Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

"Τα παιδιά των Γερμαναράδων".Μια πραγματική,δραματική ιστορία


Είναι μια βρώμικη ιστορία που οι Νορβηγοί θα προτιμούσαν να την ξεχάσουν. Ένα κρυμμένο κομμάτι ιστορίας, που βγαίνει επιτέλους στην επιφάνεια ύστερα από μισό αιώνα. Στις 8 Μαΐου του 1945, ο πόλεμος δεν σταμάτησε για όλο τον κόσμο. Την ίδια εποχή ξεκίνησε στη Νορβηγία το μαρτύριο των tyskungar, των «παιδιών των Γερμαναράδων», που γεννήθηκαν από την «οριζόντια συνεργασία» των Νορβηγίδων με τους γερμανούς στρατιώτες. Μέσα σε μια μέρα, τουλάχιστον 10.000 μωρά ηλικίας δύο, τριών ή τεσσάρων ετών στερήθηκαν τους γονείς τους: ο πατέρας τους έφυγε στη Γερμανία, η μάνα τους ή φυλακίστηκε ή έφυγε κι αυτή.

Τα παιδιά αυτά αποκρυσταλλώνουν ξαφνικά πάνω τους τα αντιγερμανικά αισθήματα ενός ολόκληρου λαού. Η εκδίκηση θα είναι ανελέητη. Ορισμένα krigsbarn («παιδιά του πολέμου») κλείνονται σε άθλια ιδρύματα. Άλλα παραδίδονται σε οικογένειες, που τα κακομεταχειρίζονται. Ηθική και σωματική παρενόχληση, εξευτελισμοί, κακοποιήσεις, βιασμοί: επί πολλές δεκαετίες, τα «μπάσταρδα» υφίστανται όλα τα δεινά, χωρίς κανείς να ενδιαφερθεί για την τύχη τους, ούτε καν οι κοινωνικές υπηρεσίες των σοσιαλδημοκρατών. Σε όλη τους τη ζωή τους συμπεριφέρθηκαν σαν παρίες. Κι έπρεπε να φτάσουν στα εξήντα τους χρόνια για να αποφασίσουν πολλοί απ' αυτούς να κατηγορήσουν επιτέλους το νορβηγικό κράτος για διακρίσεις, βασανιστήρια και απάνθρωπη μεταχείριση.

Συγγραφέας και καλλιτέχνης, η Χάριετ βον Νίκελ είναι μια γλυκιά και σεμνή γυναίκα. «Το 1947, σε ηλικία 4 ετών, υιοθετήθηκα από μια οικογένεια», λέει στο περιοδικό L’ Express. «Με μεταχειρίζονταν σαν ζώο. Στη διάρκεια της ημέρας, με είχαν δεμένη σε ένα δένδρο. Το βράδυ με κλείδωναν. Μετά το δείπνο και την ανάγνωση της εφημερίδας, ο πατέρας με έδερνε. Με αποκαλούσαν «πουτάνα του Χίτλερ». Στα έξι μου χρόνια, ενώ περπατούσα σε μια αποβάθρα, κάποιος με έριξε στη θάλασσα. Δεν ήξερα να κολυμπάω. Κανείς από τους περαστικούς δεν με βοήθησε!

Στο σχολείο, ο δάσκαλος την προσέβαλλε καθημερινά. «Με ανάγκαζε να σηκώνομαι ώστε οι συμμαθητές μου να βλέπουν με τι μοιάζει μια εκφυλισμένη Γερμανία». Στα 9 της χρόνια, καινούργιο τραύμα: τέσσερις μεθυσμένοι χάραξαν με το μαχαίρι τους έναν αγκυλωτό σταυρό στο μέτωπό της. Στα 14, δραπέτευσε από αυτόν τον εφιάλτη και πήγε να ζήσει με τους τσιγγάνους.

Η αφήγηση της Χάριετ είναι όμως ένα «παραμυθάκι» σε σχέση με αυτά που πέρασαν άλλα krigsbarn. Ο Καρλ-Οτο Ζίνκεν βιάστηκε από τους γιατρούς ενός ορφανοτροφείου. Όλη του τη ζωή κράτησε μυστικό αυτό το γεγονός. Ώσπου, το 1996, είδε στην τηλεόραση ένα ρεπορτάζ για ένα ορφανοτροφείο στη Ρουμανία. «Δεν μπορούσα να αντέξω το άδειο βλέμμα αυτών των δυστυχισμένων παιδιών. Ξαφνικά, είδα τον εαυτό μου στα μάτια τους». Μανιοκαταθλιπτικός, ο Καρλ-Οτο κλείστηκε για τέσσερα χρόνια σε ψυχιατρική κλινική. Έχασε τη δουλειά του, τη γυναίκα του, το σπίτι του, τους φίλους του!

Το κεφάλαιο της ιστορίας των ναζί που έρχεται στην επιφάνεια μέσα από την ιστορία αυτών των ανθρώπων λεγόταν «πρόγραμμα Lebensborn» (πηγή ζωής). Παράλληλα με την εξόντωση των «κατώτερων φυλών», οι ναζί σχεδίαζαν τη δημιουργία μιας «ανώτερης γερμανοβόρειας φυλής». Ο Χίμλερ ενθάρρυνε το ζευγάρωμα των γερμανών στρατιωτών με τις Νορβηγίδες, που τις θεωρούσε θεές. Οι θεωρίες αυτές επέζησαν στη Νορβηγία και μετά τον Χίτλερ - αλλά από την ανάποδη. Σε έκθεσή του, ο γνωστός ψυχίατρος δρ. Εντεγκαρντ αναφέρει: «Αναμιγμένα με τα χρωμοσώματα εκφυλισμένων Νορβηγίδων, τα γερμανικά χρωμοσώματα παράγουν παιδιά πνευματικά καθυστερημένα. Από τα 9.000 παιδιά Γερμανών, τα 2.500 δεν θα μπορέσουν να γίνουν καλοί πολίτες». Συμπέρασμα: «Η γερμανική μειονότητα συνιστά απειλή για την εθνική ασφάλεια. Αυτός ο εσωτερικός εχθρός μπορεί να μετατραπεί σε πέμπτη φάλαγγα».

Τι πρέπει να γίνει λοιπόν με αυτά τα παιδιά; Μια εποχή, η κυβέρνηση σκέφτηκε να τα απελάσει στην Αυστραλία. Από το 1956 κι ύστερα, δέκα krigsbarn χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα σε ένα πρόγραμμα της CIA για τις συνέπειες του LSD. Τρία παιδιά πέθαναν ως αποτέλεσμα αυτών των πειραμάτων.

«Η Νορβηγία δεν είναι αυτό που νομίζετε», παρατηρεί ο Πολ Χάνσεν, που εργάζεται σήμερα στο Πανεπιστήμιο του Όσλο. Όταν ήταν παιδί, τον έκλεισαν σε φρενοκομείο. «Μεγάλωσα ανάμεσα σε κραυγές και στην οσμή ούρων και περιττωμάτων. Πήγα σχολείο μόλις για τέσσερα χρόνια, κι έτσι μετά βίας γράφω και διαβάζω». Ο Πολ δεν γνωρίζει παρά μια οικογένεια: την Ένωση των Παιδιών του Πολέμου.

Επισήμως, η Νορβηγία γνωρίζει 9.000 με 12.000 «παιδιά του πολέμου», μεταξύ των οποίων και την τραγουδίστρια Ανφριντ Λίνγκσταντ από το συγκρότημα Αμπα. Πολλές χιλιάδες ακόμη τέτοια παιδιά πέθαναν όμως από το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά. Άλλα αυτοκτόνησαν. Επτά από τα παιδιά που επέζησαν, και είναι σήμερα μεσήλικες, αποφάσισαν πρόσφατα να προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Άλλοι εκατό ετοιμάζονται να κάνουν το ίδιο. Η πρώτη δικαστική απόφαση, που ελήφθη τον Νοέμβριο του 2001, ήταν απογοητευτική: τα αδικήματα παραγράφηκαν. Το ίδιο έκρινε και το εφετείο. Η υπόθεση θα εξεταστεί τώρα από το Ανώτατο Δικαστήριο. Αν τα θύματα δεν δικαιωθούν και πάλι, η δικηγόρος Ράντι Χάγκεν-Σπίντεβολντ σκοπεύει να καταφύγει στο Στρασβούργο, ενώπιον του ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο στόχος της είναι να ζητήσει επισήμως το νορβηγικό κράτος συγγνώμη, και να αποκαταστήσει την τιμή των θυμάτων. Πάνω απ' όλα, όμως, πρέπει να σπάσει το τείχος της σιωπής γύρω απ' αυτή τη σκοτεινή υπόθεση.

«Αλλοτε, ήμουν υπερήφανη για τη Νορβηγία, τη χώρα της κοινωνικής ισότητας και του Νόμπελ ειρήνης», λέει η δικηγόρος. «Σήμερα, βλέπω πιο καθαρά. Οι πολιτικοί περιφρονούν τους πελάτες μου. Όταν τους ακούω να δίνουν μαθήματα δημοκρατίας ή ειρήνης στο Ισραήλ, στη Σρι Λάνκα και σε ολόκληρο τον κόσμο, όταν βλέπω όλη αυτή την υποκρισία, μου έρχεται να ουρλιάξω».

L' Express
Διαβάστε περισσότερα » »

Από το πρωϊ "βομβαρδίζουν" τα Γιάννενα, φοβούνται επεισόδια; ... Ο έλεγχος και η καταστολή του πλήθους σε πλήρη εξέλιξη!



Από το πρωϊ "βομβαρδίζουν" τα Γιάννενα, φοβούνται επεισόδια;
Ο έλεγχος και η καταστολή του πλήθους σε πλήρη εξέλιξη! 
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ...










Ευχαριστούμε την Έλλη για την αποστολή των φωτό.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο συνταγματάρχης Muammar Qaddafi για τον κοινοβουλευτισμό (απόσπασμα από το πράσινο βιβλίο).

Το παρακάτω απόσπασμα μας το έστειλε ο συναγωνιστής Θ. τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.





Στα 1982 κυκλοφόρησε στην ελληνική γλώσσα το "πράσινο βιβλίο" με την υπογραφή του πανίσχυρου και "λαοπρόβλητου" τότε Μουαμάρ Αλ Καντάφι.

Καλαίσθητη έκδοση 144 σελίδων από την οποία το όνομα του εκδότη απουσιάζει διακριτικά.

Θα ήταν εποικοδομητικό πιστεύω, αν κυρίως οι νέοι άνθρωποι , ανεξάρτητα με το θεό που πιστεύουν, και το κόμμα που ψηφίζουν μπορούσαν να έχουν στη διάθεση τους ένα δείγμα γραφής όχι για να εκτιμήσουν τη ποιότητα του πολιτικού λόγου του Λίβυου Ηγέτη αλλά για να κατανοήσουν τον κίνδυνο που γιγαντώνεται όταν η ιδεολογία και η πολιτική της έκφραση χάνουν τη μεταξύ τους επαφή.


" ... Τα κοινοβούλια είναι η σπονδυλική στήλη της παραδοσιακής δημοκρατίας ό­πως αυτή υπάρχει σήμερα. Ένα κοινοβού­λιο είναι μια παραπλανητική περιγραφή του λαού και οι κοινοβουλευτικές κυβερνήσεις είναι μια παραπλανητική λύση στο πρόβλη­μα της δημοκρατίας.
Ένα κοινοβούλιο ιδρύεται αρχικά για να αντιπροσωπεύει το λαό, αλλά αυτό από μόνο του δεν είναι δη­μοκρατικό αφού δημοκρατία σημαίνει η εξουσία του λαού και όχι μια εξουσία που ενεργεί για λογαριασμό του.

Η απλή ύπαρ­ξη ενός κοινοβουλίου σημαίνει την απου­σία του λαού, αλλά αληθινή δημοκρατία υπάρχει μόνο μέσα από τη συμμετοχή του λαού, όχι μέσα από τη δραστηριότητα των αντιπροσώπων του.

Τα κοινοβούλια είναι ένας νομικός φραγμός ανάμεσα στους λαούς και την άσκηση της εξουσίας, αποκλείον­τας τις μάζες από την εξουσία ενώ σφετερί­ζονται την κυριαρχία τους. Στους λαούς αφήνεται μόνο η ψεύτικη εξωτερική εμφά­νιση της δημοκρατίας που εκφράζεται στις μεγάλες ουρές για να ρίξουν τις ψήφους τους στις κάλπες.

Για να αποκαλύψουμε το χαρακτήρα του κοινοβουλίου, πρέπει να δούμε την προέ­λευση ενός τέτοιου κοινοβουλίου. Το κοι­νοβούλιο είτε εκλέγεται από εκλογικές πε­ριφέρειες ή από κόμμα ή από συνασπισμό κομμάτων, ή σχηματίζεται με κάποια μέθοδο διορισμού.

Αλλά όλες αυτές οι δια­δικασίες δεν είναι δημοκρατικές, γιατί χω­ρίζοντας τον πληθυσμό σε εκλογικές περι­φέρειες σημαίνει ότι ένα μέλος του κοινοβουλίου αντιπροσωπεύει χιλιάδες, εκατον­τάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια λαού, α­νάλογα με το μέγεθος του πληθυσμού.

Ση­μαίνει επίσης ότι το μέλος δεν διατη­ρεί λαϊκό οργανωτικό δεσμό με τους εκλο­γείς αφού αυτός, όπως και τα άλλα μέλη, θεωρείται σαν αντιπρόσωπος ολόκληρου του λαού. Αυτό απαιτεί η κυρίαρχη παρα­δοσιακή δημοκρατία.

Οι μάζες, συνεπώς, είναι τελείως απομονωμένες από τον αντι­πρόσωπο και αυτός, με τη σειρά του, είναι τελείως χωρισμένος από αυτές. Γιατί αμέ­σως αφού κερδίσει τις ψήφους τους αυτός ο ίδιος αρπάζει την κυριαρχία τους και ενερ­γεί αντί γι' αυτές.

Η κυρίαρχη παραδοσια­κή δημοκρατία προικίζει το μέλος ενός κοι­νοβουλίου με μια ιερότητα και ασυλία που την αρνείται σε άλλα ξεχωριστά μέλη του λαού. Αυτό σημαίνει ότι τα κοινοβούλια έχουν γίνει ένα μέσο λεηλασίας και σφετε­ρισμού της εξουσίας του λαού.
Από εδώ πηγάζει και το δικαίωμα του λαού να αγω­νιστεί, μέσα από τη λαϊκή επανάσταση για να καταστρέψει τα όργανα που σφετερίζονται τη δημοκρατία και την κυριαρχία και στερούν τις μάζες από αυτά.

Έχει επί­σης το δικαίωμα να διατυπώσει τη νέα αρ­χή, όχι αντιπροσώπευση στην θέση του λαού ..."
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Τώρα κινδυνεύει η Εθνική κυριαρχία Αντωνάκη μου;

Και ξαφνικά, μια ανάσα πριν ξεψυχήσει ο… «μακαρίτης» (βλέπε Ελλάδα), ο πολιτικός κόσμος της χώρας «βλέπει» απώλεια εθνικής κυριαρχίας εάν… τα μέτρα που θα συνοδεύουν το «κούρεμα του χρέους» δεν είναι όπως τα περίμενα, αλλά, συμπεριλαμβάνεται και εποπτεία της Γερμανίας, της Ε.Ε. και ό,ποιου άλλου τέλος πάντων έρθει στην Ελλάδα για να την καταλάβει ως χώρα,
χωρίς να χρησιμοποιήσει ούτε μία σφαίρα!

Τώρα είδαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απώλεια εθνικής κυριαρχίας!!! Τώρα την είδαν και οι υπουργοί της κυβέρνησης, τώρα την είδε και ο Αντώνης Σαμαράς…! Πριν από αυτό, όλα ήταν μέλι – γάλα. Μια χαρά…

Και καλά οι βουλευτές και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ. Αυτοί ήταν απασχολημένοι με πράσινες αναπτύξεις, προσλήψεις χωρίς ΑΣΕΠ και άλλα πολλά γνωστά φαιδρά και… καταπράσινα!!!

Ο Αντωνάκης, τώρα την είδε την απώλεια της Εθνικής κυριαρχίας;

Δεν την είδε όταν υπογράφτηκε η Δανειακή Σύμβαση;
Δεν την είδε όταν υπογράφτηκε το Μνημόνιο 1, το μεσοπρόθεσμο ή το Μνημόνιο 2;
Δεν είδε την απώλεια Εθνικής κυριαρχίας όταν άλλοι αποφάσιζαν για την Υγεία, για την Παιδεία, για την Κοινωνική πολιτική, για την άμυνα και την Ασφάλεια;
Δεν είδε την απώλεια της Εθνικής Κυριαρχίας στον Εφαρμοστικό ή στο Μεσοπρόθεσμο;
Δεν είδε την απώλεια της Εθνικής Κυριαρχίας όταν η κυβέρνηση επέδειξε μία ιδιόμορφη εμμονή στην μη κήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ;

Τώρα είδε την απώλεια και ο Αντωνάκης;
Μήπως επειδή θα χαθούν απολύτως τα προνόμια των πολιτικών που μέχρι τώρα ξέσκιζαν τις σάρκες της χώρας;

Ο κύριος Σαμαράς ψήφισε (και το τονίζει όπου δη) τους μισούς νόμους του μεσοπρόθεσμου, ενώ ως κόμμα εξουσίας –και όχι του πεζοδρομίου- δεν συμμετείχε στις πάνδημες διαδηλώσεις των Ελλήνων πολιτών κατά της χούντας του ΠΑΣΟΚ που όχι μόνο κατήργησε τα κεκτημένα, αλλά αφαίρεσε ξεδιάντροπα και τα δικαιώματα των πολιτών που προκύπτουν από το Ελληνικό Σύνταγμα και το Διεθνές Δίκαιο περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων!!!

Κι επειδή οι Έλληνες έχουν βγει στο πεζοδρόμιο μόνοι τους, χωρίς τον κύριο Σαμαρά που παρίσταται στα αίσχη της Βουλής και συμπαρίσταται ψηφίζοντας νόμους της κατοχικής κυβέρνησης Παπανδρέου, μήπως κάποιος πρέπει να πει στον Αντωνάκη πως πέρασε ο καιρός που… «μασούσε η κατσίκα ταραμά»; Μήπως κάποιος πρέπει να πει στον Αντωνάκη πως… «ξύπνησαν οι σκλάβοι» και μπορούν πια να δούνε τις συμπαιγνίες και τις πίσω από την κουρτίνα συμφωνίες που γίνονται στην πολιτική ζωή της χώρας;

Κύριε Σαμαρά, ότι και αν κάνετε, ότι και αν πείτε, πλέον, πρέπει να γνωρίζετε πως η σύμπλευσή σας με μία χούντα, σας καθιστά συνυπεύθυνο. Η δε πολιτική του πέσε πίτα να σε φάω, δεν περνάει πλέον. Το σκεπτικό «άσε να βάζουν φόρους και όταν έρθουμε εμείς στην εξουσία θα αφαιρέσουμε 2-3 χαράτσια για να φανούμε συνεπείς με τα όσα ως αντιπολίτευση λέμε, ενώ θα «αναγκαστούμε» να κάνουμε τα υπόλοιπα επειδή το κράτος πρέπει να είναι συνεπές στις διεθνείς του συμφωνίες»… δεν μπορεί να ισχύει πια…

Σας πήραμε χαμπάρι Αντωνάκη μου. Οι διάδοχες καταστάσεις τελείωσαν. Από δω και πέρα θα γευτείτε όλοι εσείς οι… μη μου άπτου και υπεράνω (των νόμων) όσα με τόση μέριμνα σπείρατε… Αγωνία, φόβος και τρόμος… θα είναι οι σύντροφοι και η επωδός σας. Αυτά επιβάλλατε στον λαό, αυτά θα γευτείτε όλοι σας.

Ανίκανα πολυδιαφημισμένα όντα που τολμάτε να επικαλείστε πως θα μας σώσετε, ενώ μας έχετε σπρώξει στον λάκκο των λεόντων. Μοιράζουν τα κομμάτια της Ελλάδας από την πρώτη ημέρα. Και το κάνουν με σχέδιο… Κι εσείς τώρα είδατε πως απειλείται η Εθνική κυριαρχία; Πολύ αργά Αντώνη μου… πολύ αργά για δάκρυα…
Διαβάστε περισσότερα » »

Ποιός κάλεσε τον Ράιχ-ενμπαχ στην Ελλάδα;

O λεγόμενος και άτυπος πρωθυπουργός Χόρστ Ράιχενμπαχ βρίοσκεται από χθες στην Αθήνα, για να αναλάβει σιγά σιγά το πόστο του. Μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους αποκάλυψε ποιός τον κάλεσε:

“Δεν συνυπογράφω, ούτε επικυρώνω αποφάσεις υπουργών, βρίσκομαι εδώ μετά το αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συνεισφέρει τεχνοκρατικά στην υλοποίηση του προγράμματος”.
Κύριε Ράιχενμπαχ ελπίζουμε να έχετε καταλάβει ότι ο ελληνικός λαός έχει σταματήσει να αναγνωρίζει τον συγκεκριμένο πρωθυπουργό ως εκπρόσωπό του.  Συνεπώς, η task force ή όπως αλλιώς λέγεται η ομάδα σας, δεν αναγνωρίζεται από τους Έλληνες.
Κάντε μια βόλτα στην πραγματική Ελλάδα (δεν είναι Ελλάδα μόνο η Πολιτεία και το Κολωνάκι που θα σας τρυγυρνάνε κάποιοι) και θα το καταλάβετε από πρώτο χέρι!
Διαβάστε περισσότερα » »

Αλήθειες και ψέμματα για τα χαράτσια


Τα ψέματα που σχετίζονται με τα διάφορά τέλη αρχίζουν από το ίδιο το όνομά τους. Ένα τέλος επιβάλλεται ως αντιστάθμισμα για μια υπηρεσία που προσφέρει το Δημόσιο ή ένας ΟΤΑ (π.χ. τέλη καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού κλπ). Τα ψευδεπίγραφο τέλος επιτηδεύματος είναι απλά ένας κεφαλικός φόρος που δεν έχει καμία σχέση με προσφερόμενες υπηρεσίες. Εξίσου ψευδεπίγραφη είναι και η εισφορά αλληλεγγύης, αφού τα ποσά που....
συλλέγονται γι’αυτήν θα καταλήξουν στις τσέπες των τοκογλύφων δανειστών-ντόπιων και ξένων.


Η επιβολή των μέτρων αυτών είναι αντικοινωνική αφού καταληστεύουν τα χαμηλά εισοδήματα, βαθαίνουν την ύφεση και οδηγούν τη χώρα στη χρεωκοπία. Είναι επιπλέον αντισυνταγματική: το τέλος επιτηδεύματος είναι ένας κεφαλικός φόρος που επιβάλλεται σε μια κατηγορία φορολογουμένων (κατά παράβαση του άρθρου 78§1 Σ.-με την ίδια λογική αύριο π.χ. θα μπορούσε να επιβληθεί κεφαλικός φόρος 300 ευρώ για τους κατοίκους της Κρήτης) και μάλιστα ανεξάρτητα από τη φοροδοτική τους ικανότητα (κατά παράβαση του άρθρου 4§5 Σ.: ίδιο ποσό ο μεγαλοδικηγόρος με τον μαχόμενο, ίδιο ποσό ο εργοδότης με τον εργαζόμενό του- π.χ. ο εργοδότης δικηγόρος με τον μισθωτό του συνεργάτη).

Αντίστοιχα αντισυνταγματική είναι και η εισφορά αλληλεγγύης αφού καταβάλλεται μόνο από τα φυσικά και όχι από τα νομικά πρόσωπα (που έχουν και μεγαλύτερη φοροδοτική ικανότητα), επιβαρύνει τους πιο συνεπείς φορολογούμενους και όχι τους κατά συνήθεια φοροδιαφεύγοντες, ενώ επιπλέον υπολογίζεται και επί αυτοτελώς φορολογούμενων εισοδημάτων (π.χ. τόκων, μερισμάτων κλπ) που μόνο προαιρετικά δηλώνονται με τη φορολογική δήλωση.

Για όλους αυτούς τους λόγους έχουμε κάθε δικαίωμα να αρνηθούμε την πληρωμή των τελών. Και για ένα ακόμα σημαντικότερο. Η κυβέρνηση και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στηρίζονται πάνω στην είσπραξη αυτών των τελών (και γι’αυτό προσπαθούν να την επιβάλλουν με κάθε μέτρο, όπως με τον συμψηφισμό της επιστροφής φόρων ή την απ’ευθείας παρακράτηση από τους μισθούς). Ένα μαζικό κίνημα πολιτικής ανυπακοής μπορεί να τους κλυδωνίσει και σε συνδυασμό με τις απεργίες και τις καταλήψεις στους χώρους δουλειάς να τους ανατρέψει.

H κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει αυτό το ενδεχόμενο κατατρομοκρατώντας τον κόσμο. Η τερατολογία που διαδίδεται από διάφορα παπαγαλάκια είναι ενδεικτική

Ψέμα 1ο Εάν δεν πληρώσουμε τα τέλη θα μας κλείσουν φυλακή.

Σύμφωνα με το άρθρο 25 ν.1882/90, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 3 ν.3943/2011 αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα θεωρείται η μη καταβολή βεβαιωμένων χρεών άνω των 5.000 ευρώ πέραν των 4 μηνών. H πράξη παραμένει ατιμώρητη αν εξοφληθεί το χρέος. Η διάταξη που θεωρεί αυτόφωρο το αδίκημα είναι αντισυνταγματική (αντίθετη στα άρθρα 2§1 και 7§1 Σ), ενώ και με την εγκύκλιο 1/2011 του Εισαγγελέα ΑΠ συνιστάται η εφαρμογή του αυτοφώρου μόνο στις κακουργηματικές πράξεις (φοροδιαφυγή άνω των 150.000 ευρώ, για τον ΦΠΑ 75.000 ευρώ)

Ψέμα 2ο Οσοι είμαστε επαγγελματίες δεν θα μπορούμε να δουλέψουμε, αφού δεν θα μας θεωρούν φορολογικά στοιχεία.

Σύμφωνα με το άρθρο 36 παράγραφος 8α του ΚΒΣ ο προϊστάμενος της ΔΟΥ δεν θεωρεί στοιχεία όταν υφίσταται ληξιπρόθεσμη οφειλή άνω των 6.000 ευρώ. Για τον υπολογισμό της οφειλής δεν λαμβάνονται υπόψη οι προσαυξήσεις.

Ψέμα 3ο Εάν δεν πληρώσουμε θα μας πάρουν τους μισθούς και τις συντάξεις και δεν θα χουμε να φάμε

Σύμφωνα με το άρθρο 31 του ΚΕΔΕ (Κώδικας Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων) δεν επιβάλλεται κατάσχεση σε μισθό, σύνταξη ή άλλη περιοδική παροχή που είναι κατώτερη των 1.000 ευρώ. Είναι δυνατή η κατάσχεση μέχρι του ? μισθού ή σύνταξης, εφόσον αυτό που απομένει δεν είναι κατώτερο από 1.000 ευρώ.

Ψέμα 4ο Εάν δεν πληρώσουμε τα τέλη θα μας πάρουν τα σπίτια.

Σύμφωνα με την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας (άρθρο 25 Σ.), δεν μπορεί να ληφθεί το επαχθές μέτρο της κατασχέσεως ακινήτου μεγάλης αξίας για την εξόφληση μικρής απαιτήσεως, αν ο σκοπός αυτός μπορεί να επιτευχθεί με ηπιότερα και αποτελεσματικότερα μέτρα

Ποια εντέλει είναι η συνέπεια της μη πληρωμής:

1η συνέπεια: Οποιος δεν πληρώσει επιβαρύνεται με 1% προσαύξηση το μήνα επί του ποσού (άρθρο 6 ΚΕΔΕ). Δηλαδή αν οφείλει τέλος επιτηδεύματος (και αυτό δεν κριθεί αντισυνταγματικό) επιβαρύνεται με 3 ευρώ μηνιαίως

2η συνέπεια: Οποιος δεν πληρώσει δεν μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα προκειμένου να εισπράξει χρήματα από το Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ για ποσά άνω των 1.500 ευρώ. Για την ακρίβεια σύμφωνα με την ΠΟΛ 1124/27-5-11 στην περίπτωση αυτή εκδίδεται βεβαίωση οφειλής και είτε το οφειλόμενο ποσό συμψηφίζεται είτε καταβάλλεται από τον οργανισμό πληρωμής στην εφορία. Σε περίπτωση που τα χρήματα εισπράττονται μέσω της εφορίας, αυτή προβαίνει σε συμψηφισμό και για οφειλές που είναι κατώτερες των 1.500 ευρώ (ΑΥΟ 1109793/6134-11/0016/ΠΟΛ 1223/24-11-99). Στην κατηγορία αυτή δεν υπάγονται μισθωτοί ή συνταξιούχοι των ανωτέρω φορέων ή αγρότες για την είσπραξη αποζημιώσεων ή επιχορηγήσεων και επιδοτήσεων

3η συνέπεια: Οποιος δεν πληρώσει δεν μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα για να πουλήσει το ακίνητό του (ΠΟΛ 1223/24-11-99).Για την ακρίβεια σύμφωνα με την ΠΟΛ 1124/27-5-11 στην περίπτωση αυτή εκδίδεται βεβαίωση οφειλής και το ποσό που οφείλεται παρακρατείται από το τίμημα του ακινήτου. Ο αγοραστής δεν υποχρεούται να προσκομίσει φορολογική ενημερότητα.

Σε κάθε περίπτωση αν το χρέος ρυθμισθεί και καταβληθεί η πρώτη δόση εκδίδεται φορολογική ενημερότητα ισχύος ενός μηνός (ΠΟΛ 1047/28-2-2008) και θεωρούνται φορολογικά στοιχεία

Συνεπώς ακόμα κι αν κάποιος δεν πληρώσει, η τυχόν οφειλή θα καταβληθεί στις ανωτέρω περιπτώσεις είτε μέσω του τιμήματος του ακινήτου, είτε μέσω συμψηφισμού

Η αλήθεια είναι ότι όσοι δεν θα πληρώσουν δεν είναι υποχρεωμένοι ούτε προσφυγή να κάνουν, ούτε να υποβάλουν δήλωση αδυναμίας πληρωμής στην εφορία (την οποία μάλιστα δεν είναι υποχρεωμένη να δεχθεί η εφορία). Κανονικά εάν ήμασταν σε ένα πραγματικό κράτος δικαίου η απόφαση ενός δικαστηρίου ότι ένα τέλος είναι αντισυνταγματικό θα έπρεπε να ενεργεί υπέρ όλων και με νεότερη νομοθετική ρύθμιση να επιστρέφονται σε όσους κατέβαλαν τα ποσά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα ή να συμψηφίζονται με νεότερες οφειλές. Επειδή όμως βρισκόμαστε στην Ελλάδα, το Κράτος επικαλείται συνήθως ότι η δικαστική απόφαση ενεργεί μόνο υπέρ του διαδίκου που την κέρδισε και αρνείται την επιστροφή των ποσών ή σε εξαναγκάζει σε καινούργιες δικαστικές ενέργειες. Θα ήταν συνεπώς χρήσιμο όσοι έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τουλάχιστον προσφυγή κατά του επιβαλλόμενου τέλους. Μαζί με τα ανωτέρω ψέματα κυκλοφορούν λοιπόν και διάφορες άλλες τερατωδίες που προσπαθούν να αποτρέψουν όσους θέλουν να μην πληρώσουν από το να κάνουν προσφυγή.

Ψέμα 1ο Για να καταθέσω προσφυγή πρέπει να πληρώσω το τέλος (ή το ½ αυτού)

Ουδέν αναληθέστερο: η άσκηση της προσφυγής δεν αναστέλλει μεν την υποχρέωση καταβολής του ποσού (για να ανασταλεί η υποχρέωση καταβολής πρέπει κάποιος να καταθέσει σχετική αίτηση αναστολής και να του χορηγηθεί), πλην όμως η καταβολή του ποσού ή μέρους αυτού δεν αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την κατάθεση ή την εκδίκαση της προσφυγής (η καταβολή του ½ του ποσού αποτελεί προϋπόθεση μόνο για την άσκηση έφεσης κατά της απόφασης που θα εκδοθεί και φυσικά μόνο επί του ποσού που θα καθορίζεται ως καταβλητέο με τη δικαστική απόφαση –άρθρο 93§3 Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, όπως τροποποιήθηκε με τον ν.3900/2010)

Ψέμα 2ο Η προσφυγή είναι πανάκριβη

Η αλήθεια είναι ότι η προσφυγή είναι πάμφτηνη. Το παράβολο για την προσφυγή είναι 2% επί του ποσού του φόρου που προσβάλλεται. Το 1/3 του ποσού του παραβόλου καταβάλλεται με την κατάθεση της προσφυγής και τα 2/3 κατά την εκδίκαση (άρθρο 277§3-4 ΚΔΔ). Κατώτατο όριο παραβόλου δεν προβλέπεται. Συνεπώς εάν κάποιος οφείλει τέλος επιτηδεύματος πρέπει να καταβάλει παράβολο 6 ευρώ (2% Χ 300 ευρώ) από τα οποία 2 ευρώ με την κατάθεση και 4 ευρώ κατά την εκδίκαση.

Η προσφυγή κατατίθεται στο αρμόδιο δικαστήριο (Διοικητικό Πρωτοδικείο) και πρέπει απαραίτητα να επιδοθεί με δικαστικό επιμελητή εντός προθεσμίας 20 ημερών από την λήξη της προθεσμίας άσκησής της και στην εφορία (άρθρο 126§1 ΚΔΔ).

Ψέμα 3ο Πρέπει να πληρώσω αμοιβή δικηγόρου

Για ποσά μέχρι 580 ευρώ δεν απαιτείται παράσταση δικηγόρου (άρθρο 27§2α ΚΔΔ)

Ψέμα 4ο Η προθεσμία άσκησης της προσφυγής έχει λήξει

Κυκλοφορεί η ψευδής φήμη ότι όποιος ήθελε να κάνει προσφυγή έπρεπε να την ασκήσει μέχρι την προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης. Η προθεσμία για την άσκηση προσφυγής είναι 60 ημέρες από την ημέρα που θα λάβει κανείς το σχετικό πολυεκκαθαριστικό (άρθρο 66 ΚΔΔ)

Περαιτέρω, όποιος έχει την οικονομική δυνατότητα μπορεί να καταθέσει και αίτηση αναστολής της καταβολής του φόρου (το παράβολο στοιχίζει 100 ευρώ) αρκεί να μην έχει καταβάλει το φόρο (άρθρο 202 ΚΔΔ).

Σε κάθε περίπτωση βέβαια επισημαίνουμε ότι το ζήτημα δεν είναι πρωτίστως δικαστικό, αλλά πολιτικό. Η ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής του Μνημονίου είναι η αναγκαία προϋπόθεση για να μπει φραγμός στην αναίρεση των κοινωνικών κατακτήσεων και συμβιβασμών μιας προηγούμενης περιόδου και στην καταβαράθρωση των λαϊκών στρωμάτων. Αποτελεί συνεπώς καθήκον όλων μας, δικηγόρων, δικαστικών επιμελητών, δικαστικών υπαλλήλων να συστρατευτούμε με τις απεργίες και τις καταλήψεις των εργαζομένων, να συσπειρωθούμε σε λαϊκές συνελεύσεις και επιτροπές γειτονιάς που θα δημιουργήσουν ένα ευρύ δίκτυο αλληλεγγύης, αντίστασης και ανατροπής.



ENAΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ελληνικός λαός θυσία στο βωμό μιας χούφτας ξένων τραπεζών


Η κυβέρνηση Παπανδρέου εκπροσωπεί τις τράπεζες και όχι τον ελληνικό λαό

Επιστροφή στη φεουδαρχία, μέσω … Ελλάδας
 Σε άρθρο του στο counterpunch, ο Paul Craig Roberts γράφει μεταξύ άλλων και τα εξής ενδιαφέροντα (και μάλλον έχει δίκιο):

 …Στις ΗΠΑ και στη Βρετανία, οι κεντρικές τράπεζες μπορούν να τυπώνουν χρήμα με το οποίο να αγοράζεται κρατικό χρέος. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει στην ευρωζώνη.
Όταν η κρίση του χρέους έπληξε τα λεγόμενα κράτη PIIGS, οι κεντρικές τους τράπεζες δεν μπορούσαν να τυπώσουν ευρώ ώστε να αγοραστούν τα κρατικά τους ομόλογα, όπως έκανε στην Αμερική η Federal Reserve με την λεγόμενη «ποσοτική χαλάρωση».
Η μόνη τράπεζα που μπορεί να τυπώσει ευρώ είναι η ΕΚΤ, και αυτό απαγορεύεται από το καταστατικό της.
Έτσι, στην Ευρώπη, όπως και στις ΗΠΑ, η βασική προτεραιότητα της οικονομίας έγινε η διάσωση των τραπεζών, προκειμένου να μην υποστούν απώλειες στα χαρτοφυλάκιά τους.
Στην περίπτωση της Ελλάδας, έγινε μια συμφωνία με την «σοσιαλιστική» της κυβέρνηση, η οποία εκπροσωπεί τις ελληνικές τράπεζες και όχι τον ελληνικό λαό. Η ΕΚΤ θα παραβίαζε το καταστατικό της, και μαζί με το ΔΝΤ θα πρόσφεραν αρκετά χρήματα στην Ελλάδα ώστε αυτή να μην κηρύξει στάση πληρωμών στα κρατικά της ομόλογα, βλάπτοντας  έτσι τις ιδιωτικές τράπεζες που τα κατέχουν.
Ως αντάλλαγμα για αυτά τα δάνεια της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, και προκειμένου να αποπληρωθούν, η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να συμφωνήσει να πουλήσει  σε ξένους ιδιώτες επενδυτές τα κρατικά της λαχεία, τα λιμάνια της, τα δημοτικά δίκτυα ύδρευσης, μια σειρά από νησιά, και επιπλέον θα έπρεπε να επιβάλλει και μια ανάλγητη λιτότητα στον λαό της, μειώνοντας τα μεροκάματα, κόβοντας τις κοινωνικές παροχές και τις συντάξεις, αυξάνοντας την φορολόγηση, και απολύοντας δημόσιους υπάλληλους.
Με άλλα λόγια, ο ελληνικός λαός θυσιάζεται στο βωμό μιας χούφτας ξένων ιδιωτικών τραπεζών της Γερμανίας, της Γαλλίας, και της Ολλανδίας.
Βέβαια, ο ελληνικός λαός, σε αντίθεση με την «σοσιαλιστική» του κυβέρνηση, δεν θεώρησε την παραπάνω συμφωνία ως συμφέρουσα, και για αυτό βρίσκεται συνεχώς στους δρόμους.
Ο επικεφαλής της ΕΚΤ Jean-Claude Trichet, έχει δηλώσει πως η λιτότητα που επιβλήθηκε στους Έλληνες είναι ένα πρώτο βήμα. Αν η Ελλάδα δεν αντεπεξέλθει στα συμφωνηθέντα, το επόμενο βήμα είναι για την ΕΕ να αναλάβει την εθνική κυριαρχία της χώρας, να καθορίζει τον προϋπολογισμό της, να αποφασίζει για την φορολογία, να κρίνει τις δαπάνες, και έτσι, μέσω του πλήρους ελέγχου να ξεζουμίσει τους Έλληνες ώστε να αποπληρωθούν η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, που δάνεισαν χρήματα στην Ελλάδα για να πληρώσει τις ξένες ιδιωτικές τράπεζες!
Με άλλα λόγια, η ΕΕ και η ΕΚΤ σηματοδοτούν μια επιστροφή στην πιο ακραία μορφή φεουδαρχίας, όπου μια χούφτα ζάπλουτων προνομιούχων δέχεται κάθε είδους φροντίδα, και περιποίηση,  εις βάρος όλων των άλλων.
Εδώ λοιπόν κατέληξε η οικονομική πολιτική της Δύσης: Ένα εργαλείο που χρησιμοποιούν οι πλούσιοι για να αυξήσουν τον πλούτο τους, επιβάλλοντας την εξαθλίωση στην μεγάλη πλειοψηφία του υπόλοιπου πληθυσμού.

ΤουPAUL CRAIG ROBERTS
Counterpunch
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέα μέθοδος εξωσωματικής γονιμοποίησης με πάρα πολύ θετικά αποτελέσματα


Τον πέμπτο μήνα κύησης διανύει πλέον η πρώτη γυναίκα που υποβλήθηκε στην καινούργια και πιο απλή θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης υπό την παρακολούθηση του Dr Λ. Κλέντζερη. Πλέον και στη χώρα μας, γυναίκες που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί, έχουν τη δυνατότητα να λάβουν τη νέα, απλή θεραπευτική μέθοδο Κοριφολλιτροπίνης άλφα με λιγότερη ταλαιπωρία ανά κύκλο θεραπείας.

Προ πέντε μηνών, η ασθενής έλαβε τη νέα θεραπεία με Κοριφολλιτροπίνη άλφα (Corifollitropin alfa), η οποία της χορηγήθηκε με μια μόνο δόση χορήγησης, ενώ χρειάστηκε μια μόνο ημέρα επιπλέον διέγερσης ωοθηκών, πριν την τελική φάση που είναι η ωοληψία.
Μετά από δύο εβδομάδες έγινε test κυήσεως με θετικά αποτελέσματα, ενώ μετά από επιπλέον 14 ημέρες έγινε υπέρηχος που έδειξε ενδομήτριο κύηση, και ένα υγιές έμβρυο με θετικούς καρδιακούς παλμούς. Σήμερα, η γυναίκα βρίσκεται στον πέμπτο μήνα κύησης, και η εξέλιξη της εγκυμοσύνης είναι φυσιολογική. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέλλουσα μητέρα, στο παρελθόν είχε λάβει άλλες θεραπείες, χωρίς όμως κάποια επιτυχία.
«Η Κοριφολλιτροπίνη άλφα κάνει τη θεραπεία όσο πιο φιλική γίνεται για την ασθενή και ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία της σύγχρονης προσέγγισης της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Η χορήγηση μιας μόνο ένεσης, αντί για την καθημερινή χορήγηση ενέσεων για επτά συνεχόμενες ημέρες, αποτελεί μεγάλη πρόοδο στην εξωσωματική γονιμοποίηση», δήλωσε σχετικά ο Μαιευτήρας - Γυναικολόγος Δρ. Λουκάς Κλέντζερης, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Sheffield Αγγλίας, Ακόλουθος του Βρετανικού Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων και Δ/ντής Μονάδος Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Πανεπιστημίου του Cardiff, προσθέτοντας ότι «το νέο αυτό πρωτόκολλο έχει γίνει ιδιαίτερα αποδεκτό από ασθενείς που προσπαθούν να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, με τον λιγότερο επώδυνο τρόπο».
Η νέα προσέγγιση στην εξωσωματική γονιμοποίηση με Κοριφολλιτροπίνη άλφα απαλύνει το άγχος και τη φοβία πολλών γυναικών για τη διαδικασία, και καθιστά την θεραπεία πιο απλή, και εξίσου αποτελεσματική, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην καταπολέμηση του προβλήματος της γονιμότητας που πλήττει περισσότερα από 60 έως 80 εκατομμύρια ζευγάρια παγκοσμίως και ένα στα έξι ζευγάρια της αναπαραγωγικής ηλικίας (18-45 ετών) στη χώρα μας.
Διαβάστε περισσότερα » »

Κυκλοφορούν και αυτά,να μην σας τα πούμε; Ο σεισμός της Τουρκίας δεν ήρθε από την φύση [ΒΙΝΤΕΟ]


Mια έκθεση αναφοράς παρέλαβε το Κρεμλίνο στις 23 Οκτωβρίου (2011) από τον πολεμικό της στόλο που βρίσκεται στην Μαύρη θάλασσα [ΒΙΝΤΕΟ].
Αναφέρει ότι οι ΗΠΑ έχουν επιτεθεί στην Τουρκία με ένα από τα τρομακτικά όπλα σεισμού που διαθέτει, ως αντίποινα για τη μαζική εισβολή της Τουρκίας στο Βόρειο Ιράκ την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι Ρωσικοί σταθμοί παρακολούθησης μέσα και γύρω από τον Εύξεινο Πόντο παρατήρησαν μια ταχεία θέρμανση της ιονόσφαιρας κατά τη διάρκεια των τελευταίων 36 ωρών που κατέληξε στον ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 7.3 της κλίμακας ρίχτερ στην Ανατολική Τουρκία.

Σημαντική σημείωση: Η θέρμανση της ιονόσφαιρας είναι "σήμα κατατεθέν" του προγράμματος HAARP και των εγκαταστάσεων του που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο και ελέγχονται από την κύρια βάση τους στην Αλάσκα. Η τελευταία φορά που ανιχνεύθηκαν όμοιες μετρήσεις ήταν τον περασμένο Μάρτιο στην Ιαπωνία προκαλώντας καταστροφικό σεισμό μεγέθους 9.3 της κλίμακας ρίχτερ με περισσότερους από 36.000 νεκρούς!

Ο "μεγαλύτερος φόβος" των ΗΠΑ είναι ότι η εισβολή της Τουρκίας στο Βόρειο Ιράκ θα οδηγήσει σε ένα μεγαλύτερο πόλεμο της Μέσης Ανατολής μια και τούρκικες στρατιωτικές πηγές κατηγορούν την αυξανόμενη δύναμη των Κούρδων στο Ισραήλ, αλλά, τα οποία αναγνωρίζονται ως "άλλες δυνάμεις".

Σχεδόν άγνωστη στον αμερικανικό λαό είναι ότι λίγο μετά την υπό αμερικάνικη εισβολή στο Ιράκ εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες Ειδικές Δυνάμεις των Ισραηλινών έχουν αναπτυχθεί στο Βόρειο Ιράκ προκειμένου να οικοδομηθεί μια βάση δύναμης για την αντιμετώπιση της Τουρκίας της Συρίας και του Ιράν. Τον περασμένο Αύγουστο το Ιράν είχε αναφέρει πως το Ισραήλ είχε αναπτύξει ήδη στο Β.Ιράκ μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ρώσοι αναλυτές των μυστικών υπηρεσιών έχουν προειδοποιήσει από καιρό πως το μεγάλο σχέδιο των Αμερικανών για την Μέση Ανατολή (και κάποιοι λένε για ολόκληρο τον κόσμο) είναι να διασπάσουν ολόκληρη την περιοχή στα αρχικά σύνορα σε σχέση με αυτά που είχε σχεδιάσει η Βρετανική Αυτοκρατορία που είχαν διαμορφωθεί μετά το τέλος του Ά Παγκοσμίου Πολέμου και την καταστροφή της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Η Τουρκία έγινε ιδιαίτερα ανήσυχη όταν το 2006 κατά την διάρκεια ομιλίας σε στρατόπεδο του ΝΑΤΟ στην Ρώμη, ένας αξιωματικός των ΗΠΑ χρησιμοποίησε έναν χάρτη που υποδείκνυε ξεκάθαρα 18 πόλεις στην Τουρκία να βρίσκονται μέσα σε μια περιοχή ονομαζόμενη ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ.

Ο Υπουργός Άμυνας Donald Rumsfeld "απολογήθηκε" για τον χάρτη ενώ οι τούρκοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν τις πραγματικές επιθυμίες των Αμερικανών.Αυτά αναφέρονται στο http://oafypnistis.blogspot.com.Το βίντεο τώρα που θα δείτε αναφέρεται σε μία έρευνα επιστημόνων που υποστηρίζουν πως έχουν βρει τη μέθοδο για να δημιουργούν μεγάλα ή μικρά σεισμικά γεγονότα.

Διαβάστε περισσότερα » »

Κυβέρνηση: " τι 30, τι 40, τι...150, τι ...180"!

Αλεπόκοτες...

"Όσα δεν φτάνει η Αλεπό-κοτα ( νέο είδος...) τα κάνει κρεμαστάρια!"
Αφού η "κυβέρνηση" βλέπει ότι αποκλείεται να συγκεντρώσει 180 ψήφους για να ξεπουλήσει τη χώρα, προσανατολίζεται τώρα στους 151, σχολιάζοντας δια ορισμένων στελεχών της, ότι και οι 151 ψήφοι είναι αρκετοί...! ( η παλιά συνταγή)
Η Επιλογή έγκειται στο εάν αποφασίσουν τελικά να ..στρίψουν δια των εκλογών ή να παραμείνουν για να διεκπεραιώσουν...ανειλημμένες υποχρεώσεις "συμμάχων" μας!
Όσο αφορά την αξιωματική αντιπολίτευση, η απουσία της είναι...απαστράπτουσα!!!
Διαβάστε περισσότερα » »

Μαζικές αναλήψεις από ΑΤΜ και Γκισέ τραπεζών

Εντονη κινητικότητα στις αναλήψεις καταθέσεων παρατηρήθηκε χθες, λόγω των πληροφοριών για μεγάλο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους ακόμα και στο 60%. Οι καταθέτες έσπευσαν σε ΑΤΜ και γκισέ τραπεζών και οι τραπεζίτες έκαναν λόγω για «φοβικά συμπτώματα» εν όψει «γενναίου» haircut.

Από την αρχή του χρόνου 26 δισ. ευρώ «έφυγαν» από τις τράπεζες. Σύμφωνα με έκθεση της τρόικας, μέσα σε 45 μέρες (Σεπτέμβριος - 15 Οκτωβρίου) 5 δισ. ευρώ ήταν οι εκροές από καταθετικούς λογαριασμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Οι Ελληνες τραπεζίτες διαβεβαιώνουν ότι ουδένα κίνδυνο διατρέχουν οι καταθέσεις και υπογραμμίζουν πως η έννοια της αποταμίευσης είναι «ιερή», και αν θιγεί αυτό το δικαίωμα τότε καμία Σύνοδος δεν θα μπορέσει να ανακόψει ένα τραπεζικό ντόμινο κατάρρευσης στην Ευρωζώνη.

Από την άλλη πλευρά οι Ελληνες πολίτες-καταθέτες, πιεσμένοι από τα αλλεπάλληλα κύματα λιτότητας και επιβολής φόρων, αναζητούν λύσεις για να διασφαλίσουν τις οικονομίες μιας ζωής. Και συχνά, χωρίς να σταθμίσουν σωστά το ρίσκο, αποσύρουν τα κεφάλαιά τους είτε για να τα «φυγαδεύσουν» στο εξωτερικό, είτε για να τα κρύψουν σε στρώματα, άλλοι μετατρέπουν τις καταθέσεις τους σε ξένα νομίσματα.

Μέχρι και το τέλος Ιουλίου, οι εκροές καταθέσεων ήταν συνεχείς και είχαν φτάσει τα 22,4 δισ. ευρώ με τα υπόλοιπα να υποχωρούν στα 187,2 δισ. ευρώ. Ο Αύγουστος ήταν ο μοναδικός μήνας την τελευταία διετία που παρατηρήθηκε επιστροφή κεφαλαίων ύψους 1,5 δισ. ευρώ στις τράπεζες. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου το κλίμα άλλαξε και πάλι. Το «κούρεμα» έπεσε στο τραπέζι και οι καταθέτες άρχισαν και πάλι τις αναλήψεις.
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ: Οραματίζεται έναν πολύχρωμο κόσμο γεμάτο χρώματα και νότες




Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Η φωνή της είναι υπέροχη….η ίδια σεμνή και ιδιαίτερα όμορφη. Ο λόγος για τη Μελίνα Ασλανίδου, η οποία απ’ το λίγο που τη γνώρισα κατάλαβα πως πρόκειται για έναν υπέροχο άνθρωπο.
Όταν της άφησα μήνυμα και της είπα πως ήθελα μια συνέντευξη για την ΕΔΡΑ, αμέσως με πήρε πίσω και δέχτηκε με χαρά.
Κλείσαμε ραντεβού από κοντά, η πρώτη της κουβέντα ήταν να συγχαρεί το φορέα για το έργο που προσφέρει.
Εκεί κατάλαβα το μεγαλείο του καλλιτέχνη. Καλλιτέχνης δεν είναι αυτός που μας πλασάρουν στις τηλεοράσεις, αλλά αυτός που με τις πράξεις του, με το ενδιαφέρον του και τη δουλειά του, νοιάζεται για το συνάνθρωπο του.
Η Μελίνα Ασλανίδου, μίλησε στην «Άλμα Υγείας» για τις συνεργασίες της που ήταν ξεχωριστές με μεγάλους και καταξιωμένους εδώ και χρόνια καλλιτέχνες, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει για τη μαγεία που κρύβει η μουσική και η ελληνική παράδοση…

Η αφετηρία της καριέρας σου ήταν το 2001, με την επιτυχία «Τι σου ‘κανα και πίνεις» τι έχει αλλάξει αυτά εννιά χρόνια η Μελίνα Ασλανίδου;
«Τίποτα δεν έχει αλλάξει και τίποτα δεν είναι όπως παλιά….που λέει και το τραγούδι
Έχω μεγαλώσει, έχω μεγαλώσει μέσα από τις μουσικές , μέσα σε ένα χώρο πολύ μαγικό, όπου έγιναν συνεργασίες με ανθρώπους πολύ σημαντικούς και αυτό είναι ένα σχολείο που λειτουργεί πολύ θετικά και όμορφα για εμένα»

Έχεις συνεργαστεί πολλούςκαλλιτέχνες,καταξιωμένους.Ποιες είναι οι συνεργασίες που έχετε ξεχωρίσει και για ποιους λόγους;
«Αυτό που θα σου πω στο λέω μέσα από την καρδιά μου, κάθε συνεργασία είναι πολύ μοναδική, ο κάθε άνθρωπος είναι πολύ μοναδικός και ιδιαίτερος σαν προσωπικότητα, οπότε δεν μπορώ να ξεχωρίσω.
Ωστόσο αυτή που ήταν πολύ μοναδική συνεργασία για μένα ήταν αυτή με το δάσκαλο μου, το Γιώργο Νταλάρα. Ήταν ένα πολύ μεγάλο μουσικό πάτημα και μια πολύ μεγάλη σχολή για μένα, γιατί μπήκα σε έναν κόσμο πειθαρχίας, αγάπης για την τέχνη και όχι για τον εαυτό μου.
Όλες οι άλλες συνεργασίες με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, με τη Δήμητρα Γαλάνη που προέκυψαν και φιλίες μέσα από αυτές, δε μπορώ να πω πως δε τα ξεχωρίζω και δε τα σκέφτομαι, όπως ακόμη με το Χρήστο Νικολόπουλο με τον Αντώνη Βαρδή, τον Δημήτρη Μητροπάνο κ.α



Είπες πριν την λέξη αγάπη…αυτή η λέξη δεν είναι συνδυασμένη με το ελληνικό τραγούδι;
«Η αγάπη είναι μια ευρύτερη έννοια και χωρίς αγάπη δε γίνεται τίποτα, δεν ανθίζει τίποτα, όλα τα πράγματα στη ζωή χρειάζονται αγάπη. Η αγάπη υπάρχει στη ζωή μας, πόσο μάλλον στη μουσική… Ο Καζαντζάκης λέει, «ψάξε, ψάξε κι είναι μέσα σου όλα». Η μουσική παράδοση πιάνει όλο το φάσμα των ηλικιών από ένα παιδί 2 χρονών μέχρι έναν ηλικιωμένο».

Η αγάπη όμως για την παραδοσιακή μουσική δε χάνεται, δε ξεθωριάζει;
«Η παράδοση μας χάνεται γιατί δεν την προβάλλουνε. Στην Κρήτη για παράδειγμα που εκεί κυριεύει η παραδοσιακή μουσική, γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί πολύ απλά εκεί το κρατάνε, το προβάλουν. Όμως η παραδοσιακή μας μουσική και παράδοση είναι τόσο ισχυρή γιατί ο κόσμος είναι ακόμη δεμένος μαζί της».

Η μουσική έχει σύνορα;

«Δεν έχει σύνορα. Θεωρώ ότι η μουσική είναι κάτι υπέρτατο, είναι ένα θείο δώρο που δεν μπορείς να περιγράψεις τα οφέλη που έχει μέσα σου και μέσα σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι άνθρωποι ταξιδεύουν μέσα από τη μουσική, ταξιδεύουν μαζί της»

Πιστεύεις πως η μουσική θα έπρεπε να διδάσκεται αλλιώς μέσα στα σχολεία;
«Η αλήθεια είναι πως θα μπορούσαν να γίνουν πολλά πράγματα για να γινόμασταν κι εμείς καλύτεροι άνθρωποι, θα μπορούσαν να γίνουν μαθήματα με γνώμονα την αγάπη. Να μάθαινες τα παιδιά, να αγαπάνε τη κάθε μέρα, τη κάθε στιγμή, τη μουσική, τότε θα έφτιαχνες μία άλλη κοινωνία.
Οραματίζομαι έναν πολύχρωμο κόσμο γεμάτο χρώματα και νότες».

Ποια η γνώμη σου για το κοινωφελές έργο της Έδρας;
Καταρχάς θέλω να σας πω ένα μεγάλο μπράβο γι’ αυτό που κάνετε, είναι καλό για τη ψυχή όλων μας όταν υπάρχουν φορείς σαν την ΕΔΡΑ.
Δίνετε βοήθεια στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και θεωρώ πως οι καλλιτέχνες πρέπει να είναι και αυτοί μέτοχοι σε τέτοιου είδους προσπάθειες.
Να σας ευχηθώ να συνεχίσετε με δύναμη, με κουράγιο, με υπομονή, με επιμονή, κέφι πολύ και αγάπη, όλο το σχήμα, όλοι όσοι συνεργάζεστε

ΥΓ: Η συνέντευξη έχει δημοσιευτεί στην Άλμα ΥΓΕΙΑΣ της ΕΔΡΑΣ

pinakio
Διαβάστε περισσότερα » »

Της μαϊμούς.. Απίστευτα προιόντα μαιμού

Από την Coolgatte μέχρι το Polystation.. Τελικά τα προϊόντα μαϊμού ζουν και βασιλεύουν. Ειδικά τώρα που τα PSP κάνουν όσο ένα μισθός, τα PCP μήπως είναι μια πολύ «καλή» οικονομική λύση;Της μαϊμούς..Της μαϊμούς..Της μαϊμούς..Της μαϊμούς..Της μαϊμούς..Της μαϊμούς..Της μαϊμούς..Της μαϊμούς..Της μαϊμούς..Της μαϊμούς..Της μαϊμούς..Της μαϊμούς..Της μαϊμούς..Της μαϊμούς..Της μαϊμούς..Της μαϊμούς..Της μαϊμούς..Της μαϊμούς..Της μαϊμούς..Της μαϊμούς..Της μαϊμούς..Της μαϊμούς..Της μαϊμούς..
Διαβάστε περισσότερα » »

Περπάτησε μετά από 20 χρόνια με..Τεχνητό σκελετό

"Θαύμα" που όμως οφείλεται στην τεχνολογία ζει μια γυναίκα που έμεινε ανάπηρη σε ατύχημα στο σκι πριν από 20 χρόνια. Χάρη σε έναν τεχνητό σκελετό μπορεί πια να σταθεί όρθια και να περπατήσει.

H Αμάντα Μπόξτελ χρησιμοποίησε έναν ρομποτικό σκελετό που στηρίζει τον κορμό και τα πόδια. Ο "εξωσκελετός" όπως λέγεται της επιτρέπει να κάνει αυτό που εδώ και 20 χρόνια έμοιαζε αδιανόητο, δηλαδή να...
σταθεί ξανά στα πόδια της.

Όπως δήλωσε στο Sky News το να περπατά με τον "Ekso" είναι πολύ φυσικό και ότι η ίδια νιώθει πολύ ασφαλής στις κινήσεις της.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας που παράγει τον ρομποτικό σκελετό, αυτός μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους με ειδικές ανάγκες που θέλουν να δυναμώσουν τα άκρα τους αλλά και ανθρώπους που είναι εντελώς παράλυτοι.

Μπορεί να φανεί χρήσιμο ακόμη και για όσους πάσχουν από αρθρίτιδα.

Η κ. Μπόξτελ μαθαίνει τώρα να περπατά με αυτό και ελπίζει: "Ένα από τα πιο αγαπημένα μου πράγματα είναι ο χορός. Αν καταφέρω να χορέψω στήθος με στήθος με κάποιον που αγαπώ θα είμαι ευτυχισμένη. Για την ώρα είμαι η τυχερή γυναίκα που περπατάει".

Ρεπορτάζ του Telegraph TV
Διαβάστε περισσότερα » »

"ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΤΡΑΠΕΖΑ" ΚΑΙ " ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ" ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΚΑΙ Ο ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΠΑΠΑΣ!

"Τον Πάπα να καταράστε, γιατί αυτός θα είναι η αιτία του κακού" - Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός
Το Βατικανό αποφάσισε να πάρει σήμερα επίσημα θέση επί της διεθνούς χρηματο-οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τα όσα τονίζει το «υπουργείο Δικαιοσύνης» της Αγίας Έδρας, «χρειάζεται μια νέα διεθνής αρχή, η οποία, κατά την κρίση που διέρχεται η διεθνής κοινότητα, να μπορεί να ρυθμίζει την ροή των χρηματο-οικονομικών συναλλαγών». Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, ζητά, επίσης, «να ξεπεραστεί το σύστημα του Bretton Woods με τη συμμετοχή των αναδυόμενων και υπό ανάπτυξη χωρών, έχοντας ως προοπτική τη δημιουργία μιας γενικότερης, δημόσιας αρχής, με παγκόσμιες αρμοδιότητες».




Το «υπουργείο Δικαιοσύνης» του Βατικανού αποσαφηνίζει, ότι ο τελικός στόχος είναι η δημιουργία ενός είδους «κεντρικής διεθνούς τράπεζας», ώστε με τον τρόπο αυτό να μπορέσει να ανακαλυφθεί και πάλι «η βασική λογική της ειρήνης, του συντονισμού και διεθνούς ευημερίας που είχαν οδηγήσει στις συμφωνίες του Bretton Woods και να δοθούν απαντήσεις στις σημερινές απαιτήσεις».

Σύμφωνα με το αναλυτικό κείμενο της Αγίας Έδρας, «η διαδικασία αυτή πρέπει να οδηγήσει στην αξιοποίηση σε περιφερειακό επίπεδο, των θεσμών που ήδη υφίστανται όπως της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

Η γραπτή παρέμβαση, την οποία παρουσίασαν ο καρδινάλιος Ρόμπερτ Τούκσον και ο επίσκοπος Μάριο Τόσο, τάσσεται επίσης υπέρ της φορολόγησης των χρηματο-οικονομικών συναλλαγών, εφόσον «θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη για την προώθηση της παγκόσμιας και της βιώσιμης ανάπτυξης, με σεβασμό στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης».

Σύμφωνα, τέλος, με το κείμενο που δημοσιοποίησε η Καθολική Εκκλησία, «η σημερινή χρηματιστική και οικονομική κρίση, είναι η καταστρεπτική συνέπεια ενός οικονομικού φιλελευθερισμού χωρίς όρια και κανόνες».
ΠΗΓΗ.

Στα πλαίσια της "παγκόσμιας ειρήνης, δικαιοσύνης και αλληλεγγύης" ο τρισκατάρατος-σύμφωνα με τους Αγίους Πατέρες-Πάπας του κρατιδίου του Βατικανού, ζητάει μια "υπερτράπεζα" με υπερεξουσίες, προκειμένου να επιτευχθεί αρχικά η παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση!


Είναι φανερό πως η Καθολική Εκκλησία όχι μόνο δεν έχει σχέση με τον Χριστιανισμό, αλλά εργάζεται προς την κατεύθυνση του Οικουμενισμού και της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, όπως οι Σιωνιστές!

Ας μην ξεχνάμε τα λόγια του Γέροντος Παισίου για το θέμα, σε σχετική ερώτηση προσκυνητή:


Δημήτριος : Γέροντα , ο ηγέτης αυτός του πολέμου θα είναι Εβραίος ;



Γέροντας : Ναι Εβραίος θα΄ναι . Θα συνεργαστεί πολύ και ο πάπας , γιατί όλα τα παιδιά του διαβόλου θα τα θεωρεί δικά του και θα τους υποδεικνύει ν΄ακολουθούν τον αντίχριστο. Γι΄αυτό κι ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είπε : «τον πάπα να καταράσθε , διότι αυτός θα είναι η αιτία .» Ο Άγιος εννοούσε αυτόν τον πάπα της συγκεκριμένης εποχής , που θα βοηθήσει στην ανάδειξη του αντιχρίστου . Οι άλλοι πάπες σε σχέση με εκείνον θα φαίνονται σαν καλοί.


Σκεύος Εκλογής , Σελ :219.
Διαβάστε περισσότερα » »

Αχμαντινετζάντ: «Σκότωσαν τον Καντάφι για να μη μιλήσει»

Ο πρώην ηγέτης της Λιβύης άλλοτε υποστηριζόταν από τις δυτικές χώρες, όταν αυτό τις συνέφερε. Όταν δεν τους ήταν πλέον χρήσιμος, τον βομβάρδισαν με στόχο να «λεηλατήσουν» τον πετρελαϊκό πλούτο της χώρας, δήλωσε ο Αχμαντινετζάντ.
Το Ιράν χαιρετίζει τον λαό της Λιβύης που κατάφερε να ανατρέψει τον Καντάφι, τον....

οποίο η Τεχεράνη θεωρούσε δικτάτορα, όμως ο Αχμαντινετζάντ προειδοποίησε τους Λίβυους ότι η Δύση τώρα σκοπεύει να διοικεί τη χώρα τους.


«Δείξτε μου έναν Ευρωπαίο ή Αμερικανό πρόεδρο που δεν έχει ταξιδέψει στη Λιβύη ή που δεν έχει υπογράψει συμφωνία (με τον Καντάφι)», δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος σε ομιλία του, στην οποία κατηγόρησε τη Δύση ότι διέταξε την εκτέλεση του πρώην ηγέτη.
Διαβάστε περισσότερα » »

30 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ μπορούν να ΡΙΞΟΥΝ την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;Βίντεο

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασίλειου Κόκκινου, αναδημοσιεύουμε από την εφημερίδα «Αξία»:... Έχει καταλυθεί η Δημοκρατία και το Σύνταγμα από την παρούσα Κυβέρνηση.
Υπογραφές 30 βουλευτών της αντιπολίτευσης είναι αρκετές, για την ποινική δίωξη του Πρωθυπουργού βάσει του Συντάγματος. Οι ευθύνες του Προέδρου της Δημοκρατίας...

Κατά τον Ποινικό Κώδικα (άρθρο 162), όποιος εξαπατά εκλογέα, με οποιονδήποτε τρόπο, για να μεταβάλει το εκλογικό του φρόνημα, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή. Ο πρωθυπουργός μας υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό προεκλογικώς, κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2009, ότι υπάρχουν χρήματα και θα δώσει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ανώτερες του πληθωρισμού.

Μετά τις εκλογές, προς δικαιολόγηση της καταφανούς εξαπατήσεως των Ελλήνων, ο πρωθυπουργός μας ισχυρίστηκε ότι δήθεν αγνοούσε την πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας. Ψεύδεται. Ένας πολιτικός που ήταν υπουργός όλων των κυβερνήσεων του πατρός του, εμπνευστού της υπερχρεώσεως της χώρας, όπως και των κυβερνήσεων του κ. Σημίτη, είναι αδύνατον να αγνοεί την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Περαιτέρω, αποκαλύφθηκε πρόσφατα σε βιβλίο του πρώην υπουργού των Οικονομικών της Γερμανίας, κ. Steinmayer, ότι τον είχε ενημερώσει απολύτως για τα οικονομικά της Ελλάδος και ο κ. Παπανδρέου τού απήντησε ότι θα σκεφθεί αν θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία. Εξάλλου, ο κ. Αλμούνια εδήλωσε ότι πολύ προ των εκλογών, είχε ενημερώσει τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων της Ελλάδος για την οικονομική της θέση. Το αυτό δήλωσε και ο κ. Προβόπουλος. των μηνιαίων εκθέσεων του οποίου αδύνατο να λαμβάνει, και ελάμβανε, γνώση ο κ. Παπανδρέου.

Πέραν τούτων, ο τελευταίος, σε συνέντευξή του προς τον κ. Κούλογλου, προ των εκλογών, είχε πει ότι όποια χώρα κατέφυγε στο ΔΝΤ καταστράφηκε και ο λαός της εξαθλιώθηκε. Όμως. από πρόσφατη συνέντευξη του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, κ. Στρος-Καν, έγινε παγκοσμίους γνωστό ότι ο κ. Παπανδρέου, προ των εκλογών, συζητούσε μαζί του υπογείως, για το πώς θα υπαχθεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ.

Υπογραμμίζεται ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έδωσε καμία πειστική εξήγηση έως σήμερα αναφορικά με τον λόγο για τον οποίο παρέλειψε να δανεισθεί, αμέσως μετά την εκλογή του, όσα ποσά χρειαζόταν η χώρα. με χαμηλά επιτόκια, όπως όφειλε να πράξει. Αντί τούτου, εδήλωνε σε διεθνή ακροατήρια, ότι ο ελληνικός λαός είναι διεφθαρμένος και η οικονομία του πνέει τα λοίσθια, έχουσα την πορεία του «Τιτανικού». Μετά τις δηλώσεις του αυτές, για τις οποίες επίσης δεν έχει δώσει καμία εξήγηση, άρχισε η αύξηση των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδος και έφτασαν τα spreads από 250 μονάδες σε 3.200!

Επίσης, δεν εξήγησε έως τώρα, γιατί δεν δέχθηκε το δάνειο 20 δισ. ευρώ, που του προσφέρθηκαν επιπλέον των 7 δισ. που έλαβε η χώρα, με χαμηλό επιτόκιο. Από όλα αυτά προκύπτει κραυγαλέα η προσωπική ποινική ευθύνη του κ. πρωθυπουργού. Θα έπρεπε, επομένως, σύμφωνα με το Σύνταγμα τριάντα (30) βουλευτές της αντιπολιτεύσεως, αντί να φλυαρούν ασκόπως προς παραμυθίαν του πενομένου ελληνικού λαού, να ζητήσουν με έγγραφό τους την άσκηση της νομίμου ποινικής διώξεως κατά του υπαίτιου, σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Συγχρόνως όμως, έχει καταστεί πασιφανές ότι η κυβέρνηση, μη εφαρμόσασα το προεκλογικό της πρόγραμμα και αθετήσασα τις υποσχέσεις της προς τον λαό, αποστέρησε εαυτήν του θεμελίου του δημοκρατικού πολιτεύματος, κατ' άρθρον 1 παρ. 2 του Συντάγματος, ήτοι της λαϊκής κυριαρχίας. Ως εκ τούτου, οι αποφάσεις της και οι νόμοι της, ιδιαιτέρως δε αυτοί περί υπερφορολογήσεως των Ελλήνων και περί εκτάκτου εισφοράς και τέλους ακινήτων, είναι αντίθετοι προς το Σύνταγμα.

Τόσο για τον ως άνω λόγο. όσο και διότι παραβιάζουν τα άρθρα του Συντάγματος 78 παρ. 2, περί απαγορεύσεως της αναδρομικής φορολογίας. 5 παρ. 10 που καθιερώνει την αρχή της συμμετοχής των πολιτών στα δημόσια βάρη αναλόγως το)ν οικονομικών δυνάμεών των, δηλαδή των εισοδημάτων των, 4 παρ. 2, που επιβάλλει την αρχή της ίσης μεταχειρίσεως των πολιτών και 36 παρ. 1 περί παροχής εννόμου προστασίας.

Ένας πολίτης με ένα διαμέρισμα 150 τετραγωνικών και ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ θα πληρώσει το ίδιο τέλος ακινήτου με εκείνον που είναι ιδιοκτήτης ομοίου ακριβώς διαμερίσματος, στην αυτή θέση, και έχει ετήσιο εισόδημα 200.000 ευρώ. Ανατίθεται η είσπραξη του τέλους τούτου στη ΔΕΗ, ενώ η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας έχει αποφανθεί, στην περίπτωση των παρκόμετρων του Δήμου, ότι δεν δύναται να ανατεθεί σε ανώνυμη εταιρεία εισπρακτική εξουσία του Δημοσίου.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την έκτακτη φορολόγηση των ακινήτων ως τέλος, ενώ γνωρίζει ότι τούτο δεν είναι ανταποδοτικό και τα περί διασώσεως της περιουσίας των παιδιών και εγγονών μας διά της φορολογίας αυτής είναι απλώς μυθεύματα υπερβολικής φαντασίας. Καταργείται η δυνατότητα προσφυγής στη Διοικητική Δικαιοσύνη με την υποχρεωτική καταβολή του 50% της οφειλής και του δικαιώματος του εφόρου να ζητήσει τη μη αναστολή της πράξεως επιβολής φόρου.

Στον αδυνατούντα να καταβάλει το τέλος ακινήτου δεν επιβάλλεται η συνήθης συνέπεια των φορολογικών παραβάσεων, αλλά η διακοπή της παροχής του ρεύματος, με συνέπεια να κοπεί τούτο σε μια πτωχή οικογένεια της Χίου με έξι (6) παιδιά, την ώρα που κοινωνικοί φορείς ζητούν από τους Έλληνες τον περιορισμό της υπογεννητικότητας. Αλλά η σημερινή κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον της Ελλάδος. Για αυτό και διευκολύνει και συνιστά τη μετάβαση των νέων σε άλλες χώρες για να εργασθούν. Θα μείνουν έτσι στην Ελλάδα οι γέροντες συνταξιούχοι με τη γνωστή μοίρα τους. Αυτό δεν είναι έγκλημα κατά της χώρας;

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αντί να συνιστά επιείκεια προς τους μη έχοντες, θα έπρεπε, κατά τα άρθρα 35 παρ. 2 εδ. δ' και 42 του Συντάγματος, να αναπέμψει στη Βουλή τους άνω αντισυνταγματικούς νόμους της κυβερνήσεως, η οποία έχει απολέσει το θεμέλιο της Δημοκρατίας, μη εφαρμόσασα το προεκλογικό πρόγραμμά της.

Ναι μεν έχει κακώς καταργηθεί το προνόμιο του ανωτάτου άρχοντος να προκηρύσσει εκλογές σε περίπτωση δυσαρμονίας μεταξύ κυβερνήσεως και λαϊκού φρονήματος, παραμένει όμως το άνω προνόμιο της αναπομπής στη Βουλή αντισυνταγματικών νομοσχεδίων. Αν αυτό δεν ασκηθεί τώρα, πότε θα εφαρμοστούν οι άνω διατάξεις;

Το κράτος στην ουσία έχει καταλυθεί . Καταλαμβάνονται τα υπουργεία από πολίτες και οι υπουργοί αναζητούν καταλλήλους χώρους για να συναντήσουν τους εκπροσώπους της τρόικας. Εμποδίζεται η λειτουργία των χειρουργείων του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» και η Διοίκηση δεν αποτολμά να ζητήσει την επέμβαση της Εισαγγελίας. Και ο υπουργός των Οικονομικών καλεί τους Έλληνες να πληρώσουν φόρους για να καταβληθούν μισθοί και συντάξεις του Νοεμβρίου.

Ώστε το δάνειο των 110 δισ. ευρώ του Μνημονίου έγινε μόνο για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι δανειστές μας; Και χάριν αυτών το δημόσιο χρέος μας μέσα σε δύο χρόνια έφθασε το 150% του ΑΕΠ;

 ΠΗΓΗ
Ο κ.κ. Βασίλειος Κόκκινος δεν είναι κάποιο τυχαίο πρόσωπο, ούτε ένας αδαής blogger. Ως πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, είναι πρόσωπο μεγάλου κύρους. Είναι, λοιπόν, προφανές πως όταν λέει ότι μόνο τριάντα βουλευτές της αντιπολίτευσης μπορούν να ασκήσουν ποινική δίωξη κατά του υπαιτίου, δεν είναι αναληθές ή κάτι αόριστο. Το συγκεκριμένο θέμα (των 30 βουλευτών) αποτελεί και βάση για την μήνυση περί εσχάτης προδοσίας που έχει γίνει

Άραγε, λοιπόν, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης που τόσο κόπτονται, μήπως δεν γνωρίζουν το συγκεκριμένο δικαίωμα που τους δίνει το Σύνταγμα;



Κι αν το γνωρίζουν; Γιατί δεν το ασκούν; Μήπως γιατί είναι μέρος του συστήματος;


Όμως αμέσως μετά τις εκλογές μείωσε μισθούς και συντάξεις, έπραξε δηλαδή το αντίθετο εκείνου που είχε υποσχεθεί. Ο αντιπρόεδρος του, για να δικαιολογήσει την εξαπάτηση του ελληνικού λαού, είπε ότι όλα τα κόμματα δεν τηρούν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις. Άλλο είναι να προσπαθήσει ένα κόμμα να εκτελέσει το προεκλογικό του πρόγραμμα και να μην επιτύχει, και άλλο να μην επιχειρήσει καν την εφαρμογή του και από την πρώτη στιγμή να εφαρμόσει πολιτική αντίθετη του προγράμματος του.
Διαβάστε περισσότερα » »

Κυρίαρχα ΜΜΕ, χούντα ή όχι, και μία σύμβαση για Γουδί...

Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΥΟ ΑΝΑΤΕΛΛΟΝΤΕΣ ΗΛΙΟΙ...

Διαβάστε περισσότερα » »

Νέα Ελλάδα. Το κίνημα των πολιτών



Διαβάστε περισσότερα » »

17.130 Αλβανοί παίρνουν σύνταξη απο τον ΟΓΑ !

O OΓΑ ΕΚΟΨΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΕ 3.050 σε Αλβανούς που δεν έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά! (Αλλά πώς τους χορηγήθhκε ; Δήμαρχοι και ανταποκριτές του ΟΓΑ στο κόλπο θα πληρώσει κανείς ;Κουτρουμάνη ;)
Σε διακοπή της σύνταξης προχώρησε ο ΟΓΑ σε 3.050 περιπτώσεις από την Αλβανία, επειδή δεν κατέθεσαν τα δικαιολογητικά που τους ζητήθηκαν μέσα στη νόμιμη προθεσμία.

Τα παραπάνω κάνει γνωστά ο υπουργός Εργασίας...
και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη.


Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ στην ερώτηση που είχε απευθύνει στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επικαλούνταν καταγγελίες για «παράνομη είσπραξη συντάξεων του ΟΓΑ από λαθρομετανάστες». Παρέθετε μάλιστα και 15 ονοματεπώνυμα αλλοδαπών που λαμβάνουν συντάξεις του ΟΓΑ, χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις
Διαβάστε περισσότερα » »