Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Σκόπια: «Οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν ότι είμαστε Σλάβοι»

Οι Ιστορικοί χρησιμοποιούν τον όρο ‘Σλάβοι’, γράφει το δημοσίευμα

«Το ζήτημα της μακεδονικής ταυτότητας μετατρέπεται σε ένα παιχνίδι των λέξεων και των ερμηνειών», γράφει  το Alsat-M και συνεχίζει:
Ο ιστορικός Τοντόροφ Τσεπρεγκάνοφ, δεν αρνείται τη σλαβική καταγωγή των πολιτών του κράτους της FYROM, αλλά λέει ότι έχει προσδιοριστική σημασία για τις φυλές που υπάρχουν και όχι για το σύνολο του λαού.

Σύμφωνα με τον Τσεπρεγκάνοφ (Тодоров Чепреганов)οι πολίτες της FYROM δεν έχουν μόνο σλαβική καταγωγή, αλλά και αρχαία και βυζαντινή καταγωγή.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτές είναι αιτίες που οι Ηνωμένες Πολιτείες προβαίνουν σε δηλώσεις και μαζί με την ΕΕ προσπαθούν να αρνηθούν την ύπαρξη του ‘μακεδονικού’ λαού και επιδιώκουν την αλλαγή  του ονόματος της χώρας.
Μια διαφορετική προσέγγιση κάνουν οι Αλβανοί ιστορικοί. Ο Βέμπι Τζεμάιλι (Веби Џемаили)  εκτιμά ότι δεν υπάρχει τίποτε προσβλητικό στην ονομασία των πολιτών ως Σλάβοι, γιατί αυτό είναι ένα αποδεδειγμένο  επιστημονικό γεγονός.
«Αυτές οι φυλές ήρθαν στα εδάφη αυτά, κατά τον 7ο αιώνα. Αργότερα δημιούργησαν ένα κράτος, το οποίο δεν έχει τίποτε κοινό με τον όρο ‘Μακεδονικό».
Ως εκ τούτου, στην ευρωπαϊκή και την παγκόσμια διπλωματία, ιστορικά είναι γνωστοί ως ‘Σλαβομακεδόνες’  ή νοτιοΣλάβοι (στη σλαβική των Σκοπίων: како Славо-Македонци или јужни Словени). Υπάρχει πολύ χαμηλό επίπεδο για να διαμαρτύρονται, γιατί οι Αμερικανοί  και η Ευρώπη γνωρίζουν πολύ καλά την ‘εθνογέννησή τους’, την προέλευσή τους και το σχηματισμό του παρόντος κράτους, το οποίο σχηματίσθηκε την κομμουνιστική περίοδο υπό την ηγεσία του Τίτο τους», δήλωσε ο  ιστορικός Βέμπι Τζεμάιλι.
Οι προσπάθειες να αρνηθούμε τη σλαβική ταυτότητα και να προβάλουμε την αρχαία μακεδονική, άρχισε με την άφιξη του VMRO-DPMNE στην εξουσία και εκδηλώνεται έμπρακτα με το έργο της αρχαιοποίησης του κράτους [за антиквизација на државата], ειδικά με το σχέδιο «Σκόπια 2014».
Μάλλον, την εντελώς αντίθετη στάση έχουμε από τον πρώτο πρόεδρο της χώρας τον Κίρο Γκλιγκόροφ, όταν με δηλώσεις του από τα Τίρανα το 1992, απέρριψε κατηγορηματικά την αρχαία καταγωγή των σημερινών Σλάβων, λέγοντας ότι οι ‘Μακεδόνες’ είναι Σλάβοι (дека Македонцитесе Словени), είπε ο Τζεμάιλι.
echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρόεδρος Σκοπίων: «Απειλή» η Ελλάδα για την περιοχή


«Το Βαλκανικό Χαλιφάτο δεν είναι μύθος»

«Η ελληνική πολιτική ενάντια στη χώρα μας είναι απειλή για την περιοχή», δήλωσε ο πρόεδρος του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, Γκεόργκι Ίβανοφ στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

«Η αναβολή της διεύρυνσης στην ΕΕ, δημιουργεί ένα κενό στην περιοχή. Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει πολιτικό κενό στον γεωπολιτικό χώρο. Η ΕΕ δεν πρέπει να ξεχνά ότι τα Βαλκάνια αποτελούν μέρος της Ευρώπης και οποιαδήποτε καθυστέρηση ένταξή τους δημιουργούν πρόβλημα στο έδαφός της», είπε ο πρόεδρος των Σκοπίων που δεν παρέλειψε να καταφερθεί κατά της Ελλάδα, ζητώντας από το Συμβούλιο Ασφαλείας να αναλάβει τη φροντίδα της εφαρμογής της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.
«Η Ελλάδα με τον παράνομο αποκλεισμό της FYROM στο ΝΑΤΟ, μπλοκάρει την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια. Στην αρχή είχαμε μπλοκαρισθεί στον ΟΗΕ, για την ονομασία της χώρας. Τώρα είμαστε παγιδευμένοι στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όχι μόνο του ονόματος, αλλά λόγω της ονομασίας της γλώσσας και της ταυτότητας των πολιτών μας», είπε ο Ίβανοφ.
Τα Βαλκάνια βάση Τζιχαντιστών
Ο Γκεόργκι Ίβανοφ, αφού κατηγόρησε την Ελλάδα ποικιλοτρόπως, αφιέρωσε ένα μέρος της ομιλίας του στην τρομοκρατία.
Ανέφερε ότι «τα Βαλκάνια  έχουν γίνει βάση για την πρόσληψη τζιχαντιστών. Έχουν πάει στο Ιράκ και τη Συρία. Βρίσκονται κοντά τρία χρόνια. Κάποιοι από αυτούς θα γυρίσουν. Θα φέρουν επιστρέφοντας το μίσος προς τους άλλους», είπε ο Ίβανοφ, σύμφωνα με την Ούτρινσκι Βέσνικ.
Εξάλλου, η εφημερίδα ‘Βέτσερ’ των Σκοπίων σε δημοσίευμα της αναφέρει ότι οι ξένοι μαχητές που πολεμούν στο πλευρό των τρομοκρατικών ομάδων του Ισλαμικού Κράτους και της Τζαμπχάτ αλ Νούσρα έχουν γίνει προτεραιότητα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.
Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που οδηγήθηκε από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, εγκρίθηκε ψήφισμα, στο οποίο παρέχεται καθοδήγηση σε όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να βρουν τρόπους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του ισλαμικού ριζοσπαστισμού.
Καταζητούμενοι Βαλκάνιοι τζιχαντιστές
Δημοσίευμα, επίσης της αλβανικής εφημερίδας 'gazeta Shqip',   αναφέρει ότι μέσα στους δέκα πρώτους τρομοκράτες που καταζητούνται παγκοσμίως, όπως ανακοινώθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στα μέσα της εβδομάδας, δύο είναι από βαλκανικές χώρες στις οποίες ανθεί ο Ισλαμισμός.

Πρόκειται για τον Lavdrim Muhaxheri- Λαβντρίμ Μουχατζέρι, από το Κόσοβο που είναι γνωστός αποκεφαλιστής και αρχηγός ομάδας τζιχαντιστών. Οι πρόσφατες πληροφορίες περί δολοφονίας του, αμφισβητούνται από τους Αμερικανούς.
Ο δεύτερος είναι ο Νουσρέτ Ιμάμοβιτς, Βόσνιος τρομοκράτης, ο οποίος δρα στη Συρία, υποστηρίζει το βίαιο εξτρεμισμό, έχει δολοφονήσει αμάχους, ενήλικες και παιδιά και είναι ενταγμένος στην τρομοκρατική ομάδα του «Μετώπου (τζαμπχάτ) αλ Νούσρα.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

20.000 επιπλέον εισιτήρια για τον κοινωνικό τουρισμό

Ποιοι δικαιούνται εισιτήρια για τον κοινωνικό τουρισμό. Μέχρι πότε θα διαρκέσουν
 
Στις 150.000 θα ανέλθουν τελικά οι ωφελούμενοι από τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού, που ξεκινούν την 1η Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2015.
Σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης του ΟΑΕΔ που αφορά το πρόγραμμα «Επιδότηση Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2014 - 2015», ο αριθμός των δικαιούχων και των ωφελούμενων του Προγράμματος αυξάνεται από 130.000 σε 150.000 άτομα.
Σημειώνεται ότι οι υπηρεσίες μηχανογράφησης του Οργανισμού τακτοποιούν τις τελευταίες λεπτομέρειες για να αναρτήσουν τους οριστικούς πίνακες με τους δικαιούχους του προγράμματος.
Στόχος είναι, εάν δεν καταστεί δυνατό να αναρτηθούν οι πίνακες έως σήμερα αργά το απόγευμα, κάτι τέτοιο ή να γίνει εντός του σαββατοκύριακου ή το αργότερο τη Δευτέρα, που φαντάζει ως το πιο πιθανό σενάριο.
Αντικείμενο του προγράμματος είναι η επιδότηση των δικαιούχων - ωφελουμένων για την πραγματοποίηση διακοπών με εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού.
Η διάρκεια διαμονής των δικαιούχων - ωφελουμένων σε ξενοδοχεία ορίζεται από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις εντός του παραπάνω χρονικού διαστήματος
Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2014-2015 ορίζονται ασφαλισμένοι:
α) Εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που έχουν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
β) Άνεργοι που κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος έχουν λάβει τακτική επιδότηση ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις του ΟΑΕΔ διάρκειας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα),
γ) Άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.
Ως «Ωφελούμενοι» του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού ορίζονται:
α) Τα άνω των πέντε ετών προστατευόμενα τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων και με ανώτατο ηλικιακό όριο το 24ο έτος της ηλικίας τους, όπως αυτά αποδεικνύονται από οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας δημοσίου φορέα.
β) Τα άνω των πέντε ετών τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων και με ανώτατο ηλικιακό όριο το 24ο έτος της ηλικίας τους, τα οποία έχουν ίδια ασφάλιση λόγω σπουδών ή αναπηρίας, όπως αυτά αποδεικνύονται είτε από πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης είτε αυτεπαγγέλτως.
γ) Τα προστατευόμενα τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων που συμπληρώνουν τα πέντε έτη κατά τη διάρκεια του προγράμματος, όπως αυτά αποδεικνύονται από οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας δημοσίου φορέα.
δ) Οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι προστατευόμενα μέλη και ασφαλίζονται από αυτούς, όπως αποδεικνύονται από οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας δημοσίου φορέα.
ε) Οι συνοδοί δικαιούχων ή ωφελουμένων ατόμων με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, και μόνο στην περίπτωση που η αναγκαιότητα συνοδείας προκύπτει από το νόμο και αποδεικνύεται από σχετική βεβαίωση (όταν απαιτείται).
Αξίζει να σημειωθεί ότι ανήλθαν σε 259.718 οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για υπαγωγή στο πρόγραμμα, δηλαδή ήταν διπλάσιες από τον αρχικό αριθμό των δικαιούχων.

Διαβάστε περισσότερα » »

Πριν εξαφανιστούν οι μέλισσες

Προς τα μέλη της ειδικής ομάδας του Λευκού Οίκου για τις μέλισσες:

Σας καλούμε να απαγορεύσετε αμέσως τη χρήση νεονικοτινοειδών φυτοφαρμάκων μέχρις ότου και εφόσον νέες, ανεξάρτητες έρευνες αποδείξουν ότι είναι ασφαλή. Η κατάρρευση των αποικιών των μελισσών μπορεί να βάλει ολόκληρη την τροφική μας αλυσίδα σε κίνδυνο. Αν δράσετε άμεσα και προσεκτικά τώρα, μπορούμε να σώσουμε τις μέλισσες απ΄την εξαφάνιση.
 
2.641.598 έχουν υπογράψει. Ας φτάσουμε 3.000.000
Δισεκατομμύρια μέλισσες πεθαίνουν αθόρυβα κι ολόκληρη η τροφική μας αλυσίδα κινδυνεύει. Οι μέλισσες δεν παράγουν απλώς μέλι – είναι ένα τεράστιο αλλά ταπεινό εργατικό δυναμικό που επικονιάζει το 75% των φυτών που καλλιεργούμε. Σε πέντε μέρες, οι ΗΠΑ θα αποφασίσουν αν θα απαγορεύσουν τελικά τα τοξικά φυτοφάρμακα που τις σκοτώνουν.

Το ξέρουμε πως μπορούμε να πετύχουμε την απαγόρευσή τους – μετά απ’την τεράστια εκστρατεία του Avaaz πέρσι, η ΕΕ απαγόρευσε τα δηλητήρια που σύμφωνα με πολλούς επιστήμονες ευθύνονται για τη ραγδαία μείωση του πληθυσμού των μελισσών. Αυτή τη στιγμή, κολοσσιαίες εταιρίες χημικών πιέζουν ασφυκτικά τις Αμερικανικές αρχές για να μην περάσει η απαγόρευση. Αλλά σύμμαχοί μας «εκ των έσω» ισχυρίζονται πως μια δημόσια κατακραυγή θα δώσει στους αρμόδιους την ώθηση για να περάσουν την απαγόρευση. Ας τους τη δώσουμε λοιπόν! Αν οι ΗΠΑ κάνουν το βήμα, θα δημιουργηθεί μια αλυσιδωτή αντίδραση και θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες του κόσμου.

Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο
– ​τα μέλη της ειδική​ς​ ομάδα​ς​ του Λευκού Οίκου θα υποβάλουν μεταρρυθμιστικές προτάσεις την Τρίτη. Δεν αφορά μόνο τη σωτηρία των μελισσών, αφορά την επιβίωσή μας. Υπόγραψε το επείγον ψήφισμα τώρα – ας δημιουργήσουμε ένα σμήνος παγκόσμιας αντίδρασης για να απαιτήσουμε απ΄τις ΗΠΑ να απαγορεύσουν τα δολοφονικά φυτοφάρμακα, πριν εξαφανιστούν οι μέλισσες.
https://secure.avaaz.org/el/save_the_bees_us_pet_loc/?bpKSlgb&v=47021
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΡΟΣΟΧΗ: Έτσι δρουν οι ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΙ στην χώρα μας - Πώς τρυπώνουν στους υπολογιστές των παιδιών!!! Συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ. για προστασία

ΠΡΟΣΟΧΗ: Έτσι δρουν οι ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΙ στην χώρα μας - Πώς τρυπώνουν στους υπολογιστές των παιδιών!!! Συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ. για προστασίαΕίναι μία εφιαλτική, μία αρρωστημένη πραγματικότητα! Παιδόφιλοι προσεγγίζουν ανήλικα κορίτσια και αγόρια μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης και στη συνέχεια τους στέλνουν e- mail - «παγίδα» με το οποίο αποκτούν τον έλεγχο του ηλεκτρονικού τους υπολογιστή.
Με ειδικό λογισμικό ανοίγουν την web κάμερα, απ ΄ όπου βλέπουν και καταγράφουν τα παιδιά μέσα στο δωμάτιο τους κάθε στιγμή ! Όταν γδύνονται για να αλλάξουν ρούχα ή να κοιμηθούν, τα παρακολουθούν από την «κλειδαρότρυπα» του υπολογιστή!
Και το απίστευτο είναι ότι οι αδίστακτοι παιδόφιλοι βλέπουν τις προσωπικές τους στιγμές, χωρίς τα παιδιά και οι γονείς τους να έχουν καταλάβει το παραμικρό!
Οι παιδόφιλοι καταγράφουν την καθημερινότητα των θυμάτων τους για δύο λόγους: Είτε για να τα απειλήσουν ότι θα διακινήσουν το οπτικό υλικό σε φίλους και συμμαθητές τους προκειμένου να υποκύψουν στον εκβιασμό με στόχο να κλείσουν ραντεβού μαζί τους για να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες τους ορέξεις, είτε για να ανεβάσουν το οπτικό υλικό σε ιστοσελίδες με υλικό παιδικής πορνογραφίας!
ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΜΕ ΜΟΝΩΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ
Τα κρούσματα με κάμερες υπολογιστών που άνοιξαν, χωρίς να το καταλάβουν γονείς και παιδιά, σύμφωνα με αξιωματικούς του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες. Όπως λένε οι αστυνομικοί επειδή ακόμη δεν υπάρχουν ειδικά φίλτρα που θα εμποδίζουν τα κακόβουλα λογισμικά των παιδόφιλων, οι μοναδικοί τρόποι προστασίας, εκτός από την εγρήγορση των γονιών που πρέπει να επιτηρούν διακριτικά τις συνομιλίες των παιδιών τους σε «δωμάτια επικοινωνίας» και βέβαια να τοποθετήσουν τους υπολογιστές σε χώρους, όπως είναι το σαλόνι και όχι σε υπνοδωμάτια, είναι να βγαίνουν οι κάμερες των υπολογιστών εάν υπάρχει η δυνατότητα, ενώ στις ενσωματωμένες στους φορητούς υπολογιστές, να καλύπτουν το «μάτι» της κάμερας με μονωτική ταινία!

ΕΠΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος δίνει επτά συμβουλές σε παιδιά για το πως να προστατεύονται στο διαδίκτυο:
-Ρύθμισε την ασφάλεια του λογαριασμού σου (στο facebook , myspace , friendster κ.λπ.), ώστε να μπορούν μόνο οι «φίλοι» σου να δουν λεπτομέρειες του προφίλ σου.
-Μη δίνεις ποτέ και σε κανέναν τους κωδικούς πρόσβασής σου.
-Χρησιμοποίησε μια φωτογραφία προφίλ που να μη δείχνει το πρόσωπό σου ή να εμφανίζει άλλες πληροφορίες για εσένα.
-Μη δίνεις πληροφορίες για το σχολείο σου, το πού μένεις ή το τηλέφωνό σου.
-Μην κάνεις «φίλους» άτομα που δεν έχεις γνωρίσει προσωπικά.
-Μη συναντάς άτομα που έχεις «γνωρίσει» στο Διαδίκτυο, χωρίς την παρουσία ενός από τους γονείς σου.
-Έχε στο νου σου ότι οι άνθρωποι που γνωρίζεις στο Διαδίκτυο μπορεί να λένε ψέματα για το ποιοι είναι.
athensmagazine.gr/

thesecretrealtruth
Διαβάστε περισσότερα » »