Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Κατηγορίες για διαδικτυακή απάτη εις βάρος του Ι.Κ.Α. από λογιστικό γραφείο στην Πτολεμαΐδα

Ακόμα μία περίπτωση διαδικτυακής απάτης εις βάρος του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης (Ι.Κ.Α.) εξιχνιάστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο ενεργούμενης αστυνομικής έρευνας και προανάκρισης για απάτη και πλαστογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα κατά του φορέα του Ιδρύματος. Η υπόθεση αφορά σε ηλεκτρονική υποβολή ψευδών Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων μέσω του Διαδικτύου, ενώ ταυτοποιήθηκε για τη συμμετοχή του σε αυτή ένας 42χρονος ιδιοκτήτης λογιστικού γραφείου στην πόλη της Πτολεμαΐδας. Η ζημιά για το Ι.Κ.Α., σε αυτήν την περίπτωση, εκτιμάται ότι ανέρχεται τουλάχιστον σε 40.000 ευρώ.
Αναλυτικότερα, η διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από σχετικές καταγγελίες δύο Υποκαταστημάτων του Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. που βρίσκονται σε επαρχιακές πόλεις. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, άγνωστα άτομα με τη χρήση συνολικά οκτώ ηλεκτρονικών ιχνών είχαν υποβάλει, μέσω του Διαδικτύου, ψευδείς Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις.
Με αυτόν τον τρόπο, είχαν δηλώσει εικονικά αλλοδαπούς και Έλληνες ως εργάτες οικοδομικών έργων και ημέρες απασχόλησης που δεν αντιστοιχούσαν στην πραγματικότητα. Οι ψευδώς δηλωμένοι εργάτες λάμβαναν τα σχετικά ένσημα ασφάλισης και τις απορρέουσες από αυτήν παροχές (δώρα, επιδόματα, παροχές υγείας, κάρτες παραμονής και εργασίας στη χώρα κ.ά.), ενώ ουδέποτε καταβάλλονταν οι αντίστοιχες εργοδοτικές εισφορές.
Από την αστυνομική διαδικτυακή έρευνα, που έγινε στο πλαίσιο άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών και την ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων, εντοπίστηκε «γεωγραφικά» συγκεκριμένο σημείο προέλευσης των ηλεκτρονικών ιχνών, στην περιοχή της Πτολεμαΐδας. 
Πρόκειται για λογιστικό γραφείο ιδιοκτησίας 42χρονου, στο οποίο κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησε έρευνα, το πρωί της Παρασκευής, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, κατά τη διάρκεια της οποίας κατασχέθηκαν ένας σκληρός δίσκος Η/Υ και πέντε εκτυπωμένες σελίδες από ηλεκτρονικό υπολογιστή του γραφείου, οι οποίες περιλαμβάνουν κωδικούς πρόσβασης στο ηλεκτρονικό σύστημα του φορέα, για την υποβολή ενσήμων σε άτομα που φέρονται ότι εργάζονταν στα επίμαχα οικοδομικά έργα, καθώς επίσης και ηλεκτρονικά μηνύματα του φορέα για την απενεργοποίηση αυτών των κωδικών.
Το προανακριτικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί για τον 42χρονο ιδιοκτήτη του λογιστικού γραφείου θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης. 
Σημειώνεται ότι για την εξιχνίαση αυτού του είδους περιπτώσεων εξαπάτησης εις βάρος του φορέα του Ιδρύματος, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγε πολυήμερες και εμπεριστατωμένες αστυνομικές (φυσικές και διαδικτυακές) έρευνες, στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκαν ψηφιακά ίχνη και συγκεκριμένοι χώροι, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αλλά και επαρχιακών πόλεων.
Στις περιπτώσεις αυτές εξακριβώθηκαν και ταυτοποιήθηκαν πρόσωπα, «εμπνευστές» και εμπλεκόμενοι, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα, που αφορούν στα αδικήματα της συγκρότησης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης και της πλαστογραφίας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του Ι.Κ.Α., οι συνολικές ζημιές που έχει υποστεί το Ίδρυμα ξεπερνούν τα 3.040.000 ευρώ.

zougla.gr
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Φάρμακα – «δολοφόνους» προωθεί η Τρόικα

Φάρμακα – «δολοφόνους» προωθεί η ΤρόικαΟλοταχώς στην εισαγωγή γενοσήμων από χώρες σαν την Ινδία, μας οδηγεί η Τρόικα καθώς με το άλλοθι της εξοικονόμησης 1 δισεκατομμυρίου ευρώ στις δαπάνες
υγείας ζητούν από τους φαρμακοποιούς να υποκαταστήσουν τους γιατρούς χάρη στη συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία.


Αυτή η επικίνδυνη ρύθμιση που ψηφίστηκε από τη Βουλή τον περασμένο Μάρτιο, το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι η κάθετη αύξηση των δαπανών στον τομέα υγείας με πιθανές επιπλοκές στην Δημόσια Υγεία που είναι δύσκολο να προβλεφτούν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Τύπου της Κυριακής, ο φαρμακοποιός πλέον έχει τη δυνατότητα να δώσει το φθηνότερα σκεύασμα που έχει στο φαρμακείο του με βάση τη δραστική ουσία που θα έχει συνταγογραφήσειο γιατρός.
Είναι να απορεί κανείς. Αν, για παράδειγμα, ο γιατρός δώσει μια συγκεκριμένη δραστική ουσία για την θεραπεία του ασθενούς, ο φαρμακοποιός δώσει το φθηνότερο γενόσημο και ο ασθενής πεθάνει από αλλεργικό σοκ, ποιος θα είναι υπεύθυνος; Ο γιατρός, ο φαρμακοποιός ή το Κράτος για το νόμο που ψήφισε;
Η ζωή των πολιτών που μπαίνει σε κίνδυνο είναι φυσικά το πρωτεύον ζήτημα. Υπάρχουν όμως, οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες αφού τα φθηνά – μη ελεγμένα γενόσημα της Ινδίας, του Μπαγκλαντές και του Πακιστάν οδηγούν νομοτελειακά την υγιή ελληνική φαρμακοβιομηχανία σε αφανισμό και 20.000 εργαζόμενους στο δρόμο.
Όπως διαβάζουμε στον Τύπο της Κυριακής, η διεθνής εμπειρία έχει δείξει ότι στις 3 Ευρωπαϊκές χώρες που λειτουργεί η συνταγογράφηση με βάση την δραστική ουσία (Εσθονία, Λιθουανία και Πορτογαλία) κάθε άλλο παρά μειώνονταιοι δαπάνες. Αυτό συμβαίνει καθώς οι γιατροί γνωρίζοντας ότι δεν έχουν την τελική επιλογή της θεραπείας προτιμούν να συνταγογράφουν πρωτότυπα φάρμακα εντός πατέντας ώστε ο φαρμακοποιός να μην έχει δυνατότητα να επιλέξει κάποιο φθηνότερο. Ασφαλώς, τα πρωτότυπα φάρμακα είναι ακριβότερα καθώς εμπεριέχουν στην τιμή τις έννοιες καινοτομίας και μοναδικότητας.
Επίσης, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αυξηθεί η ιδιωτική δαπάνη καθώς, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Τύπου της Κυριακής, αν κάθε μήνα αλλάζει το φάρμακο ανάλογα με το ποιο γενόσημο είναι φθηνότερο, όσοι «αντέχουν» οικονομικά θα πληρώνουν κάτι παραπάνω για να αγοράζουν τα φάρμακα που χρειάζονται.
Από την άλλη πλευρά, τα γενόσημα των υποανάπτυκτων χωρών στερούνται ελέγχων και, φυσικά, ποιότητας. Δεν έχει περάσει αρκετός καιρός, άλλωστε από την ανάκληση από πλευράς ΕΕ, 8 γενόσημων φαρμάκων που παρασκευάζονται στην Ινδία.
Είναι εύλογο λοιπόν το ερώτημα αν θα πρέπει να εισάγουμε ακόμη φθηνότερα γενόσημα αποκλείοντας αυτά των ελεγμένων ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών, με μόνο κριτήριο την χαμηλότερη τιμή.

newsbomb.gr


Διαβάστε περισσότερα » »

Δέκα πράγματα που δεν ξέρατε για τα πιράνχας!

Δέκα πράγματα που δεν ξέρατε για τα πιράνχας!H απίστευτη είδηση ότι πιράνχας επιτέθηκαν σε ανθρώπους στη Λιουζού της Κίνας ξαναφέρνει τα φονικά ψάρια στην επικαιρότητα. Ορίστε δέκα πράγματα που αξίζει να ξέρετε γι’ αυτά.





1.    Τα περισσότερα πιράνχας ζουν στους ποταμούς της Νότιας Αμερικής, αλλά και σε λίμνες και ποτάμια της Ασίας.
2.    Υπάρχουν πάνω από 60 είδη πιράνχας.
3.    Πολύ σπάνια επιτίθενται σε ανθρώπους.
4.    Συνήθως τρέφονται με έντομα ή άλλα ψάρια, όταν όμως είναι πολύ πεινασμένα έχουν κάνει επιθέσεις και σε άλογα ή άλλα ζώα που ξεδιψούσαν στα ποτάμια και τις λίμνες όπου ευδοκιμούν.
5.    Οι μεγαλύτεροι θηρευτές των πιράνχας είναι οι κροκόδειλοι, οι χελώνες και τα δελφίνια.
6.    Τα πιράνχας διαθέτουν φοβερό αναπαραγωγικό σύστημα. Τα θηλυκά γεννούν ως και 5000 αυγά και τα αρσενικά φυλάσσουν τόσο καλά τη φωλιά που το 90% αυτών των αυγών τελικά εκκολάπτονται!
7.    Τα πιράνχας έχουν παρόμοιο σύστημα ανίχνευσης του αίματος με εκείνο των καρχαριών.
8.    Το μεγαλύτερο μέγεθος στο οποίο μπορεί να φτάσει ένα πιράνχα είναι μήκος 45 εκατοστών και βάρος 3,5 κιλών. Ζει για περίπου 25 χρόνια.
9.    Οι εναπομείναντες ιθαγενείς του Αμαζονίου φτιάχνουν βέλη με τα κοφτερά δόντια των πιράνχας.
10. Τα πιράνχας ταξιδεύουν σε κοπάδια και το μέσο μέγεθος κάθε κοπαδιού αποτελείται από περίπου 1000 ψάρια!

Newsbomb.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Μαγαζιά λιανεμπορίου στην Κοζάνη, συγκαταλέγονται ανάμεσα στους «εκλεκτούς» πελάτες του 33χρονου o οποίος παγίδευε κινητά, δίνοντας τη δυνατότητα της παρακολούθησης

Επιχειρηματίες, εφοπλιστές, αστέρες της σόου μπιζ και κοινοί θνητοί είχαν απευθυνθεί στον δαιμόνιο 33χρονο, ο οποίος τους προμήθευε το λογισμικό με το οποίο «παγίδευαν» τα κινητά τηλέφωνα συνεργατών, ανταγωνιστών ή των εξωσυζυγικών σχέσεών τους.
Επιχειρήσεις που ήθελαν να ελέγχουν κάθε επικοινωνία των εργαζομένων τους. Εφοπλιστές που σκόπευαν να διαπραγματευτούν καλύτερες προσφορές από τους ανταγωνιστές τους. Υποψήφιοι εραστές που επιθυμούσαν να ξέρουν τα πάντα για το αντικείμενο του πόθου τους. Και απατημένοι σύζυγοι που ήθελαν να μάθουν για τα? νυχτοπερπατήματα του έτερού τους ημίσεως.
Μια ολόκληρη «φάμπρικα» χάι τεκ παρακολουθήσεων αποκαλύφθηκε την περασμένη Πέμπτη, ύστερα από τη σύλληψη 33χρονου επιχειρηματία στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. Ο νεαρός, που διαθέτει υψηλές γνώσεις προγραμματισμού, είχε καταφέρει να εξελίξει κώδικες που έδιναν τη δυνατότητα παρακολούθησης κάθε τύπου επικοινωνίας μέσω κινητών και υπολογιστών. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερνε να εξασφαλίσει στον κάθε αδιάκριτο απεριόριστη πρόσβαση στο κινητό οποιουδήποτε ήθελε να παρακολουθήσει.
Στην «καυτή» ατζέντα του 33χρονου που παρουσιάζει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής» υπήρχαν πρόσωπα, που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως θα προέβαιναν σε παρακολουθήσεις. Πρωτοκλασάτοι επιχειρηματίες και εφοπλιστές, λαμπερά δικηγορικά γραφεία, εμπορικές επιχειρήσεις, βρίσκονται ανάμεσα στους πελάτες του νεαρού επιχειρηματία-χάκερ. Στα ονόματα συγκαταλέγονται και πρόσωπα της σόου μπιζ, από αστέρες της τηλεόρασης μέχρι μοντέλα, που -κυρίως- τους απασχολούσαν ζητήματα συναισθηματικής φύσεως.
Για να προωθήσει τα συστήματα των υψηλής τεχνολογίας κοριών του, ο νεαρός είχε ιδρύσει εταιρεία με την επωνυμία «drindrin», που αναλάμβανε απλώς να τοποθετήσει το σύστημα παρακολούθησης στις ηλεκτρονικές συσκευές. Σε αντίθεση όμως με τους πρωταγωνιστές των υποκλοπών της δεκαετίας του ’90, που γέμιζαν δωμάτια και αποθήκες με κασέτες, ή αυτούς της πιο πρόσφατης ιστορίας που μάζευαν σε CD και DVD το οπτικοακουστικό υλικό, ο 33χρονος δεν κρατούσε ο ίδιος αρχείο των παρακολουθήσεων. Αποκλειστική πρόσβαση στο υλικό είχαν μόνο εκείνοι οι οποίοι αγόραζαν το «θαυματουργό» λογισμικό.
Οι απαιτήσεις.
Πολλές φορές η παρακολούθηση αφορούσε μια ολόκληρη ομάδα εργαζομένων, στελεχών ή κατώτερων βαθμίδων, που οι επικεφαλής τους ήθελαν να έχουν υπό έλεγχο όλες τις κινήσεις τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις η παρακολούθηση δεν αφορούσε μόνο τα smartphones που πολλές φορές οι ίδιες οι εταιρείες δώριζαν στους υπαλλήλους τους, αλλά και στους υπολογιστές με τους οποίους χειρίζονταν εταιρικές υποθέσεις. Τουλάχιστον 31 επιχειρήσεις βρέθηκαν καταγεγραμμένες στο πελατολόγιο του τελευταίου μόλις 6μήνου! Υπάλληλοι από τους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας, του αυτοκινήτου, του εμπορίου και της βιομηχανίας φαίνεται πως έχουν πέσει θύματα των υποκλοπών των κοριών τρίτης γενιάς, που εξακολουθούν να λειτουργούν ακόμη και μετά τη σύλληψη του 33χρονου.
Σε ό,τι αφορά στα δικηγορικά γραφεία, συχνά η παρακολούθηση αφορούσε αντιδίκους προκειμένου να βοηθηθεί η υπόθεση που είχαν αναλάβει. Ωστόσο, δεν αποκλείεται, στο πλαίσιο της… ολοκληρωμένης εξυπηρέτησης, να παρακολουθούνταν και οι πελάτες του γραφείου, ειδικά όταν υπήρχαν δυσκολίες πληρωμής.
Πάρτι… παρακολουθήσεων φαίνεται ότι είχε στηθεί στον Πειραιά, όπου εφοπλιστικές εταιρείες παρακολουθούσαν όχι μόνο η μία την άλλη, αλλά και καθεμία τους εργαζόμενούς της. Τα ονόματα είναι πολλά στη λίστα της «drindrin» και αναμένεται να αποκαλυφθούν και άλλα.
Από την ατζέντα δεν λείπουν και τα ονόματα επιχειρήσεων και ατόμων από την επαρχία. Μεγάλη εταιρεία εμπορίου στην Καστοριά, καταστήματα αυτοκινήτων σε Πάτρα και Εύβοια, μαγαζιά λιανεμπορίου στην Κοζάνη, συγκαταλέγονται ανάμεσα στους εκλεκτούς και συνεπείς πελάτες του 33χρονου που μάλιστα έκοψαν και τιμολόγιο για τις υπηρεσίες που τους προσέφερε.
Μεγάλο μέρος των παρακολουθήσεων αφορούσαν ερωτικές σχέσεις. Πολλοί ήταν οι σύζυγοι που ήθελαν να διαπιστώσουν αν οι άνθρωποι της ζωής τους ήταν πιστοί, αλλά και εκείνοι που επιθυμούσαν να… φλερτάρουν και ήθελαν να γνωρίζουν τα πάντα για τα «πρόσωπα». Και εδώ βρίσκουμε γνωστούς επιχειρηματίες, βιομηχάνους, αλλά και πρωταγωνιστές της σόου μπιζ. Χαρακτηριστική είναι η παραδοχή του 33χρονου στους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι πολλοί από τους πελάτες του προσέφεραν για δώρο ολοκαίνουργια κινητά στα άτομα που ήθελαν να κρυφακούσουν. Μόνο που, προηγουμένως, τα είχαν «περάσει» από το γραφείο του νεαρού, ο οποίος τα παγίδευε και στη συνέχεια τα συσκεύαζε ξανά με ειδικό μηχάνημα, ώστε να φαίνονται άθικτα.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο 33ΧΡΟΝΟΣ – O πιο έξυπνος «φαντομάς» του Διαδικτύου
Ως τον πιο έξυπνο προγραμματιστή που έχει ποτέ πιαστεί στα δίχτυα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος περιγράφουν τον 33χρονο οι αξιωματικοί που τον συνέλαβαν. «Ούτε οι χάκερ που κατά καιρούς έχουμε συλλάβει μπορούν να τον φτάσουν στις γνώσεις που έχει για τους κώδικες και τα λογισμικά. Είναι από αυτούς που γράφουν κώδικες στον αέρα και που γνωρίζουν τα προγράμματα καλύτερα από την παλάμη τους», εξομολογείται στο «Εθνος της Κυριακής» υψηλόβαθμος αστυνομικός της εξειδικευμένης υπηρεσίας. «Φανταστείτε ότι την ώρα που μιλούσε για το πώς είχε κατασκευάσει το λογισμικό παρακολούθησης, πολλοί από εμάς… κρατούσαν σημειώσεις», συμπλήρωσε, θέλοντας να περιγράψει την ευφυΐα του 33χρονου. Οσοι τον γνώρισαν από κοντά, μιλούν για ένα πολύ συμπαθητικό παιδί, που κερδίζει τους συνομιλητές του. Με καταγωγή από την Κρήτη, ο νεαρός έχει την αμεσότητα των συμπατριωτών του. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι «επιτελεί κοινωνικό έργο», αφού βοηθάει «γονείς να βρουν πού έχουν μπλέξει τα παιδιά τους, αλλά και άλλους για να προστατεύσουν τη δουλειά τους». Πάντως, ο ίδιος είχε φροντίσει να γίνει «φαντομάς». Το όνομά του δεν αναφέρεται σε αναζητήσεις στο Ιντερνετ, ούτε διατηρεί λογαριασμούς σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Η πατέντα
To αθώο SMS που καταγράφει τους πάντες και τα πάντα
Ο 33χρονος εγκαθιστούσε το λογισμικό-κοριό στο κινητό του πελάτη του. Στη συνέχεια, με ένα γραπτό μήνυμα από το κινητό αυτό, το έστελναν στο άτομο που ήθελαν να παρακολουθήσουν. Το μήνυμα αυτό λειτουργούσε σαν ιός, που έμπαινε μέσα στον κώδικα του smartphone του θύματος και απενεργοποιούσε το σύστημα προστασίας του δικτύου του.
Κάθε κλήση που λάμβανε το παγιδευμένο κινητό, μεταδιδόταν απευθείας και στη συσκευή που το παρακολουθούσε. Το ίδιο συνέβαινε και στα μηνύματα, τα e-mails και σε κάθε άλλη ενέργεια.
Οπως μάλιστα και ο ίδιος ο 33χρονος διαφήμιζε στην ιστοσελίδα του, «ανεξαρτήτως δικτύου και για όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας υπάρχουν εξελιγμένες δυνατότητες σε όσους επιθυμούν, να ελέγχουν, να καταγράφουν και να παρακολουθούν με ασφάλεια παγκοσμίως, τα μηνύματα SMS, τις κλήσεις, τον τηλεφωνικό κατάλογο, τις φωτογραφίες, τα βίντεο, τα e-mails, μέχρι και τον εντοπισμό του κινητού τηλεφώνου (σ.σ. το γνωστό GPS)».
Η αρχή του τέλους ξεκίνησε όταν, στο πλαίσιο διαδικτυακής έρευνας της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την προσοχή των εξειδικευμένων αξιωματικών της υπηρεσίας τράβηξε η ιστοσελίδα του 33χρονου που διαφήμιζε το ειδικό λογισμικό.
Τα ίχνη οδήγησαν στον νεαρό που σήμερα αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Να σημειωθεί ότι λόγω των κρουσμάτων «υποκλοπής» που έχουν αναφερθεί τον τελευταίο χρόνο, η Δίωξη υπό τον επικεφαλής της Μ. Σφακιανάκη, ετοιμάζει τον προσεχή Οκτώβριο συνέδριο για τη βιομηχανική κατασκοπεία, προκειμένου να ενημερώσει τις επιχειρήσεις για τους πιθανούς κινδύνους.
«Εσπαγε» μέχρι και την απόκρυψη
Ηταν τόσο προηγμένο το σύστημα που είχε εφεύρει ο 33χρονος, που ακόμη κι όταν το άτομο που βρισκόταν υπό παρακολούθηση λάμβανε κλήση με απόκρυψη αριθμού, ο προσωπικός του «μεγάλος αδελφός» μπορούσε μέσα σε μόλις 18 δευτερόλεπτα να γνωρίζει την ταυτότητα του καλούντος, παρακάμπτοντας έτσι κάθε απόρρητο της επικοινωνίας!
ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ
Ο 33χρονος λειτουργούσε την επιχείρηση τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Υπολογίζεται ότι εκατοντάδες πρόσωπα έχουν πέσει θύματα της ψηφιακής παρακολούθησης. Η έρευνα για τον εντοπισμό των θυμάτων του νεαρού προγραμματιστή και των εντολέων του συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί ο αριθμός των συσκευών που έχουν «πειραχτεί», αλλά και των ατόμων που έχουν υποστεί τις συνέπειες του «μεγάλου αδελφού» της διπλανής πόρτας…
ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΨΑΡΑ
mapsara@pegasus.gr ΕΘΝΟΣ
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Εξοργιστικό το "φέσι" των βουλευτών στην πλάτη μας!

Σας προειδοποιούμε να λάβετε τα... μέτρα σας (π.χ. υπογλώσσια) προτού διαβάσετε τα παρακάτω, καθώς υπάρχει πιθανότητα να πάθετε κανένα έμφραγμα από τα νεύρα σας. Έχουμε και καύσωνα...

Υπερδιπλάσιο λοιπόν από την αποζημίωση που δηλώνεται είναι το «πάσης φύσεως κόστος» που δαπανά η Βουλή για τον κάθε βουλευτή, όπως αποκαλύπτεται με αφορμή την προσφυγή δικαστικών.

Βάσει του προϋπολογισμού της Βουλής, η βουλευτική αποζημίωση για κάθε βουλευτή φτάνει συνολικά τα 8.000 ευρώ. Περίπου στα 1.100 ευρώ κατά μέσο όρο το μήνα, υπολογίζονται οι αμοιβές των βουλευτών από τη συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές, με το συγκεκριμένο κονδύλι να ανέρχεται στα 2.875.000 ευρώ.

Το ποσό αυτό δεν είναι σταθερό, αφού οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου που συμμετέχουν, για παράδειγμα στην Επιτροπή Οικονομικών παίρνουν πολλά περισσότερα χρήματα από άλλους, αφού οι συνεδριάσεις της εν λόγω επιτροπής είναι πολύ περισσότερες.

Όσο για τα αυτοκίνητα των βουλευτών που τους παρέχονται από τη Βουλή, κοστολογούνται περίπου 1.000 ευρώ κατά μέσο όρο. Για τους βουλευτές της Αττικής, τα αυτοκίνητα 1.400 κυβικών κοστίζουν 750 ευρώ το μήνα, ενώ για τους βουλευτές επαρχίας τα αυτοκίνητα 1.800 κυβικών κοστίζουν 1.200 ευρώ το μήνα.

Όπως αποκαλύπτει επίσης το Έθνος, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου για το 2012, το συνολικό ποσό για την κάλυψη της οικογενειακής παροχής και εργοδοτικών εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ ανέρχεται στα 1.062.000 ευρώ ή 350 ευρώ για κάθε βουλευτή τον μήνα.

Το κόστος για τους δύο επιστημονικούς συνεργάτες που δικαιούται να έχει ο κάθε βουλευτής ανέρχεται περίπου στα 2.000 ευρώ μηνιαίως για τον κάθε συνεργάτη. Επίσης, οι βουλευτές επαρχίας δικαιούνται δύο μονά εισιτήρια την εβδομάδα, προκειμένου να μεταβαίνουν στις περιφέρειες τους. Αυτό σημαίνει 104 μονά εισιτήρια τον χρόνο, τα οποία υπολογίζονται κατά μέσο όρο στα 11.500 ευρώ τον χρόνο ή 960 ευρώ το μήνα.

Για τα τηλέφωνα τους οι βουλευτές λαμβάνουν περίπου 11.800 ευρώ ετησίως για τα σταθερά τηλέφωνα και άλλα 200 ευρώ τον μήνα ως πλαφόν για τα κινητά.

Οι βουλευτές περιφέρειας λαμβάνουν επίδομα ενοικίου που υπολογίζεται περίπου σε 1.000 τον μήνα για κάθε βουλευτή, με τους περισσότερους να διαμένουν σε μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας ύστερα από συμφωνίες που έχουν γίνει με τη Βουλή.

Σημείωση: Δεν έχουμε το κουράγιο να σχολιάσουμε τίποτε άλλο. Μας προκαλούν αποστροφή οι πολυέξοδοι -όσο και αναίσθητοι-"εθνοπατέρες" σε μια χώρα που καταρρέει.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σάλος από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Νίκου Χασαπόπουλου> Δύο πρώην υπουργοί και μια νυν βουλευτής για σύσταση συμμορίας και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος!


Δύο πρώην υπουργοί και μία βουλευτής εν ενεργεία βρίσκονται στα δίχτυα του επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ιωάννη Διώτη. 
Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Νίκου Χασαπόπουλου στο «ΒΗΜΑ»συγκλονίζει με τις περιγραφές του βρώμικου πλουτισμού στις οποίες εμπλέκονται οι εθνοπατέρες μας. Οι δύο πρώην υπουργοί και η σημερινή βουλευτίνα κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας με σκοπό το ξέπλυμα μάυτου χρήματος. Ο Διώτης-σύμφωνα με το ρεπορτάζ-ακουμπάει την συνοικία των offsets στα βόρεια προάστια. Πρόκειται για τη γειτονιά των «αντισταθμιστικών οφελών», η οποία είναι τίγκα στις πολυτελείς κατοικίες οι οποίες κατά διαβολική σύμπτωση ανήκουν όλες σε  offshore. Όπως έχουμε γράψει σε προηγούμενες αναρτήσεις μας, το Φθινόπωρο το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα θα είναι εντελώς νέο.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέα σοκαριστική λίστα με τις εταιρίες που χρησιμοποιούν κύτταρα εκτρωμένων εμβρύων

Μετά από σχετικό άρθρο: Βιοηθική ώρα μηδέν:

Ολόκληρη η λίστα με τις εταιρίες που χρησιμοποιούν βλαστοκύτταρα δολοφονημένων εμβρύων.

Επανερχόμαστε με τη λίστα των εταιριών που εμπλέκονται με την εταιρία Senomyx, η οποία χρησιμοποιεί έμβρυα για μελέτες σχετικές με ενισχυτικά γεύσεως.

Η ιστοσελίδα Children of God for Life, παρείχε νέες λεπτομέρειες σχετικά με τις εταιρίες που χρησιμοποιούν κύτταρα εκτρωμένων εμβρύων για την έρευνα γεύσεων.

Οι συγκεκριμένες πρακτικές και μέσα χρησιμοποιούνται ως ενισχυτές γεύσεων σε τρόφιμα και αναψυκτικά, ενώ η Pepsi φαίνεται ως η πρώτη εταιρία που έχει συνάψει συμβόλαιο συνεργασίας με την Senomyx.

Η ολοσέλιδη λίστα έχει ως εξής:

Αναψυκτικά και ροφήματα της Pepsico

 Sierra Mist
 Mountain Dew
 Mug root beer
 No Fear
 Ocean Spray
 Seattle's Best Coffee
 Tazo
 AMP «ενεργειακό αναψυκτικό»
 Aquafina νερό
 Aquafina αναψυκτικά
 DoubleShot «ενεργειακά αναψυκτικά»
 Frappuccino
 Lipton τσάι
 Propel
 SoBe
 Gatorade
 Fiesta Miranda
 Tropicana χυμοί και αναψυκτικά
 IZZE ροφήματα

Γλυκά της Cardbury

 Sour Cherry Blasters
 Fruit Mania
 Bassett's Liquorice Allsorts
 MaynardsWine Gum
 Swedish Fish
 Swedish Berries
 Juicy Squirts
 Original Gummies
 Fuzzy Peach
 Sour Chillers
 Sour Patch Kids
 Mini Fruit Gums

Eμβόλια που περιέχουν κύτταρα εκτρωμένων εμβρύων και οι κατασκευαστές τους:

MMR II (Merck)
ProQuad (MMR + Chickenpox – Merck)
Varivax (Chickenpox – Merck)
Pentacel (Polio + DTaP + HiB – Sanofi Pasteur)
Vaqta (Hepatitis-A – Merck)
Havrix (Hepatitis-A – Glaxo SmithKline)
Twinrix (Hepatitis-A and B combo – Glaxo)
Zostavax (Shingles – Merck)
Imovax (Rabies – Sanofi Pasteur)

Άλλα φάρμακα:
Pulmozyme (Cystic Fibrosis – Genentech)
Enbrel (Rheumatoid Arthritis – Amgen)

Τα προϊόντα της Kraft και της Cadbury products also ανήκουν ουσιαστικά στην ίδια κατηγορία. Τσίχλες όπως οι Chiclets, οι Clorets, η Dentyne και η Trident είναι ορισμένα από τα προϊόντα με ανάμιξη με την εταιρία Senomyx, που χρησιμοποιούν κύτταρα εκτρωμένων εμβρύων για την έρευνα γεύσεων!!!



Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΚΡΗΤΗ!!!!! ΔΕΙΤΕ,ΑΗΔΙΑΣΤΕ,ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ!!!!!

Δείτε το Μυστικό Σχέδιο για την Κρήτη...δε θα το πιστεύετε !

Να Διευκρινήσουμε ενα πράγμα:

O Κρητικός Θεωρεί τον εαυτό του Ελληνα και ποτέ απο τα βάθη της αρχαίας Ιστορίας του Κρητικού Λαού δεν αμφισβητηθηκε αυτό. Αλλωστε οι Θυσιες του Κρητικού Λαού εναντίον των κατακτητων το απέδειξαν αυτο με τον πιό περιτρανο τρόπο. Ωστόσο μια μικρή ομαδα Κρητικών με υποπτη δραστηριότητα ζητούν την ανεξαρτησία της Κρητης.


ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ;
Η Κρήτη λόγο της θέσης της εχει τεράστια Στρατηγική σημασία. Ελέγχει την Ευρωπη, την Αφρική, την μέση Ανατολή και την Ασία καθως και τις Θαλλάσιες οδούς εμπορίου και τα πετρελαια της διορυγας του Σουέζ.

ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
Το όλο θέμα έχει σαν αφετηρία την ημερομηνία 1912-13 κατά την οποία υπογράφεται η Συνθήκη του Λονδίνου. Μέχρι τότε η Κρήτη κι από το 1898 (τυπικά από το 1896, βάσει της συνθήκης του Βερολίνου), αποτελούσε αυτόνομο τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (με ταυτόχρονο έλεγχο των Μεγάλων Δυνάμεων), με όνομα «Κρητική Πολιτεία» και πρωτεύουσα τα Χανιά...

ενώ είχε και δική της σημαία, βουλή, χωροφυλακή (υπό ξένη διοίκηση), σύνταγμα, ύμνο, νομίσματα, παράσημα κ.α., τα οποία ήταν, κατά βάση, παραλλαγές των αντίστοιχων του ελληνικού κράτους.

Ουσιαστικά η «διακυβέρνηση» της Κρητικής Πολιτείας, ασκούνταν από ένα μεικτό συμβούλιο το οποίο απαρτίζονταν απ' τα επιμέρους συμβούλια των Κρητών και των Μεγάλων Δυνάμεων. Το συμβούλιο όμως των Μεγάλων Δυνάμεων είχε ουσιαστικά την πρωτοκαθεδρία, καθώς είχε το δικαίωμα, ανά πάσα στιγμή, να αναστείλει την λειτουργία του συμβουλίου των Κρητών και να ζητήσει την ανασύστασή του, αν θεωρούσε ότι παραβαίνει κάποια όρια ή αυθαιρετεί.

Η εξωτερική πολιτική του νησιού παρέμεινε δέσμια των «προστατών» του. Η Κρητική Πολιτεία π.χ. δεν είχε δικαίωμα πολέμου κι οι σχέσεις της με άλλα κράτη περνούσαν, ουσιαστικά, από την έγκριση των Μεγάλων Δυνάμεων. Λόγω επίσης της υψηλής επικυριαρχίας του Σουλτάνου στο νησί, δεν ήταν επιτρεπτή η συγκρότηση κρητικού στρατιωτικού σώματος (αντ' αυτού δημιουργήθηκε η λεγόμενη «Πολιτοφυλακή», η οποία βεβαίως δεν είχε στρατιωτικό ρόλο και ισχύ).

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ: Το αστερι με κοκκινο φοντο ειναι Τουρκικο, οχι Κρητικο!



Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
Η σημαία της «Κρητικής Πολιτείας» βασίζονταν σε μια παραλλαγή της ελληνικής σημαίας του 1822. Τα τρία γαλάζια τεταρτημόρια, συμβόλιζαν την χριστιανική-ελληνική πλειοψηφία της Κρήτης. Το πρώτο όμως από τα τεταρτημόρια (χρώματος ερυθρού, το οποίο αποδίδεται στην μουσουλμανική-τουρκική μειονότητα) το οποίο απεικόνιζε το λευκό αστέρι, συμβόλιζε και δήλωνε την υψηλή επικυριαρχία του Σουλτάνου στο νησί (και όχι έτσι απλά την μουσουλμανική-τουρκική μειονότητα ή «το κρητικό αίμα που χύθηκε στους αγώνες», όπως, είτε σκοπίμως είτε από άγνοια υποστηρίζουν με παρρησία αρκετοί).

Η ΚΡΗΤΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ 'ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ'
Ουδέποτε υπήρξε ανεξάρτητο κράτος της Κρήτης, αλλά μια (ημι)αυτόνομη και πλήρως ελεγχόμενη περιοχή από τις Μεγάλες Δυνάμεις.

Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ 'ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ' ΗΤΑΝ ΕΠΙΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Ως εκ τούτου, η σημαία δεν συμβόλιζε την ανεξάρτητη Κρήτη (όπως δυστυχώς, λανθασμένα πιστεύουν πολλοί και την αναρτούν με «υπερηφάνεια»), αλλά την υποταγή στην Οθωμανική Πύλη, καθώς το νησί εξακολουθούσε να αποτελεί εδαφικό τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Επιπλέον, η συγκεκριμένη σημαία, ουδέποτε αποτέλεσε αγωνιστικό λάβαρο ή επαναστατικό σύμβολο που καθιερώθηκε από τους Κρήτες, αλλά ήταν μια επινόηση των Μεγάλων Δυνάμεων και του Σουλτάνου (το αστέρι μπήκε μετά από δική του απαίτηση).

Η σημαία λοιπόν της Κρητικής Πολιτείας, πέραν της όποιας ιστορικής σημασίας και παρουσίας της στην νεότερη ιστορία, δεν αποτελεί ένα σύμβολο το οποίο θα πρέπει να δημιουργεί «ρίγη» συγκίνησης και συναισθήματα «υπερηφάνιας», σε κανέναν Έλληνα και πολύ περισσότερο σε κανέναν Κρητικό.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ 'ΥΠΟΠΤΑ' ΑΤΟΜΑ ΠΕΡΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ
Η «Ανεξάρτητη Κρήτη» δεν φαίνεται να αποτελεί στόχο μόνο μιας χώρας, ή τουλάχιστον, οι διασπαστικές κινήσεις δεν υποκινούνται μόνο από μία, αλλά περισσότερες (κατά κύριον λόγο, Τουρκία, Ισραήλ, Γερμανία, Αγγλία, Η.Π.Α).


Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΣ
Μια πρώτη αναφορά, μαρτυρείται απ' τον οπλαρχηγό της κρητικής αντίστασης κατά των Γερμανών, Καπετάν Μανώλη Μπαντουβά.
Όπως αφηγήθηκε ο ίδιος, στον συγγραφέα Αντώνη Σανουδάκη, του προτάθηκε από τον Βρετανό πράκτορα των Βρετανικών Ειδικών Δυνάμεων (Special Operations Executive), Μόντι Γουντχάουζ (Monty Woodhouse), που βρίσκονταν τότε στο νησί και συνεργάζονταν με τις ντόπιες δυνάμεις, να ηγηθεί (ο Μπαντουβάς) αυτονομιστικής κίνησης με την οικονομική στήριξη της Αγγλίας. Σε αντάλλαγμα, ο Μπαντουβάς θα χριζόταν πρώτος πρόεδρος της αυτόνομης Κρήτης.

Ο Μανώλης Μπαντουβάς, αντέδρασε σαν γνήσιος Έλληνας και δη Κρητικός: Αρνήθηκε, κι όπως λέγεται, συνέλαβε επί τόπου τον Γουντχάουζ και τον διέταξε να εγκαταλείψει την Κρήτη άμεσα.

Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΙΣΡΑΗΛIΝΩΝ
Το θέμα άρχισε να ανακινείται πάλι στα τέλη της δεκαετίας του 70 και γνώρισε μια έξαρση στην δεκαετία του 80.
Το 1975 η αθηναϊκή εφημερίδα «Αθηναϊκή» (26-6-1975) απεκάλυπτε σε δημοσίευμα της ότι από το 1963 οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες επιδίδονταν στη δημιουργία σεναρίων, τα οποία στόχευαν στη συγκρότηση αυτονομιστικών κινήσεων στη Κρήτη.

Εδώ αξίζει να γίνει μνεία και στην αυτονομιστική δραστηριότητα που ανέπτυξε μεταπολιτευτικά ομάδα 6 Εβραίων στα Χανιά, λόγος ο οποίος έγινε και η αιτία απελάσεώς τους, ενώ άπλετο φως στις ισραηλινές ραδιουργίες ρίχθηκε το 1976, όταν ο καταδικασθείς από δικαστήριο του Ηρακλείου αυτονομιστής Ε. Ράμελ, αποφυλακίστηκε κατά τρόπο ανεξιχνίαστο, για να γίνει αργότερα γνωστό ότι επρόκειτο για αξιωματικό της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας ΜΟΣΑΝΤ.

Το 1977, πράκτορες της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ, «μεταμφιεσμένοι» σε επιχειρηματίες-επενδυτές, περιέτρεχαν τη Μεγαλόνησο και προσπαθούσαν να πείσουν τους εύπορους κυρίως Κρήτες, ότι η Κρήτη είναι αυτάρκης και θα έπρεπε να είναι ανεξάρτητη. Προς τιμήν τους, η συντριπτική πλειοψηφία των Κρητικών που άκουσαν αυτή την θεωρία, κυνήγησαν τους Ισραηλινούς πράκτορες με πέτρες και μπαλωθιές.

Το ενδιαφέρον που επεδείκνυαν ανέκαθεν οι Ισραηλινοί για την παρουσία της Κρήτης ως κέντρο του «ιουδαϊκού πολιτισμού» είναι πασίγνωστο. Για την ενίσχυση αυτών των ανυπόστατων θεωριών τους, οι Εβραίοι μετέρχονται διάφορα μέσα, ανάμεσα στα οποία εντάσσεται και η ρίψη προκηρύξεων με εμπρηστικό περιεχόμενο σε κάθε γωνιά του νησιού (Αύγουστος 1977).

Εβραίος καθηγητής και στελέχος της ΜΟΣΑΝΤ
Η επιδίωξή τους για να πείσουν ότι η Κρήτη αποτελεί πανάρχαια ιουδαϊκή εστία εστιάζεται σε μια προπαγανδιστική διαδικασία ψευδεπίγραφων επιστημονικών ερευνών, στα πλαίσια των οποίων εντάχθηκε και η κυκλοφορία του βιβλίου «Ιουδαϊκή Κρήτη». Η συγγραφή του ήταν έργο του Εβραίου καθηγητή και στελέχους της ΜΟΣΑΝΤ, Άνκορι, η δε έκδοσή του εξυπηρετούσε προφανείς σκοπιμότητες.

Παράλληλα με το εβραϊκό αυτό σύγγραμμα που πλαστογραφούσε βάναυσα τις ιστορικές καταβολές του κρητικού πολιτισμού, προκειμένου να εδραιώσει τα ψευδώς υποστηριζόμενα από τους Εβραίους, πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες μυστικές επισκέψεις εβραϊκών πλοίων στο θαλάσσιο χώρο της Κρήτης.

Οι επισκέψεις αυτές είχαν το χαρακτήρα ερευνητικών ταξιδιών και αποσκοπούσαν στη δήθεν πραγματοποίηση υποθαλάσσιων ερευνών, με σκοπό την ανακάλυψη...αρχαιολογικών ευρημάτων τα οποία θα καταδείκνυαν την... εβραϊκή ιστορία της Κρήτης. Στην πραγματικότητα, αυτά τα «ευρήματα» που αναζητούσαν, τα είχαν ρίξει εκ των προτέρων στη θάλασσα οι ίδιοι οι Ισραηλινοί και δεν ήταν τίποτε άλλο από... τεχνητά οξειδωμένες μαρμάρινες πλάκες και υδρίες, έτσι ώστε να δείχνουν «αρχαιοφανείς», τις οποίες στην συνέχεια ανέσυραν ως... ευρήματα.

Ο Τζβη Άνκορι, προκειμένου να ενισχύσει την ανυπόστατη αυτή θεωρία του, συμμετείχε σε όλα τα κρητολογικά συνέδρια, στα πλαίσια των οποίων πραγματοποιούσε... επιστημονικές ανακοινώσεις.

Αρχικά επιδίωξή του ήταν να καταστήσει αποδεκτό το ιστορικό ψεύδος ότι ο Μινωικός Πολιτισμός προήλθε... από Εβραίους. Στη πορεία της ιστορικής παραχαράξεως και πλαστογραφίας όμως, καθώς διαπίστωνε ότι οι επιστημονικοφανείς ανακοινώσεις του ετύγχαναν μιας γενικής ανοχής, διεύρυνε το αρχικό σχέδιο εβραιοποίησης των νησιών του Αιγαίου πελάγους και της Κρήτης, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτό και τη Σπάρτη.

Η ασέβεια μάλιστα και το θράσος του Άνκορι δεν είχαν όρια, αφού δε δίστασε να καταφύγει στην επίκληση κίβδηλων επιχειρημάτων, ανάμεσα στα οποία ήταν το εξωφρενικό ότι ο Γεώργιος Πλήθων... ήταν Εβραίος.

Ασφαλώς και το διαστρεβλωτικό έργο του Άνκορι δε διεξαγόταν σε άγονο έδαφος. Οι ευνοϊκές συνθήκες για τη παρουσίαση αυτής της ανυπόστατης θεωρίας, είχαν διαμορφωθεί ήδη από το 1965 με μια σειρά άρθρων του Εβραίου...αρχαιολόγου Σάιρους Γκόρντον, ο οποίος υποστήριζε αντιεπιστημονικά την... σημιτική προέλευση του Μινωικού Πολιτισμού.

Η ανάμειξη του Άνκορι στο «ερευνητικό» αυτό θέμα κατά κάποιο τρόπο διαστρεβλωτικό, γίνεται κατανοητό ότι δεν ήταν πρόσκαιρη. Αποτελούσε αναπόσπαστη πτυχή ενός ευρύτερου ανθελληνικού σχεδίου το οποίο υφίσταται και προβλέπει, μεταξύ άλλων, την απόσπαση της Κρήτης, μόλις οι συγκυρίες το επιτρέψουν, από τον ελλαδικό κορμό.


Ο 'ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ'
Ήδη έχουν εκδηλωθεί και άλλες συναφείς κινήσεις. Ειδικότερα έχει παρατηρηθεί από τον βρετανικό τύπο, η παρουσίαση της Κρήτης ως ανεξάρτητης από την Ελλάδα. Χαρακτηριστική επ' αυτού είναι η περίπτωση της εβραϊκής ιδιοκτησίας αγγλικής εφημερίδας «Sunday Times», η οποία σε αγαστή σύμπνοια με το ευρωπαϊκό κανάλι EYRONEWS, σε πίνακα που δημοσιεύει καθημερινά παρουσιάζοντας τις θερμοκρασίες που επικρατούν στις πρωτεύουσες των μεσογειακών κρατών, παρουσιάζει τη Κρήτη ως ανεξάρτητη χώρα.

Στις αρχές του 1990 οι Αρχές της Κρήτης άρχισαν να επικεντρώνουν τις έρευνές τους γύρω από κάποιες ανώνυμες ευχετήριες επιστολές που αποστέλλονταν σε τοπικές εφημερίδες παραμονές Πρωτοχρονιάς και Πάσχα. Στις επιστολές αυτές υπήρχαν σκίτσα που παρουσίαζαν την Ελλάδα ως ένα τέρας, που άπλωνε το χέρι του και στραγγάλιζε την Κρήτη. Το κρίσιμο ερώτημα το οποίο καλούνταν να απαντήσουν ήταν ποιοι υποκινούσαν όλες αυτές τις ενέργειες.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι Αρχές αντελήφθησαν μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι. Οι μυστικές έρευνες, που έφτασαν μέχρι το εξωτερικό, είχαν οδηγήσει σε ένα σημείο που υποχρέωνε τους υποκινητές να... αναστείλουν το σχέδιό τους. Προσωρινά, όπως αποδείχθηκε...

Τα ανησυχητικά μηνύματα τόσο για την ΕΥΠ όσο και τις υπηρεσίες ασφαλείας άρχισαν να επανεμφανίζονται τα δύο τελευταία χρόνια.

Στη διετία αυτή έχει παρατηρηθεί μία εκστρατεία διάδοσης της Κρητικής Πολιτείας και τα αποτελέσματα είναι άκρως ανησυχητικά για τις Αρχές. Ολοένα και περισσότερες σημαίες «φιγουράρουν» σε σπίτια, ενώ δεκάδες είναι πλέον τα αυτοκίνητα (ακόμη και επιφανών Κρητικών) στα οποία είναι τοποθετημένο το σύμβολο της Κρητικής Πολιτείας στις πινακίδες.

Επίσης κατά εκατοντάδες φτάνουν τα SMS και τα MMS σε κινητά τηλέφωνα. Το φαινόμενο είναι εντονότερο στο Ηράκλειο, όπου οι Αρχές έχουν καταγράψει εκατοντάδες περιπτώσεις ανθρώπων (τόσο στην πόλη όσο και σε χωριά) που έχουν κάνει κεντρικό τους σύνθημα την «Κρητική Πολιτεία» και το όραμα της «αυτόνομης Κρήτης».


Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
Οι Αρχές ασφαλείας έχουν έγκυρες πληροφορίες ότι η κινητικότητα αυτή... υποκινείται κυρίως από επιχειρηματικούς κύκλους που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, με αιχμή του δόρατος τη Γερμανία. Πολλοί Κρητικοί λαμβάνουν e-mail με ανάλογο περιεχόμενο που τους προτρέπει να συσπειρωθούν για το μεγάλο όραμα της ανεξαρτησίας της Κρήτης. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι όλη η δραστηριότητα υποκινείται και χρηματοδοτείται από μία οργάνωση που εδρεύει στη Γερμανία.

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ
Είχαν μάλιστα καταλήξει και στον επικεφαλής. Επρόκειτο για άτομο κρητικής καταγωγής, με ισχυρή θέση και ρόλο στο εξωτερικό, που όμως ως όνομα δεν είναι γνωστό στη μεγαλόνησο. Επιπλέον οι διάφορες έρευνες κατέληξαν και σε μερικά άτομα που εξυπηρετούν τούρκικα συμφέροντα.

Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΥΝΟΕΙ ΤΗΝ 'ΔΙΑΛΥΣΗ' ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΡΑΤΗ
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Γερμανία είναι η χώρα η οποία φιλοξενεί και χρηματοδοτεί την FUEN (Federal Union of European Nationalities). Στη Γερμανία, η εύνοια της «εθνικής μειονότητας» είναι καθοριστική για τη συγκρότηση της εξωτερικής και ευρωπαϊκής πολιτικής της.

Για τη Γερμανία η «οργανωτική αναδιάρθρωση» της Ευρώπης αποτελεί μια μακροχρόνια στρατηγική και οι εθνικές οντότητες/ μειονότητες συστατικό στοιχείο της. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία ενός τέτοιου σχεδίου είναι η αποδιάρθρωση/ υποβιβασμός του εθνικού κράτους και η ανάδειξη των εθνικών ομάδων. Οι όποιες άλλες μειονότητες (π.χ. θρησκευτικές, γλωσσικές κ.λπ.) δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο, γιατί αντιστοιχούνται στο δίπολο πλειοψηφία/ μειοψηφία του εθνικού κράτους. Όσο για το κενό ισχύος, αυτό μπορεί να καλυφθεί από υπερεθνικούς θεσμούς - και στην προκειμένη περίπτωση την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μια ματιά στο πρόσφατο παρελθόν της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής, μπορεί να ενισχύσει αυτήν την ερμηνεία - διάλυση της Γιουγκοσλαβίας με μικρά κράτη που μπορούν να επιβιώσουν μέσα στην ΕΕ.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως και σε σχέση με το γεωπολιτικό βάρος της Κρήτης η Γερμανία δεν μπορεί παρά να είναι μόνο το βαγόνι μιας αμαξοστοιχίας της οποίας η ατμομηχανή βρίσκεται πέραν του Ατλαντικού, ενώ η Αγγλία και το Ισραήλ έχουν τις δικές τους βλέψεις. Στο γεωπολιτικό «βάρος» της Ελλάδας, το μεγαλύτερο μέρος ανήκει στην Κρήτη κατά κύριο λόγο και μετά στο Αιγαίο.


Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΩΣ ... ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ !
Την αρχή έβαλε το υπουργείο Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο στη σχετική ιστοσελίδα περιγράφει τη διαδικασία που μπορούν να ακολουθούν επιχειρηματίες προκειμένου να απλοποιούν τον τελωνειακό έλεγχο, χάρη στη χρήση μιας προσωρινής δήλωσης, γνωστής ως ΑΤΑ (Temporary Admission).

Στο ενημερωτικό σημείωμα που περιλαμβάνει τις πιο συχνές ερωτήσεις των πολιτών, γνωστό ως FAQ (Frequently Asked Questions), οι Αμερικανοί συμπεριλαμβάνουν και τη λίστα των χωρών που κάνουν δεκτές αυτές τις προσωρινές δηλώσεις εκτελωνισμού προϊόντων. Εκεί κάπου ανάμεσα σε 90 αναγραφόμενες χώρες υπάρχει και η αναφορά στην... Κρήτη ως ανεξάρτητο κράτος, ανάμεσα σε άλλα όπως η Κύπρος, η... Ελλάδα, η Ιταλία, αλλά και σχετικά άγνωστες στο ευρύ κοινό χώρες!

Σε δεκάδες αμερικανικά πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών η Κρήτη καταγράφεται ως ανεξάρτητο κράτος, γεγονός που προκαλεί εύλογο προβληματισμό, καθώς, αν ένα τέτοιο λάθος συγχωρείται από γραφειοκράτες, όπως οι άνθρωποι των υπουργείων, είναι ασυγχώρητο για ανθρώπους του πνεύματος. Η λίστα είναι μεγάλη και αξιοσημείωτη.

Η Κρήτη δε γλιτώνει όμως την... ανεξαρτησία της ούτε από τα καναδικά ταχυδρομεία, τα οποία γνωστοποιούν ότι αν θέλουν να επικοινωνήσουν ταχυδρομικά με το νησί μας μπορούν να στείλουν κι αυτοί ό,τι θέλουν ταχυδρομικά στη... χώρα Κρήτη ή στη νήσο Κέρκυρα, που επίσης καταγράφεται ως... κράτος, ενώ η Νότια Αφρική δε θα νοιαστεί πολύ για το τι γίνεται στην Κρήτη αφού σύμφωνα με την κυβέρνηση τους και τα επίσημα έγγραφα της, το 2003 τους πήγαν μόλις 2 Κρητικοί ενώ οι Έλληνες ήταν 7,732.

H UNESCO μας πληροφορεί οτι και η Κρήτη είναι μέσα στις χώρες που συμμετέχουν στο Global Ocean Observing System (το 2003). Οι μηχανικοί απο την Κρήτη έχουν την τιμητική τους στο Institute of Electrical and Electronics Engineers.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΑ 'ΛΑΘΗ' ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΑΝ
Η ομογένεια και το Υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασαν άμεσα στη συντονισμένη αυτή πρόκληση, αποστέλλοντας επιστολές διαμαρτυρίας, πετυχαίνοντας να διορθωθούν οι περισσότερες από τις «λανθασμένες» αναφορές περί κράτους Κρήτης.

Στο γνωστό πρόγραμμα εγγραφής σε DVD Avi2dvd, μαθαίνουμε ότι το συγκεκριμένο λογισμικό υποστηρίζει και την...κρητική διάλεκτο! Αν και οι προγραμματιστές δηλώνουν πως δεν έχουν σχέση με αποσχιστικά κινήματα και τα συναφή, είναι απορίας άξιον πως τελικά η σημαία της Κρητικής Πολιτείας δεσπόζει δίπλα στις υπόλοιπες επίσημες εθνικές σημαίες (και πρώτη πρώτη μάλιστα!).

ΝΕΟΤΕΡA ΣΥΜΒΑΝTA
Ένα άλλο συμβάν έλαβε χώρα στην Κορσική στα πλαίσια των «Παιχνιδιών των Νήσων» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η αποστολή της Κρήτης καταφθάνοντας στο αεροδρόμιο της Κορσικής ήρθε αντιμέτωπη με μια δυσάρεστη έκπληξη. Οι διοργανωτές στα επίσημα έντυπα που μοίραζαν εμφάνιζαν την Κρήτη με τη σημαία της Κρητικής Πολιτείας σε αντίθεση με την αποστολή της Κέρκυρας που συμβολίζονταν με την ελληνική σημαία.

Οπως ήταν αναμενόμενο, η διαπίστωση αυτή αιφνιδίασε τους νομάρχες της Κρήτης και τους υπόλοιπους φορείς που συμμετείχαν στην αποστολή, οι οποίοι εξοργισμένοι ενημέρωσαν τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σεραφείμ Τσόκα ο οποίος ήρθε σε επικοινωνία με τα Υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών.

Από την περιφέρεια Κρήτης εστάλη διάβημα διαμαρτυρίας προς τη διοργανώτρια Αρχή των Αγώνων, στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζονταν: «Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι η Κρήτη αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής επικράτειας και κατ' επέκταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκπροσωπείται από το επίσημο σύμβολο του ελληνικού κράτους, την ελληνική σημαία».

Η κρητική αντιπροσωπεία απαίτησε να αποσυρθούν τα επίσημα έντυπα που θέτουν ζήτημα αυτονομίας της Κρήτης και ζήτησαν να κυκλοφορήσουν νέα. Στα νέα φυλλάδια πρέπει να ζητείται συγνώμη γι αυτό το σοβαρό θέμα που άπτεται των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας.

Η χλιαρή έρευνα σταμάτησε και πάλι -όπως και το 1990- στη διαπίστωση ότι κάποιοι Κρητικοί, μόνιμοι κάτοικοι Γερμανίας, χρηματοδοτούν και υποκινούν την αυτονομιστική προπαγάνδα.


ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Μια από τις πρώτες «κουμπουριές» δώθηκε από την τοπική αεροπορική εταιρία Sky Express (ιδρύθηκε το 2005), η οποία εδρεύει στο Ηράκλειο κι ανήκει σε έναν πρώην πιλότο της Ολυμπιακής, τον Μιλτιάδη Τσαγκαράκη.

Η εν λόγω αεροπορική εταιρία επέλεξε ως έμβλημά της, την σημαία της Κρητικής Πολιτείας. Το νέο λογότυπο της Sky ExpressΜετά από διαμαρτυρίες αναγκάστηκε να το αποσύρει και να το αντικαταστήσει (όχι όμως κι απ' τα οχήματά της, ή την σελίδα των online κρατήσεων), με «βαριά καρδιά» όμως καθώς φαίνεται κι από την ανακοίνωση που κοσμεί την ιστοσελίδα της, μέσα από την οποία παραδίδονται και κάποια «μαθήματα ιστορίας».


ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ - ΝΕΑΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΙΑ
Το επόμενο επεισόδιο έλαβε χώρα στο Παγκρήτιο Στάδιο. Μία τεράστια σημαία της Κρητικής Πολιτείας που ανάρτησαν στην κερκίδα νεαροί από τα Μάλια στην έναρξη της διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου ΕΠΣΗ στο Παγκρήτιο Στάδιο (ο οποίος μεταδιδόταν απευθείας από την «ΚΡΗΤΗ ΤV»), κινητοποίησε τις αστυνομικές Αρχές, που ζήτησαν να αποσυρθεί και να διπλωθεί τάχιστα.

Οι νεαροί δεν προέβαλαν αντίρρηση, ωστόσο πριν κατεβάσουν το πανό (στο οποίο αναγραφόταν «Ανεξαρτησία 2012») έσπευσαν να τραβήξουν αναμνηστικές φωτογραφίες, καμαρώνοντας μπροστά από τη σημαία.
Στην Ασφάλεια Ηρακλείου οι δύο νεαροί υποστήριξαν ότι ανύψωσαν τη σημαία επειδή αγαπούν την Κρήτη. Σε ερωτήσεις για το ζήτημα της «Κρητικής Πολιτείας», δήλωσαν άγνοια.

Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως εδώ, ότι η σημαία της «Κρητικής Πολιτείας», δεν έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της σε γήπεδο, στο παραπάνω περιστατικό. Από Κρήτες χρήστες του διαδικτύου, έχει αναφερθεί ότι η εν λόγω σημαία αποτέλεσε «λάβαρο» των «φανατικών» οπαδών της «Θύρας 4» του Ο.Φ.Η και των οπαδών της ομάδας της Χερσονήσου.

ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ !
Την επόμενη μέρα, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου υποδέχτηκε στη Βουλή τούς μαθητές ενός σχολείου του Ηρακλείου και τότε αντιλήφθηκε ότι στην πλάτη της μπλούζας είχαν «σταμπάρει» τη σημαία της Κρητικής Πολιτείας. Ευλόγως ο άνθρωπος παραξενεύτηκε και έσπευσε να διευκρινίσει στους μαθητές ότι η συγκεκριμένη σημαία δε συμβολίζει την επανάσταση, αλλά είχε επιβληθεί από τις μεγάλες δυνάμεις στην Κρητική Πολιτεία. Είναι πάντως απορίας άξιο πώς οι μαθητές αυτοί έφτασαν στο σημείο να «φιγουράρουν» με τη σημαία της Κρητικής Πολιτείας στις μπλούζες τους.

Ποιος και γιατί τους... ενέπνευσε άραγε;

Κληθείς να σχολιάσει τόσο το περιστατικό του Παγκρητίου όσο και αυτό με το σχολείο, ο κ. Κεγκέρογλου υποστήριξε ότι κανένα θέμα δεν είναι δύσκολο, αρκεί κάποιος να το αντιμετωπίζει με νηφαλιότητα και με ενημέρωση.

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΙΛΟΥΝ : Η ΚΡΗΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ !
Τις απόψεις τους για το θέμα κατέθεσαν και άλλοι βουλευτές του νομού Ηρακλείου.
Επαναστατικός εμφανίστηκε ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Μπαντουβάς, ο οποίος διεμήνυσε ότι αν υπάρξει τέτοια κίνηση (που σαφέστατα κατά τον ίδιο υποκινείται από άτομα εκτός μεγαλονήσου) «θα μας βρουν απέναντι τους και θα τους κόψουμε τα κεφάλια».

Ο κ. Μπαντουβάς, αναφερόμενος στα «πολλά κιλά αίμα» που έδωσαν οι Κρήτες για να αποτινάξουν τουρκικό και βενετσιάνικο ζυγό, τόνισε ότι, αν υπάρχει μία μειοψηφία που επιχειρεί ένα τέτοιο ατόπημα, τότε σίγουρα «πρόκειται για ηλίθιους» που επιδιώκουν να δημιουργήσουν πρόβλημα αυτονομίας. «Κάλλιο να σε βαστά η μάνα σου και ας είναι να σε βαστά από τους αστραγάλους με το κεφάλι ίσια κάτω», δήλωσε με νόημα ο Ηρακλειώτης βουλευτής.


ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ
Στον Άγιο Νικόλαο φαίνεται πως η «κατοχή» της Κρήτης από την Ελλάδα έληξε και η ανεξαρτησία έχει ήδη πραγματοποιηθεί, καθώς η σημαία της «Κρητικής Πολιτείας» ανερτήθη σε ιστό και σε εμφανές σημείο της πόλης.
Η φωτογραφία που βλέπετε τραβήχτηκε το απόγευμα της Πέμπτης 29 Νοεμβρίου του 2007 στον χώρο όπου βρίσκεται το γλυπτό των αδελφών Σωτηριάδη στον Άγιο Νικόλαο.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Σε κάθε περίπτωση πάντως η ιδέα της «Ανεξάρτητης Κρήτης», εντός του νησιού, δεν φαίνεται ικανή προς το παρόν να πάρει μια οργανωμένη μορφή. Αυτό όμως δεν συνεπάγεται και τον εφησυχασμό. Το Σκοπιανό κάπως έτσι ξεκίνησε και λίγοι έδωσαν σημασία...


thesecretrealtruth.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα » »

Αρκούδα τραυμάτισε κτηνοτρόφο στο Μοναχίτη Γρεβενών

Επίθεση αρκούδας δέχτηκε κτηνοτρόφος νωρίς το απόγευμα στο χωριό Μοναχίτη Γρεβενών, στη θέση Άγιος Νικόλαος. Ο άτυχος 57χρονος αφού άρμεξε το κοπάδι του, κατέβασε τα ζώα να βοσκήσουν. Τα σκυλιά αντιλαμβανόμενα την παρουσία της αρκούδας με τα δύο αρκουδάκια εκεί τριγύρω γαύγιζαν επίμονα. Ο κτηνοτρόφος καθώς πήγε να ερευνήσει την περιοχή, πριν το καταλάβει…. δέχτηκε την επίθεση του αγριεμένου ζώου, προκειμένου να προστατέψει τα αρκουδάκια της. Του αφαίρεσε μέρος του αριστερού μηρού με τα νύχια της. Κατόπιν και απομακρύνοντας τα αρκουδάκια από το σημείο , η αρκούδα άφησε τον άτυχο κτηνοτρόφο , ο οποίος τραυματισμένος κατάφερε να φτάσει στο χωριό και κατόπιν να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Γρεβενών όπου και του παρέχονται οι πρώτες βοήθειες.
Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής παρατηρούνται αρκετές περιπτώσεις όπου αρκούδες κυκλοφορούν στην περιοχή για να βρουν τροφή, χωρίς όμως να παρατηρούνται περιστατικά επιθέσεων, ενώ αποδίδουν το συγκεκριμένο περιστατικό στην ύπαρξη των μικρών της.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »