Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ (12) ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ του Μιχάλη Ραμπίδη

Έδωσα μεγάλη προσοχή στα τυπικά προσόντα των δώδεκα (12) συμβούλων που ανακοινώθηκαν τελευταία από τον Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι πράγματι εντυπωσιακή η μόρφωσή τους, με σπουδές υψηλού επιπέδου και προϋπηρεσίες απλησίαστες! Όνομα και πράμα τεχνοκράτες που λένε! Σ’ αυτούς ανέθεσε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ευθύνη της διαμόρφωσης του προγράμματος και των θέσεων των τομέων.
Διαβάζοντας προσεκτικά την προϋπηρεσία του καθενός ξεχωριστά, χωρίς προκαταλήψεις, εύλογα καταλήγεις σε ορισμένα συμπεράσματα: ΟΛΟΙ μα όλοι τους έχουν αποκλειστικά «ένσημα» από τον μεγάλο κατηγορούμενο του κ Μητσοτάκη, τον απεχθέστατο δημόσιο τομέα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
Αντιγράφω από τα επίσημα βιογραφικά τους: Σύμβουλοι Υπουργών, σύμβουλοι στον ΟΟΣΑ – στην Παγκόσμια Τράπεζα, σε ΙΚΑ – ΗΔΙΚΑ – σε Υπουργούς Ασιατικών χωρών, με πολύχρονη θητεία ευρωβουλευτή και επί σειρά ετών πρεσβευτή στην ΕΕ – Νομικοί σύμβουλοι του Ευρωπαϊκού και του Ελληνικού δημοσίου, υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών, στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους, Διευθυντές γραφείων Υπουργών, Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων, στελέχη μεγάλων Τραπεζών (με τα δις του πολίτη), στελέχη του Γραφείου Ανεξάρτητης Αξιολόγησης (ΙΕΟ του ΔΝΤ) – στέλεχος του ΔΝΤ (στον τομέα ενίσχυσης της κουλτούρας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της εξωτερικής αξιοπιστίας του Ταμείου και υποστήριξης της θεσμικής διακυβέρνησης και εποπτείας του ΔΝΤ !!!)  Απ’ όσα γνωρίζω και οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι κάθε βαθμίδας, από το δημόσιο κορβανά αμείβονται.
Είναι επίσης ενδεικτικό, χωρίς να είναι και κακό, ότι σχεδόν ΟΛΟΙ τις πρακτικές των σπουδών τους τις πραγματοποίησαν στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, σε άλλες υπηρεσίες της ΕΕ κυρίως όμως σε υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου.
Ο αρχηγός του «ΠΟΤΑΜΙΟΥ» Σταύρος Θεοδωράκης είπε: «Δεν μπορεί κανένας να είναι Υπουργός, εάν δεν έχει δουλέψει τουλάχιστον δέκα χρόνια κανονικά», (δεν διευκρίνισε αν τα χρόνια στην ΕΡΤ θεωρούνται κανονικά). Θα μου πείτε τους 12 συμβούλους δεν θα τους κάνουμε Υπουργούς, μόνο που οι τελευταίοι θα εφαρμόζουν τις δικές τους ιδέες, τα δικά τους προγράμματα. Δεν ισχυρίζομαι ότι οι του δημοσίου δεν είναι εξπέρ στα προγράμματα, ειδικότερα όταν σχεδιάζουν πως θα απομυζούν το δημόσιο, εξ άλλου όλα σχεδόν τα κάστρα από μέσα πέφτουν ……
Θέλω και πάλι να επαναλάβω και να τονίσω τα σπουδαία προσόντα και των δώδεκα (όχι σαν το πλαστό βιογραφικό του Ντάισελμπλουμ), πραγματικά υποκλίνομαι, αλλά άλλο η παιδεία τους και εντελώς διαφορετικά τα πραγματικά προβλήματα & αιτήματα της κοινωνίας, τα οποία αν δεν βιώσεις, δεν μπορείς ποτέ επιτυχώς να αντιμετωπίσεις. Γιατί στο φινάλε δεν θα βγάλουμε μόνο τη χώρα από την κρίση, πρέπει να βγάλουμε και τους «χωριάτες» από την φτώχεια που τους έφερε η εφαρμοζόμενη πολιτική. Δεν πρέπει εξ άλλου να ξεχνάμε ότι δυο μνημονιακούς πρωθυπουργούς τελειόφοιτους του Χάρβαρντ είχαμε!  Καλή τους επιτυχία ……
Πρέπει να στείλουμε στον αγύριστο τις πολιτικές που φτωχοποιούν τον λαό, αντιληφθήκαμε πλέον την πλάνη ζώντας στις σκιές των πραγμάτων και θέλουμε να πετάξουμε στην πρα(γ)ματική ελευθερία ….
Διαβάστε περισσότερα » »