Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Αντιπολίτευση FYROM: "Θα καταστρέψουμε τα αγάλματα του Γκρούεφσκι"



FYROM Intellectuals For Action Against Antiquization of Their State, (Late 2012)Ο πρώην υπουργός και μέλος του σοσιαλιστικού κόμματος SDSM Đuner Ismail συντάχθηκε με το αίτημα που εξέφρασε τις προηγούμενες ημέρες ο καθηγητής νομικής (και πρώην υπουργός), Ljubomir Frčkovski, να κατεδαφιστούν τα αγάλματα που ...
έχουν ανεγερθεί από την τελευταία κυβέρνηση. Σε αντίθεση με  τον Φρτσκόβσκι, ο οποίος ζήτησε "εδώ και τώρα" κατεδάφιση των μνημείων με βαριά εργαλεία, ο Ισμαήλ δήλωσε ότι η κατεδάφιση θα γίνει συνολικά και οργανωμένα από τη μελλοντική κυβέρνηση του SDSM, δηλαδή του κόμματος, που φέρεται ψηλά στις δημοσκοπήσεις τον τελευταίο καιρό. Αυτό ονομάστηκε "Ταλιμπανισμός" από "αυθόρμητη" μικρή ομάδα πολιτών που δήλωσαν επίσης ότι ο Ισμαήλ θέλει να καταστρέψει αγάλματα ηρώων του VMRO.


 

Vladislav Perunović, ανταποκριτής Taxalia, Skopje, FYROM
radioflorina
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΛΚΠΑ ΔΕΗ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΑΡΙΤΕΣ



Ο υιός μηχανικός. Εργάζεται ως μισθωμένος με μπλοκάκι στη ΔΕΗ και έχει προφανώς πολλές χάριτες διότι ταυτόχρονα παρέχει υπηρεσίες δουλεμπορίου εργαζομένων ως ιδιώτης ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ!!!
Ο γαμπρός μηχανικός. Έχοντας και αυτός προφανώς (ιδιαίτερες χάριτες, παρέχει υπηρεσίες εργολάβου και έχει τσακίσει όλες τις απευθείας αναθέσεις στην νότια κυρίως πλευρά των ορυχείων.....

Ο πατήρ και πεθερός. Με διαπιστωμένες από χρόνιοζ κίαι με όλες τις καταστάσεις χάριτες αναθέτει, ελέγχει και προσυπογράφει κατά σύμπτωση μάλλον, τις εργολαβίες των χαριτωμένων συγγενών του, πετυχαίνοντας εκπτώσεις εώς και 0,82% υπέρ της ΔΕΗ.
Ποιος μίλησε για κέρδη και ζημίες;
Μαζέψτε τους εκεί στα ορυχεία γιατί σας εκθέτουν ανεπανόρθωτα χωρίς μάλλον να έχετε άμεση ευθύνη.
Αγανακτισμένος εργαζόμενος
Διαβάστε περισσότερα » »

Θα έχουμε το ίδιο μέλλον με τους Μάγια;

Μας περιμένει το ίδιο μέλλον με τους Μάγια; Δείτε τα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας...


Ο κάθε πολιτισμός έχει την άνοδο και την πτώση του. Αλλά κανένας πολιτισμός δεν έχει χαθεί με τον τρόπο που τα έκαναν οι Μάγια. Η αυτοκρατορία τους εξαφανίστηκε φαινομενικά από την ζούγκλα, μετά από αιώνες της πολιτιστικής, πνευματικής και γεωργικής εξέλιξης τους.


Στην λεγόμενη Κλασσική Περίοδο οι Μάγια είχανε περίπου 60 πόλεις (κοντά στην σύγχρονη Γουατεμάλα, το Μπελίζ, και το Μεξικό), και σε κάθε πόλη περίπου 60.000 και 70.000 άτομα! 

Ο πολιτισμός αυτός ήταν μάλλον ο πιο εξελιγμένος. Εντύπωση άλλωστε προκαλεί το γεγονός ότι εκτός από τις πυραμίδες και τα κυβερνητικά κτίρια είχαν φτιάξει μέχρι και ζεστή σοκολάτα.


Τι πήγε στραβά; Οι τελευταίες ανακαλύψεις δεν υποδηλώνουν ότι ήταν μια κατακλυσμική καταστροφή. Οι επιστήμονες γενικά συμφωνούν σήμερα ότι η εξαφάνιση των Μάγια έχει πολλές ρίζες! Υπερπληθυσμός, πόλεμος, πείνα, ξηρασία. Ο βασικότερος λόγος είναι τελικά όμως... η αλλαγή του κλίματος!  Βέβαια, σε κάποιο βαθμό, οι Μάγια μπορεί να είχαν σχεδιάσει τη δική τους πτώση.

Όπως είχε ανακαλύψει ο Benjamin Cook, ένας γνωστός αμερικανός επιστήμονας, οι τοπική ξήρανση μειώνει την ατμοσφαιρική υγρασία κατά 5% -15% σε ετήσια βάση και οι Μάγια τότε κατέστρεφαν τα δάση για να φτιάχνουν το πολιτισμό τους.  Σήμερα, καθώς όλο και περισσότερες δασικές εκτάσεις μετατρέπονται σε αγροκτήματα και πόλεις και οι παγκόσμιες θερμοκρασίες συνεχίζουν να αυξάνονται, μπορεί να έχουμε την ίδια τύχη με τους Μάγια!


ΠΗΓΗ
Διαβάστε περισσότερα » »

Kissinger: Μια επέμβαση στη Συρία θα θέσει σε κίνδυνο την παγκόσμια ισορροπία

Τι εννοεί ο πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ όταν συμβουλεύει τον Λευκό Οίκο να μην αναμιχθεί σε μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Συρίας; Το παρακάτω άρθρο μας αποκαλύπτει αρκετά για την άποψη του πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και το σκεπτικό της... 



Του Henry Kissinger*

Η "Αραβική Άνοιξη" συζητείται γενικότερα σε σχέση με τις προοπτικές για "περισσότερη δημοκρατία". Εξίσου σημαντική είναι η αυξανόμενη απαίτηση -  που εκδηλώθηκε πρόσφατα στη Συρία - για μια εξωτερική παρέμβαση, με στόχο την αλλαγή του καθεστώτος, ανατρέποντας την επικρατούσα αντίληψη του τι είναι διεθνής τάξη.


Η σύγχρονη έννοια της παγκόσμιας τάξης προέκυψε το 1648 από τη Συνθήκη της Βεστφαλίας, η οποία έθεσε τέλος στον Τριακονταετή Πόλεμο. Σε εκείνη τη σύγκρουση, ανταγωνιζόμενες δυναστείες έστειλαν στρατεύματα εκτός των πολιτικών συνόρων τους, προκειμένουν να επιβάλουν τις αντικρουόμενες θρησκευτικές αντιλήψεις τους. Η εκδοχή αυτή αλλαγής καθεστώτος που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα έγινε αιτία να χάσει τη ζωή του περίπου το 1/3 του πληθυσμού της Κεντρικής Ευρώπης.


Για να αποφευχθεί μια επανάληψη αυτής της εκατόμβης, η Συνθήκη της Βεστφαλίας διαχώρισε την διεθνή από την εσωτερική πολιτική. Τα κράτη, που ορίστηκαν βάσει εθνοτικών και πολιτισμικών ομάδων, ονομάστηκαν "κυρίαρχα εντός των συνόρων τους". Η διεθνής πολιτική περιορίστηκε στην αλληλεπίδρασή μεταξύ τους στα πλαίσια διακρατικών επιδράσεων. Για τους ιδρυτές εκείνης της αντίληψης, οι νέες έννοιες του εθνικού συμφέροντος και της ισορροπίας δυνάμεων ισοδυναμούσαν με περιορισμό, και όχι με ενίσχυση, του ρόλου της στρατιωτικής βίας. Ο περιορισμός αυτός αντικαθιστούσε τη βίαιη υποταγή και αλλαγή της πίστης των πληθυσμών με τη διατήρηση της ισορροπίας.


Το Βεστφαλιανό αυτό σύστημα  διαδόθηκε μέσω της ευρωπαϊκής διπλωματίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Αν και δοκιμάστηκε από τους δύο παγκόσμιους πολέμους του 20ού αιώνα και την έλευση του διεθνούς κομμουνισμού, το κυρίαρχο έθνος-κράτος επέζησε, αν και όχι πάντα με συνέπεια, ως η βασική μονάδα της διεθνούς τάξης.

Ωστόσο, το σύστημα αυτό ποτέ δεν εφαρμόστηκε πλήρως στη Μέση Ανατολή. Μόνο τρία από τα μουσουλμανικά κράτη της περιοχής αυτής διέθεταν μια ιστορική βάση: η Τουρκία, η Αίγυπτος και το Ιράν. Τα σύνορα των υπόλοιπων εξαρτώνταν από την κατανομή των λαφύρων της εν υπνώσει Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μεταξύ των νικητών του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, επιδεικνύοντας ελάχιστο ή καθόλου σεβασμό στις εθνικές ή θρησκευτικές διαφοροποιήσεις. Τα σύνορα των χωρών της περιοχής αυτής έχουν από τότε αντιμετωπίσει επανειλημμένες προκλήσεις, συχνά στρατιωτικές.


Το είδος της διπλωματίας που παράγεται μέσω της "Αραβικής Άνοιξης" αντικαθιστά τις αρχές ισορροπίας της Βεστφαλίας με ένα γενικευμένο δόγμα ανθρωπιστικής παρέμβασης. Στο πλαίσιο αυτό, οι εμφύλιες συγκρούσεις θεωρούνται διεθνώς μέσα από το πρίσμα προβληματισμών που αφορούν ζητήματα δημοκρατίας ή θρησκείας. Οι εξωτερικές δυνάμεις απαιτούν από το καθεστώς να διαπραγματευθεί με τους αντιπάλους του προκειμένου να ανακατανεμηθούν οι υπάρχουσες εξουσίες. Αλλά επειδή, και για τις δύο πλευρές, το ζητούμενο σε γενικές γραμμές είναι το θέμα επιβίωσης, τα αιτήματα αυτά συνήθως αγνοούνται εσκεμμένα. Στην περίπτωση που τα μέρη είναι σχετικά ισοδύναμα, τότε επικαλείται μια εξωτερική παρέμβαση, με χρήση στρατιωτικής βίας, προκειμένου να λυθεί το αδιέξοδο.


Αυτή η μορφή ανθρωπιστικής παρέμβασης διαφέρει από την συμβατική εξωτερική πολιτική, αφού μέσω αυτής αποφεύγονται οι επικλήσεις στο εθνικό συμφέρον ή την ισορροπία δυνάμεων και απορρίπτονται με το σκεπτικό ότι στερούνται ηθικής διάστασης. Η λογική βάση της παρέμβασης αυτού του είδους δεν είναι η αντιμετώπιση μιας στρατηγικής απειλής, αλλά η εξάλειψη των συνθηκών που θεωρούνται ότι παραβιάζουν τις παγκόσμιες αρχές της διακυβέρνησης.


Εάν τελικά υιοθετηθεί αυτή η προσέγγιση ως αρχή εξωτερικής πολιτικής, η μορφή αυτή παρέμβασης θέτει ευρύτερα ζητήματα γύρω από τη στρατηγική των ΗΠΑ. Θεωρούν οι Ηνωμένες Πολιτείες ότι είναι  υποχρεωμένες να υποστηρίζουν κάθε λαϊκή εξέγερση εναντίον μιας οποιασδήποτε μη δημοκρατικής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μέχρι τώρα θεωρούνταν σημαντικές για τη διατήρηση του διεθνούς συστήματος; Είναι, για παράδειγμα, η Σαουδική Αραβία σύμμαχος μόνο μέχρι τη στιγμή που θα ξεσπάσουν διαδηλώσεις στο έδαφός της; Είμαστε έτοιμοι να παραχωρήσουμε σε άλλα κράτη το δικαίωμα να επεμβαίνουν σε άλλες χώρες, με το πρόσχημα της υπεράσπισης ενός ομόθρησκου ή ομοεθνούς λαού;


Ταυτόχρονα, οι παραδοσιακές στρατηγικές επιταγές δεν έχουν εκλείψει. Μια αλλαγή καθεστώτος, σχεδόν εξ ορισμού, δημιουργεί την επιτακτική ανάγκη της οικοδόμησης μιας χώρας. Στην αντίθετη περίπτωση, η διεθνής τάξη η ίδια αρχίζει να αποσυντίθεται. Τα οποιαδήποτε κενά που υποδηλώνουν ανομία ενδέχεται να κυριαρχήσουν στον χάρτη, όπως έχει ήδη συμβεί στις περιπτώσεις της Υεμένης, της Σομαλίας, του βόρειου Μάλι, της Λιβύης και του βορειοδυτικού Πακιστάν, και δεν αποκλείεται να κυριαρχήσουν και στη Συρία. Η κατάρρευση του κράτους της Συρίας μπορεί να μετατρέψει το έδαφός της σε βάση για τρομοκρατικές δραστηριότητες ή εφοδιασμό ομάδων με όπλα για χρήση εναντίον γειτονικών χωρών, οι οποίες, ελλείψει αποτελεσματικής κεντρικής εξουσίας, δεν θα διαθέτουν τα μέσα να τις αντιμετωπίσουν.


Στη Συρία, οι εκκλήσεις για ανθρωπιστική βοήθεια και στρατηγική παρέμβαση είναι ταυτόχρονες. Ευρισκόμενη στην καρδιά του μουσουλμανικού κόσμου, η Συρία έχει, επί προεδρίας Bashar al-Assad, συνεισφέρει στην προώθηση της στρατηγικής του Ιράν στην Ανατολή και τη Μεσόγειο. Υποστήριξε την Χαμάς, η οποία απορρίπτει το ισραηλινό κράτος, και την Χεζμπολλάχ, η οποία υπονομεύει τη συνοχή του Λιβάνου. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τόσο στρατηγικούς όσο και ανθρωπιστικούς λόγους να τάσσονται υπέρ της ανατροπής του Άσαντ και να προωθούν τη διεθνή διπλωματίας για το σκοπό αυτό. Από την άλλη πλευρά, δεν αποτελεί το κάθε στρατηγικό συμφέρον δικαιολογία για πόλεμο. Αν συνέβαινε το αντίθετο, δεν θα έμενε καθόλου χώρος για άσκηση διπλωματίας.


Καθώς εξετάζεται η πιθανότητα μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, θα πρέπει κανονικά να τεθούν ορισμένα βασικά ζητήματα: Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες επιταχύνουν την απόσυρσή τους από περιοχές που κατείχαν μετά από στρατιωτικές επεμβάσεις, δηλαδή το Ιράκ και το Αφγανιστάν, πώς μπορεί να δικαιολογηθεί μια νέα στρατιωτική δέσμευση στην ίδια ευρεία γεωπολιτική περιοχή, και μάλιστα μια επέμβαση η οποία είναι πιθανό να αντιμετωπίσει παρόμοιες προκλήσεις με τις προηγούμενες; Η νέα αυτή προσέγγιση - λιγότερο ρητά στρατηγικής και στρατιωτικής φύσεως, που προσανατολίζεται περισσότερο προς διπλωματικά και ηθικά ζητήματα - δίνει λύσεις στα διλήμματα που καταρράκωσαν τα προηγούμενα εγχειρήματα στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, τα οποία κατέληξαν στην απόσυρσή μας και μια διαιρεμένη Αμερική; Ή μήπως θα επιτείνει τις ήδη υπάρχουσες δυσκολίες, διακινδυνεύοντας το κύρος και το ηθικό των ΗΠΑ στην διαχείριση των εσωτερικών μας προβλημάτων, με αποτέλεσμα να μας απομείνουν ακόμη λιγότερα μέσα και μικρότερη επιρροή στη διαμόρφωση μιας λύσης τους; Ποιος θα αντικαταστήσει την έκπτωτη από την οργή του αμερικανικού λαού ηγεσία, και τι γνωρίζουμε ακριβώς για τις συνέπειες; Μια τέτοια έκβαση θα βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των πολιτών και την ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας; Ή μήπως κινδυνεύουμε να επαναλάβουμε την εμπειρία με τους Ταλιμπάν, που οπλίστηκαν από εμάς για να πολεμήσουν τον Σοβιετικό εισβολέα, αλλά στη συνέχεια μετατράπηκαν σε πρόκληση για την ασφάλεια μας;


Η διαφορά μεταξύ μιας στρατηγικής και μιας ανθρωπιστικής παρέμβασης αποκτά μέγιστη σημασία. Η παγκόσμια κοινότητα ορίζει την ανθρωπιστική παρέμβαση μέσω της συναίνεσης, πράγμα τόσο δύσκολο να επιτευχθεί ώστε σχεδόν πάντα να εμποδίζεται η οποιαδήποτε προσπάθεια. Από την άλλη πλευρά, μια παρέμβαση που ή είναι μονομερής ή βασίζεται σε μια συμμαχία προθύμων προκαλεί την αντίσταση των χωρών που φοβούνται την εφαρμογή της πολιτικής αυτής στο δικό τους έδαφος (όπως είναι η Κίνα και η Ρωσία). Ως εκ τούτου, είναι δυσκολότερο να επιτευχθεί εσωτερική στήριξη σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Το δόγμα της ανθρωπιστικής παρέμβασης κινδυνεύει να ανατραπεί αφ' ενός λόγω των αρχών του και αφ' ετέρου λόγω της μη ικανότητας εφαρμογής τους. Αντίθετα, η μονομερής επέμβαση ενέχει το τίμημα της απουσίας διεθνούς και εγχώριας στήριξης.



Η στρατιωτική επέμβαση, ανθρωπιστική ή στρατηγική, έχει δύο προϋποθέσεις:

Πρώτον, είναι σημαντική μια συναίνεση ως προς τη διακυβέρνηση μετά την ανατροπή του status quo. Αν ο στόχος περιοριστεί στην καθαίρεση ενός συγκεκριμένου ηγέτη, πιθανόν να ακολουθήσει ένας νέος εμφύλιος ως αποτέλεσμα του κενού που θα διαδεχθεί τη σύρραξη, καθώς οι ένοπλες ομάδες θα αντιμάχονται η μια την άλλη για τη διαδοχή, και οι άλλες χώρες θα επιλέξουν διαφορετικές πλευρές.

Δεύτερον, ο πολιτικός στόχος πρέπει να είναι σαφής και εφικτός στα πλαίσια ενός εσωτερικά βιώσιμου χρονικού διαστήματος. Και αμφιβάλλω ότι το συριακό ζήτημα συγκεκριμένα ανταποκρίνεται σε αυτές τις προϋποθέσεις. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να οδηγηθούμε στα πλαίσια μιας ακολουθίας σκοπιμοτήτων σε μια απροσδιόριστης φύσης και έκβασης εμπλοκή σε μια σύγκρουση που θα αποκτά έναν ολοένα και πιο σεκταριστικό χαρακτήρα. Αντιδρώντας σε μια ανθρώπινη τραγωδία, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για μη διευκολύνουμε μιαν άλλη. Δίχως μια σαφώς προσδιορισμένη στρατηγική αντίληψη, μια παγκόσμια τάξη που διαβρώνει σύνορα και συγχωνεύει διεθνείς με εμφύλιους πολέμους δεν θα μπορέσει ποτέ να σταθεί. Μια αίσθηση διαβάθμισης είναι απαραίτητη ώστε να διατηρείται πάντα διακριτή η ένδειξη του απόλυτου. Αυτό, φυσικά, είναι ένα ανεξάρτητο θέμα, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ανάλογα, στα πλαίσια του δημόσιου διαλόγου, τον οποίο πρόκειται να διεξαγάγουμε ως χώρα.



*Ο Γερμανοεβραίος και αργότερα Αμερικανός πολίτης Heinz Alfred "Henry" Kissinger γεννήθηκε στις 27 Μαΐου 1923. Επί των ημερών του ως ΥΠΕΞ των ΗΠΑ (επί προεδρίας Nixon και Ford) διένυσε η Ελλάδα κάποια από τα χρόνια της επτάχρονης δικτατορίας και οργανώθηκε η στρατιωτική εισβολή στην Κύπρο. Επί θητείας του έγιναν επίσης διάφορα άλλα στρατιωτικά πραξικοπήματα στον πλανήτη. Ο γνωστός (ή μάλλον διαβόητος) αυτός διπλωμάτης, επιχειρηματίας, πολιτικός επιστήμονας και συγγραφέας βραβεύθηκε και με το Νόμπελ Ειρήνης. Μόλις πήρε τέλος η διπλωματική καριέρα του, έγινε ακόμη πιο περιζήτητος ως σύμβουλος προέδρων των ΗΠΑ και αρκετών άλλων ηγετών ανά τον κόσμο.





ΠΗΓΗ
Διαβάστε περισσότερα » »

ΝΕΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ


Ἡ βρωμερή περίοδος τῆς μεταπολιτεύσεως διακρίνεται στήν ἐγκαθίδρυσιν της, ἀπό τρία προδοτικά γεγονότα:

α) Τήν συμφωνία τῶν Παρισίων (προδοσία τῆς Κύπρου)
β) Τήν συμφωνία τῆς Σόφιας (νομιμοποίησις τοῦ ΚΚΕ καί παράδοσις τῆς ἑλληνικῆς παιδείας -ἱστορίας στό ΚΚΕ)
γ) Τόν αἰσχρό μῦθο τοῦ Πολυτεχνείου

Τό 1973 ἐλήφθη ἡ ἀπόφασις ἀπό τά “παγκόσμια κέντρα ἀποφάσεων” (sic), ἡ μετάβασις πρός παγκοσμιοποίησιν. Εἰς τήν Ἑλλάδα, τό στρατιωτικόν καθεστώς, εἶχεν, σαφῶς, λάβει τήν ἀπόφασιν πρός ἐκδημοκρατικοποίησιν τοῦ κοινωνικοῦ βίου καί πτῶσιν τῆς ἑξαετοῦς δικτα- τορίας, τήν ὁποίαν ἐπέμενεν νά ἀποκαλεῖ, ἀφελῶς, “ἐπανάστασιν”. Μέ ὑπηρεσιακόν προθυπουργόν τόν Σ.Μαρκεζίνην, ἐτοίμαζεν ἐκλογές, μέ πρόεδρον Δημοκρατίας, ἐπί πενταετοῦς θητείας τόν Γ.Παπαδοπουλον.
Τό νέον καθεστώς θά εἶχεν κόμματα ἀποτελούμενα ἀπό νέους ἀνθρώπους εἰς τήν πολιτικήν, μηδεμίαν ἔχοντας σχέσιν μέ τό διεφθαρμένον πολιτικόν καθεστώς, πού ἐπιτυχῶς εἶχεν καταργήσει ἡ ἐπέμβασις τῶν ἐνόπλων δυνάμεων. Νέοι πολιτικοί, “καθαροί”, χωρίς ἐξάρτησιν ἀπό τά καταστρεπτικά διά τήν Ἑλλάδα “κέντρα λήψεως ἀποφάσεων” τοῦ  ἐξωτερικοῦ. Τά λεγόμενα “τζακια” θά εἶχαν πλέον, τελείως… σβύσει καί οἱ “ὑπηρεσιες”, πρεσβεῖες καί πράκτορες, οἱ ὁποῖοι συνεδέοντο μέ αὐτά, ΔΕΝ θά εἶχαν πλέον τούς ἀνθρώπους των, μέσω τῶν ὁποίων θά ἐπέβαλον τήν πολιτικήν τους εἰς τήν Ἑλλάδα! Ὁ στρατός, πειθαρχημένος, ἐμπνέων δύναμιν ἐξουσίας εἰς τό ἐσωτερικόν καί ἀπειλήν γιά κάθε ἐπίβουλον γείτονα, θά ἐγγυᾶτο τήν ἔντιμον διαχείρησιν καί ἐθνικῶς συμφέρουσα, τῶν πολιτικῶν πραγμάτων τῆς χώρας, ἀπό τό νέον κοινοβούλιον. Βαθμηδόν καί ἡ παραμικρά διακριτική παρουσία του θά ἀπεσύρετο, τοῦ πολιτικοῦ βίου ἐξομαλουμένου καί εἰσερχομένου εἰς μία νέαν πορείαν ἐθνικῆς πνοῆς καί πραγματώσεως ἐθνικῶν ὁραμάτων. Ἐξ’ἄλλου, ἡ οἰκονομία μας, ἀπό τῆς ἰσχυρώτερες εἰς τήν Εὐρώπη συνεχῶς ἀνερχομένη, μέ πενταετῆ προγράμματα ἀναπτύξεως ( διά πρώτην φοράν) προοιώνιζε τά καλύτερα. Ὁ ἐθνοκτόνος, μιαρός καί ἄξεστος κομμουνισμός θά ἠτο παντελῶς ἀπών, μή δυνάμενος οὐδ’ἐπ’ἐλάχιστον, νά ὑπάρξη ὡς τροχοπέδη καί ἐμπόδιον στήν μεγάλη ἀνορθωτική πορεία τοῦ λαοῦ μας.
Αὐτό ἀκριβῶς ἦταν ἐκεῖνο πού κυρίως ΔΕΝ ἤθελαν οἱ δυνάμεις τοῦ κινήματος τῆς ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ πού μόλις τότε ἄρχιζε νά κάμη τήν ἐμφά- νισίν του. Ὁ διεθνής Σιωνισμός καί οἱ “στοές” οἱ ἐκφρασται τῆς ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ἐτέθησαν ἐπί τοῦ ἔργου.
Ἔπρεπε νά ὑπάρξη ἕνα γεγονός, πού θά ἐδίχαζε τίς ἔνοπλες δυνάμεις τῆς χώρας, θά ἔστρεφε τούς ἀξιωματικούς ἐναντίον ἀλλήλων καί ἡ σχεδιαζομένη ἐθνοφελής πολιτική ἀλλαγή δέν θά ἐπραματοποιεῖτο. Ὁ ἄνθρωπός τους, πού θά ἀνελάμβανε αὐτό τό ἔγκλημα, ἦτο ὁ Δημήτριος Ἰωαννίδης. Ἐπί μισθῶ πράκτωρ τῶν Ἀμερικανῶν (ἰδέ Ἰσραήλ), ὡς ἀποκαλυπτικῶς βεβαιώνει ὁ ὑπασπιστής του ταγματάρχης Παρασκευᾶς Μπόλαρης, ἐτέθη ἐπί κεφαλῆς μίας συνωμοσίας ἀνοήτων, ἀφελῶν, μωροφιλοδόξων καί ἐστερημένων κάθε πολιτικοῦ  αἰσθητηρίου ἀξιωματικῶν, πρός ἀνατροπήν τοῦ Γ.Παπαδοπούλου, πρίν προφθάσει νά θέση εἰς ἐφαρμογήν τήν σχεδιαζομένην πολιτικήν ἀλλαγήν. Εἶναι ἀπορίας ἄξιον καί θά παραμείνη, δυστυχῶς, μυστήριον ἄλυτον, γιατί ἐνῶ ὁ Γ.Παπαδόπουλος ἐξ’ἀρχῆς ἐγνώριζεν, λεπτομερῶς, κάθε κίνησιν τῶν συνωμοτῶν, δέν ἀντεδρασεν. Ὅσο καί ἄν ἐπιέζετο ἀπό στενούς συνεργάτες του (Στ.Παττακός) ἀκόμα καί μέσα εἰς τίς φυλακές νά ἀπαντήση εἰς αὐτό τό ἐρώτημα, οὐδέποτε εἶπε τί.
Τό πολυτεχνεῖον, ἐν γνώσει τοῦ Ἰωαννιδη, ὠργανώθη ἀπό ξένα κέντρα καί μέ τήν βοήθεια τῆς Μοσάντ. Εἶναι ἀλήθεια, ὅτι “ἐταραξε” κυριολεκτικῶς τήν ὁμόπνοιαν τοῦ στρατεύματος ἔτσι ὥστε νά μή ἀντιδράση στό “ἐσωτερικό πραξικόπημα” τοῦ Ἰωαννίδη καί τῶν ἐλαχίστων ἀξιωματικῶν του.
Θά παραμείνη χαρακτηριστική ἡ ἀπάντησις πού ἐδωσεν ὁ ἐπί κεφαλῆς τῆς φρουρᾶς τοῦ Γ.Παπαδοπούλου στό Λαγονήσι, ἀντισυνταγματάρχης τῆς χωροφυλακῆς, πρός τόν ἐπί κεφαλῆς τοῦ οὐλαμοῦ ἁρμάτων Ἴλαρχον κ.Κώτσαρην Κωνσταντῖνον, πού ἐστάλη νά συλλάβη τόν Δικτάτορα:
Ἴλαρχος: θά κυβερνήσουμε 1000 χρόνια.
Ἄν/χής: παιδάκι μου, καν’τά μέρες!
Πράγματι. Σέ πολύ λιγωτερο ἀπό 1000 μέρες οἱ στρατιωτικοί ἔπεσαν καί οἱ διεφθαρμένοι πολιτικοί ἐπανήρχοντο εἰς τήν ἐξουσίαν. Ο Δ.Ἰωαννίδης συνέχισε νά κυβερνᾶ δικτατορικῶς μετά τό Πολυτεχνεῖον μέχρι πού καί αὐτόν θά ἐξαπατοῦσαν οἱ φίλοι του ἑβραῖοι μέ τήν προδοσίαν τῆς Κύπρου.
Ἡ προδοσία τοῦ Πολυτεχνείου ἄνοιξε τίς πύλες τίς δυστυχοῦς Κύπρου στόν Ἀττίλα, μά πάνω καί ἀπό αὐτό τό ἔγκλημα προετοίμασε, μέσω τῆς συμμορίας τῶν πολιτικῶν πού ἐπανῆλθαν, τήν σημερινήν τραγικήν κατάστασιν πού βιώνουμε.
Γιά ὅλους αὐτούς τούς γελοίους καί ἀηδιαστικούς ψεῦτες τῆς ἐμετικῆς “ἐορτῆς” τοῦ Πολυτεχνείου, ἡ ἱστορία δέν ἔχει μιλήσει ἀκόμη. Ὅταν θά μιλήση, τά κεφαλιά τους θά τρέμουν ἐπάνω στούς ὤμους των.
Κωνσταντῖνος Νίκης
Διαβάστε παλαιότερο άρθρο του ιστολογίου μας για τον μύθο του Πολυτεχνείου εδώ.
 
aporrito
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα 7 φαγητά που «καίνε» το σωματικό λίπος



portokalia1-300x225Επτά θαυματουργές τροφές με διπλή ενίσχυση: καίνε το λίπος πιο γρήγορα και επιπλέον δίνουν την αίσθηση του κορεσμού, άρα χορταίνετε και καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες.
Πορτοκάλια: «εξοντώνουν» τα παχάκια
Ένα πορτοκάλι καταρχήν έχει μόλις 56 θερμίδες και αν μη τι άλλο είναι σε αφθονία αυτήν την εποχή. Βρίσκεται στην υψηλότερη θέση, στη λίστα με τα 38 φαγητά που περιέχουν το μεγαλύτερο «δείκτη κορεσμού» και οι ίνες του καταπολεμούν το λίπος. Σύμφωνα με έρευνες, άνθρωποι που καταναλώνουν φαγητά με ίνες έχουν λιγότερα παχάκια.
Αυγά: για ενέργεια και πρωτεΐνες
Τα αυγά, με μόλις 78 θερμίδες το ένα, όχι μόνο προσφέρουν όλα τα θρεπτικά συστατικά αλλά σας «γεμίζουν» πρωτεΐνες που δίνουν την αίσθηση ότι έχετε χορτάσει. Ένα πρωινό με αυγά θα σας ικανοποιήσει αρκετά και θα έχετε «πάρει» περίπου 330 θερμίδες λιγότερες από ότι να τρώγατε κάτι άλλο.
Και εάν θέλετε ένα υγιεινό τηγανητό αυγό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αντικολλητικό τηγάνι το οποίο πρώτα έχετε ψεκάσει με λίγο λάδι. Με τον τρόπο αυτό το πρωινό σας θα είναι τραγανό, γευστικό και λιγότερο «αμαρτωλό».
Σκούρα σοκολάτα: γλυκός «πειρασμός»
Έρευνες έχουν αποδείξει ότι αν φάτε σκούρα σοκολάτα, στο αμέσως επόμενο γεύμα σας θα φάτε λιγότερο. Ο λόγος είναι ότι τα συστατικά της σοκολάτας επιβραδύνουν την πέψη με αποτέλεσμα να σας κάνουν να νιώθετε χορτάτοι για περισσότερη ώρα. Επιπλέον δε, ένα κομμάτι σοκολάτας, με 170 θερμίδες, μπορεί να περιορίσει την όρεξη για κάτι αλμυρό, γλυκό ή λιπαρό.
Κουκουνάρι: ξεχάστε τα αμύγδαλα
Αν και δεν έχουμε συνηθίζει να τα τρώμε, ίσως τώρα ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε. Τα 15 γραμμάρια (84 περίπου σπόροι από κουκουνάρια) έχουν μόλις 95 θερμίδες, διαθέτουν οξέα που είναι φιλικά για την καρδιά και παράγουν ορμόνες που «ξεγελούν» την αίσθηση της πείνας.
Τυρί: ο αλμυρός σύμμαχος
Η φέτα και το κατσικίσιο τυρί δουλεύουν…υπέρ σας. Τα 15 γραμμάρια έχουν μόλις 76 θερμίδες, χορταίνουν και συμβάλλουν δυναμικά στο κάψιμο περισσότερου λίπους.
Άπαχο γάλα: δεν είναι μόνο για παιδιά
Έχει μόλις 86 θερμίδες η κούπα και αν και οι περισσότεροι θεωρούμε ότι είναι ιδανικό μόνο για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών, έρευνες δείχνουν ότι ωφελεί ιδιαίτερα τους ενήλικες, και συγκεκριμένα όσους προσπαθούν να «κάψουν» ορισμένες θερμίδες. Οι πρωτεΐνες που περιέχει δίνουν μεγαλύτερη αίσθηση ικανοποίησης στον οργανισμό από οποιοδήποτε άλλο ρόφημα, που περιέχει ζάχαρη.
Πατάτες: η παρεξηγημένη τροφή
Η πατάτα ως γνωστόν, περιέχει υδατάνθρακες. Γεγονός που την κατατάσσει στα μη διαιτητικά φαγητά. Κι όμως μία πατάτα αν και έχει 161 θερμίδες, δίνει την αίσθηση του κορεσμού, τρεις φορές περισσότερο από ότι μία φέτα λευκό ψωμί. Και μην ξεχνάτε βέβαια ότι το ανθεκτικό άμυλο της πατάτας βοηθάει τον οργανισμό να κάψει λίπος. Επομένως, για να λυθεί η παρεξήγηση, ο τρόπος μαγειρέματος κάνει μία πατάτα παχυντική και όχι το ίδιο το προϊόν, σύμφωνα με το dete.gr



Διαβάστε περισσότερα » »

Φιλισταίοι, οι “ξεχασμένοι” Έλληνες της Παλαιστίνης



IMG_0245Η προέλευση της ονομασίας της Παλαιστίνης είναι πολύ παλαιά, στην πραγματικότητα είναι πάνω από τριών χιλιάδων χρόνων. Το όνομα Παλαιστίνη προέρχεται από τους Φιλισταίους που είναι ελληνικό φύλο με καταγωγή από τους Αχαιούς από τη Μικρά Ασία και τα νησιά του αιγαίου πελάγους. Έφθασαν στη νότια ακτή της Παλαιστίνης σε διάφορα κύματα. Μια ομάδα έφθασε στις αρχές της ιστορικής περιόδου και εγκαταστάθηκε στη Γάζα. Μια άλλη ομάδα, προήλθε από την Κρήτη αφού είχε πρώτα απωθηθεί από τον Ράμσι ΙΙΙ το 1194 π.Χ. από μια απόπειρα εισβολής που είχαν κάνει στην Αίγυπτο. Αυτή η ομάδα των Κρητών κατέλαβε τη νότια παράκτια περιοχή, όπου ίδρυσαν πέντε πόλεις στην παράκτια πεδιάδα.
Οι Φιλισταίοι ίδρυσαν αυτές τις πέντε πόλεις, και κάθε μια κυβερνιόταν από ένα βασιλιά όπως ήταν η συνήθεια των πόλεων κρατών στον ελληνικό κόσμο.Αυτές οι πόλεις ονομάστηκαν ΝκάΘ (η Πατρίδα του Γολιάθ), Αστόθ, Έκρον, Γάζα, και Ασκάλον.
Η γη των Φιλισταίων ονομαζόταν από τους Εβραίους «νεγέβ των Χερεθί», φράση η οποία σημαίνει «νότος των Κρητών» ακριβώς λόγω της κυρίαρχης παρουσίας των Φιλισταίων στην περιοχή. Σύμφωνα με τις λίγες επιγραφές που έχουν μείνει, κατά το 630 π.Χ. οι Φιλισταίοι είχαν χάσει την ελληνική τους γλώσσα και μιλούσαν Αραμαϊκά.Όμως με την ελληνιστική περίοδο, η ελληνική παρουσία και γλώσσα επανεμφανίζονται στην Παλαιστίνη. Η ελληνιστική περίοδος διάρκεσε στην Παλαιστίνη κατά την περίοδο 332-63 π.χ. Η επαρχία της Γαλιλαίας, όπως και οι γειτονικές επαρχίες της Δεκαπόλεως και της Περαίας, ήταν κατά την εποχή εκείνη πλήρως εξελληνισμένες. Οι εξελληνισμένες πόλεις της Γαλιλαίας και ευρύτερα της Παλαιστίνης παρέμεναν ακμάζουσες και κατά την εποχή του Χριστού. Αν και οι πόλεις ευρίσκονταν υπό Ρωμαϊκή διοίκηση, το ελληνικό στοιχείο εξακολουθούσε να είναι κυρίαρχο και ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού ήταν ελληνικής καταγωγής και οι Φιλισταίοι που μετονομάστηκαν Παλαιστίνιοι, είχαν ξανά εξελληνιστεί.
Με την κάθοδο του χριστιανισμού, οι Έλληνες της Παλαιστίνης, αλλά και οι Παλαιστίνιοι, όπως και οι κάτοικοι της Συρίας, της Ιορδανίας, και του Λιβάνου, έγιναν χριστιανοί. Όταν διαιρέθηκε η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, η Παλαιστίνη, όπως και όλες οι άλλες χώρες της περιοχής, έγιναν μέρος του Βυζαντίου. Κατά συνέπεια, οι Παλαιστίνιοι αλλά και μεγάλο μέρος των κατοίκων της Συρίας, του Λιβάνου, και της Ιορδάνιας έγιναν Ελληνορθόδοξοι χριστιανοί.
Με την εμφάνιση του Ισλάμ, και τις επιδρομές των Αράβων από την έρημο της Αραβίας, το Βυζάντιο έχασε αυτές τις περιοχές στους μουσουλμάνους Άραβες. Οι Άραβες επέβαλαν τη θρησκεία τους και τη γλώσσα τους στις χώρες που κατέκτησαν. Έτσι μαζί με τη μουσουλμανική θρησκεία, η περιοχή αυτή υιοθέτησε και την αραβική γλώσσα, και σε πολύ μικρό διάστημα ο πληθυσμός αραβοποιήθηκε.
Όμως όχι όλοι οι κάτοικοι της Παλαιστίνης και των γύρω χωρών έγιναν μουσουλμάνοι. Αρκετοί παρέμειναν Ορθόδοξοι χριστιανοί, αν και έχασαν τη γλώσσα τους και μιλούν μόνο αραβικά. Κατά τη διάρκεια της οθωμανικής περιόδου, αυτοί όλοι οι αραβόφωνοι Ελληνορθόδοξοι χριστιανοί, ονομάστηκαν Ρωμιοί Ορθόδοξοι (Rum Orthodox) από τους Τούρκους, όπως το ίδιο και οι Έλληνες. Από τότε οι αραβόφωνοι κάτοικοι της Παλαιστίνης αλλά και όλης της Μέσης Ανατολής, αποκαλούνται και αυτοαποκαλούνται Rum Orthodox, δηλ. Ρωμιοί Ορθόδοξοι και όχι μόνο ως Άραβες. Σίγουρα “Ρωμιοί” δεν είναι μόνο οι Ελλαδίτες κι οι Ελληνοκύπριοι. Οι αραβόφωνοι Rum Orthodox, είναι οι τελευταίοι εναπομείναντες Βυζαντινοί στη Μέση Ανατολή.

greeknation.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Παραβίασε το σύστημα «Τaxis» Yπέκλεψε τα φορολογικά στοιχεία 9 εκατ. Ελλήνων!

Ένας 35χρονος, άριστος γνώστης των ηλεκτρονικών υπολογιστών κατάφερε να «φακελώσει» 9.000.000 πολίτες. Μια απίστευτη υπόθεση με κατοχή ψηφιακών αρχείων προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων πολιτών, ήρθε στη δημοσιότητα μετά τη σύλληψη του 35χρονου από την Ασφάλεια
Αττικής.

Η ιστορία, αξιολογείται ως άκρως σημαντική καθώς οι πληροφορίες λένε πως πρόκειται για στοιχεία που εκλάπησαν από το υπουργείο Οικονομικών και αφορούν σε φορολογικές καταστάσεις, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στις «αρπαγή» απόρρητων αρχείων πριν μερικές εβδομάδες πάλι από το ίδιο υπουργείο. Μάλιστα εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπήρχε και συνεργός του 35χρονου χωρίς όμως να έχουν γίνει περισσότερα στοιχεία γνωστά. Ο συλληφθείς κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό και όλα ξεκίνησαν μετά από καταγγελίες πολιτών στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο 35χρονος εργάζεται σε μια εταιρεία μάρκετινγκ είχε αποκτήσει καταστάσεις με στοιχεία ταυτότητάς, Α.Φ.Μ, αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων, καθώς και διευθύνσεις κατοικιών των αναγραφομένων ο 35χρονος κατείχε ψηφιακά αρχεία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, περισσότερων των εννιά εκατομμυρίων πολιτών, όπως στοιχεία ταυτότητας, διευθύνσεις κατοικίας.

Διερευνάται η προέλευση και η τυχόν διαχείριση των αρχείων αυτών από τον συλληφθέντα, καθώς και το ενδεχόμενο παραχώρησής τους, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν έναντι χρηματικής αμοιβής. Ο 35χρονος, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και στη συνέχεια ενώπιον του ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του. Μέχρι τότε ο 35χρονος κρατείται στη ΓΑΔΑ.


Μια καταγγελία

Όπως τόνισε ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Δημήτρης Γεωργατζής:

«Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε χθες μετά από καταγγελία υπαλλήλου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ότι άγνωστο άτομο κατέχει παράνομα, σε ψηφιακή μορφή, μεγάλο αριθμό αρχείων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Άμεσα και ύστερα από σχετική παραγγελία, όπως προβλέπεται εξάλλου, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησαν διαδικτυακή αστυνομική έρευνα και κατάφεραν να εντοπίσουν τα ψηφιακά ίχνη του εμπλεκόμενου στην υπόθεση ατόμου, που όπως αποδείχτηκε αργότερα ήταν ο 35χρονος συλληφθείς.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησε αυθημερόν έρευνα στο σπίτι του ως άνω παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, κατά τη διάρκεια της οποίας κατασχέθηκαν ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος χωρητικότητας 320 GB και τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι άλλης χωρητικότητας.

Από την επιτόπια αυτοψία στα συγκεκριμένα ηλεκτρονικά αποθηκευτικά μέσα, εντοπίστηκαν σε ψηφιακή μορφή αρχεία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, με καταχωρήσεις για πάνω από 9.000.000 εγγραφές και συγκεκριμένα καταστάσεις με στοιχεία ταυτότητάς, Α.Φ.Μ, αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων, καθώς και διευθύνσεις κατοικιών των αναγραφομένων» ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος Δημήτρης Γεωργατζής.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Μαργαρίνες Και Φυτικές Στερόλες: Πόσο Επικίνδυνες Είναι Για Την Υγεία Μας;

Τρώτε μαργαρίνη;
Την προτιμάτε από το βούτυρο πιστεύοντας ότι είναι πιο υγιεινό διατροφικό λίπος; Αποφεύγετε το βούτυρο πιστεύοντας ότι το κορεσμένο λίπος που περιέχει θα μπλοκάρει τις αρτηρίες σας και θα σας
προκαλέσει καρδιοπάθεια;
Αγοράζετε τα νέα προϊόντα (ποτά, γιαούρτια και μαργαρίνες) με φυτικές στερόλες, γιατί πιστεύετε ότι κάνουν καλό στην καρδιά σας, αφού μειώνουν τη χοληστερίνη;
Τι θα λέγατε αν μαθαίνατε ότι η προτίμησή σας στη μαργαρίνη ή στα προϊόντα με φυτικές στερόλες θέτει σε κίνδυνο την υγεία σας; Και ότι το βούτυρο είναι μια πιο υγιεινή επιλογή από τις μαργαρίνες;
Ασφαλώς όλα αυτά σας προκαλούν έκπληξη. Και αυτό διότι σας έχουν κάνει να πιστεύετε ότι το βούτυρο είναι ανθυγιεινό και ότι θα πρέπει να το αντικαταστήσετε με τη μαργαρίνη. Και σαν να μην έφθανε αυτό, από τα τέλη της δεκαετίας του 90 μια ποικιλία τροφών που μειώνουν τη χοληστερίνη έχουν εμφανιστεί στα σουπερμάρκετ σε όλο τον κόσμο. Αυτά τα προϊόντα είναι στη μορφή ποτών, γιαουρτιού και μαργαρίνης. Τα ενεργά συστατικά σε αυτά τα προϊόντα είναι οι φυτικές στερόλες, οι οποίες λέγεται ότι μειώνουν τη χοληστερίνη στο σώμα μπλοκάροντας την απορρόφηση χοληστερίνης στο έντερο.
Οι εταιρείες αυτών των προϊόντων κερδίζουν εκατομμύρια χρήματα κάθε χρόνο από τις πωλήσεις τους, αφού πάρα πολλοί σπεύδουν να τα αγοράσουν, έχοντας ακούσει ότι μειώνουν τη χοληστερίνη. Και αφού μειώνουν τη χοληστερίνη, είναι καλά για την καρδιά. Και όμως η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Η μαργαρίνη είναι η χειρότερη διατροφική επιλογή που μπορείτε να κάνετε για την υγεία της καρδιά σας και για την γενικότερη υγεία σας. Τα συστατικά που περιέχει μπορούν να προκαλέσουν πλήθος ασθενειών, μεταξύ των οποίων καρδιοπάθεια και καρκίνο. Η μαργαρίνη είναι μια πλαστική τροφή χωρίς κάποια διατροφική αξία.
Όσο για τις φυτικές στερόλες, τις οποίες προσθέτουν στις μαργαρίνες, σκεφτείτε καλά πριν τις καταναλώστε ξανά, αφού μελέτες έχουν δείξει ότι προκαλούν αθηροσκλήρωση.
Πιθανώς αυτά να τα ακούτε για πρώτη φορά, και είναι φυσικό αυτό, αφού οι εταιρείες μαργαρινών και διατροφικών προϊόντων που μειώνουν τη χοληστερίνη αποσιωπούν ότι τα προίόντα τους είναι επικίνδυνα για την υγεία. Όπως και οι φαρμακευτικές εταιρείες στατινών, έτσι και οι εταιρείες αυτών των προϊόντων εκμεταλλεύονται τον φόβο σας για τη χοληστερίνη ή μάλλον αυτοί σας έχουν προκαλέσει αυτόν τον φόβο, για να πουλάνε τα προϊόντα τους. Και όμως η χοληστερίνη, όπως αποδεικνύω στο βιβλίο μου «Χοληστερίνη: Ένας σύγχρονος μύθος» (έκδ. Etra Publishing), είναι μια ουσία ωφέλιμη για τον οργανισμό σας. Ας εξετάσουμε γιατί οι μαργαρίνες και τα προϊόντα με φυτικές στερόλες είναι επικίνδυνα για την υγεία σας.
Τι είναι μαργαρίνη;
Οι εταιρείες που παρασκευάζουν μαργαρίνες μας λένε ότι τα προϊόντα τους είναι υγιεινά εναλλακτικά του βουτύρου.
Οι μαργαρίνες παρασκευάζονται από φυτικά έλαια όπως ηλιέλαιο και ελαιοκράμβη. Αυτά τα λάδια παράγονται με μηχανική πίεση των σπόρων. Η επεξεργασία των σπόρων, για να γίνει λάδι, σημαίνει ότι το τελικό προϊόν έχει θερμανθεί σε υψηλή θερμοκρασία και έχει εκτεθεί σε διάφορα χημικά. Αυτά τα ραφιναρισμένα λάδια χάνουν μεγάλο ποσοστό των συστατικών τους κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τα λάδια που γίνονται μαργαρίνες αλλά για όλα τα φυτικά λάδια με εξαίρεση το
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Τα λάδια αυτά περιέχουν μεγάλες ποσότητες ωμέγα 6 λιπαρών οξέων. Όπως θα δούμε, η υπερκατανάλωση ωμέγα 6 λιπαρών οξέων προκαλεί πολλά προβλήματα υγείας.
Η αδικαιολόγητη σύνδεση ανάμεσα στα κορεσμένα λίπη και την καρδιοπάθεια παρείχε μια ευκαιρία για τη βιομηχανία τροφών. Επέτρεψε στη βιομηχανία να εμφανιστεί με εναλλακτικά του βουτύρου, τα οποία μπορούσαν να διατεθούν στην αγορά ως μια «πιο υγιεινή επιλογή». Για να γίνει όμως αυτό, έπρεπε να ξεπεραστεί ένα πρόβλημα.
Οι τροφές που περιέχουν κορεσμένο λίπος (όπως το βούτυρο) είναι στερεές σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό οφείλεται στη μοριακή δομή τους που τα επιτρέπει να αλείφονται εύκολα. Οι τροφές που περιέχουν περισσότερα ακόρεστα λίπη (όπως τα φυτικά λάδια) είναι υγρά σε θερμοκρασία δωματίου. Η βιομηχανία τροφών χρειάζεται ένα προϊόν που να είναι και χαμηλό σε κορεσμένο λίπος και στερεό (ή δυνάμενο να αλείφεται) σε θερμοκρασία δωματίου.
Στη φύση δεν υπάρχει τέτοιο συστατικό. Μια τροφή που περιέχει περισσότερα ακόρεστα λίπη είναι υγρή σε θερμοκρασία δωματίου. Ως εκ τούτου η βιομηχανία τροφίμων πρέπει να δημιουργήσει έναν νέο τύπο λίπους. Αυτό το νέο λίπος ονομάζεται υδρογονωμένο λίπος (trans λιπαρό οξύ) και έχει χρησιμοποιηθεί πολύ στην παρασκευή μαργαρινών.
Τα υδρογονωμένα λίπη δημιουργούνται με την προσθήκη μορίων υδρογόνου στη χημική δομή των λαδιών κάτω από υψηλή πίεση, σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και με την παρουσία νικελίου, αλουμινίου και άλλων βαρέων μετάλλων. Μερικοί ειδικοί ανησυχούν ότι κατάλοιπα αυτών των μετάλλων μένουν στα υδρογονωμένα λίπη και καταλήγουν στα σώματα των ανθρώπων που τα τρώνε. Όταν βομβαρδίζουμε υδρογόνο σε ακόρεστο λίπος, δημιουργούμε έναν περίεργο τύπο μορίου που δεν συναντάται στη φύση. Είναι ένα μόριο με ένα άτομο υδρογόνου στην άλλη πλευρά του διπλού δεσμού του άνθρακα.
Η φύση κάνει όλους τους διπλούς δεσμούς με υδρογόνο στην ίδια πλευρά, κάτι που είναι γνωστό ως δεσμός cis. Με τη διαδικασία της υδρογόνωσης δημιουργούμε δεσμούς trans. Τα λίπη που περιέχουν δεσμούς trans ονομάζονται trans λιπαρά οξέα ή υδρογονωμένα έλαια. Τα trans λιπαρά οξέα είναι αφύσικα και επικίνδυνα για την υγεία μας.
Ακόμα και αν η πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται για την παρασκευή της μαργαρίνης (τα φυτικά έλαια) είχε κάποια ομοιότητα με φυσική τροφή πριν υδρογονωθεί, δεν μπορεί να ονομάζεται τώρα φυσική τροφή. Το τελικό προϊόν (αφού θερμανθεί και του προστεθούν υδρογόνα) είναι ξένο στο ανθρώπινο σώμα.
Η διαδικασία της μετατροπής των φυτικών λαδιών σε πιο στερεά λίπη είναι επιθυμητή για τη βιομηχανία τροφίμων. Αυτή η διαδικασία κάνει τα φυσιολογικά πολυακόρεστα λιπαρά οξέα να συμπεριφέρονται σαν κορεσμένα λίπη στα φαγητά. Ταtrans λιπαρά έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Είναι αφύσικα στερεά σε θερμοκρασία δωματίου και μπορούν να χρησιμοποιούνται ως επάλειψη και μαγειρικό λίπος. Επειδή αυτά μπορούν να παραχθούν τόσο φτηνά και επειδή η προσθήκη τους βοηθά τα συσκευασμένα φαγητά να διαρκούν σχεδόν για πάντα, η βιομηχανία τροφίμων προτιμά να χρησιμοποιεί trans λιπαρά φτιαγμένα από φτηνό σογιέλαιο, καλαμποκέλαιο ή βαμβακέλαιο παρά από πιο ακριβά ζωικά λίπη ή τροπικά έλαια. Οι πρώτες ύλες λοιπόν είναι φτηνές και το τελικό προϊόν μπορεί να μείνει στα ράφια των supermarkets για πολλούς μήνες προτού χαλάσει. Αντίθετα το φρέσκο βούτυρο πρέπει να αντικαθίσταται τακτικά.
Είναι τώρα καλά γνωστό ότι τα trans λιπαρά που βρίσκονται στις μαργαρίνες είναι πολύ τοξικά για το ανθρώπινο σώμα και θέτουν σημαντικούς κινδύνους υγείας.
Από το 2006 οι παρασκευαστές τροφίμων στην Αμερική υποχρεώθηκαν να γράφουν την ποσότητα των trans λιπαρών στα προϊόντα τους.
Οι κίνδυνοι των trans λιπαρών
Ας εξετάσουμε τους κινδύνους των trans λιπαρών οξέων.
Τα trans λιπαρά οξέα προκαλούν καρδιοπάθεια, καρκίνο, προβλήματα με τα οστά, ορμονική ανισορροπία, δερματικές παθήσεις, στειρότητα, δυσκολίες στην εγκυμοσύνη και προβλήματα με τον θηλασμό, και χαμηλή απόκτηση βάρους και προβλήματα ανάπτυξης στα παιδιά.
Αυτά τα λίπη, τα οποία λένε στους ανθρώπους να τα καταναλώνουν, για να μειώσουν τα επίπεδα της χοληστερίνης, αυξάνουν τη χοληστερίνη και επίσης τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια.
Για παράδειγμα η Nurses’ Health Study, μια μακρόχρονη μελέτη 80.000 γυναικών νοσοκόμων που διεξήχθη από ερευνητές στο πανεπιστήμιο τουHarvard, ανέφερε ότι η κατανάλωση 30 θερμίδων trans λιπαρών κάθε μέρα αντί 30 θερμίδων από υδατάνθρακες αύξησε τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια σε σημαντικό βαθμό. Έχουν δημοσιευθεί μερικές μεγάλες μελέτες που δείχνουν ότι η κατανάλωση transλιπαρών οξέων θεωρείται παράγοντας κινδύνου για καρδιοπάθεια (1).
Προκαλούν φλεγμονή και βλάβη στα ενδοθηλιακά κύτταρα που βρίσκονται μέσα στο τοίχωμα των αρτηριών. Ερευνητές έχουν βρει ότι τα trans λιπαρά είναι επιζήμια στην ικανότητα των αιμοφόρων αγγείων να διαστέλλονται, ένας δείκτης για κίνδυνο καρδιοπάθειας. «Αυτό σημαίνει ότι τα trans λιπαρά οξέα αυξάνουν τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια περισσότερο από ότι η πρόσληψη κορεσμένων λιπών», συμπέραναν οι επιστήμονες στο πανεπιστήμιο Wageningen στην Ολλανδία. Πρότειναν ότι αν οι τηγανιτές πατάτες μαγειρεύονταν σε κορεσμένο λίπος αντί για υδρογονωμένα φυτικά έλαια, θα ήταν πιο ασφαλείς (2). Είναι ειρωνικό ότι για χρόνια οι παρασκευαστές μαργαρίνης προωθούσαν τα προϊόντα τους ως «υγιεινά για την καρδιά».
Τα trans λιπαρά μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο. Η βιοχημικός και διατροφολόγος Mary Enig στη διδακτορική της διατριβή το 1984 έδειξε ότι τα transλιπαρά παρεμποδίζουν συστήματα ένζυμων στο σώμα που κάνουν τα καρκινογόνα αβλαβή και αυξάνουν τα ένζυμα που κάνουν τα καρκινογόνα πιο τοξικά.
Το 2002 το Institute of Medicine του National Academy of Sciences συμπέρανε ότι δεν υπάρχει ασφαλές επίπεδο trans λιπαρών στη διατροφή.
Μαργαρίνες με λιγότερα trans λιπαρά;
Η γνώση της βλαπτικότητας των trans λιπαρών και η υποχρεωτική καταγραφή της ποσότητάς τους στα προϊόντα ανάγκασαν τους παρασκευαστές να μειώσουν την ποσότητα των trans λιπαρών στη μαργαρίνη. Οι εταιρείες αυτές δεν υπεισέρχονται σε λεπτομέρειες για το πώς πετυχαίνουν κάτι τέτοιο. Αλλά και πάλι το τελικό προϊόν είναι ξένο για το ανθρώπινο σώμα. Επιπλέον η πρώτη ύλη των μαργαρινών είναι τα πολυακόρεστα λίπη, τα οποία περιέχουν μεγάλες ποσότητες ωμέγα-6 λιπαρών οξέων και είναι βλαβερά για την υγεία σας.
Τι είναι πολυακόρεστα λίπη
Τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα έχουν δύο ή περισσότερους διπλούς δεσμούς. Τα δύο πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που βρίσκονται πιο συχνά στα φαγητά μας είναι το λινολεϊκό οξύ με δύο διπλούς δεσμούς (που ονομάζεται ωμέγα-6) και λινολενικό οξύ με τρεις διπλούς δεσμούς (που ονομάζεται ωμέγα-3). (Το νούμερο ωμέγα δείχνει τη θέση του πρώτου διπλού δεσμού).
Επειδή το σώμα δεν μπορεί να κατασκευάσει αυτά τα λιπαρά οξέα, ονομάζονται «απαραίτητα» και πρέπει να λαμβάνονται από τα φαγητά. Τα πολυακόρεστα λιπαρά δεν πήζουν εύκολα. Παραμένουν υγρά, ακόμα και όταν ψύχονται.
Το πρόβλημα δεν είναι με τα ωμέγα-3, αλλά με τα ωμέγα-6. Τα ωμέγα-3 έχουν αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ τα ωμέγα-6 προάγουν τη φλεγμονή. Η υπερκατανάλωση ωμέγα-6 λιπαρών οξέων προκαλεί πολλά προβλήματα υγείας.
Όταν αυτά τα λίπη υποβάλλονται στη θερμότητα ή στο οξυγόνο, όπως στην έκθλιψη, στην επεξεργασία και στο μαγείρεμα, σχηματίζονται ελεύθερες ρίζες. Είναι αυτές οι ελεύθερες ρίζες, όχι τα κορεσμένα λίπη, που μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο και καρδιοπάθεια. Έτσι τα βιομηχανικά επεξεργασμένα πολυακόρεστα έλαια όπως το καλαμποκέλαιο, το σογιέλαιο και το ηλιέλαιο πρέπει να αποφεύγονται. Από τα λάδια αυτά παρασκευάζονται οι μαργαρίνες.
Τα πολυακόρεστα λίπη είναι βλαβερά για την υγεία σας
Τα πολυακόρεστα έλαια οξειδώνονται εύκολα και περιέχουν μεγάλες ποσότητες ωμέγα-6 λιπαρών οξέων και έτσι βλάπτουν την υγεία μας.
Όταν πάρα πολλά πολυακόρεστα λίπη δίνονται σε πειραματόζωα, τα λευκά αιμοσφαίριά τους βλάπτονται τόσο, ώστε τα ζώα πεθαίνουν πιο εύκολα από μεταδοτικές ασθένειες και καρκίνο.
Τα πολυακόρεστα λίπη προκαλούν αθηροσκλήρωση. Μια νέα θεωρία για την αιτία της αθηροσκλήρωσης είναι ότι δεν είναι η φυσιολογική χοληστερίνη αλλά η οξειδωμένη χοληστερίνη που είναι επικίνδυνη. Και οξειδωμένη χοληστερίνη σημαίνει χοληστερίνη που έχει πάθει βλάβη από τις ελεύθερες ρίζες.
Αλλά πώς η χοληστερίνη οξειδώνεται; Οι ελεύθερες ρίζες είναι η αιτία της οξείδωσης και πηγή των ελευθέρων ριζών είναι πιο πιθανόν τα πολυακόρεστα φυτικά έλαια. Για παράδειγμα οι επιστήμονες μπορούν να μειώσουν τις λιπώδεις γραμμώσεις (που αποκαλούνται αθηροσκλήρωση) σε κουνέλια με οικογενειακή υπερχοληστερολαιμία (που ονομάζονται κουνέλια Watanable) με το φάρμακο probucol, το οποίο στα κουνέλια δεν μειώνει τη χοληστερίνη του αίματος (3). Η εξήγηση μπορεί να είναι ότι το probucolόπως η βιταμίνη E είναι ένα αντιοξειδωτικό που εμποδίζει τις επιθέσεις των ελευθέρων ριζών. Από την άλλη η μείωση της χοληστερίνης στα Watanable κουνέλια δεν μειώνει τις λιπώδεις γραμμώσεις..
Αν τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα προάγουν την οξείδωση της χοληστερίνης και συνεπώς την αθηροσκλήρωση, πρέπει να αποφεύγουμε να τρώμε πολλά από αυτά. Αλλά οι υποστηρικτές της σύνδεσης της καρδιοπάθειας με τη διατροφή επιμένουν ότι είναι σημαντικότερο να μειώσουμε τη χοληστερίνη αποφεύγοντας το κορεσμένο λίπος και συνεχίζουν να συνιστούν τα πολυακόρεστα ως υποκατάστατο.
Τα κορεσμένα λίπη δεν μπορούν να βρεθούν σε μεγάλη ποσότητα στην αθηρωματική πλάκα (4). Αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωση κορεσμένου λίπους δεν προκαλεί καρδιοπάθεια. Αντίθετα τα λιπαρά οξέα που βρίσκονται στην αρτηριακή πλάκα είναι κυρίως ακόρεστα (74%), από τα οποία 41% είναι πολυακόρεστα. Άρα τα πολυακόρεστα λίπη είναι αυτά που προκαλούν καρδιοπάθεια. Η κατανάλωση λοιπόν μαργαρίνης μπορεί να προκαλέσει καρδιοπάθεια, διότι η μαργαρίνη είναι πλούσια πηγή πολυακόρεστων λιπών.
Γιατί πρέπει να αποφεύγετε τη μαργαρίνη
Εκτός από τα trans λιπαρά οξέα και τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα υπάρχουν πάρα πολλά ανθυγιεινά συστατικά στη μαργαρίνη:
- Ελεύθερες ρίζες: Οι ελεύθερες ρίζες είναι αποτέλεσμα της βιομηχανικής επεξεργασίας των φυτικών ελαίων σε υψηλές θερμοκρασίες. Οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν πολυάριθμα προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της καρδιοπάθειας και του καρκίνου.
- Συνθετικές βιταμίνες: Συνθετική βιταμίνη Α και άλλες βιταμίνες προστίθενται στη μαργαρίνη.
- Συντηρητικά: Πολυάριθμα πρόσθετα αμφιβόλου ασφάλειας προστίθενται στις μαργαρίνες.
- Λευκαντικά και χρωστικές: Το φυσικό χρώμα των μερικώς υδρογονωμένων φυτικών ελαίων είναι γκρι, έτσι οι παρασκευαστές τα λευκαίνουν. Κίτρινο χρώμα έπειτα προστίθεται στη μαργαρίνη.
- Τεχνητά αρώματα: Αυτά καλύπτουν την απαίσια γεύση και μυρωδιά των μερικώς υδρογονωμένων ελαίων και παρέχουν μια ψεύτικη γεύση βουτύρου.
- Μονο- και δι-γλυκερίδια: Αυτά περιέχουν trans λιπαρά οξέα που οι παρασκευαστές δεν έχουν στη λίστα των ετικετών των προϊόντων τους. Αυτά χρησιμοποιούνται σε υψηλές ποσότητες στις «χαμηλές σε trans λιπαρά» μαργαρίνες.
- Πρωτεΐνη σόγιας: Αυτή η πολύ επεξεργασμένη σκόνη προστίθεται στις «χαμηλές σε trans λιπαρά» μαργαρίνες, για να τις κάνουν στερεές. Η σκόνη σόγιας μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία του θυρεοειδούς, πεπτικές διαταραχές και άλλα προβλήματα υγείας.
- Στερόλες: Οι στερόλες προστίθενται στις μαργαρίνες, για να τις δώσει ιδιότητες μείωσης της χοληστερίνης. Αυτά τα συστατικά δρουν σαν οιστρογόνα και μπορούν να προκαλέσουν ενδοκρινικά προβλήματα.
Πριν την εμφάνιση και την τεράστια αύξηση της χρήσης των μαργαρινών (και άλλων υδρογονωμένων λιπών) τα ποσοστά θανάτων στις ΗΠΑ από καρδιοπάθεια και καρκίνο ήταν μόνο 3%, η παχυσαρκία ήταν μόνο 5% και ο διαβήτης ήταν ανύπαρκτος.
Η μαργαρίνη παίζει έναν σημαντικό ρόλο στη χειροτέρευση της υγείας μας, διότι είναι αφύσικη – τα σώματά μας δεν είναι σχεδιασμένα να την καταναλώνουν. Η μαργαρίνη είναι «πλαστική τροφή». Η μοριακή δομή της μαργαρίνης μοιάζει με αυτήν ενός πλαστικού. Η μαργαρίνη απέχει ένα μόριο από το να είναι ένα πλαστικό! Η μαργαρίνη δεν είναι αληθινή τροφή. Αν αφήσετε τη μαργαρίνη έξω από το ψυγείο για μερικές ημέρες, θα παρατηρήσετε ότι κανένα έντομο δεν θα την πλησιάσει και ότι δεν θα χαλάσει ή θα μυρίζει διαφορετικά. Αυτό συμβαίνει, διότι δεν έχει διατροφική αξία. Τίποτα δεν αναπτύσσεται σε αυτήν, ούτε αυτοί οι μικροοργανισμοί δεν θα μπορέσουν να αναπτυχθούν. Γιατί; Διότι η μαργαρίνη είναι σχεδόν ένα πλαστικό.
Φυτικές στερόλες
Οι φυτικές στερόλες είναι συστατικά που είναι παρόμοια με τη χοληστερίνη. Βρίσκονται σε φυτά και μπορούν να θεωρηθούν ως το φυτικό ισοδύναμο της χοληστερίνης. Και τα φυτά και οι άνθρωποι χρειάζονται στερόλες για τις μεμβράνες κάθε κυττάρου. Τα φυτά χρησιμοποιούν στερόλες γι’ αυτό τον σκοπό, ενώ οι άνθρωποι χρειάζονται χοληστερίνη.
Οι φυτικές στερόλες είναι συστατικά των μεμβρανών των φυτών. Βρίσκονται φυσιολογικά σε μικρές ποσότητες σε πολλές φυτικές τροφές όπως όσπρια, λαχανικά, σπόρους και ξηρούς καρπούς, αλλά είναι δύσκολο να λάβουμε υψηλές δόσεις στερολών τρώγοντας αυτές τις τροφές. Για να κάνουν ευκολότερο να επιτευχθούν αποτελεσματικές δόσεις στερολών, οι παρασκευαστές έχουν δημιουργήσει τροφές ενισχυμένες με φυτικές στερόλες. Οι στερόλες προστίθενται πιο εύκολα σε τροφές με υψηλότερο περιεχόμενο λίπους, όπως μαργαρίνες, αλλά μπορούν επίσης να βρεθούν σε χαμηλά σε λίπη ή χωρίς λίπη προϊόντα, όπως χυμό πορτοκαλιού, γάλα και γιαούρτι.
Κανείς δεν ξέρει σίγουρα πώς οι φυτικές στερόλες μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερίνης, αλλά θεωρείται ότι, όταν μπαίνουν στο πεπτικό σύστημα, ανταγωνίζονται με τη χοληστερίνη για χώρο στον εντερικό σωλήνα. Οι φυτικές στερόλες μπορούν να εμποδίζουν αποτελεσματικά την απορρόφηση μέρους της χοληστερίνης. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μικρή μείωση των επιπέδων της LDL στο αίμα.
Οι περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν μικρή ποσότητα φυτικών στερολών με τη φυσιολογική τους διατροφή. Για παράδειγμα υπολογίζεται ότι οι Βρετανοί καταναλώνουν 0,25 γραμμάρια στερολών την ημέρα (5). Για να επιτυγχάνεται όμως κάποια επίδραση στα επίπεδα της LDL, είναι απαραίτητο να καταναλώνονται γύρω στα 2 γραμμάρια φυτικών στερολών την ημέρα. Αυτό αντιστοιχεί με την ποσότητα φυτικών στερολών που βρίσκονται σε 150 μήλα ή 425 ντομάτες. Τα προϊόντα που περιέχουν φυτικές στερόλες έχουν επεξεργαστεί έτσι ώστε να μπορούν να καταναλώνονται εύκολα 2 γραμμάρια φυτικών στερολών με φυσιολογική καθημερινή χρήση, όπως επάλειψη στο ψωμί. Αυτό το επίπεδο κατανάλωσης φυτικών στερολών δεν είναι φυσιολογικό για το ανθρώπινο σώμα.
Οι παρασκευαστές των μαργαρινών που περιέχουν φυτικές στερόλες ισχυρίζονται ότι τα προϊόντα τους μειώνουν τα επίπεδα της LDL 10-15%. Αν και οι δοκιμές που έγιναν για αυτά τα προϊόντα περιέλαβαν μικρό αριθμό ανθρώπων, υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι αυτές οι μειώσεις είναι εφικτές. Αυτές οι μειώσεις αποτελούν μείωση της LDL της τάξεως των 15,5 mg/dl. Το αν όμως αυτό μεταφράζεται σε πραγματικό όφελος, δηλαδή αν η μείωση της LDL προλαμβάνει την καρδιοπάθεια, είναι άλλο θέμα.
Οι παρασκευαστές αυτών των τροφών που μειώνουν τη χοληστερίνη επωφελούνται από την άποψη ότι η μείωση των επιπέδων της LDL είναι ευεργετική και ότι με κάποιο τρόπο θα οδηγήσει σε βελτίωση στην υγεία. Αν και υπάρχουν κάποιες αποδείξεις ότι αυτά τα προϊόντα μπορούν να μειώσουν λίγο την LDL, δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι κάποιος πραγματικά θα ευεργετηθεί από την κατανάλωσή τους. Όπως έχω αποδείξει στο βιβλίο μου «Χοληστερίνη: Ένας σύγχρονος μύθος» (έκδ. EtraPublishing), η μείωση της LDL δεν προλαμβάνει την καρδιοπάθεια και η χοληστερίνη είναι ευεργετική για την υγεία μας.
Κάποιες μαργαρίνες γράφουν στη συσκευασία τους ότι δεν συνιστάται να καταναλώνονται περισσότερα από 3 γραμμάρια του προϊόντος την ημέρα. Αυτή είναι η μέγιστη ημερήσια πρόσληψη που προτάθηκε σε μια αναφορά που δημοσίευσε η EuropeanCommission Scientific Committee on Food. Αυτό το μέγιστο επίπεδο κατανάλωσης θεωρήθηκε σωστό λόγω της πιθανότητας ότι υψηλές προσλήψεις μπορούν να επιφέρουν παρενέργειες.
Οι παρασκευαστές λένε ότι διάφορες μελέτες έχουν βρει ότι τα προϊόντα τους είναι ασφαλή, αλλά αυτές οι μελέτες περιέλαβαν μικρό αριθμό ανθρώπων. Μια μελέτη βρήκε ότι η συχνότητα των γαστρεντερικών παραπόνων αυξήθηκε, όταν η δόση αυξήθηκε. Αλλά μόνο 21 άνθρωποι συμπεριλήφθηκαν σε κάθε ομάδα, έτσι είναι αδύνατο να εξαχθούν σημαντικά συμπεράσματα (6).
Παρ’ όλα αυτά οι φυτικές στερόλες έχουν μακρόχρονες αρνητικές επιδράσεις. Συγκεκριμένα προκαλούν αθηροσκλήρωση και στένωση αορτικής βαλβίδας. Ο Dr. Platκαι οι συνάδελφοί του στο τμήμα Ανθρώπινης Βιολογίας του πανεπιστημίου Maastrichtστην Ολλανδία βρήκαν ότι οι φυτικές στερόλες είναι περισσότερο υπεύθυνες από τη χοληστερίνη για την πρόκληση αθηροσκλήρωσης (7). Παρ’ ότι οι φυτικές στερόλες μειώνουν τη χοληστερίνη, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικόAtherosclerosis το 2006 ανέφερε ότι η πλάκα σε μερικούς ασθενείς με αθηροσκλήρωση αποτελείτο από στερόλες. Με άλλα λόγια οι φυτικές στερόλες μπορούν να συμβάλλουν σε αθηροσκλήρωση (8). Tα ευρήματα σε ανθρώπους με μια σπάνια κληρονομική ασθένεια που ονομάζεται σιτοστερολαιμία έρχονται σε συμφωνία. Οι άνθρωποι αυτοί απορροφούν πολύ περισσότερες φυτικές στερόλες από το φυσιολογικό και όλοι αναπτύσσουν αθηροσκλήρωση νωρίς στη ζωή τους. Στην πραγματικότητα η χοληστερίνη των τροφών, όπως αποδεικνύω στο βιβλίο μου «Χοληστερίνη: Ένας σύγχρονος μύθος», δεν αποτελεί αιτία αθηροσκλήρωσης. Οι φυτικές όμως στερόλες, όπως αποδεικνύεται από τις προαναφεθείσες μελέτες αποτελούν αιτία αθηροσκλήρωσης.
Μια φιλανδική μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2008 έδειξε ότι οι φυτικές στερόλες συσσωρεύονται στην αορτική βαλβίδα, μειώνοντας τη ροή του αίματος και αυξάνοντας τον κίνδυνο για στένωση αορτικής βαλβίδας (9).
Επειδή οι φυτικές στερόλες έχουν βρεθεί ότι μειώνουν τα επίπεδα της ολικής χοληστερίνης και της LDL, η FDA (η Διοίκηση Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής) ενέκρινε τις ετικέτες τροφίμων που περιέχουν φυτικές στερόλες να αναγράφουν ότι τα συστατικά τους μπορούν να μειώνουν τον κίνδυνο για καρδιαγγειακή ασθένεια. ΤοNational Institutes of Health υποστηρίζει την κατανάλωση φυτικών στανολών/στερολών σαν μια πρώτης γραμμής θεραπεία για τη μείωση της LDL. (Οι φυτικές στανόλες και στερόλες είναι φυτοστερόλες και είναι χημικά παρόμοιες, αλλά οι στανόλες είναι σπάνιες, αποτελώντας το 10% των διατροφικών φυτοστερολών.)
Το Adult TreatmentPanel του National Heart, Lung and Blood Institute υποδεικνύει ότι το 30% με 40% της μείωσης της LDL μπορεί να επιτευχθεί συνδυάζοντας στατίνες με φυτικές στανόλες/στερόλες. Είναι πολύ περίεργο γιατί αυτοί οι οργανισμοί προτείνουν την κατανάλωση φυτικών στερολών για την πρόληψη της καρδιοπάθειας, όταν υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι οι φυτικές στερόλες προκαλούν αθηροσκλήρωση.
Οι φυτικές στερόλες μειώνουν την απορρόφηση των λιποδιαλυτών συστατικών, όπως βιταμίνη Α, βιταμίνη D, βήτα-καροτίνη, λυκοπένιο, λουτεΐνη, συνένζυμο Q10, βιταμίνη Κ και ακόμα απαραίτητα λιπαρά οξέα (10, 11). Διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι η απορρόφηση των καροτενίων μειώνεται 25%. Μερικές μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι η βιταμίνη Ε μειώνεται 8% (5).
Βούτυρο αντί για μαργαρίνη
Το βούτυρο είναι προτιμότερο από τη μαργαρίνη. Το βούτυρο είναι μια τέλεια τροφή.
Αυτό μπορεί να σας προκαλεί έκπληξη μετά από τόση δυσφήμιση του βουτύρου και προπαγάνδα υπέρ της μαργαρίνης. Οι άνθρωποι αποφεύγουν το βούτυρο, διότι περιέχει κορεσμένα λίπη. Οι ιθύνοντες υγείας έχουν πείσει τον κόσμο ότι τα κορεσμένα λίπη είναι επιβλαβή για την υγεία και ότι προκαλούν καρδιοπάθεια. Στο βιβλίο μου «Χοληστερίνη: Ένας σύγχρονος μύθος» αποδεικνύω ότι τα κορεσμένα λίπη είναι ωφέλιμα για την υγεία μας. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στοAmerican Journal of Clinical Nutrition το 2010 έδειξε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα κορεσμένα λίπη συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο για καρδιοπάθεια και εγκεφαλικό (12). Αντίθετα υπάρχει μελέτη που δείχνει ότι το βούτυρο προστατεύει από την καρδιοπάθεια. Μια επιθεώρηση έδειξε ότι οι άνδρες που έτρωγαν βούτυρο διέτρεχαν τον μισό κίνδυνο για ανάπτυξη καρδιοπάθειας σε σύγκριση με αυτούς που χρησιμοποιούσαν μαργαρίνη (13).
Το βούτυρο είναι υγιεινή τροφή για τους ακόλουθους λόγους:
- Είναι πλούσια πηγή βιταμίνης Α. Περιέχει επίσης και τις άλλες λιποδιαλυτές βιταμίνες (D, Ε και Κ2).
- Είναι πλούσιο σε σημαντικά μέταλλα και ιχνοστοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του μαγγανίου, του χρωμίου, του ψευδαργύρου, του χαλκού, και του σεληνίου (ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό). Το βούτυρο είναι επίσης άριστη πηγή ιωδίου.
- Παρέχει σημαντικές ποσότητες λιπαρών οξέων βραχείας και μεσαίας αλυσίδας, που υποστηρίζουν την ανοσοποιητική λειτουργία, ενισχύουν τον μεταβολισμό και έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες. Συγκεκριμένα καταπολεμούν παθογόνους μικροοργανισμούς στο εντερικό σωλήνα. Το βούτυρο παρέχει επίσης την ιδανική ισορροπία ωμέγα 3 και ωμέγα 6 λιπαρών οξέων.
Το αραχιδονικό οξύ στο βούτυρο είναι σημαντικό για την εγκεφαλική λειτουργία, την υγεία του δέρματος και την ισορροπία των προσταγλανδινών.
- Περιέχει συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA). Όταν το βούτυρο προέρχεται από αγελάδες που τρέφονται με γρασίδι, περιέχει υψηλά επίπεδα CLA, ενός συστατικού που μας προστατεύει από τον καρκίνο και βοηθά το σώμα να παρασκευάζει μύες αντί να αποθηκεύει λίπος.
- Περιέχει γλυκοσπινγκολιπίδες. Αυτές είναι μια ειδική κατηγορία λιπαρών οξέων που προστατεύουν από τις γαστρεντερικές μολύνσεις, ιδιαίτερα σε πολύ νέους και ηλικιωμένους. Τα παιδιά που πίνουν γάλα χαμηλό σε λιπαρά έχουν υψηλότερα ποσοστά διάρροιας από ό, τι τα παιδιά που πίνουν πλήρες γάλα.
- Περιέχει χοληστερίνη. Παρά την όλη παραπληροφόρηση κατά της χοληστερίνης, η χοληστερίνη είναι μια ουσία απαραίτητη για τον οργανισμό μας. Χρειάζεται για τη διατήρηση της εντερικής υγείας και για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος των νέων.
Η κατανάλωση βουτύρου μας προστατεύει από πολλές ασθένειες, όπως καρδιοπάθεια, καρκίνο, οστεοπόρωση, άσθμα, παχυσαρκία, γαστρεντερικές μολύνσεις και βρογχοκήλη.
Επίλογος
Η χοληστερίνη δεν προκαλεί αθηροσκλήρωση. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι οι μαργαρίνες και άλλα προϊόντα που περιέχουν φυτικές στερόλες προκαλούν αθηροσκλήρωση, παρά το ότι μειώνουν τη χοληστερίνη. Οι εταιρείες παρασκευής μαργαρινών και φυτικών στερολών μας έχουν κάνει να πιστέψουμε ότι τα προϊόντα τους είναι ωφέλιμα για την υγεία μας και για την καρδιά μας.
Έτσι εγκαταλείπουμε το βούτυρο με το οποίο έχουν τραφεί γενιές και γενιές και προτιμάμε τις μαργαρίνη, παρά το γεγονός ότι η μαργαρίνη είναι μια πλαστική τροφή χωρίς καμιά διατροφική αξία. Οι άνθρωποι όμως θα ωφελούσαν πολύ περισσότερο την υγεία τους, αν εγκατέλειπαν τη μαργαρίνη και στη θέση του κατανάλωναν το αγνό και γεμάτο βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία βούτυρο.
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
1. Mensink R.P., Katan M.B., Effect of dietary trans fatty acids on high-densityand low-density lipoprotein cholesterol levels in healthy subjects, N. Engl. J. Med., 323, 439-445, 1990
2. Atherosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology, July 2001
3. Carew TE., Schwenke DC., Steinberg D., Antiatherogenic effect of probucolunrelated to its hypocholesterolemic effect, Proceedings of the National Academy ofScience USA 84, 7725-7729, 1987
4. Lancet, 344, 1195-96, 1994
5. Law M., Plant sterol and stanol margarines and health, British MedicalJournal, 320, 861-864, 2000
6. Davidson M.H., et al., Safety and tolerability of esterified phytosterols administered in reduced-fat spread and salad dressing to healthy adult men and women, Journal of the American College of Nutrition, 20, 307-319, 2001
7. Plat J., et al., Oxidized plant sterols in human serum and lipid infusions asmeasured by combined gas-liquid chromatography-mass spectrometry, J. Lipid Res., 42, 2030-2038, 2001
8. Patel M.D., Thompson P.D., Phytosterols and vascular disease,Atherosclerosis, 186, 1, 12-19, May 2006
9. Helske S., Miettinen T., Gylling H., Mayranpaa M., Lommi J., Turto H.,Werkkala K., Kupari M., Kovanen P.T., Accumulation of cholesterol precursors and plantsterols in human aortic valves, J. Lipid Res., 49, 7, 1511-8, Jul. 2008
10. Clifton P.M., Noakes M., Sullivan D., Erichsen N., Ross D., Annison G.,Fassoulakis A., Cehun M., Nestel P., Cholesterol-lowering effects of plant sterol estersdiffer in milk, yoghurt, bread and cereal, Eur. J. Clin. Nutr., 58, 3, 503-9, Mar. 2004
11. Richelle M., Enslen M., Hager C., Groux M., Tavazzi I., Godin J.P., BergerA., Metairon S., Quaile S., Piguet-Welsch C., Sagalowicz L., Green H., Fay L.B., Bothfree and esterified plant sterols reduce cholesterol absorption and bioavailability ofbeta-carotene and alpha-tocopherol in normocholesterolemic humans, Am. J. Clin.Nutr., 80, 1, 171-7, Jul. 2004
12. Siri-Tarino P.W., Sun Q., Hu F.B., Krauss R.M., Meta-analysis ofprospective cohort studies evaluating the association of saturated fat withcardiovascular disease, Am. J. Clin. Nutr., 91, 3, 535-46, Mar. 2010
13. Nutrition Week, 22-3-91, 21, 12
14. Erasmus U., Fats that heal, fats that kill, 1993
15. Enig M., Know your fats, 2000
16. Δημόπουλος Μ., Χοληστερίνη: Ένας σύγχρονος μύθος, 2011
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Holistic Life (τεύχος 48, Μαρ.-Απρ. 2012).
Η ηλεκτρονική διεύθυνση της εφημερίδας είναι: http://www.etra.gr/information.php?info_id=6&cPath=34
Αναρτήθηκε από Μάριος Δημόπουλος
Διατροφολόγος
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
 
mariosdimopoulos.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

13 λιχουδιές που χρησιμοποιούν άλλα τρόφιμα ως πιάτο

Λιχουδιές που χρησιμοποιούν άλλα τρόφιμα ως πιάτο
Μια νέα μόδα στο φαγητό, θέλει διάφορες λιχουδιές να χρησιμοποιούν άλλα τρόφιμα ως πιάτο. Για παράδειγμα το μπέικον, η σοκολάτα και τα άδεια μήλα χρησιμοποιούνται ως μπολ, ενώ αυγά ψήνονται μέσα σε λαχανικά έτσι ώστε να αποκτήσουν ένα μοναδικό σχήμα ή έξτρα γεύση. Θαυμάστε 13 λαχταριστά έργα τέχνης και πάρτε ιδέες…



1. Cupcakes με μπέικον και αυγό
Λιχουδιές που χρησιμοποιούν άλλα τρόφιμα ως πιάτο (7)
2. Παγωτό με Brandy Caramel σερβιρισμένο μέσα σε ένα κενό μήλο
Λιχουδιές που χρησιμοποιούν άλλα τρόφιμα ως πιάτο (2)
3. Πίτσα με μανιτάρια Πορτομπέλο
Λιχουδιές που χρησιμοποιούν άλλα τρόφιμα ως πιάτο (10)
4. Σφηνάκια σοκολάτας σερβιρισμένα μέσα σε φράουλες με βάση σοκολάτας
Λιχουδιές που χρησιμοποιούν άλλα τρόφιμα ως πιάτο (5)
5. Ψημένο αβοκάντο με αυγό
Λιχουδιές που χρησιμοποιούν άλλα τρόφιμα ως πιάτο (6)
6. Μηλόπιτα ψημένη μέσα σε μήλο
Λιχουδιές που χρησιμοποιούν άλλα τρόφιμα ως πιάτο (1)
7. Παγωτό σερβιρισμένο σε μπολ από σοκολάτα που έχουν φτιαχτεί με μπαλόνια
Λιχουδιές που χρησιμοποιούν άλλα τρόφιμα ως πιάτο (9)
8. Βατόμουρα γεμιστά με Hershey’s Kisses
Λιχουδιές που χρησιμοποιούν άλλα τρόφιμα ως πιάτο (11)
9. Σφηνάκια μήλου με καραμέλα σε μορφή ζελέ
Λιχουδιές που χρησιμοποιούν άλλα τρόφιμα ως πιάτο (3)
10. M & M πάνω σε Pretzel με λιωμένο Hershey’s Kiss
Λιχουδιές που χρησιμοποιούν άλλα τρόφιμα ως πιάτο (4)
11. Αυγά μαγειρεμένα μέσα σε ροδέλες πιπεριάς
Λιχουδιές που χρησιμοποιούν άλλα τρόφιμα ως πιάτο (8)
12. Turducken (Κοτόπουλο μέσα σε πάπια μέσα σε γαλοπούλα)
Λιχουδιές που χρησιμοποιούν άλλα τρόφιμα ως πιάτο (12)
13. Brownies σκουφάκια του Άι Βασίλη (Δείτε την συνταγή εδώ)
Λιχουδιές που χρησιμοποιούν άλλα τρόφιμα ως πιάτο (13)


otherside.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ; Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ! TO BINTEO ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Γενική Ανασκόπηση- Πως φτάσαμε μέχρι εδώ;

Μέχρι το 1789 είχε την εξουσία η Μαύρη Αδελφότητα στον Κόσμο,η αλλιώς Μαύρη Αριστοκρατία.Η Αδελφότητα αυτή διοικούσε τον κόσμο με Αριστοκράτες,Βασιλιάδες,Αυτοκράτορες,Πρίγκιπες και ου
τω καθ εξής.
Περί το 1760 η Λευκή Αδελφότητα θέλησε να πάρει αυτή την εξουσία στον Πλανήτη από την Μαύρη,έτσι λοιπόν το 1776 ίδρυσε τους Ιlluminati.Τον ίδιο χρόνο μαζικές επαναστάσεις όλες Στημένες από την Λευκή Αδελφότητα ξεσπούν παντού εναντίων των "κακών" βασιλιάδων.Βλέπετε πάντα υπάρχει ενεά σχέδιο το οποίο έχουν τα αφεντικά..Χρειάζονται όμως τους ανθρώπους πάντοτε για να το φέρουν εις πέρας.Το 1789 έχουμε την Γαλλική Επανάσταση όπου ουσιαστικά δηλώνει την νίκη της Λευκής Αδελφότητας έναντι της Μαύρης..Η Γαλλική Επανάσταση κατάργησε την απόλυτη μοναρχία στην Γαλλία γκρεμίζοντας το φεουδαρχικό σύστημα τους παλαιού καθεστώτος.Αυτή ήταν και η Παλαιά Τάξη Πραγμάτων της Μαύρης Αδελφότητας.Όλοι σήμερα ακούνε Νέα Τάξη και Νέα Τάξη και δεν αναρωτιούνται..αφού αυτή είναι η νέα..ποια ήταν η παλιά;


Εμπας Περιπτώσην οι επαναστάσεις συνεχίστηκαν σε όλο το κόσμο από τα τσιράκια της Λευκής Αδελφότητας και το 1905 όρισαν τον Λευκό Οίκο το σύμβολο εξουσίας της Λευκής Αδελφότητας
πάνω στον πλανήτη ως το επίσημο όργανό τους στη Γη.Αμέσως μετά έβαλαν πλώρη να καταλάβουν πλήρως την εξουσία έχοντας ένα σχέδιο..<<με όνομα το σχέδιο των 100 ετών>>
Η Μαύρη Αδελφότητα που μόλις πρότινος είχε την εξουσία και την έχασε οπως ηταν φυσικό αντέδρασε με αποτέλεσμα τους 2 Παγκόσμιους Πολέμους που ξεκίνησαν απο το Αρχηγείο την στην Ευρώπη που ήταν και είναι η Βαυαρία και συγκεκριμένα το Νοισβανσταιν.
Οι περισσότεροι πιστεύουν οτι και οι δύο πόλεμοι έγιναν για οικονομικούς λόγους και λογω του οτι υπήρχε οικονομική ύφεση και δεν υπήρχε χρήμα αλλα Κάλλιστα βρέθηκαν τα λεφτά για χιλιάδες πλοία,αεροπλάνα,όπλα,και άρματα μάχης.Μετά τον Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο στον οποίο οι άνθρωποι πολέμησαν για τον λογαριασμό των δυο αδελφοτήτων και την νίκη της Λευκής ιδρύεται οΟ.Η.Ε, το ΔΝΤ, και η Παγκόσμια Τράπεζα.Με τα 3 αυτά όργανα η Λευκή Αδελφότητα όριζε ποιος θα χρωστάει,πως θα εξασφαλίζεται οτι κάποιος χρωστάει και φυσικά ποιος θα είναι ο "καλος" και ποιος ο "κακός".Για να εξασφαλίσουν μάλιστα την σίγουρη επιτυχία τους και να μην αφήσουν κάποιους που τυχών είχαν δυσαρεστηθεί να πάνε με την Μαύρη Αδελφότητα δημιούργησαν ενα δεύτερο πόλο,ενα αντίπαλο δέος αν θέλετε, την ΕΣΣΔ,με κυρίαρχη δύναμη την Ρωσία.Ετσι όποιος ήταν δυσαρεστημένος από τους μεν πήγαινε στους δε και το ανάποδο..Δούλευαν λοιπον με δύο πόλους εξουσίας που και οι 2 έπαιρναν εντολές απο την Λευκή Αδελφότητα.Εκείνα τα χρόνια,με το χρήμα να ρέει αφθονο αφου υπήρχε ο τρόμος ενος πυρηνικού πολέμου οποτε δεν υπήρχε λογος να έχουμε οικονομικά προβλήματα προωθήθηκε στο μέγιστο η Ηλεκτρική Τεχνολογία και ολα τα σπιτια γέμισαν τηλεοράσεις,ψυγεία,πλυντήρια,κτλπ.Την ίδια εποχή ανατέθηκαν στα νεοδημιουργηθέτα ιδρύματα να προάγουν το νεο "Φιλελεύθερο" τρόπο σκέψης και να ανατρέψουν τα χρηστά ήθη που εστω και ελάχιστα έδεναν τους ανθρώπους μεταξύ τους.Προωθήθηκαν για παράδειγμα άνθρωποι σαν τον Παμπλο Πικάσο ο οποίος ζωγραφίζοντας ασυναρτησίες πάνω στον καμβά έγινε λέγε τρομερός ζωγράφος,η αστέρια της Ροκ οπως ο Έλβις Πρίσλεϊ όπου έκανε τις γυναίκες να ουρλιάζουν σαν δαιμονισμένες μπροστά του.

Στις 14 Μαΐου Ιδρύεται το κράτος του Ισραήλ ως όχημα για τον τρίτο Ναο του Σολομώντα.Η Μαύρη Αδελφότητα αντιδρά στηρίζοντας δυναμικά τους Άραβες και βάζοντας τους να πολεμήσουν με τους Εβραίους.Μετα κάνουν τον πόλεμο της Κορέας,του Βιετνάμ,μετά του Ιράκ,Του Αφγανιστάν,της Σερβίας,έπειτα πάλι του Ιράκ.Μετα απο κάθε πόλεμο και τους χιλιάδες νεκρούς ακολουθούσαν τα δάνεια με τα οποία φόρτωναν όλους τους λαούς για να τους ελέγχουν.
Το 60' κυριάρχησε η τηλεόραση και όπως είχε πεί ο Άγιος Κοσμάς ο Διάβολος μπήκε στα σπίτια μας με τα κέρατα τους πανω στα κεραμίδια.
Το 1973 γίνονται η 2 πρώτες σοβαρές πετρελαϊκές κρίσεις,αφού ένα ωραίο πρωί το πετρέλαιο αποφάσισε να ακριβύνει..Ετσι μπήκε η λέξη κρίση στη ζωή των Ανθρώπων οι οποιοι άρχιζαν να μαθαίνουν νέες λέξεις όπως "ύφεση","μείωση ανάπτυξης" κτλπ.
Απο τότε μέχρι σήμερα οι λαικές μάζες έζησαν πολλές φορές το Παραμύθι της Νέας Τάξης περι εισόδου και εξόδου απο το τούνελ με τον φώς στην ακρη κτλπ.
Την δεκαετία του 80 η Λευκή Αδελφότητα καταργεί την ΕΣΣΔ με απλή εντολή που δίνεται στον Γκορμπατσόφ.Όλο το μίσος που χώριζε τον πλανήτη στα δυο χάθηκε ως δια μαγείας σαν να μην υπήρχε ποτέ..και πράγματι δεν υπήρχε αφού όλα ήταν μια φούσκα της Λευκής Αδελφότητας που έλεγχε τα πάντα.
Την επόμενη δεκαετία του 90 αρχίζει ο αληθινός πλέον πόλεμος.Το ΝΑΤΟ είχε μονο 15 χρόνια μπροστα του να κάμψει κάθε αντίσταση.Πολέμησε τους Σέρβους και τον Σαντάμ.Την ίδια περίοδο προέκυψε η ανάγκη της προστασίας του περιββάλοντος.Τότε ο Σαντάμ ο οποιος υποτίθεται πως ήταν πλήρως υποταγμένος επαναστάτησε και έπρεπε να υποταχθεί.Ετσι με την Απάτη των δίδυμων πύργων βρήκαν πρόφαση και τον Οκτώβριο του 2001 επιτέθηκαν στο Αφγανιστάν και το Μάρτιο του 2003 στο Ιράκ.Η Δήλωση που έκαναν μέσω του Μπούς ήταν σαφης "Οποιος δεν είναι μαζι μας είναι εναντίων μας"

Το 2005 όμως πλησίαζε άγρια και το σχέδιο των 100 ετών φαινόταν να αποτυγχάνει μεχρι που το2004 σφραγίστηκε η αποτυχία του με την επανεκλογή του Βλαδίμηρου Πούτιν.Η Νέα ισχυρή Ορθόδοξη Ρωσία αποτελούσε ενα πραγματικό Αντίπαλό δέος για το ΝΑΤΟ.Έστειλαν 3 φορες την μαριονέτα τους τον Κίσσινγκερ για να τον πείσει να δουλέψει γιαυτους..μάταια..
Έπειτα αποφασίζουν αφου δεν μπορουν να τον πάρουν με το μέρος τους να δούν μέχρι που είναι
διατεθιμένος να φτάσει,έτσι έστειλαν εναντίων του την Γεωργία στην νότια Οσσετία.Ο Πούτιν διέλυσε την γεωργιανή προέλαση σε λιγότερο απο 48 ώρες και έκανε τους Γεωργιανούς να υποχωρήσουν πανικόβλητοι.Η Λευκή Αδελφότητα εντρομη έπρεπε να σκεφτεί κάτι και μάλιστα γρήγορα.
Τότε αποφάσησαν να χρησιμοποιήσουν το C.E.R.N ωστε να φέρουν τεραστιο ηλεκτρομαγνητικό παλμό απ τον ήλιο και να καταστραφεί ολοκληρη η τεχνολογια που έχουμε.Κάτι τέτοιο δέν είχαν εξουσία να το κάνουν και επενέβη ο Πολέμαρχος του Θεού ο οποιος το κατέστρεψε σύμφωνα και με την προφητεία του Γεροντα Πορφυρίου (Για όσους τα πιστεύουν αυτα τα γραφικά).

Έτος 2012

Η Φτώχεια κυριαρχεί,το μίσος επικρατεί ανάμεσα στους ανθρώπους οι οποίοι ουτε τους εαυτούς τους δεν μπορόυν να εμπιστευτούν πλέον.Άγχος για φόρους,Άγχος για το πώς θα τα βγάλουμε πέρα..Κάθε έθιμο έχει πλεον καταπατηθεί και η ιδέα του δήθεν "φιλελευθερισμού" της Λευκής Αδελφότητας κυριαρχεί.Οσον αφορά την εκπαίδευση υπάρχει απλα χάος.Τα παιδιά μαθαίνουν για έναν καλο ΟΗΕ και για μια καλή παγκόσμια κυβέρνηση που πρέπει να έρθει για να ομαδοποιηθούν οι λαοι και ολοι μαζι να αντιμετωπίσουμε τα παγκόσμια προβλήματα.Επίσης μαθαίνουν για μια"υπερθέρμανση"του πλανήτη και οτι εμείς φταίμε γιαυτο.Η Ιστορία και ιδιαίτερα η Ιστορία των Ελλήνων έχει παραχαραχτεί σε μέγιστο βαθμό.Η Νεολαία οδηγείτε στην καταστροφή,μεσα απο τραγούδια,παιχνίδια,και τηλεοραση..Πλέον το Hollywood προβάλει χωρίς καμία σκέψη τους Νεφελίμ Μέσα από ταινίες όπως Twilight,Underworld,και η λίστα συνεχίζεται.Μέσα από αυτό προωθήτε και το λεγόμενο Blood-Cult.
Η Τεχνολογία του Κακού βασιλεύει παντού και σχεδόν οι περισσότερες προφητείες των Αγίων της Ορθοδοξίας έχουν αρχίσει να επαληθέυονται.Στο θέμα της θρησκείας έχουν προωθήσει την Άποψη οτι όποιος πιστεύει στο Θεο είναι η τρελός η Παλιομόδήτης.Ταυτόχρονα η Πανθρησκεία και πολλές βλακώδεις θεωρίες όπως αυτή του Δαρβίνου έχουν προωθηθεί.Όσο αφορά την χώρα μας συγνώμη που σας το λέω άλλα δεν υπάρχει κάποιος πολιτικός ο οποίος να μπορεί να βγάλει την Ελλάδα απο κει που βρίσκεται.Το σχέδιο της Νέας τάξης έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Και Τώρα Τι;

Στις μέρες μας θέλουν να φέρουν την παγκόσμια οικονομική κατάρευση εφαρμόζοντας ομως πρώτα στο Maximum την Ατζέντα 21 και τον Κώδικα Allimentarius.Όταν κάθε άνθρωπος δεν θα έχει σπίτι και θα είναι κυριολεκτικά στο δρόμο η μόνη λύση θα είναι το τσιπάκι..Σε αυτο η Ρωσία θα αντιδράσει κάθετα και έτσι θα ξεκινήσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.Θέλουν όμως να φέρουν αυτην την κατάρρευση σιγά σιγα με σίγουρα βήματα γιατι δεν τους παίρνει να ξανά-αποτύχουν.

Ο Πόλεμος όμως θα είναι ΜΟΝΟ η αρχή για αυτά που θα ακολουθήσουν.Ολα είναι ένα σχέδιο στις μέρες μας ζούμε την κορύφωση του.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: (ΣΗΜΕΙΩΣΗ): ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 2012



Όταν μιλάγαμε για Ψεκασμούς , οι περισσότεροι λέγανε ότι είναι Συνωμοσίες
Αποδείχθηκε οτι είχαμε δίκαιο

Οταν μιλάγαμε για Ατζεντα 21 όλοι λέγανε οτι πρόκειται περί φαντασιώσεων για να πουληθούν βιβλία.Πάλι δικαιωθήκαμε

Οταν λέμε για τους Νεφελίμ για τους οποίους υπάρχουν τόσα μα τόσα στοιχεία από τις γραφές,από χειρόγραφα της Ανατολής,Από τα Αρχαία Ελληνικά κείμενα..Πάλι μας λένε γραφικούς..
Μέχρι και Γέροντας έχει γράψει σε βιβλίο του για το "Λευκό Αδελφάτο"το όποιο κάνει κουμάντο στον κόσμο..

Σύντομα θα αποδειχθούν όλα..

Για το φλάς του ήλιου: - Αποκ Κ 16:9
Για την έξοδο των Νεφελίμ- Αποκ. Ιωάνν. θ 1-2-3,Αγιος Ανδρέας

Βλέπετε η λοιπόν οτι Η Συνωμοσιολογία πουλάει, Αλλά η Αλήθεια Πονάει!
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »