Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Πέντε ροφήματα που προλαμβάνουν τη γήρανση του δέρματος

Οι ρυτίδες δεν προλαμβάνονται μόνο με τις κρέμες, τις θεραπείες και τις μάσκες αλλά και με άλλους τρόπους, φυσικούς, εύγευστους και χορταστικούς. Συγκεκριμένα, υπάρχουν κάποια ροφήματα που προσφέρουν στην επιδερμίδα οξυγόνο και στον οργανισμό τις απαραίτητες εκείνες βιταμίνες για να
μείνει το δέρμα... ατσαλάκωτο.

Τα πέντε αφεψήματα που μπορούν να αποδειχθούν σε έναν ισχυρό σύμμαχο των γυναικών κατά των ανεπιθύμητων ρυτίδων είναι τα εξής:

Νερό
Με 1,5-2 λίτρα νερό καθημερινά, ο οργανισμός παραμένει επαρκώς ενυδατωμένος και το δέρμα λάμψη. Η έλλειψη νερού προκαλεί αφυδάτωση που ευθύνεται για την πρόωρη γήρανση και την εμφάνιση ρυτίδων.

Πράσινο τσάι
Τα αντιοξειδωιτκά συστατικά που περιέχει καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούνται από περιβαλλοντικούς παράγοντες και φλεγμονές και έχουν σαν αποτέλεσμα τη γήρανση του δέρματος.

Τζίντζερ
Θεωρείται αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες, ενώ δρα καταπραϋντικά σε προβλήματα όπως η ακμή.

Κακάο
Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, αφού περιέχει μεγαλύτερες ποσότητες ακόμη και από τον καφέ, το κόκκινο κρασί ή το πράσινο τσάι αποδεικνύεται ένας από τους καλύτερους συμμάχους των γυναικών ενάντια στο γήρας του δέρματος.

Μούρα
Ένας χυμός ή ένα τσάι από βατόμουρα, μύρτιλλα ή άλλου είδους μούρα προσφέρει πολλά αντιοξειδωτικά στοιχεία στον οργανισμό αλλά και την απαραίτητη βιταμίνη C, που χαρίζει λάμψη στο δέρμα.

Πηγή: Elle.gr
 iefimerida.gr

triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΒΡΑΙΟΣ ΡΑΒΒΙΝΟΣ ΟΜΟΛΟΓΕΙ: «ΝΑΙ, ΕΜΕΙΣ ΣΚΟΤΩΣΑΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑ ΤΟΝ ΑΙΤΩΛΟ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙ' ΑΥΤΟ»!!!




ellasorthodocyΤο παρακάτω κείμενο μαζί με το βίντεο αναρτήθηκε από το hellas-orthodoxy (Ελλάδα – Ορθοδοξία) και το ανεβάζουμε αυτούσιο:
Πρόκειται για τον αρχισιωνιστή (και πιθανόν πρακτορίσκο) Ραββίνο Μορδεχάϊ Φριζή, που υβρίζει αδιαλείπτως την Ελλάδα - τη χώρα που τον γέννησε και τον μεγάλωσε και για την οποία σκοτώθηκε ο παππούς του!!! - και την Ορθοδοξία! Καμαρώστε τον στο ακόλουθο βίντεο, ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΠΩΣ Η ΦΥΛΗ ΤΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ ΤΟΝ ΑΙΤΩΛΟ:
Χωρίς να το καταλάβει, ο χαιρέκακος Εβραίος κατέρριψε οριστικά τα «επιχειρήματα» όσων χαρακτηρίζουν «συνωμοσιολόγους» εκείνους που μιλάνε για το απύθμενο μίσος των Θεοκτόνων εναντίον μας! Μάλιστα, είναι και αρχιψεύταρος κατηγορώντας τον Άγιο Κοσμά για «μίσος εναντίον των Εβραίων», όταν εκείνος ΟΥΔΕΠΟΤΕ προέτρεψε τους Ρωμηούς σε πράξεις βίας κατά των συνεργατών των Τούρκων, που τελικά κατέσφαξε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στην Τριπολιτσά!
Αυτοί είναι οι Σιωνιστές! Να τους χαίρονται οι εγχώριοι κρυφοεβραίοι και εβραιόφιλοι υποστηρικτές (ή μήπως υποτακτικοί;) τους!
Και για να μην ξεχνιόμαστε: ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ, είναι η τωρινή κυβέρνηση Νδ - Πασοκ, που ψήφισαν την κατάργηση της Αργίας της Κυριακής, ακριβώς για την οποία σκότωσε τον Πατροκοσμά ο εσμός των Ιουδαίων, 200 και πλέον χρόνια πριν...!


