Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Καταγγελία αναγνώστη για την Ε.Ο. Κοζάνης-Φλώρινας

Ε.Ο. Κοζάνης-Φλώρινας: Με σημαία μου τον κώνο!
Τους τελευταίους  πέντε μήνες (τουλάχιστον) είχα την καθόλα μεγάλη τύχη (καθώς έχω διέλθει πολλάκις του σημείου, σώα και αβλαβής) να γίνω μάρτυρας της εξέλιξης του φαινομένου αποσάθρωσης του οδοστρώματος  σε τμήμα της Ε.Ο. Κοζάνης – Φλώρινας στο ύψος του Φιλώτα.
Ο περασμένος δριμύς χειμώνας άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια του στο οδόστρωμα, για το οποίο οι καθ’ ύλην αρμόδιες αρχές είχαν ουκ ολίγους μήνες για να επιδιορθώσουν. Αντ’ αυτού αρκέστηκαν σε μπαλώματα ψυχρής ασφάλτου με «ολίγους» προειδοποιητικούς κώνους!!! Σήμερα, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, υπάρχουν ακόμα κάποια εναπομείναντα ίχνη των μπαλωμάτων (σε μορφή σκόνης) και οι αλώβητοι κώνοι να προειδοποιούν τον κάθε ανυποψίαστο οδηγό για αναγκαστική προσπέραση πάνω σε διπλή γραμμή και επί του αντίθετου ρεύματος κυκλοφορίας. Αναλογιζόμενη του αυξημένου κυκλοφοριακού φόρτου βαρέων οχημάτων και Ι.Χ. στο εν λόγω οδικό δίκτυο, κυρίως λόγω του τελωνείου της Νίκης, διερωτώμαι αν οι αρμόδιες αρχές θα περιμένουν άραγε να χαθεί ανθρώπινη ζωή ή να φτάσει ο νέος χιονιάς, προτού δώσουν επιτέλους οριστική λύση στο πρόβλημα. Και μάλλον θα διερωτώμαι για πολύ καιρό ακόμη…

kozan.gr



Διαβάστε περισσότερα » »

Αρνητική η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την ελεύθερη διακίνηση των παλιών ποικιλιών (σπόρων)

Το Κοκοπελί (γαλλική μη κερδοσκοπική οργάνωση που προστατεύει και πουλά παραδοσιακούς σπόρους), είχε μηνυθεί to 2005 από την σποροεταιρία Graines Baumaux, ως αθέμιτος ανταγωνιστής επειδή πουλά παραδοσιακούς σπόρους που δεν είναι γραμμένοι στον επίσημο κατάλογο.

Το Κοκοπελί καταδικάστηκε το 2008 από γαλλικό δικαστήριο. Πριν την εκδίκαση της έφεσης που άσκησε, αποφάσισε να προσφύγει στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων προσβάλλοντας την ισχύ των ευρωπαϊκών οδηγιών για τους σπόρους ως μη συμβατές με αρχές της Ευρ. Ένωσης.

Δυστυχώς υπάρχουν ευρωπαϊκές οδηγίες που περιορίζουν την εμπορεία παραδοσιακών ποικιλιών με τους ακόλουθους τρόπους

1. Ο σπόρος για να πουληθεί πρέπει υποχρεωτικά να περιλαμβάνεται σε επίσημο κατάλογο στον οποίον εγγράφεται μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου η οποία έχει και κόστος. Για τις παλιές ποικιλίες που αποτελούν Κοινό Αγαθό είναι πολύ δύσκολο για έναν αγρότη να αναλάβει το κόστος και τη γραφειοκρατία της αίτησης. Αντίθετα, οι πολυεθνικές που κατοχυρώνουν πνευματικά δικαιώματα για τα υβρίδια τους, έχουν ιδιαίτερο κίνητρο να τα εγγράψουν στον κατάλογο.

2. Επιπλέον οι σπόροι για να συμπεριληφθούν στον κατάλογο πρέπει να παρουσιάζουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στα οποία ανταποκρίνονται κυρίως τα βιομηχανικά υβρίδια αλλά όχι απαραίτητα και οι παλιές ποικιλίες. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι η Διακριτότητα, η Σταθερότητα και η Ομοιομορφία.

3. Πέρα από το θέμα του καταλόγου, η εμπορεία των παλιών ποικιλιών δεν είναι ελεύθερη, καθώς υπόκειται σε στενούς γεωγραφικούς και ποσοτικούς περιορισμούς.

Η υπόθεση εκδικάσθηκε τον Γενάρη 2012 και η εισήγηση της Γενικής Εισαγγελέως ήταν συγκλονιστική. Υιοθετεί όλα τα βασικά επιχειρήματα του Κοκοπελί προωθεί την έννοια της γεωργικής βιοποικιλότητας και θεωρεί ότι οι ευρωπαϊκές οδηγίες για τους σπόρους είναι αντίθετες προς τις αρχές της ΕΕ, όπως πχ η ελεύθερη κυκλοφορία των αγαθών, και η αρχή της αναλογικότητας. Η εισαγγελέας αναφέρει, ότι η υποχρεωτική αναγραφή των προς εμπορεία σπόρων σε επίσημο κατάλογο είναι δυσανάλογη προς τους στόχους του νομοθέτη. Στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, οι εισηγήσεις του εισαγγελέα υιοθετούνται στις 80% των περιπτώσεων. Δυστυχώς, στην περίπτωση των παλιών ποικιλιών έγινε το αντίθετο:

Τον Ιούλιο 2012, βγήκε η απόφαση που “δικαιώνει” την υφιστάμενη ευρωπαϊκή νομοθεσία με κύριο επιχείρημα ότι στόχος είναι η υψηλή παραγωγικότητα. Την μηνύτρια εταιρία υποστήριξαν με δικά τους επιχειρήματα και οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και Ισπανίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο.

Αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης, άρχισε να κυκλοφορεί στα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, ότι δήθεν “δικαιώθηκε η διατήρηση της βιοποικιλότητας” και διάφορα τέτοια φαιδρά που προφανώς προωθούνται από τα λόμπυ των πολυεθνικών προκειμένου να προλάβουν τις αντιδράσεις του κόσμου όταν γίνει κατανοητό ότι έγινε ακριβώς το αντίθετο. Λόγω δε της πολυπλοκότητας του θέματος όλοι ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολη η σε βάθος κατανόηση. Μετά από αυτή την εξέλιξη, η δίκη του Κοκοπελί για αθέμιτο ανταγωνισμό, θα διεξαχθεί σε Γαλλικό δικαστήριο (περιοχή Nancy) και αναμένεται η οργάνωση θα καταδικασθεί και πάλι. Η Graines Baumaux, ζητά 100.000 ευρώ αποζημίωση και παύση των δραστηριοτήτων του Κοκοπελί. Σημειωτέον ότι η εταιρία αυτή, είχε ετήσιο τζίρο 14 εκ. ευρώ το 2011, από τα οποία τα 2 εκατομμύρια είναι κέρδος. Το Κοκοπελί σε δελτίο τύπου αναφέρει ότι «θυσιάζεται η βιοποικιλότητα στο βωμό της παραγωγικότητας».

