Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Αποκαλυπτικό video: Οι εξωγήινοι είναι εδώ!

To video που θα παρακολουθήσετε είναι συρραφή πραγματικών και αυθεντικών video της NASA (Εθνική Υπηρεσία Διαστήματος των ΗΠΑ)από τις αποστολές της στο διάστημα και τη Σελήνη. Το video αναρτήθηκε στο YouTube από τον χρήστη LunaCognita και το έχουν δει μέχρι στιγμής περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι!
Στο video παρουσιάζονται και οι απόψεις του Doctor Edgar Mitchell, αστροναύτη και πιλότου του Apollo 14. Αναφέρει καθαρά την ύπαρξη εξωγήινων και τη συγκάληψη από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ.

Ποιος πρέπει να δει το video; Όλοι όσοι αναρωτούνται αν… υπάρχουν εξωγήινοι!


xfiles
thesecretrealtruth.
Διαβάστε περισσότερα » »

''Το δανείζεσθαι της εσχάτης αφροσύνης και μαλακίας εστίν''

ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ( Περὶ τοῦ μὴ δεῖν δανείζεσθαι )

''Το δανείζεσθαι της εσχάτης αφροσύνης και μαλακίας εστίν''


«Ο δανεισμός είναι πράξη υπέρτατης αφροσύνης και μαλθακότητας»! Το είπε ο Πλούταρχος τον 1ο μ.Χ. αιώνα και να που έφθασε η στιγμή να εκτιμηθούν οι λόγοι του.

«Εχεις; Μη δανείζεσαι γιατί δεν σου λείπουν. Δεν έχεις; Μη δανείζεσαι γιατί δεν θα ξεπληρώσεις το χρέος σου»,

«Οι οφειλέτες είναι δούλοι όλων των δανειστών τους. Είναι δούλοι δούλων αναιδών και βάρβαρων και βάναυσων».

Και οι δανειστές «Μετατρέπουν την αγορά σε κολαστήριο για τους δύσμοιρους οφειλέτες, σαν όρνεα τους κατακρεουργούν και τους κατασπαράζουν βυθίζοντας το ράμφος στα σωθικά τους»...


Το κείμενο δεν γράφτηκε τυχαία. Η Αθήνα και οι άλλες ελληνικές πόλεις μαστίζονταν από τις συνέπειες της υπερχρέωσης, όταν ο Πλούταρχος περί το 92 μ. Χ αποφάσισε να μιλήσει μπροστά σε ακροατήριο για τις σοβαρές συνέπειες του δανεισμού.

Σε ποιούς ήταν χρεωμένοι τότε οι άνθρωποι; Σε δικούς τους αλλά κυρίως σε ξένους πιστωτές ως επί το πλείστον Ρωμαίους.

«... κουβαλώντας μαζί τους σάκους και συμφωνητικά και συμβόλαια σαν δεσμά εναντίον της Ελλάδος, την οργώνουν από πόλη σε πόλη και σπέρνουν χρέη που πολλά βάσανα φέρνουν και πολλούς τόκους, και που δύσκολα ξεριζώνονται ενώ οι βλαστοί τους περικυκλώνουν τις πόλεις, τις εξασθενούν και τελικά τις πνίγουν», λέει παραστατικά ο Πλούταρχος.

Και τι προτείνει;

«Φύγε να γλυτώσεις από τον εχθρό και τύραννό σου, τον δανειστή που θίγει την ελευθερία σου, βάζει πωλητήριο στην αξιοπρέπειά σου κι αν δεν του δίνεις, σε ενοχλεί· αν πουλήσεις, ρίχνει την τιμή· αν δεν πουλήσεις σε αναγκάζει· αν τον πας στο δικαστήριο προσπαθεί να επηρεάσει την έκβαση της δίκης· αν του ορκίζεσαι σε προστάζει· αν κρατάς την πόρτα κλειστή στήνεται στο κατώφλι και σου βροντά αδιάκοπα...».



Αλλά ο Πλούταρχος δεν κατακεραυνώνει μόνον τους πιστωτές.
Δεν φταίει μόνον ο δανειστής.

Ευθύνεται πρωστίστως ο δανειζόμενος με την άφρονα συμπεριφορά του και την επιθυμία του για πολυτέλεια και τριφυλή ζωή

«Διότι χρεωνόμαστε για να πληρώσουμε όχι το ψωμί και το κρασί μας, μα εξοχικές κατοικίες, δούλους, μουλάρια, ανάκλιντρα και τραπεζώματα... ».

Κι αν ο Πλούταρχος κατακεραυνώνει έτσι τους συγχρόνους τους, τι θα έλεγε για... τα εορτοδάνεια και τα δάνεια για καλοκαιρινές διακοπές, που διαφημίζονταν από τις Τράπεζες μέχρι πρότινος βρίσκοντας φυσικά, πολλούς «αγοραστές». Και το αποτέλεσμα ποίο είναι;

«Για να διατηρήσουμε την ελευθερία μας ενώ έχουμε συνάψει δάνεια κολακεύουμε ανθρώπους που καταστρέφουν σπιτικά, γινόμαστε σωματοφύλακες τους, τους καλούμε σε γεύματα, τους προσφέρουμε δώρα και τους πληρώνουμε φόρους».

«Ανθρωπος που μπλέκει μια φορά, μένει χρεώστης για πάντα και σαν το άλογο που του έχουν φορέσει χαλινάρι, δέχεται στη ράχη του τον έναν αναβάτη μετά τον άλλον»

Προβλέπει ο μεγάλος συγγραφέας της αρχαιότητας και ας βγει κάποιος να αντιπαραθέσει, ότι δεν έχει δίκιο...

Όμως εμείς δεν διδαχθήκαμε απο την σόφια τους, δεν πήραμε τίποτε απο την διαχρονική εμπειρία τους..

Δείτε το πολύ καλό βιντεο




Οι συμφορές του δανεισμού
(Περί του μη δειν δανείζεσθαι)
Συγγραφέας: Πλούταρχος
Μεταφραστής: Παπαπάνου Πολυξένη
Εκδόσεις: Νεφέλη


ΕΡΕΥΝΩ!!! ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ !!! ( What the Bleep Do We Know? )
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Προπαγάνδα των Ελληνικών Μ.Μ.Ε

Διαβάστε περισσότερα » »

Γκρέμισαν ανάκτορο του Βυζαντίου και έχτισαν ξενοδοχείο.


Απίστευτο και όμως αληθινό…

Με τις ευλογίες των τουρκικών αρχών, γκρέμισαν ένα τμήμα του μεγάλου ανακτόρου του Βυζαντίου στην προστατευόμενη αρχαιολογική περιοχή κοντά στην Αγιά Σοφιά και στη θέση του έχτισαν ένα πενταόροφο ξενοδοχείο.

Ισοπέδωσαν ένα τείχος πλάτους τεσσάρων μέτρων και ύψους δέκα μέτρων και κατέστρεψαν όλα τα ευρήματα μέχρι και τα θεμέλια.

Άναυδοι έμειναν οι αρχαιολόγοι του Αρχαιολογικού Μουσείου της Κωνσταντινούπολης που πήγαν στο σημείο, ενώ ζήτησαν την άμεση διακοπή των εργασιών χωρίς όμως να υπακούσουν.

Στη συνέχεια οι αρχαιολόγοι προσέφυγαν στην Επιτροπή Προστασίας Αρχαιολογικών Xώρων και μετά από ένα μήνα η επιτροπή εξέδωσε απόφαση. Κατά τη διάρκεια αυτή είχε αναγερθεί το ξενοδοχείο και απέμειναν οι εργασίες της στέγης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρχαιολόγων Κωνσταντινούπολης, Dr. Necmi Karul, δήλωσε «έχω πανικοβληθεί, αυτό είναι ένας βανδαλισμός, είναι φανερό ότι αυτό το κομμάτι που καταστράφηκε φαίνεται να αποτελεί μέρος από τα ανάκτορα».

«Πώς συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, πού είναι ο Δήμος, που είναι η Επιτροπή Προστασίας; Είναι αξιοσημείωτο ότι δεν είδε κανείς τίποτα, είναι προφανές πως υπάρχει κάποιος με ισχυρές πλάτες, ο νόμος είναι μόνο στα χαρτιά».

Η αποκάλυψη γίνεται από την φιλελεύθερη τουρκική εφημερίδα «Radikal» η οποία υπογραμμίζει πως αφού ο Δήμος έδωσε άδεια για την ανάδειξη του ιστορικού χώρου, αλλά ουδείς αρμόδιος δεν πήγε να κάνει αυτοψία για ποιες εργασίες πραγματοποιήθηκαν στον χώρο.

Ο Αντιπρόεδρος της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς του Ευρωκοινοβουλίου κ. Τάκης Χατζηγεωργίου δήλωσε στη zougla.gr πως θα μεταφέρει το θέμα αυτό σε όλα τα σώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.






http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=466038&cid=5 
Διαβάστε περισσότερα » »

Η επιστολή του Γερμανού βουλευτή που ζητάει συγνώμη από τους Έλληνες.

Σε ανοικτή του επιστολή προς τον ελληνικό λαό, η οποία δημοσιεύεται στην
Καθημερινή, ο , Γερμανός βουλευτής Έρβιν Λότε ζητά συγνώμη εκ μέρους των συμπατριωτών του «για τον εκνευρισμό, την οργή και τα πλήγματα που προκλήθηκαν από την πρόταση περί επιτρόπου» και ζητά να πάψουν οι αναφορές σε «ναζί Γερμανούς» και «τεμπέληδες Έλληνες».
Αναφέροντας πως έχει αποκτήσει σπίτι στην Ελλάδα και την αισθάνεται δεύτερη χώρα του πλέον, ο Γερμανός βουλευτής τονίζει ότι η καλύτερη εγγύηση για την πραγματοποίηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα είναι όχι ένας επίτροπος αλλά οι ίδιοι οι Έλληνες, «ένας λαός με θάρρος, στους οποίους έχω εμπιστοσύνη».

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του Γερμανού βουλευτή:

«Αγαπητοί Έλληνες φίλοι
Όποιος θέτει σε ένα λαό δίλημμα μεταξύ οικονομικής βοήθειας και εθνικής αξιοπρέπειας αγνοεί βασικά ιστορικά διδάγματα». Διπλωματική στη διατύπωση, αλλά σαφής επί της ουσίας η αντίδραση του υπουργού Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλου. Ως βουλευτής του γερμανικού κοινοβουλίου και αναπληρωτής πρόεδρος της ελληνογερμανικής κοινοβουλευτικής ομάδας τον ευχαριστώ γι’ αυτήν τη συνετή απάντηση σε μεμονωμένες γερμανικές διεκδικήσεις περί Ευρωπαίου επιτρόπου στην Ελλάδα. H συνταγματικά κατοχυρωμένη αναγνώριση του απαραβίαστου της αξιοπρέπειας είναι η απάντηση της δημοκρατικής Γερμανίας απέναντι στα εγκλήματα που διεπράχθησαν στη διάρκεια της Κατοχής. Ακόμη και όταν οι πολιτικές συζητήσεις παίρνουν τόσο αμφιλεγόμενη τροπή, η αξιοπρέπεια του άλλου είναι η αδιαφιλονίκητη βάση του δημοκρατικού διαλόγου.

Μόνο μια λέξη υπάρχει για τον εκνευρισμό, την οργή και τα πλήγματα που προκλήθηκαν από την πρόταση περί επιτρόπου: Συγγνώμη! Ασφαλώς όμως ο σεβασμός στην αξιοπρέπεια και την εθνική κυριαρχία ισχύει για αμφότερες πλευρές. Οσο απαράδεκτη είναι η καταστροφική επίπτωση της απερίσκεπτης συζήτησης στη Γερμανία για τον ελληνικό λαό τόσο αφόρητες είναι οι αντιδράσεις στην Ελλάδα, που παρομοιάζουν το φιλελεύθερο, δημοκρατικό κράτος δικαίου μας με την τυραννία των ναζί. Ας ορθώσουμε το ανάστημά μας απέναντι σε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να αποκομίσουν εσωτερικά οφέλη από τη χρήση ισοπεδωτικών προκαταλήψεων, όπως οι «άσχημοι Γερμανοί» και οι «τεμπέληδες Ελληνες».

Ο δρόμος εξόδου από την κρίση μόνο κοινός μπορεί να είναι, αν κοιταχτούμε στα μάτια, ίσος προς ίσο. Αν σεβαστούμε την εθνική κυριαρχία και την αξιοπρέπεια του άλλου, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τις θεμιτές ανησυχίες και τα δικαιολογημένα συμφέροντά του.
Αγαπητοί φίλοι, η Ελλάδα είναι εδώ και καιρό η δεύτερη πατρίδα μου. Τα τελευταία 12 χρόνια περνάω μαζί με τη γυναίκα μου αρκετές εβδομάδες τον χρόνο σε αυτήν τη συναρπαστική χώρα. Εχουμε κάνει πολλούς φίλους, γνωρίσαμε υπέροχους ανθρώπους, με τους οποίους τρώμε, πίνουμε, γελάμε, συζητάμε, ενίοτε τσακωνόμαστε, πάντα στα ελληνικά. Και χτίσαμε ένα σπίτι. Πιστέψτε με, αποκομίσαμε ακριβώς τις ίδιες εμπειρίες που έχει και ένας Ελληνας όταν έρχεται σε επαφή με τις αρχές και η πορεία του δεν οδηγεί στον στόχο, όπως προβλέπεται από τον νόμο, ούτε η άδεια εξαρτάται απαραίτητα από την ποιότητα της αίτησης.

Στη διάρκεια της πολιτικής μου σταδιοδρομίας όμως έμαθα ότι οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις μπορούν να πετύχουν μόνο όταν παρέχονται τα απαραίτητα εργαλεία, ώστε να γίνει δύσκολη η ζωή των υπευθύνων και ευκολότερη η ζωή των υπολοίπων. Προκειμένου η βοήθεια που δίνεται από αλληλεγγύη να μην καταλήγει σε έναν βάλτο νεποτισμού και διαφθοράς, αλλά να εξυπηρετεί τους πολίτες. Αυτός είναι ο στόχος μας, η δέσμευσή μας. Και για να υλοποιηθεί δεν χρειάζεται ένας έξωθεν επιβεβλημένος επίτροπος, αλλά το θάρρος ενός λαού. Οι Ελληνες, όπως τους ξέρω, έχουν άφθονο κουράγιο και θα πράξουν ανάλογα. Τους έχω εμπιστοσύνη.

Δικός σας, Δρ Ερβιν Λοτερ, Γερμανός βουλευτής των Ελεύθερων Δημοκρατών».






bloggr
Διαβάστε περισσότερα » »

Όσο υπάρχουν Άνθρωποι… υπάρχει ελπίδα

 Ο Αλέξανδρος Οικονόμου, η Μαίρη Κερασόγλου και το επιτελείο της ΕΔΡΑΣ ζουν, σχεδιάζουν και δρουν για έναν καλύτερο κόσμο


Και ξαφνικά τι; Γίναμε όλοι φιλάνθρωποι βλέποντας στις τηλεοράσεις μας ανθρώπους που βρέθηκαν στον πάτο, που δεν έχουν μια κουβέρτα να προφυλαχτούν από το κρύο και με τις κρύες σούπες των συσσιτίων προσπαθούν να ξεγελάσουν την πείνα τους;
Ακόμη και τώρα δεν κουνάμε το κεφάλι μας και λέμε «βρε που καταντήσαμε» από την ασφάλεια του σπιτιού μας και τη γωνιά του καναπέ μας; Εμείς δεν ήμασταν αυτοί που μέχρι χθες αποστρέφαμε το βλέμμα μας σε αυτούς που κυλιόντουσαν στα πόδια μας ικετεύοντας για λίγα ευρώ ή για ένα κομμάτι ψωμί. Τώρα τι; Είναι η νέα μόδα να βοηθάμε λίγο ή να συζητάμε για την κατάσταση που σπρώχνει τους ανθρώπους στο περιθώριο. Σηκωθείτε και δράστε αύριο έρχεται και η σειρά μας και αν όχι η δικιά μας σίγουρα αυτή των παιδιών μας.

Πριν δύο χρόνια περίπου ο Αλέξανδρος Οικονόμου ο επιστημονικά υπεύθυνος της Έδρας μίλαγε για τα Κοινωνικά Παντοπωλεία. Πολλοί ήταν αυτοί που τον αποθάρρυναν στην προσπάθεια του αυτή. Όμως εκείνος πείσμωσε και με τη βοήθεια των συνεργατών του, της Έδρας, τα «θεμελίωσε» στην πιο νευραλγική περιοχή του λεκανοπεδίου στη δυτική αττική.  Τόσο ο ίδιος όσο και η κα. Μαίρη Κερασόγλου έχουν αποδείξει πως η κοινωνική προσφορά δεν παραμένει στη σφαίρα της φιλοσοφίας και του λόγου αλλά πρέπει να αποδίδεται με έργα.
Χθες γιόρτασαν μαζί με συνεργάτες φίλους και υποστηρικτές τα 10 χρόνια της Έδρας, τα 10 χρόνια έργων στην κοινωνική προσφορά, τα 10 χρόνια στην πίστη για έναν καλύτερο και πιο ανθρώπινο κόσμο. Τα φετινά γενέθλια της Έδρας αυτή τη χρονική στιγμή είναι πιο επίκαιρα από ποτέ εξαιτίας των συγκυριών.










Το έργο της
Για όσους δεν το ξέρετε η «ΕΔΡΑ» είναι Κοινωνικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός εποπτευόμενος από το Υπουργείο Υγείας που δραστηριοποιείται στο χώρο της Ψυχικής Υγείας και Νοητικής Υστέρησης από το 2001.
Ο βασικός της στόχος είναι η προαγωγή της ψυχικής υγείας, την προάσπιση των δικαιωμάτων των ευπαθών και μη ευνοημένων ομάδων, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση.
Ο Οργανισμός λειτουργεί δύο Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης στα πλαίσια της αποασυλοποίησης, Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, Κέντρο Εναλλακτικής Απασχόλησης και Θεραπευτικών Δράσεων ανοιχτό προς την κοινότητα, έξι Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες (Περιστέρι, Ίλιον, Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό, Βύρωνα, Δάφνη), Παιδική Πολιτιστική Λέσχη & ΛΕΣΧΗ ΑΜΕΑ στο Δήμο Ιλίου, Κοινωφελές Παντοπωλείο στο Δήμο Αγ. Αναργύρων-Καματερού, Κέντρο Κοινωνικής Οικονομίας στο Περιστέρι και το Πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι "(Περιστέρι, Βόλο, Πάτρα, Τρίκαλα). Παράλληλα, εκδίδει την FreePress Εφημερίδα "ΑΛΜΑ ΥΓΕΙΑΣ'" υλοποιεί εθελοντικά προγράμματα, το Διεθνές φεστιβάλ τέχνης ART4MORE, την Παναττική αθλητική διοργάνωση ΑμΕΑ κ.ά.