Πηγή: ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
makeleio


Διαβάστε περισσότερα » »

"Χαράτσι ενός ευρώ ανά ιατρική συνταγή"

ΦΣΑ: "ΓΙΝΑΜΕ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ"
Επανέρχεται από τον ερχόμενο Νοέμβριο για τους ασφαλισμένους το «χαράτσι» του ενός ευρώ ανά συνταγή που θα εκτελείται στα φαρμακεία, όπως τουλάχιστον προκύπτει από σχετική ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθήνας (ΦΣΑ).
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΦΣΑ, κ. Κώστα Λουράντο, πρόκειται για ένα μέτρο που, εκτός όλων των άλλων επιπτώσεων που έχει, καθιστά τους φαρμακοποιούς και εισπράκτορες των χαρατσιών του ΕΟΠΥΥ.
«Όπως αντιλαμβάνεστε, εκτός από δανειστές του ΕΟΠΥΥ, αφού η πληρωμή των χρεών του δεν φαίνεται ούτε με κιάλια, χρηματοδότες των μισθών των υπαλλήλων του - ελεγκτών των συνταγών μας, γίναμε και εισπράκτορες των χαρατσιών του» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λουράντος.
Για την εφαρμογή του μέτρου αυτού υπήρχε νομοθετική πρόβλεψη από το 2011, αλλά είχε οριστεί ως προϋπόθεση να εκδοθεί πρώτα σχετική υπουργική απόφαση, κάτι το οποίο πλέον δεν χρειάζεται αφού με νεότερο νόμο το συγκεκριμένο εδάφιο διαγράφηκε.
Κατά τις εκτιμήσεις των φαρμακοποιών, αυτό έγινε για να παρακαμφθεί τυχόν προσφυγή στο ΣτΕ από τον κλάδο τους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Βόμβα τρόικας: "Ανοίξτε ασφαλιστικό και μειώστε συντάξεις, εφάπαξ και επιδόματα"

ΠΡΟΚΑΛΥΨΗ Η ΜΙΝΤΙΑΚΗ "ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ" ΚΑΤΑ Χ.Α.
Θέμα ασφαλιστικού «ανοίγει» η τρόικα και στρώνει το χαλί για να ζητήσει νέα μέτρα δις ευρώ για την περίοδο 2015-2016 που ανακύπτει χρηματοδοτικό κενό. Η απαίτηση-βόμβα των δανειστών διατυπώνεται εν μέσω μίας επικοινωνιακής καταιγίδας σε βάρος της Χρυσής Αυγής και του «πραξικοπήματος» που θα έκαναν οι Έφεδροι Καταδρομείς.
Τα μονοθεματικά δελτία ειδήσεων και η προπαγάνδα που γίνεται για να αναδειχθούν τα κακώς κείμενα και να πληγεί ο Λαικός Σύνδεσμος εν’ όψει και των δημοτικών εκλογών αποτελούν ένα προπέτασμα καπνού για να καλυφθούν οι νέες αξιώσεις της τρόικας και να «θαφτεί» η τεράστια κοινωνική δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση του μνημονίου.
Στα ψιλά πέρασε το ότι η τρόικα ανέτρεψε τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για την ύφεση και την πήγε από το 3,8% που ήθελε το οικονομικό επιτελείο στο 4% για το 2013, όπως και το περίφημο πρωτογενές πλεόνασμα. Η κυβέρνηση έλεγε πώς θα φτάσει στα τέλη του έτους στα 2-2,5 δις ευρώ, αλλά οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν εντελώς άλλη άποψη.
Το πολύ να φτάσει το πρωτογενές πλεόνασμα στο 0,3%, που ισούται με 300-500 εκατ. ευρώ.
Η μη αποδοχή των θέσεων της κυβέρνησης για το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο συνιστά αποτέλεσμα «μαγειρέματος» στοιχείων αφού έβγαλαν έξω τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων και των ΟΤΑ, είναι αυτό που οδηγεί σε «άνοιγμα» του ασφαλιστικού και νέα μέτρα από την τρόικα. Αυτό πρακτικά σημαίνει νέες μειώσεις σε συντάξεις -επικουρικές και κύριες-, εφάπαξ και κοινωνικές παροχές.
Οι δανειστές ζητούν μετ’ επιτάσεως να υπάρξουν πρόσθετα μέτρα για τη διετία 2015-2016 βάζοντας στην ατζέντα τη «μαύρη τρύπα» 1 δις ευρώ που υπάρχει στα ασφαλιστικά ταμεία. «Φέρτε μας λίστα με τα μέτρα που θα πρέπει να πάρετε», λένε.
Η αξίωση των δανειστών προκάλεσε πανικό στην κυβέρνηση, η οποία συγκάλεσε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου και επι τέσσερις ώρες Σαμαράς, Στουρνάρας και Βρούτσης επιχειρούσαν να χαράξουν «γραμμή άμυνας», εν’ όψει της συνάντησης αύριο του πρωθυπουργού με την τρόικα.
Κυβερνητικές πηγές πάντως λένε ότι η τρόικα κάνει ότι μπορεί για να «δεσμεύει» την κυβέρνηση στη λήψη νέων μέτρων και δεν χαμπαριάζει από κοινωνικές αναταραχές ως αποτέλεσμα της φτώχιας και της ανεργίας.
Η σημερινή συνάντηση που είχε προγραμματισθεί με τον υπουργό Εργασίας και στόχευε σε αυτή ο κ. Βρούτσης να τους αναπτύξει τα επιχειρήματα του για την αύξηση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων από το «σαφάρι» της αδήλωτης εργασίας, ακυρώθηκε με πρωτοβουλία της ομάδας του κ. Τόμσεν.
Προφανώς δεν θέλουν να ακούσουν τίποτα και δίνουν περιθώριο δύο εβδομάδων στην κυβέρνηση. Όταν θα επιστρέψουν στην Ελλάδα, στα μέσα Οκτωβρίου, θα πρέπει να δούν τη λίστα με τα νέα μέτρα, αλλιώς η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δει τη δόση του 1 δις ευρώ του Οκτωβρίου.
Η δόση αυτή έχει και άλλα προαπαιτούμενα. Όπως, το λουκέτο των αμυντικών βιομηχανιών στο οποίο επιμένουν οι δανειστές.
Η αλλαγή της ατζέντας στην επικαιρότητα με τη μονοπώληση του θέματος της Χρυσής Αυγής και των «παρανομιών» που έχει διαπράξει είναι οφθαλμοφανές πώς αποτελεί ένα πρώτης τάξεως προκάλυμμα για να περάσει η κυβέρνηση τα νέα μέτρα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Έφυγε από τη ζωή η Πόλυ Πάνου

Έφυγε από τη ζωή η Πόλυ Πάνου Μία από τις σημαντικότερες φωνές του λαϊκού τραγουδιού, η Πολύ Πάνου, «σώπασε» για πάντα σε ηλικία 73 ετών, σήμερα, ενώ το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σε λαϊκό προσκύνημα θα τεθεί η σορός της από τις 9.30πμ το πρωϊ της Δευτέρας(30/9) στο παρεκκλήσι του Α΄Νεκροταφείου ενώ στις 15:00, στην εκκλησία του ίδιου χώρου θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία.
Στη συνέχεια η σορός θα μεταφερθεί στο Νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου όπου και θα ταφεί σε οικογενειακό τάφο.
Η Πολυτίμη Κολιοπάνου -όπως ήταν το πραγματικό της όνομα-, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Οκτωβρίου 1940, μεγάλωσε όμως στην Πάτρα. Ο «νονός» του καλλιτεχνικού της ονόματος ήταν ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο άνθρωπος που την ανακάλυψε στην Πάτρα και έμελλε να της αλλάξει τη ζωή.
Η ιστορία της ξεκινά όταν μαθήτρια ακόμα του δημοτικού, κάνει σκασιαρχείο από το σχολείο και πηγαίνει στα Ψηλαλώνια της Πάτρας, για να ακούσει τα καινούργια τραγούδια της εποχής. Στην ηλικία των 10 ετών εντυπωσιάζει με τις φωνητικές ικανότητες, όταν στο μαγαζί όπου εμφανιζόταν ο Σταύρος Τζουανάκος, ανέβηκε στο πάλκο και τραγουδά το «Συλβάνα, Συλβάνα μου τρελή πεθαίνω για ένα σου φιλί».
Αργότερα, κρυφά από τους γονείς της, συμμετέχει σ' ένα διαγωνισμό ταλέντων της πόλης, στον οποίο τραγουδά το τραγούδι "Μητέρα" του Φώτη Πολυμέρη και διακρίνεται ανάμεσα σε 260 παιδιά, παίρνοντας το πρώτο βραβείο . Οι εφημερίδες τότε, γράφουν για τη «μικρή Πατρινοπούλα, το παιδί θαύμα που πήρε το πρώτο βραβείο».
Έναν χρόνο μετά από το διαγωνισμό, βρίσκεται στην Πάτρα για εμφανίσεις ο νεαρός τότε και ταλαντούχος Γρηγόρης Μπιθικώτσης. Η τραγουδίστρια του συγκροτήματός του, τους είχε εγκαταλείψει και ο Γρηγόρης έψαχνε εναγωνίως τραγουδίστρια να την αντικαταστήσει. Τότε τυχαία σε ένα κουρείο της γειτονιάς της, έμαθε για τη μικρή Πολυτίμη με το «χρυσό λαρύγγι» όπως την αποκαλούσε και ο ίδιος. Έτσι ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης τη βρήκε , την άκουσε να τραγουδά τα "βαριά" του Τζουανάκου, τραγούδια ανατολίτικα αλλά και Πολυμέρη και αμέσως τότε της ζήτησε να τον ακολουθήσει. Ταξίδεψαν μαζί στη Πάτρα, στο Αγρίνιο και μετά στην Αθήνα, στα δισκογραφικά στούντιο της Columbia, ενώ η Πόλυ Πάνου ήταν πάντα με τη συνοδεία της μητέρας της, παρά την αντίθετη γνώμη του πατέρα της.
Ο τότε παραγωγός της Columbia, έχοντας μεσολαβήσει ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης για την ακρόαση και εντυπωσιασμένος από τη σπάνια φωνή της, του είπε: «Γρηγόρη μου, μού 'φερες μια Βέμπο του λαϊκού τραγουδιού!».
«Εγώ, πριν απ' όλα, για τον εαυτό μου τραγούδησα, τραγουδούσα, τραγουδάω. Σ' εμένα έδινα και δίνω πάντα λογαριασμό. Χωρίς τρακ, χωρίς τίποτα. Είχα, κι έχω πάντα, μεγάλο, πολύ μεγάλο πάθος. Το αγάπησα πολύ το λαϊκό τραγούδι. Και μπήκα μέσα κι έδωσα όλον μου τον εαυτό. Του Γρηγόρη Μπιθικώτση, το χαρτί που μου 'δωσε, εγώ δεν το 'καψα. Δεν υπήρχε περίπτωση να το κάψω!», είχε δηλώσει πριν χρόνια σε συνέντευξή της, η σπουδαία τραγουδίστρια.
Το πρώτο τραγούδι που ηχογράφησε, το έγραψε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης και είχε τίτλο «Πήρα τη στράτα την κακιά» (1952). Ακολούθησε το «Να πας να πεις της μάνας μου» (1956) του Γιώργου Ζαμπέτα.
Η Πόλυ Πάνου ήταν η πρώτη που τραγούδησε τα «Παιδιά του Πειραιά», που αργότερα έγινε μεγάλη επιτυχία και ήταν ο ίδιος ο Χατζιδάκις που την κάλεσε στο τηλέφωνο και της είπε: «Έχω, Πόλυ, γραμμένο ένα τραγούδι για σένα».
Η σημαντική αυτή ερμηνεύτρια τραγούδησε πολλά από τα καινούργια τραγούδια όλων των κορυφαίων λαϊκών συνθετών της δεκαετίας του '50. Ήταν η εποχή άλλωστε ανάδειξης μίας νέας γενιάς. Η Πόλυ Πάνου θα αναδειχτεί παράλληλα με τον Στέλιο Καζαντζίδη, τον Πάνο Γαβαλά, την Καίτη Γκρέυ και τη Γιώτα Λύδια. Ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Μητσάκης, ο Θόδωρος Δερβενιώτης και ο Μπάμπης Μπακάλης θα της γράψουν τα καινούργια τραγούδια με τα οποία θα αναδειχτεί στη δισκογραφία και στο πάλκο. Πολλά απ' αυτά θ' αντέξουν να τραγουδιούνται μέχρι και σήμερα.
Το "Μες στην πολλή σκοτούρα μου", και το "Παίξε Χρήστο το μπουζούκι" του Βασίλη Τσιτσάνη, "Φέρτε μια κούπα με κρασί", "Οτι βρέξει ας κατεβάσει" του Απ.Καλδάρα, "Σβήσε το φως να κοιμηθούμε" του Γιάννη Παπαϊωάννου, "Πάρε το δαχτυλίδι μου", "Καυγαδάκι" του Μητσάκη, "'Αλλα μου λεν τα μάτια σου", "Ένα σφάλμα έκανα" του Δερβενιώτη, "Εσένα δε σου άξιζε αγάπη", "Τα αδέλφια δε χωρίζουνε", "'Ασε πρώτα να ξεχάσω" του Καλδάρα, "Τα λιμάνια" του Τσιτσάνη και πολλά άλλα, υπήρξαν σταθμός στην καλλιτεχνική της πορεία.
Δισκογραφία:
1968: "Πάμε σε κέντρα κοσμικά"
1971: "Σήμερον σ' αυτόν τον δίσκο"
1974: "Τελεία και παύλα", "Λαϊκές αναμνήσεις"
1976: "Ο έρωτας δεν είναι αμαρτία"
1977: "14 χρυσές επιτυχίες", "Και τώρα μόνη"
1979: "Επικίνδυνη αγάπη"
1982: "Αξέχαστες επιτυχίες"
1985: " Τι να μας κάνει μια ζωή"
1987: "Δυο δυο"
1990: "Παράνομη αγάπη"
1992: "Επιτυχίες 1957-1967"
1994: "Δισκογραφία Τσιτσάνη Νο8 Cd 1"
1996: "Μέσα από τις 45"
1997: "Μεγάλες επιτυχίες"
2000: "Αυτά που ήθελα να πω"
2007: "Από τις 78 στροφές 2 cd"
2009: "Τα πορτραίτα της MINOS- EMI No2"
2011: "Οι αυθεντικές φωνές του λαϊκού τραγουδιού Cd10", "32 μεγάλες επιτυχίες Cd1"

newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει αλλαγή τακτικής για το όνομα»

Ο ΣΥΡΙΖΑ, γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα,  το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, κρίνει αναγκαίο τον επαναπροσδιορισμό της ελληνικής τακτικής στη διαφορά του ονόματος με τα Σκόπια.


Η πρόταση τέθηκε από την βουλευτή Ρένα Δούρου που είναι υπεύθυνη για την εξωτερική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενη διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της αρνητικής απόφασης για την Ελλάδα από το Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης στη Χάγη.

Σε συνέντευξή της στο ελληνικό ραδιόφωνο «Real FM» - σημειώνει η σκοπιανή εφημερίδα- η Δούρου τόνισε την ανάγκη να διατηρηθεί ένα σημαντικό σημείο στην ελληνική εξωτερική πολιτική, όπως αυτό  της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008, αλλά θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει αμέσως την τακτική που πρέπει να ακολουθηθεί σχετικά με το θέμα του ονόματος.

«Μιλώ για την ενδιάμεση συμφωνία, γνωρίζουμε τι συνέβη στη Χάγη, το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ της γειτονικής χώρας», σημείωσε.

 
Η Δούρου, όμως, έκανε σαφές ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σύμφωνη με τις κόκκινες γραμμές της ελληνικής κυβέρνησης.

«Η θέση μας για το όνομα, εδώ και δεκαετίες είναι ένα σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις. Για να επιτευχθεί αυτό χρειαζόμαστε συνέπεια και συνέχεια», είπε η Δούρου, σύμφωνα με την Ούτρινσκι Βέσνικ.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »