Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

1922 Η ταινία που απαγόρευσαν την προβολή της στις κινηματογραφικές αίθουσες


Ταινία που αναφέρετε στην πυρπόληση και καταστροφή της Σμύρνης της Μικράς Ασίας και την γενοκτονία των Ελλήνων κατοίκων της, στις 14 Σεπτεμβρίου 1922, από τους νεότουρκους του κεμάλ, με σκοπό την ίδρυση του σύγχρονου τουρκικού κράτους.
 Η ταινία βασίστηκε σε αυθεντικές μαρτυρίες από το μυθιστόρημα «Το νούμερο 31328» του Ηλία Βενέζη και στην οποία απαγόρευσαν την προβολή της στις κινηματογραφικές αίθουσες. Μια ταινία που όχι μόνο κατέγραψε τη βαρβαρότητα των Νεοτούρκων, αλλά ανέδειξε και την Ελλαδική νοοτροπία των Νεοελλήνων να συγκαλύπτουν...
Διαβάστε περισσότερα » »

Πώς το Lidl "έφαγε" τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ !!!

Του Μιχάλη Σιάχου

Πέμπτη 7 Ιουλίου, μεσημέρι. Οι νομικοί εκπρόσωποι της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Lidl, γερμανικών συμφερόντων, βρίσκονται στο γραφείο του προέδρου του ΕΦΕΤ, διαμαρτυρόμενοι για «λάθος χειρισμούς» που αφορούσαν μολυσμένα κρεατοσκευάσματα. Ο πρόεδρος δέχεται ένα επείγον τηλεφώνημα από την…
Πολωνία και διακόπτει για λίγο τη συνάντηση. Είναι ο προϊστάμενός του υπουργός Υγείας, ο οποίος, ούτε λίγο-ούτε πολύ, του ανακοινώνει ότι «δεν ανταποκρίνεται στο έργο του» (όπως το φαντάζεται ο κ. Λοβέρδος, φυσικά) και του ζητά να παραιτηθεί.
Λίγες μέρες πριν, ο ΕΦΕΤ είχε ανακοινώσει την ανακάλυψη κατεψυγμένων προϊόντων κρέατος, μολυσμένων με το βακτήριο Escherichia coli O157 σε εγκαταστάσεις του Lidl στη Βόρεια Ελλάδα και ζήτησε την απόσυρση και την καταστροφή τους. Αντίστοιχο βακτήριο ευθύνεται ακόμη και για θανάτους στην Ευρώπη. Η επιχείρηση ένιωσε να απειλούνται τα συμφέροντά της. Δεν είχε περάσει πολύς καιρός που ο ΕΦΕΤ είχε απαιτήσει την ανάκληση φιαλών κρασιού από τα καταστήματα της αλυσίδας. Αυτή τη φορά φαίνεται ότι έδρασε αστραπιαία και… δυναμικά.
Η απαίτηση για άμεση λύση δεν μπορούσε να περιμένει λίγες ώρες, μέχρι την επιστροφή του υπουργού στην Ελλάδα. Η παραίτηση του «ενοχλητικού» προέδρου έπρεπε να γίνει ενόσω η αντιπροσωπεία της γερμανικής επιχείρησης βρισκόταν στο γραφείο του. Το μήνυμα προς τους εκπροσώπους των γερμανικών συμφερόντων ήταν παραπάνω από σαφές: «Το πεδίο δράσης είναι πλέον ελεύθερο, όποιος σας ενοχλεί φεύγει από τη μέση».

Ένας ενοχλητικός ελεγκτικός οργανισμός…
Όσο κι αν φαντάζει σενάριο συνομωσίας, το ρεπορτάζ του Δρόμου είναι απολύτως αληθές. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά:
Τον περασμένο Μάρτιο κλιμάκια του ΕΦΕΤ ανακαλύπτουν κομμάτια γυαλιού σε φιάλες κρασιού που εμφιαλώνονται από την εταιρία ΙΝΟ Α.Ε. για λογαριασμό του Lidl. Ολόκληρες παρτίδες κρασιών ανακαλούνται και μάλιστα με έγγραφο του ΕΦΕΤ, στις 10/6, υποχρεώνεται η εταιρία ΙΝΟ να ανακαλέσει όλες τις σχετικές παρτίδες κρασιών για ένα έτος, καταβάλλοντας μάλιστα το αντίτιμο σε όσους τις επιστρέψουν. Οι γνωρίζοντες μιλούν για τεράστια οικονομική ζημιά, τόσο για τη γερμανική αλυσίδα, όσο και για την ελληνική βιομηχανία.
Την 1η Ιουλίου οι έλεγχοι του οργανισμού βάζουν στο στόχαστρο τη γερμανική αλυσίδα για μια ακόμη φορά. Έχει προηγηθεί η ενημέρωση του ΕΦΕΤ από τις αρμόδιες γαλλικές Αρχές για έξι κρούσματα με αιμορραγική διάρροια σε παιδιά, που εικάζεται ότι είχαν καταναλώσει κατεψυγμένο κιμά βοδινού κρέατος που αγοράστηκε από καταστήματα Lidl. Μάλιστα, στη Γαλλία ανακλήθηκαν παρτίδες αυτών των προϊόντων που περιείχαν πρώτη ύλη προέλευσης Γερμανίας, Γαλλίας, Βελγίου και Πολωνίας. Συνεργεία του ελεγκτικού φορέα διαπιστώνουν, λοιπόν, το παθογόνο βακτήριο E. coli O157 σε κατεψυγμένα προϊόντα κιμά και σουτζουκάκια από βοδινό κρέας που διακινούνται σε καταστήματα της αλυσίδας Lidl. Τα προϊόντα δε αυτά προέρχονται από βιομηχανίες της γερμανο-ολλανδικής εταιρίας Vion, η οποία κατέχει μονοπωλιακή θέση στην παραγωγή και διακίνηση κρέατος στην Ευρώπη και είναι ένας από τους μεγαλύτερους (ίσως ο μεγαλύτερος) εισαγωγέας κρέατος στη χώρα μας.
Το χτύπημα στα γερμανικά συμφέροντα είναι καίριο. Η εταιρία Lidl αντιδρά και με ανακοίνωσή της (6/7) κάνει λόγο για εργαστηριακούς επανελέγχους στους οποίους η ίδια υπέβαλε τα προϊόντα για τα οποία κατηγορείται, χωρίς όμως να ανιχνευτεί το συγκεκριμένο βακτήριο. Φαίνεται όμως πως ο γερμανικός κολοσσός δεν αρκέστηκε στις ανακοινώσεις.
Η συμμετοχή του Έλληνα υπουργού στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Υγείας της Ε.Ε. στην Πολωνία (5 και 6 Ιουλίου) ήταν προφανώς η κατάλληλη ευκαιρία. Γνωρίζοντας από την 20μηνη θητεία του στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας τον κ. Λοβέρδο και γνωρίζοντας πόσο «ζεστά» έχει πάρει το ρόλο του υπερασπιστή των τροϊκανών και των συμφερόντων που αυτοί πρεσβεύουν, μπορούμε να φανταστούμε με τι… σθένος αντέδρασε στις πιέσεις που δέχτηκε από τους ομολόγους του (της Γερμανίας; της Γαλλίας; της Πολωνίας;). Η εσπευσμένη παύση του επικεφαλής των ελληνικών ελεγκτικών Αρχών, με το συμβολισμό μάλιστα που αυτή περικλείει, δεν χρειάζεται περισσότερες αποδείξεις.

…αλλά και πολύ ταλαιπωρημένος
Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, ο οποίος ιδρύθηκε ως ανεξάρτητη Αρχή και εκπροσωπεί τη χώρα μας στην ευρωπαϊκή Αρχή για την ασφάλεια των τροφίμων (EFSA) έχει μια περίεργη ιστορία μετακινήσεων. Υπό την εποπτεία του τότε υπουργείου Εμπορίου και μετέπειτα Ανάπτυξης, πέρασε επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας στην αρμοδιότητα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως μια λογική εξέλιξη ενιαιοποίησης των ελέγχων στα τρόφιμα. Στον προηγούμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ δόθηκε ως «προίκα» στον κ. Λοβέρδο κατά τη μετακίνησή του από το υπουργείο Εργασίας στο υπουργείο Υγείας. Παρά το -μάλλον- αταίριαστο περιβάλλον ο ΕΦΕΤ παρήγαγε ένα αρκετά έντονο ελεγκτικό έργο.
Αυτό το έργο φαίνεται ότι ενόχλησε πολλές μεγάλες και, ιδιαίτερα, πολυεθνικές επιχειρήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις στις 8 Ιουλίου (μια μέρα μετά το τηλεφώνημα από την… Πολωνία) ανακοινώθηκαν αποφάσεις του Δ.Σ. του ΕΦΕΤ για επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 327.000 ευρώ. Μεταξύ των επιχειρήσεων που συχνά περιλαμβάνονται στις ανακοινώσεις του οργανισμού είναι και η γαλλικών συμφερόντων αλυσίδα σούπερ μάρκετ Carrefour, της οποίας τα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα έχουν κατ’ επανάληψη γίνει στόχος ελέγχων και επιβολής αντίστοιχων προστίμων.
Ο «παραιτηθείς» με αυτό τον, τουλάχιστον, άκομψο τρόπο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, δεν ήταν τυχαίο πρόσωπο. Πρόκειται για τον Γ. Ι. Νυχά, καθηγητή Μικροβιολογίας Τροφίμων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, ο οποίος έχει να επιδείξει διεθνές επιστημονικό έργο. Μάλιστα, ένα από τα προγράμματα στα οποία συμμετέχει το εργαστήριο που διευθύνει, μαζί με άλλα 40 ευρωπαϊκά ιδρύματα από 17 χώρες, ονομάζεται ProSafeBeef και αντικείμενό του είναι ακριβώς η ασφαλής διακίνηση του βόειου κρέατος. Αντίστοιχες επιστημονικές περγαμηνές φέρουν και οι συμμετέχοντες στο επιστημονικό συμβούλιο του οργανισμού.
Τον επιστήμονα αυτό χαρακτηρίζει ούτε λίγο-ούτε πολύ «ανεπαρκή» ο κ. Λοβέρδος για να ευχαριστήσει τους Ευρωπαίους συνομιλητές του, παρ’ ότι η παραίτηση δεν συνοδεύτηκε από καμιά επίσημη ανακοίνωση και ο ίδιος ο κ. Νυχάς αποικρούει τη σύνδεση της παραίτησής του με την υπόθεση του Lidl. Οι «υποψιασμένοι» καταναλωτές, έχουν άλλη άποψη. Σε ανακοίνωσή της στις 12/7 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών ζητά την ανάκληση της παραίτησης του πρώην προέδρου και την άμεση καταστροφή όλων των μολυσμένων τροφίμων, καλώντας ουσιαστικά σε μποϊκοτάζ των συγκεκριμένων καταστημάτων, εφόσον δεν καταστραφούν τα συγκεκριμένα προϊόντα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Το 50% των σημερινών συντάξεων θα λαμβάνουν οι συνταξιούχοι του μέλλοντος

Οι μελλοντικοί συνταξιούχοι θα λαμβάνουν συντάξεις πραγματικά σε επίπεδο επιδομάτων φτώχειας (50% χαμηλότερες από τις αντίστοιχες σημερινές) με εργάσιμο βίο 40 ετών.
Σε αυτή την διαπίστωση καταλήγει έκθεση του ΙΝΕ- ΓΣΕΕ σχετικά με τις αλλαγές που έγιναν στο ασφαλιστικό σύστημα επισημαίνοντας ότι εκτός από την αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης (έως και...
15 έτη) από το 2011 και τη μείωση των συντάξεων (απο 25% μέχρι 50% για τους νέους που θα συνταξιοδοτηθούν μετά το 2015) με τον νέο τρόπο υπολογισμού τους, απο την 1-1-2015 το κράτος δεν συμμετέχει στη χρηματοδότησή του.
Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ οι μητέρες ανηλίκων επιβαρύνονται μέχρι και κατά 15 (ασφαλισμένες στο Δημόσιο και τα ειδικά Ταμεία) ή κατά 10 (ασφαλισμένες στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) χρόνια.
Ολες οι αλλαγές στα όρια ηλικίας αναφέρονται μόνο σε όσους δεν θα έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31-12-2010. Επισημαίνεται ότι η θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος επέρχεται μόνο με τη συμπλήρωση των κατά περίπτωση απαιτούμενων συντάξιμων ετών. Αντίθετα, η συμπλήρωση του προβλεπόμενου ορίου ηλικίας δεν επιδρά στη θεμελίωση.
Ο συνδυασμός του χαμηλότερου συντάξιμου μισθού και του μειωμένου δείκτη αναπλήρωσης οδηγεί σε σαφώς μειωμένες συντάξεις. Η μείωση μπορεί να φθάσει σταδιακά από 25% μέχρι και 50% για όσους συνταξιοδοτηθούν μετά την 1-1-2015 με το καθεστώς του νέου συστήματος
Σε σχέση με τη διαδοχική ασφάλιση, τονίζεται στην έκθεση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ ότι με τον νέο νόμο 3863/2010 επέρχεται ουσιαστική βελτίωση, η οποία όμως θα ισχύσει από την 1-1-2011. Αυτό σημαίνει ότι η σχετική ρύθμιση δεν θα έχει αναδρομική ισχύ, αλλά θα καλύψει μόνο τις νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης που θα υποβληθούν μετά την 1-1-2011.
Διαβάστε περισσότερα » »

Το Καστελόριζο διαθέτει αφαλατωμένο νερό, αλλά η Λιβύη θα έχει πόσιμο,θα ποτίσουμε τις νέες κατοχικές δυνάμεις.

Την άμεση βοήθεια του Λιβυκού λαού με την παροχή πόσιμου νερού πρότεινε, μεταξύ άλλων, ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη σημερινή Διάσκεψη των «Φίλων της Λιβύης», που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.Μετά το τέλος των εργασιών ο κ. Παπανδρέου δήλωσε στα ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης τη θέληση της Ελλάδας να συμβάλλει στην όλη προσπάθεια αναδιοργάνωσης της Λιβύης.
«Από την πρώτη στιγμή» δήλωσε, «η Ελλάδα πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια μιας ειρηνικής επίλυσης, αλλά...

και μιας ουσιαστικής δημοκρατικής πορείας για τον Λιβυκό λαό. Στη νέα φάση που ξεκινάει σήμερα για τη χώρα, η Ελλάδα μπορεί και θα παίξει σημαντικό ρόλο, τόσο στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας όσο και στη δημιουργία δημοκρατικών θεσμών με στόχο την εξασφάλιση μιας ειρηνικής μετάβασης».
Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξήγησε ότι στο πλαίσιο της Διάσκεψης υπέβαλε πρόταση για άμεση βοήθεια παροχής νερού μέσω της ΕΥΔΑΠ. «Μόλις πάρουμε το "πράσινο φως" για τη χρηματοδότηση», είπε ο κ. Παπανδρέου, η ΕΥΔΑΠ είναι έτοιμη να μεταφέρει με πέντε ειδικά τάνκερ, 170.000 κυβικά νερού κάθε δέκα μέρες στην Τρίπολη, με στόχο την κάλυψη του 50% των αναγκών του λιβυκού λαού σε πόσιμο νερό.
Εξήγησε ότι είναι σε επαφή με τη νέα ηγεσία καθώς και με τους διεθνείς οργανισμούς για την υλοποίηση της προσπάθειας.
Παράλληλα η Κρήτη αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο, όχι μόνο για την ανθρωπιστική βοήθεια αλλά και για τη μεταφορά δομικών και άλλων υλικών, απαραίτητων για την ανασυγκρότηση της περιοχής.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την ευχή, «να αποβεί η αραβική άνοιξη η βάση για μια νέα συνεργασία των λαών της Μεσογείου, με νέες ευκαιρίες για τη συνάντηση των πολιτισμών μας, τη συνάντηση των νεολαιών μας, καθώς και για την οικονομική ανάπτυξη που τόσο έχει ανάγκη η Μεσόγειος και η Ελλάδα».

Τέλος, απαντώντας σχετικό ερώτημα έκανε λόγο για την αναγκαιότητα μιας σωστής και διαφανούς διαχείρισης των πετρελαίων της χώρας προς όφελος του Λιβυκού λαού, ώστε να δοθεί τέλος στη διαφθορά που ίσχυε επί εποχής Καντάφι.
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ζωή στη Γη δημιουργήθηκε από εξωγήινα δομικά υλικά!

Δώδεκα μετεωρίτες στους οποίους εντοπίστηκαν "τα μόρια της ζωής", ενισχύουν με αποδείξεις πλέον την άποψη ότι η ζωή ήρθε από το Διάστημα! Η χημική ανάλυση που έγινε στους μετεωρίτες, έδειξε ότι περιέχουν νουκλεοτίδια, δηλαδή τα μόρια από τα οποία συναρμολογείται η διπλή έλικα του DNA.

Τα νουκλεοτίδια μαζί με άλλα βιομόρια ανιχνεύτηκαν στους 11 από τους 12 διαστημικούς βράχους που εξετάστηκαν στο εργαστήριο και προέρχονταν από απομακρυσμένες τοποθεσίες της Ανταρκτικής. Τα δείγματα χώματος από τις περιοχές αυτές δεν βρέθηκαν να περιέχουν τα ίδια νουκλεοτίδια.
Κι αν οι μετεωρίτες μολύνθηκαν στη Γη;   Η άποψη της ζωής που ήρθε από... ψηλά, αν και δεν είναι καινούρια, συναντούσε πάντα ένα συγκεκριμένο εμπόδιο: κι αν η χημική σύσταση των εξεταζόμενων μετεωριτών έχει "μολυνθεί" από γήινους οργανισμούς και οδηγεί σε παραπλανητικά συμπεράσματα; Αν δηλαδή αυτό που εντοπίζουν οι επιστήμονες ως "ένδειξη ζωής από το διάστημα", είναι απλώς υλικό που υπάρχει στη Γη και μόλυνε τον μετεωρίτη κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα ή ακόμη και κατά την παραμονή του σε κάποιο εργαστήριο;
  Αυτό ακριβώς το ενδεχόμενο αποκλείεται οριστικά με την νέα μελέτη, αφού στους 12 επίμαχους μετεωρίτες πέρα από νουκλεοτίδια - που πράγματι υπάρχουν και στη Γη-, ανιχνεύτηκαν και μόρια τα οποία δεν έχουν εντοπιστεί ποτέ στον πλανήτη μας!  Αλλά ακόμη και για τα νουκλεοτίδια των μετεωριτών, οι έρευνες απέδειξαν με εργαστηριακά πειράματα ότι μπορεί να προκύψουν από χημικές αντιδράσεις της αμμωνίας με το νερό και το υδροκυάνιο. Αυτό σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Time», τους οδηγεί στο αφαλές συμπέρασμα ότι σχηματίστηκαν στο Διάστημα και από εκεί έφτασαν στη Γη.
Η ζωή δεν ήρθε από το διάστημα, αλλά δημιουργήθηκε στη Γη με εξωγήινα υλικά!
  Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δύο διαστημικοί βράχοι με τις ονομασίες Murchison και Nunataks 94102 (διαβάστε αναλυτικά εδώ το πού βρέθηκε και πώς αναλύθηκε) , οι οποίοι φάρουν νουκλεοτίδια άγνωστα μέχρι σήμερα στους επιστήμονες! Την ίδια στιγμή, περιέχουν αδενίνη και γουανίνη, δηλαδή τα δύο από τα τέσσερα χημικά συστατικά του DNA.
  Αν και όπως διευκρινίζει o δρ Κάλαχαν, αστροβιολόγος της NASA και επικεφαλής της μελέτης, η έρευνα δεν ασχολείται καθόλου τη θεωρία της πανσπερμίας, σύμφωνα με την οποία οι πρώτοι οργανισμοί στη Γη ΗΡΘΑΝ από μετεωρίτες, εντούτοις ενισχύει την άποψη ότι η ζωή στον πλανήτη μας ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ από "εξωγήινα" συστατικά, που έφτασαν εδώ με "όχημα μεταφοράς" κομήτες και μετεωρίτες!
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΡΕΥΝΑ - ΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ-PHIL SCHNIEDER-ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΒΑΣΕΙΣ - ΔΑΙΜΟΝΙΚΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ " ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ " - ΜΑΓΕΙΑ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ - ΜΑΓΙΚΕΣ ΠΥΛΕΣ - ΓΚΡΙΖΟΙ - Α.Τ.Ι.Α




ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Ο ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ.
( 6ος αιώνας μ.χ )


"...Εν εκείνω γαρ τω καιρώ αποφράξει Κύριος ο Θεός τας πύλας τας εν Ινδαλία (εν άλλω Ινδία), ας έκλεισεν Αλέξανδρος ο των Μακεδόνων βασιλεύς, και εξελεύσονται οι εβδομήκοντα δύο βασιλείς μετά του λαού αυτών, τα λεγόμενα ρυπαρά έθνη, τα βδελυρώτατα πάσης συγχασίας και δυσωδίας, και διασκορπισθήσονται εν ταις χώραις ταις υπ' ουρανόν, σάρκας ζώντων ανθρώπων εσθίοντες και το αίμα πίνοντες, κύνας και μυίας και βατράχους νεμόμενοι και πάσαν ρυπαρίαν.

Ουαί δε τη οικουμένη πάση εν η πορεύσονται από προσώπου αυτών. Τας μεν ουν ημέρας εκείνας, μη έστω χριστιανός Κύριε, ει δυνατόν ην. Αλλ' οίδα ότι έσονται. ..."

Μετάφραση:

"...Κατά το έτος εκείνο θ’ ανοίξει ο Κύριος τις πύλες των Ινδιών που έκλεισε ο βασιλιάς των Μακεδόνων Αλέξανδρος. Θα βγουν τότε απ’ εκεί οι εβδομήντα δύο βασιλείς με τον λαό τους, τα λεγόμενα βδελυρά έθνη, που είναι πιο σιχαμερά από κάθε αηδία και δυσωδία. Αυτά θα διασκορπισθούν σ’ όλο τον κόσμο. Θα τρώνε ζωντανούς τους ανθρώπους και θα πίνουν το αίμα τους. Θα καταβροχθίζουν επίσης με μεγάλη ηδονή μύγες, βατράχους, σκυλιά και κάθε ακαθαρσία. Αλλοίμονο στις περιοχές, απ’ όπου θα περάσουν! Αν είναι δυνατόν, Κύριε, ας μην υπάρχουν τότε Χριστιανοί! Γνωρίζω όμως ότι θα υπάρχουν. ..."




Μια συγκλονιστική μαρτυρία από τον PHIL SCHNIEDER....
...πρώην κυβερνητικού στις Η.Π.Α γεωλόγος και μηχανικός . Δούλεψε στις μυστικές εργασίες για τις υπόγεις βάσεις στην περιοχή 51, S-4 και Los Alamos και μαρτυρεί τα όσα έζησε κατά την διάρκεια αυτών των εργασιών.

Εργάστηκε επί 17 χρόνια σαν γεωλόγος, μηχανικός, δομικός μηχανικός σε αεροδιαστημικές εφαρμογές στα μυστικά προγράμματα .


Στην παρακάτω φωτογραφία ο Phil Schnieder με συνεργάτες του στις υπόγειες εργασίες.....



και κάποιο από τα σχέδια που είχε κάνει ο ίδιος για το πως είναι οι υπόγειες εγκαταστάσεις.......

ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ......


ΕΠΙΠΕΔΟ 1 - ΤΜΗΜΑ ΕΠΟΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΠΕΔΟ 2 - ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΕΠΙΠΕΔΟ 3 - ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

ΕΠΙΠΕΔΟ 4 - ΤΜΗΜΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΝΟΥ

ΕΠΙΠΕΔΟ 5 - ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ "ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ" ΓΚΡΙΖΩΝ ( ΔΑΙΜΟΝΙΚΩΝ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ )

ΕΠΙΠΕΔΟ 6 - ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΕΤΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ

ΕΠΙΠΕΔΟ 7 - ΤΜΗΜΑ ΚΡΥΟΓΕΝΙΚΗΣ ΚΡΥΟΘΑΛΑΜΟΙ

Ήτανε ένας από τους τρείς επιζώντες από τον κρυφό πόλεμο μεταξύ “εξωγήινων” και ανθρώπων στο Dulce στο New Mexico, όπου 66 κυβερνητικοί πράκτορες και εργάτες σκοτώθηκαν τον Αύγουστο του 1979 με βάση τα όσα ο ίδιος λέει.

Στην φωτογραφία που ακολουθεί ο Phil Schnieder δείχνη το τραύμα που του προκλήθηκε στο στήθος του από έναν "εξωγήινο" που τον χτύπησε με κάποια ακτίνα, με αποτέλεσμα να χασει τον έναν πνευμονά του , τρία δάχτυλα από το χέρι του ,να υποστεί έναν σοβαρό τραυματισμό στο πόδι του, και όλα αυτά κάτω από την Γή........

O Phil Schnieder δολοφονήθηκε στις 11 Ιανουαρίου του 1996 , λίγο μετά από τις αποκαλύψεις που έκανε, και μετά από αρκετες απόπειρες δολοφονίας εναντίον του και απειλές ακόμα και για την οικογενοιά του.....

Μεγάλη ψυχη ο Phil Schnieder που πραγματικά θυσιάστηκε για να έχει μέλλον η ανθρωπότητα......


Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΤΟΥ PHIL SCHNIEDER......

ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ.

Η ΣΦΑΙΡΑ ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΒΡΗΚΕ ΣΤΟΝ ΩΜΟ.......



ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

Η ΟΠΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΤΟΥ SCHNIEDER ΜΕ ΕΝΑΝ ΓΚΡΙΖΟ , ΤΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ , ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, Ο ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΡΥΠΑΡΑ ΕΘΝΗ.....


Άγιος Ανδρέας ο δια Χριστόν Σαλός (6ος αιώνας μ.Χ) - Περί του τέλους του κόσμου.

Εν εκείνω γαρ τω καιρώ αποφράξει Κύριος ο Θεός τας πύλας τας εν Ινδαλία (εν.
άλλω Ινδία), ας έκλεισεν Αλέξανδρος ο των Μακεδόνων βασιλεύς (δια προσευχής και συμβολικής θύρας*), και εξελεύσονται οι εβδομήκοντα δύο** βασιλείς μετά του λαού αυτών, τα λεγόμενα ρυπαρά έθνη, τα βδελυρώτατα πάσης συγχασίας και δυσωδίας, και διασκορπισθήσονται εν ταις χώραις ταις υπ' ουρανόν, σάρκας ζώντων ανθρώπων εσθίοντεςκαι το αίμα πίνοντες, κύνας και μυίας και βατράχους νεμόμενοι και πάσαν ρυπαρίαν.

Ουαί δε τη οικουμένη πάση εν η πορεύσονται από προσώπου αυτών. Τας μεν ουν ημέρας εκείνας,μη έστω χριστιανός Κύριε, ει δυνατόν ην. Αλλ' οίδα ότι έσονται.


ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ


ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.....

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ" ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΟΡΦΗ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.....

ΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ......

IQ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 1200 , Ο ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 490 ΧΡΟΝΙΑ , ΕΧΕΙ ΕΞΙ ΔΑΧΤΥΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ, ΥΠΕΡΔΙΟΓΚΩΜΕΝΗ ΚΑΡΔΙΑ,ΕΝΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΝΕΥΜΟΝΑ, ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΙΜΟΦΟΡΑ ΑΓΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ......ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΜΕ ΤΟΥ ΧΤΑΠΟΔΙΟΥ......

ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΤΩΝ .Η.Π.Α ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ.....

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ VALIANT FORD.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.......




ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ
PHIL SCHNIEDER : Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΩΝ "ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ" (*ΔΑΙΜΟΝΙΚΩΝ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ ) ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ 5/6 Η ΤΩΝ 7/8 ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΩΣ ΤΟ ΕΤΟΣ 2029 , Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.

PHIL SCHNIEDER : ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΚΡΙΕΝΤΑ ΤΟ 1954 ΟΠΟΥ Ο ΑΙΝΖΕΝΧΑΟΥΕΡ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΕΙΔΗ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ ( ΔΑΙΜΟΝΙΚΩΝ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ ) ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΡΙΑ ΤΟΤΕ.

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΑΛΛΑ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΓΕΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ........

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ......




ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ



ΜΕΡΟΣ ΠΕΜΠΤΟ



ΜΕΡΟΣ ΕΚΤΟ



ΜΕΡΟΣ ΕΒΔΟΜΟ
ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ Ο PHIL SCHNIEDER ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΚΥΡΗΧΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ " ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ" .

ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΘΥΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΤΟΣ 1995 ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ Η ΟΜΙΛΙΑ ΕΦΤΑΝΑΝ ΤΑ 6 ΜΕ 7 ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ.......

ΣΕ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥ ΑΝ Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΩΝ "ΕΞΩΓΙΗΝΩΝ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΣΜΟΙΟΠΟΙΗΤΩΝ Ο SCHNIEDER ΑΠΑΝΤΑΕΙ.......

- ΝΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ.
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΗΓΟΥΝΤΑΙ.









ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ.....


ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΓΚΡΙΖΟΥ......




ΜΕΡΟΣ ΟΓΔΟΟ

ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ......

ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΗ



ΣΤΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ, ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΦΘΑΛΜΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΙΓΩΝΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΔΕΡΜΑ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΟΥΣ......


ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΤΑ Α.Τ.Ι.Α ΚΑΙ ΟΙ "ΕΞΩΓΗΙΗΝΟΙ" ΜΕ ΔΑΙΜΟΝΙΚΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ......

ΜΑΓΙΚΕΣ ΠΥΛΕΣ - MAGIC GATES......

 
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
Διαβάστε περισσότερα » »

Ζούμε μόνοι, πεθαίνουμε μόνοι !!! Πόσο αδιάφοροι έχουμε γίνει, τελικά!!!

Επί 14 ολόκληρους μήνες βρισκόταν νεκρός ένας ηλικιωμένος μέσα στο σπίτι του και ουδείς είχε αντιληφθεί το παραμικρό.

Ο 88χρονος Νεοζηλανδός, που ζούσε σε διαμέρισμα της πρωτεύουσας Ουέλινγκτον, βρέθηκε μόνον από... τύχη, όταν εργάτες άρχισαν να κατεδαφίζουν την πολυκατοικία, όπου και το διαμέρισμα του, προφανώς, απίστευτα μόνου, ηλικιωμένου άνδρα.

Οι γείτονες που ρωτήθηκαν απάντησαν ότι δεν είχαν ιδέα, ότι δεν ήθελαν να εισβάλλουν στην προσωπική του ζωή,

ενώ ένας εξ αυτών θυμήθηκε το περίφημο "Ζούμε μόνοι, πεθαίνουμε μόνοι".

Πιθανολογείται ότι πέθανε τον περσινό Ιούνιο.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΜΗΝΥΜΑ 3 !! - ΜΕΡΟΣ 1/2 (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ)




Διαβάστε περισσότερα » »

Τα μυστικά όσων δεν αρρωσταίνουν

Τα μυστικά όσων δεν αρρωσταίνουν


[1] Στρεσάρονται λιγότερο Σε περιόδους έντονου άγχους, ο οργανισμός, για να υποστηριχτεί η κατάσταση εγρήγορσης, παράγει μεγάλες ποσότητες αδρεναλίνης και κορτιζόλης και παράλληλα καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα, με αποτέλεσμα να μειώνεται έτσι η ικανότητά του να καταπολεμά βακτήρια και ιούς. Στην περίπτωση που προκληθούν μόνιμες διαταραχές στο ανοσοποιητικό σύστημα εξαιτίας του στρες και συντρέχουν και άλλοι παράγοντες, όπως π.χ. μια γενετική προδιάθεση, δεν είναι απίθανο το ανοσοποιητικό σύστημα να αρχίσει να αντιμετωπίζει τον ίδιο τον οργανισμό σαν ξένο σώμα και συχνά να στρέφεται εναντίον διάφορων οργάνων, προκαλώντας αυτοάνοσα νοσήματα (π.χ. ρευματοειδή αρθρίτιδα, θυρεοειδίτιδα). Έρευνες δείχνουν, επίσης, ότι οι αγχωμένοι άνθρωποι κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιακές νόσους, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να παρουσιάσουν σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή άλλες παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος (π.χ. γαστρίτιδα, έλκος) και αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης ψυχικών διαταραχών, όπως η κατάθλιψη. Το άγχος έχει επιπτώσεις και στη γυναικεία γονιμότητα, στην υγεία του δέρματος, επηρεάζει το μεταβολισμό και συνδέεται με στυτική δυσλειτουργία, ενώ συχνά επιδεινώνει ήδη υπάρχοντα προβλήματα υγείας, όπως π.χ. η οστεοπόρωση και το βρογχικό άσθμα.

[2] Αγαπούν τα βακτήρια Αφήστε τα παιδιά σας να παίξουν με το χώμα, μην πλένετε συνεχώς τα χέρια σας με αντιβακτηριδιακό σαπούνι, σταματήστε να ανησυχείτε αν το σπίτι σας είναι αρκετά καθαρό. Με λίγα λόγια, βάλτε λίγη βρομιά στη ζωή σας! Αυτό συμβουλεύουν οι ειδικοί, αφού έχει πλέον αποδειχθεί πως η υπερβολική καθαριότητα μπορεί να ευθύνεται εν μέρει για την εκδήλωση άσθματος, εκζεμάτων και γενικότερα αλλεργίας, κυρίως στα παιδιά. Μάλιστα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μπρούνελ του Λονδίνου παρακολούθησαν περισσότερα από 13.000 παιδιά από την εμβρυϊκή τους ηλικία μέχρι και μετά την ηλικία των 16 ετών και βρήκαν ότι οι γυναίκες που χρησιμοποιούσαν πολλά οικιακά προϊόντα καθαρισμού στη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους ή σύντομα μετά τη γέννα, αύξαναν τον κίνδυνο εμφάνισης άσθματος των παιδιών τους. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι τα ποσοστά αλλεργιών στους ανθρώπους που ζουν σε «αποστειρωμένα» διαμερίσματα της πόλης είναι υψηλότερα από αυτά όσων κατοικούν στην επαρχία. Η επαφή μας από μικρή ηλικία με τα μικρόβια βοηθά στη δημιουργία αντισωμάτων, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα και άρα την άμυνα του οργανισμού μας απέναντι στις αρρώστιες.

[3] Προτιμούν τις φυσικές θεραπείες με βότανα Μπορεί η δυτική ιατρική να καταφεύγει συνήθως στα φάρμακα ως μόνο τρόπο αντιμετώπισης όλων των προβλημάτων υγείας, κανείς όμως δεν μπορεί να παραβλέψει και το ρόλο της φύσης. Πρώτος ο Ιπποκράτης είχε μιλήσει για τη δύναμη των φυτών και των βοτάνων που, χάρη στις ιδιότητές τους, συμβάλλουν στην αντιμετώπιση πολλών ασθενειών. Μάλιστα, από τα περίπου 250 φυτά που χρησιμοποιούσε στους ασθενείς του, αρκετά αποτελούν τη βάση ακόμα και σύγχρονων φαρμάκων. Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, ο καθένας μπορεί να βρει ένα πολύτιμο βότανο για κάθε πρόβλημα (π.χ. υπέρταση, παχυσαρκία, εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα). Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, πως θα πρέπει να προμηθευτούμε όποιο βότανο υπάρχει στην αγορά για να παραμείνουμε υγιείς. Μια μικρή αλλαγή στην καθημερινότητά μας είναι μια αρχή. Η συστηματική κατανάλωση πράσινου τσαγιού, για παράδειγμα, μειώνει την αρτηριακή πίεση και το λίπος, ενώ φαίνεται να έχει ακόμα και αντικαρκινική δράση χάρη στις πολυφαινόλες που περιέχει, γνωστές ως κατεχίνες.

[4] Κοιμούνται περισσότερο Ο επαρκής ύπνος, αλλά όχι ο υπερβολικός (πάνω από 8-9 ώρες καθημερινά), θεωρείται παράγοντας μακροζωίας. Μάλιστα, έρευνα από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ έδειξε ότι όσοι κοιμούνται περισσότερες από 6 ώρες την ημέρα είναι πιο πιθανό να ζήσουν περισσότερα χρόνια. Η έλλειψη ύπνου έχει ουσιαστικά αντίστοιχες επιπτώσεις στον οργανισμό με τις καταστάσεις στρες, αφού παράγεται περισσότερη κορτιζόλη (γνωστή ως «ορμόνη του στρες»), η οποία ανεβάζει την πίεση του αίματος, αυξάνοντας τις πιθανότητες καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων. Επίσης, μελέτες σε ανθρώπους που εργάζονται νύχτα δείχνουν αυξημένα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του εντέρου. Οι επιστήμονες αποδίδουν τα υψηλά ποσοστά στο γεγονός ότι τα άτομα αυτά εκτίθενται στο φως το βράδυ, επομένως ο οργανισμός τους παράγει λιγότερη μελατονίνη, ορμόνη που θεωρείται ότι έχει προστατευτική δράση απέναντι στον καρκίνο. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια απέδειξαν επίσης ότι οι ενήλικοι που κοιμούνται λίγες ώρες καθημερινά έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι. Οι ώρες ύπνου που χρειάζεται ο καθένας για να ξεκουραστεί είναι βέβαια θέμα ιδιοσυγκρασίας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όμως, ο κίνδυνος εμφάνισης ασθενειών αυξάνεται όταν κοιμόμαστε λιγότερες από 6-7 ώρες.

[5] Τρώνε λιγότεροΕδώ και δεκαετίες, οι επιστήμονες γνωρίζουν, από μελέτες σε ζώα, ότι η κατανάλωση λιγότερων θερμίδων καθημερινά συνεπάγεται επιπλέον χρόνια ζωής. Μελετητές όμως από το Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν ανακάλυψαν ότι η μειωμένη κατανάλωση θερμίδων συνδέεται και στους ανθρώπους με μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, καρδιακών νοσημάτων και διαβήτη. Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς, για να επιμηκύνουμε τη ζωή μας και φυσικά να απομακρύνουμε τον κίνδυνο νοσημάτων που σχετίζονται με τα παραπανίσια κιλά (π.χ. διαβήτης, υπέρταση, αυξημένα λιπίδια στο αίμα κλπ.), πρέπει να περιορίσουμε πρώτα από όλα τις θερμίδες που προέρχονται από τα απλά σάκχαρα (όπως η ζάχαρη), αφού η αύξηση της ινσουλίνης που προκαλούν, φαίνεται να σχετίζεται με τη μείωση του προσδόκιμου ζωής μας.

[6] Κάνουν συχνά αποτοξίνωση Πολλά από τα χημικά που χρησιμοποιούνται σήμερα, όπως π.χ. οι διοξίνες και τα PCBs, δεν υπήρχαν στο περιβάλλον τον προηγούμενο αιώνα. Ίσως αυτή να είναι και η αιτία που τις τελευταίες δεκαετίες έχουν αυξηθεί τα ποσοστά εμφάνισης ασθενειών (π.χ. καρκίνων) που σχετίζονται με την έκθεση σε τοξικές ουσίες, λένε οι ειδικοί. Αν και δεν υπάρχουν αρκετά επιστημονικά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τα οφέλη της αποτοξίνωσης, μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας που θα βοηθήσουν να απαλλαγούμε από τα συσσωρευμένα στο σώμα μας χημικά δεν μπορεί παρά να ωφελήσουν την υγεία μας. Αναλυτικό πρόγραμμα αποτοξίνωσης θα βρείτε στο «Φάκελο Αποτοξίνωση», στη σελ. 22 αυτού του τεύχους.

[7] Διατηρουν την ισορροπία του pH τους Το σώμα είναι υγιές όταν διατηρεί την αλκαλική/όξινη ισορροπία του (το pH) σε κανονικά επίπεδα (ουδέτερο είναι το 7). Αν τα επίπεδα του pH είναι χαμηλότερα από το μέσο όρο, εμφανίζονται συμπτώματα (π.χ. αίσθημα κόπωσης, στομαχικά προβλήματα). Εμπλουτίζοντας τη διατροφή μας με λαχανικά, περιορίζουμε τον κίνδυνο να υπάρχει αυξημένο όξινο περιβάλλον στο σώμα και θωρακίζουμε την υγεία του οργανισμού μας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΝ κ.ΣΤΥΛΙΑΝΟ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ, ειδικό παθολόγο.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗ ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ - Ο ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο:
  • είναι το μεγαλύτερο της Δυτικής Μακεδονίας σε κτιριακές και υλικοτεχνικές υποδομές.
  • Εξυπηρετεί το μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών σε ετήσια βάση με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα, στον τρίτο μεγαλύτερο πληθυσμιακά Δήμο της Δυτικής Ελλάδας.
  • Έχουν ήδη δρομολογηθεί οι επεκτάσεις και η συμπλήρωση των κτιριακών του υποδομών και έχει εξασφαλισθεί η χρηματοδότησή τους.
  • Έχει τον οργανισμό με τις περισσότερες κλίνες και είναι το μεγαλύτερο σε κλινικές, γιατρούς και προσωπικό.
  • Έχει υποστεί τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση κλινών, με βάση την απόφαση του Υπουργείου Υγείας.

Παρά τη δέσμευση του υπουργού για επανεξέταση του θέματος και αποκατάσταση της αδικίας, διαπιστώνουμε ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε.
Αποδεχόμαστε τη μείωση στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού, αλλά με τα ίδια κριτήρια και τηρώντας την ισονομία για όλα τα νοσοκομεία της χώρας
Ζητούμε ο 2ος μεγαλύτερος δήμος της Δυτικής Μακεδονίας να έχει τη δική του διοίκηση και έδρα διοικητή, προκειμένου να είναι δυνατή η απρόσκοπτη οργάνωση και λειτουργία του νοσοκομείου.
Ως δημοτική αρχή και αναλαμβάνοντας την ευθύνη των κινητοποιήσεων, εξαντλήσαμε τα μέσα διαλόγου και για το λόγο αυτό:
Αποφασίζουμε
κινητοποιήσεις τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.30 π.μ. στον κόμβο της ΑΕΒΑΛ και την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.30 στον κόμβο των Κοίλων Κοζάνης και καλούμε όσους πολίτες και φορείς γνωρίζουν τις υπηρεσίες του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου να παραβρεθούν για να στηρίξουν τη συνέχεια της παροχής υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο – Fax : +302463350112
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Website: http://www.ptolemaida.gr/

Λαέ της  ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Ξεσηκώσου για το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ σου, πριν να είναι αργά.
Ο Δήμος μας κινητοποιείται για την υγεία των παιδιών μας και την δική μας . Είσαι υποχρεωμένος να λάβεις μέρος στον αγώνα μας.
Έλα  και εσύ μαζί με το Δήμο Εορδαίας στη συνάντηση διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας,
που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 7:30 το πρωί  στη γέφυρα της ΑΕΒΑΛ.
Για  την διευκόλυνση σας  θα υπάρχουν διαθέσιμα αστικά Λεωφορεία στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς καθώς και έξω από το Δημαρχείο Πτολεμαΐδας στις 7 το πρωϊ .
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒ...

Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΡΟΥΣΜΑ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΎ ΝΕΊΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ


54 τα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου- Δύο οι θάνατοι  Τα νεώτερα στοιχεία του ΚΕΛΠΝΟ
Με λοίμωξη από τον Ιό του Δυτικού Νείλου (μετά από τσίμπημα από κουνούπι, νοσηλεύεται τις τελευταίες ημέρες ένας 84χρονος ηλικιωμένος απο την τοπική κοινότητας Αγίου Χριστοφόρου του δήμου Εορδαίας, ευτυχώς χωρίς κίνδυνο για τη ζωή του. Αρχικά ο 84χρονος νοσηλεύτηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας καθώς αρχικά κατά τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο ήταν σε κρίσιμη κατάσταση με συμπτώματα προσβολής του κεντρικού νευρικού συστήματος. Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι, ενώ το τοπικό συμβούλιο Αγίου Χριστοφόρου και ο Δήμος Εορδαίας και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προσανατολίζονται σε μαζικό ραντισμό της ευρύτερης περιοχής.

Κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχουν εμφανιστεί τόσο στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία (Εορδαία) και τη Θεσσαλία, περιοχές που είχαν προσβληθεί κατά την περίοδο 2010, όσο και στην Αττική, την Εύβοια και τη Βοιωτία. Συνολικά 54 κρούσματα έχουν διαγνωστεί με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας, από τα οποία 43 εμφάνισαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 11 κρούσματα ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα). Έχουν σημειωθεί δύο θάνατοι σε ασθενείς άνω των 65 ετών και με υποκείμενα νοσήματα. Από τους ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, 36 είχαν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο και 15 νοσηλεύονται ακόμη, από τους οποίους οι 6 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Ένας από τους ασθενείς δεν έχει νοσηλευτεί σε νοσοκομείο.
Η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, η συστηματική και έγκαιρη καταπολέμηση των κουνουπιών και η εφαρμογή μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια αποτελούν τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου, αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Μέτρα πρόληψης για την απομάκρυνση των κουνουπιών:
Απομακρύνετε και αποφεύγετε χώρους με λιμνάζοντα ύδατα. Κουρεύετε γρασίδι θάμνους φυλλωσιές (είναι σημεία παραμονής κουνουπιών).
Χρησιμοποιείτε ανεμιστήρες ή κλιματιστικά: Ο δροσερός αέρας μειώνει τη δραστηριότητα των κουνουπιών.
Μην κυκλοφορείτε σε εξωτερικούς χώρους από το σούρουπο έως την αυγή. Εάν αυτό δεν είναι δυνατόν χρησιμοποιείστε μακριά ρούχα, που να σκεπάζουν τα χέρια και τα πόδια, παπούτσια κλειστά αντί για σανδάλια και πουκάμισα που να «μπαίνουν» μέσα στην φούστα ή το παντελόνι. Χρησιμοποιείστε επίσης ειδικά εντομοαπωθητικά σκευάσματα για το δέρμα.
Στα μωρά και στο σπίτι, μην ανοίγετε τα παράθυρα μετά το σούρουπο και χρησιμοποιείτε σήτες και κουνουπιέρες. Eιδικά spray permethrin χρησιμοποιούνται για εμβάπτιση κουνουπιέρων και σητών με αποτελεσματική αντικουνουπική προστασία που διαρκεί για αρκετούς μήνες, εφόσον δεν πλυθούν.
Να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες χρήσεως του κατασκευαστή του προϊόντος που χρησιμοποιείτε και να χρησιμοποιείτε πάντα εγκεκριμένα προϊόντα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Φτιάχνουν πρόγραμμα ανακύκλωσης για τα υλικά που κλέβουν οι Ρομά!

Παράνομο καταυλισμό λαθρομεταναστών στο Βοτανικό, με δεκάδες παραπήγματα μέσα σε ιδιωτική έκταση, επιχειρεί να νομιμοποιήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, με πρόσχημα την … ανακύκλωση υλικών, που μεταφέρουν και εμπορεύονται οι Αλβανοί Ρομά καταληψίες του οικοπέδου που έχει …
θέα Ακρόπολη και Λυκαβηττό!

Τον περασμένο Ιούλιο, το ΘΕΜΑ έφερε στην επιφάνεια την ύπαρξη παράνομου καταυλισμού Αλβανών Ρομά, στην οδό Ορφέως στην περιοχή του Βοτανικού, σε ιδιωτική έκταση 22 στρεμμάτων η οποία έχει καταπατηθεί από το 2000.

Οι νόμιμοι ιδιοκτήτες, αν και έχουν στα χέρια τους αποφάσεις δικαστηρίων με τις οποίες καλούνται οι αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν στην έξωση των λαθρομεταναστών καταληψιών, καταγγέλλουν πως ουδείς υπεύθυνος τις εφαρμόζει, με αποτέλεσμα ο καταυλισμός να έχει μετατραπεί σε άντρο εγκληματικότητας και σε μια υγειονομική βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί.

«Καθημερινά μέσα στον καταυλισμό καίγονται τόνοι καλωδίων και σκουπιδιών, προκειμένου οι Ρομά να πουλήσουν το χαλκό στα παράνομα σκραπατζίδικα της περιοχής. Αποτέλεσμα οι καπνοί και οι αναθυμιάσεις να κατακλύζουν Βοτανικό και Ταύρο δημιουργώντας μια αποπνικτική ατμόσφαιρα, με διοξίνες και φουράνιο να διαχέονται στο περιβάλλον, στο υπέδαφος και στο αέρα» λέει στο ΘΕΜΑ η κυρία Κατερίνα Αλιφιεράκη, κάτοικος της περιοχής και μέλος της συντονιστικής επιτροπής που έχει συσταθεί, με στόχο να μπει τέλος στο «περιβαλλοντικό έγκλημα» που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Βοτανικό.

Αν αναλογιστεί κανείς, πως γύρω από τον καταυλισμό, λειτουργούν τέσσερις γνωστές βιομηχανίες τροφίμων, τότε εύκολα μπορεί να αντιληφθεί τους κινδύνους που εγκυμονεί η παράνομη δραστηριότητα των Αλβανών Ρομά, που ξεπερνούν τους 1.000 σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς.

«Πράσινο σημείο» με … ξένα κόλλυβα

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και οι αρμόδιες αρχές, αντί να βάλουν τέλος στην παράνομη δραστηριότητα των καταληψιών, τους επιβραβεύει ουσιαστικά με τη δημιουργία «Πράσινου σημείου», στο οποίο θα μπορούν να … πωλούν τα υλικά που ανακυκλώνουν, λαμβάνοντας στη συνέχεια το σχετικό … αντίτιμο. Όλα αυτά, σε μια ιδιωτική έκταση, χωρίς να ρωτηθούν οι νόμιμοι ιδιοκτήτες, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν.

Στόχος του ΥΠΕΚΑ, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Ειδικής Γραμματέως Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κυρίας Μαργαρίτας Καραβασίλη, είναι : «η ένταξη των Ρομά, και εν γένει των ρακοσυλλεκτών, σε ελεγχόμενες διαδικασίες ανακύκλωσης».

Μεταξύ άλλων, στο λεγόμενο «πράσινο σημείο» που προβλέπεται να δημιουργηθεί μέσα στον συγκεκριμένο καταυλισμό, οι Ρομά θα μπορούν να μεταφέρουν τα ανακυκλώσιμα υλικά τους προς ζύγιση και διάθεση, εισπράττοντας στη συνέχεια άμεσα το ποσό που αντιστοιχεί, με βάση την τρέχουσα αξία που ισχύει για τα μέταλλα.

Για να μπορούν να συμμετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος, οι παράνομοι Ρομά, θα πρέπει να αποκτήσουν ειδική κάρτα, όπου θα υπάρχουν καταχωρημένα τα στοιχεία τους και η φωτογραφία τους. Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί το καθεστώς της συγκεκριμένης κάρτας και αν αποτελεί ουσιαστικά «πράσινη κάρτα» που θα επιτρέπει την νόμιμη παραμονή των Αλβανών Ρομά στην Ελλάδα.

«Θεωρούμε ανεπίτρεπτο, το ελληνικό δημόσιο να προβαίνει σε ενέργειες μέσα στις περιουσίες μας χωρίς να ερωτηθούμε. Από τις συγκεκριμένες ενέργειες η ζημιά μας μπορεί να είναι μόνιμη, με τη νομιμοποίηση ουσιαστικά του καταυλισμού, με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για την περιουσία μας όσο και για την ευρύτερη περιοχή» λέει στο protothema.gr ο κ. Πέτρος Βαγενάς, ένας εκ των συνιδιοκτητών, που κα΄νει γνωστό πως σκοπεύουν να αποστείλουν εξώδικο στο υπουργείο Περιβάλλοντος και να καταθέσουν αγωγή κατά του δημοσίου για διαφυγή κερδών, διεκδικώντας αποζημίωση εκατομμυρίων ευρώ, αφού παρεμποδίζονται να αξιοποιήσει την περιουσία του λόγω της ανικανότητας των αρχών που όχι μόνο δεν προχωρούν στην απομάκρυνση των καταληψιών, αλλά ουσιαστικά τους «νομιμοποιεί», με τη δημιουργία «πράσινου σημείου» και βασικών υποδομών, μέσα στον καταυλισμό.

Αξίζει να αναφερθεί, σε μια εποχή που οι επενδύσεις είναι δυσεύρετες, πως οι ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης έκτασης, σχεδιάζουν να την αξιοποιήσουν με την υλοποίηση μιας επένδυσης, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, που θα εξυπηρετήσει συντεταγμένα τις δεκάδες μεταφορικές εταιρείες που λειτουργούν άναρχα στη γύρω περιοχή και θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση της Βοτανικού.

Άλλα έκανε το 2009 και άλλα σήμερα …

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, αλλά και τους κατοίκους της περιοχής, ο δήμος Αθηναίων είναι απλός … θεατής της όλης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, ακόμη και τα απορριμματοφόρα δεν τολμούν να εισέλθουν στον καταυλισμό αφού οι Ρομά τα … πετροβολούν, αλλά το 2009 ο σημερινός δήμαρχος κ.Γιώργος Καμίνης, ως Συνήγορος του Πολίτη ζητούσε την παρέμβαση του τότε υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου για την άμεση μετεγκατάσταση των παράνομων Αλβανών Ρομά, κατηγορώντας ουσιαστικά για «απροθυμία» τον προκάτοχο του και πρώην δήμαρχο κ.Νικήτα Κακλαμάνη, να ασχοληθεί με το θέμα..

Είναι χαρακτηριστικό πως οι ιδιοκτήτες της έκτασης, έχουν αιτηθεί πολλές φορές στο παρελθόν από το Αστυνομικό Τμήμα Πετραλώνων να εκτελέσει τις δικαστικές αποφάσεις για έξωση των καταληψιών λαθρομεταναστών από την περιουσία τους, εφαρμόζοντας τις δικαστικές αποφάσεις, αλλά ούτε περιπολικό εμφανίστηκε στο σημείο.

Θα μετεγκαταστήσουν τους … παράνομους

Προκειμένου να αποτρέψει τις αντιδράσεις ιδιοκτητών και κατοίκων, αρμόδιοι του υπουργείου Περιβάλλοντος, υποσχέθηκαν πως στο άμεσο μέλλον ο καταυλισμός θα μετεγκατασταθεί., χωρίς όμως να έχουν δώσει μέχρι σήμερα απαντήσεις που θα βρεθούν τα χρήματα για να κατασκευαστεί νέος οικισμός με βασικές υποδομές., σε ποια περιοχή θα μεταφερθεί και εάν είναι νόμιμο η μετεγκατάσταση ενός καταυλισμού που οι κατοικεί του, είναι στη πλειοψηφία τους λαθρομετανάστες ή στην καλύτερη περίπτωση κάτοχοι … τουριστικής βίζας.
Διαβάστε περισσότερα » »

Εύβοια: Έσκαβαν για λίρες τα μεσάνυχτα κοντά σε εκκλησία

Δυο άτομα συνέλαβε χθες το βράδυ στη Δροσιά Χαλκίδας, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, η αστυνομία στην Εύβοια.

Πρόκειται για έναν 47χρονο κάτοικο της περιοχής και για έναν 36χρονο αλβανικής υπηκοότητας. Οι δυο άνδρες συνελήφθησαν επ' αυτοφόρω την ώρα που έσκαβαν σε....
χωράφι κοντά στο ναό της Αγίας Παρασκευής, στη Δροσιά.
Σύμφωνα με το LamiaReport, είπαν στους αστυνομικούς ότι έψαχναν για λίρες. Οι δυο "χρυσοθήρες", μαζί με τα σκαπτικά τους εργαλεία και τον εξοπλισμό τους τα οποία κατασχέθηκαν, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Στον εισαγγελέα ο φάκελος για τα βυτιοφόρα που μετέφεραν γάλα

Στην Εισαγγελία Αθηνών παρέπεμψε ο ΕΦΕΤ πέντε ιδιοκτήτες βυτιοφόρων οχημάτων και μία εταιρεία που διακινεί βιοντήζελ με βυτιοφόρα αδειοδοτημένα αποκλειστικά για τη μεταφορά υγρών τροφίμων, ενώ άλλοι τρεις ιδιοκτήτες βυτιοφόρων παραπέμφθηκαν για παραβάσεις που αφορούσαν στην....
καταλληλότητα και υγιεινή των οχημάτων και για παρακώλυση του ελέγχου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τον ΕΦΕΤ η διαδικασία επιβολής προστίμων, ενώ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί το Υπουργείο Μεταφορών, για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων αναφορικά με την αφαίρεση της αδειοδότησής τους.
Διαβάστε περισσότερα » »

Θανατηφόρα Ρεύματα στον πλανήτη!

Στις 3 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδωσαν μια όχι και τόσο συνηθισμένη είδηση. Μια «θανατηφόρα» βροχή πέντε χιλιάδων πουλιών εκδηλώθηκε κοντά στην πόλη Beebe, βορειοδυτικά της πολιτείας του Άρκανσας. Λίγα χιλιόμετρα ανατολικότερα και πιο συγκεκριμένα στις λίμνες της περιοχής του Ozarks, παρατηρήθηκαν εκατοντάδες μαζικοί θάνατοι ψαριών. Εν τω μεταξύ στην ευρύτερη περιοχή έχουν πραγματοποιηθεί από τις 20 Σεπτεμβρίου πεντακόσιοι περίπου μικροσεισμοί.

Την επόμενη ημέρα γνωστοποιήθηκε ότι μια γυναίκα στο Κεντάκι βρήκε δεκάδες νεκρά πουλιά στην αυλή της. Όταν η είδηση έγινε ευρύτερα γνωστή, ανακοινώθηκε πως παρόμοιο περιστατικό είχε παρατηρηθεί και την προηγούμενη εβδομάδα στο γειτονικό Murray State University με την περισυλλογή εκατοντάδων πουλιών διαφόρων ειδών. Επίσης στην περιοχή του Κεντ, στα νοτιοανατολικά παράλια της Βρετανίας, πάνω από 40.000 καβούρια ξεβράστηκαν στις ακτές αναστατώνοντας τους κατοίκους.

Ένα 24ωρο αργότερα, ανακοινώθηκε πως η παράξενη αυτή «επιδημία» εμφανίστηκε και στη βόρεια Ευρώπη. Συγκεκριμένα στη Σουηδία και στην πόλη Falkoeping (νοτιοδυτικά της Στοκχόλμης) αναφέρθηκε ο θάνατος εκατό περίπου πουλιών. Τα περισσότερα από αυτά δεν είχαν ορατά τραύματα, ενώ κάποια είχαν δεχτεί την «χαριστική βολή» από διερχόμενα αυτοκίνητα.

Την ίδια ημέρα καταγράφηκε από τα ΜΜΕ ένα νέο περιστατικό στις ΗΠΑ, αυτή τη φορά στην πολιτεία της Λουιζιάνα. Τετρακόσια πουλιά έπεσαν ξαφνικά νεκρά κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου στο Baton Rouge.

Επιστρέφοντας στους μαζικούς θανάτους ψαριών, περιστατικό υπήρξε και στη Βραζιλία, όπου και εκατό τόνοι ψαριών (κυρίως σαρδέλες και γατόψαρα), ξεβράστηκαν στις παραλίες της πολιτείας του Παρανά που βρίσκεται στα νότια της χώρας. Άμεση ήταν και η δημοσιοποίηση ανάλογων συμβάντων στη Νέα Ζηλανδία, στον κόλπο του Chesapeake στο Μαίριλαντ και στην περιοχή της Φλόριδα.

Στις 11 Ιανουαρίου αναφέρθηκε ο θάνατος περίπου χιλίων πουλιών (συγκεκριμένα φασσών) στην πόλη Faenza της Ιταλίας. Οι κάτοικοι δήλωσαν ότι τα ράμφη των νεκρών πλασμάτων χαρακτηρίζονταν από ένα χαρακτηριστικό κυανό χρώμα.

Ο συνολικός αριθμός των σχετικών περιστατικών που έχουν μέχρι στιγμή καταγραφεί παγκοσμίως έχει φτάσει τα εννιά. Τοποθετώντας τα στον παγκόσμιο χάρτη, παρατηρούμε ότι καλύπτουν όλα τα μήκη και πλάτη της Γης. Οι κατά τόπους επιστήμονες έχουν ήδη σπεύσει να ανακοινώσουν με στόμφο τα πιθανά αίτια αυτού του «μαύρου κύματος» που επηρεάζει, προς το παρόν, μόνο πουλιά, ψάρια και καβούρια. Έτσι στο … «εδώλιο του κατηγορουμένου» έχουν κάτσει μέχρι στιγμής η έλλειψη του οξυγόνου σε μεγάλα υψόμετρα, οι χαμηλές θερμοκρασίες, μια άγνωστη αρρώστια, οι αλλαγές στο μαγνητικό πεδίο του πλανήτη, μετακινούμενα σύννεφα μεθανίου, η ηλεκτροπληξία από πυλώνες ρεύματος, η κατανάλωση τροφών που περιείχαν εντομοκτόνο, ο αποπροσανατολισμός των σμηνών και κοπαδιών των ζώων και άλλα παρόμοια. Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι οι ειδικοί δεν έχουν ιδέα για το τι συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στον πλανήτη Γη. Άλλοι πάλι, περισσότερο σκεπτικιστές, υποστηρίζουν ότι παρόμοια περιστατικά συνέβαιναν ανέκαθεν, όμως η τεχνολογία σήμερα μας δίνει τη δυνατότητα να τα καταγράφουμε ευκολότερα. Υπάρχουν φυσικά και οι εσχατολόγοι που εντοπίζουν σημεία «Αποκάλυψης» και μιλούν για το επικείμενο τέλος του κόσμου.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι ακριβώς σημαίνουν όλα αυτά, χωρίς αμφιβολία όμως βρισκόμαστε μπροστά στην εκδήλωση ενός «μαύρου υπόγειου ρεύματος» (όπως τα χαρακτηρίζει ο Θανάσης Βέμπος στο ομώνυμο βιβλίο του), από αυτά που κατά καιρούς σαρώνουν τον πλανήτη μας. Αναρίθμητες οι περιπτώσεις εκδήλωσής τους στην ιστορία (επηρεάζοντας μάλιστα άμεσα τον ανθρώπινους πληθυσμούς), παρ’ όλα αυτά το είδος μας μοιάζει σαν να επιθυμεί να ξεχνά περιστατικά ομαδικών αυτοκτονιών, μαζικής υστερίας, χορεομανίας, μιασματικών ασθενειών, όλα τους συνδυαζόμενα με παράξενα φυσικά φαινόμενα. Τελικά αυτός ο πλανήτης μπορεί –όποτε το θέλει- να καταστεί αρκετά αφιλόξενος…
Σημ: Το κείμενο δημοσιεύτηκε στη στήλη “Δούρειος Ίππος” του Μηνά Παπαγεωργίου, στο περιοδικό Φαινόμενα (τ. 16, 15/1/2011).
Ακολουθούν τρεις φωτογραφίες από τα προαναφερθέντα περιστατικά:
birds1
Dead Birds-Louisiana
fishes1

Διαβάστε περισσότερα » »