.

Παίρνουμε άλλωστε ως χώρα κάποιο αντάλλαγμα από όλα αυτά; Το Ισραήλ έχει, π.χ., πολύ μεγάλη επιρροή στην Αλβανία. Του ζητήσαμε να την ασκήσει, ώστε να κυρωθεί η συμφωνία για την ΑΟΖ ή να σταματήσει ο ελλιμενισμός τουρκικών υποβρυχίων; Όχι φυσικά. Η Αθήνα μόνο δίνει, δεν παίρνει, ούτε καν ζητάει, σε αυτό και σε όλα τα άλλα θέματα, όχι μόνο από το Ισραήλ, αλλά από τους πάντες! Ζητήσαμε σε αντάλλαγμα όχι μόνο της βοήθειας προς το Αζερμπαϊτζάν, αλλά και πολλών άλλων πολύ σημαντικών και παρακινδυνευμένων στρατιωτικών διευκολύνσεων που μας ζητάει να σταματήσει έστω η Ιερουσαλήμ να αναγνωρίζει τα Σκόπια ως Μακεδονία; Όχι βέβαια.

Υπάρχει και μια άλλη πτυχή στην υπόθεση της Αρμενίας. Δεν χρειάζεται η Ελλάδα να κάνει αυτήν τη βρωμοδουλειά με το Αζερμπαϊτζάν. Κάνοντάς την η Αθήνα μπήγει βαθιά το μαχαίρι της δυσπιστίας στις σχέσεις με έναν λαό σύμμαχο, που η τραγική ιστορία μας μας ενώνει με ακατάλυτους δεσμούς. Γιατί να το κάνουμε;

Τα ίδια έγιναν με τον Μιλόσεβιτς, που τον έριξε ο σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, ο Άλεξ Ρόντος, βάζοντας ταυτόχρονα σφήνα στους Ρώσους και μετά βγήκε και διαφήμιζε τον ρόλο του, ώστε να μη μείνει τίποτα όρθιο στις ελληνοσερβικές και ελληνορωσικές σχέσεις. Μας έβαλαν εμάς να δώσουμε τον Οτσαλάν, για να μην υπάρξει ξανά εμπιστοσύνη μεταξύ Κούρδων και Ελλήνων. Και πάει λέγοντας, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει το σύνολο σχεδόν των παράπλευρων σχέσεων που είχε η Ελλάδα μέχρι το 1996, σχέσεων που δεν αρέσουν βέβαια στους «φιλέλληνες» των Αθηνών, αλλά που μπορούσαν να αντισταθμίσουν κάπως την πίεση που δέχεται μονίμως η χώρα μας από τους υποτιθέμενους συμμάχους και εταίρους, περιλαμβανομένης της Τουρκίας. Ελπίζουμε ο κ. Σαμαράς να παρέμβει, σταματώντας αυτήν την ακατανόητη συμφωνία.

http://www.paron.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΟΥ "ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ" ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΗΤΕΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ; ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ! BINTEO


 Ψάχνοντας πληροφορίες για την "θητεία" Βενιζέλου - καθώς είχαμε βάσιμες πηγές πως είναι ΑΣΤΡΑΤΕΥΤΟΣ ή υπηρέτησε για ελάχιστους μήνες - ανακαλύψαμε το παρακάτω βίντεο που δημοσιεύουμε, καθώς είναι...αδικία να μην θαυμάσουμε (!) την...αγάπη για την πατρίδα των εθνοσωτήρων:
 



 

Ακόμα και ο "υπερπατριώτης" Καρατζαφέρης βρέθηκε στον...ακριτικό νομό Αττικής, ενώ γέλιο προκαλούν οι ειδικότητες του Καραμανλή, του Τζέφρυ και άλλων "φαντάρων"!

Αναρωτιόμαστε: Όταν κάποιος ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ αποφεύγει την στράτευση, που αποτελεί μία στοιχειώδη μορφή υπηρεσίας προς την Πατρίδα, τι θα κάνει όταν θα κληθεί να την...υπηρετήσει από μεγαλύτερους θώκους εξουσίας;

Σωστά μαντέψατε: Προφανώς, θα την...υπηρετήσει το ίδιο "καλά", όπως έκανε και στην θητεία του! 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Γευγελή: Σκοπιανοί έγραψαν με σπρέι σε αυτοκίνητο με ελληνικές πινακίδες

Μάρτιος 20, 2011.


Γευγελή.

Άγνωστα άτομα στη συνοριακή πόλη των Σκοπίων σχημάτισαν με λαδομπογιά, διάφορα άσεμνα σχέδια σε αυτοκίνητο ενός Έλληνα, όπως σημειώνει σκοπιανή ειδησεογραφική πύλη.


Συγκεκριμένα αναφέρει  ότι ένας 42χρονος Έλληνας που είχε προσωρινή άδεια διαμονής στη Γευγελή, χθες το απόγευμα,  πήγε στο αστυνομικό τμήμα της σκοπιανής πόλης να καταγγείλει ότι  γύρω στις 6 με 8 το απόγευμα  χρωμάτισαν  με σπρέι το αυτοκίνητό του, τύπου Ford Modeo και έγραψαν σε αυτό “Fk Greek”.

 Η αστυνομία της Γευγελής έχει κάνει ενέργειες για να βρεί το δράστη, γράφει το δημοσίευμα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Βούλγαρος καθηγητής: «Λάθος που αναγνωρίσαμε τα Σκόπια το 1992»


Μάρτιος 20, 2012.

Σόφια.

 Ο Μακεδονισμός έχει αποκτήσει βαθιές ρίζες. Στα Σκόπια έχουν πιθανόν γίνει βαθιές αλλαγές  και στους επιστήμονες,  οι οποίοι στα σχολεία της χώρας αυτής έχουν ριζώσει τις πεποιθήσεις, ότι ο λαός τους δεν είναι βουλγαρικός αλλά κάτι άλλο- όπως, για παράδειγμα- ‘μακεδονικός’.


Τα παραπάνω τόνισε ο καθηγητής Ιστορίας Δρ Στόγιαν Γκερμάνοφ, συγγραφέας στην παρουσίαση του βιβλίου του «Μακεδονικό Ζήτημα 1944-1989, προέλευση, εξέλιξη, εκσυγχρονισμός» στο Μακεδονικό Επιστημονικό Ινστιτούτο της Σόφιας που στεγάζεται στην Κεντρική Στρατιωτική Λέσχη της βουλγαρικής πρωτεύουσας.

 «Τα τελευταία χρόνια έγιναν, μάλλον, παράδοξες ενέργειες. Μέχρι στιγμής προβλήθηκε ο ισχυρισμός ότι οι Σκοπιανοί ήταν ουσιαστικά ένα Σλαβικό Έθνος. Τα τελευταία, όμως, χρόνια ισχυρίζονται ότι (δεν είναι σλαβικό έθνος) αλλά ένα αρχαίο.
Έτσι, τώρα στην πρωτεύουσα, στα Σκόπια, έχουν αναγερθεί μνημεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου κλπ.

Ακόμη και αν γίνει δεκτή η FYROM με την παρούσα έκδοσή της στην Ευρώπη, θα έχουμε πάλι τα ίδια προβλήματα», είπε ο καθηγητής Γκερμάνοφ.
Σύμφωνα με τις απόψεις του συγγραφέα-καθηγητή ιστορίας, η βουλγαρική θέση δεν ήταν πολύ κατάλληλη για την περίσταση, διότι βασικό λάθος ήταν η αναγνώριση των Σκοπίων με το συνταγματικό τους όνομα το 1992. «Ήταν ένα λάθος η αναγνώριση, χωρίς όρους».

«Θα μπορούσε να γίνει πολύ διαφορετικά, (αυτή η αναγνώριση από τη Βουλγαρία) ακόμη και με την υπογραφή δηλώσεων, ότι τυχόν εκκρεμή ζητήματα και εκείνα τα οποία υπήρχαν να λυθούν  στο μέλλον. Τώρα πάλι η Βουλγαρία λέει το ίδιο: Θα σας υποστηρίξουμε άνευ όρων για την είσοδό σας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Αποκρυπτογραφώντας αυτή τη θέση διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν πολλά και σοβαρά προβλήματα: τα μνημεία του πολιτισμού, της ιστορίας, της κλοπής των ηρώων μας, της πλαστογραφίας,  της αλλαγής της ιθαγένειας σε ανθρώπους της (βουλγαρικής) Αναγέννησης,  που δεν είναι, σήμερα,  ζώντες. Δεν μπορεί να είμαστε τόσο αναίσθητοι σε όλα αυτά.

Τώρα είναι η ώρα να μιλήσουμε σοβαρά για αυτά τα θέματα, χωρίς  να εντάσσεται η όποια συζήτηση σε ακραία υστερία ή οποιαδήποτε υπερβολική αισιοδοξία. Δεν μπορούμε, πια, να τους αναγνωρίζουμε άνευ όρους (τους Σκοπιανούς). Το είδαμε αυτό μέσα στα είκοσι χρόνια που περάσανε, χωρίς να βελτιωθούν οι θέσεις ( της Βουλγαρίας με τα Σκόπια)», δήλωσε ο καθηγητής Στογιάν Γκερμάνοφ.
 
 
echedoros-a
Διαβάστε περισσότερα » »

Κρεμμύδι, & υιός της γρίπης !!!


Επιστήμονες έκαναν έρευνες και ανακάλυψαν ότι το κρεμμύδι όταν καθαρίσουμε την εξωτερική στοιβάδα από τις φλούδες του, γίνεται πόλος έλξης για κάθε είδους μικρόβιο αλλά και για τον υιό της γρίπης.

Σε πειράματα καθάρισαν ένα ή δύο κρεμμύδια τα τοποθέτησαν σε χώρο με ασθενείς του υιού της γρίπης την άλλη ημέρα κάνανε μικροβιολογικές εξετάσεις στο μαυρισμένο κρεμμύδι, & είχε τον υιό της γρίπης !!! και δεν είχε κολλήσει ένας υγιής οργανισμός. Δηλ την ώρα που θέλει να μετοικήσει ο υιός σε άλλο σώμα ξενιστή, (δηλ σε ένα υγιές άτομο) το έλκει και πηγαίνει στο ...κρεμμύδι. 
Aν κάποιος από τους ανθρώπους που μένουμε μαζί, ή τους ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε (στην εργασία μας) έχει γρίπη, καθαρίζουμε το εξωτερικό μόνο από ένα ή δύο κρεμμύδια και τα τοποθετούμε στον χώρο. την άλλη μέρα το κρεμμύδι έχει απορροφήσει τον υιό της γρίπης ή το μικρόβιο, μαυρίζει, και σώζει εμάς 
!!! Μια κυρία, δεν πολυπίστευε σε αυτό, έπαθε πνευμονία , της είπαν και το δοκίμασε: ένα κρεμμύδι καθαρισμένο, έκοψαν τις δύο άκρες , το πηρουνίσανε και το έβαλε στο κομοδίνο δίπλα της όλο το βράδυ,,, την άλλη μέρα αισθανόταν περίφημα. Σε αντίθεση με το κρεμμύδι που είχε τα μαύρα του χάλια !!!

 Γιαννακοχωρίτης
Διαβάστε περισσότερα » »

Δωρεάν Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όσους είναι ανασφάλιστοι

Όσοι μένετε στους Δήμους Ελληνικού, Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, έχετε ανάγκη απο Ιατρική περίθαλψη και είστε Ανασφάλιστοι, απευθυνθείτε στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού που εδώ και μήνες λειτουργεί με την πρωτοβουλία εθελοντών Ιατρών και απλών πολιτών. Θα σας δοθεί άμεσα η Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που έχετε ανάγκη!! Γιατί αυτές τις δύσκολες στιγμές έχουμε όλοι ανάγκη από Αλληλεγγύη και Συμπαράσταση…

Σας ενημερώνουμε ότι το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού ξεκίνησε τη λειτουργία του, στελεχωμένο από εθελοντές γιατρούς και θεραπευτές των εξής ειδικοτήτων: παθολόγος, καρδιολόγος, πνευμονολόγος, παιδίατρος, ορθοπεδικός, ΩΡΛ, γυναικολόγος, κυτταρολόγος (τεστ ΠΑΠ), ψυχολόγος, ουρολόγος, δερματολόγος, φυσιοθεραπευτής, ρεφλεξολόγος.

Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν ελάχιστους οικονομικούς πόρους και στερούνται κοινωνικής ασφάλισης. Οι δικαιούχοι εξετάζονται δωρεάν και μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους επίσης δωρεάν, εφόσον είναι διαθέσιμα στο κοινωνικό φαρμακείο.

Το ιατρείο στεγάζεται δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού που βρίσκεται μέσα στην πρώην Αμερικανική Βάση

Οδηγίες μετάβασης:
Βρισκόμενοι στη Λεωφ. Βουλιαγμένης με κατεύθυνση προς Γλυφάδα, περνάμε τη γέφυρα του Πράκτικερ και στο 2ο φανάρι κάνουμε δεξιά (στο ύψος της δεξαμενής). Περνάμε την τροχαία και στα 200μ το επόμενο κτίριο που συναντάμε στο αριστερό μας χέρι είναι το Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να καλείτε:
* Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού: 210-9631-95
(Δευτέρα-Σάββατο 10:00 – 13:00)
* Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμων:
● Ελληνικού-Αργυρούπολης: 210-9961-973● Αλίμου: 210-9853580● Γλυφάδας: 210-9647021● Αγ. Δημητρίου: 210-9754035
* Για εξαιρετικές περιπτώσεις στο κινητό 6932-495-800
* Μέσω διαδικτύου στη σελίδα: http://mki-ellinikou.blogspot.com/ και στο email mkiellinikou@gmail.com



 http://siopilipliopsifia.gr/
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανοιχτή επιστολή πολιτών για την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο Μποδοσάκειο


Αν ανατρέξουμε στο πρόσφατο παρελθόν και πάρουμε χρονολογικά τα πράγματα θα διαπιστώσουμε ότι: • Με μεγάλη ικανοποίηση των ασκούντων την εξουσία εξαγγέλλεται η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο περίπου 14 εκ. ευρώ για τον περιβάλλοντα χώρο και την επέκτασή του με νέους χώρους συνολικού εμβαδού 4.500 περίπου μέτρων.


• Ταυτόχρονα εξαγγέλλεται από το Υπουργείο Υγείας η ενοποίηση των Νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαϊδας σε κοινό οργανισμό.

• Το αμέσως επόμενο βήμα είναι η μείωση των κλινών του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου από 250 κλίνες σε 200 και η αύξηση των κλινών του Μαμάτσειου Νοσοκομείου από 160 σε 200.

• Μετά από την εξαγγελία των προηγουμένων ξεκινά μία κινητοποίηση των κατοίκων της Εορδαίας με αποκορύφωμα την συνάντηση ομάδας παραγόντων της Εορδαίας με τον Υπουργό Υγείας στο Ξενοδοχείο Μακεδονία Palace της Θεσσαλονίκης. Στην συνάντηση αυτή υπόσχεται ο Υπουργός Υγείας διάφορα πράγματα που ικανοποιούν ολικώς ή εν μέρει την ομάδα των παραγόντων.

• Παράλληλα με πρωτοβουλία εργαζομένων του Νοσοκομείου γίνεται μία συνάντηση φορέων και βουλευτών στο αμφιθέατρο του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου όπου δίνονται υποσχέσεις ότι δεν θα υπάρξει καμία υποβάθμιση του Μποδοσάκειου.

• Μετά από μικρό χρονικό διάστημα ορίζεται ως κοινή Διοικήτρια των Νοσοκομείων Πτολεμαϊδας και Κοζάνης η κ. Μπούρτζου.

• Ακολουθεί ο ορισμός κοινού Διοικητικού Συμβουλίου των δύο Νοσοκομείων όπου στους οριζόμενους δεν συμμετέχει κανείς από την περιοχή Εορδαίας και ορίζεται ως έδρα των δύο Νοσοκομείων η πόλη της Κοζάνης.

• Ξεκινούν τα προβλήματα της Παθολογικής Κλινικής λόγω της υποστελέχωσής της όπου δίνονται υποσχέσεις από βουλευτές και Δήμαρχο ότι σύντομα το πρόβλημα θα λυθεί με την τοποθέτηση των επικουρικών Παθολόγων γιατρών. Παρόλο που περνά ένα μεγάλο χρονικό διάστημα το πρόβλημα της Παθολογικής κλινικής συνεχίζεται με πιθανό κλείσιμο της τις επόμενες ημέρες, αφού οι υποσχέσεις αποδείχθηκαν φρούδες ελπίδες.



Δεν γίνεται αναφορά σε άλλα προβλήματα όπως ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ελλείψεις σε υλικά που κάνουν δύσκολη την δουλειά των εργαζομένων γιατί αφορούν και τα άλλα Νοσοκομεία της Ελλάδας και είναι απόρροια της πολιτικής που ακολουθείται.



Μένοντας όμως στα προηγούμενα και προσπαθώντας να σχηματίσουμε λογικούς συνειρμούς προκύπτουν τα ερωτήματα:



• Ποιος είναι ο υπεύθυνος αυτού του αλαλούμ που επικρατεί γύρω από την λειτουργία του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου;

• Ποια είναι η ευθύνη των Βουλευτών του Νομού μας αλλά και της Δημοτικής αρχής στον εμπαιγμό αυτόν που υφιστάμεθα σαν πολίτες της περιοχής αυτής αλλά και σαν εργαζόμενοι στον φορέα αυτόν.

• Ποιοι λειτούργησαν υπόγεια και επέβαλαν αυτήν την κατάσταση για το Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας;

• Ποιος είναι ο ρόλος της Διοίκησης και αν ήταν ενημερωμένη για όλα αυτά;

• Γιατί σιωπούν οι ιθύνοντες της Δυτ. Μακεδονίας για την υποβάθμιση της Υγείας στη Δυτ. Μακεδονία



Σε κεντρικό επίπεδο το όνομα που φαίνεται αμέσως είναι αυτό του Υπουργού Υγείας του περισπούδαστου κ. Λοβέρδου, ο οποίος ενέπαιξε όλους αυτούς που συνάντησε στο Μακεδονία Palace αλλά και γενικότερα την κοινωνία της Εορδαίας.

Σε τοπικό επίπεδο ποιος λειτούργησε; Ποιος ήταν αυτός ο βουλευτής του Νομού μας που ήταν περήφανος για την σχέση του με τον Λοβέρδο; Όσο και να προσπαθούν να τα ¨κουκουλώσουν ¨ πού θα πάει θα το ανακαλύψουμε



Σε λίγες ημέρες όλοι αυτοί θα έρθουν και θα διεκδικήσουν την ψήφο μας για να σώσουν και πάλι την πατρίδα όπως την έχουν σώσει μέχρι σήμερα…………….

Θα μας υποσχεθούν πάλι λαγούς με πετραχήλια και μόλις απομακρυνθούν θα τα ξεχάσουν όλα.

Και εμείς θα μείνουμε να ανακυκλώνουμε την μιζέρια μας σαν πολίτες αυτής της πόλης , όχι βέβαια άμοιροι ευθυνών.

Όταν προέκυψαν τέτοιου είδους προβλήματα σε άλλες πόλεις σύσσωμη η τοπική κοινωνία αντέδρασε και πήρε την κατάσταση στα χέρια της ανατρέποντας όλα αυτά που διαφαίνονταν, μέσα από καταλήψεις νοσοκομείων.

Η δικιά μας κοινωνία γιατί αδρανεί;

Δεν χρειάζεται το Νοσοκομείο και τις υπηρεσίες του;

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο γιατί αδρανούν; Όπως εξελίσσονται τα πράγματα σε λίγο θα κλείσουν το Νοσοκομείο και θα μείνουν χωρίς δουλειά.

Ως πότε θα δεχόμαστε να μας εμπαίζουν σαν κοινωνία οι βολεμένοι βουλευτές που είτε μεθοδεύουν όλα αυτά είτε αδρανούν;

Πτολεμαϊδα 15/3/2012

Οι υπογράφοντες:



1. Κατσίνας Χρήστος

2. Μιμιλίδης Δημήτριος

3. Παπαδοπούλου Ευαγγελία

4. Κουτσουμπού Σταυρούλα

5. Γεωργιάδης Σωκράτης

6. Ρακτοτώτης Ζήσης

7. Μπίντσης Γιάννης

8. Ζάμπρας Μάρκος

9. Σακουλέβα Μαρία

10. Τερζόπουλος Απόστολος

11. Μηνάς Μηνάς

12. Αντωνέλης Κων/νος

13. Λώνας Γιώργος

14. Κυριακάκη Σοφία

15. Μεντεσίδης Αιμίλιος

16. Καριπίδου Μαγδαληνή

17. Μεντεσίδου Ζωγράφα

18. Δημητριάδης Μίμης

19. Βακαδάρης Ιωάννης

20. Ζαμανίδης Σάββας

21. Δαλάκης Θωμάς

22. Τάσιου Παύλος

23. Βακουφτσής Χρήστος

24. Τρυφωνίδης Ιωάννης

25. Iωαννιδης Αναστασιος

26. Μουτσιουνα Βασιλικη

27. Καραγιαννακης Γεωργιος

28. Τοπαλιδης Γεωργιος

29. Νικου Αθανασιος

30. Αρβανιτη Ειρηνη

31. Καναβιδου Μαγδα

32. Νομικος Νικολαος

33. Σισμανιδου Κωνσταντινα

34. Γιαννη Αναστασια

35. Τακιδου Παρασκευη

36. Μηγγου Δημητρα

37. Αραβαντινος Μιχαηλ



Προς

1. τους Βουλευτές του Ν. Κοζάνης

2. τους υποψηφίους Βουλευτές Ν. Κοζάνης

3. Πολιτικά κόμματα

4. Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας

5. Δήμαρχο Πτολεμαϊδας

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Δράσεις του Σωματείου εργαζομένων της ΔΕΥΑ Πτολεμαΐδας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού


Το Σωματείο εργαζομένων της ΔΕΥΑ Πτολεμαΐδας και η Διοίκηση της Επιχείρησης στα πλαίσια των δράσεων που έχει αναλάβει να πραγματοποιεί τα τελευταία τρία χρόνια με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22 Μαρτίου) αποφάσισε


• Την έκδοση και διανομή στα Δημοτικά Σχολεία έντυπου με συμβουλές για εξοικονόμηση νερού και με μικρά μυστικά για το νερό.

• Την λήψη δειγμάτων νερού από την πόλη της Πτολεμαΐδας και τα Δημοτικά Διαμερίσματα με σκοπό την μέτρηση από εξειδικευμένο εργαστήριο για επιπλέων των συμβατικών μας υποχρεώσεων μετρήσεων της ποιότητας του νερού (επισημαίνουμε ότι οι μετρήσεις που υποχρεούται να κάνει η ΔΕΥΑΠ γίνονται στα καθορισμένα τακτά χρονικά διαστήματα).

Σε δεύτερο χρόνο ο οποίος και θα οριστεί έως το καλοκαίρι

• Διοργάνωση ημερίδας για την ανάλυση και παρουσίαση των αποτελεσμάτων.
• Σύνταξη πρότασης μακροπρόθεσμων μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης τυχών προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν.
• Νερό και υγεία.

Στόχος αυτών των δράσεων είναι η ενημέρωση για τη σωστή χρήση του νερού, η ευαισθητοποίηση σε θέματα σπατάλης και η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης όλων μας.
Πάντα κοντά στους καταναλωτές, πάντα κοντά στα παιδιά, τους καλύτερους πρεσβευτές των μηνυμάτων μας
Το μήνυμά μας <<νοιάσου για το νερό>> γιατί <<το νερό σε νοιάζεται>>.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Επιχείρηση – λακκούβα

Τέλος στις λακκούβες επιχειρεί να βάλει ο δήμος Εορδαίας με τα συνεργεία να έχουν ξεκινήσει από χθες στην Πτολεμαίδα την επούλωση τους με ψυχρή άσφαλτο ενώ τις επόμενες ημέρες θα αποκατασταθούν οι τομές που καταγράφηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης.


Την προσπάθεια αυτή έρχεται να ενισχύσει σε λίγο διάστημα και το πολυμηχάνημα που προμηθεύτηκε η προηγούμενη δημοτική αρχή Πτολεμαϊδας που αναμένεται να βγει στους δρόμους μετά την εκπαίδευση του ειδικού χειριστή.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΙ ΛΑΜΟΓΙΩΤΑΤΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥΛΗΔΕΣ



Είχα πει σε χρόνο ανύποπτο ότι οι 250.000 λαμογιώτατοι αντιστασιακούληδες που παρανόμως συνταξιοδοτήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ, θα αποτελούν μέχρι την ημέρα που θα αποδημήσουν εις Κύριον τον «άχρι θανάτου πιστό» γενιτσαροψηφοφορικό στρατό του κινήματος.

Μιλάμε για όλα αυτά τα σερνόμενα θλιβερά ραμολιμέντα που έσπευσαν με μπαστούνια και αναπηρικά καρότσια, πότε παραπαίοντες και πότε υποβασταζόμενοι, να ψηφίσουν τον Βενιζέλο για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο βέβαια θα κάνανε οποιοσδήποτε και αν ήταν στη θέση του Βενιζέλου. Την θλιβερή σύνταξή τους ψηφίζανε τη στιγμή εκείνη, τον φιλοτομαρισμό και την έλλειψη αυτοσεβασμού που τους διακρίνει…



Εκτός τόπου και χρόνου το θρασογεροντοσυνονθύλευμα, εμετικοί υπερήλικες που εκδικούνται με την ψήφο τους τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους, τους 1.500.000 άνεργους, τους 50.000 άστεγους, τους χιλιάδες κατεστραμμένους επιχειρηματίες και τα 2.500.000 συμπατριωτών τους που ζούνε κάτω από τα όρια της φτώχειας! 

Δεν ανησυχώ μου είπε κάποιος φίλος, μέχρι την ημέρα των εκλογών οι περισσότεροι από αυτούς θα έχουν πεθάνει… Τα λεγόμενά του ακούστηκαν στ’ αυτιά μου αποτυχημένα ως χιούμορ και εξαιρετικά σκληρά ως διαπίστωση. Όταν όμως πληροφορήθηκα ότι οι δυο γιοί του , αρχιτέκτονας ο ένας και πολιτικός μηχανικός ο άλλος φύγανε για να δουλέψουν ταξιτζήδες στην Αυστραλία και η κόρη του που σπούδασε Γερμανική φιλολογία εργάζεται ωρομίσθια ταμίας σε σούπερ μάρκετ, άλλαξε γνώμη…

Όπως και να το κάνουμε δε μπαίνουν στον ίδιο ντορβά τα «ξευτελισμένα γηρατειά» με τα «απελπισμένα νιάτα» που πήραν το δρόμο της ξενιτιάς για να μπορέσουν να επιβιώσουν!

http://harryklynn.blogspot.com/
Πηγή
Διαβάστε περισσότερα » »

Χρυσοί μισθοί για τα πρωτοπαλίκαρα της νέας Ν.Δ. - ΤΑ GOLDEN BOYS ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΣΥΓΓΡΟΥ

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια, μπαίνω αμέσως στο ψητό...
Ρίξτε μια ματιά στις αποδοχές των Σαμαροφυλάκων στα γραφεία της
Νέας Δολοκρατίας όπως τις δημοσιεύει η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" η οποία – άγνωστο γιατί – ξεσκεπάζει αυτά τα προκλητικά goldenboys του προέδρου Τόνυ...

Γιώργος Μουρούτης – 8.000 ευρώ μηνιάτικο
Με ειδικότητα «Λοιποί Υπάλληλοι Γραφείου» ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της Νέα Δολοκρατίας, ο αρχαιότερος και πιο στενός συνεργάτης του Σαμαρά παίρνει αυτό το μισθουλάκο την ώρα που κόβονται μισθοί και συντάξεις.
Ετήσιες αποδοχές 2011: 112.499,80 ευρώ
Δώρο Χριστουγέννων: 8.333,20 ευρώ
Ετήσιες αποδοχές 2010: 103.875,90 ευρώ

Θανάσης Σκορδάς – 7.800 ευρώ μηνιάτικο
Ο Γενικός Διευθυντής παίρνει λίγο λιγότερα από τον κ. Μουρούτη γιατί σημασία δεν έχουν τα καθήκοντα αλλά τα «κολλητιλίκια» με τον πρόεδρο...
Ετήσιες αποδοχές 2011: 109,687,31 ευρώ
Δώρο Χριστουγέννων: 8.124,87 ευρώ
Ετήσιες αποδοχές 2010 (85 ημέρες εργασίας): 32.114,94 ευρώ

Πάνος Λειβαδάς – 7.550 ευρώ μηνιάτικο
Ο πρώην Γ.Γ. Ενημέρωσης επί Καραμανλή και σημερινός αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού ακολουθεί τον κ. Σκορδά σε απόσταση αναπνοής...
Ετήσιες Αποδοχές 2010 και 2011: 106.146,76 ευρώ


Θεόδωρος Δραβίλας – 6.200 ευρώ μηνιάτικο
Για αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής δεν είναι και άσχημα 6 χιλιάρικα το μήνα δηλαδή 87 χιλιάρικα το χρόνο....

Χρυσόστομος Μπίκατζικ – 6500 ευρώ μηνιάτικο
Για δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου 6,5 χιλιάρικα είναι μια χαρά μισθουλάκος....

Το δημοσίευμα δικαίως αναφέρει ως δικαιολογημένη αμοιβή τα 4.500 ευρώ μεικτά του εκπροσώπου τύπου Γιάννη Μιχελάκη ο οποίος ομολογουμένως δεν προκαλεί μετά από 30 χρόνια δουλειάς στη δημοσιογραφία....

Και σας ρωτώ φίλες και φίλοι,
Θα ψηφίσετε αυτό το απόκομμα του προέδρου Τόνυ για να κάνετε αυτά ταgolden boys πλουσιότερα και την Ελλάδα φτωχότερη;;;
Θα δικαιώσετε τα «χρυσά σαμαρόπαιδα» της Κάτω Συγγρού που αδημονούν να κάτσουν στους θρόνους της εξουσίας με ηγέτη τον πρόεδρο Τόνυ;;;
Θα τους δώσετε το δικαίωμα να κουνούν το δάκτυλο σε όλη την κοινωνία και να πουλάνε παραμύθια ότι αγωνίζονται για το λαό και τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης που δίνει μέσα στην κρίση;;;
Φίλες και φίλοι ωραίο αγώνα δίνουν με 6, 7 ή 8 χιλιάρικα το μήνα....
Και μάλιστα την ώρα που οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στην Κάτω Συγγρού αναρωτιούνται από μήνα σε μήνα αν μπήκε ο μισθός τους στο λογαριασμό τους....
Οι εκλογές έρχονται. Στείλτε τα προκλητικά σαμαρόπαιδα μαζί με τον αρχηγό τους εκεί που τους αξίζει. Οριστικά στο περιθώριο...

                                                                  Του Γαλάζιου Καρχαρία

http://rigillis18.blogspot.com 
Διαβάστε περισσότερα » »

Καλλιέργει​α Αλόη Βέρα στην Κρήτη

Σε μια έκταση μεγαλύτερη των 130 στρεμμάτων στη Νότια Κρήτη, κοντά στο Λιβυκό Πέλαγος, εκτείνονται καλλιέργειες Αλόη  Βέρα - οι πρώτες που φυτεύτηκαν στην Ελλάδα.

 Ιθύνων νους πίσω από την ιδιαίτερα επικερδή φυτεία είναι ο 78χρονος Ηλίας Χρονάκης.
 «Eζησα για 45 χρόνια στον Καναδά», διηγείται ο κ. Χρονάκης, «εκεί γνώρισα τα προϊόντα της αλόε....
 βέρα με τις πολλαπλές θεραπευτικές ιδιότητες και είχα πάντοτε ένα φυτό στο σπίτι μου».
 
Βγαίνοντας στη σύνταξη, πριν από δεκαεπτά χρόνια, ο κ. Χρονάκης, γέννημα - θρέμμα Κρητικός, επέστρεψε στη γενέτειρά του και αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στην καλλιέργεια της ποικιλίας αλόε βέρα, με το κίτρινο χαρακτηριστικό λουλούδι και τα 200 οργανικά συστατικά.

Μαζί με τις βαλίτσες του ο 78χρονος Κρητικός έφερε στο νησί και δύο φυτά ύψους δέκα πόντων, από τα οποία προέκυψαν μέχρι σήμερα 300.000 φυτά. «Τα παραγωγικά φυτά, που ονομάζουμε μάνες, στα δυόμισι χρόνια ξεκινούν να παράγουν παραφυάδες και έτσι η καλλιέργεια επεκτείνεται», περιγράφει. Τα πλεονεκτήματα για τον παραγωγό είναι πολλά. «Το φυτό δεν έχει εχθρούς πέρα από το σαλιγκάρι και την παγωνιά, ενώ έχει χαμηλές απαιτήσεις σε νερό», υπογραμμίζει ο κ. Χρονάκης. «Επιπλέον, δεν έχει συγκεκριμένη εποχή: μπορείς να κόβεις μέχρι είκοσι φύλλα από κάθε φυτό, όταν περάσουν τριάμισι χρόνια».

 Η καλλιέργεια του κ. Χρονάκη είναι πιστοποιημένη βιολογική και έως σήμερα πωλεί φρέσκα φύλλα αλόε βέρα σε ενδιαφερόμενους σε όλη τη χώρα μέσω του ιστότοπου www.louisaloe.com. «Από τα φύλλα με πολύ εύκολο τρόπο μπορείτε να βγάλετε τον δυναμωτικό χυμό της αλόης», λέει στην «Κ». «Είναι πιο υγιεινό και πιο οικονομικό: οι εισαγόμενοι χυμοί αλόε βέρα στοιχίζουν περί τα 30 ευρώ το μπουκάλι, όταν με 12 ευρώ μπορείτε να έχετε τρία μπουκάλια με τη βοήθεια του αποχυμωτή». Ο κ. Χρονάκης, μάλιστα, σχεδιάζει, σε συνεργασία με άλλους επενδυτές, να προχωρήσει στη σύσταση μονάδας επεξεργασίας που θα μετατρέπει το ζελέ του φυτού σε χυμό, ώστε το προϊόν του να γίνει ανταγωνιστικό και στο εξωτερικό.

Η καλλιέργεια της αλόε βέρα έχει πολλές προοπτικές, καθώς το 25% των φαρμακευτικών σκευασμάτων περιέχει αλόη. Υπολογίζεται ότι εισάγονται κάθε μέρα 5 τόνοι χυμού αλόε βέρα από τη Γερμανία στην Ελλάδα, ενώ μόνο στην Κρήτη η κατανάλωση αγγίζει τους 100 τόνους χυμό ετησίως.

 «Η αλόε βέρα, που ενδημεί κυρίως στην Καλιφόρνια και στο Μεξικό, ενδείκνυται να καλλιεργηθεί στη Νότια Ελλάδα, από τη Θήβα μέχρι την Κρήτη, όπου δεν πιάνει παγωνιά», διευκρινίζει ο καλλιεργητής που έχει ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο σεμινάρια σε ενδιαφερόμενους αγρότες από όλη τη χώρα. «Ποτέ η συμμετοχή δεν έχει πέσει κάτω από εκατό άτομα», αναφέρει, «έχω τρεις τηλεφωνικές γραμμές που χτυπούν αδιάκοπα από κόσμο που θέλει να ξεκινήσει την αλόε βέρα». Ο δραστήριος αγρότης ομολογεί ότι μέρος της ζωντάνιας του οφείλεται στην ευεξία που του χαρίζει το φυτό. «Πίνω καθημερινά χυμό», λέει.

Ιωάννα Φωτιάδη/Καθημερινή

i-diadromi
Διαβάστε περισσότερα » »

Το Φ.Π.Α είναι ψύλλος στα άχυρα .Το φαγοπότι είναι τεράστιο

Να ήταν μόνο το Φ.Π.Α που δεν αποδίδουν θα λέγαμε το… ξέχασαν. Αξίζει τον κόπο να διαβάσετε το πόστ Παραχωρούν …..τσάμπα το Ελ. Βενιζέλος για να καταλάβετε το τρομακτικό φαγοπότι που έχει στηθεί στο αμαρτωλό Αεροδρόμιο.
Έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, αποκαλύπτει ότι η εταιρεία ερμηνεύοντας το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο "θεώρησε ότι ο ΦΠΑ εκπίπτει στο σύνολό του και εξέπεσε τον ΦΠΑ που επιβάρυνε έξοδα φιλοξενίας και ψυχαγωγίας, δεν εφάρμοσε τις διατάξεις του Κώδικα περί ΦΠΑ, περί προσδιορισμού του εκπιπτόμενου φόρου σε περίπτωση κοινών εισροών και δεν διενήργησε διακανονισμό παγίων".

Το αποκαλυπτικό έγγραφο για τις οφειλές της εταιρείας "Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε. στην οποία κύριος μέτοχος είναι η γερμανική εταιρεία Hochtief, διαβιβάστηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών, προς απάντηση ερώτησης που είχε απευθύνει στο υπουργείο, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Γιώργος Ανατολάκης με την οποία έχει καταγγείλει ότι "δεν αποδίδουν τον ΦΠΑ επί 10 χρόνια οι Γερμανοί μέτοχοι του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών".
Ο κ. Οικονόμου, στο έγγραφό του, αναφέρει ότι οι φορολογικές αρχές διενήργησαν έλεγχο για τις χρήσεις 2001 έως 2003, ο οποίος καταλόγισε ΦΠΑ με τους προβλεπόμενους πρόσθετους φόρους εκδίδοντας πράξεις προσδιορισμού ΦΠΑ.

Η εν λόγω εταιρεία προσέφυγε στα διοικητικά δικαστήρια κατά των πράξεων προσδιορισμού του ΦΠΑ και κατέβαλε το 10% του αμφισβητούμενου κύριου και πρόσθετου φόρου για προσφυγές πριν τη δημοσίευση του Ν. 3842/2010 και 25% για προσφυγές μετά τη δημοσίευση του Ν. 3842/2010, τα οποία βεβαιώθηκαν από τη φορολογική αρχή. 

Επίσης υπέβαλε και αίτηση για την υπαγωγή σε διαιτησία ενώπιον του "The London Court of International Arbitration" και αναμένεται η σχετική απόφαση.


http://ixnos.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα » »

Βίντεο: Δημοσιογράφος ψήφισε τρεις φορές τον Ευ. Βενιζέλο


 

Δείτε ένα βίντεο όπου δημοσιογράφος έχει τραβήξει σε κάμερα να ψηφίζει τρεις φορές τον Ευ. Βενιζέλο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 
 
Διαβάστε περισσότερα » »