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ (FAO), έχουμε ήδη χάσει το 75% της αγροτικής της βιοποικιλότητας. Ήλθε λοιπόν η ώρα για την Κοινωνία των Πολιτών να συσπειρωθεί για να απελευθερώσει τις πολύτιμες παλιές ποικιλίες από τις απαγορεύσεις. Είναι οι μόνες που εγγυώνται στην ανθρωπότητα ότι θα συνεχίσει να απολαμβάνει τα δώρα της γεωργικής βιοποικιλότητας μέσα στα οποία μακροπρόθεσμα περιλαμβάνεται και η υψηλή παραγωγικότητα.
———————————————————
Σημειώσεις
Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012
(http://curia.europa.eu/juris/document/document.jsf?text=&docid=118143&pa...

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ, ΙΟΥΛΙΟΣ 2012http://curia.europa.eu/juris/document/document.jsf?text=&docid=125002&pa...
Περὶ αὐτῶν τῶν διαφημίσεων
aienaristeyein.com

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Και... κλάμα τα όργανα της τάξης από φίλια πυρά ! Έτσι για να δούνε τη γλύκα !!! ΒΙΝΤΕΟ


Τους συναδέλφους του ψέκασε με χημικά ένας αστυνομικός στην Τρίπολη, σε μια προσπάθεια να... αποκατασταθεί η τάξη μετά από ένταση που προέκυψε με διαδηλωτές στο τέλος της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου!


Οι διαδηλωτές, κρατώντας πανό, κινήθηκαν προς την πλευρά των επισήμων, ενώ ταυτόχρονα μεγάλη αστυνομική δύναμη τους έφραξε το δρόμο.

Όταν τα πνεύματα άρχισαν να οξύνονται, ο αστυνομικός έριξε χημικά, προκαλώντας δάκρυα και αναπνευστικά προβλήματα στους συναδέλφους του, αλλά και σε πολίτες που παρακολουθούσαν την παρέλαση.

Δείτε το απίστευτο περιστατικό!


Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΠΟΥ ΕΚΡΥΨΕ Η ΚΡΑΤIΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ .... ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΣΕ ΠΑΠΟΥΛΙΑ . ΒΙΝΤΕΟ





ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΤΣΙΦΛΙΚΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ










ΠΗΓΗ
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ - «Να μην γιορτάζουμε το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου» -ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΡΑ ΕΚΤΟΣ.

Τελικά όπως φαίνεται οι “προοδευτικές” ιδέες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου δεν αποτελούν αποκλειστικότητα αυτών των ατόμων αφού και τα στελέχη ενός άλλου συγγενούς ιδεολογικά κόμματος προς το ΣΥΡΙΖΑ συναγωνίζονται σε αυτό το «άθλημα» για την διατύπωση των πιο απίστευτων και προκλητικών προτάσεων που θα μπορούσε κανείς να κάνει.

Αυτό πραγματικά διαπιστώνει ο αναγνώστης στην ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων στην επίσημη ιστοσελίδα τους όπου σύμφωνα με το κόμμα «στη χώρα μας υφίσταται μια άλλη "πρωτοτυπία". (την 28η Οκτωβρίου) Γιορτάζεται η εμπλοκή σ' έναν πόλεμο και όχι η λήξη του, όπως συμβαίνει σ' όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Οι πόλεμοι μόνο στα χαρτιά έχουν νικητές. Παντού μετριούνται πληγές, απώλειες, τραύματα και συνέπειες, που απασχολούν τις κοινωνίες πολλές δεκαετίες μετά. Και ο κάθε επόμενος πόλεμος είναι αναπόφευκτα πιο καταστροφικός και οδυνηρός από τον προηγούμενο. Ας μην ξεχνάμε επιπλέον, ότι την 28η Οκτωβρίου γιορτάζουμε το Μεταξικό "όχι", τη στιγμή που η ΧΑ επικαλείται το Μεταξικό καθεστώς για να καλύψει τους ναζιστικούς χαιρετισμούς της. Σαφώς σήμερα η γιορτή του "όχι" δίνει χώρο για ένα επικίνδυνο "ναι" στην προπαγάνδα της Χ.Α. (http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=3792:2012-10-26-09-24-12&catid=1:press-releases).

Με λίγα λόγια οι "Οικολόγοι Πράσινοι" ρίχνουν μια πραγματικά πρωτοποριακή ιδέα την οποία ούτε ο Νάσος Θεοδωρίδης δεν σκέφτηκε, να μην γιορτάζουμε το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου γιατί το ''ΟΧΙ" το είπε ο Μεταξάς και έτσι δίνουμε επιχειρήματα στην προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής αλλά και γιατί η 28η Οκτωβρίου 1940 "ήταν η αρχή του πολέμου".

Τι άλλο να πει κανείς πια για το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας ειδικά για αυτό που παρουσιάζεται ως η εναλλακτική λύση στην πολιτική παρακμή που ζούμε όταν αυτοί που ζητούν την ψήφο μας ως μία άλλη πολιτική πρόταση είναι εκτός τόπου και χρόνου, λες και δεν ζούν σε αυτή την χώρα και δεν γνωρίζουν την ταυότητα και τα "πιστεύω" του ελληνικού λαού. Κρίμα….

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Όταν οι άντρες…εκτιμούν τις γυναίκες!

Πέρασε ο καιρός που οι γυναίκες ήταν το «ασθενές» φύλο και οι άντρες έκαναν όλες τις βαριές δουλειές, και οι φωτογραφίες που θα δείτε στη συνέχεια αποδεικνύουν και με το παραπάνω του λόγου το αληθές.

Από το κουβάλημα μέχρι μια χαλαρή βαρκάδα στο ποτάμι, οι άντρες δείχνουν ότι απολαμβάνουν κάθε στιγμή με τη σύντροφό τους και -πάνω από όλα- ότι… εκτιμούν τις γυναίκες!


1. «Λίγο πιο δεξιά… Σύντομα σου λέω γιατί θα ρίξει καρέκλες!»
perierga.gr - Οι άντρες... εκτιμούν τις γυναίκες!
2. «Αφού σου είπα ότι σήμερα έστειλα… το γάιδαρο στον πεταλωτή!»
perierga.gr - Οι άντρες... εκτιμούν τις γυναίκες!


3. «Το ποδήλατό μου είναι πανάκριβο, ξέρεις…!»
perierga.gr - Οι άντρες... εκτιμούν τις γυναίκες!


4. «Σου υπόσχομαι θα βάλω εγώ τα παιδιά για ύπνο!»
perierga.gr - Οι άντρες... εκτιμούν τις γυναίκες!


5. «Έχει και λιακάδα… Θα πάρεις και χρώμα!»
perierga.gr - Οι άντρες... εκτιμούν τις γυναίκες!


6. «Σε κρατάω γερά, μη φοβάσαι!»
perierga.gr - Οι άντρες... εκτιμούν τις γυναίκες!


7. «Με την ησυχία σας,να κάνουμε και κανένα τσιγαράκι…»
perierga.gr - Οι άντρες... εκτιμούν τις γυναίκες!


8. «Η ιδέα σου ήταν καταπληκτική! Τι ωραίος καιρός! Μόνο που το πας λίγο αργά ή μου φαίνεται;»
perierga.gr - Οι άντρες... εκτιμούν τις γυναίκες!


9. «Το’ λεγα εγώ. Εσύ μπορείς να κάνεις τα πάντα άμα θέλεις!»
perierga.gr - Οι άντρες... εκτιμούν τις γυναίκες!


http://geoleon.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8.html
Διαβάστε περισσότερα » »

Επεισόδια στην Κλεισούρα της Αλβανίας

  • 2
     


 Επεισόδια στην Κλεισούρα της Αλβανίας
 Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου στην Αλβανία. Μερικές δεκάδες οπαδοί της «Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας» και του κόμματος των Τσάμηδων πέταξαν πέτρες εναντίον λεωφορείων που μετέφεραν συγγενείς των πεσόντων του έπους του 1940 και διπλωματικών οχημάτων. Το γεγονός σημειώθηκε στην Κλεισούρα της Πρεμετής, όπου βρίσκεται ένα από τα δύο επίσημα στρατιωτικά νεκροταφεία του έπους του 40. Η κατάσταση ηρέμησε μετά την παρέμβαση της αστυνομίας, ενώ όλη η τελετή πραγματοποιήθηκε κάτω από ανθελληνική συνθήματα Αλβανών εθνικιστών. 

http://troktiko.eu
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: Ο Σαμαράς λέει ότι η Μακεδονία είναι ελληνική και ο Μέγας Αλέξανδρος Έλληνας

Σκόπια.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, όπως πάντα έως τώρα, όταν βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, δεν λησμονεί στην ομιλία του να πει ότι η Μακεδονία είναι αποκλειστικά ελληνική.

Με την ευκαιρία της επετείου των 100 ετών από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης ο Σαμαράς είπε ότι τα γεγονότα της περιόδου 1912-13 η Ελλάδα άπαξ και δια παντός έλυσε το Μακεδονικό Ζήτημα.


«Η Μακεδονία είναι Ελλάδα. Η ιστορία της, η κληρονομιά της, ο πολιτισμός της είναι αναπόσπαστα κομμάτια  της ελληνικής ιστορίας  και κληρονομιά του ελληνικού πολιτισμού», είπε ο Αντώνης Σαμαράς, πρόεδρος της κυβέρνησης της Ελλάδας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός πήγε στο υπουργείο  Μακεδονίας και Θράκης και  δίδαξε μάθημα ιστορίας για το ποιος ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος.

«Δεν χρειάζεται να υποστηρίξουμε τον Αλέξανδρο. Ήταν Έλληνας, μιλούσε ελληνικά, πίστευε στους Έλληνες θεούς. Γενιές πριν από αυτόν, οι πρόγονοί του συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τότε το υψηλότερο κριτήριο για να συμμετάσχεις ήταν να είσαι Έλληνας. Δάσκαλο είχε τον Έλληνα Αριστοτέλη. Είχε για μαξιλάρι του τα έπη του Ομήρου, οι Έλληνες ήρωες διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα του και θαύμαζε τον Ηρακλή και τον Αχιλλέα.
Ο ελληνικός πολιτισμός και η ελληνική γλώσσα εξαπλώθηκαν σε όλη την Ασία. Ο ίδιος, οι σύντροφοί του, οι διάδοχοί του είχαν όλοι ελληνικά ονόματα με πλήρη ελληνική συνείδηση. Αλλά τώρα πρέπει να δούμε μπροστά. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλους, αλλά δεν παίζουμε με την ιστορία μας, ούτε με την ταυτότητά μας», είπε ο Σαμαράς.

Ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς δεν τον καλωσόρισαν και τον αποδοκίμασαν (για τα οικονομικά μέτρα), σημειώνει η σλαβική τηλεόραση Κανάλ 5.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

New York Times:''Ξεφτίλα'' γιά την Ελλάδα, που αποδεικνύει την ανυπαρξία της ''δικαιοσύνης'' και την σαπίλα της κυβερνητικής ''μαφίας''

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ - ΖΗΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ
Τhe New York Times: List of Swiss Accounts Turns Up the Heat in Greece

Kι άλλος διασυρμός γιά κράτος-κυβέρνηση ''μπουρδέλο'', που αντί να κυνηγά τους φοροφυγάδες, μεγαλοκλέφτες (προστατεύει τους ''ημέτερους''), κυνηγά αυτούς που τους... αποκαλύπτουν, ενώ οι επίορκοι υπουργοί που έκρυβαν την ''λίστα Λαγκάρντ'', κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι!!!
Κανόνας: Μία χώρα είναι διεφθαρμένη όταν η δικαιοσύνη της είναι ανίκανη και ελεγχόμενη
 
 triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!!

Το παράξενο συμβαίνει σε όλες τις πυραμίδες του κόσμου αλλά ακόμα και σε ναούς σε ανύποπτες χρονικές στιγμές που έχει προβληματίσει πολύ τους επιστήμονες ανά τον κόσμο χωρίς να μπορούν να δώσουν μια λογική εξήγηση το τι μπορεί να συμβαίνει.

Όταν είδαν τις πρώτες φωτογραφίες στην αρχη είπαν ότι τις είχαν φτιάξει για πλάκα όταν όμως άρχισαν να υπάρχουν και ποιο πολλές αλλά ακόμα και φωτογραφίες που τράβηξαν οι ίδιοι τότε πείστηκαν ότι κάτι περίεργο γινόταν.

Πρόκειται για τις περίεργες φωτεινές δέσμες που βγαίνουν από όλες τις πυραμίδες του κόσμου αλλά και ναούς, λένε ότι πρόκειται για δέσμες φωτονίων, αλλά ας δούμε πως έχουν τα πράγματα σε αυτό το περίεργο αλλά και τόσο σοβαρό συμβάν.

Παρά το γεγονός ότι η NASA κρύβει πληροφορίες σχετικά με το περίεργο σύννεφο των φωτονίων, το οποίο καλύπτει πλέον σχεδόν ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα, έχουμε κάποιες πληροφορίες που διαρρέουν… από ορισμένους επιστήμονες. Καθώς αυτό το δυσοίωνο σύννεφο βρίσκεται μέσα στο ηλιακό μας σύστημα, αρχίζει να έχει μια ανεξήγητη επίπτωση στον Ήλιο και τους πλανήτες.

Αυτό που είναι εκπληκτικό είναι ότι, αυτή η παράξενη ενέργεια που εισβάλλει στον χώρο μας, κάνει μερικές από τις πιο φημισμένες πυραμίδες του κόσμου να αρχίζουν να παράγουν έντονη ενέργεια η οποία όταν μετρηθεί με διάφορα μηχανήματα τα τρελαίνει τελείως και δεν ξέρουν τι δείχνουν.

Έχουμε αρκετές περιπτώσεις όπου ισχυρές ορατές δέσμες φωτός ήταν ορατές από τον χώρο των πυραμίδων με κατεύθυνση το σύννεφου του φωτονίου, προς τον ουρανό, και όλες αυτές οι μαρτυρίες ήταν καλά τεκμηριωμένες χωρίς να αφήνουν καμία αμφιβολία πλέον για το αν είναι ψεύτικες.

Παράλληλα, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει να παρατηρούν και να καταγράφουν παράξενα τρομακτικά φαινόμενα όπως ήχους και θορύβους που δίνουν την εντύπωση ότι η ίδια η Γη στενάζει και κλαίει…..

Όλα αυτά τα φαινόμενα, έχουν σχέση με την ταραγμένη εκπομπή του Ήλιου, πιθανότατα που προκαλείται από την παρουσία του σύννεφου φωτονίου, που σε ορισμένους κύκλους έχει λάβει μια γενική ονομασία “δυναμικός χώρος εκδηλώσεων της Ημέρας της Κρίσεως”
Είναι πολλοί αυτοί που λένε ότι οι Αρχαίες πυραμίδες ξύπνησαν μετά από αιώνες και χιλιετίες ύπνου!!!!
Πολλοί είναι αυτοί που είδαν μια λαμπρή ακτίνα φωτός στην πυραμίδα των Μάγια και γρήγορα το φωτογράφησαν με ένα κινητό τηλέφωνο και το δημοσίευσαν. Αλλά το φαινόμενο αυτό δεν υπήρχε την επόμενη μέρα με αποτέλεσμα κανείς να μην έχει ιδέα για το τι σημαίνει αυτό. Ενέργεια δέσμης στην πυραμίδα των Μάγια; Η επεξεργασία και μεγέθυνση της εικόνας στα δεξιά εμφανίζει και κάποια άλλη κρυφή δέσμη που μοιάζει με κεραυνό……

Η πυραμίδα του Kukulkan ( Κουκαλκάν ), έστειλε μια απίστευτη στήλη ενέργειας στο διάστημα, να ήταν άραγε τυχαίο ή ήταν μόνο η τελευταία από όλες τις πυραμίδες, που το κάνανε;
Πρόσφατα, η κινεζική κυβέρνηση άρχισε να παρακολουθεί εκ νέου την πυραμίδα Xianyang ( Ξιαν-γιάνγκ ), που έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια δραστηριότητας. Πέρυσι, μια ομάδα επιστημόνων εξέτασε την πυραμίδα, και πιστεύει ότι μπορεί να έχει εξωγήινη προέλευση. Αυτό το λένε διότι ανακάλυψαν μέσα στην πυραμίδα περίεργες οπές όπου περιείχαν χάλκινες καλωδιώσεις χιλιάδων ετών!!!!
Η εκρηκτική απελευθέρωση της ενέργειας στην κορυφή της πυραμίδας της Σελήνης των Αζτέκων.




Αυτό το εκπληκτικό περιστατικό το οποίο ακολουθεί είναι από μια εκρηκτική απελευθέρωση ενέργειας και έχει παρατηρηθεί και καταγραφεί σε φιλμ. Είναι από την απελευθέρωση ενέργειας από την κορυφή της διάσημης πυραμίδας της Σελήνης των Αζτέκων, στη Teotihuacan στο Μεξικό.

Δέσμες Ενέργειας, δίνες, ανεμοστρόβιλοι με έντονη δύναμη … Τι σημαίνουν όλα αυτά; Που πηγαίνει όλη αυτή η ενέργεια και γιατί; Πώς ενεργοποιήθηκαν οι μυστηριώδεις δυνάμεις οι σιωπηλοί πέτρινοι φρουροί, που παρέμεναν σε ακινησία για αιώνες … μέχρι κάτι που έσπασε τον ύπνο τους; Ποιος τις ξαναέφερε πίσω στη ζωή; Αλλά και για ποιον λόγο;

Ίσως όλα αυτά να είναι κάτι περισσότερο από απίστευτα και ότι οι πυραμίδες είναι το σημάδι για την άφιξη μιας άγνωστης δύναμης που περιβάλλει το γαλαξιακό κενό, το οποίο βρίσκεται σε ένα μεγάλο μέρος του Ηλιακού συστήματος.

Η NASA και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος για δύο χρόνια έχουν προειδοποιήσει τον κόσμο για την επερχόμενη καταστροφή που μπορεί να προκύψει κατά την περίοδο 2012-2013. Αλλά λίγοι άνθρωποι το άκουσαν και ακόμα ποιο λίγοι το πιστεύουν. Τώρα, ο διάσημος Ρώσος αστροφυσικός Alexei Dimitriev ( Αλεξέι Διμιτρίεφ ) λέει ότι αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι χειρότερο, πολύ χειρότερο από ότι προβλέπουν από τη NASA και την ESA στις προειδοποιήσεις τους.
Λέει ότι το ο ηλιακό μας σύστημα επηρεάζεται από τεράστια, δυνητικά θανατηφόρα, διαστρικά νέφη ενέργειας. Ο Δρ Dimitriev εξήγησε ότι η αποκωδικοποίηση των μηνυμάτων από τους ανιχνευτές Voyager 1 και Voyager 2 δείχνει σαφώς ότι ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα βρίσκεται σε τεράστιο κίνδυνο. Ακόμη χειρότερα, ο Merav Opher ( Μεράβ Όφερ ) ερευνητής στη NASA ο οποίος είναι ένας από τους καλύτερους Ήλιο-φυσικούς στον κόσμο μας λέει ότι αυτό το διαστρικό νέφος ενέργειας είναι πολύ ασταθής και ταραγμένο.
Ο Ρώσος επιστήμονας ισχυρίζεται επίσης ότι το σύννεφο ενέργειας φωτονίων προκαλεί τη διέγερση της ατμόσφαιρας και των πλανητών και ειδικά του Ήλιου μας. Αν το διαστρικό νέφος της ενέργειας επηρεάζει και αλληλεπιδρά με τον Ήλιο, δεν είναι ακόμα σαφής, αλλά είναι ήδη σαφές ότι η ηλιακή δραστηριότητα είναι αυξημένη, η οποία μας οδηγεί σε υψηλότερες συχνότητες ενέργειας και αστάθειας.

Λέει ότι η μαγνητική ροή εισέρχεται σε αλληλεπίδραση με την ηλιακή μαγνητόσφαιρα και το γήινο μαγνητικό πεδίο της Γης, και μπορεί να οδηγηθεί σε αλλαγές των βασικών τομέων του. Η συνέπεια όλων αυτών μπορεί να είναι μια αλλαγή της πολικότητας του μαγνητικού πεδίου της Γης, άγριες διακυμάνσεις του καιρού, και εκπληκτικοί ήχοι στην ατμόσφαιρα τα οποία μπορούν να επηρεάσουν τον πλανήτη. Οι πυραμίδες βάσει θεωριών είναι η φυσική αποθήκευση ενέργειας στη Γη, κάτι σαν ένα είδος πυκνωτή με βάση την ισχύ του μαγνητικού πεδίου του πλανήτη, για την παραγωγή και εκτόξευση ακτινών καθαρής ενέργειας προς το διάστημα και την κατεύθυνση του νέφους που μαστίζει το πλανητικό μας σύστημα. Θέλει να πει με λίγα λόγια ότι δηλαδή είναι χτισμένες για να μας προστατεύουν!!!!

Βέβαια ένα τέτοιο φαινόμενο είναι δυνατό μόνο εάν η πηγή της ακτινοβολίας βρίσκεται στον πυρήνα της Γης. Αυτή η τεράστια απελευθέρωση της ενέργειας από τον πυρήνα της Γης, στο τέλος του περασμένου έτους  αλλά και φέτος σε διάφορες άλλες πυραμίδες ήταν αυτό που σηματοδότησε την αρχή της μετάβασης της εσωτερικής ενέργειας της Γης σε μια νέα ενεργή φάση.

Υπάρχουν όμως και πολλοί ερευνητές οι οποίοι δεν συμφωνούν με αυτά που λένε οι ερευνητές και λένε ότι πρόκειται για αποστολή μηνυμάτων προγραμματισμένα από τους αρχαίους την κατάλληλη στιγμή στους εξωγήινους θεούς. Δεν λένε όμως τι είναι το μήνυμα και σε ποιους εξωγήινους θεούς το στέλνουν……. Όπως και να έχει πραγματικά είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει κάποιοι θα πουν ότι ήταν ένα είδος κεραυνού….. χμμμ ναι αλλά όταν δεν υπάρχουν σύννεφα τότε κάτι άλλο είναι. Εμείς ερευνούμε από κοντά αυτό το φαινόμενο και όταν έχουμε κάποια νεότερα θα σας τα ανακοινώσουμε. Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!



 

 invisiblelycans.gr

http://1greek.wordpress.com

Διαβάστε περισσότερα » »

Συνελήφθη στο σπίτι που κρυβόταν ο Βαξεβάνης

«Μπαίνουν στο σπίτι με εισαγγελέα τώρα. Με συλλαμβάνουν. Διαδωστε», έγραψε πριν λίγα λεπτά στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.


Ο Κώστας Βαξεβάνης αποκάλυψε στο περιοδικό «Hot Doc» τα ονόματα των 2.059 προσώπων που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ. 

Η σύλληψη του δημοσιογράφου οδηγεί στην ποινικοποίηση του επαγγέλματος ενώ η δικαιοσύνη αγγίζει τα ....
όρια της εκτροπής. 

Ηδη επικριτικές δηλώσεις για την προφορική διαταγή σύλληψης του Κώστα Βαξεβάνη έχουν κάνει οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΕΣΗΕΑ. 

Το tweet με το οποίο αποκάλυψε ο Κώστας Βαξεβάνης το κρυσφύγετό του: 

Βρίσκομαι Ποντου 16 στη Δροσια.Απ έξω υπάρχουν 15 Αστυνομικοι.Ας μπουν να με συλλάβουν την επέτειο του ΟΧΙ σαν γερμανοτσολιαδες
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Ίχνη χαμένου πολιτισμού βρήκαν στο βυθό του τριγώνου των Βερμούδων

Ίχνη χαμένου πολιτισμού βρήκαν στο βυθό του τριγώνου των ΒερμούδωνΣτο βυθό του ωκεανού στην περιοχή του Τριγώνου των Βερμούδων μια ομάδα Καναδών επιστημόνων εντόπισε πρόσφατα μια χαμένη πόλη.
Κοντά στις ακτές της Κούβας, ένα υποβρύχιο ρομπότ κατέγραψε ερείπια κτιρίων, τέσσερις γιγάντιες πυραμίδες και κάτι που μοιάζει με άγαλμα Σφίγγας.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα βυθισμένα κτίσματα ανήκουν στην προκλασική περίοδο της ιστορίας της Καραϊβικής και της Κεντρικής Αμερικής και η αρχαία πόλη θα μπορούσε να κατοικείται από εκπροσώπους πολιτισμού, παρόμοιου με τους κατοίκους της Τεοτιουακάν (εγκαταλελειμμένη πόλη, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χλμ. από την Πόλη του Μεξικού και έχει ηλικία περίπου 2000 ετών).
Η πόλη βρίσκεται 183 μέτρα κάτω από τον ωκεανό και η ομάδα των ερευνητών με επικεφαλής τους Weinzweig και Zalitzki είναι πεπεισμένοι ότι είναι η Ατλαντίδα – η χαμένη πόλη για πάνω από 10.000 χρόνια.
Τον περασμένο Ιούλιο, αμερικανοί και Γάλλοι εξερευνητές έκαναν στο βυθό της θάλασσας της Καραϊβικής μια άλλη μνημειώδη ανακάλυψη: μία μερικώς διαφανή, κρυστάλλινη πυραμίδα , πιθανότατα μεγαλύτερη από την πυραμίδα του Χέοπα, στο Κάιρο. Μέχρι τώρα όμως , δεν έχει εξακριβωθεί η ηλικία και η «καταγωγή» του μυστηριώδους αυτού κτίσματος .

Διαβάστε περισσότερα » »

Τσουνάμι απειλεί τη Χαβάη μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,7 βαθμών στον Καναδά

Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα
Ο σεισμός είχε επίκεντρο 198 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του Πρινς Ρούπερτ και το εστιακό του βάθος εντοπίστηκε στα
10 χιλιόμετρα, ανακοίνωσε το USGS
----------------------------------------------------------------------------
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,7 βαθμών χτύπησε τον δυτικό Καναδά, στην επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας στις ακτές του Ειρηνικού, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Ο σεισμός είχε επίκεντρο 198 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του Πρινς Ρούπερτ και το εστιακό του βάθος εντοπίστηκε στα 10 χιλιόμετρα, ανακοίνωσε το USGS. Δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρού ή σημαντικές καταστροφές.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση προκάλεσε τσουνάμι, το οποίο κατευθύνεται στη Χαβάη.

Οι κάτοικοι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις παράκτιες περιοχές, ενώ σειρήνες ηχούν σε όλα τα νησιά της Χαβάης. Αξιωματούχοι του Κέντρου Προειδοποίησης για Τσουνάμι δήλωσαν ότι αναμένονται κύματα ύψους από ένα ως δυο μέτρα.

Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε και για τις ακτές της καναδικής επαρχίας της Βρετανικής Κολομβίας και της Αλάσκας.

ΠΗΓΗ
Διαβάστε περισσότερα » »

Ακυρώνεται η παρέλαση στην Πτολεμαϊδα

Με νεώτερη απόφαση ακυρώνεται η προγραμματισμένη στις 12:00 καθιερωμένη παρέλαση στην Πτολεμαϊδα για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, εξαιτίας της συνεχιζόμενης ισχυρής βροχόπτωσης.



Kozan.gr


Διαβάστε περισσότερα » »

Να συλληφθούν Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος και Στουρνάρας. Είπαν ψέματα για την λίστα Λαγκάρντ!

Ζούμε πάλι στιγμές Χούντας.....Η κυβέρνηση, και η ''ανεξάρτητη'' Ελληνική Δικαιοσύνη, εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, με την κατηγορία ότι παραβιάσε τις αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων, βγάζοντας στην δημοσιότητα την λίστα Λαγκάρντ, 2200
ελλήνων που διατηρούσαν καταθέσεις σε μία, από τις δεκάδες Ελβετικές τράπεζες.
Όταν βέβαια η Ελληνική Αστυνομία, δίνει στην δημοσιότητα ονόματα και φωτογραφίες απλά κατηγορουμένων για διάφορες υποθέσεις, χωρίς να έχει αποδειχθεί η ενοχή τους, τότε δεν τρέχει τίποτα. Όταν έφθασαν στο σημείο, να βγάλουν στην δημοσιότητα ονόματα και φωτογραφίες οροθετικών ιερόδουλων, όχι μόνο δεν διέπραξαν έγκλημα, αλλά έκαναν και κατόρθωμα.
Εδώ και εβδομάδες, όμως όλοι οι αρμόδιοι πρώην και νυν Υπουργοί Οικονομικών που έπρεπε να έχουν ή να ήξεραν που είναι η λίστα Λαγκάρντ, δήλωναν άγνοια. Ο πρώην υπουργός, Παπακωνσταντίνου, δεν θυμόταν που την φύλαξε. κορόϊδεψε ακόμα και την αρμόδια επιτροπή του Κοινοβουλίου, επιμένοντας στους ισχυρισμούς του. Ανάλογα έπραξε και ο κύριος Βενιζέλος. Αφού, μας είπε ότι την είχε βάλει σε κάποιο συρτάρι, μετά ότι την έδωσε στο ΣΔΟΕ, το οποίο αμέλησε, και στην βουλή δήλωνε άγνοια. Τέλος, ο νυν Υπουργός Οικονομικών, Στουρνάρας, δεν ήξερε που είναι η λίστα, και μας δούλευε ψιλό γαζί, ότι την ζήτησε από τις Γαλλικές αρχές.
Η λίστα, αφού την είχε ο ''αντικαθεστωτικός'' Βαξεβάνης, είναι προφανές ότι την είχαν όλα τα ΜΜΕ, και βεβαίως και οι ίδιοι. Είναι προφανές, πως το πολιτικό προσωπικό που είχε τη λίστα, μπορεί και να εξεβίαζε κάποιους από τους αναγραφόμενους στην λίστα. Είναι προφανές, τέλος, ότι Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Στουρνάρας είπαν ψέματα! Είχαν την λίστα και την απέκρυπταν από τον λαό.
Κύριοι Εισαγγελείς, πότε θα συλληφθούν τα παραπάνω πολιτικά πρόσωπα;;;
 
 
triklopodia

Διαβάστε περισσότερα » »
28η οκτωβρίου 1940

« Ο Γκράτσι,(σ..πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα ) στο βιβλίο του, το γραμμένο είνʼ αλήθεια μ΄ έντονο- αν και καθυστερημένο -
αίσθημα ντροπής για τη συμπεριφορά των ανθρώπων πού κυβερνούσαν τότε τη χώρα του, λέει πώς τα χέρια του Μεταξά, καθώς κρατούσαν το τελεσίγραφο, ελαφρότρεμαν συγκινημένα και τα μάτια του, πίσω από τα γυαλιά, είταν υγρά. Αυτό- εξηγεί ο Γκράτσι- συνέβαινε πάντα στον Μεταξά όταν είτανε συγκινημένος.
Η στιγμή, πραγματικά, είταν δραματική κιʼ επίσημη. Το βάρος της ευθύνης απέναντι στην Ιστορία, στο έθνος, στις παραδόσεις του, θα μπορούσε να λυγίσει πολύ στιβαρούς ώμους. Ας ειπωθεί
προς τιμήν του Μεταξά ότι δεν λύγισε τους δικούς του. Είναι     ολοφάνερο πώς μέσα στη συνείδησή    του μιλούσε εκείνη την ώρα  κάτι πέρα από την πρακτική φρόνηση και τον πολιτικό ρεαλισμό.
Μέσα στη νύχτα, στο σαλονάκι αυτό όπου βρισκόταν μόνος του υπόλογος απέναντι στην Ελλάδα, εντολοδόχος της, ο Μεταξάς άκουσε μέσα στο αίμα του τη βαθειά φωνή της εθνικής ψυχής.
Όταν αποδιάβασε το κείμενο, σήκωσε τα μάτια του, κοίταξε καλά τον πρεσβευτή και με φωνή συγκινημένη αλλά στέρεα, είπε :
Alors, cʼest la guerre. Ώστε λοιπόν, πόλεμος. »

Απόσπασμα από το κεφάλαιο ʽΎπέρ βωμών και εστιών ʼ του βιβλίου :
ʽ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΟΠΟΙΪΑ 1940-1941 ʼ Άγγελου Τερζάκη

Αιωνία η μνήμη όλων των ηρώων της Ελληνικής εποποιϊας,
ηγητόρων, στρατευσίμων και Λαού.
Ζήτω η αθάνατη Ελλάδα μας, το Φώς του κόσμου.
 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ! ΝΕΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΣΕΝΑΪ - ΜΗΤΣΙ...

Οι πληροφορίες αυτές δεν είναι καινούργιες. Ακούγονται εδώ και χρόνια. Κανείς δεν τις διαψεύδει, αλλά και κανείς δεν τις επιβεβαιώνει...

Οι Αλβανοί μετανάστες θέλουν να μπουν στην ελληνική βουλή και ετοιμάζουν κόμμα με ηγέτες τον Ταχίρ Μήτσι και τον Οδυσσέα Τσενάι!

Υπενθυμίζεται ότι ο Ταχίρ Μήτσι είναι επί πολλά χρόνια πρόεδρος του Συνδέσμου Αλβανών Μεταναστών Ελλάδας. Ο Οδυσσέας Τσενάι, έγινε γνωστός πριν 10 περίπου χρόνια όταν αποτελούσε "εθνική συζήτηση" το αν δικαιούται ή όχι, ως αριστούχος μαθητής σε Ελληνικό σχολείο, να κρατά τη σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Από τότε, το πρόσωπό του συζητείται συνεχώς

Τότε, όπως αναφέρει η "Κάτοψη" δόθηκε Ελληνική υπηκοότητα στον νεαρό με εντολή του -εκείνη την εποχή-υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου. Σήμερα, σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες στη Βοστώνη και ετοιμάζεται για μεγάλα πράγματα...
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Το Διπλό Παιχνίδι της Σερβίας με την Ελλάδα

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

Τηλεγράφημα του ΤΑΝΓΙΟΥΓΚ στο διαδικτυακό τόπο της δημόσιας ρ/τ RTS παραθέτει δηλώσεις του σέρβου προέδρου, μετά από τη συνάντηση με τον ομόλογο του, Γκιόργκι Ιβάνοβ στα Σκόπια. Σε κοινή συν/ξη τύπου, οι δύο πρόεδροι διεμήνυσαν από κοινού ότι «οι δύο χώρες έχουν μεν
διαφορετικές στάσεις σε ορισμένα ζητήματα, όμως αυτό δεν τους εμποδίζει να ατενίζουν το μέλλον».

Σε ό,τι αφορά στην πρόσφατη συν/ξή του στον τ/ς Σίτελ, ο πρόεδρος Νίκολιτς, δήλωσε ότι «μίλησε ειλικρινά για τη διαμάχη που υπάρχει μεταξύ πΓΔΜ και Ελλάδας», τόνισε ότι «και οι δύο χώρες είναι φιλικές για τη Σερβία» και ότι «όπως ανησυχεί για τη Σερβία, αν θα ενταχθεί κάποτε στην ΕΕ, έτσι ανησυχεί και για την πΓΔΜ», προσθέτοντας ότι «είπε συγκεκριμένα πως σε αυτή τη διαμάχη βλέπει την υπερηφάνεια στην οποία επιμένει η πΓΔΜ και την υπερηφάνεια στην οποία επιμένει η Ελλάδα».

Ο Νίκολιτς τόνισε επίσης ότι στην εν λόγω συν/ξη αναφέρθηκε στην ανάγκη διαλόγου μεταξύ της πΓΔΜ και της Ελλάδας για την διαμάχη, δεδομένου ότι «χωρίς τις συνομιλίες δεν μπορεί να λυθεί τίποτα», ενώ υπογράμμισε ότι «και τώρα νομίζει το ίδιο».

Ερωτηθείς εάν παραμένει στη θέση του, την οποία διατύπωσε όταν η ΠΓΔΜ αναγνώρισε το Κόσσοβο και ο ίδιος ήταν μέλος της αντιπολίτευσης, ότι η Σερβία πρέπει να αλλάξει τη στάση της έναντι της διαμάχης για την ονομασία της, ο Νίκολιτς απάντησε ότι «αυτή ήταν μια συναισθηματική αντίδραση στην αναγνώριση του Κοσσόβου».

«Η Σερβία δεν σκέφτεται να αλλάξει τη θέση της έναντι της ονομασίας της πΓΔΜ. Εγώ σήμερα δεν είμαι στην αντιπολίτευση, αλλά πρόεδρος του κράτους και για πολλά θέματα πρέπει να σκέφτομαι κατά τρόπο που να έχω υπόψη μου το πώς θα επηρεάσουν το μέλλον του κράτους και του λαού», δήλωσε ο σέρβος πρόεδρος, επαναλαμβάνοντας ότι η αντίδρασή του τότε ήταν συναισθηματική, ενώ υπογράμμισε ότι το γεγονός ότι η Σερβία στη συνέχεια στέρησε φιλοξενίας τον πρέσβη της ΠΓΔΜ «είναι ντροπή».

Αλλαγή στάσης εκατόν ογδόντα μοιρών για τον Νίκολιτς στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ. Το διπλό παιχνίδι του Νίκολιτς και της Σερβίας με την Ελλάδα δεν πρέπει ποτέ να το ξεχνάμε.

Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ; Ν. Θεοδωρίδης: «Το αλβανικό Έπος ήταν μύθος»

Μέγα πολιτικό και ηθικό ζήτημα προκάλεσε το άρθρο του Νάσου Θεοδωρίδη μέλος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ στην εφημερίδα του κόμματος ΑΥΓΗ για το αλβανικό Έπος
μία ημέρα πριν από το εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το άρθρο το αλβανικό Έπος χαρακτηρίζεται ως μύθος ενώ όπως αναφέρει ο γνωστός για τις ανθελληνικές του θέσεις Νάσος Θεοδωρίδης πολλοί Έλληνες στρατιώτες λιποτάκτησαν και δεν ήταν το φρόνημα των Ελλήνων και η θέλησή τους που οδήγησε στη μεγάλη νίκη, αλλά το ότι οι Ιταλοί ήταν ανέτοιμοι και η μορφολογία του εδάφους ευνοϊκή.

Το δημοσίευμα του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την ανακοίνωση της ΝΔ (http://www.nd.gr/web//guest/press/-/journal_content/56_INSTANCE_c6UH/120...)η οποία ερωτά ευθέως τον πρόεδρο του κόμματος Α. Τσίπρα εάν συμφωνεί ή όχι με όσα δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα του κόμματος «ΑΥΓΗ» και αν συμφωνεί με την αντικατάσταση των «ψευδών» ιστορικών στοιχείων όπως αναφέρει ο Νάσος Θεοδωρίδης, στα σχολικά βιβλία.

Το συγκεκριμένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είχε προκαλέσει την ελληνική κοινή γνώμη πρόσφατα όταν σε συνέντευξη του στην τηλεόραση της ΠΓΔΜ είχε δηλώσει ότι συμφωνεί μάλιστα απόλυτα με το δίκαιο των ''Μακεδόνων'' και ότι η προσωπική του γνώμη είναι ότι "μπορούν να αυτοπροσδιορίζονται όπως θέλουν".

Επιπλέον το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει ότι το κόμμα του υποστηρίζει την ''μακεδονική μειονότητα'' και έχει ήδη καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για την επιστροφή τους στην Ελλάδα και σημειώνει πως ''όταν ο Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός θα αλλάξει η ατμόσφαιρα και θα βρεθεί λύση μακρυά απο Εθνικισμούς''...

Αυτό όμως δεν ήταν το μοναδικό κατόρθωμα του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, τον Μάιο του 2011 είχε γράψει πάλι στην εφημερίδα του κόμματος ΑΥΓΗ ένα κατάπτυστο άρθρο για την γενοκτονία των Ποντίων με τίτλο, «Μια ψύχραιμη προσέγγιση του ιστορικού ζητήματος περί Ποντίων» (http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=617492) στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ εξομοίωνε τους 353.000 σφαγμένους Ποντίους με τους σφαγείς τους.

Το απαράδεκτο αυτό άρθρο έλαβε την κατάλληλη απάντηση από ένα άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τον Γιάννη Χατζηαντωνίου ο οποίος όπως χαρακτηριστικά σημείωνε με αφορμή το άρθρο του Νάσου Θεοδωρίδη «Η ελληνική κοινωνία χρειάζεται νέο πολιτικό υποκείμενο. Ένα νέο, πατριωτικό, δημοκρατικό και ριζοσπαστικό κόμμα της Αριστεράς, ηγεσία των εθνικών και κοινωνικών αγώνων του λαού. Απόψεις όπως αυτή του Ν.Θ., σεβαστές ως ιδιαιτερότητα, είναι απόψεις που δεν μπορούν να είναι απόψεις ενός κόμματος που διεκδικεί να καθορίζει τη μοίρα του λαού και το μέλλον της χώρας».

Το ερώτημα που προκύπτει από αυτό το νέο κατόρθωμα του Νάσου Θεοδωρίδη είναι αν υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ άνθρωποι σαν το Γιάννη Χατζηαντωνίου για να οδηγήσουν το κόμμα αυτό στην πορεία που το εν λόγω στέλεχος του κόμματος οραματίζεται ή αν άνθρωποι σαν τον Νάσο Θεοδωρίδη θα κυριαρχήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και θα τον απομακρύνουν από τον ελληνικό λαό.

Το άρθρο της Αυγής

Ολόκληρο το άρθρο έχει ως εξής:

69 χρόνια μετά την τραγωδία του θανάτου και της αναπηρίας δεκάδων χιλιάδων φαντάρων, έχει έρθει η ώρα για μια ψύχραιμη ιστορική αποτίμηση που να απαντάει στο ερώτημα αν τελικά βγήκε κερδισμένη η ελληνική κοινωνία από μια εξ αντικειμένου σύμπλευση με το φασιστικό καθεστώς Μεταξά στην οποία οδηγήθηκε από τον εθνικιστικό παροξυσμό της εποχής, προκειμένου να αποτραπεί η απλή διέλευση ενός άλλου φασιστικού στρατού, με μόνο επιχείρημα ότι ο δεύτερος στρατός ήταν «ξένος» (αλλά εξίσου φασιστικός). Υποστηρίζω ότι η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτό το σφαγείο θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί. Η 28η Οκτωβρίου δεν σήμαινε ούτε την «ενότητα» ούτε «το μεγαλείο του έθνους», αλλά την είσοδο της Ελλάδας σε ένα παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Η άγρια σύγκρουση που ξετυλίχτηκε πάνω στα βουνά της Ηπείρου και της Αλβανίας έδειξε ανάγλυφα την ταξική της φύση. Στις πρώτες γραμμές φτωχοί άνθρωποι, πέθαιναν από τη γάγγραινα, έλιωναν από την ψείρα, περίμεναν απελπισμένα τροφή. Πιο πίσω οι αξιωματικοί με τις ορντινάντσες τους έδιναν τις διαταγές. Και ακόμα πιο πίσω, στα πολυτελή ξενοδοχεία της Αθήνας, ο αρχιστράτηγος Παπάγος και το επιτελείο της «Αυτού Μεγαλειότητας» Υπάρχουν πολλοί μύθοι για τον ελληνοϊταλικό πόλεμο.

Ο πρώτος είναι ότι οι φαντάροι μας με εφ' όπλου λόγχη στείλανε τους δειλούς εχθρούς στα βάθη της Αλβανίας.

Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.

Ο ελληνικός στρατός ήταν προετοιμασμένος γι' αυτή τη σύγκρουση. Ήδη από την άνοιξη 1939 το Γενικό Επιτελείο Στρατού είχε καταστρώσει ανάλογα σχέδια. Και από τον Ιούνη 1940 ο ελληνικός στρατός βρισκόταν ουσιαστικά σε κατάσταση «μυστικής επιστράτευσης». Στα σχολικά βιβλία και στα πατριωτικά αφιερώματα η «θέληση» και το «φρόνημα» ήταν ο αποφασιστικός παράγοντας για το «έπος της Αλβανίας». Η αλήθεια είναι ότι ήταν η μορφολογία του εδάφους, το βεβιασμένο της ιταλικής επίθεσης -με όλες τις δυσκολίες ανεφοδιασμού από τα ακατάλληλα λιμάνια της Αλβανίας- και μια πολύ ισχυρή ελληνική στρατιωτική μηχανή.

Επίσης αποκρύπτεται ότι υπήρχαν πολλοί που αρνούνταν να υποταχτούν σε αυτήν τη χαρούμενη εικόνα της "εθνικής πανστρατιάς".

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Θ. Χατζής, μετέπειτα γραμματέας του ΕΑΜ αναφέρει στις αναμνήσεις του ότι στις αρχές Νοέμβρη εκτελέστηκαν επί λιποταξία τέσσερις φαντάροι του συντάγματος του, επειδή είχαν λείψει μόνο μια μέρα και ξαναγύρισαν: «Απογοήτευση και πένθος έπεσε στο Σύνταγμα. Στην πορεία μάθαμε πως και σε άλλα Συντάγματα έγιναν παρόμοιες δίκες για μικρές πειθαρχικές παραβάσεις και επακολούθησαν διαδοχικές εκτελέσεις, κατά περίεργη 'συγκυρία' μόνο Μακεδόνων που μιλούσαν τη σλαβική γλώσσα και όλοι τους σχεδόν ήταν χαρακτηρισμένοι 'βουλγαροκομμουνιστές'".

Ήταν και κάτι άλλο που ερέθιζε τους φαντάρους. Οι καλαμαράδες της Αθήνας παρουσίαζαν τον πόλεμο σαν τρικούβερτο γλέντι με χαρές και τραγούδια για τους Έλληνες φαντάρους. Κρύβανε την πραγματικότητα. Συνήθως στα αφιερώματα για την 28η Οκτωβρίου, βλέπουμε επίκαιρα της εποχής με τα πλήθη ενθουσιασμένα να χαιρετάνε εκείνους που φεύγουν για το μέτωπο. Πράγματι, κάθε φορά που αρχίζει ένας τέτοιος πόλεμος, η πλειοψηφία παρασύρεται από ένα κύμα εθνικισμού και πολεμόχαρων αισθημάτων. Όμως, καθώς περνούν οι μέρες, φανερώνεται όχι μόνο η φρίκη του πολέμου αλλά και ποιος την πληρώνει, οπότε οι διαθέσεις αλλάζουν.

Ο Δ. Λουκάτος καταγράφει αυτή την αλλαγή στο ημερολόγιο που κρατούσε και έχει δημοσιευτεί με τίτλο «Οπλίτης στο Αλβανικό Μέτωπο Ημερολογιακές Σημειώσεις 1940-'41»: «Ένα περίεργο πράγμα. Κανείς απ΄ όλους τους 'Εμπέδους' δεν θέλει να φύγει για το Μέτωπο.

Όλοι θα 'τανε ευτυχείς αν τους κρατούσανε εδώ. Πού είναι λοιπόν τα φανταχτερά λόγια 'οι φαντάροι μας αδημονούν να μεταβούν εις την πρώτην γραμμήν;».
 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ? ΙΔΟΥ Ο ΕΝΟΧΟΣ!!!!!!!!


Διαβάστε περισσότερα » »