Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012

Πλήρωναν για να βλέπουν «ζωντανά» βιασμούς βρεφών

 Πλήρωναν για να βλέπουν «ζωντανά» βιασμούς βρεφώνΜεγάλη και οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε τον τελευταίο μήνα από στελέχη της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κατοχής και διακίνησης ψηφιακού υλικού παιδικής πορνογραφίας.

                   
Συνολικά συνελήφθησαν 7 άτομα για το αδίκημα της παιδικής πορνογραφίας, ενώ σε βάρος ακόμα 8 ατόμων σχηματίσθηκε δικογραφία για το ίδιο αδίκημα.
Πρόκειται συνολικά για 13 Έλληνες και 2 αλλοδαπούς, ηλικίας από 18 έως 69 ετών. Ειδικότερα, στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από αστυνομική διαδικτυακή έρευνα, πραγματοποίησαν τον τελευταίο μήνα παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ροδόπη, Ηράκλειο και Χανιά, όπου διαπιστώθηκε, ότι οι 15 κατηγορούμενοι κατείχαν σε ψηφιακή μορφή «σκληρό» υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Από την περαιτέρω ψηφιακή ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών, προέκυψε, ότι δύο από τους κατηγορούμενους προσέλκυαν ανήλικους, μέσω forums, chat-rooms και των social media καθώς προφασιζόμενοι ότι είναι συνομήλικοι τους, αποσπούσαν ερωτικές τους φωτογραφίες και βίντεο και στη συνέχεια τους εκβίαζαν για να συνευρεθούν ερωτικά μαζί τους.
Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι διαμοίραζαν υλικό παιδικής πορνογραφίας σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, ενώ ακόμα επιδίωκαν την ανταλλαγή και την πώληση του υλικού αυτού. Στο πλαίσιο της συνεργασίας με τις αντίστοιχες Υπηρεσίες της Interpol και της Europol, διαπιστώθηκε, ότι 5 από τους συλληφθέντες είχαν καταβάλλει μεγάλα χρηματικά ποσά, είτε για την αγορά ψηφιακού υλικού παιδικής πορνογραφίας, είτε για την απευθείας παρακολούθηση υλικού κακοποίησης ανηλίκων, από «κρυφή» ιστοσελίδα του εξωτερικού.
Παράλληλα διαμοίραζαν αυτό το υλικό σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, μέσω ιστοσελίδων και προγραμμάτων ανταλλαγής αρχείων (Peer to Peer). Σε ταυτόχρονες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των κατηγορούμενων, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 13 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,14 σκληροί δίσκοι, που περιείχαν μεγάλο αριθμό ψηφιακών αρχείων παιδικής πορνογραφίας, 2 κινητά τηλέφωνα, 131 ψηφιακοί δίσκοι (DVD – CD), 83 βιντεοκασέτες που περιείχαν πλήθος φωτογραφικών και βίντεο παιδικής πορνογραφίας, πλήθος εκτυπωμένων φωτογραφιών.
Συνολικά κατασχέθηκαν 33.250 GB αποθηκευτικών μέσων, δηλαδή 16.625 ώρες προβολής video. Τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν θα σταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές εκ των οποίων ένας προφυλακίσθηκε, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος των υπολοίπων 8 ατόμων, υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκοπιανοί ανάρτησαν Υβριστικά πανό εναντίον της Ελλάδας μπροστά στα μάτια του Γ.Γ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν

insulting banners Σκοπιανοί ανάρτησαν Υβριστικά πανό εναντίον της Ελλάδας μπροστά στα μάτια του Γ.Γ του ΟΗΕ Μπαν Κι ΜουνΣυνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι προκλήσεις από τους Σκοπιανούς. Ομάδα περίπου 40 ατόμων με επικεφαλής τον γνωστό Σκοπιανό εθνικιστή Τοντόρ Πετρόφ, ανάρτησε υβριστικά πανό εναντίον της Ελλάδας απέναντι από το Σκοπιανό Κοινοβούλιο όπου προηγουμένως είχαν συναντηθεί ο Σκοπιανός πρωθυπουργός  Νίκολα Γκρούεφσκι και ο  Γ.Γ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.
 
Τα πανό  έγραφαν προσβλητικά μηνύματα για την χώρα μας όπως, “Σταματήστε τον Ελληνικό Ρατσισμό”, “Σταματήστε την Ελληνική Γενοκτονία” και “Σταματήστε τον Ελληνικό Ναζί-Φασισμό”.

 
Παράλληλα οι Σκοπιανοί εθνικιστές απαιτούσαν από την κυβέρνηση να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της Ονομασίας.

 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Σκοπιανή αστυνομία ήταν υπερβολικά… διακριτική μαζί τους. Όταν οι επίσημοι βγήκαν από το κοινοβούλιο για να κατευθυνθούν προς τα οχήματα τους, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός που δεν έδειξε καθόλου ξαφνιασμένος από τα πανό,  χαμογέλασε με νόημα.

 
Ο Γ.Γ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν αιφνιδιασμένος, αρκέστηκε να χαιρετήσει υψώνοντας το χέρι του πριν μπει στο αυτοκίνητο και αποσυρθεί με την συνοδεία του.

History-Of-Macedonia.com


Διαβάστε περισσότερα » »

Η 32η συνάντηση των Σλάβων της ελληνικής Μακεδονίας στην περιφέρεια του Μοναστηριού

www.echedoros-a.gr
«Η Βουλγαρία, η Ελλάδα και η Αλβανία είναι οι κατακτητές της Μακεδονίας», δήλωσε μέλος του ‘Ουράνιου Τόξου’

Ιούλιος 30, 2012.

Στο χωριό Τάρνοβο του Μοναστηριού/Μπίτολα, του σλαβικού κρατιδίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η συνοριακή συνάντηση των  σλαβικής καταγωγής κατοίκων  της ελληνικής Μακεδονίας, με Σλάβους της περιοχής των Σκοπίων, με σκοπό να διαδηλώσουν τη ‘μακεδονική’ καταγωγή τους.


Για πρώτη φορά φέτος η προσέλευση- σύμφωνα με δημοσίευμα της σλαβικής εφημερίδας των Σκοπίων, Ουτρινσκι- ήταν το ένα δέκατο των ατόμων που συνήθως προσέρχονταν στη συνάντηση αυτή.

«Κάτω από την παχιά σκιά στην αυλή της εκκλησίας «Παναγία» φέτος, μετά βίας συγκεντρώθηκαν περίπου 1.000 άτομα, ενώ συνήθως στην συνάντηση αυτή συγκεντρώνονταν 5 με 10 χιλιάδες επισκέπτες. Ενώ από  πλευράς της κυβέρνησης ήταν μόνο υφυπουργοί», γράφει η Ούτρινσκι Βέσνικ επισημαίνοντας ότι οι επίσημοι του σκοπιανού κράτους αδιαφόρησαν για τη ‘συνάντηση των συνόρων’.


Χαρακτηριστική  η ομιλία μέλους του ‘Ουράνιου Τόξου’

«Και σήμερα θα το πούμε ανοικτά:
 Η Βουλγαρία, η Ελλάδα και η Αλβανία είναι οι κατακτητές της Μακεδονίας. Κανένας δεν μπορεί να το κρύψει, κανενός δε του ανήκει το όνομα. Το όνομα είναι ένα και κανένας δεν θα μας το πάρει. Το κακό είναι ότι εδώ, ο ένας πολιτικός επιτίθεται εναντίον του άλλου, αντί να πολεμήσουν για το όνομα της Μακεδονίας, η οποία έχει χίλια χρόνια πριν από την Ελλάδα. Η Μακεδονία είναι αιώνια», είπε ο  Άντον Σερκέφσκι/ Андон Шекревски, μέλος του «Ουράνιου Τόξου».
 
echedoros-a

Διαβάστε περισσότερα » »

Μπράβο τους...


Η μοναδική εφημερίδα που τόλμησε και έσπασε την ομερτά....


 
Διαβάστε περισσότερα » »

Προκλητικό δημοσίευμα: Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι... Σκοπιανός!

Προκλητικό δημοσίευμα: Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι... Σκοπιανός!
Οι βρετανικές εφημερίδες μετά τα προκλητικά δημοσιεύματα εις βάρος της χώρας μας, όπως αυτό της Sun για την πρωταθλήτρια του μπιτς-βόλεϊ Αρβανίτη,  εξακολουθούν απτόητες το ανιστόρητο και παραπλανητικό ''έργο'' τους...

Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Daily Telegraph έχει δημιουργηθεί ειδική στήλη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες με όλες τις χώρες που συμμετέχουν.
Στην σελίδα λοιπόν που αντιστοιχεί στην ΠΓΔΜ, η βρετανική εφημερίδα όχι μόνο την αποκαλεί προκλητικά "Republic Of Macedonia", αλλά προσπαθεί να συμπυκνώσει την "ιστορία" των Σκοπιανών, σε 6 λέξεις συμπεριλαμβάνοντας μάλιστα σε αυτές και τον... Μέγα Αλέξανδρο!!!
Στην καταχώρηση δε  για την Ελλάδα η λέξη ''χρεοκοπία'' φαίνεται ότι αποτελεί... ιστορικό χαρακτηριστικό της χώρας μας για τους Βρετανούς, τη στιγμή που η πραγματική μας ιστορία και παράδοση απουσιάζει...
newsbomb.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

statistika-genniseisΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ

Σημαντική για την αύξηση του πληθυσμού στην Ελλάδα είναι η συμβολή των αλλοδαπών. «Αλβανοί και άτομα από την πρώην Σοβιετική Ενωση έρχονται και κάνουν οικογένεια, σε αντίθεση με τους μετανάστες ασιατικής και αφρικανικής καταγωγής που βρίσκονται στη χώρα μας μόνο για εργασία», τονίζει ο καθηγητής Β. Κοτζαμάνης

Οι μετανάστες «σβήνουν» την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα

Αν δεν υπήρχαν οι αλλοδαποί, ο πληθυσμός της χώρας θα μειωνόταν αισθητά και σήμερα ολόκληροι δήμοι της επαρχίας θα είχαν μόνο ηλικιωμένους και ελάχιστους νέους. Αλβανοί και προερχόμενοι από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, καθώς και άτομα από την Ευρωπαϊκή Ενωση, άνδρες και γυναίκες της αναπαραγωγικής ηλικίας, που σήμερα εκτιμώνται στο 10-11% του γενικού πληθυσμού, συνέβαλαν καθοριστικά στην αύξηση του μόνιμου πληθυσμού σε 1.112.000 άτομα την εικοσαετία 1991-2010.

Τα δεδομένα αυτά προκύπτουν από την ανάλυση των στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, που έκανε το Εργαστήριο Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων του τμήματος Μηχανικών, Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής Θεσσαλίας.

Μελετώντας τα διαθέσιμα δεδομένα την εξαετία 2004-2009, οι καθηγητές Βύρων Κοτζαμάνης και Μαρί-Νοέλ Ντυκέν, διαπίστωσαν ότι σε εθνικό επίπεδο οι γεννήσεις αλλοδαπών μητέρων αποτελούν το 17,6%, ενώ αντίθετα οι θάνατοι των αλλοδαπών μόλις το 1,7%.

Ο καθηγητήΣ Βύρων Κοτζαμάνης

«Δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία για την προέλευση των αλλοδαπών, ωστόσο είναι ευνόητα κατανοητό πως οι γεννήσεις αφορούν γονείς αλβανικής καταγωγής ή καταγωγής από την πρώην Σοβιετική Ενωση ή χώρες της Ευρώπης. Είναι γνωστό άλλωστε πως αλλοδαποί ασιατικής ή αφρικανικής καταγωγής, όπως οι Πακιστανοί στα Οινόφυτα ή οι Βουλγάρες στη νότια Πελοπόννησο, βρίσκονται μόνοι τους εκεί, για συγκεκριμένο λόγο, δηλαδή για εργασία και δεν δημιουργούν οικογένεια», είπε στο «Εθνος» ο κ. Κοτζαμάνης.

Οι μετανάστες «σβήνουν» την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα

Η συμβολή σε εθνικό επίπεδο των αλλοδαπών στις συνολικές γεννήσεις είναι σημαντική, καθώς, όπως αναφέρθηκε, περισσότερες από 17 στις 100 γεννήσεις προέρχονται από μητέρες που δεν έχουν ελληνική υπηκοότητα.

«Σε εθνικό επίπεδο το ισοζύγιο γεννήσεων – θανάτων στον πληθυσμό των εχόντων ελληνική υπηκοότητα είναι αρνητικό σε αντίθεση με αυτό των αλλοδαπών που είναι ισχυρά πλεονασματικό», μας ανέφερε ο κ. Κοτζαμάνης, προσθέτοντας ότι το πλεονασματικό αυτό ισοζύγιο των αλλοδαπών αντισταθμίζει το αρνητικό των Ελλήνων και χάρη σε αυτό, το συνολικό φυσικό ισοζύγιο λαμβάνει θετικό πρόσημο.

Οι επιστήμονες δεν είναι σε θέση να διαχωρίσουν τους θανάτους και τις γεννήσεις ανάλογα με την υπηκοότητα, καθώς η Στατιστική Υπηρεσία δεν διαθέτει τέτοια δεδομένα, εκείνο ωστόσο που προκύπτει αβίαστα ως συμπέρασμα είναι πως η αύξηση του ελληνικού πληθυσμού οφείλεται αφενός στην είσοδο μεγάλου αριθμού αλλοδαπών και αφετέρου στο ότι μεταξύ αυτών που εισέρχονται περιλαμβάνονται πολλές γυναίκες της αναπαραγωγικής ηλικίας, 15-50 χρόνων.


ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ
 ΕΘΝΟΣ
Διαβάστε περισσότερα » »

Θρίλερ στην Πάρο με τον «δράκο» που επιτέθηκε στη 15χρονη ... Εντοπίστηκε ανδρικό DNA στα ρούχα της 15χρονης


Θρίλερ στην Πάρο με τον «δράκο» που επιτέθηκε στη 15χρονη
Ανάστατοι οι κάτοικοι, καθώς ένας μανιακός κυκλοφορεί ανάμεσά τους

Περιπλέκεται ακόμη περισσότερο το μυστήριο με την 15χρονη που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού στην Πάρο και νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στο Αττικό νοσοκομείο.
Στα ρούχα της άτυχης κοπέλας βρέθηκαν ίχνη από ανδρικό βιολογικό υλικό και έτσι – επίσημα πλέον – αποκλείεται οποιοδήποτε άλλο σενάριο. Η 15χρονη έπεσε θύμα ενός παρανοϊκού, ο οποίος την κακοποίησε βάναυσα.
Ο ιατροδικαστής μάλιστα απέρριψε κάθε πιθανότητα για ατύχημα, καθώς σημάδια στο σώμα της σίγουρα δεν οφείλονται σε πτώση. Πλέον οι Αρχές του νησιού βρίσκονται επί ποδός.
Ανάστατοι είναι και κάτοικοι του νησιού, οι οποίοι ξέρουν ότι ένας μανιακός κυκλοφορεί ελεύθερος. Το γεγονός άλλωστε ότι επιτέθηκε μέρα - μεσημέρι σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Πάρου, τον κάνει ακόμα πιο επικίνδυνο.
Θυμίζουμε ότι το κορίτσι είχε πάει με τη μητέρα του για διακοπές στην Πάρο, όπου φιλοξενούνταν σε φιλικό τους σπίτι. Την περασμένη Κυριακή, γύρω στις 8.30 το βράδυ, έκαναν μπάνιο στην περιοχή "Χρυσή Ακτή" και κάποια στιγμή η μητέρα της την έχασε.
Η γυναίκα άρχισε να την αναζητά και βρήκε τη 15χρονη πίσω από βράχια, αναίσθητη και σε κακή κατάσταση. Το κορίτσι έφερε πολλά χτυπήματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο, έχοντας χάσει τις αισθήσεις του, ενώ έλειπε το κάτω μέρος του μαγιό
Αρχικά διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας της Πάρου, ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σούπερ πούμα στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Πηγη
Διαβάστε περισσότερα » »

Αποκάλυψη σοκ της "Δημοκρατίας" από βαθύ λαρύγγι του Μαξίμου> Μπαρόζο για Βενιζέλο>Έκανε τόσο κακό στην Ελλάδα όσο οι 15 προηγούμενοι υπ. Οικονομικών!


Βαρομετρικό φονικό είναι το κλίμα ανάμεσα στον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. Εκτός κι αν η εφημερίδα γράφει φίδια κάτι που δεν πιστεύουμε. Προφανώς την μερακλίδικη διαρροή την έκαναν άνθρωποι του Σαμαρά.
Σύμφωνα λοιπόν με την “Δημοκρατία”, ο Μπαρόζο φέρεται να είπε στον Αντώνη Σαμαρά, ότι ήταν πολύ άσχημη για την Ελλάδα η θητεία του Ευάγγελου Βενιζέλου ως υπουργού Οικονομικών. Σύμφωνα με τον Μπαρόζο, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, έκανε τόσο κακό στην Ελλάδα, όσο δεν έκαναν  οι προηγούμενοι 15 υπουργοί Οικονομικών
 

Διαβάστε περισσότερα » »

Α̟ποφασίσθηκε η εκταφή νεκρών από τα κοιμητήρια της Το̟ικής Κοινότητας ΠτελεώνοςΣε σύσκεψη τουΔημοτικό Συμβούλιο που συμμετείχα με υ̟ηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΗ σχετικά με την εξαγορά της Τ.Κ. Πτελεώνος α̟ό τηνΔΕΗ ζητήθηκε  παράλληλα ό̟ως διευθετηθεί το θέμα των Ιερών Χώρων και των
Νεκροταφείων του Οικισμού.
Για το θέμα των Ιερών Χώρων αρμοδιότητα έχει η εκκλησία
Για το θέμα των νεκροταφείων και εφόσον τηρηθούν και οι δύο  πλευρές οι δεσμεύσεις  προτείνουμε την εκταφή νεκρών και την το̟οθέτηση των οστών σε οστεοφυλάκιο με την ̟ροϋ̟όθεση της εξαγοράς του οικισμού από την ΔΕΗ.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ «ΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ»: ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΣΕ ΕΓΓΡΑΦΑ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ

Μόλις λίγο χρονικό διάστημα αφότου εγκρίθηκε νόμος ο οποίος ενθαρρύνει τη δωρεά οργάνων, η  εφημερίδα Süddeutsche Zeitung  του Μονάχου αποκάλυψε ότι ένας εκ των κορυφαίων χειρουργών της χώρας αντιμετωπίζει κατηγορίες συστηματικής πλαστογράφησης ιατρικών εγγράφων ώστε να προωθεί τους ασθενείς του στις λίστες αναμονής.
Η αστυνομία έχει ξεκινήσει ήδη εγκληματολογική έρευνα σχετικά με τις πρακτικές χειρουργού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Göttingen.

Ο συγκεκριμένος ιατρός κατηγορείται ότι σε τουλάχιστον 25 υποθέσεις ασθενών, πλαστογραφούσε τις ιατρικές γνωματεύσεις ώστε να φαίνονται οι ασθενείς ότι βρίσκονται σε κρισιμότερη κατάσταση από ότι ίσχυε στη πραγματικότητα.

Η πιο κοινή μέθοδος, αποδείχθηκε ότι ήταν η ανακήρυξη ενός ασθενή με ασθένεια στο συκώτι ως ασθενή που αντιμετώπιζε πρόβλημα και στα νεφρά.

Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung θεωρεί ότι αυτή αποτελεί μία από τις χειρότερες υποθέσεις διαφθοράς στο πεδίο των μεταμοσχεύσεων στην ιστορία της Γερμανίας.

Και αυτό χωρίς να υπάρχει επίσημη πληροφόρηση και καταγραφή για τους θανάτους ασθενών που είχαν περισσότερη ανάγκη από τις μεταμοσχεύσεις, που ουσιαστικά έμεναν πίσω στις λίστες αναμονής εξαιτίας του διεφθαρμένου συστήματος.

Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν βγήκαν στο φώς έγγραφα που αποδείκνυαν ότι ο συγκεκριμένος χειρουργός είχε προβεί σε μεταμόσχευση ήπατος σε Ρώσο ασθενή ο οποίος δεν ήταν δικαιούχος, εξαιτίας του γεγονότος ότι η Ρωσία δεν αποτελεί μέλος του συστήματος Ευρωπαϊκών Μεταμοσχεύσεων – το οποίο αποτελείται από οκτώ χώρες.

Η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι ο Γερμανός χειρουργός είχε πλαστογραφήσει ορισμένα επίσημα ιατρικά έγγραφα για να εγκριθεί η περίπτωση του Ρώσου ασθενή.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος γιατρός κατηγορείται ότι χειραγωγεί το Γερμανικό σύστημα υγείας.. Επτά χρόνια πριν, μόσχευμα ήπατος που είχε ως δικαιούχο πολίτη κράτους-μέλους του συστήματος Ευρωπαϊκών Μεταμοσχεύσεων κατέληξε σε ασθενή από την Ιορδανία…

pentapostagma.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια-Τσερβενκόφσκι: «Ή θα ζήσουμε με τους Χούντζα ή θα ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ»

www.echedoros-a.grΙούλιος 29, 2012.

Οχρίδα.

«Είναι η ώρα να γυρίσουμε σελίδα. Είναι η ώρα να ζήσουμε στο μέλλον που μας ανήκει, να κερδίσουμε χρόνο, πρέπει να κερδίσουμε» είπε ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος των Σκοπίων- SDSM, Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, χθες, σε πολιτική συγκέντρωση  χιλιάδων πολιτών, στην Οχρίδα.


«Όταν πριν από δύο μήνες αποφασίσαμε να διασχίσουμε όλη τη χώρα ήμασταν εμπνευσμένοι από την ιδέα να ενθαρρύνουμε τους πολίτες. Βλέπουμε ότι δεν είναι απαραίτητο, ο λαός είναι έτοιμος και δεν σταματά. Έρχεται η ώρα της πληρωμής των λογαριασμών για μια μεγάλη λαϊκή τιμωρία σε όλα τα ψέματα και τις απάτες. Θα κερδίσουμε τις τοπικές εκλογές. Η χώρα μας είναι μικρή με μεγάλα προβλήματα. Οι γείτονες αρνούνται τον λαό της και το κράτος μας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κινούμαστε αντίθετα με την κοινή λογική», είπε ο Τσερβενκόφσκι.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  των Σκοπίων, δήλωσε ότι ο νυν δήμαρχος της Οχρίδας Άτσε Πετρέφσκι είναι αυτός που υποστηρίζεται από το SDSM και είναι αυτός που θα επανεκλεγεί στο δήμο.

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του για τις κυβερνητικές επιλογές, του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι,  που δέχεται την πακιστανική φυλή Χούντζα ως απογόνους των αρχαίων Μακεδόνων.

«Ας αποφασίσει ο λαός αν θέλει να ζήσει με τους Χούντζα ή σε μια χώρα μέσα στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο Μπράνκο Τσερβερνκόφσκι.

echedoros-a

Διαβάστε περισσότερα » »

Στέλνουν τη ΔΕΗ στο σφαγείο

thumb
Όπως όλα δείχνουν, η ΔΕΗ θα είναι με κάθε βεβαιότητα το πρώτο πεδίο της σύγκρουσης κυβέρνησης - εργαζομένων. Τα σχέ­δια του επιτελείου Σαμαρά να διατεθεί ποσοστό της επιχείρησης δείχνουν τις προθέσεις, αλλά προεξοφλούν και τις αντιδράσεις. Και το μεγάλο κακό με τη ΔΕΗ είναι ότι όλοι κάνουν πως γνωρίζουν, αλλά τελικά κανείς δεν ξέρει, τι πραγματικά έχει συμβεί. Και κυρίως γιατί τα τελευταία 3 χρόνια ο κρατικός κολοσσός, που βρισκόταν σε θέση ισχύος, αφέθηκε να ρημαχτεί και να πεταχτεί απροετοίμαστος και τεμαχισμένος στα δόντια του εξαγριωμένου καπιταλισμού.
Έγκλημα
Εδώ και δύο χρόνια, όποιος γνω­ρίζει οικονομικά, από την τελευταία χρηματιστηριακή υπηρεσία μέχρι τους εποπτεύοντες αρμόδιους υπουργούς, αντιλαμβάνεται το «έγκλημα» που συ­ντελείται σε βάρος της Δημόσιας Επι­χείρησης Ηλεκτρισμού. Ιδιαίτερα επί των ημερών του Αρθούρου Ζερβού. Όταν ανέλαβε ο εκλεκτός του Γιώργου Παπανδρέου, η επιχείρηση παρουσία­ζε σημαντικά κέρδη (που με τη σειρά τους γέμιζαν και τα κρατικά ταμεία), η τιμή της μετοχής βρισκόταν στα 14 ευρώ και η κεφαλαιοποίηση ξεπερνού­σε τα 5 δισ. ευρώ. Σήμερα, η μετοχή βρίσκεται στα 2,3 ευρώ, η κεφαλαιο­ποίηση στα 545 εκατ. και η επιχείρη­ση παράγει ζημιές, τις οποίες για να αντιμετωπίσει δανείζεται από το κρά­τος… Ή για την ακρίβεια, με την εγγύ­ησή του, ώστε να πληρώνει και υψηλά επιτόκια. Και όλα αυτά, όταν μόνον το επενδυτικό πρόγραμμα έχει προϋπο­λογιστεί σε 1,3 δισ. ευρώ (αλλά ποτέ δεν υλοποιήθηκε), ενώ η θεωρητική αξία μόνο των λιγνιτικών κοιτασμάτων ξεπερνά την αποτίμησή της στο χρη­ματιστηριακό ταμπλό. Επομένως, για να πάρει κάποιος τη ΔΕΗ και να εφαρ­μόσει και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της, θα πρέπει να τον πληρώσουμε κι από πάνω…
Προφανώς κάτι τέτοιο είχε στο μυ­αλό του και ο μυστήριος Άγγλος επεν­δυτής Στέφεν Μπατ, του Silchester fund, που συνεχίζει μεθοδικά να απο­σπά τμήματα του «ελεύθερου» μετο­χικού κεφαλαίου. Πριν από έναν ακρι­βώς χρόνο, το «Π» είχε φιλοξενήσει τμήματα της επιστολής του Αλέξαν­δρου Μωραϊτάκη, του ΣΜΕΧΑ, σχετικά με τα αποθέματα λιγνίτη και τα σενά­ρια παραχώρησης κοιτασμάτων του. Ο Μωραϊτάκης παρατηρούσε τότε πως η μετοχή της ΔΕΗ καταγράφει αποδό­σεις χειρότερες από αυτές της αγο­ράς. Και έγραφε πως «σίγουρα μέρος της πτώσης οφείλεται και στην πορεία των αποτελεσμάτων της επιχείρησης. Η διοίκηση που επελέγη από opengov, μετά από μακρόχρονη εξέταση βιο­γραφικών, τι στόχους έχει;»
Οι Γερμανοί
Με αφορμή την παρέμβαση του ΣΜΕΧΑ, ο υπουργός Οικονομικών ζή­τησε διευκρινίσεις από τη διοίκηση της ΔΕΗ, αλλά πέραν αυτού ουδέν. Το θέμα ξεχάστηκε, παρά το ότι η χρη­ματιστηριακή αξία του ομίλου υπο­χωρούσε όλο και χαμηλότερα με το αγγλικό fund Silchester να αναδει­κνύεται σταδιακά σε ισχυρό μειοψηφούντα μέτοχο. Καθώς το fund αυτό κατά κανόνα ενεργεί για λογαριασμό τρίτων πελατών τώρα που το ποσοστό του πλησιάζει το 20%, όλοι διερωτώ­νται ποιος να βρίσκεται από πίσω…
Ταυτόχρονα, το τελευταίο οκτάμη­νο Γερμανοί όσο και άλλοι ξένοι παρά­γοντες εκδήλωναν ανοιχτά την πρόθε­σή τους να δραστηριοποιηθούν στην εγχώρια αγορά ενέργειας, να επενδύσουν σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέρ­γειας, να αξιοποιήσουν λιγνιτοφόρες περιοχές. Οι δε Γερμανοί, διά στόμα­τος του υπουργού Οικονομικών, υπερ­θεμάτιζαν για τον ελληνικό ήλιο και τα μεγαλόπνοα σχέδια για αξιοποίη­ση και ανάπτυξη. Το περίεργο είναι πως όσο περισσότερο ενδιαφέρονταν οι ξένοι τόσο υποχωρούσε η τιμή της μετοχής, τόσο μειωνόταν η αξία και η καθαρή θέση του ομίλου.
Αρνητική προοπτική
Το γεγονός ότι η ΔΕΗ οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε οριστι­κή απαξίωση και χρεοκοπία, το δια­πίστωσε πρόσφατα σε έκθεσή του ο οίκος Standard & Poor΄s, υποβαθμί­ζοντας την πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας από «CC» σε «CCC» με αρνητική προοπτική και προειδοποιώ­ντας για ορατό ενδεχόμενο επιλεκτι­κής χρεοκοπίας. Άλλη μια συνεισφο­ρά των ξένων (λ)οίκων στον άγριο κα­πιταλισμό, αφού έτσι διευκολύνονται οι ενδιαφερόμενοι να αγοράσουν φτηνότερα. Ο οίκος, βέβαια, κατέ­γραψε και μια αλήθεια: Μεγάλο μέ­ρος του προβλήματος της ΔΕΗ οφειλόταν τότε στην αδυναμία της επιχεί­ρησης να αναχρηματοδοτήσει τον δα­νεισμό της. Και, κάπως έτσι, το τελευ­ταίο εξάμηνο η ΔΕΗ εξάντλησε όλες τις γραμμές ρευστότητας που διέθετε και έφτασε στον δανεισμό.
Η αναχρηματοδότηση του δανει­σμού της ΔΕΗ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εξωτερικούς παράγοντες. Όμως η διοίκηση δεν μπόρεσε να αντι­μετωπίσει τίποτα απ’ όλα αυτά, παρά τα υπερκέρδη των τελευταίων ετών.
Για τα άθλια οικονομικά αναμφίβο­λα έπαιξαν ρόλο η κατακόρυφη πτώση των εσόδων της εταιρείας, η μειωμένη ζήτηση ρεύματος και η έκρηξη των ληξιπρόθεσμων λογαριασμών. Όμως και η πρόβλεψη για την αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών είναι ευθύνη μιας διοίκησης η οποία πρέπει να μπορεί να προβλέπει. Ιδιαίτερα, δε, όταν διαχει­ρίζεται μια μονοπωλιακή κατάσταση.
Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η ΔΕΗ λει­τουργεί με δωρεάν πρώτη ύλη (τα νε­ρά και ο λιγνίτης της – παράνομα αυ­τός – διατίθενται ακόμη δωρεάν, σαν «εθνικό καύσιμο») και παράγει το πιο φθηνό ρεύμα (…στον κόσμο), το οποίο εγχύει στο σύστημα διανομής με με­γάλο κέρδος. Παρ΄ όλα αυτά, η ίδια βρίσκεται αντιμέτωπη με την οικονο­μική καταστροφή. Εάν αυτό δεν είναι ευθύνη του κ. Ζερβού, τότε τι είναι;
topontiki.gr/
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ

Διαβάστε περισσότερα » »

81,5 εκατ. ευρώ κοστίζουν οι αλλοδαποί φυλακισμένοι στον Έλληνα φορολογούμενο


Το απίστευτο ποσό των 81,5 εκατ. ευρώ φτάνουν τα έξοδα του ελληνικού Δημοσίου για την συντήρηση των 7.400 αλλοδαπών φυλακισμένων στις ελληνικές φυλακές κάθε χρόνο.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι άτομα που εισήρθαν στην χώρα αρχικά παράνομα, τα οποία αργότερα με τις ευχές της ελληνικής πολιτείας νομιμοποιήθηκαν και κάποιοι από αυτούς διέπραξαν φόνους ή ληστείες ή άλλου είδους ποινικά αδικήματα διαβιούν έγκλειστοι μεν, με έξοδα του ελληνικού λαού δε, στις φυλακές.

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι μερικά χρόνια την φυλάκιση τους τα άτομα αυτά θα απελευθερωθούν με κάποια από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του υπουργείο Δικαιοσύνης και θα μπορέσουν να συνεχίσουν την δουλειά που γνωρίζουν να κάνουν καλά.

Το ερωτηματικό που τίθεται είναι γιατί η κυβέρνηση δεν εξετάζει πια το ενδεχόμενο της απέλασης των κρατουμένων που έχουν διαπράξει αυτό που ονομάζουμε «μαλακά» αδικήματα στις χώρες από όπου προέρχονται οι φυλακισμένοι και να εκτίσουν εκεί την ποινή τους αντί να τους πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος.

eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

1ο Συμπόσιο Γλυπτικής στην Πτολεμαίδα την Τετάρτη 1 Αυγούστου

1ο  Συμπόσιο  Γλυπτικής στην  Πτολεμαίδα   την Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012, στις 12 το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις  της Σχολής Δημοτικής Αστυνομίας Πτολεμαϊδας 25ης Μαρτίου 100.


Το Συμπόσιο είναι ενταγμένο στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Εορδαίας.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανακαλύφθηκε μεγάλη ποσότητα νερού στη Σαχάρα

Τεράστιους υπόγειους ταμιευτήρες νερού ανακάλυψαν κάτω από τη Σαχάρα ερευνητές, σύμφωνα με το BBC. Ο όγκος των κοιτασμάτων νερού εκτιμάται ότι μπορεί να τροφοδοτήσει την περιοχή της ερήμου για τα επόμενα 400 χρόνια.

Ο νέος ταμιευτήρας ονομάστηκε Ohangwena II εκτίνεται μεταξύ των συνόρων της Ανγκόλα και της Ναμίμπια, καλύπτοντας συνολικά έκταση 43 μιλίων με τα 25 να βρίσκονται στην πλευρά της Ναμίμπια

Τα νερά χρονολογούνται ότι υπάρχουν στην περιοχή για περίπου 10.000 χρόνια και η καθαρότητα τους είναι μεγαλύτερη από πολλές πηγές του δυτικού κόσμου, ενώ είναι κατάλληλα για πόση.

Σε αυτή τη φάση στην περιοχή της Νάμιμπια ζουν περί τους 800.000 άνθρωποι και πίνουν νερό από κανάλι 40 ετών που τους φέρνει νερό από την Ανγκόλα.

Ο υπεύθυνος του έργου υποστηρίζει πως η ανακάλυψη αυτή μπορεί να αλλάξει ριζικά τις αγροτικές διεργασίες και τις καλλιέργειες στην περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα » »

Μέτοχος στην Τράπεζα Πειραιώς και μέχρι πρότινος και μέλος του ΔΣ, η κα Φωτεινή Καραμανλή εξαδέλφη του πρώην Πρωθυπουργού

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα:    [ http://www.capital.gr/xa/filtered_insider_transactions.asp?metoxos=510&act=&v=&role=&s=%D0%C5%C9%D1 ] [σημερινή εμφάνιση] η κυρία Φωτεινή Καραμανλή του Αχιλλέα, μέχρι πρόσφατα μέλος του ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς, φέρεται να είχε/έχει(;) στην κατοχή της 15.816 μετοχές, συνολικής αξίας κτήσεως 174.814 . [ΣΥΝΗΜΜΈΝΗ ΦΩΤΟ]
Κλικ στην εικόνα


  
Η κα Φωτεινή Καραμανλή αποχώρησε από το ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς στις 19/1/2012.
Αλλαγή Σύνθεσης Διοικητικού Συμβουλίου (19/1/2012)
http://www.piraeusbank.gr/ecpage.asp?id=301211&nt=78&lang=1
 • Σε εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 2 παρ. 2 (ε) της απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς 3/347/12.07.2005, σας γνωστοποιούμε ότι κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 18ης Ιανουαρίου 2012 έλαβαν χώρα οι εξής αντικαταστάσεις μελών Δ.Σ.: παραιτήθηκαν το μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. κ. Στυλιανός Γκολέμης και το ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος κυρία Φωτεινή Καραμανλή. Κατόπιν, στη θέση του κ. Γκολέμη εξελέγη ως μη εκτελεστικό μέλος ο κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ο δε κ. Στυλιανός Γκολέμης εξελέγη στη θέση της κυρίας Καραμανλή ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.  
  Στη συνέχεια το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς ανασυγκροτήθηκε σε σώμα, ορίζοντας τα εκτελεστικά και μη εκτελεστικά μέλη του, σύμφωνα με το Ν. 3016/2002 ως εξής:  
 
 
Εκτελεστικά Μέλη
 
 
 
 
 • Μιχαήλ Σάλλας του Γεωργίου, Πρόεδρος Δ.Σ.
 • Σταύρος Λεκκάκος του Μιχαήλ, Διευθύνων Σύμβουλος & C.E.O.

 • Αλέξανδρος Μάνος του Στεφάνου, Διευθύνων Σύμβουλος
 • Χριστόδουλος Αντωνιάδης του Γεωργίου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος
 • Ηλίας Μίλης του Δημητρίου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος
 • Σπυρίδων Παπασπύρου του Αθανασίου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος
 • Μη Εκτελεστικοί Αντιπρόεδροι
 • Ιάκωβος Γεωργάνας του Γεωργίου, Α΄ Αντιπρόεδρος
 • Ιωάννης Βαρδινογιάννης του Βαρδή
 • Παναγιώτης Ρουμελιώτης του Βασιλείου
 • Μη Εκτελεστικά Μέλη
 • Γεώργιος Αλεξανδρίδης του Παράσχου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
 • Χαρίκλεια Απαλαγάκη του Ανδρέα, Μη Εκτελεστικό Μέλος
 • Ευτύχιος Βασιλάκης του Θεόδωρου, Μη Εκτελεστικό Μέλος
 • Στυλιανός Γκολέμης του Δημητρίου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
 • Θεόδωρος Μυλωνάς του Παύλου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
 • Βασίλειος Φουρλής του Στυλιανού, Μη Εκτελεστικό Μέλος
 • Jiri Smejc, του Jiri , Μη Εκτελεστικό Μέλος
 • Konstantin Yanakov, του Periklis Μη Εκτελεστικό Μέλος
 • Εκπρόσωπος Ελληνικού Δημοσίου Ν. 3723/2008
 • Αθανάσιος Τσούμας του Ανδρέα
ΕΠΙΣΉΜΑΝΣΗ.
Με την ευκαιρία ν' αναφέρουμε ότι με την εκλογή της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ,  τοποθετήθηκε -συμπτωματικά- στην Τράπεζα Πειραιώς από τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ως  Εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου (Ν. 3723/2008, λόγω κεφαλαιακής κρατικής ενίσχυσης) ο κ. Αθανάσιος Τσούμας του Ανδρέα, πρώην Διευθυντικό στέλεχος της ΑΤΕ bank επί Διοίκησης Π. Λάμπρου  και πρώην μέλος του ΔΣ της Αγροτικής Ασφαλιστικής(ΦΩΤΟ), με Πρόεδρο τον Π. Λάμπρου και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Τριαντάφυλλο Λυσιμάχου τώρα Γενικό Διευθυντή ασφαλιστικών εργασιών της τράπεζας Πειραιώς ( που επανέρχεται !... )
Γ Δ Αναγνώστης
triklopodia

Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΕΛΑΘΕΙ - Τιμοκατάλογος και στην Πυροσβεστική - Ποιες υπηρεσίες θα πληρώνουμε !


"Όποιος χρησιμοποιεί την Πυροσβεστική για έκτακτα συμβάντα, θα πληρώνει". 

Αυτό αποφάσισε το Σώμα μετά την μελέτη των ετήσιων πεπραγμένων τους. Αναλυτικά ποιες υπηρεσίες θα χρεώνονται και πόσο θα στοιχίζουν...

Τιμοκατάλογο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ετοιμάζεται να βάλει το υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, σε μία προσπάθεια να μειώσει τα κονδύλια που δαπανώνται κάθε χρόνο για συμβάντα που δεν έχουν να κάνουν με την προστασία του κοινωνικού συνόλου.


Το πλάνο έχει προχωρήσει αρκετά και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας "Το Πρώτο Θέμα", το Σώμα σε λίγους μήνες θα ανακοινώσει τον σχετικό τιμοκατάλογό της.


Όπως αποκαλύπτουν πηγές του Μεγάρου της Κατεχάκη αποκλειστικά στην κυριακάτικη εφημερίδα, το νέο νομοσχέδιο δεν προβλέπει ενοικίαση, ούτε τη μετάλλαξή της σε ιδιωτική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών, αλλά όπως αναφέρει το ίδιο το Σώμα "όποιος χρησιμοποιεί την Πυροσβεστική για συμβάντα που ο ίδιος αμείβεται, θα πληρώνει".


Το αρχηγείο της Πυροσβεστικής δηλώνει ότι δεν πρόκειται να χρεώνονται συμβάντα, όπως οι δασικές ή αστικές πυρκαγιές, ακραίες καταστάσεις λόγω καιρικών φαινομένων, όπως πλημμύρες ή φυσικές καταστροφές, αλλά στον κατάλογο θα περιλαμβάνονται συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Ειδικότερα, προβλέπεται ότι στο μέλλον θα χρεώνονται:

* Οι επεμβάσεις σε ασανσέρ για τον απεγκλωβισμό ατόμων

* Η παροχή βοήθειας σε τροχαία ατυχήματα

Στην πρώτη περίπτωση, τα χρήματα θα εισπράττονται από τις εταιρίες που συντηρούν τους ανελκυστήρες ή τα ποσά θα περνούν στα κοινόχρηστα, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, το αντίτιμο των υπηρεσιών θα καταβάλλεται από τις ασφαλιστικές εταιρίες.


Σύμφωνα με τα πλάνα του υπουργείου, συνεργεία της Πυροσβεστικής θα μεταβαίνουν στο σημείο που έχουν δεχτεί κλήση, όμως το κόστος των επιχειρήσεων θα επιβαρύνει τους συντηρητές ή τα κοινόχρηστα των πολυκατοικιών.


Υπό σκέψη είναι και η αμοιβή του 40% του συμβάντος, ακόμα και από τον καθαρισμό δρόμων...
news247
epirusblog.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Υφυπουργός Ιωάννης Κουτσογιάννης 6 Απριλίου 1987: Η Προφητεία για τα πετρέλαια, το Αιγαίο και τους ΤούρκουςΙσως η μοναδική σοβαρή ομιλία Ελληνα κυβερνητικού ! Διαβάστε όλη τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας έτσι όπως την βρήκαμε στα πρακτικά της Βουλής! Κατόπιν, δώστε τη να την διαβάσουν τα παιδιά σας!!!

Το σύνθημα "Η Ελλάδα στους Έλληνες" συγκινεί ακόμη και συναρπάζει, όμως κατόρθωσαν οι “υπαλληλίσκοι απόγονοι” και ένα πολιτικό προσωπικό ανάξιο των περιστάσεων, να το μεταμορφώσουν σε γραφή και ρήση κενού περιεχομένου.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι Πατριώτες, όμως στις πολιτικές ηγεσίες και γενικά στο σύστημα εξουσίας (Οικονομικό, πολιτικό κατεστημένο, μέρος τού δήθεν Πνευματικού Κόσμου, ΜΜΕ κ.α.) βλέπουμε το αντίθετο.

Πως και γιατί συμβαίνει αυτό;

Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα-απορία δικαιούται να την δώσει κάθε Έλληνας, αφού πρώτα ασκήσει έντονη αυτοκριτική.

Στα πρακτικά της βουλής, τα οποία ακολουθούν, και τα οποία αφορούν τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε, στις 6 Απριλίου του 1987, είναι δυνατόν να διαβάσει κανείς, και να κατανοήσει επαρκώς, το πόσο καλά γνώριζαν οι Ελληνικές κυβερνήσεις και το πολιτικό προσωπικό της χώρας, την ύπαρξη του Αιγαιακού Ελληνικού πετρελαίου, αλλά συγχρόνως και το τι φοβήθηκαν και δεν προχώρησαν στην άντλησή του.

Ποία φοβικά σύνδρομα διακατέχουν αυτό το πολιτικό προσωπικό, το οποίο συμπεριφερόμενο ώς «συμπλεγματικό υπαλληλάκι» εμπορικού της δεκαετίας του 30, αδυνατούσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Ελληνικού Έθνους.

Ως ερινύες δε, θα τους βασανίζουν, αυτούς τουλάχιστον οι οποίοι είχαν ή έχουν λίγη “τσίπα”.

Η συνεδρίαση έγινε το 1987, αλλά είναι σαν να έγινε εχθές.

Όποιος διαβάσει τα παρακάτω αποσπάσματα των πρακτικών της Βουλής, θα το θεωρήσει στη κυριολεξία ως μία “προφητεία”.

Και όμως, ήταν η “γνώση”, που μέχρι σήμερα, επιμελώς έκρυβε το Ελληνικό πολιτικό προσωπικό, από τους πολίτες αυτής της χώρας.

Μάλιστα, το εγκληματικά φερόμενο, ίδιο πολιτικό προσωπικό, σήμερα υιοθετεί την παράδοση της χώρας και την άλωσή της, παραχωρώντας Εθνική κυριαρχία, ξεπουλώντας κάθε εθνική περιουσία και παραδίδοντας τον δημόσιο πλούτο στα χέρια ξένων.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Δ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)
ΣΥΝΟΔΟΣ Β’
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ
ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ
ΠΡΟΕΔΡΙΑ κ. ΓΙΑΝΝΗ Ν. ΑΛΕΥΡΑ
ΤΟΜΟΣ ΕΚΤΟΣ
Συνεδριάσεις 4Β’ – ΡΣΤ’
17 Μαρτίου 1987 – 27 Απριλίου 1987
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΑ’ . . 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1987 , Σελίδα, 5159

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Γιάννης Ν. Αλευράς).

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, χωρίς να θέλω να δημιουργήσω προβλήματα στην όλη διαδικασία, θέλω να γραφεί στα πρακτικά, να διατυπώσω κι εγώ τη διαμαρτυρία μου, διότι ξέρω ότι 4-5 συνάδελφοι, που είναι στην Αίθουσα, πιθανώς δεν θα με ακούσουν, λόγω της κόπωσης.

Διαμαρτύρομαι, λοιπόν κι εγώ, και ξεκινώ την ομιλία μου τονίζοντας, ότι αυτή δεν θα είναι κάποια ομιλία με συνέχεια, με συγκεκριμένη δομή. Θα αναφερθώ σε 3-4 σημαντικά κατά την άποψη μου ζητήματα, που εν τούτοις και αυτά είναι πτυχές του όλου ζητήματος, το οποίο συζητούμε σήμερα.

Στην αρχή θέλω να αναφερθώ για λίγο στο ιστορικό του θέματος.

Έχει γραφτεί στον ξένο Τύπο, αλλά και στον ελληνικό, ότι γύρω στα τέλη της δεκαετίας του ’60, δηλαδή 2-3-5 χρόνια πριν από το 70, οι Αμερικανοί ολοκλήρωσαν τις έρευνες που έκαναν στην περιοχή μας για τα κοιτάσματα πετρελαίου και επεσήμαναν με τους δορυφόρους τους κοιτάσματα στο Βόρειο Αιγαίο. Ακολούθησε, η χαρτογράφηση αυτών των κοιτασμάτων με βάση τα στοιχεία που συνέλεξαν οι δορυφόροι και στην συνέχεια είχαμε από την πλευρά των Αμερικανών πάντοτε, την επεξεργασία των σχετικών στοιχείων.

Φαίνεται ότι οι Αμερικανοί έβγαλαν τα εξής περίπου συμπεράσματα : Ότι υπάρχουν κατ’ αρχήν κοιτάσματα πετρελαίου, πιθανώς πλούσια, και σύμφωνα με τη συνθήκη της Γενεύης του 1958, που αναφέρεται στα θέματα της υφαλοκρηπίδας, αλλά και σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάνης που ρυθμίζει τα ελληνοτουρκικά σύνορα, αυτά τα κοιτάσματα, είναι ελληνικά.

Οι εκτιμήσεις που έγιναν θα πρέπει να ήσαν οι εξής : Με την άντληση των πετρελαίων αυτών από τους ίδιους τους Έλληνες θα προέκυπτε μία ισχυροποίηση της Ελλάδος, ισχυροποίηση οικονομική, πολιτική και στρατιωτική.

Δεύτερο στοιχείο είναι, ότι αυτή η πρώτη εκτίμηση θα μπορούσε να οδηγήσει αργότερα σε μείωση ή και εξάλειψη της επιρροής των Αμερικανών στη Χώρα μας και επομένως θα προέκυπτε μακροπρόθεσμα μία ζημία στα πολιτικοστρατιωτικά, αλλά και οικονομικά συμφέροντα των Η.Π.Α.

Ακολούθησε η χάραξη της πολιτικής, από την πλευρά των Αμερικανών, στο συγκεκριμένο κρίσιμο χώρο του Αιγαίου με βάση αυτά τα δεδομένα.
Έχει δημοσιευτεί στον ξένο Τύπο, έχει γραφτεί και έχει συζητηθεί και εδώ στην Ελλάδα, ότι κατά πάσα πιθανότητα, κατά πάσα βεβαιότητα θα έλεγα, οι Αμερικανοί έδωσαν αυτούς τους χάρτες στους Τούρκους, οι οποίοι στη συνέχεια τους δημοσίευσαν ως δικούς τους χάρτες.

Είναι φυσικό να ξέρουμε όλοι, ότι οι Τούρκοι δεν είχαν δυνατότητες να βρουν τα πετρέλαια, ούτε φυσικά να φτιάξουν χάρτες, τους οποίους αργότερα δημοσίευσαν.

Αυτή είναι εργασία των Αμερικανών. Υπέδειξαν στη συνέχεια στους Τούρκους να θέσουν τις αμφισβητήσεις και διεκδικήσεις τους. Από τότε υποστηρίζουν σε κάθε περίπτωση τις διεκδικήσεις αυτές των Τούρκων. Αυτά είναι γνωστά.

Τέλος θα ήθελα να επισημάνω, ότι καθοδηγούν τους Τούρκους στην κλιμάκωση των πιέσεων και στις διάφορες σχετικές μεθοδεύσεις.

Το τελευταίο που μπορούμε να πούμε είναι, ότι οι Αμερικανοί εξοπλίζουν τους Τούρκους με ρυθμούς τους οποίους δεν μπορεί να παρακολουθήσει η Χώρα μας.
Οι Αμερικανοί δηλαδή, με απλά λόγια, προτίμησαν αυτή τη συνταγή της ανάμιξης των Τούρκων στις ελληνικές υποθέσεις, επειδή αυτή είναι μία δοκιμασμένη μέθοδος από τους Άγγλους στην Κύπρο και μάλιστα με πολλή επιτυχία. Η άποψη μου είναι, ότι εδώ έχει εφαρμοστεί η κλασική μέθοδος του διαίρει και βασίλευε.

Οι Τούρκοι, όταν θα πήραν αυτά τα στοιχεία, είναι φυσικό να ανησύχησαν, γιατί γνωρίζουν ότι μια Ελλάδα ισχυρή όχι μόνο δεν μπορεί να είναι αντικείμενο εκβιασμών, προκλήσεων και ληστείας, αλλά σύμφωνα και με τους δικούς τους πάγιους φόβους μπορεί αυτό να σημάνει το τέλος των ονείρων τους για μια νέα οθωμανική αυτοκρατορία και για άλλα τέτοια κωμικά πράγματα.

Έχουμε επομένως εδώ να παρατηρήσουμε, ότι αμερικανικά και τουρκικά συμφέροντα συμπίπτουν και γι’ αυτο ακριβώς υπάρχει ένα είδος κοινής πολιτικής και στενής συνεργασίας Αμερικανών και Τούρκων, αλλά φυσικά για διαφορετικούς λόγους. Όλες οι ενέργειες των Τούρκων από τότε έχουν ως αίτιο τους πιο πάνω λόγους και είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που αναφέραμε.

Επομένως, από δω και πέρα πρέπει να περιμένουμε ότι θα εξακολουθήσει η ίδια κατάσταση και δεν πρέπει κανείς Έλληνας να αυταπατάται, ότι μπορεί να υπάρξουν καλές προθέσεις, διάλογος με αποτελέσματα και όλα τα σχετικά.

Εκείνο που μπορούμε να περιμένουμε είναι, ότι χρειάζεται επαγρύπνηση απ’ όλους, ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, διπλωματική επίθεση, διεθνή ερείσματα, ισχυρή οικονομία, ομοψυχία, δραστηριοποίηση όλων των εθνικών δυνάμεων, αποφασιστικότητα και ετοιμότητα για όλα τα ενδεχόμενα και λεπτοί χειρισμοί.

Αυτά αναφέρονται στο παλαιό ιστορικό του θέματος και νομίζω ότι ήταν χρήσιμο να αναφερθούν, για να μπορούμε να έχουμε τη γενική πορεία από παλαιότερα μέχρι σήμερα, γιατί έτσι ερμηνεύονται τα γεγονότα και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε σωστές εκτιμήσεις και να πάρουμε σωστές αποφάσεις.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα, που πρέπει να αναφέρω, είναι το πρακτικό της Βέρνης. Θυμάστε ότι τον Αύγουστο του 1976 υπήρξε μια συμφωνία των Υπουργών Εξωτερικών Μπίτσιου και Τσαγλαγιανγκίλ που οδήγησε στην Έναρξη ενός ελληνοτουρκικού διαλόγου. Αργότερα στις 2. 11. 76 υπήρξε μια συνάντηση Τζούνη και Μπριγκέλ και απ’ αυτή προέκυψε το πρακτικό της Βέρνης, που υπεγράφη στις 11 Νοεμβρίου. Το περιεχόμενο ήταν δέσμευση και από τις δύο πλευρές για αποφυγή προκλήσεων στο χώρο του Αιγαίου κατά τη διάρκεια του διαλόγου.

Έχω εδώ το κείμενο και θα το διαβάσω για τα πρακτικά. Αναφέρομαι στα άρθρα 6 και 7 του πρακτικού της Βέρνης:

«Αρθρο 6: Τα δύο μέρη αναλαμβάνουν την υποχρέωση όπως απόσχουν πάσης πρωτοβουλίας ή πράξεως σχετικής προς την υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου, η οποία θα ηδύνατο να παρενοχλήσει τη διαπραγμάτευση.

Αρθρο 7 : Τα δύο μέρη αναλαμβάνουν την υποχρέωση, όπως, καθ’ όσον αφορά στις διμερείς των σχέσεις, απόσχουν πάσης πρωτοβουλίας ή πράξεως, η οποία θα έτεινε να μειώσει το κύρος του ετέρου».

Αν προσέξατε θα δείτε, ότι αυτά τα δύο άρθρα είναι διατυπωμένα τόσο ελεύθερα, ώστε να μπορεί να γίνει οποιαδήποτε ερμηνεία από την πλευρά της Τουρκίας.
Και ξέρετε πόσο κακόπιστοι είναι οι Τούρκοι και πόσο εφαρμόζουν ή όχι τις διεθνείς συμβάσεις, στις οποίες έχουν δεσμευθεί.

Είμαστε τώρα βέβαιοι, ότι ο διάλογος αυτός με βάση τις γνωστές τουρκικές διεκδικήσεις δεν θα μπορούσε ποτέ να καταλήξει σε συμφωνία.

Απλά οι Τούρκοι επεδίωκαν και πέτυχαν, τον ατέρμονα διάλογο, με σκοπό την παρεμπόδιση ή διακοπή της εκμετάλλευσης των ελληνικών πετρελαίων από τους Έλληνες. Και αυτό οι Τούρκοι το επέτυχαν, έως ότου ετοιμαστούν, δηλαδή έως ότου αποκτήσουν την αναγκαία στρατιωτική υπεροχή, για να μας επιτεθούν και να μας αρπάξουν τουλάχιστον το μισό Αιγαίο, όπως αυτό υπάρχει στα σχέδια τους και επανειλημμένα έχει διακηρυχθεί από την πλευρά τους.

Τα λάθη της Κυβέρνησης Καραμανλή στην περίπτωση αυτή της υπογραφής του πρωτοκόλλου είναι, πρώτο, ότι έκανε διάλογο με τους Τούρκους, καθ’ ην στιγμή οι Τούρκοι κατείχαν το 40% της Κύπρου.

Το δεύτερο ότι άρχισαν ένα διάλογο, ο οποίος λόγω των διαφανών προθέσεων των Τούρκων δεν μπορούσε να καταλήξει σε αποτέλεσμα και τρίτο δεν συμφωνήθηκε αρχή και τέλος αυτού του διαλόγου. Ήταν δηλαδή αυτό ακριβώς που επεδίωκαν οι Τούρκοι.

Αυτό βέβαια δεν μπορούμε να πούμε ότι το έκανε ηθελημένα η τότε Κυβέρνηση.
Οπωσδήποτε, όμως, επιτεύχθη με πίεση των Τούρκων, με φανερό σκοπό να σταματήσουν επ’ αόριστον οι έρευνες για ανεύρεση και εκμετάλλευση πετρελαίων στο Αιγαίο.

Ποιά είναι τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησαν οι Τούρκοι, πώς κατάφεραν να πείσουν την Κυβέρνηση να δεχθεί τέτοια εξέλιξη, αυτό δεν φαίνεται ότι το γνωρίζουμε ακριβώς.

Αφήνουμε το θέμα αυτό στους ιστορικούς.

Η διακοπή του διαλόγου από την σημερινή Κυβέρνηση κατέστησε το πρακτικό της Βέρνης ανενεργό. Εμείς δεν έχουμε, κύριοι συνάδελφοι, να φοβηθούμε τίποτα για να είμαστε ευάλωτοι σε πιέσεις των Τούρκων.

Σήμερα εμείς μπορούμε, εάν κρίνουμε κατάλληλο τον χρόνο, να προχωρήσουμε σε έρευνες και εκμετάλλευση των πετρελαίων χωρίς καμιά δέσμευση.

Με το νομοσχέδιο αυτό η Κυβέρνηση αποκτά τον έλεγχο των αποφάσεων του κονσόρτσιουμ και ρυθμίζει τις εξελίξεις σύμφωνα με τα συμφέροντα του ελληνικού Λαού και διασφαλίζοντας τα γενικότερα συμφέροντα της.

Πριν κλείσω αυτό το θέμα θα ήθελα να θυμίσω και να σημειώσω, ότι τον Μάρτιο του 1978 συναντήθηκαν στο “Μοντραί”, οι Πρωθυπουργοί Ελλάδος–Τουρκίας, οι κύριοι Καραμανλής και Ετσεβίτ, προκειμένου, όπως ανακοινώθηκε τότε -διαβάζω επακριβώς- «να αποκατασταθεί ένας διάλογος ο οποίος δυνατόν να άρει τα εμπόδια προς εξεύρεση αμοιβαίως ικανοποιητικών λύσεων στα ελληνοτουρκικά προβλήματα». Τότε θυμάστε έγινε και η διακοπή των ερευνών.

Τώρα εκείνο που εγώ έχω να σημειώσω είναι, πώς είναι δυνατόν να υπάρξουν αμοιβαίως ικανοποιητικές λύσεις με κατεχόμενη από τους Τούρκους την Κύπρο, με συνεχείς απειλές και παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας, με προκλητικές διεκδικήσεις σε βάρος μας και τόσα άλλα αμέτρητα, εμείς τελικά δεν το κατανοούμε.
Επίσης είναι σημαντικό να αναφέρω για να γραφτεί στα πρακτικά, ότι η συζήτηση εκείνη Καραμανλή και Ετσεβίτ έγινε χωρίς ημερήσια διάταξη.

Κράτησε πάρα πολλές ώρες και εξ όσων τουλάχιστον έχουμε διαβάσει στον Τύπο δεν κρατήθηκαν πρακτικά.

Ακολούθησε μία συνάντηση ακόμα στις 10 Μαίου του 1978 στην Ουάσιγκτον, η οποία κατέληγε σε διατύπωση ευχών, αλλά δε φαίνεται ότι και από αυτή τη συνάντηση μάθαμε πολλά πράγματα για το τι ακριβώς συζητήθηκε.

Η ουσία είναι, ότι το πρακτικό της Βέρνης ίσχυσε εκείνα τα χρόνια με απαίτηση των Τούρκων και βέβαια επί ζημία των δικών μας συμφερόντων.

Ότι το πρακτικό αυτό υπήρξε επιζήμιο για τα εθνικά μας συμφέροντα, αποδεικνύεται, και εκ του ότι οι Τούρκοι το επικαλούνται συνεχώς ακόμη και τώρα που δεν υπάρχει διάλογος και που επομένως δεν έχει καμιά ισχύ.

Θέλω να πω λίγα λόγια για την αιγιαλίτιδα ζώνη και ελπίζω στο τέλος να σας δώσω την εικόνα ενός σεναρίου, που κυκλοφόρησε τις τελευταίες εβδομάδες.

Το θέμα της αιγιαλίτιδος ζώνης είναι γνωστό, αλλά θέλω να επισημάνω ορισμένα πράγματα.

Το πρώτο είναι ότι έχουμε δικαίωμα επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης, απόλυτο δικαίωμα, στα 12 ναυτικά μίλια. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούσαμε να διασφαλίσουμε τις θέσεις μας στο Αιγαίο γενικά, και ειδικότερα στο θέμα της υφαλοκρηπίδας, χωρίς μεγάλες διεθνοπολιτικές τριβές.

Η Τουρκία το γνωρίζει αυτό και επικαλείται την αρχή, της ευθυδικίας και την αρχή της επιείκειας, οι οποίες δεν μπορούν βέβαια να προσφέρουν στους Τούρκους καμιά σοβαρή νομική θεμελίωση.

Γι’ αυτό ακριβώς η Τουρκία μάς απειλεί με πόλεμο, σε περίπτωση δηλαδή που εμείς θα προχωρήσουμε στην επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στη Χώρα μας.

Εγώ μπορώ να αναφέρω κάτι εδώ στη Βουλή υπεύθυνα. «Ότι δηλαδή γνωρίζω με απόλυτη βεβαιότητα, ότι και οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ δεν επιθυμούν την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στον χώρο του Αιγαίου από 6 σε 12 ναυτικά μίλια.

Και δεν το επιθυμούν, διότι όταν γίνει αυτή η επέκταση όχι μόνο κατοχυρώνονται τα δικαιώματα μας στο χώρο του Αιγαίου και γίνονται αναμφισβήτητα, αλλά καταρρέει και όλη η πλαστή επιχειρηματολογία, περί του ότι η Τουρκία είναι χώρος με μεγαλύτερη στρατηγική σημασία από αυτή της Ελλάδος. Αυτό τι κάνει; Ανατρέπει τα δεδομένα και τους συσχετισμούς της περιοχής όπως είναι σήμερα. Και αυτό επίσης θα είχε σαν αποτέλεσμα, ότι το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί δεν θα μπορούν να ελέγχουν το χώρο όπως έχουν συνηθίσει.

Μπορώ να σας βεβαιώσω, ότι αυτή η δυνατότητα που έχουμε, για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια, είναι, ένα πανίσχυρο όπλο στα χέρια της όποιας ελληνικής κυβέρνησης και πρέπει να γίνεται έντονη εκμετάλλευση στις όποιες διαπραγματεύσεις για τα εθνικά μας θέματα.

Έχω και μια άλλη πρόταση κατά τη γνώμη μου σημαντική. Έως ότου δηλαδή αντιμετωπίσουμε το θέμα της υφαλοκρηπίδας, συνολικά, δικαιούμεθα και μπορούμε να προβούμε σε τμηματική επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης, χωρίς μάλιστα να δημιουργηθούν και εμπλοκές.

Προτείνω συγκεκριμένα την επέκταση της αιγιαλίτιδος ζώνης της νήσου Θάσου από 6 ναυτικά μίλια σε 12 ναυτικά μίλια. Επαναλαμβάνω, ότι προτείνω την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης μόνο της νήσου Θάσου. Θα μπορέσουμε έτσι απερίσπαστοι να προχωρήσουμε σε έρευνες και εκμετάλλευση των εκεί κοιτασμάτων, χωρίς προβλήματα. Η Τουρκία, αφ’ ενός μεν δεν ενοχλείται από αυτή τη συγκεκριμένη επέκταση, αφ’ ετέρου δε, δεν δικαιούται να αντιδράσει, διότι η ίδια η Τουρκία είχε επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη και στον Εύξεινο Πόντο και νότια προς την πλευρά της Κύπρου.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ : Η Κυβέρνηση το δέχεται;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ : Εγώ το προτείνω αυτό κύριε συνάδελφε. Εγώ, ο Βουλευτής Κουτσογιάννης. Εγώ, παρακαλώ την Κυβέρνηση, αφού το αναφέρετε, να μελετήσει με προσοχή αυτή την πρόταση για τμηματική επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης και πιστεύω ότι έτσι λύνονται πολλά προβλήματα. Οι μεγάλες δυνάμεις επίσης δεν εμποδίζονται στην περίπτωση αυτή στη ναυσιπλοΐα τους ή στην κίνηση πολεμικών σκαφών τους στην περιοχή.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ : Είναι πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η πρόταση σας.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ : Είναι δική μου, δεν έχω καμία συνεννόηση ούτε με τον κ. Υπουργό, ούτε με την Κυβέρνηση γενικότερα. Και η Νέα Δημοκρατία και η ΔΗΑΝΑ, δυστυχώς κατά τη γνώμη μου, επιμένουν να κτυπήσουμε ανατολικά της Θάσου στα 11 μίλια.

ΗΛΙΑΣ ΜΑΛΕΒΙΤΗΣ : Εμείς δεχόμαστε την πρόταση τη δική σας εάν το δεχθεί η Κυβέρνηση.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ : Αναφέρομαι σ’ αυτά που είπατε περί Ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδος. Θα μου επιτρέψετε να πω, ότι σύμφωνα με όσα διάβασα στις εφημερίδες οι Τούρκοι δέχονται αυτό το σημείο, δηλαδή να κτυπήσουμε εμείς 11 μίλια ανατολικά της Θάσου.

Το ερώτημα είναι γιατί το δέχονται. Είναι προφανές, ότι αμέσως μετά οι Τούρκοι θα προχωρήσουν σε γεώτρηση, η οποία θα είναι εκτός των δικών μας χωρικών υδάτων και έτσι θα προκληθεί σύγκρουση ή οπωσδήποτε εμπλοκή δεν ξέρω ποιας έκτασης και ποίας μορφής, κατά τη γνώμη μου αυτό ήταν το σενάριο.

Και στις δυο περιπτώσεις θα είχαμε πτώση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και πιθανώς και διχοτόμηση στο Αιγαίο. Αυτό είναι, μέσα στα σενάρια. Εγώ από τα στοιχεία που έχω δεν βλέπω ότι η Τουρκία ήταν έτοιμη για μεγάλη σύγκρουση και μπορώ να πω, γιατί δεν θα είχαμε τέτοια σύγκρουση, αλλά δεν πρέπει να παραλείψω να πω ότι τον τελευταίο μήνα πριν από την σύγκρουση παρατηρήθηκε μία μεγάλη και έντονη κινητικότητα.
Οι (Κάσπαρ) Ουάϊνμπεκερ, Περλ, γνωστοί τουρκόφιλοι και ανθέλληνες να βρίσκονται 1, 2 βδομάδες στην Αγκυρα, ο Οζάλ να πηγαίνει στην Αμερική, να κάθεται εκεί αρκετές μέρες και στη συνέχεια να πηγαίνει στο Λονδίνο.

Αυτή όλη η κινητικότης, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι καθόλου συμπτωματική και κατά τη δική μου άποψη ταυτίζεται με τα γεγονότα και τις εξελίξεις εκείνων των ημερών. Ίσως αυτό έγινε, διότι η Κυβέρνηση έχοντας πιθανώς κάποιες πληροφορίες -δεν το γνωρίζω αυτό επίσημα- πρόλαβε και προχώρησε στη διατύπωση αυτού του σχεδίου νόμου.

Όταν οι κύριοι αυτοί είδαν ότι το σενάριο δεν μπορούσε να προχωρήσει, να ασκήσουν πιέσεις και εκβιασμούς κ.λπ., τότε προχώρησαν στο δεύτερο σενάριο. Αυτή είναι η άποψη μου και θα παρακαλέσω να την έχετε υπόψη σας στις αναλύσεις που γίνονται. Υπάρχει περίπτωση να υπάρξει σύγκρουση Ελλάδος–Τουρκίας; Αυτό συμφέρει την Ελλάδα; Συμφέρει την Τουρκία;

Συμφέρει το ΝΑΤΟ; Συμφέρει τους Αμερικανούς; Να το δούμε.

Η επίσημη θέση των Αμερικανών, που εξεφράσθη από τον κ. Κίσιγκερ το 1976 είναι, ότι αποκλείεται κάθε στρατιωτική λύση στο Αιγαίο, έχω ολόκληρο το κείμενο εδώ από την εφημερίδα «ΒΗΜΑ», αλλά δεν χρειάζεται να το διαβάσω επειδή δεν έχουμε χρόνο. Το γιατί δεν συμφέρει πράγματι είναι γνωστό.

Μία τέτοια σύγκρουση δεν μπορούν να εκτιμήσουν οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ, πού θα οδηγήσει και γι’ αυτό δεν συμφέρει. Εάν όμως γίνει κάποια εμπλοκή με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι ελεγχόμενη από τους Αμερικάνους, ολιγοήμερη και ελεγχόμενη, ασφαλώς θα γίνει.
Πότε θα γίνει αυτό; Όταν η Χώρα η δική μας θα βρεθεί σε κάποιο είδος διάλυσης, σε ακυβερνησία, σε οικονομική ή άλλη κρίση, σε παράλυση θα έλεγα, όπως έγινε δηλαδή στην περίπτωση του Αττίλα, τότε θα γίνει αυτη η επίθεση…
(Στο σημείο αυτό ακούγεται ο προειδοποιητικός ήχος λήξης του χρόνου ομιλίας του κ. Βουλευτή)

Κύριε Πρόεδρε, θα παρακαλούσα να μου δώσετε άλλο ένα λεπτό.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Παναγιώτης Ν. Κρητικός) : Όχι και άλλο λεπτό, κύριε Κουτσογιάννη….

Το Βιογραφικό του Ιωάννη Κουσογιάννη

Ο κ. Ιωάννης Α. Κουτσογιάννης, Υφυπουργός Μεταφορών, επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ.
- Επίτιμος Αντιστράτηγος.
- Πρώην Υφυπουργός.
- Γεννήθηκε την 23ην Δεκεμβρίου 1933 στο Άργος.
- Απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής των Ευελπίδων.
- Ορκίσθηκε Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού το 1954.
- Απόφοιτος της Σχολής Αεροπορίας Στρατού (πιλότος)-1960.
- Νομικά στο Α.Π.Θ.
- Απόφοιτος της Σχολής τοπογράφων.
- Υπηρέτησε στην Κύπρο ως λοχαγός - εθελοντής (1965-1966).
- Απότακτος το 1967, λόγω του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου.
Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας συνελήφθη, κρατήθηκε στο ΕΑΤ/ΕΣΑ, βασανίσθηκε και μεταφέρθηκε στο Στρατιωτικό νοσοκομείο για ανάταξη. Εκτοπίστηκε για ένα χρόνο στη Μακρακώμη της Λαμίας.
Συγγραφέας του βιβλίου "ΝΟΜΙΜΟΣ ΑΜΥΝΑ" εκδόσεις Ι.ΣΙΔΕΡΗ, Αθήνα 2007
Ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και μέλος της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής (1974-1975).
-Το έτος 1994 διέκοψε οποιαδήποτε σχέση με το ΠΑΣΟΚ και απεσύρθη οριστικά από την ενεργό πολιτική.

Λοιπόν; Τι έχετε να πείτε για την συνεδρίαση αυτή της Βουλής; Αναμένω τα σχόλιά σας...

 eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Απελευθερώθηκαν στη φύση «μεταλλαγμένα» κουνούπια

Σχόλιο Ν.Τερζή: 

"Τελικά οι ψεκασμοί που έλεγαν ότι είναι για κουνούπια ? δίκιο είχαν ... όχι όμως για να τα σκοτώνουν αλλά για να τα μεταλλάξουν και να μας ψοφήσουν !"

Λονδίνο Κουνούπια που είχαν τροποποιηθεί γενετικά στο εργαστήριο απελευθερώθηκαν για πρώτη φορά στο φυσικό περιβάλλον, στο πλαίσιο μελέτης μικρής κλίμακας για την καταπολέμηση του δάγγειου πυρετού στην Καραϊβική. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η προσέγγιση αυτή μπορεί πράγματι να μειώνει τους πληθυσμούς των επικίνδυνων εντόμων. Όπως και η ελονοσία, ο ....

δάγγειος πυρετός μεταδίδεται από τα τσιμπήματα μολυσμένων κουνουπιών -συνήθως κουνούπια του είδους Aedes aegypti, το οποίο απαντάται και στην Ελλάδα. Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει αποτελεσματική μέθοδος πρόληψης και θεραπείας για την ιογενή ασθένεια, επιδημιολόγοι, εντομολόγοι και γενετιστές φλερτάρουν εδώ και χρόνια με την ιδέα της απελευθέρωσης γενετικά τροποποιημένων κουνουπιών, σχεδιασμένων να μειώνουν τους πληθυσμούς του εντόμου. Τέτοια «μεταλλαγμένα» αρσενικά κουνούπια έχουν δημιουργηθεί σε αρκετά εργαστήρια, μέχρι σήμερα όμως κανείς δεν γνώριζε αν τα έντομα αυτά θα επιβίωναν στο περιβάλλον και θα κατάφερναν να ζευγαρώσουν με κανονικά κουνούπια, ώστε να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τώρα, ερευνητές από τη Βρετανία αναφέρουν ότι δοκίμασαν αυτή την προσέγγιση σε μια μικρή έκταση του νησιού Γκραντ Κέιμαν. «Δείξαμε ότι τα γενετικά τροποποιημένα αρσενικά κουνούπια, τα οποία απελευθερώθηκαν σε μια έκταση δέκα εκταρίων [100 στρεμμάτων] σε μια περίοδο τεσσάρων εβδομάδων, ζευγάρωσαν επιτυχώς με άγρια θηλυκά και γονιμοποίησαν τα αβγά τους» αναφέρει στο Nature Biotechnology η ομάδα του Λουκ Άλφεϊ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. «Τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι είναι εφικτός ο έλεγχος του δάγγειου πυρετού με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας για την καταστολή των πληθυσμών του A. aegypti στο ανοιχτό πεδίο» γράφουν στη δημοσίευσή τους οι ερευνητές. Τα «μεταλλαγμένα» κουνούπια δημιουργήθηκαν στα εργαστήρια της Oxitec Limited, μιας εταιρείας που ίδρυσαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Στόχος του πειράματος ήταν να «σαμποτάρει» την αναπαραγωγή των εντόμων. Σε αντίθεση όμως με προηγούμενες προσπάθειες, οι οποίες βασίζονταν σε εντελώς στείρα γενετικά τροποποιημένα αρσενικά έντομα, τα αρσενικά κουνούπια της Oxitec Limited μπορούν να ζευγαρώνουν και να αποκτούν απογόνους. Οι απόγονοι αυτοί όμως πεθαίνουν πριν φτάσουν στην αναπαραγωγική ηλικία, περιορίζοντας έτσι την αύξηση του πληθυσμού. 

Newsroom ΔΟΛ

ellhnopsyxoi

Διαβάστε περισσότερα » »

ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΜΑΚΑΚΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ Amstel

Παρακάτω θα δείτε την νέα διαφήμιση της αμστελ και μετά κάποια από τα πραγματικά στοιχεία της αμστελ.... αμστελομαλακσ ήμουνα προβατάκια έβοσκα...

 
The Amstel is a river in the Netherlands which runs through the city of Amsterdam. The river's name is derived from Aeme stelle, old Dutch for "area abounding with water".
The well-known Magere Brug bridge in Amsterdam crosses the river, as do the Blauwbrug, Hoge Sluis and Berlagebrug bridges. The Stopera city hall and opera house and Carré theatre are both located on the banks of the river.
A nationally televised concert is held on the river every year on Bevrijdingsdag (Liberation Day). The rowing races Head of the River Amstel and Heineken Roeivierkamp are held on the river annually. The river also forms part of the route of the Canal Parade, Amsterdam's annual floating gay pride parade.
Amstel beer is named after the river. The Amstel brewery, as a lot of other breweries, was situated close to the Amstel river because clean river water was used to produce the beer.

Contents

Geography

The river originally began where two smaller rivers, the Drecht and Kromme Mijdrecht, joined together, a little south of Uithoorn. After the construction of a canal, the Amstel-Drecht Kanaal, the river (including the canal) now begins where the Drecht and another canal, the Aarkanaal, meet one another, near the town of Nieuwveen. Tributary rivers are the Kromme Mijdrecht, Bullewijk and Waver.
The river's mouth is in Amsterdam, where it meets the IJ bay. However, in 1936 the last part of the river (called Rokin) was filled in, so the river now ends at Muntplein, although it remains connected to the IJ through subterranean pipes.
The river contains only one island (52°17′15″N 4°53′15″E), named Amsteleiland (Amstel Island). The only road leading to it belongs to Ouderkerk aan de Amstel, but the island itself is part of the municipality of Amstelveen. It has an area of roughly 0.05 km².

Places named after the river Amstel

Amsterdam took its name from the river. The city developed out of a small fishing village called "Amstelredam", built in the 13th century alongside a dam at the mouth of the river. The town was granted city rights around 1300. The hamlet developed into the small town "Amsteldam", which later became "Amsterdam".
The area through which the river passes is known as the Amstelland. The city and municipality of Amstelveen, the municipality of Ouder-Amstel, the towns of Ouderkerk aan de Amstel and Nes aan de Amstel are all named after the river as well. Amsterdam has a street called Amstel (along the river), a square called Amstelveld and a train station called Amsterdam Amstel.
In the former Dutch colonies in North America, a town was captured from the Swedes in 1655 and renamed Nieuw-Amstel. It is now known as New Castle, Delaware.

The Amstel in art

Use in films

 • Diamonds Are Forever (James Bond film), 1971: The body of school teacher Mrs Whistler is found in the river after she dies at the hands of murderous duo of Mr Wint and Mr Kidd, who then photograph her body in the water with the intention of sending the images to the children she taught.[1] [2]

Gallery


The Amstel river in Amsterdam, panoramic view showing the Stopera and Blauwbrug (left) and Amstelhof (right), which houses the Hermitage Amsterdam museumTransporter
Διαβάστε περισσότερα » »