Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Ron Paul Η Ευρωπαϊκή κρίση χρέους απειλεί το δολάριο!


From HEIL GAP (or mind the GAP) .
Οι banksters μαζί με τους υπόλοιπους Πεφωτισμένους , προσπαθούν να περιθωριοποιήσουν τον Ron Paul .
Έχει τα μικρότερα ποσοστά κάλυψης , από τα ΜΜΕ , παρά την ευρεία υποστήριξη του , από τους απλούς ανθρώπους .
Ο λόγος αυτής της απομόνωσης του ;
Τον φοβούνται εξαιτίας του μηνύματός του : …..
«Να καταργηθεί η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ! »
Πιστεύω ότι θα ήταν προς το συμφέρον μας , να γνωρίζαμε τι ακριβώς συμβαίνει , εκεί , στον έξω κόσμο , την στιγμή που οι « presstitude » των ΜΜΕ ,
μας απομονώνουν από την διεθνή κοινότητα , καθότι …. σύμφωνα με αυτούς/αυτές , το μονό που θα πρέπει να μας απασχολεί ….. είναι το ΧΡΕΟΣ , και τίποτα παραπάνω , με αποτέλεσμα ( ; )
Να έχουμε πλήρη άγνοια του τι διαδραματίζεται στον κόσμο , αλλά αντιθέτως ,
να είμαστε ικανοί γνώστες του χρέους και πλήρως ενήμεροι , ακόμη και δια το χυδαιότερο εκ των κουτσομπολιών , που κυκλοφορούν άφθονα εις την ελληνική τηλεόραση .
( εδώ το ε με μικρό ).
Σκοταδισμός και ανοησία !
Και όταν ξεπροβάλει διστακτικά η πληροφορία , ε, … αυτή πάντα θα ερχεται
« κατόπιν εορτής » .
ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να γνωρίζουμε κάτι περισσότερο γύρω από το κίνημα καταλήψεων στην Αμερική ;
Το κίνημα « κατέλαβε αυτό » , «Occupy This! » ;
Και να που κάπου εδώ , …. δένει και το γλυκό της καλής γιαγιάς μας :
Ιδου λοιπόν : Occupy This ! , ένα κίνημα που διαβάλλεται συνεχώς από τα διάφορα παπαγαλάκια του ελληνικού διαδικτύου , τα οποία το μόνο που κατάλαβαν από αυτό ( το κίνημα Occupy This ) , είναι ότι αυτό υποστηρίζεται ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ επωνύμους illuminst , ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ( ; ) φυσικά να προσθέσουν ότι αρκετοί από αυτούς τους ΚΑΠΟΙΟΥΣ « illuminst » , έχουν ήδη συλληφθει , από τους διαδηλωτές του Occupy This ! , σύμφωνα πάντα με το επαναστατικό μέτρο που εφαρμόζουν « ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ του 1% » , ή τους εξανάγκασαν σε φυγή , μέσω της πολιορκίας των ξενοδοχείων , όπου διέμεναν όλες αυτές οι ανωτέρω διασημότητες – ( και καλά )- « υποστηρικτές » του κινήματος Occupy This ( ; ) .

Ας μην κατακρίνουν έτσι εύκολα λοιπόν οι παπαγάλοι , αυτό το ετερογενές (ανάμεικτο) πλήθος διαμαρτυρομένων αμερικανών πολιτών , διότι στην ουσία υπάρχει ένα κοινό σημείο που τους ενώνει όλους :
«Πρόκειται για ένα λαϊκό κίνημα διαμαρτυρίας κατά της Federal Reserve ».
Όσο μπλεγμένο και εάν φαίνεται αυτό , ΟΣΟ ΑΠΛΟΙΚΟ και εάν είναι για κάποιους άλλους , όσα και εάν μπορεί να του προσάψει κανείς …..
«ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ “OCCUPY THIS” », που αναπτύσσεται στις ΗΠΑ με ιλιγγιώδη ταχύτητα πλέον , και , αποτελεί ένα ακόμη ιστορικό σημείο καμπής , ώστε να ασκηθεί μέσω της νομοθεσίας , περισσότερη πίεση , δια να εθνικοποιηθεί , επιτέλους , η Federal Reserve .
Ξέρεται τώρα , ….. η FED (;) …. εκεί που δούλευε και ο παπαδημ(ι)ος ….. !
«ΚΑΙ Ο « RON PAUL » , ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ FED» .
( τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ! )
Η Ευρωπαϊκή κρίση χρέους απειλεί το δολάριο !
……………………………………………………
από Ron Paul, http://paul.house.gov/
Η παγκόσμια οικονομική κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη μέρα με την μέρα .
Περίπου οι μισές από τις τράπεζες των ΗΠΑ έχουν εκτεθεί σημαντικά στην κρίση του χρέους της Ευρώπης.
Και όμως , πολύ πιο επικίνδυνο για τον φορολογούμενο των ΗΠΑ , είναι το καθεστώς του δολαρίου , ως παγκοσμίου αποθεματικού νομίσματος , και η συμπεριφορά της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας , ως ένας δανειστής έσχατης ανάγκης.
Όπως έχουμε μάθει μέσα από πρόσφατες αποκαλύψεις : ότι από αυτό έχουν επωφεληθεί όχι μόνο εταιρείες όπως η AIG, η αυτοκινητοβιομηχανία και οι διάφορες αμερικανικές τράπεζες, αλλά και πολλές ξένες κεντρικές τράπεζες , που έχουν μπλέξει σε μπελάδες.
Τίποτα δεν θα λυθεί όμως , με την προσφορά της παραγωγικότητας των Αμερικανών , ως αμνού εις θυσιαστήριο.

«Η Ελλάδα προβλέπεται να είναι το πρώτο ντόμινο που θα πέσει στη σειρά των ευρωπαϊκών οικονομιών που βρίσκονται σε κίνδυνο .
Αντί να μαθαίνουν από το φοβερό παράδειγμα της Ελλάδας , μιας χώρας με υπέρ-κατανάλωση του δημόσιου τομέα , και , πνιγμό του ιδιωτικού της τομέα , απεναντίας , περισσότερο πιθανό από τους πολιτικούς μας ( εννοεί των ΗΠΑ ) , είναι μια ενδεχόμενη νέα “ διάσωση ” των ευρωπαίων “ επενδυτών ”. »
Οι ΗΠΑ έχουν μια σχετικά μικρή έκθεση στις κλονισμένες ελληνικές τράπεζες , αλλά η έκθεση τους είναι πολύ μεγαλύτερη στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές οικονομίες , και αυτό που θα ακολουθήσει , θα έχει σοβαρές επιπτώσεις για τις αμερικανικές τράπεζες.
Η Ελλάδα είναι τεχνικά αρκετά μικρή για να ξεμπλέξουμε .
Η Ιταλία δεν είναι !
Η Γερμανία δεν είναι !
Η Γαλλία δεν είναι !
« Εκτιμάται ότι οι αμερικανικές τράπεζες έχουν πάνω από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια δεσμευμένα σε γερμανικές και γαλλικές τράπεζες υψηλού κινδύνου ».
Επειδή η επιθυμία για χρεόγραφα με περισσότερη πίστωση είναι τόσο ισχυρή , η κατάρρευση του euro είναι επικείμενη !
«Δια τούτο , εάν το ευρώ παρασύρει κατά την πτώση του και το αμερικανικό δολάριο , ως κύριοι υπεύθυνοι πρέπει να θεωρηθούν οι άνθρωποι της Fed »
Η πιο ανειλικρινής πτυχή της αφήγησης για την Ευρωπαϊκή κρίση χρέους , είναι ο μύθος ότι ολόκληρη η οικονομία θα καταρρεύσει εάν δεν απαιτηθούν περισσότεροι πόροι , μετά θυσιών , από τις παραγωγικούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Αυτό είναι αναληθές !
Σκληρές εποχές έρχονται για τις τράπεζες , αλλά να είστε σίγουροι , ότι οι ελεύθεροι άνθρωποι , βρίσκουν πάντα τον δρόμο της επιστροφής προς την ευημερία , εάν οι πολιτικοί τους αφήσουν να αποφασίσουν μόνοι τους !
«Οι Κοινότητες στην Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους και σχηματίζουν συστήματα ανταλλαγής επειδή ξέρουν ότι το ευρώ γίνεται ασταθές .
Οι Έλληνες μαθαίνουν πώς να συμμετάσχουν στο εμπόριο με κάτι άλλο , χωρίς τη χρήση του νομίσματος « fiat » που ελέγχεται από τις κεντρικές τράπεζες.
Με άλλα λόγια , ….. θα ανακαλύψουν εκ νέου τα πραγματικά χρήματα και το εμπόριο μεταξύ τους με τρόπους που δεν μπορούν να ελεγχθούν , χειραγωγηθούν , ιδιοποιηθούν και γενικά να καταστραφούν από τους τραπεζίτες και τους διεφθαρμένους πολιτικούς , που τους το επιτρέπουν . Οι αγρότες θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο την παραγωγή των τροφίμων, οι μηχανικοί θα εξακολουθούν να συντηρούν τα αυτοκίνητα , οι άνθρωποι θα τα κάνουν όλα … τα πάντα …. ακόμα και την ανταλλαγή μεταξύ τους . »
Ουδείς τραπεζίτης , κανένας πολιτικός δεν μπορεί να σταματήσει , να καταστρέψει ένα μέσο συναλλαγής !
« Οι άνθρωποι θα βρουν ή να δημιουργήσουν ένα άλλο μέσο συναλλαγής ».
Δυστυχώς, όταν οι πολιτικοί προσπαθούν να μονοπωλήσουν το νόμισμα με τους νόμους της προσφοράς , οι άνθρωποι βρίσκουν όλο και πιο δύσκολο το να επιβιώσουν , κάτω από τον πληθωρισμό και την φορολογίας στην οποία υπόκεινται .
Οι τραπεζίτες θα πρέπει να λαμβάνουν τις ευθύνες ενός επιφόβου «κουρέματος» τους , αντί να πληρώνουν οι αθώοι άνθρωποι για τα ιδικά των λάθη τους .
« Οι απώλειες θα πρέπει να περιοριστούν και να εκκαθαριστούν , αντί να διαιωνίζονται και να ανταμείβονται.
Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μπορούμε να ανακάμψουμε .»
Το δημόσιο χρέος συχνά θεωρείται ακλόνητο , επειδή υποστηρίζεται από την ικανότητα μιας κυβέρνησης να εξάγει ( μάλλον να αρπάξει δια του χαρατσώματος των φτωχών κατά HEIL GAP ) , δια της βίας , τις πληρωμές των τόκων του δημόσιου χρέους .
Το κοινό είναι όλο και πιο απρόθυμο να εξαπατείται από τους τραπεζίτες.
Οι ταραχές και η βία στην Ελλάδα θα πρέπει να μας έχουν δείξει κάτι σχετικά με τη βιωσιμότητα αυτού του συστήματος.
Αν συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις τράπεζες και τους τραπεζίτες, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να χάνουν χρήματα, αν βάλουμε καβάλα και αυτό το βάρος στον φορολογούμενο , είναι πολύ προβλέψιμο το τι θα συμβεί και εδώ.
Τέλος
HEIL GAP (or mind the GAP) (δια απόδοση και σχόλια)
http://www.ronpaul.com/

Αλήθεια δεν πάμε και ένα youtube , και να ακούσουμε το “Factory Girl” , ένα παλιό τραγούδι των Rolling Stones , διασκευασμένο από τον Catfish Stephenson και την steel guitar του :
Διαβάστε περισσότερα » »

Σε ποιόν ανήκει η Γή; Ποιός είναι το αφεντικό της παγκόσμιας Οικονομιας;

Ας μάθουν τα πρόβατα της κυρίας Παπαρήγα σε ποιόν ανήκει το μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο συνεχώς αναφέρει, χωρίς όμως να το κατονομάζει (συμφέρει να το πείς, κυρία Παπαρήγα; Θα χάσεις αμέσως τις παροχές και την υποστήριξη που σου παρέχει πλουσιοπάροχα)

Μας έχει όλους δεμένους

του Εμμανουήλ Σαρίδη* 
   
Κατα την κυρία Παπαρήγα του ΚΚΕ τα πράγματα είναι απλά. Κυρίαρχος της οικονομίας είναι το μεγάλο κεφάλαιο. Ποιό όμως; Τσιμουδια, αυτό φτάνει για τα συντρόφια, που πολλά καλοπροαίρετα κουβαλάνε κατα τις συχνές διαδηλώσεις που κάνουν τις κόκκινες σημαίες που τους δίνουν και άλλοι, οι τραμπούκοι του ΠΑΜΕ, σπάζουν τα κοντάρια τους ...στα κεφάλια αστυνομικών. 

Και αν ρωτήσουμε την κυρία Παπαρήγα ποιός είναι ο κυρίαρχος της παγκόσμιας οικονομίας, πάλι τα ίδια θα μας πεί: Το μεγάλο κεφάλαιο.

Αυτό το μεγάλο κεφάλαιο όμως έχει ένα όνομα. Και αν ενώσουμε τα νήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της κυρίας Παπαρήγα, θα φτάσουμε κάποτε σ' ένα χοντρο σκοινί, που θα φέρει το όνομα Rothschild!

Το να βρεί όμως κάποιος τις μεγάλες επιχειρήσεις, που εξουσιάζουν οικονομικά και κατα συνέπεια πολιτικά κ.κπ. τον κόσμο είναι μια δύσκολη υπόθεση. Είναι σαν να γυρεύεις ψύλλους στα άχυρα. Μια παροιμία, που την λέμε όταν βλέπουμε ότι είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί το ζητούμενο. Που στην προκειμένη περίπτωση είναι όμως σχετικά απλό.

Και αυτό το βρήκε ένας αναγνώστης της ιστοσελίδας Lupo Cattivo, το ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του κόσμου. Διαβάστε λοιπόν τι βρήκε.
 
Τα "νήματα της οικονομίας" ξεσκεπάσθηκαν πρώτα σ' ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα http:/www.theintelligence.de. Ένας αναγνώστης του Lupo Cattivo το πήρε στα χέρια του και ...ώ του θαύματος, με τη βοήθεια του Google διαπίστωσε, ότι τα μεμονομένα νήματα καταλήγουν σ' ένα χοντρο σχοινί, την τριχιά, που λέγαμε παραπάνω. Το ότι αυτή η τριχιά φέρει το όνομα Rothschild είναι βέβαια γνωστό, ποτέ όμως δεν παρουσιάστηκε με μια τέτοια μορφη, μια τέτοια καθαρότητα. 
  
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά τους. Το εν λόγω άρθρο το έγραψε ο Konrad Hausner στις 20.10.2011 και έχει τον τίτλο "147 Unternehmen herrschen über die Weltwirtschaft" ("147 εταιρείες κυριαρχούν την παγκόσμια οικονομία"). Η  Deutsche Bank (η Γερμανική Τράπεζα) βρίσκεται στην 12η θέση! 

Όποιος προσπαθεί να μάθει σε ποιόν ανήκει μια επιχείρηση, βρίσκεται όμως μπροστά σε ανυπέρβλητα εμπόδια, γιατί αντι για ιδιοκτήτη, θα βρεί μια σειρά απο ατέλειωτες διακλαδώσεις, Holdings, επαναλαμβανόμενα ονόματα με διαφορετικά είδη επιχειρήσεων, διασταυρούμενες συνδέσεις, μετοχές σε ελεύθερη διασπορά - εν ολίγοις, η έρευνα βαλτώνει. Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα 37 εκατομμυρίων επενδυτών και επιχειρήσεων, μια μικρή ομάδα Ελβετών αναλυτών κατάφερε να ρίξει περισσότερο φως σ' αυτή την διαρθρωτική ζούγκλα.

Εδώ και πολύ καιρό οι ασκούντες κριτική του επικρατούντος συστήματος υποθέτουν, ότι τα νήματα της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος θα πρέπει να καταλήγουν κάπου. Όμως οι διεθνείς διασυνδέσεις κάνουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των πολυεθνικών εταιρειών τόσο συγκεχυμένο, ώστε η λάθε προσπάθεια για να λυθεί μοιάζει με έναν "γόρδιο δεσμό".

"Η πραγματικότητα είναι πολύπλοκη. Πρέπει να απαλλαγούμε από όλα τα δόγματα, ανεξάρτητα από το αν είναι θεωρίες συνομωσίας ή οι ελεύθερες αγορές. Η ανάλυσή μας βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά", δήλωσε ο Dr. James Glattfelder απο την Eidgenössische Technische Hochschule (το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο) στη Ζυρίχη σχετικά με την παρούσα μελέτη. 

Αξιολογήθηκαν 37 εκατομμύρια μεμονομένα στοιχεία από διεθνείς εταιρείες και επενδυτές του έτους 2007. Διαπιστώθηκαν 43.060 πολυεθνικές εταιρίες. Το επόμενο βήμα ήταν η ανάλυση των μεταξύ τους διασυνδέσεων. Απο τις λεγόμενες Holdings και άλλες δικτυώσεις προέκυψε, ότι καθε μία από αυτές τις εταιρείες συμμετέχει κατα μέσον όρο σε 20 άλλες. Αυτό έδειξε με τη σειρά του, ότι υπάρχουν μόνο 1.318 επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τον πυρήνα αυτων των πολυσύνθετων ιδιοκτησιών.

Μ' αυτό όμως η ανάλυση δεν είχε τελειώσει. Ακόμη και μέσα σ' αυτό τον "σκληρό πυρήνα" διαπιστώθηκε μια δομή διασταυρούμενων δεσμών.

Στο κέντρο της δεν υπήρχαν πάνω από 147 εταιρείες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι τράπεζες που ελέγχουν σε τελική ανάλυση το 40 τοις εκατό του συνόλου της παγκόσμιας οικονομίας. 

Στην κορυφή τους βρίσκεται η Barclays PLC με έδρα το Λονδίνο, ακολουθούμενη απο την Capital Group Companies Inc. και την FMR Corporations. Στην κορυφή βρίσκονται επίσης η γερμανική Deutsche Bank, η UBS, η Goldman Sachs, η JP Morgan Chase και η Merrill Lynch & Co.

Η μελέτη αυτή θα δημοσιευθεί στο διάσημο επιστημονικό περιοδικό «Public Library of Science" (PLoS ONE).

Οι ήδη διαθέσιμες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των ισυρότατων εταιριών που θα αναφερθούν παρακάτω, δημοσιοποιήθηκαν στις 19. Οκτωβρίου 2011 απο το NewScientist.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με εξαίρεση το Mail-Online, δεν έκαναν μέχρι τώρα τον κόπο να αφιερώσει ούτε ένα άρθρο για τα δεδομένα αυτά.

Ο Dan Braha, καθηγητής της Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, δήλωσε, ότι αυτή η συγκέντρωση κεφαλαίου είναι απολύτως φυσιολογική. Όπως είπε, οι πολυεθνικές εταιρείες αποκτούν μερίδια εταιριών για οικονομικούς λόγους και όχι με σκοπό την παγκόσμια κυριαρχία. Πιστεύει όμως, ότι αυτές οι 147 υπέρ-εταιρείες βρίσκονται μεν σε ανταγωνισμό μεταξύ τους, αλλά συνενώνονται, όταν πρόκειται να διεκδικήσουν κοινά συμφέροντα. Σε περίπτωση που η διεθνής πολιτική θα ζητούσε μια αλλάγή της δομής αυτού του δεσπόζοντος δικτύου, μπορούμε να υποθέσουμε, ότι αυτό θα το θεωρούσε σαν μια επίθεση εναντίον των κοινών συμφερόντων του.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ποιος είπε πως θα εξαιρεθούν οι άνεργοι από την έκτακτη εισφορά;

Θα τη δώσουν ακόμη και αυτοί που έκαναν έστω και ένα μεροκάματο μέσα στο 2011!

Μπροστά σε αυτή την αρνητική εξέλιξη θα βρεθούν άμεσα οι άνεργοι που είχαν υποβάλει αίτηση εξαίρεσης από την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, καθώς ο νόμος δεν τους αναγνωρίζει ως ανέργους αν πριν από την ένταξή τους στον ΟΑΕΔ είχαν έστω και ελάχιστο εισόδημα.

Τα σχετικά απαντητικά σημειώματα με την απόρριψη της αίτησής τους για εξαίρεση από την εισφορά θα φτάσουν σωρηδόν στο προσεχές διάστημα κρύβοντας και την προσαύξηση που θα τους καταλογιστεί από τον Αύγουστο.

Η ερμηνευτική εγκύκλιος, που εκδόθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, μπορεί να ήταν σαφής, αλλά οι άνεργοι αρχίζουν τώρα να διαπιστώνουν το σκληρό πρόσωπο του νόμου, καθώς:

1. Για να εξαιρεθούν από την έκτακτη εισφορά πρέπει μέσα στο 2011 να μην είχαν πραγματικά εισοδήματα από άλλη πηγή έστω και μικρού ποσού. Συνεπώς, αν κάποιος εργάστηκε μέσα στο έτος δεν μπορεί να εξαιρεθεί από την εισφορά.

2. Το γεγονός γίνεται ακόμα δυσμενέστερο, αφού για το ποσό της εισφοράς λογίζεται και προσαύξηση 1% ανά μήνα για το διάστημα που μεσολαβεί από την υποβολή της αίτησης εξαίρεσης μέχρι την έκδοση της αρνητικής απάντησης. Ως εκ τούτου, ο φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει εισφορά με καπέλο.

Η εξαίρεση αφορά μόνο τους εγγεγραμμένους στο μητρώο των μακροχρόνια ανέργων του ΟΑΕΔ ή όσους λαμβάνουν επίδομα ανεργίας από τον συγκεκριμένο οργανισμό και όχι από άλλα Ταμεία.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ακριβώς για τον λόγο αυτόν θέλουν να μας κάνουν Ι-Ρ-Α-Κ

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ των ΗΠΑ τα λέει, όχι κάποιος συνωμοσιολόγος!  

Ο Στρατηγός Wesley Clark με 4 άστρα στα γαλόνια του, λέει τις αλήθειες. Φυσικά αυτές οι αλήθειες δεν εμφανίζονται ποτέ στα ΜΜΕ που κατά τα άλλα... «ενημερώνουν».





Διαβάστε περισσότερα » »

Η μεγάλη απάτη της κλιματικής αλλαγής λόγω του CO2...

Ατελείωτη πρωτόγνωρη συννεφιά στέκει επί μέρες πάνω από τα κεφάλια μας, βαριά στείρα. Διανύουμε περίοδο ξηρασίας, έχει μήνες να βρέξει, τα σιτηρά δεν μπορούν να αναπτυχθούν. 
Ελέγχουν την τροφή μας μέσω της συστηματικής τροποποίησης του καιρού και μας παραμυθιάζουν ότι είναι αποτέλεσμα κλιματικών αλλαγών λόγω υπερθέρμανσης!!
 Η υστερία των κλιματικών αλλαγών και οι επιπτώσεις της 
στην παγκόσμια οικονομία... 
του Αντώνη Φώσκολου (Ομότιμου Καθηγητή Πολυτεχνείου Κρήτης)
Οι κλιματικές αλλαγές πάντα υπήρχαν και είναι στενά συνδεδεμένες με την εξέλιξη της γης από την Προτεροζωική Εποχή, ήτοι πριν 2,5 δισεκατομμύρια χρόνια έως σήμερα ασχέτως της συγκέντρωσης του CO2 στην ατμόσφαιρα. Άρα υπάρχουν γεωλογικά, και αφότου εμφανίστηκε ο άνθρωπος στην γη, αρχαιολογικά και ιστορικά δεδομένα.

Η υστερία της σύνδεσης της σημερινής κλιματικής αλλαγής με τις συγκεντρώσεις του CO2 στην ατμόσφαιρα είναι μία υστερία χωρίς επιστημονική βάση που έχει καταντήσει θρησκεία και χρηματικός προσηλυτισμός. Και κανένας δεν αμφισβητεί το δικαίωμα σε οποιονδήποτε να πιστεύει ότι θέλει, αλλά από την στιγμή που αυτή η θρησκεία επιβάλλει το πιστεύω της κατά τρόπο ανήθικο με αποτέλεσμα να αποσπά κολοσσιαία ποσά από τις κυβερνήσεις και τους ιδιώτες (ζητούν, προς το παρόν πάνω από 2400 δισεκατομμύρια ευρώ1) στερώντας σε μια περίοδο οικονομικής καχεξίας χρήματα από τους πεινασμένους (πάνω από 1 δισεκατομμύριο), εκατομμύρια νέων που είναι άνεργοι η δουλεύουν με 500 ευρώ τον μήνα, φτωχούς, αρρώστους, συνταξιούχους, την παιδεία, την ιατρική, κοκ. τότε μιλάμε για απάτη.

Είναι δυνατόν να μιλάμε για εμπορία των ρύπων του CO2, σε επίπεδο χρηματιστηρίου, όταν αυτοί οι ρύποι υποτίθεται ότι βλάπτουν την υγεία; Είναι δυνατόν να εμπορευόμαστε σάπια κρέατα η σάπια λαχανικά όταν αυτά βλάπτουν την υγεία; Όπως δεν μπορείς να πουλάς σάπιο κρέας, η τα σάπια λαχανικά έτσι δεν μπορείς να πουλάς και να αγοράζεις “Το Σατανικό και Τοξικό Αέριo, δηλαδή το CO2” που κατά την γνώμη τους θα καταστρέψει τον κόσμο.

Αλλά ας δούμε ιστορικά πότε οι επιστήμονες αντελήφθησαν ότι υπάρχουν Κλιματικές Αλλαγές. Η αρχή έγινε το 1742 από τον Γάλλο τοπογράφο μηχανικό Pierre Martel όταν επισκέφθηκε τις Ελβετικές Άλπεις. Παρατήρησε ότι υπήρχαν τεράστιοι στρογγυλευμένοι γρανιτικοί όγκοι στις Άλπεις, η παρουσία των οποίων δεν δικαιολογείτο διότι οι Άλπεις είναι ασβεστολιθικά βουνά. Άρα η προέλευσή των έπρεπε να είναι από χώρες που έχουν γρανιτικά πετρώματα όπως η Νορβηγία. Η κάθοδος αυτών των στρογγυλευμένων γρανιτικών ογκολίθων έπρεπε, δια της ατόπου απαγωγής, να οφείλεται στις παλινδρομικές κινήσεις των παγετώνων που γινόντουσαν εξ’ αιτίας των κλιματικών αλλαγών.

Μετά τον Piere Martel ακολούθησαν ο Σουηδός μεταλλειολόγος Daniel Tilas που και αυτός το 1742 εξήγησε την ύπαρξη των πλανόδιων και εκκεντρικών λίθινων όγκων στις Σκανδιναβικές και Βαλτικές Χώρες ως αποτέλεσμα της κίνησης των παγετώνων, ο Γερμανοελβετός γεωλόγος Jean de Charpentier που το 1834 μελέτησε παρεμφερή φαινόμενα στην Δυτικές Άλπεις, ο Βαυαρός φυσιοδίφης Ernst von Bibrα που το 1849 μελέτησε τα ίδια φαινόμενα στις Χιλιανές Άνδεις και δεκάδες άλλοι επιστήμονες όπως οι James Hutton, 1795, Joseph Fourier, 1782, Goran Wahlenberg, 1818, ο Γερμανοδανός Jens Esmark το 1824, ο Ignaz Venetz, πάλι το 1824, John Tyndall 1859, Robert Jamiesson, Reinhard Bernardi, Louis Agassiz, Karl Friederich Schimper, Svante Arrhenius,1896, κοκ. Επίσης πολλοί διάσημοι Ευρωπαίοι επιστήμονες μεταξύ των οποίων και οι de Saussure, Robert Bunsen, Max Pettenkofer, Albert Kroch, Nobel Prize 1920, Otto Warburg, Nobel Prize 1931, έστελναν επί 151 χρόνια (1810-1961) αερόστατα στην ατμόσφαιρα εφοδιασμένα με ειδικές παγίδες για να εγκλωβίσουν αέρα και να μετρήσουν το CO2 της ατμόσφαιρας. 

Τον 19ο αιώνα έγιναν 90.000 μετρήσεις σε 138 τοποθεσίες 4 ηπείρων. Οι συγκεντρώσεις κυμαίνονταν από 290 ppm έως 440 ppm. Η μέση ετήσια συγκέντρωση του CO2 στην ατμόσφαιρα, για τον 19ο αιώνα, ήταν τα 322 ppm.

Βλέπουμε λοιπόν ότι οι Κλιματικές Αλλαγές έτυχαν εμβριθούς μελέτης πριν 200 χρόνια. Και τίθεται το ερώτημα γιατί όλες αυτές οι μελέτες δεν γνωστοποιήθηκαν ποτέ, μα ποτέ, από τους επιστήμονες του ΟΗΕ….. Απλούστατα, διότι τότε δεν γινότανε χρήση των υδρογονανθράκων. Άρα αυτοί οι λαμπροί επιστήμονες που πήραν και βραβείο Νόμπελ θα φαινόντουσαν γυμνοί…. Και βεβαίως είναι αναξιόπιστοι διότι αυτά τα στοιχεία υπάρχουν σε όλες τις εγκυκλοπαίδειες του κόσμου. Και αυτό δείχνει και την επιστημονική γύμνια των πολιτικών και δημοσιογράφων, ιδιαίτερα των Ευρωπαίων που δεν διαβάζουν ούτε μια εγκυκλοπαίδεια στην γλώσσα τους.

Άρα από το τέλος του 18ου αιώνα μέχρι σήμερα έχουν γίνει χιλιάδες μελέτες. Δεν άρχισαν οι μελέτες το 1985 αλλά το 1785 και ΟΛΕΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ότι οι κλιματικές αλλαγές είναι ένα φυσικό φαινόμενο που δεν έχει σχέση με την παρουσία ή απουσία του ανθρώπου. Τα τελευταία 2 εκατομμύρια χρόνια είχαμε πάνω από 100 φορές μεγάλες κλιματικές αλλαγές ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΓΗ. Και όχι μόνο αυτό αλλά και οι θερμοκρασίες κατά τις Μεσοπαγετώδεις Περιόδους ήταν 2 έως 3 βαθμούς Κελσίου πάνω από την σημερινή Μεσοπαγετώδη Περίοδο για δεκάδες χιλιάδες χρόνια χωρίς να λιώσουν οι πάγοι στον Βόρειο και Νότιο Πόλο αλλά ούτε να εξαφανιστούν οι πιγκουίνοι και οι αρκούδες.

Αφ’ ότου ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΓΗ, ήτοι πριν 60000 χρόνια είχαμε 3 πολύ μεγάλες περιόδους με θερμοκρασίες πάνω από την ΒΕΛΤΙΣΤΗ θερμοκρασία της γήινης επιφάνειας που είναι οι 15 βαθμοί Κελσίου.

Η πρώτη περίοδος της Κλιματικής Αλλαγής καταγράφηκε από το 8000 π.Χ μέχρι το 4000 π.Χ. Αυτή η περίοδος των 4000 χιλιάδων ετών, αναφέρεται παγκοσμίως σε όλες τις εγκυκλοπαίδειες του κόσμου ως CLIMATIC OPTIMUM με θερμοκρασίες 2 βαθμούς Κελσίου πάνω από την σημερινή. Η εποχή αυτή λέγεται από τους αρχαιολόγους Παλαιολιθική Εποχή. Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου άνθισαν οι πολιτισμοί των Αιγυπτίων, Ασσυρίων, Χιττιτών, Βαβυλωνίων, ενώ λόγω της σχετικά υψηλής θερμοκρασίας έγινε η ερημοποίηση της Βορείου Αφρικής και εξαφανίστηκε ο λαός των Γεραμάντιων, λαός που αναφέρεται από τον Ησίοδο. 

Όλοι οι λαοί σε αυτές τις περιοχές που άνθισαν οι πολιτισμοί ήταν ελαφρά ντυμένοι, δηλαδή ημίγυμνοι όπως δείχνουν οι τοιχογραφίες. Αυτή η υψηλή θερμοκρασία κράτησε μέχρι και τους πρώτους Μινωικούς χρόνους. Και βεβαίως δεν εξαφανίστηκαν οι πάγοι από τον Βόρειο και Νότιο Πόλο, ούτε πνίγηκαν πόλεις από το λιώσιμο των πάγων, που έλαβε χώρα μόνο στις ηπείρους, ούτε εξαφανίστηκαν οι πιγκουίνοι και οι αρκούδες...ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ CO2

Η δεύτερη περίοδος της Κλιματικής Αλλαγής αρχίζει από το 450 π.Χ. και τελειώνει το 150 μ.Χ., δηλαδή διαρκεί 600 χρόνια με θερμοκρασίες γύρω στους 2,5 βαθμούς Κελσίου πάνω από το Optimum των 15 βαθμών Κελσίου και 2,15 βαθμούς Κελσίου πάνω από τις θερμοκρασίες της τελευταίας τριακονταετίας που είναι 15,35 βαθμοί Κελσίου. Είναι η εποχή της ακμής της Αρχαίας Ελλάδας ( Περικλής - Παρθενώνας, Αλκιβιάδης, Μέγας Αλέξανδρος, Γέννηση του Χριστού και η επιβολή του Χριστιανισμού) και της ακμής της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες της περιόδου αυτής αναφέρονται σε όλες τις εγκυκλοπαίδειες του κόσμου ως το Ρωμαϊκό Μέγιστο (Roman Optimum). 

Είναι η Εποχή, 150 π. Χ., όπου οι Αθηναίοι γονυπετείς προσκυνούσαν στον ναό του Όμβριου Δια στους πρόποδες του Υμηττού να βρέξει διότι υπήρχε μεγάλη ξηρασία (Ύσον, ύσον ω φίλε Ζεύς κατά της Αρούρης των Αθηναίων και Πεδίων) και όλοι ήταν ντυμένοι με χλαμύδες και ελαφριά ρούχα. Και πάλι δεν εξαφανίστηκαν οι πάγοι από τον Βόρειο και Νότιο Πόλο, ούτε πνίγηκαν πόλεις από το λιώσιμο των πάγων που έλαβε χώρα μόνο στις ηπείρους, ούτε εξαφανίστηκαν οι πιγκουίνοι και οι αρκούδες... ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ CO2

Η τρίτη περίοδος της Κλιματικής Αλλαγής αρχίζει το 900 μ. Χ., ακμή του Βυζαντίου, και τελειώνει το 1350 μ. Χ., Μεσαίωνας. Αυτή η περίοδος των 450 ετών με θερμοκρασίες περίπου 0,8 βαθμούς Κελσίου πάνω από το Optimum των 15 βαθμών Κελσίου, αναφέρεται σε όλες τις εγκυκλοπαίδειες του κόσμου ως Medieval Warm Period (MWP) η Little Climatic Optimum. 

Κατά αυτή την περίοδο των 450 ετών η καλλιέργεια της αμπέλου επεκτάθηκε 450 χιλιόμετρα από ότι σήμερα και έφθασε μέχρι την Σκωτία, η Γροιλανδία αποικήθηκε από τους Δανούς Βίγκινκς, και τα όρια των δασών επεκτάθηκαν 350 χιλιόμετρα βορειότερα. Άρα το κλίμα ήτανε, για 450 χρόνια, Μεσογειακό. 

Βεβαίως δεν χρειάζονται τα μαγειρέματα των στοιχείων από τους “λαμπρούς επιστήμονες του ΟΗΕ” για να μας πούνε ότι το κλίμα της εποχής εκείνης ήταν όμοιο με αυτό της “Μικρής Παγετώδους Περιόδου, 1350μ.Χ. έως 1850 μ.Χ.” …..διότι τα αμπέλια στην Σκωτία βγάζανε μούστο... και πάλι κατά την τρίτη περίοδος της Κλιματικής Αλλαγής ΕΙΧΑΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ CO2.

Τίθεται το ερώτημα λοιπόν πως είναι δυνατόν να αγνοούνται αυτές οι κλιματικές αλλαγές που βασίζονται όχι μόνο σε επιστημονικές μελέτες, που δεν τις αναφέρω εδώ λόγω χώρου, αλλά και σε ιστορικά και αρχαιολογικά δεδομένα; 

Η απάντηση είναι απλή. 

Αν δεχτούμε αυτά τα αδιαμφισβήτητα ιστορικά αρχαιολογικά και επιστημονικά δεδομένα τότε καταρρίπτεται ο μύθος που έχουν πλάσει οι επιστήμονες που εργάζονται για λογαριασμό του ΟΗΕ ότι, η ανθρώπινη δραστηριότητα με την χρήση των υδρογονανθράκων αλλάζει το κλίμα του πλανήτη.

Για αυτό αγνοούμε την ιστορία και παραποιούμε τα επιστημονικά στοιχεία. ΠΡΕΠΕΙ να δείξουμε ότι ο άνθρωπος ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ.

Από το 1850 μ. Χ. που αρχίζει η Βιομηχανική Εποχή μέχρι το 1940 μ. Χ, ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες κατά +0,6 βαθμούς Κελσίου, ίσως και παραπάνω αν λάβουμε υπ’ όψιν τα τελευταία στοιχεία της ΝΑΣΑ που καταγράφει τα έτη 1931,1934, 1938 και 1939 ως εξίσου θερμά όσο και τα έτη 1998,1999 και 2006 με ψυχρότερα τα έτη 2000, 2002, 2003 και 2004. Μάλιστα το θερμότερο έτος του τελευταίου αιώνα ήταν το 1934, δηλαδή την περίοδο της ξηρασίας που οδήγησε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Κράχ. Και όμως αυτή την πραγματικότητα την αρνούνται οι επιστήμονες που δουλεύουν για τον ΟΗΕ και βεβαίως αυτοί των οποίων η έρευνα χρηματοδοτείται από τον ΟΗΕ. Και βεβαίως όχι μόνο αρνούνται τα στοιχεία της ΝΑΣΑ αλλά και αυτήν ακόμα την ιστορία, δηλαδή ότι οι θερμοκρασίες ανέβηκαν κατά +0,6 βαθμούς Κελσίου, ίσως και παραπάνω από τα τέλη του 19ου αιώνα και τις αρχές του 20ου αιώνα. 

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;

ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΕΥΡΕΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ!!!.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΣΠΑΣΜΕΝΗ ΒΕΛΟΝΑ….ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΕΜΜΟΝΕΣ ΙΔΕΕΣ. Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ….ΕΝΟΧΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ.

ΑΝ ΟΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΤΟΤΕ……ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ.

Από το 1940 έως το 1980 πέφτουν οι θερμοκρασίες κατακόρυφα κατά -0,2 βαθμούς Κελσίου…..ίσως και περισσότερο. Ποιος δεν θυμάται τον βαρύ χειμώνα του 1940…. το Έπος της Αλβανίας…η… ποιος δεν θυμάται την καθήλωση της Γερμανικής προέλασης στην Ρωσία λόγω του δριμύτατου ψύχους που σταμάτησε τα γερμανικά άρματα μάχης έξω από την Μόσχα και το Στάλινγκραντ. Έτσι μεταξύ 1940 και 1980 (ουσιαστικά μέχρι το 1982) οι Κλιματικές Αλλαγές ξεχάστηκαν……..καίτοι καταναλώσαμε το 40% της μέχρι σήμερα καταναλωθείσας ποσότητας των υδρογονανθράκων.

ΑΝ ΟΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙΤΟΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΡΗΣΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΤΟΤΕ ΠΑΛΙ…… ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ…. ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ!!!

Από το 1982 η σιδηρά πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ, για να πολεμήσει τους ανθρακωρύχους της χώρας, οι οποίοι στήριζαν το εργατικό κόμμα της Αγγλίας, μηχανεύεται την συσχέτιση του CO2 που παράγεται από τους υδρογονάνθρακες, και συγκεκριμένα τα στερεά καύσιμα, με την άνοδο της γήινης θερμοκρασίας προωθεί την ιδέα, μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ότι η χρήση των υδρογονανθράκων θα φέρει το λιώσιμο των πάγων, άνοδο της θαλάσσιας στάθμης που θα βουλιάξει στην θάλασσα όλες τις παράκτιες πόλεις, ενώ ταυτόχρονα θα εξαφανίσει τις πολικές αρκούδες και τους πιγκουίνους. 

Προς αυτήν την κατεύθυνση χρηματοδοτεί τους επιστήμονες της Βασιλικής Ακαδημίας Επιστημών για να το αποδείξουν αυτά που έλεγε (ομολογία του υπουργού των οικονομικών της Μάργκαρετ Θάτσερ). Έτσι το CO2 γίνεται όργανο πολιτικής αντιπαλότητας. Ταυτόχρονα με αυτήν την εξέλιξη, το 1989 καταρρέει οικονομικά και διαλύεται η Σοβιετική Ένωση, μετά από τον οικονομικό πόλεμο που τις έκαναν οι ΗΠΑ, με αποτέλεσμα όλες οι μικροομάδες που διάκεινται εναντίον του καπιταλιστικού συστήματος να μην έχουν ερείσματα καταπολέμησης του καπιταλισμού.

Έτσι δίνεται οι ευκαιρία σε όλες αυτές τις ομάδες να ενταχθούν στο στρατόπεδο καταπολέμησης του CO2 διότι αυτό είναι βιομηχανικό αέριο. Άρα πολεμώντας το CO2 πολεμάς την βιομηχανία, ήτοι το κεφάλαιο, άρα τον καπιταλισμό. Άρα το CO2 γίνεται σατανικό αέριο και το πράγμα λαμβάνει πλέον γεωπολιτικές διαστάσεις χωρίς να έχει λόγο πλέον η επιστήμη. 

Αυτή την εποχή αρχίζει να ανεβαίνει πάρα πολύ λίγο η θερμοκρασία για να φθάσει τους +0,35 βαθμούς Κελσίου το 1998 και τις αρχές του 1999, ενώ παράλληλα αυξάνουν οι συγκεντρώσεις του CO2 στην ατμόσφαιρα. Αυτή, η χρονικά απειροελάχιστα μικρή περίοδος του πλανήτη μας γίνεται λάβαρο καταπολέμησης των εκπομπών του CO2 διότι θα ανέβουν οι θερμοκρασίες σε υψηλά καταστροφικά ύψη. Με αυτήν την αντίληψη συντάσσονται και οι επιστήμονες του ΟΗΕ που παρέλαβαν την σκυτάλη από την Μάργκαρετ Θάτσερ μετά την αποχώρησή της από την πολιτική το 1988. Έτσι ιδρύεται το 1988 η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Μελέτη της Αλλαγής του Κλίματος από τον ΟΗΕ (IPCC) που προσλαμβάνει επιστήμονες για να συνεχίσουν το έργο της κυρίας Θάτσερ.

Ποιο είναι το πρόβλημα λοιπόν; Μετά το 1999 και μέχρι το 2009 οι θερμοκρασίες όχι μόνο σταθεροποιήθηκαν στους +0,35 βαθμούς Κελσίου αλλά την τελευταία τριετία άρχισαν να πέφτουν παρ’ όλη την συνεχή και σταθερή αύξηση του CO2 στην ατμόσφαιρα, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΚΡΥΦΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!.

Και βέβαια παραμένει το ερώτημα. Πόσο αυξήθηκε αυτό το “Σατανικό και Δηλητηριώδες αέριο” στο οποίο οφείλουμε και την ανθρώπινη ευημερία μας; …… Βάσει των στοιχείων από τον πλέον επίσημο σταθμό του κόσμου με τον οποίον συνεργάζονται και οι επιστήμονες του ΟΗΕ, ήτοι το Αστεροσκοπείο Mauna Loa, Hawaii των ΗΠΑ, οι συγκεντρώσεις του CO2 αυξήθηκαν από 315ppm το 1958 στα 385ppm το 2008 ήτοι κατά 70 ppm. 

Αυτό τι σημαίνει άραγε;

Αυτό σημαίνει ότι η εκατοστιαία σύνθεση της ατμόσφαιρας άλλαξε κατά 7 ΧΙΛΙΟΣΤΑ, (0,007%) στα 50 χρόνια. Δηλαδή η εκατοστιαία σύνθεση της ατμόσφαιρας τροποποιήθηκε στο ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΔΕΚΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΟ…… ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ.

Και όχι μόνο αυτό…..Και όχι μόνο αυτό. Οι ίδιοι οι επιστήμονες του ΟΗΕ μας λένε ότι το 66% του 0,007% οφείλεται στους υδρογονάνθρακες, δηλαδή ΟΤΙ ΟΙ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ CO2 ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ…….0,004% ΣΤΑ ΤΕΛΕΙΤΑΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ .

Συμπερασματικά ούτε η αύξηση του CO2 κατά 0,007% στην ατμόσφαιρα ούτε της θερμοκρασίας κατά +0,35 βαθμούς Κελσίου τα τελευταία 30 χρόνια είναι κάτι το φοβερό διότι συγκεντρώσεις CO2 ανώτερες από το 0,007%, στην ατμόσφαιρα, είχαμε για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να καταστραφεί η γη ΚΑΙ θερμοκρασίες πολύ μεγαλύτερες των +0,35 βαθμών Κελσίου είχαμε για δεκάδες χιλιάδες χρόνια χωρίς να καταστραφεί ο πλανήτης μας.

Το να προωθούν οι επιστήμονες του ΟΗΕ και οι συνεργάτες τους την καταστροφολογία στον κόσμο και να απαιτούν το λιγότερο 2.400 δισεκατομμύρια ευρώ!!! για να διορθώσουν το τρίτο δεκαδικό ψηφίο της ατμοσφαιρικής σύνθεσης (παρ.1) για να σώσουν τον κόσμο από μια θερμική κόλαση/καταστροφή εξ’ αιτίας μιας πιθανής ανόδου της θερμοκρασίας κατά 1 βαθμό Κελσίου που πηγάζει από την χρήση των υδρογονανθράκων όταν στο παρελθόν είχαμε μεγαλύτερες θερμοκρασίες για χιλιάδες χρόνια χωρίς καν να υπάρχει άνθρωπος στην γη και χωρίς να γίνεται χρήση υδρογονανθράκων και τελικά χωρίς να καταστραφεί ούτε η γη αλλά ούτε και η ζωή,… ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΣΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΙΤΙΣΟΥΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ Ή ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ (ΑΛΤΖΧΑΙΜΕΡ, ΕΙΤΖ, ΚΑΡΚΙΝΟΥ, ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ), ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ, ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.

ΕΔΩ ΚΑΙ 2.000.000 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ CO2 ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΕΤΑΞΥ 1982 ΕΩΣ ΤΟ 1999. ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΩΝ 17 ΕΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΙΚΑ ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΤΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ.

Οι Κλιματικές Αλλαγές ανάλογα με το μέγεθος της θερμοκρασιακής διακύμανσης οφείλονται (κατά σειρά θερμοκρασιακού μεγέθους) στους κύκλους του Wilson, κάθε 200 εκατομμύρια χρόνια που οφείλεται στην περιστροφική κίνηση του ηλιακού μας συστήματος γύρω από το κέντρο του Γαλαξία μας (Γαλακτική Τροχιά), στην τοποθεσία των ηπείρων, που αλλάζει σταδιακά και κάθε 50 εκατομμύρια χρόνια και γίνεται εμφανής η κλιματική αλλαγή λόγω της επανατοποθέτησης των ηπείρων, οι κύκλοι του Milankovitch, που κάθε 100000, 40000 και 20.000 χρόνια αλλάζουν το κλίμα (Οφείλεται στις τροχιακές αλλαγές της γης γύρω από τον ήλιο), οι κύκλοι Dansgaard-Oeschger (DO) που λαμβάνουν χώρα κάθε 1.500 χρόνια εντός των οποίων υπάρχουν και οι κύκλοι του Bond και Heinrich και τέλος οι ενδεκαετείς κύκλοι του Ηλίου, που τις γνωρίζουμε ως ηλιακές κηλίδες. 

Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι η συχνότητα και η συμπεριφορά των ηλιακών κηλίδων-ηλιακών ανέμων δεν είναι κανονική. Οι σημερινές μικροδιακυμάνσεις των θερμοκρασιών των τελευταίων 500 ετών, από -0,6 βαθμούς Κελσίου στους + 0,6 βαθμούς Κελσίου, εξηγούνται από την συμπεριφορά του Ηλίου. Οι μεγάλες Κλιματικές Αλλαγές με διακυμάνσεις πάνω από 10 βαθμούς Κελσίου οφείλονται αλλού και συγκεκριμένα σε αυτά που προανέφερα.

Οι μελέτες της συμπεριφοράς του Ηλίου από τους επιστήμονες που ασχολούνται με το διάστημα θεωρούνται μεγάλης σημασίας διότι επηρεάζουν κλίμα. Έτσι μια ομάδα επιστημόνων από την ΝΑΣΑ, την Ευρωπαϊκή Αστροναυτική Εταιρεία (ESA = European Space Agency), Ιάπωνες και Βρετανούς επιστήμονες έστειλαν στο διάστημα τους δορυφόρους ULYSSES (ΝΑSΑ-ΕSΑ), SOHO (Consortium of JAPAN, UK and NASA) και TRACE, (NASA), για να μελετήσουν την επίδραση της Ηλιακής Δραστηριότητας στο Γήινο κλίμα. Επιπροσθέτως, άλλες ομάδες επιστημόνων από την ΝΑΣΑ, Καναδά, Ιαπωνία και Αυστραλία στέλνουν τους Orbital Carbon Observatory (OCO) δορυφόρους διότι έχει διαπιστωθεί ότι από τα 35 δισεκ. τόνους CO2 που εκπέμπονται ετησίως, από την γη προς την ατμόσφαιρα……ΜΟΝΟ τα 13 δισεκ. τόνοι παραμένουν στην ατμόσφαιρα (εφέτος ίσως μείνουν λιγότεροι από τα 10 δισεκ. τόνοι). Τα άλλα επανέρχονται στην γη, δηλαδή περίπου το 65%. 

Με τους δορυφόρους θέλουν, λοιπόν, να βρουν που χάνονται αυτά τα 23 δισεκ. τόνοι…….ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. Από τα 35 δισεκ. τόνοι CO2 που εκπέμπονται ετησίως ΜΟΝΟ τα 23 δισεκ. τόνοι προέρχονται από τους υδρογονάνθρακες. Άρα υπάρχουν κολοσσιαία αναπάντητα επιστημονικά ερωτήματα που αφορούν το αν και κατά πόσον οι υδρογονάνθρακες είναι υπεύθυνοι για τις Κλιματικές Αλλαγές.

Και ΒΕΒΑΙΩΣ όλα αυτά αφορούν τις μελέτες για την αλλαγή της εκατοστιαίας ατμοσφαιρικής σύνθεσης κατά 7 ΧΙΛΙΟΣΤΑ…………ΣΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ.

Κλείνω με την πεποίθηση ότι μία αλλαγή της ατμοσφαιρικής σύνθεσης κατά 0,007% εξ’ αιτίας της απειροελάχιστης αύξησης του CO2 κατά 70 ppm στα 50 χρόνια ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΡΟΠΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ!!!.

ΟΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ (ΓΑΛΑΚΤΙΚΟ—ΗΛΙΟ—ΓΕΩΚΕΝΤΡΙΚΟ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟ.

1* Με τόσα τρισεκατομμύρια ευρώ που δαπανώνται κάθε χρόνο για τέτοιου είδους απίθανες και άχρηστες έρευνες δεν κάνουμε καλύτερα αναδάσωση; ( 1 δένδρο απορροφά όπως όλοι μας γνωρίζουμε 22 kg CO2/έτος) …ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ ΤΩΝ ΡΥΠΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΛΑΔΗ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ...… ΚΥΡΙΕ ΑΛ ΓΚΟΡ......
Διαβάστε περισσότερα » »

Υπάρχει ζωή στον πλανήτη Άρη; (Βίντεο)

Αυτήν την ερώτηση καλείται να «απαντήσει» το ρομπότ «Curiosity» το οποίο η NASA θα αποστείλει στον κόκκινο πλανήτη το απόγευμα του Σαββάτου (17.06 ώρα Ελλάδος). Το υγρό και ζεστό περιβάλλον που επικρατούσε στον Άρη μέχρι και πριν από 3,5 εκ. χρόνια ίσως να ήταν ευνοϊκό για την ανάπτυξη ζωής.


Με συνολικό βάρος 899 κιλά και με επιστημονικά μηχανήματα μετρήσεων και αναλύσεων βάρους 85 κιλών το «Curiosity» είναι δύο φορές μεγαλύτερο και πέντε φορές βαρύτερο από τους δύο προκατόχους του, το «Spirit» και το «Opportunity», που έφθασαν στον πλανήτη τον Ιανουάριο του 2004. Το όλο πρόγραμμα κόστισε το αστρονομικό (sic) ποσό των 1,87 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το «Curiosity» θα εξερευνήσει τον κρατήρα Gale όπου το ευρωπαϊκό σκάφος «Mars Express» έχει εντοπίσει ήδη στρώματα αργίλου και θειικό άλας, δύο στοιχεία που δημιουργούνται συνήθως μέσα σε υδάτινο περιβάλλον.



Διαβάστε περισσότερα » »

Προ των πυλών το τέλος της... παντοκρατορίας της βενζίνης ;

Του Δημήτρη Δελεβέγκου
Υγραέριο και ντίζελ, εάν δεν ανταγωνίζονται ευθέως τη συμβατική βενζίνη, φαίνεται να λειτουργούν ως όχι αμελητέας ποσότητας κίνητρα για τη μη κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας στην Εφορία, λόγω των αυξημένων φέτος κατά 10% τελών, αλλά και της αύξησης του κόστους κατοχής και συντήρησης Ι.Χ. Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε τεχνολογίας παρουσιάζει το «Κ».

Πετρελαιοκίνηση
Κατ΄ αρχάς, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι η άρση της απαγόρευσης πετρελαιοκίνητων αφορά οχήματα τεχνολογίας Euro 5 και Euro 6, που κυκλοφορούν από τον Σεπτέμβριο του 2009 και θα βγουν στους δρόμους από το φθινόπωρο του 2014, αντίστοιχα. Πρόκειται, δηλαδή, για νέας γενιάς, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Ι.Χ. και αυτή είναι η βασική αιτία για την οποία τα ντι-ζελοκίνητα είναι, κατά μέσο όρο, από 2.500 έως 4.000 ευρώ ακριβότερα. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα μετατροπής βενζινοκίνητου οχήματος σε πετρελαιοκίνητο, ωστόσο η διαδικασία είναι ιδιαίτερα κοστοβόρα και, εν τέλει, κρίνεται ασύμφορη, σύμφωνα με μηχανικούς.

