Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Nα πώς η Γερμανική Ολυμπιακή Επιτροπή υποστηρίζει την αθλήτριά της


defencenet.gr
 Η Γερμανική Ολυμπιακή Επιτροπή δήλωσε ότι "άγνωστοι" φαίνεται να ανάρτησαν μέσα από τον λογαριασμό της σημαιοφόρου της γερμανικής ομάδας, Νατάσα Κέλερ, στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τους Έλληνες.
Ο λογαριασμός που διατηρούσε η Κέλερ στον ιστότοπο αυτό έκλεισε, ενώ δεν επιτρέπεται πλέον να δημοσιεύονται σχόλια στο λογαριασμό της ούτε στο Facebook, μετά την «πειρατεία», σύμφωνα πάντα με τη ΓΟΕ, στον λογαριασμό της στο Twitter.

«Είναι εξοργιστικό το ότι άγνωστοι αμαυρώνουν τις γερμανοελληνικές σχέσεις... Όποιος βρίσκεται πίσω από αυτή την ενέργεια θα έπρεπε να ντρέπεται. Είναι μια θλιβερή πράξη η οποία δεν αξίζει περαιτέρω σχολιασμό», ανέφερε ο επικεφαλής της Γερμανικής Ολυμπιακής Αποστολής, Μίκαελ Φέσπερ.

Ο Φέσπερ πρόσθεσε ότι ενημέρωσε την Ελληνική Ολυμπιακή αποστολή για το ζήτημα. Η Κέλερ, παίκτρια του χόκεϊ, θα είναι η σημαιοφόρος στην αποψινή τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. 


Διαβάστε περισσότερα » »

Απίστευτη καταιγίδα στην Κοζάνη – Οι δρόμοι έγιναν ποτάμια – Δείτε εικόνες από κεντρικούς δρόμους της πόλης (Βίντεο)

Σε ποτάμια μετατράπηκαν αρκετά δρόμοι της Κοζάνης, εξαιτίας της καταιγίδας που ξέσπασε γύρω στις 17:30. Δείτε  μερικές χαρακτηριστικές εικόνες, που ενδεχομένως να μην έχετε ξαναδεί….





kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΠΙΛΟΓΗ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Μετά από  ψηφοφορία η επιτροπή επιλογής αποφάσισε το παρακάτω ως επετειακό λογότυπο:

                                                                 


                                    
Το λογότυπο προέκυψε από έκθεμα του Παλαιοντολογικού Μουσείου Πτολεμαΐδας, το οποίο υποστηρίζει την διαχρονικότητα της περιοχής.
Αποτέλεσε την αφορμή για τη δημιουργία μιας νέας και δυναμικής φόρμας, που μεταφέρει το πνεύμα της συνέχειας, της εξέλιξης και της δυναμικής πορείας του τόπου για το μέλλον.
Με άλλα λόγια, μια πορεία συνέχειας, ελπίδας και προοπτικής. Η ένταξή του στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της πόλης, δίνει την δυνατότητα για την  αξιοποίηση ενός συγκριτικού πλεονεκτήματος της περιοχής, που δεν είναι άλλο από τον πολιτισμό και τις υποδομές του.
Να σημειωθεί πως το αδιάβλητο στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες είναι δύσκολο να διασφαλιστεί. Σκοπός της διαδικασίας αυτής ήταν η συμμετοχή των πολιτών στην επιλογή του επετειακού λογότυπου.
Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες για τις δημιουργίες τους, αλλά και όλους όσοι συμμετείχαν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΒΑΡΒΟΥΤΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ


Το Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας, στοχεύοντας στην αναβάθμιση της προσφοράς του στη μουσική εκπαίδευση βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ίδρυση νέων τμημάτων. Συγκεκριμένα από το καινούριο σχολικό έτος θα λειτουργήσουν τα νέα τμήματα:





·         Φλάουτου
·         Φλογέρας (για παιδιά από 8-13 χρονών)
·         Κλαρινέτου
·         Σαξοφώνου
·         Τρομπέτας και
·         Κοντραμπάσου
Στα συγκεκριμένα τμήματα έχουν προβλεφθεί εξαιρετικά μειωμένα δίδακτρα σε όλους τους νέους μαθητές καθώς και στα μέλη της Φιλαρμονικής της Πτολεμαΐδας, εγκαινιάζοντας έτσι μια νέα εποχή συνεργασίας των δύο φορέων της πόλης μας.

Επίσης, κατά το σχολικό έτος 2012-2013 θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους τα παρακάτω τμήματα και σχολές:
·         Σχολή Πιάνου
·         Σχολή Κλασικής κιθάρας
·         Σχολή Βιολιού – Βιόλας
·         Σχολή Κλασικού τραγουδιού (μονωδίας)
·         Σχολή Βυζαντινής Μουσικής
·         Σχολή Ανωτέρων Θεωρητικών (Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα, Σύνθεση)
·         Σχολή Ακορντεόν
·         Τμήμα Μελοδραματικής
·         Τμήμα Ρεπερτορίου Μονωδίας
·         Τμήμα Προπαιδείας (για παιδιά από 4 χρονών)
·         Τμήμα σύγχρονης μουσικής ( ηλεκτρική κιθάρα, ακουστική κιθάρα, ντραμς, ηλεκτρικό μπάσο)
·         Τμήμα προετοιμασίας για την εισαγωγή υποψηφίων στα Ανώτατα Μουσικά Τμήματα των Πανεπιστημίων (ολιγομελή, ταχύρυθμα τμήματα)
·         Τμήμα παιδικής χορωδίας, νεανικής χορωδίας (Vivo) και μεικτής χορωδίας (Πολυφωνική Χορωδία Πτολεμαΐδας)
·         Τμήμα ενηλίκων (ταχύρυθμη διδασκαλία των θεωρητικών της μουσικής και οργάνου επιλογής)

Από την καινούρια σχολική χρονιά θα ισχύσουν οι νέες, μειωμένες τιμές στα δίδακτρα και στα εξέταστρα όλων των τμημάτων για νέους και παλαιότερους μαθητές καθώς και ειδικά τιμολόγια για μακροχρόνια ανέργους, ΑμΕΑ και πολύτεκνους.
Επίσης, συνεχίζοντας τις πολιτιστικές παρεμβάσεις στην πόλη, ετοιμάζεται και θα ανακοινωθεί σύντομα το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου.
Οι εγγραφές ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου. Ειδικά για  τις εγγραφές ή επανεγγραφές που θα γίνουν μέχρι τις 10 Αυγούστου ισχύει έκπτωση 50% στην εγγραφή.
Για περισσότερες πληροφορίες στη Γραμματεία του Ωδείου (κάθε μέρα 9.00-15.00), στο τηλέφωνο 24630 53503 και στην ιστοσελίδα του ωδείου  http://vdo.weebly.com/


        Η Πρόεδρος                                                  Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής
Θεοπίστη Κρυσταλλίδου                                              Λάζαρος Τσαβδαρίδης
Διαβάστε περισσότερα » »

Έχετε καταλάβει....

