pare mia leksiΤο 1ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας, ο Δήμος Εορδαίας και το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ σας προσκαλούν στη λογοτεχνική εκδήλωση «ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ». Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας θα μας χαρίσουν λέξεις, συναισθήματα και εικόνες, παρουσιάζοντας τα δικά τους λογοτεχνικά κείμενα.
Τα λογοτεχνικά κείμενα, που θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση, είναι ένα μικρό μόνο μέρος του συνόλου των κειμένων που έγραψαν φέτος οι μαθητές του Γυμνασίου μας. Όλη τη φετινή σχολική χρονιά οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου, στα πλαίσια λειτουργίας του Πιλοτικού Σχολείου, έπαιρναν λέξεις κι αφορμές από τα λογοτεχνικά κείμενα της σχολικής ύλης κι από τις συζητήσεις μας γύρω από αυτά τα κείμενα μέσα στην τάξη, ώστε να γράψουν στο τέλος τα δικά τους έργα. Κάθε κείμενο του σχολικού βιβλίου ήταν πάντα μια αφορμή για συζήτηση, ενώ κάθε συζήτηση έδινε την ευκαιρία για δημιουργική γραφή. Με τη βοήθεια, λοιπόν, του εγχειριδίου δημιουργικής γραφής, το οποίο προέκυψε από τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου και του Πανεπιστημίου Φλώρινας, οι περισσότεροι μαθητές έγραψαν δεκάδες κείμενα, φέρνοντας πάνω στο χαρτί κομμάτια του εαυτού τους.
Αυτά τα κείμενα με τις ιδέες, τα συναισθήματα και τα όνειρα των παιδιών θα παρουσιαστούν στη λογοτεχνική εκδήλωση «ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ», την οποία θα προλογίσουν οι εκπαιδευτικοί Όλγα Ντέλλα και Ειρήνη Λαρδούτσου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013 και ώρα 7μ.μ., στο αίθριο του Παλαιοντολογικού, Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Πτολεμαΐδας. Σας περιμένουμε όλους.
pare mia leski_programma