Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Σοκ : HAARP ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ σε περίπτωση ΜΗ συνένεσης στην Ελλάδα!

 

Πρόσφατα είχαμε το σεισμό των 5.3 ρίχτερ στον ισπανικό νότο.
Μην μου πείτε τώρα ότι δεν θα έρθει και η σειρά μας!
Σε πρόσφατες συνεντεύξεις του στα διεθνή και εγχώρια ΜΜΕ ο αρχηγός της τρόϊκας Πουλ Τόμσεν άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν τα ίδια και χειρότερα και στην Ελλάδα σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Ανάλογες δηλώσεις για επιβολή αιματηρών αντιποίνων εναντίον της Ελλάδας έκαναν τόσο ο επίτροπος Ρεν όσο και ο πρόεδρος της Ευρωομάδας Γιουνκέρ, ενώ η υποψήφια για την ηγεσία του ΔΝΤ και έμπιστη του γκουρού των "σπρέντ" Τζων Πόλσον Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε κι εκείνη παρόμοιες εμπρηστικές απόψεις.

Εικόνα Εικόνα

Καταλάβατε για ποιόν λόγο μας ψεκάζουν από αέρος μέρα-νύχτα; Για να προετοιμάσουν το έδαφος για έναν καταστροφικό κατακλυσμό που θα καταβροχθίσει ολόκληρη τη χώρα στέλνοντας τους κατοίκους της στο πάτο του βυθού, κάτι που θα κάνει τους σεισμούς του Αιγίου και της Πάρνηθας να φαίνονται για γέλια και για κλάματα μπροστά στον αποκαλυπτικό Αρμαγεδδώνα που μας προετοιμάζουν οι απανταχού δεσμώτες μας, με τον Χένρι Κίσινγκερ να τρίβει τα χέρια από την χαρά του.



Εικόνα


Εικόνα


Λέτε λοιπόν η Ελλάδα να γίνει δεύτερη Ατλαντίδα; Θα αφήσουμε την τρόϊκα να μας λιώσει σαν τα σκουλήκια;
Διαβάστε περισσότερα » »

Τι πραγματικά συμβαίνει στην Ιαπωνία μετά τον μεγάλο σεισμό;

Η Ιαπωνία βρίσκεται σε μια τραγική κατάσταση. Οι σεισμοί έχουν σταματήσει αλλά το έδαφός της παρουσιάζει μια παράξενη ανωμαλία.
Αρχίζει να χάνει τη δομή του. Δείτε προσεκτικά το παρακάτω σοκαριστικό βίντεο...

Διαβάστε περισσότερα » »

Γιατί συναντήθηκες μαζί του Γιώργο; Για να του πεις μπράβο;

Με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νίκολα Γκρούεφσκι συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε την πάγια θέση της Αθήνας για επίλυση του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ με βάση έναν....
γεωγραφικό προσδιορισμό.

Πάντως ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έκρυψε τη δυσφορία του για τις ανεγέρσεις αγαλμάτων στα Σκόπια (σ.σ Μεγάλου Αλεξάνδρου και Φιλίππου Β), λέγοντας πως δεν βοηθούν στη βελτίωση των σχέσεων των δυο χωρών.

Και είναι να απορεί κανείς ΓΙΑΤΙ συναντήθηκε μαζί του; Υπάρχει περίπτωση να μην ήξερε ο Γκρουέφσκι την ... δυσφορία μας;;;

Κράτα ένα επίπεδο ρε Γιώργο σ αυτά και μην μας εξευτελίζεις άλλο!!
Διαβάστε περισσότερα » »

Σόιμπλε: Δώστε μας τον... "ήλιο"σας και θα τα βρούμε

 
Να δοθεί η εκμετάλλευση των ελληνικών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ελλάδας σε γερμανικές εταιρείες πρότεινε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προκειμένου να περιοριστεί το ελληνικό χρέος.

"Η ετήσια ηλιοφάνεια στην Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή της Γερμανίας. Θα μπορούσε λοιπόν η Ελλάδα να εξάγει την ηλιακή ενέργεια σε εμάς" ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί αύριο στην εφημερίδα Die Welt.


Επισημαίνει ακόμα ότι η εκμετάλλευση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από γερμανικές επιχειρήσεις θα μπορούσε να αποτελέσει λύση για να ενισχυθεί η ελληνική οικονομία και να περιοριστεί το δημόσιο χρέος.


"Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα θα πετύχει βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και των εξαγωγών της, κάτι το οποίο είναι επιθυμητό", συμπλήρωσε.


Διευκρίνισε μάλιστα ότι οι προτάσεις του δεν έχουν "εθελοντικό χαρακτήρα", αλλά αποτελούν προϋποθέσεις για τη συμμετοχή της Γερμανίας στο νέο δάνειο που πρόκειται να συμφωνηθεί για την Ελλάδα.


"Χωρίς αυτές τις προοπτικές είναι δύσκολο να πειστεί ο Γερμανός φορολογούμενος για τη συμμετοχή της Γερμανίας σε ένα νέο πρόγραμμα με υψηλούς κινδύνους",
Διαβάστε περισσότερα » »

Aεροπορική εταιρία με λογότυπο ανεξαρτησίας της Κρήτης

 

Ποιανού  παπαρ…..   είναι  αυτή  η  αεροπορική  εταιρία    με  λογότυπο  ανεξαρτησίας της  Κρήτης.  Εσείς  κρήτες  τι  κάνετε  δεν  βλέπεται  τη  γίνεται.









Διαβάστε περισσότερα » »

Συνέντευξη Ν.Λυγερού για το Καστελλόριζο 22/6/11

Διαβάστε περισσότερα » »

Βελόπουλος - Ελληνιστί 23-6-11 ΓΙΑ ΑΓΑΛΜΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ κ.α.

Διαβάστε περισσότερα » »

Βόμβα! Μολυσμένος από μικροσωματίδια αρσενικού είναι ο Αττικός Ουρανός!

Ο βουλευτής Γ. Ανατολάκης κατέθεσε ερώτηση - βόμβα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με βάση την οποία δηλώνει πως έρευνες έχουν αποκαλύψει την ύπαρξη σημαντικών μικροσωματιδίων αρσενικού στον ουρανό της Αθήνας.
Στην ήδη επιβαρυμένη από τους ρύπους ατμόσφαιρα του Λεκανοπεδίου, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η ανακάλυψη μικροσωματιδίων που...
αποτελούνταν μόνο από αρσενικό, στον αέρα της Αττικής. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, διεξήχθη έρευνα στον ατμοσφαιρικό αέρα της Αττικής σε ημέρες όπου η ατμόσφαιρα ήταν καθαρή, χωρίς ανέμους και μεταφορά σκόνης.
Οι επιστήμονες, που ανέλυσαν τη χημική σύσταση των αιωρούμενων μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα του Λεκανοπεδίου, ανακάλυψαν την ύπαρξη αρσενικού. Το αρσενικό αποτελεί το πιο τοξικό χημικό στοιχείο που υπάρχει με αποδεδειγμένες τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.
Όπως υποστηρίζει ο λέκτορας Ορυκτολογίας-Ορυκτοχημείας κ. Θανάσης Γκοντελίτσας, το αρσενικό δεν προέρχεται από βιομηχανικές μονάδες αλλά κατά πάσα πιθανότητα από την καύση χαμηλής ποιότητας ντίζελ.
Παράλληλα, έκδηλη είναι η ανησυχία ολοένα και περισσότερων κατοίκων η ύπαρξη αρσενικού να οφείλεται στους αεροψεκασμούς, οι οποίοι εκτελούνται αυξανόμενα το τελευταίο διάστημα.
Συνεπώς ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
1. Έχετε ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της παραπάνω έρευνας και σε ποιες κινήσεις προβήκατε;
2. Ποια μέτρα έχετε σκοπό να λάβετε, προκειμένου να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα στην ατμόσφαιρα της Αττικής από την ύπαρξη αρσενικού;
3. Σχετίζεται ο εντοπισμός του αρσενικού με τους αεροψεκασμούς που συντελούνται κατά διαστήματα στον Αττικό ουρανό;
4. Από ποιον ελέγχεται η δράση των αεροψεκασμών και ποιες είναι οι ουσίες που ψεκάζονται;
Αναμένεται η ερώτηση του βουλευτή κ. Ανατολάκη, να ακολουθήσει την "μοίρα" (το συρτάρι κάποιου υπουργείου) οκτώ άλλων (σχετικών) ερωτήσεων που έγιναν στην Βουλή των Ελλήνων και οι οποίες αφορούσαν τους αεροψεκασμούς...
Διαβάστε περισσότερα » »

Όλη η αλήθεια για την Λιβύη οι αριθμοί αποδεικνύουν την συνομωσία του ΝΑΤΟ και των ΜΜΕ εναντίων του Μουαμάρ Καντάφι !

ΑΕΠ της χώρας 14.192 $
 
Το κάθε μέλος της οικογένειας το κράτος επιδοτεί με 1000 $ το χρόνο
 
Επίδομα Ανεργίας 730 $
 
Μισθός Νοσοκόμας 1000$
 
Το κάθε νεογέννητο το κράτος δίνει επίδομα 7000 $
 
Για κάθε νέο ζευγάρι το κράτος δωρίζει 64.000 $ για αγορά κατοικίας.
 
Για την δημιουργία νέας επιχείρησης το κράτος παρέχει οικονομική βοήθεια 20.000 $
 
Ανύπαρκτη έως πολύ χαμηλή φορολογία !
 
Παιδεία και Υγεία είναι ΔΩΡΕΑΝ !
 
Σπουδές στο εξωτερικό και πρακτική άσκηση καλύπτονται με διατροφή από τους κρατικούς πόρους.
 