Έχετε καταλάβει πως μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει η αγάπη για την Πατρίδα και να αποκαλούνται οι ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ, [σοσιαλιστές, καπιταλιστές, κομουνιστές, δεξιοί, αριστεροί, αναρχικοί, κ.α.] ΦΑΣΙΣΜΟΣ....


Γι' αυτό έχουμε χτυπηθεί έτσι από την Νέα Τάξη Πραγμάτων προς της Παγκοσμιοποίησης!


Να ξέρετε πως οι ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ήρωες του 1821 είχαν αγάπη για την Πατρίδα και την Ελευθερία του Γένους, που πολέμησαν υπέρ μας για τα παιδιά και τα εγγόνια μας!



Το νόημα όλο για την Πατρίδα μας γράφονται μέσα στα ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΤΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ 1821.


Σκεφτείτε πιο ελεύθερα μην σας παίζουν το μυαλό και γίνετε παπαγαλάκια της διαπλοκής, οι δήθεν σοσιαλιστές, καπιταλιστές, κομουνιστές, δεξιοί, αριστεροί κ.α., διότι αυτοί είναι υπέρ της Νέας Τάξης Πραγμάτων για να καταστρέψουν το Έθνος μας και να μας χωρίσουν λόγω φανατισμών.


Έλληνες Youtubers!
katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

Ποιοί ήξεραν και γιατί δεν μιλούσαν;

Η είδηση στην Ελλάδα πέρασε στα ψηλά, όχι μόνο από τα Μέσα Ενημέρωσης αλλά τα πολιτικά κόμματα και πρωτίστως την ίδια την Δικαιοσύνη, η οποία σε κάποια άλλη χώρα θα είχε παρέμβει αυτεπάγγελτα μπροστά σε μία τέτοια ομολογία, όπως αυτή στην οποία προέβη ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης στην εφημερίδα New York Times. Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ο οποίος από τις αρχές του 2010 μέχρι προσφάτως είχε διοριστεί από τις ελληνικές κυβερνήσεις ως εκπρόσωπος της χώρας μας στο ΔΝΤ, έκανε στην αμερικανική εφημερίδα την ακόλουθη απίστευτη δήλωση:

"Γνωρίζαμε στο ΔΝΤ από την αρχή πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν αδύνατον να εφαρμοσθεί, καθώς δεν υπήρξε πουθενά ένα επιτυχές παράδειγμα" καθώς- όπως σημειώνει- η συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ, δεν της επιτρέπει την υποτίμηση του νομίσματός της και την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητάς της.

Στην προκειμένη περίπτωση, η είδηση δεν είναι ότι βρέθηκε ακόμα ένας ειδικός επί του αντικειμένου στην χώρα μας που δηλώνει ότι το πρόγραμμα της Τρόικας διαφαινόταν από την αρχή ότι θα αποτύχει. Η είδηση είναι ότι αυτή είναι μία ομολογία που εκφράζεται από τα χείλη ενός θεσμικού παράγοντα, ο οποίος την πιο κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα βρέθηκε στην πιο κρίσιμη θέση, όπως ήταν αυτή του εκπροσώπου της χώρας μας στο ΔΝΤ. Του ανθρώπου δηλαδή που όχι μόνο έζησε αλλά διαδραμάτισε έναν σημαντικότατο ρόλο στο παρασκήνιο όλων των ιστορικών στιγμών για την Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια, αρχής γενομένης από την υπαγωγή της στο Μνημόνιο του ΔΝΤ και της Τρόικας. Και όταν ο διορισμένος από τις ελληνικές κυβερνήσεις στη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης βγαίνει σήμερα και δηλώνει- και μάλιστα σε ένα Μέσο Ενημέρωσης διεθνούς εμβέλειας όπως οι New York Times και όχι σε εθνικό/τοπικό επίπεδο- ότι το ελληνικό πρόγραμμα ήταν καταδικασμένο σε αποτυχία και το κυριότερο - όπως δηλώνει- ότι αυτό το "γνώριζαν" στο Ταμείο- συγκαταλέγοντας και τον εαυτό του ("we knew at the Fund...")- τότε δημιουργούνται πολλά και σοβαρά ερωτηματικά τόσο για τον ρόλο του ίδιου όσο κυρίως όσων διαχειρίστηκαν τις τύχες της χώρες εκείνες τις κρίσιμες ώρες.

Ερωτήματα όπως:

Αν ο κ. Ρουμελιώτης στο ΔΝΤ γνώριζε "από την αρχή" - όπως λέει- ότι το πρόγραμμα θα αποτύχει, τότε ποιες ήταν οι δικές του εισηγήσεις στον τότε ΥΠΟΙΚ κ. Παπακωνσταντίνου και το Πρωθυπουργικό γραφείο;

Αν δεν είχε πει και δεν είχε εκφράσει την άποψή του, τότε όταν έπρεπε, στην ελληνική κυβέρνηση για τα όσα, όπως δηλώνει, γνώριζε εξ αρχής γύρω από την ματαιότητα της εφαρμογής ενός προγράμματος για το οποίο ζητούνταν- και συνεχίζουν να ζητούνται- αιματηρές θυσίες από τον ελληνικό λαό, τότε ποιος ακριβώς ήταν ο ρόλος του ως εκπρόσωπος της χώρας μας έκανε στο ΔΝΤ;

Αν πάλι είχε εξ αρχής τοποθετηθεί, εκφράσει τις επιφυλάξεις του για τον σχεδιασμό του προγράμματος και είχε ενημερώσει πλήρως τις ελληνικές αρχές- όπως όφειλε να είχε κάνει- αλλά δεν εισακούστηκε, τότε γιατί δεν παραιτούνταν αλλά αντιθέτως σε δημόσιες και κατ' ιδίαν συζητήσεις υποστήριζε τα αντίθετα από τα όσα σήμερα λέει έχοντας αποχωρήσει από την θέση του; Πολλαπλά ερωτηματικά γεννιούνται για την περίπτωση που είχε ενημερώσει αλλά δεν είχε εισακουστεί. Ερωτηματικά πολιτικής και ηθικής φύσεως για τον ρόλο συγκεκριμένων κυβερνητικών παραγόντων στην όλη ιστορία.

Τι σκοπούς άραγε υπηρετεί μία δήλωση ενός πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ - με την προφανή μεγάλη βαρύτητα που έχουν τα λεγόμενά του- σε ένα μέσο ενημέρωσης διεθνούς εμβέλειας όταν σπεύδει να εκφράσει την άποψη- όσο κι αν θεωρητικά συμφωνούν κάποιοι με αυτήν- ότι η Ελλάδα επί της ουσίας εντός του ευρώ είναι πολύ δύσκολο να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και να ορθοποδήσει; Βοηθάει μία τέτοια δήλωση να κλείσει η συζήτηση για την έξοδο της χώρας μας από το ευρώ ή μήπως πετυχαίνει το αντίθετο δίνοντας επιχειρήματα σε όσους τάσσονται υπέρ της εξόδου της χώρας μας από το κοινό νόμισμα;

Ο κ. Ρουμελιώτης είχε κατά νου τι συνέπειες θα μπορούσαν να έχουν- και έχουν- αυτές οι δηλώσεις του ή κάτι άλλο κρύβεται από πίσω σε σχέση με την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, οπότε θα ήταν σκόπιμο να μας ενημερώσει γι' αυτό εγκαίρως και όχι με καθυστέρηση μερικών χρόνων πάλι;

Από την θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο σημερινός Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωνε με τυμπανοκρουσίες την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς μπήκε η Ελλάδα στο Μνημόνιο του ΔΝΤ και της Τρόικας. Μετά και τις τελευταίες δηλώσεις Ρουμελιώτη, αναρωτιέμαι τι άλλο πρέπει να γίνει για να ξεκινήσει η διερεύνηση του ρόλο που συγκεκριμένοι άνθρωποι έπαιξαν στις πλάτες της Ελλάδα στην διάρκεια της σκοτεινής περιόδου των τελευταίων δύο περίπου χρόνων. Εντάξει, αυταπάτες μπορεί να μην τρέφουμε ότι ο κ. Σαμαράς θα τηρήσει αυτό το οποίο είχε πει προεκλογικά, αλλά απορώ: ένας εισαγγελέας της ελληνικής Δικαιοσύνης δεν έχει μπει στην διαδικασία έστω να καλέσει τον κ. Ρουμελιώτη να δώσει αν όχι εξηγήσεις, έστω κάποιες επεξηγήσεις στα όσα είπε; Εκτός κι αν στο πρωθυπουργικό γραφείο και την εισαγγελία δεν διαβάζουν New York Times. Στην Ελλάδα που ζούμε μπορεί ακόμα κι αυτό ακόμα να θεωρηθεί σοβαρό πολιτικό και δικαστικό άλλοθι... 

Διαβάστε περισσότερα » »

Επείγων ενημέρωση!!!

ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΌΠΩΣ ΜΟΥ ΤΟ ΈΣΤΕΙΛΑΝ

ΣΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΕΧΘΕΣ,  ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ,   ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΗΣΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!

ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ AEGEAN ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (ΑΘΗΝΩΝ 29), ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΦΟΔΙΑΣΩ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ.

ΖΗΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΝΑ ΜΟΥ ΒΑΛΕΙ 50 ΕΥΡΩ.

ΑΦΟΥ ΕΒΑΛΕ ΒΕΝΖΙΝΗ,  ΣΤΕΛΝΟΥΝ  ΑΛΛΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΩ (ΕΙΧΑ  ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΟΓΡΑΜΜΑΤΙΟ ΤΩΝ 50 ΕΥΡΩ)  ΠΑΡΑΔΙΔΩΝΤΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΝΑ ΦΥΓΩ, ΜΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΚΟ  (ΠΛΑΣΤΟ ΚΑΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΕΚΡΙΝΑ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ)  ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ (ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑ ΕΝΝΟΟΥΣΑΝ ) ΗΤΑΝ ΠΛΑΣΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ ΦΥΓΩ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΟΥ!!!

ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΛΕΣΑ ΤΟ 100 , ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ.

ΠΡΟΣΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ Ο ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΝΕΣΤΗΣΕ ΝΑ ΠΑΜΕ «ΑΥΤΟΦΩΡO» ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ «ΤΑ ΒΡΙΣΚΑΜΕ»!!!

ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ, ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΑΛΛΑΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΤΟ ΕΔΩΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ.

ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΣΙ ΕΔΕΙΞΕ) ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΜΕ.

Ο ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ  ΣΥΝΕΒΗ ΠΡΟ ΜΙΣΑΩΡΟΥ  ΜΕ DELIVERY ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ, ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΠΕΛΑΤΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ.

Kostas Sinioris kwstas1969loki@yahoo.gr

 

arxaiaithomi

Διαβάστε περισσότερα » »

Ποια είναι τα μέτρα που πάνε για φθινόπωρο....με αναδρομική ισχύ.




Νέο χρονοδιάγραμμα για τις μειώσεις στους μισθούς στις ΔΕΚΟ και στα ειδικά μισθολόγια (ένστολοι, δικαστικοί, κοκ) βγάζει από το συρτάρι η κυβέρνηση επισπεύδοντας την υλοποίηση των σκληρών περικοπών προκειμένου να δείξει ότι έχει την «καλή διάθεση» που ζητά η Τρόικα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος», η εφαρμογή των μέτρων για τους μισθούς στις ΔΕΚΟ και στα ειδικά μισθολόγια, που περιλαμβάνονται στο πακέτο περικοπών 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014, θα ξεκινήσει το... φθινόπωρο του 2012 και θα έχει μάλιστα και αναδρομική ισχύ! Κι αυτό γιατί η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ θέλει να δείξει αποτελέσματα εδώ και τώρα. Αυτό άλλωστε είπε και στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ο οποίος δήλωσε χτες ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει και παραπέρα από όσα ζητά η Τρόικα με στόχο να αποφύγει τη... λήψη επιπρόσθετων μέτρων για να κλείσουν οι τρύπες του Προϋπολογισμού.

«Έχουμε τη βούληση να υλοποιήσουμε κάποιες από τις πολιτικές που περιλαμβάνονται στα 11,5 δισ. ευρώ από εφέτος» έλεγε χτες ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος υπογραμμίζοντας ότι η Τρόικα δεν ζήτησε νέα μέτρα για το 2012 αλλά ότι η κυβέρνηση θέλει να υλοποιήσει «πολιτικές, ακόμα και εκτός Μεσοπρόθεσμου, όσο γίνεται νωρίτερα».

Δηλαδή, η κυβέρνηση θα ξεκινήσει την εφαρμογών ορισμένων περικοπών από το πακέτο των 11,5 δισ. από φέτος.

Ποια είναι τα μέτρα που πάνε για φθινόπωρο

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας παρουσίασε στους τροϊκανούς ένα σχέδιο που προβλέπει ότι από το φθινόπωρο θα έχουμε:

Μειώσεις μισθών στους εργαζομένους στις ΔΕΚΟ και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με καθολική και χωρίς εξαιρέσεις εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου. Και αυτό θα ισχύει αναδρομικά από το 2011 για όσες ΔΕΚΟ δεν εφάρμοσαν το νόμο.
Περικοπές μέχρι 40% στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και άλλων Ταμείων που εμφανίζουν ελλείμματα. Και αυτό το μέτρο θα έχει αναδρομική ισχύ καθώς θα «πιάσει» όλους όσους δεν έχουν εισπράξει ακόμα το εφάπαξ ανεξάρτητα του αν έχουν συνταξιοδοτηθεί.
Περικοπές στα ειδικά μισθολόγια με αναδρομική ισχύ από 1η Ιουλίου. Αυτό όμως θα ισχύσει μόνο αν η Τρόικα απορρίψει τα ισοδύναμα μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση. Στόχος του υπουργείο Οικονομικών είναι να μην γίνουν αυτές οι περικοπές ύψους 200 εκ. ευρώ και γι' αυτό ξεκίνησε από χτες τη συζήτηση με τους ελεγκτές των δανειστών μας.

Ο κατάλογος των μέτρων του πακέτου των 11,5 δισ. που θα εφαρμοστούν από φέτος όμως δεν τελειώνει εκεί. Στην κυβέρνηση συζητείται και το ψαλίδισμα των κοινωνικών επιδομάτων από φέτος με θέσπιση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Πλαφόν και μαχαίρι και στις συντάξεις

Παράλληλα, υπό συζήτηση είναι ακόμα το ύψος του νέου πλαφόν στις συντάξεις. Μετά τις χτεσινές διαρροές για μεγάλη μείωση του πλαφόν στα 2000 ευρώ και την διαφωνία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, δόθηκε εντολή στο υπουργείο Οικονομικών να βρεθεί τρόπος ώστε να μην είναι τόσο μεγάλη η μείωση (είναι στα 2700 ευρώ σήμερα). Έτσι εξετάζεται το πλαφόν να πέσει στα 2500 ευρώ τελικά.

Παράλληλα, μετά την άρνηση των κυρίων Βενιζέλου και Κουβέλη να δεχτούν μειώσεις 5% και στις κύριες συντάξεις κάτω των 1400 ευρώ στο υπουργείο Οικονομικών ψάχνουν εναλλακτικές λύσεις ώστε η μείωση να αφορά μόνο τις συντάξεις άνω των 1400 ευρώ.
Ωστόσο, στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους μιλούν για αδιέξοδο καθώς αυτά τα μέτρα θα αφαιρέσουν από το πακέτο των 11,5 ένα ποσό της τάξης του 1,5 δισ....

Τσίπρας: Το Μνημόνιο ιδιοκτησία της τρικομματικής κυβέρνησης

Εν τω μεταξύ, με αφορμή τα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση για το φθινόπωρο, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή όπου χαρακτηρίζει χαμηλοβαθμους υπαλλήλους και απολύτως αποτυχημένους σε όλες τις προβλέψεις τους τους Τροϊκανούς και ζητά από τον Πρωθυπουργό να απαντήσει αν έχει συμφωνήσει σε οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, και επιδόματα αλλά και στο ετήσιο πλαφόν 1500 ευρώ στις ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Εξάλλου σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τους κυρίους Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη, ότι απεργάζονται νέα μέτρα «κοινωνικού σφαγιασμού και ισοπέδωσης» ως «εκτελεστικοί λογιστές»...




iefimerida
Διαβάστε περισσότερα » »

«Μακεδόνες» και Τούρκοι διεκδικούν κομμάτια της Ελλάδας


«Μακεδόνες» και Τούρκοι διεκδικούν κομμάτια της Ελλάδας

Μια έκθεση της ανεξάρτητης εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ,  Γκέι Μακ Ντουγκαλ, από τον Φεβρουάριο του 2009 περί «Μακεδονικής» και τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα, κάνουν τώρα σημαία τους τα Σκόπια για να διασύρουν διεθνώς την Ελλάδα και να την εμφανίσουν ότι «χρωστάει» κομμάτια της σε δήθεν «Μακεδόνες» και Τούρκους.
Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Η ανεξάρτητη εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ,  Γκέι Μακ Ντουγκαλ, έρχεται στην Ελλάδα 8 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου κάνει μια μεγάλη έρευνα στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θράκη με στόχο να ανακαλύψει εάν υπάρχουν εθνικές μειονότητες στη χώρα μας και αν καταπατούνται ή όχι τα δικαιώματά τους.
Στις 18 Φεβρουαρίου 2009 η κ. Μακ Ντούγκαλ καταθέτει την έκθεσή της στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, όπου τονίζονται τα εξής:
1.Υπάρχει «μακεδονική» εθνοτική μειονότητα στη κεντρική και Δυτική Μακεδονία, την οποία δεν αναγνωρίζει η ελληνική κυβέρνηση.
2.Υπάρχει τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα.
3.Ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να αποδεχθεί και να προστατεύσει τα δικαιώματα της « τουρκικής» και «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα.
4.Στη σελίδα 26 της έκθεσης της που έχει τίτλο «Εθνοτική ταυτότητα στις περιοχές της Φλώρινας», η κ. Μακ Ντούγκαλ γράφει:
«…Η Αθήνα δεν αναγνωρίζει την Μακεδονική Εθνική μειονότητα που κατοικεί στη Κεντρική και Δυτική Μακεδονία όπως και την ύπαρξη της «μακεδονικής γλώσσας…»
Επίσης η κ. Μακ Ντούγκαλ κάνει αναφορά στη παρενόχληση και τις διακρίσεις που υφίσταται όσοι δηλώνουν «Μακεδόνες», ενώ καλεί για αναγνώριση όλων των οργανώσεων που χρησιμοποιούν το επίθετο «Μακεδονικός».
Την κ.Μακ Ντούγκαλ στις ελληνικές περιοχές της Βορείου Ελλάδος και Θράκης, όπου έκανε την έρευνά της, συνόδευαν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των Σκοπίων (δημοσιογράφοι και τηλεοπτικές κάμερες, ενώ είχαν αποκλειστεί ‘Έλληνες δημοσιογράφοι).
Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης της κ. Μακ Ντούγκαλ, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νικολά Γκρουέφσκι, δήλωσε θριαμβολογώντας ότι έχει εντάξει το θέμα της αναγνώρισης  «μειονοτικών ταυτοτήτων» και γλώσσας στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία των Σκοπίων σε Μακεδονία.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Ολυμπιακοί Λονδίνου: Αν τα Σκόπια παρελάσουν σαν "Μακεδονία" η Ελλάδα θα αποσυρθεί από την Ολυμπιάδα;


205 Χώρες θα παρελάσουν στο Λονδίνο αύριο! 
Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου
Με μια εντυπωσιακή (αυξήθηκε την τελευταία στιγμή) συμμετοχή μελών των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων (η Ιδιωτική Εταιρία security G-4-S- λέγεται ότι τα «έκανε θάλασσα» και θα υπάρξουν πολλά και σοβαρά παρατράγουδα και Δικαστικές διαμάχες μετά την λήξη των φετινών Ολυμπιακών αγώνων) ανοίγει αύριο στο Λονδίνο η αυλαία των Ολυμπιακών αγώνων 2012…

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα τον κατάλογο με τις σημαίες, τις ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ των 205 χωρών που συμμετέχουν φέτος και τα ονοματεπώνυμα των σημαιοφόρων (με το άθλημά τους) που θα παρελάσουν αύριο στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων 2012…

Παραθέτω εδώ από τον επίσημο κατάλογο της ΔΟΕ 3 χώρες:

την ΠΡΩΤΗ χώρα που ήταν, είναι και θα είναι ΠΑΝΤΟΤΕ η ΕΛΛΑΔΑ (για να μην ξεχνάμε την ΙΣΤΟΡΙΑ μας),
την 68η γείτονα χώρα που είναι η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και,
την οικοδέσποινα χώρα Μεγάλη Βρετανία που θα κλείσει την παρέλαση.

Ας περιμένουμε να δούμε την πινακίδα με την οποία θα παρελάσει η ομάδα της γειτονικής μας FYROM και, εάν χρειαστεί, τα… ξαναλέμε…

 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ! ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ «ΤΑΪΣΑΝ» ΞΑΝΑ ΜΕ ΕΝΑΜΙΣΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ!




Λεφτά υπάρχουν για να τρώνε οι κομματοκοπρίτες!
Συνεχίζεται αμείωτο το φαγοπότι εις υγείαν των κορόϊδων: Όλοι στο κόλπο, από "αριστερούς" μέχρι "δεξιούς" κι από "δημοκράτες" μέχρι "φασίστες"!
Την ώρα που ψάχνουν να βρουν τα νέα μέτρα εξαθλίωσης του λαουτζίκου, οι κρατικές επιχορηγήσεις στα κομματικά μαντριά συνεχίζονται και μάλιστα θεωρούνται...κατεπείγουσες!! Βλέπετε, για εκεί ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΛΕΦΤΑ!
Υ.Γ. Το έχουμε πει και το ξαναλέμε: Όποιος αντιτίθεται σε αυτά τα καραγκιοζιλίκια, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ! Όλα τ' άλλα, είναι για κομματοσκυλική κατανάλωση, που δεν πείθουν κανέναν πέρα από τους εν γνώση αφελείς.
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα προσκυνημένα γομάρια θα κάνουν γαργάρα τη δήλωση της κακάσχημης γερμανίδας αθλήτριας ; Αυτό είναι ρατσισμός ΜΑΛΑΚΕΣ !!!


Αυτά είναι πραγματικά ρατσιστικά σχόλια...Τώρα έχετε τα "καρυδάκια" να βγάλετε εκτός Ολυμπιάδας την Γερμανίδα σημαιοφόρο και την Αγγλίδα αθλήτρια;
Αλλιώς είστε ΑΧΡΗΣΤΟΙ και ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ.
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ.
Το Ολυμπιακό χωριό έχει γεμίσει με ξυπόλητους Ελληνες αθλητές. Μόλις τους βλέπουμε κάνουμε τους μαλάκες, γιατί φοβόμαστε ότι θα μας ζητήσουν δανεικά", τουίταρε η σημαιοφόρος της Γερμανίας Νατάσα Κέλερ, ενώ μια Αγγλίδα αθλήτρια κοροϊδευτικά έγραψε στο twitter της για τους Έλληνες αθλητές ότι:

Ελπίζω οι πεινασμένοι Έλληνες, να μη φάνε όλο το φαί στο Ολυμπιακό χωριό”. Αυτές τις αθλήτριες όμως κύριε σύζυγε της Ντόρας, δεν τις έθεσαν εκτός Ολυμπιακών Αγώνων.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Βαξεβάνης για τα αθάνατα λαμόγια και του ς μουλάδες της “αριστεράς”



Του Κώστα Βαξεβάνη
«Ρε η κοπέλα δεν έζησε το ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ το 87. Δεν ξέρει καν ποιός είναι ο Αντρέας Παπανδρέου, είναι παιδί» λέει η Αντιγόνη στο γραφείο. Πραγματικά, η Βούλα Παπαχρήστου γεννήθηκε το 1989. Είναι μια κοπέλα 23 χρονών. Δέκα χρόνια προπόνηση, χαμένα παιδικά χρόνια, ίσως μια αψάδα που καμιά φορά έχουν οι άνθρωποι της επιμονής και της θυσίας και σίγουρα επιπολαιότητα.
Ναι, αυτός που γράφει στο τουίτερ μια ανοησία για τα κουνούπια του Νείλου και τους Αφρικανούς στην Ελλάδα, αγνοώντας μάλιστα πως δεν απευθύνεται στην παρέα της αλλά στο δημόσιο χώρο, είναι επιπόλαιος. Έχει ίσως κακό χιούμορ, είναι επηρεασμένος από εξελίξεις στη χώρα που δεν μπορεί και δεν ξέρει να ερμηνεύσει. Αλλά δεν είμαι πεπεισμένος πως είναι ρατσιστής. Ούτε πως φταίει περισσότερο από όλους αυτούς που με την πολιτική τους έστειλαν τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή.
Η Βούλα Παπαχρήστου είναι μια κοπέλα στα 23, χωρίς γνώσεις ίσως, χωρίς πολιτική ωριμότητα, που θέλησε να κάνει πλάκα με κάτι που ήταν πιο σοβαρό απ ό,τι νόμιζε, όπως της αποκάλυψαν οι συνθήκες. Σε χρόνο ρεκόρ, Ολυμπιάδας θα έλεγα, το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, έκανε το δικό του άλμα εις μήκος. Με ένα φοβερό πήδημα, απ’ αυτά στα οποία έχει προπονηθεί μέσα από διάφορες πολιτικές κωλοτούμπες, έφτασε στο ρεκόρ της υποκρισίας του.
Πολιτικοί στον καιρό της τρόικας ένιωσαν την αξιοπρέπειά τους να απειλείται από την Παπαχρήστου. Αντιρατσιστές-χωροφύλακες των διατυπώσεων βρήκαν αντικείμενο. Και ανόητοι, βρήκαν μια μεγαλύτερη ανοησία,αυτή μιας κοπέλας,για να στοιχειοθετήσουν την συγκριτική τους «σοβαρότητα».
Σε όλο αυτό το ξέσπασμα υποκρισίας, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, την μέρα ακριβώς που έφτασε η τρόικα στην Ελλάδα για να τους δώσει εντολές, κοκκίνισαν από ντροπή με τους 140 χαρακτήρες της Παπαχρήστου στο τουίτερ. Ζήτησαν να αποκλειστεί από την Ελληνική Ολυμπιακή Αποστολή. Από κοντά και ο ΣΥΡΙΖΑ, έβαλε το ίδιο αίτημα, θέλοντας να επιβεβαιώσει την θεσμική του υπερευαισθησία σε θέματα ρατσισμού.
Καταλαβαίνω γιατί ο Βενιζέλος θέλει να θεωρεί ρατσισμό τις δηλώσεις Παπαχρήστου. Είναι βολικότερο να μιλάς για τον «ρατσισμό» που εξέφρασε μια κοπελίτσα από αυτόν που έχεις καθιερώσει χωρίζοντας τη χώρα σου σε μια ελιτ και στη μάζα. Καταλαβαίνω γιατί η ΔΗΜΑΡ, πρέπει να δείξει πως διαθέτει αριστερά αντανακλαστικά την ώρα που χάνει κάθε άλλο που τη συνδέει με το λαικό αίσθημα. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απολογείται στη λογική του πολιτικά ορθού, κάνοντας το χωροφύλακα των ευαισθησιών.
Στο πρόσωπο της Βούλας Παπαχρήστου δεν βλέπω καμιά ρατσίστρια αλλά ένα παιδί που δεν ξέρει τι είπε. Ένα παιδί της εποχής με το μπέρδεμα και ίσως τα εύκολα συμπεράσματα. Είναι υποκρισία να βγαίνουν οι παράγοντες των Ολυμπιακών Αγώνων, της ντόμπας και της Κόκα Κόλα, της εμπορευματοποίησης και του θεάματος και να πουλάνε ευθιξία.
Το Ολυμπιακό πνεύμα απειλήθηκε ξαφνικά από τη χαζομάρα,η πολιτική βρήκε το αξιακό της σύστημα όπως η πόρνη ένα κομμάτι ρούχο για να κρυφτεί και οι μικρόψυχοι την ανάλυση περί όνου σκιάς.
Η Βούλα προσπάθησε να σώσει την κατάσταση γράφοντας στο τουιτερ πως δεν ενοούσε ό,τι έγραψε και πως είναι μόνο αθλήτρια. Αλλά οι Αθάνατοι είχαν πάρει τις αποφάσεις τους. Και σίγουρα δεν ξέρουν αυτοί τι σημαίνει να πεθαίνει ένα όνειρο.
Δεν θεωρώ υπερβολική την απόφασή τους.Τη θεωρώ υποκριτική. Δημιούργησαν όλο αυτό, το μεγάλωσαν για να κρυφτούν πίσω του. Αυτοί που έκαναν νόμους για να αμνηστεύονται, για να κλεβουν, για να εξυπηρετούν,να που είναι ηθικοί και άμεμπτοι, πυροβολώντας ένα παιδί.
Σε μια απο τις αναρτήσεις της στο τουιτερ η Βούλα Παπαχρήστου, λίγες ωρες πριν ξεσπάσει η μπόρα, έχει γράψει τους στίχους του φίλου Γιώργου Κλεφτογιώργου «Να κοιμηθούμε αγκαλιά,να μπερδευτούν τα όνειρά μας και στου φιλιού τη μουσική, ρυθμό να δίνει η καρδιά μας». Ανυποψίαστη, τις ώρες της ευτυχίας και του ονείρου. Λίγο αργότερα άρχισαν να την πυροβολούν ως ρατσίστρια. Ευτυχώς, σώσαμε την χαμένη τιμή των Ολυμπιακών. Και της πολιτικής βέβαια. Υποκριτές και με… Βούλα.
ΥΓ. Δεν ξέρω τι προσβάλει περισσότερο την Ολυμπιακή ιδέα, το γεγονός ότι η Βούλα Παπαχρήστου έγραψε μια επιπολαιότητα στο τουίτερ ή ότι ο επικεφαλής της Ολυμπιακής Επιτροπής είχε βγάλει 1 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό αδήλωτα;
koutipandoras  μέσω  olympia
Διαβάστε περισσότερα » »

Χατζημαρκάκης ''Κότες οι Έλληνες Πολιτικοί στο Εξωτερικό''


Δεν ξέρω πραγματικά τι εστί Χατζημαρκάκης γιατί είχα μείνει σε ένα παλιό video που μίλαγε ???ΜΑΚΕΝΤΟΝΣΚΙ?????

Αλλά χθες ήταν καταιγιστικός και πραγματικά μπερδεύτηκα.

1. Χοντρή μπηκτή για την κολλητή του Σαμαράκου Ντορούλα.



Ρε Παυλόπουλε παρ΄ όλο που κάνετε το καλύτερο δελτίο, μερικές φορές
''πιάνεις πουλιά στον αέρα''.



2. Κότες οι Έλληνες Πολιτικοί.



3. Ζόμπι οι Έλληνες Πολιτικοί. Το 10% των Ελλήνων έχουν καταστρέψει το υπόλοιπο 90%.



4. Τα λεφτά πίσω.

Παυλόπουλος

Τα χρήματα κύριε Μαρκάκη δεν είναι μόνο αυτά που ΠΗΡΑΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ και οι υπόλοιποι είναι και ο παράνομος πλουτισμός των Γερμανικών εταιρειών.
Χατζημαρκάκης
Και όχι μόνο των Γερμανικών εταιρειών.
Παυλόπουλος
Αυτό συνηθίζουμε να το ξεχνάμε.



ΜΑΛΑΚΑ Παυλόπουλε η σωστή έκφραση είναι ότι ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΕ να το ξεχνάτε.

5. Ζόμπι και διεφθαρμένοι Πολιτικοί και στη Γερμανία.



Εδώ μου τα χάλασες κύριε Χατζημαρκάκη. Ενώ έκραζες όλη τη νύκτα παραιτήθηκε ο άνθρωπος!!!!!!! και όχι φυλακή. Με την περιουσία τι απέγινε;;;;;



Γιώργος Σαρρής.
ΑΔΤ Ν067257.


Υ.Γ.
Ένα ενδιαφέρων post από τον φίλο knossopolis
Σαμαράς και ο ΚομμουνοΣυμμοριτοΠόλεμος
όπου θα δείτε και τις υπογραφές Σαμαρά Κουβέλη δίπλα δίπλα από την 18-9-1989.
Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου.

 http://diaforos.blogspot.gr/2012/07/blog-post_24.html
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα συμπεράσματα δικά σας...


Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ

-Ο πιο παράταιρος απο τους θεούς σε σχέση με το Ελληνικό μέτρο ήταν ο Διόνυσος(από το Δίας και Νύσα,το όνομα του βουνού όπου οι Νύμφες ανέθρεψαν τον Θεό κρυφά από την Ήρα).

-Χωρίς αρχικά να ανήκει στο Δωδεκάθεο,προστάτευε την μέθη,την έκσταση και την ευλάβεια μέσω της μη χαλιναγώγησης των παθών.

-Ο Διόνυσος,γιός του Δία και της Σεμέλης,ήταν ο Θεός του κρασιού αλλά και της Ιερής Τέχνης της Τραγωδίας.Περιφέρθηκε σε όλη την Ασία,συνοδευόμενος από μια ομάδα σατύρων και μαινάδων και αναμείχθηκε σε πολλά αξιοπερίεργα περιστατικά.

-Για παράδειγμα έγδαρε ζωντανό τον βασιλιά της Δαμασκού και κυνήγησε τις Αμαζόνες στην Έφεσο,όπου μερικές από αυτές βρήκαν καταφύγιο μέσα στο ναό της Αρτέμιδος.

-Αφού εδραίωσε την λατρεία του,ο Διόνυσος ανέβηκε στον Όλυμπο και πήρε την θέση του ανάμεσα στους υπόλοιπους Ολύμπιους.

-Μια,απρόσμενη εκ πρώτης όψεως,θρησκευτική σύμπτωση έχουμε στις μορφές του Θεού Διόνυσου και του Ιησού Χριστού.<<Εγώ ειμί η άμπελος η αληθινή>>,αναφέρει ο ίδιος ο Χριστός.

-Μέσω της αναγέννησης του αίματος της Φύσης και των χυμών της αμπέλου,έχουμε την άμεση επικοινωνία της μεταληπτικής κοινωνίας(<<τούτο εστί το αίμα μου>>) με Διονυσιακά σύμβολα,όπως είναι το κλήμα και το κρασί.

-Σύμβολο της Αθανασίας,το Διονυσιακό κλήμα ξετυλίγεται σε αληθινά οργιαστική βλάστηση στις ζωγραφικές αναπαραστάσεις και στην γλυπτική που έχουν διασωθεί σε χριστιανικές κατακόμβες,επιταφίους,εικόνες κλπ.

-Είναι φανερό πως οι πιστοί του Ιησού δεν θεωρούν τόσο πολύ απόμακρο τον Θεό Διόνυσο,καθώς ανασαίνουν την φαντασμογορία της Διονυσιακής λατρείας,ανοίγοντας διάπλατα την θρησκεία τους στα σύμβολά της.

-Ένας αιρετικός νούς ίσως θα μπορούσε στην παραπάνω προσέγγιση να εντοπίσει την πηγή της έντονης αντιπαράθεσης ορισμένων χριστιανών συγγραφέων κατά του <<επονείδιστου>> αλλά και συμβολικά,τόσο ομοιότροπου Διόνυσου.

-Σημαντική για τους παραπάνω συσχετισμούς,είναι και η ξακουστή παράσταση μιας κυλινδρικής σφραγίδας από αιματίτη του 3ου ή του 4ου αιώνα μ.0. με έναν Εσταυρωμένο κάτω από ένα μισοφέγγαρο και επτά αστέρια,σύμβολα της αστρικής αθανασίας.

-Στη σφραγίδα αυτή, που φέρει την επιγραφή "ΟΡΦΕΑΣ ΒΑΚΧΙΚΟΣ" φαίνεται πως ο Εσταυρωμένος δεν είναι ο Ιησούς,καθώς η Σταύρωση του Ιησού παρουσιάζεται στην εικονογραφία αρκετά αργότερα.

-Η παράσταση ενός εσταυρωμένου Βακχικού Ορφέα ξεκινά έναν αρχικό ταυτισμό των δύο πασχόντων Θεών.Επιπλέον ο Διόνυσος είναι ο γιός του υπέρτατου Θεού,του Δία και μιας θνητής,ο οποίος θανατώνεται από θεοκτόνους,ανασταίνεται θριαμβευτικά και παίρνει την θέση που του ανήκει στο Δωδεκάθεο δίπλα στον θεϊκό πατέρα του.

-Το ίδιο και ο Ιησούς.Γεννιέται από πατέρα Θεό και μια θνητή,θανατώνεται από θεοκτόνους και αφού αναστηθεί,καταλαμβάνει το θρόνο του εκ δεξιών του Πατρός.

-Υπάρχουν και άλλα στοιχεία=κρίκοι της θρησκευτικής αυτής αλυσίδας που,αν και στο πέρασμα των αιώνων αλλάζει μορφές,παραμένει η ίδια.

-Η ωμοφαγία των λατρευτικών μαινάδων του Διόνυσου μετουσιώνεται σε βρώσητου σώματος του Ιησού.

-Σε μια Συριακή επίσης παράσταση του 2ου ή 3ου αιώνα μ.0. παρουσιάζεται ο Διόνυσος <<ΠΕΡΙΠΑΤΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ>>.

-Τα συμπεράσματα δικά σας...

  transporter...
Διαβάστε περισσότερα » »

Καταγγελίες για καταπάτηση εκτάσεων από Τούρκους στο Καστελόριζο .


Επιθεωρητής του Υπουργείου Οικονομικών εντόπισε κύκλωμα και σε έκθεσή του κάνει λόγο ακόμα και για «εθνική λεηλασία»!

Μια εθνική επικίνδυνη λεηλασία εκτάσεων του ακριτικού Καστελόριζου είχε φέρει στο φως με επίσημη έκθεσή του ο οικονομικός επιθεωρητής Κρήτης και Δωδεκανήσου, Μανώλης Χριστοδουλάκης, λίγους μήνες πριν φύγει από τη ζωή.

Όπως αναφέρει το περιοδικό «Επίκαιρα», σε αυτή ζητούσε, τέσσερα χρόνια πριν, από το υπουργείο Οικονομικών να διενεργηθεί ειδικός έλεγχος σε όλους τους τίτλους κτήσεων των εκτάσεων στο Καστελόριζο, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι κρύβονται πίσω από την υπόθεση.

Οι φήμες, που έκαναν λόγο για «μαφία» που αρπάζει ιδιωτική αλλά και δημόσια γη στο Καστελόριζο, κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά το 2005. Σύμφωνα με αυτές, στο νησί δρούσε κύκλωμα που οικειοποιούνταν παράνομα εκτάσεις, οι οποίες ανήκαν σε οικογένειες που είχαν μεταναστεύσει στο εξωτερικό και στη συνέχεια τις μεταπωλούσαν σε ξένους επενδυτές.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, με τη δημοσιοποίηση του πορίσματος Χριστοδουλάκη το 2008 οι ψίθυροι έγιναν συγκεκριμένες καταγγελίες και ευρήματα και όλοι περίμεναν ότι θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Τι είχε ανακαλύψει στο Καστελόριζο το 2008 ο οικονομικός επιθεωρητής

Όπως αναφέρει το περιοδικό «Επίκαιρα», ο οικονομικός επιθεωρητής Κρήτης και Δωδεκανήσου, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ήταν γνωστός για τους αγώνες του ενάντια στη διαφθορά, καθώς στις υποθέσεις που χειρίστηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του δεν δίστασε να αποκαλύψει ονόματα και καταστάσεις «υπεράνω υποψίας».

Αυτό είχε κάνει και στην υπόθεση των ύποπτων μεταβιβάσεων γης στο Καστελόριζο, για τις οποίες είχε συντάξει ένα πόρισμα που έθετε ακόμη και θέμα εθνικού κινδύνου.

Ένα από τα βασικά ερωτήματα που έθετε τότε ο επιθεωρητής αφορούσε στο ποιοι ήταν οι τελικοί ιδιοκτήτες της γης και των ακινήτων, αφού από τα συμβόλαια προέκυπτε ότι επρόκειτο στην πλειονότητά τους για ξένους επενδυτές ή εταιρείες, αγνώστων λοιπών στοιχείων. Για το λόγο αυτό ζητούσε από το υπουργείο Οικονομικών να γίνει ειδικός έλεγχος όλων των τίτλων κτήσεων των εκτάσεων, ώστε να διαπιστωθεί ποιοι κρύβονταν πίσω από τις επίμαχες μεταβιβάσεις.











http://www.newsbomb.gr/prionokordela/ellada/story/221269/kataggelies-gia-katapatisi-ektaseon-apo-toyrkoys-sto-kastelorizo
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαΐδα:Σύλληψη δύο Ελλήνων για κλοπή

Σήμερα (26-07-2012) το μεσημέρι, αστυνομικοί της Αστυνομικού Τμήματος Πτολεμαΐδας, συνέλαβαν στην Πτολεμαΐδα, δύο (2) ημεδαπούς, 29 και 30 χρονών, για κλοπή.
Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες κατελήφθησαν επ’ αυτοφώρω να προβαίνουν σε διάρρηξη κερματοδέκτη μηχανήματος πλύσης μοκετών αυτοκινήτου, που βρισκόταν στον αύλιο χώρο πλυντηρίου αυτοκινήτων, ιδιοκτησίας 43χρονου ημεδαπού, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν, μία σακούλα η οποία περιείχε κέρματα και μία σακούλα η οποία περιείχε διαρρηκτικά εργαλεία.
Από την έρευνα προέκυψε ότι, οι δύο ημεδαποί από κοινού είχαν διαρρήξει νωρίτερα και άλλους δύο (2) παρόμοιους κερματοδέκτες που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο, προκαλώντας φθορές σε αυτά.
 Συνολικά βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:
  • διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδι, πένσα, φακός, σφυρί) και
  • το χρηματικό ποσό των εκατόν δεκαπέντε ευρώ (115 €) σε κέρματα του ενός ευρώ (1€)
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.


kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Συζήτηση και προτάσεις για τις εκδηλώσεις των 100χρόνων από την απελευθέρωση της Πτολεμαίδας (Βίντεο)

Εκτενής συζήτηση και προτάσεις με αφορμή τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης της Πτολεμαίδας από τον τουρκικό ζυγό παρουσία εκπροσώπων Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής αλλά και δημοτών, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της  Πέμπτης 26/07 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας. Δείτε μερικά χαρακτηριστικά στιγμιότυπα στο βίντεο του kozan.gr που ακολουθεί…




kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »