Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Σκληρό μήνυμα του Πούτιν στον Ερντογάν


MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Η «Ρώσικη αρκούδα» άρχισε να δείχνει πως δεν αστειεύεται και δίνει απάντηση στα «νταηλίκια της Άγκυρας» με τις προσγειώσεις αεροσκαφών που προέρχονταν από τη Μόσχα και την Αρμενία.
«Κανένας δεν θα μας πει και να ορίσει , σε ποιους και με ποιόν τρόπο θα πουλάμε όπλα. Ο μόνος
που μπορεί να το κάνει αυτό είναι το Συμβούλιο Ασφαλειας του ΟΗΕ. Οι αποφάσεις που λαμβάνουν κάποιες χώρες από μόνες τους δεν μας δεσμεύουν» δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, απαντώντας με σκληρό τρόπο στον Ερντογάν, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες δήλωσε πως δεν θα επιτρέψει μέσω του εναέριου χώρου της Τουρκίας την μεταφορά όπλων στη Συρία.
Την προηγούμενη εβδομάδα η Τουρκία είχε προσγειώσει στην Άγκυρα αεροσκάφος των αερογραμμών της Συρίας, προερχόμενο από την Ρωσία και ισχυρίζεται πως στις αποσκευές έχει βρει κούτες με όπλα που είχαν κατεύθυνση τη Δαμασκό.
Ο Πούτιν ουσιαστικά δηλώνει πως η Μόσχα θα συνεχίζει να προμηθεύει με όπλα τη Συρία όσο καιρό η Ρωσία θα στηρίζει τον Άσαντ χωρίς να δίνει καμία σημασία στις «μαγκιές» της Τουρκίας.


triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Χτύπημα στην ιατρική εγκληματικότητα της δωρεάς οργάνων. Ξύπνησε η εγκεφαλικά νεκρή λίγο πριν της πάρουν τα όργανα!!!


Ήταν εγκεφαλικά νεκρή και επανήλθε όταν την αποσυνέδεσαν από το μηχάνημα
Η Carina Melchior συνήλθε από το κώμα που είχε πέσει ύστερα από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα, λίγο αφότου οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρή και την αποσύνδεσαν από τα 
μηχανήματα που την κρατούσαν στη ζωή.

Η 20χρονη βγήκε από τη μηχανική υποστήριξη στο νοσοκομείο Aarhus στη Δανία, όπου νοσηλευόταν, και οι γιατροί ετοιμάζονταν να πάρουν τα όργανά της για δωρεά. 

Έκπληκτοι οι γιατροί διαπίστωσαν λίγα λεπτά μετά ότι είχε ανοίξει τα μάτια της και είχε αρχίσει να κινεί τα πόδια της. 
Πλέον ακολουθεί θεραπείες αποκατάστασης σε ειδικό κέντρο και είναι σε θέση να μιλά, να περπατά μέχρι και να ιππεύει το αγαπημένο της άλογο.

Η οικογένειά της αποφάσισε να καταθέσει μήνυση εναντίον του νοσοκομείου για ψυχική φθορά, ισχυριζόμενοι ότι οι γιατροί απλά «ήθελαν να πάρουν τα όργανά της». 

«Αυτοί οι αλήτες με τις άσπρες στολές τα παράτησαν γρήγορα γιατί ήθελαν έναν δωρητή οργάνων» δήλωσε ο πατέρας της στην εφημερίδα Ekstra Bladet. 

Η Carina είχε τροχαίο με το αυτοκίνητό της πριν από ένα χρόνο. Έμεινε στο νοσοκομείο τρεις ημέρες μέχρι που οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρή και συμβούλεψαν την οικογένειά της να τη βγάλουν από τα μηχανήματα υποστήριξης και να σκεφτούν το ενδεχόμενο της δωρεάς οργάνων.

Οι γιατροί του νοσοκομείου από την πλευρά τους απολογήθηκαν για την κακή «επικοινωνία» με τους γονείς της ασθενούς λέγοντας ότι έκαναν λάθος. 


ΣΧΟΛΙΟ
Η εγκηματικότητα και η αλαζονεία μερικών γιατρών έχει οδηγήσει σε ένα τρελό εμπόριο οργάνων...
Δεν είναι δυνατόν να παριστάνουν τον Θεό και να αποφασίζουν "με ελαφρά καρδιά" και επιστημονικά "αστεία" δεδομένα για το ποιος είναι νεκρός ή όχι...
Ηδη τα περιστατικά εγκεφαλικά και κλινικά "νεκρών" που συνέρχονται αυξάνονται.

Ναι να δώσουμε τα πολύτιμα όργανα του ανθρώπου μας σε κάποιον άλλον συνάνθρωπο που τα έχει ανάγκη. Ομως δεν θα σκοτώσουμε τον άνθρωπο μας για να ζήσει κάποιος άλλος....
Προς Θεού...

Ναι δωρητής οργάνων αλλά ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ.... κι όχι τον απατηλό θάνατο που θεωρούν οι αλάζονες "επιστήμονες" οι οποίοι σήμερα λένε άσπρο και σε 5 χρόνια για το ίδιο πράγμα λένε μαύρο....

Αυτό που σήμερα θεωρούν "επιστημονικό δεδομένο" μεθαύριο το ανατρέπουν με νέα "επιστημονικά" δεδομένα.
Και καλά όταν πρόκειται για αστρονομία, μαθηματικά, φυσική κλπ επιστήμες.... αλλά όταν πρόκειται να ασχοληθούμε με την ζωή και τον θάνατο το πράγμα παίρνει άλλη τροπή....
Δεν παίζουμε.... 

Φανταστείτε πόσα κυρίως νέα παιδιά έχουν κατακρεουργηθεί με το πρόσχημα του εγκεφαλικού "θανάτου" τους...

Κι όταν ο άμοιρος γονιός είναι σε μια κατάσταση χάους οι εγκληματίες βρίσκουν την ευκαιρία να του "πετάξουν" την "καταπληκτική" ευκαιρία .... του "να χαρίσει με τον θάνατο του παιδιού του, ζωή σε μερικούς συνανθρώπους μας"...

Κύριοι ιατροί δόξα τω Θεώ, η ιατρική επιστήμη έφθασε στο σημείο να κρατάει ζωντανό το ανθρώπινο σώμα με τεχνητούς τρόπους, με μηχανήματα.... επίσης κάποια άλλα μηχανήματα σας πληροφορούν για την λειτουργία ή μη του ανθρώπινου εγκεφάλου. Τίποτα όμως και κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκεται και τι κάνει η ανθρώπινη ψυχή, και ποιες ενέργειες συντελούνται από τον Θεό την ώρα που εσείς θεωρείται κάποιον εγκεφαλικά νεκρό.

Οταν έστω κι ένας στο εκατομμύριο συνάνθρωπός μας "ξυπνάει" από τον εγκεφαλικό θάνατο, αυτό αρκεί για να σταματήσετε αυτήν την τρομακτική σφαγή με πρόσχημα την διάσωση των ασθενών συνανθρώπων μας.

Να σωθούν αλλά από τους πραγματικά νεκρούς.... (αυτούς που πάνε για θάψιμο).

Και ξέρω τις "επιστημονικές" ενστάσεις σας ότι κάποια όργανα πρέπει να αφαιρεθούν πριν τον βιολογικό θάνατο του ανθρώπου, αλλά όταν ο βιολογικός θάνατος δεν έχει επέλθει μιλάμε για έγκλημα σε όλες τις περιπτώσεις.... ακόμα κι όταν εσείς με μηχανικά μέσα τον κρατάτε ζωντανό ακόμα και χωρίς εγκεφαλική λειτουργία!!!

Πάντα είχα μια απορία, ποιός είναι αυτός που σαν πραγματικός δήμιος τραβάει την πρίζα ή κλείνει το μηχάνημα που κρατάει κάποιον άνθρωπο στην ζωή... ακόμα και με την υπογραφή των συγγενών του.

Ζούμε σε περίεργους και φονικούς καιρούς....
Σε καιρούς που το έγκλημα βαπτίζεται διάσωση του ανθρώπου...
Σε καιρούς που η εσχάτη προδοσία θέλει να ονομάζεται "σωτηρία" της πατρίδας....
Σε καιρούς που όταν βλέπεις αεροσκάφη να σε "ψεκάζουν" καθημερινά πάνω από το κεφάλι σου πρέπει να αισθάνεσαι ευτυχισμένος... είναι για το καλό σου!!!!

Αυτή είναι η Νέα Τάξη Πραγμάτων.....


triklopodia


Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Ζεόλιθος και οι χρήσεις του (μόνο καφέ δεν φτιάχνει)!!


Ένα από τα πλέον πολύτιμα προϊόντα της φύσης με χίλιες δυο ιδιότητες υπάρχει στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

Ο λόγος για τον ζεόλιθο, ο οποίος έχει τόσες πολλές εφαρμογές που πολλοί τον χαρακτηρίζουν μαγικό…


Γράφει Ο Δρ Γεώργιος Ζακυνθινός

Αναπλ. Καθηγητής Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Καλαμάτας – Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων.

Σίγουρα θα αναρωτιέστε τι ακριβώς είναι ο ζεόλιθος.

Πρόκειται λοιπόν για ένα φυσικό πορώδες υλικό με τεράστια ιοντοανταλλακτική ικανότητα χάρη στην οποία μπορεί να καθαρίζει τον οργανισμό δεσμεύοντας μέταλλα και οργανικές ενώσεις.

Το όνομά του το πήρε από τα αρχαία Ελληνικά, Ζέω = βράζω και Λίθος = πέτρα. Η χρήση του μάλιστα είναι διαδεδομένη σε όλη την Ασία καθώς χρησιμοποιείται 800 χρόνια τώρα στην παραδοσιακή ιατρική για την συνολική υγεία και ευεξία. Στις ΗΠΑ περιλαμβάνεται από τον FDA τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων στην λίστα των Γενικώς Αναγνωρισμένων ως Ασφαλών (GRAS) και θεωρείται ότι είναι «γενικώς ασφαλές».

Σύμφωνα με τα βιβλιογραφικά δεδομένα πλούσια πηγή εξαιρετικού ζεόλιθου είναι όλη η περιοχή της Θράκης, η καθαρότητα του οποίου αγγίζει το 95% , που τον κατατάσσει στην κορυφαία ποιότητα παγκοσμίως.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί κυρίως στο εξωτερικό αλλά και στη χώρα μας ο ζεόλιθος μπορεί να βρει αρκετές εφαρμογές αλλά το μεγάλο του ατού είναι η χρήση του, έπειτα από κατάλληλη επεξεργασία, σαν φυσικό συμπλήρωμα της ανθρώπινης διατροφής.

Ένα φυσικό προϊόν με πολλές υποσχέσεις χάρη της μοναδικής του κρυσταλλικής δομής, όπου αντιγράφει την δομή ενός «τυπικού κυττάρου με τεράστια θα λέγαμε χυμοτόπια» που παγιδεύουν μέταλλα και οργανικές ενώσεις τις οποίες αποσύρει με ασφάλεια από το σώμα. και αυτό επειδή ο Ζεόλιθος είναι ένα από τα λίγα αρνητικά φορτισμένα προϊόντα στη φύση.
Ένας φυσικός αποτοξινωτής του οργανισμού μας.
Οι επιστήμονες συνεχίζουν τις έρευνές τους σχετικά με τον ζεόλιθο και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματά τους που αναφέρονται σε περισσότερα από 200 άρθρα είναι εντυπωσιακά.


Συγκεκριμένα φαίνεται ο Ζεόλιθος:

Να εγκλωβίζει τις ελεύθερες ρίζες μην αφήνοντας να λειτουργήσουν, λειτουργώντας ως ισχυρό αντιοξειδωτικό και να μπορεί να δώσει σημαντική βοήθεια σε προβληματικά κύτταρα. (LifeLink Pharmaceuticals, 2005).

Να βοηθά στην εξάλειψη των βαρέων μετάλλων, ιδίως του μόλυβδου, υδράργυρου, καδμίου, αρσενικού, αλουμινίου, κασσίτερου και του επιπλέον σιδήρου, χωρίς να αφαιρεί τα υγιή ιόντα και μέταλλα. Επίσης, καταργεί τα ραδιενεργά μέταλλα όπως του καισίου και στροντίου-90, τα φυτοφάρμακα, τα ζιζανιοκτόνα, καθώς και άλλες τοξίνες από το σώμα, ουσίες που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση πολλών προβλημάτων υγείας. Κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν περί τις 100.000 χημικές ουσίες γύρω μας (από τα φυτοφάρμακα στα τρόφιμα, το νερό που πίνουμε, τα αέρα που αναπνέουμε κ.ά.)

Τείνει να παγιδέψει τα αλλεργιογόνα από την κυκλοφορία του αίματος και την πεπτική οδό προτού να μπορέσει το σώμα να αντιδράσει μειώνοντας κατά συνέπεια τα συμπτώματα από τα διάφορα τρόφιμα και τις περιβαλλοντικές αλλεργίες.

Ίσως να βελτιώνει την ηπατική λειτουργία με την εξάλειψη των φυτοφαρμάκων και ζιζανιοκτόνων από το σώμα.

Να αποτελεί ένα ισχυρό αντι-ιικό φυσικό προϊόν. Όπως αναφέρεται στην βιβλιογραφία, σε 40 ανέκδοτες μελέτες με περιπτώσεις έρπητα ζωστήρα, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Επίσης προκαταρκτικές μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να ανακουφίσει τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, την σκλήρυνση κατά πλάκας, την ηπατίτιδα C, καθώς και το κοινό κρυολόγημα ή την γρίπη.

Να δημιουργεί μια φυσική ασπίδα στον οργανισμό με τη δημιουργία ενός άριστου επιπέδου pH (μεταξύ 7,35 και 7,45), η οποία με τη σειρά της ενεργοποιεί την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου και ταυτόχρονα ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα ενώ παράλληλα δρα σαν άριστο φυσικό ισοτονικό

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο ζεόλιθος δημιουργεί μια αίσθηση ευεξίας και ευφορίας κυρίως λόγω της εξάλειψης των τοξινών ενώ σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα φαίνεται να συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής σεροτονίνης από τον οργανισμό.

Επίσης φαίνεται να έχει θετική συνδρομή στην οισοφαγική παλινδρόμηση, καούρα.
Ασφάλεια & παρενέργειες


Σύμφωνα με την αρθρογραφία είναι εξαιρετικά ασφαλές και μη τοξικό σε οποιοδήποτε επίπεδο: τα ίχνη του ζεόλιθου εξαλείφονται εντελώς από το σώμα μέσα σε 6 με 8 ώρες χωρίς να αφήνει κανένα κατάλοιπο. Δεν έχει καμία γεύση ή οσμή και μπορεί να λαμβάνεται με άδειο στομάχι.

Ζεόλιθο Θράκης θα βρείτε σε όλα τα φαρμακεία σε μορφή δισκίου.

Όσον αφορά τις παρενέργειες, κυρίως λόγω αποβολής των τοξινών, ένα ελάχιστο ποσοστό χρηστών περίπου 1% έχει αναφέρει λίγο πόνο των μυών, κεφαλαλγία, εξάνθημα η αίσθηση κακουχίας στα πρώτα στάδια της αποτοξίνωσης. Τα συμπτώματα αυτά οφείλονται στην έντονη αποτοξίνωση που προκαλεί και αντιμετωπίζονται με διακοπή της χρήσης για μερικές ημέρες ή με μείωση της ποσότητας. Πάντως καλό είναι να ξεκινά κάποιος με χαμηλή δοσολογία ώστε να φτάσει το ένα γραμμάριο την ημέρα.
Άλλη παρενέργεια είναι η αφυδάτωση που δημιουργείται με την αποβολή των τοξινών, αλλά αυτό δεν θα συμβεί εάν πίνουμε τουλάχιστον 10-12 ποτήρια νερό την ημέρα.

Πολύτιμος σύμμαχος στις δίαιτες αδυνατίσματος

Οι δίαιτες που οδηγούν σε γρήγορο αδυνάτισμα προκαλούν μια κατάσταση στον οργανισμό που ονομάζεται τοξίνωση, και αυτό γιατί σε κανονικές συνθήκες οι λιπόφιλες τοξίνες , όπως οι διοξίνες, είναι αποθηκευμένες στο λίπος του οργανισμού και απελευθερώνονται και αποβάλλονται αργά, αλλά σταθερά. Αν κάποιος χάσει μεγάλη ποσότητα λίπους απότομα τότε τεράστιες ποσότητες λιπόφιλων τοξινών απελευθερώνονται στον οργανισμό με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. Επομένως πριν κάποιος ξεκινήσει την προσπάθειά του για απώλεια βάρους ας φροντίσει να προμηθευτεί από το φαρμακείο ένα κουτάκι με ζεόλιθο ώστε να αποβάλλονται οι βλαβερές ουσίες από τον οργανισμό, και να αδυνατίσει με ασφάλεια.

Σημείωση συντάκτη: Αυτό το άρθρο έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν έχει σκοπό να παρέχει ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία.

Άλλες χρήσεις

Με την ενσωμάτωσή του στο έδαφος, δεσμεύει τα θρεπτικά συστατικά και τα διατηρεί κοντά στο ριζικό σύστημα των φυτών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Έτσι, το νερό -ακόμα και έπειτα από μεγάλες βροχοπτώσεις- δεν μπορεί να τα παρασύρει σε μεγαλύτερο βάθος. Παράλληλα, η αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών από τα φυτά πραγματοποιείται με φυσιολογικούς ρυθμούς. Βελτιώνει τη δομή και τη χημική σύσταση του εδάφους εξουδετερώνοντας τα οξέα. Επίσης βοηθάει στη συγκράτηση της υγρασίας ιδιαίτερα στα αμμώδη εδάφη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ποσότητες από 500 – 1.000 κιλά το στρέμμα στις υπαίθριες καλλιέργειες και σε ποσοστό 5% – 10% στα μείγματα της ανθοκομίας.

Ως συνεργηστικό υλικό των χημικών λιπασμάτων για την βραδεία αποδέσμευσή τους.

Η χορήγησή του στα ζώα μπορεί να μειώσει τις παρενέργειες που έχει η παρουσία φυτοπροστατευτικών στοιχείων στα προϊόντα διατροφής τους.

Βοηθάει στον έλεγχο των οσμών -κυρίως αμμωνίας και υδροθείου- σε χώρους συντήρησης και αποθήκευσης τροφίμων, σε κτηνοτροφικές μονάδες και ιχθυοκαλλιέργειες. Στις κτηνοτροφικές μονάδες, εφαρμόζοντάς το στο δάπεδο σε ποσότητες 2 – 3 κιλά ανά τ.μ., αφενός απορροφά την αμμωνία μειώνοντας και τις επιβλαβείς αναθυμιάσεις και αφετέρου μετά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα.

Στην ιχθυοκαλλιέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το φιλτράρισμα του νερού και για την απορρόφηση της αμμωνίας.

Στη βιομηχανία χρησιμοποιείται στα φίλτρα για την δέσμευση του διοξειδίου του άνθρακα και άλλων βλαβερών ενώσεων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο φιλτράρισμα των υγρών βιομηχανικών αποβλήτων, δεσμεύοντας διάφορα τοξικά και ραδιενεργά ιόντα και στην ανακύκλωση των νερών που προέρχονται από την βιομηχανική δραστηριότητα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι μετά τη χρήση του και με την κατάλληλη επεξεργασία μπορούν να αποκατασταθούν οι ιδιότητές του ώστε να μπορέσει να επαναχρησιμοποιηθεί.

Σαν ενισχυτικό στη διατροφή των χοίρων, των πουλερικών, των αιγοπροβάτων και των βοοειδών. Προφυλάσσει τα ζώα από τις εντερικές παθήσεις, μειώνει τη θνησιμότητα των νέων ζώων, βοηθάει στην ανάπτυξή τους και στα πουλερικά, βοηθάει την αύξηση της ωοτοκίας τους.

Αναμεμειγμένος με άμμο στα δοχεία των μικρών κατοικίδιων απορροφά τις οσμές.

Μπορεί να αντικαταστήσει με επιτυχία τα φωσφορικά άλατα από τα απορρυπαντικά, μειώνοντας το πρόβλημα της ρύπανσης και του ευτροφισμού των θαλασσών. Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο, τα έχει ήδη αντικαταστήσει σε όλων των ειδών τα απορρυπαντικά.

Με την προσθήκη του στο πλύσιμο -σε κατάλληλη μορφή- μπορεί να μειώσει την ποσότητα του απορρυπαντικού έως και 70% και να εξαλείψει την ανάγκη μαλακτικού. Αυξάνει τη διάρκεια ζωής των υφασμάτων και μειώνει τις πιθανές αλλεργίες που προκαλούν οι χημικές ουσίες των απορρυπαντικών.

Η προσθήκη ζεόλιθου σε λίμνες αλλά και σε άλλους υδάτινους όγκους μπορεί να εμπλουτίσει το νερό σε οξυγόνο και μειώνει το φαινόμενο του ευτροφισμού. Παράλληλα, βοηθάει στην ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό πολλών υδρόβιων οργανισμών.

Διαβάστε περισσότερα » »

Αποκάλυψη : Chemtrails με την βούλα και στην Ελλάδα: (φωτό: Αεροσκάφος με κυψέλες ιωδιούχου αργύρου επί τω έργω)


“Η τεχνική σποράς με ιωδιούχο άργυρο καθώς και άλλες αδρανείς ουσίες (αλατούχες υγροσκοπικές, ξηρός πάγος κ.λπ.) είτε με τη βοήθεια εναερίων μέσων (ειδικά τροποποιημένων αεροσκαφών)…” για τον έλεγχο των καιρικών φαινομένων.

Διαβάστε την συνέντευξη από τον καθ’ ύλην αρμόδιο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Ελευθερία” της Λάρισας. Η κουβέντα λοιπόν δεν γίνεται για το εάν υπάρχουν αεροψεκασμοί ή όχι, αλλά για τις ενδεχόμενες συνέπειες στην ανθρώπινη υγεία.
Αντί της παθητικής αντιμετώπισης των συνεπειών ακραίων φαινομένων (μέσω των αποζημιώσεων), ο ΕΛΓΑ μελετά τρόπους αποτροπής ενός καταστρεπτικού φυσικού φαινομένου (όπως είναι το χαλάζι) αλλά και τροποποίησης του καιρού ώστε να αυξηθούν οι βροχοπτώσεις.Την αξιοποίηση των συστημάτων που ήδη εφαρμόζει για την αντιχαλαζική προστασία σε συγκεκριμένες περιοχές, ώστε να προκαλούνται τις κρίσιμες περιόδους περισσότερες βροχοπτώσεις εξετάζει ο ΕΛΓΑ. Μελετώντας τη δυνατότητα ενίσχυσης του υδάτινου δυναμικού προβληματικών περιοχών, όπως η Θεσσαλία, με περισσότερα νερά εξ ουρανού.
Ακολουθώντας σχετική εντολή του προέδρου κ. Νίκου Κατσαρού ο διευθυντής μελετών και εφαρμογών του ΕΛΓΑ κ. Γιώργος Φαραζουλής εξέτασε το θέμα παρουσιάζοντας σχετική εισήγηση στο Δ.Σ. του Οργανισμού, η οποία έτυχε θερμής υποδοχής ιδιαίτερα από τον Λαρισαίο κ. Απ. Παπαδημητρίου μέλος της διοίκησης.
ΑΛΛΑΓΕΣ
Συγκεκριμένα, ο κ. Φαραζουλής σημειώνει για τις κλιματικές αλλαγές:
«Οι κλιματικές αλλαγές και τα ακραία καιρικά φαινόμενα αποτελούν πλέον πραγματικότητα για τον πλανήτη μας. Οι επιπτώσεις τους έχουν αρχίσει σε πολλές περιπτώσεις να επηρεάζουν τις οικονομίες, ιδιαίτερα τις αγροτικές, αρκετών κρατών. Οι πιθανοί τρόποι αντιμετώπισής τους απασχολούν τις κυβερνήσεις των κρατών που πλήττονται. Ορισμένα κράτη επιλέγουν ή δείχνουν αρχικά να επιλέγουν τη λεγόμενη παθητική αντιμετώπιση των συνεπειών των ακραίων φαινομένων, η οποία συνίσταται κυρίως σε διάφορες μορφές οικονομικής στήριξης των πληγέντων. Είναι όμως η λύση αυτή η μόνη ή υπάρχει και ενεργός τρόπος αντιμετώπισης, ο οποίος θα εισάγει την παράμετρο αποτροπή ενός καταστρεπτικού φυσικού φαινομένου; Ενας συνδυασμός ενεργειών πρόληψης και καταστολής θα πρέπει πλέον να απασχολεί τις κυβερνήσεις των κρατών που πλήττονται από τις κλιματικές αλλαγές.
Ορισμένα καιρικά φαινόμενα μπορούν να προληφθούν πριν την εμφάνιση τους (π.χ. ξηρασία κ.λπ.).
Δυστυχώς οι κλιματικές αλλαγές έχουν αρχίσει να επηρεάζουν σταδιακά και τη χώρα μας. Για παράδειγμα, οι τελευταίοι χειμώνες διαφέρουν σημαντικά σε σχέση με όλους τους αντίστοιχους της τελευταίας τουλάχιστον εικοσαετίας, σε ό,τι αφορά τόσο στη μέση θερμοκρασία (αύξηση) αλλά πολύ περισσότερο σε ό,τι αφορά στο μέσο ύψος βροχής (σαφέστατη μείωση). Οι διαφορές των παραπάνω παραμέτρων από τις μέσες αντίστοιχες κλιματικές τιμές αποδεικνύουν ως ένα βαθμό το ότι και στη χώρα μας οι κλιματικές αλλαγές είναι κατά κάποιο τρόπο πλέον πραγματικότητα. Για παράδειγμα στον τομέα της γεωργίας η αύξηση θερμοκρασίας σε σχέση με την αντίστοιχη μέση των τελευταίων είκοσι ετών, είχε σαν αποτέλεσμα σε αρκετές περιοχές της χώρας, να παρατηρείται μία εξαιρετικά πρόωρη ανθοφορία σε πολλές δυναμικές καλλιέργειες, η οποία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη δεδομένου ότι ένας συνήθης εαρινός παγετός εντός του Μαρτίου ή του Απριλίου, είναι σε θέση να προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές στις καλλιέργειες αυτές. Επίσης το φαινόμενο της φετινής ανομβρίας (μείωση των βροχοπτώσεων και των χιονοπτώσεων) έχει δημιουργήσει ήδη πολλά προβλήματα σε πολλές γεωργικές περιοχές της χώρας τα οποία στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα αναμένονται να ενταθούν. Η ξηρασία παρά το ότι προς το παρόν τουλάχιστον, δεν καλύπτεται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ, εν τούτοις είναι πολύ πιθανό ο ΕΛΓΑ να κληθεί να καταβάλει για άλλες έμμεσες συνέπειές της, εξαιρετικά μεγάλα οικονομικά ποσά αποζημιώσεων».
ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
«Το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών. Η απάντηση στο ερώτημα είναι ΝΑΙ για αρκετούς φυσικούς κινδύνους, όπως το χαλάζι, η ξηρασία, ο παγετός κ.λπ.», επισημαίνει το στέλεχος του ΕΛΓΑ.
Τον τελευταίο αιώνα, ένα θέμα που απασχόλησε σοβαρά την επιστημονική κοινότητα, ήταν η ανεύρεση μεθόδων και μέσων τροποποίησης των καιρικών συνθηκών.
Η επιστήμη ή καλύτερα η ειδικότητα που ασχολείται με τα παραπάνω, ανήκει στον τομέα της μετεωρολογίας και συγκεκριμένα ονομάζεται τροποποίηση καιρού. Η τελευταία έχει ακμάσει ιδιαίτερα την τελευταία εικοσαετία του 20ού αιώνα. Υπάρχουν πλέον εντυπωσιακές ενδείξεις ότι η τεχνική σποράς με ιωδιούχο άργυρο καθώς και άλλες αδρανείς ουσίες (αλατούχες υγροσκοπικές, ξηρός πάγος κ.λπ.) είτε με τη βοήθεια εναερίων μέσων (ειδικά τροποποιημένων αεροσκαφών) είτε με τη βοήθεια επίγειων μέσων (γεννητριών εδάφους) στην περιοχή των ανοδικών ρευμάτων της χαλαζοφόρου καταιγίδας, μπορεί να μειώσει, ακόμη και να καταστείλει τον μηχανισμό σχηματισμού χαλαζιού.
Τα ερευνητικά, σε πρώτη φάση και επιχειρησιακά στη συνέχεια προγράμματα που εφαρμόστηκαν και συνεχίζουν να εφαρμόζονται είναι:
* Προγράμματα αύξησης βροχής (Rain Enhancement) με σκοπό την αύξηση των υδάτινων αποθεμάτων συγκεκριμένων περιοχών με εμφανή τα συμπτώματα της πρόσκαιρης ή και της παρατεταμένης ξηρασίας.
* Προγράμματα πρόληψης και καταστολής χαλαζιού (Hail Suppression) με σκοπό τον περιορισμό ή και την εξάλειψη του εν λόγω φυσικού φαινομένου. Η σκοπιμότητα των προγραμμάτων αυτών είναι είτε η προστασία των αγροτικών περιοχών είτε η προστασία των αστικών περιοχών, είτε ο συνδυασμός των προηγούμενων.
* Προγράμματα αύξησης χιονιού (Show Dissipation) με σκοπό την απρόσκοπτη λειτουργία αεροδρομίων στα οποία το φαινόμενο της ομίχλης δημιουργεί σοβαρά επιχειρησιακά προβλήματα.
Ο ΕΛΓΑ έχει να επιδείξει τα τελευταία χρόνια σημαντικές δραστηριότητες στον τομέα τόσο της πρόληψης όσο και της καταστολής ορισμένων φυσικών καταστροφών. Επιγραμματικά αναφέρονται τα προγράμματα που εφαρμόζονται τόσο για την καταστολή του χαλαζιού όσο και τα αντίστοιχα για την προστασία των καλλιεργειών από τον παγετό. Κυρίαρχη θέση από τα παραπάνω έχει το πρόγραμμα προστασίας των καλλιεργειών από το χαλάζι με εναέρια μέσα, που εφαρμόζεται σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, καλύπτοντας μία έκταση 5.000.000 στρ. Το πρόγραμμα αυτό ανήκει στην κατηγορία των προγραμμάτων τροποποίησης καιρού, μία δραστηριότητα επιστημονικά αναγνωρισμένη και ιδιαίτερα επίκαιρη στην παρούσα χρονική περίοδο. Το πρόγραμμα καταστολής χαλαζιού με εναέρια μέσα που εφαρμόζεται από τον ΕΛΓΑ, είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και αποδεκτό. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Παγκόσμια Οργάνωση Τροποποίησης Καιρού που εδρεύει στις ΗΠΑ, αναγνωρίζοντας την εμπειρία του ΕΛΓΑ στο συγκεκριμένο τομέα, του ανέθεσε την εκπροσώπησή του τόσο στο χώρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης όσο και σε χώρες εκτός αυτής. Πρόσφατα (Δεκέμβριος 2006) η Αργεντινή και συγκεκριμένα η κυβέρνηση της Μεντόζα, προσκάλεσε τον ΕΛΓΑ, μέσω της υπουργού Οικονομικών να υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας στον τομέα της Τροποποίησης Καιρού. Να σημειωθεί ότι στην Αργεντινή την ευθύνη των προγραμμάτων καταστολής χαλαζιού με σκοπό την προστασία των καλλιεργειών την έχει το υπουργείο Οικονομικών».
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Και ο κ. Φαραζουλής πρότεινε:
«Το παραπάνω πρόγραμμα που εφαρμόζεται από τον ΕΛΓΑ έχει πολλές δυνατότητες, αξιοποιώντας τον υφιστάμενο εξοπλισμό (ειδικά τροποποιημένα αεροπλάνα, μετεωρολογικά ραντάρ κ.λπ.). Για παράδειγμα η ίδια μέθοδος με αυτή που ήδη ακολουθείται θα μπορούσε να εφαρμοστεί στις ίδιες ή διαφορετικές περιοχές, για πρόγραμμα αύξησης βροχής ή χιονιού. Αντίστοιχα προγράμματα εφαρμόζονται σε πολλά κράτη (ΗΠΑ, Αυστραλία, Κίνα, Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Αφρική κ.λπ.) και μάλιστα με πολύ καλά αποτελέσματα. Το επιπλέον κόστος που θα προέκυπτε από μία πιθανή επέκταση του ήδη εφαρμοζόμενου προγράμματος και στον τομέα της αύξησης βροχής (η επέκταση θα είναι χρονική δεδομένη ότι τα προγράμματα αυτά εφαρμόζονται κατά τη χειμερινή περίοδο), μπορεί να θεωρηθεί αμελητέο συγκρινόμενο με τα πιθανά οφέλη που μπορεί να εξασφαλίσει.
Απαιτούμενες ενέργειες:
1. Με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο ΕΛΓΑ να απευθυνθεί σε φορείς του κράτους που εμπλέκονται σε θέματα διαχείρισης υδάτινων πόρων, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδιαφέρον των τελευταίων να συμμετάσχουν σ΄ ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αύξησης βροχής ή και χιονιού στη χώρα μας.
2. Ανάθεση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στον ΕΛΓΑ, της μελέτης και μετέπειτα εφαρμογής ενός προγράμματος αύξησης βροχής και χιονιού με σκοπό την έγκαιρη αντιμετώπιση του φαινομένου της ξηρασίας.
3. Η εφαρμογή στη χώρα μας ενός οργανωμένου ερευνητικού – επιχειρησιακού προγράμματος αύξησης βροχής και χιονιού σε περιοχές όπου έχουν καταγραφεί οι πρώτες επιπτώσεις της ξηρασίας. Οι περιοχές αυτές θα μπορούσαν να είναι σε πρώτη φάση η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας καθώς και η αντίστοιχη της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι κανόνες εφαρμογής ενός προγράμματος αύξησης βροχής είναι συγκεκριμένοι και υπαγορεύονται από τα σχετικά εγχειρίδια της Παγκόσμιας Επιστημονικής Κοινότητας. Σημειώνεται ότι το υλικό σποράς που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί θα είναι ο ιωδιούχος άργυρος καθώς και διάφορες άλλες χημικές αλατούχες ενώσεις. Από τα παραπάνω υλικά δεν θα υπάρξει η παραμικρή περιβαλλοντολογική επιβάρυνση δεδομένου ότι έχει προηγηθεί δημοσιευμένη μελέτη που εκπονήθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, για το αντίστοιχο πρόγραμμα για το χαλάζι, όπου χρησιμοποιείται το ίδιο υλικό και μάλιστα σε υπερπολλαπλάσιες ποσότητες, από την οποία καταδεικνύεται ότι δεν έχει προκύψει η παραμικρή περιβαλλοντολογική επίπτωση».
ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Με βάση τη συγκεκριμένη εισήγηση συντάχθηκε από τον ΕΛΓΑ προσχέδιο εφαρμογής προγράμματος αύξησης βροχής στην Ελλάδα όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Το πρόγραμμα θα μπορούσε να εφαρμοστεί στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας και Δυτικής Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στις Νότιες κλιτείς των ορεινών όγκων Αντιχάσια και Χάσια και στις ανατολικές κλιτείς των ορεινών όγκων της Πίνδου, σε συνολική έκταση 4.500 τ.μ. περίπου.
Αντικειμενικός σκοπός του προγράμματος θα είναι η σπορά των νεφών για τον εμπλουτισμό των υδάτινων ταμιευτήρων και φραγμάτων των περιοχών αυτών (λίμνη Ταυρωπού κ.λπ.), καθώς και την υδάτινη ενίσχυση των υπολεκανών απορροής του Πηνειού και των παραποτάμων του.
Φορέας υλοποίησης του όλου έργου θα μπορούσαν να είναι ο ΕΛΓΑ (Δ/νση Μελετών και Εφαρμογών Κέντρο Μετεωρολογικών Εφαρμογών (ΚΕ.Μ.Ε.) του ΕΛ.Γ.Α., με την επιστημονική εποπτεία του Α.Π.Θ.
Ο ΕΛ.Γ.Α. αξιοποιώντας τα στοιχεία που θα συγκεντρώσει από την πρώτη φάση της εφαρμογής αυτού του προγράμματος, θα μπορούσε στη συνέχεια να σχεδιάσει, να οργανώσει και να εφαρμόσει, ένα πολυετές συντονισμένο πρόγραμμα αύξησης των βροχοπτώσεων στον ελλαδικό χώρο, με άμεσο στόχο να καλύψει ανάγκες του υπουργείου Αγροτικής Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της ΕΥΔΑΠ, της ΔΕΗ και άλλων φορέων, οι οποίοι θα έχουν προηγουμένως εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον.
Το πρόγραμμα θα υποστηριχθεί από το μετεωρολογικό και πτητικό προσωπικό που διαθέτει ο ΕΛΓΑ, ενώ σε πρώτη φάση θα επιδιωχθεί η μίσθωση ειδικών τροποποιημένων αεροσκαφών, μετεωρολογικών radar καιρού, πτητικού προσωπικού κ.λπ. από τον ιδιωτικό τομέα.
Η μεθοδολογία σποράς των νεφών που ο ΕΛ.Γ.Α. θα ακολουθήσει θα στηρίζεται στην εισαγωγή μικρών ποσοτήτων τεχνητών πυρήνων συμπύκνωσης, μέσα σε νέφη που περιέχουν ικανές ποσότητες υπέρψυχρου νερού. Με την εισαγωγή των πυρήνων αυτών επιδιώκεται ο εγκλωβισμός (συγκέντρωση), γύρω από τους πυρήνες συμπύκνωσης των σταγόνων υπέρψυχρου νερού που δεν μετατρέπονται σε σταγόνες βροχής μεγάλου και άρα έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να φθάσουν στο έδαφος. Αυτό μειώνει τις απώλειες από εξάτμιση, καθώς όλοι οι υδρατμοί μετατρέπονται σε σταγόνες βροχής μεγάλου μεγέθους και άρα έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να φθάσουν στο έδαφος. Ως συνέπεια της διαδικασίας αυτής είναι η αύξηση της βροχόπτωσης που θα έδινε ένα νέφος, σε ποσοστά που, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας (WMO), κυμαίνονται από 5-20%.
Η επιλογή του είδους των νεφών, που θεωρούνται καταλληλότερα για σπορά, εξαρτάται από τη συχνότητα εμφάνισης συγκεκριμένων ειδών νεφών στην περιοχή εφαρμογής ενός προγράμματος (στρατόμορφα ή σωρειτόμορφα), σε συνδυασμό με το χρόνο εφαρμογής του. Οι συνήθεις πλέον ενδεδειγμένοι περίοδοι εφαρμογής ενός προγράμματος αύξησης βροχής θεωρούνται οι φθινοπωρινοί (1 Οκτωβρίου μέχρι 15 Δεκεμβρίου) και η εαρινή περίοδος (1 Μαρτίου μέχρι 31 Μαΐου).
Η υπάρχουσα υποδομή στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) σε τεχνολογικό εξοπλισμό και εξειδικευμένο προσωπικό, θα αποτελέσει όχι μόνο τη βάση αλλά και τον καταλύτη στην υλοποίηση αυτού που τόσο σημαντικού για τη χώρα μας προγράμματος.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα συνιστά μια συμπληρωματική παρέμβαση στο σχεδιασμό της πολιτικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας και της διαχείρισης του υδατινού δυναμικού και θα συνδυάζεται με το σύνολο των άλλων δράσεων που έχουν αποφασιστεί και δρομολογηθεί (φράγματα, αρδευτικά έργα, υδατοδεξαμενές, κ.ά.) ώστε να αντιμετωπισθεί το μείζον αυτό πρόβλημα ελληνικής γεωργίας με ό,τι μέσο διαθέτει σήμερα η επιστήμη και η τεχνολογία».

triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Φόνος στην Ευελπίδων: «Αγόρι μου ορκίζομαι το αίμα σου πίσω να πάρω»



Η γυναίκα, που εκτέλεσε τον 33χρονο στην , είχε χαράξει κείμενο στο μνήμα του παιδιού της, όπου υπόσχεται ότι «θα πάρει το αίμα του πίσω». Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα, στον οποίο δήλωσε ότι στόχος της ήταν να σκοτώσει μόνο τον δολοφόνο αναφέρει ρεπορτάζ στο Έθνος.
Το φινάλε μιας προαναγγελθείσας δολοφονίας εκτυλίχθηκε τελικά τη Δευτέρα στο κτίριο 9 των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Η 37χρονη Ρομά, που κατάφερε να «περάσει» όπλο στα δικαστήρια και να φτάσει ως την πόρτα του ανακριτή, είχε ορκιστεί για εκδίκηση. Σε κείμενο-αφιέρωση που είχε χαράξει στο μνήμα του παιδιού της, είχε υποσχεθεί στον νεκρό γιο της ότι «θα πάρει το αίμα του πίσω».
«Βαγγέλη μου, παιδάκι μου, πολύ παλικαρά μου, για όλους έβαζες τα στήθη σου μπροστά, για φίλους, συγγενείς, ξαδέρφια και μπαρμπάδες! Ενώ ξέρανε για σένανε για μία ώρα ότι είσαι πεθαμένος και ότι σε σκότωσαν, δεν βρέθηκε κανείς το αίμα σου πίσω να πάρει. Και όταν εγώ κατάλαβα ότι είσαι πεθαμένος και έτρεξα το αίμα σου να πάρω, ήρθαν οι θείοι σου και μου πήραν τα όπλα και δεν με άφησαν! Με την υπόσχεση ότι αφού μας έφαγαν έναν εμείς θα φάμε δέκα!», έγραψε η μάνα. «Αγόρι μου ορκίζομαι το αίμα σου πίσω να πάρω! Και αν δεν προλάβω, αφήνω κατάρα στον αδερφό σου και στα παιδιά του, το αίμα σου πίσω να πάρουν».
Η 37χρονη ήταν αποφασισμένη να τηρήσει τον όρκο που είχε δώσει στο παιδί της και περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να τον πραγματοποιήσει. Τη Δευτέρα το πρωί, που η γυναίκα έμαθε ότι οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του γιου της θα πήγαιναν στον ανακριτή για απολογία, έβαλε μια ξανθιά περούκα και ταγεράκι, φόρεσε και ένα μαντίλι στα μαλλιά και πήγε στην Ευελπίδων.
Αυτόπτες μάρτυρες τη θυμούνται να περιμένει στο παγκάκι έξω από το κτίριο 9. Θύμιζε, λένε, περισσότερο δικηγόρο παρά τη μητέρα του 19χρονου Ρομά που είχε χάσει τη ζωή του σε .
Οταν ήρθε η στιγμή, ήταν για εκείνη εύκολο. Με το 9άρι όπλο που είχε φροντίσει να βάλει στον χώρο των δικαστηρίων, η 37χρονη πυροβόλησε και σκότωσε τον 33χρονο και χτύπησε στο πόδι τον 25χρονο ετεροθαλή αδερφό του.
Χθες, η γυναίκα οδηγήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και φορώντας ακόμη και αλεξίσφαιρο γιλέκο στον εισαγγελέα. Στις εγκαταστάσεις των δικαστηρίων υπήρχε αυτή τη φορά μεγάλη αστυνομική δύναμη, αφού υπήρχαν φόβοι για πράξεις αντεκδίκησης.
Στην απολογία της, η 37χρονη είπε πως στόχος της ήταν να σκοτώσει μόνο τον δολοφόνο του γιου της. «Ηθελα να σκοτώσω μόνο τον έναν», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, είπε πως το δεύτερο θύμα της που τραυματίστηκε ήταν παράπλευρη απώλεια. Η γυναίκα επέμενε ότι δεν είχε συνεργό.
Ο εισαγγελέας τής άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας και οπλοχρησία. Η ίδια δηλώνει ικανοποίηση, αφού πήρε εκδίκηση για τη δολοφονία του γιου της που τόσο πολύ περίμενε.

polispress

Διαβάστε περισσότερα » »

Καύσιμα από θαλασσινό νερό παράγει επαναστατική εφεύρεση του Π.Ν των ΗΠΑ


Ομάδα ειδικών του Εργαστηρίου Επιστημονικών Ερευνών του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως κατάφερε να μετατρέψει  σε καύσιμο, επιτυγχάνοντας να εξαγάγει το διοξείδιο του άνθρακα από αυτό και καταλήγοντας να παράγει υδρογόνο σε αέρια μορφή.

Η διαδικασία βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο και, αν όλα πάνε, οι επιστήμονες υπολογίζουν να μπορέσουν να μετατρέψουν το διοξείδιο του άνθρακα και το υδρογόνο σε υδρογονάνθρακες, ικανούς να χρησιμοποιηθούν ως  αεροσκαφών.
Βάσει των όσων ανακοίνωσε το εργαστήριο, η τιμή τού καυσίμου θα κυμαίνεται στα τέσσερα δολάρια ανά τέσσερα λίτρα, γεγονός που δεν το καθιστά απαγορευτικό.
Βασικός λόγος για τον οποίο οι ΗΠΑ έριξαν το βλέμμα τους στο θαλασσινό νερό είναι κυρίως γεωπολιτικό. Σε περίπτωση που οι επιστήμονες τα καταφέρουν σε αυτό το πείραμά τους, ο αμερικανικός στρατός θα μπορεί να αναλάβει αποστολές οπουδήποτε στον κόσμο χωρίς το κόστος καυσίμων-μετακίνησης να αποτελεί τροχοπέδη.
Ζητήματα όπως η παράδοση καυσίμων και τα περιβαλλοντικά πλήγματα κατά τη μεταφορά τους –που συχνά λαμβάνουν χώρα- θα πάψουν να υφίστανται.
Διαφωνίες έχουν εκφράσει οι Ρεπουμπλικανοί, υποστηρίζοντας ότι βάρος θα έπρεπε να δοθεί στις μεταφορικές ικανότητες του πολεμικού ναυτικού και τις εγκαταστάσεις διύλισης καυσίμων και όχι στη δημιουργία εναλλακτικών πηγών ενέργειας.
Επίσης, εξέφρασαν την αντίρρησή τους στην έρευνα, διότι καθώς λένε δεν αφορά στην βελτίωση της ζωής των πολιτών, αλλά στην ενίσχυση του στρατεύματος.
Επόμενος στόχος να μειωθεί η ενέργεια που απαιτείται για την παραγωγή τού καυσίμου.
polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

ΈΚΤΑΚΤΟ: Toυρκικό υποβρύχιο κοντά στην Εύβοια - Παρακολουθείται από το ΠΝ (βίντεο)


Τουρκικό υποβρύχιο εντοπίστηκε από το ελληνικό σύστημα επιτήρησης να κινείται στο κεντρικό Αιγαίο στην περιοχή της Σκύρου. Πρόκειται για το Type 209/1400 (S358) Canakkale, ένα από τα πλέον σύγχρονα υποβρύχια του τουρκικού Ναυτικού, το οποίο προβαίνει σε ασκήσεις αποκλεισμού 
νήσων και απαγόρευσης θαλασσίων οδών από το δυτικό ρπος το ανατολικό Αιγαίο.

Το υποβρύχιο απέπλευσε έφυγε από τη ναυτική βάση του Gölcük στις 08:30, σύμφωνα με πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών πληροφοριών και ακριβώς στις 11:45 εγκατέλειψε τα Δαρδανέλια και βυθίστηκε στα νερά του Αιγαίου. Ενωρίτερα είχε φορτώσει πυρομαχικά και τρόφιμα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι όταν περνούσε το "λαιμό" των Δαρδανελίων, οι αξιωματικοί του υποβρυχίου χαιρέτισαν τη ναυτική βάση NARA στην ακτή πριν ανοιχτεί στο Αιγαίο Πέλαγος σε έναν χαιρετισμό που συνηθίζεται όταν αποπλέει ένα σκάφος σε πολεμική αποστολή. Οπότε από ελληνικής πλευράς εικάζεται ότι θα πλεύσει και αυτό προς Συρία.

Πάντως στην παρούσα φάση βρίσκεται στο Αιγαίο νότια-νοτιοανατολικά της Σκύρου, κοντά στην Εύβοια.

Το S-358 ÇANAKKALE ανήκει στην τελευταία τετράδα υποβρυχίων που το τουρκικό Ναυτικό παρέλαβε την περίοδο 2003-2007. Ανέλκει στην υπο-κλάση υποβρυχίων Type 209/1400 Mod Gur και έχει μήκος 62 μέτρα διάμετρο 6,2 μέτρα και εκτόπισμα 1586 τόνους. Μπορεί να καταδυθεί σε βάθη μέχρι 350 μέτρα.

Το σκάφος μπορεί να πλεύσει με μέγιστη ταχύτητα σε κατάδυση 21 κόμβους ενώ η εμβέλεια του με ταχύτητα 8 κόμβων φτάνει τα 8200 μίλια. Το υποβρύχιο είναι εξοπλισμένο με 14 βλήματα και τορπίλες ενώ διαθέτει 8 τορπιλοσωλήνες.

Ο οπλισμός του αποτελείται από βλήματα βυθού-επιφανείας UGM-84 Harpoon καθώς και τορπίλες Tigerfish Mk 24 Mod 2 και STN Atlas DM2A4. Το υποβρύχιο διαθέτει παθητικό ενεργό σόναρ τύπου CSU-83 καθώς και συρόμενη διάταξη τύπου TAS-3. Το πλήρωμα του αποτελείται από 35 άτομα εκ των οποίων οι 8 είναι αξιωματικοί.


Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ & ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ ... Ανάλυση του Αντώνη Γρυπαίου


Πολύ περίεργα παιχνίδια παίζονται σήμερα επάνω στο πλανήτη μας,
αφενός μεν βλέπουμε το διεθνή Σιωνισμό να συγκρούεται με τον Ισλαμισμό, (ΗΠΑ, Ισραήλ, vs Λιβύη, Συρία, Ιράν), και αφετέρου το Διεθνή Σιωνισμό να τα βρίσκει και να συμμαχεί με το
συντηρητικό Ισλαμισμό, (βλέπε Αραβική Άνοιξη, Αραβικό Σύνδεσμο), ώστε μαζί να ανατρέπουν ανεπιθύμητα γιαυτούς καθεστώτα στον Ισλαμικό κόσμο.
Εν όψει αυτής της γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής ανωμαλίας, για ενημέρωση των αναγνωστών μας, προβαίνουμε στη κάτωθι ανάλυση.
Α.- ΣΙ Ω Ν Ι Σ Μ Ο Σ :
Έλαβε το όνομά του από τη λέξη Σιών, που σημαίνει «κατοικία του Θεού». Ήταν κίνημα που απέβλεπε στην αποκατάσταση των Ιουδαίων
στη Παλαιστίνη, και αφού ο σκοπός αυτός επετεύχθη, σήμερα η ηγεσία
του Σιωνισμού αποβλέπει στη κατάκτηση της κυριαρχίας όλου του πλανήτη. Το όνομα Σιωνισμός εδόθη εις τη κίνηση αυτή κατά τους τελευταίους χρόνους, πραγματικά όμως ο Σιωνισμός υφίσταται από της εποχής που η Παλαιστίνη κατεστράφη υπό των Ρωμαίων (70 μ.Χ.).
Ο Σιωνισμός είναι ο Εθνικισμός των Εβραίων. Γιαυτό σε όλα τα κράτη λένε απαγορεύεται ο Εθνικισμός, για να τον έχουν μόνο αυτοί.
Εκδηλώσεις αυτού ευρίσκονται στις προσευχές της Ιουδαϊκής λειτουργίας, κυρίως όμως σε επεισόδια της μεταβιβλικής ιστορίας του Ιουδαϊκού λαού, όπου η εμφάνιση διαφόρων Μεσσιών, αποβλέπει στην εθνική αποκατάσταση, και ένωση των 12 φυλών του Ισραήλ.
Ήρωες του Σιωνισμού είναι οι Βασιλείς της Παλαιάς Διαθήκης, Δαυϊδ, και Σολομών. Μέγας Αρχηγός θεωρείται ο προφήτης Μωϋσής.
Κατά τον 19ον αιώνα, ένας ηγέτης των Ιουδαίων της διασποράς, ο Μωϋσής Μοντεφιόρε, συντόνιζε προσπάθειες προς ανάδειξη της Παλαιστίνης ως αγροτικού κέντρου, δια της εργασίας των εκεί διαμενόντων Ιουδαίων, το ίδιο πρόγραμμα σε ευρύτερη κλίμακα εφάρμοσε αργότερα ο βαρώνος Εδμούνδος ROTHSCHILD, ο οποίος
θεωρείται ο πατήρ του Ιουδαϊκού εν Παλαιστίνη αποικισμού.
Υπενθυμίζω ότι ο λαός του Ισραήλ ζούσε τότε διάσπαρτος σε πολλές χώρες, ιδίως της Ευρώπης, και της Ρωσίας, και μετά το Β! Π.Π. προωθήθηκε προς ΗΠΑ, όπου μεγαλούργησε, και κατέκτησε τις ΗΠΑ.
Αυτός είναι ο λόγος που σήμερα οι ΗΠΑ χαρακτηρίζονται Σιωνιστικές!
Ο Σιωνισμός πολιτικώς οργανώθηκε από τον Θεόδωρο HERTZL (1860-1904) δημοσιογράφο, κάτοικο Βιένης, εργαζόμενος στο Παρίσι.
Ο Θεόδωρος HERTZL συνεκάλεσε το 1897 στη Βασιλεία της Ελβετίας το πρώτο Σιωνιστικό συνέδριο, του οποίου η έκκληση για ίδρυση Ιουδαϊκού Κράτους, δεν συγκίνησε το Σουλτάνο της Τουρκίας, κυρίαρχο τότε της Παλαιστίνης, προεκάλεσεν όμως ζωηροτάτη συμπάθεια της Αγγλίας, η οποία αργότερον διαρκούντος του Α! Π.Π.
(1917) υπεσχέθη επισήμως δια της ονομασθείσης «διακηρύξεως του Μπάλφουρ», να υποστηρίξει τον υπό του συνεδρίου τεθέντα σκοπόν.
Μετά το τέλος του Α! Π.Π. η Αγγλία ανέλαβε με απόφαση της τότε
Κοινωνίας των Εθνών, να οργανώσει τον επαναπατρισμό με πλοία των Ιουδαίων στη Παλαιστίνη, και την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ.
Ο Σιωνισμός σαν κίνημα, βοήθησε στη δημιουργία εργασιών προς αναγέννηση της Εβραϊκής γλώσσας & θρησκείας, της ιδρύσεως Πανεπιστημίων, και μέσω άλλων οικονομικών διαρρυθμίσεων, συνετέλεσε κατά πολύ εις την αναζωογόνηση του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της Εβραϊκής Παλαιστίνης. Εναντίον της αποκαταστάσεως των Ιουδαίων κατά το πνεύμα της διακηρύξεως του Μπάλφουρ, στρέφονται πολλοί κύκλοι, ιδίως δε Άραβες, οι οποίοι προεκάλεσαν αντισημιτικές ταραχές το 1930. Κατά τη διάρκεια του Α! Π.Π. το Σιωνιστικό κίνημα που είχε βοηθήσει τη συμμαχία Αντάντ, (ΑγγλοΓάλλων- εναντίον Γερμανών), με μια «Εβραϊκή Λεγεώνα», πέτυχε τη «Δήλωση Μπάλφουρ» (1917), υπό των συμμάχων της Αντάτ,
με την οποία οι σύμμαχοι αναγνώριζαν το δικαίωμα των Εβραίων, να έχουν μόνιμη πατρίδα στη Παλαιστίνη, και ανατέθηκε στην Αγγλία να οργανώσει τη μετανάστευση των Εβραίων της διασποράς στη Παλαιστίνη. Μετά το τέλος του Β! Π.Π. στη παγκόσμια Σιωνιστική διάσκεψη του Λονδίνου, (1945), το παγκόσμιο Σιωνιστικό κίνημα,
επανέλαβε το αίτημα της δημιουργίας κυρίαρχου Εβραϊκού κράτους.
Το έτος 1947 το ζήτημα παραπέμφθηκε στον ΟΗΕ, που τερμάτισε τη Βρετανική εντολή, και αποφάσισε το σχηματισμό δύο ανεξάρτητων κρατών στη Μέση Ανατολή, του Κράτους του Ισραήλ, με πρωτεύουσα το Τελ- Αβίβ, και του Αραβικού κράτους της Ιορδανίας.
Τελικά με τη μετανάστευση – μετοικεσία, των Εβραίων της διασποράς
στη Γη της επαγγελίας, η όλη Παλαιστίνη διχοτομήθηκε, στο Κράτος του Ισραήλ, και στη Δυτική όχθη του Ιορδάνη, με τη λωρίδα της Γάζας,
όπου κατοικούν οι Παλαιστίνιοι Άραβες.
Έκτοτε ακολούθησαν δύο πόλεμοι μεταξύ Ισραηλινών και Αράβων,
(ο πόλεμος των έξη ημερών), που συγκλόνισαν την ανθρωπότητα, και φθάσαμε στο χείλος της καταστροφής.
Στους πολέμους αυτούς κατίσχυσαν οι Ισραηλινοί.
Στην εσωτερική οργάνωση του διεθνούς Σιωνισμού, διακρίνονται κυρίως οι παρατάξεις των Ορθοδόξων Καπιταλιστών Ιουδαίων, και των Σοσιαλιστών (σαν το ΠΑΣΟΚ)!!!, και ριζοσπαστών, οι οποίοι αποτελούν την αντιπολίτευση. Γενικό κουμάντο στην οργάνωση, κάνουν οι πρόεδροι ROTHSCHILD & ROCKEFELLERS.
Eνώσεις Ιουδαίων, κυρίως από Γερμανία, κηρύχθηκαν-δήλωσαν εναντίον του πολιτικού Σιωνισμού.
Ο Σιωνισμός έλαβε το όνομά του από τη λέξη Σιών, όνομα λόφου στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ, αναφερομένου συχνότατα στις ιερές γραφές και τελετές Ιουδαίων & Χριστιανών. Απέναντι του λόφου Σιών, (στα χρόνια της Π.Δ.), χτίστηκε ο ναός του Σολομώντος, από το Βασιλέα Σολομώντα, όστις κατεστράφη κυρίως με τη καταστροφή της Ιερουσαλήμ υπό των Ρωμαίων,(70 μ.χ.) και σήμερα στη θέση του υπάρχει ένα Μουσουλμανικό Τέμενος. (Τέμενος του Ομάρ).
Στο υπόγειο οικόπεδο αυτό του Μουσουλμανικού Τεμένους, θεωρείται ότι κείνται οι τάφοι των Βασιλέων των Ιουδαίων Δαυϊδ & Σολομώντα.
Οι Εβραίοι σήμερα θέλουν να χτίσουν το νέο Ναό του Σολομώντα, διότι θεωρείται το οικόπεδο αυτό, ιερός και ιστορικός τόπος γιαυτούς, όπως για μας τους Έλληνες είναι ο Παρθενώνας στην Ακρόπολη.
Όμως γκρέμισμα του μουσουλμανικού τεμένους, και ανέγερση στη θέση του, νέου Ναού του Σολομώντος, είναι αιτία πολέμου για τους Άραβες. Πάντως οι Ισραηλινοί προβαίνουν σε αρχαιολογικές ανασκαφές κάτω από τα θεμέλια του τεμένους, όπως λένε τα διεθνή ΜΜΕ. Οι Άραβες έχτισαν το τέμενος, στα χρόνια που οι Ιουδαίοι ήταν στη διασπορά σαν μετανάστες, αφού στο οικόπεδο βρήκαν ερείπια!!!
Σήμερα ο Σιωνισμός από τοπικός και εθνικός, εξελίχθηκε σε διεθνή Σιωνισμό, με ότι αυτό συνεπάγεται, και εδώ έγκειται το δράμα της ανθρωπότητος, αφού ο διεθνής Σιωνισμός είναι κατακτητικός.!!!
Η Θρησκεία του Σιωνισμού είναι η Εβραϊκή θρησκεία, και ιερό βιβλίο είναι το Τορά και το Ταλμούδ της Εβραϊκής θρησκείας.
Γλώσσα η Αγγλική & Εβραϊκή.
Το Σύνταγμα του διεθνούς Σιωνισμού είναι «τα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών». Συνοψίζοντας αναφέρουμε, ο διεθνής Σιωνισμός είναι πολιτικοθρησκευτικό κίνημα, που ιδρύθηκε από το HERTZ, κατά τα τέλη του περασμένου αιώνα. Σήμερα σαν διεθνής Σιωνισμός διοικείται από τους προέδρους της παγκόσμιας Σιωνιστικής Διακυβέρνησης, κ.κ. ROTHSCHILD & ROCKEFELLERS, με σκοπούς κατάκτησης της παγκοσμίου κυριαρχίας, υπό μία παγκόσμιο Σιωνιστική Διακυβέρνηση-Δικτατορία, και μία θρησκεία, την Εβραϊκή θρησκεία.
Δημιουργήματα των φιλοσόφων του Σιωνισμού είναι οι πολιτικές κοσμοθεωρίες, ήτοι Κομμουνισμός, Σοσιαλισμός, Καπιταλισμός, Ναζισμός, Μασονισμός, Σημιτισμός, Εθνικισμός, Σιωνισμός, και όλα τα λήγοντα σε «ισμός». Μη λησμονούμε ότι οι ηγέτες όλων αυτών των Κοσμοθεωριών ήταν και είναι Εβραίοι Σιωνιστές. Επαναλαμβάνουμε ο Σιωνισμός είναι Εβραϊκός Εθνικισμός. Ο βασικός πυρήνας της ιδεολογίας του είναι ότι όλοι οι Εβραίοι αποτελούν ένα Έθνος, και όχι απλά μια θρησκεία ή εθνική κοινότητα. Τα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών, που γράφτηκαν πριν 100 και πλέον χρόνια, είναι το νέο εθνικό βιβλίο του Σιωνισμού, και απεικονίζουν τη σημερινή πραγματικότητα, όπως αυτή εξελίσσεται στη παγκόσμια πολιτική σκακιέρα.
Ο Διεθνής Σιωνισμός έχει επιφέρει πολλές τραγωδίες στην ανθρωπότητα, στη προσπάθειά του να επικρατήσει στο πλανήτη.
Ενώ ο Χριστιανισμός στη Χριστιανική Δύση, ευρίσκεται σε ύφεση και παρακμή, ο Σιωνισμός με τον Ισλαμισμό δυναμώνουν και θεριεύουν.
Ο Χριστιανισμός είναι σε κρίση και παρακμή, διότι οι Αρχηγοί των δύο εκκλησιών του Χριστιανισμού, Καθολικοί και Ορθόδοξοι, είναι οι μεν
Καθολικοί, Σιωνιστές Illuminati,(Πάπες & Καρδινάλιοι),
οι δε Ορθόδοξοι, Σιωνιστές Μασόνοι, (Πατριάρχες & Δεσποτάδες).
Και οι δύο κοσμοθεωρίες & θρησκείες, Σιωνισμός και Ισλαμισμός, θεωρούνται από τους υπόλοιπους κατοίκους του πλανήτη σαν Θεοκρατικές. Ο Σιωνισμός έχει δύο σκέλη, το πολιτικό, & θρησκευτικό.
Ο Διεθνής Σιωνισμός, προς υποβοήθηση του έργου του, έχει ιδρύσει πολλές σκοτεινές παγκόσμιες λέσχες, και θεωρίες συνωμοσίας.
Έργο του διεθνούς Σιωνισμού είναι η Παγκοσμιοποίηση, με τη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Για την εκπλήρωση των σκοπών τους, εγκαθιστούν σε κάθε χώρα με δημοκρατικές διαδικασίες, Βασιλείς, Προέδρους, Πρωθυπουργούς, Υπουργούς, κ.λ.π. ανθρώπους αφοσιωμένους στους σκοπούς της παγκόσμιας Σιωνιστικής Διακυβέρνησης.
Ο Ο.Η.Ε., οι Η.Π.Α., η Ε.Ε., το ΝΑΤΟ, το Δ.Ν.Τ.-Τράπεζες, είναι όργανα δικά τους. Τα στρατηγεία τους και επιτελικά τους κέντρα, είναι
Α) η λέσχη BILTERBERG ( για την Ευρώπη) - ROTHSCHILD
B) η Τριμερής επιτροπή (για ΗΠΑ – Ιαπωνία) – ROCKEFELLERS
Γ) Το συμβούλιο εξωτερικών υποθέσεων των ΗΠΑ (CFR).
Δ) Το παγκόσμιο οικονομικό Φόρουμ.
Ε) Οι Πεφωτισμένοι (ILLUMINATI)
ΣΤ) Η Διεθνής Μασονία.
Ζ) Οι Ναϊτες- Ιππότες- Τοξότες.
Η) Οι Μορμόνοι, Σαϊεντολόγοι, Χιλιαστές- Ιεχωβάδες Σιωνιστές, Ευαγγελιστές, Προτεστάντες, Πεντηκοστιανοί, Bαπτιστές Σιωνιστές, κ.λ.π. όλοι αυτοί κατοικοεδρεύουν στις Σιωνιστικές ΗΠΑ & Ε.Ε.
Θ) Σιωνιστές Αμερικανοί ιεροκήρυκες, με ιδιωτικές εκκλησίες.
Ι) Η οργάνωση «Κρανίο και Οστά» των Μπούς.
Κ) Το Βατικανό με την OPUS DEI.
Λ) Τα πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών.
Μ) Και άλλες πολλές θεωρίες συνωμοσιών και μυστικές λέσχες, με καθηγητές-συμβούλους, τους κ.κ. Κίσσινγκερ & Μπρεζίνσκυ.
Με όλους αυτούς σαν συνεργάτες και βοηθούς, προσπαθούν με πολέμους και οικονομικές κρίσεις, να επικρατήσουν στο πλανήτη, εγκαθιστώντας τη παγκόσμια Σιωνιστική Διακυβέρνηση-Δικτατορία.
Τα γεγονότα στις Αραβικές χώρες Βορείου Αφρικής (Τυνησία, Λιβύη, Αίγυπτο), είναι έργο της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.
Τα γεγονότα στη Συρία είναι έργο της παγκόσμιας Σιων. Δικτατορίας.
Η Χρεοκοπία της Ελλάδος είναι έργο της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, για να αρπάξουν τον ορυκτό πλούτο, φυσικό αέριο, χρυσό, πετρέλαια, κλπ.
Γενικά ότι κακό συμβαίνει στο πλανήτη είναι έργο της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας-Διακυβέρνησης.
Να δείτε που πρόεδρος των ΗΠΑ τελικά θα εκλεγεί ο ΜΙΤ ROMNEY, διότι εξυπηρετεί καλλίτερα από τον ΟΒΑΜΑ τα συμφέροντα των Κοσμοκρατόρων. Οι Παντοκράτορες έχουν τη δύναμη να εκλέγουν πρόεδρο δικό τους άνθρωπο σε κάθε χώρα.
Με τη δύναμη του χρήματος που κατέχουν, με τη δύναμη των ΜΜΕ,
των δημοσκοπήσεων, κ.λ.π. πείθουν το αφελές εκλογικό σώμα να ψηφίσει τον εκλεκτό τους. Τώρα θέλουν πρόεδρο τον ROMNEY για να αποτελειώσουν τη Συρία, εν συνεχεία να ξεκινήσουν πόλεμο με το ΙΡΑΝ, και όλοι υπακούουν στη Σιωνιστική Δύση, με το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ στη πρώτη γραμμή, μαζί με τις ένοπλες δυνάμεις των Σιωνιστικών ΗΠΑ, και οι Αμερικανοί πληρώνουν με ζωές & χρήμα για την επικράτηση της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας……….
«Εκείνοι» έστειλαν εκτάκτως τη Μέρκελ στην Ελλάδα να δώσει εντολές, για την εκμετάλλευση των Ελληνικών κοιτασμάτων ενέργειας.
Β.- ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ:
Το όνομα αυτό δόθηκε στη θρησκεία που ίδρυσε και δίδαξε ο προφήτης Μωάμεθ στην Αραβία. Λέγεται και Μωαμεθανισμός, και Μουσουλμανισμός. Η λέξη Ισλαμισμός παράγεται εκ του Αραβικού «Ισλάμ», που σημαίνει τελεία παράδοση, αφοσίωση, & υποταγή στο Θεό. Ο Ισλαμισμός αποδέχεται το Θεό & Πατέρα, και ως αντιπρόσωπο & προφήτη του Θεού επί της Γης τον Μωάμεθ, (ή MUHAMMAD στην
Αραβική γλώσσα). Οι οπαδοί της θρησκείας αυτής καλούνται Μουσουλμάνοι, εκ της λέξεως Μουσλήμ, δηλαδή παραδομένοι και αφοσιωμένοι στο Θεό. Το ιερό τους βιβλίο είναι το Κοράνιο. Αφοσιωμένοι στο Πατέρα Θεό, θεωρούνται και όλοι οι προ του Μωάμεθ προφήτες, όπως ο Αδάμ, ο Νώε, ο Αβραάμ, και ο Ιησούς. Τα ονόματα αυτά τα αναφέρει και το Κοράνιον, αν και οι Αβραάμ και Ιησούς θεωρούνται εβραϊκής καταγωγής. Σύμφωνα με τη θρησκεία αυτή, ο αριθμός των προ του Μωάμεθ προφητών, ανέρχεται σε 120.000 εκ των οποίων μόνο οι έξη, δηλαδή Αδάμ, Νώε, Αβραάμ, Μωϋσής, Ιησούς, και Μωάμεθ, απεκάλυψαν εις τους ανθρώπους τις εντολές και διατάξεις του Θεού ως νομοθέτου, ενώ ο Μωάμεθ (κατά τον Ισλαμισμό),είναι ο τελευταίος και επιφανέστερος όλων των προφητών. Μετά τον Μωάμεθ ουδείς άλλος προφήτης ενεφανίσθη στην ανθρωπότητα, ίσως επειδή ο άνθρωπος έκτοτε ξέφυγε από τη πρωτόγονο κατάσταση, και υπανάπτυξη, ανέπτυξε πολιτισμό, επιστήμες, και τεχνικές γνώσεις, και δεν χρειαζότανε πια τους προφήτες. Οι άνθρωποι είπαν αρκετά πιά με τους προφήτες, έχουμε τους Ιμάμηδες, ΑρχιΡαβίνους, Πάπες, & Πατριάρχες!!!
Οι λαοί, Έθνη και κράτη, που πιστεύουν στον Ισλαμισμό γεωγραφικώς εκτείνονται από τον Ατλαντικό, (Μαρόκο), μέχρι τα κράτη του Περσικού/Αραβικού Κόλπου, και κράτη της Αφρικής, μέχρι την Ασία-Ινδονησία.
Ο Ισλαμισμός δεν θεωρείται ότι αποτελεί νέα θρησκεία, αλλά την αρχική και μόνη αγνή και αληθή θρησκεία του Θεού, τελειοποιηθείσα διά του Κορανίου, και την οποίαν δίδαξε ο ίδιος ο Θεός, εις τους προφήτας προ του Μωάμεθ, αφού οι Εβραίοι και Χριστιανοί εξέκλιναν από το δρόμο και τις εντολές του Θεού. Θρησκεία του Θεού, λέγει το Κοράνιον, είναι το Ισλάμ. Ο Αβραάμ δεν ήταν Εβραίος, αλλά ήταν ευσεβής Μουσουλμάνος, και πάντως όχι πολυθεϊστής.
Οι Μουσουλμάνοι σήμερα έχουν διαιρεθεί σε δύο μέρη, τους Σουνίτες & Σηϊτες.
Ο Ισλαμισμός είναι μια δογματική θρησκεία κατά το πρότυπο των άλλων δύο Μεσογειακών θρησκειών, του Ιουδαϊσμού, & Χριστιανισμού. Ο Ισλαμισμός είναι η ονομασία της Μουσουλμανικής θρησκείας. Ισλάμ στα Αραβικά σημαίνει αφοσίωση και υποταγή στο Θεό. Οι οπαδοί του Ισλαμισμού πιστεύουν σε ένα Θεό, τον Αλλάχ όπως τον ονομάζουν στην Αραβική γλώσσα, και στον Μωάμεθ σαν το μόνο προφήτη και απεσταλμένο του Θεού επί της Γης.
Ο Ισλαμισμός ξεκίνησε από την Αραβία, και εξαπλώθηκε γρήγορα στις χώρες Νοτίου Ασίας & Αφρικής, και έφθασε μέχρι Ινδονησία.
Το 1/3 του πληθυσμού της Γης ασπάζεται τον Ισλαμισμό, τη θρησκεία που ίδρυσε ο προφήτης Μωάμεθ το 622 μ.Χ.
Ο Ισλαμισμός διαμορφώθηκε κάτω από την ανάγκη που επέβαλλε η ένωση των Αραβικών φυλών, σε μια μονοθεϊστική θρησκεία.
Οι συντηρητικοί Μουσουλμάνοι προσπάθησαν να αντιδράσουν σε διάφορες κινήσεις εκσυγχρονισμού του Ισλαμισμού, και το πέτυχαν, να παραμείνει η θρησκεία πιστή στις διδαχές του προφήτη.
Όπως ο Χριστιανισμός διηρέθη σε Καθολικούς & Ορθοδόξους, έτσι και οι Μουσουλμάνοι, σε Σηϊτες, και Σουνίτες.
Σηϊτες –ως επί το πλείστον- είναι οι Ιρανοί, και Σουνίτες οι κάτοικοι της
Αραβίας και περιχώρων.
Ο Ισλαμισμός σαν θρησκεία περιλαμβάνει δύο μέρη, το δογματικό, και το πρακτικό. Το δογματικό μέρος είναι απλούστατο, ήτοι «πιστεύειν εις ένα και μόνο Θεό, παντοδύναμο, Παντοκράτορα». Ο Θεός είναι μόνος,
δεν έχει συνέταιρον, ούτε σύζυγο, ούτε τέκνα. Το Κοράνιον λέγει δια τους Χριστιανούς, «οι άπιστοι λέγουν, ο Θεός είναι το τρίτον εκ των τριών, αλλά δεν υπάρχει ειμή εις Θεός». Το ίδιο λέει και η Εβραϊκή θρησκεία, η θρησκεία του Αβραάμ, Δαϋίδ, και Μωϋσή.
Παραδέχεται το προφήτη Μωάμεθ ως αληθή Προφήτη και Απόστολο του Θεού, και το τελευταίο των Προφητών.
Το Κοράνιον λέγει, «ουδείς πεθαίνει άνευ της θελήσεως του Θεού».
Ο Ισλαμισμός αναγνωρίζει την υπερτάτη αρχηγία του Ιμάμη ή Χαλίφη.
Από απόψεως εξωτερικής λατρείας το Ισλάμ διακρίνεται επίσης δια την απλότητά του. Δεν υπάρχει ιδιαίτερος κλήρος, και το ιερατείον είναι απλό. Οι ιεροτελεστίες είναι σύντομες και απλές. Η προσευχή είναι πράξη λατρείας, και είναι υποχρεωτική, επαναλαμβανόμενη πεντάκις της ημέρας. Η προσευχή είναι επίσης βραχυτάτη, συνισταμένη εις γονυκλισίας, υποκλίσεις, και απαγγελίας τυπικών λέξεων και φράσεων
όπως, «Πιστεύω εις ένα και μόνο Θεό, και εις τον Μωάμεθ ως προφήτη,
και Απόστολο του Θεού». Διαρκούσης της προσευχής, ο προσευχόμενος δέον όπως έχει στραμμένο το πρόσωπον αυτού, σε κατεύθυνση προς το μέρος όπου κείται το εν Μέκκα ιερό Τέμενος.
Η Παρασκευή είναι η ιερή ημέρα των Μουσουλμάνων.
Για τη προσευχή κατά τη Παρασκευή, όλοι οι πιστοί προσέρχονται ομού στα τζαμιά, ή τεμένη, όπου προϊσταται της προσευχής ένας Ιμάμης, του οποίου τις κινήσεις γονυκλισίας και υποκλίσεις, ακολουθούν άπαντες οι προσευχόμενοι.
Τρίτο προς τον Θεό καθήκον, αποτελεί η νηστεία, και ιδία κατά τον ιερό μήνα Ραμαζάν. Τετάρτη υποχρέωση αποτελεί η μετάβαση στους ιερούς τόπους του Ισλαμισμού, δηλαδή στη Μέκκα και Μεδίνα, όπου έζησε και δίδαξε ο Προφήτης. Εκεί πηγαίνουν για προσκύνημα.
Η μετάβαση εκεί είναι επιβαλλομένη από το νόμο, ιδία για τους ευπόρους και υγιείς Μουσουλμάνους.
Απαλλάσονται της υποχρεώσεως αυτής οι άποροι και ασθενείς.
Όλους εμάς τους μη Μουσουλμάνους, μας αποκαλούν «απίστους».
Ο κατά των απίστων πόλεμος (Τζιχάντ), αποτελεί επίσης ιερό προς τον Θεό καθήκον παντός ικανού Μουσουλμάνου. Όλοι οι άπιστοι οφείλουν να υποταχθούν εις τον Ισλαμισμό. Οι Εβραίοι και Χριστιανοί (άπιστοι), δύνανται να ζήσουν στο Μουσουλμανικό κράτος, υπό τον όρο να διατελούν δια βίου υποτελείς απέναντι των Μουσουλμάνων, και να καταβάλλουν ετησίως κεφαλικό φόρο, κοινώς «χαράτσι».
Ο Ισλαμισμός αποτελεί ολόκληρο σύστημα ιδεών και αντιλήψεων περί θρησκείας, κοινωνίας, πολιτείας, και ανθρωπίνου εν γένει βίου και πολιτισμού, εντελώς ιδιόρρυθμο και κατά πολύ διάφορον του επικρατούντος στο Χριστιανικό και Εβραϊκό κόσμο.
Όταν λέγομεν Ισλάμ, και Ισλαμισμό, εννοούμε όχι μόνο τη Μωαμεθανική θρησκεία, αλλά υπό ευρυτάτην έννοιαν, που περιέχει τα πάντα, βίο θρησκευτικό, πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό, τελετές, οικογενειακό, και όλες τις βιοτικές σχέσεις, την εκπαίδευση, ήθη, έθιμα.
Ο Ισλαμικός πολιτισμός είναι ο Αραβικός, και η μελέτη του Κορανίου,
γραμμένου στην Αραβική, η οποία είναι η γλώσσα του Προφήτη.
Λέγοντας Ισλαμισμό εννοούμε ολόκληρο το σημερινό Ισλαμικό Μουσουλμανικό, Μωαμεθανικό Κόσμο, περιλαμβάνοντα όλους τους απανταχού Γης Μουσουλμάνους. Το Ισλάμ αποτελεί σήμερον μεγάλη δύναμη και ισχυρό συνεκτικό δεσμό και κρίκο μεταξύ εκατομμυρίων Μουσουλμάνων, διασκορπισμένων εις τα πέρατα του κόσμου, και κατεχόντων κεντρικότατα και πλουσιότατα μέρη με πετρέλαια, κλπ.
Αυτή τη δύναμη εκτιμούν δεόντως και υπολογίζουν οι Κοσμοκράτορες, οι διέποντες τις τύχες των λαών και κρατών της οικουμένης.
Ο Ισλαμισμός κατέστη κατά τους νεώτερους χρόνους, για τους Ευρωπαίους, αντικείμενο πολλών ερευνών και μελετών.
Ιησούς Χριστός & Ισλαμισμός:
Στο Κοράνιο γίνεται λόγος για τον Ιησού, αλλά απορρίπτεται η Θεότητα αυτού. Αποκαλείται «Μεσσίας» και «Λόγος Θεού», και θεωρείται δεύτερος Αδάμ. Σύμφωνα με το Κοράνιο, ήρθε στο κόσμο,
με τρόπο υπερφυσικό από τη παρθένο Μαρία, προφήτεψε και δίδαξε
από νεαρή ηλικία, και έκανε πολλά θαύματα. Σύμφωνα με το Ισλάμ,
ο Ιησούς δεν σταυρώθηκε και δεν αναστήθηκε, ο Ιησούς επέστρεψε στο Θεό. Το Κοράνιο αναφέρεται με σεβασμό στη παρθένο Μαρία, δεν τη
δέχονται όμως ως Θεοτόκο, αλλά ως μητέρα του Μεσσία.
Τη προσφωνούν «Δέσποινά μας, κυρία μας Μαριάμ»
Παραδέχονται τον Ιησού σαν Μεσσία, ενώ η Εβραϊκή θρησκεία όχι.
Οι Εβραίοι περιμένουν ακόμη το Μεσσία, ίσως αυτός να βγεί μέσα από το διεθνή Σιωνισμό!!!!.
Οι πέντε όροι:
----------------------
Κάθε Μουσουλμάνος έχει πέντε (5) υποχρεώσεις στη ζωή του.
Την ομολογία της πίστης, τη προσευχή, την ελεημοσύνη, τη νηστεία,
Το ιερό προσκύνημα στη Μέκκα.
Το Ισλάμ έχει λάβει βασικές αρχές, από τον Ιουδαϊσμό,& Χριστιανισμό
Συνεργασία με τη Σιωνιστική Δύση:
Πρόσφατα παρατηρήσαμε τμήμα του Ισλαμισμού,(το συντηρητικό Ισλαμισμό), να συνεργάζεται με το διεθνή Σιωνισμό. Αυτό συνέβη με την «Αραβική Άνοιξη», και τον «Αραβικό Σύνδεσμο», που συνεργάστηκαν με τις δυνάμεις της παγκόσμιας Σιωνιστικής Αυτοκρατορίας, για την ανατροπή των Αραβικών εθνικιστικών καθεστώτων, στη Τυνησία, Λιβύη, Αίγυπτο, και τώρα στη Συρία, για την εγκατάσταση φιλο-Σιωνιστικών «δημοκρατικών» κυβερνήσεων. Στην Αίγυπτο εξελέγη με δημοκρατικές διαδικασίες, και κάτω από τις ευλογίες του διεθνούς Σιωνισμού των Δυτικών δυνάμεων, ο Αρχηγός των Ισλαμιστών κ. Μόρσι.
Ο ηγέτης κάθε Μουσουλμανικής χώρας θεωρείται απόγονος του προφήτη, και τυγχάνει της ευλογίας αυτού. Στις χώρες του Αραβικού Κόλπου, ονομάζεται Χαλίφης, εάν δεν είναι Βασιλεύς.
Κατά την Μουσουλμανική παράδοση, πιστεύουν στην «ενός ανδρός αρχή», και από την ίδια οικογένεια, που είναι κατευθείαν κληρονόμοι-απόγονοι του Προφήτη.
Οι Βασιλείς, Σεϊχηδες, και Χαλίφηδες, των Αραβικών κρατών του Αραβικού Κόλπου και όχι μόνο, θεωρούνται από το λαό, κατευθείαν απόγονοι του Προφήτη, και είναι δια βίου κυβερνήτες.
Ενώ λοιπόν ο Ισλαμισμός και Σιωνισμός ενισχύονται παγκοσμίως,
παρατηρούμε το Χριστιανισμό διεθνώς σε φθίνουσα πορεία, αφού Βασιλείς και ηγεμόνες, και θρησκευτικοί ηγέτες, Χριστιανικών κρατών της Σιωνιστικής Χριστιανικής Δύσης, είναι Πεφωτισμένοι, Μασόνοι, Σιωνιστές.
Τελευταία ο Σιωνισμός πολεμά τον Ισλαμισμό και Χριστιανισμό, με ταινίες Κινηματογράφου και θεατρικά έργα, όπου δεινώς χλευάζονται
οι Αρχηγοί των άλλων δύο θρησκειών, Χριστός, και Μωάμεθ, δημιουργώντας διεθνή σάλο.

ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Διεθνολόγος
E-mail: ant.grypaios@gmail.com
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΓΚΛΗΜΑ! ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΡΑΤΟΜΟΥΝ ΠΑΡΘΕΝΟ ΔΑΣΟΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΡΥΞΟΥΝ ΧΡΥΣΟ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΒΙΝΤΕΟ



Αυτή είναι η ανάπτυξη που μας υπόσχονται με το ξεπούλημα των πάντων.

Ευχαριστούμε την κα Πρωτόπαπα για το παρακάτω, συγκλονιστικό θέμα.

Εκεί που έπαιζαν οι νύμφες κι οι νεράϊδες θα γίνει κρανίου τόπος για να έχουν κέρδος ξένοι άρπαγες.


Φανταστείτε όταν θα αρχίσουν να εκχωρούν εδάφη για να κάνουν ΕΟΖ οι "επενδυτές" κι αρχίσουν να καταστρέφουν τα πάντα για να κάνουν εργοστάσια τι θα δούμε...

ΟΧΙ ΑΛΛΗ "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!

Ένα χαρακτηριστικό σύνθημα των πολιτών που αντιστέκονται στο μεγάλο έγκλημα που συντελείται στο δάσος σκουριών, ήταν: "Εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε γι' ανθρώπινες ζωές".



Διαβάστε περισσότερα » »