Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Σε... ευρώ το μήνυμα της νέας ρυθμιστικής

Χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί επίσημα μέχρι τη στιγμή που το "Εθνος Κυνήγι" όδευε προς την εκτύπωσή του, όλες οι πληροφορίες της τελευταίας στιγμής επιβεβαίωναν ότι οι αυξήσεις στα τέλη ανανέωσης των κυνηγετικών αδειών είναι φέτος αναπότρεπτες...

Σε... ευρώ το μήνυμα της νέας ρυθμιστικής
Ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου, άφησε τελείως αμετάβλητο το πλαίσιο που διέπει το κυνήγι και τις ημερομηνίες θήρας τα τελευταία χρόνια, όσον αφορά όμως το ύψος των τελών του Δημοσίου, λειτούργησε μέσα στο πλαίσιο που χαρακτήριζε τη θητεία του ως "τσάρου" στο υπουργείο Οικονομικών.
Οι πληροφορίες λένε ότι η τοπική άδεια θα αυξηθεί κατά 4 ευρώ, η περιφερειακή κατά 6 ευρώ και η γενική... κατά 15 ευρώ, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε μέχρι την τελευταία στιγμή η Κ.Σ.Ε. για να αποτρέψει ή τουλάχιστον να περιορίσει αυτήν την κλιμάκωση προς τα πάνω, ιδιαίτερα για τη γενική άδεια κυνηγίου...
Στο παρασκήνιο της φετινής διαπραγμάτευσης για τη ρυθμιστική, η φιγούρα του υπουργού, Γ. Παπακωνσταντίνου, δέσποζε εξαρχής, με ένα πελώριο ερωτηματικό να συνοδεύει τη στάση που θα κρατήσει.
Υπενθυμίζεται πως ο τελευταίος ανασχηματισμός - που απομάκρυνε την κ. Μπιρμπίλη και έφερε τον κ. Παπακωνσταντίνου στο ΥΠΕΚΑ- συνέβη μόλις στα μέσα του Ιουνίου, στενεύοντας πολύ τα χρονικά περιθώρια των συνεννοήσεων και αυξάνοντας πολύ το "άγχος" της διαπραγματευτικής ομάδας της Συνομοσπονδίας.
Oι εισφορές των κυνηγών ουσιαστικά... εξαφανίζονται για να καλύψουν άλλες «ανάγκες», συχνά... εχθρικές και προς τους «εισφέροντες»!
Oι εισφορές των κυνηγών ουσιαστικά... εξαφανίζονται για να καλύψουν άλλες «ανάγκες», συχνά... εχθρικές και προς τους «εισφέροντες»!
Ηταν εξαρχής σαφές πως ο νέος υπουργός θα ήταν ο "καταλύτης" της κάθε εξέλιξης, καθώς είχε το πολιτικό διαμέτρημα να επιβάλει την παρουσία του, να αλλάξει πράγματα και να αναθεωρήσει τη "γραμμή" της προκατόχου του έναντι της κοινωνίας των κυνηγών.
Το μεγάλο ερώτημα δεν ήταν αν θα το μπορούσε, αλλά... αν θα το ήθελε.
Οπως αποδείχθηκε από το κείμενο της ρυθμιστικής, η παρουσία του κ. Παπακωνσταντίνου αποφόρτισε ένα κλίμα ιδεολογικών προκαταλήψεων και εχθρικών εμμονών για το κυνήγι, που συστηματικά είχε καλλιεργηθεί και επικρατήσει τους προηγούμενους μήνες στο ΥΠΕΚΑ.
Σε... ευρώ το μήνυμα της νέας ρυθμιστικής
Η νέα ρυθμιστική δεν αλλάζει τελικά τίποτα στο πλαίσιο που διέπει το κυνήγι τα τελευταία χρόνια, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι φέτος, για πρώτη φορά, αυτό το "κανονιστικό πλαίσιο" δεν αμφισβητήθηκε ούτε από τους "συνήθεις υπόπτους" της υπαλληλικής ιεραρχίας μέσα στο υπουργείο.
Τις προηγούμενες χρονιές, όλες οι εισηγήσεις για περικοπές και περιστολές κυνηγίου σε χώρο και σε χρόνο προέρχονταν από ένα υπαλληλικό "κατεστημένο" που διατηρούσε στενούς δεσμούς με τον κόσμο των ΜκΟ.
Φέτος, αυτοί οι "υπηρεσιακοί παράγοντες" σιώπησαν ή δεν εισακούστηκαν σε καμία φάση των συζητήσεων και των εισηγήσεων.
Σε... ευρώ το μήνυμα της νέας ρυθμιστικής
Την πιο αποφασιστική ίσως συμβολή σε αυτήν την "απεμπλοκή" από περιττές εντάσεις είχε ο νέος γενικός διευθυντής Δασών Κώστας Δημόπουλος...
Τις δύο τελευταίες κρίσιμες εβδομάδες, ο επαγγελματισμός και οι ουσιαστικές γνώσεις του κ. Δημόπουλου επέτρεψαν τη σύνθεση των διαφορών και διευκόλυναν τη συνεννόηση, μεταφέροντας -ως εισήγηση- στο υπουργικό γραφείο τις πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης "κυνήγι"!
Για τα θηρεύσιμα είδη και τις προβλεπόμενες περιόδους θήρας η Κ.Σ.Ε. φρόντισε να προσκομίσει στο υπουργείο ένα πλήθος επιστημονικών μελετών και στοιχείων, ώστε να τεκμαίρεται ότι οι νέες ρυθμίσεις για το κυνήγι σέβονται τις φυσικές ισορροπίες και τη συνετή διαχείριση των θηραματικών πληθυσμών.
Οι πιθανολογούμενες αυξήσεις, ωστόσο, στα τέλη των κυνηγετικών αδειών αποτελούν ένα "μελανό" σημείο στην... έναρξη των σχέσεων του υπουργού με τον κόσμο των 250.000 κυνηγών.
Κάθε χρόνο οι κυνηγετικές άδειες εισφέρουν στο Πράσινο Ταμείο 8.000.000 ευρώ και, αν οι αυξήσεις είναι τελικά αυτές που προαναφέραμε, το Υ.ΠΕ.ΚΑ. φιλοδοξεί να αυξήσει αυτό το ποσό κατά... 2.000.000 ευρώ περίπου!
Πρόκειται για ένα ποσό που θα μπορούσε ίσως να γίνει αποδεκτό αν στο παρελθόν είχε αποδειχθεί ο... ανταποδοτικός χαρακτήρας του σε δράσεις για τη βελτίωση των βιοτόπων και την αύξηση των θηραματικών πληθυσμών. Δυστυχώς, όμως, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, καθώς οι εισφορές των κυνηγών ουσιαστικά... εξαφανίζονται για να καλύψουν άλλες "ανάγκες", συχνά... εχθρικές και προς τους "εισφέροντες"!
Ενδεικτικό είναι ότι, λίγες ώρες πριν από την εκτύπωση του "Εθνος Κυνήγι", στα γραφεία μας έφταναν ανακοινώσεις με τις αντιδράσεις συλλόγων και οργανώσεων για τις φημολογούμενες αυξήσεις...
Ανάμεσά τους αυτή του Κυνηγετικού Συλλόγου Πειραιά, της Δ' ΚΟΣΕ και της Κ.Σ.Ε., που λόγω χώρου θα δημοσιευθούν στο επόμενο τεύχος μας.
Σημειώσεις και υπενθυμίσεις
Η έναρξη της κυνηγετικής περιόδου θα είναι όπως πάντα η 20ή Αυγούστου, ενώ ως ημερομηνία λήξης της ορίσθηκε η 28η Φεβρουαρίου.
Η σεζόν παρατείνεται μέχρι τις 10 Μαρτίου μόνο για το αγριοκούνελο.
Στην Πελοπόννησο, επίσης, το κυνήγι του αγριόχοιρου θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου, με ανώτατο αριθμό θηρευμένων ζώων τα 3 κατά εξόρμηση (στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι 4).
Στους νομούς Χίου και Λέσβου το κυνήγι της πέρδικας θα επιτρέπεται μόνο 9 Κυριακές, το διάστημα από 18 Σεπτεμβρίου μέχρι 13 Νοεμβρίου, ενώ στον νομό Σάμου και στην περιφέρεια Κρήτης και Δωδεκανήσου το κυνήγι της πέρδικας θα επιτρέπεται από 15 Σεπτεμβρίου μέχρι 30 Νοεμβρίου.
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα φιστίκια Αιγίνης κάνουν καλό στην καρδιά

Εκτός του ότι είναι απολαυστικά, μπορούν ταυτόχρονα να μειώσουν τον κίνδυνο για καρδιακά προβλήματα, αφού έρευνα που έγινε στην Πενσιλβάνια έδειξε ότι καταναλώνοντας 40 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης την ημέρα για 4 εβδομάδες και διπλασιάζοντας την ποσότητα για 4 επιπλέον εβδομάδες, η LDL χοληστερόλη πέφτει κατά 9% το πρώτο διάστημα και 12% το επόμενο.

Η κατανάλωση φιστικιών και τα δύο αυτά διαστήματα μείωσε κατά 15% τα επίπεδα της ιντερλευκίνης – 1, ενός δείκτη φλεγμονής που αποτελεί παράγοντα κινδύνου για καρδιακές παθήσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί τα φιστίκια έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη και υψηλή σε ακόρεστα, ενώ δεν περιέχουν καθόλου τρανς λιπαρά οξέα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ένα υπερ-φάρμακο για όλους τους ιούς.

Επιστήμονες του ΜΙΤ πιστεύουν ότι ανακάλυψαν ένα φάρμακο το οποίο «εξολοθρεύει» σχεδόν όλους τους ιούς! Η θεραπεία που είναι γνωστή με το ακρωνύμιο DRACO οδηγεί τα μολυσμένα από ιούς κύτταρα στην αυτοκαταστροφή.





Όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής πειράματα των ειδικών που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «PLoS ONE», το DRACO είναι αποτελεσματικό ενάντια σε ρινοϊούς που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα, ενάντια στον ιό της γρίπης, στον ιό της πολιομυελίτιδας, στον ιό του δάγκειου πυρετού ακόμη και ενάντια στον ιό HIV του AIDS. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η σούπερ αντι-ιική θεραπεία θα μπορούσε να κυκλοφορήσει σε μια δεκαετία.

Επανάσταση ενάντια στις ιογενείς λοιμώξεις

Όπως ανέφερε ο δρ Μάικ Ράιντερ, επικεφαλής της μελέτης σχετικά με το νέο υπερ-φάρμακο «είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν κάποιοι ιοί τους οποίους δεν μπορούμε να θεραπεύσουμε με το DRACO, ωστόσο δεν τους έχουμε εντοπίσει ακόμη. Η ανακάλυψη των αντιβιοτικών έφερε επανάσταση στη θεραπεία των βακτηριακών λοιμώξεων και εμείς ελπίζουμε ότι η δική μας θεραπεία θα φέρει επανάσταση στην αντιμετώπιση των ιογενών λοιμώξεων».


Η ομάδα του ΜΙΤ εκμεταλλεύθηκε τις φυσικές άμυνες του οργανισμού ενάντια στις λοιμώξεις προκειμένου να κάνει το φάρμακο αποτελεσματικό.

Όταν ένας ιός μολύνει τον ανθρώπινο οργανισμό κάνει «αεροπειρατεία» στους εσωτερικούς μηχανισμούς του προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει αντίγραφα του εαυτού του και να πολλαπλασιαστεί. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας δημιουργεί μακριές αλυσίδες RNA, οι οποίες εντοπίζονται μόνο στα μολυσμένα κύτταρα και όχι στα υγιή.

Τα ανθρώπινα κύτταρα συνήθως αντιδρούν σε αυτήν την επίθεση παράγοντας πρωτεΐνες που προσδένονται στο ιικό RNA και σταματούν τον πολλαπλασιασμό του ιού. Ωστόσο πολλοί ιοί καταφέρνουν να ξεγελάσουν τα ανθρώπινα κύτταρα και να συνεχίσουν το καταστροφικό έργο τους.

Με σύμμαχο την απόπτωση

Ο δρ Ράιντερ και οι συνεργάτες του εκμεταλλεύθηκαν έτσι άλλη μια φυσική διαδικασία που ονομάζεται απόπτωση και αφορά σε αυτοκτονία των κυττάρων.


Κατάφεραν έτσι να αναπτύξουν τη θεραπεία η οποία εισέρχεται στα μολυσμένα με το RNA του εκάστοτε ιού κύτταρα, σταματά τον πολλαπλασιασμό του ιού εντός τους και στη συνέχεια οδηγεί τα κύτταρα σε αυτοκτονία ώστε να κατατροπώσει την ιογενή λοίμωξη.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια αυτής της «μάχης» τα υγιή κύτταρα παραμένουν ανέπαφα.

Εξολόθρευση 15 ιών

Σε πειράματα στο εργαστήριο το DRACO εξολόθρευσε 15 διαφορετικούς ιούς, συμπεριλαμβανομένων ιών που προκαλούν κοινό κρυολόγημα καθώς και δύο στελέχη του ιού της γρίπης. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν χορηγήθηκε σε ποντίκια με γρίπη τα οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες θα πέθαιναν, έσωσε τη ζωή τους.

Ο δρ Ράιντερ τονίζει ότι η θεραπεία έχει τόσο ταχεία δράση ώστε εάν ληφθεί εγκαίρως μπορεί να εξαφανίσει αμέσως τα συμπτώματα της λοίμωξης. Προκαταρκτικά τεστ δείχνουν επίσης ότι μπορεί να δράσει και προληπτικά, γεγονός που σημαίνει ότι ίσως είναι σε θέση να αποτρέψει εξαρχής τη λοίμωξη με έναν ιό.

Στο άκουσμα των νέων ευρημάτων άλλοι ειδικοί εξέφρασαν συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς όπως υπογράμμισαν, η νέα θεραπεία δρα με έναν ασυνήθιστο τρόπο που απαιτεί ενδελεχείς και μακροχρόνιες μελέτες προτού θεωρηθεί ασφαλής για εφαρμογή στον άνθρωπο.
Διαβάστε περισσότερα » »

Δημιουργείται αντιναρκωτικό εμβόλιο

Επιστήμονες από τα Ουράλια δήλωσαν ότι έχουν επιτυχίες στην εκπόνηση εμβολίου, που βοηθεί στην απεξάρτηση από τα ναρκωτικά και τις οπιούχες ουσίες.
Όπως μετέδωσε το «Ιντερφάξ», το πρώτο στάδιο των κλινικών δοκιμών πραγματοποιήθηκε επιτυχώς. Το εμβόλιο εξουδετερώνει τη δράση των ναρκωτικών, βοηθώντας τους αρρώστους να τα απορρίψουν εντελώς. Η εκπόνηση του νέου φαρμάκου είχε αρχίσει πριν....
5 χρόνια. Η θεραπευτική αγωγή κοστίζει 500 δολάρια.
Διαβάστε περισσότερα » »

Γιαυτό θέλουν το ξεπούλημα της Ελλάδας

Διαβάστε περισσότερα » »

Ανεξαρτησία των blogs

Διαβάστε περισσότερα » »

Πλήρης συσκότιση για τα εγκλήματα του ΝΑΤΟ

  «Τι συμβαίνει στη Λιβύη; Γιατί αυτή η συσκότιση ειδήσεων από μια περιοχή που μας είχαν "βομβαρδίσει" με νέα στην αρχή της ’’επανάστασης’’ εναντίον του Καντάφι;» (Μας είχαν βομβαρδίσει με προπαγάνδα πριν αρχίσουν να βομβαρδίζουν με πραγματικές βόμβες).

Εύλογο το ερώτημα του φίλου, που παρακολουθούσαμε μαζί τις ειδήσεις που περιέγραφαν μια ακόμα φορά τις «απρόσμενες διαστάσεις» που έχει πάρει το διεθνές οικονομικό χάος. Διαστάσεις της αναμενόμενης οικονομικής κρίσης που –τουλάχιστον από αυτό εδώ τον ιστότοπο- προειδοποιούσαμε από το 2008, όταν είχε σκάσει η φούσκα της Λήμαν Μπρος…

Σε καιρό οικονομικής κρίσης, κι όμως οι δυνάμεις που τροφοδοτούν με κονδύλια το ΝΑΤΟ, εξακολουθούν αδιαμαρτύρητα τις επιχειρήσεις τους. Στα δύο μεγάλα πολεμικά μέτωπα, Αφγανιστάν και Λιβύη –ας αφήσουμε λίγο τον αμερικανικό πόλεμο στο Ιράκ (που τους έχει κοστίσει πολέμος + κατοχή 4,792 νεκρούς στρατιώτες).
  
Θέλετε στοιχεία για το Αφγανιστάν; Ο αριθμός των στρατευμάτων της διεθνούς δύναμης που έχει χάσει τη ζωή του στο Αφγανιστάν, ξεπερνά τις 2,669.
  
Αλλά ας επιστρέψουμε στη Λιβύη, όπου καθημερινά –ακολουθώντας το προηγούμενο των βομβαρδισμών στην πρώην Γιουγκοσλαβία- το ΝΑΤΟ διαπράττει καθημερινά εγκλήματα πολέμου, όπως αποδεικνύει και η πλέον πρόσφατη σφαγή παιδιών και αμάχων μετά τον βομβαρδισμό στην Σλίτεν (που ουδέν μεταδόθηκε από τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης). 

Στο Λονδίνο στήθηκε ήδη πρεσβεία του ισλαμικού τρομοκρατικού μετώπου TNC που υποστηρίζει το ΝΑΤΟ, αγνοώντας το νόμιμο καθεστώς της χώρας, επειδή δεν έχουν καταφέρει να ξεμπερδέψουν ακόμα με τον Καντάφι. Κι όμως τους «εξεγερμένους» φιλοδυτικούς –προς το παρόν- Λίβυους, στηρίζει μόλις το 2% του πληθυσμού της χώρας…

Κι άλλες βόμβες έπεσαν στην Τρίπολη και την «άλλη Λιβύη», όπου εξακολουθεί να ισχύει το νόμιμο καθεστώς του Καντάφι, κι όχι εκείνο που θέλει να επιβάλει το ΝΑΤΟ.

Κι ήταν κωμικοτραγικό, ότι από το λιβυκό υπουργείο Εξωτερικών εκδόθηκε ανακοίνωση - κόλαφος για τον (εισβολέα) Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, που χαρακτήρισε τους εξεγερμένους συμπατριώτες του «εγκληματίες», την ίδια ώρα που υποστηρίζει τους εξεγερμένους της Λιβύης.
  
Κι ήταν τραγική ειρωνεία, τη μέρα που το ΝΑΤΟ σκότωνε άλλους 85 Λίβυους αμάχους να προβάλλεται από τις τηλεοράσεις το φλεγόμενο Λονδίνο».

Την ταφή 33 παιδιών, 32 γυναικών και 20 ανδρών, που για το ΝΑΤΟ που τους εξόντωσε με βόμβες, ως μέλη του στρατού από μισθοφόρους του Καντάφι, παρακολούθησε ολόκληρος σχεδόν ο πληθυσμός της πόλης Μαγιέρ στη Ζλιτάν.
  
ΤΟ ΝΑΤΟ διαιωνίζει το μίσος και τη μανία για εκδίκηση και δημιουργεί μια νέα στρατιά Λίβυων «μελλοντικών μαρτύρων» που θα θέλουν πρόθυμα να εκδικηθούν τους δυτικούς…
  Γνωρίζετε μήπως να υπάρχουν αντιρρήσεις σαν τις δικές μας και τις δικές σας για τα εγκλήματα του ΝΑΤΟ στη Λιβύη; Ακούσατε κάτι να μεταδίδεται από τα ΜΜΑ του συρμού; 

Όχι φυσικά. Κι όμως υπάρχει ένα σωρό κόσμος στο χώρο της εναλλακτικής ενημέρωσης, που έχει συσπειρωθεί, παρακάμπτοντας τα κουραφέξαλα που τον μπουκώνουν οι «ειδήσεις» των οκτώ και εξετάζουν τα νομικά μονοπάτια που θα καταφέρουν να οδηγήσουν τους εγκληματίες πολέμου του ΝΑΤΟ και τους πολιτικούς τους ηγέτες σε νόμιμο δικαστήριο, κι όχι σε «δικαστήριο των νικητών», όπως έγινε με τη μονόπλευρη αντιμετώπιση των εγκλημάτων πολέμου στην ταλαίπωρη Γιουγκοσλαβία.
  
Η προσπάθεια είναι να παρακαμφθεί το παραμύθι που σερβίρει έντεχνα μέσω των Μέσων Αποβλάκωσης του συρμού που σερβίρει το ΝΑΤΟ και λέει για δικτάτορες που συσσωρεύουν χρήματα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους και σκοτώνουν « φτωχούς αμάχους» που εξεγέρθηκαν εναντίον τους (και εφοδιάζονται με ΝΑΤΟϊκά όπλα).
  
Άλλωστε η εξέγερση στη Λιβύη δεν ξεκίνησε από την πρωτεύουσα Τρίπολι, όπου ζουν δύο εκατομμύρια 700 χιλιάδες από τα έξι εκατομμύρια του πληθυσμού της χώρας αλλά στο λιμάνι ΜΙσράτα. Όπου τα ΝΑΤΟϊκά σκάφη μετέφεραν άφθονο οπλισμό στους εξεγερμένους… Η εξέγερση ξέσπασε στην μεθόριο με την Τυνησία και την Αίγυπτο, χώρες που καλά γνωρίζουμε ότι πραγματοποιήθηκαν παρόμοιες εξεγέρσεις (κατευνασμού του πληθυσμού), από δικτάτορες, που ωστόσο ήταν φίλα προσκείμενοι με τη Δύση. Και ποιο το αποτέλεσμα; Κάτι, σαν το «άλλαξε ο Μανωλιός…».

Για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα, πως επρόκειτο για ένα καλά προγραμματισμένο σχέδιο, με απώτερο στόχο την ανατροπή του απείθαρχου Καντάφι. Υπολογίζεται ότι περί τους 100.000 ξένοι μισθοφόροι μεταφέρθηκαν να ενισχύσουν τους «εξεγερμένους Λίβυους αδελφούς». Την ίδια ώρα που τα ΜΜΑ μιλούσαν «για σφαγές που έκαναν εναντίον των αμάχων οι μισθοφόροι του  Καντάφι».

Χώρια που στους «εξεγερμένους» συμμετέχει παρακλάδι της αλ-Κάιντα, που εξοπλίστηκε από το ΝΑΤΟ, στα πρότυπα που είχαν εξοπλίσει τον μπιν – Λάντεν, εναντίον των «κακών σοβιετικών εισβολέων στο Αφγανιστάν». (Παλιές καλές δοξασμένες εποχές!!!). Σήμερα οι ΝΑΤΟϊκοί και η συμμαχία των προθύμων που συμμετέχουν στον θεάρεστο πόλεμο του Αφγανιστάν, έχουν «καλό σκοπό».
  
Αλλά αυτή η «διεθνής κοινότητα» και η «διεθνής νομιμότητα» που επικαλείται η εγκληματική ηγετική δράκα που διαπράττει ανόσια εγκλήματα εν ονόματί της, από τι απαρτίζεται;

Εμείς είμαστε: Οι λευκοί, οι μαύροι, οι κίτρινοι, οι καφέ, οι χριστιανοί, οι εβραίοι, οι μουσουλμάνοι, οι άθεοι, οι βουδιστές, οι ανιμιστές, οι μοναρχικοί, οι δημοσκρατικοί, οι κομμουνιστές, οι ριζοσπάστες (ένθεν κι ένθεν) όλα τα ναθρώπινα πλάσματα που βιώνουν την καταπίεση των αρχόντων τους.
  
Κι εμείς το ανθρώπινο είδος, δεν πρέπει να συνεχίσει να επιτρέπει την απάνθρωπη διακυβέρνηση εκείνων που ελέγχουν τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης, με τα οποία καλύπτουν τα εγκλήματά τους.

http://www.styx.gr/
Διαβάστε περισσότερα » »

Δηλώσεις-σοκ βουλευτή ΠΑΣΟΚ: Είμαι Τούρκος και στην Ξάνθη είναι Τούρκοι!

Θυμάστε το βουλευτή Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, κ. Τσετίν Μαντατζί, για τον οποίο αποκάλυψε νωρίτερα αποκλειστικά η «prionokordela.gr» ότι εγείρει θέμα τουρκικής μειονότητας στην Ξάνθη;

Και εμείς εύλογα αναρωτηθήκαμε πώς είναι ποτέ δυνατόν ένας Τούρκος να διαφυλάξει τα ελληνικά συμφέροντα στην περιοχή; Δεν προλάβαμε να το πούμε και δυστυχώς, ήρθε ο ίδιος, με τις δηλώσεις του, να μας επιβεβαιώσει, με το χειρότερο τρόπο…

Στην ομιλία του στο χωριό Σέλερο της Ξάνθης, απαρνήθηκε...
το ΠΑΣΟΚ και δήλωσε «Τούρκος» και πιστός στο κατευθυνόμενο από το προξενείο εξτρεμιστικό κόμμα της μειονότητας! Μάλιστα, διαμαρτυρήθηκε σφοδρά, γιατί ακόμα δεν τους έχει επιτραπεί να αυτοαποκαλούνται «Τούρκοι»!

Ο κ. Μαντατζί, στην ομιλία του, ανέφερε τα εξής: «Έχουμε προβλήματα μπροστά μας. Το να διευθετηθεί το θέμα της Μουφτείας στη Θράκη σε αυτή την περιοχή, όπως επιθυμούμε, όπως μας αρμόζει. Αλλά, για όνομα του Θεού, τόσο δύσκολο είναι να λυθεί το θέμα των βακουφίων; Μήπως οι χριστιανοί μας άφησαν τη βακουφική περιουσία; Οι δικοί μας άνθρωποι μας την άφησαν! Εμείς, όμως, ακόμα δεν μπορούμε να διοικούμε αυτή την περιουσία μας εδώ!»

Ακούει, επιτέλους, κανείς σε αυτή την κυβέρνηση; Ακούτε, κ. Παπανδρέου, ή μόνο ασχολείστε με τα μπάνια σας και τη γυμναστική σας; Αυτός είναι βουλευτής σας! Εσείς τον επιλέξατε! Ο κ. Μαντατζί δηλώνει Τούρκος και καπηλεύεται ελληνικά εδάφη και ελληνικές περιουσίες, η κ. Διαμαντοπούλου ασχολείται μόνο με την τουρκική παιδεία και τα τζαμιά και εσείς τί ακριβώς κάνετε;;; 

Τουλάχιστον, μετονομαστείτε σε «τουρκική κυβέρνηση» να ξέρουμε, και τυπικά πλέον, για ποιων τα συμφέροντα δουλεύετε…
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟΥ - 2 video



Ενα οδοιπορικό στο Αγιο Ορος για τον Θεόπνευστο πατέρα Παϊσιο.Τα παιδικά χρόνια του,το....
γράμμα στην πολυαγαπημένη του μητέρα, το διορατικό χάρισμα του. Τι Λένε ανθρωποι που τον έζησαν .



http://www.agioritikovima.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Θέλουν να δεχτούμε τη "μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα".

Tα Σκόπια θα πρέπει να αποδεχτούν την πρόταση του μεσολαβητή του ΟΗΕ για ονομασία "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας" ή κάποια παρεμφερή ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, για όλες τις διεθνείς χρήσεις. Αμέσως μετά, το ΝΑΤΟ πρέπει να εντάξει στους κόλπους του στη χώρα και η ΕΕ να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ. Η Αθήνα θα πρέπει να .....
αποδεχτεί τη "μακεδονική" εθνική ταυτότητα και γλώσσα του βόρειου γείτονά της και τα Σκόπια θα πρέπει να ανακαλέσουν την απόφασή τους να μετονομάσουν το αεροδρόμιο των Σκοπίων σε "Μέγας Αλέξανδρος" και να απέχουν από παρόμοιες ενέργειες, οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν την Αθήνα, ιδίως στο πλαίσιο του σχεδίου "Σκόπια 2014".



Αυτά αναφέρονται στο συνοπτικό κεφάλαιο των συστάσεων, σε έκθεση της Διεθνούς Ομάδας Κρίσεων (International Crisis Group-ICG), η οποία δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα της συγκεκριμένης δεξαμενής σκέψης (Think Tank).



Στο επίκεντρο της έκθεσης είναι οι διεθνοτικές σχέσεις στην ΠΓΔΜ, δέκα χρόνια μετά τις διεθνοτικές συγκρούσεις και την υπογραφή της ειρηνευτικής συμφωνίας της Οχρίδας, η επέτειος της οποίας εορτάζεται αύριο. Εκτεταμένες είναι οι αναφορές της έκθεσης του ICG στο ζήτημα του ονόματος, η επίλυση του οποίου εκτιμάται από τους συντάκτες της ως ένα από τα τρία κρίσιμα, αυτήν τη στιγμή, ζητούμενα όσον αφορά την ΠΓΔΜ - μαζί με την εφαρμογή πολιτικών εκδημοκρατισμού και διεθνοτικής συμφιλίωσης.



Το ανεπίλυτο ζήτημα του ονόματος εκτιμάται από την έκθεση, ως παράγοντας επιδείνωσης των διεθνοτικών και πολιτικών εντάσεων εντός της ΠΓΔΜ. Ως εκ τούτου, η εκκρεμότητα για την ονομασία, σύμφωνα με τους συντάκτες, απειλεί να εκτροχιάσει την ευρωνατοϊκή στρατηγική σταθεροποίησης της ΠΓΔΜ και της ευρύτερης περιοχής. 



Οι λόγοι που το ζήτημα του ονόματος επιδεινώνει τις εντάσεις στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ και απειλεί τη σταθερότητα της χώρας και της ευρύτερης περιοχής είναι, σύμφωνα με την έκθεση, οι εξής: 


α.- Παραμένοντας εκτός ΕΕ και ΝΑΤΟ, η ΠΓΔΜ οπισθοχωρεί γενικά σε ζητήματα εκδημοκρατισμού και βασικών ελευθεριών. 



β.- Η παράταση της εκκρεμότητας και η αντιπαράθεση με την Ελλάδα, θρέφουν την πολιτική της "εθνικής αναγέννησης", που καλλιεργεί ο Νίκολα Γκρούεφσκι και ενισχύουν τον "εθνοκεντρισμό" του, ο οποίος εκδηλώνεται με μεγαλεπήβολα σχέδια, όπως το σχέδιο μνημειοθέτησης "Σκόπια 2014" -- ένα "εθνικιστικό όραμα της Αρχαίας Μακεδονίας" που "προσβάλλει τις μειονότητες της χώρας, αλλά και την Ελλάδα", όπως σημειώνεται. 



γ.- Η, εξαιτίας του ανεπίλυτου ζητήματος, παρατεταμένη παραμονή της ΠΓΔΜ στον προθάλαμο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ προκαλεί απογοήτευση στην αλβανική κοινότητα της χώρας, το κοινό όραμα των δύο κυρίαρχων εθνικών κοινοτήτων της ΠΓΔΜ χλωμιάζει και δημιουργείται χώρος για ανάπτυξη και διάδοση ακραίων ιδεών, όπως η "Μεγάλη Αλβανία".



Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η έκθεση αυτή του ICG επισημαίνει, ωστόσο, σε κάποιο σημείο, πως η Αθήνα δεν δέχεται το επιχείρημα περί διακύβευσης της περιφερειακής σταθερότητας εξαιτίας του ανεπίλυτου ζητήματος της ονομασίας και εκτιμά ότι το επιχείρημα χρησιμοποιείται εκβιαστικά.

 Σε ειδικό κεφάλαιο, υπό τον τίτλο "Προχωρώντας προς τα εμπρός στο θέμα της ονομασίας" (Moving forward on the name issue), η έκθεση αυτή του ICG καταγράφει τις θέσεις και στάσεις των παραγόντων εντός της ΠΓΔΜ σε σχέση με το ζήτημα του ονόματος, όπου αναφέρεται ότι "για πολλούς Μακεδόνες, από το όνομα εξαρτάται η επιβίωσή τους ως λαού και της χώρας τους ως κράτους", ενώ "οι Αλβανοί τηρούν μετριοπαθή στάση (...) πολλοί, όμως, εκτιμούν ότι γίνεται κατάχρηση της εποικοδομητικής αυτής στάσης τους για το ζήτημα του ονόματος".

 Στο ίδιο κεφάλαιο σημειώνονται επίσης τα εξής για το θέμα της ονομασίας:



- Η ρήτρα του δημοψηφίσματος, που "για ακατανόητους λόγους" υιοθετήθηκε, προεκλογικά και από τη σλαβομακεδονική αντιπολίτευση, δυσκολεύει την αναζήτηση λύσης και καθιστά επισφαλή την ολοκλήρωσή της.



- Ανασταλτικό παράγοντα συνιστά και η τρέχουσα πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, που αυξάνει την πίεση προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Γ. A.Παπανδρέου.



- Η ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας, από την οποία και οι δύο πλευρές ελπίζουν να ωφεληθούν -εάν τις ευνοήσει- ασκώντας πίεση στον "αντίπαλο", είναι σε κάθε περίπτωση απίθανο να επηρεάσει την προοπτική ένταξης της ΠΓΔΜ σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, χωρίς προηγούμενη επίλυση του ονόματος. Ούτε η εκδοχή της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ -ή έστω της έναρξης του προκαταρκτικού screening- είναι πιθανή, εκτιμάται στην έκθεση.



Αντιθέτως, καταλήγει το σχετικό κεφάλαιο της έκθεσης, ο "στρατηγικά κρίσιμος χρόνος" προκειμένου να δοθεί ένα θετικό μήνυμα στην ΠΓΔΜ, είναι ο ερχόμενος Δεκέμβριος, οπότε θα δοθεί καθεστώς υποψήφιας χώρας στη Σερβία και ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων στο Μαυροβούνιο. 

 Επομένως, συμπεραίνει η έκθεση, τώρα είναι η στιγμή να αναλάβουν τα Σκόπια πρωτοβουλία έναντι της Αθήνας, παρουσιάζοντας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα λύσης στον μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, αποδεχόμενα την προσθήκη ενός γεωγραφικού προσδιορισμού στο όνομα της χώρας για διεθνή χρήση και προετοιμάζοντας ένα "επιτυχημένο" δημοψήφισμα τον Νοέμβριο.



"Έτσι, η μπάλα θα βρεθεί στην ελληνική πλευρά, η οποία με τη σειρά της θα αποδεχθεί τη μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα και τότε τα Σκόπια θα προβούν σε κινήσεις καλής θέλησης", αναφέρεται στην έκθεση
Διαβάστε περισσότερα » »

95 ή 100 οκτάνια ;

Στο Βίντεο που ακολουθεί φαίνεται ο τρόπος λειτουργίας του νέου υπερπληρωμένου κινητήρα άμεσου ψεκασμού 1.6 λίτρων του Nissan Juke. Προσέξτε στο 1:40 τη στρωματοποιημένη έγχυση, κάτι ιδιαίτερο για υπερπληρωμένο κινητήρα.

Δημοφιλές ερώτημα που αφορά όλους τους οδηγούς βενζινοκίνητων οχημάτων που κινούμαστε στους δρόμους. Η απάντηση δε μπορεί να είναι μοναδική αφού για να αποφανθούμε για τον απαιτούμενο αριθμό οκτανίων πρέπει να ξέρουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κινητήρα. Το ακόλουθο άρθρο έχει σαν σκοπό να αποσαφηνίσει το εν λόγω ζήτημα:...





Βαθμός Συμπίεσης

Καθοριστικός παράγοντας για την επιλογή του καυσίμου είναι η σχέση συμπίεσης του κινητήρα μας. Τι είναι όμως η σχέση συμπίεσης. Σχέση συμπίεσης σε ένα θάλαμο καύσεως είναι το πηλίκο του κλάσματος μεταξύ μεγίστου και ελαχίστου όγκου που δημιουργείται κατά την κίνηση του εμβόλου. Με πιο απλά λόγια το πηλίκο των όγκων μεταξύ άνω και κάτω νεκρού σημείου. Για παράδειγμα αν σε έναν τυπικό θάλαμο καύσης κινητήρα με χωρητικότητα 400 κυβικών εκατοστών, το έμβολο συμπιέζει την χωρητικότητα μέχρι τα 40 κυβικά εκατοστά τότε έχουμε σχέση συμπίεσης 10:1.

Γιατί όμως μας ενδιαφέρει η σχέση συμπίεσης ; Γενικά η διαδικασία της καύσεως είναι μια εξαιρετικά βίαια διαδικασία. Αυτή η βία είναι επιθυμητή για την παραγωγή της ισχύος άλλα είναι εξίσου επιθυμητό να συμβαίνει με πλήρως ελεγχόμενο τρόπο γιατί αν δεν ελεγχθεί αυτό έχει καταστρεπτικά αποτελέσματα για τον κινητήρα.

Όσο πιο μεγάλος είναι ο βαθμός συμπίεσης τόσο μεγαλύτερο μηχανικό έργο λαμβάνουμε στο στροφαλοφόρο άξονα από δεδομένο μείγμα αέρα καυσίμου και για αυτό οι κινητήρες με υψηλό βαθμό συμπίεσης έχουν και υψηλό βαθμό απόδοσης (πχ Diesel). Όμως υψηλός βαθμός συμπίεσης απαιτεί και καύσιμο υψηλών οκτανίων.



Απεικόνιση οκτανίου




Αυτό συμβαίνει γιατί όταν έχουμε υψηλή συμπίεση ένα καύσιμο χαμηλών οκτανίων έχει την τάση να προαναφλέγεται αυθορμήτως και να δημιουργεί πολλαπλά μικρά μέτωπα φλόγας εντός του θαλάμου καύσεως κάτι που πρέπει να αποφεύγεται.

Ο λόγος της αυθόρμητης προανάφλεξης είναι γιατί για παράδειγμα σε μια βενζίνη 95 οκτανίων το 5% αυτής αποτελείται από επτάνια και το 95% από οκτάνια.
Το επτάνιο όμως έχει την τάση να αναφλέγεται εκρηκτικά και πιο γρήγορα σε σχέση με μια αμιγή βενζίνη 100 οκτανίων που δεν περιέχει επτάνια και συνεπαγόμενα είναι πιο βραδυφλεγής.

Το ανωτέρω αναφερθέν πρόβλημα αντιμετωπίζεται με τους αισθητήρες προανάφλεξης οι οποίοι μεταβάλλουν το χρονισμό της καύσεως οπότε η προανάφλεξη αποφεύγεται αλλά έχουμε έλλειμμα ισχύος σε κινητήρες που διαθέτουν υψηλή συμπίεση και χρησιμοποιείται χαμηλών οκτανίων καύσιμο.
Οπότε για να έχουμε τη μέγιστη δυνατή ισχύ χρειαζόμαστε υψηλά οκτάνια.


Κινητήρες με υψηλή συμπίεση

Εν γένει οι κινητήρες φυσικής αναπνοής παρουσιάζουν μεγαλύτερο βαθμό συμπιέσεως από έναν υπερπληρωμένο. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί σε έναν υπερπληρωμένο κινητήρα ο αέρας προς καύση είναι ήδη εξαιρετικά θερμασμένος και συμπιεσμένος λόγω της υπερπληρώσεως εκ του συμπιεστή οπότε επιπρόσθετη υψηλή σχέση συμπιέσεως δεν είναι εφικτή.

Οι σύγχρονοι κινητήρες λόγω του ότι η βασική επιδίωξη είναι να βελτιωθεί ο βαθμός αποδόσεώς τους παρουσιάζουν υψηλή σχέση συμπιέσεως που εσχάτως έχει ανέβει σε μεγαλύτερα επίπεδα λόγω του ψεκασμού του καυσίμου απ' ευθείας στον θάλαμο καύσεως.


Τελικά τι καύσιμο να χρησιμοποιήσω ;

Αν διαθέτετε αυτοκίνητο με ατμοσφαιρικό κινητήρα άμεσου ψεκασμού που συνήθως έχει συμπίεση πάνω από 11:1 η απάντηση είναι απλή. Αποκλειστικά βενζίνη με 100 οκτάνια.

Αν ο κινητήρας είναι άμεσου ψεκασμού με υπερπλήρωση και πάλι 100 οκτάνια αλλά με όχι απόλυτο τρόπο αφού λόγω υπερπληρώσεως η συμπίεση εδώ είναι λίγο χαμηλότερη. Γενικά πάντως όλοι οι κινητήρες άμεσου ψεκασμού είτε υπερπληρωμένοι είτε φυσικής αναπνοής επωφελούνται από υψηλού οκτανίου καύσιμο.

Επίσης όσοι διαθέτετε αυτοκίνητο με βενζινοκινητήρα που δουλεύει σε κύκλο Atkinson  (πχ Toyota prius, Lexus CT-200H, RX 450 H) που παρουσιάζει γενικά υψηλότατη γεωμετρική συμπίεση θα βοηθούσε και εδώ η χρήση βενζίνης 100 οκτανίων. Για τους συγκεκριμένους κινητήρες δεν είναι απόλυτα βέβαιο αυτό διότι ο γεωμετρικός βαθμός συμπίεσης είναι υψηλότερος από τον πραγματικό. Αυτό συμβαίνει γιατί σε αυτούς τους κινητήρες οι βαλβίδες εισαγωγής είναι ανοικτές για περισσότερο χρόνο με αποτέλεσμα ένα ποσοστό αέρα να δραπετεύει. Περαιτέρω εμβάθυνση όμως σε αυτούς τους κινητήρες εκφεύγει των αναγκών του συγκεκριμένου άρθρου.
Διαβάστε περισσότερα » »

Αυτό το παιχνίδι έπαιξαν πάνω στις πλάτες μας



Αν η Ελλάδα πεθαίνει σήμερα οικονομικά για μια ακόμη φορά, αυτό οφείλεται στο.....
ότι είμαστε τα θύματα μιας παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας, η οποία στηρίζεται στο ρίσκο του τζόγου.

Αυτό το παιχνίδι έπαιξαν πάνω στις πλάτες μας...

Κι όλα τούτα γιατί κάποιοι δεν πρέπει να αφήσουν ανεκμετάλευτο έναν τέτοιο οικονομικό "κίνδυνο", που θα είναι μια χρυσή ευκαιρία για ένα τεράστιο προσωπικό όφελος.

Γι' αυτό και στην περιπτωσή μας να τι έπραξαν :

Mας αποξένωσαν τεχνητά σαν κράτος και, κατόπιν μας υποχρέωσαν να λύσουμε μόνοι μας τα προβλήματα που μας δημιούργησαν...

Θυμάστε, μερικά χρόνια πριν ο τότε πρόεδρος Μπους στην εναρκτήρια ομιλία της πρώτης προεδρίας του, λίγο πριν την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, ποιες φράσεις έλεγε κατ' απανάληψη;

Έλεγε λοιπόν τότε : " τον άγγελο στον τροχό που οδηγεί την καταιγίδα" και, "η φωτιά που καιεί το νου των ανθρώπων"...

Βέβαια οι φράσεις αυτές στέλνουν διάφορα μηνύματα διότι το έτος 2001 ύπηρξε μια σημαδιακή χρονιά από πολλές απόψεις.

Ήδη σημαντικά έγγραφα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας απέδειξαν ότι οι ΗΠΑ στην δεκαετία του '90 είχαν ξεκινήσει το λεγόμενο απόρρητο πρόγραμμα STARGATE...

Όμως τι σχέση έχουν όλα αυτά με όλα τα παραπάνω;

Αυτή η έντονη αρνητικότητα που έχει δημιουργηθεί από το 2001 και μετά σας φαίνεται τυχαία;
Τυχαίο είναι το χτύπημα στο κέντρο του παγκόσμιου εμπορίου την 11η Σεπτεμβρίου του 2001;
Τυχαία είναι η περιβόητη συναυλία που έγινε στις στήλες του Ολυμπίου Διός την 28η Ιουνίου του 2001;

Αν και τα δυο τελευταία τα έχω αναλύσει κατά καιρούς να τολμήσω να πω ότι με την πτώση των δίδυμων πύργων έχουμε την έναρξη της παγκοσμιοποίησεως, άλλα και τον επιτυχή χειρισμό του πληθυσμού για την διεξαγωγή ψυχοτρονικών επιχειρήσεων.

ΝΑΙ, είμαστε πειραματόζωα, διότι όπως τα ζώα είναι τροφή για τον άνθρωπο. Έτσι και οι αρνητικές ανθρώπινες σκέψεις και πράξεις , γιατί όχι να μην είναι τροφή για κάτι άλλο...

Σχολιάζει ο N.ΑΡΓΥΡΙΟΥ
Διαβάστε περισσότερα » »

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ ! ! ! - Προβάλλεται στην Τηλεόραση της Αυστραλίας.

Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέος τρόπος κλοπής αυτοκινήτων!!

Γυρνάτε στο αυτοκίνητο σας μετά από ψώνια και περπατάτε στο χώρο στάθμευσης... Ξεκλειδώνετε το αυτοκίνητό σας και μπαίνετε μέσα. ....


Ανάβετε τη μηχανή και βάζετε όπισθεν.


Όταν εξετάζετε τον καθρέφτη παρατηρείτε...
ένα κομμάτι χαρτί που υπάρχει στη μέση του οπίσθιου παραθύρου ΣΤΕΡΕΩΜΕΝΟ Ή ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ.


Έτσι, ξεκλειδώνετε τις πόρτες σας, και βγαίνετε από το αυτοκίνητό σας για να αφαιρέσετε εκείνο το έγγραφο που εμποδίζει την οπτική σας.


Όταν φθάνετε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου σας, εμφανίζεται από το πουθενά κλέφτης που ορμά, μπαίνει στο αυτοκίνητό σας, το παίρνει και
φεύγει!!!


Φυσικά το πορτοφόλι σας είναι ακόμα στο αυτοκίνητο. Τώρα ο κλέφτης έχει το αυτοκίνητό σας, τη διεύθυνση κατοικίας σας, τα χρήματά σας, & τα κλειδιά σας. 


Το σπίτι σας & ολόκληρη η ταυτότητά σας είναι στα χέρια του.


ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟ ΤΡΟΠΟ ΚΛΟΠΗΣ!


Εάν δείτε ένα κομμάτι του χαρτί στο πίσω παράθυρό σας, οδηγήστε μακριά και μετά αφαιρέστε το έγγραφο.
Διαβάστε περισσότερα » »