Μοναδική στην Ελλάδα
Η ΕΔΡΑ αποτελεί μία μοναδική στο είδος της στην Ελλάδα οργάνωση όσον αφορά στην πολυμορφία των δραστηριοτήτων, παρέχοντας υπηρεσίες ψυχολογικής  υποστήριξης, φιλοξενίας σε οικοτροφεία, νομικών συμβουλών, έγκυρης και επιστημονικής πληροφόρησης και άλλων υπηρεσιών τόσο σε άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας, όσο σε οικογένειες με παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.
Ο φορέας «ΕΔΡΑ» αποτελείται από 8 δομές: 
-    δύο οικοτροφεία («Ιπποκράτης Ι» & «Ιπποκράτης ΙΙ» σε Ίλιον και Περιστέρι), φιλοξενίας 25 ατόμων. Αποτελούν εναλλακτική πρόταση στήριξης και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ενηλίκων ατόμων με βαριά νοητική υστέρηση και δευτερογενείς ψυχικές παθήσεις, εποπτευόμενα από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη μεταρρύθμιση των ψυχιατρικών υπηρεσιών της χώρας (πρόγραμμα αποασυλοποίησης «ΨΥΧΑΡΓΩΣ»). Σκοπός των οικοτροφείων είναι η διαρκής βελτίωση της λειτουργικότητας των ατόμων στην αντιμετώπιση προβλημάτων καθημερινότητας, η διασφάλιση της παραμονής τους στην κοινότητα και η ανάπτυξη σχέσεων με τη ζωή και τη δράση της τοπικής κοινωνίας.
-    ένα Κέντρο Εναλλακτικής Απασχόλησης και Θεραπευτικών Δράσεων («Διαδρομή») στο Δήμο Ιλίου ανοιχτό προς την κοινότητα, το οποίο απευθύνεται σε ενήλικες με ψυχικές διαταραχές και/ή βαριά νοητική υστέρηση διαμένοντα με την οικογένειά τους ή σε δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης. Η «Διαδρομή» δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2006 και αποσκοπεί μέσω των Παραγωγικών Εργαστηρίων στην προώθηση της κοινωνικής και επαγγελματικής ένταξης των μελών του, καθώς και την προαγωγή της ψυχικής υγείας και την ψυχοκοινωνική αποκατάστασή τους στην κοινότητα. Το Κέντρο απασχολεί περίπου 15-20 άτομα ετησίως, τα οποία δραστηριοποιούνται στην τυποποίηση και εμπορία εποχικών ειδών, είδη δώρων κτλ.
-    Πέντε Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα (σε Περιστέρι, Ίλιον, Αγίους Αναργύρους, Βύρωνα, Δάφνη), τα οποία προσφέρουν προγράμματα για παιδιά και νέους στην αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών, όπως Λογοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Ειδική Διαπαιδαγώγηση, Ψυχολογική Υποστήριξη και Συμβουλευτική Οικογένειας. Τα προγράμματα παρέχονται δωρεάν για τους γονείς μέσω των ασφαλιστικών τους ταμείων. Για τη λειτουργία των ψυχοπαιδαγωγικών κέντρων, ο φορέας έχει αναπτύξει συνεργασίες με τις τοπικές δημοτικές αρχές (ΟΤΑ) του Ιλίου, των Αγίων Αναργύρων, του Βύρωνα και της Δάφνης. 
Στο πλαίσιο των ψυχοπαιδαγωγικών κέντρων, η «ΕΔΡΑ» παρέχει δωρεάν μαθήματα εκμάθησης ελληνικών σε μετανάστες από την τοπική κοινότητα καθώς και το πρόγραμμα «Διδασκαλείον Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού»  το οποίο παρέχει την ευκαιρία στα παιδιά και στους νέους να γνωρίσουν με τρόπο βιωματικό την μοναδική μας ελληνική κληρονομιά, τον αρχαίο λόγο και πολιτισμό μας.


Επίσης, η «ΕΔΡΑ»:
-  εκδίδει την τριμηνιαία  Εφημερίδα Υγείας FreePress «ΑΛΜΑ ΥΓΕΙΑΣ», με γενικά θέματα υγείας, η οποία διανέμεται σε διάφορα σημεία σε όλη την Ελλάδα: σε επιμέρους Διευθύνσεις του Υπουργείου Υγείας, σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ιατρικά κέντρα, φαρμακεία, σταθμούς του Μετρό κ.ά.
-  εκπέμπει ζωντανά νέα, ανακοινώσεις, μουσική μέσω του webradio EDRA radio
- αποτελεί Φορέα αποστολής και υποδοχής ελλήνων και ξένων εθελοντών στο  πλαίσιο του Προγράμματος «Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία» – ΕΕΥ (European Voluntary Service – EVS). Κωδικός πιστοποίησης: 2007-gr-47
-  λειτουργεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο, σε συνεργασία με το Δήμο Αγίων Αναργύρων, έχοντας ως σκοπό την δωρεάν κάλυψη με τρόφιμα, ρούχα ή άλλα είδη οικιακής χρήσης των  οικονομικά αδύναμων κατοίκων του Δήμου (ηλικιωμένοι, μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνοι, ΑμεΑ). Κάθε πολίτης μπορεί επίσης να αγοράσει τα προϊόντα του σε τιμές super market στηρίζοντας την λειτουργία του.
-   λειτουργεί την Παιδική Πολιτιστική Λέσχη «ΕΚΦΡΑΣΗ» στο Δήμο Ιλίου, η οποία παρέχει για το ευρύ κοινό δωρεάν πολιτιστικά προγράμματα και βιωματικά εργαστήρια από εξειδικευμένους επαγγελματίες. Με στόχο την θεραπευτική απελευθέρωση της έκφρασης αλλά και την απόκτηση νέων δεξιοτήτων και γνώσεων, η Παιδική Πολιτιστική Λέσχη «Έκφραση» έχει εντάξει στο εβδομαδιαίο της πρόγραμμα μια πληθώρα σεμιναρίων για παιδιά όπως Παιδική Γιόγκα, Εργαστήρι Θεατρικής Έκφρασης, Διαπολιτισμικό Εργαστήρι για παιδιά και νέους, Εργαστήρι Εικαστικής Έκφρασης, Εργαστήρι Μουσικοκινητικού Αυτοσχεδιασμού, Εργαστήρι Κινούμενων Εικόνων, Εργαστήρι Ιστορίας μέσα από την Τέχνη, Προβολές & Μελέτη Πρωτότυπων Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων από όλο τον κόσμο, κ.α. Η Παιδική Πολιτιστική Λέσχη «ΕΚΦΡΑΣΗ» διοργανώνει τακτικά εκπαιδευτικές εκδρομές αλλά και κυριακάτικα εργαστήρια με γνωστούς καλλιτέχνες.
-  σε συνεργασία με το Δήμο Ιλίου και άλλους τοπικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αναπηρίας, η «ΕΔΡΑ» προσφέρει στους κατοίκους της περιοχής μέσω της «ΛΕΣΧΗΣ ΑμεΑ» συμβουλευτικές υπηρεσίες, προγράμματα Εργοθεραπείας καθώς και τη δυνατότητα συμμετοχής σε ομάδες δημιουργικής απασχόλησης.
-   είναι φορέας υλοποίησης του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», στους Νομούς Μαγνησίας (Πήλιο), Αττικής (Δ. Περιστερίου), και Δυτ. Ελλάδας (Δ. Πάτρας) στα πλαίσια Περιφερειακών Προγραμμάτων 2007 – 2013 «Ενέργειες Ενίσχυσης της Κοινωνικής Συνοχής και Βελτίωσης της Ποιότητας Ζωής Ηλικιωμένων και Ατόμων που Χρήζουν Κατ΄ Οίκον Βοήθειας». Το πρόγραμμα εντάσσεται στα πλαίσια των δραστηριοτήτων πρόληψης - αγωγής υγείας που αναπτύσσει ο φορέας
- συμμετέχει στη λειτουργία της Μονάδας Κοινωνικής - Προεπαγγελματικής Αποκατάστασης, στο Δήμο Περιστερίου με την  ονομασία  «ΔΡΑΣΗ», καθώς και στο Πρόγραμμα “ΦΑΕΘΩΝ”, σε συνεργασία με τους Δήμους Ιλίου, Αγίων Αναργύρων, Καματερού και Πετρούπολης, για τις  τοξικοεξαρτήσεις
-   υλοποιεί το πρόγραμμα πρόληψης κατά του ηλεκτρονικού εθισμού «Διάδρασις» (http://diadrasis.blogspot.com/) με τη στήριξη εθελοντικής ομάδας
-    λειτουργεί στο Δήμο Περιστερίου Κέντρο Κοινωνικής Οικονομίας & Προώθησης της Απασχόλησης - Επιχειρηματικότητας για ΑμεΑ & Ευπαθείς Ομάδες
-    αποτελεί φορέα διεξαγωγής πρακτικής άσκησης φοιτητών ΤΕΙ (λογοθεραπείας, εργοθεραπείας κτ.) και καταρτιζομένων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης (ΚΕΚ).
Παράλληλα, η «ΕΔΡΑ» αναπτύσσει δραστηριότητες στην κοινότητα για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Συγκεκριμένα, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινότητας η «ΕΔΡΑ» οργανώνει:
-    το ετήσιο διεθνές φεστιβάλ τέχνης “Art4More”, αφιερωμένο στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την Ψυχική Υγεία που πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10η  Οκτωβρίου). Το Φεστιβάλ Art4More εστιάζοντας σε νέο κάθε φορά θεματικό άξονα πάνω στον οποίο αναπτύσσει το πρόγραμμά του (κοινωνικά ευαίσθητο design,διαφορετικότητα κτλ.), συνδέει την Τέχνη με καίριους κοινωνικούς προβληματισμούς.
-    την ετήσια Παναττική αθλητική διοργάνωση ΑμΕΑ, η οποία διοργανώνεται για παιδιά, νέους και ενήλικες με ψυχικές διαταραχές και νοητική υστέρηση, έχοντας ως στόχο και την ευαισθητοποίηση του ευρύ κοινού σε θέματα ΑμεΑ.
-    εκδηλώσεις ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης της ευρύτερης κοινότητας γύρω από θέματα ψυχικής υγείας (φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και Φιλανθρωπικά , κ.ά.)
-    σεμινάρια, επιστημονικές ημερίδες και εκδηλώσεις για την ψυχική υγεία
-    επιμορφωτικά σεμινάρια σε χώρους εργασίας (π.χ. Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό κ.ά.)

