Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ του Μιχάλη Ραμπίδη



Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους (ΕΛΕτΧ) ενέργεια που αποτελούσε προεκλογική δέσμευση ΣΥΡΙΖΑ & ΑΝ.ΕΛ. Όπως κατακρίνουμε τις κυβερνήσεις και τους πολιτικούς που αθετούν δεσμεύσεις προς τον λαό, έτσι πρέπει να μάθουμε και να επαινούμε την συνέπεια.
Είναι τόσο γελοίο και δεν αγγίζει κανένα αυτί, να λέγεται ότι η σύσταση της επιτροπής αποτελεί προσωπική ενέργεια της προέδρου της βουλής κ Κωνσταντοπούλου, όταν συστάθηκε σύμφωνα με τον κανονισμό της βουλής και στην πανηγυρική έναρξη της συνεδρίασής της παραβρέθηκαν ο ΠτΔ κ Παυλόπουλος (χαιρέτησε τη σύστασή της Επιτροπής) μαζί με τον πρωθυπουργό κ Τσίπρα και όλους τους κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης.
Η σύσταση της ΕΛΕτΧ αποτελεί προσωπική δικαίωση της ευρωβουλευτού κ Σακοράφας, που πρώτη τόλμησε να την ζητήσει από τον ΓΑΠ και στην πρώτη ευκαιρία διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ
 Η προμετωπίδα των ΑΝ.ΕΛ. από την ίδρυση του κόμματος, η σύσταση της επιτροπής ελέγχου του επαχθούς και επονείδιστου χρέους, αναγνωρίζεται πανηγυρικά! Επιβραβεύεται επιτέλους  η συνεχής προσπάθεια και τόλμη του Πάνου Καμμένου, να παραπέμψει στην δικαιοσύνη (για τα cds που αρνείται να δώσει τα στοιχεία η ΤτΕ) συγγενικά πρόσωπα του τότε πρωθυπουργού με το αιτιολογικό ότι προκάλεσαν και επωφελήθηκαν  από την «χρεωκοπία».
Η σύσταση και σε βάθος έρευνα της ΕΛΕτΧ είναι χρέος κάθε έντιμου πολιτικού απέναντι στην Ελλάδα και τους Έλληνες. Αρνούνται την σύστασή τους μόνον όσοι έχουν κάτι να κρύψουν ή κάτι να φοβηθούν. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών δεν έχει καμιά σχέση με την διόγκωση του χρέους και έχουν χρέος, ανεξαρτήτως κόμματος, να συμβάλουν στην αποκάλυψη της αλήθειας για τον λαό.
Υπουργοί, ευρωβουλευτές και προσκεκλημένοι βεβαίωσαν ότι ο έλεγχος του επαχθούς και παράνομου χρέους προβλέπεται από την ευρωπαϊκή οδηγία του 2013 και προέβησαν σε σοβαρές αποκαλύψεις:
- Για απώλειες δις € του Ελληνικού δημοσίου έκανε λόγο ο Υπ. Επικράτειας για την καταπολέμηση της διαφθοράς εισαγγελέας Π. Νικολούδης. Με παράνομες προμήθειες (μίζες) Έλληνες αξιωματούχοι έπαιρναν έως 23% για προμήθειες ιατροφαρμακευτικού υλικού, κατά μέσο όρο 4% μίζες για οπλικά συστήματα και 2 έως 2,5% για προμήθειες παντός είδους αγαθού.
- Για την παραποίηση του ελλείμματος του 2009 ανέφερε ο Υπ. Άμυνας  Π. Καμμένος. Μόνο από τον υπολογισμό οπλικών συστημάτων που δεν παρελήφθησαν (χρεώθηκαν σκόπιμα στο έτος 2009), φούσκωσαν το χρέος 3,4 δις € σύμφωνα με καταγγελία της Ζωής Γεωργαντά τότε μέλους ΕΛΣΤΑΤ.
- Ο Βέλγος πανεπιστημιακός και εμπειρογνώμονας σε θέματα ελέγχου παράνομου και επαχθούς χρέους είπε ότι η έρευνα θα επεκταθεί και πριν από το 2010 (εξοπλιστικά, Ολυμπιακοί αγώνες,SIEMENSκ.α.) που συνέβαλαν στην αύξηση του χρέους. Επανέλαβε δε ότι οι δανειστές γνώριζαν ότι τα δάνεια είχαν μοναδικό σκοπό να σώσουν τις Γαλλικές και τις Γερμανικές τράπεζες.
Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρό για όσους ήθελαν ημερομηνίες πριν από το 2010 για την εξεταστική  του μνημονίου. Να και η ευκαιρία για όσους κόπτονται για την ευρωπαϊκή συμμόρφωση (πορεία) της χώρας. Παρά-ωρίμασε η ιδέα να καθαρίσει «η κόπρος του Αυγεία» και να αναζωογονηθούν ιστορικές παρατάξεις, αποβάλλοντας τα παράσιτα.
Η ολοκλήρωση του έργου της επιτροπής (έως Ιούνιο 2015) και τα συμπεράσματα του πορίσματός της, θα βοηθήσουν την Ελλάδα στις καθοριστικές για το μέλλον του τόπου, διαπραγματεύσεις του ερχόμενου Ιουνίου και πιθανότατα θα επηρεάσουν την σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Διαβάστε περισσότερα » »