Σημαντικό πλεονέκτημα  του πετρελαιοκινητήρα είναι η χαμηλότερη τιμή του ντίζελ κίνησης σε σχέση με τη βενζίνη, με τη διαφορά να ανέρχεται σήμερα στα 10 ευρωλεπτά. Ωστόσο, η τιμή του ντίζελ διαγράφει αυξητική πορεία και είναι αντίστοιχη της συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης. Από την άλλη, οι οδηγοί «αποζημιώνονται», λόγω της χαμηλότερης, από 20% έως 50%, κατανάλωσης καυσίμου, της υψηλότερης απόδοσης των πετρελαιοκινητήρων, των αραιότερων επισκέψεων στα συνεργεία και των φθηνότερων τελών κυκλοφορίας, μέχρι και 230 ευρώ, ανά έτος, σε σύγκριση με τα βενζινοκίνητα Ι.Χ.

Την ίδια στιγμή, με τη νοθεία πετρελαίου θέρμανσης με κίνησης ή ναυτιλίας να παραμένει ανεξέλεγκτη και παρά το γεγονός ότι οι πετρελαϊκές εταιρείες εγγυώνται την παραγωγή υψηλής ποιότητας καυσίμου, οι ειδικοί συστήνουν στους οδηγούς να προτιμούν «επιλεγμένα» πρατήρια καυσίμων. Και όχι άδικα, καθώς, σε περίπτωση βλάβης της αντλίας πετρελαίου, το κόστος επισκευής υπολογίζεται στα 1.500 ευρώ. Πόσο χρονικό διάστημα απαιτείται μέχρι την απόσβεση; Κατά προσέγγιση, ένας χρόνος, ανάλογα του αριθμού των διανυομένων χιλιομέτρων και, άρα, της ποσότητας καυσίμου που εξοικονομήθηκε.

Υγραεριοκίνηση
Ολοένα και περισσότεροι οδηγοί καταφεύγουν στην εγκατάσταση συστήματος υγραεριοκίνησης, που είναι μια σχετικά εύκολη και χαμηλού κόστους διαδικασία. Το κόστος τοποθέτησης συστήματος υγραερίου (LPG) κοστίζει από 800 έως 2.500 ευρώ και εξαρτάται από τον τύπο του κινητήρα και την ιπποδύναμη του αυτοκινήτου. Έχει υπολογιστεί ότι το όφελος λόγω υγραεριοκίνησης ανέρχεται περίπου στα 1.400 ευρώ τον χρόνο για έναν οδηγό που διανύει 15.000 χιλιόμετρα ετησίως, με το χρονικό διάστημα της απόσβεσης να μην ξεπερνά τους 10 μήνες. Παράλληλα, λόγω της ευρωπαϊκής οδηγίας, μέχρι το 2019 η τιμή του υγραερίου θα ανέρχεται στο ήμισυ αυτής της βενζίνης, χωρίς, βέβαια, αυτό να σημαίνει ότι η τιμή του υγραερίου δεν θα ενισχύεται όσο αυξάνεται η αξία της βενζίνης.



Η διαδικασία μετατροπής ολοκληρώνεται περίπου εντός δύο ημερών, σε εξειδικευμένα συνεργεία. Μετά την εγκατάσταση συστήματος υγραερίου, το όχημα περνά από ΚΤΕΟ και, ως υγραεριοκίνητο πλέον, δηλώνεται στην αρμόδια για τις άδειες κυκλοφορίας αυτοκινήτων Νομαρχία. Η τοποθέτηση της κυλινδρικής φιάλης μπορεί να γίνει είτε στον χώρο των αποσκευών είτε στη ρεζέρβα, με τον σχετικό εξοπλισμό να διακρίνεται σε τέταρτης και πέμπτης γενιάς. Η διαφορά μεταξύ των δύο κατηγοριών είναι  ποιοτική και σχετίζεται με το είδος του συστήματος ψεκασμού υγραερίου.

Το ντεπόζιτο υγραερίου είναι απόλυτα ασφαλές, διαθέτει ισχυρότερα τοιχώματα ακόμα και από αυτά των δεξαμενών βενζίνης και γι΄ αυτό δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος, ακόμα και σε περίπτωση σφοδρού τροχαίου ατυχήματος. Το κύκλωμα τροφοδοσίας στο όχημα είναι κλειστού τύπου και δεν περνά από τον χώρο των επιβατών. Είναι κατάλληλα εφοδιασμένο με ειδικές βαλβίδες ασφαλείας, που διακόπτουν την παροχή υγραερίου σε ενδεχόμενη διαρροή.

Βενζίνη
Σε αντιπαράθεση με το πετρέλαιο και το υγραέριο, η βενζινοκίνηση συναντά πλέον μικρό αριθμό υποστηρικτών. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η χρήση του «παραδοσιακού» καυσίμου προκρίνεται για μετακινήσεις εντός των αστικών κέντρων, καθώς, σε περίπτωση που τα διανυόμενα χιλιόμετρα είναι λίγα, η απόσβεση είτε του ντίζελ είτε του υγραερίου είναι πιο αργή. Βέβαια, μεγάλο «ατού» της βενζινοκίνησης αποτελεί η «ελευθερία επιλογής» σημείων ανεφοδιασμού, δεδομένου ότι ο αριθμός των πρατηρίων υγραερίου παραμένει ακόμη περιορισμένος, ενώ το ρίσκο σοβαρής βλάβης του κινητήρα λόγω νοθείας είναι πολύ μικρότερο συγκριτικά με αυτό των πετρελαιοκίνητων Ι.Χ. Οι ενδιαφερόμενοι διαθέτουν, επίσης, απεριόριστη ποικιλία μοντέλων, όσο και μεγάλο εύρος τιμών.


* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Κεφάλαιο" 
Διαβάστε περισσότερα » »

Βενιζέλος: "Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης δεν είναι Έλληνες και δε νιώθουν Έλληνες"

Το 1487, ο Σουλτάνος έδωσε άδεια σε 120.000 Εβραίους να εγκατασταθούν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Οι Εβραίοι αυτοί –«Σεφαρδίτες»- είχαν εξασφαλίσει μεγάλα προνόμια, κατόπιν ειδικών συμφωνιών με την «Υψηλή Πύλη». Το μεγαλύτερο μέρος των Εβραίων, εγκαταστάθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1516, αφού έκαναν δώρο στον Σουλτάνο το ιλλιγιώδες για την εποχή ποσό των 2.000.000 λιρών).


Την στάση των Εβραίων τις παραμονές της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης περιέγραψε στην εφημερίδα «Μακεδονία» της 20ης Μαίου 1933 ο Αστυνόμος Νικόλαος Αργυριάδης ως εξής: «Ο Ελληνικός στρατός προχωρεί. Ο Ταχσίν κλονίζεται, καταρρέει, συντρίβεται. Οι Εβραίοι ετρομοκρατήθησαν. Μόνον ο Αυστριακός ναύαρχος θα μπορούσε να διώξη τους Γκιαούρηδες. Η Ανωτάτη Ισραηλιτική Κοινοτική Επιτροπεία συνελθούσα υπό την προεδρίαν του αρχιρραβίνου Μάϊρ, απεφάσισε να επιδώση ψήφισμα προς τον Αυστριακόν ναύαρχον δια του οποίου παρεκαλείτο ούτος όπως εισηγηθή εις την Σεβαστήν Κυβέρνησίν του και διαταχθεί ο ελληνικός στρατός ίνα μη εισέλθη ένοπλος εις την πόλιν! 
 
Ο Αυστριακός ναύαρχος ανέγνωσε μειδιών το γελοίον τούτο ψήφισμα και διαβεβαίωσε την επιτροπήν των χαχάμηδων ότι οι Έλληνες δεν έχουν ανάγκην συστάσεων και κηδεμονίας. Οι Εβραίοι όμως επέμενον ότι ο Ελληνικός στρατός θα τους …έσφαζεν όλους και ότι ήτο επιβεβλημένη η αποστολή του ψηφίσματος τούτου προς την Αυστριακήν κυβέρνησιν! Πράγματι αι μωρίαι της Ισραηλιτικής Κοινότητος ετηλεγραφήθησαν μέχρι Βιέννης, η Βιέννη ετηλεγράφησεν εις τας Αθήνας και ο τότε υπουργός των Στρατιωτικών Ε. Βενιζέλος κατέστησεν ενήμερον των φόβων των Εβραίων τον κατ’ εκείνην την στιγμήν διά της οδού 26ης Οκτωβρίου εισερχόμενον εις την πόλιν διάδοχον…».
Ας δούμε τώρα τι γράφει, παραθέτοντας αυτούσια αποσπάσματα του βιβλίου του, ένας Εβραίος συγγραφέας για την Θεσσαλονίκη:
«MARK MAZOWER: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πόλη των φαντασμάτων
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ: 1430-1950
Μετάφραση ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
…Και οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης επιφύλαξαν ψυχρή υποδοχή στον νικηφόρο ελληνικό στρατό. «Πρέπει να σας πούμε ότι ο Ισραηλίτης δεν έχει το νου του στις γιορτές», έγραφε ένας Εβραίος δάσκαλος λίγο μετά. «Έχει υιοθετήσει μία στάση σωστή και αξιοπρεπή, όπως ταιριάζει στον ηττημένο… Μόνο όταν χάνουμε αυτό που έχουμε, εκτιμούμε την πραγματική του αξία, και οι Ισραηλίτες, που ποτέ δεν ξέχασαν τα σπάνια προτερήματα της ανοχής και της ευμένειας του τουρκικού λαού, συναισθάνονται σήμερα, μέσα σ’ αυτή τη φοβερή καταιγίδα, ότι μόλις έχασαν την πιο σίγουρη και την πιο σταθερή τους βάση».
 
Πολλοί είχαν σοβαρές αμφιβολίες για τη μελλοντική ελληνική διοίκηση. Ορισμένοι Εβραίοι ηγέτες προειδοποίησαν ότι η προσάρτηση από την Ελλάδα θα είχε καταστροφικές συνέπειες, γιατί θ’ απόκοβε την πόλη από τις παραδοσιακές της αγορές, και αντιπρότειναν ν’ αποτελέσει η Θεσσαλονίκη με τα περίχωρά της ένα αυτόνομο κρατίδιο υπό την εγγύηση των Μεγάλων Δυνάμεων, μια εβραιοκρατούμενη μητρόπολη που θα ‘μενε έξω από τις αντιπαλότητες των Βαλκανίων γειτόνων της. Αυτή η πρόταση διεθνοποίησης συζητήθηκε με Νεότουρκους εμιγκρέδες της Βιέννης, μεσολαβητές ήταν ορισμένοι Ντονμέδες της Θεσσαλονίκης. Στην Κωνσταντινούπολη συστήθηκε μια τουρκο-εβραιο-βλάχικη Μακεδονική Επιτροπή, για την προώθηση αυτής της ιδέας. Ορισμένοι εξέχοντες Εβραίοι Οθωμανοί συμπαθούντες ίσως να προχώρησαν ακόμη περισσότερο και να υποσχέθηκαν στην οθωμανική κυβέρνηση οικονομική βοήθεια, αν συνέχιζε τον πόλεμο ενάντια στα βαλκανικά κράτη…
…Οι σχέσεις μεταξύ Βενιζέλου και εβραϊσμού της Θεσσαλονίκης έφτασαν τότε στο κατώτατο ιστορικά σημείο τους. Όταν πολλοί Εβραίοι ψήφισαν και πάλι εναντίον τω Φιλελεύθερων, ο ίδιος ο Βενιζέλος ερμήνευσε την ενέργεια αυτή ως «εχθρική πράξη εναντίον της μισής Ελλάδας». «Ώστε θέλετε πόλεμο, Ισραηλίτες; Θα τον έχετε!» δήλωσε μια βενιζελική εφημερίδα το 1933. Ο Βενιζέλος υιοθετούσε τελικά τις ανυποχώρητες θέσεις που από καιρό τον προέτρεπαν να λάβει οι υποστηρικτές του στην πόλη. 
 Το 1934 είπε σ’ ένα δημοσιογράφο της Jewish Post ότι «Οι Έλληνες δε θέλουν να επηρεάζουν οι Εβραίοι την ελληνική πολιτική… Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης ακολουθούν εθνική εβραϊκή πολιτική. Δεν είναι Έλληνες και δε νιώθουν Έλληνες. Επομένως δεν πρέπει ν’ ανακατεύονται στις ελληνικές υποθέσεις». Και συνέχισε λέγοντας: «Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης δεν είναι Έλληνες πατριώτες αλλά Εβραίοι πατριώτες. Αισθάνονται πιο κοντά στους Τούρκους απ’ ό,τι σ’ εμάς… Δεν θα επιτρέψω στους Εβραίους να επηρεάζουν την ελληνική πολιτική».
 
 
 http://antipliroforisi.blogspot.com/2011/11/blog-post_7371.html
Διαβάστε περισσότερα » »

Αρκτούρος: Αποτρόπαιος φόνος αρκούδας

«Αποτρόπαιος φόνος αρκούδας»

Στην ευρύτερη δασική περιοχή Κορεστείων Καστοριάς, ανάμεσα στους οικισμούς Χαλάρας και Αγ. Αντωνίου, βρέθηκε νεκρή αρσενική αρκούδα, ηλικίας 5 ετών.

Πρόκειται για τον πιο αποτρόπαιο φόνο αρκούδας που έχει καταγράψει η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, στα 19 χρόνια λειτουργίας της Οργάνωσης.Η αρκούδα φέρει τραύμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι. Ακρωτηριασμένα είναι τα δύο μπροστινά πόδια, γεγονός που αποδεικνύει ότι το ζώο σκοτώθηκε από πρόθεση και τα δύο του πόδια αποτέλεσαν το τρόπαιο της αποκρουστικής πράξης.Την εικόνα φρίκης συμπληρώνει η αφαίρεση της μουσούδας του ζώου και οργάνων από την κοιλιακή του χώρα.

Το ζώο βρέθηκε από πολίτη που το κατήγγειλε στην Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, που έσπευσε στην περιοχή. Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Δασαρχείο Καστοριάς καθώς και η Κτηνιατρική Υπηρεσία Καστοριάς που διενήργησε τη σχετική νεκροψία.

Όπως προκύπτει από τη νεκροψία το περιστατικό συνέβη πριν από 2 μέρες. 

Το σημείο θανάτου του άτυχου ζώου βρίσκεται σε ημιορεινή αγροτική περιοχή όπου δεν έχει σημειωθεί πρόσφατα καταγγελία για ζημιά από αρκούδα σε αγροτική καλλιέργεια. Στην ευρύτερη δασική περιοχή της Καστοριάς σημειώνονται και τα περισσότερα από τα τροχαία ατυχήματα με θύματα αρκούδες.  Η καφέ αρκούδα παραμένει αυστηρά προστατευόμενο είδος στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ο φόνος και η δημόσια έκθεσή της από τον άνθρωπο, τιμωρούνται από το νόμο, με ποινή φυλάκισης. Ο πληθυσμός της αρκούδας στην Ελλάδα υπολογίζεται στα 350 άτομα.Μοναδική απειλή για την αρκούδα είναι ο άνθρωπος.

Σύγκρουση Ανθρώπου και Αρκούδας

Αναγνωρίζοντας πως κάθε ζημιά από αρκούδα, αλλά και από άλλα άγρια είδη ή φυσική αιτία αποτελεί μια σημαντική απώλεια εισοδήματος για τους κατοίκους των ορεινών περιοχών, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ πιέζει εδώ και 20 χρόνια για την εφαρμογή και τη διαρκή βελτίωση του συστήματος των αποζημιώσεων από τον αρμόδιο φορέα, τον Ε.Λ.Γ.Α. (Ελληνικές Γεωργικές Ασφαλίσεις).

Οι βελτιώσεις αυτές αφορούν τόσο στα ποσοστά των αποζημιώσεων που ξεπερνούν το 90% των ζημιών που δηλώνονται, όσο και στο χρόνο καταβολής της αποζημίωσης που δυστυχώς συχνά ξεπερνά και τον ένα χρόνο, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι κάτοικοι.

Περισσότερο βέβαια επιμένουμε στην εφαρμογή προληπτικών μέτρων (εγκατάσταση ηλεκτροφόρων περιφράξεων και εκτροφή ελληνικών ποιμενικών σκύλων) για την πρόληψη των ζημιών που προκαλεί η καφέ αρκούδα και επομένως για τη μείωση των φόνων του είδους από τον άνθρωπο.

Συμπερασματικά λοιπόν και παρά τα όποια προβλήματα, σήμερα, υπάρχουν οι δυνατότητες για την επίτευξη μιας ισορροπημένης και ομαλής συνύπαρξης ανθρώπου και αρκούδας. Η πολιτική των δράσεων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ αφορά την παράλληλη προστασία αρκούδας και ανθρώπου ή διαφορετικά την αναγνώριση των αναγκών και την αποδοχή των παραγωγικών δραστηριοτήτων ήπιας μορφής των ανθρώπων που ζουν στις περιοχές εξάπλωσης της αρκούδας.

Διαβάστε περισσότερα » »

Συνέντευξη Nigel Farage στον Τ. Κουίκ:Έχετε ένα πρωθυπουργό πρωτομάστορα της ευρωπαϊκής αποτυχίας... [ΒΙΝΤΕΟ]


Ο Nigel Farage έδωσε χθες συνέντευξη στον Τέρενς Κουίκ. Πραγματικός καταπέλτης [ΒΙΝΤΕΟ]...
Μίλησε για όλους και για όλα..
Για την Γερμανία, το "4ο Ράϊχ" και την ελληνική κρίση.
Αναφέρθηκε στην έλλειψη ηγετών και στην ελπίδα του ότι ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει τον αγώνα..Είπε με έμφαση : οι άνθρωποι σε μια ελεύθερη χώρα αξίζει να έχουν δημοκρατία...

Η Ελλάδα χρειάζεται καλούς, δυνατούς και γενναίους πολιτικούς που ο κόσμος θα μπορεί να βασισθεί .
Ιδιαίτερα καυστικός ήταν για τον κ. Παπαδήμο για τον οποίο είπε:"Έχετε ένα πρωθυπουργό πρωτομάστορα της ευρωπαικής αποτυχίας..... πως λοιπόν αυτός θα βελτιώσει την κατάσταση ;;"

Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Ρώσος «Μεγαλέξανδρος» απέναντι στην πυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ

Κάντε κλικ για να δείτε το πλήρες γράφημαΗ προσπάθεια του αμερικανικού Πενταγώνου να "βάλει πόδι" στη γειτονιά της πρώην ΕΣΣΔ με πρόσχημα τα πυρηνικά του Ιράν απειλεί να φέρει πάλι στην Ευρώπη την ανάπτυξη ρωσικών πυραύλων.

Κάντε κλικ για να δείτε το πλήρες γράφημα
Η Ουάσιγκτον και το αμερικανικό Πεντάγωνο προωθούν συστηματικά την ανάπτυξη νέων βάσεων στην Ανατολική Ευρώπη, τη Μαύρη Θάλασσα, τη Μεσόγειο, αλλά και την Τουρκία και το Ισραήλ, από όπου συστοιχίες πυραύλων αναχαίτισης θα μπορούν να παρέχουν προστασία από πιθανή επίθεση προς την Ευρώπη με βαλλιστικούς πυραύλους.
Η ιδέα αυτή, πέραν του ότι είναι προφανώς αμφιλεγόμενη, αφού το Ιράν δεν έχει πυραυλική τεχνολογία ικανή να φτάσει στην καρδιά της Ευρώπης, εφαρμόζεται και με παράδοξο τρόπο.
Συγκεκριμένα, η εμβέλεια των αμερικανικών αντίμετρων είναι τόσο μικρή, ώστε είτε να μην προλαβαίνει έναν μέσο βαλλιστικό πύραυλο πριν πάει ψηλότερα από το δικό του "απόγειο", το μέγιστο ύψος, είτε να τον ξανασυναντά όταν πλέον είναι σε φάση καθόδου στο στόχο. Δεδομένου ότι οι αμερικανικοί SM-3 δεν έχουν εκρηκτική κεφαλή αλλά καταστρέφουν τον επερχόμενο "αντίπαλο" πύραυλο με πρόσκρουση, ακόμη και αν τον πετύχαιναν, τελικά η κεφαλή θα έπεφτε κάπου κοντά στο στόχο.
Τα κέρδη για τις ΗΠΑ είναι σαφώς πολιτικά, καθώς η προσέγγιση του ΝΑΤΟ με την Ανατολική Ευρώπη φέρνει νέες βάσεις (και κονδύλια για το Πεντάγωνο). Η Ευρώπη ωστόσο φοβάται ήδη ότι στα σύνορά της με τη Ρωσική Κοινοπολιτεία θα ξεκινήσει ένας νέος αγώνας εξοπλισμών.
Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ πρόσφατα απείλησε ότι η Μόσχα θα φέρει στα σύνορά της τις κινητές μονάδες με βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς, προκειμένου να ακυρώσει πλήρως το στρατηγικό ρόλο των αμερικανικών βάσεων.
Οι Iskander (λέξη - παραφθορά του Αλέξανδρος στις ασιατικές χώρες), έχουν βεληνεκές 500 χλμ. και μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές.
Σε μία τέτοια περίπτωση, βέβαια, το Πεντάγωνο έχει έτοιμη την δική του απάντηση (εάν δεν ήταν αυτός ο σκοπός εξαρχής): αντί των μικρών SM-3, που ουσιαστικά είναι μέτρα αεράμυνας για ναυτικές μονάδες, στις ίδιες βάσεις θα αναπτυχθούν αντίστοιχοι πύραυλοι αναχαίτισης βαλλιστικών πυραύλων, οι GBI - Ground Based Interceptors.
Οι συγκεκριμένοι είναι ήδη "φυτεμένοι" σε όλη την Αλάσκα προστατεύοντας κάποτε από την απειλή επίθεσης από την ασιατική πλευρά της ΕΣΣΔ.
Οπως μπορεί εύκολα να σκεφτεί κανείς, οι Ρώσοι έχουν επίσης έτοιμη απάντηση. Κάτι που σίγουρα δεν καθησυχάζει κανέναν στην Ευρώπη...
Διαβάστε περισσότερα » »

Μας δίνουν κουτσουρεμένη την 6η δόση και μετά πάπαλα! Μέρκελ-Σαρκοζί προχωράνε μόνοι τους!

Σοκαρισμένος επέστρεψε ο Παπαδήμος από το πρόσφατο ταξίδι σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο. Σύμφωνα με πληροφορίες στο πρωθυπουργικό περιβάλλον υπάρχει η αίσθηση ότι η 6η δόση θα είναι η τελευταία που μας δίνουν οι Ευρωπαίοι και είναι πολύ πιθανό να μην δοθεί και ολόκληρη, παρά μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στις οφειλές μας προς τους δανειστές μας! Ακόμη και ...

για την επιστολή Σαμαρά υπάρχει σκεπτικισμός αλλά δεν είναι το περιεχόμενο της επιστολής που ενοχλεί τους αποδέκτες, αλλά η κατάσταση όπως διαμορφώνεται.

Η αποτυχία της Γερμανίας να συγκεντρώσει από τις αγορές τα 6 δις έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό σε Βερολίνο - Παρίσι και οι Μέρκελ - Σαρκοζί έχουν αποφασίσει να αλλάξουν εντελώς το πρόσωπο της Ευρώπης και να την μετατρέψουν σ’ ένα πιο κλειστό club πριν την διαλύσουν εντελώς εάν χρειασθεί!
Η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου είναι στον αέρα και όπως όλα δείχνουν πλησιάζει η στιγμή που θα δικαιωθεί απόλυτα ο Δημήτρης Καζάκης που προτείνει μια διαφορετική πρόταση εθνικής σωτηρίας της χώρας μας. Η καθυστέρηση της 6ης δόσης δεν οφείλεται στην αντίδραση Σαμαρά αλλά στην απροθυμία των Ευρωπαίων να συμμετάσχουν στη διάσωση της Ελλάδας.
Είναι η ώρα που πρέπει η Ελλάδα να ζήσει με αυτά που παράγει -και δεν είναι λίγα- αρνούμενη να συνεχίσει να πληρώνει το δόλιο χρέος.
Ας αδράξουμε λοιπόν τη στιγμή να σωθούμε μόνοι μας αφού πρώτα απαλλαγούμε από την σημερινή πολιτική ηγεσία με τα 300 πλουσιόπαιδα του Πετσάλνικου, αυτού του δεινού σκιέρ του Γράμμου…
Διαβάστε περισσότερα » »

Μια ακόμη ένδειξη των Μάγια, για το 2012!

Όλοι πλέον σχεδόν έχουμε ακούσει για τη προφητεία του ημερολογίου των Μάγια, που θέλει το τέλος του κόσμου (ή κάτι παρόμοιο) να έρχεται τον Δεκέμβριο του 2012.
Νεότερες αρχαιολογικές έρευνες αποκαλύπτουν τώρα ότι οι Μάγια έκαναν, όχι μια, αλλά δυο συγκεκριμένες αναφορές, στην ημερομηνία αυτή. Αναφορές που μιλάνε για μια αποκάλυψη που έρχεται.

Οι ειδικοί Μεξικανοί αρχαιολόγοι, που μελετούν το ζήτημα είναι καθησυχαστικοί.


Όπως λένε, μια δεύτερη αναφορά περί της επερχόμενης καταστροφής βρέθηκε στα ερείπια του Comalcalco, γραμμένη σε πέτρινη επιγραφή η οποία ήταν καταχωνιασμένη εδώ και χρόνια σε μια αποθήκη.


Η προηγούμενη αναφορά στο 2012 είχε βρεθεί σε επιγραφή στο κοντινό Tortuguero της πολιτείας Tabasco. Η πρώτη αυτή αναφορά περιγράφει κάποιο είδος δραματικού γεγονότος που υποτίθεται ότι θα συμβεί τον Δεκέμβριο του 2012, και που θα έχει σχέση με τον Θεό των Μάγια Bolon Yokte, που είναι υπεύθυνος για τον πόλεμο, αλλά και τη δημιουργία.


Υπάρχουν όμως κάποιοι ειδικοί που θεωρούν ότι η μετάφραση της ημερομηνίας της καταστροφής είναι ανακριβής.


Μάλιστα, οι αξιωματούχοι του μεξικανικού Ινστιτούτου Ανθρωπολογίας, εκφράζουν εδώ και καιρό την άποψη ότι η Δύση έχει παρερμηνεύσει το όλο θέμα του τέλους του ημερολογίου των Μάγια.


«Η μεσσιανική σκέψη της Δύσης έχει παραμορφώσει την θεώρηση του κόσμου που είχαν αρχαίοι πολιτισμοί, όπως αυτός των Μάγια…», λένε.


Πάντως, οι ανησυχίες παραμένουν. Την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να διεξαχθεί συνάντηση 60 ειδικών επί των Μάγια, με σκοπό να συζητηθεί το όλο θέμα.


Αναμένουμε…

S.A. –Associated Press
Διαβάστε περισσότερα » »

Τι κρίμα να μην είναι ο Νάιτζελ Φάρατζ Έλληνας...

του Βασ. Αναστασόπουλου


«Μαύρο πρόβατο» ή «κακό παιδί», αν προτιμάτε, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Βρετανός ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φάρατζ (Nigel Farage), ηγέτης του μικρού Κόμματος της Ανεξαρτησίας στη χώρα του, έγινε πρόσφατα «instant hit» στο YouTube, χάρη στην «πύρινη» ομιλία του και τον σκληρό, αλλά μεστό του λόγο ενώπιον της ηγεσίας της ΕΕ, μιλώντας για μη εκλεγμένους ηγέτες που ρυθμίζουν τις τύχες των Ευρωπαίων, για «κυβερνήσεις-μαριονέτες σε Ελλάδα και Ιταλία» και για μια Ευρώπη που, πλέον, διοικείται από τη Γερμανία!

Μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο ενώπιον του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, του προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν και του προέδρου του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο κ. Φάρατζ είχε την ευθύτητα και το σθένος να τους «πετάξει» κατάμουτρα ότι δεν μπορούν άμεσα να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τη δεδομένη αποτυχία του ευρώ, καθώς δεν είναι εκλεγμένοι και δεν έχουν δημοκρατική νομιμοποίηση για το ρόλο τους απέναντι στην κρίση.

Μάλιστα, ο κ. Φάρατζ «άγγιξε» ακόμα περισσότερο εμάς τους Έλληνες, όταν, σε μια αποστροφή του λόγου του, βρήκε την ευκαιρία να «καυτηριάσει» τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς και την αντίδρασή τους, όταν ο τέως -πλέον- πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, έκανε το λάθος να... ψελλίσει τη λέξη «δημοψήφισμα». «Όταν ο κύριος Παπανδρέου χρησιμοποίησε τη λέξη "δημοψήφισμα", ο κ. Ρεν το χαρακτήρισε ως "ρήγμα εμπιστοσύνης" και οι φίλοι σας εδώ μαζεύτηκαν σαν αγέλη από ύαινες, περικυκλώνοντας τον Παπανδρέου, κατεβάζοντάς τον και αντικαθιστώντας τον με μια κυβέρνηση-μαριονέτα» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι αποφασίστηκε στη συνέχεια να φύγει και ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον πρώην κοινοτικό Επίτροπο, Μάριο Μόντι, «αρχιτέκτονα αυτής της ευρώ-καταστροφής».

Ο κ. Φάρατζ, συνεχίζοντας το «βομβαρδισμό» του, είπε ότι η όλη κατάσταση μοιάζει με «μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι, όπου προσπαθούμε να προβλέψουμε ποιος είναι ο επόμενος που θα χτυπηθεί. Η μόνη διαφορά είναι ότι γνωρίζουμε ποιοι είναι οι αχρείοι». Απευθυνόμενος, δε, ξανά προς τη ηγεσία της ΕΕ, τόνισε: «Θα πρέπει να είστε υπόλογοι για όσα έχετε κάνει. Θα πρέπει όλοι σας να απολυθείτε». Τέλος, εξαπέλυσε άλλη μία -εκ των πολλών το τελευταίο διάστημα- επίθεση εις βάρος του Χέρμαν βαν Ρομπάι, ρωτώντας τον με «ποιον δικαίωμα, ένας μη εκλεγμένος λέει στον ιταλικό λαό ότι δεν είναι ώρα για εκλογές!».

Ο Νάιτζελ Φάρατζ θα μπορούσε να είναι ένας ακόμα κοινός εθνικιστής... Θα μπορούσε για πολλούς να είναι ακόμα και ο Βρετανός... Καρατζαφέρης. Αλλά δεν είναι. Με παρεμβάσεις του στο Ευρωκοινοβούλιο και με συνεντεύξεις του σε μια σειρά μέσων ενημέρωσης ήδη από το 2010, είναι ο άνθρωπος που, με αυθάδεια και παρρησία, δίχως «μαλλιά στη γλώσσα», αναδεικνύει το ρόλο των Ευρωπαίων «ηγετών» στην εξάπλωση και γιγάντωση της οικονομικής κρίσης, αλλά και το πώς μεταχειρίζονται την Ελλάδα μέσα στο πλαίσιο αυτό. Ο διάσημος ευρωσκεπτικιστής είναι, άλλωστε, ένας από τους ελάχιστους που είχαν την τόλμη να αμφισβητήσουν και να «καυτηριάσουν» -και μάλιστα, με πολλά... ντεσιμπέλ στη φωνή τους- την ανεπάρκεια των ηγετών της ευρωζώνης στην αντιμετώπιση της κρίσης από την πρώτη κιόλας μέρα. Έχοντας πλέον αποδειχθεί απολύτως σωστός, δίνει το παράδειγμα για το πώς πραγματικά πρέπει να είναι ο πολιτικός λόγος, δίχως φληναφήματα, ωραιοποιήσεις, «καλώς να έρθει η Τρόικα», «ευχαριστούμε τον κ. Ράιχενμπαχ» και άλλα τέτοια...

Και αν η πρόσφατη ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο έκανε ρεκόρ «χτυπημάτων» στο YouTube και διαδόθηκε σε χρόνο «dt» μέσα από το Facebook και το Twitter, δεν είναι μόνο για τα «έξω από τα δόντια» λόγια του, αλλά και γιατί, καμιά φορά, είναι ωραίο να ακούγονται τα αυτονόητα...


Διαβάστε περισσότερα » »