pinakio
Διαβάστε περισσότερα » »

Βιονικό μάτι με ελληνική υπογραφή

Δίνει ελπίδες σε τυφλούς
Η επιστήμη καταφέρνει για μια ακόμη φορά να συγκριθεί με κάτι εξωπραγματικό, καθώς όπως υπόσχεται, ίσως μπορεί να χαρίσει και πάλι την όραση σε τυφλούς. Αυτό αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Espresso, κάνοντας λόγο για μια επαναστατική, όπως φαίνεται, ανακάλυψη ενός ομογενούς καθηγητή στην Αυστραλία, που δίνει ελπίδες σε πολλούς ανθρώπους που έχουν χάσει την όρασή τους, να ξαναδούν ξανά το φως...

Ο Σταν (Ευστράτιος) Σταφίδας είναι σήμερα επικεφαλής έρευνας στο NICTA, το εθνικό ερευνητικό κέντρο της Αυστραλίας, που κατέχει βραβεία αριστείας σε τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας. Ο ίδιος, κάτοικος Μελβούρνης και απόφοιτος του Πανεπιστημίου της ίδιας μεγαλούπολης, έχει παρά τα μόλις 40 του χρόνια, μια λαμπρή καριέρα πίσω του, λειτουργώντας εκτός άλλων, ως σύμβουλος επιφανών επιχειρήσεων επικοινωνίας και τεχνολογίας.

Όπως εξηγεί ο επιφανής επιστήμονας, το «βιονικό μάτι» είναι μια νευρωνική πρόθεση που φυτεύεται στην ωχρά κηλίδα του ματιού, στο κέντρο του αμφιβληστροειδούς. Αυτό που κάνει είναι ότι διεγείρει ηλεκτρικά τα κύτταρα με σκοπό να δώσει αίσθηση όρασης. Έτσι ουσιαστικά είναι σαν να έχει κανείς μαι εξωτερική κάμερα, που του επιτρέπει να βλέπει.

«Ο Σκαφίδας αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι όπου οι Έλληνες έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν για την πρόοδο και την εξέλιξη της επιστήμης και της ανθρωπότητας, δηλώνουν τη δυναμική τους και υπερβάλλουν σε ζήλο», σημειώνει η εφημερίδα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα 10 φυτά που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη

Η ίδια η φύση συμβάλλει στον έλεγχο της γλυκόζης του αίματος
Έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς από μεγάλα πανεπιστήμια έδειξαν ότι τα βότανα- πολλά απο τα οποία βρίσκονται μέσα στην κουζίνα μας- βοηθούν ώστε να μειωθούν έως και 27% οι πιθανότητες εκδήλωσης του διαβήτη τύπου 2.Είναι, όπως λένε οι επιστήμονες, η απάντηση...που έχει δώσει η ίδια η φύση για τον έλεγχο της γλυκόζης του αίματος και υιοθετήθηκαν σε βάθος χρόνου από πολλούς πολιτισμούς.

1 Αλόη
Η αλόη είναι ένα από τα πιο γνωστά βότανα για την πρόληψη και θεραπεία πολλών ασθενειών, μια εκ των οποίων είναι ο διαβήτης. Ιατρικές έρευνες έχουν δείξει ότι η χορήγηση αλόης μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στους διαβητικούς. Η θεωρία αυτή αποδείχτηκε και πειραματικά όταν σε ασθενείς που δεν είχαν εξάρτηση από την ινσουλίνη δόθηκε ένα κουταλάκι αλόης την ημέρα για χρονική περίοδο 14 εβδομάδων. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν στη συνέχεια έδειξαν ότι η γλυκόζη στο αίμα τους είχε μειωθεί κατά 45% χωρίς να αλλάξει το βάρος τους.

2 Μαντζουράνα
Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά και αποτελεσματικά «αντιδιαβητικά» βότανα. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Τζόρτζια των ΗΠΑ μετά από μελέτη για τα βότανα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ. Η δράση της είναι πολύ ισχυρή στην παρεμπόδιση της γλυκοζυλίωσης των πρωτεϊνών. Πρόκειται για τη διαδικασία που σχετίζεται με την εμφάνιση των πιο σημαντικών επιπλοκών που αντιμετωπίζουν όσοι πάσχουν από διαβήτη, δηλαδή το διαβητικό πόδι και τα προβλήματα στο καρδιαγγειακό σύστημα.

3 Κανέλα
Η κανέλα καταναλώνεται κυρίως ως μυρωδικό σε φαγητά και γλυκά, διατίθεται σε μορφή αιθέριου ελαίου, ενώ χρησιμοποιείται και για την παρασκευή αφεψήματος. Οι τελευταίες μελέτες έχουν δείξει ότι μια κουταλιά κανέλα την ημέρα μπορεί να ελαττώσει τα επίπεδα του σακχάρου σε όσους πάσχουν από διαβήτη τύπου 2. Αυτό συμβαίνει γιατί η κανέλα στηρίζει τη δράση της σε μια ουσία, την υδατοδιαλυτή πολυφαινόλη, που μιμείται τη δράση της ινσουλίνης. Πρέπει ωστόσο να καταναλώνεται σε ελεγχόμενες δόσεις γιατί η δράση της μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα της φαρμακευτικής αγωγής.

4 Σκόρδο
Το σκόρδο θεωρείται, εδώ και 5.000 χρόνια, ένα βότανο που δυναμώνει και αναζωογονεί τον οργανισμό, προστατεύοντάς τον από πολλές ασθένειες. Ο διαβήτης είναι μια από αυτές. Ερευνες έχουν δείξει ότι χάρη στην αντιοξειδωτική του δράση το σκόρδο παρέχει προστασία από τις εκφυλιστικές παθήσεις των αγγείων που προκαλεί ο διαβήτης. Οι πιθανότητες προσβολής από ασθένειες που σχετίζονται με τον διαβήτη όπως η αμφιβληστροειδοπάθεια, η νευροπάθεια και η διαβητική νεφροπάθεια μπορούν να μειωθούν με την κατανάλωση σκόρδου.

5 Βρώμη
Η βρώμη θεωρείται από πολλούς επιστήμονες η πιο υγιεινή επιλογή σε σύγκριση με τα υπόλοιπα δημητριακά. Η δράση της αποδίδεται στην εξαιρετικά μεγάλη περιεκτικότητα που έχει σε φυτικές ίνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μόλις μισό φλιτζάνι βρώμης περιέχονται 4 γραμμάρια φυτικών ινών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ρυθμίζεται πιο ικανοποιητικά ο μεταβολισμός των υδρογονανθράκων που καταναλώνουμε. Επίσης βελτιώνεται σημαντικά η ινσουλινοαντίσταση, μια παθολογική κατάσταση που σε προχωρημένο στάδιο μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2.

6 Καρότο
Μέχρι πριν από μερικά χρόνια κυριαρχούσε η άποψη ότι το καρότο ήταν απολύτως ακατάλληλο για τους διαβητικούς επειδή τα ζάχαρα που περιέχονται σε αυτό μεταβολίζονται πολύ γρήγορα. Η θεωρία αυτή έχει καταρρεύσει πλήρως καθώς αποδείχτηκε ότι το γλυκαιμικό του φορτίο είναι χαμηλό και, επομένως, η κατανάλωση του δεν έχει κανένα κίνδυνο για την υγεία των διαβητικών. Μολονότι το καρότο δεν περιέχει κάποια ουσία που «στοχεύει» αποκλειστικά στη ρύθμιση της ινσουλίνης, τα θρεπτικά του συστατικά είναι τόσο σημαντικά ώστε να βοηθούν τον ασθενή να ενισχύσει την άμυνα του οργανισμού του.

7 Λάχανο
Από όλα τα πράσινα λαχανικά με φύλλα το λάχανο είναι αυτό που αποτελεί «ασπίδα» για τον οργανισμό στην πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2. Μελέτη που έγινε από την επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου του Λάνκαστερ και δημοσιεύτηκε στην έγκυρη ιατρική επιθεώρηση British Medical Journal έδειξε ότι η κατανάλωση μιάμισης μερίδας λάχανου την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2 κατά 14%. Αυτές οι ιδιότητες του λάχανου αποδίδονται από τους επιστήμονες στις αντιοξειδωτικές ουσίες και στα υψηλά επίπεδα μαγνησίου που περιέχει.

8 Μήλο
Το μήλο περιέχει βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες, βιταμίνες Α και C, ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο και πολλές ακόμα θρεπτικές ουσίες που βοηθούν τον οργανισμό να προλάβει και να αντιμετωπίσει μεγάλο αριθμό παθήσεων. Ο διαβήτης είναι μια από αυτές τις παθήσεις, κυρίως χάρη στην περιεκτικότητά του σε φλαβονοειδή που αναστέλλουν ένζυμα όπως η α-αμυλάση και η α-γλυκοσιδάση με αποτέλεσμα τη μείωση της γλυκόζης που απορροφάται από τον οργανισμό. Επιπλέον, οι πολυφαινόλες που περιέχονται στο μήλο μειώνουν την απορρόφηση της γλυκόζης, βοηθούν στην αποτροπή της απότομης αύξησης του σακχάρου και ενεργοποιούν τα κύτταρα του παγκρέατος που εκκρίνουν ινσουλίνη.

9 Ξηροί καρποί
Οι ξηροί καρποί περιέχουν ακόρεστες λιπαρές ουσίες που μπορούν να βελτιώσουν τον μεταβολισμό της γλυκόζης και να βοηθήσουν τη δράση της ινσουλίνης. Ερευνα επιστημόνων του πανεπιστημίου Χάρβαρντ σε περισσότερες από 80.000 γυναίκες έδειξε ότι όσες από αυτές κατανάλωναν 30 γραμμάρια ξηρών καρπών πέντε φορές την εβδομάδα είχαν 27% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν διαβήτη τύπου 2. Οι γυναίκες που κατανάλωναν 30 γραμμάρια ξηρών καρπών από μία έΑς τέσσερις φορές την εβδομάδα είχαν 16% λιγότερες πιθανότητες, ενώ ακόμα και η κατανάλωση φυστικοβούτυρου μείωσε τον κίνδυνο κατά 21%.

10 Τζίνσενγκ
Στην ιατρική της Απω Ανατολής, η οποία στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στη χορήγηση βοτάνων, το τζίνσενγκ θεωρείται ένα από τα πιο αποτελεσματικά φάρμακα για τη θεραπεία του διαβήτη. Η βασική θεραπευτική του δράση είναι η ενίσχυση της διαδικασίας για τη μεγαλύτερη απελευθέρωση ινσουλίνης από το πάγκρεας. Παράλληλα αυξάνει τον αριθμό των υποδοχέων της ινσουλίνης. Αυτή η δράση του τζίνσενγκ έχει ως αποτέλεσμα την άμεση μείωση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα.

Πηγή: ygeianews
Διαβάστε περισσότερα » »

Συνελήφθησαν δύο Ρουμάνοι που «άδειαζαν» λογαριασμούς

Παγίδευαν με μηχανισμό τα Α.Τ.Μ
Δύο Ρουμάνοι ηλικίας 24 και 34 ετών, μέλη σπείρας που άρπαζε τα χρήματα των καταθετών τραπεζών με κάρτες κλώνους, συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στον Πειραιά, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., όταν, μετά από έλεγχο στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας μηχανισμός παγίδευσης Α.Τ.Μ. τραπεζών.

Από την έρευνα του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προέκυψε ότι η σπείρα παγίδευε Α.Τ.Μ. με τη διεθνώς γνωστή μέθοδο «skimming». Οι δράστες, μέσω αυτοσχέδιων ηλεκτρονικών μηχανισμών παγίδευσης, τους οποίους τοποθετούν σε Α.Τ.Μ., αντιγράφουν τα προσωπικά δεδομένα από τις γνήσιες κάρτες, κατά την ώρα της συναλλαγής, από τον νόμιμο κάτοχο τους και με τα στοιχεία αυτά κατασκευάζουν κάρτες κλώνους, με τις οποίες πραγματοποιούν παράνομες αναλήψεις.

Από την μέχρι τώρα έρευνα έχει εξακριβωθεί ότι οι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 15-11-2011 μέχρι χθες, 4-2-2012, έχουν υποκλέψει από τα Α.Τ.Μ. μίας μόνο τράπεζας 126 κάρτες, προκαλώντας οικονομική ζημιά ύψους 14.780 ευρώ.

Από την Αστυνομία συνεχίζονται οι έρευνες για τη δράση της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας σε βάρος και άλλων τραπεζών, καθώς και για τον προσδιορισμό του ύψους της προκληθείσας ζημιάς.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Διαβάστε περισσότερα » »

Η εκδήλωση κοπής πίτας του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας (Βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 05/02 η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας – Εορδαίας. Η κάμερα του kozan.gr βρέθηκε εκεί και σας παρουσιάζει το βίντεο που ακολουθεί...







 
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας Συλλόγου Καρκινοπαθών Εορδαίας (Βίντεο)

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εορδαίας σήμερα Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό κέντρο Πτολεμαΐδας. Το kozan.gr βρέθηκε εκεί και σας παρουσιάζει μερικά χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση στο βίντεο που ακολουθεί...






kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

“Πολεμώντας την απελπισία στο κοιμητήριο”. Σκέψεις ενός Πτολεμαΐδιώτη...


Η δουλειά μετά τις γιορτές κατέρρευσε ίσως και λόγω κακοκαιρίας αφού για ενάμιση μήνα όλα είναι άσπρα και οι θερμοκρασίες πλησίον του μηδενός και πιο κάτω... Οι υποχρεώσεις τρέχουν αυξημένες... Ζω το κάθε τι σαν να το κάνω τελευταία φορά γιατί δεν ξέρω πότε θα χάσουμε την δυνατότητα να κάνουμε πράγματα που θεωρούσαμε αυτονόητα για χρόνια αφού η οικονομική αιμορραγία δεν σταματά...


Την ίδια ώρα συμπτώματα έντονης υπερκόπωσης με ταλαιπωρούν αφού από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου δουλεύω ενώ τα τελευταία 9 χρόνια δουλεύω κάθε μέρα... Ο γιατρός μου μού είπε «πρέπει να πάρεις αποφάσεις - να ξεκουράζεσαι δύο ημέρες την εβδομάδα!» χαμογέλασα πικρά σα να του έλεγα «πού να σου εξηγήσω ότι αυτό είναι αδύνατο, ιδίως τώρα...» Του απάντησα, «ελπίζω να καταρρεύσουμε να ...ξεκουραστούμε!». Σήκωσε απότομα το βλέμμα και με κοίταξε ξαφνιασμένος πάνω από τα γυαλιά του... Ούτε του είχε περάσει από το μυαλό...

Ευτυχώς που στην ορθοδοξία δεν υπάρχουν αδιέξοδα! Μόλις πάει να με πάρει από κάτω έγκαιρα στρέφω την απελπισία μου σε ικεσία προς την Παναγία παρακαλώντας Την να βοηθήσει... Έτσι δεν καταθλίβομαι και μετατρέπω την κακή ενέργεια που πάει να με κυκλώσει σε προσευχή. Και τι προσευχή; 100% γνήσια...

Σήμερα το πρωί όμως θέλησα να κάνω κάτι παραπάνω. Πήρα το αυτοκίνητο και πήγα στο χωριό. Όλα ήταν κάτασπρα από το χιόνι. Έστριψα και πήγα στο κοιμητήριο. Επί μισή ώρα έκανα βόλτες μέσα στους τάφους. Είδα τους δικούς μου ανθρώπους και θυμήθηκα όλα όσα ζήσαμε μαζί. Τον πατέρα μου που μας μεγάλωσε με έναν τρόπο μαγικό, ανατολίτικο και το μεγαλείο του, το ανακάλυψα αναδρομικά όταν έγινα κι εγώ πατέρας. Φίλους που μεγαλώσαμε μαζί και συνδέθηκαν κάποτε οι ζωές μας στην πιο αγνή ηλικία, την παιδική.

Την μεγαλύτερη συγκίνηση την έζησα στον τάφο των παππούδων μου από την μάνα μου. Πέθαναν πριν 3-4 χρόνια. Τους αγαπούσα πολύ για την απλότητά τους, την ταπεινότητά τους και την υπομονή τους. Τους κοιτούσα στις φωτογραφίες που ήταν στους τάφους τους, να χαμογελάνε με τα ρυτιδιασμένα τους πρόσωπα. Για μια στιγμή σα να έζησα για λίγα δευτερόλεπτα όλα όσα τράβηξαν από την ξενιτειά ως τις νέες πατρίδες τους. Από την Πόλη στην Πτολεμαΐδα, τα Καϊλάρια. Χαμογελούσαν σαν ήθελαν να μου πουν «μην φοβάσαι παιδί μου θα περάσετε κι εσείς τις δικές σας δοκιμασίες αλλά θα τα καταφέρετε!» Ζωή χωρίς δοκιμασίες εγκατάλειψη Θεού, λένε οι Πατέρες. Σκέφτηκα ότι το τέλος των δικών μας δοκιμασιών θα είναι η επιστροφή στην Πόλη ενώ γι' αυτούς ήταν το αντίστροφο κι αναθάρρησα διπλά. Πόσο κουράγιο μπορεί να σου δίδει μια τέτοια προοπτική!

Μ' έπιασαν τα κλάματα... Κλάματα χαράς κι αυτοπεποίθησης, παραδόξως...

Συνέχισα να γυρνάω στο κοιμητήριο διαπιστώνοντας πόσοι πολλοί άνθρωποι που τους θυμόμουνα να ζουν είχαν πεθάνει όλα αυτά τα χρόνια που λείπω... Θολά τα όρια μεταξύ ζωής και θανάτου. Κάθε άνθρωπος έχει βιώσει την αίσθηση ότι κάποιοι νεκροί είναι πιο ζωντανοί εντός μας από τους ζωντανούς και το αντίστροφο. Για την Πίστη μας τα πράγματα είναι ξεκάθαρα : δεν υπάρχει Θάνατος!

Φεύγοντας, στην είσοδο του κοιμητηρίου κοντοστάθηκα... Άρχισα να λέω όσες προσευχές ήξερα απ' έξω υπέρ των κεκοιμημένων αδερφών ημών. «Καλή αντάμωση αδέρφια...» ευχήθηκα κι έφυγα με αναπτερωμένο το ηθικό να σηκώσω τον δικό μου Σταυρό...

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΔΣΠ/ΓΕΕΘΑ: "Σκοπιανοί με αλβανικά διαβατήρια έκαψαν την Πελοπόννησο το 2007"

«Ένα άκρως εμπιστευτικό έγγραφο, με τα επτά ονόματα των μελών της οργανωτικής ομάδας Σκοπιανών πρακτόρων με αλβανικά διαβατήρια, οι οποίοι ευθύνονταν για τις πυρκαγιές του 2007 στην Πελοπόνννησο, διαβιβάστηκε από την Διακλαδική Διεύθυνση Πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων στον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας Ε.Μεϊμαράκη και από εκεί προωθήθηκε στον υπουργό Εσωτερικών, Π. Χηνοφώτη».
Αυτό αποκαλύπτει σήμερα, με καθυστέρηση 4,5 ετών βέβαια ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρωνας Πολύδωρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Δημοκρατία"
«Ένα πληροφοριακό σημείωμα των υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο εδόθη στις 17 Νοεμβρίου 2007 στον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλη Μεΐμαράκη οι πυρκαγιές του θέρους 2007 σε σημαντικό αριθμό είναι έργο εξτρεμιστών Σκοπιανών, σε συνεργασία με αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών των Σκοπίων».
Μεταξύ της επταμελούς ομάδας που οργάνωσαν τις εγκληματικές αυτές πυρκαγιές είναι και κάποιοι αξιωματούχοι, επιχειρηματίες, αλλά και άνθρωποι που εμπλέκονται σε κυκλώματα ναρκωτικών.
«Στόχος των επιχειρήσεων ήταν η αποσταθεροποίηση και η αποδυνάμωση της πολιτικής της Ελλάδας και η δημιουργία πολιτικής αστάθειας εν όψει των εξελίξεων για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ», υποστηρίζεται στο ίδιο άρθρο.
Σημειώνεται, ότι οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία τον Αύγουστο του 2007 είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσουν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους 63 άνθρωποι και να κατακαούν 269 εκτάρια περίπου.
Να δούμε πότε θα βγουν στο φως και οι αναφορές για τα Δεκεμβριανά του 2008 και τον ρόλο των ξένων μυστικών υπηρεσιών στην υποδούλωση της χώρας από τότε μέχρι σήμερα...
Με την ευκαιρία αναδεικνύεται επιτέλους και ο κρίσιμος εθνικά ρόλος της Διακλαδικής Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών, η οποία υπάγεται απευθείας στο Γ.Ε.ΕΘ.Α. την αρχηγεία του οποίου στις πυρκαγιές του 2007 μόλις είχε αναλάβει ο αντιστράτηγος Δ.Γράψας, μέχρι τότε Α/ΓΕΣ.
Η «στρατιωτική Ε.Υ.Π.» διοικείται από υποστράτηγο (ή αξιωματικό αντίστοιχου βαθμού) και υπάγεται απ’ ευθείας στον αρχηγό Γ.Ε.ΕΘ.Α.
Η οργάνωση της υπηρεσίας περιλαμβάνει τέσσερεις βασικές διευθύνσεις. Τη διεύθυνση πληροφοριακής υποστήριξης τρεχουσών επιχειρήσεων, τη διεύθυνση συλλογής πληροφοριών (ΔΙ.Σ.ΠΛΗ.), τη διεύθυνση επεξεργασίας –πολιτικής- σχεδίων και εκμεταλλεύσεως(Δ.Ε.ΠΟ.Σ.Ε.) και τη διεύθυνση ασφαλείας -αντιπληροφοριών.
Το τμήμα επιχειρήσεων, συγκεντρώνει κρίσιμες πληροφορίες από «ανθρώπινη προέλευση»- HUMINT, δηλαδή από τους συνδέσμους ή συνεργάτες της υπηρεσίας, πληροφορίες εικόνων, στις οποίες περιλαμβάνονται εικόνες από δορυφόρους, αεροφωτογραφήσεις και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πληροφορίες ακτινοβολιών (από την καταγραφή του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, από κάμερες και ραντάρ των ενόπλων δυνάμεων, από τα δίκτυα πληροφοριών του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε., άλλες χώρες με τις οποίες έχουν συναφθεί διμερείς συμφωνίες, από καταγραφή δορυφορικών εκπομπών).
Είναι μία υπηρεσία κρίσιμη για την υποστήριξη του έργου των Ε.Δ. καθώς η ΕΥΠ πλέον έχει διαφορετικό προσανατολισμό και μόνο ένα τμήμα της ασχολείται με τα καθαρά εθνικά θέματα.
Περισσότερα για την Δ.Δ.Σ.Π. και το έργο που επιτελεί δεν μπορούμε να αναφέρουμε για ευνόητους λόγους...
 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΗΣ ''ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΘΩΜΗΣ ''‏


Αγαπητοί φίλοι πατριώτες!

Οι Έλληνες παλεύουν με το παραπάνω κτήνος

Όπως θα ξέρετε μου κατέβασαν την ιστοσελίδα πριν μια εβδομάδα περίπου, μου έκαναν δολιοφθορά σε 17500 χιλιάδες αρχεία για να μου κλείσουν το στόμα. Οι κατακτητές με τους δοσίλογους υπόγραψαν το CTA? Για να μπορούν να μπουκάρουν στα σπίτια με ψεύτικα στοιχεία και να κατασκευάσουν ενοχοποιητικά στοιχεία! Οι εντεταλμένοι γενίτσαροι αφού υπογράψουν και την συμβολαιογραφικοί πράξη θανάτου της Ελλάδος με το μνημόνιο θα αρχίσουν το θεάρεστο έργο της τρομοκράτησης τον Ελλήνων για να μπορούν να αλώσουν τα πάντα ανενόχλητοι. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ με τον Ιδιοκτήτη της γνωρίζουν ότι έχει και συνέχεια η απόπειρα τρομοκράτησης, για αυτό δηλώνω περήφανα ότι τους περιμένω για να γίνει μακελειό. Η παραβίαση του οικογενειακού ασύλου για μένα χωρίς την παρουσία εισαγγελέως και του δικηγόρου μου σημαίνει αιτία πολέμου και όποιος τολμήσει θα τον έχει. Εγώ ξεκαθαρίζω τι θα κάνω σαν Έλλην πατριώτης, ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Ο Ελληνικός λαός δεν αναρωτιέται που είναι όλα εκείνα τα παλληκάρια τραμπούκοι κουκουλοφόροι δολοφόνοι, Σεχτάδες, ΕΛΑ, πυρήνες, φωτιές .κ.α που σκότωναν και έκαιγαν περιουσίες στο όνομα δήθεν του καταπιασμένου λαού? που στο διάολο εξαφανίστηκαν? Τώρα ο λαός περνά καλά και δεν έχουν λόγο υπάρξεις? Να ξέρετε τώρα ότι όλοι αυτοί είναι πληρωμένοι δολοφόνοι από το παρακράτος για να κλονίζουν την δημοκρατία όταν το επιθυμούν. Μπορεί να στείλουν και σε μένα κανέναν να μου κλείσουν το στόμα, δεν τους φοβάμαι και τους περιμένω. Πατριώτες φοβάμαι όπως όλος ο φυσιολογικός κόσμος, αλλά ο πατριωτισμός μου και η μεγάλη μου αγάπη για την πατρίδα με κάνει θαρραλέο , θηρίο!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα » »

Πες...πες...κάτι θα μείνει...

Σήμερα θα ήθελα να γράψω πέντε λόγια σχετικά με το θέμα ''Αυτόνομη Κρήτη'' καθώς λόγω καταγωγής είναι κάτι το οποίο έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για εμένα.

Θα πρέπει παρακάτω να σας αποδείξω πως δεν είμαι ελέφαντας και να αναφερθώ σε ένα θέμα που ουσιαστικά δεν.....
υπάρχει.

Ας κάνουμε όμως για ιστορική αναδρομή για να δούμε τι ήτανε η κρητική πολιτεία και ποιος ήτανε ο σκοπός της:

Κρητική πολιτεία ήτανε το όνομα του αυτόνομου κράτους της Κρήτης, η οποία αυτονομήθηκε από την οθωμανική αυτοκρατορία μετά την επανάσταση του 1896, αλλά αυτό το αυτόνομο κράτος παράλληλα τέθηκε υπό την επίβλεψη των μεγάλων δυνάμεων διορίζοντας ως Ύπατο Αρμοστή τον πρίγκιπα Γεώργιο και σημαία της επιλέχθηκε μια παραλλαγή της ελληνικής με την διαφορά πως το 1/4 ήτανε κόκκινο με ένα αστέρι που συμβόλιζε την υποταγή στον σουλτάνο και την τουρκική μειονότητα στην Κρήτη.

Το 1898 ο πρίγκιπας Γεώργιος δημιουργεί το συμβούλιο του Ηγεμόνα κάτι σαν υπουργεία δηλαδή στα οποία τοποθετεί τον Ελευθέριο Βενιζέλο στο δικαιοσύνης, τον Μανούσο Κούνδουρο στο εσωτερικών, τον Νικόλαο Γιαμαλάκη στο δημόσιας εκπαίδευσις και θρησκευμάτων, τον Κωνσταντίνο Φουμή στο οικονομικών και τον Χασάν Σκυλιακάνη στο δημοσίας ασφάλειας.

Τα παρατράγουδα φυσικά δεν άργησαν να έρθουν μεταξύ Βενιζέλου και πρίγκιπα, και έτσι οι τριανδρία Βενιζέλος,Μάνος και Φουμής ηγούνται της αντιπολίτευσης που είχε ως βασικό αίτημα την ένωση της Ελλάδας με το κρητικό κράτος και κάπως έτσι το 1905 άρχισε ένοπλη αντίσταση γνωστή και ως η Επανάσταση στον Θέρισο.

Το 1908 οι κρήτες επαναστάτησαν πάλι και στο μεγάλο συλλαλητήριο ο Βενιζέλος ανακήρυξε την οριστική ένωση της Ελλάδας με την Κρήτη, συγκλήθηκε συνέλευση η οποία κήρυξε την ανεξαρτησία της Κρήτης, η σημαία της κρητικής πολιτείας υπεστάλη για να δώσει την θέση της στην ελληνική, οι δημόσιοι υπάλληλοι ορκίσθηκαν πίστη στον βασιλιά Γεώργιο Α΄ της Ελλάδας, ενώ διορίστηκε πενταμελής εκτελεστική επιτροπή με την εντολή να κυβερνήσει το νησί εν ονόματι του βασιλιά των Ελλήνων και σύμφωνα με τους νόμους του ελληνικού κράτους. Πρόεδρος της επιτροπής ήταν ο Μιχελιδάκης με τον Βενιζέλο υπουργό Εξωτερικών και Δικαιοσύνης.

Οριστική λύση δόθηκε με την Συνθήκη του Λονδίνου, το Μάιο του 1913 όπου παραχωρήθηκε η Κρήτη στην Ελλάδα. Η ένωση έγινε με επίσημη τελετή στο φρούριο Φιρκά στις 1 Δεκεμβρίου 1913. Τέλος, το 1923, με την ανταλλαγή των πληθυσμών, έφυγαν και οι τελευταίοι Μουσουλμάνοι κάτοικοι του νησιού για την Μικρά Ασία.

Ας δούμε όμως το σήμερα:

Οι βασικοί υποστηρικτές της αυτονομίας της Κρήτης επικαλούνται έναν όρο στην συνθήκη του Λονδίνου σύμφωνα με τον οποίο οι Κρητικοί μετά από 100 χρόνια το 2013 δηλαδή και όχι το 2012 που ισχυρίζονται, θα έκαναν δημοψήφισμα για να αποφασίσουν αν θα έμεναν στην Ελλάδα ή θα γινόντουσαν και πάλι ανεξάρτητο κράτος κάτι το οποίο είναι μια ηλίθια προπαγάνδα, κανένας τέτοιος όρο δεν υπάρχει στην συνθήκη του Λονδίνου ενώ αγνοούν πως τυπικά η Κρήτη προσαρτήθηκε στην Ελλάδα με την συνθήκη του Βουκουρεστίου που έγινε αργότερα.

Την Ελλάδα σήμερα την χτυπάνε οι ''γείτονες'' από παντού, βλέπουμε πως μας χτυπάνε στην Θράκη,στην Μακεδονία, στην Ήπειρο.

Μέρη της Ελλάδας τα οποία είναι αποδεδειγμένα ελληνικά μπορεί ο καθένας να ισχυρίζεται πως του ανήκουν και να προπαγανδίζει συνεχώς για να βρει το υποτιθέμενο δίκιο του.

Και για να κλείσω θέλω να σας πω πως αν ως Έλληνες( και μιλάω για τους πολίτες και όχι για αυτούς που το παίζουνε κυβέρνηση) αφήσουμε τους προπαγανδιστές να λένε αυτές τις αστοιχείωτες αηδίες δεν θα αργήσει η μέρα που θα βρεθεί ένας νέος ''Αττίλας'' όπως έγινε και στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ Κύπρο, η προπαγάνδα είναι μέσα στα σπίτια μας μέσω της τηλεόρασης.

Μήπως άραγε εξυπηρετούν Τουρκοεβραικά(εύχονται να είχανε την Κρήτη) συμφέροντα οι υποστηρικτές της αυτόνομης Κρήτης;

Για το τέλος σας φύλαξα λίγη προπαγάνδα...

Κρητική αεροπορική εταιρεία

Πανό στο παγκρήτιο στάδιο

Τα μπλουζάκια που πουλούσαν εξυπνάκηδες στους αγρότες όταν είχανε κατέβει με τα τρακτέρ στην Αθήνα.

Διαφήμιση της Vodafone




Πέφτει σύρμα από το κοντρόλ να πετάξει την χαζομάρα της




thesecretrealtruth.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Πως ζούσαν και πως ζουν οι χριστιανοί σε ένα μουσουλμανικό καθεστώς

Του DrSaleem Almahdy / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Οι πιο ισχυροί Χαλίφηδες που κυβέρνησαν το ισλαμικό έθνος μετά το θάνατο του Μωάμεθ, ήταν ο Αμπού Μπακρ και ο Ομάρ Ιμπν Αλ Χατάμπ, γνωστός ως ο ‘Δίκαιος Χαλίφης’.
Ο Μωάμεθ συνήθιζε να λέει, «Πάρτε ως παράδειγμα αυτούς που θα έρθουν μετά από μένα, τον Αμπού Μπακρ και τον Ομάρ (Ibn Timiyya, Vol. 28, σ. 651).
Ο Δίκαιος Χαλίφης υποστήριξε τα ακόλουθα, με την ευλογία του Μωάμεθ:
Ένας μουσουλμάνος δεν πρέπει να καταδικαστεί σε θάνατο επειδή αφαίρεσε τη ζωής ενός ατόμου της διαθήκης (Χριστιανός ή Εβραίος), ενός ελεύθερου ανθρώπου (ο οποίος δεν είναι Μουσουλμάνος), ή ενός σκλάβου.
Ο Ibn Timiyyia έγραψε: Τίποτα στο νόμο του Μωάμεθ δεν αναφέρει ότι το αίμα των απίστων είναι ίσο με το αίμα των Μουσουλμάνων, επειδή η πίστη είναι απαραίτητη για την ισότητα. Οι άνθρωποι της διαθήκης δεν πιστεύουν στο Μωάμεθ και το Ισλάμ, έτσι το αίμα τους δεν μπορεί να είναι ίσο. Αυτά είναι χαρακτηριστικά κείμενα που δείχνουν ότι ένας μουσουλμάνος δεν πρέπει τιμωρηθεί με θάνατο επειδή σκότωσε έναν από τους ανθρώπους της διαθήκης ή έναν άπιστο, αλλά ένας ελεύθερος Μουσουλμάνος πρέπει να θανατωθεί εάν αφαίρεσε τη ζωή ενός ελεύθερου μουσουλμάνου, ανεξαρτήτως της φυλής "(Τόμος 14, σ. 85).
Οι Εκκλησίες δεν επιτρέπεται να κατασκευαστούν, να ανακαινιστούν, ή να ξανακτιστούν αν έχουν καταστραφεί.
Όπως αναφέρεται από τον Ibn Hazm και τον Ibn Timiyya, και επιβεβαιώνεται από όλους τους χρονικογράφους, όταν ο Ομάρ Ιμπν Αλ Χατάμπ υπέγραψε τη συνθήκη ειρήνης με τους Χριστιανούς της Συρίας, υπαγόρευσε ορισμένους όρους που πρέπει να τηρούνται από τους μουσουλμάνους κυβερνήτες σε όλες τις χριστιανικές χώρες που είχαν κατακτηθεί. Ένας από αυτούς τους όρους ήταν ότι οι Χριστιανοί απαγορευόταν να χτίσουν ένα μοναστήρι, και να ανοικοδομήσουν αυτά που καταστράφηκαν, ακόμα και το κελί ενός μοναχού (Ibn Hazm, τόμ. 4. Μέρος 7, p.346).
 
Η συνθήκη ειρήνης απαιτούσε, επίσης, οι Χριστιανοί να δίνουν την θέση τους σε μουσουλμάνους που ήθελαν να καθίσουν και να τους απαγορεύονται τα ακόλουθα:
* Να παρεμποδίζουν κάθε Μουσουλμάνο από την διαμονή του στις εκκλησίες τους για τρεις ημέρες κατά τις οποίες θα τους προσφέρουν φαγητό και θα υπηρετούν τους μουσουλμάνους.
* Να μοιάζουν στους μουσουλμάνους σε τίποτα, όπως στο ένδυμα, τις τιάρες τους, τα τουρμπάνια, τα παπούτσια, ή στον χωρισμό των μαλλιών τους.
* Να καβαλάνε ένα γάιδαρο με σέλα (Ένας γάιδαρος με σέλα είναι πιο άνετος στην οδήγηση, και μοιάζει με ένα είδος πλούτου και σεβασμού στη Μέση Ανατολή).
* Να εμφανίζουν οποιαδήποτε θρησκευτικά τους βιβλία στους δρόμους, όπου ζουν μουσουλμάνοι.
* Να θάβουν τους νεκρούς τους δίπλα τους μουσουλμάνους.
* Να διαβάζουν δυνατά στις εκκλησίες τους.
* Να καταλαμβάνουν οποιαδήποτε θέση στην οποία θα έχουν οποιαδήποτε εξουσία σε ένα μουσουλμάνο.
Αφού ο Ομάρ Ιμπν Αλ Khattab παρουσίασε αυτούς τους όρους στους Χριστιανούς, τους είπε ξεκάθαρα: «Αν κάποιος Χριστιανός παραβιάσει οποιονδήποτε από αυτούς τους όρους, θα είναι επιτρεπτό να θανατωθεί» (Ibn Timiyya, Τόμος 28, σελ. 654.)..
Στον Ibn Timiyya, ένα μουσουλμάνο σεΐχη και Μουφτή (δικαστής) των Μουσουλμάνων, κάποτε του έκαναν την εξής ερώτηση. Ένας Χριστιανός ιερέας ζει σε ένα σπίτι δίπλα σε μια τοποθεσία στην οποία υπάρχει μια ερειπωμένη εκκλησία χωρίς στέγη. Ο ιερέας αγόρασε το μέρος και ανακαίνισε την Εκκλησία, έτσι θα μπορούσε να συγκεντρώσει ανθρώπους για να προσεύχονται. Επιτρέπεται να το πράξει αυτό;
Ο Ιμπν Timiyya απάντησε ότι δεν έχει το δικαίωμα να το πράξει γιατί οι μουσουλμάνοι είχαν κατακτήσει αυτές τις περιοχές με τη βία και κατείχαν τις εκκλησίες, και, σύμφωνα με τους μουσουλμάνους μελετητές, είναι επιτρεπτό να τις καταστρέψουν. Ως εκ τούτου, όλοι όσοι βοήθησαν τον ιερέα πρέπει να τιμωρηθούν, και το αίμα τους θα πρέπει να χυθεί και οι ιδιοκτησίες τους να κατασχεθούν, επειδή παραβίασαν τους όρους που επιβλήθηκαν στους χριστιανούς (Ibn Timiyya, Vol. 28, σ. 648).
Στην Αίγυπτο, οι Χριστιανοί πρέπει να έχουν υπογεγραμμένη άδεια από τον Πρόεδρο της Αιγύπτου για να είναι σε θέση να οικοδομήσουν μια νέα εκκλησία. Αυτό οφείλεται σε έναν κανόνα που έχει τη δύναμη του νόμου στην Αίγυπτο και είναι γνωστός σε όλους τους Αιγυπτίους. Αν οι Χριστιανοί πρέπει να ανακαινίσουν ή να αναδιαμορφώσουν μια εκκλησία, θα πρέπει να έχουν άδεια από τον αξιωματικό της μυστικής αστυνομίας. Στην τελευταία μου επίσκεψη στην Αίγυπτο, επισκέφθηκα μια εκκλησία σε ένα πολύ φτωχό χωριό, όπου ένας αστυνομικός διέταξε τους στρατιώτες του να ισοπεδώσουν τα δύο μπάνια στην εκκλησία.
Ο πάστορας είχε ανακαινίσει ένα από τα μπάνια χωρίς την άδειά του, γνωρίζοντας ότι η εν λόγω άδεια δεν θα χορηγείτο ποτέ.
 
* Μη μουσουλμάνοι δεν επιτρέπεται να καταθέσουν για οποιοδήποτε ζήτημα στο δικαστήριο.
* Υπάρχουν ορισμένα επαγγέλματα που οι μη – μουσουλμάνοι δεν μπορούν να έχουν.
Στο Vol. 28, σελ.644, ο Ιμπν Timiyya διηγήθηκε την εξής περίπτωση: "Ο Χαλίντ Ιμπν Ουαλίντ (ο διάσημος πολεμιστής κυβερνήτης ο οποίος κατέκτησε πολλές χώρες για τους μουσουλμάνους) έγραψε στον IbnAl Khattab λέγοντας: «Στη Συρία υπάρχει ένας Χριστιανός γραμματέας ο οποίος έχει αναλάβει τα λογιστικά των φόρων». Ο Umar έγραψε: «Μην τον χρησιμοποιείτε» - Ο Khalid απάντησε, «Είναι απαραίτητος και αν δεν τον βάλουμε υπεύθυνο, το ταμείο θα χαθεί". Ο Ομάραπάντησε και πάλι «Μην τον χρησιμοποιείτε».
Ο Ibn Hazm είπε, "Κανείς παρά μόνο ένας ώριμος, λογικός μουσουλμάνος θα πρέπει να αναλάβει το αξίωμα του δικαστή" (Τόμος 6, Μέρος 9, σελ.. 363). Ο Ομάρ Ιμπν Αλ Khattab είπε, «Κανείς από αυτούς [Χριστιανούς] δεν πρέπει να κατέχει θέση στην οποία μπορεί να έχει ισχύ πάνω από ένα μουσουλμάνο."
 
Ο Αιγύπτιος χειρουργός Δρ Μαγκντί Γιακούμπ (Magdi Yacoub) δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι έπρεπε να φύγει από την Αίγυπτο, διότι, ως χριστιανός, δεν του επέτρεψαν να σπουδάσει γυναικολογία στα πανεπιστήμια εκεί. (βλ. και ΕΔΩ). Οι Μουσουλμάνοι αρνούνται σε χριστιανούς γυναικολόγους να εξετάσουν τις γυναίκες τους.
* Αν ένας μουσουλμάνος ασπαστεί τον Χριστιανισμό, έχει τριάντα ημέρες για να αλλάξει γνώμη και να επιστρέψει στο Ισλάμ. Διαφορετικά, θα μπορούσε να σκοτωθεί από κάθε Μουσουλμάνο χωρίς ποινή για τον δολοφόνο.
* Στη Σαουδική Αραβία, δεν μπορούν να ταξιδέψουν χριστιανοί κοντά ή μέσα από τη Μέκκα, την ιερή πόλη των μουσουλμάνων, προκειμένου να μην «μολύνουν» την πόλη.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή : "A Look Behind the Veil," του Αιγύπτιου χριστιανού πάστορα και μελετητή DrSaleem Almahdy, ‘TheVoice of the Martyrs’, Φεβρουάριος 1998. Ο DrSaleem Almahdyγεννήθηκε και μεγάλωσε ως μουσουλμάνος πριν μεταστραφεί στον χριστιανισμό.
 
 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

440.000 ευρώ για ...τα "σάντουϊτς" των VIP αεροσκαφών της ΠΑ!!! ΒΙΝΤΕΟ


Την ίδια ώρα που οι περικοπές είναι δραματικές για τους πολίτες…

Την στιγμή που ο υπουργός Οικονομικών και πρώην ΥΕΘΑ Ευάγγελος Βενιζέλος ζητά κι άλλες μειώσεις αμυντικών δαπανών,όπου έχουν ήδη γίνει τεράστιες περικοπές…

Την στιγμή που έχει ανοίξει συζήτηση ακόμη και για απολύσεις στις ΕΔ…


Την ίδια στιγμή του ΓΕΑ και η ΠΑ προκηρύσσει διαγωνισμό στις 21 Φεβρουαρίου για τι λέτε:

•Για το κέτερινγκ των τριών VIP αεροσκαφών με τα οποία πετούν οι κυβερνώντες. Το θέμα είναι ότι ο προϋπολογισμός της επόμενης διετίας μόνο για τα …σάντουϊτς και τα ποτά του VIP κέτερινγκ είναι 440.000 ευρώ!!!

Το ποσό είναι εξωφρενικό και είναι απορίας άξιο ποιος το ενέκρινε ,όταν είναι γνωστό ότι στις ΕΔ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ακόμη και με την προμήθεια ανταλλακτικών για οπλικά συστήματα και οι περικοπές που έχει υποστεί το προσωπικό είναι τραγικές.



Εξίσου παράδοξο βέβαια είναι ότι μέσα σ΄ αυτή την οικονομική θύελλα την οποία βιώνουμε οι ώρες πτήσεις των VIP αεροσκαφών διαπιστώνουμε ότι δεν μειώνονται,όπως θα ήταν και το αναμενόμενο.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν κατατεθεί στη Βουλή το 2010 και το 2011 έγιναν περίπου οι ίδιες πτήσεις 134 φέτος και περίπου 140 πέρσι.Η ώρα πτήσης κάθε VIP αεροσκάφους κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο κατά μέσο όρο 5000 ευρώ η ώρα! Πόσες ώρες είχαμε το 2011; 864 και το κόστος συνολικά άγγιξε τα 5.900.000!

Πτήσεις με τα vip αεροσκάφη της ΠΑ μπορούν να κάνουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,ο πρωθυπουργός και μέλη της κυβέρνησης.Υποτίθεται ότι αυτά χρησιμοποιούνται για περιπτώσεις που υπάρχει έκτακτη ανάγκη μετακίνησης.Θα είχε λοιπόν ενδιαφέρον να ανακοίνωνε η ΠΑ τους προορισμούς των 134 πτήσεων που έκαναν τα VIP αεροσκάφη της μέσα στο 2011,για να βγουν και κάποια συμπεράσματα για το “έκτακτο των περιστάσεων”.

Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ '' ANONYMOUS '' ΝΕΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ '' EPODYNOUS ''‏


 Γ. Καρατζαφέρης: «Αν δεν μας κάνουν τα μέτρα δεν θα πάρουμε το πακέτο»
Δεν δέχομαι τελεσίγραφα, ξεκαθάρισε από τη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του κόμματός του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, αναφερόμενος στις πιέσεις των εκπροσώπων της τρόικας για λήψη σκληρών μέτρων.

«Πρέπει να ψάξουμε και το τελευταίο γράμμα και το τελευταίο κόμμα των προτάσεων που μας κάνουν, αν οι προτάσεις αυτές βοηθούν τον τόπο, αν είναι αναπτυξιακές. Αν δεν μας κάνουν δεν θα πάρουμε το πακέτο», διαμήνυσε, μία ημέρα πριν από την κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. 

Δημ. Αριστερά: «Όχι» στα εκβιαστικά διλήμματα της τρόικας

 Για «εκβιαστικά διλήμματα» από την τρόικα έκανε λόγο η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωσή της με αφορμή τις πιέσεις για κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, τις περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων και τις απολύσεις.

 

                                                          

  Τι Λωζανη.... τι Κοζανη...


Διαβάστε περισσότερα » »