Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Όλα όσα καταγγέλει ο κ. Βασιλάκος είναι σωστά.

Πριν πολλά χρόνια είχα την ευκαιρία να μιλήσω μαζί του για δύο περίπου ώρες. Ποτέ δεν έγραψα κάτι γιατί, αυτή ήταν η συμφωνία μας. Έμεινα με την εντύπωση ότι, ο κ. Βασιλάκος έκανε σωστά τη δουλειά του και νοιάζονταν για αυτό που αποκαλούμε “περιουσία του ελληνικού λαού”.

Παρακολουθώντας τα όσα γίνονται στον τομέα των αμυντικών προμηθειών σαν δημοσιογράφος και εκδότης του αρχαίοτερου, εγκυρόρου και μεγαλύτερου περιοδικού στην Ελλάδα “ΠΤΗΣΗ & Διάστημα” διαβεβαιώ ότι, άτομα υπεράνω υποψίας εμπλέκονται στις πωλήσεις όπλων. Από μεγαλόσχημους εκδότες μέχρι υιούς γνωστών λαμόγιων και απατεώνων και από …καθηγητές πανεπιστημίων μέχρι πολιτικούς.


Όταν έβγαλα το περιοδικό στις αρχές της δεκαετίας του 70, λάβαινα δεκάδες προτάσεις από αντιπροσώπους και εμπόρους όπλων “να περάσω μία εβδομάδα στο σκάφος τους” ή “να κάνω ένα ονειρεμένο ταξίδι με την σύζυγο μου στα νησιά Φίτζι”. Τους έστελνα όλους -ευγενικά- στο διάβολο μέχρι που κατάλαβαν ότι, ανήκω στη κατηγορία δημοσιογράφων/εκδοτών που δεν “τα πιάνει” και σταμάτησαν να ενοχλούν εμένα και τους συνεργάτες που έμειναν κοντά μου μέχρι σήμερα.


Αυτό βέβαια με κατάταξε στην κατηγορία των …μακάκων, με πέταξε απ’ το “σύστημα” αλλά, έχω την αίσθηση, ότι κέρδισε την εμπιστοσύνη των αναγνωστών και των Ελλήνων αξιωματικών στις Ένοπλες Δυνάμεις που, δεκάδες φορές χρησιμοποίησαν τα άρθρα και τις έρευνες του περιοδικού για να στηρίζουν το Σημόσιο Συμφέρον.
Διαβάστε περισσότερα » »

Προκλητικό δημοσίευμα για ανεξαρτησία της Κρήτης

 

Blog γνωστής Βρετανικής εφημερίδας θέτει εν είδη δημοψηφίσματος το προκλητικό ερώτημα αν θα υπάρξει κίνηση ανεξαρτησίας της Κρήτης! Μέσα από το blog της Guardian καλούνται οι Έλληνες που ζουν και εργάζονται στην Αγγλία να απαντήσουν σε ένα μάλλον όχι αθώο ερώτημα που θίγει μια ενδεχόμενη κίνηση ανεξαρτητοποίησης του ελληνικού νησιού.
Η έγκριτη κατά τα .....
άλλα εφημερίδα δημιούργησε-μετά τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του Εφαρμοστικού Νόμου-ένα blog, κάτι σαν on line πανελ, για το πώς κρίνουν οι Έλληνες τα νέα μέτρα αλλά και για να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Στο on line βήμα, η εφημερίδα καλεί για συμμετοχή στη συζήτηση τους Έλληνες ζητώντας να απαντήσουν στα σχόλια και τις ερωτήσεις αναγνωστών αναφορικά με την οικονομική κρίση.
Στο τρίτο ωστόσο ερώτημα, τίθεται το ζήτημα μιας ενδεχόμενης Ανεξαρτησίας της Κρήτης.

Η ερώτηση έχει ως εξής:
«Μιας και η Ελλάδα είναι γεωγραφικά κατακερματισμένη χώρα, πιστεύετε ότι υπάρχει κάποια κίνηση ανεξαρτησίας σε κάποιο από τα μεγαλύτερα νησιά της όπως η Κρήτη;»

Η απάντηση ήταν άμεση από Έλληνα χρήστη ο οποίος ανέφερε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, ενώ στο θέμα επανήλθε με μεγαλύτερη προκλητικότητα και επιμονή ένας άλλος αναγνώστης.

«Για εμάς που δεν ζούμε – εργαζόμαστε στην Ελλάδα, μπορείτε να επιχειρηματολογήσετε πάνω στο ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρξει κίνηση ανεξαρτησίας από ένα νησί όπως» η Κρήτη, ρωτά ο αναγνώστης
για να πάρει την εξής απάντηση:

«Η χώρα μας μπορεί να είναι γεωγραφικά κατακερματισμένη αλλά όχι και η εθνική μας συνείδηση . Είναι τόσο απλό»
Διαβάστε περισσότερα » »

Θα μάθουμε τα μυστικά του αστεροειδή - πατάτα!

 

Διαστημόπλοιο της Nasa μπαίνει σήμερα στην τροχιά του αστεροειδούς Vesta, που βρίσκεται μεταξύ του Άρη και του Δία ώστε να τον μελετήσει.

Το διαστημικό σκάφος Dawn ξεκίνησε για τον αστεροειδή που μοιάζει πολύ με μεγάλη πατάτα το 2007 και αφού μπει σήμερα σε τροχιά, θα βγει από το βαρυτικό του πεδίο τον Ιούλιο του 2012. Για να φτάσει στον αστεροειδή έκανε μία απόσταση 2,8 δισ. χιλιομέτρων.

H Nasa θα γνωρίζει με βεβαιότητα την Κυριακή για την επιτυχία της αποστολής, αν δηλαδή μπήκε σε τροχιά το διαστημικό σκάφος. O Vesta μαζί με τον Ceres αποτελούν δύο αστεροειδείς κεντρικούς στην τελευταία ανεξερεύνητη γωνιά του ηλιακού μας συστήματος.

Ο πυρήνας του Vesta θεωρείται ότι αποτελείται από σίδερο και το υπέδαφος του διατρέχει λάβα. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι έχει περισσότερα κοινά με τη γη από κάθε άλλο αστεροειδή της περιοχής του.
Διαβάστε περισσότερα » »

Αρχαίοι μύθοι και.. απίστευτες ιστορίες για την Σελήνη

 

Μια πολύ παλιά Σουδανική παράδοση της φυλής Σιλλούκ αναφέρει: «Τον παλιό καιρό οι άνθρωποι ανέβαιναν στο φεγγάρι από κάποιο ανηφορικό δρόμο αλλά μετά κουράστηκαν και δεν μπορούσαν ν' ανέβουν».
Τα Ινδικά χειρόγραφα αναφέρουν ότι «οι Έλληνες θεοί πολέμησαν εναντίον των κατοίκων της σελήνης και των συμμάχων της.»
Οι Έλληνες φιλόσοφοι γνώριζαν πάρα πολλά για την σελήνη. Ο Σωκράτης την χαρακτηρίζει: «Μεγάλη κούφια σφαίρα που στο εσωτερικό της υπάρχουν θάλασσες και στεριές και κατοικούν άνθρωποι σαν εμάς».
Αυτά αναφέρει ο Ξενοφάνης για τον δάσκαλο του. Αυτά που έλεγε ο Σωκράτης τα υποστηρίζουν και σύγχρονοι αστρονόμοι.

Ο Έλληνας θεός Ορφέας, γιος του Απόλλωνα, ο πιο τακτικός ταξιδιώτης της Σελήνης και του Σειρίου, και μας λέει: «Η Σελήνη έχει βουνά πολιτείες και σπίτια, η επιφάνεια της είναι έδαφος όπως της γης και καιοικεκαι από θεϊκούς κατοίκους.» Τις πληροφορίες αυτές μας τις δίνουν Πλούταρχος και Διογένης ο Λαέρτιος.


Ο Ορφέας γνώριζε το σεληνιακό ημερολόγιο των 12 μηνών και τις φάσεις της σελήνης. Μιλά για την περιστροφή της γης γύρω από τον ήλιο, τις εύκρατες, τροπικές και πολικές ζώνες της γης, τις εκλείψεις της σελήνης, τα ηλιοστάσια, τις ισημερίες, τις κινήσεις των πλανητών και την παγκόσμια έλξη και επιμένει στο θέμα των κατοίκων της σελήνης, ότι είναι αυτοί που περιπλανήθηκαν από πλανήτη σε πλανήτη.


Οι Τελχίνες της Ρόδου και οι Κάβειροι της Σαμοθράκης εξαφανίστηκαν μετά τον μεγάλο κατακλυσμό. Η τεχνολογική τους εξέλιξη ήταν τέτοια που τους επέτρεπε να εγκαταλείψουν την γη και να σωθούν στην Σελήνη ή τον Αρη. Η άποψη μου είναι ότι επέστρεψαν στις βάσεις τους στην Σελήνη και τον Αρη αντίστοιχα, βάσεις που χρησιμοποιήθηκαν από τους θεούς κατά τον εποικισμό της γης.

Ο Νονός αναφέρει ότι ο Φαέθων έκανε 30 περιστροφές γύρω από το φεγγάρι, ταξίδεψε στην Αφροδίτη και επισκεπτόταν τον Β. και Ν. Πόλο.

Ο Διόνυσος και ο Ηρακλής πήγαν στην Σελήνη και ο Ίδμων όπως αναφέρει ο Νονός ταξίδεψε στην Σελήνη με το άρμα του που έμοιαζε με απαστράπτοντα κομήτη και δίνει ακριβέστατες πληροφορίες για την

αθέατη πλευρά της σελήνης κάτι, που πριν λίγα χρόνια έκανε ο σύγχρονος άνθρωπος.
Ο Ελληνικής καταγωγής Λουκιανός από την Σαμοσάτα της Συρίας έζησε το 120 μ.χ. Στο βιβλίο του «Αληθινή Ιστορία» αν και το χαρακτηρίζει παραμύθι, εν τούτοις δίνει πληροφορίες επιστημονικά απόλυτα ακριβείς, οι οποίες επαληθεύτηκαν στην εποχή μας. Τις πληροφορίες αυτές εάν δεν υπήρχαν ανάλογες εμπειρίες, ήταν αδύνατον να τις φαντασθεί άνθρωπος.

«Πήγαινε με ένα καράβι που το πήρε ο αέρας για εφτά μερόννχτα και την όγδοη ημέρα έφτασε στο φεγγάρι. (Τόσο κάνουν τα σύγχρονα διαστημόπλοια του ανθρώπου για το φεγγάρι). Μπήκε μέσα σ' ένα πηγάδι που από πάνω είχε καθρέφτες και έβλεπε όλη τη γη. (Πρόκειται για υπερσύγχρονο τηλεσκόπιο που ο άνθρωπος ακόμη δεν το έχει φτιάξει γιατί με αυτό έβλεπε και τους ανθρώπους στην γη). Βασιλιάς της Σελήνης ήταν ο Ενδυμίωνας που τον πήραν από την γη και τον πήγαν στο φεγγάρι και τον έκαναν βασιλιά.»


Περιγράφει τρικινητήρια αεροπλάνα (τρικέφαλοι αλογογύπες που πετούσαν) περιγράφει σύγχρονες διόπτρες (έβαζαν και έβγαζαν τα μάτια τους που μπορούσε να τα φορά ο καθένας και έβλεπαν πολύ μακρυά) περιγράφει πολεμιστές με διαστημική στολή που είχε δύο κέρατα "κεραίες". Ο στρατός αυτός ήταν του Φαέθοντα και επειδή ήταν άνθρωποι σαν εμάς και η θερμοκρασία της σελήνης μεγάλη γι αυτό φορούσαν τις διαστημικές στολές.


Περιγράφει ταξίδια στ' άστρα του ζωδιακού καθώς και προσθαλάσσωση ίδια με αυτή των συγχρόνων κοσμοναυτών και μάλιστα στην περιοχή των Βερμούδων. Επισκέφθηκε τα νησιά των Μακάρων (Σείριος) και δεν ήθελε να φύγει αφού σε λίγα χρόνια θα γύρναγε πίσω.

Τέλος περιγράφει πόλεμο μεταξύ των κατοίκων της Σελήνης και του Σειρίου όπου έγιναν αερομαχίες και χρησιμοποιήθηκαν τρομερά όπλα και νίκησαν οι Σείριοι. Όπως φαίνεται ο Λουκιανός διάβασε κάποιο χειρόγραφο που έγραφε για όλα αυτά και επειδή του φαινόταν εξωφρενικά τα αποκάλεσε παραμύθι τα έγραψε και τα ονόμασε αληθινή ιστορία.

Η δίδυμη αδελφή του Απόλλωνα, η Αρτεμη, χρημάτισε βασίλισσα της σελήνης. Ο Πυθαγόρας, γιος του Απόλλωνα κατά μία παράδοση, επέμενε ότι η Σελήνη κατοικείται από όντα θεϊκά όμοια με τους ανθρώπους της γης. Ο Πυθαγόρας αφηγείται επίσης ότι έκανε στροφές γύρω από την σελήνη με τα αστρόπλοια των θεών που κατοικούσαν στο φεγγάρι και με τα όντα αυτά είχε δημιουργήσει φιλία, ενώ αναφέρει ότι η σεληνιακή ημέρα είναι 15 φορές μεγαλύτερηαπό της γης όπως και είναι.

Ο Αριστοτέλης αναφέρει ότι όπως άκουσε από μαρτυρίες πολλές φορές, ο Πυθαγόρας μπορούσε την ίδια στιγμή να βρίσκεται σε δύο διαφορετικό μέρη - ιδιότητα που έχει μόνο το ηλεκτρόνιο του ατόμου - και έκανε ταξίδια στον Άδη ακολουθώντας την διαδρομή του Προμηθέα. Ο Πυθαγόρας μπορούσε να αιωρείται και να γίνεται αόρατος ή να βρίσκεται ταυτόχρονα σε δύο μέρη. Τον δίδαξε ο Απόλλωνας όπως τον Αρισταία και τον ιερέα του 'Αβαρι.


Οι θεϊκοί κάτοικοι της σελήνης είναι πιο ψηλοί από τους κατοίκους της γης, ξανθοί και πολύ όμορφοι. Όλες οι γνώσεις του Πυθαγόρα, Μαθηματικά, Μουσική, Γεωμετρία, Φυσική είναι δοτές γνώσεις που πήρε από τους ουράνιους με τους οποίους είχε συνεχή επαφή. Το 1950 σε ναό των Μαγιάς στο Μεξικό βρέθηκε χάρτης της αθέατης πλευράς της σελήνης, ο οποίος αποδείχτηκε απόλυτα ακριβής συγκρινόμενος με τους πρόσφατους που έφεραν τα διαστημόπλοια. Η πρώτη χαρτογράφηση της αθέατης πλευράς της σελήνης από τον άνθρωπο έγινε την 7.10.1959, επομένως ο παλαιός χάρτης βρέθηκε στην γη ή από επίσκεψη γήινων στο φεγγάρι ή από επίσκεψη εξωγήινων στην γη.

Η σελήνη σύμφωνα πάντα με τα Σανσκριτικά κείμενα και την Ινδουϊστική θρησκεία, σε κάποια απώτατη εποχή δεν υπήρχε σαν δορυφόρος της γης. Αργότερα η γη είχε τρεις δορυφόρους. Την εποχή που η γη δεν είχε δορυφόρους, οι άνθρωποι είχαν ανάστημα ύψους 1.20-1.50 μέτρων. Όταν είχε τρεις δορυφόρους τότε οι άνθρωποι είχαν ανάστημα 2.50-12.00 μέτρα και τέλος με ένα δορυφόρο έχουν το ύψος του σημερινού ανθρώπου 1.60-2.00 μέτρα, λόγω βαρύτητας (g=9.81m/sec2).

Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΩΣ,ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΒΑΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ 1974 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ.Γ ΤΟΥ ΝΑΤΟ JOSEPH LUNE

 

Να το έγγραφο που αποδεικνύει την βοήθεια που προσέφεραν οι Αμερικανοί στους Τούρκους κατά τη διάρκεια της εγκληματικής και παράνομης απόβασης τους στην Ελληνική Νήσο Κύπρο με το σχέδιο "Αττίλας ΙΙ".  Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ  Joseph Lunes προς τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ memo όπου αναφέρει ότι συμφώνησε με τον κ. Cisco να βοηθήσουν τις τουρκικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της αποβατικής διαδικασίας στην Μαρτυρική Μεγαλόνησο του Ελληνισμού και να ανατρέψουν τον Μακάριο.
Δείτε το αποτέλεσμα που είχε για τους Έλληνες της Κύπρου αυτή η βοήθεια των Αμερικανών που συνεργάστηκαν με τους διεθνείς εγκληματίες και γενοκτόνους τούρκους.
 



Γεώργιος Παπασημάκης
Πρόεδρος Μ.Κ.Ο 
ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΩΝ
Ε.Κ.ΕΛΛ politics_erkel@ymail.com  


Διαβάστε περισσότερα » »

Πυραυλική επίθεση υπέστη η Κύπρος???

Γράφει ο Άδωνις Παλληκαρίδης

Δεν μπορούσε μόνο η πυρίτιδα να κάνει τόσο κακό. Οι ειδικοί από την Ελλάδα έφυγαν με απορίες. Η έκρηξη που σημειώθηκε ήταν τριπλή.
Τους πυραύλους που προορίζονταν να πλήξουν τη φίλη χώρα του Ισραήλ, δέχθηκε η Κύπρος και πλήρωσε βαρύ τίμημα με την....
απώλεια τόσων ζωών και την καταστροφή του κεντρικού ηλεκτρικού της σταθμού σε στρατηγικό χώρο.
Οι Ελλαδίτες ειδικοί που αναχώρησαν χθες για την Αθήνα όπου θα συντάξουν την έκθεσή τους και θα διασταυρώσουν τις πληροφορίες που συνέλεξαν με συναδέλφους τους στο ΝΑΤΟ, μελετούν ακόμη τις συνθήκες και δεν διατείνονται ότι σχημάτισαν ασφαλή γνώμη ότι επρόκειτο μόνο για έκρηξη πυρίτιδας. Από στρατιωτικούς κύκλους της Ελλάδας και της Κύπρου αλλά και αποστράτους ανώτατους αξιωματικούς όπως ο Αντρέας Πενταράς, ο Γιώργος Προκοπίου και άλλοι εκφράζονται φόβοι ότι..
στα 98 κιβώτια που κατασχέθηκαν από το πλοίο «Μόνχεγκορσκ» υπήρχε και άλλο επικίνδυνο υλικό που δεν καταγράφετο στο δελτίο μεταφοράς του πλοίου.
Η κολοσσιαία δύναμη της έκρηξης, σύμφωνα με τον Θεόδωρο Λόλιο, διευθυντή τουΚέντρου Ελέγχου Οπλικών Συστημάτων της Ελλάδας, είναι η μεγαλύτερη συμβατική έκρηξη στον κόσμο. Το τεράστιο ωστικό κύμα, η δημιουργία κενού αέρος, η κατάσταση των τραυμάτων στους νεκρούς και τους τραυματίες, η συμπεριφορά των κτιρίων σε μια ευρύτατη ακτίνα πέντε χιλιομέτρων, πιστοποιεί ότι επρόκειτο για έκρηξη μεγατόνων.
Να κληθούν επειγόντως ειδικοί
Ο Αντρέας Πενταράς ζητεί να μετακληθούν αμέσως από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ ειδικοί για να μετρήσουν τις συνέπειες από τυχόν ραδιενεργά κατάλοιπααπό τις ράβδους απεμπλουτισμένου ουρανίου. Μακάρι να μην υπήρχαν τέτοια απαγορευμένα υλικά, εξηγεί, γιατί η καταστροφή θα είναι πλήρης. Στο χώρο της έκρηξης ωστόσο υπάρχει ύποπτο υλικό που περισυνελέγη για έλεγχο. Ράβδοι συμπιεσμένου μετάλλου που χρησιμοποιείται για την παρασκευή αντιαρματικών ρουκετών, διασκορπίστηκαν στη σκηνή της έκρηξης και στη θάλασσα.
Ανάλογο υλικό χρησιμοποιήθηκε στον πρώτο πόλεμου του Κόλπου και απαγορεύτηκε γιατί τα πληρώματα αρρώστησαν σε κατοπινό στάδιο με σοβαρές παθήσεις.
Η ευχή των ειδικών είναι να μην είναι εμπλουτισμένο αυτό το υλικό και να είναι απλά σωλήνες κατασκευής ρουκετών τις οποίες χρησιμοποιεί η Χεσπολάχ στις επιθέσεις της εναντίον του Ισραήλ. Όλο το υλικό προερχόταν από το Ιράν και είχε προορισμό τα εργοστάσια κατασκευής όπλων στη Συρία. Εκεί θα γινόταν η συναρμολόγηση και η γόμωση των ρουκετών. Αυτές οι γομώσεις βέβαια υπήρχαν πολύ πιθανόν στο υλικό σε κασόνια που δεν ανοίκτηκαν στον έλεγχο.
Στα 98 κιβώτια περικλείετο ο θάνατος και είχε το δικαίωμα εξαρχής η Κύπρος να ζητήσει από πιο μεγάλες και ισχυρές χώρες να πάρουν το υλικό και να το καταστρέψουν.
Στο χειρισμό της υπόθεσης δεν υπήρξε καμία σοφία παραμόνο κατά συρροή σφάλματα χειρισμών εξαρχής.
Κακός έλεγχος
Ασφαλείς πληροφορίες από ανώτατη πηγή της Αστυνομίας αναφέρουν ότι από τα 98 μεταλλικά κοντέινερ ανοίχτηκαν στην προβλήτα της Λεμεσού μόνο τα 23. Από αυτά ελαμβάνετο μικρό δείγμα κιβωτίων και τα κιβώτια έκλειναν ως ελεχθέντα. Στα κιβώτια που ανοίκτηκαν στην παρουσία αξιωματικών και ειδικών του ΓΕΕΦδιαπιστώθηκε ότι πράγματι υπήρχε πυρίτιδα, κάλυκες σφαιρών, γομώσεις και σωλήνες κατασκευής ρουκετών. Στον επιτόπιο έλεγχο και με τη σπουδή που απαιτείτο για λύσεις και μεταφορά του επικίνδυνου υλικού, όλα έγιναν με πίεση χρόνου. Τα κοντέινερ φορτώθηκαν σε πλατφόρμες και διαμέσου του αυτοκινητόδρομου μεταφέρθηκαν στο χώρο που ασφαλτώθηκε προηγουμένως. Τοποθετήθηκαν όπως τα άδεια κοντέινερ του λιμανιού που περιείχαν αθώα εμπορεύματα. Το σίγουρο είναι ότι δεν άνοιξαν όλα τα κιβώτια για να ελεγχθεί όλο το υλικό.
Οι αφέλειες
Επεδείχθη εμπιστοσύνη στη δήλωση του πλοιάρχου και στις εξηγήσεις της Συρίας. Παραγνωρίστηκε ότι η χώρα αυτή βρίσκεται σε εμπόλεμη σχέση με το Ισραήλ και ότι οι ομάδες που κτυπούν το Ισραήλ εξοπλίζονται από τη Συρία και το Ιράν. Στα άλλα κοντέινερ που δεν άνοιξαν πολύ πιθανόν να υπήρχε πιο επικίνδυνο υλικό. Όπως για παράδειγμα, θερμοβαρικά όπλα που προκαλούν κενό με αποτέλεσμα το θάνατο των πληρωμάτων των αρμάτων χωρίς κατ’ ανάγκη να υπάρξει διάτρηση του κέλυφους.
Προς αυτή την κατεύθυνση οδηγούν τα ευρήματα στον βομβαρδισμένο ηλεκτροπαραγωγό σταθμό με άθικτους τους εξωτερικούς τοίχους και με διαλυμένο το εσωτερικό ως τα υλικά να ωθήθηκαν προς τα έξω. Υπήρξε κενό αέρος από τα συγκεκριμένα υλικά και η ύλη κινήθηκε προς τα έξω για να καλυφθεί το κενό. Την ίδια ώρα την κτυπούσε άλλο ωστικό κύμα.
Στα ευρήματα της περιοχής υπάρχουν κομμάτια από συμπιεσμένο μέταλλο κατάλληλο για να ενισχύσει τις γομώσεις των ρουκετών. Η έκρηξη αυτών των μικρών πυραύλων προκαλεί ρήξη ακόμη και στο ατσάλι λόγω της σύστασης των γομώσεων.
Η Κύπρος όλη προσεύχεται για τα θύματά της την ίδια ώρα που προσεύχεται το κακό να περιοριστεί μέχρις εδώ.
Δηλαδή να βρεθεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι δεν υπήρξε διαρροή ραδιενέργειαςστην ατμόσφαιρα και ότι επρόκειτο για συμβατική κολοσσιαία έκρηξη.
Τα τραύματα των θυμάτων
Οι πληγές στους πνεύμονες των τραυματιών και τα άλλα εσωτερικά τους τραύματα προκαλούν φόβους ότι η έκρηξη δεν ήταν αυστηρά συμβατική.
Το κενό αέρος και το τεράστιο ωστικό κύμα συνυπήρξαν σε δράση. Η έκρηξη που ακούστηκε πρώτη πυροδότησε σε αλληλουχία τις άλλες δύο που ακολούθησαν. Ήταν η μεγαλύτερη εθνική καταστροφή από το 1974, είπε ο Πρόεδρος της Βουλής στη δήλωσή του στο κοινοβούλιο.
Αυτό το υλικό αν εκρήγνυτο στο λιμάνι Λεμεσού δεν θα είχε μείνει τίποτε όρθιο.
Βέβαια αυτό για το οποίο συγκλίνουν οι έρευνες, είναι ότι την πυροδότηση των διαδοχικών εκρήξεων προκάλεσαν οι μικροεκρήξεις της πυρίτιδας που υπέστη αλλοίωση λόγω της έκθεσής της σε συνθήκες καύσωνα. [Σημερινή]
Διαβάστε περισσότερα » »

ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Τέλος της Ελλαδοφαγίας - Στο Καλάθι των Αχρήστων της Ιστορίας

ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Τέλος της Ελλαδοφαγίας - Στο Καλάθι των Αχρήστων της Ιστορίας
Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
Παρ’ όλο που οι επί δεκαετίες εφαρμοζόμενες πολιτικές οδηγούσαν την χώρα στο μάτι του Χρηματιστικού Κυκλώνα, αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί. Δεν υπήρχε την κρίσιμη περίοδο το αναγκαίο – όχι το υψηλό – επίπεδο ευθύνης από την μεριά των Πνευματικών, Πολιτικών, Οικονομικών Ελίτ της χώρας. 

Απλά γιατί η χώρα την περίοδο αυτή βρέθηκε χωρίς Ελίτ. Χωρίς ανθρώπους ευθύνης, ανθρώπους του Κράτους και του Έθνους. Όταν το σπίτι μας καίγονταν κυριολεκτικά, όχι μόνον δημοσιονομικά, καίγονταν ταυτόχρονα, προσχεδιασμένα η Αθήνα και η Ολυμπία, στο πολιτικό επίπεδο επεβλήθηκαν κοινοί αλήτες, τυχοδιώκτες. Λόγω βλακείας, λόγω χειραγώγησης, λόγω των υπαρξιακών πλεγμάτων. Η εκφρασθείσα εδώ και χρόνια άποψη μου είναι ότι Επεβλήθηκαν Εξωθεσμικά και Εξωελλαδικά.

Από το 2008 – 2009 η χώρα ήθελε μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων, τεχνοκρατών που θα υπεράσπιζε τα συμφέροντα και την αξιοπρέπεια της. Κατέγραψα τότε τις αντιδράσεις στην πρόταση μου από τους τυχοδιώκτες, αλήτες, από ορισμένες οικονομικές «Ελίτ» και τα ξυπόλυτα τάγματα της Αριστεράς. Ορισμένοι γνωστοί Επιχειρηματίες έλεγαν. «Τώρα είναι η σειρά του Γιωργάκη». 

Αυτή ήταν η Αμερικάνικη Γραμμή. Όχι η Ελληνική Γραμμή. Ο Καραμανλής λόγω επετηρίδας παρέδιδε. Αυτά όμως είναι ξένα με την Δημοκρατία, την Εθνική και Λαϊκή Κυριαρχία. Ταιριάζουν στους ολοκληρωτικούς και τους δορυφορικούς σχηματισμούς. Κοινώς Μπανανίες. Μάλλον «δημοκρατίες του Λαδιού» που επί πλέον το εξάγουν χύμα.

Έχει πολύ ενδιαφέρον αυτή η πολιτική περίοδος. Έχει πολλά κοινά με αυτήν του 1967. Απορώ γιατί οι λεγόμενοι Πανεπιστημιακοί δεν έδωσαν διπλωματικές εργασίες και διδακτορικά με αυτό το θέμα στους Φοιτητές τους. Εκεί θα δείτε την στάση των τυχοδιωκτών. Την Πολιτική ως Απάτη - όπως την ονομάζω στο βιβλίο μου - εκείνες τις μέρες του 2008 - 2009.

Είναι γνωστή η Επιστημονική άποψη μου για το Πολιτικό Προσωπικό. Όσοι έχουν μνήμη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. γνωρίζουν ότι από την δεκαετία του 70’ η άποψη μου ήταν ότι τους χαρακτηρίζει «η πολιτική και μορφωτική ανεπάρκεια». Μεθοδευμένα όμως και συστηματικά έπεσε πολύ χαμηλά ο πήχης της πολιτικής στην Ελλάδα. Στρατολογήθηκαν από τον Σημίτη «οι Νομάρχες» ένα είδος Παιδομαζώματος στην Περιφέρεια. Από τον Γιωργάκη οι Γλάστρες έως το παιδομάζωμα στην Θράκη, ο κόσμός του θεάματος, της Αρένας, η τηλεκρατία. 

Για αυτά τα περάσματα μιλώ στο βιβλίο μου.
Επεβλήθη Εξωθεσμικά η Κακιστοκρατία όταν η χώρα ήθελε την Αξιοκρατία, τους Αρίστους. Μνημεία κακιστοκρατίας είναι οι παρουσιαζόμενες ως ηγεσίες στο προσχεδιασμένο Πολιτικό Θεατράκι, τον Μπερντέ. Όχι πολιτικό σύστημα. Αυτό είναι κάτι σοβαρό. Πολιτικό θεατράκι Κομπάρσων, η Pespi η Cola και τα λοιπά. Το «Μικρή Ελλάδα» ήθελε Μικρούς πολιτικούς, Μικρούς ανθρώπους.

Η Πανεπιστημιακή έρευνα θα σας θυμίσει εάν χάσατε την μνήμη σας ποιοι μίλησαν για «Μικρή Ελλάδα».

Συμβαίνει πολλές φορές στην καθημερινή ζωή. Εδώ συμβαίνει και στην Δημόσια. Φοβούμενοι την οργή του Λαού ή την οργή του Θεού – δεν έχουν Θεό – αρνούνται την τελευταία στιγμή «όταν το καράβι…….» τα προνόμια, τα Λούσα. Παραδίδουν τα αυτοκίνητα. Άλλοι δημόσια Φαρισαϊκά, άλλοι ποιο Χριστιανικά ή Βουδιστικά. 

Το θέαμα είναι Παρακμιακό, Κωμικό. Αυτό που υποδηλώνει όμως είναι ότι δεν έχουμε να κάνουμε με δημόσιους άνδρες, δημόσια πρόσωπα, πολιτικά πρόσωπα.
Έχουμε να κάνουμε με χαμηλού επιπέδου υπαρξιακές, υποανάπτυκτες σφαίρες, τυχαίους ανθρώπους.

Η σφαίρα της πολιτικής είναι άλλη και ανώτερη. Πολλές φορές μίλησα για τον Πολιτικό Φόρο που πρέπει να επιβληθεί σε αυτόν τον υποανάπτυκτο, μη παραγωγικό πολιτικό Φεουδαρχισμό της κακιστοκρατικής πολιτικής νομενκλατούρας. Απορώ γιατί δεν τους το επέβαλε η Τρόικα και το Δ.Ν.Τ.. 
Αυτό όμως κατανοείται με το «Όμοιος….και το Κόρακας Κοράκου …..» Η Κερδοσκοπική συμμαχία και αλληλεγγύη είναι οργανικού τύπου.

Υπάρχει όμως ένα πεδίο της Πολιτικής, της σοβαρής πολιτικής. Θα μπορούσε να το θέσει ένα οποιοδήποτε πολιτικό υποκείμενο ατομικό (Βουλευτής) ή συλλογικό (Κόμμα) στο Κοινοβούλίο αν υπήρχε. 

Η ένα ώριμο Εναλλακτικό Κίνημα Πλατειών κλπ.. Θα πρότεινε ένα νομοσχέδιο που θα περιορίζει, θα μειώνει δραστικά το κόστος της Πολιτικής στην χώρα. Θα πετάξει αυτό το Λίπος.
Αυτό όμως είναι η αρχή για κάτι βαθύτερο. 

Το πέταγμα στο καλάθι των αχρήστων της ιστορίας – το χρονοντούλαπο είναι πολυτέλεια – αυτού του Επαρχιώτικου Χολιγουντιανού τύπου μπουλουκιού. Κάτι βαθύτερο πέταγμα της Ελλαδοφαγίας, των Ελλαδοφάγων.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ν. Παπανδρέου: «Ο Γιώργος δεν ήθελε να γίνει πρωθυπουργός»

«Ο Γιώργος μου είχε πει πολλές φορές στο παρελθόν ότι δεν ήθελε να γίνει πρωθυπουργός» δήλωσε ο αδελφός του σημερινού πρωθυπουργού, Νίκος Παπανδρέου, σε εκτενές δημοσίευμα των New York Times για την ελληνική «δυναστεία» των τριών πρωθυπουργών Παπανδρέου.

Επίσης, ο Νίκος Παπανδρέου χαρακτηρίζει τον σημερινό πρωθυπουργό «πιο ιδεαλιστή» από τον πατέρα του, ένα πολιτικό που «επιδιώκει τη συναίνεση, εκεί που ο Ανδρέας επιζητούσε τις συγκρούσεις».

Μάλιστα, σχολίασε ότι εάν ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν σήμερα πρωθυπουργός, μπορεί σε πρώτη φάση να πουλούσε «καλύτερα σε πρώτη φάση» τα μέτρα σκληρής λιτότητας, στη συνέχεια όμως «θα δίσταζε. Αλλά ο Γιώργος δεν θα υποχωρήσει μέχρι τέλους στις μεταρρυθμίσεις» αναφέρει ο Νίκος Παπανδρέου. Διαφορετική είναι η ερμηνεία της εφημερίδας, που θεωρεί τον σημερινό πρωθυπουργό μάλλον πιο άτολμο από τον πατέρα του...
Διαβάστε περισσότερα » »

*ALERT* Are These Bases On The Moon? *ALERT*

Διαβάστε περισσότερα » »

Μάτσου Πίτσου: 100 χρόνια μυστηρίου

Ένας αιώνας έχει περάσει από τον Ιούλιο που ανακαλύφθηκε ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα του πλανήτη. Γι' αυτό το λόγο οι αρχές του Περού έχουν οργανώσει ένα μεγάλο πάρτι.

Το όνομα του σημαίνει «αρχαίο βουνό» στην τοπική διάλεκτο. Η αρχαία πόλη, που υπολογίζεται ότι χτίστηκε τον 15ο αιώνα, βρίσκεται σε ύψος 2.400μ. από την επιφάνεια της θάλασσας και έχει πλάτος 200μ. και μήκος 530μ.

 Είναι το πιο χαρακτηριστικό δημιούργημα του πολιτισμού των Ίνκας και σύμφωνα με τους μελετητές, κάποτε κατοικούσαν εκεί έως και χίλιοι άνθρωποι. 
Ο διάσημος Περουβιανός αρχαιολόγος και πρώην επικεφαλής του National Institute of Culture, Λουμπρέρας, περιγράφει: «οι τοίχοι των πέτρινων κτισμάτων κάποτε ήταν καλυμμένοι με χρυσάφι, αλλά σήμερα έχουν απομείνει μόνο οι τοίχοι»- οι οποίοι μάλιστα έχουν ανακαινιστεί μερικώς για να δίνουν στους επισκέπτες μια πιο αντιπροσωπευτική εικόνα του πώς ήταν παλιά. 
Μέχρι και σήμερα πάντως, ένα πέπλο μυστηρίου συνεχίζει να καλύπτει το Μάτσου Πίτσου, αφού ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί ποιά ακριβώς ήταν η χρήση του για τους Ίνκας. 
Πολλοί πιστεύουν ότι ήταν η τελευταία κατοικία της θρυλικής φυλής με τον θαυμαστό πολιτισμό που εξαφανίστηκε απότομα απ' τον χάρτη, όμως με βάση τις αντίξοες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν εκεί, ορισμένοι αντικρούουν αυτή τη θεωρία.

Ιστορικά, αξίζει να αναφέρουμε ότι το σημαντικό αυτό αρχαιολογικό εύρημα έφερε στο φως ο Αμερικάνος αρχαιολόγος του πανεπιστημίου Yale, Χίραμ Μπίνγκαμ, στις 24 Ιουλίου του 1911. Ο γνωστός αρχαιολόγος κατά τη διάρκεια των τριών εκστρατειών του στην περιοχή μετέφερε 44.000 κομμάτια του οικισμού στο Yale, από τα οποία μόνο 366 επιστράφηκαν στο Περού τον φετινό Μάρτιο.


Σήμερα, το μεγάλο στοίχημα των υπευθύνων είναι να διατηρήσουν το μέρος, που ανακηρύχθηκε το 1983Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, σε όσο γίνεται καλύτερη κατάσταση για τις μελλοντικές γενιές.
 Για αυτό το λόγο τα Ηνωμένα Έθνη απαγόρεψαν για όσες μέρες κρατήσουν οι εορτασμοί της επετείου, ο αριθμός επισκεπτών να υπερβαίνει τους 1.800 κάθε μέρα (όταν μέχρι σήμερα καθημερινά επισκέπτονταν το χώρο πάνω 1.900). 
Όσο για την ημέρα έναρξης των εορτασμών που πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου, οι αρχές επέτρεψαν μόνο σε 700 τυχερούς να παρευρεθούν στο γεγονός. 
Παραδοσιακοί χοροί, συναυλίες, μυστηριακές τελετές και ακαδημαϊκές ομιλίες, είναι όλα στο πρόγραμμα που θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Επίσης, προς τιμή των «γενεθλίων» του, το Μάτσου Πίτσου θα φιγουράρει στο τοπικό νόμισμα των 10 sol (περίπου 2.5€).


Όσοι θέλουν να επισκεφτούν το Μάτσου Πίτσου πρέπει να πάρουν το τρένο από την πόλη Cusco στο νοτιοανατολικό Περού, πολύ κοντά στην πεδιάδα Urubamba των Άνδεων, η οποία απέχει από το Μάτσου Πίτσου περίπου 80χλμ., ή (για τους πιο τολμηρούς φυσιολάτρες) να περπατήσουν για αρκετές μέρες σε ένα από τα πολλά πέτρινα μονοπάτια κατασκευασμένα από τους Ίνκας.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ,Ο ΤΖΕΦΡΥ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση από τον Ιβάν Σαββίδη της πρόθεσης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να παράσχει οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα ύψους 25 δισ. ευρώ, που απέρριψε όμως η ελληνική πλευρά, ο Γ. Παπανδρέου απηύθυνε τηλεφωνική πρόσκληση στον Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν να επισκεφθεί την Ελλάδα όποτε το θελήσει.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες το βράδυ οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Ρώσου πρωθυπουργού,Ντμίτρι Πεσκόφ « εξέφρασαν την υψηλή εκτίμησή τους για το σημερινό επίπεδο της ελληνορωσικής συνεργασίας σε ποικίλους τομείς».
Όλοι όμως γνωρίζουν ότι το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις Ελλάδος και Ρωσίας κινούνται σε τεντωμένο σκοινί με τη Μόσχα να έχει εκδηλώσει,τη δυσαρέσκειά της για μια σειρά θεμάτων (όπως π.χ οι καθυστερήσεις σε ρωσικά επενδυτικά σχέδια στη χώρα μας), ενώ πρόσφατα ακυρώθηκε και η επίσκεψη του έλληνα υπουργού Εξωτερικών κ. Στ. Λαμπρινίδη στη Μόσχα.


ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ...ΤΥΧΑΙΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ;


Μόνο ένας αφελής θα το πίστευε:Είναι προφανές,πως μετά την αποκάλυψη της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ του να αρνηθεί το ρωσικό δάνειο,προσπαθεί απεγνωσμένα να δείξει πως δεν...κλείνει την πόρτα στους Ρώσους,όπως κάνει στην πραγματικότητα!


Έτσι,προσκαλεί τον Πούτιν να έρθει στην Ελλάδα,γιατί άραγε;Για να του ξαναμιλήσει για...πράσινη ανάπτυξη;


Αφιερώνουμε αυτή την είδηση σε μερικούς βλαμμένους,που ΑΚΟΜΑ θεωρούν "συνωμοσιολογία" τα περί ρωσικού δανεισμού!


Η "ξαφνική" αυτή ευαισθητοποίηση του αμερικανόδουλου Τζέφρυ,είναι η καλύτερη απάντηση στη δική τους,εξίσου αμερικανόδουλη στάση!
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση των σκοπίων

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση των σκοπίωνΘα απαρτίζεται από 4 αντιπροέδρους και 18 υπουργούς

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, απέστειλε το βράδυ στον πρόεδρο της Βουλής, Τράικο Βελιάνοφσκι, την πρόταση για το πρόγραμμα και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης της χώρας, μετά τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 5 Ιουνίου.

Ακολούθως, ο πρόεδρος της Βουλής, σε διάστημα 15 ημερών πρέπει να συγκαλέσει συνεδρίαση της Ολομέλειας του Σώματος για συζήτηση και παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, αν και αναμένεται η συνεδρίαση αυτή της Βουλής να διεξαχθεί πολύ νωρίτερα, ίσως και τις επόμενες ημέρες.

Στη νέα κυβέρνηση συμμετέχουν τα κόμματα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι και το αλβανικό DUI του Αλί Αχμέτι, τα οποία συμμετέχουν και στην απερχόμενη κυβέρνηση της ΠΓΔΜ.

Η νέα κυβέρνηση θα αποτελείται από τέσσερις αντιπροέδρους και 18 υπουργούς (οι τρεις άνευ χαρτοφυλακίου).

Το VMRO-DPMNE και ορισμένα μικρότερα συνεργαζόμενα, με αυτό, κόμματα θα έχουν 13 υπουργούς και δύο αντιπροέδρους. Το κόμμα του κ. Γκρούεφσκι μεταξύ άλλων θα διατηρήσει στη νέα κυβέρνηση και τα σημαντικά υπουργεία των Εξωτερικών, Εσωτερικών και Οικονομικών.

Σύμφωνα με την πρόταση του κ. Γκρούεφσκι, νέος υπουργός Εξωτερικών θα είναι ο 32χρονος Νίκολα Πόποσκι, νυν πρέσβης της ΠΓΔΜ στην ΕΕ, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Αντόνιο Μιλόσοσκι, μετά την απόφαση του τελευταίου να μην συμμετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Ο Πόποσκι αποτελεί προσωπική επιλογή του Ν. Γκρούεφσκι, χωρίς όμως να διαθέτει ιδιαίτερη πολιτική ή διπλωματική εμπειρία. Μάλιστα, η τοποθέτησή του πέρυσι, στη θέση του πρέσβη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ αποτέλεσε έκπληξη, καθώς ήταν πρόσωπο άγνωστο στον πολιτικό κόσμο και στην κοινή γνώμη της χώρας.

Ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι, γνωστοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα είναι μέλος της νέας κυβέρνησης της χώρας. Ο κ. Μιλόσοσκι επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους για την απόφαση του αυτή, η οποία προκάλεσε πληθώρα ερωτημάτων σε πολιτικούς κύκλους στην ΠΓΔΜ.

Το DUI θα έχει στη νέα κυβέρνηση πέντε υπουργεία (Άμυνας, Οικονομίας, Δικαιοσύνης, Περιβάλλοντος και Τοπικής Αυτοδιοίκησης) και δύο αντιπροέδρους, αρμόδιους για την εφαρμογή της Συμφωνίας της Οχρίδας και για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις.

Τα κόμματα των κ.κ. Γκρούεφσκι και Αχμέτι διαθέτουν άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη νέα Βουλή.

Στις εκλογές της 5ης Ιουνίου, πρώτο κόμμα αναδείχτηκε το VMRO-DPMNE, το οποίο εξέλεξε 56 βουλευτές στη Βουλή της ΠΓΔΜ, η οποία αποτελείται από 123 βουλευτές.

Μεταξύ των αλβανικών κομμάτων στην ΠΓΔΜ, πρώτο αναδείχτηκε το DUI, το οποίο εξέλεξε 15 βουλευτές.

Σε όλες τις κυβερνήσεις της ΠΓΔΜ συμμετέχει και ένα αλβανικό κόμμα, μεταξύ άλλων και για τη διατήρηση των διεθνοτικών ισορροπιών στη χώρα, όπου οι Αλβανοί αποτελούν το 25% του πληθυσμού.
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέα προβλήματα σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία

Νέα προβλήματα σε πυρηνικό εργοστάσιο στην ΙαπωνίαΔεν υπάρχει διαρροή ραδιενέργειας επιμένει η εταιρεία

Η εταιρία Kansai Electric Power Co ανακοίνωσε σήμερα ότι πρόκειται να θέσει εκτός λειτουργίας «χειροκίνητα» τον αντιδραστήρα αριθμός 1 στο ηλεκτροπαραγωγικό πυρηνικό εργοστάσιό της στο Όχι, στην δυτική Ιαπωνία, λόγω τεχνικών προβλημάτων. Η εταιρία διαβεβαίωσε ότι δεν έχει υπάρξει διαρροή ραδιενέργειας.

Η Κανσάι δεν έδωσε στην δημοσιότητα λεπτομέρειες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Διαβάστε περισσότερα » »

Χάκερ χτύπησαν το αμερικανικό Πεντάγωνο

Χάκερ χτύπησαν το αμερικανικό Πεντάγωνο 

Υπέκλεψαν 24.000 αρχεία

Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, περίπου 24.000 αρχεία έπεσαν στα χέρια αγνώστων, έπειτα από μια επίθεση που εκδηλώθηκε την περασμένη άνοιξη. Η υποκλοπή έγινε μέσα από το δίκτυο μιας εταιρείας που συνεργάζεται με το υπουργείο.

Πρόκειται για μια από τις σοβαρότερες υποθέσεις υποκλοπής δεδομένων με στόχο το αμερικανικό Πεντάγωνο. Η ηγεσία του υπουργείου δεν έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το τι περιείχαν τα αρχεία που εκλάπησαν, ωστόσο σε ένα τόσο μεγάλο πλήθος αρχείων είναι σχεδόν βέβαιο ότι υπήρχαν και πληροφορίες κρίσιμης σημασίας. Δεν υπάρχει ακόμη κάποια πληροφορία σχετικά με το ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

Το 2008 είχε εκδηλωθεί άλλη μια επίθεση μεγάλης κλίμακας, όταν άγνωστοι κατάφεραν να εγκαταστήσουν κακόβουλο software στο εσωτερικό δίκτυο του υπουργείου
Διαβάστε περισσότερα » »

H λίστα με τους πλουσιότερους Έλληνες του κόσμου ...

Περισσότεροι και πλουσιότεροι είναι οι Έλληνες Κροίσοι, σύμφωνα με τη λίστα «Greek Rich List» των Sunday Times για το 2010.
Στο σχετικό κατάλογο με τους «cash Greeks», όπως ονομάζονται στη Βρετανία οι Έλληνες «με γεμάτο πορτοφόλι», σημειώνονται νέες εμφανίσεις 49 Ελλήνων (συμπεριλαμβανομένων και κατοίκων του εξωτερικού) με περιουσία πολλών εκατομμυρίων ή δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η συνολική περιουσία των «cash Greeks» αυξήθηκε κατά 10% την περασμένη χρονιά αγγίζοντας τα 52 δισ. ευρώ.
Στην κορυφή παραμένει ο Σπύρος Λάτσης, ο οποίος (μαζί με την οικογένειά του) αύξησε την περιουσία του στα 3,38 δισ. ευρώ το 2010.
Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται σχεδόν άγνωστοι Έλληνες, όπως ο Τζον Πολ Ντε Τζόρια, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή ο πλουσιότερος Έλληνας των ΗΠΑ (και δεύτερος στη λίστα) με περιουσία 2,7 δισ. ευρώ. Μεταξύ των νεοεισερχόμενων στην «Greek List» συγκαταλέγεται η Αριάνα Χάφινγκτον, η οποία στις αρχές του 2011 πούλησε έναντι 315 εκατ. δολαρίων τη Huffington Post στον τηλεπικοινωνιακό όμιλο AOL και κατατάσσεται 45η μεταξύ των πλουσιότερων Ελληνοαμερικανών.

Λιγότερο γνωστός είναι ένας άλλος Έλληνας δεύτερης γενιάς, ο Τζέιμς Χάνος. Πρόκειται για έναν από τους πλέον αναγνωρίσιμους επενδυτές των ΗΠΑ, ο οποίος έχει δημιουργήσει περιουσία με τον πλέον προσφιλή τρόπο των «ομοτέχνων» του, ποντάροντας δηλαδή στην κατάρρευση χρηματοπιστωτικών προϊόντων ή αγορών. Το τελευταίο διάστημα λέγεται ότι «σορτάρει» στο σκάσιμο της κινεζικής φούσκας.

Με σαφώς πιο αξιοπρεπή τρόπο έχει πλουτίσει ένας άλλος Έλληνας που βρίσκεται 5ος στη λίστα, ο Μάικ Λαζαρίδης, ένας εκ των συνιδρυτών της Research in Motion η οποία κατασκευάζει τα κινητά Blackberry.

Η λίστα με τους πλουσιότερους Έλληνες του κόσμου

Κατάταξη Όνομα Περιουσία (σε εκατ. ευρώ) - Χώρα διαμονής

1 Σπύρος Λάτσης & Οικογένεια 3.380 Ελλάδα
2 Τζον Πολ ΝτεΤζόρια 2.702 ΗΠΑ
3 Οικογένεια Χασιώτη 2.027 ΗΠΑ
4 Άλκης (αυίδ 1.543 Ην. Βασίλειο
5 Μάικ Λαζαρίδης 1.486 Καναδάς
6 Τζορτ Π. Μίτσελ 1.351 ΗΠΑ
6 Πίτερ Τζ. Πίτερσον 1.351 ΗΠΑ
8 Μάικλ Ζαχαρής 1.283 ΗΠΑ
9 Τζιμ Ντάβλης & Οικογένεια 1.216 ΗΠΑ
10 Τζον Α. Κατσιματίδης 1.148 ΗΠΑ
11 Τζορτζ Λ. Αργυρός 1.081 ΗΠΑ
11 Άρθουρ Σ. (ημουλάς 1.081 ΗΠΑ
13 Οικογένεια Νιάρχου 850 Γαλλία
14 Στέλιος Χατζηιωάννου & Οικογένεια 823 Ην. Βασίλειο
15 Ντιν Μητρόπουλος 810 ΗΠΑ
16 Άλεξ Τζ. Σπανός & Οικογένεια 743 ΗΠΑ
17 Κον Μακρής 742 Αυστραλία
18 Τζον Χριστοδούλου 733 Ην. Βασίλειο
19 Κρις Λαζάρη 728 Ην. Βασίλειο
20 Μιχαήλ Λεμός 680 Ην. Βασίλειο
21 Τζον Π. Κάλαμος 676 ΗΠΑ
22 Οικογένειες Κανελλόπουλου &
Παπαλεξόπουλου
673 Ελλάδα
23 Τζορτζ Ανδρέας 642 ΗΠΑ
24 Οικογένεια Βαρδινογιάννη 636 Ελλάδα
25 Γιώργος Μπεχράκης 625 ΗΠΑ
26 Ευστάθιος (Στιβ) Βαλιώτης 540 ΗΠΑ
27 Σαμ & Βαν Κόλιας 508 Καναδάς
28 Ανδρέας Αποστολόπουλος 507 Καναδάς
29 Τζον Παπατζόν 473 ΗΠΑ
30 Ανδρέας Παναγιώτου 451 Ην. Βασίλειο
31 Ευθύβουλος Παρασκευαΐδης 450 Κύπρος
32 Τζον Παγιαύλας 439 ΗΠΑ
33 Αθηνά Ρουσσέλ 3νάση 417 Βραζιλία/Βέλγιο
34 Οικογένεια Πασπάλη 416 Αυστραλία
35 Τζορτζ Σακελλάρης 405 ΗΠΑ
36 Οικογένεια Λανίτη 400 Κύπρος
37 Κέρι Μαρμάνης 396 Αυστραλία
38 Τεντ Λεονσίς 378 ΗΠΑ
39 Άντονι Γκριν & Οικογένεια 367 Ην. Βασίλειο
40 (ρ. Ρόι Βάγγελος 361 ΗΠΑ
41 Οικογένεια Κωστόπουλου 358 Ελλάδα
42 Άντζελο Τσακόπουλος 356 ΗΠΑ
43 Οικογένεια Στασινόπουλου 352 Ελλάδα
44 Σερ Τζον Ζοχώνης 344 Ην. Βασίλειο
45 Νίκολας & Κρίστιαν Κάντι 338 Ην. Βασίλειο
46 Τεό Καρίδης 334 Αυστραλία
47 Οικογένεια Σταμούλη 329 Αυστραλία
48 Πίτερ Άγγελος 304 ΗΠΑ
48 Τζορτζ Χατσόπουλος 304 ΗΠΑ
48 Τζορτζ Μάρκους 304 ΗΠΑ
48 Τζον Ράνγκος 304 ΗΠΑ


Διαβάστε περισσότερα » »

Πίνει βενζίνη αντί για… ασπιρίνη εδώ και 42 χρόνια!

Πίνει βενζίνη αντί για... ασπιρίνη εδώ και 42 χρόνια! (1)
Εδώ και δεκαετίες οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη βενζίνη στα μηχανοκίνητα οχήματα… εκτός από τον Τσεν Ντεζούν από την Κίνα, ο οποίος εδώ και 42 χρόνια τη χρησιμοποιεί ως φάρμακο, πίνοντας την! Και ναι, νιώθει υγιέστατος!

Ο 71χρονος Τσεν Ντεζούν ζει μόνος του σε μια καλύβα σε ένα λόφο του Σούιγιανγκ της Κίνας. Γι’ αυτό που είναι γνωστός όμως στη μικρή κοινωνία που κατοικεί, είναι για την ιδιαίτερα σπάνια συνήθεια του να γιατρεύει τους πόνους του με την κατάποση..βενζίνης.
Πίνει βενζίνη αντί για... ασπιρίνη εδώ και 42 χρόνια! (2)
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιδίου, τα τελευταία 42 χρόνια έχει καταναλώσει περίπου ενάμιση τόνο καυσίμων αφού ανα μήνα πίνει 3 με 3,5 λίτρα βενζίνης!
Όσο περίεργο και να φαίνεται σε όσους το μαθαίνουν, ο ίδιος, υποστηρίζει ότι η βενζίνη είναι το φάρμακο του, παρόλο που αρχικά είχε δοκιμάσει κηροζίνη, μετά από έντονο πόνο στο στήθος του.
Η πρόταση έγινε από τους πρεσβύτερους και “σοφούς” του χωριού του, το 1969, οι οποίοι του πρότειναν την κατάποση κηροζίνης, ως αντίδοτο στην αρρώστια του, που όπως έκριναν ήταν φυματίωση. Έτσι, ακολούθησε τις προτροπές και ήπιε το πρώτο ποτηράκι. Μετά από μερικές ώρες είχε νιώσει πάλι υγιέστατος.
Πίνει βενζίνη αντί για... ασπιρίνη εδώ και 42 χρόνια! (3)
Από το 2001 όμως αντικατέστησε την κηροζίνη με βενζίνη, επειδή ήταν δύσκολο να βρει μεγάλες ποσότητες της(!).
To πιο εντυπωσιακό από όλα όμως είναι ότι, σύμφωνα με τον Φενγκ Σου, το γιατρό που τον παρακολουθεί στο Νοσοκομείο του Chongqing, είναι ότι ο 71χρονος χαίρει άκρας υγείας! Όπως υποστηρίζει, ο οργανισμός του Ντεζούν πρέπει να έχει αναπτύξει ενός είδους ανοσία στη βενζίνη, αφού υπό διαφορετικές συνθήκες, η κατάποση της θα τον είχε οδηγήσει σε θάνατο.


Διαβάστε περισσότερα » »

Ενας διπλούς πέλεκυς από τους αρχαίους Θράκες βρέθηκε στη Βουλγαρία,

Θρακικός διπλός πέλεκυς μήκους 22 εκατοστών βρέθηκε στη Βουλγαρία,

Εχει μήκος 22 εκατοστά και εντοπίστηκε κοντά στο σημερινό ύψωμα Κόζι Γκραμάντι,

Εναν τελετουργικό διπλό πέλεκυ, που χρονολογείται στο 600 π. Χ. έφεραν στο φως οι αρχαιολόγοι στη Βουλγαρία κατά τις ανασκαφές που διεξάγονται στην κατοικία των ηγεμόνων του βασιλείου των Οδρυσών, που ήταν η πιο ισχυρή φυλή της αρχαίας Θράκης. Ο σιδερένιος πέλεκυς, που έχει μήκος 22 εκατοστά εντοπίσθηκε κοντά στην κύρια πύλη της οχυρωμένης κατοικίας των βασιλιάδων _στο σημερινό ύψωμα Κόζι Γκραμάντι _ και παρ΄ ότι είναι ο δεύτερος που έρχεται στο φως σε αρχαιολογική θέση της περιοχής αυτής θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό εύρημα, διότι ακόμη οι αρχαιολόγοι αναζητούν την ακριβή χρήση του.

«Η λάβρυς, όπως ονομαζόταν από τους αρχαίους Ελληνες χρησιμοποιούνταν περισσότερο για ορισμένα είδη τελετουργιών και λιγότερο για στρατιωτικούς σκοπούς ή ως οικιακό αντικείμενο», εξηγεί ο επικεφαλής της ανασκαφής Ιβάν Κριστόφ. Μία άλλη υπόθεση, που βασίζεται σε αναπαραστάσεις από τάφους της αρχαίας Μακεδονίας καθώς και του τύμβου που έχει βρεθεί στην περιοχή Χάσκοβο είναι, ότι ο διπλούς πέλεκυς χρησιμοποιούνταν στο βασιλικό κυνήγι.

«Αν όχι από τον ίδιο τον ηγεμόνα, ίσως από τους συντρόφους τους», λέει ο αρχαιολόγος. «Υπό αυτή την έννοια, η ανακάλυψη του σιδερένιου όπλου στην αρχαία θρακική κατοικία δεν είναι τυχαία», προσθέτει. Ο ίδιος εξηγεί άλλωστε ότι η λάβρυς στην αρχαία ελληνική μυθολογία ήταν ο διπλούς πέλεκυς του Διός Λάβρανδου, που λατρευόταν στα Λάβρανδα της Καρίας και παριστάνεται όρθιος να κρατά λάβρυ πάνω από τον δεξή του ώμο.

Να σημειωθεί ότι οι πρώτες αναπαραστάσεις λάβρεος συναντώνται στη 2η χιλιετία π. Χ. ενώ στην αρχαία Θράκη οι παλαιότερες χρονολογούνται στην Εποχή του Χαλκού. Στον βαλκανικό χώρο όμως εμφανίζεται για πρώτη φορά ως ηγεμονικό σύμβολο στα χάλκινα νομίσματα του βασιλιά των Οδρυσών Αμάδοκου στα τέλη του 5ου π. Χ. αιώνα. Το νέο εύρημα πάντως θα εκτεθεί τώρα στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Βουλγαρίας.

Διαβάστε περισσότερα » »

Αερόσακοι έσωσαν μία από τις αρχαιότερες πυραμίδες της Αιγύπτου,

Με αερόσακους στηρίχτηκε η πυραμίδα - τάφος του Φαραώ - Ζοζέρ,

Με ευρεσιτεχνία σταθεροποιήθηκε κατασκευή 4.700 χρόνων,

Τεράστιοι αερόσακοι χρησιμοποιήθηκαν ως στηρίγματα τα οποία βοήθησαν μηχανικούς και αρχαιολόγους να αποτρέψουν την μερική κατάρρευση αρχαίας πυραμίδας στη Μέμφιδα της βορειοδυτικής Αιγύπτου.

Το οικοδόμημα, η κατασκευή του οποίου χρονολογείται πριν από 4.700 χρόνια, σταθεροποιήθηκε με αυτόν τρόπο πρόχειρα, ώστε οι ειδικοί μηχανικοί να προχωρήσουν στις εργασίες επιδιόρθωσης. Η τεράστια πυραμίδα κατασκευάστηκε ως χώρος ταφής του Φαραώ Ζοζέρ, ενός πολεμιστή που βασίλεψε κατά την τρίτη δυναστεία για 19 χρόνια και υπέστη σοβαρές ζημιές κατά τη διάρκεια σεισμού το 1992.

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι κατασκεύασαν την πυραμίδα αυτή, όπως και άλλες της πρώιμης αυτής χρονολογικής περιόδου, από συμπαγή στρώματα αμμωδών τούβλων τοποθετώντας μικρότερα στρώματα, διαδοχικά το ένα πάνω στο άλλο. Αποτελείται από 6 στρώματα και έχει συνολικό ύψος 60 μέτρων, ενώ το σχήμα της βάσης της είναι τετραγωνικό.

Η ομάδα Βρετανών που ανέλαβε τις επιδιορθώσεις για τη συντήρηση του οικοδομήματος ήταν εξαιρετικά έμπειρη και χρησιμοποίησε τα τεχνολογικά μέσα που βοήθησαν αρχικά στην ασφαλή απόρριψη των αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών στο Αφγανιστάν.

«Ολόκληρη η κατασκευή θα μπορούσε να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή εξαιτίας των ζημιών που προξένησε ο σεισμός.», δήλωσε ο επικεφαλής μηχανικός Πήτερ Τζέημς. Και πρόσθεσε : «Σταθεροποιήσαμε όμως την οροφή με τους φουσκωτούς αερόσακους και σύντομα θα ξεκινήσουμε τις εργασίες συντήρησης στο εκπληκτικό αυτό οικοδόμημα».
Η ιστορική πυραμίδα είχε υποστεί τόσες ζημιές που καμία ομάδα εργασιών δεν αναλάμβανε το ρίσκο επιδιόρθωσής της για 19 ολόκληρα χρόνια. Ο Τζέημς, πρώην αξιωματικός του Βασιλικού Στόλου της Βρετανίας, όμως και οι συνάδελφοί του ανέλαβαν τη συντήρηση της υπογράφοντας συμβόλαιο για το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ.


Διαβάστε περισσότερα » »

Κατέρρευσε πύργος αναμετάδοσης στην Ολλανδία - Βίντεο

Το 80% περίπου της Ολλανδίας δεν έχει πρόσβαση σε τηλεόραση ή ραδιόφωνο εξαιτίας της κατάρρευσης ενός πύργου αναμετάδοσης στο Hoogersmilde.

Η κατάρρευση του πύργου προήλθε από πυρκαγιά η οποία επιχειρήθηκε στην αρχή να υεθεί υπό έλεγχο αλλά στάθηκε αδύνατο. Ο πύργος είχε ύψος 180 μέτρακαι πριν την κατάρρευση η περιοχή είχε αποκλειστεί σε ακτίνα 300 μέτρων. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν υπάρχουν θύματα ή τραυματίες. Η κατάρρευση έγινε στις σήμερα στις 16:30 τοπική ώρα.
 




Διαβάστε περισσότερα » »

Μπύρα: Ελιξίριο …ομορφιάς

Πόση μπορούμε να πίνουμε;
ImageΗ μπύρα αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές αλκοολούχων ποτών που μπορεί να προτιμήσει κάποιος, από άποψη υγείας και ομορφιάς. Αφ’ ενός γιατί η μέτρια κατανάλωσή της, δηλαδή μέχρι 2 ποτήρια στους άντρες και μέχρι 1 στις γυναίκες, στo πλαίσιo μιας ισορροπημένης διατροφής, δεν παχαίνει, όπως δείχνουν τα τελευταία δεδομένα από επιστημονικές μελέτες και αφετέρου, γιατί είναι πολύ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, με ευεργετική επίδραση στο νευρικό και καρδιαγγειακό σύστημα.

Συστατικά της μπύρας και πώς συσχετίζονται με την ομορφιά:
Τα τέσσερα βασικά συστατικά της μπύρας είναι το νερό, η βύνη κριθαριού, ο λυκίσκος και η μαγιά μπύρας.
Το νερό αποτελεί πηγή ζωής και νεότητας. Το νεανικό δέρμα είναι σφριγηλό και ελαστικό, χαρακτηριστικά τα οποία οφείλει στην επαρκή ενυδάτωσή του. Η ύπαρξη του υαλουρονικού οξέος, το οποίο είναι μία φυσικά υδρόφιλη ουσία (γλυκοζαμίνη), απορροφά έως και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό, αποτελεί τον καθοριστικότερο παράγοντα νεότητας, αλλά και επούλωσης του δέρματος. Γι΄ αυτό και η επαρκής πρόσληψη νερού, μέσω της καθημερινής κατανάλωσης υγρών, μεταξύ των οποίων και η μπύρα, εξασφαλίζει την καλή υδάτωση του οργανισμού και κατ’ επέκταση και του δέρματος, που αντικατοπτρίζεται σε νεανικότητα και ομορφιά.

Η βύνη κριθαριού είναι το αποτέλεσμα της διεργασίας βυνοποίησης του κριθαριού, κατά την οποία το αδιάλυτο άμυλό του, μετατρέπεται μερικώς σε απλούστερα διαλυτά σάκχαρα. Έτσι, μειώνονται οι σύνθετες πρωτεΐνες που μετατρέπονται σε πρωτεΐνες μικρού μοριακού βάρους και αμινοξέα και παράγονται θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη της μαγιάς και των ενζύμων. Η βύνη αποτελείται κυρίως από άμυλο (60-65%), υδατάνθρακες (7-10%), πρωτεΐνες (9-12%), καθώς και από μέταλλα, βιταμίνες, πολυφαινόλες, κυτταρίνη και άλλους πολυσακχαρίτες. Το κριθάρι είναι πλούσιο σε χαλκό, σίδηρο, σελήνιο και ψευδάργυρο, ενώ περιέχει ποικιλία βιταμινών του συμπλέγματος Β και βιταμίνη Ε.

Όπως είναι γνωστό, το σελήνιο, η βιταμίνη Ε και οι πολυφαινόλες είναι από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά και συμβάλλουν κατά πολύ στην ομορφιά, μέσω της εξουδετέρωσης των οξειδωτικών ελευθέρων ριζών, που καταστρέφουν τα κύτταρα και κατ’ επέκταση το δέρμα. Επίσης το σελήνιο μειώνει την καταστροφική επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας στο δέρμα, ενώ η έλλειψή του σχετίζεται με αυξημένη πιθανότητα καρκίνου του δέρματος. Ο ψευδάργυρος διατηρεί την ελαστίνη και το κολλαγόνο στο δέρμα, ενώ η ελλιπής πρόσληψή  του συσχετίζεται με αδυναμία επούλωσης τραυμάτων και εύθραυστα μαλλιά και νύχια. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενισχύουν με τη σειρά τους την άμυνα του δέρματος ενάντια σε αλλεργίες και δερματίτιδες, βοηθούν στην θεραπεία της ακμής, στη ρύθμιση της υπερέκκρισης σμήγματος και στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού των κυττάρων.

Ο λυκίσκος αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά της μπύρας. Ανάλογα με το είδος του προκύπτουν τα διάφορα αρώματα – γεύσεις στις ποικιλίες της μπύρας. Είναι πολύ πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, τέσσερις φορές πιο πλούσιος και από το πράσινο τσάι. Έχει χαλαρωτική δράση και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, χάρη στη βιταμίνη Β6, που περιέχει. Ο λυκίσκος περιέχει αιθέρια έλαια, τα οποία περιέχουν οξυγόνο μεταφέροντάς το στα κύτταρα, για την ανανέωσή τους. Οι ερευνητικές ομάδες του καθηγητή Denis De Keukeleire και του καθηγητή Dr. Stuart Milligan, αποκάλυψαν σε κοινή δημοσίευση πως ο λυκίσκος περιέχει φυτοοιστρογόνα. Τα φυτοοιστρογόνα τονώνουν και προστατεύουν από την πρόωρη γήρανση και την εμφάνιση ρυτίδων στο δέρμα.

Η μαγιά μπύρας είναι φυσική ουσία και πρόκειται για τον Saccharomyces Cerevisiae. Περιέχει απαραίτητα αμινοξέα, μεταλλικά στοιχεία, είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος B (Β1, Β2, Β6, Β3), αλλά και σελήνιο,  φυλλικό οξύ,  χολίνη, χρώμιο, ψευδάργυρο και άλλες ουσίες, που την καθιστούν μια πλήρη φυσική τροφή. Η μαγιά μπύρας περιέχει και απαραίτητα λιπαρά οξέα. Συντελεί στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και βελτιώνει την υγεία, άρα και την εικόνα και την υφή του δέρματος. Η μαγιά μπύρας περιέχει αυξημένα ποσά  SRF (Παράγοντας Αναπνοής του δέρματος), που βοηθά στην κυτταρική ανανέωση και ανάπλαση, διεγείροντας την κυτταρική αναπνοή και το μεταβολισμό. Η μαγιά μπύρας είναι καλή πηγή RNA, ενός νουκλεϊκού οξέος, που βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύοντας από τις εκφυλιστικές νόσους και καθυστερώντας τη γήρανση.

Από τα παραπάνω, αντιλαμβανόμαστε ότι η μέτρια κατανάλωση μπύρας σε τακτική βάση, στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής, αποτελεί όφελος για την υγεία και την ομορφιά μας. Συστατικά της μπύρας περιέχονται επίσης σε καλλυντικά για το πρόσωπο και τα μαλλιά, ενώ υπάρχουν και πολλές συνταγές, οι οποίες χρησιμοποιούν την μπύρα ως ένα από τα βασικά συστατικά τους, για την παρασκευή μασκών ομορφιάς, που δίνουν στιλπνότητα, λάμψη και ελαστικότητα στα μαλλιά και στο δέρμα.
Διαβάστε περισσότερα » »