Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Σταύρου Βιτάλη, Υποστράτηγου Καταδρομών Κ.Α.Ε.Α. Εκπροσώπου Πατριωτικού Μετώπου Αθήνα ΠΡΟΣ Σπύρο Παπασπύρου, Υποστράτηγο ΕΛ.ΑΣ., Διοικητή ΜΑΤ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Σταύρου Βιτάλη, Υποστράτηγου Καταδρομών Κ.Α.Ε.Α.

Εκπροσώπου Πατριωτικού Μετώπου

Αθήνα

ΠΡΟΣ

Σπύρο Παπασπύρου, Υποστράτηγο ΕΛ.ΑΣ., Διοικητή ΜΑΤ

Καισαριανή

Υποστράτηγε Σπύρο Παπασπύρου.

Δυο μέρες πριν την μαζική επίθεση των δυνάμεών σου σε Έλληνες πολίτες στο Σύνταγμα, σε επισκέφθηκα με αντιπροσωπεία του Πατριωτικού Μετώπου στο γραφείο σου, στην έδρα των ΜΑΤ, στην Καισαριανή.

Ενώπιον των αξιωματικών σου, κάναμε μια αντρίκια κουβέντα, για τις εξελίξεις στο Σύνταγμα και για τον ρόλο των προβοκατόρων.

Σου ζήτησα να μου εξηγήσεις «γιατί οι δυνάμεις σου, δεν κρατούν τους προβοκάτορες μακριά από τον διαμαρτυρόμενο ειρηνικά λαό» και μου είπες πως «δεν είναι όλα στο χέρι το δικό σου» αλλά πως «έχεις ήδη με τους αξιωματικούς σου έναν σχεδιασμό, προστασίας των Ελλήνων πολιτών του Συντάγματος».

Μιλήσαμε σαν άνδρες, για την Πατρίδα μας, για τις οικογένειές μας, για την ιστορία μας. Σου μίλησα για το ξεπούλημα που βίωσα από τα θλιβερά πολιτικά ανδρείκελα, τα οποία με έστειλαν εκεί που με έστειλαν το 1993, «δόξη και τιμή» και με πούλησαν όταν χάθηκε εκείνος ο αγώνας για την Ελευθερία και Αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου, φιλικού στους Έλληνες Λαού. Σε παρακάλεσα να ρίξεις μια ματιά στην ιστορία τούτου δω του τόπου και να αντιληφθείς πως, όταν ολοκληρώσεις την «δουλειά» για τα πολιτικά σκουπίδια που μας κυβερνούν, θα σε πετάξουν όπως έγινε και με πολλούς άλλους αξιωματικούς στο παρελθόν, στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Δώσαμε τα χέρια και αγκαλιαστήκαμε, όπως πρέπει σε αδέλφια, Έλληνες πολίτες.

Σε δυο μόλις μέρες, διέταξες μαζική επίθεση στον Λαό του Συντάγματος. Με την κλασική επιχειρησιακή τεχνική του «σπιράλ», οι δυνάμεις σου, έφεραν τους προβοκάτορες από την περιφέρεια των συγκρούσεων, μέσα στην καρδιά της διαδήλωσης απέναντι από τη Βουλή, όπου και διέταξες μαζικό χτύπημα εναντίον δικαίων και αδίκων. Με πρώτο θύμα τον υπογράφοντα, ο οποίος δέχθηκε επίθεση με χημικά αλλά και με χρήση απρόκλητης βίας, μέσα στο εκλογικό κέντρο όπου γίνονταν το δημοψήφισμα της Συμμαχίας για την Ελλάδα και μάλιστα καθήμενος.

Υποστράτηγε Σπύρο Παπασπύρου.

Με την κίνησή σου αυτή, πέρα από την περιφρόνηση σου, στην αντρίκια συμφωνία δύο ανδρών που φορούν το Εθνόσημο, διέπραξες ένα τεράστιο ιστορικό λάθος: Μετέτρεψες τους ταγούς του Νόμου, την Ελληνική Αστυνομία, σε παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου. Έχυσες ελληνικό αίμα, αθώων πολιτών. Διέλυσες με μια σου διαταγή, την συμπαράσταση που ένοιωθε από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού Λαού η ΕΛ.ΑΣ. και οι άνδρες της, στα φονικά χτυπήματα των τρομοκρατών και των εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου. Έκοψες το νήμα σύνδεσης του Έλληνα πολίτη με την Αστυνομία, ως προστάτη της τάξης και της ασφάλειάς του. Παραβίασες τον όρκο σου στο Σύνταγμα και τους Νόμους και έθεσες τον εαυτό σου και τις δυνάμεις στου, στην υπηρεσία θλιβερών υποκειμένων, τα οποία ενεχυρίασαν την Λαϊκή Εντολή, σε κέντρα εξουσίας, πέραν των εθνικών συνόρων. Κονιορτοποίησες την υστεροφημία σου, μετά από 27 χρόνια υπηρεσίας στην ΕΛ.ΑΣ. και στα ΜΑΤ.

Υποστράτηγε Σπύρο Παπασπύρου.

Μετά από όλα όσα συνέβησαν στο Σύνταγμα, θεωρώ πως μπορώ να σου πω, ως παρασημοφορημένος στη γραμμή της μάχης αξιωματικός πως, δεν έχεις άλλη επιλογή, από το να υποβάλλεις σήμερα την παραίτησή σου.

Με αυτήν σου την κίνηση, θα αποκαταστήσεις το όνομά σου στην ιστορία σου αλλά και στην ιστορία της Πατρίδας μας και του Σώματος το οποίο υπηρετείς. Θα δημιουργήσεις νέες διόδους επικοινωνίας του ελληνικού Λαού με την ΕΛ.ΑΣ. Θα βάλεις φρένο – τουλάχιστον προσωρινά – στην συγκρουσιακή πορεία που έχουμε βάλει ως Λαός, με τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας. Θα κλείσεις την πόρτα της κόλασης και θα ανοίξεις την πόρτα της Αδελφοσύνης, της Αλληλεγγύης και της Αλληλοκατανόησης, που τόσο έχουμε ανάγκη, ως Λαός και ως Γένος.

Σκέψου το Υποστράτηγε, Σπύρο Παπασπύρου.

Το μόνο που μπορούν να σου κάνουν, είναι να σε αποστρατεύσουν με τον βαθμό του Αντιστράτηγου, αλλά την ίδια ώρα να σε αποκαταστήσουν στη συνείδηση του ελληνικού Λαού και των ανδρών σου. Αρχηγό, δεν πρόκειται να σε κάνουν, γιατί δεν υπήρξες ποτέ κομματόσκυλο κανενός. Δηλαδή, αλλέως πως, να σου κάνουν αυτό που είπε ο Στρατηγός Καραϊσκάκης στους δολοφόνους του.

Σήμερα είναι η ώρα της δικής σου ευθύνης και εσύ αποφασίζεις, αν θα πεις το δικό σου μεγάλο ΟΧΙ.

Σταύρος Βιτάλης

Υποστράτηγος Καταδρομών Κ.Α. Ε.Α.

Εκπρόσωπος Πατριωτικού Μετώπου
Διαβάστε περισσότερα » »

Eπίθεση και απειλές της Χαμάς κατά της Ελλάδας για συνεργασία με Ισραήλ!

H Χαμάς για πρώτη φορά επιτέθηκε στην Ελλάδα και στην ελληνική κυβέρνηση επικρίνοντάς την σφοδρά για την χθεσινή επιχείρηση των ειδικών δυνάεων του Λιμενικού και την ακινητοποίηση ενός αμερικανικού πλοίου που μετέχει στον στολίσκο που επρόκειτο να κατευθυνθεί προς τη Γάζα για να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό της περιοχής.
"Είναι μια απάνθρωπη ενέργεια. Αντιβαίνει στους διεθνείς κανόνες", αναφέρει η.....
Χαμάς σε ανακοίνωσή της, που εκδόθηκε από την πολιτική του διοίκηση στη Δαμασκό και αντίγραφό της περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Σύμφωνα με τη Χαμάς, η τακτική αυτή είναι "το αποτέλεσμα των πιέσεων που ασκούν οι σιωνιστές κατακτητές".



Η Χαμάς κάλεσε παράλληλα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να "ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση" της Ελλάδας προκειμένου να επιτρέψει τον απόπλου του στολίσκου για τη Λωρίδα της Γάζας. Η Χαμάς είναι η πλέον εξτρεμιστική πολιτική οργάνωση των Παλαιστινίων, από τις ΗΠΑ θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση, έστω και αν κυβερνά τις αυτόνομες περιοχές των Παλαιστινίων εδώ και χρόνια

Χθες το απόγευμα σκάφη του Λιμενικού στα οποία επέβαιναν ειδικές δυνάμεις, εμπόδισαν το αμερικανικό σκάφος "Audacity of Hope" με δεκάδες ακτιβιστές, πενταμελές πλήρωμα και δημοσιογράφους, μεταξύ Σαλαμίνας και Αίγινας με την απειλή χρήσης όπλων, να εξέλθει στην ανοικτή θάλασσα.

Το σκάφος είχε ξεκινήσει από το Πέραμα παρά την απαγόρευση απόπλου λόγω τεχνικών ελλείψεων. Ωστόσο το ελληνικό λιμενικό μπλόκαρε το καράβι μεταξύ Σαλαμίνας και Αίγινας, με αποτέλεσμα να το γυρίσουν πίσω στο Πέραμα, από όπου είχε αποπλεύσει. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε απαγορεύσει σε πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα να αποπλεύσουν από ελληνικό λιμάνι.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΑΣΟΚ- 20 μήνες αγώνας (Παρωδία)

Διαβάστε περισσότερα » »

Σύγκρουση αυτοκινήτου με... άλογο στην Εύβοια!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι επιβάτες και ο οδηγός ενός αυτοκινήτου όταν είδαν στο παρμπρίζ το ζωντανό.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη το Σάββατο στην περιοχή Χλανια Αυλωναρίου! Ο οδηγός και οι δύο επιβάτες ενός Yaris ξαφνιάστηκαν όταν είδαν ένα αφηνιασμένο άλογο να πέφτει με δύμανη επάνω στο αυτοκίνητο.

Το ζώο μετά την σύγκρουση έστριψε και συνέχισε την ξέφρενη πορεία του, σύμφωνα με το dete.gr, ενώ το αυτοκίνητο υπέστη μικρές υλικές ζημιές. Ευτυχώς, κανένας από τος επιβάτες του οχήματος δεν τραυματίστηκε παρά μόνο ξαφνιάστηκαν!
Διαβάστε περισσότερα » »

Μια γέφυρα 43 χιλιομέτρων! - Αυτά είναι έργα! - φωτο και βιντεο

'Αλλο ένα θαύμα το οποίο μπορεί να μην έγινε σε 7 ημέρες αλλά σε 4 χρόνια από τους κινέζους. Η γέφυρα 43 ολόκληρων χιλιομέτρων εκμηδενίζει αποστάσεις και δεν συνιστάται σε όσους έχουν ένα πρόβλημα να μην έχουν γη κάτω απ' τα πόδια τους....

Η γέφυρα εγκαινιάστηκε την Πέμπτη και για να κατασκευαστεί  χρειάστηκαν:

- 450 χιλιάδες τόνοι χάλυβα,
- 2,3 εκατομμύρια κυβικά μέτρα μπετόν
και πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ.



Είναι όλη χτισμένη στην θάλασσα και ενώνει το λιμάνι της πόλης Qingdao, που βρίσκεται στα ανατολικά της χώρας, με το νησί Huangdao και το αεροδρόμιο Qimgdao-Liuting. 'Ολη η διαδρομή, θα γίνεται στην κυριολεξία πάνω από το νερό.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, η γέφυρα έχει μήκος 43 χιλιομέτρων, είναι η μεγαλύτερη του είδους της και στηρίζεται πάνω σε πέντε χιλιάδες στήλες.

Το έργο ολοκληρώθηκε σε μόλις 4 χρόνια! Την γέφυρα, η οποία είναι φτιαγμένη για ν' αντέξει σε σεισμό 8 ρίχτερ, θα διασχίζουν καθημερινά 30.000 αυτοκίνητα.

Με την γέφυρα, η απόσταση από την πόλη προς το νησί μειώνεται κατά 30 χλμ. ή κατά 20 λεπτά.

Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΟΦ: Επικίνδυνο για την υγεία φάρμακο κατά της τριχόπτωσης

Πρόκειται για το προϊόν Finasteride το οποίο δεν είναι εγκεκριμένο και περιέχει φαρμακευτικές ουσίες.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, το συγκεκριμένο σκεύασμα μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία του χρήστη. Το Finasteride είναι της εταιρίας Re Growth Llc, δεν είναι εγκεκριμένο και περιέχει φαρμακευτικές ουσίες, ενημέρωσαν οι αμερικανικές αρχές τον ΕΟΦ.

Το προϊόν προορίζεται για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και διακινείται, πιθανώς, στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου.

Ο Οργανισμός εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ, από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.
Διαβάστε περισσότερα » »

Θεράπευσαν τον διαβήτη με... δίαιτα!

Ο διαβήτης τύπου ΙΙ είναι μία πάθηση αναστρέψιμη χωρίς φάρμακα, όπως δειχνει έρευνα βρετανών επιστημόνων που γιάτρεψαν ασθενείς με δίαιτα οκτώ εβδομάδων.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, η μελέτη έγινε από ομάδα επιστημόνων του πανεπιστημίου του Νιούκαστλ. Οι ασθενείς που πήραν μέρος είχαν διαγνωστεί με διαβήτη στα προηγούμενα τέσσερα χρόνια. Πρόκειται για δύο άνδρες και εννέα γυναίκες ηλικίας από 35 ως 65 ετών.

Οι επτά έλαβαν μετφορμίνη, που είναι ένα φάρμακο επιλογής για αρχόμενο διαβήτη με το φάρμακο να διακόπτεται μία εβδομάδα πριν την έναρξη της έρευνας.

Στη συνέχεια υπεβλήθησαν σε δίαιτα 600 θερμίδων ημερησίως. Έπρεπε να τρώνε ένα υγρό γεύμα που περιείχε 46,6% υδατάνθρακες, 32,5% πρωτείνη και 20,1% λίπος τρεις φορές την ημέρα. Το γεύμα αυτό ήταν εμπλουτισμένο με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Τους συνέστησαν επίσης να πίνουν δύο λίτρα νερό ημερησίως και κατά τα άλλα τους έστειλαν στο σπίτι τους για να συνεχίσουν την καθημερινή τους ρουτίνα.

Τα αποτελέσματα φάνηκαν ήδη από την πρώτη εβδομάδα. Η γλυκόζη των συμμετεχόντων έπεσε στα κανονικά επίπεδα και το ίδιο συνέβη με όλους τους δείκτες της ηπατικής λειτουργίας. Τα αποτελέσματα φάνηκαν πλήρως μετα από 12 εβδομάδες. Για την ακρίβεια 7 από τους ασθενείς είχαν θεραπευτεί και παρέμειναν υγιείς τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.
Διαβάστε περισσότερα » »

Σε ποιους χρωστάει η ανθρωπότητα 40.000.000.000.000$ ;;

Τους τελευταίους μήνες γίνονται συζητήσεις σε όλα σχεδόν τα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ για την οικονομική κρίση και τα χρέη κάθε χώρας. Πολλοί απο εμάς ακούμε καθημερινά τον όρο "αγορές".
Σε αυτές τις αγορές σύμφωνα τους "κορυφαίους" οικονομολόγους χρωστάνε λίγο πολύ όλα τα κράτη.
Κανείς τους όμως δεν τολμάει να πεί δημόσια απο ποιούς αποτελούνται αυτές οι "αγορές"




.

Όλοι οι οικονομολόγοι σταματούν την ανάλυση τους σχετικά με το ποιοί μας δανείζουν στην λέξη "αγορές".

Είναι πραγματικά απίστευτο το γεγονός ότι όλες οι "μεγάλες" δυνάμεις(ΗΠΑ, Γερμανία, Αγγλία κτλ) χρωστούν τρισεκατομμύρια. Δείτε περισσότερες λεπτομέρεις στο ρολόϊ του παγκόσμιου χρέους του "Economist"

Κάποιοι λοιπόν έχουν υποθηκεύσει μέσω δανείων την ανθρωπότητα και προσπαθούν να την υποδουλώσουν φέρνοντας την Νέα Τάξη Πραγμάτων και την Παγκόσμια Διακυβέρνηση.

Αυτή τη στιγμή τα σχέδιά τους βρίσκονται σε τελικό στάδιο, το οποίο περιλαμβάνει την απαξίωση στα μάτια των ανθρώπων, των απανταχού εθνικών κυβερνήσεων.

Οι τραπεζίτες στους οποίους χρωστάει η ανθρωπότητα είναι γνωστοί σε κύκλους οικονομολόγων και έχουμε δημοσιεύσει τα ονόματα στο παρελθόν. Δείτε τα ξανά:

Rothschilds of London
Lazar Brothers of Paris
Israel Moses Seif of Italy
Warburg Bros of Hamburg
Lehman Brothers of New York
Kuhn Loeb of New York
Chase Manhattan of New York(Morgan)
Goldman Sachs of New York

Τι κοινό έχουν όλοι αυτοί οι Διεθνείς Τραπεζίτες; Είναι όλοι τους Εβραίοι στην καταγωγή.

Διαβάστε εδώ - Παγκοσμιοποίηση - Η Νέα Τάξη Πραγμάτων - αναλυτικά τα βαθύτερα αίτια της κρίσης, με ποιον τρόπο συνδέονται και ποιά συμφέροντα η πρόσωπα κρύβονται πίσω απο τις κουρτίνες της παγκοσμιοποίησης προσπαθώντας να επιβάλουν μια Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Μάλιστα πριν ένα χρόνο περίπου ο πρώην διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας είχε μιλήσει στην ΝΕΤ για το ποιοί αποτελούν τις αγορές. Δεν μίλησε βέβαια για την καταγωγή τους.
Διαβάστε περισσότερα » »

George Green ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΜΑΣ

Ο Τζορτζ Γκριν, μεγαλοκαρχαρίας δισεκατομμυριούχος, παρουσιάζει το σχέδιο των νεοταξιτών για τον μαζικό αφανισμό μας.


Διαβάστε περισσότερα » »

Όμως το κλάμα μου έχει οργή, έχει θυμό ...

Δάκρυσαν τα μάτια του τσολιά στο Σύνταγμα με την επέλαση των κατσαπλιάδων του Παπουτσή της πάλαι «διαλαμψάσης» ΕΦΕΕ! Σε εμένα η εικόνα, έφερε στο νού τον...
Γέρο του Μωριά όταν οι «αφεντικοί» του τόπου, το γκουβέρνο που θάλεγε κι ο ίδιος, αποφάσισαν να κιοτέψουν μαζικά , 155 νοματαίοι, βουλευτάδες όλοι!!!
Ταγμένοι τάχα να υπερασπιστούν την Πατρίδα ακόμα και με το αίμα τους. Όπως άλλωστε έπραξε αληθινά ο Θοδωράκης των ηρώων. Όμως αυτοί κιοτήδες πιότερο παρά καπεταναίοι προτίμησαν να δώσουν την Ελλάδα –που άλλοι ελευθέρωσαν- σε νέα σκλαβιά. Πωλείται η Ελλάς σε τιμή μνημονίου. Αντουφέκιστη!!!
Έβλεπα τον τσολιά να δακρύζει και έφερα στο μυαλό μου το Γέρο της Ελλάδας, το Γέρο της καρδιάς μου και της καρδιάς όλων των Ελλήνων – Ρωμιών , να δακρύζει και να λυγίζει έστω για λίγο, μπροστά στον άδικο χαμό του λεβοντογιού του , του Πάνου του. Ένας λυγμός σταμάτησε τη σκέψη μου, αλλά δεν μπορώ, δεν δικαιούμαι να σωπάσω όσο και να μου κοστίσει η κραυγή μου αυτή. Γέρο Θοδωράκη αγαπημένε σύντροφε της ανάστασης του γένους μας, αγαπημένε χορηγέ της ελευθερίας μας πόσο αλήθεια θα ντρέπεσαι για εμάς σήμερα!
Για αυτόν τον μινίστρο το Χρήστο –που μοιάζει πιά Χριστάκης- που έδειξε την παλληκαριά του και τον τσαμπουκά του κουβέρνου που υπηρετεί, σπάζοντας κεφάλια άνεργων παιδιών που ανησυχούσαν για την εξαθλίωση που τους ανέμιζαν από τα έδρανα της πολυτελούς Βουλής και όχι από τα ρουμάνια που αγνάντευε ο Γέρος τις κινήσεις του Εχθρού.
Οι σημερινοί μας κυβερνήτες, σπάζαν τα κεφάλια των παιδιών μας , ξέροντας ότι τους παρακολουθούν οι Φραγκολεβαντίνοι «προστάτες» τους, αυτοί που μας δάνειζαν στα χρόνια του αγώνα και μας κατάκλεβαν διαιωνίζοντας το χρέος και εισπράττοντας το διπλό και τρίδιπλο. Γιατί τότε η Πατρίδα λευτερώνονταν με το αίμα των αγωνιστών αλλά ξανασκλαβώνονταν με τις ξεροκεφαλιές και τη δειλία των πολιτικών. Αλλά τα χρόνια εκείνα διαφέρουν θα μας πούνε. Έτσι λένε. Αλλά εγώ βλέποντας τον Έλληνα τσολιά αγέρωχο να δακρύζει και να ατενίζει ευθεία, ντράπηκα που είμαι Έλληνας, ντράπηκα που αίμα ηρώων με λευτέρωσε και εγώ κάθομαι ακούνητος , αναποφάσιστος και αποσβολωμένος να περιμένω την εθελοντική μου υποταγή στις ορδές των Σόρος επειδή οι καλαμαράδες των κομμάτων και ιδιαίτερα του πάλαι ποτέ αυτοδιαφημιζόμενου και ως …. Πατριωτικού!!!!!
Σχώρα μας αν μπορέσεις καπετάνιε, σχώρα με που φάνηκα δειλός σε τούτη την επέλαση των μιστοφόρων του κουβέρνου. Σε αυτούς που ανάστησαν στη μνήμη μας τη μνήμη των γεννίτσαρων, που έσφαζαν τα αδέρφια τους υπακούοντας με ενθουσιασμό και «μεράκι» στις προσταγές των πασάδων αφεντάδων τους. Σε αυτούς που τους εξόπλισαν τα αφεντικά τους με τα χημικά των εργοστασίων των φίλων του Σόρος και των νεοταξιτών συνεταίρων του. Σε αυτούς τους παπουτσωμένους και γραβατωμένους γαβριάδες της εξουσίας . Τους γρωσσάτους, τους καλοζωϊσμένους στις Βρυξέλλες και όπου αλλού. Αυτούς που με τη θητεία μιάς συγκυρίας , πίνουν το αίμα όλων μας για δύο γενιές ήδη και διαιωνίζονται μέσω γνωστών και φίλων. Έτσι στοιχειώνουν την εφιαλτική παρουσία τους στο κουβέρνο.
Σχώρα με Γέρο γιατί ξαστόχησα και δεν έχω σταματημό. Όμως το κλάμα μου έχει οργή, έχει θυμό , σου υπόσχομαι να έχει και μνήμη και διάρκεια. Να μην ξεχάσω πιά ποτέ αυτούς που ξεσκίζουν τη μάνα πατρίδα, με θλίψη τάχα και μάλιστα για το καλό όλων μας. Δηλαδή εκείνων (των ιδίων) που με προσόντα την πώληση της «αντιστασιακότητας» που τους αναγνωρίστηκε τη «γάζωσαν» περίφημα, καταντώντας την πατρίδα μπαίγνιο των μπαγάσηδων του ΔΝΤ και της σκυλοπαρέας των Βρυξελών.
Σχώρα με Γέρο , σχώρα μας στρατηγέ!
Σχώρα μας και εσύ λεβέντη της σκοπιάς του Άγνωστου στρατιώτη, που σε κάναμε να δεις την ασχήμια στην οποία αφήσαμε την χώρα μας να πέσει. Σίγουρα εσύ θα πονάς και την πατρίδα όχι από επάγγελμα όπως οι περισσότεροι από τους επαγγελματίες του κτιρίου που φρουρείς. Έτσι κατάλαβα το δάκρυά σου,χτές. Έτσι θα έκλαιγε ο Γέρος του Μωριά ,ο Ελευθερωτής του Γένους που δεν έσκυψε το κεφάλι, όπως κάνουν οι πρωταγωνιστές του σήμερα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας-Γερμανίας

Ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας-Γερμανίας «Η Ελλάδα μπορεί να καταστεί στρατηγικός εταίρος της Γερμανίας στο ενεργειακό πεδίο. Είναι μεγάλη ευκαιρία να συνεργαστούμε και να επενδύσουμε πολλά δισ. ευρώ στη χώρα σας, όπου ο ήλιος είναι άφθονος»..
δηλώνει στο Πρώτο Θέμα ο πρόεδρος των Γερμανών βιομηχάνων Χανς Πέτερ Κάιτελ. Ο δρ Κάιτελ επισημαίνει πως μετά το τέλος της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας στη Γερμανία πρέπει η χώρα να βρει άλλες ενεργειακές διεξόδους.
Διαβάστε περισσότερα » »

Σείριος το υπέρλαμπρο άστρο

των ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΥΜΠΟΥΝΗ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΥΜΕΩΝΑΚΗ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΜΠΟΥΝΗ

Το μυστηριώδες άστρο ο ΣΕΙΡΙΟΣ και οι Μακεδόνες : επιστρέφει να φωτίσει ξανά την Ελλάδα ;

Ο Σείριος.
το μυστηριώδες άστρο που κυβέρνησε το πνεύμα των αρχαίων Μακεδόνων, ξαναστρέφει το πρόσωπο του στην Ελλάδα, τώρα που.....
μπαίνουμε στον Υδροχόο. Αιγύπτιοι, Βαβυλώνιοι, Ασσυριοι, Σουμέριοι, Ετρούσκοι και Ρωμαίοι έχουν στο πάνθεον τους μία θέση για το...αστέρι εκείνο που, περισσότερο από τ' άλλα, λάμπει στο βράδυνα ουρανό.
Μυστηριακές λατρείες και συμβολισμοί που κρύβουν χαμένα μυστικά μέσα στη νύχτα του χρόνου. Μπορούμε άραγε να ανασυνθέσουμε τις ψηφίδες μιας μεγάλης γνώσης που χάθηκε ή που ίσως παραμένει ακόμη ανάμεσα μας σε μέρη που δεν φανταζόμαστε;
Ένας κώδικας περιμένει να αποκρυπτογραφηθεί...
Το Ουράνιο Σώμα του Σείριου
Αστρονομικά ορίζουμε το Σείριο ως το λαμπρότερο απλανή αστέρα του Μεγάλου Κυνός.
Ανήκει στον τύπο των λευκών αστεριών και α­πέχει μόλις...8,4 έτη φωτός από τη Γη.
Είναι διπλός αστέρας και μα­ζί με το συνοδό του, το Σείριο Β', περιστρέφονται γύρω από ένα κοι­νό κέντρο βάρους.
Η μέση αμοιβαία απόσταση τους είναι της τάξε­ως των 3 δισεκατομμυρίων χλμ. και η περίοδος της περιφοράς τους διαρκεί 50 χρόνια. Ο Σείριος έχει μάζα 2,3 φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο, αλλά μικρότερη πυκνότητα. 0α έλεγε κανείς πως μοιάζει με νεφέλωμα. Η περιοδική μεταβολή της φωτεινότητας του κάθε 25 χρόνια συνοδεύ­εται από ισχυρότατα παλιρροιακά κύματα, λόγω της γειτονίας του με το συνοδό του.
Σύμφωνα με τη γνώμη πολλών αστρονόμων, ο Σείριος βρίσκεται στο «κέντρο» σχεδόν του γαλαξία μας. Ετυμολογικά, η λέξη «Σείριος, -α, -ον» σήμαινε ο καίων, ο κατά· καίων, ο καυστικός, ο θερμός και ήταν επίθετο των ουρανίων σωμάτων, τα οποία εκπέμπουν μεγάλη θερμότητα. «Σείριος» ο­νομαζόταν πολλές φορές και ο Ήλιος, γεγονός που δημιούρ­γησε στην πορεία μεγάλη σύγχυση γύρω από το διαχω­ρισμό των δύο άστρων.
(Γι' αυτό και μέχρι σήμερα άλλοι μιλούν για το «Μακεδονικό Άστρο» και άλλοι ·για το «Μακεδονικό Ήλιο», αναφερόμενοι στο γνω­στό μακεδονικό σύμβολο).
Ομόρριζες λέξεις είναι ο «σειριόκαυτος», που σήμαινε ο καμένος από τον η­λιακό καύσωνα ή από το Σείριο και η «σειρήνα», μυθικό εκείνο πλάσμα που αναπαριστάνονταν άλλοτε ως γυναίκα-ψάρι και άλλοτε ως γυναίκα-πουλί και σήμαινε αρχικά «η φανερώνουσα τη δύναμίν της δια του καύσωνας του ηλίου κατά την μεσημβρίαν».
Σύμφωνα με το μύθο, «Σειρήνα» ήταν και η αδερφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου (σειρήνα και όπως την απεικονίζουν οι Ντόγκον γοργόνα είναι το ίδιο για τους μεταγενεστέρους).Τριγυρνούσε στις θάλασσες και κατέ­στρεφε τα πλοία όσων τολμούσαν να της πουν πως ο βασιλιάς πέ­θανε (Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;)
Μοιάζει πραγματικά αστείο, αλλά και άξιο απορίας το πως μπορεί ένας μύθος - είτε ως παραβολή εί­τε ως δημιούργημα του συλλογικού ασυνείδητου - να μεταμορφώσει έντεχνα και να προστατεύσει μία βαρυσήμαντη αλήθεια...
Στην Αίγυπτο και στην Ελλάδα
Στην αρχαία Αίγυπτο, σύμφωνα με τις απόψεις των μελετητών, ο Σεί­ριος ταυτιζόταν με τη θεά Ίσιδα, που αναπαριστάνονταν ως αγελάδα ξαπλωμένη πάνω σ' ένα πλοίο, και στ' αγάλματα την απεικόνιζαν συχνά με κέρατα αγελάδας και με την κόμμωση της σαν ουρά ψαριού.
Πολλές φορές έφερε ως στέμμα ένα οκτάκτινο αστέρι. Αδερφός και σύζυγος της Ίσιδος ήταν ο Όσιρις, που η λατρεία του έμοιαζε πολύ με εκείνη του Διονύσου. Με αυτόν η Ίσιδα γέννησε τον Ώρο. Σύμφωνα με άλλες πηγές όμως αυτός που γονιμοποίησε την Ίσιδα ήταν ο Άμμων-Μιν ή Αμμων-Ρα, ο ίδιος θεός που αργότερα ονομάστηκε Άμμων-Δίας και που, σύμφωνα με την Ολυμπιάδα, ήταν ο Πατέρας του Αλέξανδρου. (Canis στα λατινικά).
Μορφή τσακαλιού ή λύκου είχε και ο Σουμεριακός θεός Άνου, που φαίνεται πως ήταν επίσης σχετικός με το αστέρι αυτό.
Για την ελληνική μυθολογία, ο Σείριος είναι το άστρο εκείνο, στον Αστερισμό του Μεγάλου Κυνός, στο οποίο είχε μεταμορφωθεί το σκυλί του Ωρίωνα.Αυτό βέβαια δεν είναι τυχαίο, καθώς οι αστερισμοί του Κυνός, του Ωρίωνα και της Αργούς βρίσκονται ο ένας δίπλα στον άλλον.
Ο Ωρίων ήταν γιος του Ποσειδώνα και της Ευρυάλης, κόρης του Μί­νωα και φημισμένος κυνηγός. Φορούσε συνήθως μία λεοντή και κρα­τούσε στα χέρια του ρόπαλο (σύμβολα αυτά και του Ηρακλή). Υπάρ­χουν πολλές ιστορίες γύρω από το πρόσωπο του και τον πιστό του σκύλο Σείριο.
Ο Ωρίωνας συνδέεται με το βασιλιά Οινοπίων (ή Οινέα στη Βοιωτία), που είχε σύζυγο του (ή κόρη του) τη Μερόπη, την οποία βίασε ο Ο­ρίων υπό την επήρεια της μέθης. Ο Ωινοπίων, εξοργισμένος, τον τύ­φλωσε, με τη σύμπραξη του πατέρα του Διονύσου. Όμως ο Ωρίωνας, με τη βοήθεια ενός χρησμού κατάφε­ρε να ξαναβρεί το φως του. Συγκεκριμένα, ο χρησμός έλεγε ότι θα για­τρευτεί, αν βαδίσει προς την Ανατολή και εκθέσει τις άδειες κοιλότητες των ματιών του στις πρωινές ηλιαχτίδες.
Έτσι βοηθούμενος από τους θορύβους που έκαναν οι σιδηρουργοί του Ηφαί­στου, έφτασε στη Λήμνο, όπου ο Κηδαλίων (ο δάσκαλος του Ηφαίστου), τον κουβάλησε στους ώμους του και τον έφερε μπροστά στον Ήλιο.
-Ορισμένοι πιστεύουν ότι αυτός ο μύθος έχει κάποια σχέση με τη σύ­νοδο Ήλιου-Σείριου, που γίνεται μια φορά το χρόνο, αλλά και με τα μυστήρια των Καβείρων.
Γνωρίζουμε πως ο γάμος του Φιλίππου και της Ολυμπιάδας ήταν αποτέλεσμα της συνάντησης τους στη Σαμοθράκη, όπου εκτελούνταν τα «Καβείρια μυστήρια» ή, αλλιώς, τα «μυ­στήρια των μεγάλων θεών». Ο Φίλιππος είχε μυηθεί από νωρίς στα μυστήρια αυτά (μάλλον στη Θήβα), ενώ η μητέρα του Αλέξανδρου ή­ταν ιέρεια.
Οι Κάβειροι άλλωστε θεωρούνται θεότητες του πυρός - η λέ­ξη «Κάβειρος» έχει ετυμολογική σχέση με το ρήμα «καίω» ;
- όμως τα σύμβολα τους, όπως π.χ. το αγκίστρι, έ­χουν να κάνουν με το νερό και τα συναντούμε αρ­γότερα σε όλες σχεδόν τις θρησκείες.
Κατά μία άποψη (Ηρόδοτος, Στράβων, Πίνδαρος) είναι α­πόγονοι του Ηφαίστου από το γάμο του με την Καβειρώ, γι' αυτό και τους βρίσκουμε πάντοτε κοντά σε ηφαιστειογενείς περιοχές, ενώ συχνά αντιπροσωπεύουν χθόνιες ή υποχθόνιες θεότητες.
Η καρδιά της καβειρικής λατρείας βρισκόταν στην αρ­χαία Μακεδονία, στο βουνό Άθως.
Όπως κι αν ονομάζονται οι Κάβειροι στις διάφορες περιοχές, θεωρούνταν πρόγονοι του αν­θρώπινου γένους. Μάλιστα, αναφέρεται ότι ένα από τα πρόσωπα των μυστηρίων της Σαμοθράκης λεγόταν «Αδάμας» και θεωρείται ο άνθρωπος-αρχέτυπο, ο πρώτος αρσενικός στην τάξη της γέννεσης. Σύμφωνα με την παράδοση, τον Ωρίωνα σκότωσε η Άρτε­μη από ζήλεια για την κυνηγετική του τέχνη και ο Δίας τον έκανε αστερισμό δίπλα στις Πλειάδες, ενώ κα­τά μια άλλη εκδοχή πέθανε από το θανατηφόρο τσίμπημα ενός σκορπιού, άποψη στηριγμένη προ­φανώς στ' αστρολογικά δεδομένα, καθώς είχε παρατηρηθεί πως ο αστερισμός του Ωρίωνα και του Μεγάλου Κυνός εξαφανίζονται από τον ορί­ζοντα όταν ανατέλλει ο Σκορπιός.
Ο Ώριων όμως και ο Σείριος κυνηγούσαν άγρια ζώα και στο βασίλειο του Άδη (όπως περιγράφεται και στην Οδύσσεια), αν και αυτή πρέπει να είναι μία παράδοση ξενόφερτη, ίσως αιγυπτιακής επιρροή που σχετιζόταν με τα μυστήρια και τη λατρεία των νεκρών.
Οι Ντογκον, η Κιβωτός και οι Πενήντα «Νομμός»
Στην Αφρική και συγκεκριμένα στο Μαλί, υπάρχει ένας λαός, που έχει κυριολεκτικά καταπλήξει τους σύγχρονους αστρονόμους με τη γνώση του πάνω στο θέμα του Σείριου. Μοιάζουν να ξέρουν τα πάντα γύρω από τη φύση και τις ιδιότητες του άστρου, ο και των συνοδών του, που πιστεύουν ότι είναι δύο και όχι μόνο ένας, κάτι που η αστρονομία μόλις τώρα ερευνά και ανακαλύπτει.
Πρόκειται για τους Ντόγκον, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι σχετίζονται με το άστρο αυτό που κυριολεκτικά λατρεύουν. Ο μεγαλύτερος Θεός τους είναι ο Άμμα, ένα είδος κατάλοιπου του Άμμωνος- Δία που πέρασε σε αυτούς από το μαντείο της Σίβας και, σύμφωνα με την παράδοση τους, δημιούργησε το Σύμπαν και τους ζώντες οργανισμούς, αλλά και τους ίδιους τους ανθρώπους, που τους έφτιάξε αρχικά ως αμφίβια όντα, με το όνομα «Νόμμος».
(Η πίστη αυτή μοιάζει με την αντί­στοιχη των Σουμερίων και των Βαβυλωνίων).
«ater KUBILE», δηλαδή την Κυβέλη των Κρητών. Η Ίσιδα φαίνεται πως έχει άμεση σχέση με την Κρητική θεά με τα φίδια, αλλά ταυτίζεται κατά καιρούς και με πολλές άλλες ελληνικές θεότητες όπως η Άρτεμις, η Δήμητρα, η Αφροδίτη, η Εκάτη κ.λπ. Στη Σαμοθράκη θεωρείται πως οι Κάβειροι ήταν οι μόνοι που σώθηκαν από τον τρομερό κατακλυσμό αού έπληξε το νησί όταν, σύμ­φωνα με την παράδοση, ο Εύξεινος Πόντος ξεχείλισε και έσπασε το φράγμα που σχημάτιζαν οι Συμπληγάδες Πέτρες και οι βράχοι του Ελ­λησπόντου.
Οι πιο γνωστές και οικείες παραδόσεις που έφτασαν μέχρι τις μέρες μας γύρω από το θέμα της κιβωτού είναι αυτές του Νώε, αλλά και της Πυρράς και του Δευκαλίωνα. Η τελευταία μάλιστα σταμάτησε στη Δωδώνη, όπου υπήρχε και το περιώνυμο μαντείο, που συμβουλευό­ταν πολύ συχνά η Ολυμπιάδα και το οποίο μάλιστα της προφήτεψε τον ερχομό του Αλεξάνδρου.
Ο Ιάσωνας πήρε ξύλο από εκεί και έφτιαξε το πηδάλιο της Αργούς για να ξεκινήσει α­πό τη Βοιωτία την Αργοναυτική Εκστρατεία μαζί με τους 50 συγγενείς του (όσοι και οι πρώτοι «Νόμμος» των Ντόγκον) με κατεύθυνση την Αία της Κολχίδος.
Στο πιο αρχαίο έπος της ανατολής, στην ασσυριακή μυθολογία, συναντούμε τον ή­ρωα Γιλγαμές, ο οποίος ξεκινά ένα ενα­έριο ταξίδι με μία βάρκα παίρνοντας μα­ζί του 50 συντρόφους.
Υπάρχουν όμως κι άλλες ομοιότητες ανάμεσα στον Ιάσωνα και το Γιλγαμές. Μία από αυτές είναι το φύτεμα από τον Ιάσωνα των δοντιών του δράκοντα στο χώμα, απ' όπου και βγήκαν 50 πολεμιστές. Κάτι αντίστοιχο κάνει και ο Γιλγαμές για να κερδίσει τη δύναμη.
Οι συμπτώσεις όμως δεν σταματούν εδώ. Ο Δαναός, ο βασιλιάς του Αργούς ο γενάρχης των Ελλήνων είχε 50 κόρες, που νυμφεύθηκαν τους 50 υιούς του αδερφού του πατέρα τους, Αιγύπτου.
Με όλες τις Δαναΐδες είχε ερωτοτροπήσει και ο Ηρακλής, ο μυθικός γενάρχης των Δωριέων και ιδρυτής, κατά το μύθο, της Μακεδονικής δυναστείας. Πολλές παραδόσεις μάλιστα φέρουν τον Ηρακλή ως αρχηγό της αργοναυτικής εκστρατείας καν όχι τον Ιάσωνα... (Ο Ηρακλής, έτσι κι αλλιώς πέρασε από την Κρήτη στη Λιβύη).
Ο αστερισμός της Αργούς είναι δίπλα στον Ωρίωνα και το Μεγάλο Σκύλο. Αν ο Σείριος συμβολίζει τη Μεγάλη Μητέρα και τη μήτρα ή την Κιβωτό, όπου φυλάσσονται οι γόνοι, τότε σίγουρα ο Ωρίωνας είναι η στιγμή της ανάδειξης και του ανδρώματος του ήρωα και η Αργώ «το ταξίδι», δηλαδή η αποστολή, που ο ήρωας πρέπει να πραγματοποιή­σει για την εξάπλωση της φυλής του και των χαρακτηριστικών της.
Αν κοιτάξουμε τον «ημίθεο» Αλέξανδρο κάτω από αυτό το πρίσμα, τότε θα καταλάβουμε ότι γνώριζε πολύ καλά το ρόλο που όφειλε να ενσαρκώσει, στο όνομα των αξιών εκείνων που ήταν ο μόνος φορέ­ας και εγγυητής, λόγω της άμεσης σύνδεσης του με το θείο.
Σημειώστε ότι ο αστερισμός της Αργούς είναι δίπλα στον Ωρίωνα και το Μεγάλο Σκύλο. Η ιερή σημασία του αριθμού 50 έχει αποδοθεί α­πό πολλούς μελετητές στον αιγυπτιακό μυστικισμό και αν θυμηθεί κανείς πως η περίοδος της περιφοράς του Σείριου διαρκεί 50 έτη, τότε ίσως η έμφαση που δίνεται σε αυτόν τον αριθμό να μην είναι κα­θόλου τυχαία.
Οι Μακεδόνες, Γιοι Θεών
Ο Ηρόδοτος (Κλειώ, κεφ. 56) κάνει λόγο για το «έθνος Μακεδνόν», υποστηρίζοντας ότι είναι Δωριείς και ονομάστηκαν έτσι από τη στιγμή που κατοίκησαν στον ελληνικό χώρο, στην Πίνδο.
Ως γνωστόν, οι Δωριείς θεωρούσαν γενάρχη τους τον Ηρακλή, κάτι που πίστευε και ο ίδιος ο Αλέξανδρος, ο οποίος συχνά απεικονίζεται ως ένας από τους Διόσκουρους μαζί με κά­ποιον άλλο ήρωα, που φέρει τα χαρακτη­ριστικά του Ηρακλή ή του Αχιλλέα (προ­γονό του από την πλευρά της μητέρας του).
Σύμφωνα με το μύθο το όνομα «Μα­κεδονία» οφείλεται στο Μακεδόνα, υιό του Δία και της Θυίας, κόρης του Δευκα­λίωνα. Ο Διόδωρος ο Σικελιώτης, όμως, γράφει πως ο Μακεδόνας ήταν γιος του Όσιρι και αδερφός του 'Αννουβι, αφήνοντας έτσι κάποιες υπόνοιες για τη θεϊκή καταγωγή του έθνους αυτού.
Στην περιοχή Ορεστίδα, κατά το 700 π.Χ. ξεκινά επίση­μα, η ιστορία των Μακεδόνων.
Μάλιστα στην περιοχή αυτή λέγεται ότι ξεκίνησε και η ιστορία της μακεδονικής δυναστείας, που ονομά­ζεται ως τότε «Αργαιάδες» ή «Τημενίδες».
Το πρώτο όνομα μας φέρ­νει στο νου τον «Αργαίο τον Α'» (652 - 621 π.Χ.), το δεύτερο κατά σειρά βασιλιά της μακεδονικής δυναστείας (πρώτος ήταν ο Περδίκκας, απόγονος και αυτός του Ηρακλή). Το δεύτερο ανήκει σε κάποι­ον Ηρακλείδη «Τήμενο», που κατέλαβε το Αργός.
Αυτή η όχι και τό­σο τυχαία σύμπτωση των ονομάτων μαρτυρεί ίσως τη σχέση των Μα­κεδόνων με το πελοποννησιακό Αργός. Αν λοιπόν συσχετίσουμε τα παραπάνω με τους μύθους της Ιούς και του Δαναού και με την εκδοχή του Διόδωρου για το Μακεδόνα κι αν λάβουμε υπόψη μας την ιστορία του Αλεξάνδρου, μας είναι εύκολο να υποθέσουμε πως υπάρχει κάποια μυστηριώδης επαφή της Μα­κεδονίας με τα δρώμενα της Αιγύπτου. (Σημειώστε ότι στη Θεσσαλονίκη και αλλού έχουν βρεθεί πολλά στοιχεία Αιγυπτιακής λατρεί­ας, όπως Σεραπεία κ.ά.)
Διάφορες επιγραφές που βρέθηκαν στη Δή­λο μαρτυρούν πως η αιγυπτιακή θρησκεία επικράτησε κυρίως στη Βό­ρεια Ελλάδα. Κατά την ίδια εποχή υπάρχουν αιγυπτιακά ιερά στην Τιθορέα δίπλα στους Δελφούς. Στη Δήλο, σε ιερά της Ίσιδας, βρέθη­καν αφιερώματα προς τους Αιγυπτίους θεούς, τα οποία είχαν προ­σφέρει Μακεδόνες.Στους Φιλίππους η θεά Ίσιδα είχε πρωταγωνι­στικό ρόλο. Μάλιστα έχουν βρεθεί καταγεγραμμένα και τα ονόματα των ιερέων της).
Σύμφωνα με κάποια άλλη εκδοχή όμως, οι Μακεδόνες δεν έχουν καμία σχέση με το Αργός της Πελοποννήσου, αλλά με το Αργός Ορεστικό της Δυτικής Μακεδονίας.
Η παρουσία πρωτόγονων πληθυσμών στη Μακεδονία επιβεβαιώνεται και από τις τελευταίες ανασκαφές.
Στην πραγματικότητα, η ιστορία των Μακεδόνων μας είναι άγνωστη.
Πολλοί μελετητές υποστηρίζουν πως είναι φύλα αυτόχθονα, ίσως και Πελασγικά.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και η ιστορία της Θεσσαλονίκης.
Μέχρι τον Κάσσανδρο (315 π.Χ.), ο χώρος όπου σή­μερα υπάρχει η πόλη αυτή ονομαζόταν «θέρμες», εξού και η ονομασία «Θερμαϊκός κόλπος». Στη Θεσσαλονίκη, λοιπόν, είχε γίνει δεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό η λατρεία ενός δαίμονα με το όνομα «Θερμαίος». Το παράδοξο είναι πως στην περιοχή ουδέποτε υπήρξαν θερ­μές πηγές.
Πάντως ο δαίμονας αυτός ταυτίστηκε αργότερα με το θρακικό Διόνυσο...
Η Μυστική Ιστορία της Γέννησης του Αλέξανδρου
Πολλές παραδόσεις, καθώς και μια σειρά χρησμών περιπλέκονται τόσο με τη γέννηση, όσο και τη ζωή του Αλέξανδρου. Η μητέρα του Ολυμπιάδα λέγεται ότι ήταν γόησσα φιδιών. Τη νύχτα πριν από το γά­μο της με το Φίλιππο, η Ολυμπιάδα ονειρεύτηκε ότι μπήκε στο σώμα της ένας κεραυνός που την γέμισε φωτιά.
Ο Φίλιππος, από την άλλη, μετά το γάμο τους είδε κι αυτός σε όνειρο πως σφράγισε το σώμα της γυναίκας του με μια σφραγίδα που είχε την εικόνα ενός λιονταριού.
Ο Πλούταρχος αναφέρει ότι η Ολυμπιάδα συνήθιζε να παίρνει στο κρεβάτι της φίδια και, μάλιστα, πως ο Φίλιππος την είχε δει ένα βρά­δυ να πλαγιάζει με ένα φίδι, που ίσως να ήταν κάποιος θεός μετα­μορφωμένος.
(KaerstBerveHamiltonBelochHammond, κ.ά.) αναφέρει ως ημερομηνία γέννησης του Αλέξανδρου την 6η η­μέρα του μήνα Αώου, που αντιστοιχεί με τις αρχές του Ιουλίου, δη­λαδή την περίοδο εκείνη που άρχιζαν οι πλημμύρες του Νείλου και οι αρχαίοι ονόμαζαν «ημέρες του Σκύλου».
Η σχέση του Αλέξανδρου με τον Άμμωνα-Δία επιβεβαιώθηκε και α­πό τους ιερείς του ομώνυμου μαντείου, όταν αυτός έφτασε στην ό­αση Σίβα.
Εκεί τον ανακήρυξαν «παιδί του Δία» και άφησαν έμμεσα να εννοηθεί πως δεν είναι γιος του Φιλίππου. Το μαντείο αυτό είχε συμβουλευτεί και ο Ηρακλής, που θεωρείται πρόγονος των Μακεδόνων.
Η Ολυμπιάδα άλλωστε πίστευε πως ο γιος της ήταν προορι­σμένος να σώσει την Αίγυπτο από το βάρβαρο Πέρση κατακτητή. Ο Αλέξανδρος υιοθέτησε ως βασικά σύμβολα του τα κέρατα και τον κεραυνό του Άμμωνα-Δία και το στέμμα της Ίσιδος με τα τρία οκτάκτινα αστέρια, και μάλιστα προς τιμή της έχτισε ναό στην Αλεξάνδρεια, στην πόλη που έφερε τ' όνομα του.
Το Αστέρι της Βεργίνας
Το 1977 ο Μανόλης Ανδρόνικος έφερε στο φως τους βασιλικούς τάφους της Βεργί­νας.
Ανάμεσα στους άλλους θησαυρούς βρέθηκε και μια χρυσή λάρνακα με τα οστά του Φιλίππου και η οποία έφερε ως διάκοσμο το 16κτινο αστέρι και τρία ελάσματα με 8κτινα αστέρια.
Έγινε λοι­πόν φανερό, πως τα αστέρια αυτά απο­τελούσαν το έμβλημα της Μακεδονικής δυναστείας. Έτσι άρχισε και η όλη φιλο­λογία γύρω από τη σημασία και το νόη­μα του συμβόλου.
Καταρχήν, πρέπει να πούμε πως υπάρχουν πολλά είδη αστεριών με διάφορους αριθμούς ακτινών, αλλά πιο συχνά συναντούμε αστέρια με 8,16 και 32 ακτίνες.
Το έμβλημα αυτό πρω­τοεμφανίστηκε το 2500 π.Χ., στη Βαβυλωνία και λίγο αργότερα στη Χαλκηδώνα.
Το 18" αι. στην Ασσυρία και τη Συρία κατά το 1700 -1300 π.Χ. στο Φοι­νικικό, Χιττικό και Μινωικό πολιτισμό.
Περί τα μέσα του 6ου π.Χ. αι. είναι πλέον γνωστό στον ελληνικό χώρο, ε­νώ λίγο πριν τον 5° αι. αρχίζει να κυκλοφορεί και σε νο­μίσματα.
Έναν αιώνα μετά διαδίδεται στην Ιταλία, ο Μέγας Αλέξανδρος φτάνοντας αργότερα με τους Ρωμαίους στην Ιβηρική χερσόνησο.
Ανάλογα με τη σκοπιά του κάθε ερευνητή, το άστρο συμβόλιζε πότε τον Ήλιο και πότε το Σείριο. Γεγονός πάντως είναι ότι όλες οι μορ­φές που κατά καιρούς το συνόδευαν ήταν θεότητες άμεσα ή έμμε­σα συσχετισμένες με τη λατρεία του Σείριου, όπως: η Ίσις, η Ιστάρ, ο Διόνυσος, ο Πάνας, ο Ωκεανός, οι Κάβειροι, η Κυβέλη, οι Διόσκου­ροι (που για μερικούς ταυτίζονται με τους Κάβειρους), η Άρτεμις, η τριπλή Εκάτη, ο Ήφαιστος, η Ήρα, ο Ηρακλής και ο Σείριος, ο Εω­σφόρος και ο Έσπερος (θεότητες που σχετίζονται με τη λατρεία των Καβείρων, της Ίσιδας και του Μίθρα), ο Δίας με διπλή όψη (ουράνιος ή διονυσιακός), ο δικέφαλος Άμμων-Δίας, ο Μινώταυρος κ.λπ.
Στο νομίσματα των νήσων του Αιγαίου συναντούμε το άστρο δίπλα στο Δία και σ' έναν σκύλο που βγάζει ακτίνες.
Στη Βαβυλωνία υπάρχουν πάρα πολλές σφραγίδες και πολύτιμοι λί­θοι που έχουν σκαλισμένο επάνω τους ένα 8ακτινο αστέρι.
Στις απει­κονίσεις αυτές, το αστέρι βρίσκεται κοντά σ' έναν άνθρωπο-ψάρι.
Πρόκειται για τον αμφίβιο θεό Οάννες.
Στην Αίγυπτο πάλι βλέπουμε συχνά τρία 8ακτινα αστέρια στα μαλλιά της Ίσιδας.
Μάλιστα, το στέμμα έχει, στην κορυφή του , ένα μεγαλύτερο και στα πλάγια δύο μικρότερα αστέρια, τα οποία ίσως συμβολίζουν τους συνοδούς του Σείριου.
(Aθηναίοι, Λάκωνες, Μακεδόνες) προσπαθούσε να εξαπλώσει την εξουσία του και ταυτόχρονα να ενώσει τους Έλληνες κά­τω από μία αρχή.
Αυτή η ανάδυση και η ομογενοποίηση όλων των στοιχείων της κάθε πόλης-κράτους ξεχωριστά ήταν, κάτι που συνέβαινε μόνο στην Ελλάδα και δεν έγινε ποτέ στην Αίγυπτο, αλλά ούτε και στο λατινικό κόσμο.
Ο Σείριος και η λατρεία της «Μεγάλης Μητέρας» στον ελληνικό χώρο εμπλουτίστηκαν, παραλλάχτηκαν και μορφοποιήθηκαν με βάση την ελληνική φιλοσοφία και πραγματικότητα.
Ένας ολόκληρος πολύπλοκος μυστικισμός υπάρχει γύρω από το Μακεδόνικο Άστρο, που έχει πάρα πολλές προεκτάσεις, πάντα δορυφορικά γύρω από το Σείριο, τον αστερισμό που εξακολουθεί να κρατά φυλαγμένα τα μυστικά του στο νυχτερινό ουρανό...
Η Γ. ΚΟΥΜΠΟΥΝΗ είναι συγγραφέας,
πτυχιούχος του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιταλία.
Ο Ε. ΣΥΜΕΟΝΑΚΗΣ είναι ερευνητής-μεταφραστής
και η Χ. ΚΟΥΜΠΟΥΝΗ φιλόλογος
Διαβάστε περισσότερα » »

Κοινός αγώνας Αλβανοτσάμηδων και Σκοπιανών

 

Επιστροφή περιουσιών και επανάκτηση της ελληνικής τους ιθαγένειας ζητούν το τελευταίο διάστημα Τσάμηδες και Σλάβοι των Σκοπίων
Το τελευταίο διάστημα, οι Τσάμηδες και οι Σλάβοι των Σκοπίων, εντείνουν τη συνεργασία στα διεθνή φόρα, κατηγορώντας την Ελλάδα, για υποτιθέμενη καταπάτηση των δικαιωμάτων τους, ζητώντας επιστροφή των περιουσιών τους και επανάκτηση της ελληνικής ιθαγένειας.
Η προσπάθεια αυτή έγινε αντιληπτή προ τριετίας, όταν ....
αντιπροσωπεία του «Ουράνιου Τόξου» βρέθηκε στην Αλβανία, για να παρακολουθήσει το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος των αυτοαποκαλούμενων «Μακεντόνσκι» της Αλβανίας, που ζουν στις περιοχές κοντά στην Πρέσπα. Εκπρόσωπος του «Ουράνιου Τόξου» συναντήθηκε με τον πρόεδρο του κόμματος των Τσάμηδων, στον οποίον πρότεινε ευθέως συνεργασία, προκειμένου να καθίσουν στο σκαμνί την Ελλάδα.
Η συνομιλία τους αναρτήθηκε με βίντεο στο διαδίκτυο, προφανώς από τους συνομιλητές. Εκεί, μεταξύ άλλων το μέλος του «Ουράνιου Τόξου» είπε: «Μεταξύ μας βιώνουμε μια κοινή μοίρα. Επειδή έχουμε κοινά προβλήματα, το «Ουράνιο Τόξο» ως μέλος του κόμματος «Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία», έχουμε τη δυνατότητα να σας βοηθήσουμε σχετικά με την παρουσίαση των δικών σας προβλημάτων.
»Σύντομα θα ξεκινήσει μια δικαστική διαδικασία κατά της Ελλάδας, σχετικά με τις περιουσίες των «Μακεδόνων» πολιτικών προσφύγων, όπου θα ζητηθεί από την Ελλάδα η επιστροφή των περιουσιών και της ιθαγένειας αυτών των ανθρώπων. Για το λόγο αυτό εμείς θέλουμε να σας προτείνουμε, επειδή ήδη έχουμε μια καλή δικηγορική ομάδα, εάν θέλετε και εσείς να πάρετε μέρος σε αυτή τη διαδικασία, για να διεκδικήσουμε από κοινού τα δικαιώματα μας».
Απαντώντας ο πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων, αποδέχτηκε την πρόταση για συνεργασία με το «Ουράνιο Τόξο», εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση στους «κακούς» Έλληνες, για την «γενοκτονία» που δήθεν διέπραξαν εις βάρος τους πριν από 60 χρόνια.
Δήλωσε συγκεκριμένα : «Αν και είμαστε απομακρυσμένοι, τα προβλήματά μας είναι παρόμοια. Το κόμμα μας, Κόμμα Δικαίου και Σύνδεσης, ήδη συμπληρώνει τέσσερα χρόνια λειτουργίας. Το πρόγραμμά μας, αφορά κυρίως την επίλυση των προβλημάτων των Τσάμηδων. Υπήρξαν καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας (…) Οι Τσάμηδες που ζουν σήμερα στην Αλβανία, ζητούν την αξιοπρέπεια τους. Το 1953 μας αφαιρέθηκε ομαδικά η ελληνική ιθαγένεια παρά την θέληση μας. Εμείς ζητάμε ό,τι και εσείς. Την επιστροφή της ιθαγένειας».
Κατά το διαρρεύσαν διάστημα, δεσμεύθηκαν οι κυβερνήσεις Σκοπίων και Αλβανίας «να προστατεύσουν τα δικαιώματά πους». Ο «Εχέδωρος» μεταφέρει δημοσίευμα της σκοπιανής εφημερίδας «Време», σύμφωνα με το οποίο οι δυο κυβερνήσεις «θα ζητήσουν από κοινού από την Ελλάδα να επιστρέψει τις κατασχεθείσες ακίνητες περιουσίες των διωγμένων προσφύγων και θα διεκδικήσουν το δικαίωμα της ελεύθερης επίσκεψής τους στην χώρα στην οποία γεννήθηκαν» (τις υπολογίζουν σε 10 δισ. ευρώ).
Οι ηγεσίες των δύο χωρών έχουν σκοπό να απευθυνθούν από κοινού στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς, όπως στον Ο.Η.Ε., την Ε.Ε., το Συμβούλιο της Ευρώπης και την Επιτροπή του Ελσίνκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Οι ατομικές αγωγές στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο απορρίφθηκαν, διότι οι ενάγοντες πρέπει πρώτα να εξαντλήσουν όλα τα νόμιμα μέτρα στα ελληνικά δικαστήρια και κατόπιν να απευθυνθούν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Υπενθυμίζουμε, ότι επί του θέματος είχε αποστείλει ο κ. Γρούεφσκι στον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, με την οποία είχε ζητήσει την επιστροφή των κατασχεθέντων περιουσιακών στοιχείων στους Σλάβους πρόσφυγες του εμφυλίου πολέμου, καθώς επίσης του ζήτησε να αναγνωρίσει και την «μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση είχε απορρίψει τους ισχυρισμούς αυτούς, με την εξήγηση ότι το θέμα αυτό έχει κλείσει.
Μπορεί να έκλεισε για μας, δεν έκλεισε όμως γι’ αυτούς. Και όσο το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν αντιλαμβάνεται τον ρόλο τον οποίο έχει χρέος να υπηρετήσει, θα έρθει στιγμή που θα βρεθούμε πάλι κατηγορούμενοι από σοβαρούς -αυτή τη φορά- κύκλους.


Ο Μακεδών
Διαβάστε περισσότερα » »

Ενας ΜΑΤατζης απαντάει σε ολα

Δε ξερω πως να ξεκινήσω. Ακούω τόσα να λέγονται για εμας. Πάρα πολύς κόσμος μας βρίζει. Οχι μόνο εμάς τους ΜΑΤατζηδες, αλλα γενικά όλη την Αστυνομία...
Μας λετε να πεταξουμε τις ασπιδες και να παραιτηθουμε. Και μετα τι; Ανεργοι, στο δρομο; Και οχι μονο αυτο, αλλα θα πρεπει να πληρωσω και αποζημιωση, γιατι δεν εχω κλεισει τα 8 χρονια υπηρεσιας ακομα. Απλα υπομονη κανω 2 χρονια ακομα για να μπορεσω να κανω μεταθεση στη Θεσσαλονικη, οπου εκει τα πραγματα ειναι πιο ησυχα. Κανεις δε θελει πλεον να μεινει στην Αθηνα, και ποσο μαλλον στα ΜΑΤ. Το κρατος εχεις καταφερει να στρεψει ολη τη κοινωνια εναντιον μας, χωρις στη πραγματικοτητα να φταιμε εμεις. Μας βαζουν αναμεσα και λογικο ειναι να τα ακουμε ολα εμεις.

Για να ξεκινησω ομως να απανταω σε ορισμενα πραγματα που εχω ακουσει να λεγονται :


α)Τα χημικα ειναι ληγμενα. Οσο πιο παλιο το χημικο, τοσο λιγοτερο ενεργο ειναι και μικροτερη δραστικη ουσια φευγει προς τα εξω. Επισης οπως σωστα αναφερθηκε απο καποιον αλλο, η ημερομηνια ληξης αναφερεται στον επικρουστηρα και στην πιθανοτητα να μην ανοιξει καθολου το χημικο, οπως και γινεται σε αρκετες περιπτωσεις.



β)Ειναι δακρυγονα ή ασφυξιογονα; Ειναι δακρυγονα με δραστικη ουσια την CS, η οποια υπαρχει σε πολυ μικρη ποσοτητα, ωστε να μη ειναι ικανη να προκαλεσει σοβαρα προβληματα. Για τις επιπτωσεις δειτε αυτο το αποσπασμα :

"Προκαλεί έντονο ερεθισμό στα μάτια και τα ανώτερα αναπνευστικά όργανα. Μέσα σε δευτερόλεπτα δημιουργείται έντονο κάψιμο, πόνος και φλεγμονή. Συνήθως η επίδραση στις αναπνευστικές οδούς οδηγεί σε ανικανότητα αντίδρασης. Όταν η δηλητηρίαση είναι πιο έντονη, προκαλείται πανικός, ο οποίος επιτείνει τα συμπτώματα και το άτομο δεν είναι ικανό ούτε να εισπνεύσει, ούτε να εκπνεύσει. Η έκθεση του ατόμου σε υψηλές συγκεντρώσεις CS προκαλεί ερύθημα και φουσκάλες.

Σε πολύ μικρές ποσότητες, το CS έχει απλά μια ερεθιστική μυρωδιά. Σε πολύ μεγάλες δόσεις προκαλούνται επικίνδυνα εγκαύματα στο δέρμα και εκτεταμένη καταστροφή των ιστών. Η άμεση επαφή με τα μάτια μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή του κερατοειδούς. Επίσης προκαλούνται προβλήματα στο γαστρεντερικό σύστημα.

Τα αποτελέσματα του δακρυγόνου αρχίζουν να διαφαίνονται 20 με 60 δευτερόλεπτα μετά τη ρίψη του και διαρκούν από 10 έως 30 λεπτά από τη στιγμή που θα μετακινηθεί το άτομο σε καθαρή ατμόσφαιρα."


γ)Οι ΜΑΤατζηδες ειναι αμορφωτοι, τους στελνουν στα ΜΑΤ με το ζορι, ειναι μικροι σε ηλικια. Σε καμμια περιπτωση δεν ειναι αμορφωτοι, εκτος το αν με 15.000 μορια στη πανελλαδικες θεωρεισαι αμορφωτος. Με το ζορι δε πανε, οι περισσοτεροι το επιλεγουν, χωρις βεβαιως να ξερουν τι ακριβως τους περιμενει. Ειναι αληθεια οτι πλεον οι περισσοτεροι στα ΜΑΤ ειναι ατομα μικρης ηλικιας 20-28 ετων, γιατι οι περισσοτεροι εχουν φυγει τα 2 τελευταια χρονια με ολα αυτα που γινονται. Και θα φυγουν ακομα περισσοτεροι αυτο το καιρο.


δ)Δεν εχουμε τους αριθμους πανω στη στολη μας. Ειναι αληθεια, αλλα εχουμε τον αριθμο στο κρανος μας και οποιος θελει μπορει να τον ζητησει απο τον υπευθυνο αξιωματικο.



Οσο για ολα αυτα που εγιναν τις 2 ημερες των επεισοδιων, δε ξερω πραγματικα τι να πω. Οι τηλεορασεις και τα ραδιοφωνα δε ελεγαν τι ακριβως συνεβαινε. Δεν ειδα σχεδον κανενα βιντεο που να δειχνει να μας πετανε μαρμαρα, ξυλα, μολοτοφ, κροτιδες, γκαζακια και ο,τι μπορει να φαντασει ο καθενας! Ειχαμε παρα πολλους τραυματιες, αλλους λιγοτερο και αλλους περισσοτερο σοβαρα. Ενας απο τους τραυματιες ειμαι και εγω. Ηταν αδυνατο να πιασουμε αυτους που εφταιγαν πραγματικα. Πετουσαν τις πετρες και κρυβονταν μεσα στη πλατεια μαζι με το πληθος. Ολοι φορο! υσαν μασκες, οποτε δε μπορουσαμε να καταλαβουμε ποιος ειναι ποιος. Υπηρχε ενα χαος. Τα χημικα τα πετουσαμε, αλλα απ'οτι καταλαβαμε χωρις κανενα αποτελεσμα, το περισσοτερο χημικο το τρωγαμε εμεις οι ιδιοι, καθως τα φιλτρα που εχουμε ειναι εδω και 10 χρονια ληγμενα!! Λογικα ειναι να ετρωγε χημικο και ο απλος κοσμακης, αφου με τον αερα πηγαιναν παντου. Καθε φορα που καναμε κινηση για να πιασουμε τους μπαχαλακηδες, δεχομασταν σφοδρη επιθεση απο μεγαλα μαρμαρα και ειχαμε σε καθε τετοια επιθεση απο 2,3 τραυματιες. Στο τελος ειχαμε αποδεκατιστει.
Δολοφονοι ειναι αυτοι οι ταραξιες και οχι εμεις. Μακαρι να υπηρχαν δημοσιογραφοι και απο πισω μας για να απαθανατιζαν ολα αυτα που μας πετουσαν. Ακομα και οι καινουριες ασπιδες που προμηθευτηκαμε εσπασαν απο τα τεραστια μαρμαρα που πετουσαν. Εμενα μου εσπασαν οι καλαμιδες και η μασκα που φορουσα, εκτος απο τα δαχτυλα των ποδιων μου. Ενας μαλιτσα πετουσε μεσα απο ενα μικρο αντικειμενο σα στυλο, κατι κροτιδες που εκαναν μεγαλη εκρηξη και εβγαζαν φωτια, χωρις να καταλαβαινες ποτε θα σου ερθει, γιατι πηγαινε με πολυ μεγαλη ταχυτητα. Ευτυχως ! δε μας πετυχε καμμια τετοια.

Σαφως και υπηρξαν καποιες ενεργειες που ακομα και εγω που ανηκω στα ΜΑΤ δε τις δικαιολογω, αλλα μεσα στην ενταση πολλα μπορει να κανει ο ανθρωπος. Ακουσαμε απειρες βρισιες, ειδαμε συναδελφους να πεφτουν κατω και αιματα να τρεχουν παντου, ανθρωποι ειμαστε και εμεις. Λαθη θα κανουμε. Προσωπικα οσοι παραφερονταν προσπαθουσα να τους τραβηξω πισω και να τους ηρεμησω. Τα πραγματα δυστυχως με τετοιες συμπεριφορες γινονταν χειροτερα. Περισσοτερος κοσμος τα εβαζε μαζι μας.

Αυτες οι ημερες με εβαλαν σε τεραστιες σκεψεις. Δε θελω να πιστευω οτι ολοι αυτοι οι μπαχαλακηδες ειναι παρακρατικοι και οτι ολα αυτα που γινονται ειναι στημενα. Δε μπορει να ειναι δυνατον.. Αλλα σε καποια στιγμη ειχαμε περικυκλωσει τα ατομα μεσα στην πλατεια και υπηρχαν παντου διμοιριες των ΜΑΤ. Τους ειχαν τελειωσει τα μαρμαρα και φωναζαν για 15λεπτη ανακωχη. Ξαφνικα διεταχθηκαμε να μη κανουμε καμμια κινηση. Ανενοχλητοι οι μπαχαλακηδες βγηκαν στους δρομους περιξ και μαζευαν ολα τα μαρμαρα που ειχαν πεταξει και τα εβαζαν μεσα στη πλατει! α για να μας επιτεθουν ξανα. Μετα απο 30 λεπτα αρχισαν παλι οι επιθεσεις.. Ειχα τρελαθει. Δε μπορει να γινοταν κατι τετοιο..

Και οι τραυματιες μας συνεχως μεγαλωναν. Καταλαβα οτι το κρατος δε νοιαζεται για εμας. Αναλωσιμοι ειμαστε. Ενας αριθμος. Ο μονος λογος που δε παραιτουμε ειναι γιατι θα μεινω στο δρομο και δε θα εχω λεφτα για να ζησω. Αλλα συντομα θα κανω αιτηση για αποσπαση σε αλλη υπηρεσια, οπως και αρκετοι φιλοι μου. Εχουμε δωσει αιμα για αυτη την υπηρεσια, αλλα κανεις δε νοιαζεται για εμας

Μαζι σας ειμαστε, μη μας διωχνετε. Προσπαθηστε να απομονωσετε ολους αυτους τους ταραξιες, μη πηγαινετε διπλα τους και να εισαστε βεβαιοι οτι θα τους πιασουμε. Χρειαζομαστε και τη δικη σας βοηθεια. Την επομενη φορα που θα ξαναγινουν τετοια επεισοδια, φυγετε ολοι απο την πλατεια, αφηστε τους μονους. Δε χρειαζεται να σας παιρνει ολους η μπαλα..

Τελος, ζηταω εκ'μερους ολων μια μεγαλη συνγωμη για ολους αυτους που εφαγαν χημικα ή και ξυλο με το γκλοπ χωρις να εφταιγαν σε τιποτα. Αν και μια συγνωμη δεν αρκει. Μακαρι να μπορουσα να πεταξω την ασπιδα και να ερθω μαζι σας. Αντι αυτου αναγκαζομαι να τα βαζω με την αδερφη μου και τον πατερα μου.. Εκει μας οδηγησαν ολοι αυτοι οι αστερατοι.

Ενας αγανακτισμενος ΜΑΤατζης
Διαβάστε περισσότερα » »

Κουρελόχαρτο η συνθήκη της Γενεύης (όλα τα άρθρα που καταπατήθηκαν)

Κουρελόχαρτο έκαναν της συνθήκη της Γενεύης αστυνομία, ΜΑΤ, ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, χθες στην πλατεία Συντάγματος. Υπενθυμίζω ότι οι διεθνείς συμβάσεις, υπερέχουν του εσωτερικού δικαίου της χώρας. Και φανταστείτε ότι είμαστε εν καιρώ ειρήνης! Παρακάτω, παραθέτω ένα-ένα τα άρθρα που καταπάτησαν χθες οι δυνάμεις καταστολής:

Κεφάλαιον ΙΙ



Άρθρον 12

Απαγορεύεται αυστηρώς πάσα προσβολή εις τη ζωήν ή το πρόσωπόν των, και πλην άλλων η εξόντωσης των βαρέως πασχόντων, ο φόνος, η βάσανος, η εσκεμμένη εγκατάλειψίς των άνευ ιατρικής περιθάλψεως ή άνευ περιποιήσεως, επί σκοπώ έκθεσίς των εις κίνδυνον μεταδόσεως ασθενείας ή μολύνσεως επί τούτω δημιουργηθείσης.

Άρθρον 15


Ανά πάντα χρόνον και δη μετά συμπλοκήν, τα εν συρράξει Μέρη θα λαμβάνουν άνευ χρονοτριβής όλα τα δυνατά μέτρα προς αναζήτησιν και περισυλλογήν των τραυματιών και ασθενών προς προστασίαν των κατά της λεηλασίας και κακομεταχειρίσεως και προς εξασφάλισιν της αναγκαίας περιθάλψεως.

Άρθρον 18


Η στρατιωτική αρχή οφείλει να επιτρέψη εις τους κατοίκους και τας οργανώσεις περιθάλψεως, ακόμα και εις περιοχάς όπου γίνεται εισβολή ή αίτινες ευρίσκονται υπό κατοχήν, να συλλέγουν και να νοσηλεύουν εθελουσίως τους τραυματίας και ασθενείς οποιασδήποτε εθνικότητος.

Κεφάλαιον ΙΙΙ


Άρθρον 19

Αι μόνιμαι υγειονομικαί εγκαταστάσεις και οι κινητοί σχηματισμοί της Υγειονομικής Υπηρεσίας εν ουδεμίας περιπτώσει δύνανται να αποτελέσουνς αντικείμενον επιθέσεως αλλά είναι εν παντί καιρώ σεβασταί και προστατευόμεναι υπό των εν συρράξει Μερών. Αι αρμόδιαι αρχαί θα μεριμνήσουν ώστε οι προαναφερόμεναι υγειονομικαί εγκαταστάσεις και σχηματισμοί ώσιν κατά το δυνατόν ούτω τοποθετημένοι ώστε ενδεχόμεναι επιθέσεις κατά στρατιωτικών στόχων να μη θέσουν αυτούς εις κίνδυνον.

Άρθρον 21


Η προστασία η οφειλομένη εις τας νομίμους εγκαταστάσεις και εις τους κινητούς σχηματισμούς της Υγειονομικής Υπηρεσίας δε δύνανται να τερματισθή ει μη μόνο εάν ταύτα χρησιμοποιηθούν εκτός της ανθρωπιστικής των αποστολής, εις πράξεις επιζημίους διά τον εχθρόν.

Άρθρον 23


Εν καιρώ ειρήνης τα Υψηλά Συμβαλλόμενα Μέρη και μετά την έναρξιν των εχθροπραξιών τα εν συρράξει μέρη θα δύνανται να δημιουργήσουν επί του ιδίου των εδάφους, ζώνας ή τόπους υγειονομικούς ωργανομένους εις τρόπον ώστε να προστατεύουν από τας συνεπείας του πολέμου τους τραυματίας και τους ασθενείς ως και το προσωπικόν το επιφορτισμένον την οργάνωση και διοίκηση των ζωνών και τόπων τούτων και την περίθαλψιν των εκεί συγκεντρωθησομένων προσώπων.

Άρθρον 24


Το υγειονομικόν προσωπικόν το αποκλειστικώς απασχολούμενον εις την αναζήτησην, παραλαβήν, μεταφοράν ή θεραπείαν των τραυματιών και των ασθενών ή εις την πρόληψιν των ασθενειών, το προσωπικόν το αποκλειστικώς χρησιμοποιούμενον εις την διοίκησιν των υγειονομικών σχηματισμών και εγκαταστάσεων, θα τυγχάνουν σεβασμού και προστασίας ανά πάσαν περίστασιν.

Άρθρον 25


Οι ειδικώς εκπαιδευθέντες ίνα χρησιμοποιηθούν ως νοσοκόμοι ή βοηθητικοί τραυματιοφορείς προς αναζήτησιν, παραλαβήν, μεταφοράν ή θεραπείαν των τραυματιών και ασθενών, θα τύχουν επίσης σεβασμού και προστασίας εάν ευρίσκονται εν τη εκτελέσει των ως άνω καθηκόντων των κατά την στιγμήν της επαφής αυτών μετά του εχθρού ή της περιελεύεσεώς των εις την εξουσίαν του.

Κεφάλαιον VI


Άρθρον 35

Τα μεταφορικά μέσα τα χρησιμοποιούμενα διά τους ασθενείς και τραυματίας ή το υγειονομικόν υλικόν θα είναι σεβαστά και θα έχουν το αυτό δικαίωμα προστασίας ως και οι κινητοί υγειονομικοί σχηματισμοί.

Κεφάλαιον VIII


Άρθρον 46

Απαγορεύονται τα αντίποινα κατά των τραυματιών, ασθενών, του προσωπικού ή του υλικού του προστατευόμενου υπό της Συμβάσεως.

Άρθρον 49

Τα Υψηλά Συμβαλλόμενα Μέρη υποχρεούνται να λάβουν άπαντα τα αναγκαία νομοθετικά μέτρα διά τον καθορισμόν των κυρώσεων των επιβλητέων εις τα πρόσωπα, άτινα προέβησαν ή έδωσαν εις άλλους διαταγήν να προβούν εις οιανδήποτε σοβαράν παράβασιν της παρούσης Συμβάσεως ως αι παραβάσεις καθορίζονται στο επόμενον άρθρον.

Έκαστον Συμβαλλόμενον Μέρος θα έχη την υποχρέωσιν να αναζητήσει τα πρόσωπα τα κατηγορούμενα ότι προέβησαν ή έδωσαν εις άλλους διαταγήν να προβούν εις οιανδήποτε των σοβαρών τούτων παραβάσεων και οφείλει να παραπέμψει τα πρόσωπα ταύτα ενώπιον των Δικαστηρίων του, οιαδήποτε και αν είναι η εθνικότης των. Δύνανται επίσης, εάν το προτιμά, και υπό τους προβλεπόμενους υπό της ιδίας αυτού νομοθεσίαςόρους, να παραδώση τα ειρημένα πρόσωπα προς εκδίκασιν εις έτερον Συμβαλλόμενον Μέρος, το οποίον ενδιαφέρεται διά την δίωξίν των.


Έκαστον Συμβαλλόμενον Μέρος θα λάβη τα αναγκαία μέτρα διά την κατάπαυσιν ενεργειών αντικειμένων εις τας διατάξεις της παρούσης Συμβάσεως, και πέραν των σοβαρών παραβάσεων, αίτινες καθορίζονται εις το επόμενον άρθρον.


Άρθρον 50


Σοβαραί παραβάσεις είναι εκείναι, αίτινες περιλαμβάνουν οιανδήποτε των κάτωθι πράξεων, εάν αύται διεπράχθησαν εναντίον προσώπων ή αντικειμένων τα οποία η Σύμβασις προστατεύει: ο εκ προθέσεως φόνος, βάσανος ή άλλη απάνθρωπος μεταχείρισις, η εκ προθέσεως πρόκλησις μεγάλης οδύνης ή σοβαρά προσβολή κατά της σωματικής ακεραιότητος ή της υγείας, η καταστροφή και ιδιοποίησις κατά τρόπον παράνομον και εις ευρείαν κλίμακα, η μη δικαιολογουμένη υπό στρατιωτικής ανάγκης.

Για τη μελέτη και τη συλλογή των άρθρων, Αλεξάνδρα Μαρία Τράγκα
Διαβάστε περισσότερα » »

Το λουλούδι της ζωής!! Δώσε προσοχή και όποιος μπορεί ας μετάφρασή και σε άλλους..


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ  ΣΤΟ  cc
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανάκληση από τον ΕΦΕΤ προϊόντων μολυσμένα με E- Coli απ' τα Lidl στην Αν. Μακεδονία-Θράκη


http://www.princeolivernews.com/wp-content/uploads/2011/04/lidl.jpgΚατεψυγμένα προϊόντα κρέατος από τη Γερμανία, μολυσμένα με το παθογόνο βακτήριο E. coli O157, εντοπίστηκαν από ελέγχους του ΕΦΕΤ στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Πρόκειται για κατεψυγμένο προϊόν κιμά από βοδινό κρέας και κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας, τα οποία διακινούνται από την εταιρεία LIDL.


Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση και απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα προϊόντα αυτά να μην τα καταναλώσουν.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Γιώργος Νυχάς το στέλεχος που εντοπίστηκε στα προϊόντα που διακινήθηκαν μέσω της Lidl δεν είναι το ίδιο με αυτό που εντοπίστηκε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά είναι εξίσου επικίνδυνο.

«Οι καταναλωτές δεν πρέπει να ανησυχούν, γιατί όλο αυτό δείχνει πόσο καλά αντανακλαστικά έχει ο ΕΦΕΤ, καθώς κατά τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων και σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, που έκανε την ανάλυση, εντοπίστηκε η μολυσμένη παρτίδα και ζητήθηκε η άμεση απόσυρσή της», τόνισε ο κ. Νυχάς.

Συγκεκριμένα πρόκειται: κατεψυγμένο προϊόν κιμά από βοδινό κρέας, σε κλειστή συσκευασία των 500 g (2 Χ 250 g), με την εμπορική επωνυμία «Marvest», που διακινήθηκε από τη γερμανική επιχείρηση «Griechenland Rind, Vion Hilden GmbH» (Westring 21, D-40721, Hilden) στην ελληνική εταιρεία «LIDL Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε.». Το εν λόγω προϊόν έχει αριθμό παρτίδας L91185010 και ημερομηνία λήξης 6-11-2011, και κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας, σε κλειστή συσκευασία των 1000 gr, με την εμπορική επωνυμία «Marvest», που διακινήθηκε από τη γερμανική επιχείρηση «Vion Convenience GmbH» (Postfach 1269 21, D-31502, Wunstorf) στην ελληνική εταιρεία «LIDL Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε.». Το εν λόγω προϊόν έχει αριθμό παρτίδας L1 102 BT και ημερομηνία λήξης 8-11-2011.

Διαβάστε περισσότερα » »

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΆΤΩΝ

 

Διαβάστε περισσότερα » »