Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Για εκείνους που ετοιμάζονται να παραδώσουν το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στους Σκοπιανούς!

Πανέλληνες εις Μεθώνην: γραφή και ύστερη γεωμετρική και πρωτοαρχαϊκή Μεθώνη, Μακεδονία - Σημαντικά ευρήματα για την αρχαία Ελλάδα στη Μεθώνη Πιερίας
Νέα σημαντικά δεδομένα για την εμπορική, οικονομική, κοινωνική και λογοτεχνική ζωή, για την καθημερινότητα και την γραφή των αρχαίων Ελλήνων αναμένεται να ανατρέψουν όλα όσα γνωρίζαμε για τον αρχαίο κόσμο.

Τα αρχαιολογικά ευρήματα και επιγραφές που εντοπίστηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Μεθώνης Πιερίας, χαρακτηρίζονται ως...

τα σημαντικότερα των τελευταίων 50 χρόνων, ενώ οι μελέτες τους βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο.

Τα ευρήματα - επιγραφές, χαράγματα, εμπορικά σύμβολα κεραμικά σκεύη – συγκολλήθηκαν το 2007 και μόλις πέρσι εκδόθηκε από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας ένας τόμος που περιλαμβάνει τις μελέτες και αναλύσεις γύρω από αυτά, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει ο πρώτος κύκλος συζητήσεων μεταξύ αρχαιολόγων από όλο τον κόσμο για την αξιολόγηση των ευρημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη από το ΚΕΓ το διήμερο διεθνές συνέδριο «Πανέλληνες εις Μεθώνην: γραφή και ύστερη γεωμετρική και πρωτοαρχαϊκή Μεθώνη, Μακεδονία», με περίπου 40 ειδικούς επιστήμονες από τους χώρους της αρχαιολογίας, της επιγραφικής, της αρχαίας ιστορίας, της φιλολογίας και της γλωσσολογίας.

Στην πρώτη μέρα του συνεδρίου, ήδη, οι ειδικοί συμφώνησαν ότι οι πρώτες διαπιστώσεις από τα ευρήματα είναι ιδιαίτερα σημαντικές, και προσφέρουν πλήθος νέων πληροφοριών για τον αρχαίο ελληνικό κόσμο, που χρήζουν περαιτέρω αναλύσεων, καθώς ενδεχομένως να φέρουν στο φως άγνωστες πτυχές.

«Τα ευρήματα της Μεθώνης, χρονολογούνται στο 730-690 π.Χ., και είναι τα μοναδικά που έχουν βρεθεί στην Μακεδονία. Τα δε γράμματα των επιγραφών είναι τα αρχαιότερα χαράγματα που γνωρίζουμε. Δεν υπάρχουν άλλες γραπτές μαρτυρίες στον συγκεκριμένο χώρο και στον συγκεκριμένο χρόνο» επεσήμανε ο αναπληρωτής καθηγητής Επιγραφικής των Κλασσικών Σπουδών Φιλολογίας του ΑΠΘ, και ερευνητής του ΚΕΓ, Γιάννης Τζιφόπουλος.

Κατά την ίδια περίπου περίοδο, χαράγματα σε επιγραφές έχουν βρεθεί από ανασκαφές στην Κρήτη, την Αττική, την Εύβοια και την Ιταλία.

Η αρχαία Μεθώνη, ισχυρό εμπορικό κέντρο της Ν.Α. Ευρώπης

Όπως προκύπτει από τις πρώτες αξιολογήσεις των ευρημάτων, η αρχαία Μεθώνη, αποτελούσε το ισχυρότερο διακομιστικό εμπορικό κέντρο των Βαλκανίων προς το νότο, και είχε αναπτύξει πλούσια δραστηριότητα και δίκτυο εμπορικό, οικονομικό, λογοτεχνικό και αποικιακό.

Διέθετε μεγάλες εμπορικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις – όπως στη σημερινή Σίνδο, μόνο που η σύγκριση γίνεται στα μεγέθη της εποχής, και δύο λιμάνια, όπου προσάραζαν τα πλοία, τα οποία ήταν μεγαλύτερα από της Θάσου, που αναπτύχθηκαν 50 χρόνια μετά.

«Τα λιμάνια της Μεθώνης ήταν τα ασφαλέστερα του Θερμαϊκού και η ανάπτυξή τους οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι βρισκόταν πολύ κοντά στις πλουτοπαραγωγικές πηγές – ξυλεία και μέταλλα – αλλά και στις γειτονικές περιοχές, όπου μεταφέρονταν τα εμπορικά προϊόντα» αναφέρει ο κ.Τζιφόπουλος.


skandalistis.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα » »

Ρένα Δούρου-βολεμένη από τον Άκη και τον Γιάννο;


Με τίτλο «Τι κρύβει η Δούρου» και υπότιτλο «Γιατί δεν αναφέρει στο βιογραφικό της τη συνεργασία με το Ινστιτούτο του Ακη» που δημοσιεύει στο εξώφυλλό της, η εφημερίδα «Δημοκρατία» γράφει σήμερα ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνεργαζόταν με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) όταν υπουργοί Αμυνας ήταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος και στη συνέχεια ο Γιάννος Παπαντωνίου.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Ρένα Δούρου κρύβει από το βιογραφικό της τη συγκεκριμένη συνεργασία που είχε «με τη χειρότερη περίοδο διαφθοράς και παρακμής των τελευταίων δεκαετιών, με το ΠΑΣΟΚ του Ακη, του Γιάννου Παπαντωνίου και του Κώστα Σημίτη».

«Η κυρία Δούρου δεν χάνει καμιά ευκαιρία για να κατακεραυνώσει το «σάπιο πολιτικό σύστημα» της Μεταπολίτευσης, με το οποίο, όπως λέει, δεν είχε οποιαδήποτε σχέση. Είναι όμως έτσι;» γράφει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Ρένα Δούρου είχε αναλάβει ρόλο αναλύτριας της τουρκικής πολιτικής από το 2001 και μετά, περίοδο κατά την οποία ο κ. Τσοχατζόπουλος κατηγορείται ότι είχε κλιμακώσει τις δραστηριότητες του γύρω από τις εξοπλιστικές και αμυντικές προμήθειες από τις μίζες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

«Το γεγονός ότι η κυρία Δούρου είχε αυτή τη συνεργασία δεν είναι προφανώς από μόνο του επιλήψιμο. Οπως δεν είναι και για οποιονδήποτε άλλο επιστήμονα ή εργαζόμενο στους φορείς του υπουργείου που εκτελούσε ευσυνείδητα τα καθήκοντά του. Το αξιοπερίεργο όμως είναι ότι αν και είναι πολιτικό πρόσωπο έχει αποφύγει να συμπεριλάβει αυτή την πτυχή της επαγγελματικής δραστηριότητάς της στο βιογραφικό της, όπου απλώς δηλώνει «σύμβουλος εκδόσεων», αναφέρει η εφημερίδα και καταλήγει:

«Σε μια τέτοια περίοδο, ως κορυφαίο στέλεχος ενός κόμματος που διεκδικεί την εξουσία (καταγγέλοντας μάλιστα όσους κυβέρνησαν έως τώρα και ευαγγελιζόμενο τη διαφάνεια) δεν όφειλε να μην κρατάει τέτοια μυστικά που έχουν πολιτικό ενδιαφέρον και αντίκτυπο; Αλλωστε, ο σάλος που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα για την προσχώρηση πρώην στενών συνεργατών του Ακη Τσοχατζόπουλου, όπως ο Αντ. Κοτσακάς, στον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί ένα πρόσθετο θέμα που θα έπρεπε να είχε λάβει υπόψιν της η πολύ ευαίσθητη για σειρά άλλων θεμάτων βουλευτής».

Διαβάστε το ρεπορτάζ
 

Τι κρύβει η Δούρου


Ενα από τα «νέα και άφθαρτα» πρόσωπα που προβάλλει, με κάθε αφορμή, ο Αλέξης Τσίπρας -στην προσπάθειά του να καταλάβει την εξουσία και να γίνει πρωθυπουργός- είναι η Ρένα Δούρου, η οποία εξελέγη μάλιστα στις 6 Μαΐου και βουλευτής Β΄ Αθηνών. Η κυρία Δούρου δεν χάνει καμιά ευκαιρία και η ίδια για να κατακεραυνώνει το «σάπιο πολιτικό σύστημα» της Μεταπολίτευσης, με το οποίο, όπως λέει, δεν είχε οποιαδήποτε σχέση.

Είναι όμως έτσι; Ή μήπως η νεαρή βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ κρύβει κάτι -τουλάχιστον από το επίσημο βιογραφικό της- που τη συνδέει με τη χειρότερη περίοδο διαφθοράς και παρακμής των τελευταίων δεκαετιών; Με το ΠΑΣΟΚ (του 2000-2004) του Ακη Τσοχατζόπουλου, του Γιάννου Παπαντωνίου και του Κώστα Σημίτη...

Για την ακρίβεια, η κυρία Δούρου -σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της «δημοκρατίας»- ξεκίνησε να συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) του υπουργείου Εθνικής Αμυνας την περίοδο που επικεφαλής του ήταν ο (προφυλακισμένος σήμερα για τις μίζες στον Κορυδαλλό) κ. Τσοχατζόπουλος. Η συνεργασία αυτή συνεχίστηκε και όταν πήρε τη σκυτάλη του υπουργείου ο Γιάννος Παπαντωνίου. Επικεφαλής στο ινστιτούτο αυτό, για το οποίο έχουν γραφτεί κατά καιρούς πολλά, είχε υπάρξει και ο εκλεκτός της οικογένειας Παπανδρέου Δημήτρης Χαλκιώτης, ο οποίος στη συνέχεια ορίστηκε διευθυντής του Ιδρύματος Ανδρέα Γ. Παπανδρέου και γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.


Ρόλος αναλύτριας

Η σημερινή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εμφανίζεται και ως ένα από τα μαχητικότερα στελέχη του κόμματος, είχε αναλάβει ρόλο αναλύτριας της τουρκικής πολιτικής από το 2001 και μετά, περίοδο κατά την οποία (προδήλως συμπτωματικά) ο κ. Τσοχατζόπουλος κατηγορείται ότι είχε κλιμακώσει τις «δραστηριότητές» του γύρω από τις εξοπλιστικές και αμυντικές προμήθειες με τις μίζες (όπως τώρα αποκαλύπτεται) εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Το γεγονός ότι η κυρία Δούρου είχε αυτή τη συνεργασία δεν είναι προφανώς από μόνο του επιλήψιμο. Οπως δεν είναι και για οποιονδήποτε άλλο επιστήμονα ή εργαζόμενο στους φορείς του υπουργείου, που εκτελούσε ευσυνείδητα τα καθήκοντά του. Το αξιοπερίεργο όμως είναι ότι -αν και πολιτικό πρόσωπο- έχει αποφύγει να συμπεριλάβει αυτή την πτυχή της επαγγελματικής δραστηριότητάς της στο βιογραφικό της, όπου απλώς δηλώνει «σύμβουλος εκδόσεων». Σε μια τέτοια περίοδο, ως κορυφαίο στέλεχος ενός κόμματος που διεκδικεί την εξουσία («καταγγέλλοντας» μάλιστα όσους κυβέρνησαν έως τώρα και ευαγγελιζόμενο τη διαφάνεια), δεν όφειλε να μην κρατάει τέτοια μυστικά που έχουν πολιτικό ενδιαφέρον και αντίκτυπο;
Αλλωστε, ο σάλος που έχει ξεσηκωθεί το τελευταίο διάστημα για την προσχώρηση πρώην στενών συνεργατών του Ακη Τσοχατζόπουλου, όπως ο Αντ. Κοτσακάς, στον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί ένα πρόσθετο θέμα που θα έπρεπε να έχει λάβει υπόψη της η -πολύ ευαίσθητη για σειρά άλλων θεμάτων- βουλευτής.

Οι μελέτες με τις οποίες ασχολούνταν η κυρία Δούρου (όπως και άλλοι) είχαν στόχο -σύμφωνα τουλάχιστον με το αιτιολογικό τους- να βοηθούν τον εκάστοτε υπουργό Εθνικής Αμυνας και το επιτελείο του για τις γεωστρατηγικές αλλαγές και ισορροπίες. Οι επιστημονικές γνώσεις που χρειάζονταν ήταν βέβαια σημαντικές, αλλά η κυρία Δούρου τότε βρισκόταν σε πολύ νεαρή ηλικία και είναι άγνωστο αν διέθετε την απαιτούμενη εμπειρία. Υπολογίζεται ότι ήταν 26-27 ετών, δεδομένου ότι στο βιογραφικό της δεν αναφέρει έτος γέννησης. Επίσης έχει ενδιαφέρον ότι είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου πήρε το πτυχίο της το 1997. Και όπως αναφέρει, «συνέχισε τις σπουδές της στη Γαλλία, στην Τουρκία και την Αγγλία. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Πολιτικές Επιστήμες».

Τα τελευταία χρόνια η κυρία Δούρου είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνη Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούμενη μάλιστα «υπαρχηγός» του κ. Τσίπρα για τα θέματα αυτά. Αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι τον συνόδευε μαζί με τον Μανώλη Γλέζο στην πρόσφατη επίσκεψή του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας (!), όπως και στη συνάντησή του με τους πρεσβευτές των χωρών του G20. Σε περίπτωση που κερδίσει μάλιστα τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ και σχηματιστεί «κυβέρνηση της Αριστεράς», θεωρείται βέβαιο ότι ο κ. Τσίπρας θα της αναθέσει θώκο, είτε στο υπουργείο Εξωτερικών είτε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.


Δημοκρατία
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

7 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΚΒΙΑΖΑΝ. ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ Ή ΣΑΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ...


kokkalis-georgiou-dobek
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΕΣ ΕΣ. ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΣΕ ΑΥΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΛΩΤΕΣ
Η "αποστασία" Σαμαρά και η πτώση της ΝΔ είναι από τις πιο σκοτεινές περιόδους του μεταπολεμικού κοινοβουλευτικού βίου. Με την δημοσιογραφική έρευνα που κάνουμε προσπαθούμε(απλά και κατανοητά για το ευρύ κοινό)να φωτίσουμε άδηλες πτυχές γεγονότων που αποσιωπήθηκαν ενώ κάποιοι τα γνώριζαν και είναι σίγουρο ότι πήραν λεφτά για να τα θάψουν. Κι αυτό γιατί ο τότε πρωταγωνιστής Αντώνης Σαμαράς σήμερα διεκδικεί τη πρωθυπουργία μιας ταλαιπωρημένης και εξευτελισμένης χώρας. Πρέπει λοιπον ο λαός να ξέρει ποιον θα ψηφίσει.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη(1990-1993) αντιμετώπισε σε όλη σχεδόν την διάρκεια της θητείας της εσωκομματική αντίδραση, άλλοτε συγκαλυμμένη (Μιλτιάδης Έβερτ) και άλλοτε απροκάλυπτη (Αντώνης Σαμαράς), που οδήγησε στην παραίτηση του Σαμαρά από την κυβέρνηση τον Απρίλιο του 1992. Μετά την παραίτησή του, ο Αντώνης Σαμαράς ίδρυσε, στις 30 Ιουνίου 1993, πολιτικό σχήμα με την ονομασία «Πολιτική Άνοιξη» και το Σεπτέμβριο του ιδίου έτους προέτρεψε τους προσκείμενους σε αυτόν βουλευτές της ΝΔ να ανεξαρτητοποιηθούν, προκαλώντας την πτώση της κυβέρνησης με την άρση της εμπιστοσύνης του βουλευτή Κιλκίς, Γιώργου Σιμπιλίδη. Έχοντας χάσει τη δεδηλωμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, στις 9/91993 η κυβέρνηση παραιτήθηκε και ζήτησε την διεξαγωγή εκλογών τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.
Tι ειχε μεσολαβήσει όμως εκείνους του θερμούς μήνες πριν φτάσει ο τότε πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης να κάνει την πιο κάτω δήλωση; "
«Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι και τα συμφέροντα που τους στηρίζουν είχαν κάθε λόγο και διάλεξαν αυτή τη στιγμή για να προκαλέσουν κρίση και ανωμαλία. Στόχος τους ήταν να μην προλάβουν οι Έλληνες να δουν και να απολαύσουν τα αποτελέσματα των δικών τους θυσιών».
Ποια ήταν τα συμφέροντα που φωτογράφιζε αλλά απέφευγε να κατονομάσει ο Μητσοτάκης;
Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Η Siemens προσπαθούσε τότε λυσσαλέα να πάρει τον διαγωνισμό με τις 1.100.000 ψηφιακές παροχές(διαγωνισμός ΟΤΕ αριθμ. 7753/92). Συνέταιρος και άμεσα ωφελημένος θα ήταν ο Κόκκαλης και η Intracom. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δια του υπουργού Οικονομικών Στέφανου Μάνου αντιδρούσε αφού προσπαθούσε να βρει στρατηγικό επενδυτή στην Ιαπωνία και μετά να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό του ΟΤΕ. Ο Σαμαράς γνώριζε τα πάντα. Ήταν μέλος του ΚΥΣΥΜ(μέχρι να αποστατήσει) και ήξερε την κάθε λεπτομέρεια. Και όπως θα δούμε "χτύπησε"(όπως τον κατηγορούν) "σαν φιδι την κατάλληλη ώρα ρίχνοντας την κυβέρνηση με τον Συμπιλίδη".
Σε αυτό το κεφάλαιο θα βγάλουμε δύο επιστολές για να καταλάβετε το δυσώδες παρασκήνιο και τι γινόταν στην πλάτη του ελληνικού λαού. Οι Γερμανοί πρόσταζαν να πάρουν την δουλειά. Και οι είλωτες, οι δουλοπάροικοι, έπρεπε να υπακούσουν. Εαν όμως δεν υπάκουαν οι Γρακοί, οι Ναζί ήταν διατεθειμένοι να ρίξουν την κυβέρνηση.
Η πρώτη είναι αυτή που στέλνει στο Μητσοτάκη με επιτακτικό τόνο(σχεδόν διατάζοντας)ο τότε γενικός κουμαντοδόρος της Siemens στην Ελλάδα Η.Γεωργίου(φωτο1).
georgiou-siemens

Ναι καλα ακούσατε. Ο "συνέταιρος" μαζί με τον Χριστοφοράκο ,συγκατηγορούμενος για τα μιζόνια της Μίζενς με τα οποία λαδώθηκε όλος ο πολιτικος κόσμος.
Και είναι αυτή:

siemens1


Τι είχε μεσολαβήσει; Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SIEMENS Μπερχαντ Ντόμπεκ(φωτο πρωτοσέλιδου) είχε πιέσει τον Μάνο(με το γνωστό ύφος του αυτοκράτορα προς τον αυλικό που θα διαβάσετε και θα καταλάβετε πως μιλούν σήμερα οι Γερμανοί στους Έλληνες για να μιλούσαν τότε έτσι,λεγοντάς του λίγο πολύ: Ή μας δίνεις τη δουλειά η φεύγουμε από την Ελλάδα, σταματάμε τις μίζες και σας βυθιζουμε οικονομικά και πολιτικά. Ο εκβιασμος ήταν ξεκάθαρος. Είχαν φαίνεται τον "Δούρειο Ίππο" τους.
Δείτε και αυτή την επιστολή.

siemens2

siemens3

Μάλιστα αυτό το "η Σιεμενς προασπίζεται τα συμφέροντα του ελληνικού κράτους", είναι όλα τα λεφτά. Όλα αυτά(μην το ξεχνάμε)μία εβδομάδα πριν απο την πτώση της κυβέρνησης από τον Σαμαρά. Τα συμπεράσματα δικά σας...
Το ρεπορταζ(όπως είναι φυσικό), συνεχίζεται...
Πηγή
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΒΛΑΚΩΝΟΥΝ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΦΑΝΑΤΙΖΟΥΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ


Από εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ
Κάποτε ο Οζάλ είχε πει ότι δεν θα χρειαστεί πόλεμος για να κατακτήσουμε την Ελλάδα αλλά θα πέσει μόνη της σαν ώριμο φρούτο στια αγκαλιές μας. 
Που να το φαντάζονταν ότι είκοσι σχεδόν χρόνια με τα τον θάνατο του, (δολοφονία ), η Ελλάδα θα είχε πραγματικά κατακτηθεί σαν «χαζό φρούτο» από μια τουρκική τηλεοπτική επέλαση που έχει καθηλώσει τους Έλληνες μέσα στην μεγάλη τους κρίση, καθώς τα ελληνικά κανάλια σου δίνουν πλέον την εντύπωση ότι...
δεν βρίσκεσαι σε κάποια ελληνόφωνη επικράτεια, αλλά κάπου στην Κωνσταντινούπολη, στην Άγκυρα, στον Ντιαρμπακίρ και δεν… συμμαζεύετε.

Τρίβουν τα χέρα τους οι Τούρκοι καθώς οι τηλεοπτικές τους σειρές έχουν βρει τον καλύτερο πελάτη στο ελληνικό κοινό γεμίζοντας τα τουρκικά ταμεία και παράλληλα σπάνε πλάκα με τους «χαϊβάνηδες γιουνάνληδες», καθώς τους πασάρουν ότι θέλουν για μεταξωτές κορδέλες ενώ στην ίδια την Τουρκία προβάλλονται τηλεοπτικές σειρές με έντονο ανθελληνικό περιεχόμενο. Που ξέρει κανείς, μπορεί σε λίγο καιρό να φτάσουμε στο σημείο να εισάγουμε και αυτές τις τουρκικές τηλεοπτικές σαπουνόπερες, θάβοντας οριστικά την ελληνική μας κουλτούρα στο μπιτ παζάρ της Ανατολίας, προς δόξα του Μακρυγιάννη του Κολοκοτρώνη και Κοσμά του Αιτωλού.

Εξ άλλου οι Τούρκοι θεωρούν πως μας κάνουν μεγάλη χάρη να μας πουλάνε ότι τηλεοπτικό φρούτο παράγουν, καθώς, όπως ισχυρίζονται, μέσα στην μεγάλη κακομοιριά της Ελλάδας οι τηλεοπτικές τους σειρές… αναπαύουν τους κακομοίρηδες τους Έλληνες και τους δίνουν λίγη χαρά μέσα στο ζοφερό περιβάλλον της μαύρης τους καθημερινότητας. Είναι χαρακτηριστικό ένα δημοσίευα της τουρκικής εφημερίδας Βατάν, με τον τίτλο, «Türk dizileri Yunanlılara krizi unutturuyor», δηλαδή, «Οι τουρκικές σειρές κάνουν τους Έλληνες να ξεχνούν την κρίση».

Παράλληλα μια πρόσφατη έρευνα του γνωστού τουρκικού καναλιού, NTV, από την εκπομπή, «Pasaport» του Mete Çubukçu, με τον τίτλο, «Türk dizileri krizdeki Yunanistn’ ı nasil etkiliyor», δηλαδή, «πως επιδρούν οι τουρκικές σειρές στην ελληνική κρίση», ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίχτηκε ότι οι τουρκικές σαπουνόπερες εμφανίζονται σας οι …ψυχολογικοί σωτήρες των Ελλήνων.

Αλλά το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό καθώς δια μέσω αυτών των σειρών καλλιεργείτε ένα κλίμα εικονικής φιλίας, μιας ατμόσφαιρα ελληνικής υποχώρησης και σταδιακής αποδοχής όλων των τουρκικών επεκτατικών απόψεων και φυσικά δημιουργείτε το έδαφος για να γίνουν φιλικές όλες οι τουρκικές διεκδικήσεις που θα μας «απαλλάξουν» από όλες τις «σύγχρονες αμαρτίες» μας σαν έθνος και σαν λαός. Με λίγα λόγια, αυτό που είχε πει ο Οζάλ, έρχονται σήμερα να το υλοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τα μεγάλα ελληνικά κανάλια σαν σύγχρονες κερκόπορτες της τουρκικής τηλεοπτικής εισβολής.

Η αρχή έγινε από την περίφημη «Ιστορία Αγάπης» με την γνωστή τηλεοπτική σειρά του Μέγα. Αλλά ο θριαμβρος της τουρκικής τηλεοπτικής εισβολής έγινε με τον περίφημο Εζέλ. Εδώ θα κάνουμε μια στάση καθώς το θέμα χρειάζεται και κοινωνιολογική ερμηνεία.

Τρεις ήταν κυρίως οι αιτίες της μεγάλης επιτυχίας του Εζέλ.