Δίκτυο καταστημάτων με πολύ χαμηλές ως συμβολικές τιμές για τους πολύτεκνους.
 
Πωλήσεις ληγμένων προϊόντων τιμωρούνται με μεγάλα πρόστιμα ή και κατάσχεσης της επιχείρησης
 
Μια μερίδα των φαρμακείων παρέχουν ΔΩΡΕΑΝ φάρμακα.
Η παράνομη παραγωγή φαρμάκων χωρίς άδεια τιμωρείται με θανατική ποινή.
 
Δεν ενοικιάζονται οι κατοικίες.
 
Το ηλεκτρικό ρεύμα για τους κατοίκους είναι ΔΩΡΕΑΝ.
 
Απαγορεύονται τα αλκοολούχα.
 
Δάνεια για αγορά των αυτοκινήτων και διαμερισμάτων είναι ΑΤΟΚΑ !
Κτηματομεσιτικές υπηρεσίες απαγορεύονται.
Στην περίπτωση αγοράς αυτοκινήτων το 50% της αξίας της καλύπτεται από το κράτος.
 
Η Βενζίνη είναι φτηνότερη από το νερό. 1 λίτρο βενζίνης κοστίζει 0,14 $
( Δηλαδή με 4 ευρώ γεμίζεις το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σου ! )


Μήπως αυτά είναι τα "μέτρα" εναντίων του Λιβυκού λαού που τον έκαναν να "ξεσηκωθεί" ;
Ή μήπως το γεγονός ότι η Λιβύη είναι μοναδική μουσουλμανική χώρα όπου δεν συνηθίζεται η περιτομή ;

Τα συμπεράσματα δικά σας !
Διαβάστε περισσότερα » »

Σχέδιο ψηφίσματος στην αμερικανική Βουλή καλεί την Τουρκία να σεβαστεί τη χριστιανική κληρονομιά

 

Ένα πολύ σημαντικό σχέδιο ψηφίσματος παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες στην αμερικανική Βουλή από δυο μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, του Δημοκρατικού Howard Berman και του Ρεπουμπλικανού Ed Royce.
Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο ψηφίσματος καλείται η Τουρκία να διασφαλίσει τη.....
χριστιανική κληρονομιά (συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων, Ποντίων και Σύρων) και να επιστρέψει στους δικαιούχους της κατασχεθείσα εκκλησιαστική περιουσία.

Σε σχετική ανακοίνωση του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου (ΑΗΙ), χαιρετίζεται η κατάθεση του ψηφίσματος, ενώ ο πρόεδρος του Νίκος Λαριγκάκης, δήλωσε ότι το ψήφισμα καλεί την Τουρκία να προχωρήσει σε άμεση τήρηση των υποχρεώσεών της, σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, σεβόμενη τις θρησκευτικές ελευθερίες και τα αναφαίρετα δικαιώματα όλων των λαών για ελευθερία της πίστης.

Μέχρι στιγμής, το σχέδιο ψηφίσματος υποστηρίζουν 32 μέλη της Βουλής και από τα δύο κόμματα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Που είναι οι αγρότες Ο Ε Ο ; ; ;

ΦΩΝΗ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ
ΒΟΡΡΑ ΕΩΣ ΝΟΤΟ.ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ.ΟΙ ....
ΑΡΧΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΡΑΔΕΣ ΒΟΛΕΜΜΕΝΟΙ. ΚΟΚΚΙΝΟΥΛΗΣ, ΜΠΟΥΤΑΣ, ΝΑΣΙΚΑΣ,ΤΣΑΟΥΣΚΑΣ,ΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΒΑΡΥΜΑΓΚΕΣ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΑ ΛΑΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ
ΚΟΣΜΟΥΝ ΤΟ ΜΑΥΣΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.
Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ,ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ
Η ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΕΩΡΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΡΙΣΗ
Η ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΕΣ.
Διαβάστε περισσότερα » »

"5.000 Τσάμηδες σφαγιάστηκαν από το Ελληνικό κράτος επειδή ήταν Αλβανοί"!!!

Προκλητική δήλωση στην Αλβανική Βουλή του προέδρου του Τσάμικου κόμματος, χωρίς να αντιδράσει κανείς Μειονοτικός βουλευτής!!! Ζήτησε την έκδοση ψηφίσματος για το "Τσάμικο Ζήτημα"

Προκλητική δήλωση έκανε μέσα στην....
Αλβανική Βουλή ο Shpetim Idrizi πρόεδρος και βουλευτής του Τσάμικου κόμματος "PDIU", λέγοντας ότι "5.000 Τσάμηδες σφαγιάστηκαν από το Ελληνικό κράτος, επειδή ήταν Αλβανοί"!!! Και δεν αντέδρασε κανείς Μειονοτικός βουλευτής!!! Ακόμη ο κ. idrizi ζήτησε από το Αλβανικό Κοινοβούλιο να εκδώσει ψήφισμα για το "Τσάμικο Ζήτημα".
Είπε συγκεκριμένα: «Το ψήφισμα δεν είναι κήρυξη πολέμου, αλλά αντιθέτως η προσέγγιση μιας ειρηνικής συνύπαρξης, που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στους γείτονες, συνύπαρξη που πρέπει να βασίζεται στο δίκαιο. Είναι η επιβεβαίωση της ανθρώπινης και εθνικής μας αξιοπρέπειας. Το ψήφισμα έχει ως στόχο να είναι ένα προγραμματικό έγγραφο, ένα όριο συμπεριφοράς, από το οποίο οποιαδήποτε κυβέρνηση να μην παρεκκλίνει. Θα ζητά από την κυβέρνηση να απαιτεί στις συναντήσεις με την ελληνική πλευρά τον σεβασμό των Ευρωπαϊκών Συμβάσεων.... Δεν πρέπει να κάνουμε άλλες υποχωρήσεις στο όνομα της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση".
Διαβάστε περισσότερα » »

Ξεχάστε το 8ωρο, έρχεται το 10ωρο και χωρίς υπερωρίες!

Περισσότερες ώρες δουλειάς και απολαβές ακόμη και 20% από ό,τι προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών φέρνει το Μεσοπρόθεσμο.

Στο δημόσιο περιορίζονται οι προσλήψεις των υπαλλήλων στην αναλογία 1 προς 5 ως προς τις αποχωρήσεις, ενώ για το...
2011 η αναλογία αυξάνει στο 1 προς 10.

Περιορίζονται επίσης κατά 50% οι δυνατότητες απασχόλησης συμβασιούχων ορισμένου χρόνου ή συμβασιούχων έργου. Περιορίζονται επίσης οι δυνατότητες πληρωμής υπερωριών αφού τίθεται ως όριο οι 20 ώρες μηνιαίως ανά δημόσιο υπάλληλο.

Στις εργασιακές σχέσεις οι βασικές αλλαγές είναι οι εξής:

- Θεσμοθετείται το ελαστικό δεκάωρο χωρίς υπερωριακή αμοιβή για το χρόνο απασχόλησης που υπερβαίνει το οκτάωρο (με αντάλλαγμα την υπόσχεση για ρεπό).

- Θεσμοθετείται η δυνατότητα απασχόλησης νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας νέων κάτω των 25 χρονών με μισθό αισθητά κατώτερο (έως και 20%) από ότι ορίζουν οι αντίστοιχες κλαδικές συμβάσεις ή ακόμα και η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση.

- Ανοίγει ο δρόμος για ραγδαία αύξηση των επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων αφού θεσπίζεται η δυνατότητα περάσματος σε τέτοιες συμβάσεις όχι πλέον με συναπόφαση των σωματείων αλλά με τη συναίνεση "Ενώσεων Προσώπων" (ως ένωση προσώπων θεσπίζεται μια "συλλογικότητα" που εκπροσωπεί το 25% των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που απασχολούν άνω των 20 εργαζομένων).
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΣΕ ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΑ.

 

Τα αγρογλυφικά τις περισσότερες φορές δεν είναι απλά αποτυπώματα ιπτάμενων δίσκων, αλλά γεωμετρικά σχέδια με κρυπτογραφημένα μηνύματα. Αν και τα περισσότερα έχουν αποκρυπτογραφηθεί, ποτέ στη χώρα μας δεν έχει αναφερθεί στο παρελθόν ότι τρία από αυτά είναι επηρεασμένα από την αρχαία Ελλάδα.
Η ομάδα του UFO & ALIENS TRUTH (Greek community), μετά από έρευνα τα βρήκε και σας τα παρουσιάζει…
Ξεκινάμε με ένα σχέδιο ιδιαίτερου ελληνικού ενδιαφέροντος καθώς βασίζεται στους αποκαλούμενους "κύκλους του Απολλώνιου", τύπους κύκλων που είναι εφαπτόμενοι σε τρεις δεδομένους κύκλους στο επίπεδο. Σχετίζονται με τον Απολλώνιο της Πέργης, έναν επιφανή Έλληνα γεωμέτρη (262 π.χ - 190 π.χ), ο οποίος έθεσε και έλυσε το πρόβλημα στο έργο του Ἐπαφαί.
Παρακάτω βλέπουμε ένα σχήμα, μέρος ενός αρχαίου αστρονομικού υπολογιστή, γνωστό ως η συσκευή των Αντικυθήρων. Το γεωγλυφικό εμφανίστηκε στις καλλιέργειες κοντά στο Gog Magog Hills, κοντά στο Cambridge, τον Ιούλιο του 2001. Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που ισχυρίζονται ότι το σχήμα είναι ολόιδιο με τον διάσημο λαβύρινθο της Κνωσού στην αρχαία Κρήτη, όπως εμφανίζεται σε νομίσματα του 1250 π.Χ.!
Τέλος, κλείνουμε με ένα κυκλικό σχεδιασμό του μυθικού Φοίνικα. Το πουλί του Φοίνικα τιμούνταν στην αρχαία Ελλάδα και συνδεόταν με την λατρεία του Ήλιου και του Απόλλωνα. Ο Ηρόδοτος αναφέρθηκε στη μοναδική του ικανότητα να αναγεννιέται από τις στάχτες του, οι οποίες προέρχονται από την ίδια του τη φωτιά. Ο Φοίνιξ πεθαίνει και αναγεννιέται μόνος του. Αυτό τον κάνει να είναι ένα πανίσχυρο σύμβολο που αφομοιώνει τη δύναμη του ανθρώπου να αναγεννιέται από τις δυσκολίες του και να γίνεται ακόμα πιο δυνατός. Το αγρογλυφικό εμφανίστηκε στο Silbury Hill, στο Avebury του Ηνωμένου Βασίλειου, το 2009. Ο περίτεχνος κυκλικός σχηματισμός αρχικά μπερδεύτηκε με το δαίμονα στο «ελληνικό κλειδί του Σολομώντα.», που μοιάζει πολύ με τον Φοίνικα.
Το μήνυμα που βγαίνει και στα τρία Ελληνικά σχέδια, είναι απλό. Δείχνει σημεία της αρχαίας ελληνικής ιστορίας που (μάλλον) είχαμε εξωγήινη διδαχή (σχήμα 1), τεχνογνωσία (σχήμα 2), και αναγέννηση (σχήμα 3)...
Διαβάστε περισσότερα » »

«Πυξίδα» το ανθρώπινο μάτι;

Τον ρόλο φυσικής πυξίδας φαίνεται ότι παίζει μια πρωτεΐνη που εντοπίζεται στο ανθρώπινο μάτι καθώς, σύμφωνα με αμερικανούς επιστήμονες, «διαβάζει» το μαγνητικό πεδίο της Γης.
Ανθρώπινη πρωτεΐνη σε μύγες

Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, πραγματοποίησαν δοκιμές σε μύγες δροσόφιλες και είδαν ότι χωρίς τη δική τους πρωτεΐνη-πυξίδα έχαναν την φυσική αντίληψη του μαγνητικού πεδίου.

Όταν όμως την αντικαθιστούσαν με την ανθρώπινη εκδοχή της, οι μύγες έδειχναν να ανακτούν τη χαμένη τους ικανότητα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ότι οι άνθρωποι μπορούν να αντιληφθούν το μαγνητικό πεδίο της Γης. Τα νέα ευρήματα ωστόσο αναμένεται πως θα αναθερμάνουν το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας γύρω από το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.
Το πρωτεϊνικό «κλειδί» του μυστηρίου 

Όπως δημοσιεύουν οι ειδικοί στην επιθεώρηση «Nature Communications» πυρήνα της μελέτης αποτελεί το κρυπτόχρωμα – μια πρωτεΐνη που εντοπίζεται σε δύο εκδοχές σε όλα τα ζώα της Γης αλλά και στον άνθρωπο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η συγκεκριμένη πρωτεΐνη σχετίζεται με τη ρύθμιση του κιρκαδικού κύκλου και με τον φυσικό μηχανισμό προσανατολισμού που έχουν διάφορα είδη όπως π.χ. τα αποδημητικά πουλιά, οι πεταλούδες του είδους Danaus plexippus (Μονάρχης) και οι μύγες δροσόφιλες.



Ο ακριβής μηχανισμός παρόλα αυτά εξακολουθεί να παραμένει άλυτο μυστήριο, το οποίο οι επιστήμονες προσπαθούν με πείσμα να επιλύσουν.

Παίζοντας με την «έκτη αίσθηση» 

Όπως περιγράφει ο επικεφαλής της μελέτης δρ Στήβεν Ρέπερτ, οι δροσόφιλες μπορούν να τροποποιηθούν γενετικά ώστε να παράγουν κρυπτόχρωμα-2 – μια διαφορετική εκδοχή της πρωτεΐνης που ήδη έφεραν και εντοπίζεται στην πεταλούδα Μονάρχης και στα σπονδυλωτά ζώα, συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι οι μύγες που δεν είχαν καμία από τις δύο εκδοχές της πρωτεΐνης δεν αντιδρούσαν κατά την έκθεση τους σε μαγνητικά πεδία.

Είδαν όμως, ότι η ικανότητά τους να «διαβάζουν» το μαγνητικό πεδίο επανερχόταν όταν οι μύγες, κατόπιν γενετικής τροποποίησης, παρήγαγαν κρυπτόχρωμα-2.

«Αναπτύξαμε ένα σύστημα προκειμένου να μπορέσουμε μελετήσουμε τον πραγματικό μηχανισμό του μαγνητικού προσανατολισμού των δροσόφιλων. Καταφέραμε λοιπόν να τους προσθέσουμε πρωτεΐνες άλλων ζώων και να απαντήσουμε στο ερώτημα: “αυτές οι πρωτεΐνες τελικά λειτουργούν ως αισθητήρες του μαγνητικού πεδίου;”» αναφέρει χαρακτηριστικά ο δρ Ρέπερτ.
Διαβάστε περισσότερα » »

Γονείς προσοχή στις σκνίπες!

Τα μικρά μαύρα έντομα είναι πολύ πιο επικίνδυνα από όσο πιστεύουμε, καθώς μεταφέρουν στον άνθρωπο και κυρίως στα μωρά την παρασιτική νόσο, το γνωστό Καλααζάρ, ασθένεια που προσβάλλει τους σκύλους! Πώς γίνεται αυτό; Ένα τσίμπημα από τη μικρή φλεβοτόμο σκνίπα, η οποία λίγο πριν είχε ρουφήξει αίμα από σκύλο που πάσχει από τη νόσο, είναι αρκετό για να κάνει τη ζημιά!
Στη χώρα μας, μάλιστα, καταγράφονται περίπου 50 κρούσματα κάθε χρόνο, αλλά έχουν υπάρξει χρονιές που ο αριθμός ξεπερνούσε τα 80 περιστατικά.


Το επικίνδυνο τσίμπημα για την ασθένεια προέρχεται από τη θηλυκή σκνίπα η οποία αναζητά αίμα μόνο για να ωοτοκήσει και όχι για να τραφεί, όπως τόνισε πρόσφατα σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Βασίλης Κοντός, καθηγητής του Κτηνιατρικού Τομέα στη Σχολή Δημόσιας Υγείας.


Τα περισσότερα περιστατικά μόλυνσης ανθρώπου με λεϊσμανίαση αφορούν σε νήπια που έχουν ανώριμο ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ οι πιο ευάλωτοι ενήλικες είναι οι ανοσοκατεσταλμένοι, σύμφωνα με τον καθηγητή παιδιατρικής Δημήτρη Καφετζή.


Όταν προσβληθεί ένα παιδί, προκαλείται πανικός στην οικογένεια, γιατί τα συμπτώματα της νόσου συγχέονται με τη λευχαιμία! Ωστόσο, μια απλή εξέταση αίματος βάζει τέλος στη σύγχυση, ενώ ακολουθεί εξέταση μυελού των οστών για ταυτοποίηση του παθογόνου παράγοντα και έναρξη της θεραπείας.


Η λεϊσμανίαση στον άνθρωπο είναι σπλαχνική - και όχι δερματική- και εκδηλώνεται με επίμονο πυρετό που φτάνει τους 38ο C και διαρκεί εβδομάδες.


«Το παιδί παρουσιάζει επίσης ωχρότητα, γιατί το παράσιτο προκαλεί αναιμία και διόγκωση του σπλήνα. Παλιότερα η θεραπεία κρατούσε ένα μήνα, συχνά χρειαζόταν επανάληψη για δεύτερο μήνα και επειδή ήταν τοξική και ενέσιμη, καθώς γίνονταν με ενώσεις αντιμονίου, έπρεπε ο μικρός ασθενής να παραμείνει στο νοσοκομείο για όλο το διάστημα» εξήγησε ο κ. Καφετζής και συνέχισε: «Σήμερα, η αντιμετώπιση είναι πολύ πιο απλή, χορηγούνται δύο δόσεις φαρμάκου σε δύο ημέρες και στο μικρό ποσοστό των παιδιών που παρουσιάζουν υποτροπή επαναλαμβάνεται η θεραπεία».


Η προστασία των σκυλιών με αντιπαρασιτικές αμπούλες και κολάρα δεν προστατεύει μόνο τα τετράποδα από τη λεϊσμανίαση αλλά και τους ανθρώπους, καθώς μειώνει την πιθανότητα να τα τσιμπήσει η φλεβοτόμος σκνίπα και στη συνέχεια να τσιμπήσει κάποιο παιδί, μεταφέροντας έτσι τη μόλυνση.


Το κολάρο Scalibor προστατεύει τους σκύλους από τη λεϊσμανίαση για 3 μήνες, ενώ το αντιπαρασιτικό οπλοστάσιο ολοκληρώνεται με την αμπούλα τοπικής χρήσης Exspot που περιέχει περμεθρίνη 65% και εξασφαλίζει αντιπαρασιτική προστασία για ένα μήνα, όπως εξηγεί η Σοφία Μπουτσίνη, κτηνίατρος-παρασιτολόγος και υπεύθυνη του Εθνικού Εργαστηρίου Αναφοράς για τα Παράσιτα στο Κέντρο Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων Αθηνών.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ποιοι είναι οι λόγοι αφόπλισης Εθνοφυλάκων;

Σήμερα,
23-06-11 μετά απο 17 χρόνια στην εθνοφυλακή, μου πήραν από το τάγμα το όπλο.Χωρίς να μου πούν για πιο λόγο.Απλώς μου έδωσαν ένα έγγραφο παραλάβης-παράδοσης. Το χωριό μου βρίσκεται σε απόσταση 2 χλμ απο τα σύνορα με τα Σκόπια.
Πρίν 15 ημέρες είχαμε διαβάσει στο διαδύκτιο οτι μαζεύουν τα όπλα στη παραμεθόριο με Αλβανία -Σκόπια.

Υποθέσαμε οτι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει και δεν το πιστέψαμε.Σήμερα όμως διαπιστώσαμε ότι είναι πραγμάτικοτητα! Τουλαχιστόν στο δικό μας δήμο ,το....
δήμο Παιονίας θέλουμε να μάθουμε τον πραγματικό λόγο από συρσης των οπλών των εθνοφυλάκων.
Απ' το μυάλο μας περνούν πολλά πράγματα. Δεν επιθυμώ να κινδυνολογήσω αλλά η περιοχή μας δεχθήκε εισβολή δυο φορές το 1912-13και το 1940.
Οι εθνοφύλακες πρέπει να υπάρχουν γιατι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον.Η ύπαρξη εθνοφυλακής δεν δημιουργεί δαπάνη στον προΰπολογισμό του κράτους,διότι είμαστε άμισθοι.Απευθύνομαι και απαιτώ από τους 300 της Βουλής να κάνουν επερώτηση στον αρμόδιο υπουργό σχετικά με το ποιοί είναι οι πραγματικοί λόγοι αφόπλισης των εθνοφυλάκων.

ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΑΣ
Αναγνώστης
Διαβάστε περισσότερα » »

Μια απλή ερώτηση στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ

 Επειδή σήμερα είχαμε την πρώτη διακοπή ρεύματος και καταλάβαμε καλά το τι μας περιμένει έχω να κάνω μία πολύ απλή πρόταση στο κο Φωτόπουλο:

Από τώρα να σταματήσουν ΟΛΑ τα ταμεία της ΔΕΗ να εξοφλούν λογαριασμούς ρεύματος.
Έτσι μ' αυτόν το τρόπο
1 -"Τιμωρείς" το κράτος στερώντας το έσοδα εκατομ.
2- Έχεις με το μέρος σου ΟΛΟ τον κόσμο (που τώρα σε βρίζει)

Ένας Αναγνώστης

Διαβάστε περισσότερα » »

Πονηριές και γκάφες των Σκοπιανών και ...ροχαλητό της Ελληνικής κυβέρνησης

 

Κατάλαβαν έγκαιρα ότι με την ονομασία "Ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου" παραβιάζουν κατάφωρα την ενδιάμεση συμφωνία και το μετονόμασαν σε "ανδριάντα του έφιππου πολεμιστή"
Σε πανικό δείχνουν να είναι οι Σκοπιανοί από τα αρνητικά σχόλια, εντός και εκτός, που έχουν ξεσπάσει σχετικά με την τοποθέτηση των 3 αγαλμάτων σε Σκόπια και Μοναστήρι. Χαρακτηριστικό είναι πως..
 μετά τα δυσμενή σχόλια κυρίως από Ευρωπαίους αξιωματούχους, η κυβέρνηση Γκρούεφσκι έσπευσε άρον άρον να μετονομάσει το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε… “Έφιππο Πολεμιστή”.

Έπεσε λοιπόν γραμμή σε όλα τα Σκοπιανά ΜΜΕ να αναφέρονται στο γιγαντιαίο άγαλμα του Έλληνα στρατηλάτη ως “έφιππο πολεμιστή”. Έλα όμως που η γκάφα είχε ήδη γίνει.

Ἐτσι μπορεί στην Ουτρίνσκι Βέσνικ πριν μερικές ημέρες το δημοσίευμα για τον Μέγα Αλέξανδρο και τα γενέθλια του Νίμιτς να εξαφανίστηκε… μυστηριωδώς, όμως το ίδιο δεν συνέβηκε και με τα υπόλοιπα Σκοπιανά ΜΜΕ.

Λόγου χάρη, το γνωστό σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων, ΜΙΑ, έκανε το λάθος και μίλησε για Μ. Αλέξανδρο, πριν το γυρίσει στο… τσάμικο για τον “έφιππο πολεμιστή”.
Διαβάστε περισσότερα » »

Έκτακτη εισφορά στα Ι.Χ. άνω των 1.929 κυβικών. Πόσο θα πληρώσετε

 

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ
440 ευρώ το χαράτσι για τα "δίλιτρα"

Στο "μεσοπρόθεσμο", ανάμεσα στα εκατοντάδες χαράτσια, προβλέπεται έκτακτη εισφορά σε Ι.Χ. άνω των 1.929 κυβικών, ηλικίας μέχρι 10 ετών. Η εφορία θα υπολογίσει αυτόματα, με βάση τη..
 φετινή δήλωσή σας, που έχει καταχωρηθεί στο taxisnet, τα αυτοκίνητα που κατέχετε, την ηλικία τους, το τεκμήριο που αναλογεί και επ΄αυτού θα επιβάλει έκτακτη εισφορά 5%. Για παράδειγμα όσοι έχουν "δίλιτρα", τα οποία κυκλοφόρησαν μετά την 1.1.2002, θα πληρώσουν -με τη μία!- 440 ευρώ, ενώ οι κάτοχοι των θηριωδών BMW Χ5 .π.χ. θα πληρώσουν 2.090 ευρώ. Μ΄αυτά και μ΄αυτά, όσοι λεζαντιάρηδες πήραν την τελευταία δεκαετία, ΙΧ άνω των 1.949 κυβικών, θα τρέχουν να το ξεφορτωθούν.

Δείτε αναλυτικά τι λέει ο νόμος και πίνακες:
(ολόκληρο το σχέδιο νόμου εδώ)

A. Mε το μεσοπρόθεσμο, αυξάνονται τα τεκμήρια ως εξής:
2. Το πρώτο εδάφιο της περίπτωσης γ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 16 του Κ.Φ.Ε. αντικαθίστανται ως εξής: «γ) Η ετήσια αντικειμενική δαπάνη επιβατικού αυτοκινήτου ιδιωτικής χρήσης, ορίζεται ως εξής: αα) για τα αυτοκίνητα μέχρι χίλια διακόσια (1.200) κυβικά εκατοστά σε τέσσερις χιλιάδες (4.000) ευρώ, ββ) για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των χιλίων διακοσίων (1.200) κυβικών εκατοστών προστίθενται εξακόσια (600) ευρώ ανά εκατό (100) κυβικά εκατοστά μέχρι τα δύο χιλιάδες (2.000) κυβικά εκατοστά, γγ) για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των δύο χιλιάδων (2.000) κυβικών εκατοστών προστίθενται εννιακόσια (900) ευρώ ανά εκατό (100) κυβικά εκατοστά και μέχρι τρεις χιλιάδες (3.000) κυβικά εκατοστά και δδ) για αυτοκίνητα μεγαλύτερα από τρεις χιλιάδες (3.000) κυβικά εκατοστά προστίθενται χίλια διακόσια (1.200) ευρώ ανά εκατό (100) κυβικά εκατοστά.»

(τι ίσχυε μέχρι σήμερα, εδώ: http://taxalia.blogspot.com/2010/04/blog-post_8610.html)

Β. και προβλέπεται ότι:
1. Επιβάλλεται έκτακτη εισφορά στα ποσά της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης που προκύπτουν από την κυριότητα ή κατοχή επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης, σκαφών αναψυχής ιδιωτικής χρήσης, αεροσκαφών, ελικοπτέρων και ανεμοπτέρων καθώς και δεξαμενών κολύμβησης, όπως αυτά προκύπτουν από τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2011. 2. Η έκτακτη εισφορά που επιβάλλεται στα ποσά της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης της προηγούμενης παραγράφου, υπολογίζεται αναλυτικά ως εξής: α) Για επιβατικά αυτοκίνητα άνω των χιλίων εννιακοσίων είκοσι εννέα (1.929) κυβικών εκατοστών, η έκτακτη εισφορά ισούται με το γινόμενο του ποσού της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης επί συντελεστή πέντε τοις εκατό (5%). Από την επιβολή της έκτακτης εισφοράς εξαιρούνται τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με παλαιότητα άνω των δέκα (10) ετών από το έτος πρώτης κυκλοφορίας τους στην Ελλάδα, καθώς και τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης αναπήρων, τα οποία απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας.

άρα, η "λυπητερή" σε πίνακα που επεξεργάστηκε το taxalia είναι:

ΑΠΌΕΩΣΤΕΚΜΗΡΙΟΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ
11.2004.0000
1.2011.3004.6000
1.3011.4005.2000
1.4011.5005.8000
1.5011.6006.4000
1.6011.7007.0000
1.7011.8007.6000
1.8011.9008.2000
1.9012.0008.800440
2.0012.1009.700485
2.1012.20010.600530
2.2012.30011.500575
2.3012.40012.400620
2.4012.50013.300665
2.5012.60014.200710
2.6012.70015.100755
2.7012.80016.000800
2.8012.90016.900845
2.9013.00017.800890
3.0013.10019.000950
3.1013.20020.2001.010
3.2013.30021.4001.070
3.3013.40022.6001.130
3.4013.50023.8001.190
3.5013.60025.0001.250
3.6013.70026.2001.310
3.7013.80027.4001.370
3.8013.90028.6001.430
3.9014.00029.8001.490
4.0014.10031.0001.550
4.1014.20032.2001.610
4.2014.30033.4001.670
4.3014.40034.6001.730
4.4014.50035.8001.790
4.5014.60037.0001.850
4.6014.70038.2001.910
4.7014.80039.4001.970
4.8014.90040.6002.030
4.9015.00041.8002.090
Διαβάστε περισσότερα » »