Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Κεράσια: Πλούσια σε γεύση και θρεπτικά συστατικά

iatronet

Όπου ακούς πολλά κεράσια... κράτα και μεγάλο καλάθι! Αντιστρέφοντας την λαϊκή παροιμία δίνουν στον οργανισμό ποικιλία θρεπτικών συστατικών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων ικανά να συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του, στην πρόληψη και άλλοτε στη θεραπεία πολλών νοσημάτων και εκφυλιστικών παθήσεων.

Τα κεράσια έχουν ως πιθανό τόπο καταγωγής, μια μικρή πόλη της Μικράς Ασίας, την Κερασούντα, από όπου πιστεύεται ότι πήραν και το όνομα τους. Έπειτα έφτασαν στην Ιταλία και την υπόλοιπη Ευρώπη. Στην Ελλάδα παράγονται στην Πιερία, την Έδεσσα, τη Ροδόπη, τα Γρεβενά, και σε άλλα μέρη της βόρειας Ελλάδας ενώ θεωρούνται εξαιρετικής ποιότητας.

Πιο συγκεκριμένα, η χώρα μας κατέχει την 10η θέση στον κόσμο σε παραγωγή κερασιών με 43,000 τόνους το χρόνο. Τέλος, η κερασιά ανήκει στο γένος προύνος, στην οικογένεια ροδίδες, στην τάξη ροδώδη και είναι αγγειόσπερμο δικότυλο φυτό. Έχει πολλές ποικιλίες, οι πιο γνωστές είναι η κερασιά Ρουπκόβου, η πετροκερασιά, η Ναπολέων και η κερασιά βοδενών, οι οποίες προέρχονται από την αγριοκερασιά.

ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Το κεράσι περιέχει αρκετά μεταλλικά άλατα, φυτικές ίνες και ελαγικό οξύ. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνη B, σε κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο και χαλκό. Ένα κεράσι αποδίδει 4 θερμίδες.

ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ:
Τα κεράσια είναι πλούσια σε φυτοστερόλες, που ανήκουν στην ομάδα των στερολών και αποτελούν φυσικά συστατικά των φυτών. Είναι ουσίες που δεν αποδίδουν ενέργεια κι έτσι δεν συνεισφέρουν στη θερμιδική πρόσληψη του οργανισμού.

Πολλές όμως έρευνες έχουν δείξει ότι η πρόσληψη επαρκών ποσοτήτων φυτοστερολών οδηγεί στη μείωση των επιπέδων ολικής χοληστερόλης στο αίμα. Αυτό συμβαίνει είτε με τη μείωση της εντερικής απορρόφησης της χοληστερόλης που προσλαμβάνεται από την τροφή είτε με αλλαγές στον μεταβολισμό της χοληστερόλης στα εντερικά κύτταρα.

Αυξάνουν τη φυσική άμυνα του οργανισμού προς τις ασθένειες ενώ διαθέτουν αντισηπτικές ιδιότητες, ενάντια σε φλεγμονές και λοιμώξεις (J Nutr. 2006). Μία έρευνα σχετικά με τη θεραπευτική αξία των κερασιών υποστηρίζει ότι ο χυμός τους αποτελεί ένα ισχυρό αντιβακτηριακό παράγοντα ενάντια στην τερηδόνα των δοντιών.

Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι ο χυμός κερασιών καταστέλλει κατά 89% τη δραστηριότητα των ενζύμων εκείνων που οδηγούν στο σχηματισμό πλάκας, δηλαδή, το αρχικό σύμπτωμα της τερηδόνας.

Άλλη μια σημαντική δράση των κερασιών είναι η εξής: Μειώνουν αισθητά την πνευματική κόπωση, και είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τους μαθητές σε περιόδους εξετάσεων, στο τέλος της σχολικής χρονιάς, όπου υπάρχουν σε αφθονία. Αντίστοιχη δράση έχουν και στη σωματική κόπωση κυρίως λόγω της τέφρας των μεταλλικών αλάτων που περίεχουν, αυξάνοντας τα αλκαλικά αποθέματα του οργανισμού (Br J Sports Med. 2006)

Τα κεράσια γενικά έχουν γεύση γλυκιά, όξινη και στυφή και έχουν θερμαντική δράση στον οργανισμό. Ενδείκνυνται στην αναιμία, κυρίως λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σίδηρο καθώς προάγουν την αιμοποίηση. Επίσης, είναι πολύτιμα και σε αυτούς που παρακολουθούν μια δίαιτα αδυνατίσματος, γιατί οι υδατάνθρακες, που περιέχουν, ικανοποιούν την αίσθηση του γλυκού, χωρίς να προσδίδουν πολλές θερμίδες.

Ταυτόχρονα, δρουν αποτοξινωτικά, για το ήπαρ, τη χολή, τους αδένες και γενικότερα τον οργανισμό. Ακόμη, ευνοούν την καλή λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος, ενώ είναι διουρητικά και χωνευτικά. Πολλοί μάλιστα συνηθίζουν να κρατάνε τα κοτσάνια των κερασιών και να τα χρησιμοποιούν το χειμώνα για την παρασκευή διουρητικών ροφημάτων.

Επίσης, ευνοούν την καλή λειτουργικότητα του εντέρου, ενώ δρουν ως καθαρτικά και ως υπακτικά, κυρίως λόγω των φυτικών ινών και των οργανικών οξέων, που περιέχουν. Επιπρόσθετα, λόγω των μεταλλικών αλάτων και ιχνοστοιχείων, που περιέχουν, δρουν, ανακουφιστικά, σε ρευματικούς πόνους και την ουρική αρθρίτιδα (J Nutr. 2003).

Τέλος, τα κεράσια είναι ιδιαίτερα πλούσια σε κάποιες φυτικές χημικές ουσίες που ονομάζονται ανθοκυανίνες οι οποίες τους δίνουν και το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα. Μια πρώτη δράση των ανθοκυανίδων είναι η εξουδετέρωση καρκινογόνων ουσιών.

Επίσης, σε άλλες μελέτες (University of Michigan) βρέθηκε ότι αυξάνουν κατά 50% την παραγωγή ινσουλίνης από τα κύτταρα του παγκρέατος. Επομένως η κατανάλωση κερασιών πιθανόν να βοηθά εκτός από την πρόληψη του καρκίνου και στην πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη. Πιο συγκεκριμένα, οι ανθοκυανίνες, λόγω αυξημένης έκκρισης ινσουλίνης θα μπορούσαν να προδίδουν ένα καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο αποτρέποντας την υπερ- ή υπό-γλυκαιμία και κατά συνέπεια το διαβήτη.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ:
Έχουν σχήμα σφαιρικό και η φλούδα τους είναι λεία και γυαλιστερή. Είναι μικρά σε μέγεθος και το χρώμα τους είναι διαφορετικό ανάλογα με την ποικιλία. Αναζητήστε κεράσια τα οποία δεν είναι γδαρμένα, παραμορφωμένα, μουχλιασμένα ή ζαρωμένα.

Αγοράστε μόνο ό,τι θέλετε να καταναλώσετε τις αμέσως επόμενες ημέρες. Για να κρατήσετε τα κεράσια φρέσκα τοποθετήστε τα στη συντήρηση του ψυγείου. Η συντήρηση έχει περισσότερη υγρασία από το υπόλοιπο ψυγείο και θα βοηθήσει τα κεράσια να διατηρηθούν φρέσκα για μεγαλύτερο χρόνο. Προτού τα καταναλώσετε πρέπει να τα πλύνετε με άφθονο ζεστό νερό.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ:

Γνωρίζουμε ότι κατά την περίοδο της ωρίμανσης αυξάνονται οι υδατάνθρακες μέσα στο φρούτο από 7% έως 10% στο 16% με 18% ενώ συγχρόνως μειώνεται η περιεκτικότητά του σε νερό. To κεράσι ευτυχώς κατάφερε να γλιτώσει από τα βιολογικά βελτιωτικά και χημικά και να παραμείνει πιστό στην φυσική του πορεία: να ωριμάζει, δηλαδή μόνο το καλοκαίρι, επιτρέποντας να το δοκιμάζουμε μόνο μερικές εβδομάδες ετησίως.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:

Τα κεράσια τρώγονται κυρίως σαν φρέσκα φρούτα. Υπάρχουν και κονσερβοποιημένα, και χρησιμοποιούνται για την κατασκευή γλυκών, ενώ συνδυάζονται ωραία σε γλυκά τύπου τούρτας και τάρτας. Χρησιμοποιούνται επίσης, ως γλυκά του κουταλιού τα οποία γίνονται από όλες τις ποικιλίες. Τα κουκούτσια, χρησιμοποιούνται για να δίνουν άρωμα στο ‘μπράντυ’. Τέλος, από τα μαύρα πικρά κεράσια απολαμβάνουμε το Kirsch, το Cherry Brandy, και διάφορα άλλα ποτά.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΕΙΣΜΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ Τρίγωνο της Ζωής‏

Θυμάστε τις χαζομάρες που μας λέγανε μικροι  στον σεισμο

«Καθηστε κατω από την πόρτα»
«Μπείτε κατω από το τραπέζι, το θρανίο κλπ?»
 
Αυτά ισχύουν μονο για να μην μας επεφταν οι παλιοι σοφάδες στο κεφάλι.


 
Αν είναι να πέσει το κτίριο ή η πλάκα, τότε καλύτερα είναι να είμαστε ΔΙΠΛΑ σε πράγματα γερά όχι από κάτω.
 
Διπλα σε αυτοκίνητο, καναπέ, κρεβάτι, γερό γραφείο, αρχεία από χαρτί, χαμηλές ντουλάπες, οτιδήποτε αρκετά ογκώδες και γερό.
 

Δείτε τα τρίγωνα της Ζωής στις εικόνες 
Σεισμός: Το Τρίγωνο της Ζωής
Χωρίς ομιλία ή διάβασμα, απλά κοιτώντας αυτές τις φωτογραφίες,μπορείτε να μάθετε περισσότερα από το να ακούσετε χίλιες λέξεις
γύρω από το πώς να προστατέψετε τον εαυτό σας.
Πραγματική Επίδειξη του "Τριγώνου της Ζωής"

Αν είστε μέσα σε αυτοκίνητο, βγείτε έξω και καθίστε ή ξαπλώστε δίπλα του.
Αν κάτι πέσει πάνω στο αυτοκίνητο, αυτό αφήνει έναν άδειο χώρο πλευρικά.
Δείτε κάτω.




ΠΟΤΕ:





Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΑ ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΑ ΑΠΡΙΛΙΟ-ΜΑΪΟ ΤΟΥ 2011

Τα αγρογλυφικά συνεχίζουν να εμφανίζονται παγκοσμίως, με την συχνότητά τους ολοένα αυξημένη τους τελευταίους 2 μήνες.
Περίεργα σχήματα παρατηρήθηκαν στην Ουαλία στις 22 Απριλίου κοντά στο Chepstow Gwent (φώτο 1), στην Αγγλία στις 29 Απριλίου στο Silbury Hill, στην Ολλανδία στις 29 Απριλίου και την 9η Μαΐου στο Hoeven, στην Ινδονησία στις 4 Μαΐου στο Barat, στις ΗΠΑ την 12η Μαΐου στην Madisonville του Τέννεσσι, στην Αγγλία στις 17 Μαΐου στο Ανατολικό Kennett του Wiltshire, στην νότια Ρωσία στις 22 Μαΐου στο Krasnodar, και για μια ακόμη φορά στην Αγγλία στις 22 Μαίου στο Burderop Down του Wiltshire.

Crop circle Silbury Hill England, 29 April 2011.
Crop Circle Hoeven Netherlands, 29 April 2011.

Crop Circle Barat Indonesia, 4 May 2011.

Crop Circle Hoeven Netherlands, 9 May 2011.
Crop Circle Tennessee USA, 12 May 2011.
Crop Circle East Kennett - Wiltshire, England, 17 May 2011.
Crop Circle Russia, 22 May 2011.
Crop circle Barbur England, 22 May 2011.



Ερευνητές σε όλο τον κόσμο πιστεύουν ότι αυτοί οι σχηματισμοί δεν είναι απλώς αποτυπώματα προσγείωσης ufo, αλλά κωδικοποιημένα μηνύματα από τους εξωγήινους.
Οι ερευνητές πιστεύουν επίσης ότι σε μερικά χρόνια, αφού συλλέξουν όλους τους σχηματισμούς, θα μπορέσουν με έναν εξελιγμένο υπερ-υπολογιστή να αποκωδικοποιήσουν το τεράστιο όγκο των φωτογραφημένων αγρογλυφικών και να μεταφράσουν τα μηνύματα.
Ο επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας της Ινδονησίας, κ.Sufaat μετά την εμφάνιση του τελευταίου αγρογλυφικού στη χώρα του, έδωσε εντολή στους αρμόδιους συνεργάτες του να χρησιμοποιήσουν ένα ελικόπτερο για να ληφθούν αεροφωτογραφίες και να ερευνήσουν αν επρόκειτο για ίχνος ufo. ‘’Αν εξετάσουμε τις φωτογραφίες, θα έχουμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε αν τα σχέδια ήταν στην πραγματικότητα δημιουργίες πέρα από τις ανθρώπινες δυνατότητες και γνώσεις", δήλωσε ο Sufaat, όπως ανακοίνωσε το tempointeraktif.com . Οι ντόπιοι κάτοικοι ισχυρίζονται ότι αυτό έγινε από μια εξωγήινη δύναμη, λόγω της ομοιότητας του με το αινιγματικό chakra muladhara, ένα από τα βασικά chakras στο Ταντρικό Ινδουισμό.
Αν και υπάρχουν πολλοί που δεν θεωρούν τα αγρογλυφικά εξωγήινα αποτυπώματα αλλά ανθρώπινες καλλιτεχνίες, το φαινόμενο συνεχίζει να απασχολεί τους ερευνητές ufo, αφού δεν έχει αποδειχθεί από κανέναν έως σήμερα ως μια απάτη παγκόσμιας κλίμακας.
Διαβάστε περισσότερα » »

Παπακωνσταντίνου: Δεν κατάλαβα ποιο είναι το πρόβλημα με τους όρους της δανειακής σύμβασης !!!!

Απίστευτος, απαράδεκτος και ιδιαίτερα κυνικός, ήταν σήμερα ο κ. Παπακωνσταντίνου, στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του Γ. Παπαδάκη.
Δείτε τι δήλωσε ο υπουργός οικονομικών…
Δεν πιστεύουμε στα μάτια μας και τα αυτιά μας, με αυτά που είδαμε και ακούσαμε σήμερα..
Δείτε το βίντεο

Διαβάστε περισσότερα » »

Είναι η εποχή τους και είναι φάρμακο.Κατάλληλες για όλες τις αρρώστιες οι φράουλες.Αποτελούνται από νερό κατά 90%

Οι φραουλιές λοιπόν:
- Δρουν αιμοστατικά (σε αιματουρία ,εντερικές αιμορραγίες και μητρορραγίες).
- Καθαρίζουν το αίμα - έχουν τονωτική και ορεκτική ιδιότητα.
- Είναι πολύτιμες για τα αναιμικά παιδιά και τους υποτασικούς.
- Ανακουφίζουν από τους ερεθισμούς της χοληδόχου κύστης.
- Ο καρπός της φραουλιάς όχι μόνο είναι θρεπτικός, δροσιστικός, μαλακτικός αλλά συνιστάται ιδιαίτερα σε όσους υποφέρουν από συκώτι, νεύρα, ρευματισμούς,
αρθριτικά.

Αγγειόσπερμο, δικότυλο φυτό η φράουλα ανήκει στην οικογένεια των Ροδοειδών με 15 περίπου είδη ιθαγενή των βόρειων εύκρατων περιοχών. Κατά πάσα πιθανότητα η καταγωγή της είναι από τη Χιλή. Ιδιαίτερα γνωστή στην Ελλάδα είναι η ευρωπαϊκή φράουλα που βρίσκεται και αυτοφυής σε λοφώδεις και δασώδεις και ημιδασώδεις περιοχές. Ο καρπός της άγριας αυτής φράουλας είναι μικρός ,εξαιρετικά γλυκός και νόστιμος. Οι σύγχρονες καλλιέργειες οδήγησαν στο να δημιουργηθεί μία ποικιλία με μεγάλους καρπούς γνωστή με την ονομασία Φράουλα.

Διαβάστε περισσότερα » »

"ΠΟΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗ" ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ. ΗΠΑ: "Γονέας 1" και "Γονέας 2" αντί του "Πατέρας" και "Μητέρα" στις νέες αιτήσεις για διαβατήρια.


Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποφάσισε να αλλάξει τα έντυπα των αιτήσεων των αμερικάνικων διαβατηρίων κάνοντάς τα "ουδέτερα από άποψη φύλου" με την άρση των αναφορών για τη μητέρα και τον πατέρα, όπως αναφέρουν αξιωματούχοι, προς όφελος της γλώσσας με την οποία περιγράφει κάποιος τους γεννήτορές του κάπως λιγότερο τρυφερά.

Η αλλαγή έρχεται «ως αναγνώριση των διαφόρων ειδών οικογενειών», σύμφωνα με μια δήλωση που εκδόθηκε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με αναφορά του Fox News.
Η ανακοίνωση της αλλαγής θάφτηκε στο τέλος του δελτίου ειδήσεων της 22ηςΔεκεμβρίου, με τον τίτλο «Προξενική Έκθεση για τις Βελτιώσεις στα Πιστοποιητικά Γεννημένων στο Εξωτερικό», που τόνιζε άσχετες αλλαγές ασφαλείας.


Στην φώτο οι παλιές αιτήσεις με το «Πατέρας – Μητέρα»
Η νέα πολιτική είναι μια νίκη για τις ομάδες για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, που με αντάλλαγμα την ψήφο, είχαν ασκήσει πίεση για την αλλαγή από τότε που οΜπαράκ Ομπάμα άρχισε την προεκλογική του εκστρατεία στα τέλη του 2008. Η απόφαση ακολουθεί την πρόσφατη ψηφοφορία για τον τερματισμό της πολιτικής "μη ρωτάς, μη μιλάς" στον στρατό, την οποία οι ηγέτες των ομοφυλόφιλων την θεωρούν μία από τις μεγαλύτερες νίκες των τελευταίων ετών.
Ο Fred Sainz, αντιπρόεδρος της Εκστρατείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μίας ομάδας υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, χαρακτήρισε την είδηση​​"ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός για όλες τις αμερικανικές οικογένειες. Ήταν η ώρα που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναγνώρισε την πραγματικότητα με την οποία εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά σε αυτή τη χώρα ανατρέφονται από ομοφυλόφιλους γονείς".
Ο Tony Perkins, πρόεδρος του Οικογενειακού Συμβουλίου Έρευνας (Family Research Council), κατηγόρησε την κίνηση αυτή ότι αντανακλά τον «αναποδογυρισμένο κόσμο της αριστερής πολιτικής ορθότητας».
«Αυτό έχει σαφώς σχεδιαστεί», είπε σε δήλωσή του, «για να προωθήσει το σκοπό του ‘γάμου’ μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και της γονεϊκότητας των ομοφυλόφιλων χωρίς προηγούμενη νομοθετική εξουσιοδότηση, παραβιάζοντας το πνεύμα, αν όχι και το γράμμα της υπεράσπισης του Νόμου περί Γάμου", όπου το ομοσπονδιακό δίκαιο καθορίζει τον γάμο μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας.

Δεν ήταν αμέσως σαφές αν μια παρόμοια αλλαγή θα γίνει σε όλα τα ομοσπονδιακά έγγραφα. Αλλά μετά αφότου η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντονανακοίνωσε το 2009 ότι οι εταίροι των γκέι Αμερικάνων διπλωματών θα είναι επιλέξιμοι για τα οφέλη που παρέχονται στις συζύγους, και η υπόλοιπη αμερικάνικη κυβέρνηση ακολούθησε.
Το 2000, η Κλίντον ήταν η πρώτη σύζυγος προέδρου που παρέλασε σε παρέλαση «ομοφυλοφιλικής υπερηφάνειας», και ως υπουργός που έχει υποστηρίξει τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Σε ομιλία της πέρσι τον Ιούνιο, είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες "μεταφέρουμε τον διάλογο για τα δικαιώματά μας σε άλλες κυβερνήσεις για την προστασία των δικαιωμάτων των λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και διαφυλικών ατόμων."
Η Rosemary Macray του Γραφείου Προξενικών Υποθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέκρουσε τις καταγγελίες περί πολιτικής ορθότητας και περιέγραψε την αλλαγή ως αξιοσημείωτο γραφειοκρατικό εύρημα.
"Αλήθεια, έχουν υπάρξει τόσες πολλές αλλαγές τα τελευταία 10 ή 15 χρόνια με την αναπαραγωγική τεχνολογία και τα παρόμοια, και έτσι για αυτό το λόγο είναι σημαντικό για εμάς να αντικατοπτρίζουμε επακριβώς τις οικογένειες σε αυτές τις αιτήσεις», είπε.
Η μορφή DS-11, χρειάζεται όταν γίνεται αίτηση πρώτη φορά για διαβατήριο και για παιδιά ηλικίας κάτω των 16. 

Διαβάστε περισσότερα » »

Lidl... Ευτυχώς που ¨απορρόφησαν¨ το ΦΠΑ

 

Αυτοί απορρόφησαν τον ΦΠΑ και εμείς ρουφήξαμε την αύξηση.
Ο καφές φίλτρου GOLD 500 G στις 4/1/2011 2,99 ευρώ, στις 24/3/2011 3,49 ευρώ και στις 7/5/2011 3,69 ευρώ. Μέσα σε 5 μήνες 0,70 λεπτά αύξηση ή αλλιώς 25% επάνω.




 











Διαβάστε περισσότερα » »

Η Ελλάδα πηγαίνει στο διάστημα

Μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις εξειδικεύονται στην αεροδιαστημική
Αρκετές είναι οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα που παράγουν διαστημική τεχνολογία και την εξάγουν στο εξωτερικό. Με πολύ χαμηλό προφίλ, μηδενική έκθεση στη δημοσιότητα αλλά σημαντικές διεθνείς συνεργασίες, 17 μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας και μετέχουν σε ιδιαίτερα φιλόδοξα προγράμματα.
Ήδη απασχολούν 1000 εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης και έχουν συμμετάσχει σε περισσότερα από 35 προγράμματα διαστημικής τεχνολογίας.
Οι επιχειρήσεις αυτές, όπως δημοσιεύει το «Βήμα» παράγουν και εξάγουν ιδιαίτερα αναπτυγμένο εξοπλισμό και λογισμικό ενώ σε λίγο καιρό αναμένεται να εκτοξευθεί στο Διάστημα ο πρώτος δορυφόρος που θα φέρει εξοπλισμό made in Greece.
Διαβάστε περισσότερα » »

Πολεμική Αεροπορία: Όχι σε τουρκική πρόσκληση για σόου στη Σμύρνη

«Δεν μπορείς να εορτάζεις μαζί με κάποιον που προκαλεί και αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και τις αρμοδιότητές σου στο Αιγαίο»
Ρεπορτάζ: Λουκάς Δημάκας
Αρνητικά απάντησε η Πολεμική Αεροπορία σε τουρκική πρόσκληση _ δεν θα στείλει μαχητικά αεροσκάφη, ούτε θα παραστεί ο αρχηγός της _ στο διεθνές αεροπορικό σόου που διοργανώνει αυτή την εβδομάδα (4 - 5 Ιουνίου) η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας στη Σμύρνη με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυσή της.


Η ελληνική άρνηση έρχεται να διαψεύσει και από αυτήν την πλευρά τον τουρκικό ισχυρισμό περί δήθεν προόδου και «επίλυσης» των θεμάτων του Αιγαίου που για καθαρά προεκλογικούς λόγους αφήνει να διαρρεύσει η Αγκυρα, ισχυριζόμενη µε στοχευμένα δηµοσιεύµατα ότι Ελλάδα και Τουρκία «τα έχουν βρει».

Στο πλαίσιο αυτό η Αγκυρα επιχείρησε τις προάλλες να εμφανίσει ότι ακύρωσε δύο μεγάλες ασκήσεις στο πλαίσιο της... τουριστικής συνεργασίας στο Αιγαίο, τη στιγμή που αυτές ουσιαστικά είχαν ήδη γίνει και πολύ περισσότερο οφείλονταν σε κόντρα των πασάδων με την κυβέρνηση Ερντογάν.

Επισήμως η αρνητική απάντηση για συμμετοχή στο air show είναι διατυπωμένη τυπικά, ωστόσο, όπως λένε αρμόδιες πηγές, το σκεπτικό είναι ότι «δεν μπορείς να εορτάζεις μαζί με κάποιον που προκαλεί και αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και τις αρμοδιότητές σου στο Αιγαίο».

Να σημειωθεί πάντως ότι ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Β. Κλόκοζας, θα είναι από αύριο στην Κωνσταντινούπολη για να πάρει μέρος στην ετήσια διάσκεψη των αρχηγών των Πολεμικών Αεροποριών της Ευρώπης (EURAK), η οποία φέτος διοργανώνεται από την Τουρκία από 1 έως 2 Ιουνίου.

Τρεις ασκήσεις

Στο μεταξύ, δεκαήμερο ασκήσεων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο αρχίζει από σήμερα, αρχής γενομένης με τη μεγάλη ναυτική άσκηση «Καταιγίδα» σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Η άσκηση ολοκληρώνεται την Παρασκευή 3 Ιουνίου, ταυτόχρονα με την τριεθνή πολιτικοστρατιωτική άσκηση αντιμετώπισης κρίσεων και έρευνας - διάσωσης «Αργοναύτης» της Κύπρου, στην οποία συμμετέχουν ελληνικές, βρετανικές και κυπριακές δυνάμεις.

Η Ελλάδα συμμετέχει με μια κανονιοφόρο και ένα αεροσκάφος C-130.

Η άσκηση _ που διοργανώνεται για έκτη συνεχή χρονιά _ θα διεξαχθεί στον θαλάσσιο, εναέριο και χερσαίο χώρο μεταξύ Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου.

Στις 7 Ιουνίου, τέλος, θα διεξαχθεί από το ΓΕΕΘΑ η αεροναυτική άσκηση έρευνας και διάσωσης ναυαγών «Ιωνάς» ανατολικά της Ρόδου και εντός του FIR Αθηνών.

Την άσκηση έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν και ακόλουθοι Αμυνας πρεσβειών _ και της Τουρκίας. 
Διαβάστε περισσότερα » »

Αναπαράσταση της Άλωσις της Πόλης από τους Τούρκους.Δείτε το βίντεο.

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 Μπορεί να έχουν περάσει αιώνες από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης όμως οι γείτονες μας οι Τούρκοι γιορτάζουν αυτή την ημέρα.
Μάλιστα εξακολουθούν να κάνουν αναπαράσταση , με τους γενίτσαρους στους δρόμους της Πόλης!

  Στους φετινούς εορτασμούς μετείχε ο νομάρχης της Κων/πολης Αβνί Μουτλού, ο δήμαρχος της Κων/πολης, Καντίρ Τόπμπας.

  Η τελετή ξεκίνησε με μνημόσυνο τον τάφο του Μωάμεθ του Πορθητή. Αργότερα έγινε κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του Μωάμεθ στην περιοχή Ούνκαπανι.
  Αμέσως μετά έγινε η αναπαράσταση της Άλωσης με τους Γενίτσαρους να επιτίθενται στα  τείχη της Πόλης , οπου αναρτήθηκε η τουρκική σημαία.
  Ο νομάρχης της Πόλης Μουτλού δήλωσε « ευχαριστούμε και τιμούμε τον Μωάμεθ τον Πορθητή ο οποίος μας χάρισε την πιο όμορφη πόλη του κόσμου».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ




Διαβάστε περισσότερα » »

“Η Λέσχη Μπίλντερμπεγκ θα αποφασίσει για την τύχη των Ελλήνων”

Στο ελβετικό θέρετρο του Saint Moritz στις 9 με 12 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια συνάντηση της «Λέσχης Μπίλντερμπεγκ» και ένα από τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν είναι το χρέος και η κρίση της Ελλάδας. 

Οι ετήσιες συναντήσεις της ‘Λέσχης’ είναι ανεπίσημες και κλειστές, τις οποίες παρακολουθούν περίπου 200 σημαίνοντες προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης, των επιχειρήσεων και της πολιτικής. Οι συνεδριάσεις, της αμφιλεγόμενης ομάδας, πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, συνήθως αρχές Ιουνίου, σε διάφορα πολυτελή ξενοδοχεία και εστιατόρια της Ευρώπης, του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι συνεδριάσεις είναι απαγορευτικές για το κοινό και δεν εκδίδεται ποτέ οποιαδήποτε ανακοίνωση.

Η πρώτη συνεδρίαση της ομάδας αυτής πραγματοποιήθηκε από τις 29 έως τις 31 Μαΐου του 1954 στο ξενοδοχείο Bilderberg της Ολλανδίας και από το οποίο η ομάδας έλαβε το όνομα της, με πρωτοβουλία του Ολλανδού Πρίγκιπα Bernhard. Η συζήτηση για την Ελλάδα θα γίνει σε μια εποχή που η χώρα αντιμετωπίζει μεγάλη οικονομική και πολιτική κρίση και η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά την περίπτωση ενός δημοψηφίσματος για τα νέα μέτρα λιτότητας. Δεν αποκλείονται αλλαγές στην κυβερνητική πολιτική ή ακόμη και πρόωρες εκλογές.

Σύμφωνα με τις πηγές μας – γράφει η εφημερίδα- η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος ώστε να γίνουν αποδεκτά τα νέα μέτρα λιτότητας για την εξασφάλιση ενός νέου δανείου από το ΔΝΤ και την ΕΕ, όπως σημειώνουν οι ελληνικές εφημερίδες.


Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου απέτυχε να επιτύχει συναίνεση σχετικά με το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας στο οποίο περιλαμβάνονται αυξήσεις των φόρων, μείωση των μισθών και των συντάξεων καθώς και πωλήσεις μεγάλων δημόσιων επιχειρήσεων.
Τα νέα μέτρα που θεσπίστηκαν προκάλεσαν μαζικές διαμαρτυρίες από δυσαρεστημένους πολίτες.

Ωστόσο, οι αναλυτές εκτιμούν ότι σε μια τέτοια κατάσταση ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου θα μπορούσε να μετριάσει ή να εγκαταλείψει τα νέα μέτρα λιτότητας, προκειμένου να διατηρήσει την πολιτική στήριξη του για ενδεχόμενη καταφυγή στις κάλπες.
Το ερώτημα όμως που μένει αναπάντητο είναι αν οι πρόωρες εκλογές θα μπορούσαν να δώσουν μια αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Διαβάστε περισσότερα » »

Από αγγούρι θα πάμε σύντροφοι...


Τρόμο έχει προκαλέσει σε ολόκληρο τον κόσμο η επιδημία ενός βακτηρίου που προκαλεί τον θάνατο και εντοπίζεται στα αγγούρια.

Τον θάνατο σε 10 ανθρώπους στην Γερμανία έχει προκαλέσει το βακτήριο E.coli ενώ τα κρούσματα έφτασαν τα 300.

τελικά θα γλιτώσουμε από το χρέος και θα ..ταβλιαστούμε από αγγούρι;
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Απόκρυφη Ιστορία της Ανθρώπινης Φυλής.flv

Διαβάστε περισσότερα » »

Mysteries of the Moon {gr subs - Ep.17} - Μυστήρια της Σελήνης

Διαβάστε περισσότερα » »

Eτρεξε .. μόνη της και βγήκε ΠΡΩΤΗ.Η ΝΤΟΡΑ ΕΞΕΛΕΓΗ... ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ!...ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΑ... ΣΑΝΤΑΜ ΧΟΥΣΕΙΝ!

H Ντόρα Μπακογιάννη εξελέγη πρόεδρος της ΔΗΣΥ! Και εμείς νομίζαμε ότι ήταν ήδη πρόεδρος του κόμματός της! Μοναδική υποψήφια στο κόμμα της, του έδωσε και κατάλαβε με τη... δύσκολη και μεγαλειώδη νίκη της. Όταν είναι μόνη της εκλέγεται...
εύκολα. 
Όταν έχει αντιπάλους (βλ. Σαμαράς) τα βρίσκει δύσκολα...
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι πρώτες φωτογραφίες με κίνηση...

Είναι, σύμφωνα με τα δικά τους λεγόμενα, "κάτι περισσότερο από φωτογραφία και κάτι λιγότερο απόβίντεο.quot; 
Δυο καλλιτέχνες κατάφεραν να δημιουργήσουν τις πρώτες φωτογραφίες 
με κίνηση!Οι «cinemagraphs», όπως τις αποκαλούν, μοιάζουν με κανονικές φωτογραφίες, όμως στην πραγματικότητα έχουν ένα συγκεκριμένο μέρος το οποίο κινείται και έχει ως σκοπό να καθηλώνει το μάτι. Για παράδειγμα η κίνηση των μαλλιών μιας κοπέλας ή η αντανάκλαση ενός ταξί σε κίνηση σε μια τζαμαρία καφέ ή ακόμα και το ξεφύλλισμα μιας εφημερίδας από έναν άνδρα που κάθεται στο παγκάκι.

Δημιουργοί, η φωτογράφος Jamie Beck και ο καλλιτέχνης γραφικών Kevin Burg που χρησιμοποιούν μια φόρμα φωτογραφιών GIFs, παρόμοιο είδος φωτογραφίας με το JPEG, για να καταφέρουν αυτό το αποτέλεσμα.

Η διαδικασία έχει ως εξής: Η Beck τραβάει τις φωτογραφίες και στη συνέχεια ο Burg προσθέτει την κίνηση. Για τις περισσότερες του παίρνει αρκετές ώρες, οι πιο σύνθετες όμως μπορεί να τον κρατήσουν απασχολημένο ακόμα και ολόκληρη μέρα!

Αν θες να δεις περισσότερες πρωτότυπες φωτογραφίες μπορείς να επισκεφθείς το blog τους, http://fromme-toyou.tumblr.com/. 
Διαβάστε περισσότερα » »