Α). Η πρώτη είναι η καθαρά κινηματογραφική- τηλεοπτική. Συγκρίνοντας τον ΕΖΕΛ με τα ελληνικά σήριαλ, (με τις λατινοαμερικάνικες σαπουνόπερες ούτε λόγος να γίνετε για κάποια σύγκριση, καθώς εκεί η ηλιθιότητα είναι ο κύριος πρωταγωνιστής ), αμέσως διαπιστώνει κανείς ότι υπερέχει κατά πολύ σε ποιότητα. Η συνταγή μεγάλης και συνεχής δράσης με φοβερή πλοκή, άριστοι ηθοποιοί με φοβερό παίξιμο, έντεχνη και πράγματα ποιοτική μουσική, μια εικόνα πολυτελείας και χλιδής, (άσχετη με την τουρκική πραγματικότητα ), πέτυχε να υπνωτίσει ένα ελληνικό κοινό που έχει βαρεθεί τις ελληνικές τηλεοπτικές βλακείες.

Β). Η δεύτερη διάσταση είναι η ψυχολογική. Εδώ θα ήθελα να σταθώ περισσότερο. Στο σήριαλ αυτό, (όπως και στα άλλα τουρκικά σήριαλ), εμφανίζεται μια χαμένη διάσταση της ελληνικής κοινωνίας που έχει θαφτεί τα τελευταία χρόνια από ένα πολυδιαφημιζόμενο ελληνικό εκσυγχρονισμό. Ενώ στα ελληνικά κανάλια κυριαρχεί μια επιμονή στην σεξουαλικότητα και σε κάθε ευκαιρία το γυμνό είναι ο σημαντικότερος τηλεοπτικός παράγοντας τηλεθέασης, ενώ καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από τηλεοπτικές σειρές που προάγουν την αποχαύνωση της ελληνικής κοινωνίας, εδώ έχουμε την προβολή μιας κοινωνίας που υποτίθεται ότι σέβεται την τιμή της γυναίκας, την οικογένεια με το κοινό τραπέζι, την μάννα, τον πατέρα, τις αδελφικές σχέσεις, την τιμή της φιλίας και όλα αυτά που ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της ελληνικής κοινωνίας μέχρι ίσως και την δεκαετία του εβδομήντα. Ο «ΕΖΕΛ» ξυπνάει στον σημερινό Έλληνα κάποια χαμένη του ταυτότητα και αυτό είναι ίσως ο κυριότερος λόγος της μεγάλης του επιτυχίας, (ούτε να το φανταστεί κανείς ότι θα μπορούσε να προβληθεί στην Γερμανία ή σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα). Υπάρχει όμως και η τελευταία και πιο ενδιαφέρουσα διάσταση,

Γ). Χωρίς να το κάνουν συνειδητά, αλλά αυτό ήταν αναπόφευκτο, ο «ΕΖΕΛ» δείχνει ακριβώς μια από τις σημαντικότερες διαστάσεις της σύγχρονης Τουρκιάς. Μια ασταμάτητη βία και μια αδίστακτη τουρκική μαφία. Το πιο επικίνδυνο είναι ότι εδώ ο Έλληνας εξοικειώνετε με κάτι το μέχρι χτες πρωτόγνωρο. Το έγκλημα, η εκδίκηση, το αίμα, τα πιστολίδια και οι δολοφονίες, προβάλλονται σαν κάτι το φυσιολογικό, κάτι το απαραίτητο, συχνά αναγκαίο για το ξέπλυμα της τιμής, για την απόδοση της δικαιοσύνης. Αυτή είναι η σύγχρονη Τουρκία. Ένας κόσμος βουτηγμένος στο αίμα, όπου οι «ήρωες» και οι «σοφοί» είναι οι μεγαλύτεροι εγκληματίες της τουρκικής μαφίας.

Εδώ όμως βρίσκεται και το πιο επικίνδυνο σημείο για τους Έλληνες και τον ελληνισμό. Έχοντας υποφέρει επί αιώνιες από μια αφύσικη, συχνά πρωτόγνωρη βαρβαρότητα που πήγαζε ακριβώς από το ψυχολογικό υπόβαθρο μιας κοινότητας και μιας θρησκείας όπου δεν καταδικάζετε η βία όπως στον χριστιανισμό, αλλά αντίθετα συχνά εξυψώνετε σαν η απαραίτητη κάθαρση, σήμερα εξοικειωνόμαστε με τηλεοπτικό τρόπο και θαυμάζουμε αυτό το αιματοβαμμένο «δημιούργημα» που μπροστά του ακόμα και οι γκάγκστερς του Σικάγο φαντάζουν μωρές παρθένες. Και παράλληλα, ο θαυμασμός αυτός μετατρέπεται σταδιακά, υποσυνείδητα αλλά σταθερά, σε ένα αίσθημα υποταγής μπροστά σε έναν αδίστακτο, όπως προβάλλετε, γείτονα, που είναι ικανός για όλα, ακόμα και να.. πίνει το αίμα σαν λεμονάδα.

Ενώ όμως στην Ελλάδα οι Έλληνες μένουν με ανοιχτό το στόμα παρακολουθώντας τις τουρκικές τηλεοπτικές σειρές, στην ίδια την Τουρκία κάνουν θραύση οι ανθελληνικές τηλεοπτικές σειρές όπως αυτή που μεταδίδετε στην τουρκική κρατική τηλεόραση με τον τίτλο, «Mazi kalbımde yaradır» δηλαδή, «Το παρελθόν πληγή στην καρδιά μου». Στην ανθελληνική αυτή σειρά παίζουν ο Özğür Çevik, γνωστός Νίκος μας από την τουρκική τηλεοπτική σαπουνόπερα «Ιστορία αγάπης» και η Sedef Avci, η γνωστή μας Μπαχάρ από τον Εζέλ. Η ιστορία είναι και αυτή ιστορία αγάπης με φόντο όμως την κυπριακή τραγωδία του 1974.

Ο Özğür Çevik, αξιωματικός του τουρκικού ναυτικού μετέχει στην τουρκική εισβολή στην μεγαλόνησο και σε διαφορές πολεμικές επιχειρήσεις με πολύ μελό σκοτώνει αβέρτα τους «κακούς» Έλληνες. Κάποια στιγμή ο ήρωας μας πιάνετε αιχμάλωτος από τους «αιμοσταγείς εγκληματίες» της ΕΟΚΑ και βασανίζετε φρικτά ενώ η αγαπημένη του Sedef Avci, νοσοκόμα του τουρκικού στρατού, ψάχνει απεγνωσμένα να τον απελευθερώσει από τους κακούς και εγκληματίες Έλληνες που διαπράττουν «φρικτή γενοκτονία» σε βάρος των Τουρκοκυπρίων. Άραγε θα τολμήσει κανένα ελληνικό κανάλι να φέρει και αυτή την σειρά στην Ελλάδα ; Τότε πραγματικά θα.. γελάσει ο κάθε πικραμένος.

Αλλά είναι ατέλειωτες οι ανθελληνικές σειρές όπως τα «Kirik Kanatlar», ή «Σπασμένα Φτερά». Εδώ έχουμε και την τουρκική εκδοχή της γενοκτονίας των ελλήνων της Μικράς Ασίας προς δόξα και τιμή της κ Ρεπούση. Η σκηνή από την προκυμαία από που θα αναχωρήσουν οι Έλληνες πρόσφυγες μετά την μικρασιατική καταστροφή. Ο τουρκικός στρατός, όχι μονό συνοδεύει και κουβαλά με μεγάλη ευγένεια τα υπάρχοντα των προσφύγων, μην τυχόν και κουραστούν, αλλά… έχει στήσει και ένα μεγάλο πάγκο στην προκυμαία όπου τους προσφέρει… τρόφιμα ποτά και ότι άλλο που θα τους κάνει ευχάριστο το ταξίδι της προσφυγιάς.

Μάλιστα κάποιοι Τούρκοι στρατιώτες κλαίνε γιατί θα χάσουν τον φίλο τους, κάποιο Νίκο και κάποιο Κώστα. Ένας λοχαγός είναι απαρηγόρητος για κάποια Μαρία, που τον χαιρετά με εμφανή την στενοχώρια γιατί φεύγει στην προσφυγιά. Σε λίγο τα πλοία που θα τους παραλάβουν φτάνουν και αφού οι Τούρκοι φαντάροι φορτώσουν τα υπάρχοντα τους, τότε βγάζουν τα μαντήλια. Από την μια ο τουρκικός στρατός του Κεμάλ που… κλαίει απαρηγόρητος γιατί φεύγουν οι Ρωμιοί πρόσφυγες και από την άλλη οι Ρωμιοί κλαίνε και αυτοί καθώς ανεμίζουν τα μαντήλια του αποχαιρετισμού. Κάπως έτσι έγινε… η Μικρασιατική καταστροφή και η άρχισε η μεγάλη ελληνική προσφυγιά, για το περίφημο αυτό τουρκικό σήριαλ.

Τέλος πρόσφατα άρχισε η προβολή ενός νέου σήριαλ αγάπης και …μοιχείας με τον τίτλο, «Bir İsmail iki yaka», δηλαδή, «Ένας Ισμαήλ δυο ακτές». Εδώ ο Τούρκος μάγκας, ψαράς, Ισμαήλ από το Αϊβαλή, τα «φτιάχνει» με μια Ελληνίδα από την Μυτιλήνη, (Ελένη Φιλίνη), ενώ έχει και οικογένεια στο Αϊβαλή. Ο μεγάλος Τούρκος εραστής που γοητεύει την Ελληνίδα και το παίζει δίπορτο. Σίγουρα η σειρά αυτή δεν θα αργήσει να έρθει και στις ελληνικές οθόνες προς δόξα της ελληνοτούρκικης, (βλέπε ελληνικής υπόκλισης στην τουρκική …ερωτική επέλαση), φιλία.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος –Συγγραφέας -Τουρκολόγος
Πηγή
Διαβάστε περισσότερα » »

Το ντοκουμέντο του FBI που σοκάρει τους απανταχού εκπαιδευτικούς!

                                                                    TΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ;

Ένα υπόμνημα του "Σιωνιστικού Οργανισμού της Αμερικής" απο το 1943 με τον δρ. Heller να είναι Πρόεδρος του Σιωνιστικού Οργανισμού, αναφέρει οτι σύμφωνα με υπολογισμούς οι Εβραίοι στην Ευρώπη κατα τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν 2.000.000.



Πως γίνεται λοιπόν να μας λένε οι Εβραίοι ότι πέθαναν 6.000.000 Εβραίοι στο Ολοκαύτωμα την στιγμή που ένας Εβραϊκός οργανισμός λέει πως οι Εβραίοι κατα τον Β' Παγκόσμιο στην... Ευρώπη ήταν μόνον 2.000.000; Ακολουθεί το απόσπασμα απο τα αρχεία του FBI.

Όλα τα σχετικά αρχεία μπορείτε να τα δείτε στην ιστοσελίδα του FBI. Στείλ' τε την είδηση σε φίλους σας ιστορικούς και εκπαιδευτικούς!!!



πηγη
Διαβάστε περισσότερα » »

Αρχαία ελληνικά στα δημοτικά σχολεία της Βρετανίας


Τα αρχαία ελληνικά περιλαμβάνονται στις ξένες γλώσσες, που θα διδάσκονται οι μαθητές στη Βρετανία από την ηλικία των επτά ετών, σύμφωνα με το νέο σχολικό πρόγραμμα που έθεσε προς δημόσια διαβούλευση η βρετανική κυβέρνηση και πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από το 2014.
Η υποχρεωτική διδασκαλία των ξένων γλωσσών από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού είναι μία από τις επτά μεταρρυθμίσεις που εισηγείται η βρετανική κυβέρνηση.

Οι μαθητές θα μαθαίνουν να διατυπώνουν ολοκληρωμένες προτάσεις με τη σωστή προφορά και να εκφράζουν απλές ιδέες. Ανάμεσα στις προτεινόμενες ξένες γλώσσες είναι τα αρχαία ελληνικά, τα λατινικά και τα μανδαρίνικα.

Τραγούδια και ποιήματα θα χρησιμοποιηθούν ως εκπαιδευτικά εργαλεία που θα φέρουν σε επαφή τους μαθητές με τη γλώσσα, δια μέσου της αποστήθισης.

Η εισαγωγή της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών στο δημοτικό φαίνεται να τυχαίνει ευρείας συναίνεσης. Ο σκιώδης υπουργός Παιδείας Στίβεν Τουίγκ δήλωσε στο BBC, ότι η κυβέρνηση έχει «απόλυτο δίκιο» να κάνει υποχρεωτική τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών από την ηλικία των επτά ετών. Πρότεινε μάλιστα να ξεκινάει σε ακόμη μικρότερες ηλικίες.

«Τα παιδιά θα αγαπήσουν τις γλώσσες εάν τους δοθεί η ευκαιρία να τις μάθουν από μικρή ηλικία. Η κυβέρνηση προτείνει τα επτά χρόνια. Θα ενθάρρυνα τα σχολεία να αρχίσουν τη διδασκαλία από ακόμη μικρότερες ηλικίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη Βρετανία σήμερα, οι ξένες γλώσσες είναι προαιρετικό μάθημα στο γυμνάσιο. Όπως διαπιστώθηκε, όμως, το ενδιαφέρον των μαθητών μειωνόταν χρόνο με τον χρόνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2010 μόλις το 43% των 14χρονων μαθητών ζήτησε να διδαχθεί κάποια ξένη γλώσσα όταν το ποσοστό αυτό ήταν 75% το 2002.


http://www.newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

10 Τρόφιμα για υγιή εγκέφαλο

Εδώ είναι μια λίστα με 10 τρόφιμα που αποδεδειγμένα θα βελτιώσουν τη συνολική υγεία του εγκεφάλου.  
 
 
 
 
 
 
1.Στρείδια / Αχιβάδες,Oysters/clamς
Αν τα θαλασσινά ειναι το χόμπι σας, φυσικά θα θελατε να φάτε αυτά. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα όστρακοειδη είναι πολύ ευεργετικα για τον εγκέφαλό σας. Τα Στρείδια είναι πλούσια σε ψευδαργυρο και σιδηρο, τα οποία σας βοηθουν για να κρατήσετε το μυαλό σας διαυγες και να βελτιώσετε την ικανότητά σας να θυμασθε  πληροφορίες εύκολα. Ο Ψευδαργυρος και ο σιδηρος έχουν συσχετισθεί με την ικανότητα του εγκεφάλου να παραμείνει εστιασμένος και να συγκρατει πληροφοριες. Η έλλειψη ψευδαργύρου και σιδήρου μπορεί να οδηγήσει σε στρεβλώσεις της μνήμης, δυσκολία συγκέντρωσης, και φυσικά και άλλων ασθενειών του σώματος.

2.Δημητριακα ολικης / whole grains
Είναι το Καφέ Ρύζι,   το Άγριο ρύζι,το πλιγούρι βρώμης, το ψωμί ολικής άλεσης,  το Σιταρι Βρώμη,το  Φαγόπυρο, το  Κεχρί, η  Κινοα και αλλα. Τα τροφιμα αυτα συμβαλουν  στην αύξηση της ροής του αίματος προς τον εγκέφαλο, πράγμα που σημαίνει οτι λειτουργει καλυτερα. Αυτοι οι σπόροι περιέχουν πολλές βιταμίνες Β6, και θειαμίνη. Η Θειαμίνη είναι απαραιτητη για όποιον επιθυμεί να βελτιώσει τη μνήμη. Η επιστημονική έρευνα έχει δείξει ότι η απώλεια μνήμης αυξανεται απο τα 60 και μετα.
 Να τρώτε,λοιπον Δημητριακά ολικής αλέσεως, για τη αντιγήρανση.

3.Πράσινο Τσάι / Green Tea
Θέλετε να πινετε καφέ το πρωί; Προσπαθείστε να τον αντικαταστήσετε  με ένα φλιτζάνι τσάι! Απλά,το φρέσκο, Πρασινο ή Μαυρο Τσάι ,είναι πολύ ευεργετικό για τον εγκέφαλό σας, διότι περιέχει κατεχίνες. Είχατε ποτέ μια ημέρα, που νιώθατε κουρασμένοι, και βαριεστε, για σκεφτειτε; Ίσως επειδή εχετε λιγότερες κατεχινες στον εγκέφαλό σας. Οι κατεχίνες είναι χρήσιμες για να να κρατήσετε το μυαλό σας σε εγρηγορση, φρέσκο, και να λειτουργεί σωστά. Επιτρέπει, επίσης, τη χαλαρωση και θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της πνευματικής κόπωσης. Το πράσινο τσάι είναι πολύ ισχυρότερο από ό, τι το μαύρο τσάι, αλλα και τα δύο ειναι πολύ καλα για σας.

 
4.Αυγά / Egg
Όταν γερνάμε, οι εγκέφαλοί μας αρχίζουν να συρρικνώνονται λόγω μιας παθησης που ονομάζεται ατροφία εγκεφάλου. Ωστόσο, μπορούμε να καταπολεμήσουμε αυτή τη φυσική διαδικασία με μια συνηθεια,να τρωμε αυγά. Αυτό οφείλεται στο ότι τα αυγά περιέχουν πολλη βιταμίνη Β12 και λεκιθίνη. Η βιταμίνη Β12 ειναι χρήσιμη, κατά της συρρίκνωσης του εγκεφάλου, η οποία ονομαζεται νόσος του Αλτσχάιμερ. Τα Αυγά, ειναι υγιεινα, διότι είναι πλήρης σε απαραίτητα λιπαρά οξέα. Ο Κρόκο αυγού, αν και εχει πολύ χοληστερόλη, εχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε χολίνη, που είναι η ουσία της ανάπτυξης των κυττάρων του εγκεφάλου. Η Χολίνη μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της μνήμης σας. Αλλά μην τρωτε περισσότερα απο 1-2 αυγά την ημέρα.
Οσοι εχουν υψηλή χοληστερολη δεν πρεπει να υπερβαινουν τα 3 με 4 την εβδομαδα.

 
5.Μπαχαρικά / Spices
Τα Μπαχαρικά είναι παρα πολλα και με διαφορετικές γευσεις.Ο κόλιανδρος,το  TURMERIC(ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ) , το Κάρυ, το Πιπέρι, η Πιπερόριζα (Ginger),το  τσίλι , η  Πάπρικα, το κύμινο, η  Κανέλα, το κάρδαμο, ο Γλυκάνισος, η  Δαφνη  και αλλα.
Τα Μπαχαρικά είναι πολύ χρήσιμα για τη διατήρηση της φρεσκαδας του εγκεφάλου. Ως ένα σημαντικό συστατικό του κάρυ, η κουρκουμίνη, ειναι γεμάτη αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην καταπολέμηση της γήρανσης του εγκεφάλου και στη διατηρηση της γνωστικής του λειτουργίας. Τα αντιοξειδωτικά επίσης παλεύουν ενάντια στη ζημία των ελεύθερων ριζων που μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονες και άλλες ασθένειες του σώματος. Το Κάρυ, δεν είναι μόνο καλό για τον εγκέφαλο, αλλα μπορεί να βοηθησει και εναντιον του διαβήτη και των καρδιακων  νόσων.

 
6.Μούρα / Berry Fruit
Τα Μύρτιλλα( Blueberries ),είναι πολύ καλα για τη βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων και τη συνολική ικανότητα μάθησης. Τα περισσότερα μούρα, τα Μύρτιλλα( Blueberries ),τα μαυρα βατόμουρα,τα  Μούρα Goji,τα Ασπρα μούρα  κλπ., είναι γεμάτα από αντιοξειδωτικά, τα οποια βοηθουν στη βελτίωση της υγείας του εγκεφάλου. Η κατανάλωση αυτων των φρούτων καθημερινα, μπορεί επισης να βοηθήσει στην αντιστροφή της γήρανσης του εγκεφαλου.
Τα Μούρα, περιέχουν fisetin και flavenoid, τα οποίο είναι πολύ καλα για τη βελτίωση της μνήμης και σας επιτρέπει να θυμαστε εύκολα γεγονότα του παρελθόντος.

 
7.Ξηροί καρποί και σπόροι /Nuts and seeds 
Ψάχνετε για ένα σνακ που να ειναι ωφελιμο για τον εγκέφαλο; παρτε ένα σνακ καρπών η σπόρων.
 Όπως τα Τα φυστίκια , τα  Φουντούκια,τα  Κασιους ,τα  Αμύγδαλα, Τα Καρυδια πεκάν, οι Κολοκυθόσποροι,ο Ηλιόσπορος, και άλλα είδη καρπών με κέλυφος,ετσι και οι σπόροι , Λιναρόσπορος, Σουσάμι, κ.αλλοι, ειναι καλοι για τον εγκέφαλό μας. Οι Ξηροί καρποί και σπόροι είναι γεμάτα από ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, καθώς και φυλλικό οξύ, βιταμίνη Ε και βιταμίνη Β6. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά σας επιτρέπουν να σκέφτεστε με μεγαλύτερη σαφήνεια. Επίσης θα σας βοηθήσουν να σκεφτεστε πιο θετικά, επειδή τα Ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα λειτουργούν όπως τα φυσικά αντικαταθλιπτικά. Μερικοί σπόροι και ξηροί καρποί είναι επίσης γεμάτοι θειαμίνης και μαγνησίου, τα οποία είναι καλα για τη μνήμη, και τη γνωστική λειτουργία του εγκεφάλου.

 
8.Πράσινα λαχανικά / green vegetables
Τα Πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το λάχανο, το σπανάκι, κ.λπ., ειναι πολύ καλα για τον εγκέφαλο των παιδιών και των ενηλίκων. 
Τα λαχανικά είναι πολύ χρήσιμα όταν δινουμε εξετασεις,στο σχολειο και αλλου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτά τα τρόφιμα είναι πλούσια σε βιταμίνες Β6, Β12 και φολικού οξέος, το οποίο απαιτείται για να σπάσει τα επίπεδα ομοκυστεΐνης, η οποία μπορεί να οδηγήσει στο να ξεχνάμε, ακόμη και στο Alzheimer. Αυτά τα λαχανικά περιέχουν επισης,αρκετη ποσοτητα σιδήρου. Λοιπον,συνηθειστε τα παιδιά σας να τρώνε τα πράσινα λαχανικά.


 
9.Ψάρια / Fish
Τα Ψάρια στο σύνολό τους είναι πολύ χρήσιμα για την υγεία σας, ειδικά για τον εγκέφαλό. Τα ψάρια είναι γεμάτα από ωμέγα-3, που είναι ένα λιπαρό οξύ πολύ ωφέλιμο για τον οργανισμό σε πολλα επιπεδα. Τρώγοντας μία μερίδα ψάρι την εβδομάδα,μπορεί να μειώσει σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης της νόσου Alzheimer. Αυτά τα λιπαρά οξέα βοηθούν τη λειτουργία του εγκεφάλου .
Τα Ωμέγα-3 παρέχουν επίσης περισσότερο οξυγόνο στον εγκέφαλο, και επίσης επιτρέπουν σε κάποιον να αποθηκεύσει νέες πληροφορίες, ενώ θυμάται ακόμη και τις πιο παλιές. Τα καλύτερα ψάρια , για την υγεία του εγκεφάλου, είναι ο σολομός, ο τόνος και η ρέγκα.

 
10.Σοκολάτα / Chocolate
Η σοκολάτα εκτός από νόστιμη, είναι και πολύ θρεπτική για τον εγκέφαλο. Ιδιως η μαυρη σοκολατα.
Μπορειτε να  αντικαταστήσετε τον καθημερινο καφέ σας με ενα ζεστό ρόφημα σοκολάτας. Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι το αντιοξειδωτικα που βρέθηκαν σε μόνο δύο ή τρεις κουταλιές της σούπας σκόνης Κακάο είναι πολύ ισχυρότερα από τα αντιοξειδωτικά που βρέθηκαν σε άλλα τρόφιμα, όπως το πράσινο τσάι και το κόκκινο κρασί. Τα κύρια αντιοξειδωτικά που βρέθηκαν στο κακάο, που είναι γνωστα ως φλαβονόλες, είναι σημαντικα γιατι βοηθουν στην αύξηση της ροής του αίματος προς τον εγκέφαλο.

Είναι εύκολο να βρείτε αυτά τα τρόφιμα και να τα βαλετε στην καθημερινή διατροφη σας. Καλή τύχη.
 
Διαβάστε περισσότερα » »